Mediji

Program rada i upravljanja RTS-om

Filip Mladenović RSS / 23.03.2015. u 23:44

 

Kao što sam i obećao, objavljujem svoj Program rada i upravljanja RTS-om, koji sam zajedno sa ostalim dokumentima poslao u prijavi na konkurs za imenovanje generalnog direktora Javnog medijskog servisa Srbije. Ponovo apelujem na Upravni odbor da na sajtu RTS-a objavi radne biografije svih prijavljenih kandidata, kao i njihove Programe rada  i upravljanja.

Na sajtu RTS-a danas je objavljeno da je moja prijava medju 12 odbačenih, jer ne ispunjavaju formalne uslove konkursa. U medijima se pojavila formulacija "nepotpune prijave". Sutra ću se raspitati kod gen. sekretara RTS-a Stanislava Veljkovića zašto je moja prijava odbačena. Mislim da bi bilo korektno da su na sajtu RTS-a objavljeni razlozi  za odbacivanje svake od 12 prijava. 

Program rada i upravljanja RTS-om od 2015. do 2020. godine

Tokom mandata generalnog direktora RTS-a od 2015. do 2020. godine pridržavaću se Zakona o javnim medijskim servisima, Zakona o radu, Statuta RTS-a i Kolektivnog ugovora RTS-a.

Na samom početku mandata, tokom 2015. godine, preduzeću sledeće:
- Ukidanje tzv. varijabile
- Povećanje vrednosti koeficijenta
- Osnivanje Komisije za reviziju (Odbor za praćenje poslovanja)
- Nova, efikasnija sistematizacija radnih mesta
- Etapni socijalni program (Svake godine po 300 zaposlenih bi uz pomoć socijalnog programa napuštalo RTS, tako da bi 2020. godine ukupan broj zaposlenih bio sveden na 2500.)
- Smanjivanje tehničkog i tehnološkog zaostajanja Radio Beograda u odnosu na televiziju.

PRIORITETI 2015 - 2020.

1. Redizajniranje i unapređenje sajta www.rts.rs

Glavni angažman tokom mandata biće usmeren ka unapredjenju sajta RTS-a: razvoj tzv. live streaming interneta, kao i TV i radio programa dostupnog na tabletima i mobilnim telefonima, zahvaljujući uvodjenju 4G mobilne mreže u Srbiji.
Novi, redizajnirani i usavršeni sajt RTS-a biće strateška osnova uticajnijeg, popularnijeg i dostupnijeg javnog medijskog servisa Srbije. Noseća rubrika novog sajta RTS-a biće BLOG, gde će slušaoci i gledaoci moći da publikuju svoje komentare, kritike, sugestije..., ali i da budu novinari-saradnici.
Takodje, na novom sajtu će posetioci imati priliku da pogledaju odabrane TV emisije i da preslušaju odabrane radio emisije koje su propustili. I najzad, gledaoci i slušaoci će moći da postavljaju svoje video i audio zapise, sa predlozima za emitovanje, čime se smanjuje distanca izmedju autora i korisnika programa javnog medijskog servisa.
Na sajtu će biti postavljena imena i prezimena, zanimanja, fotografije i e-mail adrese svih zaposlenih u RTS-u. Takodje, na sajtu će biti dostupne informacije o visini plate generalnog direktora RTS-a i iznosima naknada za članove Upravnog i Programskog odbora RTS-a.

2. Korišćenje prednosti digitalizacije

Pored sajta RTS-a, prednosti digitalizacije će biti sledeća preokupacija mog radnog angažmana. Na osnovu čl. 14 Zakona o javnim medijskim servisima predložiću nekoliko novih medijskih usluga, koje će unaprediti komercijalne delatnosti. Tako, na primer, sve snimljene fudbalske utakmice iz bogate video arhive RTS-a biće emitovane na posebnom digitalnom kanalu, za koji će gledaoci putem SMS poruka plaćati posebnu naknadu. Uz to, taj poseban digitalni kanal će donositi komercijalne prihode i od emitovanih reklama. Pored tog sportskog digitalnog kanala osnovaću još nekoliko, u dogovoru sa Upravnim i Programskim odborom.
Posebnu pažnju posvetiću RTV pretplatnicima koji imaju probleme sa sluhom, kao i onim slepim i slabovidim, jer digitalna TV pruža mnoge pogodnosti za hendikepirane osobe.
Jedan od akcenata mog radnog angažmana od 2015. do 2020. biće okončanje digitalizacije video i fono arhive RTS-a, koje imaju status nacionalnog blaga. Za dovršenje tog projekta tražiću finansijska sredstva iz različitih izvora, od Republike Srbije i nevladinog sektora do medjunarodnih donatora.
U skladu sa čl. 7 Zakona o javnim medijskim servisima, predložiću da u saradnji sa Ministarstvom prosvete svi udžbenici za osnovnu školu budu digitalizovani i postavljeni na podsajt RTS-a (Naziv podsajta: OSNOVNA ŠKOLA). Tako će javni medijski servis Srbije postati temelj novog, modernog pristupa osnovnom obrazovanju i inicijator osavremenjivanja nastavnog gradiva i školske nastave.
Takodje, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i nekoliko odabranih ustanova koje brinu o javnom zdravlju, biće osnovan podsajt RTS-a sa nazivom ZDRAVLJE. Osnovni zadatak tog podsajta, kao i niza TV i radio emisija posvećenih zdravlju, biće zdrastveno prosvećivanje stanovništa i poboljšanje rada zdravstvenih ustanova širom Srbije. Jedna od tih serija posebnih TV i radio emisija biće posvećena seksualnom obrazovanju i vaspitanju mladih.
Predložiću da se u saradnji sa nacionalnom službom za zapošljavanje i sajtovima „INFOSTUD" i „Lako do posla" pokrene TV serija besplatnih kurseva i obuka za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju, kao i online škole jezika i kompjuterskih veština.
A u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Udruženjem poslodavaca biće osnovana posebna redakcija u okviru RTS-a koja će se baviti isključivo temama o mikro, malim i srednjim preduzećima.

3. Inovacije u informativnom i ostalim programima

Predložiću da se u okviru RTS-a ponovo osnuje Savet za negu kulture govora i pravilnu dikciju. Ovaj savet sastojao bi se od 10 najboljih i najnagradjivanijih TV i radio voditelja. Pored edukacije mladih radio i TV voditelja, ovaj savet bi izdavao licence za izlazak pred TV kamere i mikrofone.
Informativni program RTS-a biće zasnovan na istraživačkom i analitičkom novinarstvu. Zato ću predložiti saradnju sa Centrom za istraživačko novinarstvo NUNS-a i upućivanje novinara RTS-a na stručna usavršavanja u javne medijske servise izvan Srbije.
U informativnom programu akcenat će biti na ekonomskim temama, na glavnim privrednim prednostima Srbije: IT znanje, energija, saobraćaj, poljoprivreda, prehrambena industrija, turizam i gradjevinarstvo.
U zabavnom programu predložiću snimanje serije satiričnih TV emisija pod nazivom „TV Stradija". Autori tih emisija biće naši najbolji satiričari, a glavna rubrika će biti sa lutkama ovdašnjih javnih ličnosti.
Predložiću da se svake subote u 20h na 2. Programu RTS-a emituju snimljene pozorišne predstave (ili direktni prenosi iz pozorišta širom Srbije), kako bi svako u Srbiji putem javnog medijskog servisa dobio šansu da uživa u vrednostima teatarske umetnosti.
Po tradiciji, svakog ponedeljka na 1. Programu RTS-a biće emitovana po jedna TV drama, koju će režirati mladi režiseri, prema tekstovima mladih dramskih pisaca.
Posle malog TV dnevnika, a pre „velikog" TV dnevnika, ponovo će biti emitovana TV emisija „Laku noć deco!", u novoj verziji, prema odabranim tekstovima književnika za decu.

Kao generalni direktor RTS-a predložiću da se svakog meseca organizuje DAN OTVORENIH vrata RTS-a. Tog dana slušaoci i gledaoci RTS-a imaće priliku da posete Radio Beograd u Hilandarskoj ulici, RTS u Takovskoj i Aberdarevoj, kao i TV studija u Košutnjaku. Takodje, biće u prilici da razgovaraju sa urednicima i novinarima RTS-a i da u neposrednom dijalogu iskažu svoje primedbe, želje i sugestije.

I najzad, u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima posebno ću se truditi da nezavisne TV i radio emisije, nakon sprovedene konkursne procedure, budu emitovane na programima televizije i radija. Takodje, svakog utorka u 20h na 2. Programu RTS-a biće rezervisan termin za emitovanje dokumentarnih filmova domaćih autora.

RTS Digital je najkreativniji i najbolji deo RTS-a, tako da ću se zalagati za održavanje dostignutih dometa i za unapredjenje TV ponude emisija kulture i umetnosti.

Svih 7 okestara i horova RTS-a nastaviće svoju plemenitu misiju širenja kulturnih i umetničkih vrednosti u Srbiji, regionu, Evropi i svetu. Kao generalni direktor RTS-a trudiću se da svi članovi orkestara i horova RTS-a imaju što bolje uslove za rad i što veće plate.

Izdavaštvo RTS-a u periodu od 2015. do 2020. godine pored već postojećih edicija biće obogaćeno novim edicijama „RTS IKONE", o najuglednijim novinarima i autorima RTS-a od osnivanja (1924. Radio Beograd, 1958. TV Beograd) i „RTS eBooks", elektronske knjige posvećene kultnim TV i radio emisijama.

Što se Radio Beograda tiče, tokom mandata od 2015. do 2020. godine trudiću se da se smanji njegovo tehničko i tehnološko zaostajanje. Pre svega, u Radio Beogradu je potrebno okončati modernizaciju dva preostala studija za emitovanje. Zatim, neophodno je nabaviti novu opremu za digitalizaciju fono arhive Radio Beograda, koja ima status nacionalnog blaga. I najzad, potrebno je renovirati restoran društvene ishrane, inače van funkcije više od 10 godina zbog prodora podzemnih voda u suteren zgrade Radio Beograda u Hilandarskoj ulici.

Na kraju, kao novinar RTS-a (Radio Beograd 202) i kao jedan od prijavljenih kandidata na konkurs za imenovanje generalnog direktora JMU RTS, predlažem sledeće:
Imajući u vidu činjenicu da se radi o javnom konkursu za imenovanje generalnog direktora JAVNOG medijskog servisa, bilo bi u interesu svih RTV pretplatnika, kao i domaće javnosti, da se kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa predstave svojim radnim biografijama i programima rada i upravljanja RTS-om u posebnim emisijama radija i televizije, kao i na zvaničnom sajtu RTS-a.
Ovakav postupak učvrstio bi poverenje u Javni medijski servis Srbije, a ujedno bi omogućio domaćoj javnosti i svima zaposlenima u JMU RTS neposredan uvid u kvalitet prijavljenih kandidata, kao i uporedjivanje predloženih programa rada i upravljanja, u duhu maksime RTS-a: VAŠE PRAVO DA ZNATE SVE!

Novi Beograd, 9. mart 2015.                                                                                         Mr Filip Mladenović

P.S. Moja biografija može se pročitati ovde u rubrici "Saznajte više o autoru" i na sajtu https://filipmladenovic.wordpress.com/

Posle čitanja preporučujem preslušavanje poslednje emisije "Mućni glavom", subota, 21. mart 2015: http://www.radiobeograd.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=3256&Itemid=182 

 

-

 



Komentari (88)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

stefan.hauzer stefan.hauzer 23:53 23.03.2015

.

1. Redizajniranje i unapređenje sajta www.rts.rs


ovo je urađeno pre par nedelja.
voleo bih da neko ko zna više o tome, da i neki sud
(neko rekao uroš?)

žao mi je što si odbijen - ali zaista mislim, da trenutno postoji neka ekipa na rts-u koja zna kuda ide. ko god postane generalni direktor, nadam se da neće dirati taj deo programa koji je ubedljivo najbolji u zemlji. pogotovo filmski.


+ jedno vreme se u 15h petkom na rts2, puštao link i neprevaziđeni svetolik mitić.
appendix appendix 08:31 24.03.2015

Re: .

ko god postane generalni direktor, nadam se da neće dirati taj deo programa koji je ubedljivo najbolji u zemlji. pogotovo filmski.




KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 01:10 24.03.2015

Sta je to varijabila

Moze li objasnjenje ovog tako opasnog i vaznog ili bolje reci najvaznijeg elementa tvog programa?
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 08:25 24.03.2015

Re: Sta je to varijabila

KRALJMAJMUNA
Moze li objasnjenje ovog tako opasnog i vaznog ili bolje reci najvaznijeg elementa tvog programa?


Ne znaš uopšte šta je "varijabila" ili ti nije jasno koji vrag postoji u Javnom Servisu na državnim jaslama i koji to mađioničari (i zbog zašto) ju je dobijaju?
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 08:44 24.03.2015

Re: Sta je to varijabila

Dont Fear The Reaper
KRALJMAJMUNA
Moze li objasnjenje ovog tako opasnog i vaznog ili bolje reci najvaznijeg elementa tvog programa?


Ne znaš uopšte šta je "varijabila" ili ti nije jasno koji vrag postoji u Javnom Servisu na državnim jaslama i koji to mađioničari (i zbog zašto) ju je dobijaju?

U poslednjih 35 godina se stalno srećem sa različitim oblicima vafrijabilnog dela plate. I ne vidim šta je tu u principu sporno. Primena bilo kog pravila je ono što je uvek bilo interesantno. Ali da od toga zavisi sudbina velikog sistema...
Ovde, u RTS-u, nešto postoji što Filip zna i ja bih voleo da vidim zašto mu je to prva tačka programa, da nam on lepo natenane objasni.
I šta će se dobro desiti kad se to ukine i zašto bi se to ukidalo.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 09:02 24.03.2015

Re: Sta je to varijabila

Ovde, u RTS-u, nešto postoji što Filip zna i ja bih voleo da vidim zašto mu je to prva tačka programa, da nam on lepo natenane objasni.


Ih, zašto. Iz istog razloga zbog zašto mu je od svog RTSa prva tačka redizajniranje web sajta ;>
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 07:52 24.03.2015

Plan i program

Ti si plan I program upravljanja predao na 3 kucane strane? Nekako mi to neozbiljno, mada ne bih se iznenadio da je ovo jedan od boljih planova.


Sta li su ostali predlozili zivo me zanima, ima li sanse da dobavis te informacije?



Filip Mladenović Filip Mladenović 13:12 24.03.2015

Re: Plan i program

ulicno_pojacanje
Ti si plan I program upravljanja predao na 3 kucane strane? Nekako mi to neozbiljno, mada ne bih se iznenadio da je ovo jedan od boljih planova.


Sta li su ostali predlozili zivo me zanima, ima li sanse da dobavis te informacije?





Apelujem na UO RTS-a da se radne biografije i programi rada svih 26 prijavljenih kandidata skeniraju i potom objave na sajtu RTS-a, da svi mogu da pročitaju, pregledaju, uporede, ocene, vrednuju, zaključe... Da mućnu glavom!
tess tess 08:04 24.03.2015

(sinnen)

Filipe, dobro jutro.
:)
reanimator reanimator 08:50 24.03.2015

...

Etapni socijalni program (Svake godine po 300 zaposlenih bi uz pomoć socijalnog programa napuštalo RTS, tako da bi 2020. godine ukupan broj zaposlenih bio sveden na 2500

Filipe, kako bi ovo ti preduzeo, pa još na početku mandata? Nagazićeš Vladu da obezbedi sredstva?
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 09:33 24.03.2015

Re: ...

maaa moze mnogo elegantnije da izmeni sistematizaciju ukine brdo radnih mesta I stavi ih sve kao nerasporedjene...drzi ih tako 2-3 meseca I sut u dupe. zakon mu to dozvoljava plus ne mora da isplati otpremnine I socijalne programe. onda ide svaka cast fici brze nego zelezara postao profitabilan
Hansel Hansel 11:31 24.03.2015

А одбацивање кандидатуре?

Да ли је тачно да су ти одбацили кандидатуру, и то због "непотпуности"?!
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 12:11 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

Nije tacno. Iz dokolice I zajebancije koja se granici sa patologijomje rekao da to napisu + objave na sajtu rts kako bi se hansel nasao toboze zacudjen kao francuska sobarica naravno
Hansel Hansel 19:06 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

Ех, па не баш као француска собарица!

Него, данас сам буквално прелетео преко блога и нисам видео реченицу у вези са одбацивањем пријаве (не знам да ли је накнадно убачена, али није ни битно). И тако се и мени десило да коментаришем без читања (журио сам), па се овим путем јавно извињавам.
larisa_bg larisa_bg 19:28 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

Hansel

Него, данас сам буквално прелетео преко блога и нисам видео реченицу у вези са одбацивањем пријаве


Duboko si me razočarao.
Mislila sam da si barem ti ozbiljan čovek u ovoj poplavi blogerskih šalabajzera
.
.
.
.
.
koji su i mene naučili da blogove ne treba čitati, nego samo trolovati
predatortz predatortz 19:31 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

koji su i mene naučili da blogove ne treba čitati, nego samo trolovati


Čuj, čitat' blogove!
Pa to više ni BIA ne radi, a oni skoro sve čitaju.
larisa_bg larisa_bg 19:35 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

predatortz
koji su i mene naučili da blogove ne treba čitati, nego samo trolovati


Čuj, čitat' blogove!
Pa to više ni BIA ne radi, a oni skoro sve čitaju.


a kako ti to znaš?
predatortz predatortz 19:36 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

larisa_bg
predatortz
koji su i mene naučili da blogove ne treba čitati, nego samo trolovati


Čuj, čitat' blogove!
Pa to više ni BIA ne radi, a oni skoro sve čitaju.


a kako ti to znaš?


Pa, čitam! Edukujem se!
larisa_bg larisa_bg 19:38 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

predatortz

Pa, čitam! Edukujem se!


saću zovem Hansela da ti kaže da si francuska sobarica

ja ne mogu, previše mi je uzbudljiva pomisao na tebe sa belom keceljicom na karneriće
predatortz predatortz 19:40 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

ja ne mogu, previše mi je uzbudljiva pomisao na tebe sa belom keceljicom na karneriće


Je l' da se depiliram, ili da ostanem ovakav kakav sam?
larisa_bg larisa_bg 19:41 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

predatortz
ja ne mogu, previše mi je uzbudljiva pomisao na tebe sa belom keceljicom na karneriće

Je l' da se depiliram, ili da ostanem ovakav kakav sam?


ja mislim da smo to pitanje već rešili onomad kad smo se igrali devojačkog koledža
predatortz predatortz 19:43 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

larisa_bg
predatortz
ja ne mogu, previše mi je uzbudljiva pomisao na tebe sa belom keceljicom na karneriće

Je l' da se depiliram, ili da ostanem ovakav kakav sam?


ja mislim da smo to pitanje već rešili onomad kad smo se igrali devojačkog koledža


Jao, Mico, pa to si bila ti?!
larisa_bg larisa_bg 19:52 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

predatortz

Jao, Mico, pa to si bila ti?!


osim ako nije bila lavanda
predatortz predatortz 19:54 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

larisa_bg
predatortz

Jao, Mico, pa to si bila ti?!


osim ako nije bila lavanda


Nije. One mi odma'vezuje oči, znao bih po tome.
larisa_bg larisa_bg 20:01 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

predatortz
larisa_bg
predatortz

Jao, Mico, pa to si bila ti?!


osim ako nije bila lavanda


Nije. One mi odma'vezuje oči, znao bih po tome.


Ju naopako, pa nisam pljunula deset somića evra za sve ove silikone - da bih ti sad vezivala oči!
predatortz predatortz 20:03 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

pa nisam pljunula deset somića evra za sve ove silikone


Sori Lavandice! Zadrži povez, neka te seća na moje plave urokljive...
larisa_bg larisa_bg 20:11 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

predatortz
pa nisam pljunula deset somića evra za sve ove silikone


Sori Lavandice! Zadrži povez, neka te seća na moje plave urokljive...


aj sad da se smirimo, došo generalni, sve da nas pobanuje što se zaebavamo
predatortz predatortz 20:13 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

larisa_bg
predatortz
pa nisam pljunula deset somića evra za sve ove silikone


Sori Lavandice! Zadrži povez, neka te seća na moje plave urokljive...


aj sad da se smirimo, došo generalni, sve da nas pobanuje što se zaebavamo


Što? Ja baš ovako zamišljam rad na RTS. Mis'im, onoliko dobrih riba na jednom mestu, a ja u slučajnosti ne verujem...
Hansel Hansel 21:45 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

larisa_bg
Duboko si me razočarao.
Mislila sam da si barem ti ozbiljan čovek u ovoj poplavi blogerskih šalabajzera
.
.
.
.
.
koji su i mene naučili da blogove ne treba čitati, nego samo trolovati

А ти мене, ти која си пре неки дан написала "Али (ух, баш са али, мислим), да не тролујемо" а недавно си ме због практично исте реченице оптужила да сам штребер!?! Шта ће нас следеће снаћи, почећеш да читаш блогове?!?!
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 21:50 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

Hansel
Ех, па не баш као француска собарица!

Него, данас сам буквално прелетео преко блога и нисам видео реченицу у вези са одбацивањем пријаве (не знам да ли је накнадно убачена, али није ни битно). И тако се и мени десило да коментаришем без читања (журио сам), па се овим путем јавно извињавам.

Ma salim se i ne mislim nista lose.
larisa_bg larisa_bg 21:51 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

Hansel

А ти мене, ти која си пре неки дан написала "Али (ух, баш са али, мислим), да не тролујемо" а недавно си ме због практично исте реченице оптужила да сам штребер!?!


pa ti sad razumi žene!
gedza.73 gedza.73 21:57 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

predatortz
Čuj, čitat' blogove!
Pa to više ni BIA ne radi, a oni skoro sve čitaju

Onomad, kad smo spominjali DB, blog i špijuniranje, celu noć sam sanjao kako po garaži tražim nokiju 3310

kako me ne bi pratili.
Ujutru, gola voda.
predatortz predatortz 21:58 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

Onomad, kad smo spominjali DB, blog i špijuniranje, celu noć sam sanjao kako po garaži tražim nokiju 3310


larisa_bg larisa_bg 22:00 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

gedza.73

Onomad, kad smo spominjali DB, blog i špijuniranje, celu noć sam sanjao kako po garaži tražim nokiju 3310 kako me ne bi pratili.
Ujutru, gola voda.


Džaba ti i da si našao staru Nokiu. Ako imaš digitalnu TV ili čipovanu ličnu kartu ili pasoš ili peglu na paru ili kosmodisk ili makar pejsmejker - opet će te prisluškuju. A svako ima bar nešto od svega ovoga.
milisav68 milisav68 22:21 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

larisa_bg
Džaba ti i da si našao staru Nokiu. Ako imaš digitalnu TV ili čipovanu ličnu kartu ili pasoš ili peglu na paru ili kosmodisk ili makar pejsmejker - opet će te prisluškuju. A svako ima bar nešto od svega ovoga.

Šta će ti sve to kad imaš komšiluk.
Hansel Hansel 23:52 24.03.2015

Re: А одбацивање кандидатуре?

ulicno_pojacanje
Ma salim se i ne mislim nista lose.

Тако сам и схватио , него сам се само надовезао другарском самокритиком.

larisa_bg
pa ti sad razumi žene!

Тешко нама који памтимо шта причате.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 12:14 24.03.2015

2000

Šta ćeš s viškom zaposlenih, njih minimum 2000?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 12:16 24.03.2015

Re: 2000

Pošto vidim da je i Krkar kandidat za direktora, viškom zaposlenih će verovatno da se bavi on.
reanimator reanimator 12:24 24.03.2015

Re: 2000

Šta ćeš s viškom zaposlenih, njih minimum 2000?

Pa napisao lepo čovek da će da preduzme mere i sprovede socijalni program :)
predatortz predatortz 12:39 24.03.2015

Re: 2000

Nebojsa Krstic
Pošto vidim da je i Krkar kandidat za direktora, viškom zaposlenih će verovatno da se bavi on.


Biće da neće...
Jukie Jukie 12:59 24.03.2015

Re: 2000

Nebojsa Krstic
Šta ćeš s viškom zaposlenih, njih minimum 2000?

Biće im ko i prosvetarima...

qqriq qqriq 13:13 24.03.2015

Re: 2000


Nebojsa Krstic
12:16 24.03.2015 / *novo
Re: 2000
Pošto vidim da je i Krkar kandidat za direktora, viškom zaposlenih će verovatno da se bavi on.

A jel?
Pa koliko se ja razumem u bujketa, on radi na sugurno.
Jbt, fajt ko za šefa države!
Hansel Hansel 19:12 24.03.2015

Re: 2000

Pošto vidim da je i Krkar kandidat za direktora, viškom zaposlenih će verovatno da se bavi on.

А овамо, на "директно новинарско питање" што се не кандидује, рече да неће, додуше можда је уважио апел да покаже алтруизам и среди стање бар за годину дана, па после нек' да оставку ако му не повећају плату.

Међутим, неке пријаве су одбачене "због непотпуности", а неке јер "не испуњавају формалне услове", а сумњам да ће одустати тако лако, када се већ упустио.
darkool darkool 12:55 24.03.2015

a da se svi

vi "dobrotvori" i "humanisti" koji hocete da nas "obrazujete" i "prosvecujete" radite to sa vasim, a ne mojim parama. meni ne treba da popujete i nit' vas gledam i nit' vas slusam pa bih nekako zeleo da vas i ne placam.
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:08 24.03.2015

Reč, dve...

Kao što sam napisao u blogu, danas ću pokušati da saznam od gen. sekretara RTS-a zašto je moja prijava na konkurs „nepotpuna“.

Zašto sam počeo od tzv. varijabile? Jedna od dobrih ideja u medjuvremenu je izopačena, pa je sada tzv. varijabila sredstvo interne korupcije i uvek pretećeg mobinga.

Što se viška zaposlenih tiče, oko 300 će tokom narednih 5 godina otići u zasluženu penziju, a preostalih 1200 će uz pomoć socijalnog programa napustiti RTS. Sve to je u vezi sa novom sistematizacijom radnih mesta.

Apelujem da sve bude javno, da se objave radne biografije i programi rada svih prijavljenih kandidata, pa da javnost uporedjuje, procenjuje, vrednuje....
Samo tako može biti bolje u Srbiji!

P.S. Inače, u čaršiji su već počele glasine o tome ko je čiji kandidat, kome je javljeno, tj. sugerisano da se prijavi na konkurs....
predatortz predatortz 13:11 24.03.2015

Re: Reč, dve...


P.S. Inače, u čaršiji su već počele glasine o tome ko je čiji kandidat, kome je javljeno, tj. sugerisano da se prijavi na konkurs....


Kako stoji čika Vili?
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:13 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Favorit Tomine frakcije u okviru SNS-a!
predatortz predatortz 13:14 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Filip Mladenović
Favorit Tomine frakcije u okviru SNS-a!

Znači, loše...
arcins arcins 14:22 24.03.2015

Re: Reč, dve...

predatortz

P.S. Inače, u čaršiji su već počele glasine o tome ko je čiji kandidat, kome je javljeno, tj. sugerisano da se prijavi na konkurs....


Kako stoji čika Vili?



Vili je kolega bloger?
predatortz predatortz 14:24 24.03.2015

Re: Reč, dve...

arcins
predatortz

P.S. Inače, u čaršiji su već počele glasine o tome ko je čiji kandidat, kome je javljeno, tj. sugerisano da se prijavi na konkurs....


Kako stoji čika Vili?



Vili je kolega bloger?


Ne verujem.
arcins arcins 14:33 24.03.2015

Re: Reč, dve...

predatortz
arcins
predatortz

P.S. Inače, u čaršiji su već počele glasine o tome ko je čiji kandidat, kome je javljeno, tj. sugerisano da se prijavi na konkurs....


Kako stoji čika Vili?



Vili je kolega bloger?


Ne verujem.



Vidim da se Krkar pominje, pa reko.........
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 14:54 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Zašto sam počeo od tzv. varijabile? Jedna od dobrih ideja u medjuvremenu je izopačena, pa je sada tzv. varijabila sredstvo interne korupcije i uvek pretećeg mobinga.

Pa zašto bi je ukidao ako je primena problem?
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:02 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Varijabila se privremeno ukida da bi bilo dovoljno novca za povećanje vrednosti boda.
Potom se usvaja nova sistematizacija radnih mesta, pa onda etapni socijalni program, i tako RTS najzad staje na zdrave noge.
reanimator reanimator 15:05 24.03.2015

Re: Reč, dve...

pa onda etapni socijalni program

Aj da pitam treći put, kakav socijalni program? Osim lepih želja, je l' postoji konkretan plan kako da se obezbedi podrška Vlade za ovo?
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:14 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Postoji plan, bez podrške Vlade.
Ako svake godine 300 zaposlenih uz pomoć socijalnog programa odlazi iz RTS-a,
to znači da je svake godine neophodno obezbediti oko 2 miliona evra za etapni socijalni program.
Pošto od 1. januara 2016. godine startuje taksa kao RTV pretplata, koja će uz očekivani visok procenat naplate obezbediti normalno funkcionisanje RTS-a, deo komercijalnih prihoda biće rezervisan za etapni socijalni program.
reanimator reanimator 15:23 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Postoji plan, bez podrške Vlade.
Ako svake godine 300 zaposlenih uz pomoć socijalnog programa odlazi iz RTS-a,
to znači da je svake godine neophodno obezbediti oko 2 miliona evra za etapni socijalni program.
Pošto od 1. januara 2016. godine startuje taksa kao RTV pretplata, koja će uz očekivani visok procenat naplate obezbediti normalno funkcionisanje RTS-a, deo komercijalnih prihoda biće rezervisan za etapni socijalni program

Da ne pitam za tehničku modernizaciju, to će verovatno od očekivano visokog procenta naplate takse kao RTV pretplate :)
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:29 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Finansiranje tehničke modernizacije RTS-a biće iz više izvora: taksa, komercijalni prihodi, donacije, pomoć države, fondovi EU....
arianna arianna 15:47 24.03.2015

Re: Reč, dve...

kakav socijalni program?



Rešenje ovog problema zove se Saša Mirković. Taj rastura šta stigne. Zaposleni će sami odleptirisati. Uvešće jednog novinara da čita vesti, snimatelja i montažera, koji će snimati i reprizirati pročitano u sledeća 24 sata. U međuvremenu muzika i reklame. Baš kao na TV BEst.
larisa_bg larisa_bg 16:36 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Na sajtu RTS-a danas je objavljeno da je moja prijava medju 12 odbačenih




ne verujem šta čitam!
Hansel Hansel 19:20 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Ево, јавила се права француска собарица.
larisa_bg larisa_bg 19:31 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Hansel
Ево, јавила се права француска собарица.


Da li pod francuskom sobaricom podrazumevaš nekoga ko se pravi naivan?
Ili tu ima još neko značenje koje mi izmiče, na primer nešto iz arsenala tvojih potisnutih erotskih maštarija?
cane cane 19:40 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Vidim da se Krkar pominje, pa reko.........



filip je bar u necemu dostigao krkara - i njegova je prijava odbacena.

reanimator reanimator 19:42 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Finansiranje tehničke modernizacije RTS-a biće iz više izvora: taksa, komercijalni prihodi, donacije, pomoć države, fondovi EU....

Što bi rek'o alselone, tako si divno neopterećen stvarnošću
Hansel Hansel 21:39 24.03.2015

Re: Reč, dve...

larisa_bg
Da li pod francuskom sobaricom podrazumevaš nekoga ko se pravi naivan?
Ili tu ima još neko značenje koje mi izmiče, na primer nešto iz arsenala tvojih potisnutih erotskih maštarija?

Под један, наравно!

(А одакле ти идеја да су моје еротске маштарије потиснуте? )
larisa_bg larisa_bg 21:44 24.03.2015

Re: Reč, dve...

Hansel

(А одакле ти идеја да су моје еротске маштарије потиснуте? )


izvini, iscrpele su me za večeras predatorove erotske maštarije

ne mogu ni ja na sve strane, niko da pripomogne

predatortz predatortz 21:49 24.03.2015

Re: Reč, dve...

izvini, iscrpele su me za večeras predatorove erotske maštarije


Srce slatko, kako mi se brzo umoriš...
larisa_bg larisa_bg 21:52 24.03.2015

Re: Reč, dve...

predatortz
izvini, iscrpele su me za večeras predatorove erotske maštarije


Srce slatko, kako mi se brzo umoriš...


pa kad dajem sve od sebe
urbana_gerila urbana_gerila 21:58 24.03.2015

Re: Reč, dve...

larisa_bg
predatortz
izvini, iscrpele su me za večeras predatorove erotske maštarije


Srce slatko, kako mi se brzo umoriš...


pa kad dajem sve od sebe


taktiziraj malo, do poslednjeg daha je - samo za jedan na jedan.
larisa_bg larisa_bg 22:04 24.03.2015

Re: Reč, dve...

urbana_gerila

taktiziraj malo, do poslednjeg daha je - samo za jedan na jedan.


ja nikad ne taktiziram

evo i s tobom uvek pričam kao da imaš samo ovaj jedan nalog na blogu, tj svakom od vas posvećujem stoprocentnu pažnju, pa zar ne?
urbana_gerila urbana_gerila 22:16 24.03.2015

Re: Reč, dve...

larisa_bg
ja nikad ne taktiziram


ti da nađeš dečka ili ne?


larisa_bg
evo i s tobom uvek pričam kao da imaš samo ovaj jedan nalog na blogu, tj svakom od vas posvećujem stoprocentnu pažnju, pa zar ne?


e, jbg, ko da ja ne bih voleo da ih imam, bar, dva.
qqriq qqriq 00:05 25.03.2015

Re: Reč, dve...

Što bi rek'o alselone, tako si divno neopterećen stvarnošću



larisa_bg larisa_bg 13:02 25.03.2015

Re: Reč, dve...

urbana_gerila
ti da nađeš dečka ili ne?


Ne stižem, prijatelju. Peđa i Gavrilo razgrabili sve što valja i što ima pločice na stomaku. Ostali samo ovi stranački ratnici podzemlja.
urbana_gerila urbana_gerila 13:59 25.03.2015

Re: Reč, dve...

larisa_bg
urbana_gerila
ti da nađeš dečka ili ne?


Ne stižem, prijatelju. Peđa i Gavrilo razgrabili sve što valja i što ima pločice na stomaku. Ostali samo ovi stranački ratnici podzemlja.


pločice su metroseksualne, svaki pravi momak ima pivski stomak.
tyson tyson 11:56 28.03.2015

Re: Reč, dve...

Što se viška zaposlenih tiče, oko 300 će tokom narednih 5 godina otići u zasluženu penziju, a preostalih 1200 će uz pomoć socijalnog programa napustiti RTS

Neće "napustiti" RTS već će biti izbačeni; oterani; dobiće otkaz.

Nisi još ni izabran za direktora a već si počeo da prosipaš ponižavajuće eufemizme. Sram te bilo.


libkonz libkonz 17:42 24.03.2015

Što odmah u osinje gnezdo?

Nije lako redizajnirati sajt. Još kad napraviš blog gde će svako moći da kaže ono što misli!
Posle malog TV dnevnika, a pre „velikog" TV dnevnika, ponovo će biti emitovana TV emisija „Laku noć deco!", u novoj verziji, prema odabranim tekstovima književnika za decu.

gde ćeš ovo da uglaviš? umesto asocijacija u slagalici?
libkonz libkonz 17:46 24.03.2015

Re: Što odmah u osinje gnezdo?

Na sajtu će biti postavljena imena i prezimena, zanimanja, fotografije i e-mail adrese svih zaposlenih u RTS-u. Takodje, na sajtu će biti dostupne informacije o visini plate generalnog direktora RTS-a i iznosima naknada za članove Upravnog i Programskog odbora RTS-a.
2. Korišćenje prednosti digitalizacije

Ovo je posebno dobra ideja. Ako ti se svidi neki voditelj/voditeljka možeš da mu/joj šalješ ljubavna pisma.
Samo ne znam zašto da bude dostupna informacija o plati direktora? Da može da se hvali?
Jukie Jukie 11:00 25.03.2015

Re: Što odmah u osinje gnezdo?

libkonz
Nije lako redizajnirati sajt. Još kad napraviš blog gde će svako moći da kaže ono što misli!
Posle malog TV dnevnika, a pre „velikog" TV dnevnika, ponovo će biti emitovana TV emisija „Laku noć deco!", u novoj verziji, prema odabranim tekstovima književnika za decu.

gde ćeš ovo da uglaviš? umesto asocijacija u slagalici?


Slagalica ide PRE malog dnevnika, a ne znam što se svi hvataju za "laku noć deco" kad je to bila baš smor emisija, 2D lutke nešto tandrljaju a zaplet im nije neki. Bolje puštati Pepu Prase da deca nauče kako se ponašaju civilizovane animirane životinje.
49 41 49 41 21:59 24.03.2015

Predlazem

da se tajno na vanrednoj sednici vlade, iza zatvorenih vrata za javnost izabere za Direktora

Goran Milic


Konkurs za izbor direktora objaviti u lokalim Ibarskim Novinama, moze i nekim Bujanovackim.

Da se sadasnji Gradonacelnik Beograda i Javno tuzilastvo izvine njemu JAVNO, zbog sudskog oduzimanja stana.

Da se preko "slobodnih strelaca" tajno raspita koliko ga placa Al Dzazira i da ga plati vise; bar 30%

Da ga zamoli za vreme direktorovanja gde zeli stan i koje kvadrature.

Ostalo ce pokazati Goran; kao sto je pokazivao zadnjih 40-es godina.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 05:13 25.03.2015

Re: Predlazem

49 41
da se tajno na vanrednoj sednici vlade, iza zatvorenih vrata za javnost izabere za Direktora

Goran Milic


Konkurs za izbor direktora objaviti u lokalim Ibarskim Novinama, moze i nekim Bujanovackim.

Da se sadasnji Gradonacelnik Beograda i Javno tuzilastvo izvine njemu JAVNO, zbog sudskog oduzimanja stana.

Da se preko "slobodnih strelaca" tajno raspita koliko ga placa Al Dzazira i da ga plati vise; bar 30%

Da ga zamoli za vreme direktorovanja gde zeli stan i koje kvadrature.

Ostalo ce pokazati Goran; kao sto je pokazivao zadnjih 40-es godina.


Super, samo što Goran sad govori samo hrvatski jezik, a srpski bi morao ponovo da uči iz početka.
qqriq qqriq 12:45 25.03.2015

Re: Predlazem

Super


Ama nešto mi se javlja da će ganci da pobedi.
49 41 49 41 18:19 26.03.2015

Re: Predlazem


Super, samo što Goran sad govori samo hrvatski jezik, a srpski bi morao ponovo da uči iz početka.

Govorio je Goran srpski - cisto etimolos(h)ki bez ijedne zadrske i greske.
Pored svojih 5-6 jezika; dovoljno mu je da "reaktivira" svoj chip u mozgu samo par dana.

Kao Radetu S(h)erbedziji, napr.
freehand freehand 09:12 28.03.2015

Ko sve

... nume da ljucki popuni prijavu:
Kandidati čije su prijave odbačene kao one koje ne ispunjavaju formalne uslove su: Aleksandar Kržavac, Filip Mladenović, Svetislav Nedeljković, Predrag Maksimović, Slobodan Orlić, Miloš Tanasković, Mioljub Krsmanović, Miodrag Popov, Igor Mihaić, Mihajlo Rabrenović, Dejan Stanković i Zoran Kusovac.


Filip Mladenović Filip Mladenović 22:39 28.03.2015

Re: Ko sve

freehand
... nume da ljucki popuni prijavu:
Kandidati čije su prijave odbačene kao one koje ne ispunjavaju formalne uslove su: Aleksandar Kržavac, Filip Mladenović, Svetislav Nedeljković, Predrag Maksimović, Slobodan Orlić, Miloš Tanasković, Mioljub Krsmanović, Miodrag Popov, Igor Mihaić, Mihajlo Rabrenović, Dejan Stanković i Zoran Kusovac.



Čekam zvaničan odgovor od Upravnog odbora zašto je moja prijava "nepotpuna". ČIM DOBIJEM TAJ ODGOVOR OBJAVIĆU GA.
freehand freehand 22:52 28.03.2015

Re: Ko sve

Filip Mladenović
freehand
... nume da ljucki popuni prijavu:
Kandidati čije su prijave odbačene kao one koje ne ispunjavaju formalne uslove su: Aleksandar Kržavac, Filip Mladenović, Svetislav Nedeljković, Predrag Maksimović, Slobodan Orlić, Miloš Tanasković, Mioljub Krsmanović, Miodrag Popov, Igor Mihaić, Mihajlo Rabrenović, Dejan Stanković i Zoran Kusovac.



Čekam zvaničan odgovor od Upravnog odbora zašto je moja prijava "nepotpuna". ČIM DOBIJEM TAJ ODGOVOR OBJAVIĆU GA.

Filipe - opušteno. Ti si dobrica u toj priči.
larisa_bg larisa_bg 20:28 29.03.2015

Re: Ko sve

Filip Mladenović

Čekam zvaničan odgovor od Upravnog odbora zašto je moja prijava "nepotpuna". ČIM DOBIJEM TAJ ODGOVOR OBJAVIĆU GA.


Ma da, prijava je nepotpuna, ti si OK.
Možda nisi napisao broj stana ili tako nešto.
Šta bi uopšte drugo moglo da bude nepotpuno u vezi sa tobom.

(msm, ja više ne mogu ni da se zezam u vezi sa ovim, zato u ovoj zemlji tako i ide, zato što svaka zamlata misli da može da vodi televiziju, političku partiju, bolnicu, državu, vojsku, rat...)
larisa_bg larisa_bg 20:33 29.03.2015

Re: Ko sve

.

Filip Mladenović Filip Mladenović 21:48 29.03.2015

Re: Ko sve

Zato se i zalażem da sve radne biografije i programi rada budu objavljeni, pa da javnost może da uporedjuje, vrednuje, procenjuje, zaključuje... o kvalitetu prijavljenih kandidata.

Ako nema javnosti, onda smo u jednom bolesnom društvu gde su u većini - pacijenti.
freehand freehand 22:06 29.03.2015

Re: Ko sve

Filip Mladenović
Zato se i zalażem da sve radne biografije i programi rada budu objavljeni, pa da javnost może da uporedjuje, vrednuje, procenjuje, zaključuje... o kvalitetu prijavljenih kandidata.

Ako nema javnosti, onda smo u jednom bolesnom društvu gde su u većini - pacijenti.

Ogromna je šteta što Krkar iz razloga časti i čuvanja sopstvenog integriteta hteo da konkuriše. Njemu se nikakva formalna greška nikad ne bi desila! On bi to tako proučio i sve spakovao da bi mogli samo da ga imenuju i ništa drugo.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana