Kako se nositi sa rakom/tumorom ?

Kazezoze RSS / 17.07.2008. u 09:44

 Nedavno dobih koristan mail od prijatelja:

 

GODINAMA SE LJUDIMA GOVORI DA JE KEMOTERAPIJA JEDINI NAČIN DA SE POKUŠA ( „POKUŠATI" JE PRAVI IZRAZ) ELIMINACIJA RAKA. JOHN HOPHINS GOVORI DA POSTOJI I DRUGI NAČIN.



Kako se nositi sa rakom prema Johnu Hophinsu?



1. Svaka osoba posjeduje ćelije raka u svom organizmu. Ćelije raka se ne mogu identificirati standardnim testovima, sve dotle dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kada liječnici kažu pacijentu da više nema malignih ćelija, poslije terapije, to samo znači da se testom ne mogu identificirati ćelije raka, jer je njihov broj smanjen na nivo koji se ne može registrirati.

2. Ćelije raka se pojavljuju u životu svakog čovjeka 6 do 10 puta.

3. Kada je imuni sistem čovjeka dovoljno jak, ćelije raka se uništavaju i spriječava se njihovo umnožavanje.

4. Kada osoba ima rak to nagovještava da je došlo do smanjenja hranjivih materija. Razlozi se mogu tražiti u genetici, životnoj sredini, hrani ili načinu života.

5. Da bi se ovo smanjenje nadoknadilo, potrebno je promijeniti ishranu kako bi se poboljšao imuni sistem.

6. Kemoterapija podrazumijeva uništavanje ćelija raka, ali također uništavanje i zdravih ćelija u koštanoj srži i digestivnom traktu, a također može doći da oštećenja jetre, bubrega, srca, pluća i dr.

7. Zračenjem se, pored uništavanja ćelija raka, sagorijevaju i oštećuju i zdrave ćelije i organi.

8. U početku se kemoterapijom ili zračenjem smanjuje veličina tumora. Međutim, daljnjom primjenom kemoterapije i zračenja, nema više rezultata kod eliminacije tumora.

9. Kada u organizmu ima previše toksina nastalih kemoterapijom i zračenjem, imuni sistem je poljuljan ili uništen, što dovodi do toga da osoba postaje podložna raznim vrstama infekcija i drugim komplikacijama.

10. Kemoterapija i zračenje može dovesti do mutacije ćelija koje postaju rezistentne i teško ih je uništiti. Operacijom se također može uzrokovati širenje ćelija raka.

11. Preporučuje se da ćelije raka ne treba hraniti i tako poticati njihovo umnožavanje.

a. Šećer hrani ćelije raka. Izbacite šećer i time ćete odstraniti vrlo značajnu hranu ćelijama raka. Zamijene za šećer su takođe štetne. Bolje su prirodne zamijene u vidu meda ili melase, ali u vrlo malim količinama. Kuhinjska sol posjeduje štetne dodatke koji joj daju bijelu boju. Umjesto nje preporučuju se Bragove amino-kiseline ili morska sol.

b. Mlijeko potiče organizam da proizvodi sluz, pogotovo u digestivnom traktu. Sluz hrani ćelije raka. Izbacivanjem mlijeka i zamjenom sa nezaslađenim soja mlijekom, ćelije raka će „gladovati"

c. Ćelije raka bujaju u kiselom okruženju. Mesna dijeta je kisela i bolje je jesti ribu i malo piletine nego junetinu i svinjetinu.. Meso također sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su svi štetni, pogotovo za oboljele od raka.

d. Dijeta koja se sastoji od 80% svježeg povrća i sokova, žitarica, klica, jezgra i malo voća stvorit će alkalnu sredinu u organizmu. 20% ishrane može biti kuhana hrana, uključujući fažol. Sokovi od svježeg povrća proizvode žive enzime, koji se lako apsorbiraju i dospijevaju na ćelijski nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i potiče razvoj i rast zdravih ćelija. Da biste omogućili živim enzimima da stvaraju zdrave ćelije, pokušajte piti svježe sokove od raznog povrća. Jedite sirovo povrće 2 do 3 puta na dan. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40ÚC.

e. Izbjegavajte kavu, čaj, čokoladu jer imaju visok nivo kofeina. Zeleni čaj je mnogo bolji i ima sastojke koji pomažu borbu protiv raka. Treba piti nezagađenu ili filtriranu vodu da bi se izbjeglo konzumiranje toksina i teških metala, koje sadrži voda iz slavine. Destilirana voda je kisela i treba je izbjegavati.

12. Proteini iz mesa se teško probavljaju i potrebno je mnogo enzima za probavljanje. Neprobavljena hrana ostaje u utrobi i uzrokuje stvaranje dodatnih toksina.

13. Zidovi ćelija raka prekriveni su otpornim proteinom. Suzdržavanjem od konzumiranja mesa oslobađa se više enzima, koji napadaju proteinske zidove ćelija raka i omogućavaju prodor obrambenih ćelija koje uništavaju ćelije raka.

14. Neke materije podižu imuni sistem (IP6, flor, antioksidanti, vitamini, minerali EFA i dr.) i omogućavaju da obrambene ćelije organizma uništavaju ćelije raka. Vitamin E omogućava ubijanje ćelija raka, što predstavlja normalnu reakciju organizma u uklanjanju oštećenih, nepoželjnih i nepotrebnih ćelija.

15. Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.

16. Ćelije raka ne napreduju u sredini sa puno kisika. Tjelesne vježbe i duboko disanje dopremaju više kisika do ćelija. Terapija kisikom obezbjeđuje uništavanje ćelija raka.



MOLIM VAS PROSLIJEDITE OVO LJUDIMA DO KOJIH VAM JE STALO!!

MOLIM VAS PROČITAJTE I OVO:



1. Ne koristite plastičnu ambalažu

2. Ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama

3. Ne koristite plastično suđe u mikrovalnoj pećnici.



John Hophins je ovo napisao u svojim novijim člancima. Ovo je također dostavljeno i Vojnom medicinskom centru Valter Rid. kemijski element Dioxin uzrokuje rak, posebno na dojci.

Dioksin je visoko toksičan za ćelije našeg organizama. Zato ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama jer se na taj način oslobađa dioksin iz plastike. Nedavno je dr Edvard Fudjimoto, welness manager u bolnici Castle, govorio na televijiji o zdravstvenim rizicima. Tada je govorio o dioksinu i njegovom štetnom djelovanju na ljude. Rekao je da ne smijemo grijati hranu u mikrovalnoj pećnici u plastičnom suđu. Ovo se pogotovo odnosi na hranu koja sadrži masnoće. On navodi da kombinacija masnoće, visoke temperature i plastike oslobađa dioksin koji prodire u hranu i na kraju u ćelije organizma. Umjesto plastike on preporučuje upotrebu stakla, kao što je vatrostalno, pireks ili keramika, koji ne sadrže dioksin. Dakle, hrana koja je pakirana u plastiku, mora se izvaditi i podgrijati u nečem drugom.

Papir se može koristiti ako znate od čega je izrađen. Ipak je najsigurnije koristiti vatrostalno staklo. On je također podsjetio da su neki restorani brze hrane zamijenili plastičnu ambalažu sa papirnom. Dioksin je bio jedan od razloga.

Također je podvukao da je plastična ambalaža jednako opasna i ako se koristi za poklapanje sudja u kome se grije hrana u mikrovalnoj pećnici. Umjesto plastike, upotrijebite papir za pokrivanje hrane u mikrovalnoj pećnici.



Komentari (52)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

stari92 stari92 10:37 17.07.2008

Dobri saveti,ali ..

Možda bi ovom iscrpnom tekstu trebalo dodati,kroz formu komentara,tabelarni prikaz
dijagnostifikovanja raznih oblika kancera u poslednjih tridesetak godina,kao i regione
sa povećanim procentom,a kao posledicu kontaminiranosti sredine.
D.R.
Kazezoze Kazezoze 11:53 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

stari92
Možda bi ovom iscrpnom tekstu trebalo dodati,kroz formu komentara,tabelarni prikazdijagnostifikovanja raznih oblika kancera u poslednjih tridesetak godina,kao i regionesa povećanim procentom,a kao posledicu kontaminiranosti sredine.D.R.

bilo bi svakako interesantno pogledati te tabele, ali ja bash nemam mnogo vremena da sad trazhim tabelu po internetu, ako neko postavi bicu mu zahvalan...
stari92 stari92 12:41 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

nije od presudnog značaja tabelaran prikaz.
Nažalost nisam u mogućnosti da participiram,ali koga bude zanimalo pronaći će i videti da postoji
veza između kontaminiranosti i rapidnog uvećanja obolelih.
Sa druge strane,zdrava pamet i posmatranje zabačenih oblasti globalnog sela,reći će da se tamo
umire kao i vekovima ranije,ili zbog gluposti pred predatorima,nesrećnog slučaja ili od starosti.
Bitna stavka u izbegavanju pošasti je i sfera tvog interesovanja,ako sam te do sada dobro čitao-Budizam.
tj. pristup i sagledavanje života kao dar ili kaznu,te ponašanje u skladu sa tim.

poz. D.Ristić.
Kazezoze Kazezoze 13:14 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

pa negde sam prochitao podatak da na himalajima postoji pleme Hunza, koje nikada u svojoj istoriji nije medju bolestima imalo neshto shto bi moglo podsecati na rak.
dr ernst krebs kazhe da je to zbog nachina ishrane tih ljudi .
to nije zbog toga shto su vegetarijanci, nego zbog toga shto jedu nekakvo semenje koje je bogato vitaminom B17.
dr krebs tvrdi da, kad bi zapadna ishrana doshla u to podruchje, shansa o dobijanju raka bi se povecala.
eskimi takodje nisu nikada imali sluchaj raka medju bolestima...
stari92 stari92 13:33 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

ajde sad malo teorija zavere :
Planetarno naj,najveći igrač i izvor prihoda Medžik Džonson obole od kancera.
Godinu dana industrije raznih fela preko medija razrađuju biznis.On napušta
svet sporta,oproštaj itd.
Nakon nekog vremena kada su pali prihodi,nema novog kralja ili zabavljača
mase,na volšeban način se vraća izlečeni Medžik u tim i igru.
To je jedan od slučajeva koji su podgrejali priču,da su mnoge bolesti nastale
i ubačene smišljeno kao kontrola i izvor prihoda moćnika,samo se razlikuju
tipovi i vrste trovanja u zavisnosti od regiona i platežne moći mase.
AIDS,EBOLA,..ima toga daleko ga bilo,dosta.
Slučajnost ili ..
D)
ivana23 ivana23 15:17 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

stari92
ajde sad malo teorija zavere lanetarno naj,najveći igrač i izvor prihoda Medžik Džonson obole od kancera.Godinu dana industrije raznih fela preko medija razrađuju biznis.On napuštasvet sporta,oproštaj itd.Nakon nekog vremena kada su pali prihodi,nema novog kralja ili zabavljačamase,na volšeban način se vraća izlečeni Medžik u tim i igru.To je jedan od slučajeva koji su podgrejali priču,da su mnoge bolesti nastalei ubačene smišljeno kao kontrola i izvor prihoda moćnika,samo se razlikujutipovi i vrste trovanja u zavisnosti od regiona i platežne moći mase.AIDS,EBOLA,..ima toga daleko ga bilo,dosta.Slučajnost ili ..D)

Medžik Džonson je bio pozitivan na HIV!
radojicic92 radojicic92 18:33 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

Kazezoze
pa negde sam prochitao podatak da na himalajima postoji pleme Hunza, koje nikada u svojoj istoriji nije medju bolestima imalo neshto shto bi moglo podsecati na rak.
dr ernst krebs kazhe da je to zbog nachina ishrane tih ljudi .
to nije zbog toga shto su vegetarijanci, nego zbog toga shto jedu nekakvo semenje koje je bogato vitaminom B17.
dr krebs tvrdi da, kad bi zapadna ishrana doshla u to podruchje, shansa o dobijanju raka bi se povecala.
eskimi takodje nisu nikada imali sluchaj raka medju bolestima...


Hunze su na kajsijama, jedu sveze voce i povrce, pentraju se svaki dan po stenama i veseli su, stalno se smeju, a Nagiri zive odmah sa druge strane doline, ali u senci, nema sunca, namrgodjeni, svadjalice, samo gundjaju i mrze Hunze.


Kazezoze Kazezoze 18:50 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

Hunze su na kajsijama, jedu sveze voce i povrce, pentraju se svaki dan po stenama i veseli su, stalno se smeju, a Nagiri zive odmah sa druge strane doline, ali u senci, nema sunca, namrgodjeni, svadjalice, samo gundjaju i mrze Hunze.

tachno, sad se setih... u koshpicama kajsija se nalazi taj vitamin B17, a po tvom opisu se vidi da nemaju ni stresnih problema... mozhda je to recept i za vechan zhivot (koji Zheljka spominje):):):)
nego chuo sam i da Hunze dugo zhive, prosek im oko 100 godina;-)
radojicic92 radojicic92 19:04 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

ma nisam znao ni ja nego guglam. Za Hunze sam jedino cuo ranije da su inspiracija za Sangri La. Muskarci prave decu sa 90, zene sa 80 izgledaju ko zapadne od 40, zive navodno i do 140, taman da zaboravis kad si se rodio
Kazezoze Kazezoze 19:16 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

radojicic92
ma nisam znao ni ja nego guglam. Za Hunze sam jedino cuo ranije da su inspiracija za Sangri La. Muskarci prave decu sa 90, zene sa 80 izgledaju ko zapadne od 40, zive navodno i do 140, taman da zaboravis kad si se rodio

pa da, sve MARATONCI ))
radojicic92 radojicic92 20:00 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

ma da, ali pazi ovo je neverovatno, trazim sad svasta oko Hunza zbog ovog tvog posta, pa i muziku i nadjem ovog tipa, covek car, shaman, samo ga gledas i sve te prodje:)

medjutim nadjem da su Hunze navodno potomci Aleksandra Velikog i sad na forumima krljanje. Grci vele da su Hunze njihove, Makedonci da su Hunze Makedonci, Grci onda da Makedonija ne postoji, a Albanci tvrde da je Aleksandar bio Albanac (kao sto je i Zevs, Aristotel i ko sve ne jos) te su Hunze garantovano Albanci.
A dokaz, po meni, da je sve tacno je sto svi pomenuti naravno pucaju od zdravlja i ne ratuju.

izvini Kze nisam hteo o politici, al' ovo je stvarno ludilo
Kazezoze Kazezoze 20:32 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

haha, dobar ovaj hunza shaman... ja mislim da im je muzika tzv balti, vrsta pakistanske muzike;-)
inache veruju u reinkarnaciju, ali tako da se biljke reinkarniraju u zhivotinje, zhivotinje u ljude, a ljudi u andjele;-)
vladimir petrovic vladimir petrovic 21:39 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

radojicic92ma nisam znao ni ja nego guglam. Za Hunze sam jedino cuo ranije da su inspiracija za Sangri La. Muskarci prave decu sa 90, zene sa 80 izgledaju ko zapadne od 40, zive navodno i do 140, taman da zaboravis kad si se rodio
pa da, sve MARATONCI ))
*novo

Cemu?
DA li normalan covek moze da pozeli da zivi preko 100 godina?
Cemu?
Ivo Andric je negde u Zapisima pored puta zapisao da svi napori savremene medicine da produze covekov vek ustvari znace - rastezanje (produzenje) starosti!
Savremena medicina i druge nauke bi morale da pomognu da mladi ne stradaju, oni u najboljim godinama, koji mogu da stvaraju. Produzavati vek starcima nije ni humano; ako se coveku ispodogadjalo sve vazno sto se imalo dogoditi, ako je postao neproduktivan - cemu onda dug zivot?
Znam, ljudi se plase smrti, ali to jos uvek nije dovoljno jak razlog da se zeli

Kazezoze
...tachno, sad se setih... u koshpicama kajsija se nalazi taj vitamin B17, a po tvom opisu se vidi da nemaju ni stresnih problema... mozhda je to recept i za vechan zhivot (koji Zheljka spominje):):):)
nego chuo sam i da Hunze dugo zhive, prosek im oko 100 godina;-)

Zar stara izreka ne kaze: Ne zivi kratko onaj ko je dobro ziveo. Dakle ne kvantitet (duboka starost) vec kvalitet (aktivan i svrsishodan zivot) je vazan.
Kazezoze Kazezoze 22:01 17.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

Zar stara izreka ne kaze: Ne zivi kratko onaj ko je dobro ziveo. Dakle ne kvantitet (duboka starost) vec kvalitet (aktivan i svrsishodan zivot) je vazan.

tachno, aktivan i svrsishodan zhivot... a taj zhivot se kod Hunza produzhio pa
Muskarci prave decu sa 90, zene sa 80 izgledaju ko zapadne od 40

dakle kod Hunza je prisutan i kvantitet i kvalitet shto ustvari svi prizheljkujemo))
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 05:54 18.07.2008

Re: Dobri saveti,ali ..

tabelarni prikaz dijagnostifikovanja raznih oblika kancera u poslednjih tridesetak godina,kao i regione


nemam prikaz, ili procente ali sam nešto čitala o tome...
ono što sam pronašla je, da ljudi iz siromašnih krajeva (kad ovo kažem, ne mislim na krajeve tipa srbija i sl.) ne oboljevaju od sistemskih bolesti. (ili, ukoliko oboljevaju, cifra je jako mala)

što se zdravlja i izlečenja tiče, ove rečenice su mi vrh:

- disease is an absence for health and vice versa: health is an absence of disease. But health was here first!
- disease is a process used by nature in an attempt to get itself healthy.
- cancer is nothing more than a severe aberration of nature manifested in and by the body.
- the mechanism for healing is already built into all individuals. healing, therefore occurs most rapidly when we realign with natural laws governing that mechanism.
- the degree to wich we have to work toward health is directly proportional to the amount we have messed it up in the first place. health is simple; disease brings in complexity.
- generally, it's not what you put in the body that restores health, rather it's what you let the body e l i m i n a t e.
- genetic predispositions to disease are only predispositions and do not have to manifest if health is maintained. once a genetically predisposed disease condition appears clinically, it can be reversed, although with more difficulty...
- nature uses disease to establish balance. only when our bodies are out of balance are we subject to disease.
AlexDunja AlexDunja 11:16 17.07.2008

e, to je prevencija!

15. Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.
Kazezoze Kazezoze 12:01 17.07.2008

Re: e, to je prevencija!

da, AD... to i ja smatram jednim od najvazhnijih faktora;-)
stres donosi mnogo vishe problema nego shto ljudi mogu da zamisle, ali ljudi naprosto vole da se sekiraju...
margos margos 12:05 17.07.2008

Re: e, to je prevencija!

To!
Samo da pohvalim tekst i pristup, a vraćam se da komentarišem, čim stignem!
Željka Buturović Željka Buturović 18:31 17.07.2008

Re: e, to je prevencija!

Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka.

istina. ja sam takodje cula da, samo ako je covek optimista i ne nervira se bez razloga, moze i da nikad ne umre!
radojicic92 radojicic92 18:16 18.07.2008

Re: e, to je prevencija!

Željka Buturović
Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka.

istina. ja sam takodje cula da, samo ako je covek optimista i ne nervira se bez razloga, moze i da nikad ne umre!


ja sam cuo za pesimiste nesto slicno, ako se covek nervira s razlogom moze da umre momentalno


edi-va edi-va 12:53 17.07.2008

Meni je ovaj deo

15. Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.


ubedljivo najbitniji ... slazzem se i sa ostalim delovima teksta, kako se sve i na koji nachin, moze profilaktichno smanjiti verovatnoca da se oboli, ali opet ne znachi da ako se svega toga pridrzzavam, da ce me to zlo zaobici ...
Kazezoze Kazezoze 13:03 17.07.2008

Re: Meni je ovaj deo

slazzem se i sa ostalim delovima teksta, kako se sve i na koji nachin, moze profilaktichno smanjiti verovatnoca da se oboli, ali opet ne znachi da ako se svega toga pridrzzavam, da ce me to zlo zaobici ...

savet je besplatan i zvuchi logichno, a na ljudima je da izaberu da li ce se pridrzhavati uputstva ili nece... ja chvrsto verujem da ce te zlo mimoici ukoliko se pridrzhavash saveta iz teksta.
edi-va edi-va 12:58 17.07.2008

I pazi sad blogokoincidencije

kod nsarskog naslov: Lek
kod tebe: Kako se nositi sa rakom/tumorom ?
Queeria: Kad budem mrtav i krut

???

Ovo je redosled poslednja tri naslova moje VIP liste ... ajd'' nemojte da me stressate za ime bloga:)
AlexDunja AlexDunja 13:21 17.07.2008

Re: I pazi sad blogokoincidencije

Ovo je redosled poslednja tri naslova moje VIP liste ... ajd'' nemojte da me stressate za ime bloga:)

zaboravila sai onaj spot,
sto je objavio b92.
da nije bilo kazovog posta,
i ja bih bila pod stresom:))))
margos margos 14:02 17.07.2008

Re: I pazi sad blogokoincidencije

da nije bilo kazovog posta,
i ja bih bila pod stresom:))))

Ja sam naivno otišla na one linkove što je Peđa postavio, i posle par minuta čitanja, shvatila da ću se opasno stresirati ako nastavim da čitam. Kaze, hvala za ovaj post. Stvarno.
Elem, još su 1994. definisali da je rak psiho-imuno oboljenje, i ni jedna ozbiljna ustanova u svetu ne leči telo, ako usput ne leči i psihu.

Ono što je prilično zanemareno u lečenju je jačanje imuniteta obolelih, posebno što su sva tri pristupa - operacija, hemioterapija i zračenje vrlo agresivni, pa i da se na zdravom organitmu primeni, razvalilo bi ga.

Teško je u savremenom svetu i življenju očuvati sebe, ali, zna se da je stres uzročnih mnogih bolesti, pa i kancera. Malo se priča o uzročnicima stresa, da bi se ion zbegao - a to su strahovi, brige i osećaj krivice ili okrivljavanja, svejedno. Drugim rečima, to je ono na šta pojedinačno možemo da utičemo - da ova tri faktora eliminišemo, ili makar smanjimo.

Zato je sve što njih otklanja - pozitivan stav, zdrav razum, smeh, opraštanje, razumevanje itd itd poželjno u ogroooomnim količinama.
Kazezoze Kazezoze 14:40 17.07.2008

Re: I pazi sad blogokoincidencije

na onom reklamnom b92 postu sam okachio komentar sa predlogom da se prochita (download) knjiga elaine hollingsworth gde se mozhe naci jako mnogo korisnih saveta, koje bi se mogle primenuti za sve tri teme...
naime ima zapisano shta doktori i farmaceuti nude, a to nije nikako zdravo za lechenje, nego ima totalno suprotan uchinak, a u knjizi odmah stoji i shta je zdravo...
naprimer kazhe se da zemlje gde je koncetracija selena velika imaju smanjen broj obolelih od raka ( senegal npr)... selen je veoma vazhan mineral za ovu bolest.
zatim, kad je rak dojke u pitanju, bitno je da se dojke izlazhu suncu, jer se tako dobija vitamin D, presudan za zashtitu od raka, a i ugodno je za mushke poglede))
zatim voda... ako zhena vec boluje od raka dojki ispijanje velike kolichine (ne hlorisane) vode pomazhe za izbacivanje toksina... zhelite li da sprechite metastazu, morate piti velike kolichine vode, u suprotnom dojke ce vam pretrpeti veliku shtetu zbog svoje jedinstvene funkcije u opskrbi tekucine...
stari92 stari92 14:51 17.07.2008

Re: I pazi sad blogokoincidencije

po nekim izvorima,čitao sam,u zemljama zapada,Evrope i posebno Nemačke,je namerno spušten
nivo polne moći tj. nemoći,kroz razne aditive,brom,idimidođimi,..-kako bi kad dođe do stani-pani,
obzirom da imaju kintu (izgleda samo to-nigde tople slovenske duše),sa prostora Geneve i okoline
bio distribuiran Cialis,Viagra,i tsl.
E,sad koliko im je to uspelo,nisam siguran.
Naime kao kontraefekat trokira im pumpa.
Koincidencija li ..
namera li .. ??
Nisam pametan.
D)
margos margos 15:35 17.07.2008

Re: I pazi sad blogokoincidencije

Hvala za knjigu:)
Pre neki dan su mi preporučili: Kevin Trudeau 'Prirodni ljekovi za koje 'oni' ne žele da vi znate' - prevedena je na hrvatski. To je sve na temu 'medicina u vlasti farmakologije', kako ja to zovem...:(
Kazezoze Kazezoze 16:00 17.07.2008

Re: I pazi sad blogokoincidencije

zanimljivo je shta Elaine kazhe za Mamogramsko ludilo (kako je ona nazvala mamogramsku pomamu)... po istrazhivanjima koje je objavio British Medical Journal otkriveno je da je kod zhena koje su ishle na pregled Mamogramom 29% posto vishe smrtnih sluchajeva, jer Mamogram (zrachenjem i stiskanjem dojke) je shtetan za vrlo osetljivu dojku na zrachenje.
margos margos 23:32 17.07.2008

Re: I pazi sad blogokoincidencije

Iskreno, mislim da to stiskanje i zračenje nije toliko štetno - to je moje laičko mišljenje - već da kada nečemu poklanjaš vreme, pažnju i energiju - to raste. Tako da te žene mnogo misle o tome, pa i strahuju, i na taj način nešto što je u potencijalu, dovedu do realizacije. Jer, opet laički, ja verujem da organizam stvara svašta, ali isto tako i rastvara, ako mu se to omogući. Zbog toga je jačanje imuniteta najznačajnije.
vishnja92 vishnja92 08:06 18.07.2008

Re: I pazi sad blogokoincidencije

kada nečemu poklanjaš vreme, pažnju i energiju - to raste. Tako da te žene mnogo misle o tome, pa i strahuju, i na taj način nešto što je u potencijalu, dovedu do realizacije. Jer, opet laički, ja verujem da organizam stvara svašta, ali isto tako i rastvara, ako mu se to omogući. Zbog toga je jačanje imuniteta najznačajnije.

margos je margos :))

hej Kaz, super ti ovo. mala kvaka - ljudi nisu spremni da zive tako. tacnije, osujeceni su okruzenjem.
da to nije slucaj, svako bi mogao da zna sta mu se dogadja u organizmu bez ikakvih pregleda i da predupredi bolest. telo zna sta se u njemu dogadja a nase je samo da ga poslusamo. te informacije, duboko sam uverena, mogu nam biti jednako dostupne kao one o nedostatku soli, vode isl.
primer: zena pouzdano zna da je trudna (a svakako moze pouzdano znati i pol, ako uspe da iskljuci zelje i ocekivanja) mnogo pre bilo kakve medicinske potvrde.

sve su to prirodne, logicne, tecne i pevljive stvari ali smo se mi zakomplikovali i zbunili vremenom :)))
nalazim da je ovo najkorisniji tekst ovde u dugom vremenskom periodu.
Kazezoze Kazezoze 08:20 18.07.2008

Re: I pazi sad blogokoincidencije

za tebe mi je lako vishnja... ti se pridrzhavash upustva pod br. 16
16. Ćelije raka ne napreduju u sredini sa puno kisika. Tjelesne vježbe i duboko disanje dopremaju više kisika do ćelija. Terapija kisikom obezbjeđuje uništavanje ćelija raka.

ako vezhbash pravilno disanje mnogi organi u organizmu ce pravilno funkcionisati, a to je jednostavno samo ljudi nemaju tu naviku...
vishnja92 vishnja92 09:47 18.07.2008

Re: I pazi sad blogokoincidencije

tako je, a ima jos nacina :)
eno ga dole mr. Cher, pretekao me sa ajurvedom....
u ovim preporukama koje si naveo dosta toga se bazira na ajurvedi i dosta toga na makrobiotici. ima jos svasta...
nsarski nsarski 13:28 17.07.2008

Sada je kasno za ovo

Zato ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama jer se na taj način oslobađa dioksin iz plastike.

Tone i tone rashladjene vode i drugih pica se pakuju u plasticnu ambalazu i prodaju u svakoj radnji.
jasnaz jasnaz 16:20 17.07.2008

Re: Sada je kasno za ovo

odma` izvaditi sve plastične flaše iz frižidera, ili je u pitanju niža temp.?!

& kockice leda u plastičnim modlama!!
Kazezoze Kazezoze 16:35 17.07.2008

Re: Sada je kasno za ovo

ja ne koristim odavno plastichne flashe... a na kockice leda nisam ni mislio,glupan...odmah vadim iz frizhidera!!!
Inner Party Inner Party 17:46 17.07.2008

Na zalost...

... meni sve to izgleda kao zdravorazumsko naklapanje.

Sve zavisi od konkretnog coveka. Ima ljudi koji npr. od raka pluca umru za par meseci, a ima ljudi koji nakon dijagnoze ne prestanu ni sa pusenjem a zive godinama...

Ali svakako umiru.
Dakle, mrka kapa!
blau.punkt blau.punkt 18:07 17.07.2008

10 %


kazu, a i to je naravno neprovereno, da covek funkcionalno koristi samo nekih 10% svoje mozdane mase..

kad je zdravlje u pitanju, mislim da je (kod vecine) taj aktivni procenat znatno manji.
stari92 stari92 19:19 17.07.2008

Tako je Ivana23,ali ..

uz malu apstrakciju imena (AIDS,kancer,lepra,..) ostaje poenta :
ono te gricka,pa grize i na kraju se raspada lik.
Samo je razlika u vremenu raspada (kod Ebole je to najbrže,skoro).
Treba obratiti pažnju na vreme koagulacije (čak i kod krvarenja iz nosa)
i meriti u stotinkama sekunde !
Evo,lagano ide noć.
Ko zna šta tama nosi sa sobom ?
D(
lidiaz lidiaz 02:18 18.07.2008

:<:

15. Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.

Ovo je stravicna uvreda za sve koji su izgubili nekog bliskog od raka. Sta to znaci, da od raka oboljevaju samo zle i lose osobe.
Sramotno.
angie01 angie01 03:54 18.07.2008

Re: :<:

da od raka oboljevaju samo zle i lose osobe.



ma ne u tom smislu lidiaz, nego kada si pod stresom, brigom, loshim mislima, tebi organizam drugachije luchi, neke funkcije se smanjuju, od te , uslovno recheno -kisleosti, pa se odbrambeni mehanizam smanji, negde potpuno zataji i bolest nadje svoje prirodno okruzenje da se razvije.

sve to mozda deluje sharlatnaski, kada se kaze- budi pozitivan, (ne u smislu da si zao, nego da previshe brinesh i nisi optimista), vishe se smej, ugadjaj svojim emocijama i psihichkoj opushtenosti- smanji grch- jer od njega sve i krene.
lidiaz lidiaz 04:24 18.07.2008

Re: :<:

Moja mama i moja svkrva su umrle od raka. Nikakav pozitivan um nije mogao da im pomogne.
GORNJA RECENICA JE JEDNOSTAVNO GROZNA.
Kazezoze Kazezoze 07:59 18.07.2008

Re: :<:

Ovo je stravicna uvreda za sve koji su izgubili nekog bliskog od raka. Sta to znaci, da od raka oboljevaju samo zle i lose osobe.
Sramotno.

ja sam mislio lidijaz da si ti pametnija osoba i da cesh kao i ostali pravilno razumeti ovu rechenicu.
15. Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.

ali izgleda neki razmishljaju srcem, a ne glavom.
to nekada zna biti veoma shtetno po zdravlje.
margos margos 10:39 18.07.2008

Re: :<:

lidiaz
15. Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.Ovo je stravicna uvreda za sve koji su izgubili nekog bliskog od raka. Sta to znaci, da od raka oboljevaju samo zle i lose osobe.Sramotno.

Savremena medicina leči samo posledicu - telesnu, uglavnom, ali ne i uzrok.
Čovek nije samo telo.

Smatra se da bolest nastaje 4 do 5 godina pošto doživimo neki udarac na emotivno-mentalnom polju, Te ako ne ponegujemo tu emotivnu povredu (može biti uvreda, smrt bliske osobe, napuštanje u bilo kom obliku, hronični stres i zabrinutost zbog nečega... . razni su udarci, a posebno je najvažnija naša lična percepcija i interpretacija) ta povreda će se manifestovati na telesnom.

Zato se opraštanje nudi kao lek na emotivnom nivou, iako ga, na žalost, tretiramo kao duhovnu, ili još gore, religioznu kategoriju.
angie01 angie01 13:01 18.07.2008

Re: :<:

Nikakav pozitivan um nije mogao da im pomogne.


stvarno mi je zao.

kada se bolest jednom pojavi-onda je treba napasti radikalno,..razlichiti su sluchajevi, ja to ne umem da tumachim- al stoji da mi nekim svojim generalnim pristupom zivitu i situacijama u kojima se nalazimo, mozem da utichemo na ovo ili onu stranu, samo je o tome rech u toj rechenici.
lidiaz lidiaz 14:40 18.07.2008

Re: :<:

Kazezoze
Ovo je stravicna uvreda za sve koji su izgubili nekog bliskog od raka. Sta to znaci, da od raka oboljevaju samo zle i lose osobe.
Sramotno.

ja sam mislio lidijaz da si ti pametnija osoba i da cesh kao i ostali pravilno razumeti ovu rechenicu.
15. Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.

ali izgleda neki razmishljaju srcem, a ne glavom.
to nekada zna biti veoma shtetno po zdravlje.

Pa mozda bi je razumela drugacije da mi nije niko blizak umro od raka. Jednostavno to nije tacno. I nije tako jednostavno.

Черевићан Черевићан 09:24 18.07.2008

?

пупчано су некако везани овај Ваш упозоравајући састав г Kazezoze са саставом (лек) г нсарског па ми ништа друго не преостаје него да свог коментара удвојим . . .

несвакидашњи приступ лечењу оболелих, ендокринолога Дипак Чопре, да ајурведу ,најдревнију исцелитељску традицију човечанства споји са најновијим истраживањима западњачке медицине,неурологије & физике те покаже да људско тело контролише мрежа интелигенције а која има корен у квантној стварности , привлачи ме већ пар година какоми је до руку дошла његова књига Квантно исцељење ( ако нисте ,прочитајте је ).
но једно је сигурно, веле стручњаци ,да ће се веома тешко открити ту сићушну честицу коју је природа обележила као "интелигенцију" ,што још очигледније бива кад схватимо да је уствари сва материја нашега тела (мала или велика ) створена са уграђеном интелигенцијом.
заврзлама тотална.
причају да је сер Џон Еклес ,нобеловац, у поводу телекинезе ( знате оно - покретање физичких објеката помоћу ума ) указао да ко жели да је устину види нека само помисли на подвиге које ум чини над материјом у самом мозгу.зачуђује наиме како ум сваком мишљу успева да створи нове молекуле покрећући пар елемената ( водоник, угљеник, кисеоник, азот) јер чини се, да ништа није толико одвојено као нематеријална мисао и чврста сива ћелија мозга,те се комплетан трик одиграва без видљиве везе . . . .што је уствари телекинеза.
ето како се лако први пут назрело у науци да ум поседује видљиву платформу на којој стоји.наиме раније се мислило да ми претстављамо физичке машине које су некако научиле размишљати.сада се полако кристалише становиште да ми претстављамо мисли које су научиле да створе други облик свести - тјст нас.уосталом и др Чопра вели јасно у поводу дефиниције квантног исцељења да је оно способност једног облика свести ( ума ) да спонтано исправи грешке у другом облику свести (телу)

ето простије немош бити . . . све је углави . . . .и болести јок.

margos margos 10:48 18.07.2008

Re: ?

Dipak Čopra je sjajan i njegova najbolja knjiga je 'Kvantno isceljenje'.
Preporučujem i 'Vitalno telo, večni um' i 'Polja moći' .

A za Višnjičicu i ostalu decu 'Moć čarobnjaka'.:))))
vishnja92 vishnja92 11:49 18.07.2008

Re: ?

iz 70-godina, prevedeno njegovo "Savrseno zdravlje", hrvatsko izdanje. esencija. imam kopiju kome treba al me nema naredne dve nedelje.
ovo posle su razrade na razne teme

jel vam neko nekad kuvao po ajurvedi, neko ko stvarno zna? eeee...... :)
margos margos 12:04 18.07.2008

Re: ?

vishnja92
iz 70-godina, prevedeno njegovo "Savrseno zdravlje", hrvatsko izdanje. esencija. imam kopiju kome treba al me nema naredne dve nedelje.ovo posle su razrade na razne temejel vam neko nekad kuvao po ajurvedi, neko ko stvarno zna? eeee...... :)

'Savršeno zdravlje' je prevedeno i kod nas - izdavač 'MonoManjana'.
vishnja92 vishnja92 12:47 18.07.2008

Re: ?

aaaa hvala margos
raspala mi se kopija :)))
kumashimoto kumashimoto 13:20 18.07.2008

Mozda je ovo suvise pravoslavno...

...za ovaj sajt, ali ja bih ipak preporucio Vladetu Jerotica.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana