KNJIGA !

Jelica Greganović RSS / 07.10.2008. u 20:33

jelica_greganovic_knjiga.jpgPoštovani, imam čast, zadovoljstvo i tremu da vam predstavim Goričinu i moju, sveže izašlu, vruću iz štamparije, knjigu »Priči nikad kraja«. Beba-knjiga ima samo jedan dan i o njenom pojavljivanju me izvestila, sikćući mi u uvo, suautorka, Moja najbolja drugarica. Daklem, Moja najbolja drugarica i ja smo roditeljice knjige-prvenca, pogledaj levo. Kao što možete primetiti knjigu je izdala naša matična kuća, Samizdat B92, tako da je sve komplet. Ovim povodom, želim da vam napišem sledeće:

Najpre, ne bih htela da ovo zvuči patetično, jer ako nešto ne podnosim to je patetika. Ne volim cviljenje, prenemaganje, slinjenje i glumatanje u poznim godinama, od strane navodno nikad odrasle dece, ni zahvaljivanja koje prati pogled, koji za razliku od reči ne laže i stavlja na test moj IQ.

Elem, ceo svoj dosadašnji život sam čitala. Ne sećam se ni kada sam naučila da čitam, samo znam da je to bilo pre kretanja u prvi razred, gde sam u strahu da ne budem drugačija od ostalih, tako uspešno glumila nepismenost i tako šuntavo sricala slogove, da su moji roditelji pozvani na razgovor kod očajne učiteljice. Gde su zaprepašćeno odrukali moju prevaru. Do tada su i ostali već nekako naučili da čitaju, pa nisam više toliko štrčala.

Pisanje mi je išlo od ruke, ali nikada nisam mislila da je dovoljno dobro. U novinarstvu je moja sklonost pisanju bila ograničena rečnikom informativne redakcije, njenih potreba i ciljeva (konkretan primer profesionalne deformacije). Tu i tamo se pojavila poneka rubrika, koja nije bila politička i u kojoj sam ja, veselo, davala oduška zadržavanim pričama, rečima i zasmejavala okolinu.

Zbog moje potrebe da pišem je pištao info-sektor sajta B92, jerbo sam uboge kolege zasipala člancima iz Slovenije i šire, tako da su mi povremeno, uz očajnički smeh, predlagali da mi otvore podstajt, »Slovenija-Jelica«, pa da tamo pišem koliko mi duša hoće. Onda je otvoren blog. Prvo je šef info-sajta, Veljko, probao da me navuče da pišem za blog i tako me skine sa svog već umornog vrata. Nisam se pustila prevariti. A falilo je ovoooliiicko... Prošlo je nekoliko meseci, ja sam na blog svraćala samo povremeno, u pauzama pisanja članaka... tada je sasvim slučajno došlo do prepiske sa drugom Restakom. Da li je njegov pristup bio bolji ili istrajniji, ne znam... ali uspelo mu je da me ubedi za samo par sati i tri mejla... teško žabu u vodu... Doduše, Žmu nije bio oduševljen, 'vatila ga je strava od mog potencijalnog, interplanetarnog lajanja. Zbog čega sam mu obećala da se u tim pričama neću baviti politikom. Sem ponekad. Mrvicu. Nisam sigurna da nije zbog toga požalio kada je shvatio da je bolje da se bavim politikom no njime. Prekasno. Sada je već postao junak iz knjige. Sa velikim slovom. Taknuto, maknuto.

Od tog dana zdravstveno stanje info-sajtadžija se bitno popravilo. Ja sam konačno veselo kuckala sve što do tada nisam imala gde. Sajtadžije su odahnule, život im se kvalitativno promenio, ten im se osvežio. Firma je prestala sa sakupljanjem novca za fond za slanje sajtadžija u Matarušku banju. Ja sam po blogu perjala o bebama, babama i žabama, a info-sajt je za svaki moj novi blog verovatno otvarao šampanjac i uživao u poklonjenoj pauzi.

E, sad stižemo do najtežeg: želela bih da se, posebno, zahvalim svima vama, koji ste ne samo čitali, već i hvalili moje blogove. I počeli da pominjete knjigu, da me pozivate da objavim te priče, da pišem još više...

Znate, ja sam što se pisanja i objavljivanja tiče perfekcionista. Zato sam vam (vidi uzbrdo) i pisala o tom mom stalnom čitanju. Posledica toga je i to da sam stroga prema drugima, a prema sebi posebno, kada se radi o pisanju i objavljivanju knjiga. Uvek sam se divila hrabrosti autora, koji su se usudili da objave svoja podprosečna pisanija... knjige pišu, ajd što pišu nego i objavljuju i polupismeni, a o zlotvorima da ne govorimo. Uprkos tome, ja sam i dalje ostala pri verovanju da knjige treba da objavljuju samo Čehovi, Pračeti, Kišoni i Tolstojevski... dakle, mene na tom spisku nema, nikada se nisam ni usudila da mislim o tome da bih objavila knjigu.

Vi ste bili prelomnica. Da nije bilo vas, nikada se ne bih usudila ni da mislim o toj knjizi. Vaši komentari su bili pod nikovima, nismo se znali ni poznavali, dakle nemate nikakvu korist od, hvala vam, komplimenata i poziva da objavim knjigu. Vi ste mi dali potrebnu hrabrost... morala bih da prestanem, ovo ipak postaje patetično...

Dakle, tu negde se, kao i uvek kada mi je bilo potrebno, našla pored mene Moja najbolja drugarica, koja je isto takođe, duboko u bunkeru čuvala svoje priče, sa namerom da ih objavi, ako je moguće što kasnije, najbolje nikada. I bilo je lakše da se dva tremaroša na temu knjige nađu zajedno... super nam je bilo... dok smo spremale, pakovale i čistile priče... dok smo planirale, štampale, dopisivale se... a kada smo predale priče, to je bio prvi šok. Postalo je ozbiljnije no što je izgledalo u našem podsvesnom odugovlačenju... Onda je prošlo taman toliko vremena da smo se obe opustile i skoro zaboravile frku od očekivanog prvenca, kada nas je potpuno šokirala logična vest da je knjiga gotova. Odšampana. Vruća. Stigla.

Juče mi je moja Najbolja drugarica u konspiraciji siktala u uvo da je knjiga stigla. Tu je. Da mi je javila da smo dobile poziv za probni put na Mars, manje bih se zaprepastila, no što me je isprepadala vest da tamo na trećem spratu, u Beogradu, stoje naše knjige.

Danas sam saznala da je naša knjiga već u prodavnicama, znate ono »u tim i tim i tim i svim bolje opremljenim knjižarama«. Neverovatno. Nas dve smo još uvek u neverovanju. Čujemo se samo da jedna drugoj dignemo pritisak i unesemo dodatnu dozu panike u postojeće stanje. Moja najbolja drugarica kaže da nam je prvenac divan. Nije što je naš, ali učiteljica kaže...

Ja još uvek nemam tu našu bebu-knjigu. Očekujem da mi je sutra donese drugarica iz Beograda, koju je samidragibog poslao da baš ovih dana poseti Ljubljanu. Do tada ću silan posao da napravim manikirki, neće me sanirati još dva meseca.

Moja najbolja drugarica se pakuje za turneju. I knjiga joj stoji negde na stolu, uz gomilu sitnica, cveća i šarenih olovaka. Ostale knjige čekaju u kutijama na Novom Beogradu. One srećnije su već u izlozima. Ja čekam da pipnem svoju knjigu, da je vidim i omirišem.

Do tada i posle toga: HVALA VAM !



Komentari (370)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Unfuckable Unfuckable 20:34 07.10.2008

hej

prvi !!!!
Čestitaaaamm!
Odma drugi tiraž pušćajte u štampu!
Nune Popović Nune Popović 20:37 07.10.2008

Bravo Jelice, bravo Gorice!

Čestitke i poljupci!

yanjing yanjing 20:40 07.10.2008

Re: Bravo Jelice!

Ijaooooo divno!!!
Cestitam!!!
Bice najbestseler 100%!
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:31 07.10.2008

Re: Bravo Jelice, bravo Gorice!

Ovom prilikom bih želela da se posebno zahvalim drugu Nunetu, koji je imao tešku ulogu moje savesti u ovom projektu...i koji me je zalivao kafom i bio uvek tu kada je trebalo.

Nune, hvala!



A, obaška moram da se od srca zahvalim Vujici Rešin Tuciću, koji je prvi pregledao moje priče i objavio neke od njih u prvom broju Tise, novog vojvođanskog časopisa za književnost i umetnost.

Vujice, hvala Vam!
49 41 49 41 22:50 07.10.2008

Re: Bravo Jelice, bravo Gorice!

Nune Popović
Čestitke i poljupci!


[u]PRIDRUZAVAM SE !!![/u]

P.S.

A i nek' se Nune "pojavio, makar u cestitkama"!
jeremija92 jeremija92 23:38 07.10.2008

Re: hej

Ne samo drugi tiraž, već počinjite i drugu knjigu. Jer, priči nikad kraja.
Sve čestitke.
Nune Popović Nune Popović 16:07 08.10.2008

STIGLA KNJIGA U LJUBLJANU!



Šta reći, privilegija i zadovoljstvo je biti uz autorku prilikom njenog prvog dodira sa svojom knjigom.

Fotografija je napravljena na ljubljanskoj bus stanici pre cca. 20 min, kada je naša prijateljica Beta iz BG stigla sa "vrućom robom".

Uz knjigu je stigla i pranjetina + kajmak mladi :)

49 41 49 41 21:29 08.10.2008

Re: STIGLA KNJIGA U LJUBLJANU!

Nune Popović
Šta reći, privilegija i zadovoljstvo je biti uz autorku prilikom njenog prvog dodira sa svojom knjigom.Fotografija je napravljena na ljubljanskoj bus stanici pre cca. 20 min, kada je naša prijateljica Beta iz BG stigla sa "vrućom robom".Uz knjigu je stigla i pranjetina + kajmak mladi :)


Cestitke OBOMA !!!
trener92 trener92 01:28 12.10.2008

Re: hej

Unfuckable
prvi !!!!
Čestitaaaamm!
Odma drugi tiraž pušćajte u štampu!

Ja sam toliko zakasnio da moram da se ubacim na kvarnjaka,preko reda.
Čitaćemo ,čitaćemo A ako i
Goričinu i moju, sveže izašlu, vruću iz štamparije, knjigu »Priči nikad kraja«.
ona piše kao ti, čitanje će biti pravo uživanje!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:01 12.10.2008

Re: hej

treneru, fala...neka je i kasno... :)))
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:31 15.10.2008

Ja kasnim nepristojno...

ali samo da dodam, kad vec na frontpejdzu imate svece i patkice (guskice?), trebale ste da trazite i leptirice pa da pobeda bude sladja )))
ps. sve cestitke, uzimamo knjigu uskoro (samo da iscitam konacno onu koju nikako nisu hteli samizdatovzi da izdaju jos koji put pa mi nije krasila kuhinju sve do pre nedelju dana - Najdzelini zalogaji ;-) inace, najdzela, wetza na kub! mislim, Cokoladni oblaci?! mljatz!!!


Jelica Greganović Jelica Greganović 09:23 15.10.2008

Re: Ja kasnim nepristojno...

Fala darling, a čokoladu mi ne pominji i ovako sam jedva živa u ovim farmerkama...Nije bilo sa leptirićima, tako da falU nažalos'...(naslovnu sam ja izabrala, a da sam našla i koju sa pomenutim leFtirovima, ne da bi pala, samo tako)...
ljub
vishnja92 vishnja92 20:39 07.10.2008

cestitam, Jelice & Gorice :)

slusala sam odlomke jutros na "Dizanju" :)))
hoce li sad da se pojavi i Gorica?

Goriceee !!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:44 07.10.2008

Fala vi,

svima, ovoooooooooooooooooooooooooooooooooooliiiiiiko !
Drugarica suautorka je otoič se pakovala za sutrašnju turneju, obećala je pojavljivanje, al' sad ne mogu da je navatam...radim na tome...
vishnja92 vishnja92 20:46 07.10.2008

Re: Fala vi,

navataj je, Jelice, pokazuje sklonost ka beganju...
da vidis kako se jutros migoljila kad joj je Dragance Seksi Kralj postavljao ona lepa i covecanska pitanja.
Healer Healer 20:47 07.10.2008

Čestitke :)))))

sa željom da bude bestseler ))
i u nastavcima :)

još jednom, čestitam i tebi i Gorici
osećam da će novorođenče biti i čedo bloga B92 :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:50 07.10.2008

Re: Fala vi,

šaljem smsovi, zovem, ne javlja se...sve mi se čini da je zaglavila u krpe. S obzirom da ustaje pre rudara, nije ni čudno...ali radim na dozivanju...
ecce-florian ecce-florian 20:59 07.10.2008

Re: Fala vi,

sve čestitke autorskom paru. Vas dve ko Iljf i Petrof?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:00 07.10.2008

Re: Fala vi,

Aha...ja bih bila Iljf, obožavam njegovo menjanje po padežima...
maksa83 maksa83 21:44 07.10.2008

Re: Fala vi,

navataj je, Jelice, pokazuje sklonost ka beganju...


Mislim, mislim, mislim da ko-autorka živi u mojoj ulici nedaleko od mene, rekao bih da sam je video u nekoliko navrata u nekom Pežou. Je l' to - ona?

Ako se desi pozitivna identifikacija - da spremam džip & laso & pušku za uspavljivanje?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:46 07.10.2008

Re: Fala vi,

Jeste, zove se Lavče.
Ovo za uspavljivanje nije potrebno, s obzirom na raspored rada može da zaspi sad i odmah i na naslanjanje...i garant već spava...odavno. Zato je nema...aaaa, navataću ja nju...
nsarski nsarski 20:47 07.10.2008

Cestitam, Pceliceeeee!

Nego, ako sam dobro razumeo, knjiga je neka vrsta kompilacije tekstova sa bloga, i jos poneceg?
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:51 07.10.2008

Re: Cestitam, Pceliceeeee!

Jeste, knjiga su zapravo blogovi malo "pričljivije" obrađeni i Goričine priče, od kojih je većina čekala na objavljivanje...hvala Učitelju!
milosib92 milosib92 21:03 08.10.2008

Re: Cestitam, Pceliceeeee!

Ono što je Dragan jutros čitao, a Gorica napisala mi ne deluje doraslo vašem blogovanju, ali videćemo. U svakom slučaju čestitam obema.
bobo92 bobo92 20:48 07.10.2008

Cestitke!

Naslov je super :)
mariopan mariopan 20:49 07.10.2008

Re: Cestitke!

C E S T I T A M ))

A gde moze da se kupi? Jedva cekaaaaam ))))
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:52 07.10.2008

Re: Cestitke!

Hvala bobo...meni se taj naslov činio jedini moguć za tako brbljivu knjigu :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:54 07.10.2008

mariopan,

hvala :)
Kako su mi danas iz firme rekli, knjiga je već u svim knjižarama koje prodaju Samizdat knjige, a i u shopu na sajtu B92.
Inače, knjiga će biti predstavljena na predstojećem sajmu.
mariopan mariopan 20:55 07.10.2008

Re: Cestitke!

I nemoj biti skromna, nemas zasto. Uzivala sam u svim tvojim blogovima, imas dar da razveselis ljude pa ma kakva tema da je u pitanju i zato si imala sve nase simpatije i tako mnogo citalaca Pisi i dalje, treba nam neko noramalan i zdrave pameti da se pomerimo u tom pravcu. hvala tebi i Gorici i citamo se i dalje . Cestitke.
Tamara Ćetković Tamara Ćetković 20:56 07.10.2008

Re: mariopan,

Priči nikad kraja!

V V V V V V V V V
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:58 07.10.2008

Re: Cestitke!

Radimo na tome i staraćemo se :) Zato je i knjiga na radost i veselje, puna živine (vidi guske
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:59 07.10.2008

Tamara,

iz tvog komentara u čitalačke uši
bobo92 bobo92 20:59 07.10.2008

Re: Cestitke!

Jelica Greganović
Hvala bobo...meni se taj naslov činio jedini moguć za tako brbljivu knjigu :)

he,he
odlicna ideja

Zelim vam puno uspeha i lepih trenutaka vezanih za prvenac!
mariopan mariopan 21:02 07.10.2008

Re: Cestitke!

Fala na obavestenju , kod nas u provinciju ce da stigne dogodine nego da ja vatam vezu u Bg.A treba mi nesto da razveselim dete, cera moja bas voli tako nesto, naravno prvo JA da procitam pa saljem dalje.

Guske su prelepe mogu da biram koja je koja il da utripujem da sam ja ona levo? Ne cujem dobro na desno uvo pa zato?
Tamara Ćetković Tamara Ćetković 09:30 08.10.2008

Re: Tamara,

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:09 08.10.2008

Re: Tamara,

dizajnerko naša :)
blau.punkt blau.punkt 20:59 07.10.2008

a kamo je nestala doslednost ?

kolko juce, ovde na blogu:

Jelica Greganović 08:23 06.10.2008

Je l'

ovo besplatni reklamni prostor?


gornji redovi nemaju veze sa vasim pisanjem koje je sjajno. ima veze sa doslednoscu u stavovima.
srdacan pozdrav.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:06 07.10.2008

Re: a kamo je nestala doslednost ?

Kad smo već kod doslednosti, stvari stoje ovako: ovo je blog kuće B92, na čijem osnivanju smo i Gorica i ja radile. To je kuća za koju obe i dan danas radimo i tim radom zarađujemo za njen i naš život. Knjigu je isto tako izdala kuća B92 i zbog toga može da je i reklamira na svom prostoru od strane svojih ljudi. Za razliku od onih koji koriste svaku priliku da pljunu B92 gde god mogu, ali naravno i da iskoriste njenu prednost da je čitana i cenjena, onda kada im je to potrebno za sopstvenu promociju, tj. besplatno reklamiranje konkurentskih medija, koji bez blama pljuju po B92. Gorica i ja ovaj prostor za reklamiranje zarađujemo već 19 godina.
blau.punkt blau.punkt 21:20 07.10.2008

Re: a kamo je nestala doslednost ?

odlicno receno. i meni je to (svoji ljudi) palo na pamet, al svejedno, ne odolex da pitam..
smeta mi ta vecita pljuvacina ovde. bas kao i koriscenje ovog sajta za bilo kakvu vrstu promocije (kakav divan oksimorn je ovo.. jes, nego sta ce da rade.. da sade virtuelni kikiriki)
htedoh reci: sve je po linijama: moja tvoja njihova. stalno neke podele. aj malo da budemo svi nasi !
a hocu li i ja moci da reklamiram svoju knjigu ovde u bliskoj buducnosti ?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:26 07.10.2008

Re: a kamo je nestala doslednost ?

Pa, znaš kako, šta seješ to bereš, ako podele seješ - to je onda to...
Ako bi nešto trebalo da se reklamira, to su onda knjige, što se mene tiče, nevezano za ovaj blog.
najcrnji najcrnji 22:16 07.10.2008

Re: a kamo je nestala doslednost ?

Kad smo već kod doslednosti, stvari stoje ovako: ovo je blog kuće B92, na čijem osnivanju smo i Gorica i ja radile. To je kuća za koju obe i dan danas radimo i tim radom zarađujemo za njen i naš život.

Redovno citam blog i meni je u oci pala nedoslednost oko reklamiranja. Nakon ovoga odgovora stvari su mi malo jasnije. Naime ima nas poljoprivrednika koji nikad nismo znali da Jelica i Gorica rade 19 godina za B92 a Nebojsa nikad nije radio (ili mozda jeste - nemam pojma.) Ja sam totalni outsider i dobro se secam jedino Dzonija Rackovica. Jel ima neki link koji vodi direktno prema zasluznim radnicima da u buducnosti nemam nedoumica. Oce li Dzoni biti na promociji? Jel neko ima pojma gde je Dzoni Rackovic i sta radi?
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:48 07.10.2008

Re: a kamo je nestala doslednost ?

Mislim da je Najbolja drugarica informisana o Džoniju...čim se pripojavi, će da je pripitamo...
A ovde, kako bih ti rekla, na kraju krajeva nije priča o zaslužnim građanima, no više o elementarnoj pristojnosti i doslednosti...nije lepo, blago rečeno, pljuvati nekoga da bi ga koristio kada ti treba...Nema linka za solunce...mada ima knjiga Dušana Mašića o počeTcima, pa ko je interesent može da pročita...
ivana23 ivana23 08:41 08.10.2008

Re: a kamo je nestala doslednost ?

Gorica Nešović i Jelica Greganović

Priči nikad kraja

Knjiga ''Priči nikad kraja'' nastala je kao zbirka priča koje su svoje mesto našle na VIP Blogu B92 i internet portalu B92 ''Život''. To su priče dve najbolje drugarice, Jelice Greganović i Gorice Nešović – priče o ''malim stvarima'', lična hronologija svakodnevice, sačinjena od njenih dobrih i loših strana, ispričana kroz duhovito, ali i gorko gledanje života. Uz želju da se svakodnevni događaji i osećanja učine vrednim pažnje, ova knjiga je i ženski pogled na svet, koji istovremeno pokazuje i stalnu novinarsku radoznalost i potrebu da se zabeleži bogatstvo, zanimljivost i lepota upravo tog svakodnevnog života.

Gorica Nešović i Jelica Greganović, od gimnazijskih dana do danas, zajedno rade i žive, prkoseći geografiji i vremenu. Rođene u proleće 1964. godine, započele su s radom u Omladinskom radiju Ritam srca. Učestvovale su u stvaranju Radija B92, na kom i danas rade. Gorica Nešović je programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji – ''Dizanje'', dok je Jelica Greganović dopisnica B92 iz Slovenije.



B92


hoochie coochie man hoochie coochie man 09:13 08.10.2008

Re: a kamo je nestala doslednost ?

Učestvovale su u stvaranju Radija B92.................

Ma razumem ali ipak...
Nesto oko principa....
A cestitke najiskrenije.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:03 07.10.2008

NAPOKON!

Ovoliko nisam čekao ni Gospodara prstenova. Ne mislim dugo nego željno.
Čestitam.
I očekujem autogram
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:07 07.10.2008

Re: NAPOKON!

Hvala druže!
Ne da ću da ti dam autogram, nego ima da ti i crtam i pišem. Sa sve suautorkom, Petrov-Nešović.
Ostali mogu da ga dobiju na sajmu. Doduše ja to još uvek ne mogu da zamislim, ali tako je rečeno i psihićki se navikavam na priču...
ivana23 ivana23 21:07 07.10.2008

Prva...

sam objavila na blogu kod Unfa jos popodne. I okacila slicicu knjige. Niko da ti kaze...

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:08 07.10.2008

Re: Prva...

Rekao mi drug Unf...i baš sam krenula na njegov blog da vidim kako me Ivana, vredni mravac, pčelica, provalila
Budimac Budimac 21:07 07.10.2008

:))

Čestitka uz želju da ne bude poslednja.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:09 07.10.2008

Re: :))

Hvala Budimac za obe želje :)
malasneki malasneki 21:09 07.10.2008

I told you up!

Cestitamooooooooooooooooooo :)

Pazi obecala si mi sa posvetom :)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:11 07.10.2008

Re: I told you up!

Hvala draga, naravski sa posvetom. Očekujem te na promociji. U subotu, 25. oktobra, sajam...a možemo se dogovoriti i preko veze, pre toga
Unfuckable Unfuckable 21:11 07.10.2008

Re: I told you up!

vidim ja biće ceo Blog92 na Sajmu, ako ni zbog čega drugog ; )))) - a ono zbog Jelice & Gorice
eto hinta kljunovima da omaste kamere ; ))))))
mariopan mariopan 21:15 07.10.2008

Re: I told you up!

Jelica Greganović
Hvala draga, naravski sa posvetom. Očekujem te na promociji. U subotu, 25. oktobra, sajam...a možemo se dogovoriti i preko veze, pre toga

JEL ? U koliko sati?Ma ima da dodjem, posveta se ocekuje preko veze, blogerske, vatam red da se zna.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:16 07.10.2008

Re: I told you up!

A da napravimo maskenbal?
malasneki malasneki 21:16 07.10.2008

Re: I told you up!

Jelica Greganović
Hvala draga, naravski sa posvetom. Očekujem te na promociji. U subotu, 25. oktobra, sajam...a možemo se dogovoriti i preko veze, pre toga


Of skroz bwe, znas da uvek mozes racunati na mene a bar jedna kafica pride ti ne gine :))

Dolazim u hulla izdanju ako treba kao maskota na promociju :))))
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:27 07.10.2008

Re: I told you up!

E, našla si me...ne znam u koliko sati, nisu mi rekli...možda satnica još nije precizirana (khm, khm...kako ovo zvanično zvuči), ali uskoro idem u Bgd, ovim divnim povodom, pa ću saznati i sve tehnikalije i naravski objaviti ih.
Dobrodošli dragi gosti!
Unfuckable Unfuckable 21:29 07.10.2008

Re: I told you up!

A da napravimo maskenbal?


ma jok, samo izmenjamo nickove -
ja ću da se predstavim kao Jack Bauer
a posle - pošto moram malo više komata da kupim, jer imam zainteresovanih stranki brojnih (a naći će se povoljnosti i za tapkanje razabiram, š'o da ne...:)))))
u drugom krugu ću da budem maksa83
pa onda dragoljub...

pa nek' se češu
vishnja92 vishnja92 21:34 07.10.2008

Re: I told you up!

u drugom krugu ću da budem maksa83
pa onda dragoljub...

ne,
ja cu u drugom krugu da budem maksa83
u prvom cu da budem Unfuckable
a u trecem Gorica (kad opet smugne. niko nece primetiti razliku)
malasneki malasneki 21:35 07.10.2008

Re: I told you up!

Jelica Greganović
A da napravimo maskenbal?


Dolazim u hulla izdanju ako treba kao maskota na promociju :))))


pazi sto smo TELEpaticne :))))))))
Unfuckable Unfuckable 21:39 07.10.2008

Re: I told you up!

ok, ti budi maksa u drugom, ja ću u prvom
beg nikad nije bio tzitzija
mada,
možda bi mi najpametnije bilo da budem gorstak 92-95 )))
vishnja92 vishnja92 21:49 07.10.2008

Re: I told you up!

ok, ti budi maksa u drugom, ja ću u prvom

ne
ja mislim da maksa bude ja u prvom
ja on u drugom
a ti bi mogao da budes...Andjelija pre transformacije?
maksa83 maksa83 21:54 07.10.2008

Re: I told you up!

ma jok, samo izmenjamo nickove -
ja ću da se predstavim kao Jack Bauer


Ok, ja ću kao Biljana Cincarević.

ecce-florian ecce-florian 22:25 07.10.2008

Re: I told you up!

i ja ću ko Biljana
mariopan mariopan 22:47 07.10.2008

Re: I told you up!

ecce-florian
i ja ću ko Biljana

JEEEE al ste izabrali ako ko ce da bude baba roga? A? JEL JA? E pa necu! Tacka.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:50 07.10.2008

Re: I told you up!

Oš' da budeš nindža-zeka?

49 41 49 41 23:24 07.10.2008

Re: I told you up!

Jelica Greganović
Hvala draga, naravski sa posvetom. Očekujem te na promociji. U subotu, 25. oktobra, sajam...a možemo se dogovoriti i preko veze, pre toga

A za mene jedan sa posvetom ?!?

Kad je kcerka imala 3 1/2 god. napravila je jedno par kataloga u Minhenu i to uz "opa cupa cupa tralaa , laaa"

Decija modna skijaska oprema, OPEL Astra Karavan, (tek se bila pojavila).
Decija Modna jesenja garderoba.
Deciji dizajn namestaj.
...
...
Svako tralaa laaa plus rucak, plus TAXI, plus ... sve ostalo: 950-1.200 maraka za sat-dva trala laaa.

Katalog nijedan nikad u sva silna obecanja ne videsmo; a, Ivin tata umalo ne dobi batine na vrhu Garmisch Parten Kirchena ( Zug Spitz) sa otuzbom " Da sam ubacen za komercijalnu spijunazu.

Uli - Urlich me spasao; jer nas je dobro znao i bio blizu na snimanju.

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:28 07.10.2008

Re: I told you up!

Posveta se podrazumeva, u Bgd sam od iduće nedelje...približno...a na sajmu u pomenutu subotu se prikazujemo obe...do tada vežbamo autograme...mada kaže Žmu da imamo isti rukopis, niko neće primetiti razliku...
Dušan Maljković Dušan Maljković 21:11 07.10.2008

Moje čestitke!

Sve najbolje s knjigom...
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:15 07.10.2008

Hvala

Dušane!
zeks92 zeks92 21:12 07.10.2008

Cestitam!

Hoce li biti u knjizi Goricin tekst o sonjama?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:14 07.10.2008

Re: Cestitam!

Pa, naravno, kako bi moglo bez šonja :)
zeks92 zeks92 21:17 07.10.2008

E... tako su je iskritikovali ....

...u komentarima, zene narocito , a meni se taj text bas dopao...
ivana23 ivana23 21:19 07.10.2008

Šonje

neobavestena neobavestena 21:19 07.10.2008

Jupiiiiiiii!!!!

Bravo, cestitam, bravo, cestitam!!!! Jedva cekam da citam! Valjda cu sutra moci da nadjem knjigu u jednoj od (cak!?) dve postojece, novootvorene knjizare u Kragujevcu. Ko da ceka sajam?

PS. Inace, ja sam Kata - tj. bila sam Kata dok ovi sa B92 bloga nisu nesto menjali, a ja se zagubila sa siframa, pa sam morala drugojacije da se logujem... to nije sad mnogo bitno - htela sam reci - ima tome mozda i dve godine kako sam navijala da objavis knjigu! Jesam! I mnogo sam sad srecna!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:29 07.10.2008

Re: Jupiiiiiiii!!!!

Kato! Pa, kamo te!
Ne znam za Kg, morala bih da priupitam, ali odgovor neću pre sutrašnjeg početka radnog dana dobiti...i javim ti odmah.
I hvala Kato!
neobavestena neobavestena 21:32 07.10.2008

Re: Jupiiiiiiii!!!!

Nemoj se mucis. Sto bi rekli Englezi: zadovoljstvo je moje. Idem sutra da bazam od jedne knjizare do druge (al' cu se nasetam, hihihi) pa cu ja tebi da javim kako stoje stvari u Kragujevcu. I javim ti odmah!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:40 07.10.2008

Re: Jupiiiiiiii!!!!

Hvala Kato, hvala zlato!
A o tome kako je mom majčinskom srcu, koje još nije uživo videlo i pipilo svoju knjigu, samo ja znam...
neobavestena neobavestena 21:37 08.10.2008

Re: Jupiiiiiiii!!!!

Raport iz Kragujevca: nema! Ni u jednoj od dve knjizare - nema... :( moracemo da ilegalno uvozimo iz glavnog grada... :(
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:51 08.10.2008

Re: Jupiiiiiiii!!!!

QQlele...c,c,c...moramo to da popravimo...idući petak stižem i otvaram tematiku problema, sa fokusom na decentralizaciji i regionalizaciji, kao jedinom ispravnom putu ka EU...srce Srbije, a nema mi knjige...QQ...
Krugolina Borup Krugolina Borup 21:29 07.10.2008

E, ti će mi kažeš!!

Ja već čula za knjigu!!! ))

Bile mi žene-majke-rađale sa svoja dva sina na popodnevnoj seansi alkoholisanja izstresiranih majki, dok nam deca urlaju i riču i svojoj sobi, i rekoše mi da su jutros obe na radiju slušale Goricu i potanko mi sve objasnile!

PRIČA SE PO GRADU!

ČESTITAMO!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:30 07.10.2008

Re: E, ti će mi kažeš!!

Hvala vam roditeljice! Knjigu preporučujemo i kao distres terapiju (Nisam ni ja najgora), a slutimo da je dobra i protiv peruti.
Goran Vučković Goran Vučković 21:34 07.10.2008

Knjiga :)

E pa čestitam! A naslovna strana je sjajna :)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:38 07.10.2008

Re: Knjiga :)

Hvala Gorane, fokus prebaciti sa petončića na porculanske guske...kako ih volim! Naročito onu pozadinsku što radoznalo gviri :)))))
Goran Vučković Goran Vučković 21:50 07.10.2008

Re: Knjiga :)

Hvala Gorane, fokus prebaciti sa petončića na porculanske guske...kako ih volim! Naročito onu pozadinsku što radoznalo gviri :)))))

Znao sam da će ovaj prelazak na puno ime i prezime imati mana - evo sad me masovno zovu "Goran"
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 22:00 07.10.2008

Re: Knjiga :)

vučko

Znao sam da će ovaj prelazak na puno ime i prezime imati mana - evo sad me masovno zovu "Goran"


nostalgičaru! :)

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:54 07.10.2008

Re: Knjiga :)

Vučko, ti li si?
Goran Vučković Goran Vučković 23:05 07.10.2008

Re: Knjiga :)

Vučko, ti li si?

Prisutan, sa sve novim avatarom (heiland coo) :))
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:07 07.10.2008

Re: Knjiga :)

Pa, kamo te...nema te sto godina!
Upravo me izbacilo sa bloga i sa sajta i uopšte, jedva sam uspostavila vezu ponovo...iskida mi živce...
Goran Vučković Goran Vučković 23:10 07.10.2008

LeClerc

Pa, kamo te...nema te sto godina!

Ima me sve vreme, samo sam promenio nick (u svoje puno ime i prezime) - možeš da vidiš istoriju toga u mom blogu "Ja92" :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:29 07.10.2008

Re: LeClerc

Kako sam to propustila...da nije bilo leto?
Izvini, a ja mislila ti se povukao i nejma te...
Goran Vučković Goran Vučković 23:34 07.10.2008

Re: LeClerc

Izvini, a ja mislila ti se povukao i nejma te...

Da, letos je bila ta žurka sa dodavanjem 92 na kraj nickova, pa sam zamolio da mi se umesto vucko92 stavi puno ime i prezime. Idealna kamuflaža: puno ime i prezime :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:35 07.10.2008

Re: LeClerc

Podržavam...ja sam pod tom maskom od samog početka i odlično radi...
ssvetlana92 ssvetlana92 21:42 07.10.2008

Pridružujem se

čestitkama!!! Biće mi zadovoljstvo da pročitam vašu knjigu. Ono što je garant, neću se dosadjivati. Ti lepo pišeš, Gorica lepo priča. Obe normalne! :) Milina jedna!
Vas dve ste jedna retka pojava, kod nas! :)
Pozdrav!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:49 07.10.2008

Re: Pridružujem se

ssvetlana, hvala :)
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 21:44 07.10.2008

Bravo! Čestitam Jelice

i ovo je lep tekst. Adekvatan dizajn. Sećam se onog legendarnog posta o knjigama.
Nadam se da je i on našao svoje mesto u knjizi.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:50 07.10.2008

Re: Bravo! Čestitam Jelice

Priče o knjigama na žalost nema u ovoj knjizi, jer sam je napisala kada je ova knjiga već pakovana...možda u nastavku, potencijalnom, u kome će se utvrditi da je njena majka bila zaljubljena u baštovana, koji je rodio blizance, kada ga je na prevaru obljubio komšija, sijamski blizanac strica njene šurnjaje.
mara92 mara92 21:45 07.10.2008

...

Е,

ДОБРО СТЕ СЕ СЕТИЛЕ (да вам ја кажем, обема)! Мада, најбоље је кад се крчка мало дуже (што би рекла моја мама) - "на тихој ватри"...честитке и дабогда "чедо" имало пуно, пуно издања...

пс. шта да кажем за оне розЛе цветиће? Дивота!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:52 07.10.2008

Re: ...

Gorica duži cvetiće, ja guske.
Hvala! Mada, imaš pravo, dobro je da se dinsta duže, uz povremeno otklapanje...
makika92 makika92 21:50 07.10.2008

Cestitam!!

Citam vas i uvek je nekako lagano i veselo posle... Uskoro cu u Beograd i nadam se bice jos primeraka u knjizarama.

Jos jednom svaka cast!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana