Biz| Gost autor| Moj grad

ADŽAMIJA

mikele9 RSS / 04.05.2015. u 22:56

images?q=tbn:ANd9GcTCesISyCxUvKi1krwcWV5nB8aCQO3VvN02YgJFfXQz2fCqX7Xy4A 

 Gost autorst.jepan 

 

„Ne, Ilija, luda adžamijo, tebe hoće Arap prevariti!“

Mislim da ovaj potresni stih iz "Bolanog Dojčina" sjajno paše uz potresnu priču o Beogradu na vodi. 

-------------- 

Gospodin Muhamed Al Abar, vlasnik firme „Eagle hills“, investitor projekta "Beograd na vodi" (BNV), istrajno je Vučiću i Srbiji obećavao jedno, potom u ugovor turio drugo.
Tja.
Ni meni se ne dopada, ali u poslovnom svetu, taj se rad nikome ne zamera previše.
Rek'o pa porek'o - „business as usual“.

Dokle god ugovor nije potpisan, to „reko pa poreko“ skroz je legitimno - može se bez blama taktizirati, napipavati, blefirati, zavlačiti... A posle, kad je „contratto firmato“, e, onda taj rad više ne može, onda je to to, i ima se poštovati.

U real estate biznisu (o kojem, sticajem okolnosti, znam dosta) obavezna tačka mešetarskog repertoara je takozvana „fantastična ponuda“. Sastoji se u tome što agent u startu veže za sebe klijenta nekom izmišljenom, više nego povoljnom prilikom, a onda ga mic po mic hladi, iscrpljuje i sateruje u vremenski tesnac. u kojem ovaj postaje sve bezvoljniji i sve spremniji da prihvati realnu, pa i ispod-realnu cenu.

Suština tog rutinskog postupka je u emotivnom porobljavanju klijenta. Klijent je najčešće očajnik koji opsesivno veruje da će mu prodaja stana rešiti sve probleme, pa je logično to što se najače veže za onoga koji njegovu (najčešće jedinu) imovinu najviše ceni, Tako agent uspešno eliminiše konkurenciju, tj. sve druge agente i agencije. 

U ovom slučaju, Abarovo istrajno uveravanje da će u BNV uložiti 3,5 milijarde dolara, tipična je „fantastična ponuda“. Ne čudi što je Vučić nije prepoznao – nikad se čovek nije bavio biznisom. Što rekli za Adžamiju iz gornjerg citata „ono posla ni viđelo nije, a kamo li s kime učinilo“.

Čudi, medjutim, potpuno odsustvo panike među građanstvom. Svi bismo naime morali itekako paničiti, jer srpski posao veka, kao i tolike druge krupne poslove, ugovara početnik - enormno samopouzdan amater, gluv za sva upozorenja stručnih i iskusnih.

Prostodušnost s kojom se naš premijer baca u zagrljaj belosvetskih poslovnih ala, ono njegovo sunđer-bobovsko oduševljavanje i kliktavo obznanjivanje da je usmeno dogovoreni, i još nijednim papirom potvrđeni aranžman, za Srbiju fantastično povoljan, to nikako nije dobro za biznis, to se, čak ni u najsitnijim poslovima, prosto ne čini. Da je na pregovore s Arapinom poveo bilo kog nakupca s Kalenića, ova katastrofa se, garant, ne bi desila.

U prvom trenutku, Vučićeva adžamijska gorljivost možda i može da kod ponekog moćnog stranca izazove simpatiju, možda i neku tugaljivu nežnost, ali kasnije, kad od preslađenosti zabole nepca, tu gnjecavu blagonaklonost smenjuje potsmeh, potom i prezir, na kraju i poriv za gaženjem.

A to gaženje se, na očigled otupelih građana Srbije, upravo dešava. Prethodilo mu je Vučićevo ostrašćeno gaženje svih koji su se usudili da BNV nebulozu nazovu nebulozom. Svi smo mesecima bili ućutkivani i postiđivani njegovim posprdnim pitanjem „a imate li vi gospodo te tri milijarde dolara koje nam nude Arapi?“ 

-------------------

Svi znaju za „ponudu koju ne možeš odbiti“, onu sa konjskom glavom. Manje je poznata, ali jednako legitimna „ponuda koju ne možeš prihvatiti“. Ova Abarova, karikaturalno nepovoljna, pripada toj drugoj vrsti. Uveren sam da nije ni data s idejom da će biti prihvaćena – bilo bi odveć blesavo, već naprotiv, s podrazumevanjem da će biti odbijena.

Pa zašto ju je Abar onda dao? I zašto se te „ponude koje se ne mogu prihvatiti“ uopšte daju? Daju se onda kad bi neko da eskivira priču koja ga više ne zanima, a ne bi da ispadne kriv za kršenje dogovora:

„Jbg, ja teo, al’ oni odustali“.

Abar je shvatio je da je BNV priča, za koju je u početku možda i bio iskreno zagrejan, ipak luzeraj. Shvatio je to najverovatnije u trenutku kad od svojih kompanjona iz  odista moćne firme „Emar“, nije za taj projekat dobio očekivanu podršku. Ljudi s kojima je ortački iznedrio najvišu zgradu na svetu, otvoreno su mu rekli da ih nikakvo ulaganje u Srbiju ič ne zanima.

Ne mogu ni da zamislim kako je Abar bio zblanut kad su njegovi konačni uslovi, koji nisu bili nikakvi „uzmi ili ostavi uslovi“, već klasični „ostavi uslovi“, ipak prihvaćeni. Glatko su prihvaćeni, mada ono što je u finalu ponudio nije bilo nešto manje, nije bilo ni duplo manje, pa ni deset puta manje, nego je (objasniću) bilo približno 90 puta manje od onoga što je važilo do samog finala.

A odakle mi to „90 puta manje“? Pa evo: suma koju po ugovoru ulaže Abar, skoro je 12 puta niža od najavljivane (nije 3,5 milijardi, već 300 miliona, a zapravo nije ni tolika jer je pola od toga „pozajmica“), dok je rok izgradnje 7 do 8 puta duži (nije 4 godine, već 30 godina). Kad se to pomnoži - a da bi se došlo do benefita na godišnjem nivou, tu je logično množiti - onda je taj benefit zaista 90 puta manji.

Odnos ulaganje - profit je podjednako zapanjujući:

Srbija ulaže 65% novca + zemljište, a dobija 32% profita + ništa.
Abar ulaže 35% novca + ništa, a dobija 68% profita + kamate od kredita koji daje Srbiji.

------------ 

Imao bih (kao i mnogi građani Srbije) još koješta, ali dosta o tome, već je dosadno. Neću ni o arhitekturi i urbanizmu - struka je već rekla svoje, ali ako baš insistirate na mom mišljenju, ja na tu džambo staklariju, sviđala se ona meni ili ne, nikada ne bih spiskao nijednu ružnu reč. Naravno, samo kad bi bila realno moguća

Jer koju bi to konturu i vizuru grada BNV mogao da upropasti? Sem Kalemegdana i Saborne crkve, pa još malo uzvodno, do Brankovog mosta, tu nema ničeg za upropastiti, ničeg iole lepog ili markantnog. Treba uostalom videti gde su Londonci puknuli svoj Siti. Valjda nikom u svetu nije toliko kao njima stalo do tradicije, a ipak, dozvolili su da onaj krastavac „izdominira“ - zaseni čak i Sent Paula!

Ali za nas je ovde ključno zašto je Vučić Abarove komične uslove prihvatio.

Odgovor je jednostavan, zapravo jedini moguć: UCENA!

Istina, nije tu bilo nikakve konjske glave, pa ipak (strašno je to i reči), naš premijer je bio ucenjen - žestoko je ucenio samoga sebe.

Jer sve je stavio na tu jednu BNV kartu, uložio je u tu priču, nepotkrepljenu bilo kakvom garancijom, sav svoj politički kapital, sa svim relevantnim ljudima se zbog nje posvadjao, pa mu je stoga (čak i ako zanemarimo sujetu) odustajanje bilo apsolutno nemoguće:

Ili će se to graditi, ili "ode glava". 

U toj situaciji ni zabezeknuti Abar više nije imao kud - morao je i on da potpiše.
Ustvari, verujem da se brzo pribrao:

„Jeste luzeraj, al’ što da ne – uveseljavaću tom anegdoticom društvo u Abu Dabiju. Uostalom, neću uložiti ni cvonjka, izgradiću samo ono što unapred prodam, a za ostalo... pa videću. Dobio sam 20 godina fore da se premišljam da li da, nakon prvih par zgrada, nastavlm da u taj plac, za koji neću plaćati nikakvu zakupninu, i dalje zabadam ašovče.

A u međuvremenu... ko zna, možda će jednom posvuda zveketati atomske s leva, i atomske s desna, a samo po Beogradu neće zveketati ništa. Onda će Beograd postati najpoželjnije stanište, a ja ću imati ekskluzivno pravo da tu gradim kako mi se ćefne“.

--------------------- 

Vidim, udavih, a nisam napisao ni pola od onoga što sam nameravao.
Mada je, kad bolje razmislim, možda bilo dovoljno i ovo:

 

Poštovani gospodine Vučiću,

Ugovor o Beogradu na vodi još nije pravosnažan, još imate šansu da ovo ponižavanje Beograda i Srbije elegantno prekinete. 

U svojstvu prosečnog Beograđanina, obraćam Vam se s molbom da upotrebite svoj golemi neformalni uticaj, i da Komisiju za zaštitu konkurencije zamolite da taj ugovor poništi.

Formalni, ujedno i suštinski razlog za poništenje ugovora, svakom je očigledan i prihvatljiv: konkurencije nije ni bilo.

Još bolje, dozvolite članovima Komisije da rade po savesti i zanatu, a oni će već i sami znati šta im je činiti.

Sve najbolje, St.Jepan.

  

Ostali tekstovi istog autora na blogu b92

 

 

 

 



Komentari (238)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:13 04.05.2015

Решење питалице:

Београд на води је еСеНеСовски пандан некадашњих приватизација цементара, банака, предузећа у стечају... То је вода са које ће се они напити.
nowhereman nowhereman 09:45 05.05.2015

Re: Решење питалице:

Београд на води је еСеНеСовски пандан некадашњих приватизација цементара, банака, предузећа у стечају... То је вода са које ће се они напити.


Ako je tako, a po svemu izgleda da je tako, onda će BNV biti (osim izvora pitke vode) i kamenčina, koja će im se, kad-tad na glavu strovaliti.

(Baš kao što su se cementare i stečajevi strovalili Tadićevima, nešto ranije.)


petargli petargli 23:15 04.05.2015

bice kako biti mora

Cuvajte se raje sirotinje:
kad ustane kuka i motika,
bice Turkom po Mediji muka,
u Samu ce kade proplakati,
jera ce ih raja ucv'jeliti.
Dr M Dr M 23:44 04.05.2015

Zabrinut sam...


Crni Barba Stipe i Mikele, osvanućete na naslovnoj onog što se predstavlja kao novine i na programu onog što se predstavlja kao televizija!

Zar ne znate da živite u državi u kojoj je traganje za istinom subverzija a iznošenje argumenata podrivanje vlasti?

I onda ovakav tekst!
st.jepan st.jepan 00:32 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Dr M

Crni Barba Stipe i Mikele, osvanućete na naslovnoj onog što se predstavlja kao novine i na programu onog što se predstavlja kao televizija!

I ti ćeš.
Jer si čitao.
Zar ne znate da živite u državi u kojoj je traganje za istinom subverzija a iznošenje argumenata podrivanje vlasti?

Pa ne znam da li je ovo istina.
Meni se učinilo da je tome tako.
A dozvoljavam da je i gore.
I onda ovakav tekst!

'Si stvarno zabrinut?
Da brisnem?

Ja doktore slušam.
blogovatelj blogovatelj 00:58 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Zar ne znate da živite u državi u kojoj je traganje za istinom subverzija a iznošenje argumenata podrivanje vlasti?


Dokle imate nameru da lupetate ovakve stvari?
Ne mogu da otvorim internet a da mi se ne promoli tekst ovakve vrste, u kome se kuka na BNV, a vi tupite li tupite sa cenzurom.
Kako mislite da iko za vas glasa ako se ponasate kao kreteni?
Stjepane, nemam nista protiv tvog teksta, ovo je nacelna primedba doktoru koji samo nesto kuka na neke cenzure ne shvatajuci da rdjavom q i ... Da ne lajem...
Dr M Dr M 06:56 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Stjepane, nemam nista protiv tvog teksta, ovo je nacelna primedba doktoru koji samo nesto kuka na neke cenzure ne shvatajuci da rdjavom q i ... Da ne lajem...


Tišina tamo!!!

Blogovatelju, živiš napolju pa ne vidiš cenzuru, baš zbog cenzure.

Nema priče o spornim doktoratima, nema o helikopteru, nema o odgovornosti za štetu od poplava, nema..., da ne nabrajam. Ko god zine protiv vlasti pojavi se na stranicama nekog blatoida ili na kanalima Pinkische Beobachtera..

Istovremeno, poslanicima opozicije se svakodnevno isključuju mikrofoni u pola reči, ili im se ne daje pravo na repliku, ili se ometaju na druge načine.

Predsednik vlade se, za godinu dana koliko je to što je, samo dva puta pojavio pred Skupštinom da odgovara na pitanja poslanika, a mora svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.

Novinari su, skoro svi, ili zastrašeni ili kupljeni, ostali nalaze mesto na malo gledanim kanalima i niskotiražnim novinama.

Kritička misao se povukla na Twitter a tamo je dočekuje armija od nekoliko stotina plaćenih botova. Da li si čitao nešto o tome u Informeru ili gledao na Pinku?

Ne mora da piše Censored da bi bilo censored. Može i TIŠINA TAMO!!!


Dr M Dr M 06:57 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Crni Barba Stipe i Mikele, osvanućete na naslovnoj onog što se predstavlja kao novine i na programu onog što se predstavlja kao televizija!

I ti ćeš.
Jer si čitao.


Ako, vredelo je!
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 07:19 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

blogovatelj

Stjepane, nemam nista protiv tvog teksta, ovo je nacelna primedba doktoru koji samo nesto kuka na neke cenzure ne shvatajuci da rdjavom q i ... Da ne lajem...


Blogovatelju, mogu da razumem da si furao pricu da nema cenzure pre godinu dana, kad mozda jos ponekom i nije bilo jasno sta se dogadja. Ali sada, posle skoro godinu dana od kada je Vucic krenuo cizmom, bi vec i tebi u Kanadi trebalo da bude jasno kakva je situacija sa medijima.
I jos nastupas sa neke visine gde ti nama objasnjavas...smesno bre...da ne lajem

Eno ti dole Brajovicev tekst pa vidi. Ni na ovom j@#$%nom blogu ne moze da se oglasi Bojana Maljevic, i nikom nista. Sramno!

E pa ja se do daljnjeg iz protesta prema sramnoj politici B92, kuce zbog koje smo demonstrirali kada su nam nudili smesna i uvredljiva objasnjenja o koaksijalnom kablu, necu vise ovde oglasavati. A ova sadasnja objasnjenja o nestajanju emisija su jednako smesna i uvredljiva. Jedina razlika je u tome sto je cak i Milosevic imao dovoljno razuma da ustukne posle takvih diktatorskih poteza, a ovaj sadasnji diktator ne namerava.

Sto se B92 tice, SRAMNO!!! Sramno za novinare ove kuce koji pristaju na ovo! Sram vas bre bilo! Niste dostojni one borbe za nezavisnost medija koju su ljudi jednom izneli da bi vi mogli slobodno da se oglasavate.

Dr M Dr M 07:42 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

ja se do daljnjeg iz protesta prema sramnoj politici B92, kuce zbog koje smo demonstrirali kada su nam nudili smesna i uvredljiva objasnjenja o koaksijalnom kablu, necu vise ovde oglasavati.


I pogrešićeš..

Vlast i želi da se svi naljutimo pa ućutimo.

Naprotiv, treba da vrištimo, svuda i na svakom mestu, dok im uši ne otpadnu.

Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 08:51 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Dr M
ja se do daljnjeg iz protesta prema sramnoj politici B92, kuce zbog koje smo demonstrirali kada su nam nudili smesna i uvredljiva objasnjenja o koaksijalnom kablu, necu vise ovde oglasavati.


I pogrešićeš..


Mozda. Ali sta ja drugo mogu da ucinim? Ne zelim da svojim oglasavanjem i kliktanjem podrzavam vise ovaj medij. B92 je odavno srozao svoj nivo, ali hajde, tolike godine uz njega...pa covek i proguta neke stvari. Ipak, covek negde mora da povuce liniju.

Vlast i želi da se svi naljutimo pa ućutimo.

Naprotiv, treba da vrištimo, svuda i na svakom mestu, dok im uši ne otpadnu.



Znam i to da zele da svi ucute. Pa neka se sete one anegdote sa Milosem Obrenovicem, sta biva kad se narod ucuti. A sto se mene tice, ne moram ja da pisem na B92, mogu ja da vristim i na drugim mestima.
A sve vise im se to i dogadja, ljudi koji im psuju mater po autobusima i prodavnicama, neki sebi u bradu, a neki i na sav glas.

Ne zelim, opet kazem, da ucestvujem u stvaranju privida da je sve normalno.
Dr M Dr M 08:56 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Ne zelim, opet kazem, da ucestvujem u stvaranju privida da je sve normalno.


Razumem Te ali mi je žao...

...što je okolo sve manje finog sveta.

Pozz
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 09:26 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Dr M
Ne zelim, opet kazem, da ucestvujem u stvaranju privida da je sve normalno.


Razumem Te ali mi je žao...

...što je okolo sve manje finog sveta.

Pozz


Hvala doktore .

Pozdrav.
angie01 angie01 10:05 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Ne zelim, opet kazem,


gde ces bre, Anonimni, pa svi normalni su vec otisli na razne nacine, rasprsili se, svi na nekim svojim malim ostrvima plutaju, jer su dopustili da normalnost i pristojnost budu nezeljene kategorije, dok ovi sa druge strane popunjavaju i sabijaju redove.
Hansel Hansel 10:17 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Anonimni Pojedinac
Eno ti dole Brajovicev tekst pa vidi. Ni na ovom j@#$%nom blogu ne moze da se oglasi Bojana Maljevic, i nikom nista. Sramno!

Молим само за објашњење овога, без обзира на обећање. Може и на ПП. Да ли негде пише да Бојана то није могла да објави на Блогу?
blogovatelj blogovatelj 10:17 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Eno ti dole Brajovicev tekst pa vidi. Ni na ovom j@#$%nom blogu ne moze da se oglasi Bojana Maljevic, i nikom nista. Sramno!


Ja sam na ovom blogu duže od pet godina, pa ne mogu da se oglasim.
A Klint Istvud dobio zbog zasluga za narod.
Serem vam se i u pravednost i u kriterijume.
Vidim da ste teško bolesni.
Želim vam brz oporavak.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 10:25 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Hansel
Anonimni Pojedinac
Eno ti dole Brajovicev tekst pa vidi. Ni na ovom j@#$%nom blogu ne moze da se oglasi Bojana Maljevic, i nikom nista. Sramno!

Молим само за објашњење овога, без обзира на обећање. Може и на ПП. Да ли негде пише да Бојана то није могла да објави на Блогу?

Ханселе -- пише, АЛИ само за оне који желе да читају и имају став.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 10:33 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

blogovatelj
Eno ti dole Brajovicev tekst pa vidi. Ni na ovom j@#$%nom blogu ne moze da se oglasi Bojana Maljevic, i nikom nista. Sramno!


Ja sam na ovom blogu duže od pet godina, pa ne mogu da se oglasim.
A Klint Istvud dobio zbog zasluga za narod.
Serem vam se i u pravednost i u kriterijume.
Vidim da ste teško bolesni.
Želim vam brz oporavak.


Ne mozes da se oglasis?
Onda ja mora da haluciniram da ovo pise blogovatelj.

I hvala na dijagnozi, o pravedni i fini mudrace.
Nego, sta ti mislis da je razlog zasto najedanput Bojana Maljevic ne moze vise da se oglasava na Blogu, ako nije cenzura? Onako, wild guess?
Opao joj kvalitet tekstova?

Hansel
Anonimni Pojedinac
Eno ti dole Brajovicev tekst pa vidi. Ni na ovom j@#$%nom blogu ne moze da se oglasi Bojana Maljevic, i nikom nista. Sramno!

Молим само за објашњење овога, без обзира на обећање. Може и на ПП. Да ли негде пише да Бојана то није могла да објави на Блогу?


Sa Brajovicevog pretposlednjeg bloga.

P.S. Предрага Брајовића

Текст је пренесен без знања Бојане Маљевић.

Будући да она као ауторка није у могућности да уђе на свој Б92 блог-налог и ту објави текст, иако је у неколико наврата настојала обраћањем уредништву и модерацији мејловима да разреши недоумицу да ли је узрок томе технички проблем или новоустановљени критеријум политичке подобности блог-аутора, текст ће бити затворен за коментаре, осим ако ауторка не буде захтевала супротно.


Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 10:40 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

angie01
Ne zelim, opet kazem,


gde ces bre, Anonimni, pa svi normalni su vec otisli na razne nacine, rasprsili se, svi na nekim svojim malim ostrvima plutaju, jer su dopustili da normalnost i pristojnost budu nezeljene kategorije, dok ovi sa druge strane popunjavaju i sabijaju redove.


Vreme je da vlasnik B92 pocne da razmislja da li mu se isplati da B92 bude tek jos jedno rezimsko glasilo, a ovo ce biti moj mali doprinos tome.
angie01 angie01 10:41 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Nego, sta ti mislis da je razlog zasto najedanput Bojana Maljevic ne moze vise da se oglasava na Blogu,


koliko vidim, Bojana je i dalje na spisku vip blogera- mozda je problem tehnicke prirode, nemampojmakoje, izgleda da nikome ne stizu ti mailovi i pp, u stvari mi vise ne znamo ko o blogu brine,...mora da postoji neki administrator, barem,...e sad, kako se njemu pise,...lepo bi bilo da nam se neko obrati i objasni sta se desava.

na istom spisku postoje imena i mnogih drugih blogera koji se godinama ne oglasavaju, ne znam da li i oni mogu da pristupie svojim profilima?
...mozda se nesto u medjuvremenu menjalo, ...to bi sve bolje objasnili maxa, Uros,...
angie01 angie01 10:43 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Vreme je da ljudi sa B92 pocnu da razmisljaju da li im se isplati da bude rezimsko glasilo, a ovo ce biti moj mali doprinos tome.


ma razumem ja tebe, al ti izgleda ne razumes mene- ovako bi svi mogli da odemo, i to bi bilo to,...pa pojedinacno na nekim mestima nesto rekli, dok se ne bi potpuno povukli u svoju ilegalu, koja je vec ionako dramaticna za sve one koji ne pripadaju nekom politckom miljeu i estradi.
angie01 angie01 10:43 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

duplo.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 10:47 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

angie01
koliko vidim, Bojana je i dalje na spisku vip blogera- mozda je problem tehnicke prirode, nemampojmakoji, izgleda da nikome ne stizu ti mailovi i pp, u stvari mi vise ne znamo ko o blogu brine,...

:))))))))))))))))
angie01 angie01 10:54 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

:))))))))))))))))


pa, kazi onda,...ja stvaro nemam pojma kome stizu pp pod moderator, urednica,...niti vidim na impresumu ko je za blog zaduzen.
mikele9 mikele9 10:59 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Crni Barba Stipe i Mikele, osvanućete na naslovnoj onog što se predstavlja kao novine i na programu onog što se predstavlja kao televizija!

Zar ne znate da živite u državi u kojoj je traganje za istinom subverzija a iznošenje argumenata podrivanje vlasti?

I onda ovakav tekst!

Dragi moj prijatelju, prethodno pročitao na njegov zahtev i mislim da je ovo jedno sasvim pristojno i civilizovano pismo koje nikoga ne vređa. Moj drugar iznosi svoj stav glede Beograda na vodi, na šta kao građanin ove zemlje ima svako pravo.
Nego, bačio ga je i na FB! To je malčice opasnije, sve se nadam da je ovo što zvoni na vratima poštar!
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 11:10 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

angie01
Vreme je da ljudi sa B92 pocnu da razmisljaju da li im se isplati da bude rezimsko glasilo, a ovo ce biti moj mali doprinos tome.


ma razumem ja tebe, al ti izgleda ne razumes mene- ovako bi svi mogli da odemo, i to bi bilo to,...


Svi i treba da odu. Pa kad broj klikova padne na zanemarljiv, nek vlasnik razmislja da li mu je bilo pametno da bude 58. rezimski medij ili prvi opozicioni. Posto ovde neki kazu da je sve to zbog finansijskog interesa, onda je jedini nacin borbe protiv toga da mu to vise ne bude finansijski interes.

Toliko od moje malenkosti. Od mene je i onako dobio vec isuvise klikova.
angie01 angie01 11:21 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Pa kad broj klikova padne na zanemarljiv,


ja nesto kapiram da je blog ilegalni deo kompanije,(iako zbog njega i foruma ljudi uposte dolaze na sajt), nikoga nije bas puno briga, sve sto je tu nastalo je od pre, a ovo je samo neki nastavak, da tako kazem, ljudi navikli tu da dolaze, jer je jos uvek mesto gde su okupljeni da nesto kazu- to sam ti htela reci.
nowhereman nowhereman 13:17 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...


Naprotiv, treba da vrištimo, svuda i na svakom mestu, dok im uši ne otpadnu.


blogovatelj blogovatelj 16:41 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Nego, sta ti mislis da je razlog zasto najedanput Bojana Maljevic ne moze vise da se oglasava na Blogu, ako nije cenzura? Onako, wild guess?


Nemaš pojma koliko me zabole što ona ne može da se oglasi. Ne mogu ni Omega ni Lambros.
Da se opet ne bi pogrešno razumeli, njeni blogovi su mi se dopadali.
B92 je privatna firma i sama odlučuje koga će staviti za autora, hoće li ikoga staviti za autora, ili nikoga neće staviti za autora. U njih je i nož i pogača, sami odlučuju, svojim novcem.
Ako si toliko glup pa da to ne razumeš, tebi pomoći nema. Nisi se još navikao na kapitalizam, to je problem, a ne cenzura. Ti i mnogi drugi. I ja vam to uporno ponavljam, samo ste još uvek nesvesni. Što te nesvest bude duže držala, tim gore po tebe.

A ovo...

Ne mozes da se oglasis?
Onda ja mora da haluciniram da ovo pise blogovatelj.


Ovo je tek vrhunac retardiranosti, dizvineš na izrazu. Pa eno i komentara doktora Em i tvojih i Bobićevih blogova i glavu mi probiste kako je BNV propast. Pa gde je tu cezura, a?
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 17:53 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

blogovatelj
Nego, sta ti mislis da je razlog zasto najedanput Bojana Maljevic ne moze vise da se oglasava na Blogu, ako nije cenzura? Onako, wild guess?


Nemaš pojma koliko me zabole što ona ne može da se oglasi. Ne mogu ni Omega ni Lambros.
Da se opet ne bi pogrešno razumeli, njeni blogovi su mi se dopadali.
B92 je privatna firma i sama odlučuje koga će staviti za autora, hoće li ikoga staviti za autora, ili nikoga neće staviti za autora. U njih je i nož i pogača, sami odlučuju, svojim novcem.
Ako si toliko glup pa da to ne razumeš, tebi pomoći nema. Nisi se još navikao na kapitalizam, to je problem, a ne cenzura. Ti i mnogi drugi. I ja vam to uporno ponavljam, samo ste još uvek nesvesni. Što te nesvest bude duže držala, tim gore po tebe.

A ovo...

Ne mozes da se oglasis?
Onda ja mora da haluciniram da ovo pise blogovatelj.


Ovo je tek vrhunac retardiranosti, dizvineš na izrazu. Pa eno i komentara doktora Em i tvojih i Bobićevih blogova i glavu mi probiste kako je BNV propast. Pa gde je tu cezura, a?


Dokaz da nema cenzure je da Bobic i ja mozemo da pisemo o BNV? I pitas gde je tu cenzura?
A kad ti se navede da neko ne moze da pise ti kazes boli me dupe.
Ja ne znam, ti ili ne razumes sta je cenzura, ili se pravis da ne razumes.

Pazi, mozes ti da se hvatas samo za primere koji se uklapaju u tvoju teoriju, i da zmuris na one koji se ne uklapaju, i to je ok, samo nemoj da se onda cudis sto ne vidis neke stvari.

Inace, ako postoji nesto sto bi u debatovanju bio znak kapitulacije, to bi bilo nazivanje sagovornika glupim, retardiranim, kretenom, deljenje dijagnoza i slicno. Debatni ekvivalent obaranja kralja u sahu. Izraz ciste nemoci i poziv na razmenu uvreda. Ukratko, kraj diskusije.
isidora.k isidora.k 18:22 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Eno ti dole Brajovicev tekst pa vidi. Ni na ovom j@#$%nom blogu ne moze da se oglasi Bojana Maljevic, i nikom nista. Sramno!
Молим само за објашњење овога, без обзира на обећање. Може и на ПП. Да ли негде пише да Бојана то није могла да објави на Блогу?

Tekst "PRETNJA OPEROM" Brajović je zaključao sa obrazloženjem da Bojana Maljević nije "politički podobna kao autor" i sada svi : "Širi dalje" .

Posle "alibija" Gordane Čomić , Rodoljuba Šabića , reagovaću ovde jer je tekst "PRETNJA OPEROM" čista manipulacija samo još jednom "Zvaničnom verzijom smrti Miloševićevog režima" .

Osudila sam i političare, pre svih ministra policije i premijera koji su svojim izjavama svesno i namerno doprineli u sticanju utiska da se dogodilo ubistvo a ne samoubistvo , što je detaljnom istragom utvrđeno pre više od dve decenije .


Uopšte ne ulazeći sada u motive ministra policije , ministra odbrane ili premijera Srbije ("Slučaj smrti P.G." nije tema bloga) , bez straha i uznemirenosti :

Predrag Gojković je prema objavljenim zvaničnim dokumentima na koje se "elita" demokratske misli i ljudskih prava poziva , ubijen od strane IZAZITO VISOKOG MOMKA koji je pucao iz pištolja Saše Jankovića u lice Predraga Gojkovića koji je stajao sa rukama u farmerkama .

Potrebna je dopuna dokaza da se podigne optužnica protiv ubice i pomagače ubice , kao i svih za koje se utvrdi da su odgovorni za FINGIRANO SAMOUBISTVO.

Kako komentarisati konstataciju spikera iz drugog minuta emisije, u kojoj kaže da je čovek poginuo u stanu Zaštitnika građana Saše Jankovića, iako je poginuo, pre 22 godine, u stanu tadašnjeg studenta Saše Jankovića?


Ne sme se mešati student koji je paradirao tamo nekih mračnih i groznih devedesetih sa pištoljima sa ombudsmanom kome se narod zahvaljuju čak i za primljenu vakcinu .

Stavljati u istu ravan porodicu Gojković sa roditeljima Dade Vujasinović nije časno , ali je politički poželjno. Dada je bila novinarka koja je stradala zbog onoga što je radila. Znamo to i ti i ja. Iza njenog (samo)ubistva stoji ista ona mašinerija koja je kasnije došla glave Slavku Ćuruviji i Ivanu Stamboliću. Smrt Predraga Gojkovića sa njima nema nikakve veze.




Sramota kako se u Srbiji nastavlja " javno satiranje " žrtava i njihovih oorodica !
Hansel Hansel 18:25 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Anonimni Pojedinac
P.S. Предрага Брајовића
Текст је пренесен без знања Бојане Маљевић.

Будући да она као ауторка није у могућности да уђе на свој Б92 блог-налог и ту објави текст, иако је у неколико наврата настојала обраћањем уредништву и модерацији мејловима да разреши недоумицу да ли је узрок томе технички проблем или новоустановљени критеријум политичке подобности блог-аутора, текст ће бити затворен за коментаре, осим ако ауторка не буде захтевала супротно.

Ја синоћ прочитао текст и напомену да је пренесен без знања ауторке (даље нисам читао ), а јутрос нисам имао времена да поново ишчитавам. Извињавам се, нарочито Брајовићу, изгледа да му је скочио притисак. (Став, наравно, имам. ) С тим што је занимљиво да је текст објављен без знања ауторке, али се има информација да она није у могућности да уђе на свој налог, што може да значи свашта, поред осталог да је заборавила лозинку. Зато, Анонимни, не брзај.
blogovatelj blogovatelj 18:26 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

A kad ti se navede da neko ne moze da pise ti kazes boli me dupe.
Ja ne znam, ti ili ne razumes sta je cenzura, ili se pravis da ne razumes.


Ne, nego ti ne znaš šta je cenzura.
Ako sam ja gazda B92 i ja kažem da Bojana Maljević neće pisati na blogu B92, a Klint Istvud hoće, to je moja odluka, jer su i pare koje sam uložio moje. To nije cenzura.
Jel teško da se razume? U tome i jeste poenta privatnog vlasništva. Kad CNN pljuje severnokorejskog predsednika, pa korejski ambasador uloži protest Obami, ovaj mu elegantno odgovori "ja sa tim nemam ništa, to je privatna firma, njihove pare, sami rade šta žele" i tako elegantno odjebe sagovornika.
E pa isto je i sa B92. Da se ja pitam ja bih dozvolio Bojani, a Klintu ne bih nikad dozvolio da piše ovde. Ali se ja ne pitam, pita se onaj ko je pljuno pare.
Tako i ti. Prodaj kuću, uzmi kredit, zaposli Olju Bećković, ona neka dovodi Dr M-a da besedi u njenim emisijama i ima da se namlatite para svi. Bog da vas vidi.
Evo na primer, ima jedan u Kragujevcu, za njega cenzura ne važi nikada. Našao sponzore, napravio kabare, priča šta mu volja, uzima parice. Divota.
Ako on može, može svako.



Šta sam ono teo da kažem. Da. Nema cenzure, nego vi halucinirate. To vam od starta pričam. Nego vam je sad zajebano mnogo, nije kao kod Slobe i kao kod Tita, gde je bio jedan diktator, pa si znao koga da upljuneš. Sad recimo ima ovaj JKT2010 i Krstić , pa oni kažu "nije bre ovaj Vučić toliko loš" a ima i Frihend koji tvrdi "Vučić isti Hitler" pa se svako onda pronađe gde želi, u nekoj od političkih opcija. A u ovoj vašoj se ne pronalazi baš niko, pa vam krivo, pa cvilite "cenzura"
Al kad bi se gađali autobusima.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 18:28 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

angie01
Pa kad broj klikova padne na zanemarljiv,


ja nesto kapiram da je blog ilegalni deo kompanije,(iako zbog njega i forume ljudi uposte dolaze na sajt), nikoga nije bas puno briga, sve sto je tu nastalo je od pre, a ovo je samo neki nastavak, da tako kazem, ljudi navikli tu da dolaze, jer je jos uvek mesto gde su okupljeni da nesto kazu- to sam ti htela reci.


Tim pre, ako je tako, tim pre.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:46 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

I jos nastupas sa neke visine gde ti nama objasnjavas...smesno bre...da ne lajem


Blogijevo nastupanje za visine uvek treba gledati sa izvesnom dozom zajebancije. Čovek je prosto impulsivan, i kao i svaka druga Srbenda ovde, voli da kenja i popuje. Ali nije zlonameran.

Mislim da se u ovom slučaju razulkuje šta se pod cenzurom smatra u Srbiji, a šta u Kanadi. I forma cenzure na koju kuka Dr. mislim da nije vidjena u Kanadi.
angie01 angie01 18:54 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Tim pre, ako je tako, tim pre.


pa dobro, evo odemo i?...samo smo ucutali.

ovaj blog su napravili onim sto jeste, oni koji ovde pisu- i autori i komentatori i to sto je cela stvar devalvirana je posledica nemanja sluha da je nastalo mesto na kome se moze razgovarati, voditi diskusija, ukazivati na stvari, a sa toliko korisnika,...bez obzira na sve, ljudi ipak jos uvek ovde dolaze...
blogovatelj blogovatelj 19:12 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Mislim da se u ovom slučaju razulkuje šta se pod cenzurom smatra u Srbiji, a šta u Kanadi. I forma cenzure na koju kuka Dr. mislim da nije vidjena u Kanadi.


Cenzura je uvek ista. Svuda. Ako ti sistem i vlasti ne dozvolljavaju da iskažeš svoje nezadovoljstvo njihovim vladanjem.
Pogledaj šta se piše po blogovima i šta se komentariše, pa će ti biti jasno ima li cenzure ili ne.
A evo i Gospod Bog mi poslao znak. Bujoševića izabralo za generalnog direktora RTS. Sad mi ti Pajče reci, pošto ove ostrašćene iz Srbije ne smem ni da pitam, šta misliš koliko će vremena proći a da na blogu nećemo moći da živimo od pljuvanja tog istog Bujoševića? A do sada nisam slova ovde o njemu pročitao. Do sada nikome nije smetao, a od sada će smetati svima.
Dobro, reći ćeš, ali do sada nije bio generalni direktor RTS-a. Tačno. Ali ako neko nije valjao, taj nije valjao ni pre ni posle.
Šta ovim hoću da kažem? Evo šta hoću. Najlajkovaniji komentar na B92 vest o izboru imenovanog glasi

Bio uz prethodnu a sada uz novu vlast. Gledao sam njegov intervju sa Vucicem, samo sto se nije izvinjavao sto uopste mora nesto da ga pita.
A ovamo glumi nekog nezavisnog novinara.


I trenutno ima 182 lajka. Pa jebote, ako je bio takva uvlaka, kako pre niko ni slova o tome na blogu nije napisao?
Reći ću ti. Mnogo ih ima ovde što pišu po direktivi. Pa će sutra da dobiju direktivu i već od prekosutra krenuće lavina. Evo, živi bili pa videli. Ima i druga Srbija svoje botove.
Ali, da budem iskren, nije samo do direktive. Ima i ono što je želja u Srbalja da se visok unizi i da se čist upljuje. Znaš ko je ovo reko? Dobrica Ćosić
Hansel Hansel 19:33 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

blogovatelj
Ne, nego ti ne znaš šta je cenzura.
Ako sam ja gazda B92 i ja kažem da Bojana Maljević neće pisati na blogu B92, a Klint Istvud hoće, to je moja odluka, jer su i pare koje sam uložio moje. To nije cenzura.

Блоги, то можда није дословно цензура, али сигурно има неко друго име. Како се зове када неко ко реално има моћ да нешто објави због неког интереса или обавезе према ономе кога би то што би објавио угрозило, или на тражење тог неког, не објави то нешто? Мислим, то је најпростији пример, а није хипотетички. Цензура данас има више лица и довољне слободе медија једноставно нема ако се не може слободно објавити мишљење или чињеница (и није то почело са овом владом, као што ни Пинк није неколико година апстинирао од "информативног програма", како је написала Бојана Маљевић; можда ни цела година није била прошла од 5. октобра, а Пинк је постао наопака пропагандна база Д(О)С-а, а тадашњи неформални уредник сада је солидно позициониран у градској власти (Београда)). Можда је код мишљења ствар донекле компликоваана јер мишљења и говора има свакаквих па и патолошких и патогених, а и чињенице могу да буду тенденциозно филтриране, па се не би рекло да је слободан медиј који је потрчао да објави оно што је у првом тренутку добио од МУП-а (или неког блиског му), а није питао шта још ту има или нема, онај који није нашао места неком АЛИ (специјално за Брајовића). Исто као што нису слободни (или су пак толико покварени) ни они који ни речи не проговарају о реалним контрадикторностима једне "давно завршене истраге" и који прећуткују да су несрећни родитељи покушавали да обавесте Скупштину пре оба избора ЗГ (постоји и скупштински стенограм који то доказује).

Скоро с које год стране да се погледа, сведоци смо једне одвратне приче и селективних слепила неколико групација, зависно од тога којој политичкој опцији су ближи. Ја сам у једном тренутку помислио да је неко можда некада и постављао и на ту функцију особу која се може дискредитовати ако превише полети. Не знам да ли је то моја параноја подстакнута, мислим, Либконзовим сведочењем о начинима квалификовања за политичке позиције, али тако се некако наместило. (Мало сам се превише надовезао на почетни одговор Блогију, већи део реплике нема директне везе с његовим коментаром.)
Hansel Hansel 19:42 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

blogovatelj
Šta ovim hoću da kažem? Evo šta hoću. Najlajkovaniji komentar na B92 vest o izboru imenovanog glasi

Bio uz prethodnu a sada uz novu vlast. Gledao sam njegov intervju sa Vucicem, samo sto se nije izvinjavao sto uopste mora nesto da ga pita.
A ovamo glumi nekog nezavisnog novinara.

I trenutno ima 182 lajka. Pa jebote, ako je bio takva uvlaka, kako pre niko ni slova o tome na blogu nije napisao?

Какве сада има везе Блог с коментаром на вест? Свеједно, ако неко ни овај тада није написао било где нешто слично, то може бити и зато што тада Бујошевића није сматрао нарочито битним. А сада је постао прилично битан, па се све гледа кроз лупу. Мислим, ово је најбеневолентније тумачење, не тврдим да је тако.
nim_opet nim_opet 20:50 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

pa korejski ambasador uloži protest Obami, ovaj mu elegantno odgovori "ja sa tim nemam ništa, to je privatna firma, njihove pare, sami rade šta žele" i tako elegantno odjebe sagovornika.


Ovako:

1) Ne znam koji to severnokorejski ambasador moze da ulozi protest Obami, jer DPRK, iliti Severna Koreja nema akreditovanog ambasadora u Vasingtonu.

2) I da je je ovaj slucaj fakticki ispravan, upravo uocavas VELIKU razliku izmedju toga sta "Obama" kaze ("nemam ja sa tim nista" i sa onim sto se desava u Srbiji (gde gospodar ne samo sto ima sta da kaze, nego to i govori, sto licno, telefonom novinaru, sto urednicima i vlasnicima, usmeravajuci tokove novca).


emsiemsi emsiemsi 21:44 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Anonimni Pojedinac
Dr M
ja se do daljnjeg iz protesta prema sramnoj politici B92, kuce zbog koje smo demonstrirali kada su nam nudili smesna i uvredljiva objasnjenja o koaksijalnom kablu, necu vise ovde oglasavati.


I pogrešićeš..


Mozda. Ali sta ja drugo mogu da ucinim? Ne zelim da svojim oglasavanjem i kliktanjem podrzavam vise ovaj medij. B92 je odavno srozao svoj nivo, ali hajde, tolike godine uz njega...pa covek i proguta neke stvari. Ipak, covek negde mora da povuce liniju.

Vlast i želi da se svi naljutimo pa ućutimo.

Naprotiv, treba da vrištimo, svuda i na svakom mestu, dok im uši ne otpadnu.



Znam i to da zele da svi ucute. Pa neka se sete one anegdote sa Milosem Obrenovicem, sta biva kad se narod ucuti. A sto se mene tice, ne moram ja da pisem na B92, mogu ja da vristim i na drugim mestima.
A sve vise im se to i dogadja, ljudi koji im psuju mater po autobusima i prodavnicama, neki sebi u bradu, a neki i na sav glas.

Ne zelim, opet kazem, da ucestvujem u stvaranju privida da je sve normalno.

Шта те брига за Б92 !?
Ти треба да пишеш шта имаш да напишеш (где год ти се укаже прилика) због себе и оних којима желиш добро !
Јебе ти се за Б92.
emsiemsi emsiemsi 21:51 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

srdjan.pajic
I jos nastupas sa neke visine gde ti nama objasnjavas...smesno bre...da ne lajem


Blogijevo nastupanje za visine uvek treba gledati sa izvesnom dozom zajebancije. Čovek je prosto impulsivan, i kao i svaka druga Srbenda ovde, voli da kenja i popuje. Ali nije zlonameran.

Mislim da se u ovom slučaju razulkuje šta se pod cenzurom smatra u Srbiji, a šta u Kanadi. I forma cenzure na koju kuka Dr. mislim da nije vidjena u Kanadi.

Ма јасно --- блоги ко блоги !
emsiemsi emsiemsi 21:54 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

blogovatelj

...
A evo i Gospod Bog mi poslao znak. Bujoševića izabralo za generalnog direktora RTS. Sad mi ti Pajče reci, pošto ove ostrašćene iz Srbije ne smem ni da pitam, šta misliš koliko će vremena proći a da na blogu nećemo moći da živimo od pljuvanja tog istog Bujoševića?
...

Ево да ја будем први, што се тиче тога Бујошевића --- нити смрди, нити мирише.
blogovatelj blogovatelj 21:59 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Блоги, то можда није дословно цензура, али сигурно има неко друго име


можда ни цела година није била прошла од 5. октобра, а Пинк је постао наопака пропагандна база Д(О)С-а, а тадашњи неформални уредник сада је солидно позициониран у градској власти (Београда))


Ima to ime, ali ime tome nije cenzura.
To se zove interes.
Dobro došli u kapitalizam. Sad sam u prethodnom komentaru rekao šta je to, tj da je to kapitalizam, ali ti ne čitaš pažljivo.
Svaka vlast kad se promeni, nju će Mitrović da ljubi u dupe i da zgrće grdne pare.
I šta da radimo? Da ubijemo Mitrovića?
Moj ti je savet, ćuti i gledaj kako ti da skupiš kintu. Pa kad je se nakupiš, budi Mitrović, budi neovisni novinar, budi šta poželiš. Tako sistem funkcioniše, uklopi se u njega.
Druga mogućnost je revolucija, ali posle nje ti može biti samo gore, nikako bolje. I posle poslednje u nizu vam je, kao što vidim, lošije. Kako onda više ne shvatite da to nije rešenje?
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:46 05.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Dobro došli u kapitalizam. Sad sam u prethodnom komentaru rekao šta je to, tj da je to kapitalizam, ali ti ne čitaš pažljivo.


Nema to veze sa kapitalizmom. Čista cenzura je u pitanju, samo malo uvijena u "kapitalističke" oblande, da Veliki Gazda ne bi mogao biti optužen za staljinističke metode. Nadji tamo Olju Bećković, kad su joj ukinuli emisiju, lepo je objasnila kako to funkcioniše. Da te ne podsećam na organizovano hakovanje izvesnih (meni dragih) vebsajtova, kad god su se na njima potegle nezgodne teme...(vidi pod "dr." Slina, "dr." Mića Megableja, "dr." Mali, e jedino kad su sirotog Šapketa uvatili u plagiranju, nije im pao sajt).





Predrag Brajovic Predrag Brajovic 00:27 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Hansel
Anonimni Pojedinac
P.S. Предрага Брајовића
Текст је пренесен без знања Бојане Маљевић.

Будући да она као ауторка није у могућности да уђе на свој Б92 блог-налог и ту објави текст, иако је у неколико наврата настојала обраћањем уредништву и модерацији мејловима да разреши недоумицу да ли је узрок томе технички проблем или новоустановљени критеријум политичке подобности блог-аутора, текст ће бити затворен за коментаре, осим ако ауторка не буде захтевала супротно.

Ја синоћ прочитао текст и напомену да је пренесен без знања ауторке (даље нисам читао ), а јутрос нисам имао времена да поново ишчитавам. Извињавам се, нарочито Брајовићу, изгледа да му је скочио притисак. (Став, наравно, имам. ) С тим што је занимљиво да је текст објављен без знања ауторке, али се има информација да она није у могућности да уђе на свој налог, што може да значи свашта, поред осталог да је заборавила лозинку.

Да простиш -- који си ти смрдо. Чак ни до говна ниси добацио.

Ја сам послао мејл и неке PPe у ауторкино име, била ме је замолила.
Она је послала макар још неке, сигуран сам, у два наврата.
Ауторка није знала да ћу њен блог пренети, нисам је питао за дозволу, и видела је да је пренет следећег дана предвече.
Онај из уредништва који је мој блог прочитао -- а такав постоји -- видео је и зна да Бојана Маљевић нема приступ свом блогу. Па је могао, лако, да јој то омогући. Да хоће. Неће. Зашто?

Ја слутим да је то због тога што је ауторка Маљевић сад прокажена, у круговима власти и владе, као супарник, па јој се онемогућава јавни наступ. Као Ољи Бећковић Или као неком другом... рецимо, погледај који су сви новинари, неки од њих моји пријатељи, отишли са Б92. Знаш ли зашто? Зато што не могу да пишу као некад, оно што мисле, већ оно што неко мисли да треба да мисле.

ППе с питањем зашто ауторка Маљевић нема приступ слао сам 04:24 14.12.2014 и 04:19 14.12.2014, Супермоду и Модератору 05, као и уредници. (То су мејлови преко којих сам пре комуницирао са редакцијом.) Ауторка такође, оним нама доступни мејловима, распитивала се како то да њена шифра није више њена. То је било још пре пет месеци, а и опет је сада покушавала.

Но, није баш да се ауторка жали на третман, нити да се ја жалим на третман ауторке -- одрасли смо људи, нисмо деца да плачемо. Само урадимо оно што можемо. Да би човек био блогер Б92, требало је да има неку идеолошку позадину, да се не лажемо, у коју се понеки и нису уклапали. Зато сам у оном свом P.S.-у питао да ли спречавање Бојане Маљевић да учествује на блогу Б92 значи да су се ти критеријуми променили. Ако јесу -- није проблем, власниково право, него би лепо било да то знамо. Ја чак и сумњам да знам зашто су промењени: можда да би се садашњи власници додворили власти?

И тако...
Life goes on.
No big deal.
Живот није бајка, већ у њему 'епиенд и правда нису извесни.
blogovatelj blogovatelj 01:08 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Nadji tamo Olju Bećković, kad su joj ukinuli emisiju, lepo je objasnila kako to funkcioniše



Super. Znas sta sam cuo novo za Olju, pa da mi objasnis ako mozes.
Cuo sam da je pocela da pise za NIN, a na tom istom NIN-u sutnuli Antonelu Rihu, takorekuc cezurisali. A Olja? Olja nista! Nit govori, nit romori. I dalje pise za NIN! Nista solidarnost sa izbacenom koleginicom.
Ne kazem da je istina sto sam napisao, ali mi nepozvano iskocilo na Fejsu, pa sam procitao.
Aj ziv bio, raspitaj se u tvojim pescanickim krugovima jel to buva ili nije. A ako jeste, bas me zanima tvoj pravednicki stav glede cenzure Antonele Rihe i glede Oljinog puvanjackog cutanja.
srdjan.pajic srdjan.pajic 02:34 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Super. Znas sta sam cuo novo za Olju, pa da mi objasnis ako mozes.


Jesi video šta je kapitalizam?! (ček, a otkud TI znaš išta o kapitalizmu kad si se iz socijalističke Srbije preselio direktno u još socijalističkiju Kanadu? ).

Nemam pojma za Olju u NIN-u, nije mi ništa "iskočilo" na fejsbuku, iz poznatih razloga. Svejedno, kapitalizam, socijalizam, fašizam, od nečeg mora da se živi i deca hrane. Ja sam mislio da je ona batalila novinarstvo nakon te ujdurme protivu nje, ali možda ništa drugo ne ume da radi (kao novinar je, mislim, bila odlična), a računi se skupljaju.
blogovatelj blogovatelj 05:43 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

u još socijalističkiju Kanadu?


To samo Filip M. razmislja tako.
Ovo mu ovde dodje nesto kao USA light.

od nečeg mora da se živi i deca hrane


Mora.
I Antonela mora da zivi, pa Oliska nije nesto ispala moralna gromada.
A znala je da jaukne bolno i trazi podrsku "sire javnosti" kad je i sama dobila sut u dupe.
Zato i pricam Anonimnim Pojedincima i Hanselima da gledaju svoja posla i ne sekiraju se ko je popusio i ko nije, ko je vladar, a ko opozicija. Stigo kapitalizam. Ti bar znas kako ta masina melje. Tebi nije neophodna elaboracija, sve se lepo razumemo. A?
emsiemsi emsiemsi 05:49 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

srdjan.pajic
Super. Znas sta sam cuo novo za Olju, pa da mi objasnis ako mozes.


Jesi video šta je kapitalizam?! (ček, a otkud TI znaš išta o kapitalizmu kad si se iz socijalističke Srbije preselio direktno u još socijalističkiju Kanadu? ).

Nemam pojma za Olju u NIN-u, nije mi ništa "iskočilo" na fejsbuku, iz poznatih razloga. Svejedno, kapitalizam, socijalizam, fašizam, od nečeg mora da se živi i deca hrane. Ja sam mislio da je ona batalila novinarstvo nakon te ujdurme protivu nje, ali možda ništa drugo ne ume da radi (kao novinar je, mislim, bila odlična), a računi se skupljaju.

Сагласан !
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 07:28 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

blogovatelj
u još socijalističkiju Kanadu?


To samo Filip M. razmislja tako.
Ovo mu ovde dodje nesto kao USA light.

od nečeg mora da se živi i deca hrane


Mora.
I Antonela mora da zivi, pa Oliska nije nesto ispala moralna gromada.
A znala je da jaukne bolno i trazi podrsku "sire javnosti" kad je i sama dobila sut u dupe.
Zato i pricam Anonimnim Pojedincima i Hanselima da gledaju svoja posla i ne sekiraju se ko je popusio i ko nije, ko je vladar, a ko opozicija. Stigo kapitalizam. Ti bar znas kako ta masina melje. Tebi nije neophodna elaboracija, sve se lepo razumemo. A?


E hvala ti sto nam objasanjavas i ucis! Mi mislili diktatura, kad ono to je, znaci, kapitalizam!

Pa kako bi mi to mogli da znamo, kad muceni nikad nismo videli nista drugo osim Srbije i socijalizma, ziveli listom ceo zivot u kazamatu zvanom Srbija i nista drugo nije nam znano, ni kapitalizam, ni normalna drzava, prosto ne mozemo da poredimo medije u Srbiji sa medijima u kapitalizmu, pojma brate sa pojmom nemamo dok nam ne objasni Srbenda iz Kanade. I ne samo mi, Anonimni Pojedinci, nego i mnogi drugi Neanonimni Pojedinci u Srbiji, koji nisu kako ti kazes ostrasceni i ljubavlju za zapad ispranog mozga - Vladeta Jankovic, Slobodan Antonic, you name it - u zabludi su da je ovo diktatura.
Ali eto, covek je altruista, odlucio da nas prosvetli, jer nista ne moze da se meri sa spoznajom koju donosi zivot u kanadskoj emigraciji.

Hvala ti ko bratu rodjenom.
blogovatelj blogovatelj 07:56 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Pa kako bi mi to mogli da znamo, kad muceni nikad nismo videli nista drugo osim Srbije i socijalizma, ziveli listom ceo zivot u kazamatu zvanom Srbija i nista drugo nismo videli, nemamo pojma sta je to normalna drzava, ne mozemo da poredimo medije u Srbiji sa medijima u kapitalizmu, pojma brate sa pojmom nemamo dok nam ne objasni Srbenda iz Kanade.


To ti kazem.

Vladeta Jankovic, Slobodan Antonic, you name it.


E ako su ovi rekli, onda mora da sam se ja zajebao. Samo se ti drzi njih i daleko ces da doguras.

Ali eto, covek je altruista, odlucio da nas prosvetli, jer nista ne moze da se meri sa spoznajom koju donosi zivot u kanadskoj emigraciji.



Krupne i kompleksne stvari treba i iz daljine gledati. Vidim da ti to ne razumes, al bas me zabole.
Idi dizi revolucije ako ti je lepo. Mene ugroziti neces, samo sebe mozes da sjebes. A mozda se i ovajdis za neke fine poslice u drzavnoj sluzbi, ko ce ga znati. Mozes i firmu da osnujes, pa da se talis sa ministrima kad tvoji zajasu. Svi samo mastate da budete kalifi umesto kalifa.
angie01 angie01 08:04 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

. Да би човек био блогер Б92, требало је да има неку идеолошку позадину, да се не лажемо, у коју се понеки и нису уклапали.


verovatno ima i takvih, kao i onih koji su tu da opstruiraju, al za vecinu onih koje pratim, ne vidim da pripadaju bilo kakvoj ideologiji- dapace!

sta se desilo u slucaju Bojane Maljevic- ne znam i volela bih da se to ispravi, al da sada montiras ljudima ovde ideolosku pozadinu, drugaciju od Bojanine:)-mislim, malo je ruzno,...u krajnjoj liniji, pa je l si ti prosao taj sken, gde si dobio dovoljno bodova?

... zanima me, je l neko nesto odgovorio?
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 08:45 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

blogovatelj
Pa kako bi mi to mogli da znamo, kad muceni nikad nismo videli nista drugo osim Srbije i socijalizma, ziveli listom ceo zivot u kazamatu zvanom Srbija i nista drugo nismo videli, nemamo pojma sta je to normalna drzava, ne mozemo da poredimo medije u Srbiji sa medijima u kapitalizmu, pojma brate sa pojmom nemamo dok nam ne objasni Srbenda iz Kanade.


To ti kazem.

Vladeta Jankovic, Slobodan Antonic, you name it.


E ako su ovi rekli, onda mora da sam se ja zajebao. Samo se ti drzi njih i daleko ces da doguras.



Ni oni ti ne valjaju? Sta je sa njima problem? Oni nisu ostrasceni i zaslepljeni zapadnom propagandom. Ne valjaju ti demokrate, ne valjaju ti intelektualci koji nisu demokrate, ne valjaju ti izvestaji kredibilnih organizacija - opet primere koji ti se ne uklapaju u sliku ne fermas. Pa jebiga kazi lepo, samo uvazavas Vucicevo misljenje, i slus, a ne tu drnmrn kapitalizam.

Krupne i kompleksne stvari treba i iz daljine gledati. Vidim da ti to ne razumes, al bas me zabole.


Ovo nije ni krupna ni kompleksna stvar, vidi se iz aviona o cemu se radi.
Doduse, izgleda da se iz Kanade ipak ne vidi.
Kad dupe utone u udobnu kapitalisticku fotelju, poremeti se vizura valjda sta li.

Neke stvari se ipak vide bolje izbliza, jedna od tih je medijska situacija. Ne mogu ja bolje da znam kakva je dnevna medijska situacija u Juznoj Africi koliko god da pratim vesti na internetu (i to ogranicen broj sajtova), nego neko ko je prosto okruzen medijima i svakodnevno zivi tu realnost. Zivo me zanima da li bi isto mislio da ja sada tebi krenem da objasnjavam medijsku (ili neku drugu) situaciju u Kanadi, jer bolje vidim iz daleka. Ne mogu ni da zamislim sa kojih visina bi mi se tek tada obracao.

Svi samo mastate da budete kalifi umesto kalifa.


Aaaa, to tebe boli? Da neko ne ugrozi kalifa?
Moje kritike usmerene na vlast nisu ti smetale i nisu bile pljuvacine kad su se odnosile na DS. Tad nismo svi hteli da budemo kalifi umesto kalifa. Dovoljno.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:30 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

angie01
sta se desilo u slucaju Bojane Maljevic- ne znam i volela bih da se to ispravi, al da sada montiras ljudima ovde ideolosku pozadinu, drugaciju od Bojanine:)

Уопште не знам шта причаш... Какво смештање?
И не мислиш, ваљда, да је неког одговора било, да бих га ја овде прећутао?
blogovatelj blogovatelj 10:08 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

ne valjaju ti izvestaji kredibilnih organizacija - opet primere koji ti se ne uklapaju u sliku ne fermas


Alo, šefe, na mapi koju si linkovao na istom smo nivou sa Italijom, Grčkom, Mađarskom. Šta bi ti hteo, da budeš Švedska?

Pa jebiga kazi lepo, samo uvazavas Vucicevo misljenje, i slus, a ne tu drnmrn kapitalizam.


Pre jedno tri godine sam prvi put u životu povezan sa naprednjacima, od strane blogera Krstića. Ovo je drugi put.
Pošto si nenormalan, odjavljujem se.
angie01 angie01 10:48 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Уопште не знам шта причаш... Какво смештање?


citirala sam-


. Да би човек био блогер Б92, требало је да има неку идеолошку позадину, да се не лажемо, у коју се понеки и нису уклапали.


sta to znaci?


И не мислиш, ваљда, да је неког одговора било, да бих га ја овде прећутао?


pa, bilo mi je nejasno sta se u stvari deslo, jer, kada sam negde gore rekla, da se meni cini, da niko ne dobija te pp i mailove za moderatora i urednicu, ti si se izrazio sa :))))))))))),

mislim, vise mi lici da je stvar neke slucajnosti- tipa, nema ko da brine o blogu, nego da postoji namera da Bojana ne koristi svoj nalog.
tess tess 11:52 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

blogovatelj
Pre jedno tri godine sam prvi put u životu povezan sa naprednjacima, od strane blogera Krstića. Ovo je drugi put.
Pošto si nenormalan, odjavljujem se.

Bogie, pravi si ti naprednjak i dasa.
:)
Vidiš, da sam glasala, moj omaleni glasić bi išao za Dačića. Ivicu Dačića.
- em sam gastarbajter, em slavski socijalista i monarhista.
I vegan, ali extrem.

Da, za Daču, da bih mu jedan lijepi dan bila opozicija.
No dobro, to su neki drugi pokeri.

Pa mislim, da pomalo autističan Vučko (sirov radikal) i nije sposoban(spreman) za ozbiljne cenzure.- jer zna da nema igrače za taj poker, ni pametne adute.
On toliko zna.

I sad je problem Bojana M. na blogu tipa, st.jepana, bez autorske. On gostuje. Ccc. Kakvi apsurdi.

A, Bojana M. piše o "dobijanju batina" u doba Slobe, kada su, kako sam razumjela, ona i Srbljanovićka snimale Otvorena vrata.
Kako to? Do 15.00 snimamo, od 15.00 idemo u revoluciju?
Hm, čini mi se da je to bilo vrijeme pogodno za biografije, ok, i omladinska fircanja i zvižduke do kasno u noć. Uostalom, Vidojković je u Kandžama slikovitiji od mene.

Iz dobrog razgovora, u E- novinama, sa Milanom Kunderom:
"S druge strane, Francuska: vjekovima je bila centar svijeta, a danas pati zbog nedostatka velikih historijskih događaja. Zato se raduje radikalnim ideološkim stavovima. To je lirsko, neurotično očekivanje nekog sopstvenog velikog djela, koje ne dolazi, i nikad neće doći."

Sjajno. Sjajno.

Odavde: http://www.e-novine.com/intervju/intervju-kultura/119166-Plai-svijet-koji-izgubio-smisao-humor.html

Mislim da je to vrijeme upravo sada: na tviterima, fejsbucima, blogovima. U pauzi kačenja slika i molitvica.
Lirsko i neurotično iščekivanje velikog djela- potrebuje i cenzure, da bi se rodilo sjajnije i nevinije iz zabrane. Ili?

Ili što bi rekao Šenoa- "gradio sam čudan grad oblaku na grani, bijah lud i bijah mlad, sveg me srdce zani".
Tako nekako.

Ok, ovde nije riječ o sreći, al nekakve masovne psihoze i paranoje ima, te je ono Kusturičino Podzemlje dobili još 3-4 sprata, u vis. Sveg me očaj zani.

Na samom vrhu su kvazi diktatori i taštine kvazi disidenata.

Toliko.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 12:46 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

angie01
Уопште не знам шта причаш... Какво смештање?


citirala sam-


. Да би човек био блогер Б92, требало је да има неку идеолошку позадину, да се не лажемо, у коју се понеки и нису уклапали.


sta to znaci?


И не мислиш, ваљда, да је неког одговора било, да бих га ја овде прећутао?


pa, bilo mi je nejasno sta se u stvari deslo, jer, kada sam negde gore rekla, da se meni cini, da niko ne dobija te pp i mailove za moderatora i urednicu, ti si se izrazio sa :))))))))))),

mislim, vise mi lici da je stvar neke slucajnosti- tipa, nema ko da brine o blogu, nego da postoji namera da Bojana ne koristi svoj nalog.

ОК
То сам и мислио: злурад ти је коментар.
Исти ће се такви њему радовати.
Не мислиш ваљда да баш нико из Б92 барем овлаш не прочита шта пише у блоговима, макар то уради онај који одређује који ће блог ићи на насловну страницу. (Узгред, моји блогови иду на насловну. Овај с Бојаниним текстом није. Како то, кад нико не чита?!)
Неко си ми ти ту сувише наивна, као француска собарица.
Поздрав.
angie01 angie01 13:20 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

злурад ти је коментар.


kako mislis zlurad?...nema z od bilo kakve zlobe, ja najiskrenije rekla sta mislim- a to je, da vecina blogera, nikakve veze nema sa bilo kakvom ideologijom.


Овај с Бојаниним текстом није.


ovo nisam primetila, jer ja uvek kliknem opciju- svi blogeri i zastupam misljenje da svi blogovi treba da idu jedan za drugim- ne zato, jer je meni volsebno oduzet vip, nego upravo zato, sto svi koji citaju, ne znaju kako da dodju do onih sakrivenih, ni da oni upste postoje.


Неко си ми ти ту сувише наивна, као француска собарица.


i ko je sad zloban?...ja najiskrenije ne znam ni ko cita, da li uopste i po kom kriterijumu se desava bilo sta, kao sto ne znam, kome bih se obratila, ako mi nesto treba, ili mi nije jasno- cini mi se, da pp sa moderator ili urednica- ne stizu nigde,...svakako mi nije ok da niko ne odgovara na pp i mailove blogera.
st.jepan st.jepan 13:32 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

cini mi se, da pp sa moderator ili urednica- ne stizu nigde,

Možda i stižu... hm, negde,
Možda je samo ponosita čutnja...
A ipak "znatćeš, znatćeš po svemu"...
angie01 angie01 13:41 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

A ipak "znaćeš, znaćeš po svemu"...


moguce, al to nije bas pristojna opcija, jer znaci- nepostovanje,...ja i dalje verujem, da se mozda nisu jos dogovorili sta ce oko bloga, pa mozda neko usput nesto,...stvarno ne znam.
st.jepan st.jepan 15:02 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

koliko vidim, Bojana je i dalje na spisku vip blogera- mozda je problem tehnicke prirode, nemampojmakoje,

Maločas sam pričao sa Bojanom, i ona misli da je najverovatniji razlog neki problem tehničke prirode.
angie01 angie01 15:24 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

i ona misli da je najverovatniji razlog neki problem tehničke prirode.


eto, sad jos da saznamo, kome treba da se obratimo kada se ukaze potreba.

mozda treba da promeni lozinku u svom profilu, pa onda da proba da se uloguje?
angie01 angie01 15:49 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Sto se Bojane tice, meni se cini da bi ona lako, da je bas zanima, mogla da sazna o cemu se radi, okrenuvsi par telefona- al' je verovatno izgubila interesovanje,...sve u svemu, Brajovic je preneo njen tekst, moglo je i drugacije, al ispade ovako,...moze neko sa naslovne da prenese i pismo Dusana Masica napisan Smailovicki- koje je super.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:02 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

st.jepan
koliko vidim, Bojana je i dalje na spisku vip blogera- mozda je problem tehnicke prirode, nemampojmakoje,

Maločas sam pričao sa Bojanom, i ona misli da je najverovatniji razlog neki problem tehničke prirode.

Мислиш, рекла ти је ово на ФБу:

Bojana Maljevic Da, Brajovic je preneo moj blog jer zna da mesecima nemam pristup mom nalogu, ne mogu ni da postavljam tekstove niti da komentarisem (a nisam otvorila drugi nalog iz principa). Dakle, ja mislim da nije niko to namerno uklonio (blesavo mi je da to i pomislim), vec da se jednostavno tim blogom niko vise ne bavi. Niko mi nije odgovorio na mejlove, kada zatrazim sifru tamo (ono zaboravili ste pasvord) kaze da mi je poslat mejl - ali nijedan nisam dobila. Takodje, Brajovic i jos neki su pitali moderatore sta se desava i nikada nisu dobili odgovor. Ne znam sta da mislim. Nije mi se javio niko cak ni nakon sto je Brajovic napisao na svom blogu da nemam pristup. Ne znam da li to vise iko sa b92 cita. Eto, to je. Nista drugo.


Тако, да није баш рекла то што си написао, већ пре је суштина ово: ... nisam otvorila drugi nalog iz principa.

Будући да а) Бојана Маљевић не делује ми, бар колико је ја познајем, као особа неспособна да упамти властиту блог-шифру, и б) будући да је сасвим извесно да неко од уредника чита блог-текстове, и одређује који могу да иду на насловну страну, преостаје ми само да закључим ц) да особа која одређује који ће блог ићи на насловну а који неће нема идеју нити вољу нити наредбу да ауторки помогне дајући јој шифру за блог. А и ауторка се око ње баш нешто не труди, пробала двапут -- мислим да јој је глупо да проба и по трећи пут, себе би довела у тупаву и беспотребно понижавајућу ситуацију.

Да будем искрен, мени је све ово симпатично, и све те злурадости, и та као цензура-нецензура, као да неговорењем о глупости и штеточинству глупост и штеточинство постају мањи или нестају.

Још ми је све симпатичније кад знам како све ове наше трице и кучине читају читаве чете политичких активиста, квазиновинара и политичара. Веровали или не...
st.jepan st.jepan 19:15 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Predrag Brajovic


Naravno, sve to stoji, razumeo sam i šta je ona rekla, i šta ti kažeš, ali skratio sam priču, a time je, na žalost, i uprostio.

Koncentrisao sam se na početak problema, koji najverovatnije nije imao veze s nečijom svesnom odlukom da Bojanu eliminiše, već s nekom greškom u već legendarno kršinastom B92 softveru.

A nebriga o b92 blogu je fakat u koji smo se uverili svi.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:26 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

st.jepan
Koncentrisao sam se na početak problema, koji najverovatnije nije imao veze s nečijom svesnom odlukom da Bojanu eliminiše, već s nekom greškom u već legendarno kršinastom B92 softveru.

Ти заиста мислиш да Весна Дозет и друштво које се бавило блогом нема појма да ауторка Маљевић месецима нема приступ блогу, и ти заиста мислиш да је то случајно, и ти заиста мислиш да је случајно што на Б92 више немаш честитог политичког новинара -- последња је отишла моја драга другарица Љубица Гојгић -- и ти, заиста, мислиш да је све то тако, ствар техничке природе и небриге, а не нечијих одлука?

И ти, заиста, не препознајеш политичко-медијски образац који у Србији прати ангажман Саше Јанковића или Бојане Маљевић или Оље Бећковић, већ све су то некакви технички разлози и разлози власника капитала, који укидају чак и емисије које им доносе профит и гледаност?

Могуће је на свет и овако гледати... наравно.

А ја, рецимо, гледам сасвим супротно, и слутим да ће се покренути нека нова кампања, у српским квазиновинама и квазимедијима, против неког од споменутих -- извесно да ће притисак на Јанковића се наставити, а на Бојану Маљевић уследити нови, с исфабрикованим пикантеријама и прљавштинама.

Но, то је живот.
angie01 angie01 20:18 06.05.2015

Re: Zabrinut sam...

и све те злурадости,


ako ti nije tesko, da ovo malo pojasnis, posto si i meni direkto uputio recenicu, da sam zlurada.

ne vidim gde si to pronasao, pa da lakse razumem.

to sto mi razlicito shvatamo ovu problematiku, ne znaci da je neko zao, da ima lose namere- ja sam barem na ovom blogu bila i banovana i brisana, skidani su mi tekstovi, pa sam lazno optuzivana, i jos mi je ladno bio obrisan komentar objasnjenja, pa je ostala samo ta netacna insinuacija,...eno, jos uvek stoji sve kod gazda Milutina,...al koliko kapiram, rasformirana je ekipa koja se brinula o blogu- tako kazu, i to svakako navodi na zakljucak koji sam ja iznela jos na pocetku ove rasprave, a to, ko i kako stavlja ili ne stavlja tekstove- na to nemam odgovor i volela bih da znam da li postoji neko kome bi se blogeri obracali u slucaju potrebe, kao sada npr.
tess tess 07:25 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

ne vidim gde si to pronasao, pa da lakse razumem.

Ruku na srce (o, imam, imam), ne vidim ni ja.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 07:55 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

tess
ne vidim gde si to pronasao, pa da lakse razumem.

Ruku na srce (o, imam, imam), ne vidim ni ja.

Ех, шта ћу, можда ам се огрешио, па ми неће душа отићи у рај...
angie01 angie01 08:07 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...


Ех, шта ћу, можда ам се огрешио, па ми неће душа отићи у рај..


ma nisi se ogresio, nego volis tako.
angie01 angie01 08:15 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Ruku na srce (o, imam, imam), ne vidim ni ja.


e tes, draga,
nemoj, mat'reti,
ni onomad nije ni mrve bilo od onog sto si u svom epu opevala,
pa me sada stra' da me ne krene neki maler od ovog naknadnog razumevanja,

ono, hvala ti k'o bratu, al nek ostane kako je bilo.
tess tess 09:10 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Predrag Brajovic
Ех, шта ћу, можда ам се огрешио, па ми неће душа отићи у рај...

Ma ne, kakva duša (pusti to, odveć filigranski),
sad smo kod "čistog računa i duge ljubavi".

Rekoh, Brajoviću, da te nije omeo moj komentar o Maljević. Pa ti se pričinjela zluradosto, kod angie01 (i kako, ona, angie01, a nije konfliktna, na svakom blogu u sukobu sa nekim od blogerskih dilbera -razmislila sam)?

Ne znam šta bih ti rekla, Brajoviću, za Maljević i te depeše (obavještava vas da vi ovde nemate moderatora). Hm. Pa kao da ste/smo magarci, pobogu. (jel ima i nekakav crtež, uputstvo kako od dva kamena natucati malo vatrice, za svećicu, da prostiš)


Vidi, šta god da kažem biće da sam zlurada. I to ti je. U osnovi, realitetu, boli me uvo za zabavljačicama, novinarima, analitičarima, psiholozima i konačnim istinama koje nose- i glava mi služi da razmišljam, a ne da mi pridržava sise il da igram fuce. Samo to.
(ionako su jedna babica i jedan stolar, u igrama logike, predviđeni za preživljavanje)

Da li sam jasna?

Vidiš, ni duša s tim nema veze. Nije moja duša poderana gaća da je perem i sušim virtuelno, okačim na blog i dokazujem časnost. Nije moja duša išla na visinske pripreme: za taj raj. Nije moja duša manijak, voajer, u kaputu. Sad je vidiš, sad ne.

Čista su posla i duga je ljubav, znači: ona, angie01 nije bila zlurada.- a ako sam ja, bila, ili ću biti, pa ok, šta je tu je, nećemo se kući voditi. Ni ja vas- da me produhovljujete i gladnu i žednu i bosu- ni vi mene da vas učim kako se hrače: u dalj.

Hm, stvarno sam danas u fazonu Uma i Snage.
I zamislim te vešeraje i peglaonice budućnosti. Koledž za guvernante.
I Um organizuje Snazi posjetu pozorišta. Da Snaga ogleda svoje bede u igrokazima zabavljačica i zabavljača (svih dvorova, odvajkad), i svoje nemoći, i neproduhovljenosti. I da Snaga konačno nauči napisati Ne Znam odvojeno. A u stvari, nije Snazino ni da zna. Kako bi Um carovao kada bi Snaga, umjesto da klade valja, sjela i opismenjavala se?

Hm. Sjajno. Kakve orgazmične i besmislene spoznaje.

Brajoviću, toliko.
tess tess 09:14 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

angie01
]ono, hvala ti k'o bratu, al nek ostane kako je bilo.

Relax, angie01, i, imam ideju: vodim ja tebe sebi na čukicu, da čuvamo krave.
Važi? I slušamo Štulića.
:)
freehand freehand 09:16 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

i glava mi sluzi da razmišljam a ne da mi pridržava sise

Ubih se zamišljajući i ne mogu da vizuelizujem. :(
Jel svoje?
angie01 angie01 10:53 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

tess


e, mojati, kako si samo predvidiva,

(i kako, ona, angie01, a nije konfliktna, na svakom blogu u sukobu sa nekim od blogerskih dilbera -razmislila sam)?


ako si procitala kako je do ta dva konflikta doslo, videla bi i da sa istim veze nemam, (isto kao u ovom sa Brajovicem presvetlim, gde prevodi moje reci kako mu pase, pa se ni ne zacrveni, nego mu jos drago),....al to ti se ne bi uklopilo:)))

tako da, hvala ti najlepse i na brizi i na razumevanju, nemoj vise, molim te.

to sa cukicom mi i pored tebe nije neka ponuda, pa makar bila i od srca, sa sve kravama i Stulicem, jer nema mora, draga tes, a to je jedina priroda koja me relaxsira:)
tess tess 11:57 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

mojati, kako si samo predvidiva,

Kako sad to?

Prvo mi zamjeriš žrtvu- ispostavilo se da sam pitanje postavila Brajoviću, pomalo manipulativno, ne znajući da li će reagovati i tebe ukoristila usput: izigravajući heroja.
Na to misliš?

ako si procitala kako je do ta dva konflikta doslo, videla bi i da sa istim veze nemam,

Pa ja rekoh da sam, u neku ruku, zadivljena, kako, tako lako, izvučeš deblji kraj. A nisi konfliktna. Hm.

Pazi, mislim: i, da je ovo tvoje smušeno pisanje- u tu istu, neku ruku- pomalo genijalno. Umetnica si angie01, šta da ti kažem. Kačiti se s ljudima, a ne biti konfliktan i nakon toliko godina istim žarom pisati, tako smušeno. To je umjetnost.

(isto kao u ovom sa Brajovicem presvetlim, gde prevodi moje reci kako mu pase, pa se ni ne zacrveni, nego mu jos drago),

Ma meni je Brajović ok.

al to ti se ne bi uklopilo:)))
U šta leba ti? U enterijer u dnevnom boravku? U policu na blogu? Uz jorgovan pred kućom? U potku? U dnevnu dozu zluradosti?
Svašta. angie01, razoružana sam. :)

tako da, hvala ti najlepse i na brizi i na razumevanju, nemoj vise, molim te.
Nema na čemu, volim ja da se frajerišem. Ne zamjeri. - tako bih da je bio bilo ko.

to sa cukicom mi i pored tebe nije neka ponuda,

Hajde nemoj da si malodušna, kao da vidiš dlaku u siru od naših krava. Miša u kaci kupusa. Ih.

Čestita i uredna kuća, ne brini. Ima da ti sredimo sobicu, sve cakum pakum. I miris borovine, na jastucima i pod svodovima: drvene kolibe.
Našeg, toplog, seoskog, doma.

pa makar bila i od srca, sa sve kravama i Stulicem,

Ok, krave i srce. Slušamo i Radio Varšava dok ih čuvam. Moje krave i ja. Milina.

Nego taj Štulić, hm, on bi mi bio zanimljiviji za besjedu. Ne znam- koliko je poznato- ali, čovjek je otišao da se ne vrati, odrekao se i slave za koju bi neki, evo, cenzuri život dali. I ono malo duše, dole ispod leđa.- tedoh reći, dal se Štulić uklapa u enterijer? Uz ovaj moj jorgovan pred kućom?

jer nema mora

Dobro, zbog tog mora beogradskog i alavosti, Bosna ugazi u rat i krv: dok si rekao keks.
Razumijem te. Te sam na oprezu.
I familija mi.

draga tes

Ovo je ironično, ili šta? Ccc.
:)

a to je jedina priroda koja me relaxsira:)

angie01, kad te čitam u glavi mi ova muzika i Bijeli konji.

http://m.youtube.com/watch?v=PbWT7cpbT78

I hajde polako,
pazi se tog mora,
da ne bude poslije: Samo što stigoh, okomi se taj talas na mene. Kad se ne udavih. Nisam 'tela. Krivo je more.
:)

niccolo niccolo 12:04 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

freehand
i glava mi sluzi da razmišljam a ne da mi pridržava sise

Ubih se zamišljajući i ne mogu da vizuelizujem. :(
Jel svoje?

Pridružio bih se koleginoj primedbi i pitanju.
angie01 angie01 12:24 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Kako sad to?


:))),

jao, bre tes, kad naheklas ovoliko,

k'o da nije jasno i iz jedne recenice,

pa da probam da skratim,

prvo, ono draga nije ironicno- ja imam veliko srce,

drugo, od kud ti sve tako znas od pre, ako si se registrovala tek ove godine,
sto ne pises pod pravim nikom?

to oko beogradskog mora, alavosti rata- molim te preskoci me,

ja sam teski pacifista i Jugoslovenka, tako da to sa nekim drugim,

od cele price, meni samo more, a sve ostalo, onom ko se na taj nacin petlj'o,
ja moje, svake godine uredno platila, uzivala i nemam nikakv nereseni racun....a isto me boli.

onaj klip si mi vec pustala, i nije nesto, ma sta da si tela, a jorgovan moze, i ako ima jos i jasmin- onda je ceo aranzman tu.

ajd jos to za konflikt- ne znam kako brojis, kada neko dodje, kaze nesto na neku temu, a onda dodje neko drugi i sve to izvrne u neki drugi kontekst i krene time da vitla u pravednickom gnevu,...mislim, sta te pitam, pa i sama si se prikljucila, dajuci celu samansku analizu o nekom tebi potpuno nepoznatom, al sa sigurnoscu gledacice u staklenu kuglu, gde ti se sve jasno prikazalo:))),...meni je taj ceo manir u najmanju ruku nepristojan- ne mislim samo na slucaj gde se pravednici obrusavaju na mene, ima dosta tih situacija, al dobro, svako kako ume. Svakom svoje, pa i u stvarnom zivotu se ljudi prepoznaju i tako grupisu, zar ne....sad, izvini na smusenosti, nemaju svi tvoju genijalnos' i vicnost za heklanje papazjanija.

ajde tess, mojne se igramo metaforicne filozofije sa porukom tipa, Lila & Gorila, to vise nije pase...apropo:

A u stvari, nije Snazino ni da zna. Kako bi Um carovao kada bi Snaga, umjesto da klade valja, sjela i opismenjavala se?


kako god, sve najbolje ti zelim i tebi i onom autenticnom niku.
tess tess 14:12 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Lila & Gorila

Ovo mi se sviđa.
:)
sad, izvini na smusenosti, nemaju svi tvoju genijalnos' i vicnost heklanja.


Hm. Smušenost, nemar, rasijanost, ovlaš, etc.- i genijalnosti.

Primjetila sam da ti ove blogerske babe (muške) spočitavaju nepismenost. Dilberi. Hm.
Nije mi stil, nisam taj tip: tričarija.
A nije ni mana, ta, smušenost. I smorena policijska, gramatička i pravopisna, zakeranja nam uniformišu duh u ovom primitivnom i surovom životarenju.
U trtenju pameti, na prstiće.
Bez licemjerja rekoh da ti je to osobenost, nekakva.

Hajde, kada budeš bolje volje, otkri' mi ko sam bila prije.
Na koga sumnjaš.
:)
angie01 angie01 14:55 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Bez licemjerja rekoh da ti je to osobenost, nekakva.





hebote, tes, umijes me i nasmijati....pa znas kakao, ljudi kad su frustrirani i nemocni, onda od tog besa vredjaju, isto kao sto spocitavaju gluposti i ucitavaju nepostojece-tako kazu oni koji se tim tajnama bave.

Hajde, kada budeš bolje volje, otkri' mi ko sam bila prije.


super sam volje- cim sunce sija, meni je sve potaman....valjda sama znas, ne trebas mene da pitas.

urbana_gerila urbana_gerila 15:22 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

tess

angie01


bešmisve, iako sam navikao - ponekad, čak, i mene iznenadi to kako dejstvujem na žene...
st.jepan st.jepan 16:43 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

urbana_gerila
tess

angie01


bešmisve, iako sam navikao - ponekad, čak, i mene iznenadi to kako dejstvujem na žene...


Drago mi što si svratio, i doprineo tematskom fokusiranju ovog bloga.
Već je počeo da se pomalo rasplinjava, klizi u bezobalnost.



Edit:
Inače, i mene je iznenadilo tvoje "dejstvovanje na žene".
Verovatno si hteo reči "dejstvovanje po ženama" (btw, čime ih gađaš?).
Biće, ipak, da te iznenađuje tvoje delovanje na žene.
Mislim, OK je dejstvo na žene, ali dejstvovanje...
Nije ni džentlmenski.

angie01 angie01 17:09 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Već je počeo da se pomalo rasplinjava, klizi u bezobalnost.


pa kako, je l Beograd na vodi, ili nije?!
hajkula1 hajkula1 17:55 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

tess

Dobro, zbog tog mora beogradskog i alavosti, Bosna ugazi u rat i krv: dok si rekao keks.
Razumijem te. Te sam na oprezu.
I familija mi.




Iš!
urbana_gerila urbana_gerila 19:33 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

st.jepan
urbana_gerila
tess

angie01


bešmisve, iako sam navikao - ponekad, čak, i mene iznenadi to kako dejstvujem na žene...


Drago mi što si svratio, i doprineo tematskom fokusiranju ovog bloga.
Već je počeo da se pomalo rasplinjava, klizi u bezobalnost.



Edit:
Inače, i mene je iznenadilo tvoje "dejstvovanje na žene".
Verovatno si hteo reči "dejstvovanje po ženama" (btw, čime ih gađaš?).
Biće, ipak, da te iznenađuje tvoje delovanje na žene.
Mislim, OK je dejstvo na žene, ali dejstvovanje...
Nije ni džentlmenski.




fokusiranju čega?!

što se edita tiče: verovatno postoji nešto što može biti i tvoj fah - srpski jezik i žene to nisu.
no, ako želiš da ponovo ispadneš budala - samo izvoli.
možeš da počneš, recimo, od "ispadneš budala" i pitaš - iz kojeg voza si ispao...
st.jepan st.jepan 19:48 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

urbana_gerila




Slabo ti je ovo.

Biće, nije ti dan, a ipak požrtvovano dejstvuješ.

Which is touching
tess tess 19:54 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

hajkula1
Iš!

Znaš li ti, hajkula1, nešto o imperativima,
o zapovijednim načinima (impero-zapovijedati, lat.)?

Vidi, ne znam ni ja puno.

Postoje i:
kategorički (na primer- ljudskost je osnov svih međuljudskih odnosa),
etički (šta se može),
tehnički (šta je moguće),
i hipotetički (na primer- ako se ti, hajkula1, ne bi ponašala kao neandertalka, ljudi bi te više poštovali).

I hkokošiji1 (iš!).

Tako nekako.
urbana_gerila urbana_gerila 20:02 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

st.jepan
urbana_gerila




Slabo ti je ovo.

Biće, nije ti dan, a ipak požrtvovano dejstvuješ.

Which is touching


za časni uzmak potrebni su i znanje i kreativnost, inače je samo - kreativnost u pokušaju.
begaj, dok još možeš...
st.jepan st.jepan 20:13 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

za časni uzmak potrebni su i znanje

Što se znanja tiče, potražiću ga na sajtu "Ana.rs - prvom i najvećem sajtu za žene" - tamo gde ga ti kupiš (prošli put, citirao si od reči do reči ono što si našao tamo).

Btw, koji ti je?
urbana_gerila urbana_gerila 21:15 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

st.jepan
za časni uzmak potrebni su i znanje

Što se znanja tiče, potražiću ga na sajtu "Ana.rs - prvom i najvećem sajtu za žene" - tamo gde ga i ti kupiš (prošli put, citirao si od reči do reči ono što si našao tamo).

Btw, koji ti je?


moje krhko znanje, ako već insistiraš, akademske je prirode.
no, intelektualna snobovština je samo suprotan pol laičkog praznoslovlja.
nijedno znanje nije i definisano pukom nostrifikacijom, ne znam šta piše na sajtu koji pominješ, ali i sajtovi mogu biti legitimni izvor sticanja ili proširenja znanja.
ako tu piše ono što sam ja napisao, blagonaklono se trudeći da ne budem preoštar prema tebi a da ipak naglasim ono što je pogrešno - onda se i trud koje si na njegovo detektovanje utrošio, ma kakav motiv za to bio, ne može nazvati uludo straćenim vremenom.
naravno, uslov ispravne selekcije takvih izvora u nedostatku akademskog predznanja, je, bar, sposobnost komparativne analize glede dokazanih autoriteta na tom polju...

st.jepan st.jepan 21:22 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

urbana_gerila
st.jepan
za časni uzmak potrebni su i znanje

Što se znanja tiče, potražiću ga na sajtu "Ana.rs - prvom i najvećem sajtu za žene" - tamo gde ga i ti kupiš (prošli put, citirao si od reči do reči ono što si našao tamo).

Btw, koji ti je?


moje krhko znanje, ako već insistiraš, akademske je prirode.
no, intelektualna snobovština je samo suprotan pol laičkog praznoslovlja.
nijedno znanje nije i definisano pukom nostrifikacijom, ne znam šta piše na sajtu koji pominješ, ali i sajtovi mogu biti legitimni izvor sticanja ili proširenja znanja.
ako tu piše ono što sam ja napisao, blagonaklono se trudeći da ne budem preoštar prema tebi a da ipak naglasim ono što je pogrešno - onda se i trud koje si na njegovo detektovanje utrošio, ma kakav motiv za to bio, ne može nazvati uludo straćenim vremenom.
naravno, uslov ispravne selekcije takvih izvora u nedostatku akademskog predznanja, je, bar, sposobnost komparativne analize glede dokazanih autoriteta na tom polju...



Ok, ruka?

Znaš, malo sam umoran od ovoga, ne bih dalje.
Uvek je ovako nekako, zato retko i pišem.
urbana_gerila urbana_gerila 21:27 07.05.2015

Re: Zabrinut sam...

st.jepan
urbana_gerila
st.jepan
za časni uzmak potrebni su i znanje

Što se znanja tiče, potražiću ga na sajtu "Ana.rs - prvom i najvećem sajtu za žene" - tamo gde ga i ti kupiš (prošli put, citirao si od reči do reči ono što si našao tamo).

Btw, koji ti je?


moje krhko znanje, ako već insistiraš, akademske je prirode.
no, intelektualna snobovština je samo suprotan pol laičkog praznoslovlja.
nijedno znanje nije i definisano pukom nostrifikacijom, ne znam šta piše na sajtu koji pominješ, ali i sajtovi mogu biti legitimni izvor sticanja ili proširenja znanja.
ako tu piše ono što sam ja napisao, blagonaklono se trudeći da ne budem preoštar prema tebi a da ipak naglasim ono što je pogrešno - onda se i trud koje si na njegovo detektovanje utrošio, ma kakav motiv za to bio, ne može nazvati uludo straćenim vremenom.
naravno, uslov ispravne selekcije takvih izvora u nedostatku akademskog predznanja, je, bar, sposobnost komparativne analize glede dokazanih autoriteta na tom polju...



Ok, ruka?

Znaš, malo sam umoran od ovoga, ne bih dalje.
Uvek je ovako nekako, zato retko i pišem.



ma, ruka može, gotovo, uvek, iako nisam ja taj koji je nanovo otvarao krug.
angie01 angie01 21:43 07.05.2015

Re:



Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 10:56 09.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Predrag Brajovic


Bojana Maljevic Da, Brajovic je preneo moj blog jer zna da mesecima nemam pristup mom nalogu, ne mogu ni da postavljam tekstove niti da komentarisem (a nisam otvorila drugi nalog iz principa).

Predrag Brajovic
st.jepan
Koncentrisao sam se na početak problema, koji najverovatnije nije imao veze s nečijom svesnom odlukom da Bojanu eliminiše, već s nekom greškom u već legendarno kršinastom B92 softveru.


Ти заиста мислиш да Весна Дозет и друштво које се бавило блогом нема појма да ауторка Маљевић месецима нема приступ блогу, и ти заиста мислиш да је то случајно...


А ја, рецимо, гледам сасвим супротно, и слутим да ће се покренути нека нова кампања, у српским квазиновинама и квазимедијима, против неког од споменутих -- извесно да ће притисак на Јанковића се наставити, а на Бојану Маљевић уследити нови, с исфабрикованим пикантеријама и прљавштинама.



I evo jos jedne slucajnosti: samo nekoliko dana posle kritike, gostovanje kod Vucicevica u Informeru - zar to nije neverovatna slucajnost?



Brajo, kako predvidjas slucajnosti, Taleb ti nije ravan.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 14:56 09.05.2015

Re: Zabrinut sam...

Драган Вучићевић, "власник" и уредник Информера, јесте пандан Андрићевог Карађоза и његовог наступа из Проклете авлије: није питање да ли си крив, већ само како ће се и када та кривица открити. Ово је једна врста метафизичког, скоро религијског приступа животу, и на томе му треба одати признање.

Kад Карађозу понеки затвореници кажу да су невини, он им следеће саспе на подуку:

Шта велиш, ни крив ни дужан ниси? Их, куд ми то каза баш сада, побогу човече. Пхи, пхи, пхиии! Да си рекао да си крив, још сам могао да те пустим, јер кривих овде има много. Сви су криви. Али баш нам један невин треба. И зато те не могу пустити. Да ниси сам рекао, још би нешто и могло бити. Овако, сада, ваља да седим овде док не пронађем негде неког невиног, таквог као што си ти, да те смени. Сад, седи и ћути!

Драган Вучићевић је наш Карађоз.
isidora.k isidora.k 15:57 09.05.2015

Re: Zabrinut sam...

I evo jos jedne slucajnosti: samo nekoliko dana posle kritike, gostovanje kod Vucicevica u Informeru - zar to nije neverovatna slucajnost?


Slučajnost !?

Apel upozorenja demokratskoj javnosti , zbog mogućeg "menšovanja" jezivog linča petookotbarskog revolucionara , šefa mafije Čumeta ( izvor B.P. , Č.J. , Z.L. ) , koji "asfaltira" Srbiju decenijama ...

Samo čekam da Vučićević objavi da sam 'otimala državi milione' pa da odmah popije tužbu od koje će se, jemčim, pušiti.(B.M)




Isfabrikovana pikanterija : B.M. i ministar policije "čovek iz Žitorađe" , koga potapa udbaško-mantijaška pleva ....

Razmišljam, neće nas uništiti botovi... pa ni Smajlović i njoj slični... nego ovi mangupi iz naših redova, što ćute i neće da se ističu.(B.M)




.... Mirko i Slavica

Od DS u životu nisam dobila ni kutiju sa šibicama. (B.M)

Jedna od retkih.

Crko mi je ruter od havarije sa strujom. Pokušaću da tvitam sa telefona. (B.M)

" No, to je život " (Presvetli)
G.Cross G.Cross 23:50 04.05.2015

Preporuka

St.Jepane - Preporuka



Jedino sto nisi spomenuo je Transparetnost Ugovora.

Iz ovoga sto su se usudili da nam kazu izgleda ocajna katastrofa.

Sta li jos ima u tom ugovoru saznacemo kad dodje vreme da se plati.

A tad ce Vucic opet da se razboli , kao kod (ne)potpisivnja ugovora.

st.jepan st.jepan 23:56 04.05.2015

Re: Preporuka

G.Cross
Jedino sto nisi spomenuo je Transparetnost Ugovora.

Jedino?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana