Nostalgija| Politika

Čisto onako...

milos_secujski RSS / 03.09.2015. u 18:57

 oliver-dulic-aleksandar-vucic-pare-zivotinje-1345594204-200714.jpg

Do sada je za srpske političare postojala podela na bratsku Rusiju, prijateljski nastrojene zemlje i one treće kojima težimo i sa kojima moramo gajiti korektne odnose. Dolaskom Aleksandra Vučića na tron saznali smo da imamo prijatelja na sve strane a da toga, do njegovog dolaska, nismo bili ni svesni. I pored onog njegovog, sada već poznatog - “prvi put u istoriji Srbije”, imamo i - “moj prijatelj Orban/Vestervele/Cipras/Kurc...” (Ali niko ga nije pitao šta mu dođe Putin jer bi u tom slučaju preko usta morao da prevali reč - tata)

Iako niko normalan ne bi trebao da veruje u političa prijateljstva, Vučić ih ima na svakom koraku. I šta je tu loše? Pa loše je iz nekoliko razloga. Prvi, jer je politika igra interesa i nema mesta prijateljstvu. Druugi razlog je taj što ukoliko su i Vučić i sagovornik svesni toga (a verujem da je stranac svestan), to je otvoreno i sirovo licemerje i već u startu šutiranje ispod stola uz usiljeno smeškanje. A treći razlog je taj da ukoliko Vučić uistinu veruje u to prijateljstvo i da će to navodno prijateljstvo doneti benefita njegovoj državi, onda je on samo glup.


I dok govorimo o Vučiću koji je revolucionarno promenjen, kako nema ama baš nikakve veze sa onim old school Vučićem koji je zapravo olinjali vuk poispadalih zuba i na izdahu, ja počnem da listam novosadski Dnevnik iz perioda kada je premijer ministrovao. Tačan datum – 31. maj 1999. godine. Primerak Dnevnika sam kopirao iz nekih drugih razloga (trebaju mi tačni podaci iz tog perioda za nešto što pokušavam da napišem. Projekat, što bi rekle pevaljke), a ne sa namerom da napravim instant sprdnju. Jer, sa Vučićem i sramnom prošlošću kakvu je on imao to ni najmanje nije teško. Prepisaću samo deo članka koji me je zasmejao, a vi ćete, pretpostavljam, kao moji pametni prijatelji, razumeti o čemu se radi.


Dakle, nabasam na članak:



“Konferencija za štampu republičkog ministra za informisanje Aleksandra Vučića”


“Nikada nas neće okupirati”


“... Da bi potvrdio na koji način Zapadni mediji žele da ubrzaju propagandnu kampanju protiv Srbije i srpskog naroda, Aleksandar Vučić je predočio kakve su naloge dobili novinari i ekipe televizijske mreže Ci-en-ena, koji izveštavaju iz Jugoslavije, napominjući da su te informacije dobijene od naših prijatelja iz centrale Ci-en-ena iz SAD, a videćete da to ljudi iz Ci-en-ena ni slučajno neće negirati.”


- Je l' tako da nećete negirati?

- Tako je ministre.

 





Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana