Fantasy fudbal, uputstvo za korišćenje

b92ryan.clough RSS / 15.08.2008. u 10:55

Dobro došli u svet fantasy fudbala, pred početak nove sezone u Premijer ligi. Mnogi od vas već su imali prilike da se ranije oprobaju u ovakvim igrama, drugi su sa konceptom upoznali na Evropskom prvenstvu ovog leta, kada je B92 debitovao i načinio probnu igru.

Pretpostavićemo da vam je koncept igre jasan, da ste pravila dobro proučili i da ste satsavili tim, ili tek planirate da to učinite. Ponudićemo vam nekoliko korisnih saveta za početak.

Blog koji čitate biće objavljivan svake nedelje, nekada i češće, i kroz njega pratićemo sva zbivanja bitna za našu igru, od povreda igrača i transfera, do odnosa u klubovima ili izjava trenera relevantnih za status igrača u klubu. Ovaj blog baviće se isključivo igračkim aspektom Fantasy fudbala. Za sve tehničke komentare, primedbe, žalbe ili predloge pišite na e-mail fantasy@b92.net.

Pre nego što pređemo na strukturu tima, obratimo pažnju na apsolutno najvažniju stvar u svakoj fantasy igri: igrač vam vredi samo ako je na terenu! Osim u retkim situacijama kada vas promašenim penalima i crvenim kartonima teraju u minus, fudbaleri koji igraju donose vam bodove, a sa klupe ni od Kristijana Ronalda nemate nikakvu korist.

Prvi korak ka sastavljanju dobrog fantasy tima je sposobnost da razlikujete realan kvalitet igrača od njegove koristi u ovoj igri. To se posebno odnosi na igrače za defanzivnim zadacima, jer na učinak odbrambenih fudbalera ključni uticaj ima timska sposobnost da ostane nesavladan u jednom meču. Potpuno je svejedno da li je vaš igrač direktni krivac za primljeni gol, ili je on svoj posao odradio odlično, a saigrač napravio grešku, obojica će dobiti isti broj poena.

Kod golmana treba voditi računa o nekoliko faktora: osim za sačuvanu mrežu, oni bonus dobijaju i za dobre odbrane. Zbog toga paradoksalno golmani koji ispred sebe imaju nešto slabiju odbrambenu liniju mogu više da se istaknu.

Već dve sezone najbolji po fantasy učinku u ligi je Dejvid Džejms (Portmsut), koji je u dva šampionata primio 78 golova, ali je odbranio 273 udarca i čak 4 penala. Pepe Rejna (Liverpul) proveo je na terenu isti broj minuta, primio 27 golova manje, ali je imao samo 131 odbranu i jedan odbranjeni penal, što mu je donelo 31 poen manje u igri. Čvrsta odbrana Liverpula ostavlja mu da odbrani u proseku 1 i po udarac po utakmici, pa veoma retko stigne do bonusa (1 poen za svake 3 odbrane).

Zato su u veselom fantasy svetu Rob Grin (Vest Hem) i Kris Kirkland (Vigan) bolji golmani od Petra Čeha (Čelsi) i Edvina van der Sara (Mančester Junajted), iako je broj primljenih golova redom: 50, 49, 17, 18. Treba imati u vidu i uticaj neigranja, jer startni golmani dva najbolja tima lige u proseku su igrali samo oko dve trećine vremena.

Kada uzimate odbrambene igrače, sistem je prilično jednostavan - krenite od najboljih ligaških ekipa, što je u odbrani najlakše, jer su razlike u ceni srazmerno manje nego u ostalim linijama. To su timovi koji primaju malo golova i često donose po 4 bonus-boda za meč bez primljenog gola (prošle sezone ManUtd i Čelsi 21 put, Liverpul 18, Arsenal 15 puta). Posebno je interesantan Čelsi, koji ima najbolji odnos „čistih mreži" prema broju primljenih golova (ManUtd 22, Čelsi 26, L'pul 28, Arsenal 31).

Uz veliku četvorku u grupu defanzivno pouzdanih timova spadaju Portsmut i Everton, a ove sezone mogla bi da im se pridruži Aston Vila, koja je kupila Breda Fridela. Portsmut je u tom krugu najbolji izbor, jer iako prima pristojnu količinu golova (40), vrlo često uspevaju da ostanu nesavladani (čak 16, veći prosek i od onog koji ima Čelsi). Slično važi i za Vigan, koji je primio 51 gol, ali je čak 12 puta doneo bonus za nesavladanost.

Posebnu pažnju treba obratiti na igrače sklone učešću u ofanzivnim akcijama, bilo kao asistenti ili strelci pogodaka za svoj tim. Svaki gol odbrambenih igrača (osim iz penala) donosi čak po 6 bodova, pa nije ni čudo što je Džolion Leskot (Everton) prošle sezone bio daleko najkorisniji (8 golova i 2 asistencije), a da je treći bio Jakob Laursen (Aston Vila) sa 6 golova i 2 asistencije.

Igrači sredine terena takođe dobijaju bonus za neprimljeni gol, ali samo po jedan bod, pa je njihova najveća vrednost ofanzivna. Dobri strelci sa sredine terena veoma su korisni, jer svaki njihov gol (osim iz penala) vredi 5 bodova. Fantasy (još uvek) ne poznaje taktičke detalje, kakve recimo primenjuje stručni štab Mančester Junajteda, pa krila i dalje imaju status igrača sredine terena, što je Kristijanu Ronaldu donelo 31 bod više, po jedan za svaki postignut gol.

Veliku ulogu imaju i asistencije, koje donose po tri boda, bez obzira na poziciju igrača na terenu. Sesk Fabregas je prošle sezone bio drugi sa 7 golova i 17 asistencija, dok je Stiven Džerard imao po 11 pogodaka i dodavanja za treće mesto među igračima sredine. Naravno, ključni igrači najboljih timova lige lak su i skup izbor, pa je vreme da se ponudi i neko alternativno rešenje.

Hit prošle sezone bio je Klint Dempsi (Fulam), koji je tokom jednomesečne serije nakupio dovoljno poena da bude u 15 najkorisnijih vezista lige, iako košta tačno duplo manje od Frenka Lamparda. Ispred Lamparda ligu je završio i Sitijev tandem Elano - Petrov, koji je do polovine sezone bio u samom vrhu, iako je posebno Bugarin srazmerno jeftin. Kevin Nolan (Bolton) je za svoju cenu relativno siguran izbor, svakako daleko bolji od igrača najvećih klubova koji slično koštaju.

Izbor napadača je najjednostavniji. Kod njih se sve zasniva na učinku pred protivničkim golom - golovima i asistencijama. Adebajor, Tores, Teves, Berbatov, Kin, Santa Krus, iznenađenja nije bilo, skupi igrači uglavnom su vraćali uloženo. Među najvećim zvezdama Runi i Drogba bili su u prošloj sezoni ispod očekivanja, zbog povreda, odsustava ili drugačijeg rasporeda na terenu.

Gabrijel Agbonlaor je odličan izbor - momak puni 22 godine u oktobru, popravlja se svake sezone (9+6 pretprošle, 11+8 prošle), standardan je u klubu koji takođe postepeno napreduje. Na sve to košta manje od Majkla Ovena, koji je u poslednja dva šampionata odigrao tek svaki treći minut. Da se zadržimo na Njukaslu, Obafemi Martins igrao je nešto manje od Ovena, skupio nešto više poena, a košta čak za milion i po manje. Obratite pažnju i na Tundžaja Šanlija, koji je prilično jeftin, a sakupio je priličan broj bodova, od kojih većinu u drugom delu sezone, kada se aklimatizovao.

Prošle sezone iznenadio je Kenuajn Džouns (Sanderlend) ,koji je uz 7 golova asustirao 10 puta i bio na desetom mestu liste najkorisnijih napadača. Problem je u tome što momak sa Kariba neće igrati do oktobra, a to se ne može tolerisati ni Kristijanu-283-poena-u-sezoni-Ronaldu. Dejv Kitson je takođe imao sjajan skor za izuzetno mali novac, ali je on promenio klub (sad je u Stouku), pa treba videti kako će se prilagoditi. Kao i na sredini terena - solidan igrač u malom klubu, ovde je bolji izbor od povremenog člana postave prvaka ili vicešampiona.

Na kraju još nekoliko opštih mesta:

Kod sastavljanja tima na početku sezone postoje dve škole mišljenja: ići na rezultate u prva 2-3 kola, ili ići na najpopularnije igrače, jer na cenu ne utiče učinak fudbalera, nego popularnost među učesnicima igre. Teško je reći šta je bolja opcija.

Dve škole mišljenja postoje i u izboru startnih 11. Neki učesnici izaberu snažnu prvu postavu, a na klupi ostave najjeftinije, uzdajući se u to da će svi prvotimci redovno igrati; drugi odaberu 15 konkurentnih fudbalera, pa ih rotiraju tokom cele sezone.

Izbor kapitena veoma je bitan, jer taj igrač donosi dvostruki broj poena. Prošle sezone je traka oko rukava Kristijana Ronalda ponekad umela da pravi dvadesetak poena razlike u jednoj nedelji.

Obratite pažnju na raspored igrača na klupi. Iako to ne izgleda naročito bitno, moguće je da će vam upravo čovek koji automatski uđe u tim doneti priličan broj bodova.



Komentari (33)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

vracarac92 vracarac92 12:30 15.08.2008

Super

Fale samo fantasy navijači.
Fudbal bez navijanja i navijača je kao hladan burek - nikakav.
Smislite neki način da se i tamo prepucavamo sa navijačima iz suprotnog tabora. Smisite neke fantasy grobare pa da imamo koga da zezamo...
Sada bez zezanja. Ideja je super. Čestitke.
ciossa ciossa 12:55 15.08.2008

Re: Super

Pa evo, ovo je idealno mesto za prepucavanje :)
hogubadagri hogubadagri 12:55 15.08.2008

interesantno je

ali meni bolje idu fantazi kasarka nego fudbal valjda sto je mnogo veca konkurencija
Atomski mrav Atomski mrav 13:21 15.08.2008

Bryan, a ne Brian

Pomislih na tren da je reč o Brian-u Clough-u, ali se setih da je dotični rahmetli već nekoliko godina...
dzavre dzavre 03:20 16.08.2008

qwe

razbicu vas
ciossa ciossa 10:46 16.08.2008

Injury table prvo kolo

Newcastle United 8
K LuaLua Sprained Ankle no return date
A Faye Calf Muscle Strain 17th Aug 08 very doubtful
O Martins Knee Injury 17th Aug 08 doubtful
M Owen Calf Muscle Strain 17th Aug 08 very doubtful
S Ameobi Hamstring Injury 17th Aug 08 very doubtful
A Carroll Ankle/Foot Injury 31st Aug 08
W Ngo Baheng ACL Knee Injury Jan 09
M Viduka Achilles Tendinopathy 6th Sep 08

West Ham United 8
D Gabbidon Groin Strain 13th Sep 08
J Spector Hip/Thigh Injury 13th Sep 08
N Quashie Ankle/Foot Injury 13th Sep 08
J Collins Groin Strain 13th Sep 08
G McCartney Hamstring Injury 24th Aug 08
K Dyer Broken Leg Nov 08
A Ferdinand Hamstring Injury 16th Aug 08 very doubtful
C Bellamy Hamstring Injury 13th Sep 08

Arsenal 6
A Bischoff Groin Strain no return date
P Senderos Hamstring Injury no return date
C Fabregas Hamstring Injury 27th Aug 08
V Diaby Thigh Muscle Strain 13th Sep 08
E Da Silva Broken Leg Dec 08
T Rosicky Hamstring Injury 27th Sep 08

Manchester United 5
P Ji-Sung Knee Injury 17th Aug 08 very doubtful
L Saha Knee Injury no return date very doubtful
W Rooney Virus 17th Aug 08 slight doubt
O Hargreaves Knee Injury 25th Aug 08
C Ronaldo Os Trigonum Syndrome 21st Sep 08

Wigan Athletic 5
J Koumas Knee Injury no return date
E Heskey Sprained Ankle 16th Aug 08 slight doubt
P Scharner Sprained Ankle 16th Aug 08 very doubtful
C Kirkland Back Injury 16th Aug 08 doubtful
E Edman ACL Knee Injury 30th Sep 08

Aston Villa 4
C Cuellar Calf Muscle Strain 17th Aug 08 very doubtful
J Carew Calf Muscle Strain 17th Aug 08 doubtful
S Sidwell Calf Muscle Strain 17th Aug 08 very doubtful
W Bouma Ankle/Foot Injury Jan 09

Everton 4
S Pienaar Ankle/Foot Injury 27th Sep 08
A Van Der Meyde Hamstring Injury no return date
T Hibbert MCL Knee Ligament Injury no return date
T Cahill Ankle/Foot Injury 14th Sep 08

West Bromwich Albion 4
F Teixeira ACL Knee Injury Nov 08
L Moore Thigh Muscle Strain 23rd Aug 08
R Koren Knee Injury 23rd Aug 08
N Clement Knee Injury 30th Aug 08

Fulham 3
A Johnson Thigh Muscle Strain 23rd Aug 08
A Niemi Thumb/Wrist Injury no return date
D Kamara Knee Injury Jan 09

Middlesbrough 3
G O'Neil Calf Muscle Strain 16th Aug 08 very doubtful
E Pogatetz Knee Injury 16th Aug 08 doubtful
J Arca Sprained Ankle 16th Aug 08 very doubtful

Sunderland 3
D Yorke Fractured Cheekbone 31st Aug 08
P McShane Patella Fracture no return date
K Jones Knee Injury 4th Oct 08

Blackburn Rovers 2
M Pedersen Hamstring Injury 16th Aug 08 doubtful
R Santa Cruz Achilles Tendinopathy 16th Aug 08 slight doubt

Bolton Wanderers 2
H Helguson Gilmore's Groin 23rd Aug 08
G McCann Knee Injury 31st Aug 08

Chelsea 2
J Bosingwa Thigh Muscle Strain 24th Aug 08
D Drogba Knee Injury 31st Aug 08

Liverpool 2
P Degen Groin Strain no return date
M Skrtel Groin Strain 16th Aug 08 very doubtful

Manchester City 2
D Vassell Knee Injury Oct 08
B Mwaruwari Thigh Muscle Strain 21st Sep 08

Tottenham Hotspur 2
H Ghaly MCL Knee Ligament Injury 21st Sep 08
A Hutton Ankle/Foot Injury no return date

Portsmouth 1
N Pamarot Thigh Muscle Strain 25th Aug 08

Hull City 0
Stoke City 0
ciossa ciossa 11:03 16.08.2008

Game One

Middlesbrough – Tottenham

Vezni igrač Gari O'Nil i debitant Didije Digar trebalo bi da počnu meč, baš kao i sveže oporavljeni kapiten Emanuel Pogatec.
Vezni igrač Hulio Arka i defanzivac Kris Rigot su povređeni.
Najveće iznenađenje je to što je Ledli King zdrav, pa će prvi put početi sezonu u avgustu još od 2004. godine.

Arsenal – West Brom

Arsenal ima ozbiljne probleme sa sastavom:
Senderos – povreda zadnje lože znači da Švajcarca neće biti na startu sezone
Fabregas – povreda zadnje lože mogla bi da ga udalji sa terena sve do revanša sa Tventeom, što će reći da ga verovatno neće biti u prva dva kola.
Rosicki – povreda kolena još uvek nije prošlost i ne treba ga očekivati pre septembra
Diabi – povreda butnog mišića držaće ga van terena do septembra
Song – sa Kamerunom igra na OI
Eduardo – brutalni prelom iz Birmingema u februaru još ga drži van terena
Kolo Ture, Amauri Bišof i Samir Nasri takođe su u poslednjoj nedelji pred početak lige imali problema, ali neko mora da igra.
Vest Brom će igrati bez Luka Mura i Roberta Korena.

Bolton – Stoke

Bitna pojačanja Johan Elmander, Dani Šitu i Fabris Muamba biće u startnoj postavi. Stouk ima velike probleme, jer će o nastupu ključnih igrača Rikarda Fulera i Liama Lorensa odluka biti doneta pred sâm meč.

Everton – Blackburn

Za Everton neće igrati Stiven Pinar (bar do septembra), Tim Kejhil, Tony Hibert, Andi van der Mejde, Aničebi je na OI, pa će bar u 18 ući roviti Džejms Von. Pol Ins će po svemu sudeći moći da računa na Breta Emertona i Rokea Santa Krusa.

Sunderland – Liverpool

Roj Kin je bez ključnog igrača Kenuajna Džounsa bar do oktobra. Novajlije El-Hadži Diuf, Sted Malbrank i Temu Tainio biće u timu, baš kao i Liverpulov kapiten Stiven Džerard.

West Ham – Wigan

Vest Hem bi mogao da bude bez Antona Ferdinanda, Kirs Kirkland i Emil Heski biće u timu Vigana.

Aston Villa – Man City

Za Vilu debituje Luk Jang, ali su pod znakom pitanja zbog povreda lista dva letošnja pojačanja Karlos Kueljar i Stiv Sidvel. Sitijev kapiten Ričard Dan je suspendovan.

Chelsea – Portsmouth

Domaćin je bez povređenog napadčkog tandema Drogba – ševčenko, Kalu je na OI, a pod znakom pitanja je Bosingva. Za goste ne igraju Šon Davis, Glen Litl, Noe Pamaro, Dejvid Nudžent i Linvoj Prajmus.

Man Utd – Newcastle

Ser Aleks će morati da napravi neobičan sastav, jer mu je broj kirla znatno smanjen – Park i Ronaldo su povređeni, Nani suspendovan. Runi bi mogao da se vrati na teren protiv svog omiljenog rivala, odbrana je u punom sastavu. Njukasl je bez Majkla Ovena, Marka Viduke i Endija Kerola.
djmincic djmincic 11:09 18.08.2008

Bodovanje????

Da li mogu neka dodatna pojasnjenja oko bodovanja? Nesto ovde meni nije jasno kod obracuna 1. kola?
Igracima koji su dali golove nije to uracunato? Da li je to zato sto jos nisu utakmice zvanicne ili...?

Hvala unapred.
miloshsk miloshsk 11:48 18.08.2008

Bodovi!

I mene interesuje jako sta se desava sa bodovima, Cech ima samo 4, a treba 8, 3 igraca mi nisu ulazila u igru, umesto njih je trebalo da udju 3 zamene, to nije uracunato uopste, pogotovo me jede to sto je trebalo kao zamena da udje Agbonlahor koji bi po pravilu trebalo da je dobio 17 poena za ovo kolo jer je dao 3 gola, cak ima i bonus, a pored njegovog imena stoji 2 poena. O cemu se tu radi?
NNN NNN 13:25 18.08.2008

Re: Bodovi!

Kako je moguće da LAMPARD koji je igrao celu utakmicu, dao gol ( iz penala ), ekipa nije primila gol, nije dobio karton i KAPITEN ima samo 2 ( slovima dva ) boda ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
draxtor draxtor 19:40 18.08.2008

fino, fino...

Lepo za blog... i polako se ispravljaju greske, mada ih ima josh... Ijaoo kad mi se vrati Fabregas... i Benjani... jaoo
nebojsa_kg nebojsa_kg 19:50 18.08.2008

Takodje problem sa bodovima

Posle prvog kola vidim da je Torres nekim timovima doneo 12 poena a mom samo 6... Kako je to moguce kad je i u mom timu kapiten???
liquidator liquidator 20:14 18.08.2008

Sta se desava

Ljudi registrovao sam se na fantasy jos juce a mail sa sifrom mi jos nije stigao sta da radim????????????pomozite
b92rian.clough b92rian.clough 21:03 18.08.2008

bagovi iz prvog kola plus druga nedelja

Prvo kolo u svakoj igri ovakvog tipa donosi ozbiljne probleme, jer uvek ima odstupanja u prenošenju podataka sa izvora u našu bazu u odnosu na predviđeni sistem, a sa tim odstupanjima susretnemo se tek u realnom vremenu, tj. kada takmičenje počne.

Bagova je bilo mnogo, većina je već otklonjena, neki još nisu, ali će sve biti sređeno u narednim danima. Ono što je najbitnije je da nema razloga za brigu, svi rezultati svih fudbalera u ligi biće prilagođeni onome što se zaista desilo na terenu, a mi ćemo se pobrinuti da već od sledećeg kola sve stvari funkcionišu bez problema i u naznačenim rokovima.

Ukoliko niste prijavili tim na vreme za prvo kolo, nemojte odustati, do kraja ima još 370 utakmica, a tokom sezone nagrade će se deliti i za rezultate u određenim vremenskim periodima.

Tokom ove nedelje objavićemo novu epizodu bloga, koja će se baviti specifičnim problemima timova sa povređenim ili odsutnim igračima. Veoma je poželjno da šaljete svoje komentare i opservacije, eventualno i savete za one neiskusnije u ovakvoj igri.
NNN NNN 21:29 18.08.2008

Re: bagovi iz prvog kola plus druga nedelja

Ovo zvuči razumno ( taman sam hteo opet da negodujem, kako kapiten može da ima neparan broj poena?).
Mislim, važno je učestvovati, a ima i vremena, za promene, ali bagove u selektoru sam doživeo vrlo lično ( jer inače košarku baš baš baš pratim ) čekalo se naka dva dana za početak prijava, onda je nekih 4 - 4 i po hiljade ljudi nagrnulo, meni se bar 5 puta restartovao tim dok sam prijavljivao i na kraju mi dva puta prijavio isti tim što sam provalio tek posle prvog kola ( linkovi na timove nisu radili !), pa sam 2. tim ( a zvanično moj 3.) prijavio posle 1. kola i ostao kratak za preko 80 poena ( što je nenadoknadivo!), a tek je džukački da se ponuda igrača MENJA pošto je prijavljivanje počelo ( npr. prvo je bilo ponudjeno 9 ( skupih ) plejmejkera, a onda sutradan bilo ih je 23!, pa su ljudi koji su na početku prijavljivali ekipe ojađeni malim izborom itd.).
Pozdrav i u svakom slučaju hvala što možemo odve da se igramo.
nestor92 nestor92 22:29 18.08.2008

Re: bagovi iz prvog kola plus druga nedelja

Veoma poštovani gospodine Clough,
Zahvaljujem se za uputstvo za neupućene i za pametne savete vezane za sastavljanje timova. Napr. letos je na EP Akinfeev bio mozda i bolji izbor od izvikanijih golmana zbog ubedljivo najveceg broja uspesnih odbrana. Da li ce Dzejms i ove godine biti dobar izbor, moguce je - isto vazi i za Fridela, mozda je solidan izbor i Tim Hauard. Inteligentan savet za odbranu, sa Liverpulom i Celzijem do sada je bilo OK - u sredini je npr. Arteta pristojno i ne skupo resenje, a jeftini napadaci kao sto su Eston i Dejvis su se vec pokazali.
Ma samo malo da se uigramo ...

Pozdrav
b92rian.clough b92rian.clough 07:25 19.08.2008

Re: bagovi iz prvog kola plus druga nedelja

nestor92
Inteligentan savet za odbranu, sa Liverpulom i Celzijem do sada je bilo OK - u sredini je npr. Arteta pristojno i ne skupo resenje, a jeftini napadaci kao sto su Eston i Dejvis su se vec pokazali.Ma samo malo da se uigramo ...Pozdrav


Eh, da sam slušao svoje savete, gde bi mi bio kraj... :)
liquidator liquidator 10:55 19.08.2008

Pomozite

Da li je normalno da se mail posle registracije ceka po nekoliko dana?Ja sam se registrovao pre 2 dana a maila jos nema pa nemogu da igram dali je to normalno i hoce li mail uopste stici?
miloshsk miloshsk 11:22 19.08.2008

Re: Pomozite

liquidator
Da li je normalno da se mail posle registracije ceka po nekoliko dana?Ja sam se registrovao pre 2 dana a maila jos nema pa nemogu da igram dali je to normalno i hoce li mail uopste stici?

Nije normalno da se toliko ceka, probaj ti ponovo da se registrujes, probaj sa drugim mailom, proveri spam folder, trebalo bi da ti stigne u roku od 5 minuta.


@fantasy
Konacno su se bodovi sredili, samo jos da se poredjamo po listi kako treba, pa da vidimo konacno rezultate prvog kola. Konacno su uracunati bodovi Agbonlahora, za te bodove bih pojeo nekog.
liquidator liquidator 11:43 19.08.2008

?????????

Reg sam se ponovo a maila opet nema!Video sam da mnogo ljudi jos nema tim mozda ni njima nisu stigli mailovi kao meni pa da nije nesto do servera b92?
draxtor draxtor 14:51 20.08.2008

Pozicije na terenu...

Hmmm... Kupio sam Behramija jeftin je, bice standardan tako da je dobar izbor... Vodi se kao vezni igrac sto i jeste, ali je prekomandovan u odbranu, i sta sad?
lazar.nikolic lazar.nikolic 15:00 20.08.2008

Bosingwa

Jel zna neko da li u subotu/nedelju igra Bosingwa(Chelsea) ???
miloshsk miloshsk 17:42 20.08.2008

Re: Bosingwa

Trebalo bi da igra. Prosle nedelje igrao 82 minuta, 6 poena. Evo ti statistika i za prosle sezone svih igraca u premier ligi po raznim kategorijama, Englezi su odradili sve vrhunski, nema sta nema.
Chelsea link
Pozz
ficus ficus 20:02 20.08.2008

FANTASY

Kad ce bre da se srede svi ovi bagovi?
Nisu mi pravilno uracunati bodovi za nekoliko igraca...
lazar.nikolic lazar.nikolic 09:31 21.08.2008

Bodovi

Ovde zaista postoji neki problem sa bodovima,kako je moguce da je nekima Arteta 20 poena ,a nekima 10 poena...i jos mnogo primera ??? Nije pravedno dok se ovi bodovi ne srede...!!!!! Pozz
draxtor draxtor 12:12 21.08.2008

Re: Bodovi

Neko me je kapiten pa se mnozi sa 2... Ok su bodovi sad... jaoo bre muku muchim da li da ostavim Behramija i Benjanija, ili da kupim nekog jeftinijeg veznog (4.5) npr. Djovanija i da kupim Agbonlahora?!??!?!
lazar.nikolic lazar.nikolic 12:18 21.08.2008

Primera

Mislim da bi bilo dobro da se napravi isti ovakav Fantasy ali Spanska Primera ...
Trabalo bi da pocinje 31.avgusta.!!!Pa ima vremena da se napravi.
dadoc dadoc 13:49 21.08.2008

Povrede

Da li neko zna gdje mogu pronaci azzurnu listu povredjenih za svako kolo?
opusten opusten 13:33 22.08.2008

Re: Povrede

http://www.physioroom.com/news/english_premier_league/epl_injury_table.php

redovno se azurira.
opusten opusten 14:19 22.08.2008

Di santo

Ko je ovaj golman Di Santo u Celsea-ju?

Kosta 7 miliona, a nikad cuo za njega.
Gledao sam net, nigde se ne pominje nikakav transfer golmana u Chelsea-ju.
jurisicv jurisicv 12:23 28.08.2008

Automatske izmene

U mom timu "CHELSEA FC" nije mi izvrsena automatska izmena u drugom kolu Fabregas - Delap?

Hocu mojih 8 poena! Necete Vi mene prevariti :)
djmincic djmincic 11:26 03.09.2008

Re: Automatske izmene

sve je OK
igordrasko igordrasko 23:10 22.09.2008

izmena igrača

Postoji već odgovor na to da ukoliko igrač ne igra neko drugi sa klupe dolazi na njegovo mesto. Meni u ovom kolu nisu igrala dvojica igrača a ne računaju mi se bodovi ni jednog sa klupe. Kako je to moguće i šta treba da se uradi da se računa neko sa klupe u poene?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana