Србин !!!

Radovan Nastić RSS / 31.03.2008. u 12:33

 

Феђа Димовић
felaww3.jpg

ДА УРЛАМО КАД НАС БОЛИ !

Оно што нудим је неслагање са стварима које нас тиште 

 

Отето је Косово! Седим кући тужан и бесан и немоћно пиљим у све вести које извештавају о најврелијем шамару који је икада опаљен српском народу. Покушавам да схватим зашто су западни ветрови дували у албанска леђа, а рушили кровове српских кућа и манастира? Зашто се сада глас једног наркотрафиканта, кога сигурно не због његове хуманости и благости зову Змија, чује даље од свих молби нашег председника, премијера, министара? Зашто су светла међународне позорнице обасјала оне који су претили силом и кезили зубе, а оставила у мраку једну малу демократску државу која јесте чинила грешке, али је из све снаге покушавала де се уклопи у друштво „старијих”. Дође ми да спалим све факултетске књиге које у наслову имају реч „међународно”! Потпуно сам острашћен и желим такав да останем, јер су ми тај бес и инат тренутно једина сламка за коју се очајнички хватам док ме неправда вуче на дно и успут ми шапуће да је тако морало да буде.

 

 

Један од мојих најбољих пријатеља је ово што нам се дешава врло сликовито описао: „Ја када ме силују макар вриштим и отимам се, а не облачим танге и халтере”. То је цела суштина. Када ти нешто много није по вољи, а немаш никакву моћ да на то утичеш, онда макар можеш да изразиш неслагање са таквом ситуацијом. Зато је уосталом „Београдски синдикат” и написао „Говедину”, „Они су”, „Већ виђено” и све остале политички ангажоване песме. Они су крали и варали народ, а ми смо гледали али нисмо ћутали. Тако је и сада када нам узимају Косово. Ирци, Баскијци, Каталонци, Корзиканци и сви други морају да ћуте, јер Косово је јединствен случај. Оно што важи за Србе не важи за остале, јер смо ми вероватно најлуђи на планети па нас треба посебно третирати. Бацио сам на брзину поглед на огледало. Немам две главе... па шта онда није у реду!? Док Турци „опуштено љуште” Курде по Ираку и никоме не пада на памет да тај многољудни народ вековима нема ни хладан камен под главом, ти исти Турци се овде брину о праву на самоопредељење косовских Албанаца и кукају због два полупана прозора. Американци траже хитну осуду српског насиља у Савету безбедности – оном истом савету који тако често заобиђу кад треба да се изврши блицкриг на неку „недемократску” државу пуну нафте. Не, ја сада нисам ксенофобичан, што би рекли неки НГО гости Тачијеве „гранд параде”, никада не бих полупао „Мекдоналдс”, јер волим бигмек али мрзим bool shit када ми га сервирају лепо упакованог у лажи и лицемерје. Волим да носим „Nike” патике, али волим да зарадим да их купим, а не да уместо картице користим циглу као платежно средство. Зато сам и ишао на митинг у четвртак и радио ствари које сам мислио да нећу никада у животу. Аплаудирао сам свима који су говорили на том скупу.Жао ми је што нису ту били и остали, дојучерашњи и будући душмани, да и њих једном у животу поздравим уместо што им стално говорим да су лопови и штеточине, што и даље мислим да јесу, али ћу то своје убеђење задржати за касније.

 

 

Јаја и трули парадајз сам оставио код куће за неку другу прилику!Многи млади људи ће негодовати кад буду читали овај текст. Њима је одавно „пун куфер” приче о Косову, они желе визе да могу да путују, новац да га троше и уживају као што то чине њихови вршњаци у другим европским државама. У потпуности их разумем, али верујем да греше када мисле да је управо Косово главни кривац за све наше проблеме. Да не заборавимо да је тако било и са Слобом. „Пао сам годину у школи због Слобе” или „дрогирам се због Косова”. Животи су нам пуни изговора па после када Слоба заврши у Хагу или Косово добије независност потпуно изгубимо концепцију у самообмањивању. Не мислим да наши животи сада треба да стану зато што су велике силе рекле „да” неправди и насиљу. Управо мислим супротно. Сада треба да будемо сложнији него икада. Још увек памтим како је током бомбардовања постојала нека невидљива нит солидарности која је спајала све људе у Србији. Нико се никоме није мрштио, свако је хтео да ти помогне, да те негде превезе, таксисти су се заустављали да пропусте пешаке ван пешачког прелаза. Много ми је жао што је неколицина пљачкала београдске бутике под паролом „Косово је срце Србије”. То није наша права слика, то је само ноћна мора из које ћемо се, надам се, убрзо пробудити. Исто мислим да није фер кад медији дају већи значај тој мањини уместо већини која је мирно палила свеће и молила се пред Храмом не само за Косово него и за своје голе животе, који овде свакога дана висе о концу.

 

 

Хајде једном да престанемо да дижемо руку на себе када нас већ туку са свих страна. Покушали смо дипломатски, пуштали беле голубове, махали маслиновим гранчицама и на крају добили шипак. То никако не може бити наша грешка, јер су победили сила, претња и нетолеранција, фактички све оно због чега су нам годинама уназад уводили санкције, пришивали најгоре етикете па нас успут још и милосрдно бомбардовали. Ми смо криви што никако да испратимо модни тренд на светској политичкој сцени. Политички смо потпуно демоде.

 

 

Све што сам овде рекао вероватно одаје утисак збуњености и конфузије. Тако се и осећам. Лагао бих када бих рекао да знам где је излаз из ове ситуације. Нисам професионални аналитичар који свакодневно чита све новине и прати стране медије, не умем да предвидим шта ће сутра урадити Руси, а шта Американци или ЕУ. Немам чаробни штапић да натерам Албанце да пониште своју одлуку и да претворим Србију са Косовом у њеном саставу у функционалну државу. Оно што ја нудим је неслагање са стварима које нас тиште, да урламо када нас боли уместо да будемо мазохисти. Волим Косово као што свако нормалан на свету воли неки део своје домовине, тамо имам пријатеље и бринем се за њих као што се свако нормалан на свету брине за своје пријатеље када им прети било каква опасност. Овај текст посвећујем њима и свима осталима који су сада доле и очекују

да им барем пружимо подршку.

А ово је мој мали патриотски допринос: КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

 

http://www.politika.co.yu/rubrike/ostali-komentari/Da-urlamo-kad-nas-boli.sr.html

 

 

 

 

 Komentari (129)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Ђак Ђак 12:55 31.03.2008

...

е сад ће ови у халтерима, само да их навуку, па си обрао бостан :)
Vračarac Vračarac 13:13 31.03.2008

BRAVO

Feđa, bravo.
Kada nepravda postane zakon, OTPOR je tvoja dužnost. Da li se sećate? Ili to možda više ne važi. Možda je sada na delu "kada nepravda postane zakon, obuci haltere i tange.
KafaJeGotova KafaJeGotova 13:37 31.03.2008

nijesam znao...

fedja
Покушали смо дипломатски, пуштали беле голубове, махали маслиновим гранчицама и на крају добили шипак.

kad se ovo dogodilo? nesto mi to prmaklo...
valjda zato sto to nismo, zato smo i ovde.
i opet ta prica sa nepravdom i stavljanjem srbije u polozaj zrtve jer to podrazumeva moralno cistu poziciju. ovo podrzava i analogija sa silovanjem. a mi u celoj ovoj prici sa kosovom svakako nismo moralno cisti kao sto je zrtva silovanja. te, stoga to ne stoji...
tom tom 14:08 31.03.2008

Re: nijesam znao...

KafaJeGotova

fedjaПокушали смо дипломатски, пуштали беле голубове, махали маслиновим гранчицама и на крају добили шипак.kad se ovo dogodilo? nesto mi to prmaklo...valjda zato sto to nismo, zato smo i ovde.i opet ta prica sa nepravdom i stavljanjem srbije u polozaj zrtve jer to podrazumeva moralno cistu poziciju. ovo podrzava i analogija sa silovanjem. a mi u celoj ovoj prici sa kosovom svakako nismo moralno cisti kao sto je zrtva silovanja. te, stoga to ne stoji...

živa istina.....
Vračarac Vračarac 14:10 31.03.2008

Re: nijesam znao...

Покушали смо дипломатски, пуштали беле голубове, махали маслиновим гранчицама и на крају добили шипак.
kad se ovo dogodilo? nesto mi to prmaklo...
valjda zato sto to nismo, zato smo i ovde.
i opet ta prica sa nepravdom i stavljanjem srbije u polozaj zrtve jer to podrazumeva moralno cistu poziciju. ovo podrzava i analogija sa silovanjem. a mi u celoj ovoj prici sa kosovom svakako nismo moralno cisti kao sto je zrtva silovanja. te, stoga to ne stoji...

Puštali golubove, rušili, hapsili. Uradili smo skoro sve što je od nas zahtevano a zahtevano je isuviše a nismo dobili gotovo ništa. Svaki dolar pomoći debelo smo platili. Ko je sinoć imao priliku da pogleda Marko Janković show mogao je da vidi poslednji intervju našeg pokojnog premijera, deo kada govori o Kosovu. Ono što je on tada rekao samo me je utvrdilo u uverenju da on nema političkog naslednika već samo gomilu šarlartana i bivših "bliskih prijatelja i najbližih saradnika". To što je on rekao velika većina naroda u Srbiji misli.
mariopan mariopan 14:22 31.03.2008

Re: nijesam znao...

Nismo cisti , kao sto kazes Kafo , ali ni oni nisu cisti itekako su prljavi i igre su im prljave i sve sto nam nude samo je prljavstina na prljavstinu.

Pridruzujem se VRISTANJU , ne cutati , ne saginji se , NE TERORU.....

A zasto se sve to radi Srbiji mozda bi bolje razumeli kada bi procitali clanak u Novostima "Kosovo zivi pesak"

To je clanak o pismu koje je Vili Vimer pocetkom 2000 te godine (tada potpredsednik Parlamentarne Skupstine OEBSa ) uputio Grhardu Srederu...da ne navodim sve mozete i sami da procitate ostatak koji jasno pokazuje sta se i dalje planira sa Srbijom. Meni je samo ovaj deo dovoljan pa cu ga citirati:

"Americka strana, svesna je i spremna da u globalnom okviru , zbog ostvarenja svojih ciljeva, potkopa i ukine medjunarodni pravni poredak nastao u proslom veku kao rezultat drugog svetskog rata. Tamo gde medjunarodno pravo stoji na putu (americi) treba ga ukloniti."

Tekst je dosta dugacak pa ga procitajte ako hocete da znate zasto nam se ovo ili nesto drugo dogadja a DATUM vam lepo kaze kada je to sve vec bilo smisljeno. Pa zato oladite malo sa tom krivicom i posipanjem pepelom, ne znam ko je to nevin bio posle onog rata a samo se od nas trazi da se sami obesimo?
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 15:26 31.03.2008

Re: nijesam znao...

kad se ovo dogodilo? nesto mi to prmaklo...

kako ti promaklo, pa zar nisi citao "Noc i dan"?
Vračarac Vračarac 15:37 31.03.2008

Re: nijesam znao...

kako ti promaklo, pa zar nisi citao "Noc i dan"?

Ili bar "Moj sukob sa ...
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 16:17 31.03.2008

Re: nijesam znao...

Vracarac, ko se tebi obraca...vidis da pricam s kafom, dole smo ti i ja...
KafaJeGotova KafaJeGotova 16:33 31.03.2008

Re: nijesam znao...

Puštali golubove, rušili, hapsili. Uradili smo skoro sve što je od nas zahtevano a zahtevano je isuviše a nismo dobili gotovo ništa.

ajde sa tog opsteg da predjemo na konkretnije... sta smoto uradili sto bi ti okarakterisao kao mahanje maslinovom grancicom, pustanje belih golubova (ovo sa pustanjem golubova uz izmene moze da bude tacno. ako se prevede na 'prdeli smo sve vreme'. i dalje samo prdimo). koja je to mirovna politika koju je drzava srbija imala?
KafaJeGotova KafaJeGotova 16:43 31.03.2008

Re: nijesam znao...

Nismo cisti , kao sto kazes Kafo , ali ni oni nisu cisti

e, pa onda smo egal. mirna backa. cekacemo da prvo oni, pa cemo mi. a oni ce cekati da prvo mi, pa ce oni. igramo se macke i misa. a ljudi dole su skapavai i dalje skapavaju.
Pridruzujem se VRISTANJU , ne cutati , ne saginji se , NE TERORU

kad si ovo pocela? od plakata onih ili kad? od ovog posta?
pa i ovaj argument sa amerikom - misli, otkrivas rupu na saksiji. niko ne na kakva je spoljasnja politika amerike. ali imaj na umu da to nas ne opravdava ni u jednom momentu. a mi biramo (ili imamo iluziju da biramo) politicare i politiku u nasoj zemlji. a koga sve vreme biramo? pa nacionaliste i oportuniste. a, ko nas je uvalio u sve ovo? pa, neki predjasnji nacionalisti i oportunisti. patriotizam malo sutra. obicna nekrofilija je to.
Pa zato oladite malo sa tom krivicom i posipanjem pepelom, ne znam ko je to nevin bio posle onog rata a samo se od nas trazi da se sami obesimo?

oladi ti i ostali sa kosovom. svi se osecaju nesto ugrozeno i potlaceno. u jeee....

a za svo to vreme, fedja kaze 'da tolerisem hrvate, borku, gay parade'? jadan fedja... toliko ga svi teraju da tolerise, a on sam... srce mi se steglo.
Bonner D Bonner D 17:09 31.03.2008

Re: nijesam znao...

Vračarac
kako ti promaklo, pa zar nisi citao "Noc i dan"?Ili bar "Moj sukob sa ...


A bilo i na Protestu 96./97. sa sve "Pomaže Bog braćo i sestre!" i "S' verom u Boga, do konačne pobede!"

Pa neko kaže jedna je Maja, mislim Gojković?!


Vračarac Vračarac 17:11 31.03.2008

Re: nijesam znao...

Vracarac, ko se tebi obraca...vidis da pricam s kafom, dole smo ti i ja...

Najbolje se razumemo kada razgovaramo sami sa sobom. jel da?
Vračarac Vračarac 17:13 31.03.2008

Re: nijesam znao...

A bilo i na Protestu 96./97. sa sve "Pomaže Bog braćo i sestre!" i "S' verom u Boga, do konačne pobede!"

Pa neko kaže jedna je Maja, mislim Gojković?!

Majo, ženi me!
mariopan mariopan 17:16 31.03.2008

Re: nijesam znao...

Evo , Kafa , ja sam dala gore gde mozes da procitas kako je i sta je cilj novog svetskog poretka i zato kazem da se treba suprotstaviti.....gore rekoh kako se zove clanak i ko ga je napisao. Kada se poslednji put desilo da se suspenduje medjunarodno pravo imali smo drugi svetski rat i to je tada uradila Nemacka sada to radi SAD. To se radi preko Kosova i tu je lepo objasnjeno gde smo mi kao zemlja i sta ce sa nama biti...mozemo Isusa licno za predsednika da imamo pa nam nece biti bolje. I to ne kaze neki politicki patuljak nego licno ucesnik planova za nase unistenje. Mi im ne trebamo zato ce nas potrositi kao sitnu paru.....a price o krivici i zlocinu su potrebne da bismo se manje otimali i bunili, tako ce lakse da nas razbiju i uniste.

Ne znam sa cime se Fedja jos ne slaze ja se ne interesujem mnogo za ostale njegove aktivnosti, mislim tu se ogradjujem jer to ne znam ali o Kosovu ovo mislim oduvek pre svega jer sam tamo rodjena i sto neke stvari zanm iz prve ruke. familija izbegla itd da ne idem u detalje.
KafaJeGotova KafaJeGotova 17:41 31.03.2008

Re: nijesam znao...

mariopan
Evo , Kafa , ja sam dala gore gde mozes da procitas kako je i sta je cilj novog svetskog poretka i zato kazem da se treba suprotstaviti

ma, to je sve jasno. usa ima cilj. a zar mislis da je nasa borba protiv tog svetskog poretka tako sto vicemo 'ne dam kosovo'? ja znam da je cak i kostunjavi sada 'najveci levicar' i da se bori protiv svetskog poretka, ali stvar je u tome sto u toj prici mi imamo 2 lose strane. znaci izbor izmedju 'kosovo je srbija' i usa i nato opcije je lazan izbor... recimo fedja kaze da je aplaudirao i tomi nikolicu. pa koliko je to glupavo? zalis se sto ti ode kosovo, a aplaudiras onima koji su zasluzni za odlazak tog kosova. i aplaudira kostunjavom, koji je totalni politicki gubitnik. kome se taj fedja zali i sta on hoce?! jeb'o lud zbunjenog...
nikvet pn nikvet pn 14:18 31.03.2008

Hmmm......

Pa......ne slažemo se.......
Dobio poziv za rezervu baš onog dana februarskog 1989. kada je bio Cankarjev dom... Gledam zapenjene Slovence i pakujem SMB pinkle da sutra krenem na Kosovo....
Kolona od preko 300 vozila....4500 nas zbunjenih bez metka .....tovare nas i krećemo...od Kruševca prema Podujevu izašlo sve živo pored puta......svečano nas ispraćaju i krste se.....u glavi mi tutnji : "Ko ne pošo u boj na Kosovo......"
Kroz Prištinu usred špica zaustavljen saobraćaj da prođe srpska vojska, bar dvosatni zastoj - demonstracija sile; kilometarske kolone nalevo i nadesno; osećaš mržnju na koži......
Kroz prozor se vidi razlika je li selo srpsko ili nije.......Posečena šuma kilometrima, hrastovi panjevi metarski, mršave koze u buljucima, skapala goveda a živa....gomile dece musave , opet mržnja u očima, blato......ama strašno.
Kažem : Ovo Srbija ?! Pa ovo je Azija ! Aca Varvarinac me muva u rebra : Ćuti bre, čuće te bezbednjak ! On čovek iz Amerike došao ponosno u rezervu pa bolje od mene domaćega zna da se pazi. Poneo Kolt 45-ticu nek se nađe; to nam jedino naoružanje u kamionu........

Nije to Kosovo više naše. Nije bilo ni tada, a pogotovu sada. Otišlo, gotovo, prodato ....Prodato za pare, za devize, za čvrstu valutu. I to je sada tuđe. To je za mene istina, pa ko kako je primi.
Vračarac Vračarac 14:36 31.03.2008

Re: Hmmm......

Vrlo lepa i vrlo poznata pričica. Ali opet nije Kosovo samo albansko. Nepravda je uvek nepravda i nemamo prava da ćutimo. Dižemo glas kada Kinezi rasture Tibetance, dižemo glas kada Turci masakriraju Kurde, bunimo se kada muslimani i hrišćani jedni drugima seku glave u Istčnom Timoru, bunimo se kada Kanađani love foke, bojkotijemo NIKE zato što patike prave deca polu-robovi i sve je to u redu. A kada nam (ipak) otimaju Kosovo i siluju zemlju mi treba da ćutimo i klimamo glavom ili da zauzmemo još bolji položaj za silovanje, da se gazda ne muči baš mnogo.
E neću da ćutim, draću se kao Grk u apsu - Aaaaaaaaaaaa Kosovo je Srbijaaaaaaaaaaaaa
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 15:36 31.03.2008

Re: Hmmm......

Vračarac
Vrlo lepa i vrlo poznata pričica. Ali opet nije Kosovo samo albansko. Nepravda je uvek nepravda i nemamo prava da ćutimo. Dižemo glas kada Kinezi rasture Tibetance, dižemo glas kada Turci masakriraju Kurde, bunimo se kada muslimani i hrišćani jedni drugima seku glave u Istčnom Timoru, bunimo se kada Kanađani love foke, bojkotijemo NIKE zato što patike prave deca polu-robovi i sve je to u redu. A kada nam (ipak) otimaju Kosovo i siluju zemlju mi treba da ćutimo i klimamo glavom ili da zauzmemo još bolji položaj za silovanje, da se gazda ne muči baš mnogo.
E neću da ćutim, draću se kao Grk u apsu - Aaaaaaaaaaaa Kosovo je Srbijaaaaaaaaaaaaa

ima toliko slucaja, recimo Grci su izgubili ceo svoj istocni deo, to je ovo sto se sada "idem u Tursku na more": Bodrum je cudo koliko je bio grcki a i bar desetak velikih antickih mislilaca je odatle.
Onda Tajvan, ili Kineski Tajpeh, recimo priznat je od strane SAD, a zamisli molim te upravo Kina ima stataus najpovlascenije ekonomske nacije prema Americi...
Ne kazem da se ne treba pozivati na medjunarodno pravo, ali ne trebamo ni biti lazni borci za svetsku pravdu, jer mi smo upravo ti koji na svaki nacin izbegavamo primenu medjunaordne pravde u slucaju Haskog tribnuala.
Fedja, je u pravu kada prica o demokratskoj Srbiji, ali slucaj Kosovo i njegov epilog, sve je to rezultat jedne strasne politike Slobodana Milosevica i njegovih satrapa koji su proizvodil stravicne zlocine, a kakva-takva demokratija je nastupila posle 2000.... I kada kazzemo bombardovanje, recimo i zasto smo bombardovani....
Vračarac Vračarac 15:49 31.03.2008

Re: Hmmm......

Fedja, je u pravu kada prica o demokratskoj Srbiji, ali slucaj Kosovo i njegov epilog, sve je to rezultat jedne strasne politike Slobodana Milosevica i njegovih satrapa koji su proizvodil stravicne zlocine, a kakva-takva demokratija je nastupila posle 2000.... I kada kazzemo bombardovanje, recimo i zasto smo bombardovani....

Još uvek niko nije uspeo da da pravi odgovor zašto smo bombardovani. cela priča oko nasilja na Kosovu ne pije vodu. To jednostavno nije bio razlog. Milošević nas je masakrirao i upropastio, završio je tamo gde je završio i na način na koji je završio. I šta sad? Zar zbog njega treba i dalje da plaćamo cenu? Većinu naših zločinaca smo isporučili, valjda ćemo i ostale, ali dokle ćemo da plaćamo strašnu cenu? A to što su Grci proterani sa istočnog mediterana to će se dešavati i dešava se Srbima na Kosovu, Grci su, slično Srbima, živeli u primorskim enklavama pod turskom vlašću. Pobunili su se i proterani su. Nešto kao 17 mart gde su englezi gledali proterivanje sa svojih bojnih brodova i ništa nisu preduzimali da to spreče.
Da se to ne bi desilo preostalim Srbima nešto mora da se učini. (Naravno nenasilno). Ili možda mislite da su paljevine i ubistva koja se konstantno dešavaju temelj demokratskog, multietničkog društva? Poziv na suživot? Zbog toga ne smemo ćutati.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 16:42 31.03.2008

Re: Hmmm......

nikvet pn
Nije to Kosovo više naše. Nije bilo ni tada, a pogotovu sada.


Ma moze covek velikim delom da se slozi sa tobom i verujem da (skoro) niko ko kaze "Kosovo je Srbija" ne misli zbilja da ce ono to ponovo i KOMPLETNO u realnosti ikad vise biti. Covek lepo i kaze da je to krik i protest protiv nepravde i zlocina ... Ne moze se covek cas boriti protiv zlocina a cas zatvarati oci pred njima ako je ... COVEK.

A ne bih ja bas o svemu ni pricao u proslom vremenu. Severno Kosovo jeste jos uvek Srbija. I te ljude tek treba prepustiti u narucje Tacija & Co ... i neki od njavecih spomenika srpske kulture JOS UVEK nisu unisteni i spaljeni ...

I ako se tocak istorije ne moze vratiti unazad ne znaci i da je SVAKO resenje prihvatljivo ...
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:27 01.04.2008

Re: Hmmm......

Dobio poziv za rezervu baš onog dana februarskog 1989. kada je bio Cankarjev dom... Gledam zapenjene Slovence i pakujem SMB pinkle da sutra krenem na Kosovo...

tada i te 98. bio je najstrašniji teror na kosovu nad albancima.
mislim, moramo se i toga setiti.
ti nivet sigurno znaš i više od ovog što si napisao.
pokušano je silom da se zadrži, nikakvom integracijom.
još pre ohoho godina, tačnije 87. moj kum je proveo dva puta po 3 meseca na kosovu.
kao rzervista. inače je mašinac. digli ga sa posla.
moj drugi prijatelj, takođe policijska rezerva, inače profa u srednjoj školi isto.
mnogo njih. setite se.
šta su radili tamo?
zašto su ih slali tamo.
Nije to Kosovo više naše. Nije bilo ni tada, a pogotovu sada. Otišlo, gotovo, prodato ....Prodato za pare, za devize, za čvrstu valutu. I to je sada tuđe. To je za mene istina, pa ko kako je primi.

sve je tačno, samo nije prodato. nije moglo drugačije da se završi zbog politike koja je vođena.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:30 01.04.2008

Re: Hmmm......

Vrlo lepa i vrlo poznata pričica. Ali opet nije Kosovo samo albansko. Nepravda je uvek nepravda i nemamo prava da ćutimo.

tačno. samo se pitam da li si čutao pre 99. kada je vladao aparthejd na kosovu?
onako pitam. ne očekujem da odgovoriš.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:31 01.04.2008

Re: Hmmm......

A ne bih ja bas o svemu ni pricao u proslom vremenu. Severno Kosovo jeste jos uvek Srbija.

al nije po ustavu.
il je daj šta daš.
daj bar nešto.
Vračarac Vračarac 10:14 01.04.2008

Re: Hmmm......

tačno. samo se pitam da li si čutao pre 99. kada je vladao aparthejd na kosovu?
onako pitam. ne očekujem da odgovoriš.

Najlepši odgovor je da sam tada podržavao B-92, žene u crnom, palio sveće, vodio svoj (navijački) rat protiv Miloševića. I da nikoga nisam gledao preko nišana.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:48 01.04.2008

Re: Hmmm......

Exitus Letalis
al nije po ustavu.
il je daj šta daš.
daj bar nešto.


Pricas besmislice - naravno da je Kosovo (pa i severno) i po ustavu u Srbiji ... a severni deo je i fakticki to. Po ustavu nije da se juzni deo odvoji pa bi konacnu odluku o tome (ukljucujuci promenu ustava) morali da daju gradjani Srbije na referendumu .... (uostalom to bi vazilo i za otcepljenje celog Kosova sto znaci da ce ono od strane Srbije biti priznato na "sveti nikad" ... varijanta sa podelom bi ipak imala sansu da prodje kod vecine realnijeg i umerenijeg dela gradjana. Ova prva "prolazi" samo kod 5% stanovnistva kod kojih prolazi sve sto se "ispalti"...

I nema tu nikakvog "daj sta das" nego ne izruciti ljude protiv njihove volje ratnim zlocincima u narucje... Ali to ne razumeju nasi tzv. borci protiv zlocina koji podrzavaju ratne zlocince i njihove politicke ciljeve ...
adam weisphaut adam weisphaut 11:12 01.04.2008

Re: Hmmm......

Pricas besmislice - naravno da je Kosovo (pa i severno) i po ustavu u Srbiji ... a severni deo je i fakticki to. Po ustavu nije da se juzni deo odvoji pa bi konacnu odluku o tome (ukljucujuci promenu ustava) morali da daju gradjani Srbije na referendumu ....

Kada se raspala ex SFRJ, ostao je za njom Ustavni sud koji je stalno poništavao protivpravne odluke secesionista. Ovo samo govori koliki je nonsens pozivati se na ustav, naročito ako imamo brisqanje Albanaca
iz biračkih spiskova tokom referenduma, dakle da novi ustav nije dobio svoj legitimitet sa Kosova. A o tome kako je izglasan na teritoriji Srbije, priupitajj Vaso, mladu zvezdu DS-a, Ješića.

I nema tu nikakvog "daj sta das" nego ne izruciti ljude protiv njihove volje ratnim zlocincima u narucje... Ali to ne razumeju nasi tzv. borci protiv zlocina koji podrzavaju ratne zlocince i njihove politicke ciljeve ..

Da li su Albanci ušli svojevoljno u sastav Srbije 1918. ? Da li su Mađari ušli svojevoljno u stastav SHS 1918. ?
Inače ovo što govoriš ovde je ista propaganda iz 91' kako ne možemo ostaviti prekodrinske Srbe hrvatskim i muslimanski neofašistima. MIslim da bi krajnji ishod takve politike mogao biti isti.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:42 01.04.2008

Re: Hmmm......

Adi ti pricas jos vece besmislice nego Leti ... pa me mrzi cak i da ti odgovaram. Ja pricam o sadasnjosti a ti se vracas u ex-Yu ili u 1918. Pa i Nemci su se ujedinili ratom za ujedinjenje (a ne demokratskim izborima). A po svim ustavima je Kosovo deo Srbije a ne samo po poslednjem. Znaci ako su fakticki Albanci bili izvan kontrole drzave Srbije (i pod protektoratom UN) ostali deo zemlje nije trebalo ni da funkcionise?

I cemu uopste ova tvoja diskusija? Hoces da kazes da se iz tih razloga moramo svih zalagati za policiticke ciljeve ratnih zlocianaca ili politiku sile u medjunarodnim odnosima?

Idi bre nesto radi ... ne zmajavaj i sebe i mene:))))
adam weisphaut adam weisphaut 12:33 01.04.2008

Re: Hmmm......

Virtuelni Vasilije
Adi ti pricas jos vece besmislice nego Leti ... pa me mrzi cak i da ti odgovaram. Ja pricam o sadasnjosti a ti se vracas u ex-Yu ili u 1918. Pa i Nemci su se ujedinili ratom za ujedinjenje (a ne demokratskim izborima). A po svim ustavima je Kosovo deo Srbije a ne samo po poslednjem. Znaci ako su fakticki Albanci bili izvan kontrole drzave Srbije (i pod protektoratom UN) ostali deo zemlje nije trebalo ni da funkcionise?

I cemu uopste ova tvoja diskusija? Hoces da kazes da se iz tih razloga moramo svih zalagati za policiticke ciljeve ratnih zlocianaca ili politiku sile u medjunarodnim odnosima?

Idi bre nesto radi ... ne zmajavaj i sebe i mene:))))

Vasilije, glupetaš. Pozivaš se na ustav a kada se ukaže na njegov krnji legitimitet ti se pozivaš na protektorat (pa onda nisu trebali sa ustav i donose), da li se može izglasati najvažniji pravni akt u jednoj državi koji se odnosi i na određenu teritoriju ako građani te teritorije nisu imali pravo da glasaju za njega? Što se tiće prethodnih ustava da li treba spominjati pravno nasilje koje je sproveo Milošević i država Srbija prema Kosovu kao de facto federalnoj jedinici SFRJ?
I kad smo kod Nemačke mnogo bolji primer iz njene istorije je onaj posle II sv rata kada je SRN morala na kraju da prizna postojanje DDR kao realnost, a tu se radilo o istom narodu.
Poenta je da kad se upotrebljava sila u rešavanju međunarodnih odnosa to može da rezultuje i promenom granice, a Srbija je prva upotrebila silu na prostoru EX Yu i dosledno je koristila na prostoru EX Yu zaključno sa Kosovom. To što je to radila druga garnitura vlasti, ne vredi ni pišljivog boba u međunarodnim odnosima ionako su većinom opozicionari bili podjednako pristalice tog projekta.
I izvini ako ti smetam na radnom mestu
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:41 01.04.2008

Re: Hmmm......

Pricas besmislice

eto, isto mislim i ja o tvom pisanju.
I nema tu nikakvog "daj sta das" nego ne izruciti ljude protiv njihove volje ratnim zlocincima u narucje...

svi su zločinci?
bez izuzetaka?
Ali to ne razumeju nasi tzv. borci protiv zlocina koji podrzavaju ratne zlocince i njihove politicke ciljeve ...

ovo je čak i od tebe previše.
svakakvih smo se gluposti i uvreda naslušali ali ovo je već too much.
p.s. ako si mislio na vlast, pa nema nigde u svetu vlasti koja više podržava ratne zločince od vlasti
u srbiji - prima ih premijer, crkva, poklanjaju kola, održavaju mitinge podrške, lažiraju dokaze, ne isporučuju
osumnjićene, izdaju knjige o njima kao herojima, drža tribine po fakultetima, osnivaju udruženja za oslobađanje radovana i ratka i rahmetli miloševića, veličaju ih na svaki način...
nemaš s tim neki veći problem virtuelni?
čoveče, zločinci su oko nas.
možda u gajbi do tvoje, pardon, nisi ovde.
komšije su. i fini momci.
u završnoj reči odbrane za vukovarsku trojku, čujemo od advokata vasića da je i on prodavao na pijaci. tolko je bio siromašan i pošten. a 200 u masovnoj grobnici? šta s njima?
kao i hiljadu na batajnici. šta stvarno vaso?
silver bullet silver bullet 13:57 01.04.2008

Re: Hmmm......

E neću da ćutim, draću se kao Grk u apsu - Aaaaaaaaaaaa Kosovo je Srbijaaaaaaaaaaaaa


Potpuno jalova ideja.

I zeni kad se poradja doktori kazu da se ne dere nego da stedi snagu i skoncentrise da sto pre zavrsi "posao".

Dosta vise urlanja.

Zavrsite posao ako mozete.

Ako ne, a u ovom slucaju je ne - krenite novim putem.

doktorka doktorka 18:52 01.04.2008

Re: Hmmm......

Vračarac
tačno. samo se pitam da li si čutao pre 99. kada je vladao aparthejd na kosovu?onako pitam. ne očekujem da odgovoriš.Najlepši odgovor je da sam tada podržavao B-92, žene u crnom, palio sveće, vodio svoj (navijački) rat protiv Miloševića. I da nikoga nisam gledao preko nišana.

A bre V racarac , sto ne uticesh na naseg predsednika Tadica da se ugleda na tebe, a ne da podrzava Kostunicu .
Vračarac Vračarac 19:36 02.04.2008

Re: Hmmm......

A bre V racarac , sto ne uticesh na naseg predsednika Tadica da se ugleda na tebe, a ne da podrzava Kostunicu .

A što? da li je on nekoga gledao preko nišana?
Vračarac Vračarac 19:40 02.04.2008

Re: Hmmm......

Potpuno jalova ideja.

I zeni kad se poradja doktori kazu da se ne dere nego da stedi snagu i skoncentrise da sto pre zavrsi "posao".

Dosta vise urlanja.

Zavrsite posao ako mozete.

Ako ne, a u ovom slucaju je ne - krenite novim putem.

A ako su tange i halteri alternativa? I usput jedno često eksploatisano pitanje, Da li nam neko garantuje da je Kosovo poslednje što traže od nas? A vi ukoliko želite da dajete nešto svoje-dajte, namojte moje. Makar to bilo moje i u promilu.
doktorka doktorka 19:50 02.04.2008

Re: Hmmm......

Vračarac
A bre V racarac , sto ne uticesh na naseg predsednika Tadica da se ugleda na tebe, a ne da podrzava Kostunicu . A što? da li je on nekoga gledao preko nišana?
Pa podrzao je one sto gledaju
Vračarac Vračarac 07:38 03.04.2008

Re: Hmmm......

Pa podrzao je one sto gledaju

Koga? Bojim se da u svakoj stranci ima nekog "gledača". Baš u svakoj.
silver bullet silver bullet 16:39 04.04.2008

Re: Hmmm......

A ako su tange i halteri alternativa? I usput jedno često eksploatisano pitanje, Da li nam neko garantuje da je Kosovo poslednje što traže od nas? A vi ukoliko želite da dajete nešto svoje-dajte, namojte moje. Makar to bilo moje i u promilu.


Ni vi nemojte mene da terate da cuvam to "vase".

Ni da mi govorite da sam izdajnik zato sto vam kaze da to vise nije vase.

Sem toga, znate li vi neku drugu recenicu osim ponavljanja tudjih izlizanih floskula?Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 15:26 31.03.2008

Bolelo nas je uvo jedne za druge

Zbog toga nam je, kako nam je.
Bonner D Bonner D 15:43 31.03.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

Ninoslav Randjelovic

Bolelo nas je uvo jedne za druge. Zbog toga nam je, kako nam je.


Ja bi dodao, da nas je bolelo uvo za sebe same, jer smo dopustili da nam se desi. Al' ne vredi kukati nad sopstvenom sudbinom i gubiti razum, sada mora ozbiljno da se spasava što se spasiti da a to podrazumeva veliki rad i napor, ali u tome je spas.

Radovana na naslovnu, Radovan V.I.P. Bloger!

Pozdrav!

Vračarac Vračarac 15:52 31.03.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

Ja bi dodao, da nas je bolelo uvo za sebe same, jer smo dopustili da nam se desi. Al' ne vredi kukati nad sopstvenom sudbinom i gubiti razum, sada mora ozbiljno da se spasava što se spasiti da a to podrazumeva veliki rad i napor, ali u tome je spas.

Nema predaje. Ako su se političari predavali od dvedesetih pa do današnjeg dana mi ne bi smo smeli to da učinimo. Ne smemo odustati.
KafaJeGotova KafaJeGotova 16:57 31.03.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

Radovana na naslovnu, Radovan V.I.P. Bloger!

da, obavezno. ali samo ako je srbin. mislim i ovaj fedja je meni sumljiv. nisam cuo da se neki cist srbin zove fedja, ali ako ga je nasty naslovio tako, onda nije na meni da to preispitujem.
Bonner D Bonner D 17:02 31.03.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

KafaJeGotova

ali samo ako je srbin. mislim i ovaj fedja je meni sumljiv. nisam cuo da se neki cist srbin zove fedja, ali ako ga je nasty naslovio tako, onda nije na meni da to preispitujem.


Da, ti si očigledno danas preuzeo ulogu da prebrojavaš i da čistiš. Mislim Srbe.

Pa ništa, uživaj, šta da ti kažem.

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 17:14 31.03.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

Bonner D
Radovana na naslovnu, Radovan V.I.P. Bloger!


Hm pa zar Radovan nije bio VIP? Nije mu valjda taj status oduzet? Valjda nije moralno-politicki podoban? Radovane, Radovane sto se ne uclanisu pravu partiju ... i obuces pravu "garderobu"?
Bonner D Bonner D 17:26 31.03.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

Virtuelni Vasilije

Hm pa zar Radovan nije bio VIP? Nije mu valjda taj status oduzet? Valjda nije moralno-politicki podoban? Radovane, Radovane sto se ne uclanisu pravu partiju ... i obuces pravu "garderobu"?


Radovan jeste VIP, to ne može da se bude pa ne bude, ne biva. Al' skinulo ga sa naslovne Virtuelni, smešno, ništa drugo.


KafaJeGotova KafaJeGotova 17:44 31.03.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

Da, ti si očigledno danas preuzeo ulogu da prebrojavaš i da čistiš. Mislim Srbe.
Pa ništa, uživaj, šta da ti kažem.

pa, i ti si mi nesto sumnjiv... (ovo je sve, naravno, cinicno.)
Bonner D Bonner D 17:58 31.03.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

KafaJeGotova

pa, i ti si mi nesto sumnjiv... (ovo je sve, naravno, cinicno.)


Ja sam najsumnjiviji, uvek, dobrovoljno, posebno ako to ima nekog smisla i cilja, opšteg, korisnog. Šta da radim?!


Radovan Nastić Radovan Nastić 19:51 31.03.2008

KAFA JA GOTOVA

nemoj da prebrojavas krvna zrnca.

da ne bude da se NIJESMO RAZUMIJELI.

I upravo si banovan.
Radovan Nastić Radovan Nastić 20:49 31.03.2008

Virtuelni,

ne stoji mi uniforma LDP policije, steze me u ramenima :)

Pozdrav :)
florian florian 21:44 31.03.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

Radovana na naslovnu, Radovan V.I.P. Bloger!

Jel' Radovan III?
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:34 01.04.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

Da, ti si očigledno danas preuzeo ulogu da prebrojavaš i da čistiš. Mislim Srbe.

Pa ništa, uživaj, šta da ti kažem.

pa ako si tako ukapirao, šta da ti kažem...
Exitus Letalis Exitus Letalis 02:08 01.04.2008

Re: KAFA JA GOTOVA

Radovan Nastić
nemoj da prebrojavas krvna zrnca.

da ne bude da se NIJESMO RAZUMIJELI.

I upravo si banovan.

demokratija na delu!
nedaj bože da imaš vlast.
p.s. jel oni beše pevaju onu rodoljubivu i tolerantnu pesmicu o balijama?
samo pitam.
irvas irvas 02:30 01.04.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

Nema predaje. Ako su se političari predavali od dvedesetih pa do današnjeg dana mi ne bi smo smeli to da učinimo. Ne smemo odustati.

odustati od cega? od kosova?
pa ne vidim bas da odustajemo. koliko cujem priprema se tuzba protiv svih izdajnickih zemalja koje su priznale kosovo.
Vračarac Vračarac 10:18 01.04.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

odustati od cega? od kosova?
pa ne vidim bas da odustajemo. koliko cujem priprema se tuzba protiv svih izdajnickih zemalja koje su priznale kosovo.

Ne smemo odustati od sebe. U suprotnom ćemo postati kao onih 250 likova u skupštini, bezidejna, bezmudna amorfna masa koja naplaćuje dnevnice, paušale i učešće u upravnim odborima. do viđenja, za 45 minuta polazim za Novo Brdo. Navijači, humanitarna pomoć i te stvari
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:20 01.04.2008

Re: Играч

Radovan Nastić
nemoj da prebrojavas krvna zrnca.da ne bude da se NIJESMO RAZUMIJELI.I upravo si banovan.


kako ide beše ona Hristova...

... vidite trun u oku bližnjega...?

опасан си играч, србине радоване.


Radovan Nastić Radovan Nastić 14:31 01.04.2008

Re: Играч

Поздрав Ратковићу....

Надам се да си ОК.
antioksidant antioksidant 14:34 01.04.2008

Re: Bolelo nas je uvo jedne za druge

Ne smemo odustati od sebe

Vracarac, ne odustaj, podrzavam. Ali nemoj mene trpati u taj kos. Ja nisam Kosovo.
deadbeat deadbeat 15:58 31.03.2008

samo vi urlajte

Ma super ste vi momci sindikalci - bez greske umete da prepoznate kad se neko ogresi o vas. Ono sto vam je slaba strana jeste pamcenje i razmisljanje. Nista se ne desava slucajno, i ni jedna glupost ne moze da prodje bez posledica. A mi smo, brate, bili mnogo glupi. Glupi i osioni. Mislili smo da smo najjaci na svetu. Ima nas najvise, imamo oruzje, j...cemo im mamu svima - i Albancima, i Slovencima, i Hrvatima i Turcima. Al ne lezi vraze: "Brain rules, force timber push" - shono kaze beogradski bilbord. Mozda si najjaci u ulici, al u gradu ima neko jaci. I zato ne mozes na nekoj teritoriji, pa neka je to kolevka ili dusa tvog naroda, da tretiras vecinsko stanovnistvo kao gradjane drugog reda, i da ocekujes da budu mirni. Ili da se u ime tvog naroda dogodi Srebrenica, bombardovanje Sarajeva, da se Skorpioni snimaju dok streljaju i da ocekujes da nas svet smatra miroljubivim nevinascima kojima su zli Albanci nacinili nepravdu. Ne ide. To se zove odgovornost i snosenje posledica a ne, kao sto u svom "ako mislis drugacije, mora da si izdajnik/straniplacenik/derpe" fazonu predstavljate - "namestanje haltera".
Све што сам овде рекао вероватно одаје утисак збуњености и конфузије. Тако се и осећам.

Pa ti onda urlaj i vristi, sta ces drugo. Umes li sta drugo? Umes da pretis i da prozivas, ali ne umes da prepoznas ko radi za tvoje dobro, a ko te navlaci na jeftine patriotske fore, na pricu o nebeskom narodu i nepravdi i svetskoj zaveri. Gledam skoro "Pravo u meso" - strava spot; stvarno, da sam politicar, poslanik, pa da se zapitam: majku mu, ovi se ne zezaju, stvarno ce da im pukne film, da smanjim malo kradju. Ali onda se setim - ma daj, oni tako stalno kenj..u, pustim neku pricu o nepravdi, o izdajnicima i zaverama, nema ni da primete da ih je..m u mozak. I tako to biva, i tako u krug, i odosmo mi u q....
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 16:29 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

deadbeat
Mozda si najjaci u ulici, al u gradu ima neko jaci. I zato ne mozes na nekoj teritoriji, pa neka je to kolevka ili dusa tvog naroda, da tretiras vecinsko stanovnistvo kao gradjane drugog reda, i da ocekujes da budu mirni. Ili da se u ime tvog naroda dogodi Srebrenica, bombardovanje Sarajeva, da se Skorpioni snimaju dok streljaju i da ocekujes da nas svet smatra miroljubivim nevinascima kojima su zli Albanci nacinili nepravdu. Ne ide. To se zove odgovornost i snosenje posledica


Lepo si ti ovo rekao Deatbeat, ali ipak nije jasno da li i ti spadas u one kokji su na strani "siledzija" ili ne? I da li zlocine nad nekim nevinim ljudima pravdas zlocinima nad nekim drugim nevinima?

Naime postiji samo jedno ljudsko i konzistentno stanoviste u borbi protiv zlocina i nepravde: onaj ko osudjuje bombardovanje Sarajeva (Dubrovnika, Mostara etc.) morao bi da osudjuje i bombardovanje Beograda, Novog Sada (i ostalih gradova) 1999. ... onaj koji osudjuje etnicka ciscenja i ubistva pocetkom 90-ih morao bi da osudjuje i ona krajem 90-ih ... u Bosni, Hrvatskoj ... na Kosovu. A onaj koji pravda zlocine na Kosovu nekim ranijim nije nista drugaciji od onih koji su pravdali te ranije zlocine nekim jos ranijim ...
pnbb pnbb 16:44 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

Lepo si ti ovo rekao Deatbeat, ali ipak nije jasno da li i ti spadas u one su na strani "siledzija" ili ne? I da li zlocine nad nekim nevinim ljudima pravdas zlocinima nad nekim drugim nevinima?

Naime postiji samo jedno ljudsko i konzistentno stanoviste u borbi protiv zlocina i nepravde: onaj ko osudjuje bombardovanje Sarajeva (Dubrovnika, Mostara etc.) morao bi da osudjuje i bombardovanje Beograda, Novog Sada (i ostalih gradova) 1999. ... onaj koji osudjuje etnicka ciscenja i ubistva pocetkom 90-ih morao bi da osudjuje i ona krajem 90-ih ... u Bosni, Hrvaskoj ... na Kosovu. A onaj koji pravda zlocine na Kosovu nekim ranijim nije nista drugaciji od onih koji su pravdali te ranije zlocine nekim jos ranijim ...

lepo si ti ovo rekao vasilije, ali ipak nije jasno da li i ti spadas u one koji pale narod da je dovoljno samo i iskljucivo urlati kosovo je srbija, pa nek ode u kurac sve ostalo, a dok vi urlicete mi cemo i dalje da sedimo na vlasti, jer boli nas zaprovo kurac i za kosovo i za vas, dokle god, jelte, traje urlanje nama je super i radimo na tome da traje jos sto godina, pa makar sjebali sav narod skroz

i jel ti pravdas pokusaj zlocina nad svojim narodom, onim zlocinom koji je medjunarodna zajednica na celu sa usa ( kakav pleonazam, odnosno zapravo imaginarni pojam) pocinila nad istim tim narodom?
jel mislis da ima bas puno veze, na kraju, jel te sjebo nato ili domaci sljam? lakse ti je nekako pod domacim?
adam weisphaut adam weisphaut 16:47 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

A onaj koji pravda zlocine na Kosovu nekim ranijim nije nista drugaciji od onih koji su pravdali te ranije zlocine nekim jos ranijim ...

Pa Vasilije ti zločini od pre pola veka su imali svoju retorziju npr. Blajburg?I nije li i kraj prethodnog rata obeležilo osvetničko proterivanje velikog broja Nemaca u Vovodini i dosleljenjem kolonista čime je Vojvodina postala predominantno srpska ? Mislim da si uzeo loš primer.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 17:06 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

pnbb
ali ipak nije jasno da li i ti spadas u one koji pale narod da je dovoljno samo i iskljucivo urlati kosovo je srbija


Hm mozes ti da konstruises sta hoces i da izmisljas kojekakve interpretacije ali iz onoga sto sam napisao takav zakljucak se ne moze izvuci (a ne mozes naci ni neki drugi citat). Nisam ja za paljenje naroda ali ni za OBMANJIVANJE. Ne moze se NEVINIM ZRTVAMA utuvljivati u glavu da su oni to zasluzili zato sto su neki drugi cinili zlocine nad nekim drugim nevinim ljudima. Ustvari moze i, kao sto vidimo, neki to pokusavaju ... ali zato i nemaju podrsku u narodu ...

I ne mislim ja "nek ode u kurac sve ostalo" ali to opet ne znaci pristati uvek i na SVE. Mnogima je tesko to da ukapiraju - ali izmedju te dve krajnosti postoji i mnogo drugih mogucnosti ...

A sljam je sljam bio domaci ili strani ... i protiv oba se treba boriti ... Pa cak i ako se protiv nekog ne moze (iz)boriti u nekom trenutku - ne treba od njih praviti svece i heroje ...
Vračarac Vračarac 17:17 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

I ne mislim ja "nek ode u kurac sve ostalo" ali to opet ne znaci pristati uvek i na SVE. Mnogima je tesko to da ukapiraju - ali izmedju te dve krajnosti postoji i mnogo drugih mogucnosti ...

A sljam je sljam bio domaci ili strani ... i protiv oba se treba boriti ... Pa cak i ako se protiv nekog ne moze (iz)boriti u nekom trenutku - ne treba od njih praviti svece i heroje ...

Smem li da se potpišem ispod ovoga?
pnbb pnbb 17:21 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

ali izmedju te dve krajnosti postoji i mnogo drugih mogucnosti ...

pa hajde na primer da potenciramo neku od tih mnogobrojnih...

al da ne kazes i ti ko zdravic, ma imam hiljadu i jednu ideju, al mrzi me da pisem...

koliko vidim , i tebi konstruisanje ide dobro... dobro je, bar si podvukao obmanjivanje... mada bolje da si podvukao poslednju recenicu... ako se ne mozes izboriti u nekom trenutku, sacekaj povoljniji... ko zadnji ugasi svetlo, pobedio. a ne kom prvo ugase....
adam weisphaut adam weisphaut 17:24 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

I ne mislim ja "nek ode u kurac sve ostalo" ali to opet ne znaci pristati uvek i na SVE. Mnogima je tesko to da ukapiraju - ali izmedju te dve krajnosti postoji i mnogo drugih mogucnosti ...

Ponekad je važno shvatiti da si doživeo totalni (usuđujem se reći i sve samo ne nezaluženi) poraz da bi mogao da počneš iznova.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 17:36 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

pnbb
pa hajde na primer da potenciramo neku od tih mnogobrojnih...


Ma o tome je vec pisalo dosta ljudi i na blogu i uopste u Srbiji: podela Kosova, odnosno severni deo ostaje u Srbiji, eksteritorijalni status za neke od najvaznijih kulturnih/verskih objekata ... i to je to. Manjinska prava Srba u juznom delu i medjunarodne garancije za njihovo ostvarivanje se podrazumevaju (to je valjda i sada slucaj) ... mada svi mi znamo da ce tih nekoliko desetina hiljada Srba tamo ostati samo dok ih stiti KFOR. Ali bar bi im to omugucilo da unovce svoju imovinu i da se skuce na drugom mestu ...

Licno mislim da bi takvo resenje moglo da dobije vecinsku podrsku u Srbiji a da bi i dosadasnje vlasti pristale na to da je neko bio u stanju (zna se ko da natara Albance na stvarne pregovore - a ne da im se kaze unapred da ce im se dati nezavisnost i ako ne pristanu ni na sta...

pozz
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 17:40 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

Vračarac
Smem li da se potpišem ispod ovoga?


Hehe Vracarac, ma potpisujem i ja uglavnom tvoje postove
pnbb pnbb 17:51 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

Licno mislim da bi takvo resenje moglo da dobije vecinsku podrsku u Srbiji a da bi i dosadasnje vlasti pristale na to da je neko bio u stanju (zna se ko da natara Albance na stvarne pregovore

znaci sad treba da kopam po netu da nadjem kako je, nema tome mnogo, dosadasnja vlast ideju podele kosova tretirala kao najtezi oblik izdaje... satro ako pristanemo na podelu, znaci automatski smo se dobrovoljno odrekli veceg dela, to nikako...
ukoliko dobro razumem vasilije, ti bi prepustio mrskom neprijatelju dobar deo teritorije?
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:04 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

znaci sad treba da kopam po netu da nadjem kako je, nema tome mnogo, dosadasnja vlast ideju podele kosova tretirala kao najtezi oblik izdaje... satro ako pristanemo na podelu, znaci automatski smo se dobrovoljno odrekli veceg dela, to nikako...
ukoliko dobro razumem vasilije, ti bi prepustio mrskom neprijatelju dobar deo teritorije?


to sto su tebi Albanci "mrski neprijatelji" je tvoj problem ... meni nisu

Ideju podele su zastupali mnogi u Srbiji od Dobrice Cosica ... do Djindjica (kao jednu - krajnju alternativu). Dosadasnja vlast jeste zvanicno bila protiv nje sto je u njihovoj poziciji razumljivo, posebno ako se uzme u obzir da drugoj strani nije padalo ni napamet da pregovara. Uostalom niko u pregovorima ne izlazi odmah sa necim sto bi moglo da bude konacan cilj... Naravno ne govorim ja u ime vlasti pa ne mogu da znam i na sta su oni mislili/misle - uostalom nisu sigurno ni svi mislili isto ...

Takvo resenje bi na kraju i tako moralo da ide na neku vrstu referenduma (i promene ustava) ... Ali da ima recimo pametne opozicije kod nas oni su mogli to da predloze i da cak na taj nacin osvoje jos dodatnu podrsku u birackom telu. Posto nisu vlast niti ucesnici pregovora oni su mogli da zastupaju i neka druga resenja. Ali kod nas nema pametne opozicije, samo ekstremisti - jedni prezauzeti nacionalizmom a drugi oblacenjem tangi i haltera ...

pozz

ps-dodatak: Naravno podelu su mogli ozbiljnije da pokrenu USA i Rusi ... od njih i tako sve zavisi. Da nema Rusa mogli bi mi svi da urlamo koliko nam dusa zeli. Vec sam negde napisao: da je medjunarodna situacija kakva je bila 1999. godine i da USA/NATO moze da bombarduje koga hoce i kad hoce i ja bih bio za to da cutimo i da se ne bunimo. Ali nikad ne bih mogao da ubedjujem nekog da je to OK i DOBRO.
pnbb pnbb 18:43 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

to sto su tebi Albanci "mrski neprijatelji" je tvoj problem ... meni nisu

....... Ali nikad ne bih mogao da ubedjujem nekog da je to OK i DOBRO.


cemu navodnici, vidim da si ih i gore upotrebio za 'siledzije' ... ja s tim nemam problem, da nazovem nekoga ko otima tudje mrskim neprijateljem... covek koji pravi i prodaje hleb u pekari je albanac, diler droge koji prodaje decu u belo roblje je siptar... cemu eufemizmi...

nema potrebe ni za boldovanjem
, odgovoreno mi je tokom predjasnjih postova... prvo malo okolo naokolo ali ipak si reako...

ps. nesto ne bih bas voleo da rusi svoj povratak na medjunarodnu scenu -koga pozdravljam i radujem mu se - proslave vatrometom na kosovu... ili srbiji, kad smo kod toga
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 19:04 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

pnbb
cemu navodnici, vidim da si ih i gore upotrebio za 'siledzije' ... ja s tim nemam problem, da nazovem nekoga ko otima tudje mrskim neprijateljem... covek koji pravi i prodaje hleb u pekari je albanac, diler droge koji prodaje decu u belo roblje je siptar... cemu eufemizmi...nema potrebe ni za boldovanjem, odgovoreno mi je tokom predjasnjih postova... prvo malo okolo naokolo ali ipak si reako...ps. nesto ne bih bas voleo da rusi svoj povratak na medjunarodnu scenu -koga pozdravljam i radujem mu se - proslave vatrometom na kosovu... ili srbiji, kad smo kod toga


Navodnici su zato sto sam te citirao ... prodavca droge mogu da nazovem i ja tako (i jos gorim imenom) - ali ne vidim kakve veze to ima sa njegovim etnickim poreklom? Kao da u Beogradu ne prodaju drogu Srbi? U principu ne generalizujem nikada. Oni koji otimaju neciju imovinu, proteruju ljude i cine druge zlocine jesu zlocinici, ali to nije nikad ceo narod nego pojedinci. Mnogi obicni ljudi su manipulisani od strane svojih politickih/inteletktualnih/verskih predvodnika pa osecaju/ispoljavaju mrznju prema ljudima druge etnicke pripadnosti. I jednog i drugog ima medju svim narodima.

Naravno da sve te pojave nisu isto rasirene u svim sredinama (a ni u nekoj pojedinacnoj u svim periodima) ... ali opet nema smisla generalizovati. Posto je to osnovni uzrok i pocetak za zlocine prema nevinim ljudima. Ako je je neko "mrski neprijatelj" onda je naravno zasluzio i "kaznu" (ako je to ceo narod onda znaci svi su je zasluzili - sto nikad nije slucaj) ... i tako pocinje vrzino kolo smrti ...

Kao sto ne mislim da su svi Srbi krivi za neke stvari koje su cinili pojedini Srbi u 90-im tako ne mislim to ni za Albance, Hrvate i ostale ...

U vezi Rusije se slazemo. Nisam ni ja za rat ali ne verujem da toga moze i doci ... Treba i Rusima Evropa kao i oni njoj (jedino je Amerima Rusija suvisna ... ali nisu ni oni valjda toliko nerazumni da zapocinju rat) ...

pozz
pnbb pnbb 19:20 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

Oni koji otimaju neciju imovinu, proteruju ljude i cine druge zlocine jesu zlocinici, ali to nije nikad ceo narod nego pojedinci. Mnogi obicni ljudi su manipulisani od strane svojih politickih/inteletktualnih/verskih predvodnika

eto, ovo je i vise od ocekivanog...

ali vesto uvijeno u moju navodnu ksenofobiju... ne vidim cemu se ne bi zlocinci i etnicki kvalifikovali... americka spoljna politika mi je neprijatelj, kao i albanska narko mafija...kao i srpska politicka mafija...

mnogi obicni ljudi su izmanipulisani od strane svojih xxx lidera, ali neki ipak vise od drugih... a na stetu svih.
ko je rekao srs dss sps?
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 21:18 31.03.2008

Re: samo vi urlajte

pnbb
ali vesto uvijeno u moju navodnu ksenofobiju... ne vidim cemu se ne bi zlocinci i etnicki kvalifikovali... americka spoljna politika mi je neprijatelj, kao i albanska narko mafija...kao i srpska politicka mafija...


hehe ma nista ja ne uvijam ... i sam sam cesto u situaciji da se branim od onih koji hoce nesto da mi imputiraju, pa mi nije ni na kraj pameti da radim nesto slicno. Prema tome moze biti samo da se ti nisi dobro izrazio i/ili ja nisam ispravno protumacio ... ali si ti zato, hvala bogu, pismen pa mozes da objasnis.

Sa ovim tvojim primerom se slazem. I u takvim slucajevima i ja koristim nacionalnu odrednicu posto je tu jasno da se ne misli na ceo narod ... Moja diskusija se odnosila na slucaj da neko kaze "Albanci su mi mrski nepritjatelji" (sto povlaci za sobom mrznju i sve ostalo ...)

pozz
irvas irvas 02:35 01.04.2008

Re: samo vi urlajte

A sljam je sljam bio domaci ili strani ... i protiv oba se treba boriti ... Pa cak i ako se protiv nekog ne moze (iz)boriti u nekom trenutku - ne treba od njih praviti svece i heroje ...

to su trebali da znaju oni sto su predvodili protest "kosovo za patike" kada su okupili sljam da sa njima zajedno ucestvuju u amfilohijevom molebanu. kako ono bese? prvo idemo da razlupamo ceo grad i da opljackamo prodavnice pa posle u crkvu ili prvo u crkvu pa onda u pljacku? nisam bio tako da ne znam tacno detalje...
deadbeat deadbeat 08:48 01.04.2008

Re: samo vi urlajte

Virtuelni Vasilije
Lepo si ti ovo rekao Deatbeat, ali ipak nije jasno da li i ti spadas u one kokji su na strani "siledzija" ili ne? I da li zlocine nad nekim nevinim ljudima pravdas zlocinima nad nekim drugim nevinima?

Ne znam zasto ne bi bilo jasno, ali da razjasnim - NE.

pnbb
dosadasnja vlast ideju podele kosova tretirala kao najtezi oblik izdaje...

Tacno tako. Ali neeeeee, mi zivimo u Vasinom Virtuelnom Svetu (ili mozda Kostunjavom, Slobastom, Seseljavom...) u kome su vazni Principi, a realnost i takve tricarije ne mogu/ne treba da uticu na ono sto Mi hocemo. Dakle, kad smo mogli da dobijemo podelu, mi smo 'teli celo (iako ni tad, ni sad nemamo predstavu sta bi sa njim - tacnije, sa njegovim stanovnistvom - i da ga dobijemo. I zasto bi nam sad Albanci prepustili bilo sta, kad su (nasom mudrom pro-albanskom politikom) dobili sve. Ne, ne i ne - mi trazimo svoje Pravo: i to tako sto ce majstor diplomatije Dzeremaja Vuk da se duri i odbija da razgovara sa drugom stranom, iako ta druga strana iznosi nepojmljivo bezobrazne argumente preuzete od nas samih o "teritorijalnoj celovitosti medjunarodno priznate drzave". Ljudi bre, politika i diplomatija nisu obdaniste u kome ti neko uzme igracku, a ti udaris u kuknjavu i lupas glavom o pod da bi ti je vaspitacica vratila. Dokle ce drzavu da nam vode retardi koji ne vide dalje od svog nosa i dublje od svog dzepa? Nismo mi ni bolji ni gori od drugih naroda, ali imamo nenadmasan talenat da takve dovodimo na vlast. Valjda zato sto nas tako lako kupuju bajkicama o srpskoj posebnosti i nebeskoj sudbini.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:38 01.04.2008

Re: samo vi urlajte

deadbeat
Ali neeeeee, mi zivimo u Vasinom Virtuelnom Svetu u kome su vazni Principi


Ma ne, mi zivimo u realnom svetu onih koji bi "prodali i caleta i kevu" (hvala Duletu Nedeljkovicu za izraz) ... onih kod kojih sve ima cenu a posebno PRAVDA, ISTINA, ZLOCIN ... i COVEK. Onih koji se ne stide da se zalazu za ciljeve ratnog zlocinca Hasima Tacija. I onih koji relanoscu proglasavaju i ono sto se jos nije ni desilo: da taj isti Taci ima kontrolu na severnom Kosovu ... i mogucnost da dovrsi svoje zlocine ...

I ne vidim otkud ti to da smo "mogli da dobijemo podelu" kad Albanci (a ni njihovi sefovi u USA) nijednog trenutka nisu zeleli da pregovaraju? I zasto neki tvrde da je Kosovo izgubljeno jos 1999. (a neki jos mnogo ranije)? I zasto je sad kasno kad Kosovo i tako jos nije priznato od ogoromnog broja zemalja ... i nece biti skoro/nikad? Pa cak i da procenjujes da je verovatnoca mala zar nije ipak logicno da podrzis takve pokusaje?
madoxxx madoxxx 10:49 01.04.2008

Re: samo vi urlajte

A evo za Vas jedno pitanje ne vezano za Srbiju i Kosovo. Treba da pocne samit NATO u Rumuniji, i BJR Makedonija ocekuje poziv za pristupanje, za koji im je Amerika rekla da ne moze da dobije ako se sa Grckom ne dogovore o imenu. Grcka iskljucivo kaze da "Makedonija" ne moze da stoji u nazivu. Da li po Vama i svim ostalim zagovornicima "svrsenog cina" ovo treba da znaci da Makedonija treba da se odrekne svog imena (cinjenica da kao Makedonci nisu postojali do 1945) (prim. za Adama - te iste 1945 je zabranjeno i proteranim Srbima da se vrate na Kosovo, cime je Kosovo pripremljeno da bude vecinski Albansko - prema tome ova prica ima korene u 1943 kada je KPJ obecao Albancima Kosovo za ucesce u antifasistickoj borbi, a ne u Slobinim zavrsnim radovima i molerisanju)
Znaci da li Makedonci treba da se odreknu svog (posleratnog) identiteta, i imena drzave, radi prijema u EU i NATO?
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:26 01.04.2008

Re: samo vi urlajte

Ma super ste vi momci sindikalci - bez greske umete da prepoznate kad se neko ogresi o vas. Ono sto vam je slaba strana jeste pamcenje i razmisljanje. Nista se ne desava slucajno, i ni jedna glupost ne moze da prodje bez posledica. A mi smo, brate, bili mnogo glupi. Glupi i osioni. Mislili smo da smo najjaci na svetu. Ima nas najvise, imamo oruzje, j...cemo im mamu svima - i Albancima, i Slovencima, i Hrvatima i Turcima. Al ne lezi vraze: "Brain rules, force timber push" - shono kaze beogradski bilbord. Mozda si najjaci u ulici, al u gradu ima neko jaci. I zato ne mozes na nekoj teritoriji, pa neka je to kolevka ili dusa tvog naroda, da tretiras vecinsko stanovnistvo kao gradjane drugog reda, i da ocekujes da budu mirni. Ili da se u ime tvog naroda dogodi Srebrenica, bombardovanje Sarajeva, da se Skorpioni snimaju dok streljaju i da ocekujes da nas svet smatra miroljubivim nevinascima kojima su zli Albanci nacinili nepravdu. Ne ide. To se zove odgovornost i snosenje posledica a ne, kao sto u svom "ako mislis drugacije, mora da si izdajnik/straniplacenik/derpe" fazonu predstavljate - "namestanje haltera".


samo da podvučem.
o tome pričam bez uspeha.
Pa ti onda urlaj i vristi, sta ces drugo. Umes li sta drugo? Umes da pretis i da prozivas, ali ne umes da prepoznas ko radi za tvoje dobro, a ko te navlaci na jeftine patriotske fore, na pricu o nebeskom narodu i nepravdi i svetskoj zaveri. Gledam skoro "Pravo u meso" - strava spot; stvarno, da sam politicar, poslanik, pa da se zapitam: majku mu, ovi se ne zezaju, stvarno ce da im pukne film, da smanjim malo kradju. Ali onda se setim - ma daj, oni tako stalno kenj..u, pustim neku pricu o nepravdi, o izdajnicima i zaverama, nema ni da primete da ih je..m u mozak. I tako to biva, i tako u krug, i odosmo mi u q....

i ovo. i preporuka ko vrata.
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:29 01.04.2008

Re: samo vi urlajte

A onaj koji pravda zlocine na Kosovu nekim ranijim nije nista drugaciji od onih koji su pravdali te ranije zlocine nekim jos ranijim ...

ne podmeći vasilije. znam da ti je to specijalnost, al se ipak uzdrži.
mariopan mariopan 14:00 01.04.2008

Re: samo vi urlajte

irvas
A sljam je sljam bio domaci ili strani ... i protiv oba se treba boriti ... Pa cak i ako se protiv nekog ne moze (iz)boriti u nekom trenutku - ne treba od njih praviti svece i heroje ...

to su trebali da znaju oni sto su predvodili protest "kosovo za patike" kada su okupili sljam da sa njima zajedno ucestvuju u amfilohijevom molebanu. kako ono bese? prvo idemo da razlupamo ceo grad i da opljackamo prodavnice pa posle u crkvu ili prvo u crkvu pa onda u pljacku? nisam bio tako da ne znam tacno detalje...

Irvas , zasto ti pola miliona ljudi zoves "sljam" zar ti se ne cini da si preterao? Pola miliona ljudi je islo prvo u pljacku pa u crkvu ili obratno? To ti pises gore? Ne smeta ti neistina kada nemas argumente za nesto sto ti tvrdis pa moras da izmisljas i lazes? Da , krala je jedna mala grupa ljudi , mala u odnosu na pola miliona obicnih , normalnih..to sam videla na CNN jos iste veceri, izvestavali su mnogo objektivnije nego neki domaci mediji, ali se to tebi izgleda ne dopada? Lepse ti je da zamisljas pola miliona "SLJAMA".? Pa to jos i da napises ovde?
deadbeat deadbeat 15:28 01.04.2008

Re: samo vi urlajte

Exitus Letalis
o tome pričam bez uspeha.

svaka cast na istrajnosti. ja nemam zivaca, i samo ponekad kada me isprovociraju svojim nepogresivim osecanjem za Pravdu i Istinu moram da odreagujem. a tek kad sam naleteo na ovaj vapaj sindikalnog urbanog dusebriznika... malo je reci da mi je pritisak skocio na 200... e, ali tu se onda nadju likovi kao Nadrealni Vasa, majstor relativizacije, podmetacine i zamene teza, pa ako te u'vati u svoju shemu mozes da se ganjas s njim letnji dan do podne. ali, za razliku od Vase, koji na blogu kampuje, ja imam pametnija posla. i bez obzira koliko se trudio da razlozno polemises sa Vasom, on ce i dalje da ti imputira izdajnistvo, podrzavanje Tacija, da se hvata za stvari kao sto su "jos nije priznato od ogoromnog broja zemalja..." i da time pravda jalovo lamentiranje nad "neopravdanom i nicim izazvanom" sudbinom Srba.

Vasilije, jos ovo i basta:
niko ovde nije blesav da radi protiv sopstvenog naroda, niko nista nece da prodaje, niko ne odustaje od svojih interesa - sve sto pokusava da se kaze jeste da takvim pristupom politici i diplomatiji, u kome dominiraju zelje umesto realnosti i simbolicki gestovi umesto pragmaticnog delovanja, argumentacijom "...a oni su nama..." i odricanjem od odgovornosti za dela (i nedela, i nedelovanje) pocinjena u ime srpstva, da sa takvim pristupom nigde necemo stici. Probali smo - ne ide. Da probamo malo drugacije, da planiramo svoje poteze sa uvazavanjem cinjenica, odnosa snaga u svetu i doba u kome zivimo (a to nije ni 19. ni 14. vek) i zakonitosti koje u njemu vladaju. Da konacno shvatimo da nismo ni bolji, ni gori od drugih naroda, ali da imamo ogroman balast zlocinacke (i glupe) politike koji nije nestao sa Slobom. Da se odmaknemo malo od tog nacionalnog patosa i pocnemo realisticnije (i, sto da ne, lukavije) da trazimo mesto Srbije u svetu 21. veka. Ionako ce kosovska kvazi-drzava propasti pa, jednog dana, kad mi postanemo prava drzava, "lider u regionu", sa stabilnom ekonomijom i pravednim drustvom (odo ja u SF:) - sami ce nam se vratiti. Jeste neverovatno, ali nista neverovatnije od toga da ce slozno urlanje NEPRAVDA i KOSOVO JE SRBIJA bilo sta promeniti. A dok mi zapomazemo, durimo se i teramo inat, svet ide dalje i ne daje ni pisljiva boba sto neka tamo Srbija propada.


Exitus Letalis Exitus Letalis 15:29 01.04.2008

Re: samo vi urlajte

Irvas , zasto ti pola miliona ljudi zoves "sljam" zar ti se ne cini da si preterao? Pola miliona ljudi je islo prvo u pljacku pa u crkvu ili obratno?

zar nije svejedno kad su išli.
nije bilo pola miliona na skupu. tu stanujem i videla sam svojim očima da je pre početka
veličanstvenog mitinga počelo divljanje.
snimila sam kamerom u pola pet razbijanje turske ambasade.
i čula nekoliko stotina kako skandiraju "ubij, zakoli da turčin ne postoji!"
uz sve nacistički pozdrav.saslušaj samo početak. vidiš kako je miroljubiv ton.
u prevodu - idi, zapali, poruši....

posle su razbili nekoliko izloga i pc centar i izneli sve iz radnje: racunare, leptopove, dvd-e, kamere etc.
al u jednoj drugoj rednji piće i bombonjere....
pa u trećoj....

a i one same kažu što i svi ostali
vidi šta kaže "300.000 je kralo"....obe kažu da svi kradu...
inače je naša država totalno rasulo!!!

eto mariopan.
a evo i poslednje vesti: uhapšena multietnička grupa dva srbina i jean albanac u švercu benzina.
irvas irvas 16:11 01.04.2008

Re: samo vi urlajte

Da , krala je jedna mala grupa ljudi , mala u odnosu na pola miliona obicnih , normalnih..

nemoj da poturas jer se zna na koga se misli kada se kaze sljam. i taj miting, i sve sto je kasnije nastalo, nije nikakvo spontano desavanje.
mariopan mariopan 17:57 01.04.2008

Re: samo vi urlajte

irvas
Da , krala je jedna mala grupa ljudi , mala u odnosu na pola miliona obicnih , normalnih..

nemoj da poturas jer se zna na koga se misli kada se kaze sljam. i taj miting, i sve sto je kasnije nastalo, nije nikakvo spontano desavanje.

Ne znam na koga mislis kada si napisao da su isli ( dakle svi ) prvo na moleban pa u kradju ili obrnuto. To si napisao pa vidi i sam nista ja ne podmecem , ako si se nezgodno izrazio onda tako kazi. Nije sav narod isao u pljacku mada znam da se to desavalo gledala sam i ja na TV .

Exitus , ne bih verovala dvema lopuzama kada su , da sebe opravdaju , rekle , "pa svi su krali". Znamo vec da se svako pravda kako god ume i zna kada bude tako sramno uhvacen u nedelu. A koliko je zaista bilo ljudi ja ne znam , nisam bila tamo , videla sam na TV kao i mnogi drugi, samo ja sam videla i onu masu ispred Hrama sa malom decom u narucju i sa svecama u rukama , sto je ocigledno promaklo nekima koji sada sve zajedno zovu "sljam" To je obican narod koji je pokazao solidarnost sa stradalnicima s Kosova. Ni u snu ne bi tudje uzeli a kamoli u pljacku. To mi je zasmetalo , ne kritika same pljacke i lupanja pa to ni ja ne mogu da smislim. Niko normalan ne moze da opravda to sto se desavalo , meni su i dalje nakrivlji sami organizatori jer su znali ( svi su to mogli znati ) gde ce niti najveci rizik za bezbednost. Samo sve ljude trpati u isti kos nije realno. To je sustina onoga sto zameram Irvasu. Navela sam ( citirala ) njegov post na koji sam dala komentar. Ako se nezgodno izrazio onda neka to kaze.

A sam moleban nije bio podrska politicarima mada su oni maksimalno hteli to da iskoriste , tamo je dosao narod da pokaze onom stradalnom narodu na Kosovu da nisu sami. Da sam mogla i ja bih dosla. Politicare koji su se drali u mikrofon podjednako prezirem kao i one koji su pobegli da ne kazu svom narodu istinu. Nisu nista osim prezira ni zasluzili iz raznih drugih razloga koje ne bih ovde nabrajala....nije to bila podrska necijoj politici nego narodu. Od naroda , ne od sljama i lopova.


Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:19 01.04.2008

Re: samo vi urlajte

deadbeat
...e, ali tu se onda nadju likovi kao Nadrealni Vasa, majstor relativizacije, podmetacine i zamene teza...


Dead,

vidim smatras da me odlicno poznajes pa onda prelazis na diskreditovanje moje licnosti ... valjda ti ponestalo argumenata? Ti si vidim zauzet covek, retko pises ovde pa te valjda zato ja ne poznajem tako dobro kao ti mene. A i da je suprotno ne bih se bavio diskreditacijom tvoje licnosti. Uostalom siguran sa da neces nigde na blogu naci neki citat da sam je jedan zlocin relativizovao nekim drugim ... naprotiv, uvek se borim protiv toga.

Ali zato se vidim odlicno slazes sa Exitus, koja ti ocigledno nije relativizatorka - iako ona ISKLJUVIO ovde pise o nekim drugim i ranijim zlocinima da bi opravdala ono sto se ne moze opravdati... Pa joj malo da pise o stanju na Kosovu pod Milosevicem (da bi opravdala/relativizovala ruznu sadasnjicu i buducnost pod Tacijem) nego obavezno navodi i jednu od njenih omiljenih tema: ovcaru ... Toliko o tvojoj kompetetntnosti da nekom prikacis etiketu "relativizatora" ...

U drugom pasusu si vec umerenji i taj deo vec mogu da razumem ... sa ponecim se slazem a sa ponecim ne. Ali napisao sam Filipu moje misljenje pa se ne bih ponavaljao...

pozz
irvas irvas 04:33 02.04.2008

Re: samo vi urlajte

Navela sam ( citirala ) njegov post na koji sam dala komentar. Ako se nezgodno izrazio onda neka to kaze.

ja sam vec rekao na koga sam mislio i stvarno nema potrebe da me razvlacis ovde po blogu. pokusavas da nadjes opravdanje za onaj vandalski miting kojeg se ja, koji sam protivnik svih zvanicnika koji su ucestvovali u tome, iskreno sramotim.

mozda bi ti mogla jasno da kazes da je narod tu bio zestoko izmanipulisan i da su organizatori namerno pustili onaj sljam da rusi i pali po beogradu. moleban je bio deo te price. ako te zanima pogledaj samo sta govori artemije poslednjih dana i sve ce ti biti jasno. u pitanju su ekstremisticki stavovi i otvoreno pozivanje na oruzje. o buducem patrijarhu amfilohiju ne zelim ni da govorim. njegov ekstremizam je ovde na blogu vec toliko puta bio prezvakan... zar ne vidis da je u tome ceo problem mariopan? srbi jos veruju SPC i SANU jer su oni po definicije nesto najpametnije i najduhovnije sto srbi imaju.
Filip2412 Filip2412 21:26 31.03.2008

smanjimo zelje na meru

smanjimo zelje na meru #Link Replika: 0ajde probajmo da ne izgubimo Kursumliju, Vranje, Pirot, Prokuplje
Ajde nek se patriote presele iz Beograda u Bujanovac ili Presevo, ili Leskovac
Neka svaki od njih napravi 10 deteta i neka kupi neku stracaru od Albanca za 300.000EUR.
Hajde da kupimo Kosovo.

Ajde nek se sve to desi pa da vidim da li ce onda Medjunarodna zajednica da bude na njihovoj strani.
Naravno, trebace nam bar onoliko vremena koliko je trebalo Albancima - oko 100 do 200 godina. Nema nista preko noci.

Sto duze razmiljsam sve mi je logicniji izbor USA. Pruzili su podrsku narodu koji je vredniji, koji se uporno bori za svoje ciljeve preko 100 godina, narodu koji ima pozitivan prirodni prirastaj, narodu koji po svemu predstavlja ozbiljnijeg partnera na duze staze.

Daklem decko, urlanje je prva reakcija, razumem ja to, ali kad se sedne i razmisli onda vidimo da je ovo sto se desilo pocelo je da se desava mnoooogo davno i rasplet je ocekivan.

A da li ce neko da vristi i brani se ili da oblaci haltere dok ga siluju u ovom slucaju je sasvim svejedno po krajnji ishod zar ne? ALbanci nisu vristanjem dobili Kosovo nego upornim radom i pravljenjem puno dece. Pa nije lud Amer da se osloni na Srbe koji ne znaju de su suplji. Prvo nametali komunizam svima i sami dali Kosovu autonomiju, posle se bune... svi se nabili u Beograd a ovamo pricaju Kosovo je srce Srbije...
yebe lud zbunjenog, videli ameri da smo neozbiljna nacija.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:28 31.03.2008

Re: smanjimo zelje na meru

Filip2412
Sto duze razmiljsam sve mi je logicniji izbor USA. Pruzili su podrsku narodu koji je vredniji, koji se uporno bori za svoje ciljeve preko 100 godina, narodu koji ima pozitivan prirodni prirastaj, narodu koji po svemu predstavlja ozbiljnijeg partnera na duze staze.


Ma kakva vrednoca i partnerstvo ... ono sto njih intersuje je da izvuku sto vise koristi i da ih to sve sto manje kosta ... pa su im najzgodniji oni kojima najlakse mogu da ovladaju i da njima manipulisu...
irvas irvas 02:47 01.04.2008

Re: smanjimo zelje na meru

Ma kakva vrednoca i partnerstvo ... ono sto njih intersuje je da izvuku sto vise koristi i da ih to sve sto manje kosta ... pa su im najzgodniji oni kojima najlakse mogu da ovladaju i da njima manipulisu...

zato srbima nikada nece manipulisati mamicuim imperijalisticku!!!
Filip2412 Filip2412 04:56 01.04.2008

Re: smanjimo zelje na meru

Ma kakva vrednoca i partnerstvo ... ono sto njih intersuje je da izvuku sto vise koristi i da ih to sve sto manje kosta ... pa su im najzgodniji oni kojima najlakse mogu da ovladaju i da njima manipulisu...


pa ti rece isto sto i ja samo na drugi nacin...

oni kojima najlakse mogu da ovladaju i da njima manipulisu...

a kako drugacije moze da izgleda partnerstvo izmedju malih i velikih sila nego tako?
deadbeat deadbeat 09:47 01.04.2008

Re: smanjimo zelje na meru

Neka svaki od njih napravi 10 deteta i neka kupi neku stracaru od Albanca za 300.000EUR.
Hajde da kupimo Kosovo.

... svi se nabili u Beograd a ovamo pricaju Kosovo je srce Srbije...


Eto, konkretan predlog. Ajde sad svi kojima je Kosovo vaznije od zivota da se odreknu ovozemaljskih tricarija i posvete se Svetim Srpskim Ciljevima. Umesto sto kukaju ko neke babe, da se bace na delanje - pravite decu, selite se na jug.

Ako vam se to ne svidja, postoji i drugaciji nacin. Okanite se zapomaganja i jadikovanja o nepravdi, i umesto toga gledajte kako da izvucete najbolje iz lose situacije, da radite i stvarate za sebe i svoje, da ekonomski, kulturno i politicki unapredite svoju zemlju umesto da je vucete u blato samoljublja i samosazaljenja. To je borba, a ne zapomaganje i mantranje besmislenih slogana.


Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:06 01.04.2008

Re: smanjimo zelje na meru

Filip2412
a kako drugacije moze da izgleda partnerstvo izmedju malih i velikih sila nego tako?


Tako jeste nazalost (pre)cesto ... ali nije uvek. Uostalom cela ideja i svrha medjunarodnog prava i raznih medjunarodnih organizacija i jeste da to ne bude tako. Ovde i pricamo o tome ... da li mirno podnositi silu i nepravdu ili teziti necem drugom. Naravno ne mislim ni ja da se moze ici glavom kroz zid ... ali ako medjunarodna situacija to dozvoljava (a za razliku od 1999 sam ubedjen da to sada jeste slucaj) onda ne vidim zasto se ne bi nesto uradilo u tom smeru?

Naravno niko ne moze da zna da li i koliko ce biti mogucno da se nesto postigne ... Ja licno prihvatam da neko ima stav i procenu kao ti (ne mozemo/moramo svi misliti isto a buducnost ce pokazati ko je bio u pravu) - smetaju mi ovi ljigavci koji pokusavaju da za tu primenu sile i krsenje svih prinicpa nadju neka "demokratska i humana" opravdanja. A apsurd nad apsurdima je se sto se veliki deo njih profesionalno bavi BAS zastitom nekih od tih principa koji se krse ...

pozz
Filip2412 Filip2412 14:51 01.04.2008

Re: smanjimo zelje na meru

Tako jeste nazalost (pre)cesto ... ali nije uvek. Uostalom cela ideja i svrha medjunarodnog prava i raznih medjunarodnih organizacija i jeste da to ne bude tako.


Vasilije nemo me zezas, medjunarodno Pravo kao i svaki drugi zakon postoji da bi zastitio manjinu od vecine. Mnjinu koja ima pare i bogata je i poseduje skoro SVE od vecine koja je mnogobrojnija i nema nikakvog uticaja osim kad podigne "kuka i motika" a i tad ta vecina bude izmanipulisana od manjine. Daklem, tako je to. Kad razgovaram sa rodjenim Kanadjanima niko tako romanticarski ne shvata zakon i parvo. Nema razloga da se mi Srbi pravimo naivni i da ne shvatimo to. Kada je posle rusena Berlinskog zida svima bilo jasno da ce Ameri doci samo Srbi su se pravili naivni, ili glupi i jedini nisu trcali aamerima u zagrljaj. E sad je doslo vreme da ubiremo plodove takve "hrabre" politike.

smetaju mi ovi ljigavci koji pokusavaju da za tu primenu sile i krsenje svih prinicpa nadju neka "demokratska i humana" opravdanja. A apsurd nad apsurdima je se sto se veliki deo njih profesionalno bavi BAS zastitom nekih od tih principa koji se krse ...


I mene isto nerviraju. Ja sam apsolutno za NATO i EU ali prica o demokratiji, pravdi ljubavi i slobodi nema blage veze sa tim niti ima humanog opravdanja za bilo sta u politici.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:06 01.04.2008

Re: smanjimo zelje na meru

Vasilije nemo me zezas, medjunarodno Pravo kao i svaki drugi zakon postoji da bi zastitio manjinu od vecine...
I mene isto nerviraju. Ja sam apsolutno za NATO i EU ali


Filipe,

velikim delom se slazem sa tobom a u onome o cemu mislimo drugacije imam respekt za tvoje stavove. Za EU sam i ja, a NATO samo ako bas ne bude drugog izbora ... koji ce nam djavo da ratujemo po bliskom istoku za "americke interese" ...

Nisam medjutim siguran da Srbija tek tako moze da pristane na sve i da ce je ovi sa zapada odmah prihvatiti raisrenih ruku. I da ce se radovati i podrzavati neku jaku i naprednu buducu Srbiju ... Naravno nema to veze ni sa kakvom "zaverom", nego iz vise konkretnih razloga:

1) Mislim da je prilicno kasno za to. Ako je tako nesto uopste bilo moguce onda je to bilo krajem 80-ih kad je zapad odlucivao ko su dobri a ko losi momci na Balkanu...

2) Srbija je od zapada vidjena kao potencijalna opasnost za sve zapadno-balkanske susede pa im sa te strane izgleda najvise odgovara da sa njom "rukuju" vodeci se pravilom "podeli pa vladaj"... Uostalom tako je ne vidi samo zapad nego i sve komsije i doskorasnja "braca" ... ukljucujuci i "sprsku Spartu"(mislim naravno na politicke elite ne na ljude) ... Slican odnos imaju USA prema Rusiji(na globalnom nivou naravno) - najvise im odgovara da je na njenom celu neka pijandura kao Jeljcin i opet ce jedva da cekaju (a i da podsticu) njenu dalju podelu, usitnjavanje i slabljenje ...

3) Ne prolaze uvek najbolje oni koji pristaju na sve i daju i vise nego sto im se trazi. Cini mi se da sadasnja medjunarodna situacija pruza vise mogucnosti za "cenkanje i zatezanje". Treba imati u vidu da je i za EU vrlo lose da ima jedno "non EU" ostrvo u svom juznom delu ...

4) I last but not least, ako pokusavamo da budemo realisti kad je u pitanju medjunarodna politika budimo to i kod kuce. Koliko je realno da politika "EU i NATO po svaku cenu, ko sisa Kosovo" okupi vecinu biraca? Po meni je verovatnoca za to ravna nuli. Uostalom mi imamo jednu politicku opciju koja to vec duze vreme zastupa i vidimo da ona prakticno nema nikakvog uspeha u tome dok, istovremeno, njene "opozicione kolege" radikali dozivljavaju spektakularni napredak. Sa ljudima se najlakse upravlja (i manupulise) kroz nacionalizam - zato je u Hrvatskoj i Kosovu lako imati podrsku za NATO kad im je on i omogucio drzavnost ... a kod nas treba ubediti ljude da su sami krivi sto su bombardovani i proterani, da su genocidni a da ih oni koji su to sve podrzavali ustvari "vole".

Licno navijam za DS ali da budem iskren, izgleda mi trenutno vrlo "mrka kapa" kad su u pitanju naredni izbori. A politika LDP (pristajemo na sve i odricemo se svega) ne moze u Srbij postati "mainstream" nikad...


pozz
jednacina jednacina 22:06 31.03.2008

Srbin takodje, ali

imas li ti problem sa tim da vise od dve trecine na Kosovu Albanci? Da nikakvim podelama Kosova ne bi mogao da dobijes znacajne celine u kojima nisu albanci vecina i opet dvo-trecinska? Da te trecine Albanaca ne zeli da postuje zakone Republike Srbije? Recimo da si neutralan sta bi ti uradio, posto ove dve strane ne mogu da se dogovore? A cilj je da nema krvoprolica. Eto samo si neutralan pa bi ... da ne nasstavljam dalje, a kamo li da imas neki interes? Propustene su neke prilike u zadnjih osam godina, ne bi tu bilo bog zna kakvih povoljnijih situacija, ai pretpostavljam da bi bilo podnosljivije pogotovo za te ljude na Kosovu!
doktorka doktorka 23:36 31.03.2008

Neka ovo

bude mesto za urlanje, mislim na nasticev blog. sto da ne, neka se ljudi isprazne.
Radovan Nastić Radovan Nastić 00:18 01.04.2008

Re: Neka ovo

Potpuno si u pravu.

Ovde nema jednoumlja.

Neka urlaju SVI !
madoxxx madoxxx 10:52 01.04.2008

Re: Srbin takodje, ali

Imam, u RS su vecina vise nego dvotrecinska Srbi - pa kamo nezavisna repulika Srpska?
ivana23 ivana23 23:58 31.03.2008

Branka Prpa:

"Краљевина Србија је склопила међународни уговор са Уједињеним краљевством 1913. године којим је Косово, Лондонским уговором припало Србији. Па зашто нико није ангажовао тимове историчара, зашто нико није питао амбасадора Велике Британије у УН, да ли он то сада поништава тај уговор?!"
30.3.2008.g.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:58 01.04.2008

politika...

ovo je iz politike?!?!?!
pa ja tu novinu ni u rukavicama ne uzimam u ruke taman da piše u njoj i recimo nenad prokić.
čovek se samo kopromituje.
kupuju se na kiosku a nisu novine!

ivana23 ivana23 08:20 01.04.2008

Re: politika...

ovo je iz politike?!?!?!

pa ja tu novinu ni u rukavicama ne uzimam u ruke taman da piše u njoj i recimo nenad prokić.

Kako ti je palo na pamet da je iz Politike?
Kakve veze ima gde je nesto stampano, ako je autenticno preneseno i ako je izgovorila merodavna osoba.
Jel to ono - kad nemam argumente protiv izjavljenog, onda ne priznajem jer je objavljeno u ....(dopisati).
Sjajan rezon, siri dalje.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana