Margita je mrtva!

Dawngreeter RSS / 23.05.2008. u 09:05

Pre nego što počnete bilo šta da čitate, skrolujte na dno teksta i pročitajte zadnji pasus. Samo zadnji, ništa više. On je najbitniji. Verujte mi na reč. Onda se lepo vratite na vrh pa krenite ispočetka. Da, znam da je taj zadnji pasus mogao da bude i prvi, ali bi mi tako kvario kompoziciju teksta. Osim toga, devet od deset opsesivno-kompulzivnih skrolera prozora kažu da je skrolovanje dobro za vaš srednji prst (ako imate miša sa točkićem), što se može pokazati korisno u svakodnevnim međuljudskim odnosima.

Možda je naslov blago tužnjikav, ali nema da brigate. Margita možda jeste mrtva ali je to ne sprečava da se bavi muzikom. Da, da, u pitanju je bend. I to domaći.

Da odmah pređemo preko najbitnijeg - MARGITAjeMRTVA je svakako jedan od meni najboljih i najdražih muzičkih eksperimenata na domaćoj sceni. Žanrovski, MARGITAjeMRTVA se izjašnjava kao bioelektrični sastav a činjenica da vam taj termin verovatno ne znači ama baš ništa je korak u ispravnom pravcu. Neću reći da ne postoji ništa slično muzici koju Magi pravi, to bi bilo neverovatno pretenciozno i gotovo sigurno neistinito. Ali ono šta hoću reći je da je Magi radeći na svojoj muzici nabasala na nešto strašno bitno. Dal' se to desilo slučajno ili namerno pitanje je za neku drugu raspravu. Meni se čini da je to kao koren iz milion – niko nikada neće znati.

Naravno da nikada niste čuli za ovaj bend. To je delimično zato što je gospo'ica preminula, a delimično i zato što... pa, iz svih onih razloga iz kojih obskurni underground bendovi ostaju obskurni dok ih dvadeset godina kasnije neko ne otkrije i setno kaže: "Eh da sam živeo u to vreme…" E pa evo javnog obaveštenja – da si živeo u to vreme ne bi imao ni najblažu predstavu da bend postoji. Naravno, putem ovog teksta vam je ponuđena unikatna mogućnost da se upoznate sa bendom dvadeset godina pre nego što postane kultni klasik o kojem će subkulturni tinejdžeri razmenjivati informacije iz druge ili treće ruke, oplakujući sudbu koja je nagnala tako sjajan bend da bude išta manje od svetskog fenomena.

MARGITAjeMRTVA je one man band koji često ima više od jednog izvođača. Individua niške provinijencije pod imenom Miša Jovanović je taj one man koji je napravio ovaj band. Ako je neko slučajno upoznat sa lokalnom Goth/Industrial subkulturom imao je prilike rane radove tog svirkomana da sluša u bendovima I'm (Who Killed the Crow kompilacija na primer; svojevremeno je bila na prodaju u IPS-u) i Kill Kill Kill for Inner Peace and Mental Health. Kao Magi, koja je riknula, svoju muziku pravi i izvodi već nekoliko godina pod okriljem, neki bi rekli label-a a ja ću reći kolektiva Cold Trinity. Ako već niste čuli za njih, kao što sigurno niste, skoknite deder do www.coldtrinity.com, to mesto je stecište zaista sjajnih bendova koje nikada niste čuli.

Nego. 2004. godine je svetlo laserskog zraka u CD čitaču videla pesma Margita Ist Tot na kompilaciji Cold Trinity Sequence. Jednostavna, slušljiva pesma, maltene definišuća za zvuk koji bi kasnije mogli očekivati od Magi. Obaveštava svet da je Margita mrtva, bog da joj dušu prosti. Nešto kasnije se pjavljuje i na kompilaciji Obraz uz Obraz sa istoimenom pesmom. U saradnji sa izvesnim vizionarom Nitkovom (odnosno njegovim bendom Ilegalne Emocije), legendom lokalne scene, pobednikom sintisajzerijade i nosiocem zlatnog oscilatora izdaje disk Six Sexy Songs koji sadrzi osam pesama. To je otprilike momenat kada shvatamo da Magi ima prljav, prljav um. Potom izlaze dva singla Blitzmadel i Transexual da bi sada, konacno, došli do momenta koji smo svi godinama iščekivali.

Da, MARGITAjeMRTVA konačno izdaje svoj prvi album. Zove se DO POBEDE i potpuno joj verujem da se neće zaustaviti pre nje. Ili njega. Pol je promenljiva stvar kad je Magi u pitanju, čak i kada se radi o imenicama tipa "pobeda" ili "fuksa". Na ovom albumu Magi je, i pored toga što je mrtva, radila dugi niz godina. Sećam se od pre dve godine vrlo patriotske najave albuma u vidu jednog maaalog muzičkog teaser-a koji apsolutno zahtevam da odmah sada odmah preslušate klikom na ovaj link. Nećete se oteliti, fajl je težak 130K a ja apsolutno zahtevam da ga preslušate. Biće to najboljih 15 sekundi vašeg života.

Evo čak pravim i pauzu.

Jeste preslušali? Odlično. Oni koji nisu odlučili da krenu sa sakupljanjem besne rulje da bi me tukli mogu da nastave da čitaju. Kao što je, nadam se, očigledno, Magi ne zazire od provokativnih tema. To je zato što je Magi energična devojka sa koferom punim karaktera. Još na Obraz uz Obraz kompilaciji je imala sličnu poruku. Čisto ilustracije radi, pesma počinje sa: "Pravoslavni konan, hej! Nek se čuva Jevrejin i gej!", a završava sa: "Ko ne posti Konan lomi kosti".

Teme vezane za seks i međuljudske odnose uopšteno nisu retke u Maginom repertoaru, što i nije čudno za nekoga ko je izdao diskove pod nazivom Six Sexy Songs i Transexual. Pogotovo bih skrenuo pažnju na ovaj drugi disk, odnosno EP, posvećen istoimenoj pesmi u kojoj se iznosi stav jednog muškarca koji želi da postane žena. Posebno je, meni barem, zanimljiv i remiks Transexual (female-to-male) u kojem je tekst pesme okrenut naopačke i peva o ženi koja bi da postane muškarac. To je čitava jedna mala fontana veselja kada primetite da zaključak pesme iz "Orthodox church won't think of this fine but, screw them fascists - the decision is mine" postaje "Orthodox priests will think of me fine 'cause being male is, oh, so divine". I zato je Magi moj izbor za obskurnog underground idola 21. veka. Mada i duet sa Nitkovom u kojem jedan drugoga obaveštavaju “ja sam tvoj / ti si moj / ja nisam svoj / kakav čudan afinitet” ne zaostaje.

Da ne ulazim u dalju analizu Margitinih pesama, potrajalo bi. Glavna poenta ovog teksta je da dobijete snažnu želju da se na bilo koji način dočepate DO POBEDE albuma. Naravno, ovde pričamo o underground muzici pa nećete baš moći sa police da pokupite disk. Za sada, ako vam je do sigurno najbolje muzike izdate ove godine, skoknite na Magin sajt i tamo ćete naći email adresu na koju bi trebalo da se javite. Don’t be shy, you know you want to.

I za kraj, ono glavno. Kao promocija novog albuma, MARGITAjeMRTVA će nastupati u Nišu, u subotu (da, sad za dva dana), klub FEEDBACK. Ako ste iz Niša, ili vam nije teško da odete do Niša, obećavam vam odličnu svirku. Imao sam prilike do sada da slušam Magi nekoliko puta uživo i svaki put je bilo neverovatno zezanje. Ozbiljno, Miša je čovek sa kojim dvosatno stajanje u redu za penziju može da bude najveća zabava ikada, a kamoli koncert. Sa njim će nastupati i Plasma-Arc Machining.

Atačmenti



Komentari (48)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Spiridon Spiridon 09:15 23.05.2008

..

Da ne ulazim u dalju analizu Margitinih pesama, potrajalo bi. Glavna poenta ovog teksta je da dobijete snažnu želju da se na bilo koji način dočepate DO POBEDE albuma.


Odlican blog. Malo ko ovde pise o aktuelnim bendovima i onima koji tek pocinju. Ja sam prosto gladan da cujem nesto novo.

cim mi se zavrsi pescanik bacam se pazljivije na tekst (nadjoh i par pesama MjMna youtube)
Dawngreeter Dawngreeter 09:32 23.05.2008

Re: ..

Dodjavola, nikada do sada mi nije palo na pamet da potrazim snimke na YouTube-u. Sad se osecam glupo :)
Izgleda da je nak dobra dusa okacila ceo jedan koncert iz 2006. u sedam delova pa evo i linkova.

Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6
Part 7


Ponadao sam se da ce biti i snimci jednog drugog koncerta, takodje iz Nisa, kada je nas par putovalo do tamo tri sata, ostali par sati na svirci i kafi, pa se onda vracali tri sata nazad u Beograd... i svo cimanje je totalno vredelo! Nazalost, nema tog koncerta. Mada je ovaj vizuelno zanimljiviji zbog VJ elementa.
edi-va edi-va 09:53 23.05.2008

Ovako zamishljam ...

jednog dana u beogradskoj areni uz obavezni laser entertainment

... spektakularno u perspektivi:)
margos margos 09:57 23.05.2008

Au!

Presekoh se. Meni naslov nije tužnjikav, nego strahotan. Zovem se Margita.
O'ladi me, čoveče.... čitaću posle...
edi-va edi-va 10:00 23.05.2008

Re: Au!

margos
Presekoh se. Meni naslov nije tužnjikav, nego strahotan. Zovem se Margita.
O'ladi me, čoveče.... čitaću posle...


I meni si ti odmah pala na pamet, bila sam sigurna da cesh da reagujesh:)))
Dawngreeter Dawngreeter 10:03 23.05.2008

Re: Au!

Jao izvini Margos, ne bejase mi to intencija. Kao reparaciju nudim kompliment da ti je bar ime hiper-cool :)
vishnja vishnja 10:22 23.05.2008

Re: Au!

Dawngreeteru, a da promenis naslov? nema te uopste na spisku blogeri-novo. i ja se oladila, a mozda i Supermod :)
zanimljivo ti ovo i bez preslusavanja linkova. aj vozdrica, duznost zove.
margos margos 10:28 23.05.2008

Re: Au!

Dawngreeter
Jao izvini Margos, ne bejase mi to intencija. Kao reparaciju nudim kompliment da ti je bar ime hiper-cool :)

Ma ok je, ohladila sam se, znam da nije meni upućeno (pujpuj - sujeverni bi rekli 'produžio ti je život)', ali...
U to ime samo ovo!

Uvek sam se sekirala kad vidim grafit 'Margita je dečko' :)))))
vishnja vishnja 10:35 23.05.2008

Re: Au!

Uvek sam se sekirala kad vidim grafit 'Margita je dečko' :)))))

margos, bas ti traje ovo :)))))))
krenulo te pa ne zna da stane :)
Dawngreeter Dawngreeter 10:40 23.05.2008

Re: Au!

vishnja
Dawngreeteru, a da promenis naslov? nema te uopste na spisku blogeri-novo. i ja se oladila, a mozda i Supermod :)
zanimljivo ti ovo i bez preslusavanja linkova. aj vozdrica, duznost zove.


Ma verovatno samo treba malo vremena da glavna strana indeksira nove tekstove. Dacu mu jos sat-dva dok ne potegnem tako drasticne mere kao sto je promena naslova.

Nekako mi glupo da menjam naslov tek tako, kad je to ime benda :)
Dawngreeter Dawngreeter 10:42 23.05.2008

Re: Au!

margos
Uvek sam se sekirala kad vidim grafit 'Margita je dečko' :)))))


Ih bre, ma kakve veze ima. I na banderi pisalo rezervisano, pa nikom nista :)
Osim toga, pol je tako precenjen. Ja sam uvek smatrao boju kose i frizuru kao vazniju kategoriju.
vishnja vishnja 12:34 23.05.2008

Re: Au!

Ja sam uvek smatrao boju kose i frizuru kao vazniju kategoriju

auh, o ovome cu morati da razmislim. meni je to totalno promenljiva kategorija :))
menjaj naslov ili pitaj tamo gde treba
Dawngreeter Dawngreeter 12:38 23.05.2008

Re: Au!

Pa bas zato je vaznija, jer je promenljiva

Apdejtovao se indeks, ipak necu morati da menjam naslov
vishnja vishnja 12:44 23.05.2008

Re: Au!

Pa bas zato je vaznija, jer je promenljiva

promenljivo vazna: bitno-nebitno-bitno-nebitno....
kad izgleda kako treba onda je nebitno, a kad ne izgleda...kao kad obuces nesto sto volis - momentalno prestanes da mislis na to, al ti lepo ceo dan. ako si u necem poluglupavom to remeti paznju.
man ray loves me man ray loves me 12:35 23.05.2008

...

I don't like the name.
Dawngreeter Dawngreeter 12:39 23.05.2008

Re: ...

Ja bih pokusao da ukazem zasto je ime cool, al' prvo da priupitam - sto ti se ne svidja?
man ray loves me man ray loves me 12:41 23.05.2008

Re: ...

Podseca me na 'Mark Chapman band'. Koristi jedno vrlo tuzno secanje, a ne vidim sta daje zauzvrat.
vishnja vishnja 12:45 23.05.2008

Re: ...

Koristi jedno vrlo tuzno secanje, a ne vidim sta daje zauzvrat.

potpuno precizna definicija onoga sto i ja osecam
Dawngreeter Dawngreeter 12:57 23.05.2008

Re: ...

Moracu prvo da se ogradim da ja nisam smisljao ime, niti mi je poznato sta tacno autor misli o njemu. Ali mogu ponuditi moje vidjenje stvari.

Ne bih se slozio da koristi tuzno secanje. To je jednostavno cinjenica, nekom manje nekom vise vredna. Jedna era se zavrsila, druga era pocinje, a muzika koju ovaj bend pravi je nekako u toj drugoj eri. Za uzvrat sta daje je, jos jednom napominjem po mom shvatanju, oslobodjenje. Znas onaj irski obicaj da se na sahranama ljudi vesele, ponapijaju, da im bude super? U tom nekom pravcu ja razmisljam. Idemo dalje, od proslosti nema leba, ako nam je bilo lepo tim bolje. Primetio bih i jednu bitnu razliku u odnosu na "Mark Chapman Band" u tome sto ovde ne postoji nista implicirano, samo se iskazuje jedna cinjenica. U tom smislu, najveci deo interpretacije je na recipijentu pa ko sta zeli da vidi, videce.

Mogu jos samo reci da MARGITAjeMRTVA sasvim sigurno ne pokusava da degradira ili ismeva "originalnu" Magi.
vishnja vishnja 13:31 23.05.2008

Re: ...

Znas onaj irski obicaj da se na sahranama ljudi vesele, ponapijaju, da im bude super?

da, al ne vidim u tome njegovo pravo da se veseli. jel on bio blizak sa Margitom, pa sad eto sve prevazisao, pa krenuo dalje a proslost ostavio iza sebe? uostalom, ako je ima u nazivu benda, onda je nije ostavio iza sebe uopste. zamisli da je naziv "ekv je mrtav" - taj naziv je samo glup i nista drugo, a zapravo govori isto to.

nemam pojma, ne volim to. malo mi je jeftino i bez duha, kao - sad cu da te sokiram. pajz da neces :)))
moze to i bolje.
edi-va edi-va 13:42 23.05.2008

Re: ...

I ja kapiram kao Dawn, da je Margita simbol vremena koje je definitivno mrtvo, sto ne znachi da to vreme omalovazavaju ili njeno ime zloupotrebljavaju, vec naprotiv, naglashavaju new age - sa svim i punim poshtovanjem vremena koje je predhodilo.
Dawngreeter Dawngreeter 13:45 23.05.2008

Re: ...

Pa nije bas implicirana neka srodnost, mozda to sa Ircima nije bila najbolje od svih mogucih poredjenja. Ne mislim ni da je shock value, Magi ima daleko subverzivnije nacine da sokira kad zeli. Sto bi se moglo videti u tekstovima vecine pesama.

Secam se price oko imena prvog albuma, tamo negde pri pocetku price. Margita je Mrtva. Ok, al' to je bend, a album? Hm... "Bog da joj dusu prosti?" Meni je to strahovito smesno. Tako nekako jednostavno i matter-of-fact. Umrla zena, pusti je na miru. Taj neki fazon.

Mozda bi trebalo da bacis uvo na pesmu ili tri da uhvatis taj specifican humor koji MARGITAjeMRTVA poseduje. Ili mozda samo nije tvoj fazon, ne znam. U svakom slucaju, evo link za dve pesme koje nisu stale na album pa se slobodno distribuiraju po kiberprostoru. Pa ak' si voljna, vidi o cemu se radi.

People of Yugoslavia
Just Do(minate) It
Dawngreeter Dawngreeter 13:46 23.05.2008

Re: ...

edi-va
I ja kapiram kao Dawn, da je Margita simbol vremena koje je definitivno mrtvo, sto ne znachi da to vreme omalovazavaju ili njeno ime zloupotrebljavaju, vec naprotiv, naglashavaju new age - sa svim i punim poshtovanjem vremena koje je predhodilo.


Eto, dodje Edi i u jednoj recenici bolje formulise ono sta sam ja hteo da kazem nego sto je meni u dva posta poslo za rukom...

Blogodarim :)
edi-va edi-va 13:51 23.05.2008

Re: ...

Dawngreeter
edi-va
I ja kapiram kao Dawn, da je Margita simbol vremena koje je definitivno mrtvo, sto ne znachi da to vreme omalovazavaju ili njeno ime zloupotrebljavaju, vec naprotiv, naglashavaju new age - sa svim i punim poshtovanjem vremena koje je predhodilo.


Eto, dodje Edi i u jednoj recenici bolje formulise ono sta sam ja hteo da kazem nego sto je meni u dva posta poslo za rukom...

Blogodarim :)



Uhhh nemoj mi to radish, sva sam se rasplamsala u predelu obraza - da ne kazem - zarumenela:))))
vishnja vishnja 14:07 23.05.2008

Re: ...

dobro, ja to mozda malo suvise licno dozivljavam. zena bila tu do juce, u jedan na jedan, pa mi je jednostavno cudno da to neko na taj nacin istice.

hocu da kazem, jeste vreme te muzike proslo, ali traje vreme u kom bi Margita jos uvek trebalo da je ziva. i Milan i Bojan i Vd. pogresno je sto je mrtva. ne mozes praviti tu paralelu.
nemam pojma da li me razumes.

kaki bre linkovi, jesi ti normalan :))
da me ovi ovde....

ja sam na blogu uglavnom gluva :(
man ray loves me man ray loves me 16:54 23.05.2008

Re: ...

it means nothing to me, oh, vienna.

jos uvek mi se ne svidja.
ja 'domacu' muziku vidim ovako : prazno...ekv...prazno...jarboli...prazno. jos uvek nisam nasla nesto da popunim ove praznine.

a secanje na magi je stvarno.
Dawngreeter Dawngreeter 23:19 23.05.2008

Re: ...

Pa ok, smisao za humor nam se onda razlikuje. To je ok, svakom svoje. Ja sam uvek smatrao da je sposobnost ne uzimanja sebe i svojih "svetinja" (fali mi bolji termin) za ozbiljno veoma vazna ljudska osobina, ali naravno da dopustam da drugi imaju drugacija shvatanja.

Apropo domace muzike, meni je nekako izgledala ovako: prazno, Mizar, Slovenska Nekropola, prazno, Cold Trinity, Dylan Dog. Sa mestimicnim punkozama kao sto su KUD Idijoti i Goblini bez poslednjeg albuma.
man ray loves me man ray loves me 23:48 23.05.2008

Re: ...

ne zelim sada da budem kao oni sto kukaju kod pedje da im ostavi crkvu na miru.
nije bilo nista na tvoj racun - i don't get it, that's all.
Maksa Maksa 12:36 24.05.2008

Re: ...

dobro, ja to mozda malo suvise licno dozivljavam. zena bila tu do juce, u jedan na jedan, pa mi je jednostavno cudno da to neko na taj nacin istice.


Ja nagađam da je ime benda homage Bauhaus megahitu (d' izvinu gothic/dark obožavaoci što koristim reč megahit u istoj rečenici sa Bauhaus) Bela Lugosi is Dead.

Kad smo već u vom vremenu i fahu, najlepša ljubavna pesma, ever: Love will tear us apart

P.S. Digresija: ode li na kraju u Botaničku Baštu? :)
vishnja vishnja 09:09 26.05.2008

Re: ...

Ja nagađam da je ime benda homage Bauhaus megahitu (d' izvinu gothic/dark obožavaoci što koristim reč megahit u istoj rečenici sa Bauhaus) Bela Lugosi is Dead.

hej Makso :))

Bauhaus je muzika moje mladosti, iz vremena kad se ovde gothic jos nije zapatio. to prvo. drugo, Bela Lugosi je, mislim, vec duze vreme bio mrtav kad je pesma nastala. moja omiljena pesma onomad :))
(tom analogijom moze da stignes i do mrtvih Kenedijevih, ali ko je njima kriv kad su politicari)

jednom smo upali kolima u jarak dok smo slusali Paranoiu na sav glas. sad si me podsetio na to.

sto se tice Botanicke Baste - vidi, pa jos nije kraj, tek je pocetak. imala sam puno prolecnih radova u firmi, mozda cu da odem tokom ove nedelje. a i cekam post o tome, strpljivo i cutke :)
vishnja vishnja 09:14 26.05.2008

Re: ...

Ja sam uvek smatrao da je sposobnost ne uzimanja sebe i svojih "svetinja" (fali mi bolji termin) za ozbiljno veoma vazna ljudska osobina

a bre sve si me pogresno razumeo :)
kakve crne svetinje, ja sam jedna samoobezsvetinjljena osoba. meni je samo pogresno spominjanje necije tudje relativno bliske smrti. a ova tvoja zuta recenica je, mislim, za majicu :)

nedoslednost je moje drugo ime.
man ray loves me man ray loves me 15:44 26.05.2008

Re: ...

ne zelim da zvucim kao zadusna baba, ali radi se o sledecem:
magi je umrla na jedan posebno tezak i tuzan nacin. videla sam je na ulici par meseci pred kraj. izgledala je tako da se coveku slomi srce.
svako ima pravo na njeno nasledje i ime i vidjenje njenog znacaja. mozda nije trebalo da napisem nista. jedino sto sam htela je da skrenem paznju na to da ce ljudi koji se konkretno secaju tih stvari imati drugacije asocijacije na ime nego sto je tip verovatno zeleo.
a mozda i nije - mozda je zeleo da demonstrira ovo cega sam ja sada svesna - da postoji taj generacijski jaz.

paradoksalno, ime benda je ustvari (nadam se) afirmativno prema magi - to ime odbija da vidi pravu osobu sa manama i problemima, ono se odnosi na superheroja magi, the coolest girl in town, znak vremena. i to je ok. ali za mene to nije dovoljno pametno i originalno da offsetuje cistu tugu koju nosi to secanje.
Radojicic Radojicic 17:56 26.05.2008

Re: ...

paradoksalno, ime benda je ustvari (nadam se) afirmativno prema magi - to ime odbija da vidi pravu osobu sa manama i problemima, ono se odnosi na superheroja magi, the coolest girl in town, znak vremena. i to je ok. ali za mene to nije dovoljno pametno i originalno da offsetuje cistu tugu koju nosi to secanje.


los ukus MRLM i nista vise
Dawngreeter Dawngreeter 21:00 26.05.2008

Re: ...

man ray loves me
jedino sto sam htela je da skrenem paznju na to da ce ljudi koji se konkretno secaju tih stvari imati drugacije asocijacije na ime nego sto je tip verovatno zeleo.
a mozda i nije - mozda je zeleo da demonstrira ovo cega sam ja sada svesna - da postoji taj generacijski jaz.


Bilo bi mi mnogo jednostavnije ovo da prokomentarisem kada bi svi ukljuceni u diskusiju znali o kakvoj je tacno muzici rec, ovako gledate samo jednu izolovanu sintagmu kojoj se pridaje previse znacaja.

Konteksta radi - Cold Trinity je tamo negde oko 60 godina oslobodjenja od fashizma izdao MARGITAjeMRTVA singl Blitzmadel koja je vesela i potpuno ogoljena ljubavna pesmica posvecena neimenovanoj Es-Es Devojci, u skladu sa partijskim nalogom da tako treba. Malo dalje u pravcu apsurda je Obraz uz Obraz i marsevski poklici pravoslavnih konana. A tu je i onaj kratki najavni MP3 o Pahomiju koji se nadam da je bar neko zaista preslusao.

Reakcije su u redu. Svako ima prava na svoju reakciju i svaka asocijacija je u redu. Samo treba imati u vidu da je ponekad neki nasov samo naslov. A ponekad je sav smisao taj sto ce neko drugi da ucitava smisao.

A ponekad stvarno postoji dublji smisao, samo sto nigde ne postoji putokaz sta je sta. Keeps 'em on their toes.
vishnja vishnja 08:06 27.05.2008

Re: ...

paradoksalno, ime benda je ustvari (nadam se) afirmativno prema magi - to ime odbija da vidi pravu osobu sa manama i problemima, ono se odnosi na superheroja magi, the coolest girl in town, znak vremena. i to je ok. ali za mene to nije dovoljno pametno i originalno da offsetuje cistu tugu koju nosi to secanje.

evo ga, to je to.
Radojicic Radojicic 19:10 27.05.2008

Re: ...

Dawngreeter mozda vec imas, ako ne evo ti Magin i Vlade Stojica EQV

EQV

KafaJeGotova KafaJeGotova 13:59 23.05.2008

odlican

i tekst i naziv benda i ono sto rade.
"Orthodox church won't think of this fine but, screw them fascists - the decision is mine"
drito u glavu :))
Dawngreeter Dawngreeter 23:21 23.05.2008

Re: odlican

Drago mi je da se nekome svidelo sve kao paket.
Tacno, pravo u glavu, Magi dobro cilja cak i posthumno. Neki bi rekli posebno posthumno :)
Inner Party Inner Party 17:20 23.05.2008

Znam ih sa Cold Trinity Sequence-a

Na tom disku su mi najbolji KINOVIA.
Mogao bi o njima da napises par reci...

Dark elektro (EBM, industrijal, futurepop, ...) zanr je zaista u Srbiji jedan od najopskurnijih pravaca.

Na Ex-Yu prostoru su za sada najbolji bili VIVISECT.
Genijalan bend!
Imali su izuzetno visok nivo produkcije za to vreme.

PS
Za noiseekstremiste-darkkrautgurmane preporucujem bend PAMBA.
Dawngreeter Dawngreeter 23:15 23.05.2008

Re: Znam ih sa Cold Trinity Sequence-a

Opa, nisam ocekivao da cu ovde naleteti na nekoga ko je upoznat sa bilo cim iz Cold Trinity price. Kinovia je zaista sjajan bend, uzivo jedno tri puta bolji od bilo kog snimka. Prosto se vidi da ljudi rade nesto sto vole i da to rade svim srcem. Potrudicu se da u skorijoj buducnosti reknem ponesto i o njima i o jos par drugih Cold Trinity bendova.

PAMBU, inace, nisam jos uvek imao prilike da cujem. Znam, znam, moj gubitak. Ali jesam slusao skoro sve sto je Klopka za Pionira izbacila a, osim ako ja nesto nisam pogresko skontao, covek iza PAMBE je takodje i u Klopci. O njima bi pogotovo trebalo reci kojesta, tako nesto se ne nalazi cesto.
Spiridon Spiridon 20:10 23.05.2008

Living Colour

Dawngreeter Dawngreeter 23:23 23.05.2008

Re: Living Colour

Au. Kako za ovo nisam cuo ranije...
Vrlo svidjabilno. Blogodarim za linak.
Spiridon Spiridon 23:30 23.05.2008

Re: Living Colour

Au. Kako za ovo nisam cuo ranije...


mislis na stvar ili bend ? =]
Dawngreeter Dawngreeter 23:31 23.05.2008

Re: Living Colour

Oba! Osecam se sada kao onaj mali iz coska koji nije bio na jako bitnoj lekciji pa ce sada da dobije keca na kontrolnom...
Spiridon Spiridon 23:39 23.05.2008

Re: Living Colour

Dawngreeter
Oba! Osecam se sada kao onaj mali iz coska koji nije bio na jako bitnoj lekciji pa ce sada da dobije keca na kontrolnom...



blago tebi, zavidim ti sto ces imati cime da se zabavljes u sledecih mesec dana =]

na ovome se lomi vrat

Living Colour-Cult Of Personality

Living Colour - Time's up

Living Colour - Love Rears Its Ugly Head

Living_Colour - Wikipedia

da ti bar malo ustedim vreme =]


Dawngreeter Dawngreeter 00:00 24.05.2008

Re: Living Colour

Zahvalan. Odoh da popunjavam rupe u obrazovanju :)
medjutim medjutim 09:07 26.05.2008

Re: Living Colour

Spiridon
Living_Colour - Wikipedia


Gledam i cudim se, nije valjda da je Living Colour snimio pesmu o Vikipediji :)

inace, da, jesu super, mada su i meni rupa u obrazovanju. Ne bih ni cuo dosad nista od njih, da se Cult of personality ne pojavljuje u San Andreasu :)
Spiridon Spiridon 09:43 26.05.2008

za mene

sama cinjenica da su u pitanju crni muzicari iz New Yorka koji sviraju Heavy Metal i da su neki od njih visoko skolovani (Berklee School of Music in Boston) je dovoljno kontradiktorna da mora da privuce paznju =]

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana