Putovanja| Život

Biciklom oko sveta -- Priča sa granice (Tajland-Malezija)

Snezana Radojicic RSS / 03.01.2015. u 03:33

(2. januar 2015)

Sa tajlandske strane, izlazna pasoška kontrola

Pruživši pasoš tajlandskom cariniku, nalaktim se na visoki pult i koliko god je moguće, primaknem lice uskom otvoru na staklu. Vrebam mu grimase i pokrete spremna da u presudnom trenutku zatražim 'veliku uslugu' od njega - da izlazni pečat ne stavi na novu stranicu već na neku koja je već isprečatirana. Zamolila sam ga to čim sam mu predala pasoš, ali ničim nije pokazao da je čuo ili razumeo. Tako sam sada kao zapeta puška.
Ali prolazi nekoliko minuta u pregledanju i ponovnom pregledanju mojih viza, pa kad i treći put počne da ih lista a potom podmetne otvoreni pasoš kolegi do sebe, onom što radi na ulaznim overama, nepogrešivo znam o čemu je reč.

IMG_65581.jpg

„Mogu li da vam pomognem?", pitam ljubazno.
Ali on me ignoriše. Priča sa kolegom, značajno klimajući glavom. Onda kaže nešto na tajlandskom u mom pravcu, ali ne gledajući u mene.
„Oprostite, nisam vas razumela? Mogu li da vam pomognem? U čemu je preblem?"
Opet ignorisanje.
Pridiže se i uzima spojene papire sa nekim tabelama. Kažiprstom desne ruke traži odgovarajuću tabelu u njima dok na prste druge broji. Računa dane za koje misli da sam prekorašila trajanje moje vize.
„Molim vas, pogledajte na prvoj stranici, imam re-entry vize sa trajanjem do četvrtog januara", kažem.
I ne trepne, nego i dalje računa.
„Hej! 'Oćete li me udostojiti vaše pažnje!", podignem glas. Samo što nisam provukla glavu kroz onaj prozor. „Pogledajte na prvoj stranici pečat! Imam re-entry! I nisam ništa prekoračila. Mogu da ostanem još dva dana duže u Tajlandu!", sad sam već vrlo glasna.

IMG_6563.jpg

Zaista me izluđuje to kuliranje organa reda koji ne znaju svoj posao. Nije mi prvi put da carinici ne umeju da nađu vizu sopstvene zemlje u mom pasošu. A tek van graničnih prelaza! Na desetine puta sam morala da objašnjavam i podmećem pod nos policiji -- koja bi obično došla da me legitimiše zato što negde kampujem - da imam važeću vizu ili njeno produženje.

Tajac me najzad posluša i otvori prvu stranicu. Čita. Pa pokaže onom kolegi. Pa opet čita. Pečat je veličine tri centimetra sa tri i na njemu na tajlandskom i na engleskom piše re-entry . Preko njega je udaren drugi pečat, samo je ovaj crveni, sa datumom 04.01.2015. Koliko mu puta treba da pročita da bi se uverio?, pitam se, ali sada oćutim.
Najzad, odlaže onaj štos papira natrag. I podiže oba palca uvis, dajući mi znak da je sve u redu.
„Mogu li da vas zamolim...", zaustim, ali njegova ruka sa pečatom je brža.
Mahinalno zažmurim, kao da će to što neću gledati kako mi uništava celu jednu praznu stranicu nešto promeniti na stvari.
Tup!
Otvorim oči i uzmem pasoš.
Tek kad se vratim do mog bicikla, koji sam ostavila nekoliko metara dalje oslonjenog uza jedno drvo, usudim se da proverim.
„Huuuuh!", otme mi se uzdah olakšanja.
Ipak me je čuo i poslušao moju molbu.

*
Sa maležanske strane, ulazna pasoška kontrola

Predavši pasoš, zauzimam isti stav kao i maločas. I ovde treba da se izborim za očuvanje svih postojećih praznih stranica u mom pasošu.
Tamnoputi carinik sa okruglom glavom ignoriše me kao i njegov kolega. Ničim ne pokazuje da je čuo ili razumeo moju molbu. Zato napeto vrebam njegovu desnu ruku, očekujući onaj trenutak kada će se mašiti za pečat.
Ali prolaze minuti, on gleda u kompjuter pa u podatke u mom pasošu, i ne uzima pečat.

IMG_6566.jpg

"Izvinite, šta je problem?", upitam.
Ignorisanje.
Okreće se ka svom kolegi i priča s njim. Sad obojica gledaju u monitor pa u moj pasoš pa opet u monitor.
„Oprostite, možda mogu da vam obajsnim ako mi kažete o čemu se radi", pokušavam ponovo.
Bez rezultata.
Carinik sa okruglom glavom ustaje i kreće nekud sa mojim pasošem.
„Hoćete mi reći šta se dešava?!", insistiram provlačeći nos kroz prorez. Za razliku od maločas, sada nemam ni blagu pretpostavku o čemu je reč.
„Sačekajte", otrese mi drugi Maležanin u uniformi. On je vižljasti šezdesetogodišnjak, rošavog lica, sa brčićima. Mogao bi da igra nezgodnog čuvara u zatvoru, onog što prvo udara pendrekom pa onda pita ko je kriv - kao stvorem je za takvu ulogu.
„Hoću ali morate mi reći šta čekam. Šta je problem?"
„Ne podudara se naziv zemlje iz pasoša sa nazivom u kompjuteru. Moramo da pitamo više istance šta da radimo i zato morate da sačekate. Hoćete da uđete u Maleziju? Onda sačekajte!", odgovori mi na ivici strpljenja.
Sve mi je jasno. Imaju sistem koji nisu obnovili deset-petnaest godina. A ja sam očito prva iz Srbije koja koristi ovaj granični prelaz.
„Možda da pogledate pod Jugoslavija. To je moja bivša zemlja, koja se raspala na nekoliko malih država: Slovenija, Hrvatska, Bosna, Srbija... Ako imate internet, najblje je da tamo proverite", kažem pomirljivo jer je vreme da promenim ton, inače bi ovaj nesuđeni čuvar zatvora mogao da mi prilično zagorča ulazak.
Jednom sam čekala od devet do pet u kineskoj banci dok nisu izmenili u sistemu stari naziv Jugoslavija u Srbija, kako bih mogla da podignem pare preko Western Uniona. Najgore što može da mi se sada desi je da opet čekam satima. Ne mogu da me upute na drugi granični prelaz sa novijim sistemom, pošto sam već izašla iz Tajlanda.
Odmičem se od onog otvora i zabavim se traženjem rute na mom GPS uređaju. Nesuđeni čuvar zatvora u međuvremenu pečatira pasoše drugih putnika koji prilaze što 'mom' šalteru za pešake, motoriste i bicikliste, što drugom, bočnom, koji je namenjen putnicima u vozilima. Čekamo da se onaj s okruglom glavom vrati.

IMG_6569.jpg

„Hej!", začujem nakon desetak minuta. Podignem pogled i vidim da brka ponovo drži moj pasoš u ruci. Traži da dam otiske oba kažiprsta.
Učinim sve kako je tražio.
„Ne valja!", brecne se nervozno.
„Ti uređaji uvek prave problem", kažem kao znalac. Kada sam podnosila zahtev za novi pasoš u našoj ambasadi u Pekingu, tek iz ne znam kojeg puta je uspelo to sa otiscima prstiju. Tada su mi objasnili da je uvek tako.
Sada, srećom, uspeva iz drugog pokušaja.
Nesuđeni upravnik zatvora je zadovoljan. Ukucava moje podatke a onda uzima nalepnicu u obliku pravougaonika, dimenzija centimetar sa tri otrpilike. Vidim kako pikira praznu stranicu, onu levo od maležanske vize.
„Ne!" vrisnem. „Molim vas, ne!"
Uvek je efektno kada ih tako štrecnem. Ruka mu ostane u vazduhu.
„Molim vas, treba mi ta prazna stranica. Stavite stiker na neku gde već ima pečata, ima ih nekoliko koje su napola ispečatirane", objašnjavam brzo ali trudeći se da govorim što razgovetnije jer nisam sigurna u njegovo znanje engleskog.
Brka počne da lista stranice.
„Eto, možete tu!", kažem kad okrene onu do mjanmarske vize.
Neočekivano staloženo, on mi objasni da stiker treba da stoji uz vizu zemlje na koju se odnosi.
„Nemojte, molim vas!", preklinjem ga. I ruke sam sklopila u znak molbe.
Dvoumi se, ali ruka sa stikerom mu je i dalje izand one prazne stranice. Vidim kako nešto prokomentariše, i po grimasi mi se učini da je u stilu: „Ma šta ova zanoveta".
Brzo izvadim stari pasoš, popunjen do zadnje stranice i poništen, i proturim ga kroz onaj prozor.
„Evo, vidite, za svega dve godine sam morala da vadim novi. Morala sam da idem čak u Peking po njega. Nemam nameru da tamo idem ponovo za par meseci!", kažem.
Brka me opet iznenadi: prihvati moj stari pasoš i sa zanimanjem ga prelista.

IMG_6572.jpg

„Molim vas! molim vas! molim vas!", ponavljam kao da mi život zavisi od toga.
I nesuđeni zaguljeni čuvar zatvora najzad popusti. Zalepi onaj stiker pored mjanmarske vize, na stranicu na kojoj je već nekoliko pečata, te prepisa uredno sve što treba sa vize svoje zemlje, listajući dve strane nazad, pa se vraćajući na onu sa stikerom.
Gledajući ga, shvatam koliko je to u njegovom poimanju stvari veliki ustupak. Prekršio je pravilo, što doduše nije kažnjivo, ali pravilo je pravilo. Još uvek ne mogu da verujem da sam uspela da ga na to nagovorim, pa gotovo i ne dišem dok on prepisuje one podatke i na kraju stavlja pečat sa datumom izlaska.
„Oh, hvala vam veliko! ", kažem ushićeno kada mi pruži pasoš natrag, te kao onaj tajlandski carinik podignem oba palca uvis.
„Nja-nja-nja, molim vas", iskrevelji se nesuđeni upravnik kaznenog zatvora, karikirajući me sa očitim simpatijama.
I tad jasno zamislih sebe kako se provlačim celim trupom kroz onaj uski otvor, kao lik iz nekog crtaća, i grlim ga u znak zahvalnosti, a onda se brzo izvlačim natrag, ostavljajući ga zabezaknutog da se pita šta mi bi.



Komentari (81)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

srdjan.pajic srdjan.pajic 07:30 03.01.2015

1.

blogovatelj blogovatelj 08:00 03.01.2015

Re: 1.

1.


E moj rođače. Odavno sam ja ovo pročitao na Fejsu.
srdjan.pajic srdjan.pajic 08:06 03.01.2015

Re: 1.

blogovatelj
1.


E moj rođače. Odavno sam ja ovo pročitao na Fejsu.


Ne, bate, ovde, crno na belo da se vidi, a ne tamo po nekim asocijalnim mrežama da se jurimo.

EDIT: Ebli ih i pasoši i carinski prelazi, i koji djavo uopšte bilo šta mora da se pečatira, kao da nemaju u računaru kad si ušao i kad treba da izadješ iz zemlje, i ako te neko i legitimiše u nekoj pizdi materini, može uvek motorolom da isproverava. Meni su ameri jednom ovde upisali pogrešan datum u onaj kartončić koji ti drknu u pasoš kad ulaziš, i to sam sasvim slučajno video, ali jedno 6 meseci kasnije. I još, umesto da se pravim blesav, jer me niko nije zvao da pita za junačko zdravlje, ja okrenuo imigracionu službu na aerodromu da pitam šta da radim. Sine, službeno lice, mislim, samo što nije prvo dobilo infarkt, a posle došlo da me uhapsi i u Gitmo spakuje, kao da sam ko zna šta zlo uradio. Posle sam morao da idem tamo, da tražim tu neku službu po mračnim aerodromskim hodnicima, gde ovim gvatemalcima izvlače koku iz bulje, da mi promene prokleto papirče.

blogovatelj blogovatelj 08:16 03.01.2015

Re: 1.

Ne, bate, ovde, crno na belo da se vidi, a ne tamo po nekim asocijalnim mrežama da se jurimo.


Brale, kako majstor spinuje samo zato što mu žena ne da dode na Fejsa
larisa_bg larisa_bg 15:05 04.01.2015

Re: 1.

blogovatelj
1.


E moj rođače. Odavno sam ja ovo pročitao na Fejsu.


Ja malo špijunirala, i kod Snežane na FB nema među frendovima niko ko se zove kao ti. (Mislim na tvoje pravo ime i prezime.) A baš sam 'tela da ti ždraknem u profil.
blogovatelj blogovatelj 19:19 04.01.2015

Re: 1.

Ja malo špijunirala, i kod Snežane na FB nema među frendovima niko ko se zove kao ti.


Da sam stavio pravo ime, neprijatelj bi me lako otkrio.
Poslaću ti na PP svoje "FB ime"
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 08:13 03.01.2015

Vas dvojica

ste neverovatni

U isto vreme je postavljeno i tamo i ovde. DObro, ovde sa zakašnjenjem od 10 minuta zbog, je li, poznate superbze forme za oblikovanje teksta.

Veliki zagrljaj obojici iz Perlisa u Maleziji
blogovatelj blogovatelj 08:20 03.01.2015

Re: Vas dvojica

DObro, ovde sa zakašnjenjem od 10 minuta


Eto, crno na belo!



srdjan.pajic srdjan.pajic 08:21 03.01.2015

Re: Vas dvojica

blogovatelj
DObro, ovde sa zakašnjenjem od 10 minuta


Eto, crno na belo!





Ja ovde vidim samo belo, to jest palamudjevinu.
gavrilo1 gavrilo1 09:16 03.01.2015

moje iskustvo sa istog prelaza :)

Bio sam tri puta u Maleziji dva puta avionom usao u zemlju i jednom busom iz Tajlanda.
I razlikuje se procedura,
Tada iz Tajlanda kada sam ulazio cekali smo u redu, ogroman red bio je neki praznik pa velika guzva, ljudi peske prelaze.
I bilo nas nekoliko, neki su bili na pocetku reda, i u jednom momentu kad je jedan momak sa srpskim pasosem dosao na red dodje sluzbenik i odvede ga negde iza, i eto ubrzo tog druga zove i mene.Bila jos jedna cura sa hrvatskim pasosem nju ne.
Neka posebna procedura, salter.Brzo smo zavrsili i prosli.
Kasnije smo saznali da je to zbog pasosa Srbije i da ima veze sa ratom u Bosni.
Ispostavilo se da je to bilo dobro jer ova drugarica iz Hrvatske cekala sat vremena red sa ostalima :)
blogovatelj blogovatelj 10:29 03.01.2015

Re: moje iskustvo sa istog prelaza :)

Kasnije smo saznali da je to zbog pasosa Srbije i da ima veze sa ratom u Bosni.


U vreme sankcija Maleija je bila jedina zemlja na svetu koja je državljanima SR Jugoslavije uvela potpunu zabranu ulaska.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 10:46 03.01.2015

Padne mi na pamet

da ti treba da budeš gost kod Mire Adanje Polak i razmišljam tako o tome da joj pišem da uradi intervju sa tobom, pa mi padne na pamet da si možda već bila, proverim i vidim da jesi :))) Tamo pri početku puta još.

Al' sad treba da budeš gost u onoj emisiji Ekskluzivno gde intervjuiše razne rokfelere, romanove i tako to. I Mira da sedne na aeroplan i da te sretne tamo negde preko pola sveta (što ona i radi za potrebe te emisije).

Ideja mi je odlična, prigovori se ne primaju, pisaću joj još danas.
princi princi 12:16 03.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Kakva crna Gadanja. Snežana treba da ima svoj blok na Dnevniku, svaki dan u pola 8, da transformiše Srbiju.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 12:49 03.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Snežana treba da ima svoj blok na Dnevniku, svaki dan u pola 8, da transformiše Srbiju.

Strpi se malo, ovo je korak u tom pravcu.
Mislim, od nekud mora da se počne
princi princi 15:23 03.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Mislim, od nekud mora da se počne

Da, u svakom slučaju ova Snežanina pisanija neuporedivo važnija od toga šta je izjavio Toma, šta Vučić, gde su bili partizani, a gde četnici pre 50 godina, ko je klao, a ko samo ubijao.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 19:43 03.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Poslala sam mejl!
princi princi 21:52 03.01.2015

Re: Padne mi na pamet

dobrosavljevic_m
Poslala sam mejl!

Ali, pogledaj ovu majstorsku minijaturu sa graničarima! Mislim, ovo da prevede neko na engleski, milioni ljudi bi ovo gledali i slušali. Ubiše se i polomiše oko onih Otvorenih vrata, ovo je materijal za milijardu puta bolju seriju.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 22:58 03.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Mislim, ovo da prevede neko na engleski, milioni ljudi bi ovo gledali i slušali.

I ja mislim tako i često predlažem ljudima da prate Snežu, ali dok objašnjavam ko je ona i šta radi, gledaju me kao da imam neku prijatnu mentalnu bolest. Treba kamere da malo usnime dešavanja na licu mesta, pa da se vidi šta je sve uopšte moguće.
princi princi 00:17 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

I ja mislim tako i često predlažem ljudima da prate Snežu, ali dok objašnjavam ko je ona i šta radi, gledaju me kao da imam neku prijatnu mentalnu bolest. Treba kamere da malo usnime dešavanja na licu mesta, pa da se vidi šta je sve uopšte moguće.

Snežana je totalni heroj. Najviše zbog nje same, to njeno sazrevanje na putu, to samooktkrivanje uz otkrivanje sveta, totalno žena kapira stvari ali onako, skroz iznutra. Ona je meni skroz u rangu Đokovića, Ane Ivanović, ono skroz u korak sa svetom, nema puno stvari u kojima se Srbija ili neko iz Srbije ispoljava u svetu na takav način.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 00:47 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

dobrosavljevic_m
da ti treba da budeš gost kod Mire Adanje Polak i razmišljam tako o tome da joj pišem da uradi intervju sa tobom, pa mi padne na pamet da si možda već bila, proverim i vidim da jesi :))) Tamo pri početku puta još.

Al' sad treba da budeš gost u onoj emisiji Ekskluzivno gde intervjuiše razne rokfelere, romanove i tako to. I Mira da sedne na aeroplan i da te sretne tamo negde preko pola sveta (što ona i radi za potrebe te emisije).

Ideja mi je odlična, prigovori se ne primaju, pisaću joj još danas.



Lepo od tebe i hvala ti veliko. Zadržaću sve svoje sumnje za sebe, ali reći ću ti jednu činjenicu: nakon tog gostovanja, imale smo dogovor da uvek šaljem njenoj asistentkinji (takođe Miri) sve zanimljivo sa putovanja - snimke, kad je nešto važno i sl. Pisala sam joj dva ili tri puta tokom protekle tri godine - jednom kad sam proslavila jubilarnih 10,000 km, drugi put kad sam se popela na Himalaje (ipak sma prva iz Srbije koja je to uradila biciklom ikada) i treći put kada sam objavila knjigu. Nikad anisma dobila nikakav odgovor, čak ni odbijanje.
Skoro bih smela da tvrdim da svoje pojavljivanje u njenoj emisiji treba da zahvalim tome što sma bila u vezi sa Amerom.
Daj bože da grešim.
Hvala ti još jednom na inicijativi i lepim namerama
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 00:48 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet




Sad ću do kraja da se uobrazim, da znaš
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 00:51 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

princi
Mislim, ovo da prevede neko na engleski, milioni ljudi bi ovo gledali i slušali. .

Prevodimo, prevodimo, samo ne može sve da se postigne. Evo za početak dva linka (da li misliš da bih mogla da postavim kao zaseban blog sa molbom blogerima d apodele među svojim prijateljima na engleskom govornom području?)

Himalaya by bicycle

Across The Gobi Desert
princi princi 01:23 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Skoro bih smela da tvrdim da svoje pojavljivanje u njenoj emisiji treba da zahvalim tome što sma bila u vezi sa Amerom.
Daj bože da grešim.

Ne verujem. Jednostavno je žena iz drugog filma, ne ume da prepozna te stvari. Zato i kažem, kakva crna Mira Adanja. Ona u Beogradu predstavlja svet nekom ko nije mrdnuo dalje od Terazije, ne verujem da ona taj svet poznaje dalje od aerodroma i hotelskih soba. Ona je odjek onog davno mrtvog, komunističkog stila dopisništva i novinarstva, vremena kad su centralni komiteti slali "specijalne dopisnike" Politike, Borbe, RTSa po svetu poput Jurija Gustinčiča, Miroslava Radojčića, Gorana Milića (pa i Boška Jakšića i, u terminalnoj fazi, Dragoša Kalaiča (sic!))... Komunistički bonvivani.

Što se mene i ljudi oko mene koji ovo čitaju tiče, ti si mnogo veća zvezda ovog bloga nego što je to neka Biljana Srbljanvić, na primer, ikada bila.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 01:32 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

A ovo pitanje, trenutno mi je ovo u domenu realnosti: da li misliš da ovo mogu da postavim kao zaseban blogić/poziv ovde:

---------

I just published my stories about climbing Himalaya by bicycle and cycling the Gobi desert.
Books are available in the Kindle Book format. By buying them, you are supporting my world tour. Please, share this link with your English speaking friends.
Thanks a lot and Happy New Year.



Himalaya by Bicycle
Description:
When a world cyclo traveler decided to climb Annapurna Circuit route in Nepal's Himalaya by herself, she knew that climbing at 18,418 ft (5.416 m) high Thorung La Pass will be the most precarious, the most physically demanding and the longest tour she have ever made. But she want to test herself and conquer her weaknesses. And most of all—for a moment—she want to experience that feeling of triumph when she reach the roof of the world and scream with joy and pride for succeeding.






Across the Gobi Desert
Description:
In the middle of April 2013 a women crossed the Gobi desert on a bicycle, riding from the Chinese border to the Mongolian capitol city Ulaanbatar, passing a distance of 765 kilometers. Here are her daily notes, sorted and prepared for the book, about the ten-days-long rolling through the northernmost and the coldest desert in the world. During those ten days she experienced temperature ranges from plus thirty to minus ten, was frozen as never before, had some very unusual encounters and found herself in strange situations, thus pushing the borders of her fears as well as endurance.
blogovatelj blogovatelj 02:42 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Sad ću do kraja da se uobrazim, da znaš


Nemoj da se uobražavaš, samo teraj svoje.
Drumovi će poželjet Turaka, al Turaka nigde biti neće.
Tvoj svet je internet i društvene mreže, tu ćeš tek da skupljaš i skupljaš pratilaca.
A glavni mediji su ti potrebni ionako samo kad dođeš jednom u par godina u Srbiju da promovišeš knjige.
Ja mislim da su oni koji odlučuju na RTS-u ili B92 potpuni amateri, da ne upotrebim neku težu reč. Mogu od tebe da dobijaju jeftine originalne snimke od kojekuda, a to ne koriste.
Ali to je njihov problem, to ti je ona čuvena "Teofil Pančić boljka" gde prosečan srpski domaćin i domaćica misle da su internet i društvene mreže zajebancija za tinejdžere i dokone domaćice, a u stvari su biznis nad biznisima u današnje vreme.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 09:36 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Hvala ti još jednom na inicijativi i lepim namerama

Nema na čemu

Mada se ja i dalje nadam da će da joj kvrcne nešto u glavi i da vidi šta joj promiče ispred nosa jer ne znam koji drugi novinar odavde bi mogao da uradi intervju sa tobom dok si na putu. Ti pišeš na blogu B92, ali ja nikako ne mogu da se setim nekog iz te kuće... Pa ne mogu da verujem da te za ove tri godine niko nije obiš'o?!
U stvari, šta pa ima da ne verujem, Srbija nema novinare.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 09:55 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

dobrosavljevic_m
Mislim, ovo da prevede neko na engleski, milioni ljudi bi ovo gledali i slušali.

I ja mislim tako i često predlažem ljudima da prate Snežu, ali dok objašnjavam ko je ona i šta radi, gledaju me kao da imam neku prijatnu mentalnu bolest. Treba kamere da malo usnime dešavanja na licu mesta, pa da se vidi šta je sve uopšte moguće.


Pre nekoliko dana javlja mi se novinarka sa RT Vojvodine. Hoće da radi dokumentarac o meni. Ali...
Ali kad dođem u Srbiju.
Ja kažem - kako stvari stoje, a nakon ovog dolaska, nemam nameru narednih pet godina ako i tada budem dolazila (jer mi posle treba mnogo vremena da se vratim u stari kolosek). I kažem da bi bilo ono pravo kada bi snimali na licinom mestu.
Ona odgovori da za to nemaju para.
Na to joj otpišem da sma i očekivala takav odgovor. Ali da postoje crowd-funding kampanje i da bi se novac sigurno mogao skupiti.
Odgovoi mi da zna za to, ali da bi to iziskivalo veliko angažovanje nje i tima ljudi izvan radnog vremena, tako da nije sigurna u to.

Tako otprilike stoje stvari sa zanimanjem medija za ovo.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 10:16 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Dokumentarac o tebi kad se vratiš u Srbiju?

Ma treba da budeš polaskana nezainteresovanošću medija jer si kao oni đaci što osvajaju medalje na olimpijadama koje samo konstatuju kad treba da se konstatuje koliko ih ne konstatuju. Tako se Srbija ondosi prema pravim podvizima! /revoltirano treska šajkaču o patos/.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 10:19 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

da bi bilo ono pravo kada bi snimali na licinom mestu.
Ona odgovori da za to nemaju para.

Zato sam pomislila na Miru AP jer, baš gledam, prošla emisija joj je snimana u Rusiji, pre toga u Indiji i sve tako. Ako nekome padne na pamet neko drugi ko bi mogao takav intervju da uradi, mene ne mrzi da pišem.
nikvet pn nikvet pn 12:31 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

dobrosavljevic_m
Tako se Srbija ondosi prema pravim podvizima! /revoltirano treska šajkaču o patos/.




Шта се сте се наврзли ко Јеховини сведоци да напујдате новинаре на Снежану.

Пустите жену да бициклише својим путем а новинарима су ионако милије Станајине сисе.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 12:52 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

а новинарима су ионако милије Станајине сисе.

Možda bi efikasnije bilo da pišem Staniji i da je pitam da izreklamira Snežu
princi princi 13:03 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Шта се сте се наврзли ко Јеховини сведоци да напујдате новинаре на Снежану.

Пустите жену да бициклише својим путем а новинарима су ионако милије Станајине сисе.

Tačno. Kakvi su srpski novinari, Snežani bi njihov nedostatak zainteresovanosti trebalo samo da laska.

Par zaista dobronamernih saveta i poruka: što se ostalog tiče, ja ovo više vidim kao neki začetak nekog pokreta u Srbiji i, možda, Balkanu, a tu autentičnost, iskrenost igra veliku ulogu. Svaki sloppiness, jezički, stilski nepotrebno kvari sliku. Ako su neke poruke širem svetu u pitanju, tu ipak treba imati u vidu da Sneža jeste u skladu sa svetom ali da nije ispred njega. U svetu u ovom trenutku ima puno žena i muškaraca koji su se otisnuli u ovakva traganja. Sad, neki pišu malo bolje, neki malo gore, ali hoću reći, čisto sa tržišne strane, utakmica je tu izuzetno oštra a pažnja drugih ljudi je izuzetno skupa valuta (računam da je za uspeh u ovoj vrsti biznisa neophodno privući bar desetak hiljada ljudi koji će se svakog jutra priključivati da vide šta je bilo juče: kažem, to u današnjem svetu ogromne ponude nije lako).
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 14:16 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

JAOOOO!!! Jovan Memedović upravo pušta serijal o putovanju biciklom kroz Italiju 600km! Prekjuče bila prva epizoda. On se onako pozerski snima kako biciklira, pa još ima specijalnu pratnju! Ne mogu ono da gledam. Ne mogu!
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 14:19 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Ako neko ima živce:

Jovan Memedović, ciklo putnik
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 14:26 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

princi

Par zaista dobronamernih saveta i poruka: što se ostalog tiče, ja ovo više vidim kao neki začetak nekog pokreta u Srbiji i, možda, Balkanu, a tu autentičnost, iskrenost igra veliku ulogu. Svaki sloppiness, jezički, stilski nepotrebno kvari sliku. Ako su neke poruke širem svetu u pitanju, tu ipak treba imati u vidu da Sneža jeste u skladu sa svetom ali da nije ispred njega. U svetu u ovom trenutku ima puno žena i muškaraca koji su se otisnuli u ovakva traganja. Sad, neki pišu malo bolje, neki malo gore, ali hoću reći, čisto sa tržišne strane, utakmica je tu izuzetno oštra a pažnja drugih ljudi je izuzetno skupa valuta (računam da je za uspeh u ovoj vrsti biznisa neophodno privući bar desetak hiljada ljudi koji će se svakog jutra priključivati da vide šta je bilo juče: kažem, to u današnjem svetu ogromne ponude nije lako).


Nisam najsigurnija da sam ispratila ceo tok misli, ali ono što znam i smem da tvrdim je da nema mnogo pisaca na putu oko sveta biciklom. Hoću da kažem, i kad sam na Crazy Guy on A Bike postavljal ove putopsie (iz gore linkovane ponude na Amazonu) imala sam odlične komentare i neverovatan broj čitanja. A komentari su se najviše, i mnogo više nego ovi na srpskom, odnosili upravo na samo pisanje - na to da čitaocima potpuno verno dočaravam kao da su sa mnom u sedlu. Ne pričam sad ovo da se hvalim, nego da istaknem sledeće: tačno je da se svet ne može previše zainteresovati podvigom kao što su se zainteresovali (ko se već zainteresovao) ljudi u Srbiji, budući da ima premnogo onih koji su to radili i rade. Ali, može načinom pisanja o tome. I tu vidim svoje mesto i vrlo ozbiljno radim na tome da tekstovi budu prevedeni i adaptirani za englesko tržište (samo treba vremena).
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 14:30 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

dobrosavljevic_m
Ako neko ima živce:

Jovan Memedović, ciklo putnik


Poslao mi je neko link. Kod njega sam bila pre pet godina da tražim pomoć za projekat Put oko sveta biciklom. Pa sam mu pisala (a dobar je drug mog odličnog prijatelja) kad sam napravila prvih 10,000 km. Pa kad sma prešla Himalaje. Pa Gobi... Svaki put, otpisao mi je: "Pošaljite to u Jutarnji program".
A onda, eto njega na biciklu :)
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 14:34 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

dobrosavljevic_m
а новинарима су ионако милије Станајине сисе.

Možda bi efikasnije bilo da pišem Staniji i da je pitam da izreklamira Snežu



Snezana Radojicic Snezana Radojicic 14:34 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

dobrosavljevic_m
а новинарима су ионако милије Станајине сисе.

Možda bi efikasnije bilo da pišem Staniji i da je pitam da izreklamira Snežu



Snezana Radojicic Snezana Radojicic 14:36 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

dobrosavljevic_m
JAOOOO!!! Jovan Memedović upravo pušta serijal o putovanju biciklom kroz Italiju 600km! Prekjuče bila prva epizoda. On se onako pozerski snima kako biciklira, pa još ima specijalnu pratnju! Ne mogu ono da gledam. Ne mogu!


dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 14:44 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Svaki put, otpisao mi je: "Pošaljite to u Jutarnji program".
A onda, eto njega na biciklu :)

Aha, tako dakle. Pa baš lepo...

dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 14:48 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Uhhh, pa ne možeš ti da budeš zvezda Jovanovog serijala, zna se ko je Zvezda tamo. A i čovek je teška sirovina, nije on za ovu stvar.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 15:07 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

dobrosavljevic_m
Uhhh, pa ne možeš ti da budeš zvezda Jovanovog serijala, zna se ko je Zvezda tamo. A i čovek je teška sirovina, nije on za ovu stvar.



ALi vidiš kako je lepo shvatio šta je 'in'. Pitam se, koliko sam doprinela tome
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 15:17 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

I šta se desi kad srpski mediji, ovakvi kakvi jesu, obrade ovu temu. Ispala je samo parodija neka, karikatura originalne ideje.
Kakva sprdnja
princi princi 15:22 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

dobrosavljevic_m
а новинарима су ионако милије Станајине сисе.

Možda bi efikasnije bilo da pišem Staniji i da je pitam da izreklamira Snežu

Neka, nemoj. Stanija, koliko je požrtvovana, verovatno bi prvo Snežu istetovirala na dupetu, a to nam stvarno ne treba.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 15:33 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

verovatno bi prvo Snežu istetovirala na dupetu, a to nam stvarno ne treba.

Memedovića treba da istetovira na dupetu i to bi zaokružilo celu stvar baš kako treba. I onda bi on, kako mu i priliči, tražio da poljubi svoju sliku uživo kod Jelene Bačić Alimpić u emisiji i eto nama veselja.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 15:50 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

dobrosavljevic_m
verovatno bi prvo Snežu istetovirala na dupetu, a to nam stvarno ne treba.

Memedovića treba da istetovira na dupetu i to bi zaokružilo celu stvar baš kako treba. I onda bi on, kako mu i priliči, tražio da poljubi svoju sliku uživo kod Jelene Bačić Alimpić u emisiji i eto nama veselja.



STvarno je teško odgledati, ja sam odustala.
nita nita 15:57 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

dobrosavljević_m
Memedovića treba da istetovira na dupetu i to bi zaokružilo celu stvar baš kako treba

Hm, Memedović je zgodan muškarac, ne trebaju mu tetovaže, šta god ta alegorija bila.
Nego, Stanija, šta je s tom Stanijom, uvek, pa i na blogu kod Snežane? Osim što je zgodna cica, Stanija ovde ne bi nos provirila, a ni dupe, ali eto dozovete je, što? Ne vidim ni da je Stanija realna opasnost Snežaninom snu koji živi i nisam razumela, da li taj san treba unovčiti, nužno, il je dovoljno čoveku bogatstvo da ga samo živi, za sebe? Opet, ni u odgovoru Stanija nije bitna, ili, i ona čovek od krvi i mesa, s potrebama, osim da je neko dovede da razgali lepim oblinama smoren blogerski patrijarhat, čestitost, suvu pamet i zvocanje. I da, gnjavažu.

Snezana Radojicic Snezana Radojicic 16:00 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

nita
dobrosavljević_m
Memedovića treba da istetovira na dupetu i to bi zaokružilo celu stvar baš kako treba

Hm, Memedović je zgodan muškarac, ne trebaju mu tetovaže, šta god ta alegorija bila.
Nego, Stanija, šta je s tom Stanijom uvek, pa i na blogu kod Snežane? Osim što je zgodna cica, Stanija ovde ne bi nos provirila, a ni dupe, ali eto dozovete je, što? Ne vidim ni da je Stanija realna opasnost Snežaninom snu koji živi i nisam razumela, da li taj san treba unovčiti, nužno, il je dovoljno čoveku bogatstvo da ga samo živi, za sebe? Opet, ni u odgovoru Stanija nije bitna, ili, i ona čovek od krvi i mesa, s potrebama, osim da je neko dovede da razgali lepim oblinama smoren blogerski patrijarhat, čestitost, suvu pamet i zvocanje. I da, gnjavažu.



Ja nemam pojma ko je Stanija, ali ozbiljno
nita nita 16:05 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Ja nemam pojma ko je Stanija, ali ozbiljno


Ma, kako bih ti rekla, Stanija je cica, toliko i ja znam, tj ne pratim našu TV već 15 god.
Znaš, sad to i nije bitno, želim ti dobru i pametnu 2015.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 16:06 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

STvarno je teško odgledati, ja sam odustala.

Možda ti Mira nije ogovarala jer se na RTSu znalo da se sprema Jovanov serijal
princi princi 16:20 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Sine, Memedlija dovodi sebe do samih granica čovekove izdržljivosti- bicikla 600km po Toskani, Pijemontu, Lombardiji, verovatno u kasnom aprilu ili maju. Da li će duša i telo izdržati sve napore? I sve to jer su to dragi gledaoci tražili.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 16:48 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Da li će duša i telo izdržati sve napore?

Sneža je izdržala bicikliranje do Malezije, ali Jocu nije mogla da izdrži 45 min.
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:53 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Jovan Memedović, ciklo putnik

to ga je strefio epifani,kada je lutao tadžikistanom ili uzbekistanom ili kirgistanom...jebem li ga
ona epizoda kada je , provalio slične običaje ljudi sa durmitora i njih
+ da mleko kažu mloko
pa je zaključio da smo mi sa tih prostora i kako je mali svet

e baš tad,na tom putovanju,naleteo je na ciklo putnice iz australije i zaljubio se u bickli,ne u njih dve ..tako barem legenda kaže:)
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:57 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

princi
Sine, Memedlija dovodi sebe do samih granica čovekove izdržljivosti- bicikla 600km po Toskani, Pijemontu, Lombardiji, verovatno u kasnom aprilu ili maju. Da li će duša i telo izdržati sve napore? I sve to jer su to dragi gledaoci tražili.


Da, bre, a ova naša Snežana djidala onomad, kad je bicikl prenela preko Anapurna tour-a, na rukama.

Sad bez zezanja, nisam siguran koliko su ljudi ukapirali kakva je, eto, samo ta Anapurna tura koju je izvela, bila poduhvat. Mislim da bi po Toskani ovog Memedovića mogla u bisagama da nosi, sa sve biciklom.

Ali ok, da ne preterujemo, ispašće da zavidimo čoveku zbog nečega.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 17:17 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

e baš tad,na tom putovanju,naleteo je na ciklo putnice iz australije i zaljubio se u bickli,ne u njih dve ..tako barem legenda kaže

To tako bolje zvuči od onog kako bih ja objasnila nastanak ovog serijala
princi princi 17:24 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

da ne preterujemo, ispašće da zavidimo čoveku zbog nečega.

Ko ne bi voleo da bude k'o Memedlija? Vlajko Senić, Duki Korać i Memedlija, 3 heroja, 3 glave za srpski Mount Rushmore. Dobro, pored preCednika Miloševića i Vlade, oni imaju posebno mesto u mom srcu.
blogovatelj blogovatelj 19:32 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

ALi vidiš kako je lepo shvatio šta je 'in'. Pitam se, koliko sam doprinela tome


Verovatno te je malo prošpijunirao na Fejsu, malo zakačio intervjue sa tobom kad si promovisala knjigu, video da imaš pet soma pratilaca, pa zaključio da tu može da se ogrebe za dnevnice u Italiji i te fore.
Zato ti i kažem, ko ih jebe, samo piči svoje i gledaj svoja posla. Porediti tebe i njega je kao porediti Lenona i Juru Stublića.
blogovatelj blogovatelj 20:48 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

tj ne pratim našu TV već 15 god.


Znao sam ja da si ti vatra živa. Rat prošao, Spremao se peti oktobar, a ti isključila TV i od tad nisi ništa odgledala.
blogovatelj blogovatelj 21:11 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

STvarno je teško odgledati, ja sam odustala.


Ja evo odustadoh posle šest minuta.
Išao kolima do Venecije i tamo dva dana proveravao bajk. A onda kolima nastavio do Firence?! Ja pomislio sad će da zajaše mašineriju pa da se voza okolo, kad ono ništa.
Bilo mu žao da ne ostane o trošku poreskih obveznika, kad mu se već našla Venecija na putu. I to garantujem da je uz sebe imao i vozača kombija, i kamermana, i tehničara za biciklu. Ko Madona kad krene na world tour.
nita nita 23:12 04.01.2015

Re: Padne mi na pamet

blogovatelj
Znao sam ja..

Snezana Radojicic Snezana Radojicic 00:24 05.01.2015

Re: Padne mi na pamet

nita
Snežaninom snu koji živi i nisam razumela, da li taj san treba unovčiti, nužno, il je dovoljno čoveku bogatstvo da ga samo živi, za sebe? .



Nije reč ovde o unovčavanju već o preživljavanju na putovanju koje će, kako stvari stoje, potrajati ihahahj godinica. Nažalost, taj san može mnogo da zavisi od toga da li ću imati čime da se finansiram. Pre tri godine kada sam ostala bez para mogla sam da radim, moći ću i za tri ali za deset nisam baš sigurna da ću biti sposobna i da će iko hteti da me primi negde da radim da bih zaradila za nastavak putovanja.
Ako sam pisac i ako, očito, mnogi ljudi uživaju u tome što pišem i ako se javljam sa - za većinu stanovnika Srbije - vrlo egzotičnih destinacija, najmanje što bi bilo za očekivati je da neke od naših novina ustupe jednoj osobi poput mene jednu kolumnicu pa neka bude dvu trekstića mesečno - ja i dalje preživljavam s 10 $ dnevno i svaki dinar mi zaista znači. Ako se medijima skrene pažnja na mene, onda je verovatnoća da dobijem takav aranžman mnogo veća.
Mislim d aljudi pričaju o tome.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 16:52 05.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Mislim d aljudi pričaju o tome.

Jeste, ali izgleda da mora i da se nacrta
tetkino tetkino 21:05 05.01.2015

Re: Padne mi na pamet

Postoje 2 grupe ljudi koji mogu da ti pomognu da ostvariš san.

Jedna su internet gikovi koji imaju 20 - 40 godina, 140 kg u proseku i nigde ne mrdaju iz svoje fotelje, ali oni vole da podrže autsajdere - dovoljno je da nađeš nekog iz tog sveta kome bi bila maskota - ima par softverskih kompanija i u Srbiji kojima bi 200 - 300 evra mesečno za reklamu (na tvom blogu, fejsu, dresu i sl.) bila prihvatljiva opcija.

Drugu grupu čine Jelena Karleuša, Stanija i Novak Đoković. Otprilike to su 3 osobe koje kad nešto kažu Srbija sluša, ako si u mogućnosti naleti biciklom pored nekog teniskog turnira, pa kad Novak izbaci twit sa vašom zajedničkom slikom i linkom na tvoje tekstove setiće te se svi koji nisu odgovarali na tvoje mejlove.

Ima i treća opcija, ali za tu opciju ti treba neko u Beogradu.
Ima gomila fakulteta privatnih, koji se bave medijima i informatikom. Za razliku od državnih fakulteta, privatni su spremniji za eksperimentisanje - recimo da napravite dil da im održiš predavanje iz Malezije ili seminarski na temu "upotreba savremenih medija u promociji alternativnih načina života u XXI veku" i sl.
Znam da je svojevremeno Singidunum sponzorisao svoje studente koji su hteli da trče maraton, polumaraton ili voze bicikl na trkama, njima par stotina evra nije neka para, ali i čak da ti samo okače baner na svom sajtu je nešto.
Osnovni je problem da ljudi nisu ni svesni šta ti radiš i kako bi oni mogli da to iskoriste u svom životu, tvoje je da im objasniš zašto je u njihovom interesu da te podrže da uspeš.
Bilo bi logično da fakulteti koji se bave medijima i informatikom koriste mejlove, ali bojim se da je i dalje glavno sredstvo komunikacije licem u lice.

E sad, koliko ti imaš snage da se boriš na više frontova, moraš sama da odrediš.

Bilo bi normalno da te podrži Ministarstvo sporta, ali mislim da svi znamo da tu leba nema.

U svakom slučaju, puno sreće, zdravlja i pređenih kilometara u 2015!
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 09:16 07.01.2015

Re: Padne mi na pamet

tetkino
Postoje 2 grupe ljudi koji mogu da ti pomognu da ostvariš san.

Jedna su internet gikovi koji imaju 20 - 40 godina, 140 kg u proseku i nigde ne mrdaju iz svoje fotelje, ali oni vole da podrže autsajdere - dovoljno je da nađeš nekog iz tog sveta kome bi bila maskota - ima par softverskih kompanija i u Srbiji kojima bi 200 - 300 evra mesečno za reklamu (na tvom blogu, fejsu, dresu i sl.) bila prihvatljiva opcija.

Drugu grupu čine Jelena Karleuša, Stanija i Novak Đoković. Otprilike to su 3 osobe koje kad nešto kažu Srbija sluša, ako si u mogućnosti naleti biciklom pored nekog teniskog turnira, pa kad Novak izbaci twit sa vašom zajedničkom slikom i linkom na tvoje tekstove setiće te se svi koji nisu odgovarali na tvoje mejlove.

Ima i treća opcija, ali za tu opciju ti treba neko u Beogradu.
Ima gomila fakulteta privatnih, koji se bave medijima i informatikom. Za razliku od državnih fakulteta, privatni su spremniji za eksperimentisanje - recimo da napravite dil da im održiš predavanje iz Malezije ili seminarski na temu "upotreba savremenih medija u promociji alternativnih načina života u XXI veku" i sl.
Znam da je svojevremeno Singidunum sponzorisao svoje studente koji su hteli da trče maraton, polumaraton ili voze bicikl na trkama, njima par stotina evra nije neka para, ali i čak da ti samo okače baner na svom sajtu je nešto.
Osnovni je problem da ljudi nisu ni svesni šta ti radiš i kako bi oni mogli da to iskoriste u svom životu, tvoje je da im objasniš zašto je u njihovom interesu da te podrže da uspeš.
Bilo bi logično da fakulteti koji se bave medijima i informatikom koriste mejlove, ali bojim se da je i dalje glavno sredstvo komunikacije licem u lice.

E sad, koliko ti imaš snage da se boriš na više frontova, moraš sama da odrediš.

Bilo bi normalno da te podrži Ministarstvo sporta, ali mislim da svi znamo da tu leba nema.

U svakom slučaju, puno sreće, zdravlja i pređenih kilometara u 2015!


Hm, zanimljivo i korisno. Moraću da razmislim šta mi je činiti (ili ne činiti). Hvala
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:14 04.01.2015

.

pedalaj snažno i u ovoj godini,snežo


Snezana Radojicic Snezana Radojicic 14:37 04.01.2015

Re: .

stefan.hauzer
pedalaj snažno i u ovoj godini,snežo




Hvala, dragi Stefane
mirelarado mirelarado 16:15 04.01.2015

Re: .

Ево, драга Снежана, за тебе једна за лагано педалање, у недељно јутро. :)

blogovatelj blogovatelj 19:45 04.01.2015

Re: .

Ево, драга Снежана, за тебе једна за лагано педалање, у недељно јутро. :)


Kad se na jednom mestu pomenu Italija i bicikla, moj um uvek ode na scenu iz Amarkorda kad žene voze bicikle, da prostite



Namotajte na 0:52
mirelarado mirelarado 20:12 04.01.2015

Re: .

Kad se na jednom mestu pomenu Italija i bicikla, moj um uvek ode na scenu iz Amarkorda kad žene voze bicikle, da prostite


Дивна сцена! Прајслес. :)
princi princi 20:34 04.01.2015

Re: .

Kad se na jednom mestu pomenu Italija i bicikla

A ja nikako da Memedovića izbacim iz glave. Šta ti je srce nestašno...
nita nita 23:14 04.01.2015

Re: .

princi
A ja nikako da..

srdjan.pajic srdjan.pajic 07:21 05.01.2015

Re: .

princi
Kad se na jednom mestu pomenu Italija i bicikla

A ja nikako da Memedovića izbacim iz glave.


A ja Krkara.

blogovatelj blogovatelj 07:35 05.01.2015

Re: .

A ja Krkara





Snezana Radojicic Snezana Radojicic 09:13 05.01.2015

Re: .

blogovatelj
Ево, драга Снежана, за тебе једна за лагано педалање, у недељно јутро. :)


Kad se na jednom mestu pomenu Italija i bicikla, moj um uvek ode na scenu iz Amarkorda kad žene voze bicikle, da prostite



Namotajte na 0:52


Sjajna scena, obožavam je
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 09:14 05.01.2015

Re: .

mirelarado
Ево, драга Снежана, за тебе једна за лагано педалање, у недељно јутро. :)



E baš mi je leglo. Hvala
apacherosepeacock apacherosepeacock 18:23 05.01.2015

Re: .

Kad se na jednom mestu pomenu Italija i bicikla, moj um uvek ode na scenu iz Amarkorda kad žene voze bicikle, da prostite




Amsterdam i bicikl, da prostite



stefan.hauzer stefan.hauzer 18:26 05.01.2015

Re: .

Amsterdam i bicikl, da prostite

neki ljudi,baš imaju samopouzdanja. mislim,nikad nisam razumeo ljude koje nose čarape na golo telo? boje se da ne nazebu ili šta?:)
apacherosepeacock apacherosepeacock 18:32 05.01.2015

Re: .

stefan.hauzer
Amsterdam i bicikl, da prostite

neki ljudi,baš imaju samopouzdanja. mislim,nikad nisam razumeo ljude koje nose čarape na golo telo? boje se da ne nazebu ili šta?:)



Pa ova organizovana voznja nije na leto
princi princi 18:48 05.01.2015

Re: .

stefan.hauzer
Amsterdam i bicikl, da prostite

neki ljudi,baš imaju samopouzdanja. mislim,nikad nisam razumeo ljude koje nose čarape na golo telo? boje se da ne nazebu ili šta?:)

Totalno nesputani. Ko još boji brkove u crveno?
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:53 05.01.2015

Re: .

:) goli u sedlu; je dobilo sasvim drugo značenje nakon ovoga.
princi princi 19:01 05.01.2015

Re: .

Mene malo podilazi jeza što će im sicevi razjebati sve što landara od napred, ali možda je njima baš to fun.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana