Sport

3. kolo - rasplet

niccolo RSS / 23.06.2014. u 16:43

S prosekom od 2.9 golova po utakmici Svetsko prvenstvo u fudbalu je došlo do trećeg kola, koje će za mnoge ekipe biti presudno, da li ostaju na prvenstvu ili će kući. Mi Kostarikanci smo jedna od retkih ekipa koja nema te probleme.

Ne samo da smo uspeli da prođemo u drugi krug, nego smo i inače potpuno kul i fensi. Tako smo još 1949. Ustavom propisali da nemamo armiju, te smo 2012. zabranili rekreativni lov, a dosta ulažemo i u zaštitu životne sredine, tako da smo među najboljim državama sveta po ovom pitanju, uključujući i ekoturizam. Računa se da od 1948. neprekidno imamo demokratiju. Sasvim smo poludeli posle prolaska u drugi krug posle samo dva kola, tako da je Vlada Kostarike svim službenicima dala slobodan dan kako bi mogli da gledaju prenos meča sa Italijom iz Resifea, a mnoge škole su nakon velikog trijumfa pustile đake da idu da proslave pobedu fudbalske reprezentacije. Istina je da nismo prebogata zemlja, ali dok god nas Hale Berahimi zabavlja pričama iz Brazila, pura vida

 

Raspored za sledeća 4 dana:

23. jun

od 18h igraju se mečevi Grupe B: Holandija – Čile (Sao Paolo) i Australija – Španija (Kuritiba)

od 21h igraju se mečevi Grupe A: Kamerun – Brazil (Brazilija) i Hrvatska – Meksiko (Recife)

 

24. jun

od 18h igraju se mečevi Grupe D: Italija – Urugvaj (Natal) i Kostarika – Engleska (Belo Horizonte)

od 21h igraju se mečevi Grupe C: Japan – Kolumbija (Kuiaba) i Grčka – Obala Slonovače (Fotraleza)

 

25. jun

od 18h igraju se mečevi Grupe F: Nigerija – Argentina (Porto Alegre) i Bosna i Hercegovina – Iran (Salvador)

od 21h igraju se mečevi Grupe E: Honduras – Švajcarska (Manaus) i Ekvador – Francuska (Rio de Žaneiro)

 

26. jun

od 18h igraju se mečevi Grupe G: Portugal – Gana (Brazilija) i SAD – Nemačka (Recife)

od 21h igraju se mečevi Grupe H: Južna Koreja – Belgija (Sao Paolo) i Alžir – Rusija (Kuritiba)

 

Nego, pozabavimo se malo opcijama:

Grupa A

Brazil bi pobedom protiv Kameruna obezbedio prvo mesto u grupi (osim u slučaju da Meksiko dobije Hrvate s dva gola razlike više nego što Brazil dobije Kamerun). Brazilu, isto kao i Meksiku, za prolaz dalje odgovara i bod, dok bi Hrvatima bod odgovarao pod uslovom da Brazil izgubi. U slučaju da i Brazil i Meksiko odigraju nerešeno, prvi u grupi će biti Brazil, a Meksiko drugi. U slučaju pobede, Hrvati su prvi u grupi ako Brazil izgubi ili odigra nerešeno. Kamerun nema nikakve šanse.

 

Grupa B

Holandija i Čile su obezbedili prolazak dalje i u 3. kolu će u međusobnom meču odlučiti ko će kao prvi, a ko kao drugi. Australija i Španija su već ispale, tako da će njihov meč biti potpuno nebitan.

 

Grupa C

Kolumbija je praktično već obezbedila 1. mesto (teoretski jeste moguće da u slučaju njihovog poraza i pobede Obale Slonovače uz odgovarajuće rezultate Obala Slonovače bude prva), dok ostale tri ekipe imaju šanse za prolazak. Grcima treba pobeda protiv Obale Slonovače, ali, u slučaju da Japan, kome takođe stvar radi samo pobeda uz poraz Obale Slonovače, dobije Kolumbiju, i bolja gol razlika, odnosno, u slučaju iste gol razlike, veći broj postignutih golova u odnosu na Japan (trenutno je Japan postigao 1 gol, a Grčka 0). Obali Slonovače, s obzirom da su dobili Japan, odgovara i nerešeno protiv Grčke, osim u slučaju da Japan pobedi sa 2 ili više gola razlike (a ako dobiju rezultatom 3:2, 4:3 i sl., zavisiće i od toga kojim rezultatom je završen meč Obala Slonovače – Grčka).

 

Grupa D

Mi smo praktično obezbedili prvo mesto u grupi (opet teoretski jeste moguće da u slučaju našeg poraza protiv Engleza i pobede bilo koje ekipe u drugom meču, opet uz odgovarajuće rezultate, pobednik tog drugog meča bude prvi), slično kao što su Englezi obezbedili poslednje mesto u grupi, te će naš međusobni meč biti rezultatski nevažan (osim u smislu da imamo šansu da vežemo tri pobede na mondijalima). Italija i Ugurvaj će u međusobnom duelu odlučiti ko ide dalje, s tim što Italiji odgovara i nerešeno.

 

Grupa E

U ovoj grupi samo Honduras nema ni teoretske šanse da prođe. Moglo bi da se desi da ostale tri ekipe imaju po 6 bodova (potrebno je da Švajcarska dobije Honduras, a Ekvador Francusku). U tom slučaju bi raspored zavisio od toga kojim rezultatom će se završiti te dve utakmice. Ipak, Francuska je u najboljem položaju. Njima je dovoljan bod za prvo mesto u grupi. Ekvadoru odgovara čak i poraz protiv Francuske, pod uslovom da i Švajcarska izgubi od Hondurasa (osim u slučaju da Ekvador izgubi tri razlike više nego što izgube Švajcarci). Ako uzmu bod, to im je dovoljno pod uslovom da Švajcarska izgubi ili odigra nerešeno. Švajcarskoj odgovara pobeda i nerešeno, ali joj je potrebno i da Ekvador izgubi.

 

Grupa F

Argentina je obezbedila prolaz dalje. Uz pobedu protiv Nigerije oni su prvi u grupi, dok bi u slučaju poraza bili drugi. Nerešeno ih takođe ostavlja na prvom mestu, a Nigerijce na drugom. Jedini način da Iran prođe umesto Nigerije jeste da dobije Bosnu ili sa golom razlike više nego što Nigerija izgubi od Argentine (odnosno da Nigerija izgubi sa golom razlike više nego što oni dobiju Bosnu) ili da na kraju ima više datih golova od Nigerije. Bosna nema šanse da prođe dalje.

 

Grupa G

Zanimljivo da u ovoj grupi teoretske šanse imaju sve četiri ekipe. Naravno, u najboljem položaju su Nemačka i SAD, kojima je u međusobnom susretu dovoljan po bod da bi prošli u drugo kolo. Ekipa koja u drugom meču 3. kola, između Gane i Portugala, pobedi ima šanse da prođe, pod uslovom da SAD izgubi od Nemačke (teoretski je moguće da neko od njih prođe i umesto Nemačke, ali ova mora da izgubi velikom razlikom od SAD da bi do toga došla). Pri tome, Gana, pošto trenutno ima samo -1 gol razliku, ima veće šanse nego Portugal koji ima -4 (Ameri imaju +1).

 

Grupa H

U najdosadnijoj grupi Belgijanci su obezbedili prolaz, a u slučaju pobede protiv Južne Koreje obezbediće i prvo mesto u grupi. Ako pak izgube, a Alžir dobije, onda će Alžir biti prvi, a Belgija druga. Alžir može čak i da ispadne, ako izgubi od Rusije. Rusiji i Južnoj Koreji su za prolazak dalje potrebne pobede, s tim što Južna Koreja može da prođe dalje i ako Alžir i rusija igraju nerešeno, s tim da mora da dobije Belgliju sa 3 gola razlike (u kom slučaju odlučuje broj postignutih golova) ili više (u kom slučaju oni prolaze).

 



Komentari (215)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Milutin Milošević Milutin Milošević 17:00 23.06.2014

Čestitka

Puno sreće prekookeanskim komšijama od vaših vatrenih navijača sa Zelenortskih ostrva
mirelarado mirelarado 17:31 23.06.2014

Re: Čestitka + разгледница из Костарике

niccolo niccolo 17:54 23.06.2014

Re: Čestitka

Zelenortskih ostrva

Koji su nepravedno izbačeni iz kvalfikacija…

разгледница из Костарике

Oko 25% teritorije su im nacionalni parkovi i zaštićeni prostori, po čemu su prvi u svetu. Inače, kad sam odlučio da navijam za njih, nisam imao pojma o svim ovim činjenicama. Posle sam pročitao i video da uopšte nije loša država, čak nema ni toliko kriminala kao u susednim državama.
ivana23 ivana23 18:16 23.06.2014

Re: Čestitka

Cuveni su i po kamenim kuglama nepoznatog porekla.

niccolo niccolo 18:21 23.06.2014

Re: Čestitka

Sigurno ostalo Bogovima od bowlinga
mirelarado mirelarado 18:29 23.06.2014

Re: Čestitka

Oko 25% teritorije su im nacionalni parkovi i zaštićeni prostori, po čemu su prvi u svetu. Inače, kad sam odlučio da navijam za njih, nisam imao pojma o svim ovim činjenicama. Posle sam pročitao i video da uopšte nije loša država, čak nema ni toliko kriminala kao u susednim državama.


Чула сам толико лепу причу о тамошњој природи, о кишним шумама и националним парковима, да бих радо отишла у обилазак, само да је мааало ближе.


niccolo niccolo 18:43 23.06.2014

Re: Čestitka

Od evropskih aviokompanija tamo leti samo španska iberia...
Milutin Milošević Milutin Milošević 18:55 23.06.2014

Re: Čestitka

Kolega Kostarikanjanin poklonio mi je CD džez sastava "Calypso Limón Legends", sačinjenog od legendarnih muzičara iz pokrajine Limon, najveselijeg i najopuštenijeg dela zemlje.



Ima mnogo više na Netu.
blogovatelj blogovatelj 19:14 23.06.2014

Re: Čestitka

Oko 25% teritorije su im nacionalni parkovi i zaštićeni prostori, po čemu su prvi u svetu. Inače, kad sam odlučio da navijam za njih, nisam imao pojma o svim ovim činjenicama. Posle sam pročitao i video da uopšte nije loša država, čak nema ni toliko kriminala kao u susednim državama.


Kad ti gospod da imanje pored Panamskog kanala, ti rešiš da ne talasaš i ne teraš inat, onda sve ide kao po loju.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:33 24.06.2014

Re: Čestitka

S prosekom od 2.9 golova po utakmici Svetsko prvenstvo u fudbalu je došlo do trećeg kola, koje će za mnoge ekipe biti presudno, da li ostaju na prvenstvu ili će kući.


Niko, ala si izjavio ovo, kao Njegova Visost kada suočava TNT grupu s neumitnom istinom. Momci, ovaj će dan biti za sve nas presudan, jer će nam treće kolo ujedno biti i poslednje...

Osobenost ovog Mundijala je da je Latino fudbal u kolonijama strašno napredovao dok su same Matere propale, da se jugoslovenski fudbal tipa, ispucavaj preko celog terena pa možda Zlatko Vujović stigne, kao virus rasprostreo i po regionu i po svetu (BiH, Hrv, kombinovana selekcija Albanije poznatija pod nazivom Švajcarska, Australija, Afrikanci), i naravno - svi su prošli kao i mi pod Zlatkom - poispadali su još pre odsudnog 3. kola. Jedino još Alb-Sui i Alž imaju neku šansu. Hit Mundijala su mi bili navijači Čileanci, koji su posle meča sa Španijom podjebavali Špance dok su ovi davali intervjue, kao pozirali glumatajući uplakanost i duševnu bol pred španskim kamerama!

Chi, Col, Crc & Mex vamonos, ole!
niccolo niccolo 11:46 24.06.2014

Re: Čestitka

Niko, ala si izjavio ovo, kao Njegova Visost kada suočava TNT grupu s neumitnom istinom. Momci, ovaj će dan biti za sve nas presudan, jer će nam treće kolo ujedno biti i poslednje...

stefan.hauzer stefan.hauzer 17:58 23.06.2014

.

Koja umetnost Vilje. Samo,kasno se Del Boske setio...
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:00 23.06.2014

Re: .

a zezaš da je najdosadnija grupa H? Mislim,u toj grupi čak i raspali Rusi i dalje imaju šanse za prolaz.
Po meni,grupa ispod svih je ona F

Argentina
Nigerija
Iran i
Bosna...

najbedniji kvalitet fudbala,ubedljivo.A ovo je jedno od kvalitetnijih prvenstava.

niccolo niccolo 18:05 23.06.2014

Re: .

a zezaš da je najdosadnije grupa H?

Pa moram malo da provociram, ono, rasplamsavanja rasprave radi
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:13 23.06.2014

Re: .

+ moram da primetim,da od kako su
ugradili kosu i Runi i Snajder igraju kao babe,obrnuti Samsoni:)
NNN NNN 18:17 23.06.2014

Re: .

Vilje
Vilja je na prošlom SP dao više od pola golova za Španiju!
On je (i) sad bolji nego što će Kosta ikad biti!
NNN NNN 18:19 23.06.2014

Re: .

na prošlom SP su jedino iz naše grupe obe ekipe prošle 1/8 finala
niccolo niccolo 18:20 23.06.2014

Re: .

NNN
na prošlom SP su jedino iz naše grupe obe ekipe prošle 1/8 finala

Zanimljivo, nisam to znao.
NNN NNN 18:06 23.06.2014

Moja žena

(i kad gledan fudbal i tenis kombinovano i jedem sladoled ja mislim na nju )

je pre često na poslu razgovarala sa Kostarikancima,
i oni kad čuju "Srbija", često reaguju sa
- Baš sam juče gledao Đokovića i navijao za njega.
Fin neki svet.
niccolo niccolo 18:20 23.06.2014

Re: Moja žena

je pre često na poslu razgovarala sa Kostarikancima

E, tako bih i ja (mislim pretežno sa Kostarikankama)…

i kad gledan fudbal i tenis kombinovano i jedem sladoled ja mislim na nju

NNN NNN 18:33 23.06.2014

kostaRika

Mi smo praktično obezbedili prvo mesto u grupi

nisam gledao propozicije,
ali mi je logično da se u slučaju istog broja bodova prvo gleda međusobni susret,
u tom slučaju Kostarika je sigurno prva, jer je pobedila obe ekipe koje imaju šansu da se izjednače po bodovima.
Stoga mislim da će da izvedu potpuno rezervi sastav i lagano da odigraju,
pa će Englezi u slučaju pobede (u tom revijalnom meču)
,oći da se hvale da su jedini pobedli svetske prvake
niccolo niccolo 18:37 23.06.2014

Re: kostaRika

ali mi je logično da se u slučaju istog broja bodova prvo gleda međusobni susret,

U stvari ne, evo ovako kaže:

The ranking of each team in each group shall be determined as follows:
a) greatest number of points obtained in all group matches;
b) goal difference in all group matches;
c) greatest number of goals scored in all group matches.

If two or more teams are equal on the basis of the above three criteria, their rankings shall be determined as follows:
d) greatest number of points obtained in the group matches between the teams concerned;
e) goal difference resulting from the group matches between the teams concerned;
f) greater number of goals scored in all group matches between the teams concerned;
g) drawing of lots by the FIFA Organising Committee.
NNN NNN 18:55 23.06.2014

Re: kostaRika

pih,
to dušmani samo da naude Kostarici
niccolo niccolo 19:07 23.06.2014

Re: kostaRika

to dušmani samo da naude Kostarici

I da meni iskomplikuju pisanje bloga...
niccolo niccolo 18:51 23.06.2014

Tabela grupe B

Holandija 9
Čile 6

Španija 3
Australija 0
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 19:51 23.06.2014

.

ne razumem se preterano u fudbal, mada volim da gledam i (često nepristojno) vatreno navijam kad se odlučim za koga navijam. stimuvezi...
teoretski je moguće da neko od njih prođe i umesto Nemačke

...to bi bio tužan dan za mene.
niccolo niccolo 19:53 23.06.2014

Re: .

To je baš baš teorija ako mene pitaš...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 20:09 23.06.2014

Re: .

To je baš baš teorija ako mene pitaš...

pa za mene je teška teorija bila i 2:2 sa ganom. mislila sam da će da bude jedno 5:1 u najboljem slučaju. :)
žao mi je što su ispali englezi. kad igraju nemačka i engleska, ja navijam za oba tima, ne mogu da se odlučim. a holanđani opasno prete
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:39 24.06.2014

Re: .

koja si ti mejnstrimerka, Bebo, samo za Velike se navija, a? pocepaćemo vas Mehikanci, Kostarikanci, čim naiđete na nas... inače, grupa GER i USA je zaključena, jer će Joakim i Jirgen lagano popiti vops pre tekme i onda remizirati na najdosadnijoj tekmi na prvenstvu. <_<
Atomski mrav Atomski mrav 20:29 24.06.2014

Re: .

inače, grupa GER i USA je zaključena, jer će Joakim i Jirgen lagano popiti vops pre tekme i onda remizirati na najdosadnijoj tekmi na prvenstvu. <_<


Uložite kuću i imanje na X u toj utakmici... kao svojevremeno na EP u Portugalu 2004. kada je Švedskoj i Danskoj odgovarao rezultat 2:2 u utakmici trećeg kola da bi obe selekcije prošle dalje. Kažu da su kladionice baš pukle tada jer je masa ljudi igrala X, tačan rezultat... bilo je naravno 2:2.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 20:48 24.06.2014

Re: .

koja si ti mejnstrimerka, Bebo, samo za Velike se navija, a?

ne bre, ja navijam iz srca. umem ja da se obradujem kada autsajder pobedi velikog, kao kad je srbija pobedila nemačku.
niccolo niccolo 20:01 23.06.2014

Greška

Izvinjavam se, gore sam pogrešno napisao, mečevi se uveče ne igraju od 21h, već od 22h
AlexDunja AlexDunja 21:00 23.06.2014

lepa ti zemlja:)

niccolo niccolo 21:21 23.06.2014

Re: lepa ti zemlja:)

libkonz libkonz 21:03 23.06.2014

Vamos Mexico !!!

cane cane 21:18 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Vamos Croatia!

NNN NNN 21:20 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Vamos Croatia!
doma
niccolo niccolo 21:21 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Brazil poveo 1:0. Nejmar
cane cane 21:26 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Vamos Kamerun!

niccolo niccolo 21:26 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

1:1, Matip.
stefan.hauzer stefan.hauzer 21:27 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

1:1

Kako si brz,Nikiii
niccolo niccolo 21:33 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

niccolo niccolo 21:34 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

2:1, opet Nejmar.
cane cane 21:34 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Vamos Brazil!

niccolo niccolo 21:48 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

ovi drugi 0 na poluvremenu
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:01 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Ovaj Brazil je toliki smehotres od tima ... da nikako ne kapiram taj optimizam. Ok,ali sam iskoristio situaciju i za ovo kolo stavio Nejmara za kapitena:)
niccolo niccolo 22:08 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

3:1 za Brazil. Fred.
crossover crossover 22:22 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Вамос Ћићарито! :)
bubamarac bubamarac 22:25 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Ako ovo nije penal, onda sta je?
niccolo niccolo 22:27 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

O kojoj utakmici govoriš?
bubamarac bubamarac 22:30 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

niccolo
O kojoj utakmici govoriš?

Cad- Madagaskar
Ima boga gooolll
niccolo niccolo 22:30 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

0:1 za Meksiko. Markez.
omega68 omega68 22:31 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

ПРЦ
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:32 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Neko ima i Markeza na fantaziju
niccolo niccolo 22:34 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

0:2 za Meksiko. Gvardado.
omega68 omega68 22:34 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

За кући СПРЕМНИ
Што би моја баба рекла - ВИДЕЛО ИМ ДУПЕ ПУТ
niccolo niccolo 22:40 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

0:3 za Meksiko. Ovaj Crossov.
bubamarac bubamarac 22:40 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Trpaj!!
niccolo niccolo 22:42 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Još jedan gol i ako na onoj drugoj ostane trenutni rezultat, Meksiko prvi, a Brazil drugi.
NNN NNN 22:42 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

BUŠI!!!
hahaha
niccolo niccolo 22:43 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Ipak 1:4 za Brazil. Fernandinjo.
niccolo niccolo 22:45 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

1:3 za Meksiko. Perišić.
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:50 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

niccolo
1:3 za Meksiko. Perišić.

Je l to brat od Jovana Perišića ?
niccolo niccolo 22:54 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

Strašno, sad sam uzeo da izguglam ko je Jovan Perišić…i nisam morao da saznam.
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:10 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

niccolo
Strašno, sad sam uzeo da izguglam ko je Jovan Perišić…i nisam morao da saznam.

Sine,to mi prvi komšija:)
niccolo niccolo 23:12 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

stefan.hauzer stefan.hauzer 23:13 23.06.2014

Re: Vamos Mexico !!!

niccolo niccolo 22:52 23.06.2014

Grupa A

Brazil 7
Meksiko 7

Hrvatska 3
Kamerun 0
NNN NNN 23:00 23.06.2014

i nije loše

iako sam navijao da Meksiko bude prvi
(oštećeni su protiv Kameruna i sada, a za Brazil krali protiv Hrvatske),
ovako je možda još bolje,
jer ćemo imati za koga da navijamo
za Čile i za Meksiko
1/8 finala
Brazil - Čile
Holandija - Meksiko

inače sve vreme sam gledao Brazil (jer sam očekivao golove),
ali čim je MEX poveo premestio sam na njih jer sam očekivao kontre
(Čičarito je meksički Pipo)
niccolo niccolo 23:12 23.06.2014

Re: i nije loše

a za Brazil krali protiv Hrvatske

Pa ukrali su i danas Fredov gol. Bio čovek u ofsajdu kada je lopta dodavana čoveku koji će da mu centrira, a i u trenutku kada mu je ovaj centrirao…

inače sve vreme sam gledao Brazil (jer sam očekivao golove),
ali čim je MEX poveo premestio sam na njih jer sam očekivao kontre

Isto
crossover crossover 23:16 23.06.2014

Re: i nije loše

Ја бих навијао за Мексико чак и да не игра против Холандије. :)
bubamarac bubamarac 23:26 23.06.2014

Re: i nije loše

crossover
Ја бих навијао за Мексико чак и да не игра против Холандије. :)

Ja bih navijao za Meksiko cak i da nisu igrali protiv Hrvatske.
crossover crossover 23:49 23.06.2014

Re: i nije loše

Које Хрватске? :)
niccolo niccolo 07:28 24.06.2014

Re: i nije loše

1/8 finala
Brazil - Čile
Holandija - Meksiko

Brazil - Čile se igra 28.06 od 18h u Belo Horizonteu, a Holandija - Meksiko 29.06 u isto vreme u Fortalezi
bubamarac bubamarac 16:11 24.06.2014

Re: i nije loše

niccolo
1/8 finala
Brazil - Čile
Holandija - Meksiko

Brazil - Čile se igra 28.06 od 18h u Belo Horizonteu, a Holandija - Meksiko 29.06 u isto vreme u Fortalezi

Znaci odgleda se Meksiko laganini u nekom parku, pa onda pravo na Manu Chao.
Welcome to Tijuana!
Ja lijepa zivota majko mila!
niccolo niccolo 05:59 24.06.2014

Nakon jučerašnjih mečeva

Prosek golova po utakmici skočio na 3.
dr.wagner dr.wagner 07:11 24.06.2014

Prvaci

.... jutro

-A kome je do spavanja ...
... idem izabrati tamnije odijelo i crnu kravatu ... pa na kavu

-A trener nam je govorio da ćemo igrati u finalu ...



Wagner
niccolo niccolo 07:27 24.06.2014

Re: Prvaci

-A trener nam je govorio da ćemo igrati u finalu ...

Lepo je maštati...
alselone alselone 07:37 24.06.2014

Re: Prvaci

A i promenili ste stranu na poluvremenu pa ni to nije pomoglo.
dr.wagner dr.wagner 09:27 24.06.2014

Re: Prvaci

Pozdrav drugovi

-Mogu vam kazati da je atmosfera komorna , nedostaje mi pola ekipe
jutros na prozivci ... i to baš onaj dio najvećih "nogometnih stručnjaka"...
... nadam se da nemaju suicidalnih sklonosti ...

-Ma dobro ... bar ćemo se opet moći posvetiti rušenju vlasti ...


W
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:45 24.06.2014

Re: Prvaci

Hrvatska je delovala kao da je Zlatko Vujović savetovao Nika, "kako učestvovati na Mundijalu i ne ostaviti apsolutno nikakav utisak". No dobro, još od prljavog starta na našeg Miralema Hrvatska nije ni zaslužila bolje. Pravda je zadovoljena, svi smo mi bili juče Mehikanci!
predatortz predatortz 10:12 24.06.2014

Re: Prvaci

Pozdrav drugovi


Izgleda da ste za dom spremni, al' nemoj da se nerviraš...

Ovako je to izgledalo iz naše perspektive

LINK
dr.wagner dr.wagner 10:27 24.06.2014

Re: Prvaci

...dan

predatortz

Izgleda da ste za dom spremni, al' nemoj da se nerviraš...
LINK


-Da znate igrati nogomet , mogli ste i vi sinoć izgubiti ...


W
predatortz predatortz 10:29 24.06.2014

Re: Prvaci

dr.wagner
...dan

predatortz

Izgleda da ste za dom spremni, al' nemoj da se nerviraš...
LINK


-Da znate igrati nogomet , mogli ste i vi sinoć izgubiti ...


W


Aj' što ne znamo da igramo nogomet, nego nam ni fudbal nije jača strana...
dr.wagner dr.wagner 11:02 24.06.2014

Re: Prvaci

predatortz

Aj' što ne znamo da igramo nogomet, nego nam ni fudbal nije jača strana...


-Možete se tješiti ... u košarci ste još gori ...

-Razumijem vaše veselje , ali i vi se morate zamisliti sad kad vidite od koga
ste izgubili u kvalifikacijama ...

-Uspjeli smo pobijediti jedino vas i pripadnike jednog afričkog plemena ...



W
predatortz predatortz 11:05 24.06.2014

Re: Prvaci


-Razumijem vaše veselje , ali i vi se morate zamisliti sad kad vidite od koga
ste izgubili u kvalifikacijama ...


Ti vidiš veselje, ja vidim dobru zajebanciju...

Na kraju, to je samo fudbal. Zabava za primitivce...

stefan.hauzer stefan.hauzer 11:31 24.06.2014

Re: Prvaci

Na kraju, to je samo fudbal. Zabava za primitivce...

banuj ovo,niki i ne osvrći se
predatortz predatortz 11:37 24.06.2014

Re: Prvaci

stefan.hauzer
Na kraju, to je samo fudbal. Zabava za primitivce...

banuj ovo,niki i ne osvrći se


Aj' ispraviću se:

Pučka zanimacija.
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:48 24.06.2014

Re: Prvaci

Pučka zanimacija.

sad je kasno,svi znamo da si fan umetničkog klizanja :)
niccolo niccolo 11:49 24.06.2014

Re: Prvaci

stefan.hauzer
Pučka zanimacija.

sad je kasno,svi znamo da si fan umetničkog klizanja :)

predatortz predatortz 11:49 24.06.2014

Re: Prvaci

stefan.hauzer
Pučka zanimacija.

sad je kasno,svi znamo da si fan umetničkog klizanja :)


Ja sam već dovoljno kažnjen, stariji sin mi trenira fudbal.
dr.wagner dr.wagner 12:21 24.06.2014

Re: Prvaci

predatortz
... stariji sin mi trenira fudbal.


-Uh gadno ...
-Ali gledaj to sa vedrije strane ... što bi bilo da vježba balet i kući dovede dečka ...



W
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:00 24.06.2014

Re: Prvaci marksizma, krug Gaja Petroviča

Dr Wagi, jedna primjetba, ovako sporcko-duovno govoreći, naime: zanimljivo je da vi rvacki marksisti u konačnici ipak volite svoju zemlju. kod nas Srba to je nezamislivo, mi smo zgađeni Srbijom, mi smo internacionalisti, mi smo Jugonostalgičari, titoisti, mi se uvlačimo Njemačkoj - a to je doista paradoksalno, da se socijaldemokrate uvlače desničarki Markelovoj?! za ugled je da rvacka Ljevica brine o interesima svoje matične zemlje, a ne globalnog okoliša dok svoju prezire! nevezano za to, mislim da vi nikada nećete skinuti Desnicu i uvesti pravično socijalističko društvo, jednostavno stoga što je previše ustaškodijasporičnog i prljavoinkvizicionog kapitala umešano u vaše gospodarstvo. inspirativna je Tvoja Naiveta, stoga, ali i djetinja. ipak, rispekt za odanost zemlji, spram naše Serbia-disgusted Ljeve javnosti.
stefan.hauzer stefan.hauzer 13:39 24.06.2014

Re: Prvaci marksizma, krug Gaja Petroviča

svi smo mi bili juče Mehikanci!

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:47 24.06.2014

Re: Prvaci marksizma, krug Gaja Petroviča

dr.wagner dr.wagner 13:52 24.06.2014

Re: Prvaci marksizma, krug Gaja Petroviča

Srđan Fuchs
... kod nas Srba to je nezamislivo, mi smo zgađeni Srbijom, mi smo internacionalisti, mi smo Jugonostalgičari, titoisti, mi se uvlačimo Njemačkoj - a to je doista paradoksalno, da se socijaldemokrate uvlače desničarki ...


-Netko tu griješi ...

-Upravo kod vas nema ljevice ... a "jugonostalgija" je zapravo "kraljevinaSHSnostalgija" ...
... bar sam ja stekao takav dojam (i to ovdje na B92blogu,a na drugim mjestima
je to još radikalnije)

-Ovo što se kod vas i nas danas smatra ljevicom su zapravo dva-tri nerealizirana
pisca i filozofa udružena sa LGBT zajednicom ...

-Nema tu revolucije ...


W
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 14:26 24.06.2014

Re: Prvaci marksizma, krug Gaja Petroviča

mora se preciznije raditi, naime, da ne budu nacionalni okviri prepreka, a da se opet brine u nacionalnim domenima. to je tezak rad, ali je plemenit, posto ta vizija drustvene organizovanosti jeste ubedljivo najplemenitija. imam neke sagovornike u Hrv spram toga, u Srb slabo.
G.Cross G.Cross 13:50 24.06.2014

IZJAVA DANA

Kovač: Glavu gore, idemo kući


niccolo niccolo 14:06 24.06.2014

Re: IZJAVA DANA

Atomski mrav Atomski mrav 20:40 24.06.2014

Re: IZJAVA DANA

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana