Film| In memoriam| Na današnji dan| Umetnost

Sveća na vetru - Merilin Monro

Srđan Mitrović RSS / 05.08.2008. u 00:14

marilyn-monroe-couleur-rose.jpgRetka je glumica u istoriji filma koja je bila toliko krhka, ranjiva, senzualna i toliko željna ljubavi kao što je to Merilin Monro. Danas je godišnjica njene smrti.

Pol Doneli je rekao: Monro je čisti film.


Merilin Monro je rođena 1. juna 1926. godine kao  Norma Džin Bejker Mortenson. Njen život je bio težak od samog početka. Bila je vanbračno dete koje je moralo da raste u hraniteljskoj porodici do svoje sedme godine jer joj je majka bila psihički nestabilna.

Samo na kratko, Norma ponovo živi sa svojoj majkom čije se zdravlje ponovo pogoršava pa brigu o devojčici preuzima njena drugarica. Kada je Norma napunila 11 godina, morala je da pređe u sirotište jer je majčina prijateljica više nije imala sredstava za izdržavanje. To ipak nije smetalo da je često posećuje, kao i da nekoliko godina kasnije ugovori prvi brak šesnaestogodišnje Norme Džin sa Džejmsom Doertijem.

MarilynMonroe-YANK1945.jpgPrvi muž ubrzo odlazi u rat dok Norma počinje da radi u fabrici padobrana. I baš u toj fabrici je primećuje fotograf Dejvid Konover koji joj predlaže saradnju. Norma menja svoj imidž: farba kosu u plavo i vrlo brzo postaje manekenka za kupaće kostime i pojavljuje se na 33 naslovne strane i do kraja rata postaje veoma popularni model među fotografima. Mlada, lepa i puna života ubrzo preuzim sudbinu u svoje ruke. Ubrzo se razvodi  i potpisuje ugovor sa filmskim studijom 20th Centuty Fox.

Od tog trenutka njeno umetničko ime postaje Merilin Monroe. Ime je preuzela od glumice Merilin Miler jer su joj govorili da liči na nju, dok je prezime uzela od svoje bake.


Pb1253.jpg206d.jpgTežak je put do zvezda i Merilin se odlučuje za veoma hrabar korak u to vreme, pravdajući se pre svega novčanim poteškoćama: slikala se naga za kalendar. Ove fotografije su se pojavile nekoliko godina kasnije u prvom broju časopisa Playboy , decembra 1953. godine.  

Međutim put do filmske zvezde nije bio ni malo lak. Dosta je glumila u malim B filmovima, uglavnom glupe plavuše. I baš takva je trebala Džonu Hjustonu koji joj dale malu ali zapaženu ulogu u filmu "Džungla na asfaltu" (1950). Posle toga dobija malu ulogu u filmu "Sve o Evi"(1950). Prvu veću ulogu dobijau filmu "Ne trudi se da kucaš" (1952), dok je srce publike osvojila ulogom u filmu "Majmunska posla" (1952).  A osvojila je i srce bejzbol igrača Džoa Dimađija.



grauman1.jpgJedna od ključnih godina za Merilin je bila i 1953 kada je snimila filmove "Nijagara" sa Džozefom Kotenom i "Muškarci više vole plavuše" sa Džejn Rasel. Džejn je o Merilin govorila da je veoma tiha i stidljiva osoba i mnogo pametnija nego što mnogi misle.

Život sa novim mužem, Dimađijom nije ni malo lak. Njemu je trebala domaćica a ne filmska zvezda, i često je ispoljavao svoju ljubomoru i posesivnost i tražio je od nje da napusti film. Takav brak je trajao samo devet meseci.
SevenYearItch.jpg
Pritisnuta sa svih strana, polako se navikava na pilule za spavanje. Postaje veoma osetljiva i veoma se lako rasplače što je bio priličan problem na snimanju filma "Nema posla kao što je šoubiznis" (1954). međutim Merilin je bila u svom elementu na snimanju filma "Sedam godina vernosti" (1955) kada je dva sata pozirala hiljadama posmatrača i nekoliko stotina fotoreportera koji su došli da prisustvuju snimanju čuvene scene podizanje haljine.

Merilin nije želela da bude na filmu samo glupa plavuša, želela je i malo ozbiljnije i zahtevnije uloge koje bi pokazale da je ona i kvalitetna glumica. Na veliko iznenađenje, upisuje glumačku školu kod čuvenog Lia Starsberga. Časovi glume su se veoma isplatili što se može videti u njenom filmu "Autobuska stanica" (1956).

Činilo se da će i na emotivnom planu da joj krene. Upoznaje čuvenog pisca Artura Milera za koga se ubrzo udaje. Oni maliciozni su govorili kako su se sreli "mozak i meso". Merlin se veoma spremala za novu ulogu - ulogu majke. Očajnički je želela da ima decu, ali svi pokušaji su se završavali spontanim pobačajima. Brak sa Milerom je trajao četiri godine i na kraju se završio zbog njenih problema sa drogama.

some-like-it-hot-marilyn-monroe.jpgNa veliko platno se vraća u velikom stilu, filmom "Neki to vole vruće"(1959). Njeni filmski partneri su Toni Li Kertis i Džek Lemon. Njen poslednji film je režirao Džon Hjuston i zvao se "Neprilagođeni" (1961)po scenariju Artura Milera, specijalno pisanog za nju. Film "Neprilagođeni" je bio poslednji i za Klerka Gejbla koji umire od srčanog udara. Nekoliko godina kasnije još jedan glumac iz filma umire: Montgomeri Klif.

Skoro na ivici nervnog sloma započinje snimanje filma "Somethings Got To Give" (1962), ali studio se ipak odlučuje da prekine snimanje zboh njenih beskonačnih kašnjenja, konstantnih bolesti i zaboravljanje teksta.

9. maja 1962. godine prisustvuje proslavi rođendana Džona F. Kenedija u Medison Skver Gardenu gde izvodi njenu verziju pesme "Srećan rođendan". Posle ovoga, Kenedi je rekao kako posle ovako slatkog izvođenja pesme, može slobodno da napusti politiku.marilyn-endormie-bleu.jpg

Njeno beživotno telo je pronašla spremačica 5. avgusta 1962. godine. Iako se smatra da je umrla od prevelike količine tableta za spavanje, mnogi veruju da su mnoge stvari oko njene smrti neraščišćene i smatraju da je ubijena zbog veze sa tadašnjim predsednikom Amerike JFK-om, kao i njegovim bratom Bobijem.

Merilin će zauvek ostati u srcima svih pravih ljubitelja filma. Elton Džon joj je posvetio pesmu "Candle In the Wind".

Za sve one koji nisu do sada videli nezavršeni film Merilin Monro "Something got to give", sada imaju jedinstvenu priliku. Dragi prijatelji, poslednji, nezavršeni film Merilin Monro:

 

 

 

 

 



Komentari (59)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

angie01 angie01 00:22 05.08.2008

merlin

forevr!

(prepopruka)
AlexDunja AlexDunja 00:26 05.08.2008

good work!

al bas.
endy warhol

turquoise marilyn
simkke simkke 00:37 05.08.2008

Komedijasica

Bila je dobra za komedije...a i volela pilule...
Meni najbolji All About Eve...mada i River of no Return...sve usko, pa 'oće da pukne...
angie01 angie01 00:58 05.08.2008

Re: Komedijasica

All About Eve


rules!
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 00:39 05.08.2008

Dogodilo se na danasnji dan


Merlinka je jedna od mojih omiljeni pevacica belive it or not, obozavam njen fals nacin pevanja i visinu glasa...

Samo da primetim, blog B92 postaje "Dogodilo se na danasnji dan" mesto sa cituljama i umrlicama...obnavlaju se iste teme stotinama puta, ala Jasmina Tesanovic...znam sad ce mi neko reci - pa nemoj da dolazis ako ti ne valja......
OK, msm, feel free, samo da KonstaNtujem...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 00:44 05.08.2008

Re: Dogodilo se na danasnji dan

Samo da primetim, blog B92 postaje "Dogodilo se na danasnji dan" mesto sa cituljama i umrlicama...

mislim da je MM više od "dogodilo se..." , bar što se filma tiče.
ja bar od ovoga ništa ne zarađujem
svako neka radi ono što mu prija.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 00:50 05.08.2008

Re: Dogodilo se na danasnji dan

mislim da je MM više od "dogodilo se..." , bar što se filma tiče.
ja bar od ovoga ništa ne zarađujem

Znam, hteo sam da napisem ovo i na drugim postovima, ali me mrzelo da se svadjam sa bilo kim, msm znao sam da si ti civilizovan i da ces da me ukapiras:))
Da MM je zakon skroz, mislim zasluzuje da bude izuzetak ovde for sure:)))

irvas92 irvas92 01:23 05.08.2008

Re: Dogodilo se na danasnji dan

Bojan Zdravic
Samo da primetim, blog B92 postaje "Dogodilo se na danasnji dan" mesto sa cituljama i umrlicama...obnavlaju se iste teme stotinama puta, ala Jasmina Tesanovic...znam sad ce mi neko reci - pa nemoj da dolazis ako ti ne valja......OK, msm, feel free, samo da KonstaNtujem...

sorry za trol srdjane, samo da kazem da je ova zdraviceva konstatacija potpuno tacna. blogb92 je postao dosadan do bola.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 01:24 05.08.2008

Re: Dogodilo se na danasnji dan

blogb92 je postao dosadan do bola.

e pa mora malo da boli.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 02:04 05.08.2008

Re: Dogodilo se na danasnji dan

irvas92

sorry za trol srdjane, samo da kazem da je ova zdraviceva konstatacija potpuno tacna. blogb92 je postao dosadan do bola.


Druze, svrati na moj profil - mozda ti se svidi moj stil:))
Pokusavam da unesem malo sveze krvi i neke promene:)))
die hard die hard 23:58 06.08.2008

Re: Dogodilo se na danasnji dan

postao dosadan do bola.

Ma gledaj, letnje je vreme , odmori su u pitanju.A kad eksplodira u septembru...Ima da se cudimo :))
nsarski nsarski 00:40 05.08.2008

Norma Jean!

Ih, de me nadje! Iskupio si se za Pulp Fiction, barem u mom tefteru:))
Bas je ovog vikenda bila velika debata oko Fallen Idol Worship, a u vezi sa Ledgerom, i da li mu treba dati Oskara za "Dark Knight". Naravno, u tom kontekstu se uvek pominju M.M.. Јамесдин, J. Joplin, Hendrix, Morison, i slicno.Ja mislim da treba, ako su zasluzili. Tacka.
Dve anegdote iz zivota M.M. koje sjajno ilustruju njenu genijalnost.

1. Nekom prilikom, u apartman g-djice Monroe upao lopov i odneo neke stvari. Policija na licu mesta, pita M.M. sta se desilo. Pa, nista, kaze M.M., ja sam se tusirala i cula sam neke zvuke. Izadjem iz tusa i vidim nepoznatu osobu u apartmanu. Na to ce pub: "Oh, you just came out from the shower? You mean, you had nothing on?" "Oh," rece M.M., "I had my radio on!".
2. Na veceri kod Artura Milera, da upozna svoju buducu tazbinu. Mileri posluze tradicionalnu jevrejsku veceru, matzo balls (cufte posebno pripremljeno). Kad su joj rekli da jede Matzo balls, M.M. upita: "Isn't there any other part of Matzo you can eat?"
Da je volis samo zbog toga!.
Preporucujem.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 00:46 05.08.2008

Re: Norma Jean!

Ih, de me nadje! Iskupio si se za Pulp Fiction, barem u mom tefteru:))

fala a baš sam se bio zabrinuo.
merilin mi je jedna od omiljenih glumica. što više gledam njene filmove, polako počinjem da shvatam koliko je bila nesrećna. sve može da sakrije, ali oči nekako ne lažu.
a što se tiče njenih čuvenih izjava je i ona o odlasku u krevet sa samo par kapi Šanela.
nsarski nsarski 01:04 05.08.2008

Re: Norma Jean!

merilin mi je jedna od omiljenih glumica. što više gledam njene filmove, polako počinjem da shvatam koliko je bila nesrećna. sve može da sakrije, ali oči nekako ne lažu.

Da, to je dobro primeceno. Stagod ko mislio o njenoj glumi, ona je bila i ostace ikona "dizzy blonde" lika koji mnogi pokusavaju da imitiraju, i nikada ne uspevaju sasvi. Autenticnost je jedna i neprevazidjena. Sto rece Dzonson za Sekspira: "God had made him. And then he broke the mold". Ditto za MM.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 01:06 05.08.2008

Re: Norma Jean!

ALWAYS IMITATED NEVER DUPLICATED
angie01 angie01 01:09 05.08.2008

"God had made him. And then he broke the m

"God had made him. And then he broke the mould".

krajnje adekvatno za mm.

a kopije su uvek nekako smeshne kreature- jer im esencija nije autentichna.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 01:09 05.08.2008

Re: Norma Jean!

Autenticnost je jedna i neprevazidjena.

probaj da gledaš scene sa merilin u slovmoušnu! neverovatno.
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 08:05 05.08.2008

dajte link, dajte link!

Ih, de me nadje! Iskupio si se za Pulp Fiction, barem u mom tefteru:))


to sam propustio!
nenade, sta je srdjan skrivio? :)) imam par prijatelja, cim im pomenem tarantina
dize im se kosa na glavi! :)) smeta im nasilje i te stvari. u stvari, hajde da ne "otvaram stare rane" :)))

ali cenio bih link ako ste nesto na temu petparackih prica...
nsarski nsarski 08:54 05.08.2008

Re: dajte link, dajte link!

nenade, sta je srdjan skrivio?


ja sam od onih koji ne podnose pulp fiction - S. Mitrovic
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 09:20 05.08.2008

Re: dajte link, dajte link!

ja sam od onih koji ne podnose pulp fiction - S. Mitrovic


:) procitao sam. ha, ha eto teme za koskanje. :)
btw, vensli klarkson je napisao zanimljivu
knjigu o tarantinu, poprilicno je stara (jugoslovenska kinoteka, 1995)
- pokusacu da je sabijem u blog
pa da se - prepiremo :)

i jesam i nisam fan, ali nikako nisam ravnodusan prema njegovom radu.
die hard die hard 00:07 07.08.2008

Re: Norma Jean!

ALWAYS IMITATED NEVER DUPLICATED


Ja pitam svoju dragu da li ona vidi tu posebnost MM?A ona mi kaze da ako ja kao muskarac to ne vidim, ni ona ne moze da mi objasni.Potpuno neshvatljivo zanosna, krade ti ono malo uma kojeg imas.Rekli bi neki da se to radja u sto godina.Nije proslo sto ali sumnjam da ce biti slicne.Preporuke i pozz
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 00:27 07.08.2008

Re: Norma Jean!

Rekli bi neki da se to radja u sto godina.Nije proslo sto ali sumnjam da ce biti slicne.

i meni se čini da se neće ponoviti neka nova MM. pogotovo jer je amerika napokon ubila Star sistem. nema više zvezda. veličina nečije zvezde se meri kroz zarađene pare. neke obrise starog glamura imala je Šeron Stoun, pa i Nikol Kidman. i to je to. ma koliko voleo neke glumice, one prosto nisu zvezde.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 00:49 05.08.2008

Poslednje fotografije

pre dve godine je bila izložba Poslednje fotografije MM. baš je tako sve tužno. fotografije su snimljene neposredno pred njenu smrt.
margos margos 02:14 05.08.2008

Re: Poslednje fotografije

baš je tako sve tužno

Na nekim od ovih fotografija se tako jasno vidi ta tuga u očima.... i užas i ravnodušnost :(

I setih se onih večnih pitanja da li bi ona, Din, Prisli, Dženis, Morison , Hendriks i ostali, bili legende i da su ostali živi do poznih godina. Ja mislim da bi! Svako od njih je apsolutno neponovljiv.

Hvala Ti na filmu.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 02:17 05.08.2008

Re: Poslednje fotografije


Da, sjaj i beda Holivuda
spadalo92 spadalo92 04:36 05.08.2008

Ikona dvadesetog veka

Spiridon Spiridon 08:08 05.08.2008

Re: Ikona dvadesetog veka

spadalo92


ova slika ko sa nadgrobne ploce

Elem, zadnjih meseci kruzi prica o navodnom tajnom snimku na kome Merlinka "obradjuje" nekog tipa. Video nije dospeo u javnost jer ga je neki "kolekcionar" otkupio za veliku lovu.

A tape that has been in FBI custody for nearly 60 years that shows MM going down on an unnamed man has been sold to a collector for $1.5M. The NYPost is reporting the tape was shot on 16mm film and is 15 minutes long. It shows Marilyn giving head to a guy that is never shown. The tape has stired up tons of shit over the past 60 years, it is rumored that Joe DiMaggio once offered $25,000 for the tape but was turned down.

The collector that bought the tape is said to want to keep it locked up and never release it to the public. “I’m not going to make a Paris Hilton out of her. I’m not going to sell it, out of respect.”


aleksandar.skywalker aleksandar.skywalker 06:12 05.08.2008

MM i Grušenjka

Na jedan indirektan način Merlin Monro treba da se zahvalim za mnogo toga. Pre mnogo godina (bar 5 ili 6) gledajući film „Norma Džin i Merlin“ (Ashely Judd i Mira Sorvino), ali i mnogobrojne dokumentarce, zapazio sam najveću i neispunjenu želju MM da glumi lik Grušenjke iz romana „Braća Karamazovi“ Dostojevskog. U želji da vidim zašto je taj lik toliko značajan za Merlin, počeo sam da čitam roman i tako još ka mali otkrio veliki svet Dostojevskog. Naravno, Dostojevskog bi i kasnije počeo da čitam, „Zločin I Kazna“ je obavezna lektira, ali danas mi mnogo znači to što sam tako rano počeo da čitam. Sve zahvaljujući ljupkoj Merlin.

Što se tiče nje i lika Grušenjke, nije uopšte čudno zašto je to omiljeni književni lik glumce. Ako uporedite biografiju MM i težnje oba (stvarnog i fiktivnog lika), postoje dosta sličnosti. I MM i Grušenjka su večno bile u potrazi za ljubavlju, ona je rukovodila njihov život. Merlin je govorila „Grušenjka, to je prava žena.“, diveći se karakteru i temperamentu književnog lika, a koji je, zbog njene krhkosti i njenog teškog života njoj nedostajao. Dalje, tokom svog života Merlin se trudila da bude jaka i da svoju lepotu koristi na sličan način na koji je to Ruskinja činila. Na kraju krajeva, Merlin je ostala bez svog Jhona, ali i Bobija, Džoa, Artura, kao što i Grušenjka ostaje bez svog Miće (ali i onog poljaka pre njega).
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 08:18 05.08.2008

sveca

Merilin će zauvek ostati u srcima svih pravih ljubitelja filma. Elton Džon joj je posvetio pesmu "Candle In the Wind".


"Candle in the Wind" is a song with music by Elton John and lyrics by Bernie Taupin. It was originally written and released in 1973, written in honour of Marilyn Monroe, who had died 11 years earlier.

In 1997, John performed a remake of the song as a tribute to Diana, Princess of Wales. This version of the song was released as a single, and reached number one in many countries, proving a much greater success than the original.


nisam znao da je "rimejk" u pitanju. idem da vidim original ako ima na you tube
mariopan mariopan 09:04 05.08.2008

Re: sveca

Kakva je to zena bila !
Rasna, emotivna, prelepa, senzibilna...onakva kakva bi svaka zena zelela da bude makar pet minuta u svom zivotu.
Zao mi je njene tragicne sudbine. Jos uvek je seks simbol za ceo svet, mada je pogresno tako je posmatrati, za mene je ona pre svega bila toliko emotivna da je nju to unesrecilo.
Da je bila kucka bolje bi prosla u svetu u kome je tako tragicno zavrsila.
Jos uvek volim da vidim i njene slike i filmove, ona nije bila slatka plava glupacica kako pokusavaju da je predstave kada je povezuju sa nekim muskarcima iz njenog zivota, pre svega Kenedijevima.I ja mislim da je ona ubijena zbog njih.
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 09:11 05.08.2008

O

Merlinki Ženi sa veeelikim Ž su se ispredale i još uvek se ispredaju raznorazne priče. Bez obzira na sve, obeležila je dvadeseti vek. Kako neko na komentarima reče: mnoge su pokušale da je kopiraju, ali sve su to bile i ostale blede kopije. Jedna je Merlinka
radojicic92 radojicic92 09:16 05.08.2008

...



The Legend of Marilyn Monroe

Some Like it Hot, ovaj sajt izgleda radi samo u usa
nsarski nsarski 09:28 05.08.2008

Re: ...

radojicic92


The Legend of Marilyn Monroe

Some Like it Hot, ovaj sajt izgleda radi samo u usa

Cuveni francuski filozof Roland Barthes je svojevremeno napisao knjigu "Mitologije" u kojoj je pisao o ikonama tog doba (1957). Tu su sakupljeni njegovi tekstovi (iz "Figaro"-a, mislim ali nisam siguran) koje je redovno objavljivao na tu temu. Pisao je o "Citroenu", o "Ajnstajnovom mozgu", i, naravno, o Merlin Monro. Zanimljivo stivo.
radojicic92 radojicic92 09:48 05.08.2008

Re: ...

nsarski
radojicic92


The Legend of Marilyn Monroe

Some Like it Hot, ovaj sajt izgleda radi samo u usa

Cuveni francuski filozof Roland Barthes je svojevremeno napisao knjigu "Mitologije" u kojoj je pisao o ikonama tog doba (1957). Tu su sakupljeni njegovi tekstovi (iz "Figaro"-a, mislim ali nisam siguran) koje je redovno objavljivao na tu temu. Pisao je o "Citroenu", o "Ajnstajnovom mozgu", i, naravno, o Merlin Monro. Zanimljivo stivo.


Lorense Olivije je to ipak najbolje opisao
Look at that face-she could be five years old.

A Bili Vajlder genijalni kaze kako je bila uplasena i nesigurna da mu cesto dodje da joj bude psihijatar, pa joj verovatno ne bi pomogao, ali bi bar lepo izgledala na kaucu

ova fotka gore mi je omiljena njena, govori sve

radojicic92 radojicic92 18:40 05.08.2008

Re: ...

gordanac
Roland Barthes "Mythologies" / prikaz
jo[ jedan zanimljiv prikaz


Preporucujem Camera Lucida od istog. Obavezno stivo za nekog koga zanima fotografija. Barthes posle smrti svoje majke trazi neku njenu fotografiju koja ce ga podsetiti na nju kakva je stvarno bila i nalazi jednu, sasvim obicnu, u zimskoj basti. Razvija teoriju da profesionalni i umetnicki fotografi unistavaju subjekt preteranim manipulacijama i svojim projekcijama, te su stoga amateri blizi istini. I uvodi termin zaoke u fotografiji, nesto sto je veoma licno za njega, nece pogoditi nekog drugog.
Najbolje u prici je da je tu fotografiju majke izostavio u eseju, i sad neki tvrde da nije ni postojala. Treba zazmureti kaze Barthes, kada posmatrate neku fotografiju, bolje se vidi.
A Merlinkine fotke imaju zaoku bez obzira koji fotograf je u pitanju. Retko se tako nesto radja.



jinks jinks 09:25 05.08.2008

...

Postoje razlicite price o tome sta je bio uzrok psih. problema i njene zavisnosti od lekova. Jedna je da se radi o naslednoj bolesti (naime majka joj je bila tezak dusevni bolesnik) ... druge da je to posledica stravicnih iskustava koja je u detinjstvu dozivela po foster domovima.

Takodje (bila je emisija sa zivim svedocima, koji su je poznavali u svakodnevnom zivotu) da se ispod slojeva pilula za spavanje, za smirenje, za budjenje ... nalazila beskrajno kreativna i superinteligentna zena (kazu da je ostao zabelezen trag da je iz nekog razloga ... kada je pokusavala u Nju Jorku da napravi pozorisnu karijeru, isla na razne psihotestove ... izmedju ostalih i na seriju IQ testova ... i da su rezultati bili bukvalno stravicno visoki).

jinks jinks 10:26 05.08.2008

:)

margos margos 10:34 05.08.2008

Re: ...

nalazila beskrajno kreativna i superinteligentna zena (kazu da je ostao zabelezen trag da je iz nekog razloga ... kada je pokusavala u Nju Jorku da napravi pozorisnu karijeru, isla na razne psihotestove ... izmedju ostalih i na seriju IQ testova ... i da su rezultati bili bukvalno stravicno visoki).

Meni to deluje potpuno logično. Čak i danas kada se sve može napraviti - pa još sve globalno - mediji, internet, elektronika, fotošop, lažna priča - potrebna je dominantna ličnost koja bi se obradila i podnela teret globalne slave.

U tom smislu, šta god o njima mislili, napravljeni su Iman i Riki Martin, i verovatno još persona kojih se sad ne mogu setiti... Nek mi samo neko kaže 'mogu to i ja, samo da imam para...' - ne verujem.
jinks jinks 10:47 05.08.2008

Re: ...

Meni to deluje potpuno logično. Čak i danas kada se sve može napraviti - pa još sve globalno - mediji, internet, elektronika, fotošop, lažna priča - potrebna je dominantna ličnost koja bi se obradila i podnela teret globalne slave .

... Nek mi samo neko kaže 'mogu to i ja, samo da imam para...' - ne verujem.

... bas to. Odelo cini coveka, pod uslovom da ume da ga nosi.
margos margos 01:26 06.08.2008

Re: :)

Na ovoj slici je beskrajno lepa, i čini se - srećna, detinje radosna.
jinks jinks 08:19 06.08.2008

Re: :)

margos
Na ovoj slici je beskrajno lepa, i čini se - srećna, detinje radosna.
Ustvari, izgleda da i nema toliko puna slika na kojima se smeje ...


Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:55 05.08.2008

mm


Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 12:45 05.08.2008

.

Legenda
Spiridon Spiridon 13:43 05.08.2008

..

imao je i Beograd Merlinku



Bili Piton Bili Piton 14:20 05.08.2008

I wanna be loved by you....poo-poo-pee-doo



Bila je odlicna pevacica, zapravo (dokaz: Bili kaze).

:))
gordanac gordanac 15:00 05.08.2008

Re: I wanna be loved by you....poo-poo-pee

Bila je odlicna pevacica, zapravo (dokaz: Bili kaze).

...jer Bili zna i kad je u pravu, onda je u pravu!

Bili Piton Bili Piton 16:10 05.08.2008

Re: I wanna be loved by you....poo-poo-pee

gordanac
Bila je odlicna pevacica, zapravo (dokaz: Bili kaze)....jer Bili zna i kad je u pravu, onda je u pravu!


Jel tako tako je.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 16:22 05.08.2008

hajde da se volimo...

gorio92 gorio92 19:59 05.08.2008

Bila je

tako lepa...
Unfuckable Unfuckable 21:25 05.08.2008

sjajna pojava

nikada mi neće biti jasno - bez obzira što znamo ishod - da li se Ona desila Šoubizu ili se Šoubiz desio Njoj ?
gordanac gordanac 21:28 05.08.2008

Re: sjajna pojava

e, Hawkeye, popušta ti oštrinaočinjegvida od neke klime (u kojoj god da si klimi sada) ! :))
Ona se desila Nama
Njoj se nije desio Niko
Sem Nje same
Unfuckable Unfuckable 21:47 05.08.2008

Re: sjajna pojava

moram priznati....popušta, popušta
al' ne propušta !!!
Više bih voleo da se - somehow - desila Meni, a ne Nama
al' aj' sad....
Tropical Heat pa ....vruće
Dr M Dr M 22:18 05.08.2008

Re: sjajna pojava

Ona se desila Nama
Njoj se nije desio Niko
Sem Nje same


U tome je koren Njene tragedije.
Trebalo je da joj se desi Neko ko vidi samo Nju a da ne bude zaslepljen samo spoljasnjom lepotom.
Neko ko joj daje ljubav za kojom je vapila.
A svi su samo uzimali.
die hard die hard 00:25 07.08.2008

Re: sjajna pojava

Više bih voleo da se - somehow - desila Meni, a ne Nama

Sram te bilo, sta ti je na pameti.A sto bas tebi, prisvojnice?Ima nas jos.: ))
Unfuckable Unfuckable 22:27 07.08.2008

Re: sjajna pojava

A sto bas tebi, prisvojnice?Ima nas jos.: ))



prvi sam se setio !!!
Unfuckable The Neskromny
haylee haylee 11:39 06.08.2008

parafrazirao bi...


Pol Doneli je rekao: Monro je čisti film.


...u čist Holivud

film je ipak nešto više od Holivuda i Merilin...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 12:16 06.08.2008

Re: parafrazirao bi...

neki bi rekli da je Merllin veća od filma, veća od života...
ivana23 ivana23 12:30 06.09.2008

Re: parafrazirao bi...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana