Budućnost| Društvo| Planeta| Region| Život

Antirealizam podivljale budućnosti

Milan Novković RSS / 10.01.2019. u 22:47

facepalm-250x141.19656.jpg

Od bezbojne redukcije rashlađenog i zamućenog egzistencijalnog mehura oko nas, deranjem, takoreći, tupim alatima realizma, svaki drugi put nas vodi u antirealizam podivljale budućnosti.

Gde vode oni putevi između neka ostane za tiho plakanje svakom od nas u samoći.

I na početku svakog tog drugog puta, svako malo, svako od nas poželi da napravi prvi korak, ali samo na kratko, antirealizam skladne prošlosti nudi sigurnost, i mi smo postali plašljivi da bi se od nje odlučno odvojili.

Evropa - pre neki dan se u blogo-prolazu dotakosmo blogo-drugar i ja Evrope, ali više kao noumenona, ideje kojoj u stvarnosti ne odgovara ništa, ili odgovara previše nekih drugih nejasnih entiteta, preletesmo preko kontekst-principa u prazničnoj žurbi.

I ja navijam za Evropu, šta god ona bila, ili za zapad, šta god on bio, pre nego što svim srcem počnem da navijam za svet.

Ali, ni zrnce sumnje mi ne staje na put potsećanja da je ta ista Evropa, Zapad, naterala grčke žene da se prostituišu da bi zaradile za ručak sebi ili familiji, a da bi, uglavnom, spasila Goldman Sachs, da je taj isti svet rodio 50 miliona ljudi na food stamps u US, subvencionisanoj, do besplatnoj ishrani, da je 15 miliona US dece na ivici gladi.

I ne moram sam da se podsećam - u Londonu jedna od 50 i nešto osoba nema krov nad glavom, a današnja BBC vest kaže: gladna deca jedu iz kanti za otpatke, direktor škole u Morecambeu, Lancashire, kaže da 10% dece dolazi iz porodica koje se hrane i delom iz dobrovoljnih priloga, deci su kutije sa hranom za ručak prazne, i ne mogu da se skoncentrišu ni na šta drugo osim kanti za otpatke, i kaže diša da ima imena iza cifara, poludele cifre nije izmišljene. Članovi parlamenta predlažu vladi da uvede ministra za glad.

Unicef kaže da u Britaniji 19% dece ispod 15 godina (skoro svako peto dete) dolazi iz porodica koje se muče ne samo da sastave kraj s krajem, nego se muče da kupe hranu.

Dalje, zaboravimo četvrti talas feminizma, gde više u naletu strasti i kreativne energije ni ta „sorta" feministkinja u deliću sekunde ne može da se seti da li im nešto visi i mlati između nogu ili ne, ne smemo zaboraviti da su samo pre par godina, dok im je dosadni jači pol ubijao nevine civile po Bliskom Istoku, mnoge zapadne dame histerično rešavale probleme Trampovih komentara iz svlačionice od pre nekoliko decenija, „mačo" krvoloci nisu bili toliko interesantni.

Po ko zna koji put, nikad dosadan, podsećanje na zagubljenu umetnost solidarnosti nas blago spušta na zemlju realizma koji je nešto manje oderan tip tupim noževima mora besmislenih tema u koje svaki dan uranjamo, kao korisni idioti kojima teme služe da im skrenu pažnju sa bitnog, spušta nas na istinski obojeni realizam, i onda samo da bi tamo, odjednom, našli i novo-humorističku stranu bizarnog zapadnog svet ponekad - na dnevni red pregovora US sa Kinom su US stavili i Made in China 2025, traže od Kine da uspore sa inicijativom, napretkom u visokim tehnologijama, po izbijanju na vrh 5G bitke, ubrzanom istraživanju svemira sa samo njihovom svemirskom stanicom koja uskoro treba da bude lansirana, spuštanjem na mesec, svetskom rekordu u održavanju nuklearne fuzije u eksperimentalni reaktorima, čas prvom čas drugom ili trećem mestu u najbržim super kompjuterima na svetu, jurenju ka vrhu sa Rusima u razvoju putničkih aviona (neke sankcije od pre godinu i nešto su „dizajnirane" da uspore ove projekte), konsolidovanju vrha u vojnim tehnologijama, win-win druženju sa svetom i evro-azijskoj integraciji.

U tom pomahnitalom udaranju na sve strane od US (Trump) izjave da ga „zabole" za Evropu (nisam siguran koji je glagol upotrebio) je jedino smešnija UK Brexit parodija, gde je vlada kao kokoška bez glave pod palcem neo-liberalnog i nadnacionalnog pritiska duradi nešto dovela zbunjenog Japanca da kaže kako bi, eto, bilo cool da UK ostane u EU, a sve dok polako i po zabačenijim pabovima kapiraju da će UK biti samo bolje kako to gramzivo salonsko čudovište neizabranih non-entiteta po EU rupama napuste. Plus-minus sitna tranziciona dinamika, naravno, koju bih ja pre merio u mesecima nego godinama.

Elem, nadam se da se budalama što vode zapadi svet slošilo, i da im je sve gore, i da će odlaskom u istoriju dozvoliti da nastavimo s navijanjem tamo gde smo ko zna kad stali (ja sam, btw, pro-Europe i glasao sam protiv Brexita).

Poneka komična sitnica na stranu, ali ako mi je nešto ulepšalo više od trenutka, tj bar nekoliko dana, to je Boltonov „provod" u Turskoj. Za one koji nisu upoznati on je klinički slučaj psihopate i sadiste, sitan (opraštajte, i meni najdraži oko mene, žene, deca, su sitni, ali to je drugi kontekst), sa US neocons iza leđa navikao da maltretira razne, i Erdogan, za dve glave viši, je odbio da ga vidi i poslao ga u PM, skoro pa bukvalno.

Samo malo su se ućutali ti Trampovi neprijatelji, ja nagađam da je njegova „ekipa" pripretila neocons istinom o 9/11.

Ajd, daće info-bog, nešto od zapadne močvare se možda ipak isuši, a ja mislim da za 20 godina, najkasnije, više neće biti ratova u svetu, a onda će i otimačini polako da presuši gorivo, iako nikad potpuno, nažalost.

Imagine that!

Atačmenti



Komentari (113)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

alselone alselone 23:41 10.01.2019

Voleo bih da si u pravu

Ali meni je nažalost bliži Canetov stav od pre par dana:

KLINCIMA JE LAKŠE NEGO NAMA. ONI NE ZNAJU ŠTA IH ČEKA, A MI SMO U STRAHU OD TOGA ŠTO ZNAMO ŠTA IH ČEKA

LINK
Atomski mrav Atomski mrav 01:00 11.01.2019

Re: Voleo bih da si u pravu

Milan Novković Milan Novković 08:49 11.01.2019

Re: Voleo bih da si u pravu

alselone
Ali meni je nažalost bliži Canetov stav od pre par dana:

KLINCIMA JE LAKŠE NEGO NAMA. ONI NE ZNAJU ŠTA IH ČEKA, A MI SMO U STRAHU OD TOGA ŠTO ZNAMO ŠTA IH ČEKA

LINK

Meni je direktan povod za blog ova juče vest o gladnoj deci u UK. Otud povod i za sporedne realizam-antirealizam, tj naš prirodan način za analizu problema koji nas se manje tiču ogoljivanjem realizma ne samo od nebitnog, nego i od srži, obezbojivaje na subjektivan ili lokalno-objektivan način zato što nam je realan problem pretežak, ili nam samo smeta u kreaciji gde žurimo ka svom, autentičnom modelu negega da bismo se pohvalili pred pajtosima

Ja sam kao klinac bio bezbrižan, keša je bilo taman, ali sam jeo koliko samo mogao pojesti, i hrana je bila kvalitetna, bio (relativno) uredno obučen (meni je bilo žao trošiti novac na odeću, geek u meni je radio od 6. osnovne i imao krov nad glavom - Canetovo pravilo je i tada važilo.

Ali ne važi, potpuno, i sada, evo u UK, gladna deca su horror svuda, svetska sramota, u UK kriminal.

Al dobro, doćiće Kinezi (kiseli smajli) eno umeju da održavaju 100M celzijusa u Tokamacima i preko minut, ako se ne varam.

Možda se sećaš Culham labs ovde, one su bile meni blizu kad sam došao, pre 30 godina, moja se starija ćerka igrala u predškolskom uzrastu sa decom tih naučnika, i mrdalo je to da bi pre, recimo, 15 godina ovde na nekoj slavi meni jedan rekao, što je davno tamo radio - ma sve spremno, sad samo novac fali za nove materijale - naravno, R&D je, nije deterministički posao - ali taj Culham ciklus zatvoriše, raduckaju i dalje, evo neka privatna firma postigla 15M stepeni, Kinezi 100M, ITER ogroman - klasično ogroman i spor zapadno-državni posao, koliko kasne 15 godina. Problem je što su u neoliberalnom maniru još gori - pljačka i urnjava za short-term profitima no-matter-what, a negativno selektovani pri vrhovima većine peramida.

Energija rešava sve probleme, ti to znaš, od hrane pa nadalje, i biće neke ironije ako Kinezi spasu zapad (kolevka civilizacije my ass, kolevka ljudske jednačine u stvari)
Milan Novković Milan Novković 09:20 11.01.2019

Re: Voleo bih da si u pravu

Atomski mrav

Uh, da, tehnologija i matori rokeri će spasiti svet (kiseli smajli i ovde)
loader loader 12:51 11.01.2019

Re: Voleo bih da si u pravu

Milan Novković
... Canetovo pravilo je i tada važilo.





loader loader 13:00 11.01.2019

Re: Voleo bih da si u pravu




Svet stalno mrda, migolji se i promene su neminovne. Globalne su najatraktivnije. Ipak, ta globalna novotarija tako sporo se kreće i toliko ima da se čeka - da se nama svako parče sadašnjosti vraća kroz svoj neslućen značaj - kao da te nailazeće, nove globalne grimase iopšte i nema u anticipaciji.

A poluamerikanizovani Kinezi ... kad nam stignu - stignu
tasadebeli tasadebeli 13:31 11.01.2019

Re: Voleo bih da si u pravu

loader

A poluamerikanizovani Kinezi ... kad nam stignu - stignu



Кумеееееее!!!






loader loader 20:21 11.01.2019

Re: Voleo bih da si u pravu

Кумеееееее!!!



Da

Čisto da se zna da ovo nije neka igra dugmadima !
Spiridon Spiridon 23:47 10.01.2019

..

kako je lepo kada covek ume da prikaze ovako siroku sliku u samo nekoliko pasosa. Meni se iz nekog razloga najvise svideo ovaj:

Dalje, zaboravimo četvrti talas feminizma, gde više u naletu strasti i kreativne energije ni ta „sorta" feministkinja u deliću sekunde ne može da se seti da li im nešto visi i mlati između nogu ili ne, ne smemo zaboraviti da su samo pre par godina, dok im je dosadni jači pol ubijao nevine civile po Bliskom Istoku, mnoge zapadne dame histerično rešavale probleme Trampovih komentara iz svlačionice od pre nekoliko decenija, „mačo" krvoloci nisu bili toliko interesantni.


docsumann docsumann 23:58 10.01.2019

Re: ..

ne znam, istinski feminizam je uvijek konkretno, aktivno i direktno protiv rata.
to mu dođe po difoltu.

zemljanin zemljanin 00:17 11.01.2019

Re: ..

batalitite to iz supljeg u prazno, vec mandarinski u sake i polako
srdjan.pajic srdjan.pajic 01:02 11.01.2019

Re: ..

zemljanin
batalitite to iz supljeg u prazno, vec mandarinski u sake i polako


kineski se barjak veselo viori...
bene_geserit bene_geserit 05:51 11.01.2019

Re: ..

docsumann
ne znam, istinski feminizam je uvijek konkretno, aktivno i direktno protiv rata.
to mu dođe po difoltu.

To mu nikako ne dođe po difoltu. Jedno sa drugim nema veze.
Pre npr. zalaganje za pravo žena da idu u vojsku i u rat ravnopravno sa muškarcima.
vcucko vcucko 08:00 11.01.2019

Re: ..

srdjan.pajic
zemljanin
batalitite to iz supljeg u prazno, vec mandarinski u sake i polako


kineski se barjak veselo viori...

Zbirni naziv: 人民币(Ženmimbi) = 1 元 (juan) = 10 角 (Điao) = 10 分 (Fen), to da naučiš, trebaće ti. Tebi verovatno, tvojoj deci sigurno.
Kad se u tome bude plaćala nafta i gas.
Će da ideš na onaj zid na frontera mehikana, da šapućeš "izze, izze". Pa na kraju dana zatvoriš sto komada apoena od sto soma dolara (će budu sa Trumpovim likom) sa sto juana i Bog da te vidi.
Milan Novković Milan Novković 08:51 11.01.2019

Re: ..

docsumann
ne znam, istinski feminizam je uvijek konkretno, aktivno i direktno protiv rata.
to mu dođe po difoltu.

Naravno.

Problem sa istinskim danas je što je prečesto ili manje interesantno ljudima, ili je teže za dokučiti u moru laži.
Milan Novković Milan Novković 09:10 11.01.2019

Re: ..

Spiridon
kako je lepo kada covek ume da prikaze ovako siroku sliku u samo nekoliko pasosa. Meni se iz nekog razloga najvise svideo ovaj:

Dalje, zaboravimo četvrti talas feminizma, gde više u naletu strasti i kreativne energije ni ta „sorta" feministkinja u deliću sekunde ne može da se seti da li im nešto visi i mlati između nogu ili ne, ne smemo zaboraviti da su samo pre par godina, dok im je dosadni jači pol ubijao nevine civile po Bliskom Istoku, mnoge zapadne dame histerično rešavale probleme Trampovih komentara iz svlačionice od pre nekoliko decenija, „mačo" krvoloci nisu bili toliko interesantni.



Mislim da mi uglavnom ne kapiramo šta nam Bene priča o identity politici u US, npr. Ja svako malo ne verujem šta čitam u alt-štampi na tu temu.

Vrisnula jednom ovde feministkinja na TV na tu temu, ali prava, ova koje Docs spominje, tipa: Hej, hej, stani malo, ja se ljutim ako mi zgodan muškarac ne dodirne koleno

A o visenju i mlaćenju nečega između nogu nisam ja izmislio, bila vest od pre nekoliko dana - nije se radilo o stilskoj figuri, ali me je mrzelo da proveravam istinitost

Milan Novković Milan Novković 09:15 11.01.2019

Re: ..

srdjan.pajic
zemljanin
batalitite to iz supljeg u prazno, vec mandarinski u sake i polako


kineski se barjak veselo viori...

Srki, da te obradujem, najkilaviji su u poluprovodnicima

Mislim da im je 7 nm još uvek bar deceniju izvan domašaja, evo zapad će za godinu na 5 nm, npr, a oi nikako da se spusti ispod 17 nm (jel postoji ovaj proces, možda sm ga pobrkao sa 22 nm, ili je 17 nm kieska tehnologija).

Samo ne zvao se zapadi batica zapadnjak ako ne dozvoli da ga i ovde Kinezi prebrzo preteknu, ako treba mogu samo da skoknu sa nešto igrački do Tajvana

El pratiš kako Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Limited prestiže Intela?!

"Prestiže", to je višeslojna utakmica.

Bennne, brattte, daj neki osvrt na TSMC!
Milan Novković Milan Novković 09:21 11.01.2019

Re: ..

zemljanin
batalitite to iz supljeg u prazno, vec mandarinski u sake i polako

Plus šačicu South Pacific dijalekata
Milan Novković Milan Novković 09:27 11.01.2019

Re: ..

vcucko
srdjan.pajic
zemljanin
batalitite to iz supljeg u prazno, vec mandarinski u sake i polako


kineski se barjak veselo viori...

Zbirni naziv: 人民币(Ženmimbi) = 1 元 (juan) = 10 角 (Điao) = 10 分 (Fen), to da naučiš, trebaće ti. Tebi verovatno, tvojoj deci sigurno.
Kad se u tome bude plaćala nafta i gas.
Će da ideš na onaj zid na frontera mehikana, da šapućeš "izze, izze". Pa na kraju dana zatvoriš sto komada apoena od sto soma dolara (će budu sa Trumpovim likom) sa sto juana i Bog da te vidi.

Već se plaća, donekle, formalno i ubrzano od Marta prošle godine.

Koliko već u Augustu prošle godine je već i Rojters, koji nije baš potpuno pod palcem manipulatora, počeo ozbiljno da se osvrće na pojavu "krađe" zapadnog "tržišta".

Podloga u zlatu, na koju se "siva emninencija" zapadnog sveta podsmešljivo osvrnula, al da vidimo koliko će osmeh da traje kako zapad nastavi sa štampanjem fiat money, posipanjem građastva sa helicopet money da bi se sprečili neredi, ... zapadni short-termism je nadrealan, u veme kad gube primat brže nego što bi morali.
Milan Novković Milan Novković 09:35 11.01.2019

Re: ..

bene_geserit
docsumann
ne znam, istinski feminizam je uvijek konkretno, aktivno i direktno protiv rata.
to mu dođe po difoltu.

To mu nikako ne dođe po difoltu. Jedno sa drugim nema veze.

Moralo bi, ipak, da bude po defaultu - tj koliko je iskrena bilo koja borba protiv nepravde ako je lokalizovana do posledica samo žudnje za ličnom dobiti.

Iako, doduše, Marks kaže da su nam ideologije ogledalo dubljih želja za ličnom dobiti, u proseku (ne isti Marks na kojeg ti možda misliš kad se dotakneš "marksizma"

I izgleda da jesu, ok, ali umemo i da se uspravimo, pogledamo u oči koga treba i stisnemo zube u odlučnosti
docsumann docsumann 10:46 11.01.2019

Re: ..

bene_geserit
docsumann
ne znam, istinski feminizam je uvijek konkretno, aktivno i direktno protiv rata.
to mu dođe po difoltu.

To mu nikako ne dođe po difoltu. Jedno sa drugim nema veze.
Pre npr. zalaganje za pravo žena da idu u vojsku i u rat ravnopravno sa muškarcima.


da, to je rješenje koje dobiješ kad formu predpostavljaš suštini, pa samo ubaciš ženksu ravnopravnost u sve one kategorije koje je formirao i nametnuo milenijumski patrijarhat.

jbt, pa ni inžinjeri ne ramišljaju ovako on-off-ovski
softelectronics_e softelectronics_e 11:16 11.01.2019

Re: ..

Milan Novković
srdjan.pajic
zemljanin
batalitite to iz supljeg u prazno, vec mandarinski u sake i polako


kineski se barjak veselo viori...

Srki, da te obradujem, najkilaviji su u poluprovodnicima

Mislim da im je 7 nm još uvek bar deceniju izvan domašaja, evo zapad će za godinu na 5 nm, npr, a oi nikako da se spusti ispod 17 nm (jel postoji ovaj proces, možda sm ga pobrkao sa 22 nm, ili je 17 nm kieska tehnologija).

Samo ne zvao se zapadi batica zapadnjak ako ne dozvoli da ga i ovde Kinezi prebrzo preteknu, ako treba mogu samo da skoknu sa nešto igrački do Tajvana

El pratiš kako Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Limited prestiže Intela?!

"Prestiže", to je višeslojna utakmica.

Bennne, brattte, daj neki osvrt na TSMC!

Da.
Jebote!
Ništa više nije kao što je nekada bilo.
omega68 omega68 14:26 11.01.2019

Re: ..

zalaganje za pravo žena da idu u vojsku i u rat ravnopravno sa muškarcima.

Prema novom izvješću Udruge američkih psihologa, najveće nacionalne organizacije američkih stručnjaka ovog područja, tradicionalna muževnost je prijetnja mentalnom zdravlju. U kratkom osvrtu na ovu tvrdnju je za Fox News govorila stručnjakinja Christina Hoff Sommers, koja kaže kako američki psiholozi muževnost vide kao “patologiju koju treba liječiti”, stoga je slati svoje sinove, muževe i očeve na tretman k njima jednostavno opasno.


Američki psiholozi tradicionalnu muževnost smatraju “patologijom koju treba liječiti”
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:27 11.01.2019

Re: ..

Srki, da te obradujem, najkilaviji su u poluprovodnicima


Pa da, tu je za sada malo teže da se sve pokrade i prepiše, i onda za male pare štancuje. Mada stižu, jer ih ima ko kusih pasa. Pričao mi je moj drugar ovde, Kinez, za neke projeke koje smo radili u našoj bivšoj firmi, gde to zapadne jednom dizajneru pored bar još tri projekta koja tera u paraleli, kinezi nabiju 40 komada inženjera, minimum, organizovani kao mravi. I onda po sistemu i ćorava koka neko zrno ubode, reše problem, ako pre toga ne uspeju da ukradu nečije rešenje. Ne insistiram da je to loše i nefer, mislim, ko nas pita, nego samo opisujem kako stvari tamo funkcionišu.

Slično je, na primer, i sa laserima, bar ovim malo sofisticiranijim, one staklene već štancuju relativno dobro a ultrajeftino. Ali nije problem, lako će da plate nekog baju sa Kembridža ili iz Konektikata, verovatno već i jesu, da im pokaže par caka, tako da će i to tržište da maznu. Što, među nama, mene lično baš i ne raduje mnogo, jer nemam nikakav uticaj na poslovna kretanja ovde, jedino da menjam oblast kad do toga dođe, pa nas, kontraktore, rasteraju kao mačke sa jebišta.

Nego čitam baš neki dan neku analizu dva rama za bicikle napravljena od karbonskih vlakana (ne mogu sad da nađem link, dosta ozbiljno štivo), jedan je od Specialized (pomislio sam da je isto pravljen u kineskoj fabrici, samo boljoj, ali kažu da nije, no da je Made in USA) i kopiju koju su kinezi napravili tako što su oladili sve što su mogli sa originala. Sem nekih par kritičnih detalja, naoko nebitnih. Uglavnom, ramovi izgledaju identično, sem ono ako se baš ne udubiš u detalje. Ali onda ih ovi baciše na neka merenja, dosta ozbiljna nauka, i zaključak je, na osnovu brojeva, da su velike šanse da na ovom kineskom ramu, koju košta dosta manje, a izgleda isto, slomiš vrat na nekoj padini.

Meni samo nije jasno čemu to radovanje nadolasku Kineza, kao da će neko od nas od toga bolje da živi i ima neke vajde. Ili ovaj obračun sa feministkinjama, kao da su one žene krive za sve zbog onog što im visi između nogu.

srdjan.pajic srdjan.pajic 17:30 11.01.2019

Re: ..

omega68
zalaganje za pravo žena da idu u vojsku i u rat ravnopravno sa muškarcima.

Prema novom izvješću Udruge američkih psihologa, najveće nacionalne organizacije američkih stručnjaka ovog područja, tradicionalna muževnost je prijetnja mentalnom zdravlju. U kratkom osvrtu na ovu tvrdnju je za Fox News govorila stručnjakinja Christina Hoff Sommers, koja kaže kako američki psiholozi muževnost vide kao “patologiju koju treba liječiti”, stoga je slati svoje sinove, muževe i očeve na tretman k njima jednostavno opasno.


Američki psiholozi tradicionalnu muževnost smatraju “patologijom koju treba liječiti”


Dobro, bre, omega, to je Fox News, to ti je ko vaš Kurir ili Informer, ne boj se, neće te opkoračiti neka muževna feministkinja ako se neoprezno sagneš.
Milan Novković Milan Novković 18:09 11.01.2019

Re: ..

srdjan.pajic
...Meni samo nije jasno čemu to radovanje nadolasku Kineza, kao da će neko od nas od toga bolje da živi i ima neke vajde. Ili ovaj obračun sa feministkinjama, kao da su one žene krive za sve zbog onog što im visi između nogu.

Ma radi se o plakanju za Evropom, u stvari, bez zezanja, ili za zapadom (to mu isto).

I nije nikakav obračun sa femiistiknjama, naprotiv, iritacija je sa onima koji su zloupotrebili pokret - zamisli svoju decu kad im na red dođe prvi poljubac, a pre toga moraju da digitalno potpišu ugovor u smart telefonu, to je lakša opcija, ili u prisustvu svojih pravnika
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:37 11.01.2019

Re: ..

I nije nikakav obračun sa femiistiknjama, naprotiv, iritacija je sa onima koji su zloupotrebili pokret - zamisli svoju decu kad im na red dođe prvi poljubac, a pre toga moraju da digitalno potpišu ugovor u smart telefonu, to je lakša opcija, ili u prisustvu svojih pravnika


Ja mislim da malo preteruješ, po običaju, valjda da bi održao napetost i dinamiku diskusije, i da bi me nervirao, ali ok, izdržaću

Trenutno se malo više brinem zbog vape-ovanja, nego toga će mi neki domaćin nekažnjeno pipkati ćerku (dok mu ja ne presudim, posredstvom Sredoja). To sa vejpovanjem je ovde uzelo maha, u školama, dobro, moje dete ima još 8 godina do srednje, kad to obično kreće, i nadam se da će do tada klinci to da izgunstiraju, ali čujem od roditelja da je baš problem, i to i u ovom našem slavnom distriktu koji važi za jednog od najboljih u zemlji, i to baš u školi kojoj teritorijalno pripadamo a koja je po tome izgleda neslavni lider u regionu, deca se razvaljuju, nastavnici se prave blesavi, kao, treba im dodatni trening, jer ne znaju šta deca rade kad idu okolo sa USB priveskom u ustima, iako je tehnički ilegalno da to kupe u trafici, nego im nabavljaju dušmani, kao nekad cigare i alkohol. I taman kad to nekako prebrodimo, onda nas čeka zloupotreba opijata. Mada se tu sad kao malo dovode u red, vidim kod čika doktora da ti prvo nude neke alternative, sem kad je nema, onda te časte Vikodinom (koji su prekrstiliu u sasvim benigni naziv - Norco, što se izgovara skoro kao narko), Oksikodonom, ili Perkosetom, mada su se potrudili da ne možeš tek tako da nabaviš veću količinu, imaju informacioni sistem po apotekama, umreženo, plus AI koji to sve prati, ali tu je i šverc, iz susednog Meksika, tome je teško doakati, jedino ako Tramponja ne izdrži u svom pohodu protiv neokona i podigne Zid, natakari lasere i aupičkumaterinu.

Jebote, a i marihuana, otkad je postala legalna, nije više big deal, kažu statistike (poslednji put kad sam gledao) da je drastično opala konzumacija među mlađima, malo se povećala među mojim klasićima, to jer su valjda ostali neiživljeni, i uglavnom sve pravimo za izvoz.



Milan Novković Milan Novković 18:53 11.01.2019

Re: ..

Ja mislim da malo preteruješ, po običaju, valjda da bi održao napetost i dinamiku diskusije, i da bi me nervirao, ali ok, izdržaću

Trenutno se malo više brinem zbog vape-ovanja, nego toga će mi neki domaćin nekažnjeno pipkati ćerku (dok mu ja ne presudim, posredstvom Sredoja).

Ma nisam uopšte mislio na domaćina, nego na dobro dete koje je tvoja ćerka prvo poželela da poljubi ... al moraju advokati da se konsutuju prvo

A napetost, to je za tvoje dobro

Ps: A šta ćemo, btw, kad tvoje ćerke budu imale više testosterona nego dečaci, tj i žene ga imaju zbog libida, nego šta ćemo ako dečaci počnu prerano da bloguju pa se aseksualizuju (zamisli kandidata za zeta, amera, koji je naučio srpski i upada u žustre diskusije o partizanima i čenicima

Ili nabace koji mišić od masnih kiselina oko pojasa, u kom čuči aromatase, enzim koji aromatizuje testosteron u estrogen (jako su slični hemijski) ...

... al dobro, da ne preterujem sa napetošću
Atomski mrav Atomski mrav 22:33 11.01.2019

Re: ..

Pre npr. zalaganje za pravo žena da idu u vojsku i u rat ravnopravno sa muškarcima.


Ovo je uvedeno u Norveškoj. Kažu, ako smo izjednačili prava žena i muškaraca (bar na papiru), onda ćemo izjednačiti i obaveze.
alselone alselone 09:22 12.01.2019

Re: ..

Dobro, bre, omega, to je Fox News, to ti je ko vaš Kurir ili Informer, ne boj se, neće te opkoračiti neka muževna feministkinja ako se neoprezno sagneš.


Ta priča je deo veće priče koja se trenutno dešava u akademskom svetu. A trenutno se dešava velika zajebancija odrganizovana od strane troje profesora. Bukvalno da crkneš od smeha.

Njima je dokurčilo da slušaju ove idiotluke od Grievance studies i pogotovo da se to proglašava za nauku. Oni se bave i predaju egzaktne nauke, fiziku, matematiku, psihijatriju.

I jedan dan odluče da se dobro zajebavaju. Pa su počeli da pišu radove o Grievance studies. Na primer, objavili su rad koji se zove "The conceptual penis as a social construct," u kom pričaju kako penis nije muški nego je socijalni konstrukt. Pa su onda objavili rad pod naslovom "Human reactions to rape culture and queer performativity at urban dog parks in Portland, Oregon" u kom su kao neinvazivno posmatrali 10,000 pasa i njihovih vlasnika prilikom naskakanja. I onda debatuju o tome kako su LGBT vlasnici blagonaklonije gledali na heteroseksualna naskakanja pasa, dok su hetero vlasnici manje blagonaklono gledali na homo naskakanja pasa Plus neka naskakanja proglašavaju za silovanja.. Pa onda rad pod naslovom "Stars, Planets, and Gender: A Framework for a Feminist Astronomy". Pazi, FEMINISTIČKA ASTRONOMIJA. I sve im je to prošlo po časopisima.

I onda su na kraju javno objavili da su se zajebavali, da je zapravo sve zajebancija, da nikakvog istraživanja nije bilo i da je cela ta ekipa koja se bavi tom oblašću gomila šarlatana.

I sada se digla kuka i motika protiv njih, hoće da ih izbace sa faksa, da ih tuže, čuda. Ali sa druge strane pojavljuje se sve veći broj poznati profesora sa poznatih fakulteta koji im pruža podršku.

Najsmešnije je kada kažu kako njihove radove koji zajebancija brane od njih samih. Kada za radove za koje oni kažu da su neozbiljni i čista sprdnja neko proglašava za tačne.

Pa su onda objavili recenzije koje su dobijali i hvalospeve koje su im pisali recezenti.

Itd. Živa sprdnja.

Koga zanima više može da krene od Wiki stranice.
alselone alselone 09:29 12.01.2019

Re: ..

Evo njih troje. Sjajni su!

alselone alselone 03:59 13.01.2019

Re: ..

Podržao ih i Richard Dawkins.

A matični fakultet jednog od njih troje hoće da ga otpusti. Neverovatno licemerje postmodernizma. Ne-ve-ro-va-tno.

nsarski nsarski 05:28 13.01.2019

Re: ..

alselone
Podržao ih i Richard Dawkins.

A matični fakultet jednog od njih troje hoće da ga otpusti. Neverovatno licemerje postmodernizma. Ne-ve-ro-va-tno.



Taj njihov hoax se naziva još i "Sokal na kvadrat", prema starom gafu Alana Sokala koji je neki svoj besmislen feministički rad štampao u uglednom časopisu Social text - vidi Sokal Affair. Na Sokalovom sajtu ima cela hronologija i brdo kritika, odgovora, svađa, itd. Materijal kojim čovek može nedeljama da se zabavlja.

Ovi su bili produktivniji pa su napisali 20 radova, poslali ih probranim časopisima i nekoliko ih je prihvaćeno i štampano.



Detalji mogu da se nađu ovde: What an Audacious Hoax Reveals About Academia

Njihove ideje su zaista sjajne - i totalno besmislene, naravno! Uzmimo ovu:
U radu “Rubbing One Out: Defining Metasexual Violence of Objectification Through Nonconsensual Masturbation,” the fictitious author argues that men who masturbate while thinking about a woman without her consent are perpetrators of sexual violence.
Dakle svi oni tinejdžeri koji imaju "prljave" pomisli o nekoj ženskoj, zapravo vrše nasilje nad njom jer nisu od nje dobili dozvolu.
Potsetio bih na odgovarajuće scene iz Amarkorda i time bih završio.


alselone alselone 07:08 13.01.2019

Re: ..

Njihove ideje su zaista sjajne - i totalno besmislene, naravno!


Hit momenat je kada je jedan od recezenata rada o naskakanju kerova izrazio concern about dog privacy.
Milan Novković Milan Novković 11:25 13.01.2019

Re: ..

alselone
Njihove ideje su zaista sjajne - i totalno besmislene, naravno!


Hit momenat je kada je jedan od recezenata rada o naskakanju kerova izrazio concern about dog privacy.

Što bi rekli imamo BS i imamo BS, onomad kod Tase nije bila prilika pošto bi samo nasekirali njega i Šarskog, zbog varanja na srpskoj političkoj sceni i svetskoj naučnoj sceni, umetnosti, filozofiji ... politika se podrazumeva pa je ni ne navodim

Ali, od Markesovih junaka do CES-ova raznih, pa preko dinamičnih kokoška-jaje dilema meni je fascinantno bilo koje radoznalije ronjenje u fenomen kreacije i kreativnosti
Milan Novković Milan Novković 11:35 13.01.2019

Re: ..

nsarski
...Potsetio bih na odgovarajuće scene iz Amarkorda i time bih završio.



Nije ni Niče bio mnogo bolji (od ovog popa), a on je, kobajagi, umeo da razmišlja
mnenadic mnenadic 09:23 14.01.2019

Re: ..

jedan dan odluče da se dobro zajebavaju. Pa su počeli da pišu radove o Grievance studies. Na primer, objavili su rad koji se zove "The conceptual penis as a social construct," u kom pričaju kako penis nije muški nego je socijalni konstrukt. Pa su onda objavili rad pod naslovom "Human reactions to rape culture and queer performativity at urban dog parks in Portland, Oregon" u kom su kao neinvazivno posmatrali 10,000 pasa i njihovih vlasnika prilikom naskakanja. I onda debatuju o tome kako su LGBT vlasnici blagonaklonije gledali na heteroseksualna naskakanja pasa, dok su hetero vlasnici manje blagonaklono gledali na homo naskakanja pasa Plus neka naskakanja proglašavaju za silovanja.. Pa onda rad pod naslovom "Stars, Planets, and Gender: A Framework for a Feminist Astronomy". Pazi, FEMINISTIČKA ASTRONOMIJA. I sve im je to prošlo po časopisima.


Prevođenje i objavljivanje tih i sličnih radova može biti dobra biznis ideja. To bi ovde išlo kao alva.
mirelarado mirelarado 00:09 11.01.2019

The dark side of the Moon

Kinezi stigli na tamnu stranu Meseca.

Milan Novković Milan Novković 09:04 11.01.2019

Re: The dark side of the Moon

mirelarado
Kinezi stigli na tamnu stranu Meseca.


Stigli. Evo samo što nisu krenuli sa glavnim lansiranjima svoje space station. 5x manja od međuarodne, ali samo njihova.

A međunarodna - dal Ameri izlaze iz projekta više ni ne pratim, Rusi kukaju kako im je neko iznutra probušio rupu kao neku vrstu diverzije, Izraelci se kriju iza putničkih aviona a provociraju Sirijsku protiv-vazdušnu odbranu, ukrajinci onomad oboriše, pod tuđim managementom, putnički avion, sankcije pršte pod okriljem lažih razloga, a u ime ekonomskog i geo-političlog rata.

US troši 500-1000 milijardi godišnje na military-security komplex, a DARPA organizuje "takmičenja" laboratorija po svetu u jurenju za materijalima za hypersonic oružja pošto im Rusi i Kinezi pobegoše - zapad počinje da liči na Rumuniju iz doba Čaušeskog i njegove žene.
amika amika 00:28 11.01.2019

Тамна страна Земље

Има ли, и колико, гладних у Кини, на видљивој страни Земље?

Ali, ni zrnce sumnje mi ne staje na put potsećanja da je ta ista Evropa, Zapad, naterala grčke žene da se prostituišu da bi zaradile za ručak sebi ili familiji, a da bi, uglavnom, spasila Goldman Sachs, da je taj isti svet rodio 50 miliona ljudi na food stamps u US, subvencionisanoj, do besplatnoj ishrani, da je 15 miliona US dece na ivici gladi.

I ne moram sam da se podsećam - u Londonu jedna od 50 i nešto osoba nema krov nad glavom, a današnja BBC vest kaže: gladna deca jedu iz kanti za otpatke, direktor škole u Morecambeu, Lancashire, kaže da 10% dece dolazi iz porodica koje se hrane i delom iz dobrovoljnih priloga, deci su kutije sa hranom za ručak prazne, i ne mogu da se skoncentrišu ni na šta drugo osim kanti za otpatke, i kaže diša da ima imena iza cifara, poludele cifre nije izmišljene. Članovi parlamenta predlažu vladi da uvede ministra za glad.

Unicef kaže da u Britaniji 19% dece ispod 15 godina (skoro svako peto dete) dolazi iz porodica koje se muče ne samo da sastave kraj s krajem, nego se muče da kupe hranu.
Milan Novković Milan Novković 08:55 11.01.2019

Re: Тамна страна Земље

amika
Има ли, и колико, гладних у Кини, на видљивој страни Земље?

Ali, ni zrnce sumnje mi ne staje na put potsećanja da je ta ista Evropa, Zapad, naterala grčke žene da se prostituišu da bi zaradile za ručak sebi ili familiji, a da bi, uglavnom, spasila Goldman Sachs, da je taj isti svet rodio 50 miliona ljudi na food stamps u US, subvencionisanoj, do besplatnoj ishrani, da je 15 miliona US dece na ivici gladi.

I ne moram sam da se podsećam - u Londonu jedna od 50 i nešto osoba nema krov nad glavom, a današnja BBC vest kaže: gladna deca jedu iz kanti za otpatke, direktor škole u Morecambeu, Lancashire, kaže da 10% dece dolazi iz porodica koje se hrane i delom iz dobrovoljnih priloga, deci su kutije sa hranom za ručak prazne, i ne mogu da se skoncentrišu ni na šta drugo osim kanti za otpatke, i kaže diša da ima imena iza cifara, poludele cifre nije izmišljene. Članovi parlamenta predlažu vladi da uvede ministra za glad.

Unicef kaže da u Britaniji 19% dece ispod 15 godina (skoro svako peto dete) dolazi iz porodica koje se muče ne samo da sastave kraj s krajem, nego se muče da kupe hranu.

Ima jako mnogo, naravno.

Nego su trendovi poražavajući za zapadnu kulturu, a pogotovo nivoi društveno-političke neodgovornosti na zapadu, gde nad-nacionalna oligarhija vuče mnogo veći procenat konaca vlade i vladinih agencija.

Samo, kao i većina kompleksnih procesa, i ovi osciluju, sa periodma koje umeju da se mere u decenijama, pa se mnogi životi tužno-nepotrebno slupaju.
jinks jinks 09:31 11.01.2019

...

a ja mislim da za 20 godina, najkasnije, više neće biti ratova u svetu, a onda će i otimačini polako da presuši gorivo, iako nikad potpuno, nažalost

U čuvenom filmu "Neprijatelj pred vratima", o Staljingradu 1943, pred kraj filma lokalni sovjetski politički komesar ima monolog na temu svojih ideala i ideologije, koji trenutak pred pogibiju govori junaku filma snajperisti Vasiliju Zajcevu.

Evo šta je rekao:

Danilov
I've been such a fool, Vassili. Man will always be a man. There is no new man. We tried so hard to create a society that was equal, where there'd be nothing to envy your neighbour. But there's always something to envy. A smile, a friendship, something you don't have and want to appropriate. In this world, even a Soviet one, there will always be rich and poor. Rich in gifts, poor in gifts. Rich in love, poor in love.
Milan Novković Milan Novković 09:41 11.01.2019

Re: ...

jinks
a ja mislim da za 20 godina, najkasnije, više neće biti ratova u svetu, a onda će i otimačini polako da presuši gorivo, iako nikad potpuno, nažalost

U čuvenom filmu "Neprijatelj pred vratima", o Staljingradu 1943, pred kraj filma lokalni sovjetski politički komesar ima monolog na temu svojih ideala i ideologije, koji trenutak pred smrt govori junaku filma snajperisti Vasiliju Zajcevu.

Evo šta je rekao:

Danilov
I've been such a fool, Vassili. Man will always be a man. There is no new man. We tried so hard to create a society that was equal, where there'd be nothing to envy your neighbour. But there's always something to envy. A smile, a friendship, something you don't have and want to appropriate. In this world, even a Soviet one, there will always be rich and poor. Rich in gifts, poor in gifts. Rich in love, poor in love.

Jeste, ti delovi ljudske jednačine idu sa nama u budućost.

Samo, svedeni na meru, kao svašta u životu, oni u nekom trenutku poštaju začin našeg realma, ne nepodnošljiva tegoba.

Ideologije i klasna komešanja su uvek odraz vremena u kom se dešavaju, ja sam naslov "smislio" kao moj pogled u budućnost, simbolički, sa kvalitetnim realizmom ne umem da vidim ni sadašnjost
michiganac michiganac 15:39 11.01.2019

Re: ...

Jinks, stari nepopravljivi romantik.


Ne moras opet da kopas u dubljoj i dubokoj proslosti, ali si dao sjajan slagvort. Ako hoces vec da opipas puls aktuelnog stanja obrati paznju na ovu personu:

His team defeated National Taiwan University, 5-0, by out-debating it on the subject: Is human nature kind or evil? (Mr. Wang’s team argued for evil.)

Reflecting on the visit, Mr. Wang later wrote: “While Western modern civilization can bring material prosperity, it does not necessarily lead to improvement in character.”


Makar i s tom razlikom da nije sitni lokalni apartcik/polit-komesar vec glavom i bradom arhitekta/mastermajnd puta kojim KPCh na celu sa Djinpingom trenutno kroci (sudeci po zapadnim izvorima).

A gdje cemo vec da zavrsimo do zacrtane 2049, stupajuci na te autoritarno-totalitarne (stran)putice(?!) dok Kina ubrzano melje aktuelni globalno-polit. poredak - da li ce se i USA jasno povinovati tim novim kineskim pravilima igre (nije da vec nije mnogo ucinila u tom pravcu od 09/11 i donosenjem famoznog PATRIOT-akta) pod kojima cemo svi postati taoci novih geopolit. totalitarnih polova?!?

Osim da mi iz podsvijesti sve ucestalije izranja ona "izlizana" - 'da put do pakla zna da bude poplocan dobrim (kineskim?) namjerama' - nemam neku jasniju, siru predstavu i ideju, osim one da moj glas u iducem maju po prvi put (i uopste po prvi put otkad stekoh tu mogucnost u Evropi) odlazi sigurno u ruke 'DiEM25'.

veselica veselica 10:33 12.01.2019

Re: ...

sa kvalitetnim realizmom ne umem da vidim ni sadašnjost




tako da nemoj nikad da se pitaš zašto radim treću smenu na tvom blogu.

tasadebeli tasadebeli 10:01 11.01.2019

Колосеум

Dalje, zaboravimo četvrti talas feminizma, gde više u naletu strasti i kreativne energije ni ta „sorta" feministkinja u deliću sekunde ne može da se seti da li im nešto visi i mlati između nogu ili ne, ne smemo zaboraviti da su samo pre par godina, dok im je dosadni jači pol ubijao nevine civile po Bliskom Istoku, mnoge zapadne dame histerično rešavale probleme Trampovih komentara iz svlačionice od pre nekoliko decenija, „mačo" krvoloci nisu bili toliko interesantni.



Кажу упућени да су госпође из римских патрицијских породица доживљавале понеки пут и оргазам седећи на свом седишту и гледајући како шикља крв из врата прекланог гладијатора доле на песку арене.

А моћ Рима ипак није никад ни била нити јесте нити ће икада бити у мермеру Сената него у песку Колосеума.


Imagine that!



Milan Novković Milan Novković 11:04 11.01.2019

Re: Колосеум

tasadebeli
Dalje, zaboravimo četvrti talas feminizma, gde više u naletu strasti i kreativne energije ni ta „sorta" feministkinja u deliću sekunde ne može da se seti da li im nešto visi i mlati između nogu ili ne, ne smemo zaboraviti da su samo pre par godina, dok im je dosadni jači pol ubijao nevine civile po Bliskom Istoku, mnoge zapadne dame histerično rešavale probleme Trampovih komentara iz svlačionice od pre nekoliko decenija, „mačo" krvoloci nisu bili toliko interesantni.



Кажу упућени да су госпође из римских патрицијских породица доживљавале понеки пут и оргазам седећи на свом седишту и гледајући како шикља крв из врата прекланог гладијатора доле на песку арене.

А моћ Рима ипак није никад ни била нити јесте нити ће икада бити у мермеру Сената него у песку Колосеума.


Imagine that!




Teško da gospođe na ove teme mogu da se mere sa "rasnim" muškarcima, koji udaranje protivnika pesnicom, po sred lica i iz sve snage, zovu "plemenita veština", a o siječi samurajskim mačevima da i ne pričamo (vidi Mišimu, čoek poludeo onomad

Trivija: meni je na blogu, pre 12 godina, prvi komentar obrisan na temu big-bang-like metaisanja šta bi moglo da mi proleti kroz glavu u prvom deliću sekunde kako me je bolje samuraj "dotakao" mačem u nekom klinču - Bizarno, porno-like interesovanje koje te malo pogodi ne samo zbog "egzistencijalizma", nego kako naučiš koliko se brzo neki impulsi kreću kroz nerve (bol ide jako sporo, mislim najsporije, info o mišićima najbrže, a dodir/toplota "dosta" brže od bola - go-figure, temica dok sam bio klinac od 49 godina, iako mi volimo da se sigramo s telom ceo život
tasadebeli tasadebeli 11:25 11.01.2019

Re: Колосеум

Milan Novković

Teško da gospođe na ove teme mogu da se mere sa "rasnim" muškarcima, koji udaranje protivnika pesnicom, po sred lica i iz sve snage, zovu "plemenita veština", a o siječi samurajskim mačevima da i ne pričamo (vidi Mišimu, čoek poludeo onomad



Да.

И само још да додам, кад већ причамо о мермеру Сената и песку Колосеума, да ни Трумпеташ (као ни Мишима) као појава није никаква случајност.


nsarski nsarski 07:58 12.01.2019

Re: Колосеум

И само још да додам, кад већ причамо о мермеру Сената и песку Колосеума, да ни Трумпеташ (као ни Мишима) као појава није никаква случајност.


Ništa nije slučajno, dragi moj Taso...misliš da se ovaj ovde slučajno zadesio?

Milan Novković Milan Novković 10:56 12.01.2019

Re: Колосеум

nsarski
И само још да додам, кад већ причамо о мермеру Сената и песку Колосеума, да ни Трумпеташ (као ни Мишима) као појава није никаква случајност.


Ništa nije slučajno, dragi moj Taso...misliš da se ovaj ovde slučajno zadesio?


Zezamo se mi, a sutra može da se ispostavi, kako provalimo u viši realm, da nas je neki klinac osnovac izsimulirao za domaći, i dobio samo 3- od profesora
tasadebeli tasadebeli 19:13 12.01.2019

Re: Колосеум

Milan Novković
nsarski
И само још да додам, кад већ причамо о мермеру Сената и песку Колосеума, да ни Трумпеташ (као ни Мишима) као појава није никаква случајност.


Ništa nije slučajno, dragi moj Taso...misliš da se ovaj ovde slučajno zadesio?


Zezamo se mi, a sutra može da se ispostavi, kako provalimo u viši realm, da nas je neki klinac osnovac izsimulirao za domaći, i dobio samo 3- od profesora





Ма нема шансе, Милане! Више од двојке не може да добије.

Само бог зна за пет, ја за четворку, за тројку кандидата нигде на видику...

Тако да са том двојком има да оде кући певајући.



softelectronics_e softelectronics_e 10:34 11.01.2019

M-da.

Elem, nadam se da se budalama što vode zapadi svet slošilo, i da im je sve gore, i da će odlaskom u istoriju dozvoliti da nastavimo s navijanjem tamo gde smo ko zna kad stali (ja sam, btw, pro-Europe i glasao sam protiv Brexita).

Nema potrebe da se pravdaš Milane.

No, kada je već tako --- ja sam anti, no, nisam glasao za Brexit.
Mislim da je potpuno normalno biti protiv te nakazne strukture.
tasadebeli tasadebeli 12:21 11.01.2019

EDI(K)T

Извини, Милане, али морам да те питам јер ми је ово баш привукло пажњу (професионална деформација?)


Unicef kaže da u Britaniji 19% dece ispod 15 godina (skoro svako peto dete) dolazi iz porodica koje se muče ne samo da sastave kraj s krajem, nego se muče da kupe hranu.



Стварно тако кажу?

(Верујем ја теби, него је ово моје реторичко питање зато што сам се стварно изненадио због овог податка.)

У Србији је према званичним подацвима слика ипак нешто боља. Задовољавајућа, барем према индексима овде датим:


Owing to the worldwide economic crisis, but also to societal transition, the poverty rate in Serbia is rising. More than 150,000 children live below the poverty-line. Children living in rural areas, notably those of Romani descent, are the most affected.


(То је из одавде. ЛИНК)



Није добро ни код нас, далеко од тога да је стање добро, па да се домогнемо оне зелене тачкице која каже Good situation, дакле до боје коју имају Канада, ови мик-мик Скандинавци, Немачка, Француска, али и Британија која по подацима УНИЦЕФ које си навео не би никако могла да носи ту зелену боју.

А када упоредим ове податке које си ти навео (УНИЦЕФ) и податке са овог сајта који гледам видим да се не слажу и видим упоређујући да је стање у Србији ипак боље но у Британији јер онда тај постотак деце код нас износи ипак 10% (што је свако десето дете) за разлику од Британије где је то 19% или свако пето дете.

CIA world factbook каже да у Србији имамо 14,35% деце 0-14 година што на седам милиона нас износи нешто мало преко милион деце до 14 година старости.

Па по томе што каже ЦИА, снајка, ЦИА пола света су упропастили онда испада да оних наведених 150 000 деце у Србији који живе испод границе сиромаштва чине 15% од укупног броја деце тог узраста што опет испадне мање него постотак деце у Британији која су у истој ситуацији према ономе што си ти навео.

Не замери на овој упадици, рекох већ професионална деформација. А и да знамо шта нам је приоритетно да чинимо.




(Клик на слик.)




П.С. - А поводом тог мермера Сената и песка Колосеума које поменусмо са истог тог BBC:


Children dying of starvation in Yemen's conflict (ЛИНК)



Social media giant Facebook has been censoring images of starving children in Yemen, claiming that pictures of malnourished girls constitute “sexual content”.


Outcry


Milan Novković Milan Novković 12:53 11.01.2019

Re: EDI(K)T

Стварно тако кажу?

(Верујем ја теби, него је ово моје реторичко питање зато што сам се стварно изненадио због овог податка.)


To spada u vesti koje su meni mid-way u smislu želje za proverom.

BBC je objavio, i to mi je bilo dovoljno iako su mi oni na vem, geo-političkom nivou sve više loš tabloid.

Vest su sakrili pod UK --> Lancashire tako da je preko 99% dnevnih posetilaca BBC sajta ne'e primetiti.

Hungry children 'eating from school bins' in Morecambe

Evo ti i UK parlament ovde, Unicef mi ne iskače na prva pretraživanja.

I mene je iznenadilo, naime znam da ih ima, a cifre sam znao napamet samo za US, iako sam i njih davno dobio iz izvora koji mi je na listi onih kojima bar donekle verujem.

Obična raja u UK je, inače, darežljiva, oni od većih zemalja za dobrotvorne, svetske potrebe u relativnom smislu najviše odvajaju, ako se ne varam, na desetine miliona munjevito skupe za razne svetske nedaće ako se dobro organizuje skupljanje pomoći.

(najvrh-političari i neke više strukture prljave as any, među najgorima na svetu, kao i na većini mesta i kao što većina zna, osim par sluđenih zemalja gde se frenetična propaganda potrudi da se slušaoci moralo i informativno zombifikuju)

U Srbiji - ne sumnjam da je bolja, ovde imaš liberali kapitalizam i i istorijski naglašenu otuđenost. Darežljivos je donekle i projekcija mogo bogatijeg i brojnijeg društva (što si brojniri mnoge vrste režije su ti, proporcionalno, manje). Al daj i Srbiji još neku godinicu - mogao si primetiti i sam da u jagmi za jeftine, zamrzbute piliće pri otvaranju Lidla mnogi koji su se snašli ne samo prvo vide manipulatore, nego moraš da ih ubeđuješ da u redovima ima i gladnih.

Isto, ne zaboravi da ovde šalju decu u internate za obaveznog školovanja (ti što su tao išli u škole kažu da se u zatvoru osećaju kao kod kuće

Za Jemen i FB znam, neću ni da otvaram linkove.

tasadebeli tasadebeli 13:19 11.01.2019

Re: EDI(K)T

Milan Novković

I mene je iznenadilo,



Много, не питај ме...

Мислим, чуо сам и раније за неке тужне приче попут оне како девојке узраста средње школе из нижих слојева у Ју Кеј долазе у школу стављајући старе новине уместо уложака на себе у оним данима и чуо сам за још сличних ствари по питању сиромаштва у Британији, али нисам заиста очекивао оволики проценат гладујућих.

U Srbiji - ne sumnjam da je bolja,


Помињао сам већ оног мог другара и колегу тичера Филипа, Шкотланђанина, који ми, када кренем да му се жалим на стање у Србији (где си ти још видео Србина који не кука како му је тешко), каже отприлике ово:

Јесте. Али већина вас у Србији колико видим ипак има у своме власништву некакву некретнину (земља, кућа, стан) за шта може да се ухвати када дође до оног тешког. Моја породица и ја генерацијама уназад ништа осим ових десет лумпенпролетерских прстију немамо...

Al daj i Srbiji još neku godinicu - mogao si primetiti i sam da u jagmi za jeftine, zamrzbute piliće pri otvaranju Lidla mnogi koji su se snašli ne samo prvo vide manipulatore, nego moraš da ih ubeđuješ da u redovima ima i gladnih.


То и јесте оно што највише погађа:

the poverty rate in Serbia is rising


С тим што би све изгледало ипак мало другачије уз боље газдовање государством.

И сви ми у Србији знамо да велики број те наше гладне деце јесу ромска деца.

(То уосталом пише и на овом сајту на чије сам се податке позвао.)

Зато сам и писао оно једаред код Наташе моје презимењакиње о мојој С. из школе. Заиста верујем да би се и тај број гладне деце у Србији смањио и да бисмо на то могли да утичемо пре свега омогућавањем школовања те деце што би им пружило прилику да се измакну, па да онда и измене тај социјални миље у којем су и сами одрастали и да својој деци, будућим генарацијама, пруже ипак нешто боље од онога што су и сами имали.

Уз нашу помоћ, нашу велику помоћ, јер рекох већ, за мене ово о чему смо писали у последњих пар коментара спада у приоритетне задатке и друштва и државе у Србији, а и ван Србије ако смо људи.

Да лечимо узроке, а не последице.

Споменуо си солидарност...
apacherosepeacock apacherosepeacock 14:14 11.01.2019

Re: EDI(K)T

Milan Novković
Стварно тако кажу?

(Верујем ја теби, него је ово моје реторичко питање зато што сам се стварно изненадио због овог податка.)


To spada u vesti koje su meni mid-way u smislu želje za proverom.


Pa izgledalo je tesko za poverovati dok ne vidis film Kena Louca I, Daniel Blake iz 2016.

A 59 year old carpenter recovering from a heart attack befriends a single mother and her two kids as they navigate their way through the impersonal, Kafkaesque benefits system.

Znaci socijalna je drzava UK ali kad vidis ovaj twist bude ti jasno kako dospeva do gladnih pored obezbedjenih para od drzave sa kojima bi trebalo da gladnih nema.
Milan Novković Milan Novković 14:59 11.01.2019

Re: EDI(K)T

apacherosepeacock
Milan Novković
Стварно тако кажу?

(Верујем ја теби, него је ово моје реторичко питање зато што сам се стварно изненадио због овог податка.)


To spada u vesti koje su meni mid-way u smislu želje za proverom.


Pa izgledalo je tesko za poverovati dok ne vidis film Kena Louca I, Daniel Blake iz 2016.

A 59 year old carpenter recovering from a heart attack befriends a single mother and her two kids as they navigate their way through the impersonal, Kafkaesque benefits system.

Znaci socijalna je drzava UK ali kad vidis ovaj twist bude ti jasno kako dospeva do gladnih pored obezbedjenih para od drzave sa kojima bi trebalo da gladnih nema.

Čudna je ovo dežava na mnogim nivoima (nisam odlgedao film, btw) ne ginu oni od ljubavi prema gladnima, njima je Korbin sada smrti neprijatelj i skoro su pa očajni, nema šta mu ne lepe od mana i ružnog podsmevanja.
mirelarado mirelarado 15:41 11.01.2019

Re: EDI(K)T

Milan Novković
(nisam odlgedao film, btw)


Obavezno ga pogledaj. Odličan film, udara kao maljem, ali vredi.
omega68 omega68 12:34 11.01.2019

Да почнем од краја

istinom o 9/11.

Каква истина?Ваљда се зна истина?Брате, било је на ТВ-у толико пута
Добро, нисмо сви ограничени као ловци пума и енергетски вампири ала напушени онанисти.

Rojters, koji nije baš potpuno pod palcem manipulatora,

Па није баш...Ројтерс јесте под палцем највећих манипулатора али баш због тога ради то што ради јер ... да не објашњавам од кад је злато Ротшилда нашло своје место у Китају.

За бриселску бирократију, Кина свеједно остаје „злоћудна светска сила“, која испод маске економске сарадње и инвестиција које се мере десетинама милијарди долара, скрива сопствене геополитичке и идеолошке интересе. Слично Русији, она је аутократија и/или криптокомунистичка диктатура, чије само постојање подрива заједничке „западне вредности“ и темеље „међународног либералног светског поретка“. Шта онда преостаје, можда само накратко и привидно уједињеној Европи, осим да чека нову смену у Белој кући, импичмент или завршетак Трамповог мандата, када ће се све у свету вратити на своје место, а САД поново преузети штафету „слободног света“ у мисији „свеопште демократизације и либерализације планете“? То је улога за коју су деценијама, још од завршетка Другог светског рата, трениране – да не кажемо дресиране – европске елите.
Реалност је, међутим, другачија: у току је велико геополитичко прекомпоновање света. О томе говори утицајни Ричард Хас, бивши службеник америчког министарства одбране и Стејт департмента, као и бивши саветник Џорџа Буша Млађег, у чланку који је објављен 11. децембра у часопису Форин аферс: процес урушавања „светског мировног поретка“ већ је започео, а он је, по свој прилици, неповратан. То је онај поредак „који је настао као епилог Другог светског рата“, а који се, према Хасу, састоји од два паралелна поретка: оног који је изникао из Хладног рата и другог, „либералног поретка, који је функционисао раме уз раме с оним хладноратовским“

Сада су оба поретка значајно ослабљена, а „либерални поредак показује сопствене симптоме пропадања“. Заправо, недвосмислене „симптоме трулења“. У корену ових промена је планетарно „померање моћи“: у првом реду (не)очекивани успон Кине, одбијање Русије да се укључи у „светски либерални поредак“, у коме би играла улогу скромне регионалне силе, као и „скупо пренапрезање Сједињених Држава“ на Блиском и Средњем истоку, као и у многим другим, „кризним жариштима“ планете.

МИРИС СМЕНЕ ЕПОХА
Где је у тим драматичним променама место Европе?

Садашњој Европској унији, која је настала из Европске економске заједнице после рушења Берлинског зида, очигледно недостаје „безбедносна компонента“. ЕУ је можда економски џин, али је и даље, према опажању једног америчког генерала, „војни црв“. Она нема своју војску, нити је у догледно време и у постојећим околностима уопште може имати. То није, нити може да буде НАТО, он је само инструмент заштите америчких интереса у Европи. То Европу чини трајно зависном од Америке и онемогућава јој да се у савременом свету профилише као независни геополитички пол. Ова чињеница доводи под знак питања и саму будућност европских земаља. А та будућност није нимало ружичаста. „Одатле“, примећује хрватски аналитичар Марио Стефанов, „толико грозничава жеља за њеном централизацијом и претварањем у федералну државу и ширење страха од могућег распада…“ „Мирис надолазеће смјене политичких епоха, очито је, шири се европским просторима из правца Сјеверне Африке и Блиског истока…“
Током 20-тих година Немац Артур Милер ван ден Брук је упозоравао: народ који усвоји и асимилује либерализам умреће за неколико деценија, јер ће изгубити своју органску снагу и своју виталност. „Либерализам је пре болест него менталитет (стање ума)“, уочава белгијски мислилац Роберт Стојкерс, „а Сједињене Државе располажу свим идеолошким отровима за контаминацију света… Сада је дошло време да САД дају нову и снажнију дозу либералног отрова европским политичким телима“.
слично НАТО-у, и сама Европска унија је основана са једним искључивим циљем: да обезбеди америчку доминацију над европским континентом, а то стање само погоршава идеолошка заслепљеност њених елита, које једноставно нису способне да схвате било шта што искаче ван матрица и клишеа либералне идеологије. У међувремену је либерализам продро у све области друштвеног живота и у све поре друштва: „Наметнута американизирана радикална друштвена и господарска либерализација, одјевена у рухо глобализације“, пише Марио Стефанов, „захваћа све државе чланице, разара њихову друштвену структуру, суставе социјалне сигурности, етичке и културне вредности, уноси несигурност, страх и безнађе, а потом посљедично уништава и саме националне државе и ставља Европску унију и њене државе под потпуну америчку доминацију како би се контролирала њена потенцијално опасна геоекономска и геополитичка моћ“.

НАЗАД У ВАРВАРСТВО
Те „елите“, „нова, глобалистичка аристократија“ су се у међувремену потпуно одвојиле од народа, који је изгубио и последњу наду у остварење обећаног „либералног раја“ или било какав бољитак. Неолиберални концепт, констатује Ноам Чомски, изазвао је масовно разочарање људи и коначно поткопао њихове наде у будућност. „Средња класа“ је на Западу престала да постоји, а деценије пада и стагнације могу да гарантују једино још брже осиромашење, губитак свих преосталих социјалних права, трајну несигурност и преживљавање на ивици егзистеније. Односно, „пропадање великог дела становништва“. Капитализам на Западу више не постоји, закључује италијански писац Ђулијето Кјеза, а не постоји ни демократија, већ само „њен церемонијални привид“: демократија се претворила у једну „гигантску обману“. Уосталом, „када би се радило само о сукобу богатих и сиромашних, `господари васељене` би сиротињу напросто претворили у стоку за коју не би било поштеде“.

Последице тога видимо данас у Француској, а сутра ћемо, по свему судећи, исто гледати и у другим земљама Европске уније, пошто је њихово социјално ткиво већ дубоко разорено, споља и изнутра. То је онај „пад у варварство“ о којем говори Марин Ле Пен. Могу ли владајуће елите да нешто промене, можда у последњи час, руковођене, ако не неким племенитим и несебичним поривом, онда голим инстинктом самоодржања?
На ово питање одговара руски геополитичар Александар Дугин: „Садашња европска елита не може учинити ништа. Она је потпуно обузета радикалним либерализмом и зато умире. С том елитом умире и ЕУ… Европа је на рубу пропасти. И потпуна одговорност за то лежи на либералима, глобалистима, на особама као што су Сорош, Макрон или Меркелова“.

Или ће европски народи после дуготрајне борбе, а то је мање вероватно, ипак успети да поврате и одбране свој суверенитет, отварајући нову, постлибералну еру за Европу и заустављајући „окрутну и варварски бахату глобализацију“?

Немогуће је превидети будући развој догађаја, могуће је само наслутити њихову логику и назрети контуре долазеће постлибералне ере. Будућност Запада, посебно Европе, ни у једном могућем исходу неће – не може – бити светла. „План `Б` глобалиста за Европу“, тврди Дугин, „то је сценарио европског грађанског рата… Највероватније ћемо гледати повратак старог европског национализма“. Независност и суверенитет у данашњем свету, који се налази у опасном превирању, немају цену, а за многе, укључујући и Немачку, сувереност представља недостижни луксуз. Инсистирање на „европским интеграцијама“ земаља попут Србије у таквим околностима личи на самоубиство у покушају. За такав закључак нису неопходне никакве пророчанске моћи, достаје и сасвим обичан и просечан, здрав разум.



По Адамовићевој оцени, за односе Брисела и Вашингтона биће важни овогодишњи избори за Европски парламент, за које је кампања већ почела. „Борба за срце и душу Европљана на симболичном нивоу водиће се између снага које са те либералне глобалистичке стране предводи прилично уздрмани председник Француске Макрон, и са друге стране, националних, суверенистичких снага чији је симболични поредводник министар унутрашњих послова Италије, Матео Салвини“, мишљења је Адамовић.

Од те борбе умногоме ће, како каже, зависити не само како ће ЕУ изгледати у будућности, него и будући односи Брисела и Вашингтона.
По оцени овог аналитичара, домет разговора који две стране воде поводом дипломатског деградирања ЕУ у Вашингтону биће мршав.
„Сви ти разговори између Брисела и Вашингтона, чак и ако у неком периоду буде завладала нека врста примирја, па се амбасадору ЕУ врати статус, то је само једна пауза док се не десе неке друге ствари, пре свега у Бриселу. Јер у овом моменту ЕУ, односно бриселске бирократе, више и не знају у ком правцу ЕУ треба да иде. Да ли у правцу онога што предлаже предсеник владе Мађарске Виктор Орбан, у правцу нелибералне демократије, или ће ЕУ наставити правцем либералне недемократије, како је то већ неко приметио“, закључио је Адамовић.




Дакле, мени стварно није јасно како мислећи човек, данс, мође и даље да буде заслепљен илузијом званом ,,западне вредности''?Које су то вредности?Некадашње богатство опљачкано у крви робова Африке и Азије?Данашњим глобализмом либерализма - содомом и гомором сваке врсте?
Не, мислећи човек опчињен ,,западом'' , данас, је само обични,бедни плаћеник.
С'опроштењем.
Milan Novković Milan Novković 13:01 11.01.2019

Re: Да почнем од краја

omega68
istinom o 9/11.

Каква истина?Ваљда се зна истина?

U US je "zna" (razni nivoi znanja) nešto preko 50%.

Ideja o pretnji je moje nagađanje - sudeće po tvojim quotes kad se "ukrstimo" na blogu ( i ja imam velike pauze pa preletanje preko blogova) u Srbiji se jako brzo prevedu mnoge značajne vesti koje ja pročitam na engleskom, ali one spadaju u alt-news i US MSM ih uglavom ne prenose.

U to ime mislim da im Trump Inc prete, glasnije iznošenje vesti i činjenica.

Zašto mislim da ova ideja ima značajnih osnova - ako pratiš oscilacije u intenzitetu pretnji i opasnosti kojima je Trump ozložeš dobre su šanse da ćeš primetiti kako po pravilu opadaju kad se pojave vesti kao ova, gde je, sada, WikiLeaks, ili neki hacker, više ni ne pamtim detalje, ukrao gomilu 9/11 dokumenata - "demokrate" i agencije su naglo utišale.
omega68 omega68 13:08 11.01.2019

Re: Да почнем од краја

Sve tačno

Ja sam iistinu o 9/11 saznao iz filma ''ring of power''
veselica veselica 13:29 11.01.2019

Milanče

ti si mi omiljen autor iz, ajmo reći, dva razloga: jedva razumem o čemu pišeš ali liči da nuduš širu sliku o nečemu važnom, onda imaš i sjajne/lucidne opaske unutar celine, opaske gotovo poetske vrednosti.



a ta sirotinja?
uvek mi bilo (setimo se "Mučki" ali i tolikih britanskih filmova) slika/kadrova u kojima su stanovi/kuće sa, recimo, tapetama cvetnim na krupno i nameštajem na tačke/pruge, pa i samih Engleza koji se oblače kao da nisu ni pogledali neki od blistavih oksford strit izloga nego tamo negde kupovali, kod lokalnog del boja.
ne zezam se, to je baš upadljivo.
al da te pitam: reci - ako hoćeš - dve stvari zbog kojih si za EU. čisto proveravam da li imamo iste razloge.

Milan Novković Milan Novković 14:48 11.01.2019

Re: Milanče

veselica

al da te pitam: reci - ako hoćeš - dve stvari zbog kojih si za EU. čisto proveravam da li imamo iste razloge.

Evo, instinktivno, ako bih razmišljao rizikujem da lažem i tebe isebe:

1. U Evopi se osećam kao kod kuće. EU je neki blagi proxy za Evropu. Nije baš da sam odrastao na Velaskezu do 18. godine života u Prigrevici - jedna biblioteka, jedan bioskop, ... ali je difuzijom dosta sitnica dobacilo i do mene, TV, radio, a od Bgd-a, ETFm ko pas pušten s lanca (ne sećam se da sam i jednu galeriju omašio ako je bila meni nova izložba i nisam baš kasio i žurio negde). Neću namerno da širim ovaj "bullet point"

2. Ja sam odrastao na Star Treku SciFaju, a među jako dobrim ljudima, meni je nedelenje đavoljska rabota - recimo prost primer 4 ili 5 navigacionih sistema u svetu, bačenih 100 milijardi ili više umesto da svet zajednički napravi jedan. Kad srežeš, skrtiž za glavu Tonije Blerove, Makrone i slične dođeš do sličnih ljudi, a različitih na interesantan način, bogat.

... ali liči da nuduš širu sliku o nečemu važnom, ...

Ma ja se samo olako frljam pojmovima na koje na površan način nalećem svojim prelistavanjima u slobodno vreme, pa mi se zalepe i zbog povišenog interesovanja za IT koji mi je posao, ovom prilikom marš AI tehnologija.

Da ne žurim koliko žurim pojasnio bih bar:

- Koliko i kako je bitna, iako je ovo jasno svima, mana realizma da redukcijom, greškom ili namerno, iz tema izbaci bitno, ponekad i najbintije. Tj interesantno mi je svašta na tu temu - nema garancije da bi ljudi i život bili bolji da smo mnogo više racionalni na sve teme. Iracionalnost je evolutionary trait, svet je previše kompleksan i nikad ništa ne bismo uradili kad bismo bili dramatičo racionalniji, u proseku

- Antirealizam (i samo da kažem da je jedan od izvornih mislilaca na ovu temu, Sir Michael Anthony Eardley Dummett, kreuo sa "sitnicama" koje sam ja ovde pozajmio, al prvo o njemu:


" ... among the most significant British philosophers of the last century and a leading campaigner for racial tolerance and equality." He was, until 1992, Wykeham Professor of Logic at the University of Oxford. He wrote on the history of analytic philosophy, notably as an interpreter of Frege, and made original contributions particularly in the philosophies of mathematics, logic, language and metaphysics. He was known for his work on truth and meaning and their implications to debates between realism and anti-realism, a term he helped to popularize. He devised the Quota Borda system of proportional voting, based on the Borda count. In mathematical logic, he developed an intermediate logic, already studied by Kurt Gödel: the Gödel–Dummett logic. ..."

... pa, ovde ćeš prepoznati moje pozajmljivanje, na koje mi je u normalnom režimu besmisleno da skrećem pažnju ako koristim samo proste fraze i jezičke fragmente koje sam ionako zapamtio, a ism i ekspert da bih znao da li je on autor ili onaj ko je napisao članak o njemu ...

"... In analytic philosophy, anti-realism is an epistemological position first articulated by British philosopher Michael Dummett. The term was coined as an argument against a form of realism Dummett saw as 'colorless reductionism'.

In anti-realism, the truth of a statement rests on its demonstrability through internal logic mechanisms, such as the context principle or intuitionistic logic, in direct opposition to the realist notion that the truth of a statement rests on its correspondence to an external, independent reality. In anti-realism, this external reality is hypothetical and is not assumed ...
"

... pa onda ide (samo da vidiš moj tok misli) preko "intuitionistic logic" ka ...

"...Analytic philosophy (sometimes analytical philosophy) is a style of philosophy that became dominant in the Western world at the beginning of the 20th century...", sa sve ...

" ... As a historical development, analytic philosophy refers to certain developments in early 20th-century philosophy that were the historical antecedents of the current practice. Central figures in this historical development are Bertrand Russell, Ludwig Wittgenstein, G.E. Moore, Gottlob Frege, and the logical positivists. ..." ...

... a možda sam samo 8 sati raije pročitao text Urbanog o Wittgensteinu, na Niškom Ekpres sajtu, koji je, onda, ostavio 30-60% utiska pa je glad u Britaniji preko BBC bio od glavnog-do-sporednog razloga, a možda poptuno glavni a članak Urbanog sao okidač ...

... ko bi ga znao, sve u svemu, ja većunu stari radim poprilično instinktivno i impulsivno, i uvek asocijativo

A i ovo gore objašnjenje uopšte ne može da bude linerarno, nego se grana, i evo u brzini sam omašio simboličko procesiranje, logiku, a ono mi najinteresantnije za IT/AI
omega68 omega68 14:50 11.01.2019

Re: Milanče

dve stvari zbog kojih si za EU

Najlonke i farmerke iz Trsta
veselica veselica 14:58 11.01.2019

Re: Milanče

1. U Evopi se osećam kao kod kuće. EU je neki blagi proxy za Evropu. Nije baš da sam odrastao na Velaskezu do 18. godine života u Prigrevici - jedna biblioteka, jedan bioskop, ... ali je difuzijom dosta sitnica dobacilo i do mene, TV, radio, a od Bgd-a, ETFm ko pas pušten s lanca (ne sećam se da sam i jednu galeriju omašio ako je bila meni nova izložba i nisam baš kasio i žurio negde). Neću namerno da širim ovaj "bullet point"




... ko bi ga znao, sve u svemu, ja većunu stari radim poprilično instinktivno i impulsivno, i uvek asocijativo


bjutiful majnd.
veselica veselica 14:59 11.01.2019

Re: Milanče

omega68
dve stvari zbog kojih si za EU

Najlonke i farmerke iz Trsta


vcucko vcucko 15:00 11.01.2019

Re: Milanče

omega68
dve stvari zbog kojih si za EU

Najlonke i farmerke iz Trsta

Zaboravio si output. Valjanje Vegete u Pešti i Pragu.
veselica veselica 18:04 11.01.2019

Re: Milanče

... a možda sam samo 8 sati raije pročitao text Urbanog o Wittgensteinu, na Niškom Ekpres sajtu,


znači, urbani u stvari - ćira?
nemoj da samo ja ne znam, mada kad se setim liči li liči.



veselica veselica 18:16 11.01.2019

Re: Milanče

nema garancije da bi ljudi i život bili bolji da smo mnogo više racionalni na sve teme. Iracionalnost je evolutionary trait, svet je previše kompleksan i nikad ništa ne bismo uradili kad bismo bili dramatičo racionalniji, u proseku




i kad ono dolaziš u bgd?



myredneckself myredneckself 18:21 11.01.2019

Re: Milanče

Milan
Ja sam odrastao na Star Treku...


Znala sam Milane, Picardov facepalm govori više od hiljadu reči.
Hah, i mene je zakačio Star Trek, pa krenulo sve do danas.
Sviđa mi se ono tvoje predviđanje da rata za 20 god. na Zemlji neće biti. Mi doduše baš nismo ni bitni, brinem zbog dece... A, tvoj Luka (Skajvoker) će već biti super, pobednička generacija, may the force be with him!


Šaljem pozdrave, ali moram bar još jedan Kapetanov facepalm, i to s dve ruke.

Milan Novković Milan Novković 19:00 11.01.2019

Re: Milanče

veselica
nema garancije da bi ljudi i život bili bolji da smo mnogo više racionalni na sve teme. Iracionalnost je evolutionary trait, svet je previše kompleksan i nikad ništa ne bismo uradili kad bismo bili dramatičo racionalniji, u proseku


i kad ono dolaziš u bgd?


Nisam odavno bio, i baš sam se uželeo blogerskih žurki, cmizdrim već neko vreme za splavarenjem na Tari, ali kad je to ozbiljniji posao, bujice, recimo u Maju kad se sneg otapa.

Jednom smo pravili veliku žurku, ali ja pre toga mesecima, godinama nisam pazio dobro na času pa sam za iste stolove stavljao ljude koji su se na blogu svađali, pa su me dosta zezali kasije, tako da ću se sledeći put bolje pripremiti

A ja, inače, umem da pozovem na te žurke i ljude sa kojima sam se dokačio, onda se lepo izljubimo i to ti je to

Jednom kad vidiš Freeja, Vrapca, Alsea i Maksu uživo ne možeš više da se ljutiš na njih, smešni ko struja

A o Mireli, Šarskom i Brajoviću da i ne pričamo
Milan Novković Milan Novković 19:07 11.01.2019

Re: Milanče

myredneckself
... A, tvoj Luka (Skajvoker) će već biti super, pobednička generacija, may the force be with him! ...

Već mu pravim nedeljni program rada do 18. rođendana

A onda će mi ga, plašim se, maznuti neka rokerka

Imamo mi jedno mesto tamo u NS, može i da pliva ko voli, ali smo posledjih par puta bili samo mi boooring geeks i kobajagi nešto pametno pričali o IT-ju, da nas neko sluša rekao bi kako je Srbija Inc novi master of the uiverse

Sledeći put pozivamo i ladettes
veselica veselica 19:30 11.01.2019

Re: Milanče

Jednom kad vidiš.... uživo ne možeš više da se ljutiš na njih, smešni ko struja


ma idi beži šta ti je?



najbolje da citiram upravo tebe, baš si me nasmejao, plačem:
al dobro, da ne preterujem sa napetošću.


veselica veselica 19:36 11.01.2019

Re: Milanče

Jednom smo pravili veliku žurku, ali ja pre toga mesecima, godinama nisam pazio dobro na času pa sam za iste stolove stavljao ljude koji su se na blogu svađali, pa su me dosta zezali kasije, tako da ću se sledeći put bolje pripremiti


Ma ti uživaš u tome, malo morgen ćeš bolje da se pripremiš.

tasadebeli tasadebeli 19:27 12.01.2019

Re: Milanče

Milan Novković

2. Ja sam odrastao na Star Treku



Ето!

И сад си ме натерао да признам!

Ја ниједну епизоду нисам одгледао.

Почео бих ја, али бих већ код онога:

Space! The final frontiere!

запао у дубок сан, па су онда сутрадан морали укућани да ми препричавају шта је било у тој епизоди да бих могао даље да "пратим" серију.

А Ратови звезда? Може то у замену за Звездане стазе?


Milan Novković Milan Novković 20:28 12.01.2019

Re: Milanče

tasadebeli
...
Почео бих ја, али бих већ код онога:

Space! The final frontiere!

запао у дубок сан, ...

Naj-blam - preksionoć sam zaspao dok sam tražio šta ću da gledam na TVu

Jes bilo posle ponoći, no međutim ali ipak (sećam se profesorice srpskok u gimnaziji što nam je dodavala "ali ipak" kad počemo rečenicu sa "no međutim"
(mislim da samo još do pre samo deceiju umeo da imam poekad zbrkan san gde nisam pročitao lektiru i, u stvari, uopšte nisam završio sredju školu
mnenadic mnenadic 09:45 14.01.2019

Re: Milanče

Zaboravio si output. Valjanje Vegete u Pešti i Pragu.


Pravda za cigare i žvake, a bogami i ploče... Prag, Pešta, Varšava, Bukurešt...
veselica veselica 13:39 11.01.2019

tek ovo........

I ne moram sam da se podsećam - u Londonu jedna od 50 i nešto osoba nema krov nad glavom, a današnja BBC vest kaže: gladna deca jedu iz kanti za otpatke, direktor škole u Morecambeu, Lancashire, kaže da 10% dece dolazi iz porodica koje se hrane i delom iz dobrovoljnih priloga, deci su kutije sa hranom za ručak prazne, i ne mogu da se skoncentrišu ni na šta drugo osim kanti za otpatke, i kaže diša da ima imena iza cifara, poludele cifre nije izmišljene. Članovi parlamenta predlažu vladi da uvede ministra za glad.

neću da verujem.

veselica veselica 09:43 12.01.2019

s lica mesta

Milanče, sad pročitala, šta kažeš?

Britanski voditelj Pirs Morgan i zvezda serije Igre prestola Sofi Tarner javno se sukobili putem Tvitera zato što je Morgan podržao stav da se pojedine poznate ličnosti trude da učine mentalne bolesti "modernim".

Ona mu nije ostala dužna:

"Ili možda imaju platformu preko koje mogu da govore i pomognu da se skine stigma s mentalnih bolesti koje pogađaju jednu od četiri osobe u Velikoj Britaniji godišnje. Ali, molim te, samo napred, gurni ih nazad u tišinu", napisala je ona kao odgovor na njegov stav i dodala da je voditelj "glupan".


Morgan je imao spreman kontra-udarac.

"Zdravo Sofi, molim te nemoj da me zlostavljaš ovako - to šteti mom mentalnom zdravlju. Hvala", napisao je on.

I na mnoge druge kritike koje su mu bile upućene zbog podržavanja ovog stava, on je odgovorio da i dalje smatra da je u pravu i da zna veliki broj poznatih ljudi koji su "skočili u grupu žrtava kako bi dobili pozitivan publicitet" i da mora da se pazi da mentalne bolesti ne postanu "Guči torbica".

vrhunski cinizam ili
Milan Novković Milan Novković 10:52 12.01.2019

Re: s lica mesta

veselica
...

vrhunski cinizam ili

Vrhunskog cinizma u ovoj državi ne fali. J nisam veliki ljubitelj ni ironija ni cinizama, iako, što stariji sve češće dođe neko iskušenje na tu temu, niotkuda

A gospodin - ja često delim njegov sentiment kad javnije ličnosti izađu u javnost sa preterivanjima. Njemu sam i autobiografiju pročitao, sad već davno.

On je izuzetno inteligentan i talentovan, onomad bio najmlađi glavni i odgovorni urednik UK broadsheet-a (Daily Mirror).

On je strog-pravedan-agresivan tipa profe kod koga sam ja diplomirao, ETF-ovci ga znaju kao Caja, koji je brzo umeo da ti da i veću ocenu od zaslužene ako vidi da voliš to što radiš i da t je stalo da razumeš, ne naučiš napamet.

One druge, .... kao Piers, pita te šta će da crkne ako nakačiš peglu na Maršal ili neko poluprovodno audio pojačalo, rezoni su prosti ali ko se u početku pogubi u "logici" ... ovaj Piersov cinizam i zezanje na kvadrat.

Piers, koliko se ja sećam, iako postavlja svima provokativna pitanja nikad te ne dovodi u iole značajnu neprijatu situaciju ako te ceni ili si mu pod benefit-of-the-doubt kategorijom, dok te ne upozna bolje.

Recimo on hladnokrvo i opušteo brani Trampa, for the right reason, i nema ni malo inhibicija u tome - nisam ga pratio u US karijeri ali bih se onomad kladio da neće dugo ostati, on mu dođe i kao šok za UK sistem, o US da ne pričao.

Trivija, čak vodi ka temi bloga, on je oženjen ćerkom George Waldena, jedan od onih koji je češće Tačerovki pisao govore i bio u grupi iza scene koja ju je postavila na, u mladim danima bio potrčko Lodru Karingtonu - suludo talentovan za pisanje, povrh pameti, sa interesantnim životnim preokretom, uglavom vezanim za moćne žene u njegovom životu (ne Tačerovku :) - majku i suprugu:

- Od njega su očekivali da bude sledeći UK Prime Minister, nasledi Tačerovku ... i jednog dana dao otkaz.

- Niko nije očekivao i on u autobiografiji opisuje: žena mu se bavila restauracijom slika velikih majstora, Luvr joj je bio glavni klijent, jednog dana se on vraća kući i ovako opisuje scenu: žena radi nešto za Luvr, odškrinula prozor (očigledno nije baš top master ako je mogla da improvizuje sa klimom, ali ije bitno), divan dan, ptičice crkuću, ona pevuši, Mocart u pozadini ... i njemu sevne kroz glavu kako on izmišlja zvučne rečenice bez sadržaja "prljavim" (moja primedba/improvizacija) političarima - i da otkaz

A tema - njemu je prva velika ljubav, i baš je bio zaljubljen do ušiju, bila Ruskinja, i talentovan za pisanje kakav jeste na neverovatan način se seća kako ga je jednom vukla sa neverovatnom energijom i strašću u neku nedođiju da vide neku kulturološku siticu, pa je zaključio da ako se oni, Rusi, ikad polu-organizuju neće biti kraja njihovom napretku.

Kineze nije gotivio, čak je osećao odbojnost (bio je jezičar, valjda, tečno priča Mandarin, Francuski (Francuzi su mu veliki prijatelji i često ide tamo i za sitne godišje, i na duže rokove)) ... iako je pre nekoliko godina otišao ponovo i bio zapanjen transformacijom koja se tamo desila, u kontaktu sa mladima nije više video velike razlike između zapada i njih ...

... itd, biografija mu se zove Lucky George, idiosinkratična crtica je da ne voli DIY, živeo kao klinac samo sa majkom a ona se snalazila menjanjem prebivališta, odlazila u urušenu kuću, sređivala je, pa prodavala, tako da on sad neće ništa da dira u kući kaže, čak i ako mu tapete otpadaju, toliko je zamrzeo on-stop DIY u kući (morao sam i ovo da kažem pre nego što ukućani Srkija P ne polude)
veselica veselica 11:24 12.01.2019

Re: s lica mesta



većinu stvari nisam znala, hvala hvala hvala.
tip me odmah kupio, a ti lepo objasnio ko je on.
ništa, da tražim džordža.


softelectronics_e softelectronics_e 13:19 12.01.2019

Re: s lica mesta

Milan Novković

...

... itd, biografija mu se zove Lucky George, idiosinkratična crtica je da ne voli DIY, živeo kao klinac samo sa majkom a ona se snalazila menjanjem prebivališta, odlazila u urušenu kuću, sređivala je, pa prodavala, tako da on sad neće ništa da dira u kući kaže, čak i ako mu tapete otpadaju, toliko je zamrzeo on-stop DIY u kući (morao sam i ovo da kažem pre nego što ukućani Srkija P ne polude)

Ako je ovo DIY ovo ... Do it yourself ... mislim da Pajić, čim kupi novu stvar, odmah istu pokvari, kako bi imao šta da popravlja.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:15 12.01.2019

Re: s lica mesta

softelectronics_e
Milan Novković

...

... itd, biografija mu se zove Lucky George, idiosinkratična crtica je da ne voli DIY, živeo kao klinac samo sa majkom a ona se snalazila menjanjem prebivališta, odlazila u urušenu kuću, sređivala je, pa prodavala, tako da on sad neće ništa da dira u kući kaže, čak i ako mu tapete otpadaju, toliko je zamrzeo on-stop DIY u kući (morao sam i ovo da kažem pre nego što ukućani Srkija P ne polude)

Ako je ovo DIY ovo ... Do it yourself ... mislim da Pajić, čim kupi novu stvar, odmah istu pokvari, kako bi imao šta da popravlja.


Zlobnici bi rekli da Pajić i ne kupuje nove stvari, nego polovne i pokvarene, samo da bi imao nešto da prčka i zanima se. Ali, nije tako, pogotovu sa ovim malim kmečavcima, nema se više vremena, a ni energije. Jedva čekam da zađem u duboku starost-novu mladost, kao Milanče, da imam vremena da se bavim elektronikom, geopolitikom, neuro i biohemijskim naukama, imunologojim, astrologijom, lingvistikom i veštačkom inteligencijom, nadam se da sam sve pobrojao.

Nego, evo me na skijanju, odveo sam dete na prvi čas u životu, i eno je, zajebava se na snegu, a ja bolestan ko magarac, slinav, ne mogu na oči da gledam, nego sedim u kafiću, gledam je kroz staklo, zamišljen nad sudbinom sveta, i definicijom entropije, dok ispijam skupoceni late (šolja košta ~10 dolara, jebote, koji su derači ovi planinaši, kao da sam u Aspenu, a ne u lokalnom radničkom (rudarskom) odmaralištu na pola sata od kuće, potpuno sam zaboravio na taj detalj inače bih poneo galon kafe od kuće, i pipicu, da srčem). I sad ću - šta, drugovi i drugarice? Da uzmem da radim, majku vam božiju, da stignem da postignem da napravim, što bi rekao drug Tito sa zagorskim akcentom. Neće mene kinez preteći, srboamerička trobojka ima da se vijori još neko vreme na čelu kolone preduzetnika u laserskoj industriji, tako mi svih narajcanih puma Kolorada.



veselica veselica 18:30 12.01.2019

Re: s lica mesta

Zlobnici bi rekli da Pajić i ne kupuje nove stvari, nego polovne i pokvarene, samo da bi imao nešto da prčka i zanima se. Ali, nije tako, pogotovu sa ovim malim kmečavcima, nema se više vremena, a ni energije. Jedva čekam da zađem u duboku starost-novu mladost, kao Milanče, da imam vremena da se bavim elektronikom, geopolitikom, neuro i biohemijskim naukama, imunologojim, astrologijom, lingvistikom i veštačkom inteligencijom, nadam se da sam sve pobrojao


Jesi duhovit, to valjda kad proslinaviš pa ti se od pada imuniteta strmekne i ego.
Jao, šta sam sad rekla?



Dala ti preporuku, da udje u zapisnik.





srdjan.pajic srdjan.pajic 18:47 12.01.2019

Re: s lica mesta

veselica
Zlobnici bi rekli da Pajić i ne kupuje nove stvari, nego polovne i pokvarene, samo da bi imao nešto da prčka i zanima se. Ali, nije tako, pogotovu sa ovim malim kmečavcima, nema se više vremena, a ni energije. Jedva čekam da zađem u duboku starost-novu mladost, kao Milanče, da imam vremena da se bavim elektronikom, geopolitikom, neuro i biohemijskim naukama, imunologojim, astrologijom, lingvistikom i veštačkom inteligencijom, nadam se da sam sve pobrojao


Jesi duhovit, to valjda kad proslinaviš pa ti se od pada imuniteta strmekne i ego.
Jao, šta sam sad rekla?



Dala ti preporku, da udje u zapisnik.



Ah ne potcenjuj snagu i vitalnost mog ego-a! Slinava njonja mu ne može ništa. A duhovitost je dosta promenljiva i jako precenjena kategorija.

Očijukala si ti i pre sa mnom (cenim - i davala preporuke, mada to više huči voli da evidentira, pravi statistike i onda kuka što njemu niko ne daje, ali realno i nisu mu neki komentari, a i tih par pluseva što dobije, često je od mene, iz nekog sažaljenja), što je lepo, samo što te ponekad uhvati to nekontrolisano ludilo pa ne znaš gde udaraš. Mene kad to uhvati, ja se obično izlogujem sa bloga, i odem nešto drugo da radim, neko vreme, dok ne prođe, posle se vratim i nastavim kao da ništa nije bilo, kao što i nije.



veselica veselica 19:01 12.01.2019

Re: s lica mesta

Očijukala si ti i pre sa mnom (cenim - i davala preporuke, mada to više huči voli da evidentira, pravi statistike i onda kuka što njemu niko ne daje, ali realno i nisu mu neki komentari, a i tih par pluseva što dobije, često je od mene, iz nekog sažaljenja), što je lepo, samo što te ponekad uhvati to nekontrolisano ludilo pa ne znaš gde udaraš. Mene kad to uhvati, ja se obično izlogujem sa bloga, i odem nešto drugo da radim, neko vreme, dok ne prođe, posle se vratim i nastavim kao da ništa nije bilo, kao što i nije.


Srećo, opasno si me pobrkao. Mislim, ti možeš da se zanosiš, mada ti ne vredi. Ali neka te, idi sklapaj nešto, da te prodje.............
Sad sam ti, inače, prvi put u životu celom dala preporuku i to odmah na sva zvona javila. Viš koliko sam fina.
I učtiva.


srdjan.pajic srdjan.pajic 19:05 12.01.2019

Re: s lica mesta

Srećo, opasno si me pobrkao.


Pa kad menjaš ove nikove ko nenormalna, ne mogu da stignem da ispratim sve.

Sad sam ti, inače, prvi put u životu celom dala preporuku i to odmah na sva zvona javila


Evo, nosiću to kao orden, nasred mojih maljavih grudi, svi da vide!
softelectronics_e softelectronics_e 19:13 12.01.2019

Re: s lica mesta

srdjan.pajic

...

Zlobnici bi rekli da Pajić i ne kupuje nove stvari, nego polovne i pokvarene, samo da bi imao nešto da prčka i zanima se. Ali, nije tako, pogotovu sa ovim malim kmečavcima, nema se više vremena, a ni energije. Jedva čekam da zađem u duboku starost-novu mladost, kao Milanče, da imam vremena da se bavim elektronikom, geopolitikom, neuro i biohemijskim naukama, imunologojim, astrologijom, lingvistikom i veštačkom inteligencijom, nadam se da sam sve pobrojao.
...

Eeee, da je samo to.
Zaboravio si filozofiju, opštu i posebnu, topoloiju, morfologiju, izotropno-multimorfne strukture, fluidistiku hidrodinamičkih sistema, fiziku struna, specijalni infinitezimalni račun, metodologiju optimizacije proizvodnih procesa, Pert i CPM metodologijom ... i konačno, no i ne najmanje važno --- Istorija i tehnologija alternativnih društvenih sistema i deep-state menadžmenata.
Np, i to je samo deo - da ne nabrajam dalje.

Eeee, da - nedavno sam odustao od popravke od Rolandovog cutter-plotera. Nekada se mora znati kada treba da se stane.
veselica veselica 19:24 12.01.2019

Re: s lica mesta

Pa kad menjaš ove nikove ko nenormalna, ne mogu da stignem da ispratim sve.


A ti to pratiš? Ja ne. Možda da pitaš moderaciju.



Evo, nosiću to kao orden, nasred mojih maljavih grudi, svi da vide!


Molim te ih depiliraj, da se lepše vidi.



veselica veselica 19:25 12.01.2019

Re: s lica mesta

Nekada se mora znati kada treba da se stane.


srdjan.pajic srdjan.pajic 19:28 12.01.2019

Re: s lica mesta

Zaboravio si filozofiju, opštu i posebnu, topoloiju, morfologiju, izotropno-multimorfne strukture,


Dobro, ja sam samo dao okvirne odrednice, u iščekivanju da ti odradiš detalje.
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:32 12.01.2019

Re: s lica mesta

A ti to pratiš?


Pa, eto, loše mi ide.

Molim te ih depiliraj, da se lepše vidi.


Oću, ali na proleće, kad prođe ova ciča zima i zabele se jorgovani u mom zavičaju. Mislim na nehigijensko naselje.
tasadebeli tasadebeli 19:35 12.01.2019

Re: s lica mesta

veselica

Evo, nosiću to kao orden, nasred mojih maljavih grudi, svi da vide!



Molim te ih depiliraj, da se lepše vidi.




Извини што вам се мешам у ваш дијалог, али не мерем се суздржат'.






veselica veselica 19:38 12.01.2019

Re: s lica mesta

Piers


Sad se malo navatala na mamac, eno ga u bolnici. Ništa ozbiljno, javlja tužnu vest da će preživeti.



Jel ti Milanče menjaš pelene pa te nema a mi ovde zaludni ginemo, cc

veselica veselica 19:44 12.01.2019

Re: s lica mesta

Извини што вам се мешам у ваш дијалог, али не мерем се суздржат'.


veselica veselica 19:49 12.01.2019

Re: s lica mesta

Oću, ali na proleće, kad prođe ova ciča zima i zabele se jorgovani u mom zavičaju.


Ja što mogu da čekam, to niko.

softelectronics_e softelectronics_e 20:01 12.01.2019

Re: s lica mesta

veselica
Pa kad menjaš ove nikove ko nenormalna, ne mogu da stignem da ispratim sve.


A ti to pratiš? Ja ne. Možda da pitaš moderaciju.



Evo, nosiću to kao orden, nasred mojih maljavih grudi, svi da vide!


Molim te ih depiliraj, da se lepše vidi.




Ali onda se i ti obrij.
srdjan.pajic srdjan.pajic 20:03 12.01.2019

Re: s lica mesta

veselica
Oću, ali na proleće, kad prođe ova ciča zima i zabele se jorgovani u mom zavičaju.


Ja što mogu da čekam, to niko.



A jel imaš nalog na tviteru?
Pitam za kolegu.
veselica veselica 20:09 12.01.2019

Re: s lica mesta

A jel imaš nalog na tviteru?
Pitam za kolegu.


Da me (za)pratiš?
Milan Novković Milan Novković 20:10 12.01.2019

Re: s lica mesta

veselica
...Jel ti Milanče menjaš pelene pa te nema a mi ovde zaludni ginemo, cc

Ne, zet je ko navy seal, nečujno a munjevito brzo se kreće.

A kad on nije tu onda neću iz principa, ja sam ovoj ćerci ne samo menjao one duple pelene za višestruku upotrebu, u Pinosavi 87., nego prljave, jelte, pripremao za mašinu za veš, da sad ne objašnjavam ...

Iako je i ona jako spretna - nego ne primete kad je detetu pretoplo (njena majka, moja prva žena, oblači treći kašmirski džemper kad temperatura spadne ispod 15 stepeni iznad nule, pa i ćerka zapatila nešto od toga i pretoplo im u dnevnoj sobi) i onda deda uzme dete i iznese ga u hodnik i on se smiri na neko vreme, posle kog, pošto sam ja vrlo toplokrvna životinja, od onih što su im ruke uvek tople, počnemo obojica da se pregrevamo i zaokružujemo cklus tako što se vratimo u dnevnu sobu

Pustiću ih malo da rade ove prve radove, ja ću malo kasnije, ali ipak pre karatea, hipnoza, gimnastike, kvantne mehanike ... samo da mi ne povuče na pesnike šta ću onda

Doduše Čer je to sve lepo ukomponovao, još ću razmisliti

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana