Mothers Day!

angie RSS / 11.05.2008. u 19:13

mothers-tummy-baby-foot-print.jpg   Moju prvu bebu sam nosila u stomaku  josh dok sam bila student. Dodushe, vec sam jednom diplomirala, pa me je u tom smislu cela familija maltretirala, kako ne moram sad u tom dramatichnom perijodu da dokazujem svoju naklonost uchenju, ambiciju, da izvodim besne gliste i takonekiceopaket "podrshke".

Nisam se ja loshe drzala, vishe shto nisam imala previshe pojma o stanju u kojem sam, a i pored onolike prochitane literature, obaveznih saveta sa svih strana, mladost je svojom ludoshcu u tretiranju situacija i mene uvela u neki lakocemo fazon.

Pa sam ja tako unosila moja ogromna platna za slikanje sa svim potrebnim materijalom u torbi u tramvaj 10, koji me je posle propisno shejkovao u oba pravca.

Jedino shto sam negde u sedmom mesecu zvala celu klasu na kafu, kako bi im rekla da sam trudna, jer se nishta narochito nije ni videlo, poshto mi je bilo neprijatno da se prenemazem, pa sam svaki dan sa njima ravnopravno pomerala klupe i shtafelaje, nosila opremu i kante sa raznim smrdljivim sadrzajem-znate one sve gluposti shto se 'osecaju" u ateljeima.

Pa oni posle shoka, krajnje preterivali sa ukazanom poshtedom. A i profesori me terali kuci svaki dan pred kraj, da ih nedaj Boze ne zadesi da moraju da pripomognu, a oni umetnici bre.

Dodje i taj dan. Prethodni sam od straha da ostanem sama kod kuce, prestojala u nevidjenom redu za Povratak Dzedaja-odgleadala Lukove veshtine i Jodine mudrosti i bila mirna da nisam propustila najvaznije od svih sporednih stavri na svetu.

Dodjemo usplahireni u bolnicu, ja se tresem, a muz beo.

Pita zena na prijavnici-a shto ste vi doshli? Pa kako shto- je l ne vidish?  Ja onako sva skupljena, pogledam u onaj moj jedva primetni stomak i procedim neshto, a mislim se-pa je l da se vratim kuci.

I stigoh do ongo boksa i stola, josh zbunjena od svih priprema i chujem krike tu negde pored. Josh me nishta ne boli, a suze se slivaju zbog okolnih efekata, a tu tako sama, najsamija na svetu.

Posle utrichi ekipa, a za njima umarshiraju stazisti, ono prvi red, drugi red, kokice,...e, samo shto nisam ustala. A kako kad sam opkoljena?! Kapiram ja da oni mojraju da uche, al jel mogu kod neke uvezbane?

I bi tu shta je bilo, sve najgore po mene, publika navija, dok ne stigoshe moja dva ogromna srneca cakleca oka, koja kad me pogladashe, izbrisashe sve sem njih i tako je i ostalo.

Posle me jedan od stazista gurao na krevetu sa tochkovima do sobe i u jednom trenutku reche-hajde da javimo tati, i mi skrenemo do telefona u hodniku.

Dam ja broj, kaze doca- Dobro veche , chestitam, dobili ste sina!. A novi tata s druga strane, misleci da ga neko zavitlava, jer je proshlo tek 2 sata od kada me ostavio, a mi sve znamo za neke sluchajeve "do ujutro", neshto muca, pa doca, poshto je ponovio josh dva puta neuspashno, dade meni slushalicu.

Kazem ja- e halo, a on josh vishe zbunjen, jer celu stvar zamishlja kao nemogucu, pita- A odakle se javljash? Pazi odakle!? Mislio valjda da se nishta nije ni dogodilo, kad sam sposobna da ga zovem- eto kako razmishljaju mushkarci.

S drugim sinom nishta nije ishlo tako lagano.

Tokoliza, igle u rukama, leznje, posle za malo ono najgore, hitna operacija, jedva ostasmo zivi i sin i ja.

Probudim se iz narkoze posle dan i po, a iz mene vire neke cevke, a okolo sve neke stare zene, koje su ko zna koju  muku savladele, a samo iznad moje glave gori ona lampica za opasnost i ove bake me  zabrinuto gledaju.

Al imala sam na ruci onu traku s brojem i  kroz onaj uzas shvatila, da je negde gore na odelenju moja beba i to je bilo dovoljno da sve drugo nema vaznosti.

I ja sad ne znam, da li moze sva ljubav, briga, svi zagrljaji, uchenja i strepnje, sve radosti, podrshke, strahovi, ... svo to potpuno pripadanje i davanje, a bez trazenja da ti se vrati stati u jedan dan, kada je to josh od pochetka bash svaki, do zauvek!

 



Komentari (149)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 19:32 11.05.2008

DIVNO

Kakva divna prica. Najlepse je biti majka a pogotovo mlada majka. A onaj trenutak kada se ta dva oka ugledaju eeee svet nema cenu za ta dva oka. )))) Preporukice do neba
Mozaik Mozaik 19:30 11.05.2008

Bas lep post

a zamisli kad na ruci imas dve trake sa brojevima, a negde gore na odelenju su DVE tvoje bebe...
angie angie 19:37 11.05.2008

Re: Bas lep post

he, he, pa znala sam da je jedana i da je dechak:))
ivana23 ivana23 20:56 11.05.2008

Re: Bas lep post

angie angie 21:02 11.05.2008

Re: Bas lep post

pa bez tvog ilustrativnog materijala nema zaokruzene priche!

hvala!
Mozaik Mozaik 19:31 11.05.2008

Umalo da zaboravim

Srecan nam dan majki!

Uzgred, jutros sam dobila razne pokloncice koje su moji blizanci napravili u skoli. Sve lepo cuvam i slazem, da mogu jednom da pokazem unucicima...
angie angie 19:38 11.05.2008

Re: Umalo da zaboravim

eee, mozaik, a to je bio tvoj komentar, pravo da ti kazem,nisam ni pomislila da si mama, jer mi 'zvuchish' ko dete:)))
Mozaik Mozaik 19:54 11.05.2008

Re: Umalo da zaboravim

zvucim ko dete???

Imam gomilu dece oko sebe svaki dan, pa nije ni cudo sto zvucim ko dete...
ivana23 ivana23 20:57 11.05.2008

Re: Umalo da zaboravim

ivana23 ivana23 20:58 11.05.2008

Re: Umalo da zaboravim

angie angie 21:04 11.05.2008

Re: Umalo da zaboravim

pa nije ni cudo sto zvucim ko dete...


Draga Mozaik- pa to je krajnje pozitivan utisak!!!

(zamisli da zvuchish ko ovi veliki-to znachi da je sve gotovo!:)
ivana23 ivana23 21:06 11.05.2008

Re: Umalo da zaboravim

mariopan mariopan 21:44 11.05.2008

Re: Umalo da zaboravim

Mozaik
Srecan nam dan majki!

Uzgred, jutros sam dobila razne pokloncice koje su moji blizanci napravili u skoli. Sve lepo cuvam i slazem, da mogu jednom da pokazem unucicima...

Mozaik, i meni se cinilo da si vrlo mlada, ( to je kompliment) a svaka cast na blizancima ))))) Sve puta dva :)Dve radosti, dva veselja, dva andjela, dva slatkisa.......
mariopan mariopan 21:46 11.05.2008

Re: Umalo da zaboravim

Ivana nista bez tebe, ja sam vec zaboravila kako su to slatkisi jedni a sad mi osmeh oko glave
ivana23 ivana23 22:32 11.05.2008

Hvala mariopan,

mariopan mariopan 22:48 11.05.2008

Re: Hvala mariopan,

ivana23

PUTA DVA)))))
Mozaik Mozaik 08:19 12.05.2008

Re: Hvala mariopan,

Mozaik, i meni se cinilo da si vrlo mlada, ( to je kompliment) a svaka cast na blizancima ))))) Sve puta dva :)Dve radosti, dva veselja, dva andjela, dva slatkisa.......


Ajde da malcice elaboriram... U pocetku je bila euforija. Kaze mi doca: nosite blizance. Ja raspamecena. Tako je bilo do recimo sestog meseca kad su me utrpali u krevet i zabranili mi da gledam TV (bese to u vreme bombardovanja). Tih par meseci u krevetu su nekako ucinili da je euforija splasla, a o vestima iz Beograda da i ne pricamo.

Onda su se rodili sini cerka (beskonacno slatki, do sad jos nisam videla lepse bebe i to sasvim objektivno izjavljujem!) ja siznula od srece!

A onda je doslo nespavanje, selenje, nocno plakanje... Prve tri godine sa blizancima su zaista sportski poduhvat... sad je sve laganica.
Dolybell Dolybell 19:35 12.05.2008

Re: Umalo da zaboravim

Imam gomilu dece oko sebe svaki dan, pa nije ni cudo sto zvucim ko dete





florian florian 19:34 11.05.2008

mama

lep post.Jel ti ovaj ozdravijo od boginja?
angie angie 19:40 11.05.2008

Re: mama

florian
lep post.Jel ti ovaj ozdravijo od boginja?



he, he, jeste, sad ljushtimo kraste:), pa su ga u petak izolovali sa decom koja imaju vashke-koje ovde trenutno vladaju, jer su od slepljenih krljushti od boginja u kosi, mislili da su stanari.
ivana23 ivana23 20:59 11.05.2008

Re: mama

angie angie 21:07 11.05.2008

Re: mama

bash bi bila fora da mozesh tako iz konzerve sa venchicem da ih nabavish-jedino shto bi bio problem za koje da se odluchish, il da uzmesh odma celu isporuku!:))
ivana23 ivana23 21:09 11.05.2008

Re: mama

angie angie 19:45 11.05.2008

e mariopan,

ne radi mi opcija da odgovorim na onom tvom komentaru- pa cu ovde,

Moja oba deteta su rodjena sa ogromnim otvorenim ochima i dugachkom crnom kosom, pa su mi odmah nekako bili ko da vide i razumeju.

shto bi moja baka rekla, oni ljudi iz stomaka.
mariopan mariopan 20:07 11.05.2008

Re: e mariopan,

E, i moja su se deca rodila sa crnom kosom i ogromnim ocima ali su stalno spavali, jeli , spavali, pa sam panicno osluskivala da li disu...koji strahovi bezveze ali i ja sam bila mlada majka....ali tu radost kada sam ih rodila pamtim i danas, sve radosti i sve brige majcinstva ne bih menjala za sva blaga ovog sveta.

Evo Zutom Semaforu odgovora mada nije mene pitao, ali i moja cerka studira tamo u Jevropi....pa da mu kazem kako.

Prvo mnogo ucis ovde, budes najbolji jer bez stvranog znanja tamo negde neces ni vrata fakulteta moci da otvoris. Onda odes pa radis kao moja cerka, ucis i uzimas diplome iz svega sto ti pomaze u tom poslu koji vec radis a sam to placas sve dok ne prodjes na njihovim ispitima jezika ( nije engleski) i ostalog sta se vec polaze, budes i tu tako dobar pa onda udjes u budjet te zemlje kao jedini stranac, pa onda dobijes knjige i sve dzabe, i onda gulis klupu i ne znas kako se zoves sledecih 5 godina najmanje. A za to vreme radis odgovoran posao,ucis u metrou dok se vozis i kad se vracas sa posla, ne izlazis sa deckom cele nedelje nego sav svoj zivot podredis uzimanju i te diplome.
I ja sam pitala moju zasto, bre, jos uci zar joj nije dosta. Ona kaze jos samo ovo. Ako njoj nije tesko....sta ja tu da kazem?

A za tvoju informaciju mi nemamo para ni jedan dan njenog zivota u toj Jevropi da isfinansiramo. Znaci, knjigu u sake. Pozdrav i tebi od penzionerke sa minimalnom penzijom u Srbiji.
zuti semafor zuti semafor 19:49 11.05.2008

?

Moze jedno pitanje andzi?(u ime nekoliko stotina hiljada onih koje nije imao ko da posalje i progura)

A kako to da si ti otisla tamo i studirala,mislim ko te poslao tamo>Mislim zasto ne mozemo i mi da odemo?Mislim,znam zasto.ali interesuje me postoji li neko da je otisao tamo odavde i studirao,a da to nije bilo zaradjeno,na nekoj krvi,kradji,marifetluku njihovih roditelja zadnjih sezdeset godina,i slicno.

Nije trol,samo trazim iskren odgovor..
Godzila Godzila 19:56 11.05.2008

Re: ?

ajde ja da ti kazem u ime mene i muza mi koji smo otsili napolje a nije bilo zaradjeno ni na cijoj krvi i muci. bar za nauke zavrsis faks, uradis gre, toefl i posaljes na bar 5 fakulteta. izbegavas obale i velike i zabavne gradove i biras tamo gde je manja navala kao sto su razne nedodjije koji hvala bogu ima tusta i tma. naravno ako si mnogo dobar mozes i da biras.

lush lush 19:57 11.05.2008

Re: ?

Da li studiras? Da li imas odgovarajuci prosek? Sta studiras?
Da li si probao/la da se prijavis za neku stipendiju? Ako te i dalje zanima mozes da proveris na sajtu naseg Ministarstva prosvete sta sve nude, a ako neces preko nasih, postoji obilje stranih stipendija za nadarene i vredne studente - za pocetak mozes da konsultujes infostud...
Posto trolujemo i ti i ja - ne moras da mi odgovaras, nego prvo pogledaj sta se sve nudi i da li se uklapas u njihove zahteve i srecno.
angie angie 19:59 11.05.2008

Re: ?

nishta te ne razbiram,

ja studirala u bgd-u, 2 puta, posle radila, radila, radila, zivela i napolju i unutra i isto tako radila, pa onda aplicirala za ovaj zadnji odlazak, pa proshla sve shto treba, i platila shta treba- od svojih para, kao shto sam od svojih para platila one diplome nadgradnje koje si video u profilu, a pretpostavljam da za njih pitash- meni niko nishta nije dao mufte, ni na lepe ochi-iako mi nisu hrdjave, nego sam sve eto po proceduri, a bez ledja, mislim onih dodatnih.
moji roditelji- iako intelektualci, nisu nikada bili ukljucheni niti u politiku, niti u pratece varijante, niti su podrazvali rat, kradju i sve u tom smislu, te su sa takvim stavom samo imali negativno brojanje.

te u tom smislu- niti sam poslata niti progurana.
nsarski nsarski 19:59 11.05.2008

Re: ?

Mislim,znam zasto.ali interesuje me postoji li neko da je otisao tamo odavde i studirao,a da to nije bilo zaradjeno,na nekoj krvi,kradji,marifetluku njihovih roditelja zadnjih sezdeset godina,i slicno.

Takvih je koliko hoces....
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 20:06 11.05.2008

Re: ?

Angy, izvini, ali eto, ja moram da odgovorim na ovo pitanje. Mnogi od nas su otisli tako sto su dobili stipendije drzave u koju su otisli. Ni roditelji, ni Jugoslavija, ni Srbija, vec zemlja domacin koja nas je htela.
A sada, i ja sam stampala moje grafike, sa maskom ecovala ploce da se ne ugusim od azotne kiseline i sto rekla jedna moja drugarica, licila na komandosa dok sam sve to radila sa stomakom do zuba.
I za kraj, svim majkamasrecan praznik!
Mozaik Mozaik 20:07 11.05.2008

Re: ?

Takvih je koliko hoces....


U stvari vrlo malo je onih drugih... Ja ne upoznah ni jednog.
nsarski nsarski 20:09 11.05.2008

Re: ?

Ja ne upoznah ni jednog.

Ja sam upoznao par Albanaca sa Kosova. Fulbrajtovi stipendisti.
man ray loves me man ray loves me 20:13 11.05.2008

Re: ?

Ako znas francuski, na drugoj godini faksa mozes da se prijavis na internacionalni konkurs Ecole Normale superieure. Ako te prime, to je fenomenalno. Dobijas stipeniju, samo skolovanje je besplatno, i posle su ti sva vrata otvorena. Ispit je takav da se trazi rezonovanje pre nego neko konkretno gradivo - oni razgovaraju s tobom i sticu utisak o tvom potencijalu.

i ne zaboravi ambasade - one cesto daju stipendije na godinu dana da odes tamo, zavrsis nesto (master najcesce) i za to vreme probas da dobijes za dalje stipendiju drzave u koju si dosao.
angie angie 20:19 11.05.2008

Re: ?

man ray, pa gde si ti?:))
man ray loves me man ray loves me 20:21 11.05.2008

Re: ?

a paris, bien sur.
angie angie 20:25 11.05.2008

Re: ?

man ray loves me
a paris, bien sur.


z n komprompa:)
zuti semafor zuti semafor 20:27 11.05.2008

Re: ?

Znaci tako.Samo sedis,ucis,ucis,i na kraju se sve isplati.Lepo diplomicu pod ruke,pa na ambasadu,apliciras i da te Bog vidi.
Nije vazno dal je tata bio direktor nekog preduzeca a mama sekretarica u bivsem izvoznickom ouru i cenjeni clan partije,sada srecni penzioneri.Nije vazno dal se prezime zavrsava na ovic,i kojeg si plemena,dal su noge tanke ili debele,il je nos blago rimskog stila.

Svi iz Srbije,imaju iste sanse.

Mnogo srecna zemlja.



p.s. ako niste primetili,bio sam ironican..
angie angie 20:32 11.05.2008

Re: ?

p.s. ako niste primetili,bio sam ironican..


pa ja jesam i nisam razumela zashto, a prema meni, pa sam ti ipak odgovorila-najiskerenije, pa bi mogao barem da se izvinesh za intonaciju. sve to shto si opisao nema veze sa mnom- narochito ruzni nos!:)
man ray loves me man ray loves me 20:32 11.05.2008

Re: ?

Mnogo srecna zemlja.

sa takvim stavom zasluzujes da trunes u osrednjosti. probudi se.
man ray loves me man ray loves me 20:33 11.05.2008

Re: ?

z n komprompa:)

jel se znamo sa birackog mesta?
zuti semafor zuti semafor 20:34 11.05.2008

Re: ?

pa sam ti ipak odgovorila-najiskerenije


Uh sad sam video tvoj profil,

Iskreno nema sta..odoh
angie angie 20:35 11.05.2008

Re: ?

man ray loves me
z n komprompa:)jel se znamo sa birackog mesta?


ne, ja sam daleko od istog!:))
nsarski nsarski 20:40 11.05.2008

Re: ?

Svi iz Srbije,imaju iste sanse.

Ne, oni iz Srbije se sa podjednakim sansama takmice sa Indijcima, Kinezima, Japancima, Rumunima, Korejancima (juznim), Rusima, i svima koji zele da studiraju u USA. Simple as that.

Jedina je razlika ako hoces da studiras a da ne radis - tj. ako imas dovoljno sredstava da sebe finansiras. Onda moze da "tata" igra ulogu, ali ni to nije presudno, niti bitno, na dobrim univerzitetima. Tamo nikakva lova ne pomaze, samo sposobnost.
angie angie 21:01 11.05.2008

Re: ?

Uh sad sam video tvoj profil,

Iskreno nema sta..odoh


pa pazi, ovako arogantan i nevaspitan, nisam sigurna da vec nisi na pravom mestu-tamo napolju vladaju i vrednuju se neke druge stvari.


G r o f G r o f 21:27 11.05.2008

Re: ?

I ja sad videh tvoj profil.
Turiste smo uvek smatrali studentima nedoličnim hrama epruveta i brojki, kakav je PMF...hahahahhahahhahaa.
Samo da te pismenim putem obavestim da sam procitao tvoj blog i zauzvrat tražim reč zahvalnosti zbog uloženog truda.:))))))))))))))))))))
angie angie 21:42 11.05.2008

Re: ?

zbog uloženog truda.:))))))))))))))))))))


sem shto osecam nagli nedostatak ljubavi u mom pravcu-sve ostalo ne kapiram.

to za pmf je bilo tako jer je tada odsek za geografiju pripadao tom fakultetu, a za uzvrat samo morali da polazemo i vishu matetmatiku, izmedju ostalih "obaveznih" predmeta, koje je fakultet trazio.
A inache je vecina predavanja bilo u jagicevoj-sem tih zajednichkih obaveznih, pa samo mogu da kazem kako se u medjuvremenu nisi dobro obavestio.

a zao mi je ako ti se post nije svideo-shta drugo?
mariopan mariopan 21:51 11.05.2008

Re: ?

I ja tek sada ozbiljno pogledala tvoj profil, jer su i drugi a to obicno ne gledam, ljudi mi se svide ili ne......paaaaa )))))) Zmalo kolege )))) Isla sam u skolu za industrijsko oblikovanje (dizajn) na Dedinju ))))) I casove slikanja posebno pa iako sam mnogo starija ( druga generacija te skole) mogu da kazem , zamalo kolege ?
angie angie 22:05 11.05.2008

Re: ?

zamalo kolege ?


pa ovde smo to ispravili-koleginice:)))
G r o f G r o f 22:11 11.05.2008

Re: ?

a zao mi je ako ti se post nije svideo-shta drugo


Odakle ti to angie????????????????????
Post je super, samo se zazam.
angie angie 22:23 11.05.2008

Re: ?

Odakle ti to angie????????????????????


pa mirkec- tako si gu srochio, al aj sad dobro, laknulo mi:)))
mariopan mariopan 22:51 11.05.2008

Re: ?

angie
zamalo kolege ?


pa ovde smo to ispravili-koleginice:)))

Pa da )))
lush lush 19:51 11.05.2008

Srecan praznik:)

angie angie 20:05 11.05.2008

Re: Srecan praznik:)

nsarski nsarski 19:58 11.05.2008

Kako rece B. Engvall

nedavno: Women have boobs. That makes them boss! I wish I can have boobs for at least one day! I'd be the boss.
Evo ceo monolog
U svakom slucaju, Froeliche Mutterstag!
angie angie 20:02 11.05.2008

Re: Kako rece B. Engvall

Women have boobs. That makes them boss!


Pa na tome se bazira i teorija zavere joce toshevskog!:)))
nsarski nsarski 20:05 11.05.2008

Re: Kako rece B. Engvall

Pa na tome se bazira i teorija zavere joce toshevskog!:)))

Na tome, i drugim stvarima, manje vidljivim:))))
angie angie 20:12 11.05.2008

Re: Kako rece B. Engvall

i drugim stvarima


za njega-tamni vilajet!:)
Godzila Godzila 20:01 11.05.2008

e sad nesto lepse

ja sam dobila 4 maslacka i "happy mothers day" od mog sina i tate koji su izasli u setnju. nista lepse :).
inace zao mi je za horor boks iskustvo, uvek mi je zvucalo strasno nehumano i to nepotrebno.
angie angie 20:07 11.05.2008

Re: e sad nesto lepse

za horor boks iskustvo


ja nekako kapiram da do danas niko bash ne radi preterano na tome da se taj ceo paket malo humanizuje.
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 20:13 11.05.2008

...

nice : )

nego,
je l' ti ovaj blog za snižavanje pritiska?
angie angie 20:17 11.05.2008

Re: ...

je l' ti ovaj blog za snižavanje pritiska?



shto, pa sve je izvesno:


Черевићан Черевићан 20:43 11.05.2008

дан матера

свим које са на овом блогу тако осећају, честитам оцрца.зарад полне неадекватности нисам био у могућности да подарим живот ником,но коректно одрадих онај претходни део кулука међуножног и сад . .сам већ и деда, увелико. лете године само тако ,а присећам се порода ћерке нам и мене у исчеку резултата подпенџерима нсадске гинекологие где се докон . . хаику стиху усмерих и срочих

гукање
у сусрету са животом
то је присуство твоје
исрца мојег
излете тица радости


ено га урамљен и данас након > од 3 деценије потсећа Кћернам на . . . . почетакјој.
angie angie 20:49 11.05.2008

Re: дан матера

Dragi nash gospodine,
ta neka ste vi odradili svoj deo, kad vec priroda nije bila tako pravdena kao kod vodenih konjica,:),
i hvala puno za stihove i dolazak na party!
mariopan mariopan 20:53 11.05.2008

Re: дан матера

Blago vasoj cerki, ako je nama ovako lepo sa vama, a povremeno imamo cast, njoj je praznik svaki dan ))) Hvala na cestitkama g. Cer.
ivana23 ivana23 21:01 11.05.2008

Re: дан матера

angie angie 21:24 11.05.2008

Re: дан матера

zuti semafor zuti semafor 21:02 11.05.2008

Srecan dan

Uh sad sam video,da se ovde slavi neki dan..Anyway,pridruzujem se cestitkama.I da dodam da je danas pobedio razum.

Izmedju onih koji bi da pljuju po srpkom dostojanstvu a da traze njegove glsove(loodilo)i onih koji bi da nas gurnu u Aziju,Srbija je prepoznala da postoji spasonosni put.Na zdravlje!
man ray loves me man ray loves me 21:12 11.05.2008

Re: Srecan dan

odlicno. a sada natrag u bates motel, ceka te majka.
Kazezoze Kazezoze 21:42 11.05.2008

Srecan

vam dan mamice blogerske!
angie fino si ovo srochila, bash bash (sh'o ono reche ad;-)


angie angie 21:45 11.05.2008

Re: Srecan

shto se mene tiche- ovaku u shkoljki, a na plazi bi mi najvishe odgovaralo da je priroda uredila- ti tu lepo ugodno prilepljen za stenu ili s guzom u pesku, kad ono shkoljka s bebom i to tvojom!:)
Badenac Badenac 21:44 11.05.2008

Zelja

Draga Andjio
neka se vam se ljubav koju ste dali svojim klincima vrati onda kada vam bude najpotrebnija.Sresno:)

Branislav J. Ciric
angie angie 21:47 11.05.2008

Re: Zelja

hvala vam najlepshe:)
bravar bravar 21:54 11.05.2008

bez naslova

Beeebeee))

Najlepse su....







I, ko ih nema... neka podhitno poradi na tome))

A nama, blogoholicarKE

angie angie 22:03 11.05.2008

Re: bez naslova

naravno-happy svima, al svaki dan!

a koliko brojim, uskoro ce nama najznachajniji dan svih naroda i narodnosti-bravarev rodjendan!:)))
bravar bravar 22:05 11.05.2008

Re: bez naslova

Uskoro?

Pa... za jedno dva, dvaipo meseca))))
angie angie 22:20 11.05.2008

Re: bez naslova

Pa... za jedno dva, dvaipo meseca))))


pa to od bravarice:)))
angie angie 22:21 11.05.2008

Re: bez naslova

I, ko ih nema... neka podhitno poradi na tome))



mislish na one smeshne pokrete?:)
mariopan mariopan 22:54 11.05.2008

Re: bez naslova

angie
Pa... za jedno dva, dvaipo meseca))))


pa to od bravarice:)))

JA prva cestitam, draga Bravarice srce od brave na ovom blogu )))))
bravar bravar 06:33 12.05.2008

Re: bez naslova

smeshne pokrete?:)


to, sestro slatka))
smesni, a prijaju))
bravar bravar 06:42 12.05.2008

Re: bez naslova

Mariopan, kiss))
hvala... ima jos malo vremena za nadogradnju mislim, godina

PS jer se pridrzavas... onoga... mislim o tome, da znas.
mariopan mariopan 10:24 12.05.2008

Re: bez naslova

bravar
Mariopan, kiss))
hvala... ima jos malo vremena za nadogradnju mislim, godina

PS jer se pridrzavas... onoga... mislim o tome, da znas.

NEEEE, izdala sa tvoje poverenje, vidis da se ne javljam od sramote :(
Poklekla sam na dobar savet da se apstinencijalna kriza najbrze leci ako jednu zapalis...i ja zapalila, sram me bilo besksrskterna sam kad je duvan u pitanju, smrc,..tesko zabu u vodu neterati.
florian florian 13:58 12.05.2008

Re: bez naslova

E Mariopan

Javila se kod Jelice na blogu ona što kad se naduva sprema po kući. Neverovatna koincidencija.
angie angie 14:41 12.05.2008

Re: bez naslova

Neverovatna koincidencija.


opet ste preshli na shifrovane razgovore:)
mariopan mariopan 15:24 12.05.2008

Re: bez naslova

florian
E Mariopan

Javila se kod Jelice na blogu ona što kad se naduva sprema po kući. Neverovatna koincidencija.

Nije nijedan druga nego ja, otkrio me uncut jedan i tuzaka ovde po blogu..))))
florian florian 15:25 12.05.2008

Re: bez naslova

Izvini Angie na zloupotrebi posta, al veliko prolećno spremanje je u pitanju

uz izvinjenje mamma
bravar bravar 15:34 12.05.2008

Re: bez naslova

Mariopan, ne zameram Ti, ali BRINEM... da znas.

Kiss - u svakom slucaju))
angie angie 16:00 12.05.2008

Re: bez naslova

uz izvinjenje mamma


evo adekvatnog izvinjenja:))))
mariopan mariopan 16:33 12.05.2008

Re: bez naslova

bravar
Mariopan, ne zameram Ti, ali BRINEM... da znas.

Kiss - u svakom slucaju))

Fala i ja tebe ljubim sto brines ali nemoj, bacicu ja kada mi dogori do nokata, to se samo tako leci, aj da nas ne izgrde sto trolujemo
Evo se Florian vec izvinio pa i ja se izvinjavam mamama sto trolujem, necu nikad vise mamemi.
florian florian 16:55 12.05.2008

Re: bez naslova

Sa ovim ja nemam veze. To vidi s onim ko te je radno angažovao. Ja već imam kome sam dužan.
angie angie 17:05 12.05.2008

Re: bez naslova

florian
Sa ovim ja nemam veze. To vidi s onim ko te je radno angažovao. Ja već imam kome sam dužan.


florijan, ja to mislila generalno- ono, opshte globalno=dontvori:)))


pazi, radno angazovao:)))))))))))))))))))))))))))
bravar bravar 21:57 11.05.2008

bez naslova

angie angie 22:44 11.05.2008

mothers day!

edi-va edi-va 09:40 12.05.2008

Hello:)

angie,

za ovu lepu, lichnu prichu si zasluzila jednog sexy daddy:)


evo josh jedan:)




inache rechenica koja mene uzurpira poslednjih godinu dana glasi: kaaaaakiiiiilaaaaa saaaam!!!

u prevodu: dolazi da mi obrishesh guzu, priznajem da svaki drugi put prevrnem ochima na taj poziv:)))

angie angie 12:32 12.05.2008

Re: Hello:)

he, he edy, pravilan pristup, (odmah dva komada) nikad ne znash kad ce zafaliti:)))
sabljarka sabljarka 10:12 12.05.2008

1edna je majjka:.

deco, jeste napisali domaći?
jesmo..
ajd ti sine marice:
igrali se mi u parkićuu..
i ja uzela sanjin bicikloo da se malo provozamm..
kad li me onaj ludiđokica, što ga mamapuštasamog povuče na siluu..
i ja ti padneem..
puuuuno sam plakila jer sam koleno ogulila..
a onda je došla mama
duvala mi u ranu pa poljubila i meni je sve prošlo..
jedna je majka..
divno je, malo obrati pažnju na znakiće interpunkcije, da se ne zagadi..
ajmo ti perice:
bio ti ja u parku..
kad tamo ti one devojčice opet nisu mi dale da se i jaaa vozim na bicikli..
jati se setim tu da poljubim sanju, dok se marica vozila pored,
ova se najedila i pala..
ja tad uzo pa posle vozijo..
malo..
jer je ova kukala ko da je deru..
posle, kod kuće ćale me polivo pa me majka jedva spasla..
uf: jedna je majkaaa..
doooobro, drugi put pazi koga ljubiš..
nego, ajmo malo odpozadi da vidimo ko se to krije:
ajde mujlane, pročitaj ti:
ko_jel_ja
baš ti, znaš ti dobro da si mujlan:
e
bili ti unas nekaakvi gosti..
ja zaspo..
budi ti mene, moja mila matera i reće:
ajd bolan mujlane,
deder skoč došpajza i donesi,
ima tamo dvije boce pive..
odem ti ja došpajza,
otvorim vrata kad ono samo jedna boca..
tek ti ja odanle viknem: jedna jee, majkaaa




dakle, samo nek ste žive i zdrave i nek ste tuu..
nama preostaje da i dalje brkamo lončiće..




angie angie 12:29 12.05.2008

Re: 1edna je majjka:.

jedna jee, majkaaa


ovaj fazon ima vishe verzija-al je dobar, hvala:)))
angie angie 14:46 12.05.2008

obavezna podloga

Spiridon Spiridon 15:07 12.05.2008

..

mnogo mi je krivo sto su mi blogovi o izborima odvukli paznju tako da nisam stigao da pozdravim sve mame i preporucim tekst.

spi
bravar bravar 15:33 12.05.2008

Re: ..

Spiridone, mamama uvek prijaju odsrca pozdravi, a za preporuku domacici, ne sumnjam da si izmamio osmeh na lice))

MAMA

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana