Religija| Zdravlje

...malo nerazumevanje ... ali žreci sređuju stvar ...

Đorđe Bobić RSS / 15.04.2020. u 14:28

a

Atačmenti



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Черевићан Черевићан 18:27 15.04.2020

дилема

jedni će da liturgiraju a drugi da Covid-uju

одабир је......... посве лични
би ли Цркви ил' би здравља ,
о'ш спаса од .....Владе мера
или можда...... Правосавља


Đorđe Bobić Đorđe Bobić 20:12 15.04.2020

Re: дилема

timotije timotije 09:18 16.04.2020

Re: дилема

Sadašnja nauka treba još da napreduje da bi potvrdila Veliki prasak. No, za najrazvijeniji ljudski um kakav je imao još u šestom veku p.n.e. Haraklit Efeski, a što je važno da je koristio svoj um za razmišljanje, ne za bogaćenje, tj. vladanjem drugim ljudima, te je mogao na osnovu svog znanja da zaključi: “Kosomos nije stvoren ni od bogova ni od čoveka, nego je uvek bio, jeste i biće večita vatra“. Bez pretenzije da je moguće ubediti neznalice da Boga nema van čoveka, citiraću šta je zaključio Seneka u prvom veku n. e.: „Obični ljidu misle da je religija istinita, mudri veruju da je neistinita, a vladari veruju da je korisna.“
Zbog neistine, a „Istini pripada najveće pravo da se propoveda“ (Karl Jaspers): “Živimo u svetu u kome niko nije slobodan u kome su samo retki bezbedni, u kome je gotovo nemoguće biti iskren i ostati živ.”Orvel.
Tragična je istina da svetom, naročito su izraženi u Srbiji, vladaju invalidi duha i čovečnosti, dok Obožene sputavaju, proganjaju, ubijaju. Zbog čega je Mark Tven zaključio: „Da je Isus sada ovde, postoji nešto što sigurno ne bi bio – Hrišćanin!
rodni rodni 18:41 15.04.2020

Da, da!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana