Budućnost| Društvo| Istorija| Politika| Život

Dačić i Vulin - stid & sramota!

Filip Mladenović RSS / 14.08.2016. u 02:14

Terazije 1996/97
Terazije 1996/97
Gradjanski protesti 1996/97
Gradjanski protesti 1996/97
Da je bilo istorijske pravde, morala i primene zakona (pre svega Zakona o lustraciji - bio na snazi od 2003. do 2013. godine) i Ivica Dačić i Aleksandar Vulin i svi članovi vodjstva SPS-a, JUL-a i SRS-a ako ne bi bili u zatvoru, onda bi barem bili izvan politike, sa zakonskom zabranom učešća u političkom životu Srbije do kraja života.

Ovako, evo doživeli smo da 2 mala od krvave palube Slobodana Miloševića i Mirjane Marković sada na sva zvona, ne obazirući se na ogromne žrtve i vlastitog naroda i drugih naroda u susedstvu Srbije, manipulišu sa nekoliko odlomaka presude haškog Tribunala Radovanu Karadžiću i seire o tobožnjoj nevinosti Slobodana Miloševića u slučaju rata u Bosni i Hercegovini.

Ono što je poznati srpski satiričar Radoje Domanović pisao početkom XX veka, Srbima se desilo na kraju tog istog veka. Razlika je samo u tome što novokomponovani vođa  Slobodan Milošević nije bio slep, nego je obnevideo od mržnje.

Da sve bude još gore, Slobodan Milošević je neodoljivo podsećao na džeparoša iz autobusa: drsko vas gleda u oči dok vas potkrada, pa još i napada što ga optužujete da je lopov.

Suština njegove politike i vladanja je kontinuitet bezočnog i bezobraznog odnosa prema građanima i njihovim žrtvama. Kao što je tokom rata u Bosni i Hercegovini, dok su u Srbiju pristizali kovčezi sa posmrtnim ostacima mladih vojnika, izrekao laž da "Srbija nije u ratu.", tako je i u svom poslednjem javnom nastupu pre hapšenja i isporučivanja sudu za ratne zločine u Hagu, hladnokrvno slagao kako je njegov sin Marko "od prvog dana rata nosio uniformu i oružje".

Nigde se licemernost i pokvarenost jednog poretka i njegovih političara ne pokazuju tako jasno kao u odnosu prema tuđoj i svojoj deci. U vreme Čaušeskove strahovlade u Rumuniji njegova deca su uživala u luksuzu i bahanalijama, dok su tuđa deca gladovala. Isto važi za Miloševića i za njegovu vlastodržačku kliku. Ona je svoju decu sačuvala ne samo od poraznih posledica vlastite politike, nego im je još obezbedila unosne poslove. Stil života o kome su ranije, pre režiranih ratova, mogli samo da sanjaju.

Kakav to biznis, koji to posao može nekome obezbediti da iz dvoiposobnog stana u soliteru, gde je familija Milošević živela pre uspona na vlast, pređe u toliki broj luksuznih kuća i džipova, sa deviznim računima širom sveta? I to gazeći bezočno preko leševa, uništenih stanova i kuća, čitavih sela i gradova... Da bi na kraju u tom krvavom piru i kućnog prijatelja, kuma, političkog saradnika koji ga je doveo na vlast, Ivana Stambolića, likvidirao i bacio u jamu sa krečom na Fruškoj gori.

Tzv. rodoljublje opet je prikazalo svoje nakazno lice: jednima parcele na grobljima, drugima placeve za vile i rezidencije!

Sada se to po nepisanim zakonima pilećeg pamćenja zaboravlja, da bi Dačić i Vulin mogli da budu glasnogovornici najsramnije i najzločinačkije stranice srpske istorije. One koju je krvlju i ratnim zločinima ispisala crveno-crna koalicija u djavoljem srpskom trouglu: SPS-JUL-SRS.

Vilhelm Rajh je tu neljudsku sortu verno opisao još 1952.godine u intervjuu "Rajh govori o Frojdu":

"Neću da kažem da su bili prljavi, ali su bili licemeri, licemeri 100 posto.... To im je izazvalo rđavu savest. A rđava savest stvara, kao što dobro znamo, zlonamerno ponašanje."

Atačmenti



Komentari (18)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

anonymous anonymous 03:47 14.08.2016

Svako ima pravo ....

...da bude Bucko koji lazmišlja ili Kalimero koji se buni protiv nepravde...

I svako ima pravo - da u tome ne bude u pravu.

" Od pravog Velikog čoveka razlikuješ se samo u jednom : veliki je jednom bio veoma mali čovek koji je razvio u sebi jednu jedinu veliku sposobnost : umeo je da uvidi kada misli i kada se ponaša kao mali "

Vilhelm Rajh

Filip Mladenović Filip Mladenović 04:01 14.08.2016

Re: Svako ima pravo ....

"Za snažne je saznanje, kazivanje DA realnosti, isto toliko neminovnost koliko je za slabe, nadahnute slabošću, kukavičluk i bekstvo pred realnošću - 'ideal'... Dekadentni potrebuju laž - ona je jedan od uslova njihovog održanja." Fridrih Niče: "Ecce Homo"
anonymous anonymous 04:13 14.08.2016

Re: Svako ima pravo ....

"Ustanak robova u moralu počinje onda kada sam resantiman postane stvaralački i radja vrednosti ... Dok čitav aristokratski moral izrasta iz pobedonosonog potvrdjivanja sebe samog, ropski moral unapred govori Ne onom što je "spolja" onom što je drugačije onom što nije "on sam"....

Ropskom moralu je svakako potreban najpre jedan naspramni i spoljašnji svet ...potrebni su mu spoljašnji nadražaji , da bi uopšte delovao - njegova akcija je njegova reakcija.

...Čovek resantimana - i upravo je to njegov čin,njegovo stvaranje : zamislio je "zlog neprijatelja", " zlobnika" i to kao osnovni pojam iz kojeg zatim, kao naknadnu sliku i suprotnost, razvija " dobrog čoveka " - sebe samog !

Niče "Genealogija morala "
tasadebeli tasadebeli 09:18 14.08.2016

Нико не сме да вас бије!

Kakav to biznis, koji to posao može nekome obezbediti da iz dvoiposobnog stana u soliteru, gde je familija Milošević živela pre uspona na vlast, pređe u toliki broj luksuznih kuća i džipova, sa deviznim računima širom sveta?



Мали сказ о три другара


Била једном три другара, Муца, Цуца и Куца, сва тројица брижљиво одгајани политички кадар још од пионирских дана.

Сва тројица у том тренутку моћни функционери у својој месној заједници са својим заједничким и појединачним интересима у самоуправним интересним заједницама дотичне месне заједнице.

И седну њих тројица тако једаред у кафану једног београдског фудбалског клуба на ћевапе.

(Сва тројица су много волела ћевапе, чудо једно.)

Ветрић пирка, птичице из околног парка певају, у кафани се тихо жамори о предстојећем великом градском фудбалском дербију и буразерски се тапше по рамену.

У том кафанском жамору одједном тихо каже Куца:

"Другови! После ћемо укључити у ово и наше другарице, али прво морамо ми нешто да се договоримо.

Видите и сами каква је ситуација.

Савет стараца наше месне заједнице од нас захтева да кажемо народу да се јавност буни.

Економски смо опљачкани, ћевапи су нам све тањи, у шприцеру је све више соде, а све мање вина... Столњаке у кафани нико не пере, а и певаљке нам се ретко запирају и стављају дезодоранс...

Због те тешке ситуације у којој смо се нашли, интелектуалци су нам све глупљи, жене нам се све више курвају, деца су нам све безобразнија, а фризери нам намерно више скраћују леви зулуф од десног.

И то тако траје већ деценијама...

У овој нашој општинској малој бари пуној крокодила ништа се не мења, само ми имамо све више закрпа на овом једном службеном листер оделу што га добисмо на реверс да га носимо док радимо. Чак нам се и број службених кравата свео само на две.

Откако је деда који је једини умео да пеца у тој бари умро и однео штапове за пецање у гроб, нико од нас више у тој бари не може ништа да упеца.

Млади нам не раде ништа, само зазјавају по фудбалским стадионима, јуре за оним певаљкама што се ретко запирају, краду, одлазе у иностранство,...

Па барем да краду по том иностранству као што су некада то радили и што је нормално, они јок.

Прво краду овде код куће, па онда оду у иностранство. Безобразници неваспитани, срам их било. Девизе нам у коферима износе из наше месне заједнице, а ми ћутимо јер су то наша дечица.

За то време ови из осталих месних заједница нас држе за економска и политичка јаја, не дају нам ни да вриштимо од муке.

Чак нам и ови из градске скупштине поручују да је таква ситуација потпуно неодржива и да ћемо због тога имати великих проблема у будућој систематизацији радних места на градском нивоу.

Мислим да морамо под хитно нешто да предузмемо да не буду ови ћевапи и литар белог који гледате испред себе уједно и последњи ћевапи и литар белог са сифоном који сте у животу видели.

Крајње је време!"


На те речи, Муца и Цуца се загледаше у једну масну мрљу на столњаку.

Први тихо проговори Цуца:"Ја, богами, немам муда да започнем било шта."

Затим се огласи и Муца:"Можда бих ја нешто ту могао, али много се бојим последица... Много... Не смем ништа да таласам, бојим се да не направим нешто још горе."

Уследила је дуга пауза у разговору три другара још од времена црвених пионирских марама.

После ппаузе током које се напетост осећала у ваздуху, проговори коначно Куца:

"Добро, ако ви већ не смете, онда ћу ја. Ви ми само правите параван, знате оно као кад лопови краду, па двојица замајавају продавца док онај трећи краде и трпа у своје џепове.

И ништа се не секирајте, добит делимо. Имаћемо ми и даље сваки по десет ћевапа на столу и кило белог и сифон, ништа се ту неће променити.

Само ако већ почињем тај посао, онда ме пустите да радим на миру. Ви играјте своју улогу паравана, а ја ћу да радим.

И распитао сам се, то исто нам и ови из градске скупштине саветују и захтевају да почнемо са тим што пре.

Систематизација радних места нам се опасно приближила."


На те храбре речи свог другара, Муца и Цуца одахнуше што не морају ништа да раде и повикаше у глас:

"Уз тебе смо, брате!"

Ето, тако је у оквиру самоуправних интересних заједница настао први мали приватни бизнис у нашој месној заједници и у општини уопште.

Све друго је легенда.
anonymous anonymous 09:21 14.08.2016

Re: Нико не сме да вас бије!

Мали сказ о три другара



kosta.babic kosta.babic 12:33 14.08.2016

Re: Нико не сме да вас бије!

Мали сказ о три другара


ivana23 ivana23 15:28 14.08.2016

***

Filipe, da li si procitao odeljak presude u kome se taksativno navodi šta je sve sudski utvrđeno o ulozi Miloševića u bosanskim zbivanjima?

Sve sto si napisao stoji, ali nema veze sa presudom.
emsiemsi emsiemsi 17:08 14.08.2016

Re: ***

ivana23
Filipe, da li si procitao odeljak presude u kome se taksativno navodi šta je sve sudski utvrđeno o ulozi Miloševića u bosanskim zbivanjima?

Sve sto si napisao stoji, ali nema veze sa presudom.

Дај сиже !
anonymous anonymous 17:28 14.08.2016

Re: ***

emsiemsi
ivana23
Filipe, da li si procitao odeljak presude u kome se taksativno navodi šta je sve sudski utvrđeno o ulozi Miloševića u bosanskim zbivanjima?

Sve sto si napisao stoji, ali nema veze sa presudom.

Дај сиже !


S.I.Ž.E.


ephemeris ephemeris 07:23 15.08.2016

Re: ***

anonymous
emsiemsi
ivana23
Filipe, da li si procitao odeljak presude u kome se taksativno navodi šta je sve sudski utvrđeno o ulozi Miloševića u bosanskim zbivanjima?[url=http://www.icty.org/x/cases/karadzic/tjug/en/160324_judgement_summary.pdf][/url]
[url=http://www.icty.org/x/cases/karadzic/tjug/bcs/160324_judgement_summary_bcs.pdf][/url]
Sve sto si napisao stoji, ali nema veze sa presudom.

Дај сиже !


S.I.Ž.E.





S.(T.)I.Ž.E.




predatortz predatortz 08:57 15.08.2016

Slobinim stazama revolucije

Ti bi, Filipe, ako si dobro informisan novinar, trebao da znaš da Slobin ratni put u BiH i Hrvatskoj najviše ide na ruku neprijateljima srpskog naroda. Otac savremene hrvatske države je Slobodan Milošević, a ne Franjo Tuđman. Slično se može reći i za današnju BiH. Da je Srbiju vodio Srbin, a ne anacionalni komunistički aparatčik, istorija minulih ratova na Balkanu bi bila sasvim drugačija. Moja teorija je da je rat za srpski nacionalni interes trebalo započeti u Beogradu, brutalnim obračunom sa komunizmom, potom ga završiti na onim delovima bivše SFRJ na kojim su Srbi činili većinu.
G.Cross G.Cross 20:32 15.08.2016

Re: Slobinim stazama revolucije

A) Moja teorija je da je rat za srpski nacionalni interes trebalo započeti u Beogradu, brutalnim obračunom sa komunizmom, B) potom ga završiti na onim delovima bivše SFRJ na kojim su Srbi činili većinu.



Mislio sam da si bolji od ovoga.

Da je bilo A) ne bi bilo potrebe za B)
narcis narcis 22:20 15.08.2016

Re: Slobinim stazama revolucije

G.Cross
A) Moja teorija je da je rat za srpski nacionalni interes trebalo započeti u Beogradu, brutalnim obračunom sa komunizmom, B) potom ga završiti na onim delovima bivše SFRJ na kojim su Srbi činili većinu.



Mislio sam da si bolji od ovoga.

Da je bilo A) ne bi bilo potrebe za B)

ovo je tačno do bola.
ali sa salonskim disidentima tipa ćosići, draškovići, bećkovići nisi ni mogo da dobiješ pravu smenu sistema već samo farsu kao što je i njihovo disidenstvo bilo.
lažni protivnici sistema su sabotirali ipromene
alselone alselone 03:53 16.08.2016

Re: Slobinim stazama revolucije

Mislio sam da si bolji od ovoga.


Pa ovo ne znaci da je trebalo otici i poklati. Mrzi me da budem neciji advokat ali on je samo rekao da se trebalo baviti nasim interesima, i sa tim se i ja potpuno slazem.
emsiemsi emsiemsi 06:00 16.08.2016

Re: Slobinim stazama revolucije

alselone
Mislio sam da si bolji od ovoga.


Pa ovo ne znaci da je trebalo otici i poklati. Mrzi me da budem neciji advokat ali on je samo rekao da se trebalo baviti nasim interesima, i sa tim se i ja potpuno slazem.

Еееее, али зато много људи подразумева да се остваривање српских интереса може остварити само клањем.
docsumann docsumann 06:46 16.08.2016

Re: Slobinim stazama revolucije

brutalnim obračunom sa komunizmom


Brutal Truth - Extreme Conditions Demand Extreme Responses (1992)

predatortz predatortz 07:14 16.08.2016

Re: Slobinim stazama revolucije

alselone
Mislio sam da si bolji od ovoga.


Pa ovo ne znaci da je trebalo otici i poklati. Mrzi me da budem neciji advokat ali on je samo rekao da se trebalo baviti nasim interesima, i sa tim se i ja potpuno slazem.


Naravno! Ostvariti svoje interese. SFRJ se raspadala, svako je tu gledao da izvuče što je više moguće, i što mu pripada i što mu ne pripada. Srbi su bili zatečeni, a to najbolje znamo mi koji smo živeli van granica Srbije. Srbi, generalno, nisu imali rukovodstvo koje je sledilo nacionalni interes.

A sad o završetku...
Rat je trebalo završiti u onim delovima Hrvatske i BiH koji istorijski gravitiraju ka Srbiji, redefinisati etničku strukturu na tim područjima. To se može jedino ratom. Na kraju krajeva, to su učinili Hrvati na teritoriji cele Hrvatske, Šiptari, Muslimani u Federaciji gde je srba oko 3%. Da, učinili smo i mi u RS, nas Slobodan nije mogao do kraja da izda i odbaci. Nije da nije imao želju, ali pretekosmo.
predatortz predatortz 08:10 16.08.2016

Re: Slobinim stazama revolucije

G.Cross
A) Moja teorija je da je rat za srpski nacionalni interes trebalo započeti u Beogradu, brutalnim obračunom sa komunizmom, B) potom ga završiti na onim delovima bivše SFRJ na kojim su Srbi činili većinu.



Mislio sam da si bolji od ovoga.

Da je bilo A) ne bi bilo potrebe za B)


Misliš, Hrvati i Slovenci bi ushićeno ostali u Jugi, Alija bi prestao da sanja džihad, a Šipci bi igrali šotu od sreće?
Zaista, mislio sam da si ti bolji od ovoga!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana