Društvo| Gradjanske inicijative| Hronika| In memoriam| Politika

Srbija ne sme da stane!

Srecko Sekeljic RSS / 10.03.2008. u 20:54

zoran_godina_peta.jpg 

Pokret "Evropa nema alternativu" vas poziva da se u sredu 12. marta pridružite povorci građana koja će u 15 časova krenuti od platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu do Aleje zaslužnih građana na Novom groblju, čime ćemo odati poštu tragično nastradalom premijeru Zoranu Đinđiću. Okupljanje na platou počinje u 14.30 časova, kada će biti projektovan kratak dokumentarni film o Zoranu Đinđiću.

Povorka će se kretati sledećom maršrutom: Plato-Vasina-Kolarčeva-Kralja Milana-Trg Nikole Pašića-Bulevar Kralja Aleksandra-Ruzveltova-Novo groblje.

Vreme je da dovršimo borbu za koju je Zoran položio svoj život! Vreme je da nastavimo putem ka Evropi od kojeg se ova zemlja ponovo otuđila. Vreme je da preuzmemo odgovornost za rešavanje krize u koju je zapalo društvo. Zorana ni metak nije uspeo da speči na svom putu, ne dopustimo da nas spreče kiša i dnevne sitnice. Odgovornost je na nama!

Dođite.
Ako Srbija stane (1/3)
 
Ako Srbija stane (2/3)
 
Ako Srbija stane (3/3)
 

Atačmenti



Komentari (135)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Gorio Gorio 21:27 10.03.2008

Dug

Srbija duguje Zoranu Djindjiću odlazak u Evropu. Ništa manje. Sada je prilika, i ko zna kada.
"Ako 11. maja ne uspemo, jedini razlog smo mi sami"
miraf miraf 21:48 10.03.2008

Re: Dug

Gorio
Srbija duguje Zoranu Djindjiću odlazak u Evropu. Ništa manje. Sada je prilika, i ko zna kada.
"Ako 11. maja ne uspemo, jedini razlog smo mi sami"

dugujemo sebi i nasim pokoljenjima objasnjenje zasto i ko je zaustavio Zorana!
Imamo jos mnogo dugova,ali hajde da se resimo najpre onih koji nas unazadjuju,onih koji nas paralisu.
Hajde da se resimo onih koji nas sputavaju da krenemo napred!
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 02:29 13.03.2008

Re: Dug

Fotografije sa danasnje povorke...


















"Ako danas ne uspemo, jedini razlog smo mi sami!"

Zoran Đinđić
dobronamjeran dobronamjeran 21:29 10.03.2008

Iskreno se nadam

Da u Srbiji postoji ona kriticna masa gradjanske savijesti koja nece dozvoliti radikalizaciju politickog prostora i povratak mitova "nebeskog naroda" koji pokusavaju ponovno nametnuti.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 10:50 11.03.2008

Re: Iskreno se nadam

dobronamjeran
Da u Srbiji postoji ona kriticna masa gradjanske savijesti koja nece dozvoliti radikalizaciju politickog prostora i povratak mitova "nebeskog naroda" koji pokusavaju ponovno nametnuti.

Verujem da postoji kriticna masa građanske svesti i savesti. Međutim, nadam se da postoji dovoljno mudrosti među političarima da odgovornost prema građanima stave iznad ličnih nesuglasica. Ne govorim o formiranju novog DOS-a, već o međusobnom ophođenju koje može da dovede do što stabilnije demokratske vlade u Srbiji. Bez stabilnosti nema napretka, a bez dogovora nema stabilnosti.
boyshane boyshane 21:32 10.03.2008

Srpski paradoks

Čovek koga si iz anonimnosti izveo i ustoličio, dragi Zorane, Srbiju danas više ne sme da pogleda u oči...

Pet godina nakon tvoje smrti, vremeplov u kome smo se mimo svoje krivice, a zaslugom nesrećnog čoveka koji je do danas sedeo u tvojoj stolici, našli, ispljunuo nas je na mesto na kome smo stajali i pre osam godina - na razmeđe nebeske i evropske Srbije.

Pet godina kasnije, nalogodavci tvog ubistva su u i dalje u šumi srpske gluposti i beznađa u kojoj se tako dobro snalaze i osećaju, pet godina kasnije nema pravosnažne presude tvojim ubicama, Srbija baulja u mraku, niko da se uspravi i upali barem sveću...

Izvini, Zorane, tvoje zaveštanje ova zemlja još uvek ne razume... Ako ti je uteha, ni Teslu do danas istumačili nismo, a njegov je zavet šest decenija stariji.

Ja ipak verujem da nade ima, da još možemo napred, zbog naše dece, iako se, priznajem, ponekad pitam gde je nestalo milion duša iz povorke koja te je otpratila u Aleju...
Kasper Kasper 16:09 11.03.2008

Re: Srpski paradoks

Čovek koga si iz anonimnosti izveo i ustoličio, dragi Zorane, Srbiju danas više ne sme da pogleda u oči...


Zasto je Zoran rekao da bas Kostunica sme da pogleda narodu u oci. Zasto nije rekao : Ja smem da vas pogledam u oci! Ja stajem na celo liste! ?

P.S.
Za sve one koji ce se nakaciti na moje reci: Zoran je bio javnaicnost, politicar. Njegova dela i postupci mogu da se dovode u pitanje, cak i posthumno.
Valjevac Valjevac 21:55 10.03.2008

Neverovatno

Je koliko taj covek nedostaje , mislim da trenutno postoji ogromna energija koju nema ko da usmeri i iskoristi na pravi nacin kao sto bi Zoran to mogao.
Gorio Gorio 22:25 10.03.2008

Re: Neverovatno

Zaista nedostaje. On nije imao iza sebe dva miliona glasova ali je imao energije, pameti i mudrosti da iskoristi sve što se moglo ikoristiti da Srbiju izvuče iz blata.
Valjevac Valjevac 22:48 10.03.2008

Re: Neverovatno

Nekad je dovoljno da samo covek shvati da je u ``blatu`` onda je to malo drugacije , ali je potrebno saslusati nekog sa strane jer ipak on to malo bolje vidi od tebe !
florian florian 23:01 10.03.2008

Re: Neverovatno

Je koliko taj covek nedostaje , mislim da trenutno postoji ogromna energija koju nema ko da usmeri i iskoristi na pravi nacin kao sto bi Zoran to mogao.
*novo [/quote
Evo pokusavam vec ko zna koji put da ti odgovorim .
Ubo si ga skroz.
Zoran je mogao da artikuliše energiju nezadovoljstva u kreativnom a ne destruktivnom pravcu.
Zato su ga ubili.
Zoran je bio naš sluga a ne lider i najverovatnije činio i ono što je protivno njegovim ubeđenjima ali je na polzu. Zato je velik.
Zoran nije bio grobar već Prometej.
Vatru imamo i dalje.
Nema ko da je nosi.
Tražim nekog re kreativnog i ne nalazim ga.
Nema čuvara vatre.
Bojim se da izbor između datih političkih opcija opet ništa neće rešiti.

Bio je u pravu. Proces se ne može zaustaviti.
Zato se može usporiti
Ali ni on nije znao koliko će trajati.

Pitanje je kome je lakše.
Valjevac Valjevac 23:40 10.03.2008

Re: Neverovatno

U pravu si i obzirom da Zorana vise nema jedina nasa sansa je da se ugledamo na ljude iz naseg okruzenja i postanemo prosecni evropljani ,bez mnogo mudrosti, za nas kakvi smo sada i to je previse !
surabya johnny surabya johnny 04:01 11.03.2008

Re: Neverovatno

cudna stvar - iznerviran Tadicevim nastupom kod, specijalno za tu priliku, reklo bi se fino, gotovo skruseno zaceshljane Olje (koja se vec posle nekih 5 min. vidno snevoljila i verovatno pokajala sto je uopste pozvala strogo preventivnog i zaludnog predsednika u prividno odsudnom trenutku), razmisljam kako Nikolic zapravo nepravedno kao jedini medju politikantima nosi nadimak "Grobar" - i da je formalni pokopnik Djindjiceve, za to doba u Srbiji beskrajno ohrabrujuce idejne politike upravo BT. i onda mi pogled, medju svim ovim komentarima, prvo pada na sledeci citat, u chiju pozadinu sada vise ne zelim ni da ulazim (kivan sam):
Zoran nije bio grobar već Prometej.


trgni te se, ljudi! (mislim se na DS i njegove MrSavetnike).
inace ce postati kriticno - b92 verovatno najpreciznije pretpostavlja razmere preteceg pre-pada natrag u 90-e, pa sa tim u skladu Tadica cuva(ju) kao malo vode na dlanu - i ne bi me cudilo da zavedu "konstruktivnu" ili preventivnu cenzuru, cija ce meta mozda biti i ovaj komentar. razlog se uvek moze naci- ako se trazi, naravno.
Eni Eni 22:04 10.03.2008

Budjenje!

U poslednje vreme cesto razmisljam sta bi sve bilo, odnosno sta se sve ne bi zbilo da je on ziv.
Zao mi je sto ja necu moci da budem tamo, ali cu pozvati sve kojih se setim u Beogradu i potsetiti ih gde treba da budu u sredu posle podne.
Krajnje je vreme da se probude usnuli!
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:36 10.03.2008

Mail studenata

humanistike iz Kopra:

From: "Drustvo H-UM" <drustvo.hum@gmail.com>
> Date: March 7, 2008 12:02:16 PM GMT+01:00
>
>
> Ob peti obletnici umora srbskega premijeja Zorana Đinđića vabimo
> vas na ogled dokumentarnega filma "Zoran, jedna životna priča" ter
> krajših posnetkov njegovih govorov, ki bo v sredo 12.03.2008 ob
> 20h, v Foresteriji.
>
Dolybell Dolybell 23:08 10.03.2008

Nikola to ume bolje od mene

Bila je čast biti njegov savremenik, i najveća je privilegija i dalje živeti s njim. Moralna i intelektualna superiornost Zorana Đinđića je u njegovoj moći da ispunjava obećanja, i da to čini nakon svoje smrti. U njemu je i danas više života od utvara koje su naizgled zaposele njegovo mesto. Jedna od njegovih poruka jeste da je smrt samo jedan u nizu poslova s kojima se suočava svaki vredan i odgovoran pojedinac. I jedino nije bio u pravu kad je podsećao da ćemo se odmarati na onom svetu. On prvi to ne čini. Inače nijedan od naših života ne bi imao nikakvog smisla.


Isečak iz teksta Nikole Samardžića
"Živeti sa Zoranom Đinđićem"
Danas - 10. mart 2008.
Dragutin Dragutin 23:17 10.03.2008

Podrzavam!

Ja cu malo ranije, u 11h.

Liberalno demokratska partija će 12. marta, kao i svih ovih godina, simboličnom šetnjom odati počast tragično nastradalom prvom demokratskom predsedniku vlade dr Zoranu Đinđiću.

Okupljanje je u 11 časova ispred sedišta stranke u Siminoj ulici odakle je predviđena šetnja do Vlade, a nakon toga ćemo se uputiti na Novo groblje na kojem je sahranjen.


Tradicija je tradicija.
gradicevic gradicevic 23:41 10.03.2008

Re: Podrzavam!

Liberalno demokratska partija će 12. marta, kao i svih ovih godina, simboličnom šetnjom odati počast tragično nastradalom prvom demokratskom predsedniku vlade dr Zoranu Đinđiću.

Valjda to treba da ucine gradjani.
P.S. Nemam nista protiv LDP-a
post kicosh post kicosh 23:47 10.03.2008

Re: Podrzavam!

potpuno je neumesno odrzavanje dve setnje.
ne kapiram i nervira me sve to.


vucko vucko 23:55 10.03.2008

Re: Podrzavam!

potpuno je neumesno odrzavanje dve setnje.
ne kapiram i nervira me sve to.

Šta fali, svako može da se šeta kad hoće.

Pitam se samo šta će do vlade... možda vežbaju za sledeći saziv skupštine, kad LDP bude u vladajućoj koaliciji - samo je vreme pogrešno - ako budu išli u 11:00 na posao, nešto sumnjam da ćemo se brzo približavati Evropi
die hard die hard 00:04 11.03.2008

Re: Podrzavam!

potpuno je neumesno odrzavanje dve setnje


ma potpuno se slazem, kako se ne dogovorise pobogu?Znaci ni za tu svrhu nema slaganja.Bezveze bas.
post kicosh post kicosh 00:08 11.03.2008

Re: Podrzavam!

vucko
[
Pitam se samo šta će do vlade... možda vežbaju za sledeći saziv skupštine, kad LDP bude u vladajućoj koaliciji - samo je vreme pogrešno - ako budu išli u 11:00 na posao, nešto sumnjam da ćemo se brzo približavati Evropi


losh humor.
vucko vucko 00:22 11.03.2008

Re: Podrzavam!

losh humor.

Jbg... ne uspeva svaki put. Ovo je bilo malo previše rastegnuto.

Hteo sam da kažem da je tajming posete vladi pogrešan. Trenutno smo u fazi da očekujemo od LDP da se sprema da bude deo vlade posle majskih izbora, a ne da protestuje pred pokojnom. Ovo je ono što bi Englezi nazvali "beating a dead horse"...
post kicosh post kicosh 00:30 11.03.2008

Re: Podrzavam!

covece, ja tebe nista ne razumem.
ko smo mi ?
sta mi ocekujemo ?
kad smo se oko toga dogovorili ?
ko nam stampa plakate za proteste ?
ko odredjuje slogane ?
kakvi su to kompromisi ?
koliko nas ima ?
koju muziku volimo ?
da li verujemo ili nas samo muci mesijanski koncept ?
sta je vece ili sujeta ?
da li ce sloboda umeti da peva... ?

p.s. ja sam "beating a dead horse" kapirao isto kao i situaciju u kojoj zelish da se pomirish sa bivshom devojkom a ne ide.



irvas irvas 00:31 11.03.2008

Re: Podrzavam!

vucko
losh humor.Jbg... ne uspeva svaki put. Ovo je bilo malo previše rastegnuto. Hteo sam da kažem da je tajming posete vladi pogrešan. Trenutno smo u fazi da očekujemo od LDP da se sprema da bude deo vlade posle majskih izbora, a ne da protestuje pred pokojnom. Ovo je ono što bi Englezi nazvali "beating a dead horse"...

ma ne vucko, mislim da je simbolika pogresno shvacena. zoran djindjic je ubijen ispred (iza) zgrade vlade. zato valjda setnja pocinje sa mesta zlocina tj sa dindjicevog radnog mesta.

mada bi mozda bilo bolje da se LDP pridruzi skupu na platou.
glog glog 00:32 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Vučko, da te podsetim: Zoran Djindjić je streljan ispred zgrade vlade Srbije.
glog glog 00:34 11.03.2008

Re: Podrzavam!

post kicosh
covece, ja tebe nista ne razumem.ko smo mi ?sta mi ocekujemo ?kad smo se oko toga dogovorili ?ko nam stampa plakate za proteste ?ko odredjuje slogane ?kakvi su to kompromisi ?koliko nas ima ?koju muziku volimo ?da li verujemo ili nas samo muci mesijanski koncept ?sta je vece ili sujeta ?da li ce sloboda umeti da peva... ?p.s. ja sam "beating a dead horse" kapirao isto kao i situaciju u kojoj zelish da se pomirish sa bivshom devojkom a ne ide.

Pozovi brzo 94.
zoricag zoricag 00:44 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Cece su u poslednjem pescaniku pozvale u Nemanjinu u 12h da se odatle krene prema groblju. Zgrada vlade je mesto gde je izvrsen atentat.

LDP je pozvao svoje clanove da se sastanu u 11 i da se potom pridruze gradjanima ispred zgrade vlade pa da se zajedno krene ka groblju.

To je tako bilo i prosle godine, koliko se secam. Ovo nema veze sa protestima odredjenoj vladi.

Pokret "Evropa nema alternativu" je verovatno procenio da mnogi ne mogu da napuste svoja radna mesta pa je pozvao gradjane kojima to vreme vise odgovara da takodje zajedno odu do groblja. Ne verujem da su ocekivali da ce neko ko je vec pozvao za skupljanje u drugo vreme i na drugom mestu naknadno to menjati. Pretpostavljam da su procenili da ima ljudi koji bi sigurno zeleli da budu u koloni ali im vreme u 11 ili 12 ne odgovara, pa su se odlucili za jos jednu kolonu kasnije.

Predpostavljam da ce, kao i ranijih godina deo gradjana otici direktno do aleje velikana da oda postu.

To je sve po meni ok.
(ja cu u 11)
post kicosh post kicosh 00:48 11.03.2008

Re: Podrzavam!

glog

Pozovi brzo 94.


ja sam razmisljao ivana marovica ili srdju popovica ?
sta ti mislish, srceko _



vucko vucko 00:52 11.03.2008

:)

covece, ja tebe nista ne razumem.
ko smo mi ?
sta mi ocekujemo ?
kad smo se oko toga dogovorili ?
ko nam stampa plakate za proteste ?
ko odredjuje slogane ?
kakvi su to kompromisi ?
koliko nas ima ?
koju muziku volimo ?
da li verujemo ili nas samo muci mesijanski koncept ?
sta je vece ili sujeta ?
da li ce sloboda umeti da peva... ?

p.s. ja sam "beating a dead horse" kapirao isto kao i situaciju u kojoj zelish da se pomirish sa bivshom devojkom a ne ide.


Ehm... sorry, preskočio sam par koraka u izvođenju teoreme :)

Ja sam čovek optimista. Verujem da će 11. maja biti izbori (to sada izgleda dosta izvesno, videćemo vesti sutra). Verujem da postoji šansa da opet "mi", tj. oni koji su, zajedno sa mnom, napravili skor od 2.304.467 glasova Tadiću, prebaci 50% i 11. maja. Pretpostavljam, takođe, da će LDP biti iznad cenzusa.

U tom smislu, u pozitivnom ishodu izbora, kome se nadam, računam da će LDP imati dve opcije: ili da uđe u vladu, ili da podrži manjinsku vladu. Izgleda mi logičnije da LDP uđe u vladu, a ne da sedi u opoziciji u kojoj bi osim LDP bili SRS, SPS, DSS i NS (ko već pređe cenzus od ovih poslednjih). Ne vidim šta bi LDP radili u takvoj opoziciji, osim, da se opet izrazim engleskim izrazom, "upucaju sebe u nogu".

Zato mi je malo čudno što u trenutku kada će skupština biti raspuštena, a vlada efektivno tehnička, idu pred vladu - a istovremeno, u najboljem rasporedu događaja, oni će "stanovati" za 3-4 meseca tamo. U ostalim rasporedima događaja, takođe, nisam siguran da razumem svrhu posete vladi.

A imam još jedan razlog da se nadam i priželjkujem ulazak LDP u vladu: ovaj blog bi, čini mi se, postao mnogo manje konfliktno mesto. Neki put izgleda kao da su podzemne vode isterale sadržaj septičke jame.

Inače, što se tiče "koliko nas ima" - nadam se da nas ima 50% + jedan glas, da iskoristim radikalsku parolu sa prethodnih izbora.

Slogane, plakate i muziku ostavljam tebi, ako nemaš ništa protiv

Inače, ovo radi i za bivšu devojku, da - a Gručo Marks je imao i verziju za bivše žene: "Paying alimony is like feeding hay to a dead horse"

vucko vucko 00:56 11.03.2008

Re: Podrzavam!


ma ne vucko, mislim da je simbolika pogresno shvacena. zoran djindjic je ubijen ispred (iza) zgrade vlade. zato valjda setnja pocinje sa mesta zlocina tj sa dindjicevog radnog mesta.

Zorice, Irvase i Glože (he... promena po padežima :) ) - hvala na podsećanju - sorry - malo je nemušto rečeno - "šetnja do Vlade", pa sam malo trčao za svojim repom...
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 01:07 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Zapravo, ideja je bila da se 12. marta organizuje samo jedna, građanska, povorka na kojoj bismo pokazali da nas ima, a ne da smo podeljeni među sobom. Nemam ništa protiv negovanja pozitivnih praksi u tradiciji bilo koje od stranaka, ali mislim da je ovo vreme kada moramo biti usredsređeni na našu neposrednu budućnost i na rezultate postupaka za koje se danas opredeljujemo.

Šta nacionalističkim snagama govori ta podvojenost prodemokratske/proevropske Srbije čak i prilikom odavanja počasti ličnosti koju svi jednako cenimo? Da li je dobro da, u trenutku u kojem se mi danas nalazimo, svaka stranka i NVO potvrđuje svoju autentičnost tako što će sama za sebe da ide na premijerov grob? Ili sada treba da demonstriramo prisutnost i živost građanske Srbije? Da li Zoran Đinđić, njegov život i njegova smrt, treba da budu simboli neke od stranaka, ili simboli borbe koju svaki građanin Srbije treba da vodi ako želimo da se pomerimo sa mrtve tačke?

Svi su pozvani da se pridruže povorci građana koja kreće u sredu u 15 časova sa platoa, bez obzira na to da li su tog dana već išli u šetnju do Aleje zaslužnih građana... Vreme je za solidarnost, vreme je za saradnju, vreme je za promene.
post kicosh post kicosh 01:16 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Srecko Sekeljic
Zapravo, ideja je bila da se 12. marta organizuje samo jedna, građanska, povorka na kojoj bismo pokazali da nas ima, a ne da smo podeljeni među sobom.


pa onda su vas izvozali i jedni i drugi.
ergo...
post kicosh post kicosh 01:19 11.03.2008

hocu reci

koja je vasha uloga ako ne mozete da pomirite dve strane, vec ste prinudjeni da se opredelite za jednu ?

vucko vucko 01:34 11.03.2008

Sloga ne spasava uvek

koja je vasha uloga ako ne mozete da pomirite dve strane, vec ste prinudjeni da se opredelite za jednu ?

Verovatno ima milion dobrih stvari koje se mogu uraditi, milion kvalitetnih uloga koje se mogu odabrati. Ima sigurno i beskonačno mnogo stvari koje se ne mogu uraditi nikako, ili se ne isplati raditi ih u datom trenutku.

Mislim da je Srećko sebi postavio pogrešan problem - isti onaj od kog boluju nacionalisti - "eh kad bi se svi Srbi složili". Mnogo je logičnije, čini mi se, pozvati ljude da dođu u 5 različitih termina, nego ih pozivati da dođu dvaput, kao što je upravo uradio.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 01:41 11.03.2008

Re: hocu reci

Proteklih nedelja bili smo jedna od retkih (a u pojedinim trenucima jedina) grupa koja govori o evropskim vrednostima i integracijama uprkos opštoj mahnitosti u javnosti. Nastojali smo da probijemo medijski zid i mentalne blokove koje je prouzrokovala eksploatacija "kosovskog pitanja".

Naša uloga nije da zauzimamo strane unutar proevropskog bloka - zato to i ne činimo - već da pozivamo slobodoumne građane da bez straha istupe sa svojim uverenjima i da se odupru vladajućem mraku. Želimo da podsetimo naše komšije i sugrađane na društvenu odgovornost koju imaju prema sebi i prema drugima oko sebe. Potrebno je da svako od nas postane u neku ruku aktivista. Jedino tako su moguće promene.

A kada promene počnu da se dešavaju, onda ćemo svi biti tolerantniji i prema programskim finesama i kadrovskim sujetama proevropskih i prodemokratskih stranaka. To je jedini put do pobede 11. maja, a toga moraju da budu svesni i građani i stranke.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 01:46 11.03.2008

Re: Sloga ne spasava uvek

vucko
Mislim da je Srećko sebi postavio pogrešan problem - isti onaj od kog boluju nacionalisti - "eh kad bi se svi Srbi složili". Mnogo je logičnije, čini mi se, pozvati ljude da dođu u 5 različitih termina, nego ih pozivati da dođu dvaput, kao što je upravo uradio.

Nisam želeo da zvučim kao da pozivam na sabornost... Pluralizam je opcija koja ide nama u prilog! Jedino smatram i da bi veći stepen sinergije bio značajan za podršku građanima da se oslobode posledica agresivnog zastrašivanja koje je postojalo u javnosti poslednjih nedelja.
glog glog 01:47 11.03.2008

Re: Podrzavam!

post kicosh

glog...ja sam razmisljao ivana marovica ili srdju popovica ?sta ti mislish, srceko _


Srceko_ misli da su obojica dobrodošla. Dobro je mislio sam da ti je pozlilo.
Ivan Marović Ivan Marović 01:52 11.03.2008

Re: Podrzavam!

glog
Pozovi brzo 94.

post kicosh
ja sam razmisljao ivana marovica ili srdju popovica?
Nisam ja 94 nego 93. Inače pozdravljam i podržavam, žao mi je što nisam u BG.
doktorka doktorka 01:55 11.03.2008

Re: Podrzavam!

gradicevic
Liberalno demokratska partija će 12. marta, kao i svih ovih godina, simboličnom šetnjom odati počast tragično nastradalom prvom demokratskom predsedniku vlade dr Zoranu Đinđiću.Valjda to treba da ucine gradjani.P.S. Nemam nista protiv LDP-a

Koji gradjani? Kome je to od vas zasmetalo sto ova vlast nije dozvolila da se ispita politicka pozadina ubistva Zorana Djindjica ? Koliko znam samo pristalicama LDP-a. Nego, da vas podsetim na akciju Pescanika EURO PO GLAVI SLUŠAOCA .
vucko vucko 01:56 11.03.2008

Re: Sloga ne spasava uvek

Jedino smatram i da bi veći stepen sinergije bio značajan za podršku građanima da se oslobode posledica agresivnog zastrašivanja koje je postojalo u javnosti poslednjih nedelja.

Naravno, ali ono što si gore napisao ne pomaže - upakuješ situaciju koja nije tako loša u luzersku ambalažu. "Hteli smo, ali nismo mogli, šta će sad reći nacionalisti - nego spašavajte stvar, pa dođite dvaput (iako i sami vidite da to nema smisla)".

A u stvari, poruka bi bila, čini mi se: "dođite kod koga god, samo izađite i osetite se kao neko ko želi da menja stvari i koji ih zaista i menja" - zar ne?
vucko vucko 01:59 11.03.2008

Re: Podrzavam!


Koji gradjani? Kome je to od vas zasmetalo sto ova vlast nije dozvolila da se ispita politicka pozadina ubistva Zorana Djindjica ? Koliko znam samo pristalicama LDP-a. Nego, da vas podsetim na akciju Pescanika EURO PO GLAVI SLUŠAOCA .

E Doktorka, da tebe ne bi, ugnjavio bih Srećka - a sad vidim da je on još i super! Ti si se, vidim, bacila na fundraising? :))))
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 02:08 11.03.2008

Re: Sloga ne spasava uvek

vucko
A u stvari, poruka bi bila, čini mi se: "dođite kod koga god, samo izađite i osetite se kao neko ko želi da menja stvari i koji ih zaista i menja" - zar ne?


Možda se nismo dobro razumeli. Slažem se Vučko da je to jedina realna poruka i siguran sam da će dati rezultate!
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 02:15 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Ivan Marović
Nisam ja 94 nego 93. Inače pozdravljam i podržavam, žao mi je što nisam u BG.

Dobrodošli su i 93 i 94 :)

A 95 će nam reći da je ovog puta zaista minut do 12.
glog glog 02:26 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Srecko Sekeljic
Ivan MarovićNisam ja 94 nego 93. Inače pozdravljam i podržavam, žao mi je što nisam u BG.Dobrodošli su i 93 i 94 :) A 95 će nam reći da je ovog puta zaista minut do 12.

A šta kaže 92?
gradicevic gradicevic 02:31 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Koji gradjani?

Pa valjda Srbije.
Jako ste mi simpaticni i Vi i LDP, ali ima valjda i neko izvan LDP-a ko pamti, i postuje pokojnog Premijera
doktorka doktorka 02:44 11.03.2008

Re: Podrzavam!

gradicevic
Koji gradjani?Pa valjda Srbije. Jako ste mi simpaticni i Vi i LDP, ali ima valjda i neko izvan LDP-a ko pamti, i postuje pokojnog Premijera

Pa pitam,ako ima kako im nije vazno da se ispita politicka pozadina ubistva Zorana Djindjica? Ako jeste ,kako nisu izvrsili pritisak na ovu vlast nego su se zadovoljili samo donosenjem presude?
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 02:47 11.03.2008

Re: Podrzavam!

doktorka
Koji gradjani? Kome je to od vas zasmetalo sto ova vlast nije dozvolila da se ispita politicka pozadina ubistva Zorana Djindjica ? Koliko znam samo pristalicama LDP-a. Nego, da vas podsetim na akciju Pescanika EURO PO GLAVI SLUŠAOCA .

Da nije bilo političke pozadine, ne bi bilo ni ubistva - zaista ne verujem da bi atentat drugačije mogao da se izvede. Nije nam potreban voditelj ruske državne televizije da bismo to uvideli.

Rekao bih da aktuelna politička situacija ide u prilog rasvetljavanju političkih motiva i zaleđine atentata na premijera... Mislim da sada niko (osim Tome) neće moći da zaštiti Koštunicu!
Palilula Palilula 03:03 11.03.2008

Re: hocu reci

Srecko vrlo ispravan stav. Ljude treba ujediniti a ne deliti.
doktorka doktorka 03:08 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Srecko Sekeljic
doktorkaKoji gradjani? Kome je to od vas zasmetalo sto ova vlast nije dozvolila da se ispita politicka pozadina ubistva Zorana Djindjica ? Koliko znam samo pristalicama LDP-a. Nego, da vas podsetim na akciju Pescanika EURO PO GLAVI SLUŠAOCA . Da nije bilo političke pozadine, ne bi bilo ni ubistva - zaista ne verujem da bi atentat drugačije mogao da se izvede. Nije nam potreban voditelj ruske državne televizije da bismo to uvideli. Rekao bih da aktuelna politička situacija ide u prilog rasvetljavanju političkih motiva i zaleđine atentata na premijera... Mislim da sada niko (osim Tome) neće moći da zaštiti Koštunicu!


Da citiram Bebu Popvica. Nemam razloga da mu ne verujem s obzirom na kohabiciju Borisa Tadica sa Kostunicom koja je usledila odmah posle ubistva Zorana Djindjica.

"Boris Tadić je jedan od glavnih promotera teorije trećeg metka. Ucenama je prisvojio grupu koju čine telohranitelji, vozači, kafe-kuvarice i sekretarice Zorana Đinđića i proglasio ih tumačima Zoranovih misli, a sve u cilju otimanja DS i kreiranja u javnosti lažne bliskosti sebe i Đinđića - tvrdi Popović i navodi da je Tadić bio u Đinđićevoj senci, zbog čega "ima potrebu da se, kao i Koštunica, dokazuje ali i sveti mrtvom Zoranu".

- Milan Veruović je po Tadićevom nalogu pričao kao je Zoran sa nama, članovima svoje vlade, prestao da govori - optužuje Popović. On je Tadića optužio i za prikrivanje istine o sudbini blaga opljačkanog tokom rata u Hrvatskoj, a pohranjenog u jednoj beogradskoj banci.

Popović je za banjalučke Nezavisne novine izjavio da je Đinđić ubijen i zbog toga da bi se sprečilo imenovanje novog ministra odbrane.
- Svi u Srbiji znaju da su Koštunica i njegov kabinet bili najmanje politički inspiratori tog ubistva, a kako vreme više prolazi postaje očigledno je da su bili i više od toga - rekao je Popović"


Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 03:47 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Možda ćeš reći da sam naivan, ali teško mi je da uzmem za ozbiljno da je Tadić ikako umešan u ishode svedočenja na suđenju za ubistvo Zorana.
surabya johnny surabya johnny 04:11 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Da li Zoran Đinđić, njegov život i njegova smrt, treba da budu simboli neke od stranaka, ili simboli borbe koju svaki građanin Srbije treba da vodi ako želimo da se pomerimo sa mrtve tačke?


ko ima monopol nad rabljenjem zitija dr. Zorana Djindjica (smrti bi bilo jos pateticnije reci) ?

NIKO - i sto se mene tice, najbolje je ( za sve) da se tog dana samo tiho stidimo- svako za sebe: i pribiramo.
zoricag zoricag 08:35 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Da li je dobro da, u trenutku u kojem se mi danas nalazimo, svaka stranka i NVO potvrđuje svoju autentičnost tako što će sama za sebe da ide na premijerov grob? Ili sada treba da demonstriramo prisutnost i živost građanske Srbije?


Sve je to u redu sto kazete.

Ima samo jedna sitnica a to je da se javljate sa pozivom gradjanima, a da ste potpuno zanemarili da su neki drugi vec vise dana pre vas pozivali za drugo vreme i druga mesta, i nekako napravili to centralno skupljanje svih kolona u jednu u 12 ispred vlade. Vas poziv je sasvim ok, ali je usledio nakon sto su drugi vec vise od 10 dana u akciji koja podrazumeva i mailove i sms poruke koji uveliko kruze u vreme kada vi plasirate svoj poziv.

LDP je svoje clanove pozvao na skup ispred svog sedista, ima tome vec vise od nedelju dana,sa porukom da ce se potom pridruziti ostalom gradjanstvu ispred zgrade vlade. DS isto tako moze pozvati ispred krunske, itd..itd Dobro bi bilo da se svi potom na jednom mestu spoje u jednu kolonu, ali nisam sigurna da vas naknadni poziv za 15h doprinosi tome.

U svakom slucaju ja cu doci i u 11 i kod vas, kad je vec tako. Nije mi tesko

Vračarac Vračarac 08:58 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Da citiram Bebu Popvica. Nemam razloga da mu ne verujem s obzirom na kohabiciju Borisa Tadica sa Kostunicom koja je usledila odmah posle ubistva Zorana Djindjica.

"Boris Tadić je jedan od glavnih promotera teorije trećeg metka. Ucenama je prisvojio grupu koju čine telohranitelji, vozači, kafe-kuvarice i sekretarice Zorana Đinđića i proglasio ih tumačima Zoranovih misli, a sve u cilju otimanja DS i kreiranja u javnosti lažne bliskosti sebe i Đinđića - tvrdi Popović i navodi da je Tadić bio u Đinđićevoj senci, zbog čega "ima potrebu da se, kao i Koštunica, dokazuje ali i sveti mrtvom Zoranu".

- Milan Veruović je po Tadićevom nalogu pričao kao je Zoran sa nama, članovima svoje vlade, prestao da govori - optužuje Popović. On je Tadića optužio i za prikrivanje istine o sudbini blaga opljačkanog tokom rata u Hrvatskoj, a pohranjenog u jednoj beogradskoj banci.

Popović je za banjalučke Nezavisne novine izjavio da je Đinđić ubijen i zbog toga da bi se sprečilo imenovanje novog ministra odbrane.
- Svi u Srbiji znaju da su Koštunica i njegov kabinet bili najmanje politički inspiratori tog ubistva, a kako vreme više prolazi postaje očigledno je da su bili i više od toga - rekao je Popović"

I posle se LDP čudi kada Tadić ne želi ni da razgovara sa njima? Pa posle ovakvih a često i mnogo gorih i ružnijih kvalifikacija bilo bi više nego besmisleno da iko i pomisli o mogućnosti bilo kakve koalicije. LDP je mnogo jak na rečima kada kritikuje drugog ali uporno zaboravlja da bi možda ponekad trebalo podsetiti i na postignute rezultate u vreme dok je stranački lider bio podpredsednik vlade koja je (s' pravom) uvela sablju sa kojom, na žalost, nije mnogo postignuto. Sablja im je dala veliku priliku da se obračunaju sa šljamom, ali oni to nisu nisu učinili, zašto - ne znam, ali ne verujem ni u jedno njihovo zvanično objašnjenje. Kada smo kod pozadine, poslednje tri vlade su učinile isto - ništa a u tim vladama su sedeli svi "demokratski" političari koji i sada pretenduju na vlast.
Što se tiče "tumača" Đinđićevih misli i dela, to je već postalo veoma degutantno. Svaka stranka izgleda ima dva do tri "autentična tumača" i "bliska prijatelja". A tek otimačina oko stranke naslednika nejgove ideje predstavlja vrhunac neukusa.
Đinđić je bio jedan. On, na žalost, nema naslednika već samo gomilu plagijatora.
blackbox blackbox 10:05 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Srecko Sekeljic
Možda ćeš reći da sam naivan, ali teško mi je da uzmem za ozbiljno da je Tadić ikako umešan u ishode svedočenja na suđenju za ubistvo Zorana.

U pravu ste.I meni.
Nego nešto mi se čini da neki na ovom i drugim blogovima zlopuotrebljavaju Zorana Đinđića da bi što više unizili Borisa Tadića. (Slično kao što antievropske snage koriste Kosovo kao izgovor da se ne ide u EU.)
Ako ti neki misle da su ključne osnove LDP stalno pozivanje na Z.Đinđića i napadanje B.Tadića, onda ta partija nema političku budućnost. Uz dužno poštovanje i pijetet prema Z.Đinđiću, Ispada da se LDP više ponaša kao Društvo poštovalaca lika i dela Zorana Đinđića.
Zar nije malo neprirodno da LDP više napada Tadića nego npr.Koštunicu i onda se ne treba čuditi kad Tadić, posle svega kaže to što kaže.
Lično mislim da takav međusobni odnos ne koristi proevropskim snagama a najviše šteti samom LDP.
Neće biti da su samo članovi LDP autentični tumači i poštovalaci lika i dela Z.Đinđića, kao što nije tačno ni to da je samo njih pogodila smrt premijera.
bosna bosna 10:20 11.03.2008

Re: Podrzavam!

post kicosh
potpuno je neumesno odrzavanje dve setnje.
ne kapiram i nervira me sve to.



Slazem se. Potpuno je neumjesno i stalno isticanje " mi smo naslednici politike Zorana Djindjica". Neka djelima pokazu ko je nasljednik, a ne rijecima.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 11:01 11.03.2008

Re: Podrzavam!

zoricag
LDP je svoje clanove pozvao na skup ispred svog sedista, ima tome vec vise od nedelju dana,sa porukom da ce se potom pridruziti ostalom gradjanstvu ispred zgrade vlade. DS isto tako moze pozvati ispred krunske, itd..itd Dobro bi bilo da se svi potom na jednom mestu spoje u jednu kolonu, ali nisam sigurna da vas naknadni poziv za 15h doprinosi tome.

U svakom slucaju ja cu doci i u 11 i kod vas, kad je vec tako. Nije mi tesko

post kicosh
potpuno je neumesno odrzavanje dve setnje.
ne kapiram i nervira me sve to.

bosna
Slazem se. Potpuno je neumjesno i stalno isticanje " mi smo naslednici politike Zorana Djindjica". Neka djelima pokazu ko je nasljednik, a ne rijecima.

Na posletku je ipak najbitnija jedna stvar: svi idemo ka istom cilju i odajemo poštu istim vrednostima.
antioksidant antioksidant 11:12 11.03.2008

@ vucko

Ja sam čovek optimista. Verujem da će 11. maja biti izbori (to sada izgleda dosta izvesno, videćemo vesti sutra). Verujem da postoji šansa da opet "mi", tj. oni koji su, zajedno sa mnom, napravili skor od 2.304.467 glasova Tadiću, prebaci 50% i 11. maja

Ne isplati se biti ovoliki optimista. Ni DS, LDP i G17 zajedno nemaju 2 304 467 glasaca. Moze to biti jako surovo spustanje na zemlju 11. maja ako se ovako razmislja.

Ajd ti Vucko sto si optimista, ali ja sam cuo ljude iz DSa da ovako pricaju. To je vec neozbiljno.
glog glog 11:24 11.03.2008

Re: Podrzavam!

blackbox

...Zar nije malo neprirodno da LDP više napada Tadića nego npr.Koštunicu i onda se ne treba čuditi kad Tadić, posle svega kaže to što kaže.Lično mislim da takav međusobni odnos ne koristi proevropskim snagama a najviše šteti samom LDP.Neće biti da su samo članovi LDP autentični tumači i poštovalaci lika i dela Z.Đinđića, kao što nije tačno ni to da je samo njih pogodila smrt premijera.

Klasična zmena teza. LDP kritikuje, a ne napada, DS i Tadića zbog uporne saradnje sa Koštunicom. To je nešto više od neophodne političke saradnje. Takav stav i praktično ponašanje DS i Borisa Tadića mora izazvati u najmanju ruku podozrenje i sumnju u pogledu političke pozadine ubistva Zorana Djindjića. Da li DS i BT imaju stav o ulozi VK u političkoj pozadini tog ubistva. Ja ga nisam čuo. A stav po tom pitanju može glasiti: da mislim da je VK umešan ili: ne mislim da VK nije umešan. Taj stav ja do sada nisam čuo od BT. A to je toliko važno pitanje da političar velikog kalibra, za koga se smatra BT, mora da ima stav i da ga jasno izrazi. Pa VK je bio premijer ove zemlje u dva mandata od kojih mu je jedan obezbedio BT lično. Žalosno je što u Srbiji nema više poštovalaca lika i dela Zorana Djindjića. Da LDP je tu (ne računajući gradjane ove zemlje) usamljn. Ako je to mana onda ništa. Ako je poštovanje lika i dela polaganje venaca na Zoranov grob svakog 12. marta onda je i DS poštovalac, kao i VK. A šta je sa strankom koja je ostala iza Zorana Djindjića? Šta je sa vizijom i programom koju je Zoran Djindjić ostavio svojim naslednicima u stranci? Ako DS smatra da je pogrešno sve što je radio Zoran Djindjić neka to Boris Tadić jasno kaže. Onda bi razumeo toliku ljubav prema VK. Ovako ostaje mi da sumnjam. A BT može lako da rasprši moje sumnje. Jednom izjavom.
gradicevic gradicevic 11:53 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Đinđić je bio jedan. On, na žalost, nema naslednika već samo gomilu plagijatora.

dodao bih losih plagijatora
Ljupka Ljupka 11:53 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Meni ne smetaju dve šetnje...kako mi se čini, biće ih tri. Jedna od zgrade vlade, jedna ispred LDP-a i jedna ispred filozofskog. Extra. Bilo bi dobro još nekoliko da krene... sa svih strana da krene svet. Tu je negde onih milion duša.
vucko vucko 11:54 11.03.2008

@ antioksidant


Ne isplati se biti ovoliki optimista. Ni DS, LDP i G17 zajedno nemaju 2 304 467 glasaca. Moze to biti jako surovo spustanje na zemlju 11. maja ako se ovako razmislja.

Ajd ti Vucko sto si optimista, ali ja sam cuo ljude iz DSa da ovako pricaju. To je vec neozbiljno.

Hehe najbolje je kad kažeš da si optimista, pa se jave razni da ti kažu da si naivan ili glup :)

Pisao sam već ovde jednom zašto sam optimista.

Jasno mi je da je 11. maja linija tanka, nisam baš toliko blesav. Ali polazim od pretpostavke da je moguće preći je. Ako moj zemljak Palma shvata da se patriotizam ne sipa u traktore za prolećnu setvu, računam da to nije ni tako teška dilema.

A ubeđen sam da u DS (kao i u drugim strankama) postoje ljudi koji relativno dobro poznaju "situaciju" u biračkom telu, pa će se i kampanja prilagoditi. Ni ja ne donosim zaključke o LDP na bazi onoga što ovde na blogu kaže, recimo, doktorka.
antioksidant antioksidant 12:00 11.03.2008

Re: @ antioksidant

Hehe najbolje je kad kažeš da si optimista, pa se jave razni da ti kažu da si naivan ili glup :)

nisam ulazio u takve kvalifikacije (ni pomislio ). nema potrebe da zalazimo u te vode.
Kazes da si optimista i iz neobavestenosti. To je za tebe super, mene plasi ako ljudi koji se profesionalno bave nekim stvarima svoje stavove oslanjanju na optimizmu (i posredno neobavesenosti).

I ima ljudi u DS koji su u stanju da pravilno razumeju situaciju. Ali ima i ovih drugih. Moj strah je da se ovi drugi vise pitaju. I to nije zbog bloga (takvih nema ovde) vec zbog licnog "uvida u spise".
Vračarac Vračarac 12:09 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Klasična zmena teza. LDP kritikuje, a ne napada

Mislim da se LDP bavi zamenom teza i time pokušava da prikrije nečinjenje funkcionera te stranka u periodu posle ubistva Zorana Đinđića. Čini mi se da je glavni problem LDP-a apsolutna zatvorenost za drugačije razmišljanje ili drugačije viđenje stvari, T.J. za LDP je istina samo ono što oni misle da je istina, ponašaju se kao bogom dani tumači i vlasnici tapije na istinu. I onda pokažu hronično odsustvo takta i (nesmotreno?) uzmu i izvređaju sve svoje potencijalne partnere samo zato što se u nečemu ne slažu i tako izguba baš sve moguće partnere.. (najbolji primer LSV) I logično je onda što B.Tadić odbija bilo kakav oblik saradnje. Pa nije lud da sarađuje sa nekim ko ga konstantno blati i kome je osnovni politički cilj preotimanje glasača njegove stranke. Čak šta više B.T. je prestao i da polemiše sa LDP-om što je dovelo do izgovaranja još težih reči. Pa da li je normalno da neko iza koga stoji više od 1.500.000 glasača u prvom krugu dolazi na noge nekome sa 220.000 glasova sa obavezom da apsolutno prihvati njegov program. Bezpogovorno ukoliko želi podršku u drugom krugu. Očekivati tako nešto je u najmanju ruku bezobrazno i prepotentno. Čini mi se da članovima LDP-a u stvari mnogo vise smeta odsustvo bilo kakvog komentara t.j. totalna ignorancija od strane DS-a nego nekakva politčka ili ideološka suprotnost.
Ja lično ne verujem ni DS-u, ni LDP-u, ni DSS-u niti bilo kojoj političkoj stranci. Mislim da je istina negde izmedju.

vucko vucko 12:12 11.03.2008

Re: @ antioksidant

Ne znam da li si odskrolovao malo niže od te neobaveštenosti, pa video i ovo:

"There are no unresourceful people - only unresourceful states".

Ja biram na šta ću da trošim emocionalnu energiju, ako smem to tako da formulišem. Preporučujem ograničavanje straha - samo umerene količine su zdrave za organizam. Ili, kako reče ona poslovica, "pobrinite se za krtičnjake - planine će se već pobrinuti same za sebe"
gradicevic gradicevic 12:23 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Ja lično ne verujem ni DS-u, ni LDP-u, ni DSS-u niti bilo kojoj političkoj stranci. Mislim da je istina negde izmedju.


Al ipak moramo da biramo izmedju njih. Sve drugo je katastrofa na zalost
glog glog 12:27 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Vračarac
Pa nije lud da sarađuje sa nekim ko ga konstantno blati i kome je osnovni politički cilj preotimanje glasača njegove stranke.

Ako kritike koje LDP upućuje na račun politike DS i BT, a koje se pokažu opravdanim, jer ih politička praksa uvek potvrdi, smatraš blaćenjem onda je tvoj stav ispravan. Pre bih rekao da se radi o nespremnosti BT da prizna sijaset počinjenih političkih grešaka, čija su posledica današnje stanje u Srbiji, i pokušaj opravdavanja tih grešaka. Pri čemu se prave još veće greške. Ako je opravdana i konstruktivna kritika blaćenje, onda ništa. Ako smatraš da LDP treba da preuzme odgovornost za sve greške koje je počinio BT i da je LDP odgovoran zato što je na vreme ukazivao šta će biti posledice tih grešaka, onda opet ništa. Izvini, a kako se inače stvara glasačko telo jedne stranke? Ukazivanjem na pogrešnu politiku drugih stranaka i nudjenjem boljeg rešenja. Ako je to otimanje glasača, kako ga ti definišeš, onda je "otimanje" po meni u redu.
Vračarac Vračarac 12:28 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Al ipak moramo da biramo izmedju njih. Sve drugo je katastrofa na zalost

Ne moramo, možemo i da bojkotujemo izbore. Mislim da je bojkot bolji od lošeg izbora, ali do izbora ima dosta vremena pa će valjda pravo rešenje uspeti da se iskristališe.
Vračarac Vračarac 12:44 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Ako smatraš da LDP treba da preuzme odgovornost za sve greške koje je počinio BT i da je LDP odgovoran zato što je na vreme ukazivao šta će biti posledice tih grešaka, onda opet ništa.

Od LDP-a niko nije tražio da preuzme odgovornost u vezi s' bilo čim i čini mi se da je to ono što u stvari kopka tu stranku. A privlačenje glasača DS-a jeste glavni cilj LDP-a. Uostalom, ukoliko čitate komentare na raznim sajtovima jasno vam je o čemu govorim. DS jesta pravila sijaset grešaka i pogrešnih poteza i zbog toga nisam siguran da će dobiti moj glas. Ali one izjave koje dolaze iz LDP-a teško mogu da se nazovu kritikama, to je najobičnija pljuvačina u kojoj se nikada ne spominje način kako ispraviti neke greške ili probleme. Drugi problem LDP-a je samoživost. Konstantno se čuje MI upozoravamo, MI smo naslednici, Mi vodimo, Mi ne grešimo, MI znamo, Drugim rečima dobija se jedna lavina prepotentnih demagoških fraza veoma često bez ikakvog utemeljenja u realnosti, dok i najmanja pomisao na samokritiku ne postoji. Period dok su sadašnji lideri LDP-a bili na vlasti se uporno prećutkuje. Zašto? Da nije zbog nedostatka konkretnih rezulatata?
I onda je normalno što niko neće sa LDP-om. I predstavnici drugih stranaka jesu premazani svim bojama ali nisu mazohisti.
antioksidant antioksidant 12:51 11.03.2008

Re: @ antioksidant

vucko
Ne znam da li si odskrolovao malo niže od te neobaveštenosti, pa video i ovo:"There are no unresourceful people - only unresourceful states".Ja biram na šta ću da trošim emocionalnu energiju, ako smem to tako da formulišem. Preporučujem ograničavanje straha - samo umerene količine su zdrave za organizam. Ili, kako reče ona poslovica, "pobrinite se za krtičnjake - planine će se već pobrinuti same za sebe"

vucko, mnogo smo skrenuli sa teme. i onako nisam mislio da komentarisem tvoj optimizam (kog ti zelim sto vise) nego "optimizam" nekih politickih subjekata u Srbiji.

A kazu da postoje ljudi koji biraju da ucestvuju u bitkama samo ako su sigurni u svoju pobedu. S drge strane postoje i oni koji ulaze u bitke ako smatraju da su one vredne. Naravno ima i onih koji ulecu u svaku bitku. A i onih koji beze od svake. Ko je ko zna se odavno, ja se samo nadao da ce danas nesto biti drugacije (sunce sija pa sam u tem filmu).

PS naravno, ovo s opet nista ne odnosi na tebe

Pozdrav
gradicevic gradicevic 13:03 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Ne moramo, možemo i da bojkotujemo izbore. Mislim da je bojkot bolji od lošeg izbora

Moze i tako. U stvari jedino sto jos nismo doziveli je radikalska vlada. Ovi sadasnji nas vec godinama plase "radikalizacijom" u odsustvu vlastitih ideja. Strahom od radikala prikrivaju svoj nerad i nesposobnost.
Mozda je vreme da im stavimo do znanja, da nam je dosta samo lepih zelja i sarenih laza. Da shvate da moraju da misle i o nama, i pocnu da rade.

Vračarac Vračarac 13:08 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Moze i tako. U stvari jedino sto jos nismo doziveli je radikalska vlada. Ovi sadasnji nas vec godinama plase "radikalizacijom" u odsustvu vlastitih ideja. Strahom od radikala prikrivaju svoj nerad i nesposobnost.
Mozda je vreme da im stavimo do znanja, da nam je dosta samo lepih zelja i sarenih laza. Da shvate da moraju da misle i o nama, i pocnu da rade.

U pravu si mada moram priznati da se ježim pri samoj pomisli na takvu perspektivu.
AlexDunja AlexDunja 13:19 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Strahom od radikala prikrivaju svoj nerad i nesposobnost.

tacno tako
gradicevic gradicevic 13:28 11.03.2008

Re: Podrzavam!

U pravu si mada moram priznati da se ježim pri samoj pomisli na takvu perspektivu


A sta je alternativa, da nas i dalje zamajavaju? Mislim cak da Nikolic nije toliko glup, da tera inat EU. Zna on da mu nije u interesu da se situacija pogorsa, a bar se nadam da nije lud da razmislja o ratu. Mada "bacuske" su uvek u igri. Ja se jezim od pomisli da postanemo Ruska interesna zona, onda nam je svejedno ko je na vlasti,svakako smo ugasili.
vucko vucko 13:33 11.03.2008

Re: @ antioksidant


vucko, mnogo smo skrenuli sa teme. i onako nisam mislio da komentarisem tvoj optimizam (kog ti zelim sto vise) nego "optimizam" nekih politickih subjekata u Srbiji.

A kazu da postoje ljudi koji biraju da ucestvuju u bitkama samo ako su sigurni u svoju pobedu. S drge strane postoje i oni koji ulaze u bitke ako smatraju da su one vredne. Naravno ima i onih koji ulecu u svaku bitku. A i onih koji beze od svake. Ko je ko zna se odavno, ja se samo nadao da ce danas nesto biti drugacije (sunce sija pa sam u tem filmu).

Ono jes', skrenuli sa teme. Što se tiče ljudi i bitaka - računam da je, osim borbenih veština, takođe veština i prepoznati one koje su vredne. Kao i prepoznati kada je bitka celishodan način ostvarivanja interesa u datoj situaciji... ali da ne trolujemo više Srećkovu temu.

A što se tiče tih "optimista" u DS - ako je to tvoja bitka, želim ti sreću u njoj. Inače, kao u svoje vreme na radio "Šumadiji" iz Aranđelovca - prijatno popodne :)
Vračarac Vračarac 13:44 11.03.2008

Re: Podrzavam!

A sta je alternativa, da nas i dalje zamajavaju? Mislim cak da Nikolic nije toliko glup, da tera inat EU.

Ne znam, tu čovek ne može biti pametan. Samo problem je što se mi, obični, mali ljudi, gložimo i krvimo oko ličnog interesa političkih lidera koji će iz svega izaći "dobri". Niti će lustrirati jedni druge, niti će se međusobno hapsiti. Jednostavno, nama će i dalje servirati sliku da se bore protiv "onih drugih" a sve u našem interesu. Koliko je političara, svinja i hohštaplera zglajzalo posle 5. oktobra (cenim da smo tada bili na istoj strani)? Ni jedan. A šta su nam pre tog istog 5. oktobra obećavali svi, od Čede, preko Koštunjavog do Djikija? Obećavali su obrčun sa onim prethodnim. I šta smo dobili? Od tog istog 5. oktobra i dalje nas jašu razni Miškovići, Beko-i (ne znam kako se kaže)i Peconiji. Promenili smo četiri demokratske vlade (Djindjić. Živković, 2x Koštunica) a lista naših silovatelje je ista. dobro, nema Bogija, verovatno je pogrešio i pokušao da se umeša u politiku umesto da je mirno nastavio da plaća tal. I šta sad, mi se na ovom blogu pobismo zbog Čede, Tadića, Koštunjavog ili apstinencije. Kosovo i EU nas je podelilo gore nego klanac a oni sede za istim stolom u skupštinskom bifeu. e u tome je problem, učestvovati u tome ili ne. Činjenica je da su svi oni već bili na vlasti. bez rezultata. A vi starnači aktivisti (kerberi) kopajte oči jedni drugima. možda vas stranačke glavešine i primete pa se ogrebete za koju mrvicu vlasti. Hleba i igara.
gradicevic gradicevic 13:45 11.03.2008

Re: Podrzavam!

O ...ko je to nama dosao?
Pozdravcic
glog glog 13:47 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Vračarac
Od LDP-a niko nije tražio da preuzme odgovornost u vezi s' bilo čim i čini mi se da je to ono što u stvari kopka tu stranku. A privlačenje glasača DS-a jeste glavni cilj LDP-a. Uostalom, ukoliko čitate komentare na raznim sajtovima jasno vam je o čemu govorim. DS jesta pravila sijaset grešaka i pogrešnih poteza i zbog toga nisam siguran da će dobiti moj glas. Ali one izjave koje dolaze iz LDP-a teško mogu da se nazovu kritikama, to je najobičnija pljuvačina u kojoj se nikada ne spominje način kako ispraviti neke greške ili probleme. Drugi problem LDP-a je samoživost. Konstantno se čuje MI upozoravamo, MI smo naslednici, Mi vodimo, Mi ne grešimo, MI znamo, Drugim rečima dobija se jedna lavina prepotentnih demagoških fraza veoma često bez ikakvog utemeljenja u realnosti, dok i najmanja pomisao na samokritiku ne postoji. Period dok su sadašnji lideri LDP-a bili na vlasti se uporno prećutkuje. Zašto? Da nije zbog nedostatka konkretnih rezulatata?I onda je normalno što niko neće sa LDP-om. I predstavnici drugih stranaka jesu premazani svim bojama ali nisu mazohisti.

Tema posta je: Srbija ne sme da stane. Srbija je očito stala i stoji kao ukopana. LDP je odgovorna zato što Srbija stoji. Samo BT može pokrenuti Srbiju. Ako je to ispravan pogled na situaciju u Srbiji samo nastavite u tom smeru. Vratimo se temi: Ko može da pokrene Srbiju koja stoji?
gradicevic gradicevic 13:57 11.03.2008

Re: Podrzavam!

učestvovati u tome ili ne. Činjenica je da su svi oni već bili na vlasti. bez rezultata.


Pa onda ih treba kazniti, apstinencijom, a ove koji budu na vlasti u medjuvremenu, najuriti motkom. Na zalost lista silovatelja se smanjila za Bogija, ali se povecala za novih 10-tak Bogija. Bogoljubi svih zemalja ujedinite se
AlexDunja AlexDunja 14:05 11.03.2008

Re: Podrzavam!


Pa onda ih treba kazniti, apstinencijom

ima moj blogville friend ruben zanimljivu
direktnu strategiju, nazvanu f(the)ff, ali ja ne psujem pa ne mogu
da je obrazlozim:))))
otpozdravcic
:)
Vračarac Vračarac 14:06 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Tema posta je: Srbija ne sme da stane. Srbija je očito stala i stoji kao ukopana. LDP je odgovorna zato što Srbija stoji. Samo BT može pokrenuti Srbiju. Ako je to ispravan pogled na situaciju u Srbiji samo nastavite u tom smeru. Vratimo se temi: Ko može da pokrene Srbiju koja stoji?

U pravu ste. Mislim da Srbiju ne može da pokrene Tadić a još manje to može da učini Čeda. Srbiji je definitino potreban neki novi lik, nova ideja, harizma. Neko ko će uspeti da oko sebe i oko svoje centralne ideje okupi čak i one koji različito misle ali na žalost takva ličnost ili takva stranka u ovom trenutku u Srbiji ne postoji. Mi na delu imamo najobičniju plejadu raznih "bivših" od kojih je, s' obzirom na dosadašnje rezultate, teško bilo šta očekivati.
antioksidant antioksidant 14:08 11.03.2008

Re: @ antioksidant

takođe veština i prepoznati one koje su vredne

Tacno

Prijatno popodne i tebi
gradicevic gradicevic 14:17 11.03.2008

Re: Podrzavam!

ima moj blogville friend ruben zanimljivu
direktnu strategiju, nazvanu f(the)ff, ali ja ne psujem pa ne mogu
da je obrazlozim:))))


Apstinencija @ "F.ck the f....ing f...er " ??????
blackbox blackbox 14:23 11.03.2008

Re: Podrzavam!

to glog

Da li DS i BT imaju stav o ulozi VK u političkoj pozadini tog ubistva. Ja ga nisam čuo. A stav po tom pitanju može glasiti: da mislim da je VK umešan ili: ne mislim da VK nije umešan.

Pa Vi i ja npr. možermo da napišemo na blogu šta hoćemo ali da predsednik jedne partije i Predsednik Srbije izjavi da VK stoji iza ubistva premijera a da to nije sudski utvrđeno i dolazana, da ne postoji osnovana sumnja zbog koje je optužen , to je izuzetno neodgovorno i politički neozbiljno.Takvu gupost može da sebi dopšusti samo politički buzdovan tipa Mihajlova.
Svakako da sve ovo ne znači da treba istražiti i otkriti političku pozadinu i sve koji su umešani najoštrije procesuirati.
Ne bih se složio sa upornim nastojanjem nekih iz LDP da DS nema ništa sa Đinđićevim programom. To prosto nije tačno.Oko kpaolicija i kohabitacije se pravi jeres, pa i Đinđić je koalirao i sarađivao sa mnogima, pa u početku i preterano naklonjen Crkvi koja njega nikad nije prihvatila.

Nisam rekao da je mana što LDP poštuje lik i delo Z.Đinđića, već ako samo na tome insistira i na tome da je LDP jedini autentični tumač to malo liči na zaklanjanje iza njega.
A da se BT i ČJ lično ne podnose to je očito, ali to neka rasčiste međusobno a nemaju pravo da time slabe proevropski blok.
AlexDunja AlexDunja 14:26 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Apstinencija @ "F.ck the f....ing f...er " ??????

ma, ne:)))
to je straregija umesto apstinencije:)))
glog glog 14:37 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Takvu gupost može da sebi dopšusti samo politički buzdovan tipa Mihajlova.

Taj politički buzdovan i dan danas sedi u vladi Srbije. Da li se makar to moglo sprečiti, ako je sve drugo (a nije) moralo da bude tako. To je odgovor vlade Srbije na gadosti koje je buzdovan plasirao.
doktorka doktorka 14:42 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Vračarac
Da citiram Bebu Popvica. Nemam razloga da mu ne verujem s obzirom na kohabiciju Borisa Tadica sa Kostunicom koja je usledila odmah posle ubistva Zorana Djindjica. "Boris Tadić je jedan od glavnih promotera teorije trećeg metka. Ucenama je prisvojio grupu koju čine telohranitelji, vozači, kafe-kuvarice i sekretarice Zorana Đinđića i proglasio ih tumačima Zoranovih misli, a sve u cilju otimanja DS i kreiranja u javnosti lažne bliskosti sebe i Đinđića - tvrdi Popović i navodi da je Tadić bio u Đinđićevoj senci, zbog čega "ima potrebu da se, kao i Koštunica, dokazuje ali i sveti mrtvom Zoranu".- Milan Veruović je po Tadićevom nalogu pričao kao je Zoran sa nama, članovima svoje vlade, prestao da govori - optužuje Popović. On je Tadića optužio i za prikrivanje istine o sudbini blaga opljačkanog tokom rata u Hrvatskoj, a pohranjenog u jednoj beogradskoj banci.Popović je za banjalučke Nezavisne novine izjavio da je Đinđić ubijen i zbog toga da bi se sprečilo imenovanje novog ministra odbrane.- Svi u Srbiji znaju da su Koštunica i njegov kabinet bili najmanje politički inspiratori tog ubistva, a kako vreme više prolazi postaje očigledno je da su bili i više od toga - rekao je Popović" I posle se LDP čudi kada Tadić ne želi ni da razgovara sa njima? Pa posle ovakvih a često i mnogo gorih i ružnijih kvalifikacija bilo bi više nego besmisleno da iko i pomisli o mogućnosti bilo kakve koalicije. LDP je mnogo jak na rečima kada kritikuje drugog ali uporno zaboravlja da bi možda ponekad trebalo podsetiti i na postignute rezultate u vreme dok je stranački lider bio podpredsednik vlade koja je (s' pravom) uvela sablju sa kojom, na žalost, nije mnogo postignuto. Sablja im je dala veliku priliku da se obračunaju sa šljamom, ali oni to nisu nisu učinili, zašto - ne znam, ali ne verujem ni u jedno njihovo zvanično objašnjenje. Kada smo kod pozadine, poslednje tri vlade su učinile isto - ništa a u tim vladama su sedeli svi "demokratski" političari koji i sada pretenduju na vlast.Što se tiče "tumača" Đinđićevih misli i dela, to je već postalo veoma degutantno. Svaka stranka izgleda ima dva do tri "autentična tumača" i "bliska prijatelja". A tek otimačina oko stranke naslednika nejgove ideje predstavlja vrhunac neukusa.Đinđić je bio jedan. On, na žalost, nema naslednika već samo gomilu plagijatora.



Ja se ne cudim. A ne cudi se ni Beba Popovic ,garant. Ko se cudi ? Pa oni koji ne mogu ni da naslute kakakv je (ne)covek Tadic , a o predsedniku ni da ne govorim . I to sto mu je ponudjena koalicija je u pravo zbog takvih gradjana, da konacno progledaju!
gradicevic gradicevic 14:42 11.03.2008

Re: Podrzavam!

ma, ne:)))
to je straregija umesto apstinencije:)))


Zanimljivo.
Broj objekata u neskladu sa brojem igraca ove strateske igre.
Rebus.
Sive celijice pocinju da rade.
Vračarac Vračarac 15:09 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Ja se ne cudim. A ne cudi se ni Beba Popovic ,garant. Ko se cudi ? Pa oni koji ne mogu ni da naslute kakakv je (ne)covek Tadic , a o predsedniku ni da ne govorim

A šta u stavri LDP hoće od DS-a? Do sada smo vrlo dobro upoznati sa onim šta LDP neće. Non stop pokušavate da se (ne vi lično već LDP) bacite u zagrljaj DS, i kada vas po ko zna koji put odbiju ponašate se kao uvređena mlada (ne vi lično već LDP). Zbog takvog načina vođenje ploitika napustio vas je i najbliži partner LSV, ali ne, vi (LDP) ste i dalje jedini u pravu, onda se i Lečić pobuni i momentalno "dobrovoljno podnese ostavku" a vi o dalje terate plitiku pravljenja neprijatelja tamo gde za to nema potrebe. Citirate mi Bebu Popvića, lepo, divan monolog, samo problem je što je monolog lično viđenje stvari, ne primećujem da je potkrepljen konkretnim dokazima o umešanosti pomenutog Tadića, vidim samo spisak lepo zamišljenih i stranački upakovanih želja. Ne kažem da Beba u pravu niti u krivu, ali interevju može da da svako, i Lečić je dao intervju u kome govori dosta drugačije stvari nego Beba a do skora su bili u "istom čamcu", Da ne govorim kakve tek intervjue mogu da daju osobe koji razmišljaju dijametralno suprotno i čije intervjue objavljuju drugi mediji.
Jednostavno mislim da je istina negde između.
blackbox blackbox 15:12 11.03.2008

Re: Podrzavam!

glog
Takvu gupost može da sebi dopšusti samo politički buzdovan tipa Mihajlova.Taj politički buzdovan i dan danas sedi u vladi Srbije. Da li se makar to moglo sprečiti, ako je sve drugo (a nije) moralo da bude tako. To je odgovor vlade Srbije na gadosti koje je buzdovan plasirao.

100% se slažem sa Vama. Da je mene neko pitao i da sam bio na mestu BT nikad ne bih pristao da taj tip, upravo zbog onoga što je rekao , bude u vladi.
gradicevic gradicevic 15:14 11.03.2008

Re: Podrzavam!

A šta u stavri LDP hoće od DS-a? Do sada smo vrlo dobro upoznati sa onim šta LDP neće. Non stop pokušavate da se (ne vi lično već LDP) bacite u zagrljaj DS, i kada vas po ko zna koji put odbiju ponašate se kao uvređena mlada (ne vi lično već LDP). Zbog takvog načina vođenje ploitika napustio vas je i najbliži partner LSV, ali ne, vi (LDP) ste i dalje jedini u pravu, onda se i Lečić pobuni i momentalno "dobrovoljno podnese ostavku" a vi o dalje terate plitiku pravljenja neprijatelja tamo gde za to nema potrebe. Citirate mi Bebu Popvića, lepo, divan monolog, samo problem je što je monolog lično viđenje stvari, ne primećujem da je potkrepljen konkretnim dokazima o umešanosti pomenutog Tadića, vidim samo spisak lepo zamišljenih i stranački upakovanih želja. Ne kažem da Beba u pravu niti u krivu, ali interevju može da da svako, i Lečić je dao intervju u kome govori dosta drugačije stvari nego Beba a do skora su bili u "istom čamcu", Da ne govorim kakve tek intervjue mogu da daju osobe koji razmišljaju dijametralno suprotno i čije intervjue objavljuju drugi mediji.
Jednostavno mislim da je istina negde između.


Metnu ga u cilj.
Pozz
Kasper Kasper 16:30 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Liberalno demokratska partija će 12. marta, kao i svih ovih godina, simboličnom šetnjom odati počast tragično nastradalom prvom demokratskom predsedniku vlade dr Zoranu Đinđiću.



A sta su bili ovi:

Prota Mateja Nenadović (1805-1807)
Mladen Milovanović (1807-1811)
Karađorđe Petrović (1811-1813)


3. februar 1835 - 14. februar 1839. Koca Marković

14. februar 1839 - 3. maj 1840. Avram Petronijević do 3.5. 1840: od 26.4. 1840. zastupa Paun Janković

3. maj - 26. avugst - 1842. Đorđe Protić

26. avgust - 24. septembar 1843. Avram Petronijević

24. septembar 1843 - 29. septembar 1844. Aleksa Simić (od 7. avgusta do 24. oktobra 1843. bilo prazno)

29. septembar 1844 - 10. april 1852. Avram Petronijević

13. april 1852 - 14. mart 1853. Ilija Garašanin

14. mart 1853 - 16. decembar 1855. Aleksa Simić

16. decembar 1855 - 29. maj 1856. Aleksa Janković

29. maj 1856 - 19. juni 1857. (privremeno) Stevan Marković do 16.9. 1856, a od tada stalno Aleksa Simić

19. juni 1857 - 31. maj 1858. Stevan Marković

31. maj 1858 - 6. april 1859. Stevan Magazinović

6. april 1859 - 27. oktobar 1860. Cvetko Rajović

27. oktobar 1860 - 9. oktobar 1861. Filip Hristić

9. decembar 1861 - 3. novembar 1867. Ilija Garašanin

3. novembar 1867 - 21. novembar 1867. Jovan Ristić

22. novembar 1867 - 21. juni 1868. Nikola Hristić

21. juni 1868 - 27. juli 1869. Đorđe Cenić

17. juli 1869 - 10. avgust 1872. Radivoje Milojković

10. avgust 1872 - 2. april 1873. Milivoje Blaznavac

2. april 1873 - 22. oktobar 1873. Jovan Ristić

22. oktobar 1873 - 25. novembar 1874. Jovan Marinović

25. novembar 1874 - 22. januar 1875. Aćim Čumić

22. januar 1875 - 19. avgust 1875. Danilo Stefanović

19. avgust 1875 - 26. septembar 1875. Stevča Mihailović

26. septembar 1875 - 24. april 1876. Ljubomir Kaljević

24. april 1876 - 7. decembar 1876. Stevča Mihailović

1. oktobar 1878 - 21. oktobar 1880. Jovan Ristić

21. oktobar 1880 - 21. septembar 1883. Milan Piroćanac

21. septembar 1883 - 7. februar 1884. Nikola Hristić

7. februar 1884 - 1. juni 1887. Milutin Garašanin

1. juni 1887 - 19. decembar 1887. Jovan Ristić

19. decembar 1887 - 14. aprila 1888. Sava Grujić

14. april 1888 - 21. februar 1889. Nikola Hristić

21. - 22. februar 1889. Kosta Protić

22. februar 1889 - 11. februar 1891. Sava Grujić

11. februar 1891 - 9. avgust 1892. Nikola Pašić

9. avgust 1892 - 1. april 1893. Jovan Avakumović

1. april 1893 - 23. novembar 1893. Lazar Dokić

23. novembar 1893 - 12. januar 1894. Sava Grujić

21. januar 1894 - 21. mart 1894. Đorđe Simić

21. mart 1894 - 15. oktobara 1894. Svetomir Nikolajević

15. oktobar 1894 - 25. juni 1895. Nikola Hristić

25. juni 1895 - 17. decembar 1896. Stojan Novaković

17. decembar 1896 - 11. oktobar 1897. Đorđe Simić

11. oktobar 1897 - 12. juli 1900. Vladan Đorđević

12. juli 1900 - 20. mart 1901. Aleksa Jovanović

20. mart 1901 - 7. oktobar 1902. Mihailo Vujić

7. oktobar - 7. novembar 1902. Petar Velimirović

7. novembar 1902 - 29. maj 1903. Dimitrije Cincar-Marković

29. maj 1903 - 21. septembar 1903. Jovan Avakumović

21. septembar 1903 - 27. novembar 1904. Sava Grujić

27. novembar 1904 - 16. maj 1905. Nikola Pašić

16. maj 1905 - 1. mart 1906. Ljubomir Stojanović

1. mart 1906 - 17. april 1906. Sava Grujić

17. april 1906 - 30. maj 1907. Nikola Pašić

30. maj 1907 - 7. juli 1908. Nikola Pašić

7. juli 1908 - 11. februar 1909. Petar Velimirović

11. februar 1909 - 11. oktobar 1909. Stojan Novaković

11. oktobar 1909 - 25. juni 1911. Nikola Pašić

25. juni 1911 - 18. juni 1912. Milovan Milovanović

18. juni 1912 - 30. avgust 1912. Marko Trifković

30. avgust 1912 - 7. decembar 1918. Nikola Pašić...


Srbija je malo starija od vas!

Vračarac Vračarac 17:40 11.03.2008

Re: Podrzavam!

sta su bili ovi:

Prota Mateja Nenadović (1805-1807)
Mladen Milovanović (1807-1811)
Karađorđe Petrović (1811-1813)


3. februar 1835 - 14. februar 1839. Koca Marković

14. februar 1839 - 3. maj 1840. Avram Petronijević do 3.5. 1840: od 26.4. 1840. zastupa Paun Janković

3. maj - 26. avugst - 1842. Đorđe Protić

26. avgust - 24. septembar 1843. Avram Petronijević

24. septembar 1843 - 29. septembar 1844. Aleksa Simić (od 7. avgusta do 24. oktobra 1843. bilo prazno)

29. septembar 1844 - 10. april 1852. Avram Petronijević

13. april 1852 - 14. mart 1853. Ilija Garašanin

14. mart 1853 - 16. decembar 1855. Aleksa Simić

16. decembar 1855 - 29. maj 1856. Aleksa Janković

29. maj 1856 - 19. juni 1857. (privremeno) Stevan Marković do 16.9. 1856, a od tada stalno Aleksa Simić

19. juni 1857 - 31. maj 1858. Stevan Marković

31. maj 1858 - 6. april 1859. Stevan Magazinović

6. april 1859 - 27. oktobar 1860. Cvetko Rajović

27. oktobar 1860 - 9. oktobar 1861. Filip Hristić

9. decembar 1861 - 3. novembar 1867. Ilija Garašanin

3. novembar 1867 - 21. novembar 1867. Jovan Ristić

22. novembar 1867 - 21. juni 1868. Nikola Hristić

21. juni 1868 - 27. juli 1869. Đorđe Cenić

17. juli 1869 - 10. avgust 1872. Radivoje Milojković

10. avgust 1872 - 2. april 1873. Milivoje Blaznavac

2. april 1873 - 22. oktobar 1873. Jovan Ristić

22. oktobar 1873 - 25. novembar 1874. Jovan Marinović

25. novembar 1874 - 22. januar 1875. Aćim Čumić

22. januar 1875 - 19. avgust 1875. Danilo Stefanović

19. avgust 1875 - 26. septembar 1875. Stevča Mihailović

26. septembar 1875 - 24. april 1876. Ljubomir Kaljević

24. april 1876 - 7. decembar 1876. Stevča Mihailović

1. oktobar 1878 - 21. oktobar 1880. Jovan Ristić

21. oktobar 1880 - 21. septembar 1883. Milan Piroćanac

21. septembar 1883 - 7. februar 1884. Nikola Hristić

7. februar 1884 - 1. juni 1887. Milutin Garašanin

1. juni 1887 - 19. decembar 1887. Jovan Ristić

19. decembar 1887 - 14. aprila 1888. Sava Grujić

14. april 1888 - 21. februar 1889. Nikola Hristić

21. - 22. februar 1889. Kosta Protić

22. februar 1889 - 11. februar 1891. Sava Grujić

11. februar 1891 - 9. avgust 1892. Nikola Pašić

9. avgust 1892 - 1. april 1893. Jovan Avakumović

1. april 1893 - 23. novembar 1893. Lazar Dokić

23. novembar 1893 - 12. januar 1894. Sava Grujić

21. januar 1894 - 21. mart 1894. Đorđe Simić

21. mart 1894 - 15. oktobara 1894. Svetomir Nikolajević

15. oktobar 1894 - 25. juni 1895. Nikola Hristić

25. juni 1895 - 17. decembar 1896. Stojan Novaković

17. decembar 1896 - 11. oktobar 1897. Đorđe Simić

11. oktobar 1897 - 12. juli 1900. Vladan Đorđević

12. juli 1900 - 20. mart 1901. Aleksa Jovanović

20. mart 1901 - 7. oktobar 1902. Mihailo Vujić

7. oktobar - 7. novembar 1902. Petar Velimirović

7. novembar 1902 - 29. maj 1903. Dimitrije Cincar-Marković

29. maj 1903 - 21. septembar 1903. Jovan Avakumović

21. septembar 1903 - 27. novembar 1904. Sava Grujić

27. novembar 1904 - 16. maj 1905. Nikola Pašić

16. maj 1905 - 1. mart 1906. Ljubomir Stojanović

1. mart 1906 - 17. april 1906. Sava Grujić

17. april 1906 - 30. maj 1907. Nikola Pašić

30. maj 1907 - 7. juli 1908. Nikola Pašić

7. juli 1908 - 11. februar 1909. Petar Velimirović

11. februar 1909 - 11. oktobar 1909. Stojan Novaković

11. oktobar 1909 - 25. juni 1911. Nikola Pašić

25. juni 1911 - 18. juni 1912. Milovan Milovanović

18. juni 1912 - 30. avgust 1912. Marko Trifković

30. avgust 1912 - 7. decembar 1918. Nikola Pašić...


Srbija je malo starija od vas!

Dobro. hajde da kažemo posle 1945.
zoricag zoricag 20:56 11.03.2008

Re: Podrzavam!

Srbiji je definitino potreban neki novi lik, nova ideja, harizma.

To je tacno. Ali ako toga nema ne znaci da Srbija mora da se pomiri sa tim da stoji ili da ide unazad.

Djindjic je probao da okrene Srbiju od ideja 90-tih. Probao je jako tezak posao da uradi u koaliciji u kojoj nije imao vecinu za metode rasciscavanja bliske proslosti i aparata koji je bio stub vlasti SM, a videlo se kasnije da je u koaliciji imao i suvise oponenata za razilazenje i sa samom idejom koja je bila vodilja u 90-tim. DSS, a i neki drugi iz DOS-a davali su idejama i aparatu 90-tih vestacko disanje, da bi ih najvecim delom vratili u zivot posle atentata (uz malu zadrsku jer su bili neko vreme ometeni sabljom). Tadic je pokusao drugim metodama da pobedi ideju i aparat kohabitirajuci sa njim u nadi da moze jacanjem stranke doci do tacke na kojoj DS (sa ideoloski slicnim strankama) moze preuzeti vlast sa vise od 50%. Medjutim, stete koje su u medjuvremenu pocele da se dogadjaju po srbiju postale su ocigledno tako krupne do nepopravljivosti i DS glasaci poceli su da gube strpljenje, a i poverenje.

Da li bi DS, ako mu je bila namera da kohabitacijom pobedi ideju 90-tih na kraju i kada uspeo u tome, to necemo saznati jer je stavljena tacka za sada. Da li je DS-u to bila namera, ni to necemo saznati, ali se moze deseti da imamo nastavak iste price od maja.

Nema to nikakve veze sa LDP i ne treba LDP koristiti kao izgovor za losu procenu kojom brzinom kohabitacija moze doneti rezultate. Moralo se racunati na to da bez kritike to ne moze ici jer bilo bi ih i bez LDP (i ima ih mimo LDP itekako).

Zao mi je sto se svaka politicka diskusija na ovom blogu pretvori na prepucavanje DS vs LDP i to uvek sa puno iskljucivosti i nerazumevanja sa obe strane i sto je najgore sa puno pausalnog etiketiranja.

Ja verujem da ce snazna energija Zorana Djindjica kojoj sam licno zahvalna sto tako zilavo opstaje jer nam je tako potrebna, pomoci da Srbija ne stane i ne zaokrene pogresno. Postu mu zato odajmo u hiljadu kolona ako treba, a srescemo se u buducnosti svi mi, i on.





Shumar Shumar 02:24 11.03.2008

Integracije



Ma Srbija vec stoji neko vreme.
Tapka u mestu cini mi se.

To da li cemo da izabiramo Kosovo ili ne, nece nas puno pribliziti potpisivanju ugovora o asocijaciji i stabilizaciji sa EU.
To sto g.Tadic kaze da bi on eto sutra potpisao...e, pa i ja bi Borise, ali nam oni ne nude TAJ ugovor.

Uslov se zna : hag. Mladic i Karadzic, a ne Kosovo.

ovo sto smo dobili su 2 meseca (60 dana) da "malo odmorimo".

moz se nesto i desi u medjuvremenu, ko zna ?


s

Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 02:54 11.03.2008

Re: Integracije

Tapkamo u mestu jer naša vlada nije bila načisto da li želi da ukloni prepreke koje nam stoje na putu ka EU, ili da postavlja dodatne zapreke.

Za početak su nam potrebni nedvosmisleni zvanični stavovi, a onda ćemo lakše doći i do jasnih strategija i do konkretnih rezultata.
LEDOLOMAC LEDOLOMAC 08:53 11.03.2008

Re: Integracije

Srecko Sekeljic

Za početak su nam potrebni nedvosmisleni zvanični stavovi, a onda ćemo lakše doći i do jasnih strategija i do konkretnih rezultata.


Potrebniji su nam hrabri ljudi koji su spremni da preuzmu odgovornost...I sto je bitno ima ih, lako ih je pronaci na glasackom listicu...Imaju durgaciji sistem vrednosti, imaju drugaciju viziju, govore istinu i budite sigurni ima ih vise od 220.000...
bosiljkap bosiljkap 10:22 11.03.2008

U Novom Sadu za Zorana



[b][/b]U sredu 12.03.2008, u 19h Gradska organizacija LDP Novi Sad organizuje tribinu NIJE GOTOVO.

Govore> Vesna Pesic, Milutin Petrovic, Djordje Djukic i Nebojsa Milenkovic.

Novi Sad, Muzej Vojvodine (Dunavska 37) u 19h

Dobrodosli!
Gorio Gorio 14:59 11.03.2008

Re: U Novom Sadu za Zorana

Govore> Vesna Pesic, Milutin Petrovic, Djordje Djukic i Nebojsa Milenkovic.

Sportski rečeno, olimpiski četverac.
Pozdrav za Novi Sad, kulturni centar Srbije.
Mnogo sreće 11. maja.
petarm petarm 11:30 11.03.2008

ne sme

11. maja je datum koga se svi trebamo bojati ali i velika sansa da zauvek oduvamo u proslost CRNU KOALICIJU, zato svi ujedinjeni i svi na izbore da se realizuju Zoranove ideje.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana