Gorica Gajević i knjižara u Kragujevcu?

Branislav Kovačević Cole RSS / 19.09.2008. u 10:20

Znam ima lepih tema!

Knjizara ponovo radi
Knjizara ponovo radi
 

Evo javljam  da je sinoć konačno otvorena knjižara "Svetlost - Stylos", u Kragujevcu (i hvala Bogu da je tako !) za koju smo se borili više meseci. Knjižara je prava, uprkos činjenici da se u njoj prodaju i artikli  koji se ne mogu podvesti pod izdavaštvo! Ipak knjižara raspolaže zaista zanimljivim  i dobrim naslovima. Na otvaranju je bilo dosta sveta, dosta onih koji su za nju, bez kalkulacija,  borili!

Bilo je i onih uvaženih zvanica koji su svojevremeno osporavali našu akciju – oni su manje više stigli službenim automobilima, ali neka! Kad je nama ostala knjižara, u kojoj se našlo mesta i za fotografiju našeg, čuvenog, Miće knjižara.

 

Otvaranje
Otvaranje

Uprkos svemu tome, pa i činjenici da bih imao i druga, pametnija posla,   ne mogu a da ne primetim kako toliko lako, olako, prelazimo preko mnogih informacija. Evo  jedne u nizu, na koju niko nije reagovao, ili ja to nisam primetio (u tom slučaju se izvinjavam!).

Možda će se neko pitati kakve veze ima otvaranje knjižare, sa postavljenjem Gorice Gajević na mesto javne pravobraniteljke u opštini Raška? Naizgled nema, ali i knjižara je sačuvana zahvaljujući angažovanju gradjana, njihovom pritisku na vlast, na medije, na privatni kapital, na javnost, pa je dala i adekvatan rezultat. Ne mogu da verujem da su baš svi zaboravili ko je Gorica Gajević, neću da verujem da su gradjani posle svega podvili rep. Dakle posle Dačića i drugih, sad nam se vraćaju i oni iz prvog ešalona Slobodana Miloševića!!!

 

Gorica Gajevic
Gorica Gajevic

I to gde, na mesto JAVNE PRAVOBRANITELJKE! Baš pravo mesto za gradjanski bunt, za nemirenje sa vredjanjem ono malo preostale pameti…Ako je neko zaboravio ko je bila Gorica Gajević, podsećam ih informacijom objavljenom na B92, info! Iskreno mi je žao što sam ove dve informacije spojio, ali takav je život!

U Srbiji, posebno!

Novi Pazar -- Odbornici Skupštine opštine Raška imenovali su bivšu generalnu sekretarku SPS-a Goricu Gajević za javnog pravobranioca.

Gajevićeva, pravnica po struci, tokom devedesetih je, kao visoka funkcionerka SPS-a u sopstvenoj partiji bila poznata kao "osoba s milion funkcija". Bila je predsednica UO Kliničkog centra Srbije, pomoćnica direktora Srbijašuma. Pored toga Gorica Gajević bila je član Upravnog odbora Nacionalnog parka "Kopaonik". Nakon rušenja režima Slobodana Miloševića, pominje se u aferi kao vlasniica zemljišta koje je dobila od opštine Raška, a na kom se gradila sedmospratnica usred Nacionalnog parka Kopaonik.
Neposredno do hotela Grand, treće pravno lice je izgradilo sedmospratnicu, a zauzvrat Gajevićeva je dobila 184 kvadrata, nekoliko apartmana.
Posle pritiska javnosti ona zemljište vraća opštini Raška u čijem je vlasništvu, prema poslednjim informacijama i danas.
Neposredno pre hapšenja Slobodana Miloševića, Gajevićeva optužuje novu vlast za revanšizam i politicki kanibalizam, poručujući da neće imati miran san.
Ovo zlo vam nećemo zaboraviti i oprostiti, rekla je tada Gorica Gajević.
Nova javna pravobraniteljka je, nakon što je izgubila sve funkcije, na pitanje plaši li se da će policija doći i na njena vrata, odgovrila:
»Neka dođu. Ne plašim se. U životu nikad nisam radila ništa protiv zakona. Zakon - to sam ja.«

 

Atačmenti



Komentari (56)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

vracarac92 vracarac92 10:29 19.09.2008

Izjave Gorice G.


- Oni koji se spremaju da uhapse Miloševića nikada neće imati miran san. Ovo zlo vam nećemo zaboraviti i oprostiti.

- Sve što smo postigli, u miru, ratu, pa opet miru, uspeli smo zahvaljujući tome što na čelu imamo predsednika Miloševića.

- Budući predsednik Srbije trebalo bi da bude kao Slobodan Milošević. Ni manje ni više od toga.

- Sve što mislim o životu sadržano je u programima moje partije.

- Vrednost SPS-a je u tome što smo skloni da u hodu osetimo slabosti svog funkcionisanja i da ih otklanjamo energičnom akcijom.

- Bila sam i ostala levičar, ne bilo kakav, već u duši. SPS-u sam pristupila onda kad nisam ni znala da će biti vladajuća partija.

- Svako može biti zamenjen, kad se neko umori normalno je da ga drugi zameni. Za bavljenje politikom nije važno kojeg si pola, važna je glava.

8 godina posle 5. oktobra u Srbiji i dalje vladaju ovakvi likovi. Tužno. Sramno je da su mnogi koji su tog 5. oktobra bili na ulicama i borili (?) se za demokratsku Srbiju prihvatili da sede u istoj vladi sa partijskim drugarima G.G. ili da ih podržavaju kao "konstruktivna opozicija".
Kohabitacija? Nedostatak karaktera? Alavost na vlast?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:52 19.09.2008

Re: Izjave Gorice G.

vracarac92

-
Kohabitacija? Nedostatak karaktera? Alavost na vlast?


Lek je samo jedan LUSTRACIJA,LUSTRACIJA....!
Zlocini protiv naroda ne mogu i ne smeju da zastare!
bkc
vracarac92 vracarac92 11:08 19.09.2008

Re: Izjave Gorice G.

Lek je samo jedan LUSTRACIJA,LUSTRACIJA....!

A zašto lustracija nije sprovedena? Ovo je PETA demokratska postpetooktobarska vlada(Đinđić, Živković.2x Koštunica, Cvetković) i niko prstom ne mrda po tom pitanju. Zašto?
Izgleda da ni sadašnjim ni bivšim vlastodršcima to nikako ne odgovara.
rankot rankot 12:22 19.09.2008

Re: Izjave Gorice G.

Па шта те чуди, не мораш да идеш до Рашке, сврати у Горњи Милановац да видиш ко је на власти и ко ради у општини. Као да је 1995.
NNN NNN 14:11 19.09.2008

Re: Izjave Gorice G.

SPS-u sam pristupila onda kad nisam ni znala da će biti vladajuća partija.
Oni su prvo bili na vlasti, pa su , tek onda osnovani!
vracarac92 vracarac92 14:37 19.09.2008

Re: Izjave Gorice G.

Oni su prvo bili na vlasti, pa su , tek onda osnovani!

G.G. je bila mlada i naivna. Ona tada to nije znala.
jesen92 jesen92 16:34 19.09.2008

Re: Izjave Gorice G.

...kakva lustracija posle 8 godina..ko koga da lustrira?...slavica djukic dejanovic sama sebe da lustrira? pa i ona je bila slobin potpredsednik, bila u njegovoj kuci kada su ga hapsili...nije ona bila neki anonimni clan sps-a....Zakasnilo se i to je to....a gradjani bi mozda mogli nesto ali ih ne zanima, shvatili su da su svi manje vise isti...knjizara ih je zanimala i odbranili su je....ja to tako vidim...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 16:42 19.09.2008

Re: Izjave Gorice G.

jesen92
...kakva lustracija posle 8 godina..ko koga da lustrira?...slavica djukic dejanovic sama sebe da lustrira? pa i ona je bila slobin potpredsednik, bila u njegovoj kuci kada su ga hapsili...nije ona bila neki anonimni clan sps-a....Zakasnilo se i to je to....a gradjani bi mozda mogli nesto ali ih ne zanima, shvatili su da su svi manje vise isti...knjizara ih je zanimala i odbranili su je....ja to tako vidim...



Mislim da je Vas stav samo delimicno tacan...ali ga ne sporim. Samo sam i sam hteo da kazem isto to, tj da kad gradjani nesto HOCE, onda se to i moze...Inace za lustraciju nikad nije kasno, no jeste pitanje ko ce da lustrira koga...Neka iskustva drugih drzava govore nam da se mozze i kasnije listrirati....Ne nadam se, priznajem!
poz
bkc
jesen92 jesen92 21:37 19.09.2008

Re: Izjave Gorice G.

Neka iskustva drugih drzava govore nam da se mozze i kasnije listrirati....Ne nadam se, priznajem!
...mozda i moze kasnije ali ne verujem da moze u slucaju, kao kod nas, gde su na vlasti oni koji treba da budu lustrirani....Meni posle zaba zvanih Dacic, Slavica, Baki.......itd., Gorica nije nikakvo iznenadjenje, bas sam se pitala sta je sa njom a ona krenula iz baze kao svaki posteni komunista/socijalista....)
ssvetlana92 ssvetlana92 10:42 19.09.2008

Cudno!

Pre svega da cestitam otvaranje knjizare! Za neke stvari se i vredi boriti!
A sledece...bila sam ubedjena da ce G.Gajevic posle silnih finansijskih malverzacija, biti iza BRAVE, a ne pravobranilac! Cudni su putevi Gospodnji!
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:52 19.09.2008

Sve čestitke

za knjižaru...nadam se da ću je videti uživo, na dva načina

A ovo oko GG, to je kao Kucamo na vrata zaboravljenih asova
evo još malo klipinga

Karijera - iz Beograda se vratila u grad detinjstva (1982-1983) kao sudski pripravnik i zbog toga što je, kako kaže, periferija duhovni, a ne teritorijalni pojam. Postaje stručni saradnik, pa sudija u Opštinskom sudu u Raškoj (1984-1989). Sledeće godine ulazi u politiku koja postaje njena osnovna delatnost. Kako je sama navela, u ovim vodama se našla više zbog razigravanja, manje iz ozbiljnih namera, ne verujući da će je izabrati za predsednika Opštinskog komiteta SK. Ipak, "osvojila je" tu funkciju pa je njena prijateljica Smilja ceo Komitet častila kafom. To se dogodilo u vreme formiranja SPS-a, pa gospođa Gajević sebe smatra i osnivačem partije u kojoj odmah dobija funkciju predsednika Opštinskog odbora u Raškoj. Birana je za poslanika u Veću građana SRJ (1992-1993). Usledila su članstva u Glavnom odboru SPS, Savetu za državno i ustavno uređenje i pravni sistem, Savetu za zdravstvo, Savetu za društveni položaj žene i dece i Komisiji za predstavke i žalbe GO SPS, Upravnom odboru Nacionalnog parka "Kopaonik". U međuvremenu radi i kao pravnik u "Srbijašumama" i mnogobrojnim zaduženjima pridodaje šefovanje poslaničkom grupom SPS u srpskom parlamentu i, marta 1996, direktno povezanu s Miloševićevom "zaleđenom" predsedničkom - funkciju generalnog sekretara socijalista. Položaj genseka, prema rečima Zorana Anđelkovića, "dovoljan je razlog da već prezaposlena gđa Gorica od 3. marta 1998. postane i potpredsednik Veća Republika SRJ. Ona, koja je davno otkrila da voli mnogo obaveza, sada je novi-stari generalni partijski sekretar, predsednik UO Kliničkog centra Srbije i jedan od espeesovaca s "milion funkcija". Nepravedno bi bilo ne spomenuti da je u firmi "Srbijašume" avanzovala do pomoćnika direktora.

Stranački angažman - bila je član SK. Bila je i ostala levičar. Ne bilo kakav već, kako je naglasila, u duši. Tvrdi da je i osnivač SPS, da joj je pristupila "onda kad nisam ni znala da će biti vladajuća partija". Ne propušta zgodu da kaže "neku" o SPS, ali još češće o predsedniku Slobodanu Miloševiću. Zlonamernici kažu da naglašava paralelu između života i SPS i, ilustrujući to, citiraju njene reči: "Sve što mislim o životu sadržano je u programima moje partije. Ni manje ni više od toga". Govorila je i: "Svako može biti zamenjen, kad se neko umori normalno je da ga drugi zameni. Za bavljenje politikom nije važno kojeg si pola, važna je glava". Tvrdila je: "Vrednost SPS je u tome što smo skloni da u hodu osetimo slabosti svog funkcionisanja i mi ih otklanjamo energičnom akcijom". Ubeđena je da: "Partija mora da ima ofanzivni, medijski nastup, i u njenim rukovodstvima nema mesta za one kojima je ćutanje jedini način političkog delovanja, niti za one koji misle da ceo svoj mandat provedu u organizacionoj inertnosti, unutar svojih kabineta". Od mnogobrojnih izjava u kojima nas obaveštava da sve što smo postigli, u miru, ratu, pa opet miru, uspeli smo "zahvaljujući tome što na čelu imamo predsednika Miloševića", izabrali smo ovu: "Budući predsednik Srbije trebalo bi da bude kao Slobodan Milošević. Ni manje ni više od toga".
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:00 19.09.2008

Re: Cudno!

ssvetlana92
Pre svega da cestitam otvaranje knjizare! Za neke stvari se i vredi boriti!
A sledece...bila sam ubedjena da ce G.Gajevic posle silnih finansijskih malverzacija, biti iza BRAVE, a ne pravobranilac! Cudni su putevi Gospodnji!


Hvala na cestitkama...!
Rekoh ja lustracija, lustracija, ali i krivicno gonjenje kad i gde treba
Mislim da se čaša prilično puni, te da Gorica ili neko sličan može biti ona neophodna kap....!
poz
bkc
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:02 19.09.2008

Re: Sve čestitke

Jelica Greganović
za knjižaru...nadam se da ću je videti uživo, na dva načina

A ovo oko GG, to je kao Kucamo na vrata zaboravljenih asova
evo još malo klipinga
/quote]

Na ne-srecu kliping imam u glavi.....a za knjizaru...Pa dobra je...lepo opremljena, lepi naslovi..uglavnom preovladjuju knjige, ali ima i pribora i drugoga....itd.Cekam te
poz
bkc
ssvetlana92 ssvetlana92 18:10 19.09.2008

Re: Cudno!

Branislav Kovačević Cole
ssvetlana92
Pre svega da cestitam otvaranje knjizare! Za neke stvari se i vredi boriti!
A sledece...bila sam ubedjena da ce G.Gajevic posle silnih finansijskih
malverzacija, biti iza BRAVE, a ne pravobranilac! Cudni su putevi
Gospodnji!


Hvala na cestitkama...!
Rekoh ja lustracija, lustracija, ali i krivicno gonjenje kad i gde treba
Mislim da se čaša prilično puni, te da Gorica ili neko sličan može biti ona neophodna kap....!
poz
bkc


Sve ovo vise lici na neku ILUSRACIJU, pre nego na LUSRACIJU! A njena casa se puni koktelcicima...koliko ja vidim! Mozda tako treba!?
Pozdrav
constrictoria92 constrictoria92 11:00 19.09.2008

Ovako:

Uprkos svemu tome, pa i činjenici da bih imao i druga, pametnija posla, ne mogu a da ne primetim kako toliko lako, olako, prelazimo preko mnogih informacija.


U mojoj kuci nismo presli uopste preko ove informacije.
Gljivicu jos nisam sazvakala, a sad i ovo chudo... Mlados' sam ostavila na ulicnim protestima (i ne samo ja). Je l' nam to FALA od ovih koje smo doveli namesto njih?

Sram ih bilo...

Da izmenim malko njenu izjavu ('ocu reci, da je prilagodim danasnjim uslovima):

Oni koji su doveli Goricu G. na funkciju javnog pravobranioca nikada neće imati miran san
mariopan mariopan 11:11 19.09.2008

Re: Ovako:

Ne mesam se u palitiku ali CESTITAM OTVARANJE KNJIZARE !

Pratila sam i citala, o borbi za knjizaru, nisam komentarisala, samo preporucivala i navijala za KNJIZARU!
Bravo.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:19 19.09.2008

Re: Ovako:

mariopan
Ne mesam se u palitiku ali CESTITAM OTVARANJE KNJIZARE !

Pratila sam i citala, o borbi za knjizaru, nisam komentarisala, samo preporucivala i navijala za KNJIZARU!
Bravo.



Treba imati zeludac pa se uzdrazati od politike na nas. srpski, nacin!!!
Hvala za navijanje i podrsku....nadam se da ce knjizara biti omiljeno svratiste....
poz
bkc
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:22 19.09.2008

Re: Ovako:

constrictoria92


Sram ih bilo...

/quote]

Sram ih bilo...slazem se kao sa moralnom osudom, ali nije dovoljno....!
bkc
mariopan mariopan 13:30 19.09.2008

Re: Ovako:

Branislav Kovačević Cole
mariopan
Ne mesam se u palitiku ali CESTITAM OTVARANJE KNJIZARE !

Pratila sam i citala, o borbi za knjizaru, nisam komentarisala, samo preporucivala i navijala za KNJIZARU!
Bravo.



Treba imati zeludac pa se uzdrazati od politike na nas. srpski, nacin!!!
Hvala za navijanje i podrsku....nadam se da ce knjizara biti omiljeno svratiste....
poz
bkc

Pa zbog zeluca se i ne mesam u palitiku, cim vidim o kome je rec nesto me zuc strecne a i dzigerica mi se pomeri...pa radi zdravlja apstiniram...))))
Pozdrav
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 11:18 19.09.2008

GG grupa

1. Gorica: Posle novog Ministra Unutrašnjih Dela ne vidim razloga da se uzbuđujemo i zbog ovakvih događaja. GG grupa je velika i kad smo pristali na MUD-a dalje je sve moguće.

2. Knjižara je lepa vest. Nadam se da će potrajati. I da će KG grupa više da čita nego do sada) To je mala pobeda. Iako je rat, verovatno izgubljen.

Molba: neka bude i trol ali ne mogu da ne reagujem na rogobatne reči kojima je i autor (verovatno iz najbolje namere) podlegao. Dakle, nije dobro da se kaže PRAVOBRANITELJKA (makar se radilo o Gorici), Gorica je pravobbranilac a pravobraniteljka nikako nije u duhu našeg jezika. Kao što nisu u duhu našeg jezika ili naše varijante JEZIKA, a šire se kao čuma i reči kao sekretarka (zaboga, nije zgodno reći da je ona sekretar, a još manje je-kao- zgodno da je sekretarica), dopisnica, nositeljka (kao da je Nole nositelj a ne nosilac), sociologinja, antropološkinja, ginekološkinja (i na ovo sam plakao od smeha), vozačica,...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:21 19.09.2008

Re: GG grupa

KRALJMAJMUNA
1. Gorica: Posle novog Ministra Unutrašnjih Dela ne vidim razloga da se uzbuđujemo i zbog ovakvih događaja. GG grupa je velika i kad smo pristali na MUD-a dalje je sve moguće.

2. Knjižara je lepa vest. Nadam se da će potrajati. I da će KG grupa više da čita nego do sada) To je mala pobeda. Iako je rat, verovatno izgubljen.

Molba: neka bude i trol ali ne mogu da ne reagujem na rogobatne reči kojima je i autor (verovatno iz najbolje namere) podlegao. Dakle, nije dobro da se kaže PRAVOBRANITELJKA (makar se radilo o Gorici), Gorica je pravobbranilac a pravobraniteljka nikako nije u duhu našeg jezika. Kao što nisu u duhu našeg jezika ili naše varijante JEZIKA, a šire se kao čuma i reči kao sekretarka (zaboga, nije zgodno reći da je ona sekretar, a još manje je-kao- zgodno da je sekretarica), dopisnica, nositeljka (kao da je Nole nositelj a ne nosilac), sociologinja, antropološkinja, ginekološkinja (i na ovo sam plakao od smeha), vozačica,...



Mislim da nije rogobatno PRAVOBRANITELJKA, mada se i sam bunim protiv "rodnog nasilja" u jeziku!
Hvala i poz
bkc
NNN NNN 14:15 19.09.2008

Re: GG grupa

...psihološkinja!?!?!...B92 prednjači u silovanju jezika.
malasneki malasneki 11:23 19.09.2008

Bravo!

citala sam danas i u 24sata o knjizari :)
svaka cast!

pozz
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:34 19.09.2008

Re: Bravo!

malasneki
citala sam danas i u 24sata o knjizari :)
svaka cast!

pozz


Ne kažem...zadovoljan sam...Posebno jer je knjižara u neposrednoj blizini moje kancelarije...pa eto!
Hvala
poz
bkc
margos margos 12:56 19.09.2008

....

Uvek mi je čudno, budući da godinama ne pratim politiku, koliko je ta politika deo mog života, pa i kad neću. Nameće se. Tako i sad, na ovu vest, počeh da iz malog mozga izvlačim informacije od onda. Za neke koje izvukoh, pitam se jesam li sanjala ili je stvarno tako bilo.

Sećam se da se pričalo da je ona, iako gromoglasno uz Slobodana i SPS, vrlo pragmatićno pregovarala sa nadolazećom garniturom i da je jedan od 'dilova' bilo to povlačenje u Rašku - a da joj se stečeno bogatstvo ne dira. Posle nekoliko godina luksuznog tihovanja, odmorene i poletne, tadašnje 'najlepše noge Parlamenta' - ponovo u pokretu.

Joj, a da se vratimo na knjižaru i 'leba i igara ?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:05 19.09.2008

Re: ....

margos


Joj, a da se vratimo na knjižaru i 'leba i igara ?



Ako ce to da pomogne...ajde! Mada mislim da nam nece pomoci stavljanje glave u pesak, jer cemu onda knjige?
BKC
sentinel26 sentinel26 13:13 19.09.2008

Goricin most

Čestitam za knjižaru.

Kada su dobri (narodu) Dačić, Obradović, Ružić, Mrkonjić, šta fali Gorici Gajević ?

Gradjani ( i odbornici ) Raške imaju drugačije mišljenje o njezi.

U Ibarskoj dolini u Biljanovcu ima jedan most kojeg gradjani zovi "Goricin most", a u selu Gradac "gradila" je put do crkve i za nju davala pare, tako je narod "pričao".

Gospoda nijesu imali ( htjeli ) da je optuže za bilo šta.

Zakon o lustraciji se ne primjenjuje i ne možete ga primjeniti samo za Goricu već za svija, a onda bi nam ostala vlada okrnjena i ne bi bila "proJevropska".

Eto nje uskoro i u Skupštini, zar je onaj deržavni sekretarijus iz "garde" što hoće da uvozi djevojke iz Azije nešto bolji od nje?


Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:17 19.09.2008

Re: Goricin most

[quote=

Zakon o lustraciji se ne primjenjuje i ne možete ga primjeniti samo za Goricu već za svija, a onda bi nam ostala vlada okrnjena i ne bi bila "proJevropska".





Nema se sta dodati osim hvala za knjizaru!!!
bkc
PS> Inace zakon o lustraciji jos uvek je na snazi...al nema snage!?
mariopan mariopan 13:35 19.09.2008

Re: Goricin most

Citam vas dijalog
@g. Sentinel..smejem se od srca zaista ste u pravu za sve a onda i
@BKC za komentar da "nema snage "...BRAVO.

))))))
I politika moze da bude vesela nekad zahvaljjuci duhovitim ljudima.
sentinel26 sentinel26 15:05 19.09.2008

Re: Goricin most

mariopan
Citam vas dijalog
@g. Sentinel..smejem se od srca zaista ste u pravu za sve a onda i
@BKC za komentar da "nema snage "...BRAVO.
))))))
I politika moze da bude vesela nekad zahvaljjuci duhovitim ljudima.

Veselje je jednostrano, oni se vesele a mi tugujemo (a neki plaču ).

Zakon o lustracijiu je donešen pod velikim pritiskom javnosti.

E onda su mnogi mislili da je to dovoljno, oni će sami sebe da lustriraju.

To se nije desilo, oni koji su trebali da ga primjenjuju su odustali pa onda pali sa vlasti, a došli kandidati za lustriranje i nijesu valjda ludi da sjeku grane na kojima sjede.

Sada ponovo u vlasti imamo neke koji su morali biti lustrirani na nularicu !

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:13 19.09.2008

Re: Goricin most

sentinel26
mariopan
Citam vas dijalog
@g. Sentinel..smejem se od srca zaista ste u pravu za sve a onda i
@BKC za komentar da "nema snage "...BRAVO.
))))))
I politika moze da bude vesela nekad zahvaljjuci duhovitim ljudima.

Veselje je jednostrano, oni se vesele a mi tugujemo (a neki plaču ).

Zakon o lustracijiu je donešen pod velikim pritiskom javnosti.

E onda su mnogi mislili da je to dovoljno, oni će sami sebe da lustriraju.

To se nije desilo, oni koji su trebali da ga primjenjuju su odustali pa onda pali sa vlasti, a došli kandidati za lustriranje i nijesu valjda ludi da sjeku grane na kojima sjede.

Sada ponovo u vlasti imamo neke koji su morali biti lustrirani na nularicu !




Samo delimicno tacno, jer sam bio poslanik u Skupstini....Glavni KOCNICARI lustracije su bili DSS i Kostunica
koji su vec pravili deal sa socijalistima kako da se urusi ostatak DOS.a, odnosno pok.Djindjic...Uprkos svemu, zakon je prosao tako sto su na volseban (!!) nacin stigla i dva glasa iz redova otcepljenog SPS.a.Kako i zasto su oni glasali...znaju oni, jer su i sami bili podlozni lustriranju! Odmah potom formirana je bila i prva komisija za lustraciju...ali ona NIKADA nije pocela sa radom. Podsecam Zakon jos uvek vazzi!!!
Elem tako stvari stoje..kasnije se dogadjalo, sve sto se dogadjalo..
bkc
sentinel26 sentinel26 15:26 19.09.2008

Re: Goricin most

Branislav Kovačević Cole
Samo delimicno tacno, jer sam bio poslanik u Skupstini....Glavni KOCNICARI lustracije su bili DSS i Kostunicakoji su vec pravili deal sa socijalistima kako da se urusi ostatak DOS.a, odnosno pok.Djindjic...Uprkos svemu, zakon je prosao tako sto su na volseban (!!) nacin stigla i dva glasa iz redova otcepljenog SPS.a.Kako i zasto su oni glasali...znaju oni, jer su i sami bili podlozni lustriranju! Odmah potom formirana je bila i prva komisija za lustraciju...ali ona NIKADA nije pocela sa radom. Podsecam Zakon jos uvek vazzi!!!
Elem tako stvari stoje..kasnije se dogadjalo, sve sto se dogadjalo..
bkc
Gosn Cole, ja sam samo (nepažljivo) nastavio prethodnu šalu.

Poznato je meni da Koštunica nije htio dozvoliti da mu lustriraju one za koje je dao obećanje Zlobici da će ih štitti.

Potom je on preuzeo vlast, a danas je njegov dvojnik (moja opaska nidje nijesam pročitao) na vlasti koji je kandidate za lustriranje još bliže primakao kazanu s narodnijem parama umjesto da ih primakne kazanu sa "mazijom".

Zakon inače imam u kompjuteru, kao i sve druge važeće propise ove deržave.
Poz.


Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:45 19.09.2008

Re: Goricin most

sentinel26
Gosn Cole, ja sam samo (nepažljivo) nastavio prethodnu šalu.

Poznato je meni da Koštunica nije htio dozvoliti da mu lustriraju one za koje je dao obećanje Zlobici da će ih štitti.
"mazijom".

Zakon inače imam u kompjuteru, kao i sve druge važeće propise ove deržave.
Poz.




Nisam mislio ni ja nista lose, osim samo sto potsecam neupucene ili slabog pamcenja, sta je bilo kad je bilo...!
poz
bkc
mariopan mariopan 17:23 19.09.2008

Re: Goricin most

Izostanak lustracije za mene je najvece razocarenje, za TO sam isla tamo pred Skupstinu, za TO sam mahala i zvizdala, lupala u serpe,puttovala za BG poslednjim parama iz kuce, samo da lopuze i gmazovi odu tamo gde i treba, pred SUD, pa ko je posten da mu skinem kapu a ko je cinio nedela razne vrste da robija, bas tako, da robija.

Onda sam videla da je samo sjahao Kurta a uzjahao Murta i od tada se samo smenjuju. Zato nemam "svoju" stranku, svi su oni na vlasti sve vreme, sve isti ljudi i ne cudim se sto se privatno lepo slazu i zezaju, moze im se pa to je sve zezanje na nas racun. A ko da ih lustrira onda, pa nece sami sebe?

Kada glasam glasam za kandidata koji bar nesto moze da uradi za Srbiju iako ni njemu ne verujem,toliko smo mnogo vremena izgubili da sam izuzetno razocarana svim politicarima, strankama i pojedincima koji su se bavili politikom posle Slobe. Tesko onim mladim ljudima koji su se uzdali da ce se nesto dobro dogoditi u Srbiji za vreme njihove mladosti, nece, samo ce cekajuci ostariti.

Moram priznati da sve vreme ima i ljudi kojima verujem ali njihova moc da nesto promene nije tako velika, kako pokusaju nesto da urade tako ih sklanjaju da ne smetaju bratiji u njihovim "biznis" politikama.Bljak.
dragan7557 dragan7557 19:22 19.09.2008

Re: Goricin most

Zakon o lustracijiu je donešen pod velikim pritiskom javnosti.

Daklem,
upravo gledam kako ameri na čelu sa Bušom lustriraju bankarski sistem.

Sve baljezgarije i lopovluk Bankara će da otkupi Država kaoja će pare da uzme od poreskih obveznika koji će da
plate svinjarije iz svojih praznih džepova.

Ovo kopiranje naše gore lista Aps Mlađena mr Dikića nije na vreme patentirano a budući gubitci su neizbežni.

Svali sve na leđa naroda je naša izmišljotina koju konačno pre nego što i druge Rajsko Kapitalističke zemlje počnu da bespravno upotrebljavaju je zaslužilo posebnu sednicu Narodnog Sovjeta Srbije .

Naravno Naša Ekselencija je korak bliže Nobelu za Ekonomiju.
dragan7557
sentinel26 sentinel26 19:57 19.09.2008

Re: Goricin most

dragan7557
Zakon o lustracijiu je donešen pod velikim pritiskom javnosti.
Ovo kopiranje naše gore lista Aps Mlađena mr Dikića nije na vreme patentirano a budući gubitci su neizbežni.

Svali sve na leđa naroda je naša izmišljotina koju konačno pre nego što i druge Rajsko Kapitalističke zemlje počnu da bespravno upotrebljavaju je zaslužilo posebnu sednicu Narodnog Sovjeta Srbije .

Naravno Naša Ekselencija je korak bliže Nobelu za Ekonomiju.
dragan7557
Prijatelju,
Ja mislim da za Aps. M. mr D. pod hitno treba patentirati sobu br. 1 u novom "Pentagonu" u Padinburgu jer je on to davno zaslužio.
Tamo će da piše knjige - memoare pod naslovom "Šta sam uradio sa dokumentima dobijenim od Karle Del Ponte".

Upravo ovijeh dana on mardari narod u mozak po Kragujevcu.
dragan7557 dragan7557 23:33 19.09.2008

Re: Goricin most

Tamo će da piše knjige - memoare pod naslovom "Šta sam uradio sa dokumentima dobijenim od Karle Del Ponte".


Može odmah da nastavi i sa 'artijama Beogradske banke sa Kipra i Štedionice preko koje narod sam sebi uz plaćanje provizije grčkom vlasniku isplaćuje dugove pređašnje Vlasti.
poz.
dragan7557
aguero aguero 16:41 20.09.2008

Otvaranje DB dosijea,pa lustracija

Zakon o lustraciji nikada nije poceo da se primenjuje jer nije bilo onoga sto je prethodilo lustraciji u svim postkomunistickim zemljama-otvaranja dosijea tajnih sluzbi!Zasto to nikome ne pada na pamet da uradi ni danas-osam godina kasnije?!!!!!Zato sto bi se ispostavilo da je 5o posto funkcionera svih nekada opozicionih stranaka,a danas koalicionih partnera na vlasti cinkarilo za drzavu,sto profesionalno(za lovu) ili volonterski(za ne daj Boze).Odnosno,kako da oni koji treba da budu lustrirani,a na vlasti su od 5.1o.2.ooo,lustriraju bilo koga drugog(koji takodje treba da bude lustriran)?!Objasnjenje tipa-Otvaranje dosijea urusilo bi Sluzbu- jeste alibi za odrzavanje u zivotu necega sto je direktni potomak Udbe.Sta je sa hiljadama policajaca koji su na raznim demonstracijama prebijali demonstrante,cesto decu,devojke i mladice,krvolocno kao zveri-danas su nacelnici i veliki sefovi u toj istoj Narodnoj Miliciji....Nije tacno da su sve diskete unistene,a ako i jeste bilo unistavanja disketa,mora da se zna ko je to naredio i ucinio.Mnogi se namerno prave blesavi i bacaju(stalno) prasinu u oci!E,ta prasina sprecava 6.oktobar da konacno osvane u Srbiji!
ivana23 ivana23 18:15 20.09.2008

Re: Otvaranje DB dosijea,pa lustracija

Sta je sa hiljadama policajaca koji su na raznim demonstracijama prebijali demonstrante,cesto decu,devojke i mladice,krvolocno kao zveri-danas su nacelnici i veliki sefovi u toj istoj Narodnoj Miliciji....Nije tacno da su sve diskete unistene,a ako i jeste bilo unistavanja disketa,mora da se zna ko je to naredio i ucinio.Mnogi se namerno prave blesavi i bacaju(stalno) prasinu u oci!E,ta prasina sprecava 6.oktobar da konacno osvane u Srbiji!


Tacno. Zar nije jos koalicija Zajedno imala slike mnogih policajaca - batinasa i plakatima sa njihovim likom oblepljivala grad!?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:00 21.09.2008

Re: Otvaranje DB dosijea,pa lustracija

aguero
Mnogi se namerno prave blesavi i bacaju(stalno) prasinu u oci!E,ta prasina sprecava 6.oktobar da konacno osvane u Srbiji!


Slazem se sa objasnjenjem i potezima koji treba da prethode lustraciji, o cemu sam vec vise puta pisao....pa ovoga puta nisam ponovio....Dakle Dosijea i Lustracija....
poz
bkc
Healer Healer 13:34 19.09.2008

Konačno :)

Knjižara :)))
Sve čestitke sa ne malim oduševljenjem :)))

Što se GG tiče... valjda je i ona deo gnoja koji, pre nego se odstrani, mora napolje - na videlo...
Inner Party Inner Party 13:34 19.09.2008

Nije Gajevicka kriva!

Sto u Srbiji ne radi sudstvo.

Sto mozda nije bilo dovoljno dokaza je osude.

Sto nije bilo nikakve lustracije (a bilo je sanse za bar neku lustraciju).

Sto su Socijalisti pobedili u Raskoj.

Sto je narod vec pomalo zaboravio na nju.

Sto u toj zabacenoj opstini verovatno ni nema kadrova koji bi popunili tu funkciju.

...

Ona je zena bila politicki mrtva 8 godina.
I ja sam na nju vec bio zaboravio, i pravo da vam kazem, i sad me bas briga za nju.

matityahu matityahu 14:28 19.09.2008

knjizara

Napokon knjizara u bivsoj prestonici Srbije! Ja cu je videti sledeceg leta! Moja malenkost je pocela da blogira posle vesti u "Danasu" :

april 02, 2008 22:51:00
Kragujevac - Više od 1.000 Kragujevčana potpisalo je juče pre podne peticiju kojom se traži da se spreči zatvaranje najstarije i jedine knjižare u gradu "Svetlost" koja je otvorena još 1953. godine."

Letos sam prolazio pored zatvorene knjizare kao pored spomenika propasti moje zemlje. Sada cu doci u knjizaru sa radoscu i "nadom u bolju buducnost".

Sve najlepse zelje pismenom Kragujevcu.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:52 19.09.2008

Re: knjizara

matityahu


Sve najlepse zelje pismenom Kragujevcu.



Naravno da treba da iseca zadovoljstvo, aki ja ipak ne bih prelazio u ushicenje....isuvuse je to mali korak , mada ne i beznacajan..NARAVNO...Lepo izgleda knjizara, pristojno!!! Potrudili su se, tako da cete imati gde da svratite sa zadovoljstvom!
poz
bkc
JJ Beba JJ Beba 15:02 19.09.2008

gorica

u sudskom iskazu svedoka Radeta Markovića, šefa Resora državne bezbednosti Srbije stoji: "Pored toga, poznato je bilo u ovim krugovima da su Mirjana Marković, Ljubiša Ristić, Goran Matić iz JUL-a, Milan Milutinović, Nikola Šainović, Gorica Gajević, Vlajko Stojiljković iz SPS-a kao i Nebojša Pavković imali dominantan i opredeljujući uticaj na Slobodana Miloševića u donošenju političkih i drugih odluka."

Gorica ponovo jaše
fuj
odin2004 odin2004 16:09 19.09.2008

GG

Cestitam na uspesnoj borbi i pobedi za knjizaru.

Sto se tice GG ja neznam cemu tolika frka oko nje, pa ja ne vidim da je ona ista gora ili bila gora od Ivice, Mrkonjica ili Obradovica. I sad smo njih kao teskom mukom progutali ali zbog GG treba organizovati opstenarodni otpor. Ako cemo po poslednjim izborima u Srbiji treba konacno shvatiti da je glasaca na strani SRS, DSS-NS, SPS mnogo vise no sa druge strane, svidelo se to nama ili ne.
Prema tome i postavljenje GG je samo normalan sled dogadjaja, te i ovu zabu treba progutati kao samo jednu od.
dolybell92 dolybell92 16:32 19.09.2008

O témpora ! O mores !

Vest o otvaranju knjižare, koju ste uspeli da sačuvate od nestanka
je prava vest za mene.
Boriti se i izboriti za KNJIŽARU u XXI veku - je stvarno vest !
Bravo ! Čestitam na pobedi !

Žao mi je što je Gorica Gajević ponovo aktuelna.
Drago mi je što ste nas podsetili na njene aktivnosti,
naročito na:
»Neka dođu. Ne plašim se.
U životu nikad nisam radila ništa protiv zakona. Zakon - to sam ja.«

U stilu: Louis XIV's famous ``L'état c'est moi.''

Pitam se samo ko je sledeći povratnik , a biće ih ...?




Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 16:46 19.09.2008

Re: O témpora ! O mores !

dolybell92

U životu nikad nisam radila ništa protiv zakona. Zakon - to sam ja.«

U stilu: Louis XIV's famous ``L'état c'est moi.''

Pitam se samo ko je sledeći povratnik , a biće ih ...?




Hvala na cestitkama...u ime 22 ooo pismenih Kragujevcana, koji su verovali da se nesto moze uraditi zajednickom akcijom!
Ko je sledeci>
Nagradno pitanje za SVE>
Eto meni sad pade na pamet, recimo, Radoman Bozovic....gde ga je on, inace???? A ima ih josssssssssssss!
poz
bkc
dolybell92 dolybell92 17:00 19.09.2008

Re: O témpora ! O mores !

Radomân Boožović


Da nije poša' u penziju ?
decentralizator_ decentralizator_ 21:32 19.09.2008

Re: O témpora ! O mores !

Vrlo sam zadovoljan što smo uspeli da sačuvamo knjižaru ( potpisao odavno iako nisam baš bio optimista ) , valjda nećemo opet svojim nemarom da dozvolimo da i ova nestane.
jesen92 jesen92 22:06 19.09.2008

Re: O témpora ! O mores !

... radoman je bio u genexu zajedno sa mladim percevicem....percevic u medjuvremenu postao izdavac...verovatno je radoman bizmismen, neki leba mora da jede....:))
markonio92 markonio92 01:33 21.09.2008

Re: O témpora ! O mores !

jesen92
... radoman je bio u genexu zajedno sa mladim percevicem....percevic u medjuvremenu postao izdavac...verovatno je radoman bizmismen, neki leba mora da jede....:))


Radoman Božović poseduje brokersku kuću B&C investments (link) u Novom Sadu i turističku agenciju Bancor tours (link). Predavao je do nedavno na nekom fakultetu u CG. Sada predaje na Ekonomskom fakultetu u Subotici koji je u sklopu Univerziteta u Novom Sadu. (link)
Na sajtu Komisije za hartije od vrednosti (link) piše da je njegovoj brokerskoj kući 29.12.2005. oduzeta dozvola za rad. Pominjao se u nekim mahinacijama oko firme Maltinex iz Bačke Palanke. link.

Što se tiče Gorana Perčevića, on je generalni direktor spoljnotrgovinske firme Interkomerc (link) i član upravnog odbora firme Krušik akumulatori (link). Takođe je u odboru savetnika kompanije ICP International Communication Partners (link). Bavi se i izdavaštvom, pre nekoliko dana je izdao srpski prevod knjige Baraka Obame Smelost nade. (link, obratiti pažnju na društvance koje se okupilo.)
markonio92 markonio92 01:38 21.09.2008

Re: O témpora ! O mores !

Evo i još jednog članka na datu temu.

Gde su i šta rade kadrovi iz devedesetih koje bi SPS mogla da vrati na političku scenu u slučaju novog dolaska na vlast
Povratak otpisanih i opravdano uplašenih

Beograd - Posle petooktobarskih promena 2000. pojedini vrlo aktivni funkcioneri Socijalističke partije Srbije i Jugoslovenske levice bukvalno su nestali s političke scene. Neki od njih su smenjeni, drugi su svojevoljno "digli ruke od svega" i otišli u biznis, pojedini su ostali lojalni članovi, ali s manje uticaja, dok su neki napustili zemlju. Pojedinci do danas imaju problema sa zakonom. O većini se, međutim, poslednjih godina ništa ne zna.
S obzirom na prilično izvestan povratak SPS-a na vlast, postavlja se pitanje - gde su i šta rade zaboravljeni politički asovi koalicije SPS-JUL i da li imaju ambiciju da zauzmu stare, a možda i isplativije, pozicije.

PRVI EŠALON SAMO ZA LOJALNE
Branko Branković, predsednik Saveta za međunarodnu politiku i saradnju SPS-a, kaže za Danas da socijalisti još nisu razmatrali pojedinačna kadrovska rešenja, ali i da to nije nikakav problem, jer SPS raspolaže visokokvalitetnim, iskusnim i dokazanim stručnjacima.
- Ako zaista budemo u vladajućoj koaliciji, odluke o rasporedu naših kadrova na pojedine funkcije proći će kroz tri faze. Najpre će Glavni odbor stranke analizirati zajednički koalicioni sporazum i odlučivati o njegovom prihvatanju. Tada ćemo znati sa koliko "brojčano" funkcija raspolažemo. Predsedništvo i Izvršni odbor stranke, s jasnom slikom o kadrovima koje imaju na raspolaganju, potom će razmatrati pojedinačna rešenja i uputiti predlog Glavnom odboru, koji donosi konačnu odluku - objašnjava Branković.
On takođe naglašava da SPS raspolaže dokazanim kadrovima, bilo da su u pitanju ljudi koji su bili deo vlasti devedesetih godina ili da je reč o onima koji su na rukovodeće pozicije došli posle 5. oktobra. Branković, ipak, poručuje da oni koji su nakon 2000. napustili SPS i prešli u neke druge stranke neće moći da računaju na povratak među socijaliste.
- Posle 2000. napustili su nas mnogi i prešli uglavnom u SRS i DSS. Mnogi su, opravdano, bili i uplašeni i povukli se iz politike, dok je deo ostao dosledan našoj politici i radio na reformisanju stranke. Oni koji su nas napustili zarad položaja i prešli u druge stranke ne mogu se ponovo vratiti. Branislav Ivković i Milorad Vučelić su, na primer, napustili našu stranku, "pljuvali je" i kritikovali u svakoj prilici. Takvi ljudi sigurno neće moći da se vrate. Mi smo još 1995. napravili grešku i dozvolili Vučeliću da se vrati i tu grešku sigurno nećemo ponoviti. Oni koji su se zbog straha "pasivizirali" moći će da se vrate samo ako zaista dokažu da su stručni i kvalitetni. Oni, ipak, neće biti u "prvom ešalonu" koji će činiti samo oni dosledni, koji su bili dovoljno hrabri da ostanu verni SPS-u i u najtežim momentima - naglašava Branković.

BIVŠA VRHUŠKA SNAŠLA SE U BIZNISU

Nekadašnji ministar spoljnih poslova i aktuelni predsednik Beogradskog foruma za svet ravnopravnih Živadin Jovanović kaže za Danas da je "ostao socijalista, ali da nije politički aktivan".
- Trenutnu političku situaciju pratim, član sam SPS-a, ali nisam u rukovodstvu koje donosi odluke. Podržavam socijaliste i mislim da SPS treba da realizuje podršku koju je dobio na ovim izborima - ističe Jovanović.
Na naše pitanje da li bi se eventualno vratio u politiku ukoliko mu to iz SPS-a ponude, Jovanović kaže da "nije zainteresovan". On navodi da je Srbiji potrebna uravnotežena spoljna politika i saradnja sa EU, ali i sa Rusijom, Kinom i SAD.
Bivši predsednik Mladih socijalista Goran Perčević, koji je svojevremeno s Ivicom Dačićem činio deo dueta "Bim i Bam", kao protivteža onom studentskom "Čeda i Čeda", već niz godina je generalni direktor spoljnotrgovinske firme Interkomerc. Nekadašnji asistent na Pravnom fakultetu i potpredsednik SPS-a, za koga se govorilo da je i miljenik Mirjane Marković, u razgovoru za Danas ističe da nema ambiciju da se ponovo politički angažuje i potvrđuje da je svoju političku karijeru završio još 1997, kada je izjavio da se "više ne vidi u politici". On naglašava da je sa svim svojim bivšim partijskim drugovima, ali i ostalim kolegama iz politike, ostao u "odličnim odnosima" i da se neretko s njima susreće.
Vladislav Jovanović, bivši šef diplomatije SRJ i ambasador u UN za vreme NATO bombardovanja, za Danas potvrđuje da od 1999. nije član nijedne stranke, ali i da je više puta imao priliku da se nađe u ulozi konsultanta i savetodavca rukovodstva SPS-a, ali i nekih drugih stranaka. Do prošle godine, Vladislav Jovanović je bio član Beogradskog foruma za ravnopravnost, a čest je i gost tribina na kojima se analiziraju spoljnopolitičke teme. On, međutim, kaže da se niko od srpskih političkih aktera nije dosad interesovao da li bi bio raspoložen da se ponovo politički angažuje. Jovanović napominje da je on lično očekivao da će takav poziv dobiti i da je uvek spreman da pomogne, ali i da sumnja da će se ponovo politički angažovati, jer su na političkoj sceni Srbije sada "mladi lavovi koji su dovoljni sami sebi".
O Draganu Tomiću, bivšem predsedniku Narodne skupštine i nekadašnjem direktoru NIS "Jugopetrol", zna se samo da živi na Vračaru i da nema funkciju u partiji. Gorica Gajević, nekada generalna sekretarka SPS-a i potpredsednica Veća republika Skupštine SRJ, danas ima advokatsku kancelariju u Raškoj. Iako je i dalje član SPS-a, od 5. oktobra 2000. drugarica u šanelu, kako su je zvali, uopšte nije uključena u rad ove stranke. Poznata kao "socijalistkinja sa milion funkcija", sada se ne pojavljuje u javnosti, a komunicira samo s najužim krugom prijatelja.
Dragomir Tomić, nekadašnji ministar u Vladi Srbije, a potom i potpredsednik u kabinetu Mirka Marjanovića, višedecenijski je predsednik kompanije Simpo iz Vranja. Upućeni tvrde da je odmah nakon promena 2000. prestao da podržava SPS i okrenuo se - onima koji su na vlasti. O Željku Simiću, tadašnjem ministru kulture, zna se da je nakon petooktobarskih promena napustio SPS, te da se potpuno povukao iz političkog života, povremeno se samo oglašavajući u intervjuima ovdašnjim ženskim časopisima. Nekoliko godina nakon afere u kojoj je bio optužen za krađu, između ostalog, Roleksa, dva zlatna sata i korišćenih parfema, objavio je i knjigu "Lopovska posla", a bio je i glavni lik u knjizi svoje bivše žene.
Ministarka kulture u Marjanovićevoj vladi Nada Popović-Perišić danas je dekan Fakulteta za medije i komunikaciju Univerziteta Singidunum. Bivši predsednik republičke Vlade i predsednik Savezne skupštine Radoman Božović, kako saznajemo, ima turističku agenciju Bankor turs i brokersko-dilersku kuću B&C investments u Novom Sadu i dobro zarađuje, a do nedavno je predavao na jednom podgoričkom fakultetu. Dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Stevan Vasiljev uručio mu je otkaz 2004.

MEDIJSKE VEDETE UŽIVAJU U ANONIMNOSTI
Osim na internet forumima, posle 5. oktobra gotovo da se nigde ne pominju imena ondašnjih "vedeta" televizijskog novinarstva Milorada Komrakova, Spomenke Jović, Tatjane Lenard i ostalih. Nezvanična lustracija stigla je, čini se, samo bivšeg glavnog urednika informativnog programa RTS-a Komrakova, koji je raspoređen na poziciju samostalnog referenta na predajniku u Zvečkoj kraj Obrenovca. Sud časti UNS, koji nikad ranije nije izrekao takvu presudu, isključio je svog dotadašnjeg predsednika Milorada Komrakova iz ove organizacije decembra 2000. Ime prve zvezde RTS-a Spomenke Jović, tada pomoćnice urednika informative, pominjalo se u različitim kontekstima, a najčešće u aferi oko stana koji je dobila na korišćenje kao "deficitarni" kadar na poziciji na kojoj je bila, a koji je potom otkupila po nerealno niskoj ceni. Ništa manje poznata Tatjana Lenard, prema nezvaničnim informacijama, živi u "neprijateljskoj" EU, tačnije u Nemačkoj.
Za saveznog ministra za telekomunikacije u Vladi Momira Bulatovića, sekretara Direkcije i portparola JUL-a Ivana Markovića govorilo se da je bio najveći "kontrolor novinara u Srbiji". Posle 5. oktobra izbačen je iz partije. Goran Matić, takođe "julovac" i savezni ministar za informisanje, vratio se u rodnu Sremsku Mitrovicu. Komšije ga viđaju kako povremeno ide u prodavnicu, a nedavno je gostovao na jednoj novosadskoj televiziji.

PROFESORI JOŠ ZA KATEDROM
Među profesorima Beogradskog univerziteta bilo je takođe socijalističkih kadrova, koji su na različite načine učestvovali u tadašnjoj vlasti.
Vladan Kutlešić bio je od 1990. Miloševićev savetnik za ustavno-pravna pitanja i pregovarač u Rambujeu. Danas je redovni profesor na Fakultetu političkih nauka, na predmetu Osnovi prava.
Poslednji angažman u vlasti Ratko Marković ostvario je kao potpredsednik Vlade Srbije do 2000, a i dalje radi kao redovni profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu.
Savet Beogradskog univerziteta je 2003. objavio odluku Suda časti kojom se javno osuđuju svi akteri donošenja i sprovođenja Zakona o univerzitetu iz 1998. Na prvom mestu je ime Mirjane Marković, profesora sociologije na Geografskom fakultetu i predsednice Direkcije JUL-a, partije koja je na BU delovala kroz Komitet univerzitetske levice, uprkos zakonskoj zabrani partijskog organizovanja na Univerzitetu. U pomenutoj odluci Suda časti je naveo da nekoliko desetina profesora ne zaslužuju da budu članovi akademske zajednice jer su aktivno učestvovali u donošenju i sprovođenju tog zakona. Navedena su i sledeća imena: Ratko Marković, Milovan Bojić, Vojislav Šešelj, Jovo Todorović, Branislav Ivković, Jagoš Purić, Predrag Đordević, Maja Levi-Jakšić, Nikola Ristić, Vlada Teodosić i Radmilo Marojević. Biće zanimljivo videti da li će se neko od ovih socijalističkih stručnjaka pojaviti u kadrovskim kombinacijama prilikom formiranja Vlade Srbije, kao i nakon toga, kada počne "raspodela plena" u državnim institucijama i javnim preduzećima.

Izvor
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:01 21.09.2008

Re: O témpora ! O mores !

markonio92
Evo i još jednog članka na datu temu.

Gde su i šta rade kadrovi iz devedesetih koje bi SPS mogla da vrati na političku scenu u slučaju novog dolaska na vlast
Povratak otpisanih i opravdano uplašenih




HVALA NA INFORMACIJAMA....POZ.BKC
markonio92 markonio92 14:32 20.09.2008

Čoban.

Sve je isto, samo Njega nema.
aguero aguero 16:53 20.09.2008

Sve dok njegova vojska koraca i On je ziv!

Vuk dlaku menja,ali cud nikako!Ovi,kobajagi,reciklirani SPS-ovci su stara Miloseviceva garda.I sve dok ona koraca,i On zivi!Danas su,opet,u vlasti i gaze paradnim korakom!Oni treba da uvedu Srbiju u Evropu!Pravo je cudo da su samo Holandija i Belgija protiv parafiranja SSP-a!Ocekivao sam da ce bar da naprave otklon od Milosevicevog rezima i njegovih zala....,ali njegovi posteri i dalje vise u njihovim kabinetima!Od 9o-te borim se protiv Njega i Njih,i sta sad-da od Njih ocekujem svetliju buducnost?!!!!Razumem da Tadic nije imao drugi izbor u datoj situaciji,ali je bolju priliku morao da potrazi na novim izborima-pa ako treba unedogled.Ovako,dobili su i sto nisu trazili!Sramota!Za knjizaru u Kragujevcu svaka cast!Kragujevcani su je odbranili,a Beogradjani nisu ni jednu svoju(primer je Prosvetina knj. u zgradi Srpske akademije nauka i umetnosti....).

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana