Budućnost| Mediji| Reč i slika

CINS & KRIK, naše novinarske nade!

Filip Mladenović RSS / 24.10.2017. u 16:35

 

CINS, 24. X 2017.
CINS, 24. X 2017.
KRIK, 24. X 2017.
KRIK, 24. X 2017.
Odavno u beogradskom Medija centru nije bilo toliko mladosti, lepote, šarma, znanja, odvažnosti, ambicije i umeća kao danas na ceremoniji dodele novinarske nagrade „Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost.

Novinarke i novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) obučeni u crne majice na kojima je odštampan haštag „Stop medijskom mraku", kao i novinarke i novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK), predvodjeni nekonvencionalnim glavnim urednikom Stevanom Dojčinovićem, dokazali su se i pokazali dostojnim laureatima ovogodišnje nagrade za etično i hrabro novinarstvo u Srbiji.

Žiri novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost odlučio je da za 2017. godinu dobitnici budu Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) i Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

U najužem izboru za nagradu, pored CINS-a i KRIK-a, bila je i redakcija "Ozonpress"-a iz Čačka, odnosno "Čačanskih novina", koja poput redakcija "Kikindskih" i "Vranjskih" novina već godinama brani hrabro i etično novinarstvo u lokalnim medijima.

Tokom proteklih godina i CINS i KRIK su bili novinarski svetionici u medijskom mraku Srbije. Svojim novinarskim istraživanjima KRIK i CINS su pred domaćom i međunarodnom javnošću reprezentovali hrabro, časno i profesionalno bavljenje žurnalističkim zanatom. Uprkos činjenici da su ovdašnjom medijskom scenom preovladali strah, konformizam i autocenzura, novinarke i novinari KRIK-a i CINS-a su iz meseca u mesec istraživali najdelikatnije novinarske teme i publikovali ih na svojim portalima. U tome ih nisu pokolebale niti sprečile pretnje, uvrede, ponižavanja, pa čak i provala u stan koleginice Dragane Pećo!

Novinar Vukašin Obradović dobitnik je posebne zahvalnice za afirmaciju etike i hrabrosti u srpskom novinarstvu. Nakon dobijanja nagrade "Dušan Bogavac" 2003. godine, kao glavni urednik novina "Vranjskih", Vukašin Obradović je potom, pre svega kao predsednik NUNS-a, dosledno nastavio sa afirmisanjem glavnih atributa nagrade: etika i hrabrost.

Ove godine u konkurenciji za nagradu bili su i novinarka Tamara Grujić za originalan i human TV angažman "Sa Tamarom u akciji", kao i novinar Miša Brkić za višegodišnje profesionalno tumačenje naše ekonomske situacije.

Žiri je radio u sastavu Sanja Kljajić, Branka Bogavac, Dušan Petričić, Slaviša Lekić i Filip Mladenović.

Ceremonija dodele novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost održana je u utorak, 24. oktobra 2017. u 12 sati u Medija centru, Terazije br. 3.

Snimak ceremonije dodele nagrade "Dušan Bogavac": 

https://www.youtube.com/watch?v=sa4tBniHzHE&feature=youtu.be

Detalji o nagradi: https://dusanbogavac.wordpress.com

Atačmenti



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

c_h.arlie c_h.arlie 13:55 25.10.2017

Bravo Filipe !

Svaka čast !
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:36 26.10.2017

Sa Tamarom u akciji

Sa Tamarom u akciji

Da li samo mene ime ove emisije asocira na naziv porno filma?
Filip Mladenović Filip Mladenović 00:58 27.10.2017

Re: Sa Tamarom u akciji

Vaš komentar je toliko neukusan i deplasiran, kao da ste u nekoj parapsihološkoj vezi sa vladikama Irinejom i Amfilohijem!
maksa83 maksa83 07:26 27.10.2017

Re: Sa Tamarom u akciji

Vaš komentar je toliko neukusan i deplasiran, kao da ste u nekoj parapsihološkoj vezi sa vladikama Irinejom i Amfilohijem!

Uuuuuštatirekoooooo!
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:35 27.10.2017

Re: Sa Tamarom u akciji

maksa83
Vaš komentar je toliko neukusan i deplasiran, kao da ste u nekoj parapsihološkoj vezi sa vladikama Irinejom i Amfilohijem!

Uuuuuštatirekoooooo!


Kad sad nisam umro...


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana