Dogodilo se na današnji dan

Queeria RSS / 30.06.2007. u 16:26

Slika koja je obišla svet
Slika koja je obišla svet
Po čemu ću pamtiti 30. jun 2001. godine? Po tome da je Zdravko Čolić održao koncert na Marakani i da je u Beogradu pokušano obeležavanje Međunarodnog dana ponosa LGBT osoba. Zdravko je uspeo da održi po drugi put koncert na Marakani, ali druge gej parade u Beogradu još nije bilo. Kad će biti? Ne zna se... Kažu neki da će biti sledeće godine za vreme takmičenja za pesmu Evrovizije. Pa da vidimo i to čudo. Samo da se zna da sam ja počeo da se spremam za Drugu paradu, krenuo da vežbam, da bildujem, da se širim... Zlu ne trebalo...

A dok ne dočekamo i tu paradu br. 2, mi smo pisali neka javna pisma za javne persone. A pošto su u pitanju javna pisma, onda ih treba i javno publikovati.

Poštovani gospodine Markoviću,

Želimo da Vas podsetimo da je na današnji dan pre šest godina pokušano organizovanje prve Parade ponosa u Srbiji, koja je zbog političke klime, nacionalističkih i militantnih tendencija, zbog ne reagovanja državnih institucija - ugušena u krvi.

Od tada, oko milion istopolno orijentisanih građana i građanki Srbije žive u stalnom strahu od nasilja i diskriminacije.

Prema statistikama, oko 80% istopolno orijentisanih građana i građanki doživelo je fizičko ili psihičko nasilje.

Isključivanje i različiti oblici represije postali su njihova svakodnevica.

Netrpeljivost u izvesnoj meri dolazi od strane javnih ličnosti, među kojima ste i Vi.

Vaše nedavne izjave u velikoj meri dovode u sumnju naša dugotrajna istraživanja i analize, pa osim što sa njima ne možemo da složimo, želimo da Vas pitamo:

Kojim ste metodama merenja došli do informacije da u Jagodini nema homoseksualaca?

Prema statistikama, grad Jagodina ima 36 hiljada stanovnika. Prema međunarodnim statistikama 10 do 12% stanovništva je istopolno orijentisano. Gde je nestalo 3600 do 4320 gej muškaraca i lezbejki iz Jagodine?

Kako dokazujete da istopolna orijentacija nije u tradiciji i kulturi našeg naroda?

U nadi da ćete nam odgovoriti na pitanja i da ćete preduzeti sve mere kako bi suzbili nasilje i diskriminaciju nad osobama koje nisu daleko od Vas.

 

Poštovani građanine Gojko Stojčeviću,

S obzirom na Vašu visoku poziciju u ovdašnjem društvu, ali i visoko mesto u Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja okuplja brojne vernike i vernice, pozivamo Vas da nas podržite u naporima da svi građani i sve građanke Srbije, bez obzira na pol, rod i seksualnu orijentaciju budu jednakopravno tretirani u društvu - pred Zakonom i pred Bogom.

Naime, želimo da Vas podsetimo da, prema aktuelnim podacima, Srbija ima oko 10 miliona stanovnika, što bi, sledeći međunarodno prihvaćene standarde, značilo da je oko milion građana i građanki istopolno orijentisano.

Takođe, sledeći statistiku po kojoj se 84% građana i građanki Srbije izjašnjava da je pravoslavne veroispovesti, želimo da Vas u ime 840.000 istopolno orijentisanih vernika i vernica pozovemo na odgovornost prema njima, i da sa pozicije Patrijarha Srpske pravoslavne crkve, uvedete nove standarde koji bi u značajnoj meri popravili poziciju vaših vernika i vernica.

Želimo da Vas podsetimo da je 30. juna 2001.godine u Beogradu pokušano organizovanje prve Parade ponosa, koja je pod imenom odbrane tradicionalne srpske pravoslavne vere, ugušena u krvi.

Od tada, mnogi/e Vaši vernici i vernice žive u neprekidnom strahu, izolovani od ostatka društva, a očigledno i od samog Boga.

Takođe Vas podsećamo da mnogi Vaši saradnici, među kojima i brojne vladike i mitropoliti, veoma ugledni u ovdašnjem društvu, šire mržnju i podržavaju nasilje prema istopolno orijentisanim osobama.

Pozivamo Vas da sledeći principe hrišćanstva u koje verujete i koje zastupate, inicirate:

prihvatanje gej muškaraca, lezbejki, transrodnih i transeksualnih građana i građanki Srbije među Vašim vernicima;

osudite homofobične izjave sveštenih lica.

insistirate na odvajanju pojmova pedofilije i homoseksualnosti. Pedofilija je zločin!

pozivate vernike i vernice na mir i nenasilje prema LGBT populaciji;

ozvaničite istopolne zajednice Crkvenim brakom;

ne osuđujete osobe koje pokušavaju da svetu prenesu poruke ljubavi.

U nadi da ćete preduzeti sve mere kako bi suzbili nasilje i diskriminaciju nad osobama koje nisu daleko od Vas.

gejparada002.368.jpg

Poštovani gospodine Koštunica,

Kao predsednika Vlade Srbije, želimo da Vas podsetimo da je na današnji dan, 30.jun 2001.godine, pre šest godina pokušano organizovanje prve Parade ponosa u Srbiji, koja je zbog političke klime, nacionalističkih i militantnih tendencija, zbog ne reagovanja državnih institucija ugušena u krvi.

Od tada, oko milion građana i građanki Srbije živi u stalnom strahu od nasilja i diskriminacije.

Prema statistikama, oko 80% istopolno orijentisanih građana i građanki doživelo je fizičko ili psihičko nasilje.

Isključivanje i različiti oblici represije postali su njihova svakodnevica.

Država može mnogo toga da učini – ali ne postoji politčka volja da do tih promena dođe.

S obzirom na to da se nalazite na visokoj poziciji unutar srbijanskog društva, pozivamo Vas da svojim naporima učinite život boljim, pre svega za one istopolno orijentisane građane i građanke koji su glasali za Vas.

Pozivamo Vas da podržite sve napore civilnog društva, nevladinih organizacija, građanskih i svih drugih inicijativa koje se zalažu za punopravnost građana/ki bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju.

Takođe apelujemo da osudite sve homofobične poruke mržnje koje dolaze sa skupštniskih govornica, od strane verskih zajednica, državnih institucija ili od strane javnih intelektualaca.

Koristimo priliku da Vas podsetimo da prema poslednjim statistikama Srbija ima oko 10 miliona stanovnika, što bi, sledeći međunarodno prihvaćene standarde značilo da je oko milion građana i građanki istopolno orijentisano.

Ovaj broj nije zanemarljiv, posebno ne u kontekstu biračkog tela.

U nadi da ćete preduzeti sve mere kako bi suzbili nasilje i diskriminaciju nad osobama koje nisu daleko od Vas.

Srdačno,
Aktivisti i aktivistkinje

Queeria centra za promociju kulture mira i nenasilja iz Beograda


Atačmenti



Komentari (133)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

vucko vucko 16:36 30.06.2007

Hej, Kvirije,

jeste li Peđu zaključali u WC pre slanja ovih "poštovani Markoviću, Stojčeviću, Koštunica" - da vas ne spreči u nameri? :)
Queeria Queeria 18:28 30.06.2007

Re: Hej, Kvirije,

Nisu me zaključali... čak sam i ja okačio tekst jer je Boban odsutan...
vucko vucko 18:39 30.06.2007

Re: Hej, Kvirije,

Aha, znači koristio si HTZ opremu...
Queeria Queeria 11:19 01.07.2007

Re: Hej, Kvirije,



Kontroverza oko slike:
Na slici se vidi kako učesnik gej parade iz Anarho sindikata zastavom udara mladog fašistu po glavi i šutira u stomak. Znači - bata u beloj majici nije peder koji je dobio batine, već fašista koji je dobio batine :))
edi-va edi-va 11:46 01.07.2007

Re: hehehehehe

SMRT FASHIZMU!
Sheriff Sheriff 12:56 01.07.2007

Re: SMRT FAŠIZMU!

ŽIVEO PARTIZAN!
edi-va edi-va 16:52 30.06.2007

Uzas!!!

... mislim na YouTube linkove! Kod prvog sam se smejala i ponavljala u sebi: kakav debil, kakav debil, ...
a drugi nisam mogla da odgledam do kraja ... straaaashno, jezivo, UZAS :(((
adam weisphaut adam weisphaut 16:59 30.06.2007

Re: Uzas!!!

Pa lepo su poredjani! Iz premise a sledi premisa b.Kada imas definiciju zdravog gde je ono drvo zdravo, normalno je da imas onakve ispade "zdrave" omladine.
Lionsgate Lionsgate 16:53 30.06.2007

Kad se

vec %-jemo ...
Boris_Treci Boris_Treci 17:15 30.06.2007

"Mis'im, s'a reci?"

Nisam procitao ceo tekst. Ne moram ga ni procitati da shvatim gde sam ziveo (Srbija, za neupucene), kakvi balvani u njoj rastu, kakvi su nam "nacionalni prioriteti", politicari, ... Meni je iskreno zao, ali bojim se da ce i pored Eurosong-a i verovatno velikih mera obezbedjenja potencijalna truga Gay parada izazvati previse latentnih-gay-"pravoslavno"-"postenih"-"bogomdanih" muskaraca koji ce u vihoru testosterona i potisnute zelje da im se "gospod" priblizi s' ledja kamenicama i gadjati drugo ljudsko bice, koji ce u odnosu snaga 20:1 biti "junaci, zmije ljute" i sutirati nemocnu osobu na zemlji, ... Gadim se ljudske vrste! Gadim se ljudske gamadi, i svega sto se sirom sveta zapatilo! Gadim se i svih tih "Srba"! I bas cu sledece subote u najvecu diskoteku u gradu na gay-vece! Da djuskam sa gay ortakom, da gledam i sve te "odvratne lezbace" kako se vacare. I provescu se ludo!

PS1
Svima koji se nadju uvredjenim, navodnici stoje sa razlogom!
PS2
Svi koji ste i dalje uvredjeni, i pored mog naglasavanja prisustva navodnika - bolje da vam ne kazem sta mislim.
PS3
Pozdrav LJUDIMA dobre volje!
PS4
"If you prick us do we not bleed? If you tickle us do we not laugh? If you poison us do we not die? And if you wrong us, shall we not revenge?"
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 17:25 30.06.2007

evo sta sam ja 2001 napisala kao ucesnica

It was supposed to be a celebration, the first public demonstration of the gay and lesbian movement on their international day of pride, to be held in the main Square of the Republic, site of all the important events in our democratic history. The only thing we feared was bad weather.

OK, let's be honest. For years, homophobia has run rampant in Serbia, strengthened by wars and nationalism, and ignored in the face of all those men's issues, the latest being the extradition of Milosevic, the guy who was the role model for such manly behaviors as bombing, killing, ethnic cleansing and, finally, mass graves on our doorsteps, under our living bodies.

Two days ago, when the former President was suddenly transported to The Hague, his supporters organized in this same square a meek demonstration, kept well under control by the police. Not today, though, when a lively, colorful and happy group of 30-50 gays and lesbians was supposed to sing and dance there. Afterwards, a public forum was going to be held at the Students' Cultural Center, a traditional free alternative space for politics and culture.

I was in the square at 3 p.m. when I saw a large crowd approaching. They were mostly young men with shaved heads, big muscles, and tight tee-shirts. I heard a cameraman standing next to me say, "It's over now; no way they're going to let something like this happen in Serbia." I wanted to tell him, "No way, this is my Serbia too," but I was already on guard.

A few seconds later, I was overtaken by the wild mob's stampede to the other side of the square. I spotted the gay group there with balloons, singing. I ran towards them too: it became a few hundred screaming, insulting, violent people against the few. The police were invisible, but here and there you could spot a special forces guy.

The big mob attacked the small group, which scattered in all directions. I followed some of them. I saw a guy with dyed blonde hair being beaten with sticks, his head and his nose bleeding. My friend tried to drag him away while ten policemen made a circle around us, but there were hundreds of attackers and they were about to break the circle.

There were many journalists with cameras. I thought we would be witness to a lynching; I felt utterly helpless, lost. But the police started shooting in the air, and the thugs drew back for a second. The next minute, though, they were back in the square, screaming "Whores! Degenerates!"

Other cops just stood there and watched while the mob beat up a woman from a feminist group who was giving an interview to a journalist. The crowd threw eggs at anybody who seemed to be a participant, and grabbed and insulted a girl who was just passing by.

As I started walking towards the Students' Cultural Center with three friends, a group of men followed us, insulting us and spitting on us, while passersby, ordinary people, made comments, like, "Why bother with queers, kill them all, they're ruining our clean Serbia." Some were just afraid or dumbfounded. Not one said: "Let them be, they're people just like us, they have human rights."

When we arrived at the center, it was closed. Police were all around, and some women onlookers were screaming at them: "So you voted for democracy and this is what you get!" "You assholes, you should protect us straight people, because these decent men are protecting our honor!" A hideous, fat, elderly man was sweating and screaming, "Give me the lesbians, I want to rape them!"

We just stood and watched, giving interviews to anyone who wanted a statement. The only words I could say were, "This is my Serbia, too... this is fascism."

Only later, at the center, when the thugs were finally being arrested and the mob was broken into small groups, I managed to put a more complex picture together: Milosevic is in The Hague, the thugs are frustrated; instead of beating their wives and children, they are beating everybody that doesn't resemble their idea of a patriot.

Later still, while sitting at the women's center and trying to see how many people were hurt (eight policemen and about eight civilians) all of us admitted that this kind of violence and reaction had never happened before, and it was definitely not spontaneous.

There were a lot of news crews, and we gave a lot of interviews, but after a few live broadcasts, the official version prevailed: it had merely been a conflict between homosexuals and their opponents. The official statement of the Belgrade chief of police ran along the same lines: everything's under control thanks to the brave policemen.

Three days before the police were officially notified about the Gay Pride event, right-wing groups were already distributing leaflets in which they threatened violence. But even that does not explain why this happened. Behind the huge, organized mass of violent, ethnically superior patriots, behind the ultra-nationalist Serb Radical Party, the homophobic organizations, the illiterate democrats, there is a bigger presence: the silent majority, including people in power, from both the former and current regime.

These are the people who will say that Serbs have suffered enough disgrace and dishonor, and gays shouldn't air their shame in public, that digging up dead Albanian bodies is just about enough. These are the people who, to purify the national self-esteem, would love to impose religion in schools, restrict abortion, silence the voices of ethnic or sexual minorities.

I'm still shaking from fear: it was, maybe, the worst I've ever experienced, because it was personal while the deed was impersonal, as lynching always is. But I do not want to speak or let my comrades speak as victims: this is an occasion, no matter how painful, to speak out, to denounce, to call for justice, to demand the names of the organizers of the mob scene at the Square of the Republic.

Getting rid of Milosevic and digging up dead bodies from mass graves is not enough. We have to get rid of all the small Milosevics cruising around our cities and lives, and dig out of our conscience and bodies all the intolerance and homophobia that for many years was ignored and upheld.

I want to stand up and say, "This is my Serbia, too," though I am a woman, marginalized, and a feminist. I want to strike back at those whom I want to declare outlaws and marginals, those who use violence and hate. This is why I am writing this testimonial, so that this may be known, and to ask for support.

Jasmina Tesanovic
Belgrade, June 30, 2001
Lionsgate Lionsgate 17:30 30.06.2007

U pravno

uredjenoj drzavi homosexualci i bisexualci su cak i statisticka kategorija...
znikolic znikolic 08:06 01.07.2007

Re: U pravno

Dobro je da je postavljen link, da se vidi da u Kanadi LGBT cine 1.7% populacije. U zemlji koja je veoma tolerantna prema seksualnim manjinama, gde je brak između osoba istog pola legalan - ima ih 316,800. Kako je Peđa došao do preko milion LGBT osoba u Srbiji, to samo on zna.

Kada je beogradska parada iz 2001. godine u pitanju, vrhunac je bila izjava šefa policije. Ako se ne varam zvao se Boško Buha i rekao da kao narod još uvek nismo spremni na ovakvo dokazivanje nastranosti. Međutim, mislim da su šanse za pride paradu u Beogradu danas lošije nego 2001. godine. Dve trećine srpskog političkog establišmenta se danas kune u majčicu Rusiju, onu istu gde je parada zabranjena već drugu godinu. Beogradska policija je 2001. godine pokušavala da odbrani učesnike parade. Moskovska policija već dve godine tuče i hapsi učesnike parade:



Ako se 2001. godine zaziralo kakve će biti rekacije na Zapadu, danas to više nije toliko bitno, u vreme kada predsednik vlade govori o "srpsko-američkom boju za Kosovo".

Sa druge strane, moram da se osvrnem i na način na koji su napisana pisma Koštunici i patrijarhu Pavlu. Patrijarh Pavle nije "građanin Gojko Stojičević" nego "Njegova svetost Patrijarh Pavle" - baš kao što ni papa Benedikt XVI nije Joseph Alois Ratzinger. Čak je i G.W (Bush) "Mr. President" bez obzira šta mislili o njemu. Crkveni velikodostojnici su poslednji put na Zapadu oslovljavani sa "građane" u vreme francuskih jakobinaca, kada je giljotina radila u tri smene. Veoma neprikladan rečnik za nekoga ko se zalaže za demokratiju i toleranciju.

Mislim da LGBT aktivisti u Srbiji trebaju pokazati puno više sluha za sredinu u kojoj žive i prestati da se ponašaju kao da su pali sa Marsa.
angie angie 18:04 30.06.2007

utisak

Prvo, kakvo je to mlako izveshtavanje novinarke, kao da je prilog o penzionerima u Soko Banji?
i kakvo je to pitanje= da li se slazete da zena bude tuchena zato shto je lezbejka?

Drugo, kako pop, koji predvodi huligane, moze i dalje da vrshi sluzbu umesto da je u zatvoru?

Trece, kako radosh ljushic, prvi chovek otpora, organizacije koja je uchestvovala u ovim neredima isto tako ne odgovara za ovaj kriminal, nego je josh profesor na fakultetu, pishe udzbenike i rukovodi zavodom za izdavanje istih i josh je pri tome jedan od najblizih saradnika sadashnjeg premijera?
angie angie 18:13 30.06.2007

Re: utisak

greshka, umesto otpora-treba obraza, e kad nema edit, a ja sa laviranom mozdanom strukturom.

Pedja molim te promeni, ako te ne mrzi-hvala
adam weisphaut adam weisphaut 18:14 30.06.2007

Re: utisak

prvi chovek otpora,

Potkrala ti se mala greska
angie angie 18:20 30.06.2007

Re: utisak

ma kazem ja, totalna adhezija sivih celija, a sve vreme mi je bio otpor u glavi, dok sam gledala snimak.
adam weisphaut adam weisphaut 18:27 30.06.2007

Re: utisak

Svasta se coveju javi u glavi dok gleda to. Eto meni se javila zelja da budem ministar policije, pa sledeci put da malo primenim bihevijorizam na ove obrazovane
shaunapaul shaunapaul 19:18 30.06.2007

Re: utisak

Ja stvarno ne mogu da shvatim ovo.

Kako oni u svojim glavama pravdaju svoje ponasanje? Kad smo vec kod Obraza svih ostalih srbendi i vernika, kako mogu hriscanstvo i nasilje da budu deo iste koncepcije? Jel su oni JEDNOM makar razmislili sta je to srz religije koju propagiraju?

Znate sta je najgore? Ovi kreteni su izasli do grada da se zajebavaju sa ortacima. Njima je ovo dobro zezanje.

Kad gledam ovo ja dobijem zelju da sam neki polu-bog i da uletim u onu rulju i rastavim ih na delove, da im pesnicom uteram u glavu pamet!
(da cistunci, znam da je to upravo ono protiv cega se ovde borimo)
angie angie 19:28 30.06.2007

Re: utisak

nisu oni izashli u grad da se zajebavaju, oni ni ne znaju shta to znachi, oni samo ovako mogu da parzne agresiju koja im nadolazi, svaki put kad pogledaju oko sebe, oni i nemaju drugi smisao, zato ih je lako organizovati, pa to se zna josh od priprema klubova navijacha za derbi ili josh gore za utakmice sa dinamom,
tako su i pochele prve ozbiljniji nerdi pred rat, na stadionoma imedju dve ovako lobotomirane i za fajt instruirane rulje.
adam weisphaut adam weisphaut 19:39 30.06.2007

Re: utisak

Kad gledam ovo ja dobijem zelju da sam neki polu-bog i da uletim u onu rulju i rastavim ih na delove, da im pesnicom uteram u glavu pamet!
(da cistunci, znam da je to upravo ono protiv cega se ovde borimo)

Ja mislim da je upotreba sile protiv ovakvih sasvim legitimna (naravno to treba da sprovodi policija) jer kao sto rece jedan moj sada nazalost pokojni drug kod jako glupih ljudi pali samo bihejviorizam. Dakle samo batina takvu stoku prevaspitava.
Lionsgate Lionsgate 19:41 30.06.2007

Re:


Gospodjo Angie, danas iscitah da vi zivite u provinciji gde je ispotprosecna gay populacija u velikoj i bogatoj zemlji Kenjadi... a bio sam u uverenju da posle Montreala i Vankufera u GTO zivi najvise ljudi koji pripadaju toj grupaciji. Shta su ti zablude...
angie angie 20:10 30.06.2007

Re: Re:

koliko sam ja upoznata, ovde kod mene je najbrojnija gay populacija, e sada, da li se to promenilo ili nije i kolike su te razlike u ciframa, stvarno ne znam.
Lionsgate Lionsgate 20:33 30.06.2007

Re: Re:

I ja sam bio u takvoj zabludi dok nisam iscitao zvanicne podatke Canada Stata... a to je institucija sa kojom nema zayebavanja. Ontario - 1.5% populacije je u homosexualnim i bisexualnim vodama sto je ipak manje od 1.7% kenjadskog proseka... zanimljivo je da je u velikoj i bogatoj zemlji Kenjadi procenat pripadnika gay zajednice cak 6 puta manji nego u Srbiji (ako uzmemo za ozbiljne procene koje se iznose na ovom blogu). Secam se da su svojevremeno u velikom, bogatom i najboljem gradu za zivot (ne samo u kenjadskim merilima) Vankuferu procenjivali da je preko 15% populacije pripadnika gay populacije a ono cvrc... samo oko 2%, sto je ipak iznad proseka.
angie angie 20:42 30.06.2007

Re: Re:

pazi, al' zato je ovde gay parada najveca turistichka atrakcija i sine od iste, Smoronto inkasira dobre shushke, a i svi se fenomenalno porvedu, poshto vecina ostalih dogadjaja vishe lichi na madam Tiso varijantu.
Lionsgate Lionsgate 20:52 30.06.2007

Re: Re:

pa morali bi malo da se mrdnete iz Smoronta, da recimo vidite montrealsku paradu koja je najveca u Kenjadi (a tamo je i najveca gay zajednica u nadasve velikoj i bogatoj zemlji znanoj kao Kernjada)... a ni vankuferska sharada-parada nije za baciti, recimo da je chak i ona veca od smoroncanske.

No, poenta je da je Srbija sto se tice gay zajednice procentualno cak do 6 puta "jacha" od Kenjade... pitam se sta ce se tek u Srbiji desiti kad dozvole istopolne brakove.
Dexter Dexter 19:10 30.06.2007

Seks i (Beo)Grad

Mislim da se radi o tome da su u nasem drustvu ugrozena prava svih "seksualaca".
Tema seksualnosti je manje - vise tabu.
Cesto se pitam zasto je ta vrsta inhibicije ili samoinhibicije postala sastavni deo nase kulture.
Da li ste culi nekog, javnu licnost ili nebitno, da na otvoren i civilizovan nacin javno govori o svojoj seksualnosti. To moze da bude neko prepricano iskustvo, problem ili ispoved. Nikad niko!
Mislim da se to narocito odnosi na zene.Eventualna ramena iskustava sa prijateljicom i to je to.
Sasvim je izvesno da postoje ljudi koji zarad vlastite seksualne inferiornosti,nezainteresovanosti i seksualne ne-inteligencije pokusavaju da nametnu poredak u kome "seks nije bitan" ili je "seks tabu" ili je "seks greh". Izgradjeni su citavi zidovi drustvenih normi , pravi bastioni odbrane "neseksualnosti". I to nije karakteristika samo naseg drustva - to je karakteristika konzervativizma uopste.
O seksu se uglavnom laze, cuti ili preteruje. Iskrenosti je malo.
Na kraju zasto ne sprovedemo anketu "Koliko smo zadovoljni svojim seksualnim zivotom?" , "Ocenite Vase najkvalitetnije iskustvo na skali od 1-10 "
Takvi pokusaji nece sami od sebe resiti problem, ali ce ga barem uciniti vidljivim.
giger giger 19:30 30.06.2007

Zasto?

A sta ce nam gay parada?
Queeria Queeria 19:35 30.06.2007

Re: Zasto?

A koji ste to vi?
vucko vucko 19:54 30.06.2007

Species

A koji ste to vi?

Vrsta poznata pod latinskim nazivom Pluralis majestatis
giger giger 20:31 30.06.2007

Re: Zasto?

Queeria
A koji ste to vi?


Pa ja i ti.
angie angie 20:43 30.06.2007

Re: Zasto?

hm, Pedjice ti samo kazi ako je ovo momenat da se mi ostali povuchemo:)
Queeria Queeria 22:13 30.06.2007

Re: Zasto?

Aha, pa meni treba da bih mogao da prošetam svoje nove štiklice...

edi-va edi-va 22:15 30.06.2007

Re: Zasto?

ejjj bre kako se hoda na ovome, to me bash zivo zanima? Ja bih slomila nogu - garant!
vucko vucko 22:17 30.06.2007

Kad hodaš - ne zastajkuješ

ejjj bre kako se hoda na ovome, to me bash zivo zanima?
Za početak treba izbegavati Skadarsku, Kosančićev venac i slično...
edi-va edi-va 22:18 30.06.2007

Re: Kad hodaš - ne zastajkuješ

a ti to iz iskustva?

:))
vucko vucko 22:22 30.06.2007

Re: Kad hodaš - ne zastajkuješ

a ti to iz iskustva?
Da, svoje žene, čak i sa manje ekstremnim varijantama obuće... obično budem zamena za štap, štake, ili tako neku pogodnu spravu za održavanje ravnoteže...
edi-va edi-va 22:25 30.06.2007

Re: Kad hodaš - ne zastajkuješ

hehehehe ... eh te zzene, uvek se poshtapaju nechim ili nekim ... :))
vucko vucko 22:33 30.06.2007

Neka leti - i treba da leti

Ko ima štap, taj može da se poštapa :)
Queeria Queeria 22:36 30.06.2007

Re: Neka leti - i treba da leti

edi-va
ejjj bre kako se hoda na ovome, to me bash zivo zanima? Ja bih slomila nogu - garant!


Dajem časove iz hodanja na 15plus štiklama... Dvočas 50 jura...
vucko vucko 22:51 30.06.2007

Re: Neka leti - i treba da leti

Dajem časove iz hodanja na 15plus štiklama... Dvočas 50 jura...
Jel me to sad mamiš da uložim koju kintu u ženu i osvežim brak, a? Ovaj kapitalizam je čudo :)
Queeria Queeria 00:35 01.07.2007

Re: Neka leti - i treba da leti

Dajem časove dubokog grla... Dvočas 100 jura...
Sav prikupljeni novac idu u humanitarne svrhe obnavljanja moje oronule garderobe...
bobo bobo 07:43 02.07.2007

Re: Zasto?

Queeria Queeria 11:56 02.07.2007

Queer Duck

Meni je ovo zanimljivije :)

audrey audrey 09:17 01.07.2007

snimci i pozdrav

Naježila sam se na drugi snimak, liči na ovo što svaki dan gledamo iz muskimanskih zemalja: horde mladih, uspaljenih, frustriranih, agresivnih fundamentalista, i ne mogu da shvatim i prihvatim da je to snimljeno u Srbiji. KOja smo mi tuga od zemlje!
Bedne kukavice, gomila njih na jednoga, to je stari princip "patriota" i drugih "heroja", pa se onda sakrivamo godinama po šumama i gorama i pravimo mitove i legende, ma iznervirala sam se strašno.
Peđa i drugovi pazite šta radite, ovo su psihički bolesnici, psihopate, čuvajte se!

Palmu neću ni da komentarišem, samo da kažem kako me je iz videa zapuhnuo jedinstven dah Srbije, ovde u dalekom svetu, taj osobeni šmek busanja-u-grudi, nelogičkog razuđivanja, oduševljenja-samim-sobom, mačo-gestike, ej zavičaju, gde si mi!
Kanavaro Kanavaro 09:24 01.07.2007

Karneval invalida

Prvi put vidim ovaj snimak. Šteta za one pandure, najebaše bez razloga. I šteta što je bilo toliko strasti. Trebalo je samo po par šamara svakom od učesnika parade i mrš kući ili u bolnicu, na lečenje. Ovako je realno ispalo ružno ono šutiranje dok je čovek na zemlji. Ali tako je uvek kada se pokrene masa.
Karnevale kojima se propagira bilo kakva sexualnost treba zabraniti. Ne iz razloga netolerancije, već zato što su debilni. Isto kao kada bi zabranili detetu da vadi pišu pred gostima. Ljude koji imaju potrebu da učestvuju na karnevalu kojim se propagira bilo kakva sexualnost - u bolnicu. Moglo bi i u obdanište, ali greota da se druga deca kvare. Pazi molim te, izašla šačica frikova da kuka o zabrani prava da se krešu na javnoj površini, a da ne dobiju batine. Stvarno ne znam koje je drugo pravo koje je uskraćeni homosexualcima. I onda došla gomila kojoj se takvo ponašanje ne sviđa i potpuno logično najebala im se mame. A ovi jadnici očekivali da ih časte pićem izgleda.
Šteta što je bilo onoliko nasilja, bilo bi lepo da se stvar kontroliše. Stari dobri šamari su bili sasvim dovoljni, ali ipak mi je drago što živim u Srbiji i što ne moram da gledam te isfrustrirane i sexualno neiživljene paćenike kako prave svoje sumanute karnevale frikova u mom gradu. Ako već treba da se prave karnevali bolesnika, onda bi trebalo prvo valjda ivalidi da organizuju svoj karneval, a grad da im u tome pomogne. Humanije je, a i verujem da su oni sposbniji da urade dobru organizaciju od ovih buljaša. Možda nemaju neke delove tela, ali im je mozak još uvek na mestu :)
Umetnica Umetnica 10:24 01.07.2007

Re: Karneval invalida

Kanavaro

Drke, drke, drke, achhh, schnell, schnell, spritzernzi bitte, achh, ACHHH, SPRITZ!

no comment.
adam weisphaut adam weisphaut 10:37 01.07.2007

Re: Karneval invalida

Ako već treba da se prave karnevali bolesnika, onda bi trebalo prvo valjda ivalidi da organizuju svoj karneval, a grad da im u tome pomogne. Humanije je, a i verujem da su oni sposbniji da urade dobru organizaciju od ovih buljaša. Možda nemaju neke delove tela, ali im je mozak još uvek na mestu :)

Kad neko napise ovakvo nesto onda je za

Queeria Queeria 11:04 01.07.2007

Re: Karneval invalida

Ah kako volim ovo dugme Banuj korisnika :)
Sad može da laje, ali na nekom drugom mestu...
Ali sam spreman da mu oprostim i da ga vratim međ normalni svet, ako klekne, kaže da mu je žao i poljubi me u guzu...
Niikola Niikola 04:10 02.07.2007

Re: Karneval invalida

E, svaka ti čast. Upravo si pokazao svoju demokratičnost i toleranciju.
Ovo je vrhunac dvoličnosti. Neko ko sve vreme kuka kako su mu prava ugrožena, kako mu je uskrćeno pravo na mišljenje (i ponašanje na javnom mestu), kako se bori za demokratiju, trpeljivost, pravo na različitost i poštovanje svačijeg mišljenja, prva stvar koju uradi kad se neko ne slaže sa njim na njegovom blogu je da ga banuje.
Hrabar potez dostojan divljenja.
Možeš slobodno da me banuješ slobodno, a možeš i da obrišeš ovaj post da ne bi kvario tvoj lik i delo.
Queeria Queeria 11:46 02.07.2007

Re: Karneval invalida

Podrška krivičnom delu ne spada u slobodu mišljenja...
Umetnica Umetnica 12:31 02.07.2007

Re: Karneval invalida

Niikola
E, svaka ti čast. Upravo si pokazao svoju demokratičnost i toleranciju. Ovo je vrhunac dvoličnosti. Neko ko sve vreme kuka kako su mu prava ugrožena, kako mu je uskrćeno pravo na mišljenje (i ponašanje na javnom mestu), kako se bori za demokratiju, trpeljivost, pravo na različitost i poštovanje svačijeg mišljenja, prva stvar koju uradi kad se neko ne slaže sa njim na njegovom blogu je da ga banuje.

Ovo je baš kao kada se radikali žale na ugrožena ljudska prava :)
Niikola Niikola 17:30 02.07.2007

Re: Karneval invalida

Niti sam bio, niti cu ikad biti radikal, samo mi smeta kad "demokrate" i "borci za ljudska prava" koriste njihive nacine
Queeria Queeria 17:45 02.07.2007

Re: Karneval invalida

Čekaj molim te... NJIHOVE NAČINE???

Hajde da ti napravim paralelu da se lično prepoznaš...

Neko tebe umlati od batina, iz njemu znanih razloga i ti završiš na Urgentnom sa razbijenom glavom, bez zuba i skroz unakažen... Taj koji te je tukao bude uhapšen i osuđen zbog toga...
A ja se lepo napravim pametan i kažem da si ti to zaslužio jer si ga izazivao jer si odvratan...
Da li bi to shvatio kao moju slobodu govora i izražavanja mišljenja?
Umetnica Umetnica 21:39 02.07.2007

Re: Karneval invalida

Niikola
Niti sam bio, niti cu ikad biti radikal, samo mi smeta kad "demokrate" i "borci za ljudska prava" koriste njihive nacine

Da li si radikal ili ne, to je tvoja lična stvar, ne moraš da paradiraš svoje perverzije pred svima. Takoreći provociraš, te šta se onda čudiš što si dobio batine. Recimo, da si napravio tribinu, ili delio flajere, šta ja znam... nešto tako diskretno... Međutim, kada si već odlučio da izađeš na ulicu i javno se razmećeš svojim invalidnim, bolesnim i perverznim stavovima nemoj da se čudiš što si prošao kako si prošao. Sam si to tražio jer si provocirao. Zajebavam se, dakako, nego je baš lepo videti kako ti sopstveni aršini ne prijaju.

Karma je zajebana stvar.
Elliot Elliot 22:08 02.07.2007

Re: Karneval invalida

Haha, dobra ti je ta terapija. Pazi samo da ne preteras, mislim moze da bude stresno posto sumnjam da se ophodio neko tako prema njima
Niikola Niikola 02:08 03.07.2007

Re: Karneval invalida

Umetnica
Niikola
Niti sam bio, niti cu ikad biti radikal, samo mi smeta kad "demokrate" i "borci za ljudska prava" koriste njihive nacine

Da li si radikal ili ne, to je tvoja lična stvar, ne moraš da paradiraš svoje perverzije pred svima. Takoreći provociraš, te šta se onda čudiš što si dobio batine. Recimo, da si napravio tribinu, ili delio flajere, šta ja znam... nešto tako diskretno... Međutim, kada si već odlučio da izađeš na ulicu i javno se razmećeš svojim invalidnim, bolesnim i perverznim stavovima nemoj da se čudiš što si prošao kako si prošao. Sam si to tražio jer si provocirao. Zajebavam se, dakako, nego je baš lepo videti kako ti sopstveni aršini ne prijaju.

Karma je zajebana stvar.


Draga umetnice, ne shvatam ovaj tvoj post. Da li ti meni prebacuješ "moje invalidne, bolesne i perverzne stavove" zato što nisam pristalica homoseksualizma. Otkad je to perverzija ne biti peder ili lezbejka. Kojim ja to "moje perverzijama paradiram pred svima"? Ne sećam se da sam učestvovao u nekoj paradi i da sam tučen. Ako si ti povređena pominjanjem demokrata i boraca za ljudska prava, prvo ponovo pročitaj moje postove i obrati pažnju da su ti termini u navodnicama.

To što se dešavalo na prvom pokušaju organizovanja homoseksualne parade ne odobravam, pre svega napade, tuču i maltretiranje ljudi zbog njihovog opredeljenja. Ali, isto tako se ne slažem ni sa njihovom masovnom reklamnom kampanjom (što opet ne znači da bi ih tukao ili podržao nasilje nad njima).
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 09:58 01.07.2007

...

kakva kombinacija, Pedja...(snimak)
navijači, bukači, kokarde, zastave, povici "Ustaše!" (?), svešteno lice, koje poziva na razum i nenasilne metode vraćanja na pravi put ("mi mrzimo njihov greh a ne njih" i "molimo se..", a dečko brada kaže drugo (sledbenik?), smerne gospodje ("tako im i treba", "nek se vrate tamo, odakle su došle", policija, ulice, razvaljeni prozori, rulja formira krug oko jednog - udri...), rulja pobedonosno kliče ("ubićemo pedere"...hoda ulicama grada (Beograd je svet) zadovoljno (?)... njihov korak je lak (naš korak nije tako čvrst, u armiju poslali smo tate...), "fosil" na ruci jednog uvaćenog...
ko joj je kriv što provocira (u glavu)...možda još nije vreme
da se ovde živi

"Ja se baš ne razumijem, ja malo šta umijem. Moje su ulice u zlatnom ramu. Ja se baš i ne poznajem, samo prepoznajem kada svjetlo promoli kroz tamu.
(monotono monotono)
Seks je u glavi, svi ga slave kao totem. Nisam muškarac ako s bojnog polja odem. I popij oči, krvi loči, al' se bori
za tuđi račun i nejasan teritorij. Nije sve tužno, imamo i zabavljače, novu elitu, nove talente pjevače. Rastu ko gljive,
euforičan je prizor. Plovim kroz dimove i ne palim televizor."
Queeria Queeria 11:10 01.07.2007

PEDERI BI S PALMOM

PEDERI BI S PALMOM

Nevladina organizacija "Kvirija" povodom šestogodišnjice Prajda pozvala Dragana Markovića Palmu na gej žurku, a on poručuje da se bavi neimarstvom, a ne homoseksualizmom

Ima li u Srbiji pedera, koliko ih je i da li su zarazni, pitanja su koja uveliko muče naciju koja se uglavnom pretvara da ne postoje. Dotle homoseksualci tvrde da ih ima bar 10 odsto, što je u srpskoj politici siguran put do skupštinskih skamija.

Povodom šestogodišnjice prve i poslednje Parade ponosa u Srbiji koja je završila prolivanjem krvi u ime normalnosti, akvisti Centra za promociju kulture mira i nenasilja "Kvirija" uputili su javno pismo gradonačelniku Jagodine Draganu Markoviću Palmi, koji je nedavno izjavio da pedera ima samo među srpskim političarima, ali u Jagodini nema nijednog, a da i postoji neko homoseksualno udruženje, iz opštinskog budžeta ne bi dobilo ni dinar.

Palmina anketa

"Kvirija" je javno uputila pitanja jagodinskom gradonačelniku kojim je to merenjima dokazao "takvu ortodoksnu glupost"? Prema međunarodnim kriterijumima u Srbiji je oko milion ljudi istopolne orijentacije, tvrde nevladine organizacije. Čak 80 odsto njih doživelo je fizičko ili psihičko nasilje od onih koji su "srećni" što su normalni.

Boban Stojanović iz centra "Kvirija" poručuje Palmi:

- Ne može tek tako da se kaže kako u Jagodini nema pedera, jer to Palmi nije po volji. Da li je Palma oformio komisije koje su anketirale građane po Jagodini i svakog ponaosob pitale da li su gej?

Palma pak za Press kaže da nema nameru da se dopisuje sa homoseksualcima jer pravi puteve po selima, gradi akvapark koji će biti jedini u Srbiji i Crnoj Gori, kao i fudbalski stadion.

- Neću da odgovaram na njihova pitanja jer se trenutno bavim neimarstvom a ne homoseksulizmom. U Jagodini ne poznajem nijednog homoseksualca, a kad bih ga upoznao, ne bih se s njim družio. A dok sam bio poslanik u Skupštini 2000. godine bilo je više poslanika pedera. Dvojica su sedela preko puta mene. Nisam s njima pio kafu, ni išao na ručak - kune se Palma koji tvrdi da je homoseksualizam za ljude iz unutrašnjosti "pravi užas".

Palma neće da komentariše koliko Jagodinaca ima istopolnu orijentaciju jer nijednog dosad nije upoznao, ali je rešio da otkrije jednog političara.

- Bila je jedna partija koja se tada zalagala za sklapanje homoseksualnih brakova i među njima je bio jedan nižeg rasta čije se prezime ne završava na "ić", pa vi sad pogađajte koji je - rekao je Palma za Press i nastavio da nadgleda izgradnju seoskog puta.

Gej i hetero bubrezi

Pošto Palma tvrdi da smo mi narod koji ne priznaje pedere, a ovde ih "proizvode samo nevladine organizacije", Boban Stojanović se pita na čije iskustvo se Palma poziva.

- Ne znam nijednu organizaciju u koju uđeš kao hetero, a izađeš kao gej. To je isto kao kada bih ja rekao da svaka čistačica koja uđe u Palminu kancelariju odande izađe kao bageristkinja jer postane opterećena izgradnjom puteva kao i Palma - tvrdi Stojanović.

Pošto bi Palma pre ostao u svom selu da čuva koze i ovce nego što bi dopustio da ga "u Evropu vode pederi", gej aktivisti ga pozivaju na neku gej žurku "da vidi koliko su zanimljivi".

- Osim o modi, muzici i umetnosti, gejevi znaju da diskutuju i o statusu Kosova, pravoslavlju, izgradnji puteva diljem Srbije, a naši bubrezi jednako ne vole da se truckaju po putevima, kao ni bubrezi heteroseksualnih osoba. A da se dosad nije pokazao kao nepristojan i nezanimljiv sagovornik, pozvao bih Dragana Palmu na kafu, uprkos dubokim političkim neslaganjima. Predlažem mu da u Jagodini napravi neki veliki gej klub pa da se još više para sliva u budžet jagodinske opštine - upućuje Stojanović Palmi predlog pomirenja.

Ostaje otvoreno samo jedno pitanje, ako Palma ne zna nijednog geja, kako prepoznaje pedere u politici? Gej organizacije mole da im dojavi na osnovu kojih karakteristika može to da proceni.

Gej Jagodinci

Pitanja koja je "Kvirija" postavila gradonačelniku Jagodine u otvorenom pismu:

- Kojim ste metodama merenja došli do informacije da u Jagodini nema homoseksualaca?
- Prema statistikama, grad Jagodina ima 36 hiljada stanovnika. Prema međunarodnim statistikama 10 do 12 odsto stanovništva je istopolno orijentisano. Gde je nestalo 3.600 do 4.320 gej muškaraca i lezbijki iz Jagodine?
- Kako dokazujete da istopolna orijentacija nije u tradiciji i kulturi našeg naroda?

SANJA M. TOMIĆ

izvor: Press
Lionsgate Lionsgate 19:20 01.07.2007

Re: PEDERI BI S PALMOM

Pitanja koja je "Kvirija" postavila gradonačelniku Jagodine u otvorenom pismu:
- Prema statistikama, grad Jagodina ima 36 hiljada stanovnika. Prema međunarodnim statistikama 10 do 12 odsto stanovništva je istopolno orijentisano. Gde je nestalo 3.600 do 4.320 gej muškaraca i lezbijki iz Jagodine?


Medjunarodne statistike po vama kazu da je 10 do 12% stanovnistva istopolno otrijentisano... izvor? Nema ga ako se u obzir ne uzmu vashe asocijacije a one u tome svakako nisu merodavne. Zvanicna drzavna statistika jedne zapadne zemlje kaze da vas ima ispod 2%. Evo ga i link da to potkrepimo... jasno mi je da svesno lazete da bi pridali na vaznosti svojoj grupaciji ali laz je laz. Borba za vasa prava pre svega treba da bude zasnovana na istini a ne na preterivanjima "nas i Rusa 300miliona"... nadam se da ce uskoro i u Srbiji u popisu satnovnistva biti i rubrika "sexualna opredeljenost" pa cete vasu pricu o milion homosexualaca i bisexualaca u Srbiji moci da potkrepite konkretnim podacima. Do tad bi bilo normalnije da uzmemo za referentan podatak ono sto su vec uradile druge drzave... dakle, ispod 2%, manjina.
Queeria Queeria 17:48 02.07.2007

Re: PEDERI BI S PALMOM

http://www.queeria.com/kolumna.aspx?id=3958

http://www.queeria.com/pdf/coming-out.pdf
Lionsgate Lionsgate 07:25 03.07.2007

Re: PEDERI BI S PALMOM

Opet dajes link na vase stranice
Populacija homoseksualaca nije zanemarljiva, bilo da se ona kreće od 5% do 15% kako se tvrdi u različitim studijama.


Kojim raznim studijama? Linkovi? Ko ih je sprovodio? Neka organizacija koju sponzorisu gay udruzenja?
Ja sam dao link na zvanican sajt zvanicne drzavne agencije jedne zapadne drzave, kanadske drzavne statisticke agencije... popis izvrsen u Kanadi prosle godine kaze homosexualnih i bisexualnih osoba u toj zemlji ima 1.7%. Tachka. Voleli ili ne to gay/lesbian aktivisti, 1.7%... Eh, da... od tad su pripadnici kenjadske gay zajednice neshto zamukli sa "cuvenih 10%", ochito je da u Srbiju sve stize sa zaostatkom pa i u gay zajednicu, eto i dalje ste nesvesni da vas ima daleko ispod "vasih" 10%...

A nadam se da ce sledeci popis u Srbiji, 2011, dati tu mogucnost i srpskim gay&lesbian stanovnicima da se tako izjasne, to bi bila najpostenija solucija, da se svi koji se osecaju tako to i izraze... onda bi imali egzaktan podatak: ima nas toliko i toliko. I tachka...

Inace pride parade smatram ekstremno interesantnim dogadjajima, u Kenjadi su to izuzetno zanimljivi dogadjaji koji prodrmaju ucmalost gradova... naoruzas se pistoljem na vodu, poneses rezervnu vodu za njega i otkachis se. Opsta feshta..
Queeria Queeria 08:17 03.07.2007

Re: PEDERI BI S PALMOM

Legendarnih 10 procenata je cifra koja figurira još iz doba Alfres Kinseya i koja najverovatnije nije tačna, kao što nijedna cifra kada je u pitanju seksualno opredeljenje neće biti tačna. Kinsey je u svom istraživanju seksualnog ponašanja muškaraca došao do zaključka da je 10 procenata muškaraca u poslednje tri godine od istraživanja imalo samo ili mahom homoseksualna iskustava, ali to ne znači da se ti muškarci identifikuju kao gej muškarci. Ali kada je u pitanju diskriminacija, što mene kao gej aktivistu zanima, ako se se za tog muškarca koji se ne identifikuje kao gej muškarac ali je imao homoseksualne odnose sazna šta je činio, njega će okolina diskriminisati kao gej muškarca, pa on može da se busa u grudi koliko hoće...
Durex je radio globalna istraživanja seksualnih navika, ali to istraživanje ne bih uzeo kao ozbiljno, ali je jedino te vrste u Srbiji. Istraživanje je došlo do zaključka da je 8 procenata ispitanika imalo homoseksualne odnose (ali to ne znači da je 8% homoseksualaca u Srbiji)... Dok je npr. u Australiji 25 procenata ispitanika imalo homoseksualne odnose...
Zbog te razlike u imati gej seks i imati identitet gej muškarca ili lezbejke, plus dodati društvenu homofobiju ne možemo utvrditi stvarnu veličinu gej populacije.

Ali pošto voliš linkove:
http://www.glbtq.com/social-sciences/demographics.html

Voter exit polls in the United States found that between 4 and 5 percent of voters in the last five U.S. national elections identified as gay or lesbian. While voters may constitute a large sample of the U.S. population, they are still not representative of the population at large.

The NHSLS found that 1.4 percent of women and 2.8 percent of men thought of themselves as homosexual or bisexual, while more than 4 percent of women and more than 6 percent of men report a sexual attraction to people of the same sex. Another analysis that combines data from the NHSLS and several waves of the GSS finds that 3.6 percent of women and nearly 5 percent of men report having had sexual contact with a partner of the same sex since they were age 18. A national survey in Canada (2003) found that 1.9 percent of men and 1.6 percent of women reported being gay, lesbian, or bisexual.
Lionsgate Lionsgate 09:14 03.07.2007

Re: PEDERI BI S PALMOM


A national survey in Canada (2003) found that 1.9 percent of men and 1.6 percent of women reported being gay, lesbian, or bisexual.


I za sad ostajemo na tome, to je za sad jedino u svetu sveobuhvatno uradjena "anketa", popis stanovnistva, a chuo sam da se i USA namerava izvrsiti slicno prebrojavanje, pretpostavljam da ce onda ceo svet priznati takav % i da se nece okolo mahati "ribolovachkim podacima"... uzgred, u tvom pisanju se ovde tvrdi:

Prema međunarodnim statistikama 10 do 12 odsto stanovništva je istopolno orijentisano.

&
ako se se za tog muškarca koji se ne identifikuje kao gej muškarac ali je imao homoseksualne odnose sazna šta je činio, njega će okolina diskriminisati kao gej muškarca, pa on može da se busa u grudi koliko hoće...


Dve suprostavljene tvrdnje, prva kao cinjenica, druga kao licna spekulacija... u prvoj se tvrdi (prema kojim medjunarodnim statistikama, ha?) da je 10-12% svetske populacije istopolno orijentisano, znaci da po toj definiciji taj procenat ljudi ima dominantne ili iskljucive sexualne kontakte sa istim polom a u drugoj, licnoj konstataciji, se tvrdi da osoba koja nije gay ali je nekada imala istoplone sexualne kontakte to i krije pa verovatno ne ulazi u tu kenjadsku statistiku... pretpostavljam da % takvih koji jos nisu sigurni u svoje sexualno opredeljenje nije bas toliko veliki, da je ipak manji od onih koji se deklarisu kao homosexualci.

Istine radi, u toj istoj Kenjadi sredina niposto nece diskriminisati pripadnika gay&lesbian zajednice, mnogi od njih su na visokim polozajima, 5-6 poslanika federalnog parlamenta su gay ili lezbejke (medju njima i moja MP), u mnogim institucijama i kompanijama imas i bolju prohodnost ako imas sexualno opredeljenje ka istom polu... podaci na popisu su apsolutno tajni tako da svako ko se stvarno oseca ili jeste gay/lesbian nema nikakvih prepreka da to i sthiklira u formularu.

I da se manemo ove price dalje, vi i dalje tvrdite da vas ima min 10% a oni koji veruju cinjenicama ce i dalje da veruju cinjenicama...

Btw. Ako uspete da organizujete paradu u BGD obavezno dolazim da pucam na vas iz pistolja na vodu...
Queeria Queeria 10:47 03.07.2007

Re: PEDERI BI S PALMOM

Važi se, ti veruj činjenicama, ja neću... Isto tako neću verovati u činjenicu da u Srbiji ima 98 posto vernika...
Alek212 Alek212 13:20 01.07.2007

hey ljudi

moram nesto da kazem. ja sam straight i zivim u New Yorku vec 7 godina. ima jedan deo grada gde se okupljaju gay ljudi, travestiti, itd. Ko god dodje iz BG tu i tamo ja ih uhvatim pod ruku i odvedem pravac medju gay +travestite(koji se vise nego opusteno ponasaju) i kazem im u zblanute face:

dokle god svi ovi ljudi sede ovako opusteno ja sam slobodan covek. stepen njihove opustenosti je direktno proporcionalan mom nivou licne slobode.

Nisam siguran sa kakvim utiscima me moji zemljaci napustaju ali ja to stvarno mislim.

Napadati na bilo koji nacin (fizicki je totalno sumanuto) ljude koji su drugaciji je tezak primitivizam i pokazuje (dokazuje) da ce srbima trebati jos dobrih 1200 godina da shvate zasto ceo svet pere ruke od nas i zaobilazi nas u sve sirem luku.
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 13:48 01.07.2007

Bez obzira na moje shvatanje

da svako ima pravo (ili bi trebalo da ima ako ga vec nema) da radi sta hoce u privatnom zivotu, ne kapiram potrebu za gej paradama. Da li heteroseksualci izlaze na ulice da iskazu ponos zbog svoje orijentacije? Pa, ne. Uvek ce biti onih (i to ne treba zaboraviti) koje shvataju tudje pravo na slobodu i uvek ce biti onih koji ce pokusati da se sa razlicitoscu obracunaju nasiljem (zivimo na Zemlji, ne u Utopiji). Zasto provocirati moguci incident? Da bi se povecala obavestenost nacije o ugrozenosti jedne drustvene grupacije? Samo mislim da postoje i manje rizicni nacini da se to uradi. Stampom, tribinama, ne na ulicama gde se moze desiti da i organi reda i zakona stanu na stranu mase (kao npr. u Rusiji sto se po pravilu desava svaki put kada se pokusa organizacija gej parade)... Sta znam, nekako mi deluje citava prica kao nemusti pokusaj visokog rizika...
Queeria Queeria 13:54 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Heteroseksualna parada:





Kako bi reagovao da se oko hiljadu pedera i lezbejki okupi ispred Skupštine grada i prebije okupljene heteroseksualne parove koji su izašli da izazivaju i provociraju gej populaciju koja nema prava na brak???
Alek212 Alek212 13:55 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

to je pitanje tipa:

da li vise volis crno-bele slike ili one u boji. ako su gej parade suvisne onda je 95% parada nepotreban. sto se mene tice moze da paradira ko god hoce dokle god ne propagira nasilje, rasnu diskriminaciju i sumanute ideje.
Malj Malj 15:16 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Alek212
to je pitanje tipa:

da li vise volis crno-bele slike ili one u boji. ako su gej parade suvisne onda je 95% parada nepotreban. sto se mene tice moze da paradira ko god hoce dokle god ne propagira nasilje, rasnu diskriminaciju i sumanute ideje.


Sumanute ideje mogu da se propagiraju, prisetite se mitinga SRS, SPS, DSS...
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 15:45 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Pobogu, pa masovno vencanje nije parada i svrha je omoguciti parovima koji nemaju materijalna sredstva jeftino vencanje, a ne propagiranje nege ideje. Razlikujmo dobrotvornu manifestaciju od manifestacije sa ciljem drustvenih promena...
Umetnica Umetnica 15:54 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Nietzsches Aprentice
Pobogu, pa masovno vencanje nije parada i svrha je omoguciti parovima koji nemaju materijalna sredstva jeftino vencanje, a ne propagiranje nege ideje. Razlikujmo dobrotvornu manifestaciju od manifestacije sa ciljem drustvenih promena...

Nisam znala da odlazak kod matičara inače košta nekoliko hiljada eura. Hvala na obaveštenju, da znam kada mi bude zatrebalo.

Masovno i javno bilo šta je parada. Isto tako su mogli da se venčaju i u nekoj fiskulturnoj sali ili recimo na sajmu. Međutim, odabrano je da se stvar izvede za publiku - ergo, to je parada.
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 15:54 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Naravno da ce drustvene promene izazivati negodovanje ako ideja koja se propagira dolazi od grupacije koja predstavlja ogromnu manjinu u drustvu. Zato i treba biti pametan u vezi sa nacinom propagiranja drustvenih promena i birati manje rizicna i malo efektivnija sredstva. Ergo, izlazenje na ulicu i paradiranje u post-komunistickom konzervativnom drustvu nije najpametnija ideja. Siguran sam da je moguce stavove propagirati i na nacin koji ce rezultirati sa manje krvi... Posebno ako se uzme uobzir da panduri nece jednoglasno preduzeti nista u cilju odbrane zrtvi...
Umetnica Umetnica 15:58 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Nietzsches Aprentice
da svako ima pravo (ili bi trebalo da ima ako ga vec nema) da radi sta hoce u privatnom zivotu, ne kapiram potrebu za gej paradama.

Nisam danas u svetosavskom raspoloženju (tj. u prosvetiteljskom) te se izvoli počastiti copy-pasteom:

A pride parade is part of a festival or ceremony held by the lesbian, gay, bisexual and transgender community of a city to commemorate the struggle for LGBT rights and pride. The LGBT community of a city will typically present an annual parade, sometimes in the context of a longer celebration including performances, dances, street parties, and the like. Most LGBT pride parades take place in the middle of the year, particularly in June, to commemorate the Stonewall riots.

Early in the morning of June 28, 1969, lesbian, gay, bisexual, transgender and queer persons rioted following a police raid on the Stonewall Inn — a gay bar that was heavily patronized by people of colour, including a high percentage of drag queens — in the Greenwich Village section of New York City.[1] The Stonewall riots are generally considered to be the beginning of the modern LGBT rights movement, as it was the first time in modern history that a significant body of LGBT people resisted arrest. Given the population that frequented the establishment, a large percentage of the people who initially fought back were persons of colour.

On Sunday, June 28, 1970, the one-year anniversary of the riots, the Gay Liberation Front organized a march, coordinated by Brenda Howard, from Greenwich Village to Central Park in New York City in commemoration of the Stonewall riots. [2] On the same weekend gay activist groups on the West Coast of the United States held a march in Los Angeles and a march and 'Gay-in' in San Francisco.

[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Pride_parade][/url]
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 15:59 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Ok, bicu odredjeniji za ljude koji ne vide osnovnu poentu komentara - ta parada ne propagira drustvenu promenu. Vrlo jednostavno. Ne zahteva da se u glavama stanovnistva (vecine stanovnistva koja odlucuje u drustvu) promeni stav prema pojavi ili obliku ponasanja ili cemu vec. Sada, mozemo do sutra diskutovati o tome da li je pravedno da vecina tiranise manjinu, ali to je prosto gubljenje vremena jer se onda diskusija svodi na pitanje postojanja pravde. Ja licno mislim da ona ne postoji i zivim sa time sasvim lepo...
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 15:59 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Zato i treba biti pametan u vezi sa nacinom propagiranja drustvenih promena i birati manje rizicna i malo efektivnija sredstva

npr?
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 16:05 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Sta znam, tribine, stampa (clanci u mejnstrim casopisima sa vecom bazom citalaca), dokumentarci... Izlaskom na ulicu u Beogradu ne. A ako u Beogradu gej parada nailazi na tako los prijem, zamislite neku manje slobodoumnu sredinu u Srbiji...
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 16:09 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

tribine?
ovako?
Dvadeset pet muškaraca ušlo je na tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u sredu uveče, organizovanu povodom 9. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv fašizma. Neonacisti su išamarali nekoliko prisutnih i pretili organizatorima. Tribina je zbog toga prekinuta, ali je potom nastavljena.

Okružni javni tužilac u Novom Sadu Zoran Pavlović izjavio je da ga je policija obavestila da je na tribinu upala grupa neonacista. "Čim dobijem krivičnu prijavu od policije, preduzeću nešto. Kao organ gonjenja, obavešten sam od organa otkrivanja, to jest od SUP-a, o tom događaju", rekao je Pavlović.
Novosadska policija još nije privela nijednog od izgrednika koji su izazvali incident na Filozofskom fakultetu. Portparol Stevan Krstić je za Radio 021 rekao da su se mladići koji su upali na tribinu udaljili pre pojave policije i da je u toku njihova identifikacija i pronalaženje.

jesu li ovi većina ili
manjina?


ko ovu manjinu proganja?
ko se za ovu manjinu moli?
il' su opet, većina...
pa im ni ne treba
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 16:17 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Ja sam rekao sta je meni palo na pamet. Ako mislis da je bolje dobijati batine na ulici onda ok, nemam nista protiv. Necu biti medju onima koji batinaju niti koji dobijaju batine te meni ni iz dzepa ni u dzep... Moje je bilo da predlozim...
Queeria Queeria 16:23 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Nietzsches Aprentice
Pobogu, pa masovno vencanje nije parada i svrha je omoguciti parovima koji nemaju materijalna sredstva jeftino vencanje, a ne propagiranje nege ideje. Razlikujmo dobrotvornu manifestaciju od manifestacije sa ciljem drustvenih promena...


Nemoj da si licemeran... Samo pogledaj venčanice i njihova odela i shvatićeš da ta "jadna dečica" imaju na sebi više hiljada eura u garderobi...
audrey audrey 16:25 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Heteroseksulaci imaju sve medije na raspolaganju da propagiraju, celebriraju i do besvesti turaju pod nos svoju seksualnu orijentaciju: časopise, reklamu, TV, filmove, institucije...
I meni se smučilo što su sve reklame urađene u (hetero)seksualnom ključu, što je u bogougodnoj Srbiji svakom muškarcu koji nešto drži do sebe bitno da pokaže svoju muževnost i kako je veliki osvajač žena, a svakoj poznatoj ženi da obožava muškarce, seks i silikone, dojadilo mi je da su "one stvari" najvažnije u životu ako su samo hetero, mrzim pornografiju, štampanu i video, koja se najlegalnije prodaje po svim kioscima Srbije, pun mi je nos tokšoua o tome kakvu ko ima vezu, ko je najbolja majka-i-domaćica-i-ljubavnica-i-operska pevačica u isto vreme, banalne su mi emisije menjanja žene i 48sati svadba, a najjadniji su mi crkveni povici da žene ima da radjaju decu bre a ne da se šećkaju po Beogradu, izem ti, ako to nije propagiranje hetero orijentacije i seksa kao vrhunskog dometa ljudskog bića, onda ne znam šta je. Samo što si se navikao pa to ni ne primećuješ u svoj vulgarnosti i uvredljivosti istoga, ali ti jedan dan parade jako bode oči.
audrey audrey 16:27 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

imaju na sebi više hiljada eura u garderobi...

što i tebi želim, Peđa (i samoj sebi!)
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 16:29 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Samo što si se navikao pa to ni ne primećuješ u svoj vulgarnosti i uvredljivosti istoga, ali ti jedan dan parade jako bode oči.


baš tako
a nekima se i osladilo...

ja, ipak iz onog filma glasam za one žene
sve su objasnile
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 16:31 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Nikome nije palo na pamet da je odeca mozda iznajmljena? Da imaju "vise hiljada evra" u garderobi ne bi se vencavali socijalno sa jos 198 ljudi, now would they?
edi-va edi-va 16:34 01.07.2007

Pedjice ...



just for fun!
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 16:35 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

iznajmljivanje venčanice nije nikako jevtinoća (cipele se ne iznajmljuju, kao ni frizure)
no to nema nikakve veze

ovo što radiš je zamena teza
onda sugerišeš da manjinama tako i treba - šta da očekuju na ulicama

al' to samo govori o većini

u ovom slučaju,
gde su bili ti borci za Srbiju i srpski narod (kako oni to vole da se izjasne), pa da biju one što biju, ubijaju i sl?
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 16:42 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Heteroseksulaci imaju sve medije na raspolaganju da propagiraju, celebriraju i do besvesti turaju pod nos svoju seksualnu orijentaciju: časopise, reklamu, TV, filmove, institucije...
I meni se smučilo što su sve reklame urađene u (hetero)seksualnom ključu, što je u bogougodnoj Srbiji svakom muškarcu koji nešto drži do sebe bitno da pokaže svoju muževnost i kako je veliki osvajač žena, a svakoj poznatoj ženi da obožava muškarce, seks i silikone, dojadilo mi je da su "one stvari" najvažnije u životu ako su samo hetero, mrzim pornografiju, štampanu i video, koja se najlegalnije prodaje po svim kioscima Srbije, pun mi je nos tokšoua o tome kakvu ko ima vezu, ko je najbolja majka-i-domaćica-i-ljubavnica-i-operska pevačica u isto vreme, banalne su mi emisije menjanja žene i 48sati svadba, a najjadniji su mi crkveni povici da žene ima da radjaju decu bre a ne da se šećkaju po Beogradu, izem ti, ako to nije propagiranje hetero orijentacije i seksa kao vrhunskog dometa ljudskog bića, onda ne znam šta je. Samo što si se navikao pa to ni ne primećuješ u svoj vulgarnosti i uvredljivosti istoga, ali ti jedan dan parade jako bode oči.


Preseli se na drugu planetu, sta da ti kazem. Ili to ili nauci da zivis sa svim time.
Razlika izmedju medija i parade na javnom mestu je u tome sto kanal mozes da promenis ako ti se nesto ne svidja, dok ne mozes da zaobidjes Knez Mihajlovu ako ti se ide do Zara-ine radnje. Niko tebi ne gura direktno pod nos nista putem medija, svidelo se to tebi ili ne, ti imas izbor da nesto gledas ili ne gledas, citas ili ne citas itd.

Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 16:45 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

snezana mihajlovic
iznajmljivanje venčanice nije nikako jevtinoća (cipele se ne iznajmljuju, kao ni frizure)no to nema nikakve vezeovo što radiš je zamena tezaonda sugerišeš da manjinama tako i treba - šta da očekuju na ulicama al' to samo govori o većiniu ovom slučaju


Ne, ja samo govorim da manjina mora da racuna sa time da ce joj borba biti prilicno zajebana. Dzaba joj i podrska drustvene elite ako je ona (kao sto je slucaj u Srbiji) mala...

audrey audrey 17:10 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Dušo, ako ti parada bode oči - preseli se na drugu planetu, šta da ti kažem. Ili to ili nauči da živiš sa svim time.

Ne znam kako da isljučim bilborde svuda po gradu, ali ti to sigurno znaš.
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 17:21 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Meni licno ne bode oci ni gej parada ni masovno vencanje. To sto gej paradu smatram nepotrebnom ne znaci da je smatran nepodobnom, ali shvatam da neki ljudi tesko razlikuju u glavi reci koje se slicno speluju. Nebitno, ako ti bilbordi smetaju ti provedi zivot menjajuci drustvene vrednosti, jebiga, ionako imamo samo taj jedan zivot, zasto ga ne iskoristiti na najbesciljniji moguci nacin. Ja cu za to vreme da otvorim pivo na nekoj lokaciji gde mi manje stvari smeta i da iskoristim taj isti zivot na neki smisleniji nacin nego da se zalim na drustvene nepravde...
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 17:25 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

audrey
Dušo, ako ti parada bode oči - preseli se na drugu planetu, šta da ti kažem. Ili to ili nauči da živiš sa svim time.Ne znam kako da isljučim bilborde svuda po gradu, ali ti to sigurno znaš.


Moj komenatr je samo znacio da razumem ljude kojima smeta da im se na sred ulice propagira nesto sto se kosi sa njihovim vrednostima. Jedno je bilbord a drugo parada. Bilbordi takodje mogu da se iznajme pa ako ti smetaju oni sa heteroseksualnim konotacijama ti slobodno iznajmi par komada i stavi poruku sa homoseksualnim konotacijama kako bi napravila neki balans zbog kog ce ti biti lakse... Mene neces videti da se bunim.
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 17:30 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Moj komenatr je samo znacio da razumem ljude kojima smeta da im se na sred ulice propagira nesto sto se kosi sa njihovim vrednostima

konačno point!

ne vrednostima
već izborom
koji, btw. nikog ne ugrožava (mada...Pedjice, ovaj snimak? možda i promenim mišljenje : ) )

ps
pogledaj onog što ga izubijaše - kak' ti se dojmi? je l' nepristojno obučen, šta?
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 17:37 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Ali ti ubedi nekoga ko je odgajan u patrijarhalnom drustvu kakvo je ovo da taj izbor ne povredjuje njih ni na koji nacin. To su isti ljudi koji pricaju deci da se od dr**** susi ruka i da bi gej parovi, ako im se dozvoli da usvoje decu, decu vaspitavali decu da budu gej i da bi tako nas ionako ocajni natalitet pao na nulu i Srbi bi konacno bili istrebljeni. Isti koji smatraju da je citava prica o gej pravima pokusaj zapada da se nebeskom narodu dodje glave. Kako ti nekome, ko nema dovoljno razuma i ima previse slobodnog vremena da objasnis da gleda svoja jebena posla? I'm fresh out of ideas...
Elliot Elliot 18:37 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Nietzsches Aprentice
Ok, bicu odredjeniji za ljude koji ne vide osnovnu poentu komentara - ta parada ne propagira drustvenu promenu. Vrlo jednostavno...

Znaci jedino parade koje ne propagiraju drustvenu promenu su potrebne???
Nietzsches Aprentice
...ali to je prosto gubljenje vremena jer se onda diskusija svodi na pitanje postojanja pravde. Ja licno mislim da ona ne postoji i zivim sa time sasvim lepo...

Naravno, posto nisi gej, Rom ili pripadnik bilo koje drustveno neprihvatljive manjine. I ja sam siguran da te uopste ne uzbudjuje to sto je tamo neki derpe ostao bez posla. Mislim, ko mu je kriv sto je nepazljiv pa je dozvolio da se procuje, ili je, jos gore, svesno isticao svoju seksulnu orjentaciju, jel da?

Elliot Elliot 18:42 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Nietzsches Aprentice
Ja cu za to vreme da otvorim pivo na nekoj lokaciji gde mi manje stvari smeta i da iskoristim taj isti zivot na neki smisleniji nacin nego da se zalim na drustvene nepravde...[/b]

Mozes da pocnes odmah jer od svih bilborda, parada i ostalih javnih zajebancija tvoje piskaranje je najnepotrebnije.
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 23:17 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Elliot

Nietzsches AprenticeJa cu za to vreme da otvorim pivo na nekoj lokaciji gde mi manje stvari smeta i da iskoristim taj isti zivot na neki smisleniji nacin nego da se zalim na drustvene nepravde...[/b] Mozes da pocnes odmah jer od svih bilborda, parada i ostalih javnih zajebancija tvoje piskaranje je najnepotrebnije.


Verujem da jeste iz tvoje perspektive, ali, eto, imao sam potrebu da napisem to sto sam napisao te, ako nista drugo ono logikom gledano, moje piskaranje nije nepotrebno. Tebi ako smeta radi nesto drugo osim sto citas sta ja pisem.
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 23:33 01.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Elliot

Nietzsches AprenticeOk, bicu odredjeniji za ljude koji ne vide osnovnu poentu komentara - ta parada ne propagira drustvenu promenu. Vrlo jednostavno...

Znaci jedino parade koje ne propagiraju drustvenu promenu su potrebne???

Nietzsches Aprentice...ali to je prosto gubljenje vremena jer se onda diskusija svodi na pitanje postojanja pravde. Ja licno mislim da ona ne postoji i zivim sa time sasvim lepo...

Naravno, posto nisi gej, Rom ili pripadnik bilo koje drustveno neprihvatljive manjine. I ja sam siguran da te uopste ne uzbudjuje to sto je tamo neki derpe ostao bez posla. Mislim, ko mu je kriv sto je nepazljiv pa je dozvolio da se procuje, ili je, jos gore, svesno isticao svoju seksulnu orjentaciju, jel da?


Izvini, ne shvatas moje duboko saosecanje prema manjinama svih ubedjenja, orijentacija i ciljeva. I citaj malo bolje ono sto napisem, ustedeces si i meni vreme, nigde nisam rekao da su samo parade koje ne propagiraju drustvenu promenu potrebne vec da je logicno ocekivati otpor na parade koje propagiraju drustvene promene, posebno radikalne promene za konkretno drustvo. Ti si verovatno jedan od pametnih koji bi u Indiji na sred Delhija propagirali jedenje krave ili nesto jos maloumnije. Podrzavati neki cilj ne zahteva istovremeno biti suicidan ili mazohista u toj podrsci. A sto se tice komentara da nisam gej ergo ne razumem kako je to biti pripadnik drustveno neprihvatljive manjine to je tacno, ne znam, ali ne znaci da nemam mozak. U takvoj situaciji mozes da biras ili da menjas orijentaciju ili drustvo. Kako prvo ne treba da se desi, ostaje drugo. Kako je u drugoj varijanti menjati drustvo dosta zeznut posao, ja, licno, da sam gej bih promenio zemlju bez minuta razmisljanja. Ne zato sto "priznajem poraz" ili zbog neke slicne glupe logike, vec zato sto je mnogo jednostavnije i zahteva manje vremena, a ono nam je svima ograniceno na ovom svetu. Jel to fer? Nije. Pa sta? Zivot nije fer prema svima. Naucis da zivis sa time ili nestanes, jednostavan izbor.
Niikola Niikola 04:49 02.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Prvo, šta znači društveno neprihvatljiva manjina? I šta je kriterijum da se odrede pripadnici tih kategorija?
Drugo, optušten je jadni peder... a koliko njih je dobilo posao zato što su pederi? Mnooogo veći broj, zato što njihova braća/prijatelji/sponzori pederi na položajima će bez iznimke dati prednost pripadnicima svog klana. Uostalom, to je situacija sa svakim od klanova, međutim pitanje je - šta sa nama koji nisu i ne žele članstvo u klanovima? A ovaj klan je veoma jak i veom tvrd sa svojim protivnicima, i ne bira sredstva kako bi ih uklonio (dobro, ne služe se baš ubistvima i fizičkim obračunom).
Za sada je postignuto, koristeći termine "demokratija", "sloboda", "ravnopravnost", "ponos"(!?!?!), koristeći lažne statističke podatke, iskorišćavajući stare metode zamene (slika na kojoj pederi tuku neonacistu je dokaz kako su pederi pretučeni jer ionako niko ne zna ko je ko, a lepo izgleda da se prikaže u javnosti!), da biti peder je "in" i "cool", maltene neophodnost ako želiš da uđeš u određene slojeve društva ili profesije. I nemojte mi reći da su oni tolerantni, jer nisu, pre svega prema ljudima sa drugačijim mišljenjima i opredeljenjima.
Treće, famozna "parada (ili karneval) ponosa" je čista glupost sa namerom da se isprovocira reakcija, i da se poberu simpatije i sažaljenje drugih. A i da se reklamiraju kako ih je puno, da bi privukli još nekog u njihov klan. Šta mislite šta bi se desilo da se organizuje "Parada delija" ili "Karneval grobara" - da li bi to prošlo bez tuče i sukoba? I onda bi morali da sažaljevamo jadne grobare zato što su društveno neprihvaćeni?
Skarabej Skarabej 11:50 02.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

Niikola
Treće, famozna "parada (ili karneval) ponosa" je čista glupost sa namerom da se isprovocira reakcija, i da se poberu simpatije i sažaljenje drugih. A i da se reklamiraju kako ih je puno, da bi privukli još nekog u njihov klan.


Јесте, мене су тако навукли.

Ја био лепо пристојан хетеро, јурио женске, све док нисам гледао неке геј-параде... Тад сам тек приметио да има и неких мушких око мене, да су они ин...

Сад волим само мушкарце. Жене су ми некако аут, демоде и безвезе.
Queeria Queeria 11:50 02.07.2007

Re: Bez obzira na moje shvatanje

(slika na kojoj pederi tuku neonacistu je dokaz kako su pederi pretučeni jer ionako niko ne zna ko je ko, a lepo izgleda da se prikaže u javnosti!)


Dečko koji tuče neonacistu na slici nije peder, već samo učesnik parade... inače heteroseksualni muškarac koji podržava gej prava...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana