Sara "Barakuda" za predsednika

dusanj92 RSS / 04.09.2008. u 23:43

palin-miss-alaska-b.jpg

Sinoc je Republikanska stranka imala kongres i glavni dogadjaj je bio govor koji je odrzala Sarah Palin kandidat za podpredsednika uz John McCain.  Sara je novo i sveze lice u americkoj politici.  Odusevila me je, i po prvi put sam zainteresovan da aktivno ucestvujem na izborima u USA gde zivim preko 20 godina a drzavljanin sam vec 13 godina. Politicare ne volim ali Sara je nesto drugo. 

Nije prosla klasicni put kao vecina politicara, vec je kao obican gradjanin i majka cetvoro dece(od aprila petoro) bila ukljucena u roditeljski savet skole, pa postala aktivna u gradu, izabrana je za gradonacelnika, pa i guvernera Aljaske.  Borila se protiv korupcije, partiskih glavesina, velikih kompanija.... i u svemu uspela. Redak slucaj za Ameriku, a neverovatan uspeh za zenu.  

Sinocnim govorom se zvanicno predstavila celoj Americi.  Svi su odusevljeni izuzev zadrtih iz demokratske stranke.

Sara ima nadimak "Barakuda" jos iz doba dok je igrala kosarku u skoli.  Taj stil je izgleda prenela i u politiku.  1984 godine ucestvovala je na izboru za "Miss Alaska" i izabrana za prvu pratilju(slika levo). Jedno vreme radila je kao sportski reporter na televiziji. Evo i snimka iz tih dana.

Sara u positi trupama u Kuvajtu prosle godine.  Ton je los ali se pozadini cuje glas vojinika k0ji kaze: "you are pretty much dead center" ili u prevodu "sve je u centru mete".

 

Veceras John McCain treba da zvanicno prihvati nominacuju svoje stranke, ali ja bih mu savetova da funkciju predsednika USA odmah preda Sari jer ja nezelim da cekam naredne cetiri godine.  Sara ce garantovano biti izabrana za predsednika Amerike u jednom od narednih mandata.

 palin-5.JPG

USA-ELECTIONS-MCCAIN-PALIN.jpg

301878871v10_350x350_Front.jpg

Tagovi



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

MilutinM MilutinM 09:57 05.09.2008

Sara

Veceras John McCain treba da zvanicno prihvati nominacuju svoje stranke, ali ja bih mu savetova da funkciju predsednika USA odmah preda Sari jer ja nezelim da cekam naredne cetiri godine. Sara ce garantovano biti izabrana za predsednika Amerike u jednom od narednih mandata.


Podržavam. Izgleda mi prijemčivije nego ovaj što liči na onog poznatog komičara. A i svežija je od njega (mislim, tip je baš mator)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana