GSP nije izdao markicu!

Tibor Jóna RSS / 23.07.2008. u 09:41

Da li i vi prosto morate da volite Balkan! Gde drugde na svetu mozete naci tako divan spoj tihovanja, makrobiotike i genocida?

Elem, prateci sa dosta bizarne priljeznosti slucaj mitologizacije i chegevarizacije Radovana Karadzica tokom njegovog 13 godisnjeg "tihovanja" u magazinu "Zdrav zivot", ja sam majke mi mile, stekao utisak da Rashko sa buljukom najodanijih telohranitelja skakuce sa planine, na planinu. Obitava po zapustenim planinskim katunima, gde kad ode ostavi 100 evra vlasniku za trosak sto su mu napravili i poruku "od prijatelja". Ono sakriva se po sumama i dnevno maze onim ratnim Rambo bojama kako bi se stopio sa shumom.

Da ima jatake strasnije od njega samog, neke brkate i bradate gorstake koji zavaravaju policiji trag dok brat Radovan ne nestane kao da ga nikad nije bilo. Da se u ranu zoru go do pasa zapira nad ple`anim lavorom i brise svoja dlakava prsa lanenim peskirom, da sve oko njega puca od masnih vojnickih viceva, da spava sa prstom na obarachu, da za njim ide kakav verni ordonans koji u malenu kucacu mashinu zapisuje njegove misli koje bocom niz Drinu salje izdavacima. I da prosto sve oko njega prosto odise atmosferom neo-hajducije.

Ma znate vec. Stenjka Rjazin i te fore.

Kad ono - cvrc. Magazin "Zdrav Zivot" i tihovanje. Od opsedatelja grada do makrobioticke Drage Savete u 13 godina. Kako se to dozvolilo? Kako se dogodilo da covek koji je usao u junacke guslarske pesme zapravo savetuje o soji i heljdinim ljuspicama?

Juce na trgu, vracam se sa posla, decaci skandiraju "Radovan Karadzic"! A koji tacno? Radovan Karadzic psihijatar, Radovan Karadzic Predsednik, Radovan Karadzic mitologizirani begunac ili Radovan Karadzic tiholog i makrobioticar - a.k.a. dr. D.D.D?

Mozda Radovan Karadzic kao tursija od ratnog zlocinca koju Establishment, ma shta to na ovu kishu znacilo, drzi i samo vadi po potrebi?

Kako od gospodara Zivota i Smrti jednog grada stignes do New Wave penzica u novobeogradskoj 83ci kojeg munjevitom akcijom kontrolora GSP privode svetskoj pravdi? Da li je i Radovan richardovski povikao u sebi "A horse, a horse, my kingdom for a horse" ili u njegovom slucaju "markicu, markicu, Kostu Cavoskog za markicu" kad mu se BIA nasmisia viseli kondukter u busu kad je krenia ca?

Djavo je izgleda jedan prilicno vrcav lik u svojoj osveti segrtima koji ga razocaraju. Kao da im ne dozvoljava da ostanu zapamceni u svojoj predjasnjoj grozomornoj licnosti, vec ih sa posebnom dozom surovosti spusta na nivo savetnika za ladno cedjeno koprivino ulje.

Postanes Aleksandar "Tabloid" Filipovic zlocina. The Worlds Most Ridiculous and Pittyfull Genocidal Maniac. A pred tobom bila karijera! Da li sada sedi i pita se gde je Fidelu poslo za rukom a njemu ne? Pitali se sbb-kbb da su ga balzamovali ko Lenjina - na vreme?  

No, ne bi trebalo u ovim razmisljanjima odmaci od sustinski bitnog podatka koji je saopsten juce - GSP nikada nije izdao markicu na ime D.D.Dabic!

Dobro je, jos ima budnih!

I sta sad? Tihuje li Dabic dr David u svojoj celiji? Sluzi li mu se makrobioticka dijeta u zatvoru? Hoce li traziti duhovnu vizitu Shri Shri Ravi Srhankara i ekipe? Hoce li ostati veran svom zdravozivotnom identitetu ili ce obrijati bradu i pokazati nam se o onome sto je ostalo od ratne slave Velikog Opsedatelja Sarajeva? U kojem ce se liku pred Haskim tribunalom, ocigledno po modelu Stanislavskog, pojaviti Radovan Karadzic? Hoce li mu biti drazi onaj u kojem je ubijao ili onaj u kojem je makrobiotisao? Ili ce smisliti neki treci?

Kao i nesretnik Zupljanin. Kako je to moguce da zelis da budes Zupljanin dok deportujes, ali ne i kada dodje trenutak da se suocis sa posledicama te deportacije? Zasto je lepse biti Vukadin nego Zupljanin, Dabic nego Karadzic?

Da li je recimo dok je bio Dabic, Karadzic pozalio sto je onda bio Karadzic? Da li je mozda rekao sebi, vidis majku mu, mogao sam ovako ceo zivot, sta mi je ono sve trebalo? Ili bi mozda i kao Dabic radio iste stvari koje je radio kao Karadzic, da mu se samo dalo sanse? 

Pitanja od milion dolara, huh? Kao i pitanje zasto nas zlo toliko fascinira...

Ali ok... 

...dok se ne otkrije whereabouts djenerala Ratka Mladica, zaposlenog kao doilja u Institutu za majku i dete pod identitetom Rozse Mollnar, udovice iz Jermenovaca (Oermenyhaza) jedan prigodan, da ne kazem tematski, a kraci muzicki pozdrav Branislavu Vukadinu i dr Draganu Davidu Dabicu uz The Ting Tings:

 

ps.

cujem da CIA razmatra slanje svojih operativaca angazovanih na slucaju lociranja i hvatanja Osame Bin Ladena na obuku u GSP Beograd? Jeste culi nesto na tu temu? 



Komentari (100)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Colin_bgd Colin_bgd 09:54 23.07.2008

Eh...

... sta bi tek bilo da je Dabic/Karadzic slusao The Ting Tings?

A inace, inkarnacija Dabic neodoljivo podseca likom na jos jednog doktora masovnog ubicu iz Manchestera Harolda Shipmana. Slucajnost?
aleksandarz92 aleksandarz92 11:33 23.07.2008

Re: Eh...

Colin_bgd
... sta bi tek bilo da je Dabic/Karadzic slusao The Ting Tings?

A inace, inkarnacija Dabic neodoljivo podseca likom na jos jednog doktora masovnog ubicu iz Manchestera Harolda Shipmana. Slucajnost?


Neznam za Shipmana, ali uz malo sredjivanja i šminkanja eto nama Karadžića za premijera, a Cvetkovića u Hagu.
Colin_bgd Colin_bgd 12:03 23.07.2008

Re: Eh...

Neznam za Shipmana

man ray loves me man ray loves me 12:15 23.07.2008

Re: Eh...

dusevan covek, odma' se vidi... odmeren... mada on se specijalizovao za eutanaziju - poludobrovoljnu, as it happens...
Tibor Jóna Tibor Jóna 14:32 23.07.2008

Re: Eh...

man ray loves me
dusevan covek, odma' se vidi... odmeren... mada on se specijalizovao za eutanaziju - poludobrovoljnu, as it happens...


pljunuti shipman!
Dubravka Bozinovic Dubravka Bozinovic 14:37 23.07.2008

Re: Eh...

Pitam se: da je Boris Pomiritelj-i-Bolovatelj Tadic umesto Krleta i Sapera imao "Dabiceve" savetnike za pitanja imidza, daleko bi dogurao.
A, bogami, i mi sa njim...
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 18:25 23.07.2008

Re: Eh...

pljunuti shipman!


Vise kao shaman.
mayo1 mayo1 09:55 23.07.2008

Turisti i makrobiotičari

ja sam majke mi mile, stekao utisak da Rashko sa buljukom najodanijih telohranitelja skakuce sa planine, na planinu. Obitava po zapustenim planinskim katunima, gde kad ode ostavi 100 evra vlasniku za trosak sto su mu napravili i poruku "od prijatelja". Ono sakriva se po sumama i dnevno maze onim ratnim Rambo bojama kako bi se stopio sa shumom.

Da ima jatake strasnije od njega samog, neke brkate i bradate gorstake koji zavaravaju policiji trag dok brat Radovan ne nestane kao da ga nikad nije bilo. Da se u ranu zoru go do pasa zapira nad ple`anim lavorom i brise svoja dlakava prsa lanenim peskirom, da sve oko njega puca od masnih vojnickih viceva, da spava sa prstom na obarachu, da za njim ide kakav verni ordonans koji u malenu kucacu mashinu zapisuje njegove misli


Ha,ha,ha i u susjedstvu smo to isto mislili za naše heroje a ne zločince, a ono ga ufatilo na Kanarskim otocima u hotelu sa puno zvjezdica.
Uz večeru i dobro vino.
Nemanja Terek Nemanja Terek 10:31 23.07.2008

Doktore, doktore!

U svoj ovoj guzvi.... zapade mi jedan detalj "za uho..."

Rece gospon' advokat gospodina (oli Druga?) Radovana Dabića, oh, Davida Karadžica.... Da ce buducu odbranu, koju ce "Tihomir" izneti pred (ne priznatim) Tribunalom po uzoru na Šešelja (a kamo Slobodanov primer?! Vec ste ga zaboravili?!), sam (protiv sviju!) kao pravni savetnici pripremiti u saradnji sa Cavoski dr Kostom....

kako to voli da kaze moj kolega Zlatko, "gde bi nam bio kraj - da nije tako blizu"...

iskreno se nadam da ce odbranu stilski uobliciti Cosic Dobrica, po uzoru stil Petrov Rajka Noga.... Stil ce biti presudan... Ipak on tamo brani SRPSTVO, maticu.... majku Srbiju.... a ne samog sebe... jer on je Heroj.... sta ce njemu o(d)brana?
man ray loves me man ray loves me 10:58 23.07.2008

odgovor

Pitanja od milion dolara, huh?

A Radovan (obradovala mu se majka, apparently) dao odgovor, ako je verovati Blicu :" Da sam samo izdrzao do kraja godine, ukinuli bi Haski tribunal i bio bih miran".
Kajanje i te fore...
jbm_58 jbm_58 11:40 23.07.2008

Re: odgovor

... i ustedeo bi pare za kvalitetan, univerzalan APARAT ZA SISANJE I BRIJANJE.
Nemanja Terek Nemanja Terek 11:47 23.07.2008

Kod god dodje u Pancevo - zavrsi u Hagu...

Tek da ne bude da Pancevo i ovaj put nije dalo svoj pecat celoj prici....

Vec koliko danas, pojavili su se ljudi koji svedoce da je i nas (zagusljivi grad) pos(v)etio "Tihomir"... Da, da... Verovali ili ne, na slabo posecenoj tribini u Gradskoj biblioteci... drzeci predavanje opet ispred lista "Zdrav zivot"... videli ga Pancevci... cak su se i slikali.... i uzeli kontakt telefon... kazu, odmeren covek.... pametan, dobro obavesten...

(Slusajte Radio Pancevo!)

I dobro kamufliran? Dal je svratio i kod Stoleta na kafu? Kad je vec bio u Pancevu...? Red je red... Al, dobro, ako je kojim spletom okolnosti propustio tu ka(h)vu, popice je u Hagu... Tamo je bar cistiji vazduh...!

Sta mislite, jel i Ratko pazario neki plac u Pancevu? Blizu je Beograd, lokacija moze samo da poskupi... Nekretnina ne moz' da propadne... ;-)

queeria92 queeria92 11:47 23.07.2008

Molbica

Hajde instaliraj serbishe latin tastaturu, ne bilo ti zapoveđeno.
Tibor Jóna Tibor Jóna 14:29 23.07.2008

Re: Molbica

queeria92
Hajde instaliraj serbishe latin tastaturu, ne bilo ti zapoveđeno.


nikad. sacuvaj nas boze kuge i dijakritika.
jamais!
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 18:28 23.07.2008

Re: Molbica

Hajde instaliraj...

ote mi reč iz usta, al' kako vidim
od molbičičice nema niš!

p.s.
tibore, mnogo me bre nasmeja.
fala ti ko' bratu.
Nemanja Terek Nemanja Terek 11:52 23.07.2008

Ih bre...

Pa dobro bre.... i sad ja treba da kazem da nisi politiČki korektan kad me upuĆujeŠ da instaliram Serbian Latin.... A kamo Ćirilica?

hehehe....

stara navika da kucam bez "srpskih slova"... al uvaŽiĆu sugestije...

pozdrav!
Anjale Anjale 11:56 23.07.2008

Ljubav pre svega

Nemojte tako ljudi....Ako je verovato Blicu, čovek je bio zaljubljen....

A ustvari mi je mrska i pomisao da je on živeo kao ladolež, dok su celu Srbiju prozivali i kažnjavali zbog skrivanja ratnih zločinaca
miljanah miljanah 12:13 23.07.2008

Tihovanje

A je l' moze neko, meni neukoj, da objasni sta je to tihovanje?
Prvi put sam cula tu rec prekjuce...
man ray loves me man ray loves me 12:16 23.07.2008

Re: Tihovanje

e pa kad nisi bila na tribini... moraces da sacekas prenos iz haga...
bbc kaze 'silent techniques of orthodox priests'. ko ce da pogodi koji orthodox priest je poucio radovana?
miljanah miljanah 12:27 23.07.2008

Re: Tihovanje

man ray loves me
e pa kad nisi bila na tribini...


morala sam da odnesem tetki lek... :):):)
miljanah miljanah 12:29 23.07.2008

Re: Tihovanje

man ray loves me
e pa kad nisi bila na tribini... moraces da sacekas prenos iz haga...
bbc kaze 'silent techniques of orthodox priests'. ko ce da pogodi koji orthodox priest je poucio radovana?


Al' ozbiljno, je li to kao neka meditacija, ili zavet cutanja?

(Cuj ovo: "ozbiljno"...)
ivana23 ivana23 12:31 23.07.2008

Re: Tihovanje

miljanah
A je l' moze neko, meni neukoj, da objasni sta je to tihovanje? Prvi put sam cula tu rec prekjuce...


Tihovanje - pravoslavni pristup meditaciji (iz casopisa Zdrav zivot)



"сведокомсам бијо оваквих призора приликом посете светој гори. пустињаци, иако их је све мање, у вукојебинама Атоса управо тако себе методом тиховања припремају за сусрет са Свевишњим."
- Cerevican na svom blogu - Cvokot
man ray loves me man ray loves me 12:31 23.07.2008

Re: Tihovanje

ma nemam pojma, meni to zvuci kao pustanje 'tihih' golubova...
miljanah miljanah 12:40 23.07.2008

Re: Tihovanje

Hvala, hvala...

Sad sam pogledala:

Unutrašnje tihovanje je najsigurnije sredstvo za održavanje duhovne plamene revnosti. Sabrani čovek gori, jer on sabira sve snage slično sunčanim zracima u žiži, da bi zatim proizvele jaku toplinu i razgorele se. Sa unutrašnjim sabiranjem povezana je toplota: Duh u neku ruku sreće samog sebe i uzbuđuje se od radosti.


Oj, zabole me glava od ovog bavljenja tihovanjem od jutros...
ivana23 ivana23 12:44 23.07.2008

Re: Tihovanje

miljanah
Oj, zabole me glava od ovog bavljenja tihovanjem od jutros...


Pa onda se baci na tihovanje, mozda pomogne )

Nemanja Terek Nemanja Terek 12:48 23.07.2008

Re: Tihovanje

Oj, zabole me glava od ovog bavljenja tihovanjem od jutros...


tebe zabolela glava za jedno jutro,

a zamisli kako je sirotom Radovanu bilo 13 godina?
miljanah miljanah 12:51 23.07.2008

Re: Tihovanje

ivana23

Pa onda se baci na tihovanje, mozda pomogne )


:):):):):)!!!!
miladics miladics 15:06 23.07.2008

Re: Tihovanje

man ray loves me
e pa kad nisi bila na tribini... moraces da sacekas prenos iz haga...
bbc kaze 'silent techniques of orthodox priests'. ko ce da pogodi koji orthodox priest je poucio radovana?


Pa valjda Filaret ili Amfilohije . Zavisi od skrajnutosti ortodox manastri gde je bio na tecaju 'tihovanja'.
A kako pise ovde gde je pekao zanat , mozda i neki priest from Jasna Poljana

[url=http://dragandabic.com/][/url]
Srboskeptik Srboskeptik 17:42 23.07.2008

Re: Tihovanje

Ja znam šta je, to je prvi deo izreke "Tihovanje ludom radovanje" iliti "Tihovao ludi Radovan".
Kazezoze Kazezoze 18:05 23.07.2008

Re: Tihovanje

Tihovanje su psihichke pripreme za boravak u Hagu.
sentinel26 sentinel26 13:22 23.07.2008

A ministarstvo za doktore ?

Tibore, Tibore, vi baš imate nešto lično protiv GeSePe-a.
Iako je dr.Dabić izjavio da je medacinu i tahovanje studiro u Ameriki, Ministarstvo zdravlja je (za svaki slučaj) pregledalo sve registracije i izdalo saopćenje da u Srbiji ne postoji nijedan dr. D.D.D., a vi se uhvatili za GeSePe.
cujem da CIA razmatra slanje svojih operativaca angazovanih na slucaju lociranja i hvatanja Osame Bin Ladena na obuku u GSP Beograd? Jeste culi nesto na tu temu?

Jeste, jeste, stigli su već, no ene gi nesudjeni grado-tihonačalnik A.V. legao i metnuo Obraz na tramvajsku prugu u Skender-begovoj ulici i ne dade im da prodju do garaže, di je mjesto obuke, vele da su tamo Nacionalni strojovi koje ne smiju da vide mrski neprijatelji..

Tibor Jóna Tibor Jóna 14:28 23.07.2008

Re: A ministarstvo za doktore ?

sentinel26
Tibore, Tibore, vi baš imate nešto lično protiv GeSePe-a.


GeSePe zastave gore i tisina!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:14 23.07.2008

kako je uhvaćen RK

ivana23 ivana23 14:47 23.07.2008

Re: kako je uhvaćen RK

Srđan Mitrović




GSP = Global Secret Police
nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 16:55 23.07.2008

Re: kako je uhvaćen RK

sarajevo1968 sarajevo1968 14:55 23.07.2008

uhvaćen

Jel mislite da će VAM biti bolje sada kada ste ga uhapsili?
Tibor Jóna Tibor Jóna 14:56 23.07.2008

Re: uhvaćen

sarajevo1968
Jel mislite da će VAM biti bolje sada kada ste ga uhapsili?


da.
sarajevo1968 sarajevo1968 15:32 23.07.2008

Re: uhvaćen

GRDNO SE VARAŠ TEK KADA VAS SVE POHAPSE TADA ĆE VAM BITI BOLJE
miladics miladics 15:37 23.07.2008

Re: uhvaćen

sarajevo1968
GRDNO SE VARAŠ TEK KADA VAS SVE POHAPSE TADA ĆE VAM BITI BOLJE


Ti mora da si vrlo interesantan lik -samo sebi
sarajevo1968 sarajevo1968 15:37 23.07.2008

Re: uhvaćen

Tibor Jóna
sarajevo1968
Jel mislite da će VAM biti bolje sada kada ste ga uhapsili?


da.[/
quote]
Ono što je valjalo ili ste poslali u Hag ili Ste ubili ostali ste nažalost samo VI
Tibor Jóna Tibor Jóna 15:38 23.07.2008

Re: uhvaćen

sarajevo1968
GRDNO SE VARAŠ TEK KADA VAS SVE POHAPSE TADA ĆE VAM BITI BOLJE

sto mene da hapse? ja nisam drzao grad pod opsadom.
sarajevo1968 sarajevo1968 15:39 23.07.2008

Re: uhvaćen

miladics
sarajevo1968
GRDNO SE VARAŠ TEK KADA VAS SVE POHAPSE TADA ĆE VAM BITI BOLJE


Ti mora da si vrlo interesantan lik -samo sebi


Možda se razlikujemo u interesovanjima Ja interesantan sebi a ti sebi
sarajevo1968 sarajevo1968 15:40 23.07.2008

Re: uhvaćen

Tibor Jóna
sarajevo1968
GRDNO SE VARAŠ TEK KADA VAS SVE POHAPSE TADA ĆE VAM BITI BOLJE

sto mene da hapse? ja nisam drzao grad pod opsadom.

Jeli misliš da si bolji od drugih zato što nisi držao grad pod opsadom
miladics miladics 15:44 23.07.2008

Re: uhvaćen

sarajevo1968
Tibor Jóna
sarajevo1968
Jel mislite da će VAM biti bolje sada kada ste ga uhapsili?


da.[/
quote]
Ono što je valjalo ili ste poslali u Hag ili Ste ubili ostali ste nažalost samo VI

Pa idi i ti u Hag da budes sa onim sto "valja" . Ti mu dodjes kao neki nacionalista , pa si nasao ovde da napadas one za koje smatras da nisu vredni ziveti u tvom okruzenju ???? Pitaj se ti dali si ti dostojan onoga za koga mislis da se izdajes !
Tibor Jóna Tibor Jóna 15:48 23.07.2008

Re: uhvaćen

sarajevo1968

Jeli misliš da si bolji od drugih zato što nisi držao grad pod opsadom


za pocetak mislim da sam bolji od rashka.

sarajevo1968 sarajevo1968 15:53 23.07.2008

Re: uhvaćen

Ja se ne izdajem ni za koga i nisam nacionalista ako ti uopšte znaš šta to znači,ja jednostavno mislim drugačije
sarajevo1968 sarajevo1968 15:56 23.07.2008

Re: uhvaćen

Tibor Jóna
sarajevo1968

Jeli misliš da si bolji od drugih zato što nisi držao grad pod opsadom


za pocetak mislim da sam bolji od rashka.



Moguće i da jesi ako si ga stvarno dobro poznavao pa možeš reći jeli dobar ili nije.I nije on držao grad pod opsadom a ako meni nevjeruješ pitaj nekog.
sarajevo1968 sarajevo1968 16:04 23.07.2008

Re: uhvaćen

miladics
sarajevo1968
Tibor Jóna
sarajevo1968
Jel mislite da će VAM biti bolje sada kada ste ga uhapsili?


da.[/
quote]
Ono što je valjalo ili ste poslali u Hag ili
Ste ubili
ostali ste nažalost samo VI

Pa idi i ti u Hag da budes sa onim sto "valja" . Ti mu dodjes kao neki nacionalista , pa si nasao ovde da napadas one za koje smatras da nisu vredni ziveti u tvom okruzenju ???? Pitaj se ti dali si ti dostojan onoga za koga mislis da se izdajes !

Ovo ne komentarišeš,ali ću zato Ja ubili su premijera Srbije a meni se Jako sviđao zbog orginalnih ideja.I opet Ti govorim nisam nacionalista mada bi ti to volio da budeš ili ne bi?
miladics miladics 16:13 23.07.2008

Re: uhvaćen

sarajevo1968
miladics
sarajevo1968
Tibor Jóna
sarajevo1968
Jel mislite da će VAM biti bolje sada kada ste ga uhapsili?


da.[/
quote]
Ono što je valjalo ili ste poslali u Hag ili
Ste ubili
ostali ste nažalost samo VI

Pa idi i ti u Hag da budes sa onim sto "valja" . Ti mu dodjes kao neki nacionalista , pa si nasao ovde da napadas one za koje smatras da nisu vredni ziveti u tvom okruzenju ???? Pitaj se ti dali si ti dostojan onoga za koga mislis da se izdajes !

Ovo ne komentarišeš,ali ću zato Ja ubili su premijera Srbije a meni se Jako sviđao zbog orginalnih ideja.I opet Ti govorim nisam nacionalista mada bi ti to volio da budeš ili ne bi?


Ne ni ja nisam nacionalista u tom smislu. Da volim svoju zemlju ! Ali mi je zvucalo tvoje obracanje ,kao sa te tacke. Nismo MI ubili naseg premijera , kojega uzgred mozda malo vise cenimo i zalimo jer je prosvecivao NASU drzavu , a ubili su ga takvi kojima je Rasa heroj . Pa sada TI objasni kako ta dva idu zajedno. Ti si mozda emotivno ili jos nekako vezan za Rasu , pa je on za tebe mozda nesto drugo . Za nas je samo ono sto jeste , sto je svojim (ne) delima stekao. Pa TI imaj misljenje kakvo god hoces , to ti niko ne brani niti ti osporava da ga imas.
sarajevo1968 sarajevo1968 16:26 23.07.2008

Re: uhvaćen

Nešto ne vidim da sam bilo gdje napisao da je Radovan heroj ili da sam emotivno vezan za njega,za mene je Radovan Prvi predsjednik Republike Srpske kao što je i bio Tuđman za Hrvate,a neznam na koja dva misliš da li je jedan Osuđeni Ubica ili pokojni Premijer a ko je drugi?
man ray loves me man ray loves me 18:53 23.07.2008

Re: uhvaćen

za mene je Radovan Prvi predsjednik Republike Srpske

pa, kakvog su predsjednika imali, tako su i prosli. vise srece sledeci put.
uiss uiss 20:18 23.07.2008

Re: uhvaćen

sarajevo1968
Tibor Jóna
sarajevo1968
GRDNO SE VARAŠ TEK KADA VAS SVE POHAPSE TADA ĆE VAM BITI BOLJE

sto mene da hapse? ja nisam drzao grad pod opsadom.

Jeli misliš da si bolji od drugih zato što nisi držao grad pod opsadom

Odvratno je do imbecilnosti šta se sve pušta da gamiže ovim blogom.
gorio92 gorio92 16:02 23.07.2008

Ipak se dogodilo

GSP nije izdao markicu.
MUP nije učestvovao u "dogadjaju".
Ja nisam bio na seansi u Somboru.
Izgleda da samo vrag zna kako mu se ovo dogodilo.
Važno je da se dogodilo.
sarajevo1968 sarajevo1968 16:15 23.07.2008

Re: Ipak se dogodilo

gorio92
GSP nije izdao markicu.
MUP nije učestvovao u "dogadjaju".
Ja nisam bio na seansi u Somboru.
Izgleda da samo vrag zna kako mu se ovo dogodilo.
Važno je da se dogodilo.

Dogodiće se opet,i opet i opet i...dok ne stanu svi što su ostali pod jednu krušku i to da se neguraju.
Beingness Beingness 22:41 23.07.2008

Re: Ipak se dogodilo

sarajevo1968

Dogodiće se opet,i opet i opet i...dok ne stanu svi što su ostali pod jednu krušku i to da se neguraju.


Kako smarate sa tim glupostima o toj famoznoj kruški.

Alo, planeta Zemlja ovde! Ima ih još dvojica u bekstvu, to je to. Čak i da se pojave novi dokazi o umešanosti još nekih lica, to je vrlo mali procenat populacije. Prestanite sa tim paranoja prolivom. Uostalom, taj ko je u stanju da poveruje u taj proliv, neka i živi u stalnom strahu; bole me guz'ca za budale.

Da je Raša radio na tome da se dođe do mirnih razrešenja konflikata, prihvatanja (barem nekih) mirovnih planova, i na kraju na prosvećivanju sopstvene nacije, bilo bi sigurno još više Srba pod još više krušaka. E, ironije, da na kraju Sloba ispadne veća faca od nekoga, veći mirotvorac od nekoga. Mislite o tome. Pal Mal.
angie01 angie01 16:06 23.07.2008

Tibore,

je l vidish shta su ti predrasuge, ili mozda posledica onih hajduchkih teraca shto smo uchili napamet- kako god, ameri nisu imali to gradivo u shkoli, al se pokazalo da imaju iste pogreshne zamishljaje o skrivanju- te u filmu hanting parti- koji govori o novinaru koji se vraca u republiku srpsku, jer je za vreme rata prisustvovao maskaru koji je karadzic naprvio, u kome mu je ubijena trudna verenica, da nadje zlochinca- koji se krije sa surovim jatacima u pecinici- nishta tihovanje, zdrav zivot i energija- sve kako si i sam opisao.

sad ce morati drugu verziju- ova prva ni blizu zapleta u stvarnom zivotu- samo stereotipi, sa sve izgledom pomenutog doktora mengelea.

jedino shto je bilo kreativno razmishljanje- shto ga nisu izruchili hagu- nego ga ostavili na trgu u mestu, gde je desetkovao civilno stanovnishtvo.
sarajevo1968 sarajevo1968 16:18 23.07.2008

Re: Tibore,

angie01
je l vidish shta su ti predrasuge, ili mozda posledica onih hajduchkih teraca shto smo uchili napamet- kako god, ameri nisu imali to gradivo u shkoli, al se pokazalo da imaju iste pogreshne zamishljaje o skrivanju- te u filmu hanting parti- koji govori o novinaru koji se vraca u republiku srpsku, jer je za vreme rata prisustvovao maskaru koji je karadzic naprvio, u kome mu je ubijena trudna verenica, da nadje zlochinca- koji se krije sa surovim jatacima u pecinici- nishta tihovanje, zdrav zivot i energija- sve kako si i sam opisao.

sad ce morati drugu verziju- ova prva ni blizu zapleta u stvarnom zivotu- samo stereotipi, sa sve izgledom pomenutog doktora mengelea.

jedino shto je bilo kreativno razmishljanje- shto ga nisu izruchili hagu-
nego ga ostavili na trgu u mestu, gde je desetkovao civilno stanovnishtvo
.

Trebali su ga ostaviti u tvojoj blizini
angie01 angie01 16:26 23.07.2008

Re: Tibore,

Trebali su ga ostaviti u tvojoj blizini


slobodno me zaobidji sa morbidom.
Sepulturero Sepulturero 16:30 23.07.2008

Re: Tibore,

Енџи, изгледа да много гледате америчке филмове. Вероватно вам је жао што га нису ухватили у некој рупи као Садама.
angie01 angie01 16:37 23.07.2008

Re: Tibore,

Sepulturero
Енџи, изгледа да много гледате америчке филмове. Вероватно вам је жао што га нису ухватили у некој рупи као Садама.



ne- meni je zao shto su ga krili sve ove godine, kao shto mi je zao shto svi zlochinci nisu prvedeni pravdi.

a ne gledam pravishe americhke filmove-, ne stizem, od gomile dokumentarnog materijala o surovim zlochinima samozvanih gospodara zivota i smrti- zbog chijeg je krvavog delovanja ceo region u uzasnom polozaju i teshko se oporavlja, i zbog kojih mladi ljudi, umesto da se bave afirmativnim stvarima, tavore u destruktivnosti opshtih uslova.
sarajevo1968 sarajevo1968 16:58 23.07.2008

Re: Tibore,

Ne mogu
pape92 pape92 16:59 23.07.2008

Veliki Velbing

Vredi pogledati sajt na kome je DDD oglašavao svoje usluge i proizvode. http://www.psy-help-energy.com/Sr/Prodavnica.htm Ne propustite da pogledate i uputstvo.
Kome ne pomogne Mali Velbing, može da se koncentriše uz Veliki Velbing. Mnogima je pomogao.

angie01 angie01 17:15 23.07.2008

Re: Veliki Velbing

humana kvantna energija- ne mogu da verujem!
man ray loves me man ray loves me 18:55 23.07.2008

Re: Veliki Velbing

humana kvantna energija- ne mogu da verujem!

nemoj tako angie, tesla je to... :)
Srboskeptik Srboskeptik 17:14 23.07.2008

Glede Mladića

...dok se ne otkrije whereabouts djenerala Ratka Mladica, zaposlenog kao doilja u Institutu za majku i dete pod identitetom Rozse Mollnar, udovice iz Jermenovaca

Pre će biti da se i Mladić priklonio alternativi. Ja tipujem ne tradicionalnu kinesku masažu.
Dok snažnim rukama masira klijente Salona "Mao Zedong" u Borči, izgovara čudotvorne isceliteljske reči:
"Po Jingu i Jangu - RASPAMETI !".
miladics miladics 17:19 23.07.2008

Re: Glede Mladića

Srboskeptik
...dok se ne otkrije whereabouts djenerala Ratka Mladica, zaposlenog kao doilja u Institutu za majku i dete pod identitetom Rozse Mollnar, udovice iz Jermenovaca

Pre će biti da se i Mladić priklonio alternativi. Ja tipujem ne tradicionalnu kinesku masažu.
Dok snažnim rukama masira klijente Salona "Mao Zedong" u Borči, izgovara čudotvorne isceliteljske reči:
"Po Jingu i Jangu - RASPAMETI !".

A mozda praktikuje i akupunkturu i kiropraktiku po neuralgicnim tackama -rafalno
Bili Piton Bili Piton 17:23 23.07.2008

Re: Glede Mladića

miladics

A mozda praktikuje i akupunkturu i kiropraktiku po neuralgicnim tackama -rafalno


Ma prorocica na nekoj lokalnoj televiziji, garant.
Hemičarka Hemičarka 18:33 23.07.2008

Što baš iz Jermenovaca? :-)

...dok se ne otkrije whereabouts djenerala Ratka Mladica, zaposlenog kao doilja u Institutu za majku i dete pod identitetom Rozse Mollnar, udovice iz Jermenovaca


Sad zalaziš na teritoriju moje opštine. Mada, ne bi me čudilo, moj komšija stalno komentariše da je naša opština poslednja rupa na svirali i da su Haški optuženici blesavi ako se ne kriju negde u blizini jer ih tu niko nikada ne bi tražio.
radojicic92 radojicic92 17:31 23.07.2008

...

evo ti Tibore iz prve ruke
malo je doterao ove mudrosti prema potrebi, al' opet su mudrosti

10 omiljenih drevnih Kineskih izreka izabranih licno od doktora Dabica:

- Iza svakoga coveka koji moze, postoje drugi ljudi koji mogu.

- Ucitelj otvara vrata, ali vi ulazite sami.

- Mudar covek donosi svoje odluke, glup sledi javno mnenje.

- Onaj koji ne moze da se dogovori sa svojim neprijateljima je onaj koga neprijatelji kontrolisu.

- Ako ste slabasni, ne nosite tesko breme. Ako su vase reci prazne, ne delite pridike.

- Necisti dijamant je bolji nego obican kamen.

- Ucenje je blago koje prati vlasnika svuda.

- Ako planirate za godinu, zasadite rizu; ako planirate za deceniju, zasadite drvece; ako planirate za vecnost, naucite ljude.

- Ne mozete spreciti tuzne ptice da lete iznad vase glave, ali ih mozete sprecite da ne saviju gnezdo u vasoj kosi.

- Onaj koji proda roda svoga, neka dve rake iskopa.

ova zadnja DDD kaze
- The one who gives up his own, should dig two graves.

a original

Those who seek revenge. should dig two graves. (Chinese proverb)

lici ipak
radojicic92 radojicic92 17:40 23.07.2008

Re: ...

napravljen sajt juce
Vodzo Modzo Vodzo Modzo 19:07 23.07.2008

Re: ...

- Ako planirate za godinu, zasadite rizu; ako planirate za deceniju, zasadite drvece; ako planirate za vecnost, naucite ljude.
Nije li ovo stara kineska: Daj coveku ribu i nahranices ga za taj dan. Nauci ga da lovi ribu i nahranices ga za ceo zivot.
radojicic92 radojicic92 19:12 23.07.2008

Re: ...

ma jeste valjda
ovo je neko juce registrovao sajt, i danas milioni hitova
Srboskeptik Srboskeptik 18:01 23.07.2008

CSI: Batajnica

Da bi otkrili šta se uisinu dogodilo krenimo proverenom metodom eliminacije. Evo šta se nije dogodilo:
1. MUP nije učestvovao u hapšenju;
2. GSP nije izdao markicu;
3. Student nije zapalio žito.
Širi dalje. Neka laju kere Jakobsfelda.
ivana23 ivana23 18:06 23.07.2008

Re: CSI: Batajnica


Sad ce on...
miladics miladics 18:17 23.07.2008

Re: CSI: Batajnica

Srboskeptik
Da bi otkrili šta se uisinu dogodilo krenimo proverenom metodom eliminacije. Evo šta se nije dogodilo:
1. MUP nije učestvovao u hapšenju;
2. GSP nije izdao markicu;
3. Student nije zapalio žito.
Širi dalje. Neka laju kere Jakobsfelda.


4.Ministarstvo zdravstva mu nije izdalo dozvolu za rad
JJ Beba JJ Beba 19:16 23.07.2008

Re: svi smo mi D.D.D


svi smo mi 3D
Anjale Anjale 22:11 23.07.2008

Sorry

Mislim da smo svi malo preterali sa komentarima, a tu na prvom mestu mislim na sebe.

O svemu što se dešavalo u ratu pre 15 godina, ja znam iz izveštaja medija, koje uvek uzimam sa rezervom, i uglavnom ih nisam ni slušala.

Šta je u svemu istina, ko je heroj ili zločinac pokazaće istorija.
JJ Beba JJ Beba 22:25 23.07.2008

Re: Sorry

Anjale
Mislim da smo svi malo preterali sa komentarima, a tu na prvom mestu mislim na sebe. O svemu što se dešavalo u ratu pre 15 godina, ja znam iz izveštaja medija, koje uvek uzimam sa rezervom, i uglavnom ih nisam ni slušala. Šta je u svemu istina, ko je heroj ili zločinac pokazaće istorija.

šta će pokazati vreme?
da opsada sarajeva nije trajala od marta 1992-marta 1996? da grad nisu srpske snage držale pod opsadom sa 260 tenkova , 120 minobacača i ogromnim brojem oružja manjeg kalibra? da je bilo hrane kolko hoćeš, i zaliha vode, a da su sarajlije jele cveće sa balkona i ubijali golubove za hranu samo iz eksnetričnosti i da napokste srbima? jel će to da pokaže vreme?
ne. neće vreme da pokaže ko je heroj a ko je zločinac. ti ljudi su držani u opsadi. gladni. žedni.....neko za to mora da odgovara.
i za srebrenicu, i zasve druge zločine
man ray loves me man ray loves me 22:27 23.07.2008

Re: Sorry

Mislim da smo svi malo preterali sa komentarima, a tu na prvom mestu mislim na sebe.

mozes da mislis jedino na sebe, as far as i'm concerned.
miladics miladics 22:40 23.07.2008

Re: Sorry

Anjale
Mislim da smo svi malo preterali sa komentarima, a tu na prvom mestu mislim na sebe.

O svemu što se dešavalo u ratu pre 15 godina, ja znam iz izveštaja medija, koje uvek uzimam sa rezervom, i uglavnom ih nisam ni slušala.

Šta je u svemu istina, ko je heroj ili zločinac pokazaće istorija.


IOstorija je VEC pokazala ili su one humke u Srebrenici virtuelne i preziveli iz Sarajeva su iz cistog mazohizma naterali Radovanove trupe da opsednu grad . Ja nisam pratila medije , jer iz njih se moglo cuti samo jedna strana rata , ja sam pratila zivot i ljude koji su sve to doziveli i preziveli.
sarajevo1968 sarajevo1968 18:30 24.07.2008

Re: Sorry


šta će pokazati vreme?
da opsada sarajeva nije trajala od marta 1992-marta 1996? da grad nisu srpske snage držale pod opsadom sa 260 tenkova , 120 minobacača i ogromnim brojem oružja manjeg kalibra
?
Opsada Sarajeva nije bila od marta 92 do marta 96(dejton potpisan 95),nije bilo 260 tenkova,nije bilo 120 minobacača,bio je veliki broj oružja manjeg kalibra.Kada već pišeš ovakve podatke barem se informiši ranije o istim.Uzmi bilo koji dokument Armije BiH(naćeš na mnogim internet stranicama u BiH).Toliki broj tenkova da je posjedovala vojska RS zauzeli bi Sarajevo za jedan dan.Ne komentariši o stvarima o kojima si samo čuo ili čula.Za pravu istinu u svemu uvijek je potrebno dvoje.
JJ Beba JJ Beba 19:48 24.07.2008

Re: Sorry

sarajevo1968
šta će pokazati vreme?
da opsada sarajeva nije trajala od marta 1992-marta 1996? da grad nisu srpske snage držale pod opsadom sa 260 tenkova , 120 minobacača i ogromnim brojem oružja manjeg kalibra?Opsada Sarajeva nije bila od marta 92 do marta 96(dejton potpisan 95),nije bilo 260 tenkova,nije bilo 120 minobacača,bio je veliki broj oružja manjeg kalibra.Kada već pišeš ovakve podatke barem se informiši ranije o istim.Uzmi bilo koji dokument Armije BiH(naćeš na mnogim internet stranicama u BiH).Toliki broj tenkova da je posjedovala vojska RS zauzeli bi Sarajevo za jedan dan.Ne komentariši o stvarima o kojima si samo čuo ili čula.Za pravu istinu u svemu uvijek je potrebno dvoje.

Podaci su iz knjige "Opsada Sarajeva mart 1992 -.mart 1996" autorke i glavne urednice Suade Kapić, koju je objavila FEMA, Sarajevo 2005 god. i ima 1325 dokumentovanih strana
Od 1272 -1325 strane (ma kraju knjige) nalazi se poglavlje koje skraćno nabraja događaje u raspadu Jugoslavije od 1991- 1999 godine. na stranama 1318-1325 nalazi se hronologija događaja u Bosni i Hercegovini a na strani a1323 nalazi se tekst o Sarajevu u kom kaže da je "grad u dolini Miljacke koji je okružen planinama razmješteno 250 tenkova, 120 minobacača......" ove podatke sam uzela odatle. knjiga sadrži hronologiju događaja, mapu opsade, govornu istoriju, život pod opsadom, dejtonski sporazum, hronologiju raspada SFRJ...
nadam se da će karadžić, a kasnije Mladić, odovarati za sve što su uradili tim ljudima u Bosni, od kojih su neki u Srarajevu bili moji prijatelji.
JJ Beba JJ Beba 20:09 24.07.2008

Re: Sorry

Toliki broj tenkova da je posjedovala vojska RS zauzeli bi Sarajevo za jedan dan.Ne komentariši o stvarima o kojima si samo čuo ili čula.Za pravu istinu u svemu uvijek je potrebno dvoje.

u tome i jete fora....poznato je da su Srbi u Bosni uz pomoć JNA mogli da zauzmu srajevo za koji mesec s obzirom da su bili jači, ali su ga čerečili 4 godine.
pričali su mi ljudi koji su bili na ratištu u bosni da su jedan dan napredovali nekoliko desetina kilometara, a sutradana se vraćali nazad i da nikome nije bilo jasno zašto.
valjda će nam dr Raša 3D Karadžić udato Dabić odgovoriti na tu nepoznanicu iz "genijalne" ratne strategije tandema Karadžić /Mladić
angie01 angie01 20:31 24.07.2008

Re: Sorry

odgovoriti na tu nepoznanicu iz "genijalne" ratne strategije tandema Karadžić /Mladić



izmedjuostalog
Beingness Beingness 23:03 23.07.2008

Raša Kosmos

Gospodine Jona, sve ste mi miliji, em draži. Tekstovi su vam vrlo vrcavi, vrlo ste oštroumni. Ma'šala preporuka.

Meni jedna stvar zapala za uho/oko. Živeo je jako udoban život po svemu sudeći, uzevši u obzir da je bio high profile begunac. Povrh svega, imao je švalerku. Pritom, njegova žena izjavljuje nakon hapšenja da joj je drago da sazna da je živ.
Pod pretpostavkom da ona govori istinu da zaista nije znala gde je i u kom je stanju, on je dakle bio toliki megaloman zaljubljen u sebe kao public personu, da ga je savršeno boleo stojko što mu porodicu neprestano maltretiraju međunarodne snage racijama, privođenjima i prisluškivanjima dok je on živeo k'o grof i svoju viršlu umakao u neku grešnicu. Mogao je da okonča mučenje svojih najbližih svojom predajom, na koju ga je i sama žena preklinjala putem medija, da ne govorim da je bar mogao nekako da im dojavi da je živ i zdrav. Dakle, biti bilo kakvo mudo u javnom životu mu je bilo bitnije.

Mogu onda da zamislim koliko ga je svrbelo jaje za celu naciju. I kako da mi ne bude muka od pomisli da su neki spremni da danas piju pendrek po bubrezima protestujući zbog njegovog hapšenja, a on misli kako je veći od kosmosa, pije flaširanu vodu, sluša gusle u lokalnoj birtiji i tarslači neku cavu. Jako sam uviđavan i kurtoazan, pazim šta govorim, ali ovo me dovodi do takve frustracije da ovih dana planiram da svakome za koga mislim da je jebena budaletina to kažem u lice bez uvijanja. Jer, obviously, nekim ljudima čak i da se posereš u lice ne možeš da ih poniziš onoliko koliko oni ponižavaju sami sebe.
miladics miladics 23:16 23.07.2008

Re: Raša Kosmos

Beingness oceni ga pravo...Znaci RK alijas 3 x D je cist egoisticki egocentrik ! Pa treba ovi njegovi da mu pljunu u facu zbog toga !
djole73 djole73 23:24 23.07.2008

Re: Raša Kosmos

Jako sam uviđavan i kurtoazan, pazim šta govorim....savršeno boleo stojko ...svoju viršlu umakao u neku grešnicu...[biti bilo kakvo mudo u javnom ... svrbelo jaje za celu naciju......Jako sam uviđavan i kurtoazan, pazim šta govorim
Beingness Beingness 23:28 23.07.2008

Re: Raša Kosmos

miladics

Beingness oceni ga pravo...Znaci RK alijas 3 x D je cist egoisticki egocentrik ! Pa treba ovi njegovi da mu pljunu u facu zbog toga !


Znam, otkrivam toplu vodu :) Ali se sa malim zakašnjenjem apdejtujem ovde u tuđini, pa dok dođe iz dupeta u temeni korteks...

Već zamišljam tu porodičnu vizitu later this week...
"Rašo, jesam ti nedostajala sve ove godine?"
"Jakako! Pa vidiš da je to bio pakao, ne život. Stan ispod 60 kvadrata, Aqua Viva namesto Evian, pišem drame i pjesme u Word-u 2000... toliko si mi nedostajala da sam morao da nađem neku sisatu balavicu da je heftam, s tobom u mislima. Vjeruj, bolelo je više mene nego tebe."

Heroj, nema šta. I u ratu se žrtvovao za nas, but even now he perseveres for us.
Beingness Beingness 23:30 23.07.2008

Re: Raša Kosmos

djole73
Jako sam uviđavan i kurtoazan, pazim šta govorim....savršeno boleo stojko ...svoju viršlu umakao u neku grešnicu...[biti bilo kakvo mudo u javnom ... svrbelo jaje za celu naciju......Jako sam uviđavan i kurtoazan, pazim šta govorim


Mislio sam inače, i mislio sam prema tuđim stavovima. A uvek koristim te reči, no danas sam specijano aggravated, pa zato još više koristim taki rečnik.
JJ Beba JJ Beba 23:35 23.07.2008

Re: Raša Kosmos

djole73
Jako sam uviđavan i kurtoazan, pazim šta govorim....savršeno boleo stojko ...svoju viršlu umakao u neku grešnicu...[biti bilo kakvo mudo u javnom ... svrbelo jaje za celu naciju......Jako sam uviđavan i kurtoazan, pazim šta govorim

šta je tu sporno?
man ray loves me man ray loves me 08:36 24.07.2008

Re: Raša Kosmos

slazem se sa Beingness.
mada, zamislite tu gresnicu - ipak je dobila zesci raw deal. legla sa matorom zamlatom, probudila se sa ubicom i zlocincem protiv covecnosti!
Tibor Jóna Tibor Jóna 08:38 24.07.2008

Re: Raša Kosmos

Beingness
...


roflmao.

rasha kosmos iz dalekog svemira?

)

Beingness Beingness 13:49 24.07.2008

Re: Raša Kosmos

Tibor Jóna
Beingness
...


roflmao.

rasha kosmos iz dalekog svemira?

)




That's what I was going for ;D
die hard die hard 21:54 24.07.2008

Re: Raša Kosmos

man ray loves me
slazem se sa Beingness. mada, zamislite tu gresnicu - ipak je dobila zesci raw deal. legla sa matorom zamlatom, probudila se sa ubicom i zlocincem protiv covecnosti!


E, gledaj MRLM, ovo je bilo stvarno dobro.Preporuka ko Otrantska vrata:))
vesna7592 vesna7592 11:30 24.07.2008

...

hihihi, odličan tekst, sita sam se ismejala
preporuka
Nemanja Terek Nemanja Terek 13:43 24.07.2008

A dr Dabić?

dr Dabića smo nekako, tako brzo bacili u zapećak.... Čovek je živeo i radio(!) 13 godina... or so...

dal će negde da osvane makar kakva čitulja, prerano, da ne kažem tragično "preminulom" dr Draganu Davidu Dabiću? ;-)

"Zar ni u ovom svetom trenutku nemate ni malo poštovanja?!"

- Maratonci trče počasni krug
Anjale Anjale 23:11 26.07.2008

True blue

Obzirom da sam par meseci deo blogerske ekipe, želim da pojasnim moj komentar da će se istorija dati konačni sud o svemu.
Ja sam dete socijalizma, na početku svakog mog udžbenika je bila slika najvećeg lovca, najboljeg fotogtafa, najveštijeg strugara, najboljeg govornika, velikog Maršala...druga Tita. I ja sam morala napamet da znam imena 7 sekretara SKOJ-a, kada su se odvijale bitke na Neretvi, Sutjesci, Kozari...Između ostalog učili smo da su partizani bili na jednosj strani, a četnici neprijatelji, kao i Nemci samo veći jer su domaći izdajnici.
Sada su četnici isto što i partizani, samo su nosili brade. A Tito je jako loš čova, koji nas je sve iskorišćavao.

OK, vremena se menjuaju, i mene iskreno boli briga za politiku, ali sam naučila da više ništa ne uzimam zdravo za gotovo.
I nekako sam mislila da je svrha bloga da svako kaže svoje mišljenje, koje ne mora da bude isto, niti slično sa ostalima.
Pozdrav
man ray loves me man ray loves me 09:32 27.07.2008

Re: True blue

I nekako sam mislila da je svrha bloga da svako kaže svoje mišljenje, koje ne mora da bude isto, niti slično sa ostalima.

Pa u cemu je problem? Ti izneses svoje misljenje, onda drugi iznesu svoje misljenje o tvom misljenju. Na blog dolaze po mom misljenju ljudi koji zele razgovor - inace mogu da razgovaraju sa sobom u ogledalu. Tacno je da na blogu ima dosta istomisljenika, pa razogovor sa drugima ovde cesto i zvuci kao razgovor sa sobom u ogledalu, ali ja bih prihvatila tvoje drugacije misljenje da si ga obrazlozila. Ali reci 'istorija ce da sudi' to nije nikakvo misljenje vec stereotip koji ne zelim da mi se prosipa, narocito ne da bi se govorilo o 'nevinosti' Karadzica.
Anjale Anjale 10:12 27.07.2008

Re: True blue

U pravu si MRLM, nisam obrazložila tada svoje mišljenje, jer mi se nije dopalo što je neko napisao onom momku iz Sarajeva da gmiže po blogu. Iako moje i njegovo mišlejnje namaju veze jedno sa drugim, mislim da nije u redu tako da se napiše, niti bih se ja prijatno osećala da je meni neko tako odgovorio.

Politika me iskreno ne zanima mnogo, to sam već napisala. Ali negde devedesetih sam se vraćala sa faxa kući i prolizla pored jednog hotela iz koga su izbacili sve izbeglice iz Bosne. Među njima je bila i moja koleginica sa fakulteta sa majkom, koju sam ja tada površno poznavala. Njih dve su bile par nedelja kod mene, dok se nisu snašle, i od tada mi je ostalo jedno veliko prijateljstvo. Tanja je meni najbolji prijatelj svih vremena.
A Tanje je iz Sarajeva, i pričala je da su barikade postavljene 6. arpila 1992, a ona je jedva izašla sa majkom 12. aprila. U Sarajevu je ostao njen otac, sve vreme rata pod strašnom opsadom, prvi put ga je videla 1996. i tada je imao 35 kg manje itd...Ali je bio živ, a svesna sam da ima mnog gorih sudbina i da su mnogi stradali...jer su se carevi igrali rata

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana