Kultura| Politika| Satira| Umetnost| Zabava

Haško drakulisanje

Srđan Mitrović RSS / 09.07.2008. u 23:26

Teks je iz najnovijeg, julskog broja časopisa YELLOW CAB

Šta radite ako imate ludu komšinicu koja voli da gleda snimak suđenja u Hagu do tri ujutru sa prilično pojačanim zvukom? Nema baš mnogo mogućnosti: meni omiljena, lupanje u zid, više nema smisla jer je inače veoma izdržljiva grčka farba počela da se ljušti. Druga varijanta, zvanje telefonom ili zvrndanje na zvonce nema smisla jer neće čuti od televizora. Čak ni policija ne pomaže; digli ljudi ruke od lude žene. Kažu "jes’ luda al’ je bezopasna".

Ja probao i četvrtu varijantu, onu očajničku. Pošto su nam prozori jedan pored drugog, pokušao sam univerzalnim daljinskim da joj ugasim TV. Izgleda da ni daljinski nije baš toliko univerzalan kakvim ga predstavljaju. Probao sam sa još par zaostalih od prošlih televizora (s novim baterijama, konačno!) ali ništa.

I tako, sedim u sobi i kroz zid slušam odbranu onog čije ime ne spominjem i shvatam da mi je jedino rešenje da i ja pustim TV, vrtim kanale i čekam da prođe. Ima da tužim RTS za duševni bol. Što ne puštaju snimak ranije da se penzioneri ne pate toliko, a i mi s njima? Sad bar znam šta Drakula i njegove ljubavnice gledaju (osim ako nemaju nekoga za večeru).

19252280214506bc54618ba579528345_200x247.jpgDivan je program noću, prosto probran. Prvo sam primetio da je u Srbiji nezapaženo prošao medijski transfer godine: Lepi Aca (sportski komentator) sa B92 prešao je na Nacionalnu televiziju evropske Srbije. I sad Lepi Aca više nije toliko lep. Skresali mu kosicu po kojoj je bio prepoznatljiv, nema više onog iskrenog osmeha po kome je bio prepoznatljiv (sada je nabacio fatalnu dozu profesionalne RTS ozbiljnosti) i na sve to obukao odelo i stavio kravatu. Nemam ništa protiv odela i kravata (iako lično ne volim da to nosim), ali Bivši Lepi Aca deluje nekako, pa da kažemo nestvarno. Ajde što Aci baš i ne stoji odelo skrojeno po meri, nego prosto ne mogu da verujem čoveku koji mi komentariše fudbal, tenis ili šta već noseći klasično odelo. Ne vredi.

Lep je bio ovaj prošli TV mesec, to sam shvatio gledajući programe oko pola tri izjutra. Nema puno političara! Preselili se nekako u štampu, što žutu, što debeovsku, što državnu, a što naručenu. Njih su zamenili sportisti i hvala im na tome. Na svim kanalima uglavnom tenis i fudbal. Divota.

E sad, ako baš želite da uživate u sportu morate da smanjite ton. Ja ne mogu, jer bih u suprotnom čuo svedoka odbrane u Hagu. I tako sam bio primoran da slušam neke komentatore. Potpuno je svejedno na kom programu ih slušate (FOX, nacionalno lice evropske Srbije ili neki sportski kanal), kao da uvek isti komentariše. Mora da ih kloniraju! Posle sam saznao da nisam baš toliko lud, neki stvarno i tezgare na drugim kanalima.

fix_nadal_cs_20080707103005.jpgI tako, gledaš Vimbldon, igra na vrhuncu, napetost raste, publika ćuti, čuje se samo po koja muva i zabrinuti uzdah, a naš komentator našao da nas obaveštava koji je bio omiljeni film u detinjstvu tenisera A ili kada je prvi put išla u diskoteku teniserka B. Kao da su plaćeni po količini komentara, a ne kvalitetu. Ubi me nepotrebnim informacijama i to baš u trenutku kada toliko želim da samo začepi.

Kada nisam više mogao da izdržim količinu gluposti koje sportski komentatori prodaju kao svoje znanje, lepo kliknem dugmence na daljiskom da vidim šta nam rade komšije. Ne ove preko zida, one drakulišu zajedno s Hagom, već one preko granice. Tu mi se raspoloženje odmah vratilo. Na HRT-u, u velikom studiju sa sve publikom, Severina promoviše svoj novi album. Sve bi bilo u redu da po licima gledalaca sam shvatio da nešto nije baš u redu!

Publika prestravljena! Kako i ne bi bila, kad su Severini novu hit pesmu skrojili Brega i Marina Tucaković. Trešteseverina_bregovic1-190508_0.jpg trubači, onako svadbarski, a Seve nacionale peva u zanosu: "Ej što volim miris kamiona! / Šoferska gostiona / Hormona do plafona / Muškaraca tona / Turbo je sezona!" Pevaj Seve, potpuno si zaglušila svedoka odbrane! Tu i tamo po koji pripadnik manjine ustane sa stolice i zaigra, ostatak prilično još u šoku. Tako smo se mi osećali početkom devedesetih kada nam je turbo folk zakucao na vrata. Eto, da i mi budemo po nečemu ispred komšija. Imaju oni da se naslušaju još puno turbo folka dok ne dođu u fazu ovdašnjeg šou programa "Grand zvezde". Ove godine je bar na tom takmičenju pobedio dečko koji nije zapevao nijedan narodnjak. I to se valjda računa.

I dok razmišljam šta na sve čeka komšije, Seve privodi pesmu kraju: "Mali, mali, meni toga fali / Latinice, atmosferice / Mali, mali, meni toga fali / Gas do daske, bebice!" Završi se pesma. Tišina u studiju. Tišina i kod mene! U zagrebačkom studiju poče kurtoazni aplauz, a u Hagu i dalje tišina. Izgleda da svedok nije imao šta da kaže ili onaj čije ime ne spominjem nije imao šta da pita (sudija odavno zahrkao) ili je moja komšinica pala u nesvest i to baš na daljinski.

Bilo kako bilo, drago mi je zbog Seve ali mi je još draže zbog sebe. Ugasih TV i legoh da spavam. Sutra idem da kupim neki mega giga univerzalni daljinski koji radi i kroz zid, pilule za spavanje i ludačku košulju.


Srdjan Mitrović



Komentari (51)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Unfuckable Unfuckable 23:32 09.07.2008

preko trnja....

nema ti druge :
pozovi je da zajedno slušate ploče, i tako joj razvijaj ljubav prema Muzici, umesto prema Haškim dečacima
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:34 09.07.2008

Re: preko trnja....

mislim da je za nju kasno. žuti, bar ne sluša narodnjake. mada nisam siguran koliko mi je to sad uteha
radojicic92 radojicic92 23:38 09.07.2008

...

Bilo kako bilo, drago mi je zbog Seve ali mi je još draže zbog sebe. Ugasih TV i legoh da spavam. Sutra idem da kupim neki mega giga univerzalni daljinski koji radi i kroz zid, pilule za spavanje i ludačku košulju.


ti univerzalni daljinski mislim da se programiraju zavisno od TV marke. Saznaj sta koristi, ukucaj broj za taj TV i radice
valjda
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:40 09.07.2008

Re: ...

probao sa sa uobičajenim markama: sony, philips, samsung... meni se sve nešto čini da ona gaji stari dobri EI NIŠ. možda i nema daljinski.
maksa83 maksa83 23:58 09.07.2008

Re: ...

probao sa sa uobičajenim markama: sony, philips, samsung... meni se sve nešto čini da ona gaji stari dobri EI NIŠ. možda i nema daljinski.


Ako je neki domaći sa daljinskim ili neki kineski marke Drastic Plastic Shupa Labs Inc., možeš da probaš i daljinskim od klime, ništa ne košta.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:59 09.07.2008

Re: ...

možeš da probaš i daljinskim od klime,

svašta je meni padalo na pamet )
mislim da ona kao veliki partiota sigurno ima EI NIŠ
radojicic92 radojicic92 00:00 10.07.2008

Re: ...

pogle malo radmilovica, mozda ti padne nesto na pamet, ima i onaj sa probijanjem zidova iz Misterije

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 00:03 10.07.2008

Re: ...

radovan 3 ima odgovor za sve...
man ray loves me man ray loves me 08:42 10.07.2008

Re: ...

možda i nema daljinski.

mozda je bas u tome stvar - kad jednom sedne na kauc - ko bi ustajao da promeni!

predlazem ti da iskoristis njenu ljubav prema radikalima - ubaci joj neki pseudoradikalski flajer koji je poziva na specijalan otadzbinski sastanak negde u pizdincima, pa za to vreme...i ne zaboravi da dodas - dzabe klopa...:)
ivana23 ivana23 23:41 09.07.2008

Philips SRU9600



Univerzalni daljinski upravljač opremljen Touchscreen LCD zaslonom i ogromnom bazom infracrvenih kodova za gotovo sve vrste uređaja s daljinskim upravljačem

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:45 09.07.2008

Re: Philips SRU9600

univerzalni daljinski - samo posle 3 izjutra
ivana23 ivana23 23:50 09.07.2008

Re: Philips SRU9600

Da znas... :))))
nsarski nsarski 23:55 09.07.2008

Radovan III

ima super efikasno resenje. Kad kazes:
Sutra idem da kupim neki mega giga univerzalni daljinski koji radi i kroz zid, pilule za spavanje i ludačku košulju.

Bolje nabavi bazuku - radi kroz zidove svih vrsta:))) ...i zavrsis posao.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:57 09.07.2008

Re: Radovan III

ti bre nsarski odmah silu
glupo mi da rušim zid, taman sam krečio prošle godine.
možda da probam sa osiguračima za struju koji su u zajedničkim prostorijama.
nsarski nsarski 00:00 10.07.2008

Re: Radovan III

Sto da ne? A Vilotici su ti kao fini, argument ubedjivanja pomaze?
(Mozda antena?)
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 00:02 10.07.2008

Re: Radovan III

(Mozda antena?)

to je rešenje! kako se toga nisam setio. ona kao veliki patriota prezire kablovsku televiziju, a kao prenzioner i ne može da je plaća... hm.
hvala
radojicic92 radojicic92 00:05 10.07.2008

Re: Radovan III

(Mozda antena?)


ma jok, gledace ta i sneg sa sve sustanjem, ne valja
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 00:06 10.07.2008

Re: Radovan III

ma jok, gledace ta i sneg sa sve sustanjem, ne valja

ja se samo bojim da ona sve to ne snima na VHS, pa kad nema suđenja ona to onako gleducka dok pere sudove.
maksa83 maksa83 00:17 10.07.2008

Re: Radovan III

Srđan Mitrović
ma jok, gledace ta i sneg sa sve sustanjem, ne valja
ja se samo bojim da ona sve to ne snima na VHS, pa kad nema suđenja ona to onako gleducka dok pere sudove.


Pazi samo da ta staramajka ne spozna kompjuter i jutjub, onda si ga naderao. Zamisli kad bi krknula ekser i krenula da (paaaaaarrrty!) đipa uz Tehno Šešelja:




Raspad.
makika92 makika92 05:43 10.07.2008

Resenje za frustraciju:

ne imati televizor... dati ga na reciklazu, spakovati u podrum, pokloniti rodjaku studentu. :)
Unfuckable Unfuckable 06:08 10.07.2008

Re: Resenje za frustraciju:

but, komšinitza će i dalje imati Svoj (Odvrnut, naravno)...........
makika92 makika92 08:22 10.07.2008

Re: Resenje za frustraciju:

Tacno, ponudih resenje samo pola problema. :))
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 09:06 10.07.2008

Re: Resenje za frustraciju:

Tacno, ponudih resenje samo pola problema. :))

pola po pola pa se nakupi.
man ray loves me man ray loves me 09:04 10.07.2008

evo resenja!

i to nekoliko:

pod izgovorom renoviranja stana drndati neku busilicu u svom stanu barem par sati dnevno
odvrnuti vagnera (ono iz apokalipse - sheki don't surf!)
slaviti rodjendan jednom nedeljno do zore sa strob svetlima i uz tehno zvuk
upasti u stan dok komsinica skokne do samoposluge da kupi hleb, jogurt i kurir i sabotirati tv
napisati joj pismo od pseudo-rtsa u kome je obavestavas da je poskupela pretplata i da se dodatno naplacuje gledanje posle 11h
pisati u haski tribunal da odu na letnji odmor
agitovati za smenu tijanica i brzi dolazak shapera, koji ce onda u tom terminu da pusta svoje filmove

ne zaboravi da su neka od ovih krivicna dela, ali nuzda zakon menja.
puno srece!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 09:06 10.07.2008

Re: evo resenja!

kokni do kutije sa osiguracima i vidi da li tamo moze nesto da se uradi...

ovo je nekako najlakše. ko da se onoliko mlati po ovoj vrućini
man ray loves me man ray loves me 09:12 10.07.2008

Re: evo resenja!

ah, nisam videla da je gore vec pao taj predlog!
mozes da kupis noise-cancelling slusalice, kao sto ima bose. nisam ih nikada probala, trebalo bi da budu ok.
vishnja92 vishnja92 09:29 10.07.2008

Re: evo resenja!

ono iz apokalipse - sheki don't surf!

:))))))
silver bullet silver bullet 09:35 10.07.2008

Re: evo resenja!

ovo je nekako najlakše. ko da se onoliko mlati po ovoj vrućini



Iseci kabl od kablovske.
Ako zatreba, postupak ponoviti vise puta.
Najcesce visi s prozora.

Iseci nultu fazu struje.
Garant ces joj spaliti sve el. uredjaje u stanu.
Probala. Slucajno.
Prethodno pozvati vatrogasce.

I na kraju, miroljubivo resenje:
Sprijateljiti se s komsinicom i za mesec dana joj pokloniti univerzalni slusni aparat i 100gr kafe.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 09:38 10.07.2008

Re: evo resenja!

Iseci kabl od kablovske.

nema kablovsku! stara dobra antena. zato valjda i hvata samo rts.
a možda da je priključim na svoju kablovsku pa kad otkrije kanale fox life i E! možda joj se i život promeni.
bolje da se brine oko Brtini Spirs nego oko Šekija
mariopan mariopan 13:48 10.07.2008

Re: evo resenja!

man ray loves me
ah, nisam videla da je gore vec pao taj predlog!
mozes da kupis noise-cancelling slusalice, kao sto ima bose. nisam ih nikada probala, trebalo bi da budu ok.

To je dobar predlog sa slusalicama
Kupi baki bezzicne slusalice i pokloni joj, ne znam koliko kostaju ali su odlicne, ja ih imam iz drugih razloga (bolesnik u kuci ) pa kada nesto zelim da slusam a moj bolesnik zeli da spava, nataknem slusalice, setam po kuci i dvoristu i sve cujem a u kuci tisina, milina jedna..problem resen.:=)
Imaju deo na kome se pune baterije i menjaju pa ne verujem da kosta vise od 50 evra...meni deca poklonila pa ne znam cenu.
Vlasta92 Vlasta92 10:44 10.07.2008

Dozvolite mi

da se previjem od smija...)
Kukuuuu, Srki, Seve plus pornići iz Haga, pa sve kasno noću, kada valja spavati, ako nisi već sam odlučio bdeti....
Nema ti spasa ako je baba gluha. Kupi ti one džidže za uši. Ili kupi babi nekog dedu, da je smori.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:46 10.07.2008

Re: Dozvolite mi

Dozvolite mi da se previjem od smija...)

dozvoljavam
što se dede tiče, nema tog dede koji bi ovu ludi da uzme. veruj mi.
man ray loves me man ray loves me 10:50 10.07.2008

Re: Dozvolite mi

sem toga - it's impossible! njeno srce pripada hashkom vojvodi!
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 12:47 10.07.2008

jao srdjane

moj komshija na spratu je mnogo sladak deda od 88 leta al' sa deformacijom - voli brate da slusha hashke prenose preko telke, a gluuuv je, al' bash.

i ubija me u pojam, nachisto!

ja mu rekla da mi teshko pada njegovo hashko informisanje, bashka shto mu teve zaurlava k'o da mi je pod jastukom, katastrofa i uzhas, na kvadrat.

i mnogo mu krivo bilo shto me muchi, kazhe, zvace majstora da mu pomeri teve od mog zida (koji je deeebeo, stara gradnja), ne moze ovako, kablovska je to.

i bash smo se fino ispricali, sve mi je objasnio, koliko su amerikanci pokvareni i rek'o mi je da mu dodje da spali americhki pasosh, jer moj komshija je njihov drzavljanin i skroz ga blam ybog toga, shta nam rade, dushmani.

sad uzhivam, otish'o je na more:))) niks paradajz hag.

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 12:54 10.07.2008

Re: jao srdjane

moj komshija na spratu je mnogo sladak deda od 88 leta al' sa deformacijom - voli brate da slusha hashke prenose preko telke, a gluuuv je, al' bash.

hajde da ih sparimo!!! ili da im zajedno uplatimo neku banju!
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 13:46 10.07.2008

Re: jao srdjane

tjah, to je dvosekli mach, zamisli dvoje, na dva tevea, mislim, otkud znash kak'e su im navike, a i prvo ja i ti da dilujemo, jel' kod tebe u komshiluk il kod mene

:)
Bili Piton Bili Piton 14:01 10.07.2008

Na jednom drugom blogu...



...sam vec as much as priznao da sam Seselj's Tribunal Closet Fan, time trajno ugrozivsi svoju i inace nejaku reputaciju na ovom blogu te ovde vise necu o tome. Takodje pikiram na tablu sa osiguracima kao na najotmenije resenje za spas od bedaka.

No priznacu da se pohotno i zlobno nasladjujem nad opisanom slikom iz HTV studija. Ko da su samo Srbi nesto bogu zgresili pa zasluzili maltretman tog tipa (usput, svidja mi se pesma - kao - ali u Bregovicevoj verziji s Evrovizije - u njenoj je doslovno odvratna).

mozaik92 mozaik92 17:49 10.07.2008

samo da javim

da redovno citam i hvalim iz Poreca...
ivana23 ivana23 18:04 10.07.2008

Re: samo da javim

mozaik92
da redovno citam i hvalim iz Poreca...


Blago tebi :)))

Pozdravi mi Plavu lagunu..


Hotel MEDITERAN
mozaik92 mozaik92 18:08 10.07.2008

Re: samo da javim


More, sunce i gitare...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 18:09 10.07.2008

Re: samo da javim

da redovno citam i hvalim iz Poreca...

pozdav iz beograda
Poreč 88, ekskurzija... za neki drugi blog
Bili Piton Bili Piton 19:08 10.07.2008

Re: samo da javim

Srđan Mitrović
da redovno citam i hvalim iz Poreca...pozdav iz beograda Poreč 88, ekskurzija... za neki drugi blog


Prikljucujem se. Treba da bude tamo i neki hotel Dijamant valjda, mozda bas u sastavu Lagune, koji je toplo se nadam i danas kakav je nekada bio, cudo unutrasnjeg dizajna 70-tih, sav u bojama iz Lego kockica ili ga se bar tako secam. :))





ivana23 ivana23 19:19 10.07.2008

Re: samo da javim

Bili Piton

Prikljucujem se. Treba da bude tamo i neki hotel Dijamant valjda, mozda bas u sastavu Lagune, koji je toplo se nadam i danas kakav je nekada bio, cudo unutrasnjeg dizajna 70-tih, sav u bojama iz Lego kockica ili ga se bar tako secam. :))


Ovaj? Dijamant
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 21:13 10.07.2008

Re: samo da javim

Pozdrav svima sa Tybee Island-a

Resenje za glasnog Seselja, jos glasniji Tito sa ploce sa njegovim govorima. Pa, kad zagusti, ko meni Seselja u uvo, ja njemu Tita. Htela da kupim LP sa njegovim govorima, pa mi nesto pade na pamet da mi ovde gde sam to ne treba. Komsiluk uljudan, ne pale se javno na Busha, pa ga ne cujem od preko plota.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:12 11.07.2008

Re: samo da javim

Pozdrav svima sa Tybee Island-a

kakva divna fotka! make my day ))
Bili Piton Bili Piton 14:46 11.07.2008

Re: samo da javim

ivana23

Ovaj?



Zavrsna recenica prethodnog posta (koju nisam objavio) glasila je otprilike "da vidis kad u narednih sedamnaest sekundi Ivana iskopa i sliku recepcije, ako ne vec hotelskih soba" - sto se razume se obistinilo. :))))

Smrc, renovirali su ga.....pamtim crvene ragastove i vrata hotelskih soba i debele teget tapisone po hodnicima....
ivana23 ivana23 17:38 11.07.2008

Re: samo da javim

Bili Piton

Smrc, renovirali su ga.....pamtim crvene ragastove i vrata hotelskih soba i debele teget tapisone po hodnicima....


Farba se ogulila, tapisoni ofucali, moralo je da padne renoviranje... :)))

Nego kad bi moglo da se ode i u renoviran bilo bi super, zar ne?



Bili Piton Bili Piton 18:19 11.07.2008

Re: samo da javim

ivana23

Farba se ogulila, tapisoni ofucali, moralo je da padne renoviranje... :)))Nego kad bi moglo da se ode i u renoviran bilo bi super, zar ne?


E a stvarno je hotel nekada izgledao iznutra ko da su se deca zaigrala....mnogo slatko. :)

A sto ne bi moglo da se ode u renoviran? Procitao sam negde da Jat treba opet da krene da leti redovno za Pulu posle skoro 20 godina....ako neko ima solidnu kintu i zapeo je - sto da ne? Bice sigurno za koju godinu opet i paket aranzmana....ja licno sacekacu jos malo, nisam spreman, meni je sve to i dalje kao nesto u paralelnom univerzumu, u zemlji iza ogledala.
ivana23 ivana23 19:54 11.07.2008

Re: samo da javim

Bili Piton

A sto ne bi moglo da se ode u renoviran? Procitao sam negde da Jat treba opet da krene da leti redovno za Pulu posle skoro 20 godina....ako neko ima solidnu kintu i zapeo je - sto da ne? Bice sigurno za koju godinu opet i paket aranzmana....ja licno sacekacu jos malo, nisam spreman, meni je sve to i dalje kao nesto u paralelnom univerzumu, u zemlji iza ogledala.


Mnogo su skupi!
Strmoglavi badža Strmoglavi badža 13:58 11.07.2008

Kako je utešno....


...kada čovek zna da nije sam u nesreći.
Ovaj tekst kao da sam ja pisao... imam i haške vampirice i čiče od stotinu ljeta, okružen sam sa svih strana.
Branim se kako znam i umem, klasična, opera, hard rock, psujem na glas - ne vredi...

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:11 11.07.2008

Re: Kako je utešno....

Branim se kako znam i umem, klasična, opera, hard rock, psujem na glas - ne vredi...

možda stari dobri beli luk. pomaže kod vampira

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana