Politika

Pobedničko rešenje

Nebojsa Krstic RSS / 07.06.2014. u 19:54

Protekle nedelje igrala se utakmica između vlasti i opozicije, ona tradicionalna koja se u demokratskim zemljama igra neprestano, i još se uvek prebrojavaju mnogobrojni pogoci u obe mreže. Zna se samo jedno - svaki od pogodaka bio je čist autogol.

Autogolovi DS-a bili su efektni. Stranački izbori kad im vreme nije. Demonstracija nedostatka empatije i solidarnosti. Stavljanje parcijalnog interesa iznad opšteg. Đilasov argument da, eto, i Skupština radi, bio je takođe autogol. Jer radi i Pošta, ali Pošta neće sutra ići na izbore. A ni Skupština kao takva. Al' stranke bogami hoće.

Pajtić je loptu šutnuo u sopstvenu mrežu i pre nego je preuzeo kormilo. DS, kaže, već godinama nije društvena i politička avangarda. Mislim, lično se ne slažem sa tom ocenom, ali na nju ima pravo svako...osim onog ko je bio potpredsednik te iste stranke, svih tih godina, bez primedbi na avangardnost i ulogu u društvu, jer njome ne devalvira stranku nego sebe.

Potom je usledila mini kampanja koja se u nekim državnim i tabloidnim listovima vodila pod parolom «Vojvođani preuzeli Demokratsku stranku». Da li je neko pomislio da je to blago rečeno politički nekorektno? Moja asocijacija na rasizam i šovinizam je verovatno prejaka, al' opet i nije baš bez osnova. Međutim, elektronsko i štampano tablodno naklapanje o stranim silama i gej lobiju koji je Pajtića doveo na čelo stranke, bilo je istinska ružna pojava kakva, po mom mnjenju, ne treba da se dešava u pristojnoj i normalnoj Srbiji.

Vlada, za to vreme, nije baš igrala kao Bajern. Upetljala se u, za nju, malignu temu cenzure, negde na sredini terena, bez ikakve potrebe. Da li i bez zasluge, kao što tvrdi, neka se time pozabave stručniji, meni je jedino zanimljiva pomisao kakvu bi eventualnu korist mogla Vlada da ima od ukidanja Telepromptera i napada na sajt Peščanika «sa hiljada adresa od kojih su mnoge u Češkoj i Kanadi», kako kaže Danas.

Prvo, svako normalan u Vladi valjda zna da cenzura u današnjim uslovima komunikacije ne može da proizvede ništa osim besplatne reklame, petnaest minuta vorholovske slave za cenzurisane i postizanja kontraefekta – boldovanja i stavljanja u fokus pažnje javnosti upravo onog što se želi sakriti.

Drugo, zašto bi vlada provocirala erupciju priče o cenzuri zbog jednog bloga na Blicovom sajtu i par poluanonimnih sajtova pred prvu zvaničnu posetu srpskog  premijera Nemačkoj u poslednih desetak godina? Svako iole obavešten svestan je štete koju Srbija ima zbog negativnog odjeka u nemačkoj štampi, na temu cenzure, koja odmah postane povod za grebanje po prošlosti naših čelnika. I jasno mu je kakve će taj negativni publicitet imati posledice na sadržaj razgovora sa kancelarkom Merkel. I na recepciju Srbije među nemačkim privrednicima.

Ovo su ozbiljni razlozi za zabrinutost i trenutak je kada selektor vladinog tima mora da zastane, stavi prst na čelo, i sebi, a potom i građanima, odgovori na neka ozbiljna pitanja.

Sme li opstanak vlade da se svodi na sapunsku operu sa pucanjem, plakanjem i tučom na splavu?

Može li Srbija da opstane kao društvo ako sama država pojačava nevericu u institucije, od kojih je policija jedna od najvažnijih?

Sme li stabilnost države da zavisi od nečijeg poziva premijeru u pola pet ujutru? I netačnih informacija koje će mu biti prenete?

Zašto država gubi vreme i ugled privođenjem korisnika Fejsbuka u Tvitera, dok se kriminalci u sve većem intenzitetu puškaranjem obračunavaju po ulicama gradova?

Zašto ovih dana mediji u vlasništvu države tabloidima daju javni čas kako treba da izgleda cicvarićevsko novinarstvo? Kako dezinformisani, uznemireni i «delovanjem» HAARP-a sluđeni građanin, bez ikakvog vrednosnog kompasa, može da ostvari predstojeće bolne reforme? Kako ga motivisati da danas bude trpeljiv prema teškoćama, da bi sutra ušao u tu pokvarenu i zlu Evropu o kakvoj ga svakodnevno truju državni i paradržavni mediji?

Da li je to vlada otvorila kancelariju za brze odgovore OEBS-u i da li je korisno u ponedeljak zaratiti s njima, da bi se već u utorak  potpisao separatni mir?

Da li je dobro puštati svoje stranačke jurišnike da o ombudsmanu javno govore ono što stvarno misle, a uzeti ga u zaštitu tek kad slika u javnosti zapreti da postane preterano ružna?

Da li je to što premijer skreće levo dok daje desni migavac, posledica promućurne političke taktike, ili znak vrednosne shizofrenije koja će neminovno voditi ka sve većim društvenim sukobima?

Još ima sličnih dilema. A sve one vode do najvažnije, šta je alternativa ovoj vladi? Ali stvarna, ne neka imaginarna i idealistička. Neka nova DOS-ovska sila, sa sve Branislavom Lečićem, koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar? Ajte, molim vas! Znači, jedna je samo realna: preuzimanje dizgina vlasti od strane šarolikih snaga ljubitelja gubernizacije države koje će napokon ujediniti naciju u borbi protiv EU, HAARP-a i kemtrejlsa.

U svetlu ove, ne baš prijatne istine, treba izbrati: i dalje gubiti vreme na bezidejne lične i personalne sukobe, ili učiniti napor da se pametnim i konstruktivnim političkim pritiskom Vlada natera, primora (ili joj se pomogne, sasvim sve jedno) da radi ono što je građanima obećala.

Ovo mi drugo deluje da je društveno korisnije, na svaki način inteligentnije i za Srbiju jedino pobedničko rešenje.

 

Objavljeno u "Našim Novinama", 7.6.2014.



Komentari (80)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

uros_vozdovac uros_vozdovac 20:02 07.06.2014

da maznem i ja

#1
alselone alselone 20:16 07.06.2014

šta je alternativa ovoj vladi?

Kult Šrajka.
Bonner Bonner 12:32 09.06.2014

Re: šta je alternativa ovoj vladi?

A.V.
"I sve što radi zamenica šefa misije OEBS u Srbiji Pola Tide je pritisak na medije da vode kampanju protiv mene. Misle da ću moliti boga da prestanu. Nećete me ućutkati i neću nikada da ućutim, jer ja govorim istinu, a oni lažu"


Teska patologija.

freehand freehand 20:17 07.06.2014

Ili-ili

ili učiniti napor da se pametnim i konstruktivnim političkim pritiskom Vlada natera, primora (ili joj se pomogne, sasvim sve jedno) da radi ono što je građanima obećala.

A da li je to moguće?
Nije, al mnogo dobro zvuči!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:44 07.06.2014

Re: Ili-ili

ili učiniti napor da se pametnim i konstruktivnim političkim pritiskom Vlada natera, primora (ili joj se pomogne, sasvim sve jedno) da radi ono što je građanima obećala.

A da li je to moguće?
Nije, al mnogo dobro zvuči!

Ne verujem da ću umeti, ali bi bilo korisno to zaista malo obrazložiti.

Jer ovo što mi imamo u političkom životu je paradoks nad paradoksima...i ne čudi što se u tom Šoovskom komadu zabune niko više ne snalazi.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 20:58 07.06.2014

Re: Ili-ili

Jer ovo što mi imamo u političkom životu je paradoks nad paradoksima...

У ком смислу?
freehand freehand 21:24 07.06.2014

Re: Ili-ili

Ne verujem da ću umeti, ali bi bilo korisno to zaista malo obrazložiti.

Ne treba tu mnogo pameti, a i obrazlagao sam već mnogo puta. Imamo potpunu shizofreniju na političkoj sceni.
Dakle, imamo Vučića koji je to što je i ima to što ima. U sebi i oko sebe.
Konzilijum, tako reći.
I može on da se upinje, da se grči, da ustaje pre nego što legne iako nikad i ne legne - uvek će vrištati radikali oko njega a kad god pukne - i onaj iz njega.
I tu mu pomoći nema.
Opozicija je temeljnim razbucavanjem DS još pre dve godine anihilirana, a na ovim poslednjim izborima dodatno još i utabana i ugažena.
U situaciji u kojoj si "lopov" onog trenutka kad pomisliš da se baviš ičim vezanim za društvo i državu teško da će se iko razuman toga i prihvatiti. Pa se onda time bave ostaci ostataka, među njima i narečeni Pajtić.
I svi će kao ping-pong loptice odskakati od Vučićevog skuta do ideje nekakvog novog zajedničkog fronta, koji je po sebi, bar u naredne dve godine, političko mrtvorođenče,
Tako da ni opoziciji pomoći nema.
Građani... Deo će da nastavi da skandira Vučiću, deo će da se budi i pita u čudu gde se našao, deo će da škripi zubima i traži ostavke bez obzira na nepostojanje alternative ili katastrofu koju bi zamišljena alternativa sigurno donela.
Najočajniji će na ulice, a videćemo da li će im se i neko iz drugih grupa priključiti.
Tako da ni građanima pomoći nema.

Da, ostaju bajčetinski vojvodoljupci i nosioci izvornog plamena, koji će jedva dočekati da Velikom Vučiću polome noge izdajničke.
E oni imaju najviše šansi.

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:33 07.06.2014

Re: Ili-ili

E oni imaju najviše šansi.

To je najveći problem i to bi trebalo da bude tema svih tema.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:41 07.06.2014

Re: Ili-ili

Jer ovo što mi imamo u političkom životu je paradoks nad paradoksima...

У ком смислу?

Kako u kom smislu? Imaš radikale koji vuku ka EU, a demokratsku opoziciju koja se na to mršti i razmišlja o grupisanju kako bi ih srušila. Pa gde ćeš veći paradoks?
freehand freehand 21:42 07.06.2014

Re: Ili-ili

Nebojsa Krstic
E oni imaju najviše šansi.

To je najveći problem i to bi trebalo da bude tema svih tema.

I sad - šta? Svi oko Vučića, da se uhvate za ruke sa doktorima Stefanovićem, Martinovićem, doktorom Vulinom, doktorom Drecunom, doktorom Rasimom, doktorom Zoranom, i da kad im se kaže da su izdajnici, lopuže i kriminalci klimaju glavama i smeše se? Zbog opšteg dobra i višeg cilja?
Ne vidim ja tu, prijatelju, nikakvu varijantu.
Ovde se svako u svoj ćošak zafarbao, popeo na sprat a srušio stepenice, zaključao vrata i bacio ključ kroz prozor.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:48 07.06.2014

Re: Ili-ili

Ovde se svako u svoj ćošak zafarbao, popeo na sprat a srušio stepenice, zaključao vrata i bacio ključ kroz prozor.

Postoje stanoviti problemi u tom smislu, ne sporim, ali treba naći rešenje... ili da se poubijamo od očaja.

Razmišljam o obe varijante, a u trenucima retkog optimizma pišem svoje nesuvisle predloge.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:07 07.06.2014

Re: Ili-ili

Nebojsa Krstic
Jer ovo što mi imamo u političkom životu je paradoks nad paradoksima...

У ком смислу?

Kako u kom smislu? Imaš radikale koji vuku ka EU, a demokratsku opoziciju koja se na to mršti i razmišlja o grupisanju kako bi ih srušila. Pa gde ćeš veći paradoks?

Зато волим да се прецизира. Јер, онда могу да питам: чиме то вуку ка EU?

Таблоидизацијом јавне сцене?
Популистичким хапшењима и обећањем социјалне освете?
Психотичним и неодговорним јавним наступима? (Пример: обећани станови од 380 € метар квадратни, због чега је сва станоградња и продаја обичних некретнина стала, док се вучић-станови не направе; плачно-панично проглашавање библијског страдања Србије, што је све банкаре, бизнисмене и обичне грађане увело у спиралу смањеног инвестирања и потрошње :)
Партијским запошљавањем? (Један је једини разлог зашто се се оно мора окончати -- јер је притисак на запошљавање баш из властите странке неиздржив.)
Брањењем научних фалсификата и погубне друштвене неодговорности? (Стефановић-Мали линија одбране.)
Ширењем политичких и привредних илузија?
Аутократском, недемократском, ванинституционалном влашћу?
Бахатошћу јавних кларкентовских наступа?

Не, Небојша: и ти имаш једну илузију: да они могу бити другачији.
Не могу.
Не умеју.
Морали би изнова да се роде и уместо Шешеља да барем на један дан воле и Ђинђића, ако већ не умеју Вилија Бранта или Де Гола...
oskar-z-wild oskar-z-wild 22:19 07.06.2014

Re: Ili-ili

Freehand:
Da, ostaju bajčetinski vojvodoljupci i nosioci izvornog plamena, koji će jedva dočekati da Velikom Vučiću polome noge izdajničke.
E oni imaju najviše šansi.


Zašto dozvoljavaš da ti sujetni freehand "koji je to već mnogo obrazlagao" nameće temu? SNS je promenio politiku i potvrdio to. To freehendovo dnevno političko lajanje na radikale je sasvim suvislo i bljutavo. Čovek mora imati veru da se ljudi mogu menjati i da se menjaju.

Ko poznaje bajčetinske planine i brda sa svojih ukupno 23 stanovnika zna da su jedini potencijalni "bajčetinski vojvodoljupci" Toma i četiri žandara (koji rade u smenama), zato ostavi Bajčetinu na miru!
freehand freehand 22:23 07.06.2014

Re: Ili-ili

je sasvim suvislo i bljutavo.



oskar-z-wild oskar-z-wild 22:31 07.06.2014

Re: Ili-ili

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:56 07.06.2014

Re: Ili-ili

Ширењем политичких и привредних илузија?
Аутократском, недемократском, ванинституционалном влашћу?
Бахатошћу јавних наступа Кларк Кентовске образине?

Не, Небојша: и ти имаш једну илузију: да они могу бити другачији.
Не могу.
Не умеју.

Pa ništa, onda Pajtić, Živković i Branislav Lečić.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:02 07.06.2014

Re: Ili-ili

Nebojsa Krstic
Ширењем политичких и привредних илузија?
Аутократском, недемократском, ванинституционалном влашћу?
Бахатошћу јавних наступа Кларк Кентовске образине?

Не, Небојша: и ти имаш једну илузију: да они могу бити другачији.
Не могу.
Не умеју.

Pa ništa, onda Pajtić, Živković i Branislav Lečić.

Да.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 02:11 08.06.2014

Re: Ili-ili

ili da se poubijamo od očaja.


Nema tu ili, uredno su ubijeni u pojam građani kojima je prethodna vlast u amanet ostavila neverovatnu količinu Proizvođača Buke (hebiga, Potemkin i potemkinčići su za niz godina vladanja jedini uspeh "ostvarili" sa "Beograd, Kralj Noćnog Života).

Od Bogdanovića i "ekološkog mu savetnika" Srđe, preko Pokroviteljice splavova, Hrustanovićke (koja je svojeručno, za debele novce, dobar niz godina sprečavala donošenje odluke kojim se ograničava radno vreme makar dela bukača, a uspela je i da spreči razmeštaj splavova u dve Odluke), sve iteracije gradske vlasti su uredno poručivale građanima - ko vas jebe, nama su preči mafijaši (poslovni partneri) koji (s kojima) drže splavove, diskoteke, poljane sa muzikom i tezgama piva, i svaki oblik maltretiranja građana.

Nisu ni ovi bolji, barem za sada, ali za svo maltretiranje prethodnih godina, makar malo utehe imam u tome da je celokupna garnitura otišla u 3 lepe, i nikada se neće vratiti, koliko god da se koprcaju. To što su uspešno nastavili rasturanje i raspikućivanje države koje je Sloba započeo, to bih im još kad-tad (možda ;> ) i zaboravio, ali netje im zaboravim to što su stotine hiljda ljudi maltretirali zarad ličnih profita (ili još gore - lične gluposti, nezaniteresovanosti i uopšte bedastoće ;> ) a sve da bi se nekoliko hiljada ludjaka "provodilo" građanima ispod prozora.

Pri tome je Đilas još nešto i radio, ali ne stoga što misli da građani to "zaslužuju", nego je takav čovek ;> dočim je PreSenik bio tu gori nego Koštunica po pitanju Haga, tj. devete rupe ;>
freehand freehand 07:35 08.06.2014

Re: Ili-ili

Dont Fear The Reaper
ili da se poubijamo od očaja.


Nema tu ili, uredno su ubijeni u pojam građani kojima je prethodna vlast u amanet ostavila neverovatnu količinu Proizvođača Buke (hebiga, Potemkin i potemkinčići su za niz godina vladanja jedini uspeh "ostvarili" sa "Beograd, Kralj Noćnog Života).

Od Bogdanovića i "ekološkog mu savetnika" Srđe, preko Pokroviteljice splavova, Hrustanovićke (koja je svojeručno, za debele novce, dobar niz godina sprečavala donošenje odluke kojim se ograničava radno vreme makar dela bukača, a uspela je i da spreči razmeštaj splavova u dve Odluke), sve iteracije gradske vlasti su uredno poručivale građanima - ko vas jebe, nama su preči mafijaši (poslovni partneri) koji (s kojima) drže splavove, diskoteke, poljane sa muzikom i tezgama piva, i svaki oblik maltretiranja građana.

Nisu ni ovi bolji, barem za sada, ali za svo maltretiranje prethodnih godina, makar malo utehe imam u tome da je celokupna garnitura otišla u 3 lepe, i nikada se neće vratiti, koliko god da se koprcaju. To što su uspešno nastavili rasturanje i raspikućivanje države koje je Sloba započeo, to bih im još kad-tad (možda ;> ) i zaboravio, ali netje im zaboravim to što su stotine hiljda ljudi maltretirali zarad ličnih profita (ili još gore - lične gluposti, nezaniteresovanosti i uopšte bedastoće ;> ) a sve da bi se nekoliko hiljada ludjaka "provodilo" građanima ispod prozora.

Pri tome je Đilas još nešto i radio, ali ne stoga što misli da građani to "zaslužuju", nego je takav čovek ;> dočim je PreSenik bio tu gori nego Koštunica po pitanju Haga, tj. devete rupe ;>

Znači - splavovi?
I buka?
E pa nikakve šanse nema da bih ikad shvatio šta je generator krize i problema u Srbiji!
Mora da si i noćas čučao pored nekog nervirajući se pa si jutros napisao ovaj komentar.

freehand freehand 08:26 08.06.2014

Re: Ili-ili

Nebojsa Krstic
Ширењем политичких и привредних илузија?
Аутократском, недемократском, ванинституционалном влашћу?
Бахатошћу јавних наступа Кларк Кентовске образине?

Не, Небојша: и ти имаш једну илузију: да они могу бити другачији.
Не могу.
Не умеју.

Pa ništa, onda Pajtić, Živković i Branislav Lečić.

I tako pobrojani meni deluju kao akademici u odnosu na sadašnju Vladu. Nego nije problem u njima, već u nikakvoj snazi i podršci koju imaju, i u tome što bi se, da bi se nekakva podrška napabirčila, oko njih moralo nakupiti još Rasima, Čokija, Vesića, policijskih generala, vazda spremnih udbaša, NVO akcijaša, skojevce, kmere, i naravno - Vesna Pešić.
Pa bi se opet vraćali časni pojedinci i mesni odbori ovoga i onoga sastavljeni od lokalnih vlastoljubaca koji taman što su kolektivno pretrčali Vučiću.
Pa bi se pojavljivali veleumni a prepošteni intelektualci, od sorte koja sve zna al nije htela da se gura, da se nude za ministre, savetnike i ambasadore, uz sitne nadoknade za sebe i svoju potomstvo.
Pa sindikalni rukovodioci spremni da se dogovore i prilagode, do nivoa nedodirljivosti sopstvene guzice srasle sa foteljom....
I tako u beskrajon, a već viđeno. Takozvana "Đinđićeva mora."

A to onda gadno smrdi na potpunu i nepovratnu propast.
alselone alselone 08:45 08.06.2014

Re: Ili-ili

Vesna Pešić


jkt2010 jkt2010 00:48 09.06.2014

Re: Ili-ili

Predrag Brajovic
(Пример: обећани станови од 380 € метар квадратни, због чега је сва станоградња и продаја обичних некретнина стала, док се вучић-станови не направе;


Analiza ti je ... pogresna?

27. maj 2013. Stala i gradnja i prodaja stanova
U prva četiri meseca izgrađeno je 40 odsto manje stanova nego prošle godine.

10. avgust 2012. Stanovi jeftiniji i za trećinu nego pre godinu i po
Cena kvadrata u Beogradu je u proteklih godinu i po dana pala do 30 odsto. Kupaca je toliko malo, da su prodavci prinuđeni da i dalje spuštaju cene.

16. jul 2011. Stala prodaja stanova u Beogradu
Ni značajno oborena cena kvadrata nije privukla potencijalne kupce

07. maj 2009. Stala prodaja stanova
PRODAJA stanova u Srbiji je gotovo potpuno stala. U većim centrima poput Novog Sada i Kragujevca do aprila je smanjen promet za čak 50 odsto. Ponuda i potražnja stanova u Beogradu manja je, u prva četiri meseca, do 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine.
cikaron cikaron 08:40 09.06.2014

Re: Ili-ili

Nebojsa Krstic
ili učiniti napor da se pametnim i konstruktivnim političkim pritiskom Vlada natera, primora (ili joj se pomogne, sasvim sve jedno) da radi ono što je građanima obećala.

A da li je to moguće?
Nije, al mnogo dobro zvuči!

Ne verujem da ću umeti, ali bi bilo korisno to zaista malo obrazložiti.

Jer ovo što mi imamo u političkom životu je paradoks nad paradoksima.

Још од 1944.
cikaron cikaron 08:41 09.06.2014

Re: Ili-ili

Nebojsa Krstic
Ширењем политичких и привредних илузија?
Аутократском, недемократском, ванинституционалном влашћу?
Бахатошћу јавних наступа Кларк Кентовске образине?

Не, Небојша: и ти имаш једну илузију: да они могу бити другачији.
Не могу.
Не умеју.

Pa ništa, onda Pajtić, Živković i Branislav Lečić.



Курта уместо Мурте?
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:28 09.06.2014

Re: Ili-ili

jkt2010
Analiza ti je... pogresna?

Каква анализа?

То што сам написао рекао ми је мој познаник, који управо завршава јефтиних 10.000 m2 у Београду.
jkt2010 jkt2010 10:28 09.06.2014

Re: Ili-ili

Predrag Brajovic
jkt2010
Analiza ti je... pogresna?
2013.
2012.
2011.
2009.

Каква анализа?

То што сам написао рекао ми је мој познаник, који управо завршава јефтиних 10.000 m2 у Београду.

Pa to, da su Vucicevi jeftini kvadrati krivi sto je tvom prijatelju ne ide prodaja. Novine iz godine u godinu dolaze do istog zakljucka kao i tvoj prijatelj a tesko da su Vucicevi jeftini kvadrati taj problem...
jokerer jokerer 10:29 09.06.2014

Re: Ili-ili

Godinama svi kukaju što se ne pojavi neka nova politička opcija jer su se ovi koje recikliramo već skoro dvadeset godina pokazali kao potpuni promašaj uz sve salto mortale promene koje su pravili da bi dobili još jedne izbore. I onda kada se pojavi "Dosta je bilo" uz sve mane, kojih svakako ima jer ne postoji perfektna politička organizacija, šta se dogodi? Završe ispod cenzusa, ignorišu ih mediji kao i intelektualna elita, tako da se postavlja pitanje kako uopšte izgleda to što treba da se pojavi da bi mi krenuli napred?

Do tada preganjaćemo se jesu li bolji exDOS-ovci ili exRadikali ili exŠtaGodDaSuBiliProšliPut...
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 14:36 09.06.2014

Re: Ili-ili

jkt2010
Predrag Brajovic
jkt2010
Analiza ti je... pogresna?
2013.
2012.
2011.
2009.

Каква анализа?

То што сам написао рекао ми је мој познаник, који управо завршава јефтиних 10.000 m2 у Београду.

Pa to, da su Vucicevi jeftini kvadrati krivi sto je tvom prijatelju ne ide prodaja. Novine iz godine u godinu dolaze do istog zakljucka kao i tvoj prijatelj a tesko da su Vucicevi jeftini kvadrati taj problem...

Волим те анализе из фотеље :)
Па, мој познаник је прошле и претпрошле године продао неких 6.000 m2. Ценовна категорија: 1000-1200 €. Локација: Миријево, Вождовац, пристојне, урбанизовае целине. Каже ми: Откад је Вучић најавио јефтине квадрате, ја не могу ништа да продам, док не прође та фама... А проћи ће, та лупетања.

Али -- ти и новине знате боље од њега, сигуран сам.
Шта он зна о том послу?
Он само гради и продаје станове.
И од тога живи.
А не зна да анализира...
Неко зна да анализира, а неко да гради.
jkt2010 jkt2010 23:14 09.06.2014

Re: Ili-ili

Predrag Brajovic
jkt2010
Predrag Brajovic
jkt2010
Analiza ti je... pogresna?
2013.
2012.
2011.
2009.

Каква анализа?

То што сам написао рекао ми је мој познаник, који управо завршава јефтиних 10.000 m2 у Београду.

Pa to, da su Vucicevi jeftini kvadrati krivi sto je tvom prijatelju ne ide prodaja. Novine iz godine u godinu dolaze do istog zakljucka kao i tvoj prijatelj a tesko da su Vucicevi jeftini kvadrati taj problem...

Волим те анализе из фотеље :)
Па, мој познаник је прошле и претпрошле године продао неких 6.000 m2. Ценовна категорија: 1000-1200 €. Локација: Миријево, Вождовац, пристојне, урбанизовае целине. Каже ми: Откад је Вучић најавио јефтине квадрате, ја не могу ништа да продам, док не прође та фама... А проћи ће, та лупетања.

Али -- ти и новине знате боље од њега, сигуран сам.
Шта он зна о том послу?
Он само гради и продаје станове.
И од тога живи.
А не зна да анализира...
Неко зна да анализира, а неко да гради.

U pravu si, szeru novinari. Nisu uzeli u obzir tih 6000 kvadra koje je tvoj prijatelj prodao prosle i pretprolse godine. Taj tvoj prijatelj je u stvari jedini zasluzan sto je srpsko gradjevinarstvo imalo takav bum kakav je imalo u proteklom periodu, da je bacilo u zasenak i Dubai i Abu Dabi zajedno - sve dok Vucic nije usro motku sa tim jeftinim kvadratima. A tek ce sa Beogradom na vodi.

Mogu samo da se slozim, Vucic ce da bude iskljucivi krivac sto ce da izbije kriza u srpskoj gradjevinskoj industriji u vrlo skoroj buducnosti, jos kolko 2009. godine... A verovatno i ranije.
freehand freehand 23:21 09.06.2014

Re: Ili-ili

Mogu samo da se slozim, Vucic ce da bude iskljucivi krivac sto ce da izbije kriza u srpskoj gradjevinskoj industriji u vrlo skoroj buducnosti, jos kolko 2009. godine... A verovatno i ranije.

Ti ćeš, vidim, u Treblinku.
jkt2010 jkt2010 00:22 10.06.2014

Re: Ili-ili

freehand
Mogu samo da se slozim, Vucic ce da bude iskljucivi krivac sto ce da izbije kriza u srpskoj gradjevinskoj industriji u vrlo skoroj buducnosti, jos kolko 2009. godine... A verovatno i ranije.

Ti ćeš, vidim, u Treblinku.

looping looping 20:21 07.06.2014

1

Autogolovi DS-a bili su efektni.

krkar krkar 20:25 07.06.2014

Neću

ovde komentarisati iz principa. Nekorektno je da nam Krle potura na komentarisanje podgrejan krompir - uradak koji je već negde objavio. Posebno što je šatroinsajderskaanalizaDS objavljena u - Našim novinama!
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 20:40 07.06.2014

Re: Neću

krkar
ovde komentarisati iz principa. Nekorektno je da nam Krle potura na komentarisanje podgrejan krompir - uradak koji je već negde objavio. Posebno što je šatroinsajderskaanalizaDS objavljena u - Našim novinama!

Ти изгледа знаш нешто што ми не знамо?
Буди љубазан, можда хоћеш да објасниш -- шта све крије твој коментар (чије су Наше новине, кога гађа Небојшин текст итд. итсл.)?

А и Небојша би могао да каже шта је ово, на шта се односи:
Sme li stabilnost države da zavisi od nečijeg poziva premijeru u pola pet ujutru? I netačnih informacija koje će mu biti prenete

Мислим, овакве се ствари не пишу напамет... У пола пет? Хм, то је инсајдерска информација.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:40 07.06.2014

Re: Neću

Posebno što je šatroinsajderskaanalizaDS objavljena u - Našim novinama!

Nema ništa insajdersko. Komentarišem samo opštepoznate stvari.
freehand freehand 20:57 07.06.2014

Re: Neću

ovde komentarisati iz principa

Otkud tebi principi?
Lionsgate Lionsgate 21:40 07.06.2014

Re: Neću

Free sine, pusti krkisu, vidis da iz principa ne pise ovde...
Uzgred, trol, kad ce blog o Minhauzenu ?
freehand freehand 21:46 07.06.2014

Re: Neću

Lionsgate
Free sine, pusti krkisu, vidis da iz principa ne pise ovde...
Uzgred, trol, kad ce blog o Minhauzenu ?

Eno ti link na ovo kod mene na blogu.
Konzilijum, rekoh, al to sad traži malo širi zahvat, i valjalo bi sačekati da se situacija još razvije. No ako bih bio siguran da će me proglasiti izdajnikom kako dolikuje - evo sutra, odmah.

A principijelni doktor ego-dirižabl teško da će da piše igde gde ne može da banuje.
Lionsgate Lionsgate 21:54 07.06.2014

Re: Neću

A principijelni doktor ego-dirižabl teško da će da piše igde gde ne može da banuje.

Isto kao i Boskic tj onaj zajecarac sto glumata autonomnog vojvodjana.
krkar krkar 22:24 07.06.2014

Re: Neću

freehand



freehand freehand 22:38 07.06.2014

Re: Neću

krkar
freehand




Odličan argument za napuvanog nacistu-štrebera.
Čarobnjak iz Oza, malo spuvano strašilo koje sedi sakriveno u mašini i urla kroz megafon ne bi li nekako prevazišao sve svoje komplekse, sve vrišteće neznanje i svu inferiornost.
Nego trči i banuj apostatu, eno te nahranio kakicom.


freehand freehand 23:54 07.06.2014

Re: Neću

krkar
freehand



Mali mamin esesovac... Pozdravio te kolega Virt. Taj je, kažu, isto mrzeo Ruse i Srbe. I isto se dernjao da sakrije koika je u duši karakterna osobina.
Al dobro, ne gubi nadu, možda i tebe usere neka okupacija da možeš da se ispoljiš u punom volumenu a da ti se niko ne smeje zapušenog nosa kad zineš a pampur izleti sa druge strane.

Hansel Hansel 12:11 08.06.2014

Re: Neću

Predrag Brajovic
Буди љубазан, можда хоћеш да објасниш -- шта све крије твој коментар (чије су Наше новине, кога гађа Небојшин текст итд. итсл.

Пошто кркар није објаснио ово за "Наше новине", да ја дам допринос:
e-novine.com/entertainment/entertainment-tema/79522-Nae-ilasove.html -- текст је, у сваком случају, забаван!
dali76 dali76 21:09 07.06.2014

bizarluk

Jedan tekst koji se trudi , muci, biti izbalansiran, neutrralan ,a onda se zavrsi jednim toliko opstim mestom koje se prikazuje ko pobednicko resenje?
Ne bi li bilo korektnije da stte vi ponudili bar jedan primer politickog pritiska/pomoci ocigledno politicki sizofrenom Vucicu koji mnogo voli Bajern, Nemce , Weber/a , a kad se suoci sa situacijom kao nemacka kancelarka( ministry lazni doktoranti), on sam posegne za najbizarnijom mogucom obranom bizarno aljkavog doktorata.
Evo trojica naucnika iz engleske su Vucicu dali tu konstruktivnu pomoc svojom ozbiljnom analizom,a kako je reagovao premijer ?
Kao kancelarka Merkel na slicne optuzbe jednog anonimnog blogera?
A Vvi delite odgovornost na ravne casti, optuzujuci sa jedne strane nekonstruktivnu opoziciju ,a sa druge “sizofrennu vlast?
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 21:39 07.06.2014

Re: bizarluk

dali76
... politicki sizofrenom Vucicu...

Његова политичка дијагноза имала би, чак, и мање утицаја на нас од једне друге могућне, о властитој ДЕЛУЗИЈИ ВЕЛИЧИНЕ. Пацијенти с овом болешћу цео свет сагледавају као полигон властитог ега. Такве особе мисле да све набоље знају, мешају се у сваку област, стално настоје да се докажу, да потврде сопствену величину, а и најмање указивање на реалност доживљавају као увредљиви и необјективни напад на властиту личност.

Не би ваљало да нам је неко такав на власти.
Јер -- том би цела Србија била терапија.
Па би нам требао доктор, а не политичке промене.
cult cult 09:54 08.06.2014

Re: bizarluk

Jedan tekst koji se trudi , muci, biti izbalansiran, neutrralan ,a onda se zavrsi jednim toliko opstim mestom koje se prikazuje ko pobednicko resenje?


Znaš kako, sve si u pravu, čini mi se.
Ali ipak, ako je i Krle počeo da postavlja pitanja Režimu, ma koliko bila nežno, empatično sročena, zadnje vreme došlo. Nije, dakle, u pitanju dokoličarstvo iz fotelja ovih sa društvenih mreža nikad ničim zadovoljnih.
highshalfbooze highshalfbooze 10:34 08.06.2014

Re: bizarluk

Ali ipak, ako je i Krle počeo da postavlja pitanja Režimu, ma koliko bila nežno, empatično sročena, zadnje vreme došlo. Nije, dakle, u pitanju dokoličarstvo iz fotelja ovih sa društvenih mreža nikad ničim zadovoljnih.

Pa nikada nije ni bila dokolica, uvek je bila težnja ovih što pljuju jedni druge da ponovo uzjašu na vlast.

Borbu za vlast oni shvataju bukvalno. Niko nije došao da kaže da će da osposobi institucije sistema da mogu da funkcionišu i kada kojekakva budala dođe na vlast. Ali neeee... upravo su ovi sada koji se bune i stvorili ovakav sistem gde su sebi dali neograničenu vlast, razrušili institucije, sproveli negativnu selekciju, sproveli burazersku ekonomiju, raskućili društveno vlasništvo i deindustrijalizovali industriju.
Ništa APV nije izmislio, samo je nasledio to od prethodnika i koristi sve pogodnosti sistema koje je nasledio. Naravno da mu ni na kraj pameti ne pada da bilo šta menja.
I sad dođe neko da kuka kako ovi ništa ne valjaju, a sami su doprineli tome da oni budu izabrani i da su im odrešene ruke uživajući neograničenu vlast.
cult cult 10:54 08.06.2014

Re: bizarluk

sve se slažem.
Nego, ne bune se oni.
Recimo, Krle je u gostovanjima na Utisku i par puta na Pinku, pokazao izuzetno razumevanje za Režim i visok stepen slaganja sa svim što rade. Usput, blago prekorevajući ove bundžije. To ako nisi gledao. A tekstove koje je pisao imaš ovde. Na istom su fonu. A i lakše je čitati nego slušati i gledati onog rektalca, urednika režimkskog službenog glasnika.

Mislio sam na ove, što bi Filip rekao, "građanke i građane" s društvenih mreža koji nemaju aspiracije ka vlasti.
freehand freehand 13:07 08.06.2014

Re: bizarluk

cult
sve se slažem.
Nego, ne bune se oni.
Recimo, Krle je u gostovanjima na Utisku i par puta na Pinku, pokazao izuzetno razumevanje za Režim i visok stepen slaganja sa svim što rade. Usput, blago prekorevajući ove bundžije. To ako nisi gledao. A tekstove koje je pisao imaš ovde. Na istom su fonu. A i lakše je čitati nego slušati i gledati onog rektalca, urednika režimkskog službenog glasnika.

Mislio sam na ove, što bi Filip rekao, "građanke i građane" s društvenih mreža koji nemaju aspiracije ka vlasti.

Ono nešto o "pokajnicima", "pravednicima" i tome slično?
dali76 dali76 18:16 08.06.2014

bizarluk

Iako dati medicinski opis /dijagnoza svuce zastrasujuce podudarno, ja bih ipak Brajovicu ostao na “politickoj sizofreniji” koja se ogleda u tome da premijer radi suprotno od onoga sto prica.
Ta deklarativna politika, gde reci ne kostaju nista /ne vrede felira , dobila je samo novog promotera .


dali76 dali76 18:21 08.06.2014

Re: bizarluk

Nego Cult/ sta kazes na to da BT, kome je obrazovanje prioritet, jos se nije oglasio na aferu Megatrend , ako nissta kao professor?
A tek sta reci na uspesno sprovedenu akciju LSV da vrati APV korak nazad/na cisto proporcionalni izborni system, koji sem Canku odgovara, pogodi kome ?
Meni se tu Krstic uklapa sa ovim sto sam vec pomenuo u komentaru,a nema smisla ponavljati.
P.S.
Pokaj se Cult, oma sad , ako vec nisi ;/)
freehand freehand 19:31 08.06.2014

Re: bizarluk

koji sem Canku odgovara, pogodi kome ?

Predsedniku Nikoliću? I braniocima Alama?
cult cult 12:03 09.06.2014

Re: bizarluk

BT


BoTa sedi ispod neke trešnje, u hladu, i čeka da Vođa izbaci Dačića iz vlade i zameni ga njime.
To je, otprilike, sva njegova vizija.

Eventualno se ponekad prene da pljucne po kolegama iz bivše stranke koju je unakazio.
highshalfbooze highshalfbooze 13:07 09.06.2014

Re: bizarluk

BoTa sedi ispod neke trešnje, u hladu, i čeka da Vođa izbaci Dačića iz vlade i zameni ga njime.

Barem ćemo posle opet uživati u blogovima posvećenim sećanjima na vojničke dane i egzotičnim pričicama sa hrvatskog otočja.
milojep milojep 21:30 07.06.2014

Eutan

Krstiću može li odgovor na jedno pitanje?
Da li treba stremiti ka EU 'samo' zbog univerzalnih i svih drugih vrednosti koje bi EU trebala da nam donese, ili se od EU(njenih članica) treba i plašiti ukoliko joj se okrenu leđa?

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:35 07.06.2014

Re: Eutan

Da li treba stremiti ka EU 'samo' zbog univerzalnih i svih drugih vrednosti koje bi EU trebala da nam donese, ili se od EU(njenih članica) treba i plašiti ukoliko joj se okrenu leđa?

Ne. Treba stremiti jer je to najkorisnija opcija. U stvari, to je jedina korisna opcija.
milojep milojep 21:49 07.06.2014

Re: Eutan

Nebojsa Krstic
Da li treba stremiti ka EU 'samo' zbog univerzalnih i svih drugih vrednosti koje bi EU trebala da nam donese, ili se od EU(njenih članica) treba i plašiti ukoliko joj se okrenu leđa?

Ne. Treba stremiti jer je to najkorisnija opcija. U stvari, to je jedina korisna opcija.


Bez namere da otvaram polemiku EU da Eu ne, nije mi jasno zašto niko(za vlast razumem) kao jedan od glavnih argumenata ZA EU ne navodi to da bi nas sjebali da samo pomislimo da kao država skrenemo sa tog više-decenijskog puta?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:52 07.06.2014

Re: Eutan

Bez namere da otvaram polemiku EU da Eu ne, nije mi jasno zašto niko(za vlast razumem) kao jedan od glavnih argumenata ZA EU ne navodi to da bi nas sjebali da samo pomislimo da kao država skrenemo sa tog više-decenijskog puta?

Ne bi mogli jer bi nam naši prijatelji s drugih strana priskočili u pomoć kao i toliko puta do sada.
milojep milojep 22:31 07.06.2014

Re: Eutan

Ne bi mogli jer bi nam naši prijrelji s drugih strana priskočili u pomoć kao i toliko puta do sada.


Pa eto ti još jedan argument!
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 21:42 07.06.2014

"ljubitelji gubernizacije"

preuzimanje dizgina vlasti od strane šarolikih snaga ljubitelja gubernizacije države


Sine, ovako nije paničio ni Nedić kada su mu rekli da su Ždanovljevi tenkovi izbili na Dunav.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:50 07.06.2014

Re: "ljubitelji gubernizacije"

Sine, ovako nije paničio ni Nedić kada su mu rekli da su Ždanovljevi tenkovi izbili na Dunav.

Panika je bila sasvim umesna.
omega68 omega68 22:39 07.06.2014

Re: "ljubitelji gubernizacije"


Sine, ovako nije paničio ni Nedić kada su mu rekli da su Ždanovljevi tenkovi izbili na Dunav.

preuzimanje dizgina vlasti od strane šarolikih snaga ljubitelja gubernizacije države

Ju,ju...ma čega nam se to uplašila prosvećena elitica iz kruga dvojčice?
A čika Sergej će samo dva dana da nam bude u gostima i da nam donese šta?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:58 07.06.2014

Re: "ljubitelji gubernizacije"

u,ju...ma čega nam se to uplašila prosvećena elitica iz kruga dvojčice?

Meni je tu zanimljivija prosvećena patriotska desnica koja s radošću očekuje strane oslobodioce.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 23:24 07.06.2014

Re: "ljubitelji gubernizacije"

Nebojsa Krstic

Meni je tu zanimljivija prosvećena patriotska desnica koja s radošću očekuje strane oslobodioce.


ma đubrad izdajnička, ali dok si nam ti na braniku otadžbine možemo mirno da spavamo.
neće ruska noga stupiti na "kamen ovaj zemlje Srbije".
milojep milojep 23:41 07.06.2014

Re: "ljubitelji gubernizacije"

Nebojsa Krstic
u,ju...ma čega nam se to uplašila prosvećena elitica iz kruga dvojčice?

Meni je tu zanimljivija prosvećena patriotska desnica koja s radošću očekuje strane oslobodioce.


Je li Krle, to mi izgleda kao duel na začelju tabele
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:45 07.06.2014

Re: "ljubitelji gubernizacije"

ma đubrad izdajnička, ali dok si nam ti na braniku otadžbine možemo mirno da spavamo.
neće ruska noga stupiti na "kamen ovaj zemlje Srbije".

Sto sam stariji, glupi komentari su mi sve manje zabavni.
omega68 omega68 08:44 08.06.2014

Re: "ljubitelji gubernizacije"

Meni je tu zanimljivija prosvećena patriotska desnica koja s radošću očekuje strane oslobodioce.

Nekorektan si.Vidiš, nigde nisam to napisao što mi podmećeš.Nijednu stranu vojsku ne želim.Želim svoju koju ste ti i tvoji drugari uništili.Bolje da ćutiš na tu temu.
Nego mi je beskrajno zabavno kako snobovski serete kreč na sam pomen Rusa.Cela Evropa beži od USA i Brisela a vi mislite da je to jedina opcija.
Bolesno
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 12:30 08.06.2014

Re: "ljubitelji gubernizacije"

Nekorektan si.Vidiš, nigde nisam to napisao što mi podmećeš

Nisam ni rekao da SI TI to napisao. Tvoj me komentar samo asocirao na tu pojavu.

Nijednu stranu vojsku ne želim

Good.
Želim svoju koju ste ti i tvoji drugari uništili

Ako ovo pročita neka decerebrirana žaba - poverovaće ti.
Bolje da ćutiš na tu temu

No way.
Nego mi je beskrajno zabavno kako snobovski serete kreč na sam pomen Rusa

Ja volim Ruse. Neki od mojih omiljenih pisaca su Rusi...ili reditelji...
Nije ovde reč o Rusima, nego o jednoj kategoriji NAŠE inteligencije koja misli da će udvoričkim ponašanjem i obožavanjem stranog predsednika dokazati svoj srpski patriotizam.

Cela Evropa beži od USA i Brisela a vi mislite da je to jedina opcija.
Bolesno

Ne. To je racionalno.
draft.dodger draft.dodger 03:32 08.06.2014

Vučič sevdiše, Krstić uzdiše...

Ti, u zrelim godinama pišeš poput nekog promućurnog gimnazijalca.

Diuretička analitika...



Rado te čitam!
looping looping 05:46 08.06.2014

1

Pajtić je loptu šutnuo u sopstvenu mrežu i pre nego je preuzeo kormilo. DS, kaže, već godinama nije društvena i politička avangarda.

Iiii DS je napokon odlučio da zaustavi rapidno opadanje broja svojih glasača. Ali mnogo teže će biti povećati broj pristalica.

Baš je trebalo vremena toga se dosetiti, kad ste ga maltene skroz ugasili.
Pajtić je loptu šutnuo u sopstvenu mrežu i pre nego je preuzeo kormilo. DS, kaže, već godinama nije društvena i politička avangarda.

Pajtić nije šutnuo loptu u sopstvenu mrežu nego je dao šansu DS-u za iskupljenje.
Vi (DS) i dalje pljujete sadašnju vladu a niste objasnili sebe građanima jer smatrate da to niste ni dužni. Đilas je pokušao pljuvanjem da se iskupi, valjda će Pajtić da promeni taktiku.
Priznajte, biće vam lakše. A možda i korisnije.
omega68 omega68 09:48 08.06.2014

Pobedničko rešenje

Prema našim informacijama, već su „reaktivirani“ gotovo svi ministri iz vlade Zorana Đinđića. Aleksandar Vlahović, Božidar Đelić i Dragoslav Šumarac ušli su u stalni sastav Glavnog odbora, Slobodan Milosavljević će, najverovatnije, biti predsednik Centra regionalnih odbora, a Dragan Domazet član Političkog saveta.

Zbog njih ste tu gde jeste.
Siguran put u nestanak
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 06:44 09.06.2014

Men's Health

Kurir kupio Men's Health
:)
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 06:46 09.06.2014

Samo tetki lek da...

Krle, samo da te pitam - jesi ti muzichar, doktor, marketing mogul, predsednichki savetnik, politichki analitichar ili pecash ribu posle podne?

Je*ote, kako te nije sramota!?

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 10:20 09.06.2014

Re: Samo tetki lek da...

Krle, samo da te pitam - jesi ti muzichar, doktor, marketing mogul, predsednichki savetnik, politichki analitichar ili pecash ribu posle podne?

A šta se to tebe smatra?
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 17:40 09.06.2014

Re: Samo tetki lek da...

Nebojsa Krstic
Krle, samo da te pitam - jesi ti muzichar, doktor, marketing mogul, predsednichki savetnik, politichki analitichar ili pecash ribu posle podne?

A šta se to tebe smatra?


Ne morash da odgovorish ako ne znash.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 18:18 09.06.2014

Re: Samo tetki lek da...

A šta se to tebe smatra?


Ne morash da odgovorish ako ne znash.

Probaću na srpskom: šta to tebe libo?
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 23:41 09.06.2014

Re: Samo tetki lek da...

šta to tebe libo?


:) E jesi mangupchic... Vidra!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 09:31 10.06.2014

Re: Samo tetki lek da...

šta to tebe libo?


:) E jesi mangupchic... Vidra!

Drago mi je da smo se razumeli.
freehand freehand 08:03 09.06.2014

Kad ne znaš

... šta bi sa ogromnim sranjem koje si napravio - ti napravi još.
Možeš, na primer, da uzmeš i Vojvodinu.
janeznam janeznam 10:29 09.06.2014

.

bas neki dan u jednoj knjizari uz kupljene knjige dobijem za jedan dinar jedan nedeljnik. a u njemu osvrt na ove ds izbore i pitane da li su ovi izbori protiv djilasa a za pajtica ili ko stoji iza pajtica ili...u poslednjih par deceija nasa politicka scena je prepuna pitanja koja kada bi se svela na recnik ulice imala bi isti smisa kao i pitanje sta je tacno reci da li je casa polu puna ili polu prazna. od ovakvih pitanja niko nema nikakve koristi osim onih koji nagvazdaju i cekaju da odu u politicku penziju koja ce po njima biti prerana i nepravedna.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana