Obrazovanje| Sport| Zabava| Zdravlje| Život

Nadmenost i joga

ana_radmilovic RSS / 03.09.2016. u 02:24
 
Nisam pisala ništa na ovom mestu dve-tri godine, ja mislim, i nema sad to veze. Nemam nikakvih namera, došlo mi da napišem nešto što možda nekome... pa ajde da ne bude nadmenosti iz naslova, pa da ne kažem, pomogne, nego da kažem recimo, recimo.. ukaže. U stvari, možda stvarno može da pomogne.
Stvar je moderna, dugo, sad je već i demode koliko je moderna a radi se o onoj jogi iz naslova. Moderna je i "duhovnost", meditacija, nju ejdž religija-filozofija-psihologija puna je budističkih termina ali ređe i pojmova, tj propovednici ne umeju da ih prevedu i nije mi namera da se bavim tim. Malo učeniji među njima nalaze slične reči u Novom Zavetu, što (mislim ja) nema veze sa širinom shvatanja nego opštom kulturom, ko pokušava da shvati zapadnu civilizaciju a ne barata poznavajem Biblije gluplji je od onog koji misli da je dovoljno znati da je bila neka tamo Grčka, neki društveni poredak, ustrojstvo koje je u sebi saržalo teatar i politiku, grad i bogove, sport i znanje.... sve su to discipline. I tako... Ovde se radi o disciplini, disciplini kao veštini. 
imala sam, zapravo zapatila sam velik otpor prema jogi poslednjih godina, pa i decenija, iako znam da je ona osnov svega, od gimnastike, akrobatike, scenskog pokreta, baleta, teretane (i teretane, dada) i slušajući prijatelje koji su otkrili jugu postala sam nadmena i uopšte mi se nije išlo na tu stvar,  koju sam počela da zamišljam  kao simuliranje bavljenja sobom, nikakav sport, duhovnost (što kad čujem dobijem visok tlak) i tako... Slušala sam i, gordost je prvi greh nema tu priče, mislila - za ime sveta je l moguće da su ove žene (uglavnom su žene) toliko otuđene, odrođene  od svojih tela, toliko neupoznate sa svojim telima da im treba neki kouč da im dočara da je lepo, da je važno da hodaš bosa, da je stopalo koje dodiruje zemlju jedan divan kontakt, i korak, i da se o tome i ne misli, to mogu da uče od dece, kučića i ostalih...
A onda je slučaj hteo da kao kolateralni suvozač u saobraćajnoj nesreći polomim koleno i lakat - levo i levi. I paklenih 3 meseca u gipsu, pa fizioterapija kakvu ne bih mogla da sanjam da se nije našao moj urednik i doveo čoveka koji se posvetio i da nije bilo jedne odlične žene koja nije mogla da se načudi mom brzom hodu a ja se digla posle onih meseci ležanja...  ne smem da mislim na šta bi sad sve to ličilo. I OK. I nikakav sport mi nije padao na pamet, ruka je krivo srasla, trebalo je da operišem lakat, ja se bojim operacije i to je to.
I sad - joga.
Nadmenost - a to je ono kad o nečemu znate dovoljno da vam interpretacije deluju budalasto. Međutim, što je još gore, kad o tome pa opet  ne znate dovoljno da vas interpretacije ne dotiču, kad ste opterećeni kao svaki normalan malograđanin i tim društvenim kontekstom... Bruka, gde ću ja na jogu, pa to znači da starim, saću tamo da gledam one klimakterične, to je sporo, ja sam za teretanu, jedrenje, ja sam sjajan plivač, ja sam ja a one, pa one su...  šta će, jadne. Dakle, nadmenost kao predrasude.
Promisao, koja zna bolje od mene,  htela je da se baš u ulici gde živim otvori studio. Tip - pa, neki đavo koji se više bavio borilačkim veštinama a one, ko što znamo - do jedne, sem boksa i tako tih, za osnovu imaju jogu, naravno. Uđem. Počnem da radim. Kažem čoveku da ne mogu da napravim više čak ni zvezdu nego na jednoj ruci, a malo me i strah posle one lomljave. Odradim sve (nemam pojma ko je još vežbao, nije bilo puno, nije bilo prazno, nije me zanimalo sve ono što sam mislila da me nervira, nisam ništa primetila, slušala sam šta ovaj govori i ponavljala šta on radi), zastanem jednom, da ne prepričavam i ne frljam se s nazivima, to je kao da je trebalo da uradim nekoliko sklekova a ja ne mogu da radim sklekove na jednoj ruci. Leva ne radi, naravno.
Čovek me posmatra. Govori kada da stanem ali ja neću (nadmenost), ponavlja da ne treba biti istrajan na silu (ha, kao da ja to ne znam, ali ja nastavljam), na kraju mi prilazi i pokazuje samo meni. Da vidi dokle možemo da idemo. Ma do kraja sveta, nisam trenirala milion godina, toliko sam se sebe uželela da bih mogla dokle god hoće.
Dogovaramo se da sledeći put dođem malo ranije.
Časkamo. Kupuje me pričom kako je lomio rame,  kako je bilo smrskano, kako  nije mogao ČAK ni stoj na rukama da napravi. Zaljubim se momentalno! U jogu, naravno, posle duge duge rastave. To je to! Gledali su me kao da nisam normalna kada sam govorila da posle tog prokletog sudara ne mogu ČAK ni stoj na glavi, ni na rukama da zamislim, ma ni zvezdu. Pitali, a dobro svega ti - za šta će tebi to? Nisam umela da objasnim zašto je mi je to tako jako jako važno. Ne umem ni sad. I eto, pojavi se čovek koji izgovori ono, ma ČAK ni stoj na rukama nisam mogao... i ne izvinjava se što to govori, govori kao ja, govori o najprirodnijoj stvari na svetu, kao da je rekao da ne može (ČAK ni) da hoda. 
Eto zašto je poučno. Koliko god vam se smučila neka priča zbog mode ili ljudi koji je praktikuju a vi ne da ne vidite rezultate nego počinjete da ih gledate kao Jehovine svedoke a na svu muku, oni ostaju trapavi kakvi su i bili i vi ste sasvim sigurni da taj koji ih uči nekakvoj jogi drsko prodaje maglu - dakle, koliko god mislili da znate, jer ste jednom znali nešto ali ste zaboravili notornu činjenicu da se vreme menja, vi u vremenu takođe, dakle šta ste znali ne znate, može biti i da znate bolje ali svakako ne isto. I nije retkost da kondicija koju ničim niste održavali, vremenom postaje veća nego kad ste bili mlađi, nešto se sakuplja, nešto znate, vaše telo zna, zapravo imate meru i onda to, paradoksalno, radite  kao da ste nepotrošivi.  
A ostala bih uskraćena za ovu veliku radost samo zbog otpora prema "duhovnosti" i gunđanja kako je joga disciplina a ne neka bogotražiteljsko-ateističko-filozofska papazjanija za one koji su sprcali 100 godina i ne znaju ko su, imaju krizu identiteta ili šta već. 
 
sann12%2B%25281%2Bof%2B1%2529.jpg 
 
 
Nisam htela da zvučim grubo, ali želela sam da budem jasna - koliko jaka odbojnost i predubeđenje da se jogom sada bave samo prodavci magle a kupuju je budale (a ja jadna više teretanu, gde znam o čemu se radi, neću videti... mada ovaj fini čovek kaže da hoću, i to brzo, kako on vidi a ja još ne vidim), mogu da liše čoveka, ženu, lice koje ima četri banke, najveće radosti na svetu a to je sresti se ponovo sa granicama svog tela i pomerati ih. 
Može da se primeni na sve. Najgora je ona nadmenost koja u svojoj gluposti nažalost ponešto i zna i onda to što zna koristi da zatvori sva vrata, neće ni da čuje za nešto (šta god bilo), nije radoznala i samim tim je i ono što je znala (ta nadmenost) pretvrila u znanje koje je mrtvo, jalovo, nije na korist i samo je eventualno na štetu.  
 
 


Komentari (56)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

49 41 49 41 03:54 03.09.2016

Hatha Joga

Rekose da je jedan od najvecih poznavalaca Joge. Iako je stariji dosta od mene imali smo zajednicke prijatelje.

https://www.youtube.com/watch?v=KmZpqg-0_Ls

Kad smo uspostavili kontakt na SKYPE; posle mnogo godina ziveo je u Novom Sadu.
Predavao na fakultetu ?!?
cassiopeia cassiopeia 08:01 03.09.2016

Re: Hatha Joga





p.s. da bi se video klip izbaciš s iz https
ana_radmilovic ana_radmilovic 10:11 03.09.2016

Re: Hatha Joga

Hvala (na uputstvu i klipu), kako me dugo nije bilo zaboravila sam svašta, jedva sam onu sliku stavila :)

Zanimljiv ovaj čovek, nisam čula za njega. Dopada mi se poslovica s početka, sažeto jasno i tačno.
49 41 49 41 15:57 03.09.2016

Re: Hatha Joga

ana_radmilovic
Hvala (na uputstvu i klipu), kako me dugo nije bilo zaboravila sam svašta, jedva sam onu sliku stavila :)

Zanimljiv ovaj čovek, nisam čula za njega. Dopada mi se poslovica s početka, sažeto jasno i tačno.


Ima on bisere.
Cak i njegov doktorat iz ekonomije; vise je filozofko delo o Seneki - kojim je bio opsednut.

Nas dvojica, nebo i zemlja; po karakteru, mentalitetu...

Ziveo je samurajski 6 god. na Durmitoru iznad Crnog jezera.

Ima, WEB durmitara
(Durmitor + Tara)

Posle podivljavanja na Durmitoru, vratio se civilizaciji.
Zivi u Novom Sadu, kod neke pijace-ribarnice?!?

Bio je starosadista, sad je novosadista.


ana_radmilovic ana_radmilovic 16:19 03.09.2016

Re: Hatha Joga

Zivi u Novom Sadu, kod neke pijace-ribarnice?!?

Kod Riblje pijace? To je centar, ako na to misliš. Živela tamo, lep deo.
49 41 49 41 22:57 03.09.2016

Re: Hatha Joga

ana_radmilovic
Zivi u Novom Sadu, kod neke pijace-ribarnice?!?

Kod Riblje pijace? To je centar, ako na to misliš. Živela tamo, lep deo.


Da iz stana koji je kupio je pogled na Ribarnicu; dosta miran deo.
Ne poznajem N.Sad.
Protrcao dosta davno kroz njega, nekoliko puta.

A, bivsi podstanar; sta bi s njim?
Jedan, medju mnogima ljubitelj pasa.
blogovatelj blogovatelj 05:28 03.09.2016

Dugo te nije bilo, Šeki

Dobro jutro.
ana_radmilovic ana_radmilovic 10:22 03.09.2016

Re: Dugo te nije bilo, Šeki

On the road again?

Budemo vid'li. Ovo sam baš imala želju da napišem, eto tako. Bila toliko vesela da mi bilo žao i da spavam (šta ima da gubim vreme kad je život tako divan) a ostavilo je na mene utisak, veći nego putovanja, daleko blo politike, knjiga i bolje je čak i od kamenica na ledu. Možda mi otvorilo neku čakru koja ima veze s blogom, nisam pametna. Treba razumeti da sam od 2014 mislila da je za mene gotovo što se svega tiče i da mogu samo da plivam, mada ne kao normalna osoba, jer ne mogu da ispravim levu ruku. Ovo je ko kad slep počne da opet pomalo da vidi ili gluv da čuje, zaista. I otud valjda i ovaj prosvetiteljski napad.

Hvala i dobro jutro tebi, isto takođe, blogovatelju
sasaminijature sasaminijature 06:39 03.09.2016

Imao sam malo drugaciji problem..

...imam ga jos uvek, na sest mesta na koja sam otisao, nisam mogao da ostanem duze od najvise tri termina. Nikako mi se nije ostajalo, valjda energija mi nije odgovarala, mozda sam i sam imao imam nekakvu blokadu. A bas mi treba, telo duh vristi, valjda cu pronaci nesto.


Svidja mi se Vas stil pisanja, drugaciji je od tekstova zastupljenih ovde, prirodan..
ana_radmilovic ana_radmilovic 10:39 03.09.2016

Re: Imao sam malo drugaciji problem..

Potpuno vas razumem, ovo je upravo o tome - imali ste isti problem, ne malo drugačiji. Ja nisam pokušavala jer sam se plašila da na svu muku ne ispadne da sam tol'ki invalid da čak ni neku tamo jogu ne mogu da radim - a onda su me nervirali svi prijatelji koji se siti nauživaše (kao ja juče) i mislila sam, to je jer nemaju pojma, ionako to sporta nije videlo i sve ono goreopisano, kako sam bila ljubazna i divna sa svojim opaskama.
Otpor čini da i kad ne vidimo te "energije koje ne odgovaraju" mi jako dobro znamo o kakvim je budalama reč :) Hoću da kažem, kad sam valjda imala toliku potrebu, da se sve namestilo i došlo mi u komšiluk, 3 zgrade od moje, da mi se dopada instruktor ili učitelj ili trener (svejedno, ali zaista svejedno) - ja ne znam da kažem ni koliko je tamo ljudi bilo, a kamo li kakve su im energije.
A razumem to, mene nervira energija onih "promotera disanja" - isto iz razloga što znam o čemu se radi a kad ih slušam lepo mi pozli, pa se onda setim i koliko imaju godina i kako im je uspelo da ne umeju da dišu i što su dokoni i da ne nabrajam, uvrediću sve žive i nežive.

Mislim da je važno, ako vam već telo vrišti, naći mesto udobnosti, dakle, tamo gde vam je udobno makar to bilo veslanje na prazno (što je inače odličan sport, mobiliše celo telo) i ne mislite na duhovne aspekte, oni samo iritiraju. Joga je super jer je zaista osnov mnogih, gotovo svih sportova, i rastegljiva je, prilagodljiva za razne, pa čak i kljakave u ruku - kao ja.

Eto... Hvala za pohvale stila, ja sam mislila da ovaj blog zvuči suviše zbrzano i da mnogo toga podrazumeva i da deluje čak i nadmeno, kao naslov, ali htela da napišem pa da spavam. Znam da je drugačiji, pa tako malo svuda To se već ne bira. Hvala.
sasaminijature sasaminijature 13:24 03.09.2016

Re: Imao sam malo drugaciji problem..

ana_radmilovic
Potpuno vas razumem, ovo je upravo o tome - imali ste isti problem, ne malo drugačiji. Ja nisam pokušavala jer sam se plašila da na svu muku ne ispadne da sam tol'ki invalid da čak ni neku tamo jogu ne mogu da radim - a onda su me nervirali svi prijatelji koji se siti nauživaše (kao ja juče) i mislila sam, to je jer nemaju pojma, ionako to sporta nije videlo i sve ono goreopisano, kako sam bila ljubazna i divna sa svojim opaskama.
Otpor čini da i kad ne vidimo te "energije koje ne odgovaraju" mi jako dobro znamo o kakvim je budalama reč :) Hoću da kažem, kad sam valjda imala toliku potrebu, da se sve namestilo i došlo mi u komšiluk, 3 zgrade od moje, da mi se dopada instruktor ili učitelj ili trener (svejedno, ali zaista svejedno) - ja ne znam da kažem ni koliko je tamo ljudi bilo, a kamo li kakve su im energije.
A razumem to, mene nervira energija onih "promotera disanja" - isto iz razloga što znam o čemu se radi a kad ih slušam lepo mi pozli, pa se onda setim i koliko imaju godina i kako im je uspelo da ne umeju da dišu i što su dokoni i da ne nabrajam, uvrediću sve žive i nežive.

Mislim da je važno, ako vam već telo vrišti, naći mesto udobnosti, dakle, tamo gde vam je udobno makar to bilo veslanje na prazno (što je inače odličan sport, mobiliše celo telo) i ne mislite na duhovne aspekte, oni samo iritiraju. Joga je super jer je zaista osnov mnogih, gotovo svih sportova, i rastegljiva je, prilagodljiva za razne, pa čak i kljakave u ruku - kao ja.

Eto... Hvala za pohvale stila, ja sam mislila da ovaj blog zvuči suviše zbrzano i da mnogo toga podrazumeva i da deluje čak i nadmeno, kao naslov, ali htela da napišem pa da spavam. Znam da je drugačiji, pa tako malo svuda To se već ne bira. Hvala.


Nista hvala vec da se nastavi pisanije nemoj te opet da vas nema dugo. Ja sam od skora ovde aktivan, par meseci.
Posto me duhovni razvoj jako inteesuje propratio,iscitao sam dosta ne tematike, promatram, sirim spoznaju. Uopste nisam sa burgijama u glavi da osudjujem, vremenom sam postigao da bas mali broj momenata moze da me spotakne. Tako i ljudi na vezbama ne uticu na taj nacin na mene, valjda sam stekao iskustvo kroz meditaciju. Ne znam zasto mi nisu odgovarala mesta, verovatno je do mene...
Zbog posla sam prinudjen da sedim dnevno ne cesto i duze od deset, dvanaest sati. Kako sam bio jako aktivan sada mi organizam prolazi kroz pakao, mas bi mi legla joga najvise zbog istezanja.
urbana_gerila urbana_gerila 13:40 03.09.2016

Re: Imao sam malo drugaciji problem..

sasaminijature
Nista hvala vec da se nastavi pisanije nemoj te opet da vas nema dugo. Ja sam od skora ovde aktivan, par meseci.
Posto me duhovni razvoj jako inteesuje propratio,iscitao sam dosta ne tematike, promatram, sirim spoznaju. Uopste nisam sa burgijama u glavi da osudjujem, vremenom sam postigao da bas mali broj momenata moze da me spotakne. Tako i ljudi na vezbama ne uticu na taj nacin na mene, valjda sam stekao iskustvo kroz meditaciju. Ne znam zasto mi nisu odgovarala mesta, verovatno je do mene...
Zbog posla sam prinudjen da sedim dnevno ne cesto i duze od deset, dvanaest sati. Kako sam bio jako aktivan sada mi organizam prolazi kroz pakao, mas bi mi legla joga najvise zbog istezanja.



na trenutak sam se prisetio taube, ali ona je bila, bar, pismena...
sasaminijature sasaminijature 15:37 03.09.2016

Re: Imao sam malo drugaciji problem..

urbana_gerila
sasaminijature
Nista hvala vec da se nastavi pisanije nemoj te opet da vas nema dugo. Ja sam od skora ovde aktivan, par meseci.
Posto me duhovni razvoj jako inteesuje propratio,iscitao sam dosta ne tematike, promatram, sirim spoznaju. Uopste nisam sa burgijama u glavi da osudjujem, vremenom sam postigao da bas mali broj momenata moze da me spotakne. Tako i ljudi na vezbama ne uticu na taj nacin na mene, valjda sam stekao iskustvo kroz meditaciju. Ne znam zasto mi nisu odgovarala mesta, verovatno je do mene...
Zbog posla sam prinudjen da sedim dnevno ne cesto i duze od deset, dvanaest sati. Kako sam bio jako aktivan sada mi organizam prolazi kroz pakao, mas bi mi legla joga najvise zbog istezanja.



na trenutak sam se prisetio taube, ali ona je bila, bar, pismena...


Vidi druze ako si uocio da sam nepismen, slobodno ukazi na gresku, nemam problem da me isprave i da naucim nesto novo.
Ovako, tvoje prozivanje ne govori nista o mojoj pismenosti vec o tebi i tvom obracanju drugima. Jako ruzno. Kao da je pored tebe prosla bolesna osoba i da uperujes prst u nju. Ja mozda jesam nepismen, ali ti nikako ne mozes znati zasto je to tako, mozda je u pitanju poremecaj mozda dugogodisnje siromastvo, mozda ko zna sta.
Da ponovim. Nacin na koji se nekom obratis samo govori o tebi. Mogao si normalno ukazati na gresku/e, izabrao si pokusaj pogrdnog etiketiranja. Zao mi je zbog toga.
Ako nisi znao, kada sam se pridruzio Blogu, nigde nije pistojao uslov pismenosti.
Najbitnije. Vec treci put se ubacujes u neka moja razmenjivanja poruka i bez ikakvog razloga jako ruzan i nicim izazvan stav imas prema meni. Trebalo je da primetis da nisam u tom gasu da se upustam u besmislene rasprave.
urbana_gerila urbana_gerila 16:43 03.09.2016

Re: Imao sam malo drugaciji problem..

sasaminijature
Ja mozda jesam nepismen, ali ti nikako ne mozes znati zasto je to tako, mozda je u pitanju poremecaj mozda dugogodisnje siromastvo, mozda ko zna sta.



ma, samo kad ti se nije, pupupu, pokvario fejsbuk...




highshalfbooze highshalfbooze 07:16 03.09.2016

Dobro jutro

Joga je super ovako sabajle, samo ne treba preterivati da ne izrastu ruke i noge kao ovima na fotografiji
ana_radmilovic ana_radmilovic 10:42 03.09.2016

Re: Dobro jutro

Hahaha. Tek sad vidim na šta liči slika, a meni se dopalo to što su izveli.
cassiopeia cassiopeia 08:23 03.09.2016

Lepo je da si opet ovde

Tako je mene nadmenost držala podalje od meditacije. Dok nisam od pravih osoba čula nekoliko stvari koje su mi otvorile oči i onda iskusila dobrobiti.
ana_radmilovic ana_radmilovic 10:53 03.09.2016

Re: Lepo je da si opet ovde

Hvala, i meni se sad dopalo, uz kafu odgovarati na komentare :)

Verujem, ma meni sve to tol'ko nervira da nisam ni uzimala u obzir a da glupost bude kompletirana, znam - elemente joge sam srela u svemu čime sam se bavila a da je u vezi s telom, za koje znam da je najvažnije (lako za duh :), i opet su uspeli da mi ogade pomisao na nju.
Mogu da zamislim na šta bi ličilo da vidim neku grupu koja meditira. Odmah zamislim gomilu blesavih koji pokušavaju da ne misle a ja sam se u jednoj malo ozbiljnijoj meditaciji srela sa nečim drugim, pokušavala sam da se setim makar ijedne misli e da bih je oterala. Valjda je nerazmišljanje o gomili gluposti prirodno stanje, nije cilj, sredstvo je. Ali to je već možda šira tema. A i to je neka disciplina, volim da na sve gledam kao na sport, vežbu. Kad čujem duhovnost vatam se za pištolj :)
angie01 angie01 10:45 03.09.2016

Eeeeeeeeeeeeee, Ana,

dobrodosla!

....verovatno sve zavisi od toga ko je taj neko ko te uvodi i na koji nacin to radi,


...ja sam probala posle drugog porodjaja kod instruktorke kod koje su dugo vezbale moje drugarice- i nije mi se dopalo, nismo se ukacile.

...nekako mi najbolje lezi plivanje, hod i bajs.

...a verujem da je joga ekstremno kvalitetan vid rekreacija i odrzavanja vitalnosti duha i tela.
ana_radmilovic ana_radmilovic 11:00 03.09.2016

Re: Eeeeeeeeeeeeee, Ana,

Heeeej, Endži1

i ja mislim da zavisi od trenera. iz nekog razloga nisam htela da idem kod žena, i slučaj je hteo da mi u ovaj komšijski studio s marsa ne padne žena nego tip, sa svojih 50, pa još neki tekvondoista, karatista i koji je jako patio što nije čak ni stoj na rukama mogao. ko zna kako bi završilo da nisam imala sreće. mene brzo iznervira, sve, i otišla bih s tužnom potvrdom svog uverenja da je s mojom rukom gotovo, ako se ne operišem a ishod neizvestan i to me 2 godine čini jako nesrećno-pomirenom, a zapravo nepomirenom nego samo ljutom.

bajs i plivanje, ma divota. i ja volim, i ja volim! :)
angie01 angie01 11:03 03.09.2016

Re: Eeeeeeeeeeeeee, Ana,

iz nekog razloga nisam htela da idem kod žena


u ovaj komšijski studio


meni je to jedan od krucijalnih momenata- da je blizu:)))



, ako se ne operišem a ishod neizvestan i to me 2 godine čini jako nesrećno-pomirenom, a zapravo nepomirenom nego samo ljutom.


moram sad da idem, javicu ti se posle na pp.
urbana_gerila urbana_gerila 12:22 03.09.2016

Re: Eeeeeeeeeeeeee, Ana,

ana_radmilovic
i ja mislim da zavisi od trenera. iz nekog razloga nisam htela da idem kod žena, i slučaj je hteo da mi u ovaj komšijski studio s marsa ne padne žena nego tip, sa svojih 50, pa još neki tekvondoista, karatista i koji je jako patio što nije čak ni stoj na rukama mogao. ko zna kako bi završilo da nisam imala sreće.



bratesestro, ima onaj zonfa kad ciganka gleda ribi u šalicu i kaže joj:
- vidim ti slovo "č" - sex.
- čekbre, kakve veze ima sex sa slovom "č"?
- če te jebe.



fino što si se vratila...
ana_radmilovic ana_radmilovic 14:14 03.09.2016

Re: Eeeeeeeeeeeeee, Ana,

urbana_gerila
ana_radmilovic
i ja mislim da zavisi od trenera. iz nekog razloga nisam htela da idem kod žena, i slučaj je hteo da mi u ovaj komšijski studio s marsa ne padne žena nego tip, sa svojih 50, pa još neki tekvondoista, karatista i koji je jako patio što nije čak ni stoj na rukama mogao. ko zna kako bi završilo da nisam imala sreće.



bratesestro, ima onaj zonfa kad ciganka gleda ribi u šalicu i kaže joj:
- vidim ti slovo "č" - sex.
- čekbre, kakve veze ima sex sa slovom "č"?
- če te jebe.



fino što si se vratila...


more... trebalo je da znam da ovde ima razni prostaci s bezobraznu maštu.
da imam posla s fini, ja bi gu objasnila začeg se neću majem s neku ženu trenerku. al pošto ima bezobrazni, baš me pa briga da se premaram. i kuj be nepismena? vidla sam i oni gore komentar, nemo da se nadaš da nisam.

i ko je taube? zvuči jeftino ko marka za neku nižerazrednu kozmetiku.
urbana_gerila urbana_gerila 16:56 03.09.2016

Re: Eeeeeeeeeeeeee, Ana,

ana_radmilovic
more... trebalo je da znam da ovde ima razni prostaci s bezobraznu maštu. da imam posla s fini, ja bi gu objasnila začeg se neću majem s neku ženu trenerku.


slobodno se profemkaj malo, pa - če pričaš kakvo je bilo.





ana_radmilovic
i ko je taube?



taube, eh, taube...

ana_radmilovic ana_radmilovic 17:25 03.09.2016

Re: Eeeeeeeeeeeeee, Ana,

urbana_gerila
ana_radmilovic
more... trebalo je da znam da ovde ima razni prostaci s bezobraznu maštu. da imam posla s fini, ja bi gu objasnila začeg se neću majem s neku ženu trenerku.


slobodno se profemkaj malo, pa - če pričaš kakvo je bilo.





e nevaspitano to pa da gu jebeš!
a lako ti sa s mene da se zamajavaš, kad ne znam koje si čeljade s tog nadimka, a sam se pozaboravljala. lepo da se pobrka prostojna žena i da si ne zna s koga se razgovara.

i nestade mi sad ona... onaj nik koji pominješ, sve mi šauma u glavi. znam da nije, al tako zvuči. i zanimalo me ko je pa to. a i da znam, ne bi pomoglo kad imam pamćenje ko kokoš u sumrak.
u svakom slučaju, sramota da te bude!
ana_radmilovic ana_radmilovic 17:27 03.09.2016

Re: Eeeeeeeeeeeeee, Ana,

urbana_gerila



taube, eh, taube...



taube, iduperšun. a isti đavo, taube, šauma... šta sad sitničariti :)
(k r e t e n!)
principessa_etrusca principessa_etrusca 14:38 03.09.2016

Затворен ум

Može da se primeni na sve. Najgora je ona nadmenost koja u svojoj gluposti nažalost ponešto i zna i onda to što zna koristi da zatvori sva vrata, neće ni da čuje za nešto (šta god bilo), nije radoznala i samim tim je i ono što je znala (ta nadmenost) pretvrila u znanje koje je mrtvo, jalovo, nije na korist i samo je eventualno na štetu.


Веома искрен и користан блог.

Надменост/затвореност за ново нас све зауставља, кочи и доводи у стање замрзнутости у сопственим навикама и предарасудама, оно стање када можемо лако да наведемо дугу листу разлога против и ниједан једини разлог за.

Питање је да ли треба чекати да се све коцкице сложе, да дође онај "прави тренутак" и да нам студио за јогу дође на ноге, или можда треба истражити баш оно према чему имамо велики отпор. Мени се није једном десило да тамо где је отпор био највећи, највећа је и била радост новог открића.
ana_radmilovic ana_radmilovic 14:55 03.09.2016

Re: Затворен ум


Надменост/затвореност за ново нас све зауставља, кочи и доводи у стање замрзнутости у сопственим навикама и предарасудама, оно стање када можемо лако да наведемо дугу листу разлога против и ниједан једини разлог за.

Питање је да ли треба чекати да се све коцкице сложе, да дође онај "прави тренутак" и да нам студио за јогу дође на ноге, или можда треба истражити баш оно према чему имамо велики отпор. Мени се није једном десило да тамо где је отпор био највећи, највећа је и била радост новог открића.


Pitanje je šta treba čekati, sada mislim ništa. Jer je besmisleno. Morala sam da sednem na to sedište (ne poslušam sebe, a osetila sam užurbanost i napetost i imala snažnu želju da sednem za volan), pa da me izlomi, pa da se osećam kilavo 2 godine - za mene nema goreg nego da mi udari na telo (glava ionako luda, to je svejedno), pa još svašta... e da bi mi se nacrtalo pred kućom, pa da se još poklopi da mi uliva poverenje taj pedesetogodišnjak koji se mrtav ozbiljan žali kako nije mogao čak ni stoj na rukama kad je smrskao rame... Dakle, moj konačan odgovor je - ne :) Ne treba čekati ništa. Ni sudar ako si predosetio da nešto ne valja, a o 2 godine bez ikakvog treniranja ičega - da ne pričam. Ako je to ono što ti je važno. Može da bude bilo šta.
E sad, ima nešto i u tom slaganju kockica. Možda baš treba sve to, i ko zna šta još, pa onda i ne osećaš kao da si pobedio nešto nego samo kreneš, ko što ustaješ iz kreveta. osim ako poludiš pa uveriš sebe da je ustajanje iz kreveta besisleno jer ionako kad tad opet legneš, i dođe mu na isto... A ovo je slično, nedostatak motiva brani se nekim "znanjem" koje nema veze s mozgom, može samo na štetu da izađe a ako si sugestivan možeš i druge da "pokvariš", usput, bez ikakve namere. Sad me sramota što sam se rugala, to nije samo nedosttak pameti nego je i ružno.

EDIT:
Веома искрен и користан блог.


Hvala. Zato sam imala potrebu da napišem ovo. Nadam se da je koristan a da je iskren, znam. Nisam htela da detaljišem da ne bih davila svojim privatnim stvarima, ali to je to, za mene važan trenutak.
principessa_etrusca principessa_etrusca 15:40 03.09.2016

Re: Затворен ум

И ја се слажем да не треба чекати. Савлађивање тог отпора који имамо је изазов по себи. (А колико сам завирила, ти механизми су добро описани у Светоотачким текстовима.)

Sad me sramota što sam se rugala, to nije samo nedosttak pameti nego je i ružno.


Само мислим да треба избећи ту накнадну строгост према себи. Нема користи од тога. Позитивна ствар је да се нешто догодило и да смо за себе отворили један нови свет (а пословица "боље икад, него никад" ипак добро ставља ствари у перспективу).
ana_radmilovic ana_radmilovic 15:59 03.09.2016

Re: Затворен ум

principessa_etrusca
И ја се слажем да не треба чекати. Савлађивање тог отпора који имамо је изазов по себи. (А колико сам завирила, ти механизми су добро описани у Светоотачким текстовима.)

Sad me sramota što sam se rugala, to nije samo nedosttak pameti nego je i ružno.


Само мислим да треба избећи ту накнадну строгост према себи. Нема користи од тога. Позитивна ствар је да се нешто догодило и да смо за себе отворили један нови свет (а пословица "боље икад, него никад" ипак добро ставља ствари у перспективу).


Zavirivala i ja u svetootačke tekstove :)
Ma, čak i naknadna strogost može da se gleda kao neka vrsta samohvale, al neka je. Htela sam da time kažem da su badava sva znanja ako ih koristiš ovako. Onda je bolja pozicija onog ko ne zna. Ja sam se s asanama sretala od najranije mladosti, znam jako dobro šta je joga a opet sam godinama gledala na to kao na zamajavanje nekih mučenica... evo opet jedne nadmenosti (ko su mučenice?) i uskraćivala sebi ono u čemu uživam. A to je treniranje. Nek proste duhovnjaci, al meditacija je i teretana, samo nije lepo znati to a zajebavati. Uvek sebe zajebavaš, na koncu.
49 41 49 41 02:28 04.09.2016

Zoranovice

Prosvetljenje, opustanje, dostizanje 1-7 karme... sve je to u redu; otvoreni novi svetovi.

Moras"limariju" da popravis. Hocu reci funkciju ruke.
Moj ti je savet, uporne vezbe u bazenu-vodi. Sto vise, do bola; na kraju urodi plodom.

Nisam nikad-nista, ikada lomio od kostiju. Na skijanju sam slomio kalotu zgloba palca.
Nisu smeli da mi stave gips, umrtve motoriku zgloba. Kad su ga skinuli, rekao sam da im ne valja posao.
Ma hajde sta ja znam.
Bivao je bol u nekom polozaju sake do lakta, prenosen tetivom.

Plivajuci, bilo gde razgibavao sam zglob i prste u svim pozicijama.
Trajalo je dugo, na kraju sam ispravio njihovu medicinsku glupost.


ana_radmilovic ana_radmilovic 02:47 04.09.2016

Re: Zoranovice

49 41
Prosvetljenje, opustanje, dostizanje 1-7 karme... sve je to u redu; otvoreni novi svetovi.



ma kakve karme i ostale bajalice, pusti me molim te - taman me prpitomilo idejom o jogi kao disciplini (veštini) i podsetilo me na neke davno zaboravljene stvari koje su mi se, zapravo, jedine i dopadale dok sam studirala glumu. teatar pokreta i tako to. to s pokretom mi je možda jedino i išlo. i imala sam sreću da mi profesor bude rale milenković, pa je prepoznao da mogu i da pišem... a to pisanje je sačekalo jednu deceniju.
nego - lakat. valjda će ojačati a ja opet budem hrabra, ako je ovaj majstor uspeo sa smrkanim ramenom da ponovo hoda na rukama, možda meni pođe za rukom bar da stojim na glavi i imam oslonac i na levoj ruci.
telo je čudo, zezneš prst i napraviš disbalans pa ti se celo telo prilagođava tom prstu.

jako dramatično sam doživela tu stvar s lomljenjem, ne bol, ne gips, nego pomisao da mi je neko upropastio telo. kao da sam ostarila ili sam se tek tad setila da imam 40, da je to sve nepopravljivo, da je šta-je-tu-je i to me je porazilo. najteže 2 godine u mom životu, nakon toga, ne zbog toga nego se sve tako namestilo, a ispod svega taj osećaj da me osakatilo. zato mi ovaj tip koji hoda na rukama sam po sebi deluje kao placebo.

možda i ja ispravim medicinsku glupost (krivo srastanje) kao i ti.

angie01 angie01 12:10 04.09.2016

Re: Zoranovice

možda i ja ispravim medicinsku glupost (krivo srastanje) kao i ti.


nego sta ces!..je l si videla pp?
cassiopeia cassiopeia 12:22 04.09.2016

Re: Zoranovice

Ana
možda i ja ispravim medicinsku glupost (krivo srastanje) kao i ti.


Naravno da hoćeš, vidiš da radiš na tome.

Htela sam, ustvari, da ti kažem da znam jednu baku, u sedamdeset i nekoj krenula na jogu i povratila pokretljivost zglobova, živnula bakica samo tako. A već se bila otpisala. A ti toliko mlađa od nje da ne uspeš...nema šanse.

Hoćemo za Novu godinu da staviš za profilnu sliku kako radiš stoj na rukama
angie01 angie01 13:26 04.09.2016

mozda ne bi bilo lose,

da se posavetujes sa nasim blogerom jedi-knightom, verujem da je on u svojoj praksi imao cesto priliku da se sretne sa problematikom slicnoj tvojoj.
G r o f G r o f 15:38 04.09.2016

joga za poneti...

Samo si ti igraj, ako opraviš ruku tražiće ti da je upotrebljavaš.
angie01 angie01 15:54 04.09.2016

Re: joga za poneti...

G r o f



G r o f G r o f 16:11 04.09.2016

Re: joga za poneti...

Još si ovde nulajedinico. Topli pozdrav.
ana_radmilovic ana_radmilovic 16:28 04.09.2016

Re: joga za poneti...

G r o f
Samo si ti igraj, ako opraviš ruku tražiće ti da je upotrebljavaš.


Uopšte ne sumnjam da će svi, ceo svet, od mene tražiti da hodam na rukama, kačim se o šipke i visim naglavačke. To je dobro za promocije knjiga, i uopšte, korisno u svakodnevnom životu.
Mislim, koju drugu namenu može da ima leva ruka?
Ok, moći ću da podignem kuče (20kg žive vage) i da gađam (kučetom) one, neke tamo, koje (kuće) neće samo da ujede, kad ga nisam učila da bude korisno. Kad se vratim u formu, normalno, idem da učim da se bijem. To nisam znala a sad verujem da nikad i ni za šta nije kasno. Treba mi verovati, imam 100 godina i svu mudrost sveta.
G r o f G r o f 17:16 04.09.2016

Re: joga za poneti...

Tako sam i ja jednom imao sto godina..
G r o f G r o f 17:22 04.09.2016

Re: joga za poneti...

...a da. Koliko se ja razumem ptičari se bacaju da love ptice ali Pedro nije ptičar.
ana_radmilovic ana_radmilovic 17:58 04.09.2016

Re: joga za poneti...

G r o f
...a da. Koliko se ja razumem ptičari se bacaju da love ptice ali Pedro nije ptičar.

definitivno nije ptičar, oni ne zavijaju kao mali vukovi i nisu uobraženi ko da imaju 90kg i kao da su juče sišli sa šarplanine :)
49 41 49 41 03:04 05.09.2016

Re: joga za poneti...

su juče sišli sa šarplanine.

Odgajao jedno sarplanince staro nekoliko nedelja.
Ne znam dal' ima sladjih i umiljatijih "medvedica", kad su mali.

Subotom nekada, pravo na Kalenicevu; da razgledam menazeriju, koja se samo tamo prodavala.

Zecici, golubici, ribice... naravno i sarplanincici.
ana_radmilovic ana_radmilovic 04:45 05.09.2016

Re: joga za poneti...

49 41
su juče sišli sa šarplanine.

Odgajao jedno sarplanince staro nekoliko nedelja.
Ne znam dal' ima sladjih i umiljatijih "medvedica", kad su mali.
.


ja ne umem ovo da smanjim :) zaboravila
uglavnom, taki je bio kad je bio beba.


emsiemsi emsiemsi 16:16 05.09.2016

Re: joga za poneti...

ana_radmilovic
G r o f
Samo si ti igraj, ako opraviš ruku tražiće ti da je upotrebljavaš.


Uopšte ne sumnjam da će svi, ceo svet, od mene tražiti da hodam na rukama, kačim se o šipke i visim naglavačke. To je dobro za promocije knjiga, i uopšte, korisno u svakodnevnom životu.
Mislim, koju drugu namenu može da ima leva ruka?
Ok, moći ću da podignem kuče (20kg žive vage) i da gađam (kučetom) one, neke tamo, koje (kuće) neće samo da ujede, kad ga nisam učila da bude korisno. Kad se vratim u formu, normalno, idem da učim da se bijem. To nisam znala a sad verujem da nikad i ni za šta nije kasno. Treba mi verovati, imam 100 godina i svu mudrost sveta.

Појасни !
ana_radmilovic ana_radmilovic 20:19 05.09.2016

Re: joga za poneti...

emsiemsi
ana_radmilovic
G r o f
Samo si ti igraj, ako opraviš ruku tražiće ti da je upotrebljavaš.


Uopšte ne sumnjam da će svi, ceo svet, od mene tražiti da hodam na rukama, kačim se o šipke i visim naglavačke. To je dobro za promocije knjiga, i uopšte, korisno u svakodnevnom životu.
Mislim, koju drugu namenu može da ima leva ruka?
Ok, moći ću da podignem kuče (20kg žive vage) i da gađam (kučetom) one, neke tamo, koje (kuće) neće samo da ujede, kad ga nisam učila da bude korisno. Kad se vratim u formu, normalno, idem da učim da se bijem. To nisam znala a sad verujem da nikad i ni za šta nije kasno. Treba mi verovati, imam 100 godina i svu mudrost sveta.

Појасни !

Potpuno si u pravu :) Ne mogu. Pravi se da nisi video/la
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 04:23 07.09.2016

и будизам и православље

се баве суштински истом ствари - а то је унутарња корекција људског бића, с тим што грчко-латинска патристика говори о унутарњој светлости коју доводи у везу са божанственом личношћу, док је код азијата Buddha савршено стање до којег човек може досегнути, без бога практично... то је велика разлика између два система.

те предрасуде које су усађене у људе у србији су последица, углавном, различитих врста индоктринација којима су људи у србији изложени, са овим или оним циљем, углавном све време претходних седам и кусур десетљећа.

на неки начин, ти говориш о одређеном одбацивању вештачки наметнуте глазуре предрасуде, што је океј суштински - свако биће треба да буде слободно претходно да би потом постало испуњено.

мада, мени лично, као искусном јудеогреколатину, цела та прича са јогом, и сличним системима, је површна, али добро, свако роњење отпочиње скоком из чамца, са сунчане и плаветночисте површине у мрачне дубине...
ana_radmilovic ana_radmilovic 06:59 08.09.2016

Re: и будизам и православље

Srđan Fuchs
се баве суштински истом ствари - а то је унутарња корекција људског бића, с тим што грчко-латинска патристика говори о унутарњој светлости коју доводи у везу са божанственом личношћу, док је код азијата Buddha савршено стање до којег човек може досегнути, без бога практично... то је велика разлика између два система.
...

Upravo to je ono što me je odbijalo od joge - ideja da ta vežba (praksa, disciplina, kako god) mora da ima veze s Budom, jer ne mora. To je osnov ritmičke gimnastike, baleta, pantomime recimo, ima dosta toga u pozorištu, tehnika disanja ima veze s pevanjem ali i sa dizanjem tegova. I pored toga što to znam, beskrajno mi je išla na nerve ideja o jogi. Ne znam kao informaciju nego znam primenu. I opet me je nerviralo.
те предрасуде које су усађене у људе у србији су последица, углавном, различитих врста индоктринација којима су људи у србији изложени, са овим или оним циљем, углавном све време претходних седам и кусур десетљећа.

predrasuda je da gimnastika (što joga jeste) mora da ima ikakve veze sa tkz. duhovnošću. i jeste nametnuta, modom, slušanjem o meditacijama itd itd brkanjem kontemplacije s meditacijom, i papazjanija koja sve to upoređuje s molitvom... ok ali nema veze s jogom, ne mora da ima.
мада, мени лично, као искусном јудеогреколатину, цела та прича са јогом, и сличним системима, је површна, али добро, свако роњење отпочиње скоком из чамца, са сунчане и плаветночисте површине у мрачне дубине...

naravno da je površna, zato je i dosadna i zato odbija. ali i ja sam polazila od te nametnute, a za koju znam da je netačna, premise da ću sad da slušam neku budalu kako mi objašnjava budizam - što je moglo da mi se desi, ali eto nije. sreća pa se ovaj tip bavi borilačkim sportom na prvom mestu, pa onda i ronjenjem i tako.. hoću da kažem, teretana je površna. ali nije površna ako si neko ko uživa u dizanju tegova (ja sam uživala dok sam mogla), tako ni joga nije ni malo površna - posebno jer se osnovni principi joge primenjuju i u teretani, dakle jako je važno kako pomeraš granice, u bilo kom sportu, rekreativno ili profi, svejedno.

'nači, ja sam rekla da sam nadmeno odbacivala da se majem nekom jogom "za babe koje traže duhovnost a ne umeju ni da dišu", ali slučaj je hteo da se vratim baš tome, eto nacrtalo mi se 30m od kuće, a već prvi čas me je podsetio na ono što mi se uvek (možda i jedino, tj najviše) dopadalo na glumi, to je scenski pokret, akrobatika, igra... sve što ima veze s tim telom. osnov svih tih stvari, kao teatar pokreta koji sam ja volela, jesu vežbe iz joge, zapravo. to što pokret ima veze s telom, naravno, nikako ne znači da nema veze s duhom. ima, koliko i muzika i ples. može da bude imbecilno a može i da ispunjava.

mene ispunjava i teretana, to i jeste i nije stvar duha. nije, jer je idotski mistifikovati je i tražiti filozofiju u dizanju tegova ali i jeste, jer kad to radiš mnogo više uživaš u cigareti posle.

šalim se ali malo i namerno banalizujem. inače, dubina nije mračna - tako samo deluje iz čamca ali kad zaroniš dole nije mrak.
e sad, grci su imali agon, latini su malo degradirali stvar a o fizičkoj kulturi judaizma ne znam, nisam razmišljala. ali ako je prva zapovest ne ubij, onda se to odnosi i na sebe, dakle na telo, dakle ne uništavati telo neaktivnošću, i dragi se bog saglasio sa tim da čovek uzme pa igra i bavi se sportovima svakojakim.

ergo, ovo nije reklama za jogu, samo što, da sam otišla na veslanje ne bih pisala o nadmenosti, šaleći se na svoj i predrasudama, šaleći se na račun jedne dosadne mode, jer s veslanjem nema problema.
a ova pseudobudistička nju ejdž histerija je zaista grozna, a i agresivni su pa šta god kažeš (poklonicima) zvučiš nadmeno. a sve su to opšta mesta i zato ti upoređujem stvar s bilo kojim drugim sportom. ili fizičkom disciplinom - u šta spada i mnoga umetnost, ali onda to već zvuči blasfemično za one koji sebe ozbiljno shvataju.
sve to služi da se čovek veseli, a ako to nije duhovno onda si ti u pravu i dubina je mrak dok je površnost svetla ko sunce u podne, na moru.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 22:42 08.09.2016

Re: и будизам и православље

vratiću se na ovo, malo mi je istopljen mozak od dana: vrtić-kvart-pekara-mesara-poslovni-vrtić-škola-roditeljski-predsednikroditelja-direktorkaoš-smor-muzička-odbojka-poslovni-fadeout.



urbana_gerila urbana_gerila 00:21 09.09.2016

Re: и будизам и православље

Srđan Fuchs
vratiću se na ovo, malo mi je istopljen mozak od dana: vrtić-kvart-pekara-mesara-poslovni-vrtić-škola-roditeljski-predsednikroditelja-direktorkaoš-smor-muzička-odbojka-poslovni-fadeout.



Probudila sam se, brzo se umila, pomuzla krave, nahranila kokoši i zečeve, potjerala koze i krave napašu, probudila djecu, napravila im doručak, spakirala ih za školu, odvezla ih u školu.

Zatim sam sklepala kosu, pokosila travu, otišla na poso, posvađala se sa šefom, izbacila ga iz kancelarje, zarađivala novce, zaradla novce, došla kući, iscijepala metar drva, skuhala ručak, pokupila djecu iz škole, nahranila ih, prijavila porez na dobit, otišla u polje okopati zelje i krompir do mraka, otišla kod frizera, vratila se kući, utjerala krave i koze uštalu, spremila večeru, obnovila osiguranje za auto, nahranila djecu, okupala ih, stavila ih u krevet, oprala mašinu veša, platila račune putem e-bankinga, pregledala poštu, prostrla veš, pojela koru kruha s maslacom i medom i kad sam se konačno spremila za spavanje, padne mi na pamet:

- Sunce ti jebem! Moj Haso!!! Cjeli dan leži na kauču bez seksa!!!


Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:10 09.09.2016

Re: и будизам и православље

bro, to je bio Mujke u Fatinom danu...

Muž i žena se seksaju.
Muž je bio gore, kad mu žena najednom počne masirati glavu prstima.
- Što to radiš? - kaže muž.
- Tražim rogove. - reče žena.
- Zašto? - pita muž.
- Jer se đavolski seksaš! Pravi si vrag! - odgovara žena.
Sljedeći put muž i žena se ponovno seksaju, ali ovaj put je žena bila na mužu. Svako malo, muž je masira po glavi.
- Što to radiš? - reče žena.
- Tražim rogove. - odgovara muž.
- Seksam se k'o vrag, a!?! - pita žena ponosno.
- Ma ne, teška si k'o krava!

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 15:13 09.09.2016

Re: и будизам и православље

елем, да се врнем на та апcтраховања појединих тематских јединица (thematic units) из целине, што је тако особено за Њу Ејџ покрет - тако, од свега помало и заправо ништа од ичега.

јога је апстрахована из збирне целине и примењена као нешто засебно; кабала је изузета из свог карактеристичног миљеа и примењена засебно; човекољубље је издвојено из остатка система и примењено засебно. једноставно, такав начин приступа је -шарлатанизам; и препознаје се управо по агресивности шарлатанских адвоката, јер, не може бити да је Будо

- Buddha's Wisdom is as broad as the extensive ocean and His Spirit is full of great Compassion; Buddha has no form but manifests Himself in Exquisiteness and leads us with His whole heart of Compassion;


а да неко манифестује то кроз агресивност према било чему или коме. иза таквих манифестовања се, засигурно, налази свесни лажац, или неко ко је неосвешћено пун илузија о себи и окружењу.

ana_radmilovic ana_radmilovic 17:32 09.09.2016

Re: и будизам и православље

Srđan Fuchs
елем, да се врнем на та апcтраховања појединих тематских јединица (thematic units) из целине, што је тако особено за Њу Ејџ покрет - тако, од свега помало и заправо ништа од ичега.

јога је апстрахована из збирне целине и примењена као нешто засебно; кабала је изузета из свог карактеристичног миљеа и примењена засебно; човекољубље је издвојено из остатка система и примењено засебно. једноставно, такав начин приступа је -шарлатанизам; и препознаје се управо по агресивности шарлатанских адвоката, јер, не може бити да је Будо


ja shvatila ko igru, pa batalila šta znam i šta ne znam i svejedno mi kako se zove. ne tražim nikakvog budu po studiju, u svojim nogama, na parketu i ne zazivam prosvetljenje. mogla bih ozbiljno o tome, ali gde ćeš ozbiljnije od ovoga :)


urbana_gerila urbana_gerila 17:42 09.09.2016

Re: и будизам и православље

ana_radmilovic
ja shvatila ko igru, pa batalila šta znam i šta ne znam i svejedno mi kako se zove. ne tražim nikakvog budu po studiju, u svojim nogama, na parketu i ne zazivam prosvetljenje.


to je zbog toga što još nisi stigla do kore kruha sa maslacom i medom.
ana_radmilovic ana_radmilovic 18:06 09.09.2016

Re: и будизам и православље

urbana_gerila
ana_radmilovic
ja shvatila ko igru, pa batalila šta znam i šta ne znam i svejedno mi kako se zove. ne tražim nikakvog budu po studiju, u svojim nogama, na parketu i ne zazivam prosvetljenje.


to je zbog toga što još nisi stigla do kore kruha sa maslacom i medom.


razglasiću na sva zvona kada otkrijem radost u kori kruha...

sad jedva čekam ćevape posle teninga (znam, znam, ne kaže se trening jer je stvar duhovnog karaktera), nego... ćevapi. možda i slanina. definitivno slanina. da. i krumpiri.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana