Život

KROZPROZORIŠTARIJE

razmisljam RSS / 28.07.2014. u 19:16

               Ako ćemo pošteno, taj prozor malo čemu može da posluži. S obzirom da je okrenut ka susednom dvorištu, postavljen je visoko, mali je, uzan i duboko usađen u debeli noseći zid kuće. Osim toga, sputan je i zelenom mrežicom za odbranu i zaštitu od komaraca i ostalih letećih napasnika, pa se kroz njega ne može valjano pogledati čak i kada bi nekom palo na pamet da se popne na klupu kraj trpezarijskog stola ne bi li ga dosegao.
               Dakle, sve što od pogleda pruža svodi se na parče belo okrečenog zida opervaženog crvenim crepovima ( uzgred - lepa kombinacija ), par mladih, dobro negovanih tuja, komadić nezagrađene terase na prvom spratu kuće u izgradnji i gornji deo kombija kada komšija zaboravi da smo ga zamolili da se tu ne parkira jer nam tako uskraćuje i ono malo dnevne svetlosti što uspeva da se kroz njega probije budući da je još i orijentisan ka severnoj strani. Pošto je većim delom godine širom otvoren, u njegovim staklima se ipak uhvati još po koji tračak svetlosti viška, a i oskudni krajolik se multiplikuje i nekako biva potpuniji.
               Međutim, kroz njega nesmetano danonoćno dopiru najrazličitiji zvuci.
               U gluvo doba noći čuje se dolazak đubretarskog kamiona i čangrljanje kontejnera koji se prazne. Čim krene lepo vreme, pojavljuje se i fantom na motociklu koji gotovo svake večeri pogibeljnom brzinom i uz glasno turiranje proleće kroz nepreglednu es krivinu na uglu i samo je pitanje vremena ( daleko bilo i da ne čuje zlo ) kada će se prevariti u proceni i izgubiti ravnotežu. Februar redovno donosi ono prilično jezivo glasanje mačijih udvaranja sasvim nalik dečijem plaču, a i inače se pod njim redovno održavaju kojekakvi mačeći fajtovi praćeni besnim frktanjem i gromoglasnim mjaukanjem. U sumrak se ptice vraćaju u gnezda i kroz njega prodire glasanje vrana i gačaca. Letnja predvečerja ispunjavaju zrikavci kakofoničnim štimovanjem svojih violina, a u praskozorja se mazno dozivaju gugutke i neke sitne ptičice ćućore u nevidljivim granama. Preko plotova se dozivaju psi: jedan zakevće, a onda mu stižu odgovori iz svih dvorišta u okolini ( Pretpostavka je da se ti kereći divani šire u nedogled kao koncentrični krugovi na vodi, ali budući da nemam empirijske dokaze, ne bih tako nešto smela da tvrdim. ). Odzvanjaju dečiji smeh i žamor, neutešni plač neke jako pospane bebe koju verovatno muče grčevi... Brekću umorni gradski autobusi i kašljucaju pretovareni kamioni. Probija se od megafona izobličen i metaliziran glas nakupca starih akumulatora, pokvarenih frižidera, ućebanog perja i ostalih tričarija koje više nemaju svoju svrhu u domaćinstvima i samo prave nered po budžacima u koje su nemarno zatureni... Sipljivo nadleću avioni za zaprašivanje komaraca, a katkad protutnji i po koji helikopter gonjen nekakvim hitnim poslovima. Retko ( na svu sreću! ) uši zapara zvuk sirena dok vatrogasci ili lekari žure nekom da pomognu...

 

                *** *** ***

               U susednom dvorištu neko meni nevidljv je glasno kinuo. Upravo onako kako bi, da tako štogod postoji, svakako pisalo u nekakvom pravilniku koji bi se bavio uređivanjem kijanja. Baš kako, recimo, kijaju likovi u crtanim filmovima. Na onaj način na koji pošteno odrađeno kijanje ispunjava oblačiće u stripovima i prve lekcije u bukvarima. Ili, upravo tako kako bi se isto opisivalo u medicinskim udžbenicima za početnike, kada bi se oni kojim slučajem bavili takvim trivijalnostima.
               Elem, nije se čulo ono sasvim očigledno s mukom prigušeno i tek napola odrađeno, nekako stidljivo i gotovo kao posramljeno ćih, niti rafalno kijanje koje često ume da bude posledica polenske alergije i stoga biva baška neprijatno. Nije to ličilo ni na smehotresno kijanje mačora Tike koji uporno vuče nekakve prehlade, ali mu to ni malo ne smeta da i dalje bude glavni dasa u svom dvorištu iako pažljivijem posmatraču ne bi promaklo da je povazdan balav.
               Kroz prozor je doprlo gromoglasno, razgovetno ( poletno? ): -Aaaa-pćiha!!!
               Sad, da li je trebalo da doviknem: -Komšija, nazdravlje! ?
               Ili onako kako se obično kaže deci: -Pis, maco! ?
               Nisam baš načisto.
               Kakogod, taj trenutak mi se iz nekog razloga učinio sasvim vrednim beleženja.

               *** *** ***

               Nisam mogla da spavam. Nije mogao ni on - taj momak koji je čitave noći šetao ispod mog prozora glasno ( malo previše za moj ukus i za doba dana ) sa nekim pričajući preko mobilnog telefona. Malo se umiljavao, malo je grdio, malo je pretio, malo je plakao, malo je psovao, malo se udvarao, malo se prenemagao, malo je preterivao, malo se ponižavao, malo je kukumavčio, malo se bahatio, malo je kenjkao, malo ( ali sasvim, sasvim malo ) se smejao, malo je ćutao, malo je prekidao vezu, malo se nervirao, malo ponovo zvao...
                Da, shvatila sam da razgovara sa svojom ( bivšom? ) devojkom. I da mu je teško i da mu je krivo i da bi da se miri i da bi da je otkači i da je ne razume i da bi joj sve oprostio i da bi voleo da ona oprosti njemu, i da je ljut i besan i povređen i uvređen i da je moli da ga razume i da je očajan i da je bez nje izgubljen i ko je šiša i baš ga briga i može on bez nje i tako mu nedostaje i nije to lepo i nije to način i ne može ona tako njemu i da li zna koliko je voli i neka ide do đavola i samo neka kaže - on će odmah da dođe kod nje...

               ( Eh, jada ljubavnijeh... )

               *** *** ***

               Ima ta komšinica...
               Njen glas me neverovatno iritira - piskav a istovremeno hrapav poput rendeta. Neprijatno oštar, kao da ga je našla na ivici noža. Snažan, razoran, žestok... Ona nikada ne govori tiho - uvek se sa nekim doziva, na nekoga galami, glasno objašnjava i još glasnije ispostavlja uputstva i zapovesti, bogara i priziva svece nebeske.
               A tek kako se smeje! To je najčešće nekontrolisan grohot na kojem bi joj pozavidele sve veštice koje obnoć saboruju na gumnima i među tajnovitim senkama straha. Lepo me jeza podilazi kada je čujem.
               No, otoič, pljušti kao iz kabla, nebo i zemlja se sastavili, grmljavina se survava u kanonadama sa svih strana, munje se raspomamile i seku oblake na kriške...
               - Joooj!!! - čujem je ispod samog prozora. - Bem ti i kišu i ko je izmisli i sve njeno redom.
               I odšljapka žurno nekud u nevidelo.
               Mislim se: - Vala, neka je i rekla.
               Ubi ovo vremište.

 

 



Komentari (58)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

stefan.hauzer stefan.hauzer 19:47 28.07.2014

.

uh
meni kiša
koja se sliva niz krovove i lupa o oluke
oduvek davala ritam; za san.


razmisljam razmisljam 20:20 28.07.2014

Re: .

stefan.hauzer
uh
meni kiša
koja se sliva niz krovove i lupa o oluke
oduvek davala ritam; za san.


Ма, то је сасвим у реду када пада лепо, уредно, равномерно...
( И Ник Кејв / Оооо, ти храпави мушки гласови! / се савршено слаже са тако успостављеном атмосфером за зарањање у сан. )

Али... ( Да, да, да, увек постоји и то али / што девојци срећу квари / )
Када ми се срце олује отвори понад главе, нема спавања.
Ветар протутњи кроз собу пре него што стигнем све да позатварам, успут обори са полице моју омиљену старинску шољу коју сам ономад са толико радости ископала међу неким кршем на ободу бувљака и вазу са букетом сувог цвећа који у себи носи једну сасвим згодну причу ( Ништа се не разбије - срећом. ), грмљавина премаши све законом дозвољене децибеле, муње претворе дан у ноћ...
Јооој! Тада бих се само завукла под кревет док не прође.
milisav68 milisav68 21:29 28.07.2014

Re: .

razmisljam
грмљавина премаши све законом дозвољене децибеле, муње претворе дан у ноћ..

To ti je čist OZON.

razmisljam razmisljam 22:05 28.07.2014

Re: .

milisav68

To ti je čist OZON.


Баш си ме утешио, онолико!
Али, с тобом не разговарам. Љута сам што си тамо код Докса оставио црно на бело доказе о мојој неписмености иако сам те лееепо замолила да то исправиш.

Н.З. Срећа твоја, те си окачио Жана Мишела. То је мало ублажило мој јед спрам тебе.

Него, драго ми видети да си претек'о. Значи, пала киша и у твојој вароши.


milisav68 milisav68 22:20 28.07.2014

Re: .

razmisljam

Али, с тобом не разговарам. Љута сам што си тамо код Докса оставио црно на бело доказе о мојој неписмености иако сам те лееепо замолила да то исправиш.

Taknuto - maknuto.

A i može neki put da mi zatreba kao dokaz.....
Него, драго ми видети да си претек'о. Значи, пала киша и у твојој вароши.

Uh, mučila se mučila, pa smo onda izbili na drugo mesto po količini padavina u poslednjih 24 časa.

Otkako je onaj došao na vlast - nismo sastavili tri sunčana dana.
razmisljam razmisljam 22:28 28.07.2014

Re: .

stefan.hauzer


Стеф, sorry, заборавих награду за првог. Изволи мало крозпрозорног поветарца ( Много ми лепо како то звучи на енглеском: breeze ):


razmisljam razmisljam 22:35 28.07.2014

Re: .

milisav68

Taknuto - maknuto.

A i može neki put da mi zatreba kao dokaz.....


Доообро, да знам на чему сам.

Uh, mučila se mučila, pa smo onda izbili na drugo mesto po količini padavina u poslednjih 24 časa.


Одмах иза нас, колико сам сконтала. Није лоше - уредно радите на одржавању репутације рекордера по питању временских прилика.

Otkako je onaj došao na vlast - nismo sastavili tri sunčana dana.


Хоћеш рећи да је онај некаква виша сила?
milisav68 milisav68 23:36 28.07.2014

Re: .

razmisljam

Одмах иза нас, колико сам сконтала. Није лоше - уредно радите на одржавању репутације рекордера по питању временских прилика.

Da, postali smo bolesno ambiciozni.
Хоћеш рећи да је онај некаква виша сила?

Pa vidiš da sam angažovao popa.
hajkula1 hajkula1 15:04 29.07.2014

Re: .

(glas) Neprijatno oštar, kao da ga je našla na ivici noža.





Za rečenicu

hajkula1 hajkula1 15:07 29.07.2014

Re: .

milisav68


Otkako je onaj došao na vlast - nismo sastavili tri sunčana dana.




Takav horoskop.




razmisljam razmisljam 19:27 29.07.2014

Re: .

milisav68

Da, postali smo bolesno ambiciozni.





Pa vidiš da sam angažovao popa.


Видим и не верујем.
razmisljam razmisljam 19:34 29.07.2014

Re: .

hajkula1
(glas) Neprijatno oštar, kao da ga je našla na ivici noža.


Za rečenicu


'Фала, нисте морали.
stefan.hauzer stefan.hauzer 20:02 29.07.2014

Re: .

:)

pa da,taj povetarac,to je tako lenji vetar; za nas bačkulje.
otprilike,nešto ovako;


razmisljam razmisljam 22:17 29.07.2014

Re: .

stefan.hauzer
:)

pa da,taj povetarac,to je tako lenji vetar; za nas bačkulje.
otprilike,nešto ovako;


Таман тако. Лењи, јашта.

И сад, не знам зашто, али док сам слушала твоју музичку илустрацију тврдње коју си изрекао, пало ми је на памет ово:




jinks jinks 20:54 28.07.2014

...

Koliko li ponekad prozori ustvari predstavljaju ogledala ... a opet i ogledala, kad smo već kod toga, ponekad predstavljaju prozore.
razmisljam razmisljam 22:12 28.07.2014

Re: ...

jinks
Koliko li ponekad prozori ustvari predstavljaju ogledala ... a opet i ogledala, kad smo već kod toga, ponekad predstavljaju prozore.


Да. Све је то некако повезано и испреплетано. И свуда је могуће наћи и огледала и прозоре подједнако: у погледу, у барици воде, у ореолу светлости око уличне светиљке...
И иза свега тога се крију многобројни непознати светови који просто маме да буду откривени и истражени. Само је потребно пажљиво гледати и помно ослушкивати.
bolid1 bolid1 06:43 29.07.2014

Re: ...

jinks
Koliko li ponekad prozori ustvari predstavljaju ogledala ... a opet i ogledala, kad smo već kod toga, ponekad predstavljaju prozore.


I kroz iste se svasta da videti...


razmisljam razmisljam 19:32 29.07.2014

Re: ...

bolid1


I kroz iste se svasta da videti...


Наравно. Стари добри Хич.

А могу послужити и као окосница за читав један роман:

bolid1 bolid1 16:23 30.07.2014

Re: ...

U Safarikovoj je jedna baba imala instaliran kamionski retrovizor na prozoru, tako da ne mora da okrece glavu, sve vidi i sve pamti...pre koju godinu prolazim sa ekipom tamo, a sve u pravcu onog parkica da popijemo po zidara i taman se nameracim da uslikam, al' retorvizora nigde, a prozor zamandaljen...
determined determined 21:04 28.07.2014

Фасциниран сам !

Толики текст - о ничему !
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:36 28.07.2014

Re: Фасциниран сам !

Andjeli nek se odmore
a u nebeske ponore
mi cemo skupa padati znati
otvori sirom prozore...

razmisljam razmisljam 22:16 28.07.2014

Re: Фасциниран сам !

determined
Толики текст - о ничему !


Кхм... Ја бих радије рекла ни о чему.
Мада, опет, и није сасвим тако, што се мене тиче. Али, драго ми је да те је оставио у фасцинираном стању и такав каквим си га доживео.
razmisljam razmisljam 22:23 28.07.2014

Re: Фасциниран сам !

Jelica Greganović
Andjeli nek se odmore
a u nebeske ponore
mi cemo skupa padati znati
otvori sirom prozore...


Уф, Јелице, хвала ти за Рундека! Баш ми легао - онако гласно, из све снаге... А и успешно се уклопио у тему.

А ја бих јако, врло и веома волела један овакав прозор:



И одмах бих у њега углавила мушкатле и чипкане завесице.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:25 28.07.2014

Re: Фасциниран сам !

Ја бих радије рекла ни о чему.

Em radije, em pravilno
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:27 28.07.2014

Re: Фасциниран сам !

И одмах бих у њега углавила мушкатле и чипкане завесице.


Je l ako ovako?

razmisljam razmisljam 22:36 28.07.2014

Re: Фасциниран сам !

Jelica Greganović
Ја бих радије рекла ни о чему.

Em radije, em pravilno


Ја сам покушала да будем суптилна, а ти одмах директно.
razmisljam razmisljam 22:38 28.07.2014

Re: Фасциниран сам !

Jelica Greganović
И одмах бих у њега углавила мушкатле и чипкане завесице.


Je l ako ovako?


Ако је баш тако.

К'о уписаТо:


determined determined 05:59 29.07.2014

Re: Фасциниран сам !

razmisljam
determined
Толики текст - о ничему !


Кхм... Ја бих радије рекла ни о чему.
Мада, опет, и није сасвим тако, што се мене тиче. Али, драго ми је да те је оставио у фасцинираном стању и такав каквим си га доживео.

Свако од нас током времена дефинише неку своју синтаксу ... код мене то изгледа овако, у већини случајева, те зависно од контекста, нпр. ...
О чему ?
О ничему !
determined determined 06:02 29.07.2014

Re: Фасциниран сам !

Jelica Greganović
Ја бих радије рекла ни о чему.

Em radije, em pravilno

... са све овим радијим и правилнијим ем.
Но - своји смо. Где би нам крај био када би сви знали она четири попут не ћу и слично.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 23:21 28.07.2014

Subotica

Gradska kuća, jedan od lepših prozora u Srbiji.
Sa kamenim ukrasima. Voleem

determined determined 06:03 29.07.2014

Re: Subotica

dusanovaiivanovamama
Gradska kuća, jedan od lepših prozora u Srbiji.
Sa kamenim ukrasima. Voleem


Какав кич !
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 17:06 29.07.2014

Re: Subotica

determined
dusanovaiivanovamama
Gradska kuća, jedan od lepših prozora u Srbiji.
Sa kamenim ukrasima. Voleem


Какав кич !


Onaj najlepši, vanvremenski.
razmisljam razmisljam 19:22 29.07.2014

Re: Subotica

dusanovaiivanovamama
Gradska kuća, jedan od lepših prozora u Srbiji.
Sa kamenim ukrasima. Voleem




razmisljam razmisljam 19:35 29.07.2014

Re: Subotica

determined

Какав кич !


Шта фали кичу, молићу фино?
determined determined 21:21 29.07.2014

Re: Subotica

dusanovaiivanovamama
determined
dusanovaiivanovamama
Gradska kuća, jedan od lepših prozora u Srbiji.
Sa kamenim ukrasima. Voleem


Какав кич !


Onaj najlepši, vanvremenski.

Видео сам то пре неколико месеци када сам био у Суботици.
Додуше, претрпаност детаља ме је увек замарала - вероватно немам довољно велику главу.
mirelarado mirelarado 22:41 29.07.2014

Re: Subotica

razmisljam
determined

Какав кич !


Шта фали кичу, молићу фино?


Изгледа да determined нема слуха за прозоре. Можда би му више одговарала оваква архитектонска синтакса:


razmisljam razmisljam 22:56 29.07.2014

Re: Subotica

mirelarado


Изгледа да determined нема слуха за прозоре. Можда би му више одговарала оваква архитектонска синтакса:


Могуће.
А може бити да је и до материјала од кога су детаљи сковани.


determined determined 05:42 30.07.2014

Re: Subotica

mirelarado
razmisljam
determined

Какав кич !


Шта фали кичу, молићу фино?


Изгледа да determined нема слуха за прозоре. Можда би му више одговарала оваква архитектонска синтакса:



Ово је коректније !
Додуше, мало дрљаво, накривљено, као да је налепљено на зид - но, да не тражимо длаку у јајету.
determined determined 05:44 30.07.2014

Re: Subotica

razmisljam
mirelarado


Изгледа да determined нема слуха за прозоре. Можда би му више одговарала оваква архитектонска синтакса:


Могуће.
А може бити да је и до материјала од кога су детаљи сковани.



Од материјала преферирам - дрво !
Дрво је најтоплији материјал. И не само најтоплији. Камо среће када би све било од дрвета, но, знам да је то немогуће.
zilikaka zilikaka 16:09 30.07.2014

Re: Subotica

A, možda bi (mu) ovako nešto bilo po volji?

dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 16:36 30.07.2014

Re: Subotica



zilikaka zilikaka 17:51 30.07.2014

Re: Subotica

Vidiš....
determined determined 22:29 30.07.2014

Re: Subotica

zilikaka
A, možda bi (mu) ovako nešto bilo po volji?


Личи на лабрадора (додуше, пре ће бити расе ДОЏ, но, свеједно) - већ поседеле браде.
Имао лабрадора, прескакао ограду, не тако ниску, као од шале.
Фасцинантне су биле његове игре са старим мачором - пошто је мачор био поприлично старији од лабрадора и није му било баш до игре ...
... а и регистрација се слабо види.
zilikaka zilikaka 21:16 29.07.2014

33

Ima ta faza u razvoju ličnosti, kad dete, da prostiš, vazda tera uz...ac.

El tako Čarli?
razmisljam razmisljam 22:37 29.07.2014

Re: 33

zilikaka


El tako Čarli?


Сматраш да је колега реинкарнација Чарлија?
zilikaka zilikaka 16:02 30.07.2014

Re: 33

Сматраш да је колега реинкарнација Чарлија?


Koji kolega?
arianna arianna 21:39 29.07.2014

...

Ubi ovo vremi

ajde, ajde... vreme nek se "vremuje" to mu je posao, stavi ga na ignore, a mi možemo da se organizujemo i nezavisno od vremena

a za prozore kroz koji dopiru najrazličitiji zvuci, šta reći sem: hvala Microsoftu što izmisli ove virtuelne prozore, pa mogu da pevaju,glumataju, sviraju, a ponekad i da nerviraju :))

prijatno letnje veče




pitanjce: ima li neko ideju zašto vene lizijantus, iako je redovno zalivan, osunčan, pažen i mažen? šta da mu radim?

determined determined 21:59 29.07.2014

Re: ...

arianna
Ubi ovo vremi

ajde, ajde... vreme nek se "vremuje" to mu je posao, stavi ga na ignore, a mi možemo da se organizujemo i nezavisno od vremena

a za prozore kroz koji dopiru najrazličitiji zvuci, šta reći sem: hvala Microsoftu što izmisli ove virtuelne prozore, pa mogu da pevaju,glumataju, sviraju, a ponekad i da nerviraju :))

prijatno letnje veče




pitanjce: ima li neko ideju zašto vene lizijantus, iako je redovno zalivan, osunčan, pažen i mažen? šta da mu radim?


Баци га кроз прозор.
razmisljam razmisljam 22:35 29.07.2014

Re: ...

arianna

ajde, ajde... vreme nek se "vremuje" to mu je posao, stavi ga na ignore, a mi možemo da se organizujemo i nezavisno od vremena


Бих ја, врло до веома радо, а и иначе... Него сам метеоропатика ( метеоропатка - како ли већ гласи женски род именице метеоропата ) од када знам за себе. С годинама постаје све горе. И док на свесном нивоу покушавам све да игноришем ,,времување'', некакви исконски немири, нервозе, анксиозности ме нападају из незнаних дубина подсвести или чега ли већ. Е, ту сам прилично немоћна.
Али не кукам. И она реченица коју си цитирала је више констатација него кукумавчење.
Теби хвала на речима подршке и утехе.

a za prozore kroz koji dopiru najrazličitiji zvuci, šta reći sem: hvala Microsoftu što izmisli ove virtuelne prozore, pa mogu da pevaju,glumataju, sviraju, a ponekad i da nerviraju :))


Видиш, ови виртуелни прозори разних фела ми нису пали ни на крај памети док их ниси поменула.

prijatno letnje veče


Хвала, такође.



pitanjce: ima li neko ideju zašto vene lizijantus, iako je redovno zalivan, osunčan, pažen i mažen? šta da mu radim?


Знам да си сигурно већ шњурала по нету не би ли нашла одговор на своје питање, али можда си ОВО ( линкчић ) прескочила.
Ја сам га имала јако давно и угинуо ми је након извесног времена, а није да му нисам бајала.
razmisljam razmisljam 22:38 29.07.2014

Re: ...

determined


Баци га кроз прозор.


То само ако обећаш да ћеш се у датом тренутку наћи баш испод тог прозора.
determined determined 05:49 30.07.2014

Re: ...

razmisljam
arianna

ajde, ajde... vreme nek se "vremuje" to mu je posao, stavi ga na ignore, a mi možemo da se organizujemo i nezavisno od vremena


Бих ја, врло до веома радо, а и иначе... Него сам метеоропатика ( метеоропатка - како ли већ гласи женски род именице метеоропата ) од када знам за себе. С годинама постаје све горе. И док на свесном нивоу покушавам све да игноришем ,,времување'', некакви исконски немири, нервозе, анксиозности ме нападају из незнаних дубина подсвести или чега ли већ. Е, ту сам прилично немоћна.
Али не кукам. И она реченица коју си цитирала је више констатација него кукумавчење.
Теби хвала на речима подршке и утехе.

a za prozore kroz koji dopiru najrazličitiji zvuci, šta reći sem: hvala Microsoftu što izmisli ove virtuelne prozore, pa mogu da pevaju,glumataju, sviraju, a ponekad i da nerviraju :))


Видиш, ови виртуелни прозори разних фела ми нису пали ни на крај памети док их ниси поменула.

prijatno letnje veče


Хвала, такође.



pitanjce: ima li neko ideju zašto vene lizijantus, iako je redovno zalivan, osunčan, pažen i mažen? šta da mu radim?


Знам да си сигурно већ шњурала по нету не би ли нашла одговор на своје питање, али можда си ОВО ( линкчић ) прескочила.
Ја сам га имала јако давно и угинуо ми је након извесног времена, а није да му нисам бајала.

Једно је сасвим сигурно - ниси метеопатак.
МетеоРОпатика би могла да будеш уколико патиш од појаве вишка метеора.
determined determined 12:48 31.07.2014

Поглед кроз један прозор - ка унутра.

Био један лабрадор на неком прозору и нетрагом нестао.
Ево шта се могло својевремено видети кроз један прозор.

zilikaka zilikaka 15:49 31.07.2014

Daje se na znanje

Gazdarica od ovaj blog je trenutno sprečena da ugošćava, jerbo ih u komšiluku strefila Ognjena Marija, pa im, da prostite, vzdohno internet.

To za one koji su nameravali da se pristojno ponašaju, kolko da znaju da neće moći s njima da divani.

Za ove druge nije ni bitno, al ako se nađe taki, ja se prihvatam da bidem v.d. Ona.

Malko dručkija.
milisav68 milisav68 10:25 01.08.2014

Re: Daje se na znanje

zilikaka
Malko dručkija.

Daj čoveku vlast, i odma` će` da vidš kakav je.
determined determined 10:39 01.08.2014

Re: Daje se na znanje

milisav68
zilikaka
Malko dručkija.

Daj čoveku vlast, i odma` će` da vidš kakav je.

А тек жени !?
zilikaka zilikaka 16:49 01.08.2014

Re: Daje se na znanje

milisav68

zilikaka
Malko dručkija.

Daj čoveku vlast, i odma` će` da vidš kakav je.



Milisaveeeee, samo te posmatram...
fantomatsicna fantomatsicna 10:02 01.08.2014

Ja volem kišu

Iz više razloga.
Odlična situacija da se pusti neka dodaskara,a ja da stružem,vičem i rendam ,tj. pevam uz nju.
Osim toga, koje radosti dok ja uživam u zasluženom nebom darovanom slobodnom danu,kiša besplatno radi umesto mene i zaliva baštu i voćnjak!
determined determined 10:41 01.08.2014

Re: Ja volem kišu

fantomatsicna
Iz više razloga.
Odlična situacija da se pusti neka dodaskara,a ja da stružem,vičem i rendam ,tj. pevam uz nju.
Osim toga, koje radosti dok ja uživam u zasluženom nebom darovanom slobodnom danu,kiša besplatno radi umesto mene i zaliva baštu i voćnjak!

Ааааааааххххх, Џенис !
Да, да !
На жалост - дрога је, ипак, само смрт !

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana