The Times They Are A-Changin'

ceda_urosevic RSS / 21.07.2008. u 00:56

Svi znamo ko je u igri za predsednika SAD, te u tom svetlu, ljudi se ubiše da odgonetnu kako se dogodilo da jedan čovek po imenu Barak Obama doživi takav uspeh, uzimajući u obzir njegov život i biografiju s jedne i celokupno stanje američkog društva s druge strane.

 

Send a JibJab Sendables® eCard Today!

bT*xJmx*PTEyMTY1OTM5MDk5ODQmcHQ9MTIxNjU5MzkxMTUwMCZwPTE5MTEzMSZkPSZuPSZnPTI=.jpg

 

bT*xJmx*PTEyMTY1OTM5MDk5ODQmcHQ9MTIxNjU5MzkxMTUwMCZwPTE5MTEzMSZkPSZuPSZnPTI=.jpg

 

nyorkercover.jpgDanas izlazi famozni New Yorker sa još famoznijom karikaturom, na kojoj je nacrtan bračni par Obama u Ovalnoj sobi. Barak u muslimanskoj nošnji sa turbanom, Mišel kao teroristkinja sa slikom Bin Ladena na zidu i američkom zastavom koja gori u kaminu.

O Obami sam već pisao nekoliko puta, a pre neki dan čitam vesti i naiđem na ovu nazovi analizu. Za ove vrućine dušu dala. A eto i prilike za filmofile da se podsete šta su zaboravili.

Pored toga, fenomenalni JibJab ima novi klip, pa ako još nekoga interesuje nešto drugačije od misli iz dokolice jednog blogera koji ničim izazvan niti vođen objavljuje šta stigne neka pogleda, eto ga na početku teksta, ne umem da lepim klipove koji nisu sa youtube, gde bih želeo, pa je zato na početku...



Koliko je Hollywood pomogao Obami?

obamaimiel.jpgAko kandidat iz redova demokrata Barak Obama naredne jeseni postane prvi crnac na mestu predsednika SAD, to će bar delom biti i zahvaljujući filmovima i TV serijama u kojima su šefa Bele kuće igrali afroamerički glumci, tvrde pojedini stručnjaci za popularnu kulturu.Bilo da se radi o ulozi Semija Dejvisa mlađeg u filmu "Rufus Jones For President" iz 1933, ili Morganu Frimanu u filmu "Duboki udar" iz 1998, Holivud je na mesto lidera SAD postavio crnca mnogo vremena pre nego što je iko i čuo za Obamu.

Stručnjaci tvrde da su glumci koji su tumačili crne predsednike SAD u visokobudžetnim filmovima ili uspešenim serijama, omogućili biračkom telu da lakše prihvati ideju da Barak Obama, senator iz Ilinoisa, uđe u Belu kuću.

"Holivudski faktor" delimično objašnjava Obaminu popularnost među mlađim biračima, kaže Džon Matviko, autor knjige o mestu koje američki predsednik zauzima u popularnoj kulturi.

"Jedna od uloga popularne kulture jeste da ubaci ideje koje su na granici onoga što smatramo prihvatljivim, da bi one postepeno postale sasvim prihvatljive", rekao je Matviko agenciji Frans pres.

"Popularna kultura je vrlo suptilan oblik ubeđivanja", istakao je on.

Prema njegovim rečima, deo popularnosti Baraka Obame među mladima mogao bi se objasniti činjenicom da postoji nekoliko veoma pozitivnih filmskih interpretacija crnih predsedinika.

Od filma "The Man" iz 1972, sa Džejmsom Erlom Džounsom, koji je ocenjen kao prvi značajniji portret predsednika crnca na velikom platnu, samo je nekoliko filmova i serija preuzelo tu ideju.

Ipak, Denis Hejsbert, koji je dve godine igrao crnca na mestu šefa države u seriji "24", smatra da su te role ipak imale uticaja na javno mnjenje.

"Iskreno, moja uloga, način na koji sam je odigrao i na koji su je scenaristi napisali, otvorila je oči američkoj publici i ukazala da je predsednik crnac nešto što može da se dogodi", rekao je nedavno Hejsbert listu "Los Angeles times".

Stručnjak za crnačko pitanje u kinematografiji i profesor Univerziteta Južna Kalifornija Tod Bojd ima, međutim, drugačije mišljenje.

"Oklevam da kažem da zahvaljujući ulogama predsednika koje su tumačili Džejms Erl Džouns, Morgan Friman i Denis Hejsbert, Barak Obama može da postane predsednik", kaže Bojd. "To je malo preterano".

Ipak, on navodi da su takve uloge možda učinile da "neke stvari postanu pihvatljivije u očima društva".barack.jpg

Robert Tompson, profesor Univerziteta Sirakuza, u američkoj državi Njujork, i specijalista za popularnu kulturu, smatra da je Barak Obama popularan prvenstveno zbog svoje ličnosti i da njegova popularnost vuče korene iz crnačkog aktivizma 1950-ih i 1960-ih godina.

"Mislim da ne možemo potpuno da odbacimo ulogu filmova. Fikcija često prethodi onome što se dogodi u stvarnom životu", rekao je Tompson.

"Ali pripisati Morganu Frimanu i Denisu Hejsbertu značaj u uspehu Baraka Obame, to znači zaista potceniti domašaj pokreta za odbranu građanskih prava i harizmu Baraka Obame", zaključio je Tompson.

Denis Hejsbert  voli da veruje da je to što je u TV seriji "24 sata" igrao prvog Amerikanca afričkog porekla koji je predsednik SAD, možda pomoglo Baraku Obami da postane demokratski kandidat na predstojećim izborima.

 



Komentari (123)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ceda_urosevic ceda_urosevic 01:00 21.07.2008

THE TIMES THEY ARE A - CHANGIN'


Come gather 'round people
Wherever you roam
And admit that the waters
Around you have grown
And accept it that soon
You'll be drenched to the bone.
If your time to you
Is worth savin'
Then you better start swimmin'
Or you'll sink like a stone
For the times they are a-changin'.

Come writers and critics
Who prophesize with your pen
And keep your eyes wide
The chance won't come again
And don't speak too soon
For the wheel's still in spin
And there's no tellin' who
That it's namin'.
For the loser now
Will be later to win
For the times they are a-changin'.

Come senators, congressmen
Please heed the call
Don't stand in the doorway
Don't block up the hall
For he that gets hurt
Will be he who has stalled
There's a battle outside
And it is ragin'.
It'll soon shake your windows
And rattle your walls
For the times they are a-changin'.

Come mothers and fathers
Throughout the land
And don't criticize
What you can't understand
Your sons and your daughters
Are beyond your command
Your old road is
Rapidly agin'.
Please get out of the new one
If you can't lend your hand
For the times they are a-changin'.

The line it is drawn
The curse it is cast
The slow one now
Will later be fast
As the present now
Will later be past
The order is
Rapidly fadin'.
And the first one now
Will later be last
For the times they are a-changin'.

angie01 angie01 01:03 21.07.2008

hvala ti chedo

sindikalnim udruživanjima

shto si i mene pomenuo-bash sam ganuta!

ona sintagma što ju je BS sročila jednom - „govno sa mlekom",

pa josh u ovakvom kontekstu tvoje neizostavne heroine.

Stvarno si dobio na vaznosti u mojim ochima!
ceda_urosevic ceda_urosevic 01:08 21.07.2008

Re: hvala ti chedo

angie, ništa lično, to mi je prvo palo na pamet. A i zamolio sam da se reakcije stopiraju, to još uvek nije tema, a što se tiče važnosti - s tim nemam nikakav problem, za razliku od mnogih ovde. Ne zanima me baš preterano do koje sam lestvice stigao u tvojim očima. I o heroinama ćemo drugi put. Uživaj u druženju, nemam ništa protiv, samo mislim da ovo mesto nije predviđeno za to. Al' ko mene pita.

Još jednom lepo molim, bez daljeg trolovanja. Biće vremena za fajt. Laku noć.
angie01 angie01 01:20 21.07.2008

Re: hvala ti chedo

kako mislish bez trolovanja- pa ti si se pezurativno izrazio o nekoliko postova tvojih kolega blogera u tvom tekstu- da si hteo da nema reakcija- mogao si da tako neshto ne uradish- ili pak smatrash da to treba da stoji-bez komentara- pa da nije malo previshe- sa sve uvrdeo u citatu koji si upotrebio?!

ako nemash nishta protiv- trebalo je samo da preskochish i radish ono shto ti smatrash da treba, mada ne kapiram, po kom kriterijum ti cenish da je ovo mesto za to shto ti pishesh, a nije za neshto shto drugi pishu- za to postoji urednishtvo zar ne i koliko vidim svako pristojan ide tamo gde mu je zanimljivo neshto da kaze- a ovo je prilichno nekorektno- u najmanju ruku.

a to za fajt- pa gde sam ti ja to pokazala da hocu da se fajtam, zar taj tvoj pasus nije u stvari to, u chemu ti kao mene smirujesh.

laka i tebi noc chedo- meni je josh rano- tek je 8 sati.
Puerta Puerta 01:36 21.07.2008

hvala ti chedo

undefined
angie01kako mislish bez trolovanja- pa ti si se pezurativno izrazio o nekoliko postova tvojih kolega blogera u tvom tekstu- da si hteo da nema reakcija- mogao si da tako neshto ne uradish- ili pak smatrash da to treba da stoji-bez komentara- pa da nije malo previshe- sa sve uvrdeo u citatu koji si upotrebio?!ako nemash nishta protiv- trebalo je samo da preskochish i radish ono shto ti smatrash da treba, mada ne kapiram, po kom kriterijum ti cenish da je ovo mesto za to shto ti pishesh, a nije za neshto shto drugi pishu- za to postoji urednishtvo zar ne i koliko vidim svako pristojan ide tamo gde mu je zanimljivo neshto da kaze- a ovo je prilichno nekorektno- u najmanju ruku.a to za fajt- pa gde sam ti ja to pokazala da hocu da se fajtam, zar taj tvoj pasus nije u stvari to, u chemu ti kao mene smirujesh.laka i tebi noc chedo- meni je josh rano- tek je 8 sati.

Moram da prokomentarisem, jace je od mene.
Kao prvo, smatram da je Cedin postupak nekorektan, ono sto sam vec zamerio nekima ,prozivanje izokola, pa jos sa zeljom da to prodje bez odgovora.

Kao drugo, iako nije na meni, iako osudjujem nacin iznosenja tog stava, ja se sa Cedom slazem.

Kao trece, svako cita i komentarise ono sto voli. Tako na primer blog poslednji Marka Jevtica ima 9 komentara, dok angie01 preko 100. Ne govorim o kvalitetima ovih pojedinaca, ali govorim o ozbiljnosti tema u tim blogovima. Tako da ko hoce da bude citan, neka teme uskladjuje sa ciljnom publikom, a ne sa aktuelnim problemima drustva.
angie01 angie01 01:48 21.07.2008

sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

Tako da ko hoce da bude citan, neka teme uskladjuje sa ciljnom publikom, a ne sa aktuelnim problemima drustva.


pa ako pogledash malo- ne vidim da sam se ja bilo gde uskladjivala i prilichno sharenoliko postujem- u zavismosti od toga shto me trenutno inicira, jer ja obichno sednem i ukucam tekst- jer je po usporedbi koju si napravio, bilo jedino moguce da razumem da sam to ja- ona koja podilazi publici.

mogu jedino da prihvatim- da to shto ja pishem- tebi nije interesantno i to je ok-eto ima kome jeste i toliko o tome. ja josh nisam nigde prishla sa idejm da pitam na bilo koji upakova nachin- kakvo je ovo sr... i obichno veoma otvoreno kazem shta mislim, ali u korektnoj varijanti.

I da nije malo pretenciozno, da o drugima- koji btw vrlo uspeshno pishu, neko na ovaj nachi izrazava svoje nesimpatije.

a za marka- bez bilo kakve zle namere- npr, za osvrte na filmove o kojima je pisao- shto zove kritikom- jednom sam reahovala na hornbija, koga izuzetno cenim i bilo mi je krivo da je tako povrshno prikazan- kao i sada u potpuno promashenom prikazu 4 venjchanja i sahrana- gde sam se suzdrazla, jer mi je prvi put bilo zao da ga kritikujem, jer mislim da je josh mlad i da ce vremenom to izgledati drugachije- ako ima ozbiljne namere.

tako da si ti dragi puerta- samo izvrnuto uradio isto shto i cheda- a da sushtinski nisi rekao ono kako jeste.
Puerta Puerta 02:13 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

angie01
Tako da ko hoce da bude citan, neka teme uskladjuje sa ciljnom publikom, a ne sa aktuelnim problemima drustva.pa ako pogledash malo- ne vidim da sam se ja bilo gde uskladjivala i prilichno sharenoliko postujem- u zavismosti od toga shto me trenutno inicira, jer ja obichno sednem i ukucam tekst- jer je po usporedbi koju si napravio, bilo jedino moguce da razumem da sam to ja- ona koja podilazi publici.mogu jedino da prihvatim- da to shto ja pishem- tebi nije interesantno i to je ok-eto ima kome jeste i toliko o tome. ja josh nisam nigde prishla sa idejm da pitam na bilo koji upakova nachin- kakvo je ovo sr... i obichno veoma otvoreno kazem shta mislim, ali u korektnoj varijanti.I da nije malo pretenciozno, da o drugima- koji btw vrlo uspeshno pishu, neko na ovaj nachi izrazava svoje nesimpatije.a za marka- bez bilo kakve zle namere- npr, za osvrte na filmove o kojima je pisao- shto zove kritikom- jednom sam reahovala na hornbija, koga izuzetno cenim i bilo mi je krivo da je tako povrshno prikazan- kao i sada u potpuno promashenom prikazu 4 venjchanja i sahrana- gde sam se suzdrazla, jer mi je prvi put bilo zao da ga kritikujem, jer mislim da je josh mlad i da ce vremenom to izgledati drugachije- ako ima ozbiljne namere.tako da si ti dragi puerta- samo izvrnuto uradio isto shto i cheda- a da sushtinski nisi rekao ono kako jeste.

Ja sam se samo nadovezao na temu, nisam je otvorio, niti bi se bavio time, jer nisam kompetentan da o tome pricam.
Nisam ja osporio tebe, ni najmanje, samo sam rekao da citanost nezavisi cesto od kvaliteta i ozbiljnosti teme. Ne pratim sve Markove postove, ali ovaj danas mi se ucinio vaznim , ali me nije iznenadila mala zainteresovanost, znaci kritika se ne odnosi na autore nego na citaoce. Ne mogu ja nekome ko se bavi umetnoscu da zameram sto ne pise o problemima u saobracaju. Pa jos da mu zameram sto ljudi to citaju. Ne.
I to sa ciljnom publikom, se ne odnosi na tebe, nista licno, moglo je i da bude obrnito, da u datom trenutku ti objavis post na neku ozbiljnu temu, a da Marko recimo pise o fudbalu, ja bi isto rekao.
Kada sam napisao svoj prvi blog kao gost, pisao sam ga da bi zadovoljio neku svoju unutrasnju potrebu, post je bio izuzetno citan i komentarisan, dobio sam mnoge pohvale, a tema je bila od prilike dnevno politicka, niko od nje nije postao pametniji, nikome taj post nije pomogao, jedino meni, jer sam izneo neke svoje stavove, koji su eto bili drugaciji od onih koji se mahom ovde mogu cuti, i samo to je bilo dovoljno da budem citan. Da sam pisao o ekologiji, koga bi to jos zanimalo.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 02:43 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

Puerta
Nisam ja osporio tebe, ni najmanje, samo sam rekao da citanost nezavisi cesto od kvaliteta i ozbiljnosti teme.

Puerta, ti ne kapiras angie 07 bas najbolje izgleda, ona u ovoj diskusiji, kao i uvek na blogu, hoce da kaze kako ona sve zna najbolje i kako niko drugi ne vredi...to su ti oni pogledi nepogresive svakodnevne spoznaje stvarnosti i jedine prave i kosmicke istine - iz dubine njene kuhinje........u fazonu svi su out - osim nje (najpametnija sam i mrzim ceo svet))))))
angie01 angie01 03:23 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

Puerta, ti ne kapiras angie 07 bas najbolje izgleda, ona u ovoj diskusiji, kao i uvek na blogu, hoce da kaze kako ona sve zna najbolje i kako niko drugi ne vredi...to su ti oni pogledi nepogresive svakodnevne spoznaje stvarnosti i jedine prave i kosmicke istine - iz dubine njene kuhinje........u fazonu svi su out - osim nje (najpametnija sam i mrzim ceo svet))))))



zdravicu- pa stvarno si komichan- i posle se ljutish kada ti ljudi neshto kazu o tvojim nastupima, a ti jadan nevin.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 03:32 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

zdravicu- pa stvarno si komichan- i posle se ljutish kada ti ljudi neshto kazu o tvojim nastupima, a ti jadan nevin.

koji ljudi))))))
Vera Johnson Vera Johnson 03:54 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

Puerta

znaci kritika se ne odnosi na autore nego na citaoce. .[/quote

ha! citaoci moraju da citaju ono sto moralno i politicki podobni pisu? ovo je sala, ali vasa recenica je dokaz da komunizam u srbalja nije prevazidjen.

shalu na stranu, kako neki pisac i njegove kolege smeju i imaju pravo da krtikuju citaoce? gde im je obraz?

govorimo ovde o pisanoj reci, nemojte mi pominjati seku aleksic i ostale dive nase estrade. da li i pisci treba da postanu "zvezde turbo folka" da bi bili srecni i zadovoljni.... uuuuuhhhhh... kritikovati citaoce, se moze, samo kad iz budzeta drzave primas platu. takve drzave, koliko se meni cini su izumrle kao i dinosaurusi.
ceda_urosevic ceda_urosevic 07:08 21.07.2008

Re: hvala ti chedo

a ovo je prilichno nekorektno- u najmanju ruku.

Nisam korektan, smoren sam.
Puerta Puerta 09:01 21.07.2008

sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

undefined
Puertaznaci kritika se ne odnosi na autore nego na citaoce. .[/quoteha! citaoci moraju da citaju ono sto moralno i politicki podobni pisu? ovo je sala, ali vasa recenica je dokaz da komunizam u srbalja nije prevazidjen.shalu na stranu, kako neki pisac i njegove kolege smeju i imaju pravo da krtikuju citaoce? gde im je obraz?govorimo ovde o pisanoj reci, nemojte mi pominjati seku aleksic i ostale dive nase estrade. da li i pisci treba da postanu "zvezde turbo folka" da bi bili srecni i zadovoljni.... uuuuuhhhhh... kritikovati citaoce, se moze, samo kad iz budzeta drzave primas platu. takve drzave, koliko se meni cini su izumrle kao i dinosaurusi



Niste shvatili poentu. Citaoce bi moralo da zanima to kada neko otvori temu zasto ginemo svaki dan.
schweppes92 schweppes92 10:02 21.07.2008

Re: hvala ti chedo

angie01
ona sintagma što ju je BS sročila jednom - „govno sa mlekom",pa josh u ovakvom kontekstu tvoje neizostavne heroine.Stvarno si dobio na vaznosti u mojim ochima!


Čedo, kada bi malo više bio kritičan prema sebi i prema onima čije reči je u tvojoj intelektualnoj matrici nemoguće dovesti u pitanje, možda bi došao do proste istine da "govno s mlekom" nije sintagma BS, u našem narodu se koristi bar nekoliko desetina godina, a verovatno bi ti i palo na pamet da o kolegama blogerima ne treba govoriti na način na koji to radiš. Naročito Ti nemaš to pravo, s obzirom na kvalitet tekstova koje postavljaš. Da ne pominjem tekstove koje si skinuo usled naknadne spoznaje da su notorne gluposti.
ceda_urosevic ceda_urosevic 10:07 21.07.2008

Re: hvala ti chedo

Nemaš ti pojma šveps, tekstovi su mi baš dobri. Uu, izvini za ovaj propust sa narodnom izrekom, nisam znao, stvarno. Tschus
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 12:56 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

angie01
Puerta, ti ne kapiras angie 07 bas najbolje izgleda, ona u ovoj diskusiji, kao i uvek na blogu, hoce da kaze kako ona sve zna najbolje i kako niko drugi ne vredi...to su ti oni pogledi nepogresive svakodnevne spoznaje stvarnosti i jedine prave i kosmicke istine - iz dubine njene kuhinje........u fazonu svi su out - osim nje (najpametnija sam i mrzim ceo svet))))))



zdravicu- pa stvarno si komichan- i posle se ljutish kada ti ljudi neshto kazu o tvojim nastupima, a ti jadan nevin.


Znate sta ljudi, evo ja citam blogove, komentarisem, prisutna sam duhom, ali nista vas nikog ne razumem. Konstantno se govori u rebusima i ja izgleda ne umem na takav nacin da komuniciram, pa sam prema tome i an outsider. Ajde sada, opet lepo da neko polako i natenane objasni ko je koga gde i kada zeznuo. Ovaj Blog, kako ga razumem, jeste mesto na kome odredjeni judi imaju pravo da pisu sta zele. And so what? Kao citalac i komentator ja biram koga cu da citam. Zasto ljutnja? Izvini Angi, ali i tvoj i Chedin blog su o necemu sto nama sirokim narodnim masama nije bas najjasnije. Rekla sam sebi, e, neces vala komentarisati, ko te pita i sljivi, ali to je jace od mene. Kad vidim kako se ljudi unose i zanose, a ja kao macka koju ubi radoznalost (curiosity kills the cat).
ceda_urosevic ceda_urosevic 12:59 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

Ovaj Blog, kako ga razumem, jeste mesto na kome odredjeni judi imaju pravo da pisu sta zele

to je novo čitanje Jelena. To je načelno tačno, ali je postojalo nekakvo nepisano pravilo koga su svi bili svesni na koje se teme pišu tekstovi se pišu tekstovi na ovom blogu. Sada je ovo tumačenje piše ko šta stigne dovelo do toga da je blog ovakav kakav jeste - možda se nekome i ovakav sviđa, meni se sve manje dopada sadržaj u načelu. E, a kad to kažeš naglas, kreću zmije otrovnice iz svakog budžaka.
AlexDunja AlexDunja 13:02 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

. Kad vidim kako se ljudi unose i zanose, a ja kao macka koju ubi radoznalost (curiosity kills the cat).


:)) pozdrav, jp.
ja bih rekla da nam se opet
neki lom smesi:))
be good.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 13:11 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

ceda_urosevic
Ovaj Blog, kako ga razumem, jeste mesto na kome odredjeni judi imaju pravo da pisu sta zele

to je novo čitanje Jelena. To je načelno tačno, ali je postojalo nekakvo nepisano pravilo koga su svi bili svesni na koje se teme pišu tekstovi se pišu tekstovi na ovom blogu. Sada je ovo tumačenje piše ko šta stigne dovelo do toga da je blog ovakav kakav jeste - možda se nekome i ovakav sviđa, meni se sve manje dopada sadržaj u načelu. E, a kad to kažeš naglas, kreću zmije otrovnice iz svakog budžaka.

Na zalost, dokle god ne postoji "pisano pravilo," svako pise sta hoce i o cemu hoce. A pravo da ti kazem, ako bi se i na B92 postavile ograde, bila bih jako tuzna.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 13:14 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

ali je postojalo nekakvo nepisano pravilo koga su svi bili svesni na koje se teme pišu tekstovi se pišu tekstovi na ovom blogu.

ovo je čista laž i manipulacija! ne postoji nikakvo nepisano pravilo šta da se piše! možda ste se vi u ldp dogovorili šta da se piše na blogu, ali bar što se mene tiče nikad i niko mi nije rekao šta smem, moram ili ne smem da pišem.
mislim da je već vreme da se oglasi Supermod.
ceda_urosevic ceda_urosevic 13:16 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

Ja ne govorim ni o kakvim ogradama, ali bi čišćenje i osvežavanje novim autorima poput onih iz prve postavke bilo vrlo blagotvorno. Ni tada niko nije branio ništa, pa nije bilo ovoliko gluposti. Zašto? Zato što je bilo mnogo pametnih ljudi sa svojim tekstovima.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 13:17 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

Zato što je bilo mnogo pametnih ljudi sa svojim tekstovima.

jste, ali koliko se sećam i nekakve horde su te ljude oterale sa bloga.
ceda_urosevic ceda_urosevic 13:17 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

ovo je čista laž i manipulacija! ne postoji nikakvo nepisano pravilo šta da se piše! možda ste se vi u ldp dogovorili šta da se piše na blogu, ali bar što se mene tiče nikad i niko mi nije rekao šra smem, moram ili ne smem da pišem.
mislim da je već vreme da se oglasi Supermod.

cimni ga na pp. I batali više glupu i netačnu frazu o ldp-u, molim te, dosadno je.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 13:18 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

cimni ga na pp

ne moram ja nikoga da cimam. nisi baš toliko važan.
i nisi odgovorio na onu glupost o "nepisanom pravilu".
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 13:26 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

AlexDunja
. Kad vidim kako se ljudi unose i zanose, a ja kao macka koju ubi radoznalost (curiosity kills the cat).


:)) pozdrav, jp.
ja bih rekla da nam se opet
neki lom smesi:))
be good.


I tebi mahanje iz daljine:)
ceda_urosevic ceda_urosevic 13:28 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

Nije glupost. nepisano je pravilo bilo da su vipovci pisali toliko zanimljive tekstove da je njihov broj višestruko nadmašivao tekstove bez ikakvog sadržaja. Autori ovih drugih tekstova bili su desetkovani, sada je potpuno suprotno.
angie01 angie01 13:31 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

da u datom trenutku ti objavis post na neku ozbiljnu temu,


puerta- pa ti ochigledno ne pratish shta pishem, a ipak imash mishljenje.


post je bio izuzetno citan i komentarisan, dobio sam mnoge pohvale,


tako mi je drago zbog tebe!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 13:34 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

Nije glupost. nepisano je pravilo bilo

nadam se da ćeš jednom shvatiti da NEPISANIH PRAVILA NEMA. jedina pravila koja postoje su ona navedena u DISCLAIMER.
angie01 angie01 13:36 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

Izvini Angi, ali i tvoj i Chedin blog su o necemu sto nama sirokim narodnim masama nije bas najjasnije.


shto izvini, ako mislish na ovaj poslednji- on je nastao kao posledica reagovanja-iz chiste shale, nekolicine blogera, koji su komentarisali na poslednjem unf blogu-znachi nishta dramatichno.
Ljuttko Ljuttko 13:36 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!


Ako li da pokušaš da prevedeš ovo što si napisao.
Možda si hteo rreći - činjenica je da su vipovci, ....U tom slučaju ako bi bilo moguće da svoj stav podkrepiš nekim brojčanim podacima -. U suprotnom ovo što si napisao je tek jedno tvoje zapažanje koje sa stvarnim stanjem ima istine koliko i moji marsovci.
I najzad, ako je stanje tako moguće preokrenuti kako ti napisa, nepisanim pravilom a što vipovci opet ne krenu u sličnu akciju na čelu sa tobom i ne pobrišu tj ne desetkuju ove pomešane sa mlekom, tako je lako

ceda_urosevic
Nije glupost. nepisano je pravilo bilo da su vipovci pisali toliko zanimljive tekstove da je njihov broj višestruko nadmašivao tekstove bez ikakvog sadržaja. Autori ovih drugih tekstova bili su desetkovani, sada je potpuno suprotno.

ceda_urosevic ceda_urosevic 13:37 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

angie, ne preuveličavaj. uopšte nije nastao kao reakcija na tvoj blog, još manje na Unfuckov. Njega nisam ni pročitao. Tvoj blog je naveden kao primer i ništa više.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 13:44 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

angie01
Izvini Angi, ali i tvoj i Chedin blog su o necemu sto nama sirokim narodnim masama nije bas najjasnije.


shto izvini, ako mislish na ovaj poslednji- on je nastao kao posledica reagovanja-iz chiste shale, nekolicine blogera, koji su komentarisali na poslednjem unf blogu-znachi nishta dramatichno.

J anisam citala Unfov blog. Ko je Unf, the Unfuck?
ivana23 ivana23 13:52 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

J anisam citala Unfov blog. Ko je Unf, the Unfuck?



Ovaj saljivi blog je sve pokrenuo
ceda_urosevic ceda_urosevic 13:53 21.07.2008

Re: sada se NAJISKRENIJE izvinjavam!

ivana, grešiš. Ovu reakciju je pokrenuo talas blogova, ne Unfuckov.
Puerta Puerta 01:24 21.07.2008

Fikcija, ili ne ...?

Mislim da ne možemo potpuno da odbacimo ulogu filmova. Fikcija često prethodi onome što se dogodi u stvarnom životu", rekao je Tompson.
"Ali pripisati Morganu Frimanu i Denisu Hejsbertu značaj u uspehu Baraka Obame, to znači zaista potceniti domašaj pokreta za odbranu građanskih prava i harizmu Baraka Obame", zaključio je Tompson.


Cinjenica je da su filmovi u kojima su predsednike SAD-a glumili crnci, uticali da jedan prosecan Amerikanac u svojoj podsvesti prihvati takvu ideju. Ali, da li to znaci da bi bilo koji crnac usao u najuzi izbor? Naravo ne.
Kada govorimo o tome da li je i u kojoj meri Holliwood pomogao Obami, ja cu reci da, pomogao mu je. Pomogao mu je da u trku udje ravnopravan, koliko toliko ravnopravan, da ga ljudi gledaju istim ocima kao i ostale kandidate.Dakle, da "izmere" njegovu licnost, ideje, resenja, harizmu... iz prva, a onda boja koze postaje nevazna.
U tom smislu, njegovi protiv-kandidati nisu imali sanse. Da li je on stvarno toliko dobar, ili su oni toliko losi, bezidejni, jednolicni ... pitanje je. Jos jedna cinjenica je i to da Obama uliva poverenje. Jednostavno drugaciji je. Poslao je prouke, koje je su ljudi zeleli da cuju. Njegova popularnost je prevazisla granice njegove zemlje.
Ostali kandidati nisu uneli nista novo u kampanju. Nekadasnja prva dama cim je izgubila prve vaznije bitke, posluzila se prljavim trikovima i niskim udarcima na racun njegovog porekla. Hladno je te udarce primio Obama, kao da su ga sve te predrasude dodatno motivisale. Sjajnom retorikom pobio je sve predrasude, sve razlike.
Mekejn otprilike, ne bi nista menjao, on je neka vrsta kontinuiteta, sve je dobro, ono sto bas bas nije dobro ja cu da ispravim. Kampanju je poceo kritikama. Trazi nacin da ospori Obamu, poziva se na njegovo "neiskustvo" , on po njemu(Mekejnu) ne moze da spreci recesiju, kaze da je "blag" prema teroristima, bas kao i Klintonova kaze da su sve to samo "prazne price" . Jedva je docekao da dobije podrsku Busha. Ne znam, iskerno, sta mu je to trebalo. Otprilike svako ko nije zadovoljan Bushom glasace za Obamu, ili protiv Mekejna, nebitno.
I sada tako "ravnopravan" kada su sve razlike i predrasude pobijene, gazi ka cilju. Napadi, osporavanja koja stizu sa druge strane su predvidivi, kampanja republikanaca bezidejna. Kako i ne bi bila, posle svih "rezultata" Busha.
Ljudi koji tamo zive, hoce promene, i dobice ih.
I sta onda? Pa nista, videcemo. Videcemo je li Obama zaista drugaciji, da li je samo dobar retoricar ili pravi covek u pravo vreme, da li ce to biti istorijski dogadjaj, ili ce on biti samo jedan u nizu ...
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 01:40 21.07.2008

Re: Fikcija, ili ne ...?

Cinjenica je da su filmovi u kojima su predsednike SAD-a glumili crnci, uticali da jedan prosecan Amerikanac u svojoj podsvesti prihvati takvu ideju.


Prosecan Amerikanac mora da prihvati da u okviru svog kontinenta pored roze obojene stvarnosti postoji i sarena u kojoj zive razni ljudi. Samo u drzavi Dzordziji ima oko sedamdesetak posto Afro-Amerikanaca kojima je zivot bio daleko od ruzicastok pre nesto oko pedesetak godina, verovatno i manje. Pa ako je prosecnom Amerikancu potrebno da mu filmovi nametnu ideju o sarolikosti, onda je on/ona jako tuzan/a individua. Naravno da je Obama po malo atipican predstavnik svoje rase, ali ipak nama obicnim gradjanima uliva nadu.
Puerta Puerta 02:01 21.07.2008

Re: Fikcija, ili ne ...?

Jelena Pavlović
Cinjenica je da su filmovi u kojima su predsednike SAD-a glumili crnci, uticali da jedan prosecan Amerikanac u svojoj podsvesti prihvati takvu ideju.Prosecan Amerikanac mora da prihvati da u okviru svog kontinenta pored roze obojene stvarnosti postoji i sarena u kojoj zive razni ljudi. Samo u drzavi Dzordziji ima oko sedamdesetak posto Afro-Amerikanaca kojima je zivot bio daleko od ruzicastok pre nesto oko pedesetak godina, verovatno i manje. Pa ako je prosecnom Amerikancu potrebno da mu filmovi nametnu ideju o sarolikosti, onda je on/ona jako tuzan/a individua. Naravno da je Obama po malo atipican predstavnik svoje rase, ali ipak nama obicnim gradjanima uliva nadu.

Ako se vratimo u ne tako daleku proslost, videcemo kakav je bio status Afro-Amerikanaca, i kakav je bio odnos u opste belaca prema crncima, i u tom smislu velikom broju amerikanaca bilo je apstraktno, blago receno da jedan Afro-Amerikanac bude predsednik SAD-a, prakticno nezamislivo, uvreda za naciju.
Danas, ne mnogo kasnije, stvari su se promenile. I filmovi i ne samo oni u opste mediji, uticali su na izjednacavanje, smanjenje podela pa i to da prosecan amerikanac prihvati u podsvesti ... nisu predsednike slucajno glumili crnci. To je uradjeno sa nekim ciljem koji je u dobroj meri postignut. Ni najmanje ne umanjujem zasluge Obame za to, on je verovatno jedini Afro-Amerikanac koji je mogao da udje u trku za predsednika. I u krajnjoj instanci, kada pominjemo individuu, ona kao takva nije ni imala svoje misljenje, prihatala je predrasudu misljenje vecine, to se otprilike prenosilo sa kolena na koleno, ta medjusobna mrznja, tako su decenijama vaspitavana deca, na drugu boju koze se gledalo sa visine. Upravo mediji su odigrali kljucnu ulogu i nestajanju predrasuda.
Da se ne lazemo, sta je danas nosenje mindjuse, pirsinga, a sta je znacilo pre 10-20 godina, na koji nacin se danas gleda na homo odnose i kakve oni "privilegije" uzivaju naspram osamdesetih, devedesetih. Ovo jesu banalna poredjenja, ali te pojave koje nisu samo filmovi, uticu na ljude, pa nekad i ono sto nije norlmalno postane, sta je onda bio problem da od neceg sto je u osnovi najnormalnije, da ljudi budu ravnopravni bez obzira na boju koze, postane prihvatljivo i tamo gde dugo nije.
pilenazaru pilenazaru 02:17 21.07.2008

Re: Fikcija, ili ne ...?

Ljudi shvatite da Cedi smeta malo liberalnija klima na blogu,jer ne zeli da im sad neko kritikama pokvari dil u pokusaju..
Razmislite malo zasto su prestali s napadima na DS..neko se zazeleo kolaca..
pilenazaru pilenazaru 02:19 21.07.2008

Re: Fikcija, ili ne ...?

sledece sto ocekujem je da podrzite teritorijalni integritet Srbije..makar mala dekonfiguracija vaseg stava..ah,sto ti je slast za vlast..
Puerta Puerta 02:24 21.07.2008

Re: Fikcija, ili ne ...?

sledece sto ocekujem je da podrzite teritorijalni integritet Srbije..makar mala dekonfiguracija vaseg stava..ah,sto ti je slast za vlast..

Je l ovo ide na moj racun ? Teritorijalni integritet Srbije je podrzan tamo gde treba da bude, u Ujedinjenim nacijama. I on nema, bas nikakve veze sa temom. Mozda indirektno, predsednik SAD-a , Kosovo, sve je to povezano, ali u ovom blogu tema je nesto drugo.
radojicic92 radojicic92 02:27 21.07.2008

Re: Fikcija, ili ne ...?

i u tom smislu velikom broju amerikanaca bilo je apstraktno, blago receno da jedan Afro-Amerikanac bude predsednik SAD-a, prakticno nezamislivo, uvreda za naciju.


nezamislivo je velikom broju i danas Puerta, nagledacemo se jos svacega
Puerta Puerta 02:31 21.07.2008

Re: Fikcija, ili ne ...?

radojicic92
i u tom smislu velikom broju amerikanaca bilo je apstraktno, blago receno da jedan Afro-Amerikanac bude predsednik SAD-a, prakticno nezamislivo, uvreda za naciju.nezamislivo je velikom broju i danas Puerta, nagledacemo se jos svacega

Da znam, ali danas je Obama u blagoj prednosti, sto je isto tako bilo nezamislivo. Prakticno sta god bilo on ce ostati upamcen, i bice simbol promena, za sada retorickih, videcemo da li i stvarnih, sustinskih.
radojicic92 radojicic92 02:46 21.07.2008

Re: Fikcija, ili ne ...?

Puerta
radojicic92
i u tom smislu velikom broju amerikanaca bilo je apstraktno, blago receno da jedan Afro-Amerikanac bude predsednik SAD-a, prakticno nezamislivo, uvreda za naciju.nezamislivo je velikom broju i danas Puerta, nagledacemo se jos svacega

Da znam, ali danas je Obama u blagoj prednosti, sto je isto tako bilo nezamislivo. Prakticno sta god bilo on ce ostati upamcen, i bice simbol promena, za sada retorickih, videcemo da li i stvarnih, sustinskih.


sustinskih promena ne verujem da ce biti jer je ekonomija za vreme genija toliko propala da otprilike sledi nekakav kolaps koji mnogi poklapaju sa vremenom Obaminog dolaska u Belu Kucu, te ce obojeni biti opet krivci, odnosno svalice na Obamu, a majstori koji su sve sjebali samo trljaju ruke

a da je pomak veliki, u pravu si, jeste

sto se tice New Yorkera i naslovne, smisljena je tako da digne tenziju, blize se izbori
pilenazaru pilenazaru 03:51 21.07.2008

Re: Fikcija, ili ne ...?

Je l ovo ide na moj racun ?


ti si neki racundzija?

covece,ako nisi skapirao,kometarisao sam Cedino negodovanje glede malo liberalnije politike na ovom blogu,ovih dana,od startovanja b92fm.Razlozi mogu biti razni

A. iscurela mu klima a propeler od ventilatora odleteo kod komsije,pa coveku vruce
B. izjalovilo mu se danas u kladionici
C.pripremaju se da udju u vladu pa im ne odgovara bujica kritike koja sledi ovde..

apropo toga,ocekujem blagu korekciju stava oko Kosova..
ceda_urosevic ceda_urosevic 06:46 21.07.2008

Re: Fikcija, ili ne ...?

e, pile, oladi majke ti.
radojicic92 radojicic92 02:23 21.07.2008

...

O cemu je ovaj blog Cedo?
radojicic92 radojicic92 03:04 21.07.2008

Re: ...

sad sam procitao jos jednom, pa ti si covece iskoristio Dilana i Obamu da napadnes svoje kolege Jelicu Greganovic, Coleta, gordanac, Biljanu Srbljanovic, Unfa genija, Angie i jos par. To nije lepo
Ne moze se covek samo i uvek baviti politikom, poludeli bi, treba se nekad i blesaviti ili podeliti nesto iz svog zivota sa prijateljima
znao je to i Dilan

i udari brejk strane odmah ispod video klipa koji si postavio, isto tako iz postovanja prema kolegama

ceda_urosevic ceda_urosevic 06:52 21.07.2008

Re: ...

radojčiću, ne napadam nikoga, posebno ne ove ljude koje si nabrojao. Nemam razloga za to, niti me to zanima. Neka piše svako šta hoće, ja se ne slažem sa idejom da je ovo mesto zamišljeno da se bilo šta "deli sa prijateljima". Klikni malo na arhivu, na stari blog, pa pogledaj koliko je starih tekstova o najraznovrsnijim temama, tek po neki o cveću i proleću.

Teme koje sam naveo u tekstu, samo su neke od. Na sreću ovde i dalje objavljuju ljudi zbog kojih sam se registrovao na blog. Ako se neko vređa, neka se vređa - ovde se u zadnje vreme neobično mnogo objavljuje ništa, ili bar ništa zanimljivo. To je istina, i ja to kažem naglas.

Ove gluposti o ldp-u koje je neko prosuo ovde, a u vezi sa mojim stavom o kvalitetu tekstova načelno gledano, neću ni da komentarišem.
Vera Johnson Vera Johnson 03:32 21.07.2008

sta bi bilo

gospodine urosevucu:

evo kopirala sam deo vaseg teksta;

"nije na meni da određujem šta se piše i kome se sve dozvoljava da piše, za to valjda ovde neki ljudi primaju platu"

u cemu je problem? u tome sto je napisano ili ko pise, ili zato sto vi ne primate platu i odlucujete ko ce i sta ce da pise? oprostite, ali meni ovo jako smrdi, bas smrdi na fasizam. ako ldp ovako gaji mlade kadrove, onda su im "majke" i "ocevi" otisli u persun. sta ce se dogoditi ako ldp vama poveri kontrolu javnih glasila?

kad ldp "pobedi" vi cete primati platu da odredjujete ko ce da pise i sta ce da pise?

sramota. najblaze receno.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 03:57 21.07.2008

Re: sta bi bilo

Vera Johnson
gospodine urosevucu:evo kopirala sam deo vaseg teksta;"nije na meni da određujem šta se piše i kome se sve dozvoljava da piše, za to valjda ovde neki ljudi primaju platu"u cemu je problem? u tome sto je napisano ili ko pise, ili zato sto vi ne primate platu i odlucujete ko ce i sta ce da pise? oprostite, ali meni ovo jako smrdi, bas smrdi na fasizam. ako ldp ovako gaji mlade kadrove, onda su im "majke" i "ocevi" otisli u persun. sta ce se dogoditi ako ldp vama poveri kontrolu javnih glasila?kad ldp "pobedi" vi cete primati platu da odredjujete ko ce da pise i sta ce da pise?sramota. najblaze receno.

Gospodjo, skroz se slazem sa Vama - i meni 'liberalizam' u Srbiji smrdi na totalitarizam.
Ja mislim da svi trebaju da imaju podjednako pravo da pisu, sto je i jednako pravo na slobodu govora
Vera Johnson Vera Johnson 04:37 21.07.2008

Re: sta bi bilo

Bojan Zdravic

Gospodjo, skroz se slazem sa Vama - i meni 'liberalizam' u Srbiji smrdi na totalitarizam.Ja mislim da svi trebaju da imaju podjednako pravo da pisu, sto je i jednako pravo na slobodu govora


s obzirom da ste rec liberalizam stavili pod (krnje doduse) navodnike, moracu da se slozim sa vama. naime, mislim da liberalizam (bez navodnika) u srbiji ne postoji.

sto se tice holivudske pomoci gos'n obami, videcemo. bilo je tu nekih "primaries" izbori se jos nisu dogodili... hilari je morala da pukne, obama je husein.

imam ja jednu staru "tetku", die hard democrat... hoce da umre od muke zbog "obaminih lazi". bice tu svega.
pilenazaru pilenazaru 04:38 21.07.2008

Re: sta bi bilo

i meni 'liberalizam' u Srbiji smrdi na totalitarizam.


meni sve u Srbiji smrdi na totalitarizam.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 04:51 21.07.2008

Re: sta bi bilo

pilenazaru
meni sve u Srbiji smrdi na totalitarizam.

i meni prijatelju, zato sam je i napustio daleke 91.
ceda_urosevic ceda_urosevic 06:58 21.07.2008

Re: sta bi bilo

ako ldp ovako gaji mlade kadrove, onda su im "majke" i "ocevi" otisli u persun. sta ce se dogoditi ako ldp vama poveri kontrolu javnih glasila?

kad ldp "pobedi" vi cete primati platu da odredjujete ko ce da pise i sta ce da pise?

sramota. najblaze receno.

Vera, vi očigledno živite u nekakvoj zabludi. Ništa ne razumem šta ste napisali. Ovo o gajenju kadrova mi je posebno zanimljivo. Još samo kad bih znao kakve to veze ima sa mojim životom ili ovim što sam napisao... Svašta.
d_sandic d_sandic 08:21 21.07.2008

Re: sta bi bilo

Bojan Zdravic
Gospodjo, skroz se slazem sa Vama - i meni 'liberalizam' u Srbiji smrdi na totalitarizam.
Ja mislim da svi trebaju da imaju podjednako pravo da pisu, sto je i jednako pravo na slobodu govora


Jos gore! Smrdi na komunizam, a to nikako ne valja.
Filip2412 Filip2412 04:42 21.07.2008

...

Obama je poznatu hipi grin pis mirotvorku Madlen Olbrajt ubacio u svoj tim a sad evo agituje ZAJEDNO sa MCCain-om da se znatno poveca broj americkih vojnika u Avganistanu.

Ocigledno da kako se blize izbori svi uvidjaju da je izmedju njega i ostalih opcija JEDINA razlika u boji koze pa se sad to sve vise potencira dok ne postane jedina tema u kampanji. Uostalom, mnogo je udobnije govoriti o tome nego o ubijanju Irackih civila recimo. Demokrate su jasno podrzale rat kada je trebalo a cak ni sada niko jasno ne kaze da taj rat treba odmah prekinuti. Posto je i slepcu jasno da su isti ko republikanci moralo je naci nesto cime ce se hraniti zuta stampa a zatupljivati mozak ionako tupavog prosecnog biraca - kao na primer... racial issues..

Da li je za 400,000 zrtava rata u Iraku zaista bitno koja prava imaju crnci u americi i da li ce predsednik biti crnac?
Naravno ne, isto im sleduje ko god da je sledeci predsednik.
Ivan Marović Ivan Marović 06:10 21.07.2008

Glavu gore, sinko!

ceda_urosevic
... i tihom, a opet vrlo primetnom odlasku onih zbog kojih je ovo mesto postalo tako važno i tako VIP...
Znam da ti nedostajem, veruj mi nedostajem i sebi, ali ne brini ništa, u pitanju je samo kratka letnja pauza, vratiću se na blog, dok si rekao keks.
ceda_urosevic ceda_urosevic 06:45 21.07.2008

Re: Glavu gore, sinko!

Ivan Marović
ceda_urosevic
... i tihom, a opet vrlo primetnom odlasku onih zbog kojih je ovo mesto postalo tako važno i tako VIP...
Znam da ti nedostajem, veruj mi nedostajem i sebi, ali ne brini ništa, u pitanju je samo kratka letnja pauza, vratiću se na blog, dok si rekao keks.

:) čekam te Ivane, čekam. :)
pilenazaru pilenazaru 06:45 21.07.2008

Re: Glavu gore, sinko!

ceda_urosevic
... i tihom, a opet vrlo primetnom odlasku onih zbog kojih je ovo mesto postalo tako važno i tako VIP.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.
ekskuliraj marovicu..ovom nedostaje neko mnogo lepsi od tebe..
pilenazaru pilenazaru 06:47 21.07.2008

Re: Glavu gore, sinko!

vratiću se na blog, dok si rekao keks.

jao nama....
Ivan Marović Ivan Marović 06:50 21.07.2008

Re: Glavu gore, sinko!

pilenazaru
neko mnogo lepsi od tebe
Mnogo lepši od mene? Da si rekao malo lepši pa i nekako, ali mnogo lepši!? Pa kako sad da ekskuliram? Ogledalce, ogledalce, nije valjda da se pojavio neko mnogo lepši od mene?
pilenazaru pilenazaru 06:51 21.07.2008

Re: Glavu gore, sinko!

Ivan Marović
pilenazaru
neko mnogo lepsi od tebe
Mnogo lepši od mene? Da si rekao malo lepši pa i nekako, ali mnogo lepši!? Pa kako sad da ekskuliram? Ogledalce, ogledalce, nije valjda da se pojavio neko mnogo lepši od mene?

ako me oci ne varaju B.S. je mnogo lepsa od tebe..i da, dzaba si krecio.mislio je na nju..
Ivan Marović Ivan Marović 06:53 21.07.2008

Re: Glavu gore, sinko!

pilenazaru
ako me oci ne varaju B.S. je mnogo lepsa od tebe..
Ona je žensko, to se ne važi. Ona može samo da bude lepša, ali nikako lepši. Pogotovo ne mnogo lepši. Sad mi je lakše, bio sam se prepao da ima neko lepši od mene.
ceda_urosevic ceda_urosevic 06:53 21.07.2008

Re: Glavu gore, sinko!

pile, na reč si od banovanja, zbog grešnih misli od ranog jutra i spin-a koji spinuješ.
pilenazaru pilenazaru 06:55 21.07.2008

Re: Glavu gore, sinko!

Ivan Marović
pilenazaru
ako me oci ne varaju B.S. je mnogo lepsa od tebe..
Ona je žensko, to se ne važi. Ona može samo da bude lepša, ali nikako lepši. Pogotovo ne mnogo lepši.

mozda si strucnjak za gramatiku,ali i dalje mislim da u usporedbi sa B.S. nemas sanse..
dzu dzu 07:37 21.07.2008

vala čedo

u pravu si. ovde se od nekog vremena lupeta na angro. obaška neduhovito i netalentovano.

iskreno, uopšte me ne zanima da na ovako javnom mestu čitam dal je neko piškio ili kakio. dizvinete.

živela osrednjost, živeli mediokriteti!

sm58 sm58 08:21 21.07.2008

Troll...

ili ne,ali registrovao sam se i poceo da komentarisem,na angazovanim tekstovima,smatrajuci da tako treba i da to ima smisla.Nemam puno vremena,a ni potrebe da se zabavljam na ovom mestu,ali sam ubrzo shvatio da je mnogima(ili bar vecini)to potrebno.Posto se nisam uklopio,sam sam sebe "banovao",pa nisam primetio da nekom nedostajem.U ocekivanju,za mene prihvatljivijih tekstova,povremeno svratim,"prelistam" i produzim dalje.....
Dobar ti je tekst Cedo...
Pozdrav
(sm58 je samo model,jednog vrhunskog proizvodjaca mikrofona)
man ray loves me man ray loves me 09:46 21.07.2008

sta me interesuje

čitajući blog, sve češće pitam - a što bi to mene zanimalo

pa, ocekivala sam barem jedan rant povodom exita i jadne devojke kojoj je pala grana na glavu, u kome bih zdusno ucestvovala. to je nekako proslo, nikog nije briga (u zvanicnim vestima).
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:35 21.07.2008

arbiter elegantiarum

Za pocetak cedo_urosevicu, bilo bi fino kada bi se bar predstavio, pa da znam ko mi to blogove tako stručno ocenjuje, jer mi
Vi, naravno, shvatate da je ceda_urosevic - samo nick.
(na šta je svedena tvoja biografija ovde), ništa ne znači.
Doduše ovo što ti radiš nije prvi put...već smo ovde već viđali "ocenjivače", načitali se i goreg od tvojih pisanija, sa sve kritikama meda, leptira i naravno
o kvočkama
, još samo da počneš da baješ o bitnima i nebitnima i na liniji si (što ti je kako se do sada moglo i videti glavni cilj ovde).
Na žalost se, čitajući blog, sve češće pitam - a što bi to mene zanimalo, ali ok - nije na meni da određujem šta se piše i kome se sve dozvoljava da piše, za to valjda ovde neki ljudi primaju platu. Ono, kvalitet tekstova i to. Nivo, što bi rekli.

Ne znam da li si ti shvatio da je blog lični dnevnik, što znači da ljudi koji ovde pišu mogu da pišu o čemu god žele, kako god žele. Što se tiče nivoa, tu moram da priznam da bih i ja povremeno imala primedbe, uzmimo na primer tebe...mada očito postoje ljudi koji lični dnevnik shvataju kao partijsku tarabu za zarađivanje sićušnih poena. Zbog toga ti valjda i smeta "zabava"... ne znam zašto onda svoje visokoumne, naravno na nivou tekstove ne objavljuješ tamo gde im je valjda mesto...potraži neki medij zainteresovan da objavi tvoj nivo, da se ne bi ovde baktao sa očito neozbiljnima, sa sve onima koji sudeći po tvom pisanju ne znaju da zarade svoju platu.
Što se tiče govna s mlekom, korišćenje toga je tek pokazatelj tvog nivoa.
Ja bih se zadržala na svom nivou i tvoj sastav opisala narodnom "Našla se vila u čem nije bila".

Obzirom da si me već jednom banovao kada sam ometala tvoj koncept partijskog uvlačenja na nivou, a i da voliš unapred da pretiš banovanjem onima koji se ne slažu sa tvojim pisanjima, ja bih ti preporučila da napišeš sve ono što mi ostali propustimo neodgovorno pišući o stvarima koje navodiš, naravno blagovremeno i na nivou.
man ray loves me man ray loves me 12:01 21.07.2008

Re: arbiter elegantiarum

pretpostavicu da je ovaj post greskom odgovor na moj post.
ceda_urosevic ceda_urosevic 12:48 21.07.2008

Re: arbiter elegantiarum

Uvek mi je drago kad ti ovako upotpunim dan Jelice. Udahni duboko, biće još prilike. A sad se malo iskuliraj, baš si se zanela. Kao i obično.
AlexDunja AlexDunja 13:04 21.07.2008

Re: arbiter elegantiarum

ceda_urosevic
Uvek mi je drago kad ti ovako upotpunim dan Jelice. Udahni duboko, biće još prilike. A sad se malo iskuliraj, baš si se zanela. Kao i obično.

e, cedo.
malo pristojnosti ne bi bilo na odmet.
malo samo.ako ti nije tesko.pliz.
ceda_urosevic ceda_urosevic 13:08 21.07.2008

Re: arbiter elegantiarum

AlexDunja
ceda_urosevic
Uvek mi je drago kad ti ovako upotpunim dan Jelice. Udahni duboko, biće još prilike. A sad se malo iskuliraj, baš si se zanela. Kao i obično.

e, cedo.
malo pristojnosti ne bi bilo na odmet.
malo samo.ako ti nije tesko.pliz.

Eee, AlexDunja kad dočekam da i mene braniš od nepristojnih opaski (mada ne vidim šta je ovde nepristojno), pa ovakav komentar uputiš Jelici na primer, onda ti izlazim u susret 100%.
AlexDunja AlexDunja 13:12 21.07.2008

Re: arbiter elegantiarum

:))) docekaces.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:28 21.07.2008

e moj čedo,

sam sam kliknuo da tvoj tekst i nikad više. zaista.
mislim da je krajnje nekolegijalno (u najmanju ruku) da na ovakav način komentarišeš tekstove svojih kolega blogera. zato postoji opcija komentar posle svakog teksta.
možda si ti pojam "blog" pomešao sa nekim drugim. nije ovo ispostava političke stranke, mada bi neki voleli, da se kače samo stranačka saopštenja i politički komentari. ima života i izvan politike. probaj. zabavno je.
i nemoj mi previše idealivovati "stari" blog. idi samo do svoje miljenice pa ćeš videti čega sve tu ima. neki se od nas ipak i sećaju. a tu je i arhiva.
nije na meni da određujem šta se piše i kome se sve dozvoljava da piše

mogu da kažem samo hvala bogu. mogu misliti na šta bi ličio blog da ga ti uređuješ. možda na sajt LDP?
ceo ovja tekst je mogao i bez sramnog uvoda. mogao je obama i bez toga. ako si želeo pažnju - dobio si je.
što se mene tiče, posle onakvih uvreda koje si uputio pre svega koleginicama na blogu, bojim se da više ni ja nemam šta da tražim ovde. radije ću čitati tekstove o kvočkama, kučićima, besnim fokovima, Dunavu, sindikalnim udruživanjima. Mnogo su bolji.

srdjan mitrović
d_sandic d_sandic 10:30 21.07.2008

Re: e moj čedo,

i nemoj mi previše idealivovati "stari" blog. idi samo do svoje miljenice pa ćeš videti čega sve tu ima. neki se od nas ipak i sećaju. a tu je i arhiva.


Ne podsecaj me,covece, na taj komesarski period! I bez toga imam neku ucninu u zeludcu danas.
ceda_urosevic ceda_urosevic 10:37 21.07.2008

Re: e moj čedo,

Srđane, pojam "blog" se ovde nikada nije shvatao po definicijama iz vikipedije ili slično. Ovo mesto je uvek bilo čisto politički angažvoano, sa pratećim tekstovima, analizama, mišljenjima i informacijama. Nisam nikakve uvrede uputio bilo kome, kao što se ovde spočitava, nemam ništa protiv druženja, rekao sam to već, ali postoje i drugi načini. My space, otvaranje svoje web strane i tome slično su samo neki od načina. Niko nikada nije ovo mesto shvatao kao prostor gde ćemo se privatno nadmudrivati i pisati blog na blog o najnevažnijim stvarima. Pažnju nisam tražio, niti mi treba u smislu u kome si napisao. Super je što ovde ima publike za tekstove koje sam naveo, samo ne verujem da je to ideja. Ja ne želim da uređujem bilo šta, kažem da to već neko radi, sad što se meni ne sviđa kako se taj posao obavlja, to je moja stvar i moj stav, koji ne bi trebalo da vređa bilo koga. E, a ako vređa - to već nije moj problem.
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:46 21.07.2008

?

Ovo mesto je uvek bilo čisto politički angažvoano, sa pratećim tekstovima, analizama, mišljenjima i informacijama.

Ti Čedo ili ne znaš da čitaš ili ne znaš gde si. Ovo je VIP Blog B92, ovo nije Info sajt B92...

Niko nikada nije ovo mesto shvatao kao prostor gde ćemo se privatno nadmudrivati i pisati blog na blog o najnevažnijim stvarima.


Ako si ti niko, onda je ova tvrdnja tačna.

Super je što ovde ima publike za tekstove koje sam naveo, samo ne verujem da je to ideja.


Raspitaj se prvo šta je ideja, pa onda piši o tome, manje ćeš ljudi uvrediti svojim neznanjem.

Ja recimo mislim da to što ti pišeš pas s maslom ne bi pojeo, da bi svaki info medij krepao od smeha kad bi mu ponudio da to objavi, pa ti ipak i dalje ovde pišeš...sad ako to tebe vređa,
to već nije moj problem.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:53 21.07.2008

Re: e moj čedo,

Ovo mesto je uvek bilo čisto politički angažvoano, sa pratećim tekstovima, analizama, mišljenjima i informacijama.

koliko ti nemaš pojima, to je za pesmu (što bi rekla moja drugarica jeca)
idi malo do arhive, nemoj na pričaš napamet.
E, a ako vređa - to već nije moj problem.

ako nekog vređaš, itekako je tvoj problem.
ceda_urosevic ceda_urosevic 10:57 21.07.2008

Re: e moj čedo,

Nisam uvredio nikoga time što sam rekao da mi se ne dopada 95% tekstova koji se objavljuju ovde. Ne vređam nikoga što kažem za ispraznu priču bez smisla i svrhe da je upravo to što jeste, niti se vređam kad tako (ili suptilnije, korektnije) bilo ko oceni moj tekst. Zato, spin off.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:03 21.07.2008

Re: e moj čedo,

Zato, spin off.

lepo čedo. na nivou.
samo da te pitam: ko je tebe postavio za velikog inkvizitora? jel imaš ti to napismeno?
jedno je kada ti se tekstovi ne sviđaju, a drugo je kada prozivaš i vređaš i postavljaš tekst o tome.

Jelica Greganović Jelica Greganović 11:03 21.07.2008

Re: e moj čedo,

Nisam uvredio nikoga time što sam rekao da mi se ne dopada 95% tekstova koji se objavljuju ovde.


Na žalost cedo, jesi, samo što ti to ne shvataš, kao ni mnogo šta drugo...ako se ne vređaš na kritiku ispraznosti, a što si me onda banovao?

Ne vređam nikoga što kažem za ispraznu priču bez smisla i svrhe da je upravo to što jeste


Da je upravo to što jeste? Primećuješ li ti, pratiš li ti uopšte šta pišeš? Ko si ti? Predstavi se konačno, da znam sa kakvim kapacitetom imam posla.
ceda_urosevic ceda_urosevic 11:07 21.07.2008

Re: e moj čedo,

Srđane, toliko je tekstova koji mi se ne dopadaju, da se nosim mišlju da ceo blog posvetim tome, ovo je samo preview. Pa da ne bih išao od vrata do vrata, ja ću da okačim poster i kažem naglas ono što određeni broj blogera već duže vreme misli.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:10 21.07.2008

Re: e moj čedo,

ajde. jedva čekam.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:11 21.07.2008

Re: e moj čedo,

da se nosim mišlju da ceo blog posvetim tome, ovo je samo preview.

E 'ajde, dugo nismo imali zabavu te vrste...baš sam se poželela da ponovo neko počne svima da soli pamet i partijski nas usmerava. Daj vidi ako možeš i neki štrajk da organizuješ, baš bi bilo zgodno.
cedo, predstavi se, samo da znamo ko iznosi
ono što određeni broj blogera već duže vreme misli.
ceda_urosevic ceda_urosevic 11:12 21.07.2008

Re: e moj čedo,

Tebe tamo neće biti. Čisto da znaš.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:13 21.07.2008

Srđane,

Tebe tamo neće biti. Čisto da znaš.


Je l' ti sad lakše...vidi kako umiljava...ceda je to.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:15 21.07.2008

Re: e moj čedo,

Tebe tamo neće biti. Čisto da znaš.

nemoj mene da izostaviš,molim te. neću da se osećam kao crnogorci za vreme bombardovanja. moji tekstovi su isprazni i nevažni. i takvi treba da ostanu.
ceda_urosevic ceda_urosevic 11:16 21.07.2008

Re: Srđane,

Jelica Greganović
Tebe tamo neće biti. Čisto da znaš.


Je l' ti sad lakše...vidi kako umiljava...ceda je to.

čudno je kako ti Jelice na osnovu svojih osobina karakterišeš druge ljude misleći da smo svi poput tebe. Umiljavanje i slične provokacije su stvarnoo do te mere niske, da je mene na tvoj red pomalo sramota tvojih godina i ozbiljnosti koje bi one trebalo da nose.
ceda_urosevic ceda_urosevic 11:17 21.07.2008

Re: e moj čedo,

Srđan Mitrović
Tebe tamo neće biti. Čisto da znaš.

nemoj mene da izostaviš,molim te. neću da se osećam kao crnogorci za vreme bombardovanja. moji tekstovi su isprazni i nevažni. i takvi treba da ostanu.

fazon je u tome što ja to ne mislim za tvoje tekstove. A ti sad ako se svrstavaš - svrstavaj se, tvoja stvar, to ne menja moj stav.
d_sandic d_sandic 11:17 21.07.2008

Re: Srđane,

Ej, ljudi, da ne odete predaleko?
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:20 21.07.2008

Re: Srđane,

Ej, ljudi, da ne odete predaleko?

u pravu si. odoh da gledam genijalnu seriju !Najgora nedelja u mom životu". preporučujem upravo gledam "najgori božić u mom životu" što se vodi kao treća sezona, a nije.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:22 21.07.2008

cedo,

čudno je kako ti Jelice na osnovu svojih osobina karakterišeš druge ljude misleći da smo svi poput tebe.


Pa nisam ja pisala udvoričku prozu, no ti, a tada si pištao kada sam ti napisala da su ti
Umiljavanje i slične provokacije su stvarnoo do te mere niske


da je mene na tvoj red


Ovo doduše ne razumem, ali pretpostavljam da se radi o nekom nivou pismenosti...

da je mene na tvoj red pomalo sramota tvojih godina i ozbiljnosti koje bi one trebalo da nose.


cedo, ti kanda imaš ozbiljan problem sa godinama, nedavno si pištao da te neozbiljno shvataju zbog premalo godina, sad pokušavaš da meni spustiš mojim godinama...mada, to je kao i prošli put kada si to isto probao ispod nivoa...
cedo, ko si ti?
d_sandic d_sandic 11:25 21.07.2008

Re: cedo,

cedo, ko si ti?


Kukavica? Kada dama trazi da se predstavis , ili to uradi ili zacuti!
ceda_urosevic ceda_urosevic 11:32 21.07.2008

Re: cedo,

Malo ti je isfurana ta priča o udvoričkoj prozi, nije ni onda bila zanimljiva. Probao sam da sročim rečenicu tako da je što bolje razumeš, zvog novog slenga koji gajiš ovde. I šta te briga ko sam ja? Kao da je to važno - pljuješ svakako.
Ljuttko Ljuttko 11:53 21.07.2008

Re: e moj čedo,

Preciziraj šta je to odredjeni broj blogera- da li je to bio neki simpozijum , većalo se i ocenjivalo. Počinjes rečenicu o tome da se tebi mnogi tekstovi ne dopadaju a završavaš sa - odredjenim blogerima već duže vreme - što je taman jadno i neodredjeno kao rečenica u tabloidima - iz naših izvora bliskih peri miki i djoki.
Mislim, ako je bio neki plenum i ako su date ocene , red je da se zna kad, ko i gde umesto ovih kukavnih govana sa mlekom kojima gadjas sve one tekstove koji se tebi ne dopadaju. Jesu li tebe na tom plenumu odredili da budeš glasnogovornik o pošasti banalizacije bloga koji ne odgovara tvojim i standardima određenog broja blogera već duže vreme ili si se samoproglasio. Meni je svejedno , pravo da ti kažem ali ako većć imaš ideju da si bitan nemoj se zaklanjati iza bitnijih i odredjenih nego stisni muda pa objavi.
Pošto već iznosiš svoju definiciju bloga B92 kao mesta za isključivo umne i na nivou političke analize , a sad nisi zadovoljan srozavanjem nivoa i srozavačima predlažeš osnivanje nekog drugog mesta za njihove opskurne postove koji "i... to nema baš mnogo veze ni sa čim na svetu, posebno ne sa našim svakodnevnim životom. " mogu li da te pitam - zašto onda za svoje umne , na nivou i na liniji i u vezi sa tvojim svakodnevnim životom postove ti sam sa odredjenim brojem blogera ne napraviš svoje mesto i tamo se ne ponašaš shodno svojim strogim i pravednim pravilima o pisanju.
Mislim, jedna takva diferencijacija je već bila, jedan novi blog se već rodio pa sad, što da ne cveta hiljadu cvetova , probaj i ti umesto da druge upućuješ na takav posao.
E da, apropo pominjanja sintagmi sa govnima, i meni se mota jedna po glavi - ali ću je ipak sačuvati kao i ti za neko drugo vreme i blog.



ceda_urosevic
Srđane, toliko je tekstova koji mi se ne dopadaju, da se nosim mišlju da ceo blog posvetim tome, ovo je samo preview. Pa da ne bih išao od vrata do vrata, ja ću da okačim poster i kažem naglas ono što određeni broj blogera već duže vreme misli.

ceda_urosevic ceda_urosevic 11:57 21.07.2008

Re: e moj čedo,

kad budem napisao blog o tome, većaćemo i ovde. Određenije, za sada 10ak blogera sa kojima sam privatno razgovarao o blogu, verujem da nezadovoljnih ima još. I odkad je rešenje odlazak? Šta, čim neko kaže da ima protiv tekstova ovde jednako tretiranih blogera, odmah šut karta. Pa, ok, i to je legitimno.
Ljuttko Ljuttko 12:20 21.07.2008

Re: e moj čedo,

Pa da budemo precizni ti si prvi predložio odlazak onima koji po tebi banalizuju blog. Gle, prema broju postova i njih može biti i desetak i više.
Znaš i ja i desetak mojih prijatelja sa kojima privatno razgovaram verujemo da krugove u žitu prave marsovci ali za to još nema ozbiljnih dokaza. Mada i ja verujem da nas koji u to verujemo ima još više. Tako da o ličnom verovanju, možemo diskutovati i špekulisati do iznemoglosti.
Ti si lično mišljenje o tekstovima na blogu prezentirao kao opšti stav, napisao si to grubo, uvredljivo i neduhovito i izmedju takvog uvoda i zaključka stavio čorbu od teksta o Obami. Pa si kao, očekivao da se diskutuje o Obami. I još ćeš se iznenaditi i ciknuti što o tako ozbiljnoj temi iz naših života nema odgovarajućeg odziva
A onako ispod žita najvoleo bi da pričamo o nezadovoljnima i ostalim blogpikanterijama i da se gadjmo govnima ko je bitniji, ko nedostaje, ko bolje piše.
Mislim, koji će ti Obama , mogao si odmah da predložiš većanje pa da se izjasni ko hoće. To bi blogu baš dalo po posustaloj dinamici i postiglo novo. Jer nekolicina ima nešto protiv tekstova ključna je reč. Nisu tu da ih komentarišu pozitivno ili negativno ali da ih ocene na gomili tj u loncu, kao govna sa mlekom, da. Ti si tako nastupio, pa sad ako ne vidiš da je to loše , ni ja više nemam šta da ti kažem na temu



ceda_urosevic
kad budem napisao blog o tome, većaćemo i ovde. Određenije, za sada 10ak blogera sa kojima sam privatno razgovarao o blogu, verujem da nezadovoljnih ima još. I odkad je rešenje odlazak? Šta, čim neko kaže da ima protiv tekstova ovde jednako tretiranih blogera, odmah šut karta. Pa, ok, i to je legitimno.

Tamara Ćetković Tamara Ćetković 12:51 21.07.2008

Re: e moj čedo,

Ljuttko
izmedju takvog uvoda i zaključka stavio čorbu od teksta


Ljuttko Ljuttko 13:05 21.07.2008

Tamara:)

Sad bi htela da malo i ja trolujem pozdravima i zeljama ali se bojim bana ko batina:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana