Film

Mama mia !

myredneckself RSS / 18.09.2008. u 23:29

Leaving not NS, ovog leta, gledali smo B. i ja mnogo filmova, kad bi se vratili iz redovnog obilaska(zbog ne dobijanja minusa) naše kafanice. Pogledali smo jedne večeri i Mama mia, novosnimljeni mjuzikl, koji je on već hteo da prepusti samoj meni da ga gledam sumnjajući unapred kao mnogi,( tipa...te balalajke gledaj ti...,) u film toga žanra. Na kraju je ipak odgledao film sa mnom, i ne samo to...siti se ispevasmo i naigrasmo dok smo ga gledali.

Radnja filma se odvija na malom grčkom ostrvu , negde na Mediteranu, bogu iza leđa, gde Dona živi sa ćerkom , spremnom na udaju. Njih dve same vode mali motel. Ćerka se odluči vrlo mlada na udaju, ali za taj dan pozove tri muškarca, od kojih bi neki mogao da bude njen potencijalni otac. Dona koja se u mladosti muvala sa svom trojicom u kritičnom periodu, ne govori sa ćerkom o toj epizodi. Ali Sofi pronalazi njen dnevnik i krišom od majke poziva "svoje" očeve. Posle lepršavog , komičnog zapleta, sve uz fenomenalnu Abbinu muziku, sve se dobro završava.

Interesantno je da sve pesme pevaju glumci themselves, i to odlično, Meril Strip, dok sam glasom Pirsa Brosnana manje oduševljena. Skoro sve pesme koje smo voleli i , nisam ni znala koliko ih još uvek volim, su otpevane... od Super trooper, Dancing queen, Chiquitita, Mama mia, naravno i dr. i fino su se uklopile u rastanke, ponovne sastanke, ljubav, mnogo ljubavi, koja nas je obuzela, gledajući ovaj slatki film. Dakle ne obazirite se na kritike, one rade svoj posao, nego obavezno pogledajte ovaj film i ne stidite se što vam se sviđa.

Uvek su mi muzičke sekvence u filmovima bitne i asocijativni faktori da se setim baš tog filma. Ko se ne bi setio scene plesa Harisona Forda i Keli Mekgilis u "Svedoku"

ili scene plesa Vilijema Holdena i Kim Novak u "Pikniku" uz "Moonglow", a da ne govorim o onom horskom pevanju čitave sale "Say a little prayer" u "Venčanju mog najboljeg druga".

Film preporučujem kao najbolji flick leta u mom NS, i to je dovoljno za joy...za ostalo ne brinem, a i nisam "connoisseur", da se upuštam...sweet,sweet,sweet.

 



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

NNN NNN 16:25 21.09.2008

Čuo sam

...da je film "tanak" ali da dobro pevaju...
myredneckself myredneckself 20:09 21.09.2008

Re: Čuo sam

Pa, čuješ...tema iz svakodnevnog života, muzika, ples, happy go lucky...Iznenađenje - Meril peva odlično!
NNN NNN 02:19 25.09.2008

Re: Čuo sam

Klink
Ako nisi već videla, ali izgleda da ostavlja utisak na ljude...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana