Budućnost| Društvo| Kultura| Porodica| Roditeljstvo

Prinčevsko beščašće srpskog pravosuđa

Srđan Fuchs RSS / 30.04.2014. u 22:48

Сасвим случајно сам наишао на ову праисторијску вест и схватио да поимање правде у Србији почива у ретко сусретљивој димензији апсолутног моралног дна:

 

"Dečacima koje je zlostavljao Pahomije isplaćeno po milion dinara"


Presudom Vrhovnog suda Srbije po zahtevu za zaštitu stvoren je uslov da Ministarstvo pravde zaključi poravnanje.

 Četvorici dečaka koje je, prema navodima optužnog predloga nekadašnjeg Opštinskog javnog tužilaštva u Vranju zlostavljao vladika vranjski Pahomije (Tomislav Gačić), isplaćena je odšteta od po milion dinara. Dokument o poravnanju, kojim se Ministarstvo pravde obavezalo da dečacima isplati pomenutu sumu, prema rečima Slobodana Homena, državnog sekretara u Ministarstvu pravde, potpisan je 30. marta ove godine.

– Presudom Vrhovnog suda Srbije (VSS) po zahtevu za zaštitu zakonitosti koje je podneo republički javni tužilac, stvoren je osnov da Ministarstvo pravde, bez obzira na to što ne postoji zakonska i sudska obaveza, zaključi poravnanje. Za isplatu štete nije postojao zakonski okvir, ali moralni jeste. Pozivajući se na presudu VSS-a koja ne utvrđuje da li je neko kriv, ali utvrđuje da je postupak ometan i da je povređeno pravo na suđenje u razumnom roku, čime je dečacima naneta šteta, odlučili smo da isplatimo odštetu – objašnjava Homen.

Postupajući po pravu nadzora, Ministarstvo pravde je, objašnjava on, pokrenulo inicijativu Republičkom javnom tužilaštvu (RJT) za podnošenje zahteva za zaštitu zakonitosti. RJT je postupio po pomenutoj inicijativi, a VSS, po većanju doneo presudu po zahtevu tužilaštva za zaštitu zakonitosti.

Time što je održao 21 pretres, od kojih je šest neodržanih, zatim time što pretres nije održan praktično u kratkim vremenskim razmacima, budući da je reč o četvorici maloletnika kao oštećenima, prvostepeni sud suštinski nije sproveo suđenje u razumnom roku. Na taj način dozvolio je da dođe i do zastarelosti gonjenja u odnosu na dva od četiri krivična dela koja su okrivljenom u ovoj krivičnopravnoj stvari, stavljaju na teret. U tom smislu sud je bio dužan da spreči ometanje u vidu otkazivanja punomoćja branioca sa ciljem da ne dođe do održavanja glavnog pretresa, ovo posebno imajući u vidu da su na konkretan krivični postupak primenjivane odredbe o skraćenom postupku, pa je bilo moguće održavanje glavnih pretresa i bez prisustva branilaca. U pitanju su bili posebno osetljivi oštećeni koje je trebalo saslušavati u svojstvu svedoka, navodi se u presudi VSS-a.

Podsetimo, Opštinsko javno tužilaštvo u Vranju je 21. aprila 2003. godine podnelo optužni predlog kojim se okrivljenom Tomislavu Gačiću na teret stavljalo da je četvoricu dečaka seksualno zlostavljao neutvrđenog dana tokom leta 1999. godine, odnosno 2. januara 2000. i 2001. godine i neutvrđenog dana, krajem maja 2002. godine. Posle sprovedenog suđenja pred nadležnim sudovima, vladika Pahomije je u dva slučaja oslobođen odgovornosti, dok je u odnosu na druga dva nastupila apsolutna zastarelost.

M. Derikonjić

objavljeno: 12.10.2011 

Вест у себи носи одређену ноту кафкијанске немоћи - случаја нема, он не постоји, али случаја има индиректно јер је направљена одређена финансијска компензација. Зло се, тако, извукло јер је платило паре, а што се суда тиче, зла нема пошто је апсолутно старо, иако га и има  пошто је суд нашао моралну основу да плати паре. Ако сам ја пажљиво ово ишчитао, суд је платио паре из државног буџета, односно ми смо као порески обвезници платили Гачићеву педофилију а правда је морално, иако не и законски задовољена тако што су грађани платили деци претрпљену трауму, док Гачић мирно и спокојно обавља своју јавну делатност?!

Друга ствар, поимање правде од стране судства сербског је такво да било ко од нас може направити неку космичку пиздарију, уклонити лепо доказе, минирати или поткупити истрагу, или поубијати сведоке и сахранити их у неку дубоку јаму, и онда чекати да цела ствар апсолутно застари?!

Српско правосуђе постаје све више као некакав гротескни, троми, извитоперени и недодирљиви Замак док је црква Сербска све више као њен нежељени у одразу у огледалу двојник Ватикан. Очекујем реакцију часних људи из обе професије и обновљено процесуирање и смештање на заслужену робију виновника зла и силоватеља дечије психе. Жао ми је што нисам угледао ову вест док је била свежа. Злочин не може бити апсолутно застарео, злочин је константа.

 

 

 

 

 



Komentari (62)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 00:03 01.05.2014

Možda

A da nisi ovo izmislio?
Jer je potpuno SF.
Ili smo mi svi u nekom SF filmu?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:31 02.05.2014

Re: Možda

SF, matori ništa drugo.
loader loader 20:50 02.05.2014

Re: Možda


"Зло се, тако, извукло јер је платило паре, а што се суда тиче, зла нема пошто је апсолутно старо, иако га и има пошто је суд нашао моралну основу да плати паре. Ако сам ја пажљиво ово ишчитао, суд је платио паре из државног буџета, односно ми смо као порески обвезници платили Гачићеву педофилију а правда је морално, иако не и законски задовољена тако што су грађани платили деци претрпљену трауму, док Гачић мирно и спокојно обавља своју јавну делатност?! "
Nije li makar deo sume mogao da plati budžet spc? Prodaju par džipova i eto... Jer, njihov čovek je u radno vreme nad dečacima uradio nešto nevaljašno (nešto što je, kasnije, kad se to prtetvorilo u proces, naše patriotsko-socijalističko sudstvo svesno držalo u fascikli dovoljno dugo da mu prođe rok trajanja). Ako sud obraza nema (o pravdi tu i ne razmišljam), makar spc bi mogla da se oglasi i kaže, evo znoja našego, mi ćemo to platiti.
Još za taj gest nije kasno

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:00 02.05.2014

Re: Možda

Jer, njihov čovek je u radno vreme nad dečacima uradio nešto nevaljašno


не можеш ово да тврдиш јер не постоји кривична одговорност оптуженика, иако постоји морална кривица суда када су платили 4 милиона динара. завршићеш са мном на суду - што може да буде океј, пошто имам телавивску легалну нетоксичну брљу од јасмина с молекулима ганје - легалајз 100 дсто, изумели ођена.

loader loader 21:30 02.05.2014

Re: Možda

пошто имам телавивску легалну нетоксичну брљу од јасмина


Dobra za vađevinu na sudjenju za klevetu protiv neosuđenog - jer, može, možda, uz toksičnog advokata, da dokaže kako su škakljive nedokazljive tvrdnje izrečene u obrljavljenom stanju nakon konzumiranja iste


не можеш ово да тврдиш јер не постоји кривична одговорност оптуженика, иако постоји морална кривица суда

Optuženik nije kriv, ali je sud kriv. Krivi smo nas dvojica zapravo, jer iz naših džepova će biti plaćena odšteta dečacima. Da ne analogišem dalje ... postaće nešto kao mešavina Kafke i Bukovskog.


Ne bih da se zaboravi moj predlog oko prodaje džipova ...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:54 02.05.2014

Re: Možda

loader


Dobra za vađevinu na sudjenju za klevetu protiv neosuđenog - jer, može, možda, uz toksičnog advokata, da dokaže kako su škakljive nedokazljive tvrdnje izrečene u obrljavljenom stanju nakon konzumiranja iste



a ne, kada je posao po sredi, trešten sam trezan... jaaao, stvarno bih voleo, daj Pahi, čkice - djanice uleti s nekom tužbom, evo pitaj drugare iz CK da me privedu... kako bi to dobar proces bio, pola ekipe s fdu bi me pratilo, i drugar s vrhovnog suda izraela, on bi уживао ! call me, call me ...
Kraja Kraja 01:45 01.05.2014

...da li sudije...

...uopste podlezu bilo kakvoj odgovornosti za ovakve propuste...???
...kazem propuste, iako sam svestan da je u pitanju crkveno-politicko-pravosudni dogovor...
...zamislite cinizam, da su roditelji tih decaka kroz porez platili izivljavanje crkvenog sluzbenika nad njihovom decom...
...uz homenovo ime vezano je isuvise budalastina i afera...
jkt2010 jkt2010 08:15 01.05.2014

Ако сам ја пажљиво ово ишчитао

Srđan Fuchs
Ако сам ја пажљиво ово ишчитао, суд је платио паре из државног буџета, односно ми смо као порески обвезници платили Гачићеву педофилију
Nisi pazljivo iscitao. Drzava nije platila pedofiliju. Drzava je platila jer je njen organ (sud) omanuo u vrsenju svog posla.
Time što je održao 21 pretres, od kojih je šest neodržanih, zatim time što pretres nije održan praktično u kratkim vremenskim razmacima, budući da je reč o četvorici maloletnika kao oštećenima, prvostepeni sud suštinski nije sproveo suđenje u razumnom roku

Tako da je ovo sto si preneo dobra vest.

p.s. Ako sam ja dobro iscitao, taj Gacic nikad nije osudjen ni za sta, pa ni za pedofiliju. Preciznije, ne da nije osudjen nego je oslobodjen. Tako da bih ja malo lakse sa kvalifikacijama.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:11 02.05.2014

Re: Ако сам ја пажљиво ово ишчитао

jkt2010
Tako da bih ja malo lakse sa kvalifikacijama.


не, управо у главу с квалификацијама, доста ми је ваших псеудоразумних релативизација. рад сам да се појавим на суду с момцима поново против куроње, ја ћу покрити трошкове. да видимо ко је сада јачи.
jkt2010 jkt2010 04:15 03.05.2014

Re: Ако сам ја пажљиво ово ишчитао

Srđan Fuchs
jkt2010
Tako da bih ja malo lakse sa kvalifikacijama.


не, управо у главу с квалификацијама, доста ми је ваших псеудоразумних релативизација. рад сам да се појавим на суду с момцима поново против куроње, ја ћу покрити трошкове. да видимо ко је сада јачи.

Ja se pridruzujem tvojoj zelji da se pojavis na sudu, ali kao osumnjiceni kuronja u predmetu pedofilije. Voleo bih da tebi (isto ko i ovom Gacicu) novine objave ime, prezime, sliku i adresu. Voleo bih da mozes da vidis novinske clanke o sebi, dok si u pritvoru. Sa sve komentarima citalaca. A onda, kad te sud oslobodi jer nisi kriv, voleo bih da te vidim kako reagujes na presudu. Garant ulazes zalbu jer sve novine znaju da si kriv, jel tako Gacicu Kuronjo? Pa ti zato zelim da presudu oboris i da odsluzis kaznu medju humanitarnim radnicima u Zabeli...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:17 05.05.2014

Re: Ако сам ја пажљиво ово ишчитао

чиме се ти ти бавиш, да ми је живо знати? максимална и безобразна снага спина, могао би радити за српску државу?
vera.nolan2 vera.nolan2 10:17 01.05.2014

Ili smo mi svi u nekom SF filmu?

Evo citiram ,prvog komentatora.
Živimo u SF , horor predznaka,decenijama unazad,ali na to se potresa manji procenat ljudi.

Teško sam se nosila ,još kao gimnazijalka,upravo time da masa ljudi i ne primećuje svakovrsno zlo oko sebe,a tek da buntovna reakcija građanskih masa(mislila sam ,samo to može pomoći da se nešto promeni) izostaje u potpunosti.

Zato nam je i sudstvo takvo kakvo je ,jer niko ne reaguje na zlo u svom okruženju,sem kad njega dotakne ,a onda drugi -isto tako nemaju sluha za pomoć i podršku, posebno kad zlo dolazi iz institucija koje život treba da čine na dobro i pravdu većine!

U ovom slučaju zastrašuje ,pojava u samoj Crkvi!(u interesnoj sprezi sa državnim pravosuđem).Je li taj "bogu posvećeni" i narodnim dušama ,na duševnu ispomoć,lakšeg podnošenja jarma vlastodržaca,zlogrešnik-ekskomuniciran iz Crkve,je li javnost Čula Javnu Osudu i šta će se preduzeti u vezi sa PECAROŠIMA LJUDSKIH DUŠA ,a saznajemo i MLADIH TELA...

Kakvo društvo,takvo i sudstvo!,takva i religija!,samo u službi podaničkog i trpeljivog mentaliteta,e da bi se lakše vladalo i ispoštovalo- Bogu božije, caru carevo!
jkt2010 jkt2010 11:19 01.05.2014

Re: Ili smo mi svi u nekom SF filmu?

Kakvo društvo,takvo i sudstvo!,takva i religija!,samo u službi podaničkog i trpeljivog mentaliteta,e da bi se lakše vladalo i ispoštovalo- Bogu božije, caru carevo!
Ako si, samo ako ti je sad lakse!

Nego za ovo:
Teško sam se nosila ,još kao gimnazijalka,upravo time da masa ljudi i ne primećuje svakovrsno zlo oko sebe
stvarno ne razumem: gde god gledam vidim nesto dobro. Zlo - jako retko, ne secam se kada poslednji put a i tada verovatno na netu...
dr.wagner dr.wagner 18:05 01.05.2014

Re: Ili smo mi svi u nekom SF filmu?

...dan

jkt2010

Nego za ovo:
Teško sam se nosila ,još kao gimnazijalka,upravo time da masa ljudi i ne primećuje svakovrsno zlo oko sebe

stvarno ne razumem: gde god gledam vidim nesto dobro. Zlo - jako retko, ne secam se kada poslednji put a i tada verovatno na netu...


-To je stvar perspektive , a pomalo i predrasuda ...
... bilo da se vidi samo dobro ili samo zlo ...


Wagner
petronijevic001 petronijevic001 07:36 02.05.2014

Re:

Не знам зашто аутор недвосмислено заступа тезу да је Пахомије безусловно крив, иако је правоснажно ослобођен.
Да ли је аутор имао непосредан увид у кривичне списе или о овом случају само закључује на основу медија?

Тешко је да се оно за шта је Пахомију суђено може сматрати "злочином".То је блаже кривично дело за које се подноси оптужни предлог(а не оптужница), у којем се води скраћени поступак пред Општинским судом(сада Основним судом) и за које је предвиђен краћи рок застарелости, јер је и запрећена казна ниска.У ранијим законодавствима постојала је деоба кр.дела по тежини, злочини су били најтежа врста кр.дела.

Накнада је исплаћена неосновано оштећенима.Држава није дужна да исплаћује овакву накнаду, чак и да је поуздано доказано да је Пахомије безусловно крив.Самим тим, нема обавезе државе ни у ситуацији када је утврђено да Пахомије није крив.Милион динара превазилази накнаду штете која се досуђује за много теже случајеве, губитак детета, или за умањење животне активности од 40-50%.
looping looping 10:15 02.05.2014

Re: Re:

То је блаже кривично дело за које се подноси оптужни предлог(а не оптужница), у којем се води скраћени поступак пред Општинским судом(сада Основним судом) и за које је предвиђен краћи рок застарелости, јер је и запрећена казна ниска.

Ma sa takvim sudovima i zakonima treba ukinuti sudove u Srbiji i napraviti dodatnu, veliku uštedu srpskom budžetu. Samo se džabe bacaju pare. Skroz besmisleno.
orlando orlando 10:56 02.05.2014

Re: Re:

Pahomije nije pravosnazno oslobodjen, slucaj je zastareo pa nije dokazano ni da je kriv ni da je nevin.

Zasto SPC nije insistirala da se sudjenje dovede do kraja, da spere ljagu sa njegovog imena?
jkt2010 jkt2010 11:37 02.05.2014

Re: Re:

petronijevic001
Накнада је исплаћена неосновано оштећенима.Држава није дужна да исплаћује овакву накнаду, чак и да је поуздано доказано да је Пахомије безусловно крив.Самим тим, нема обавезе државе ни у ситуацији када је утврђено да Пахомије није крив.Милион динара превазилази накнаду штете која се досуђује за много теже случајеве, губитак детета, или за умањење животне активности од 40-50%.

Petronijevicu, izgleda mi da si pravnik. Ja nisam, priznajem. Ali izgleda da ni ti, kao ni domacin, niste bas procitali tekst. Drzava se nagodila i platila obestecenje jer je zbog odugovlacenja slucaj zastareo. Samo zbog toga. Izvan ovoga, nikakve veze nema sa Pahomijem. Drzava placa zbog svog propusta. Tacka.

I zato sam gore rekao da je ovo dobra vest. Kad bi placali ovakve penale za svaki slucaj koji se rastegne i nikad da se zavrsi, mozda bi stvari i popravile. Pogotovo ako bi i sudije dobile po dzepu.
jkt2010 jkt2010 11:40 02.05.2014

Re: Re:

orlando
Pahomije nije pravosnazno oslobodjen, slucaj je zastareo pa nije dokazano ni da je kriv ni da je nevin.

Zasto SPC nije insistirala da se sudjenje dovede do kraja, da spere ljagu sa njegovog imena?

Jos jedan koji ne cita, a lepo pise. Bila su 4 predmeta, po dva je oslobodjen, ostala dva su zastarela. Dakle, za ono sto je presudjeno - nije kriv. Ostalo takodje nije kriv, jer nije osudjen a za to vise ne moze ni da mu bude sudjeno. Covek je brate n-e-v-i-n.

Da si ti na njegovom mestu siguran sam da bi se slozio sa mnom.
orlando orlando 11:58 02.05.2014

Re: Re:


Znaci, sve je bila zavera protiv njega ?

Onda je dobro sto se izvukao, znaci da je pravda pobedila
larisa_bg larisa_bg 12:47 02.05.2014

Re: Re:

Pahomije uopšte nije osuđen. Slučaj je rešen poravnanjem, tj medijacijom, što kaže naš narod - nagodili se. Kako su se nagodili, to samo oni znaju. A država je (konkretno Ministarstvo pravosuđa) isplatilo oštećenima ovu sumu na ime svoje greške, kašnjenja postupka i dovođenja do zastarevanja... A kad kažu da je platilo Ministarstvo pravosuđa, računajte slobodno da smo to, kao i u slučaju onog finog dečka Kovačevića, platili mi.

Vučiću??? Tebi ovo OK?

gavrilo - da javiš u centralu da se Blog ne slaže!
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:34 02.05.2014

Re: Re:

koju vrstu smirenosti pravosuđe uliva? jedino da opeglaš ko ti je zgrešio (razmišljam kao roditelj), baciš i jamu i posle pitaš boga u savesti - esi mi dobar?


Da si ti na njegovom mestu siguran sam da bi se slozio sa mnom.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:35 02.05.2014

Re: Re:

oj šit! greškom sam obrisao Milanov komentar umesto da ga preporučim!
jkt2010 jkt2010 04:28 03.05.2014

Re: Re:

larisa_bg
Pahomije uopšte nije osuđen. Slučaj je rešen poravnanjem, tj medijacijom, što kaže naš narod - nagodili se.
Ajde molim te procita pre nego sto krenes. Srdjan je lepo turio linak, odes, procitas, upoznas se sa materijom pa ne lupas ovde.
Posle sprovedenog suđenja pred nadležnim sudovima, vladika Pahomije je u dva slučaja oslobođen odgovornosti, dok je u odnosu na druga dva nastupila apsolutna zastarelost.

A pise tamo i ovo:
– Presudom Vrhovnog suda Srbije (VSS) po zahtevu za zaštitu zakonitosti koje je podneo republički javni tužilac, stvoren je osnov da Ministarstvo pravde, bez obzira na to što ne postoji zakonska i sudska obaveza, zaključi poravnanje. Za isplatu štete nije postojao zakonski okvir, ali moralni jeste. Pozivajući se na presudu VSS-a koja ne utvrđuje da li je neko kriv, ali utvrđuje da je postupak ometan i da je povređeno pravo na suđenje u razumnom roku, čime je dečacima naneta šteta, odlučili smo da isplatimo odštetu – objašnjava Homen.

Sto za mene laika znaci da je ovaj Homen jedna obicna budala. Da sam ja ovaj Pahomije Gacic, tako bih i Homena i to njegovo tuzilastvo razbio od odstete.Jer ako je povredjeno pravo na sudjenje u razumnom roku, onda je valjda tom povredom najvise ostecen optuzeni?

Jbte, ko kad bi se sad tuzilastvo haskog tribunala zalilo sto sudjenje Seselju traje 10 godina cime je povredjeno pravo na sudjenje u razumnom roku (pajz sad!) tuzitelja!
jkt2010 jkt2010 04:31 03.05.2014

Re: Re:

orlando

Znaci, sve je bila zavera protiv njega ?
to ne znam, ko ni ti. Sudjeno mu je, oslobodjen je optuzbi, caozdravo.
orlando
Onda je dobro sto se izvukao, znaci da je pravda pobedila
Znam da bi se ti bunio da te sud oslobodi a da ti neko i dalje prica da si pedofil.
ciracirafm ciracirafm 16:59 03.05.2014

Re: Re:

jkt2010
larisa_bg
Pahomije uopšte nije osuđen. Slučaj je rešen poravnanjem, tj medijacijom, što kaže naš narod - nagodili se.
Ajde molim te procita pre nego sto krenes. Srdjan je lepo turio linak, odes, procitas, upoznas se sa materijom pa ne lupas ovde.
Posle sprovedenog suđenja pred nadležnim sudovima, vladika Pahomije je u dva slučaja oslobođen odgovornosti, dok je u odnosu na druga dva nastupila apsolutna zastarelost.

A pise tamo i ovo:
– Presudom Vrhovnog suda Srbije (VSS) po zahtevu za zaštitu zakonitosti koje je podneo republički javni tužilac, stvoren je osnov da Ministarstvo pravde, bez obzira na to što ne postoji zakonska i sudska obaveza, zaključi poravnanje. Za isplatu štete nije postojao zakonski okvir, ali moralni jeste. Pozivajući se na presudu VSS-a koja ne utvrđuje da li je neko kriv, ali utvrđuje da je postupak ometan i da je povređeno pravo na suđenje u razumnom roku, čime je dečacima naneta šteta, odlučili smo da isplatimo odštetu – objašnjava Homen.

Sto za mene laika znaci da je ovaj Homen jedna obicna budala. Da sam ja ovaj Pahomije Gacic, tako bih i Homena i to njegovo tuzilastvo razbio od odstete.Jer ako je povredjeno pravo na sudjenje u razumnom roku, onda je valjda tom povredom najvise ostecen optuzeni?

Jbte, ko kad bi se sad tuzilastvo haskog tribunala zalilo sto sudjenje Seselju traje 10 godina cime je povredjeno pravo na sudjenje u razumnom roku (pajz sad!) tuzitelja!

Zbog cega ga onda ne tuzi?Mozda zatom zato ima mnogo putera na glavi i sto se izvukao posle sprdnje od sudjenja?Plasi se Pahomije da ne bude i sam razbucan na svakom novom sudjenju,a verovatno savete da mnogo ne talase dobija i od vrha SPC.
jkt2010 jkt2010 07:40 05.05.2014

Re: Re:

ciracirafm
Zbog cega ga onda ne tuzi?Mozda zatom zato ima mnogo putera na glavi i sto se izvukao posle sprdnje od sudjenja?Plasi se Pahomije da ne bude i sam razbucan na svakom novom sudjenju,a verovatno savete da mnogo ne talase dobija i od vrha SPC.
Ajd ulozi mali napor da na stvar gledas hladne glave. Kad bi ih tuzio, to veze ne bi imalo sa pedofilijom. Pedofilija se ne bi ni pomenula. Kao sto se nije pominjala ni kad se Homen nagadjao sa ovom cetvoricom. Sudjenje nije bilo u razumnom roku. Zajebali ste stvar. Platili ste njima, platite i meni, inace ciracirafm ce zauvek da misli da sam ja kriv.

Tako da bi ja da sam na njegovom mestu sigurno uzeo te pare, ako nista drugo onda zbog tebe. E sad, sto to on ne radi ne znam. Mozda mu je laknulo kad su prestali da ga po novinama kace na bandere i pre sudjenja?

U svakom slucaju, posto su za tvoj ukus sudovi isuvise mrljavi i insistiraju na teknikalijama, tebi kao pravni lek ostaje da uzmes bejzbol palicu i da ga nadjes negde u mraku. To je verovatno bolje.
Kraja Kraja 13:35 02.05.2014

...ah...

...ta cetvorica malih lazova...
...ovako vam bolje zvuci od mogucnosti da je pahomije to ipak ucinio...???
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:31 02.05.2014

Re: ...ah...

mali lažovi, oni na časnog vladiku da se drznu.
petronijevic001 petronijevic001 17:37 02.05.2014

Re:

Drzava se nagodila i platila obestecenje jer je zbog odugovlacenja slucaj zastareo

Странкама чије је право на суђење у разумном року повређено држава исплаћује много ниже суме, 2-4 хиљаде евра.У овом случају, фаворизовани су оштећени у предмету Пахомије, јер су добили много већу накнаду.

Поред тога, они су добили накнаду иако није поуздано доказано да је Пахомије крив, и да су они заиста оштећени.
petronijevic001 petronijevic001 17:52 02.05.2014

Re: ...ah...

Kraja
...ta cetvorica malih lazova...
...ovako vam bolje zvuci od mogucnosti da je pahomije to ipak ucinio...???

Није битно шта "боље звучи" већ шта је поуздано доказано у кривичном поступку.

Далеко је већа вероватноћа, да је неки суд у Врању, са некомпетентним ,несавесним и неажурним судијама утврдио истину него разни новинари, форумаши, блогери, коментатори итд.Колико год да су судије некомпетентне, неажурне, несавесне, опет су много компетентнији и савеснији од оних који их критикују у медијима и на интернету.Пресуда које је донета, каква год да је, заснива се на неким доказима, списима предмета, изјавама странака, сведока итд.

Просечан интернет-критизер "зна" све о судским поступцима, унапред зна ко је 100% крив, а за све те закључке њему не треба никакав доказ.



Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:02 02.05.2014

Re: ...ah...

ja uopšte nisam u fazonu da "znam", već reagujem na zlo, prema kojem imam vrlo istančan kriterijum, iznad tvog internetnog cinizma, a i znam ćalca, i znam da je sposoban da pravi tako duboka sranja. sada, mi njega bacimo da padne u bajbokanu, i mirna Bosna?
looping looping 18:46 02.05.2014

Re: ...ah...

Далеко је већа вероватноћа, да је неки суд у Врању, са некомпетентним ,несавесним и неажурним судијама утврдио истину него разни новинари, форумаши, блогери, коментатори итд.Колико год да су судије некомпетентне, неажурне, несавесне, опет су много компетентнији и савеснији од оних који их критикују у медијима и на интернету.

A da li su sudije kompetentnije od žrtvi Pahomija? Mislim, možda ih i oni kritikuju.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:49 02.05.2014

Re: Re:

petronijevic001

Странкама чије је право на суђење у разумном року повређено држава исплаћује много ниже суме, 2-4 хиљаде евра.У овом случају, фаворизовани су оштећени у предмету Пахомије, јер су добили много већу накнаду.

Поред тога, они су добили накнаду иако није поуздано доказано да је Пахомије крив, и да су они заиста оштећени.



Толико је мизеран твој аргумент - добили су 10 иљадa евра за силовање да ћуте? Јеботе?! Замисли?!... Игра с бедним људима тако да прихвате паре и ћуте против регионалног манијака. Притом је љигус толика чкица да ја не разумем како је Слоба издресирао те људе да ћуте и трпе? Два јача шамара и све би признао... Стварно сам срећан што преломих ономад после XIV-e да не одем у адвoкaте... дај бре, Срби, дајте чкицу на робију! Може после да се гађа у љубу у твору ако баш воли...
mariopan mariopan 19:51 02.05.2014

Re: Re:

petronijevic001
Drzava se nagodila i platila obestecenje jer je zbog odugovlacenja slucaj zastareo

Странкама чије је право на суђење у разумном року повређено држава исплаћује много ниже суме, 2-4 хиљаде евра.У овом случају, фаворизовани су оштећени у предмету Пахомије, јер су добили много већу накнаду.

Поред тога, они су добили накнаду иако није поуздано доказано да је Пахомије крив, и да су они заиста оштећени.



Valjda je i mnogo veći osećaj krivice takozvane države jer su potpuno svesni da su tu decu ponizili još jednom, silovali još jednom, još jednom izložili malteriranju da bi u završnici zaštitili jednog pedofila?

Zlo mi je od ove države i njenog krivosuđa.
petronijevic001 petronijevic001 20:23 02.05.2014

Re: Re:

Srđan Fuchs

Толико је мизеран твој аргумент - добили су 2 иљаде евра за силовање да ћуте? Јеботе?! Замисли?!... Стварно сам срећан што преломих ономад после XIV-e да не одем у адвoкaте...


А ти 100% "знаш" да је било "силовања"?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:24 02.05.2014

Re: Re:

извињавам се Геј другарима за ову провалу Ултрас Бегеа из мене, с вама сам френдли, лицемере презирем па ми лома крв прокључала.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:30 02.05.2014

Re: Re:

petronijevic001
Srđan Fuchs

Толико је мизеран твој аргумент - добили су 2 иљаде евра за силовање да ћуте? Јеботе?! Замисли?!... Стварно сам срећан што преломих ономад после XIV-e да не одем у адвoкaте...


А ти 100% "знаш" да је било "силовања"?

Због чега је плаћено 4 милиона динара ако није била ничега? Дај гари, немам стрпљења за твоје мизерне релативизације... ево, позивам Пахомића на суд, гованце мало лицемерно манијачно. Ајде. И позивам момке и њихову одбрану да изађемо заједно. И ја имам штошта о манијакалном свештенству да изнесем.



laziiprevare laziiprevare 22:42 02.05.2014

Re: Re:

Valjda je i mnogo veći osećaj krivice takozvane države jer su potpuno svesni da su tu decu ponizili još jednom




Apsolutna zastarelost materinstva u Srbiji


Civilizacijski nivo parlamenta Srbije:

Kakva je sudbina krivičnih prijava koje su nesrećni roditelji, zbog sumnji da su im bebe ukradene, uputili tužilaštvima?

- Od njih su dobijali odgovore o zastarelosti krivičnog postupka, iako mi verujemo da materinstvo ne može nikada da zastareva. To nikako ne znači da bi to dete, ukoliko bi se hipotetički pronašlo negde u nekoj drugoj porodici, bilo primorano da menja neke prirodne uslove u okruženju u kojem je živelo. (predsednik Anketnog odbora Skupštine Srbije Živodarka Dacin o nestaloj deci iz porodilišta 2005.godine)
b92fmember b92fmember 23:21 02.05.2014

Re: Re:

petronijevic001
Srđan Fuchs

Толико је мизеран твој аргумент - добили су 2 иљаде евра за силовање да ћуте? Јеботе?! Замисли?!... Стварно сам срећан што преломих ономад после XIV-e да не одем у адвoкaте...


А ти 100% "знаш" да је било "силовања"?


A ti znaš da nije?

Da sud nije namerno odugovlačio možda bi imali presudu...


mada opet bi jedna strana tvrdila da je nepravedna.
petronijevic001 petronijevic001 01:18 03.05.2014

Re: Re:

Srđan Fuchs

Стварно сам срећан што преломих ономад после XIV-e да не одем у адвoкaте... дај бре, Срби, дајте чкицу на робију!


То је заиста велика срећа.Ти би људе унапред осуђивао по томе што "познајеш ћалца и знаш да је способан да уради нешто такво".Да не помињем категорично изјашњавање о стварима о којима уопште не можеш имати непосредних сазнања.Ниси био присутан радњи извршења, а знаш шта се десило 100% и ко је шта урадио.




jkt2010 jkt2010 04:37 03.05.2014

Re: Re:

Srđan Fuchs
Због чега је плаћено 4 милиона динара ако није била ничега?

Ajde bre covece procitaj vec jednom taj tekst koji si sam linkovao. Tamo ne pise to sto ti uporno mislis da pise.
Pozivajući se na presudu VSS-a koja ne utvrđuje da li je neko kriv, ali utvrđuje da je postupak ometan i da je povređeno pravo na suđenje u razumnom roku, čime je dečacima naneta šteta, odlučili smo da isplatimo odštetu – objašnjava Homen.
Gde tu pise da је билo нечега? Pise upravo suprotno; E, al nemoj da te to ometa, samo teraj...
jkt2010 jkt2010 05:01 03.05.2014

Re: ...ah...

Srđan Fuchs
ja uopšte nisam u fazonu da "znam", već reagujem na zlo,prema kojem imam vrlo istančan kriterijum
Sine, ako imas dozvolu za oruzje treba ti je hitno oduzeti. Sad mi je jasno odakle onolko krimi vesti iz Novog Sada, sve to narod sa istancanim ovim-onim. I brz na reagovanju.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:20 05.05.2014

Re: ...ah...

ћале, дајдер, не лупетај, алаха ти. да си вешт у превртању чињеница, јеси, признајем ти.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:06 02.05.2014

omaž za decu

najbih volio da me Pahomić baci na sud... ah, kakva bi to Drajfusova afera u Srbiji bila, sa svom jevrejskom odbranom u Srbiji i celim Izraelom, ajmo Pahomić, jesi đana ili Srbin, da se sudimo?!

moji podaci su poznati Uredništvu.

loader loader 20:53 02.05.2014

Ometeno sudstvo

Pozivajući se na presudu VSS-a koja ne utvrđuje da li je neko kriv, ali utvrđuje da je postupak ometan i da je povređeno pravo na suđenje u razumnom roku, čime je dečacima naneta šteta, odlučili smo da isplatimo odštetu

A nikako se ne bi moglo priupitati ko je to ometao proces?!
"Ometan"!
Stvarno sprdnja.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:18 02.05.2014

Re: Ometeno sudstvo

loader

A nikako se ne bi moglo priupitati ko je to ometao proces?!
"Ometan"!
Stvarno sprdnja.


срамотчина, сфера друштвених наука која би морала да буде узор и понос земље. толико је аспеката малициозног сировог у причи да бих најрадије узео калаша да делим правду. застариће, oh my.
8c_competizione 8c_competizione 00:04 03.05.2014

znaci...

... gradjani Srbije placaju ceh pedofila koga su SPC i policija (citaj: Dacic) stitili godinama od pojavljivanja pred sudom dok slucaj nije zastareo!

a vi marvo pravac u Crkvu u nedelju da se molite i ne zaboravite da glasate za Dacicevce na sledecim izborima!

jkt2010 jkt2010 04:51 03.05.2014

Re: Ometeno sudstvo

loader
A nikako se ne bi moglo priupitati ko je to ometao proces?!
"Ometan"!
Stvarno sprdnja.
Mozda treba razmisliti da ubuduce coveka prvo obesimo, a onda ko ga jebe dal ce da ometa proces ili nece? To, plus ono opste poznato:bolje da zaglavi 100 nevinih nego da se 1 kriminalac izvuce, i eto nama efikasnog pravosudja.

Cek... a sta ce nam onda uopste pravosudje? Nego ovako: Ti, domacin i ovi ostali podrzavaoci, lepo uvatite okrivljenog i sprovedete ga do bandere. Usput optuzenog brane njegovi sa bejzbolkama, pajserima i slicnim pravnim instrumentima. Koja strana ima jace argumente, ta i kaci na banderu. Hm?
blogovatelj blogovatelj 07:05 03.05.2014

Re: znaci...

a vi marvo pravac u Crkvu u nedelju da se molite i ne zaboravite da glasate za Dacicevce na sledecim izborima!


Dobro me podseti. Baš sam bio zaboravio.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:22 05.05.2014

Re: Ometeno sudstvo

jkt2010
Mozda treba razmisliti da ubuduce coveka prvo obesimo, a onda ko ga jebe dal ce da ometa proces ili nece? To, plus ono opste poznato:bolje da zaglavi 100 nevinih nego da se 1 kriminalac izvuce, i eto nama efikasnog pravosudja.

Cek... a sta ce nam onda uopste pravosudje? Nego ovako: Ti, domacin i ovi ostali podrzavaoci, lepo uvatite okrivljenog i sprovedete ga do bandere. Usput optuzenog brane njegovi sa bejzbolkama, pajserima i slicnim pravnim instrumentima. Koja strana ima jace argumente, ta i kaci na banderu. Hm?

стварно си језиво малициозан, а политичар би могао да будеш, стварно ти иде од руке, колико безобразно манипулишеш.
tasadebeli tasadebeli 10:23 04.05.2014

Трол, али не мерем издржати...

А одакле у последњих 7-8 година толика поплава вести у медијима о педофилији свештених лица?

Врло често слушамо, читамо и гледамо о тој појави по медијима... И то не само у Србији... Ирска, Италија, Француска, Белгија, Хрватска,...

Не верујем да педофилије није било и пре, и међу православним поповима и католичким свештеницима и протестантским свештеницима и у англиканској цркви и међу рабинима и хоџама итд. итд. Једино ми није јасно одакле то постаде у последње време толико интересантно медијима чиме, наравно, индиректно и цркве постају предмет јавне расправе. Односно, прецизније речено, поставља се питање морала свештених лица.

И није само педофилија свештених лица предмет интересовања медија и друштва. И друго се помиње као да ни тога другог није било никада раније... Педофилија у цркви је у томе најјача вест јер иде директно на осећања просечног конзумента вести. И нормално је то, деца су у питању. Али се баш у сваки пут наглашава да је у питању свештено лице... Када се и објави нешто о неком случају педофилије где није у питању свештено лице, уопште се не инсистира на томе чиме се бави тај оптужени у животу.

Стварно, откуд поплава таквих вести у медијима у последење време. Као да се цркве баш труде да за своја свештена лица бирају људе са провереним досијеом первертита. Не верујем да то тако функционише у институцији званој црква...

Не знам...

Можда због овога?

8c_competizione

a vi marvo pravac u Crkvu u nedelju da se molite i ne zaboravite da glasate za...


итд.

Исто тако мислим да педофилије има и у другим окружењима (школа на пример, поправни домови, старатељске породице, па чак и остале породице, оне шире назване фамилије, јер у ужој породици то већ називамо инцест) али некако немам утисак да је тада то толико изложено медијској пажњи...

Уосталом, то овај Срђанов блог исто показује у коментарима... Са судске одлуке расправа склизнула на питање цркве и свештених лица где се кроз једног Пахомија даје оцена о читавој цркви.

А што се тиче конкретно ове одлуке о поравнању... Увек се систем поставља тако да он у очима плебса не сме да греши... Кадија те тужи, кадија ти суди је правило којег се систем држи вековима...

Иако је за жртве мала утеха када на овај начин признају да су засрали мотку, барем признају да су засрали...

И није ми жао када се моје и ваше паре исплате у том признању засеравања... У реду, систем, засрао си, помоћи ћемо ти опереш говна. Али зато имамо право да јавно расправљамо о томе.

Много ми је више жао оних пара датих за Ковачевића... Ту тек нисам видео разлог зашто би се моје и ваше паре исплаћивале за неко неартикулисано говедо. Што би рекла моја кева, као да је он неки принц од муданија, па мора читава држава и сви грађани да сносе последице јербо се дете мало преиграло боравећи тамо у Америкама...
zilikaka zilikaka 11:14 04.05.2014

Re: Трол, али не мерем издржати...

Када се и објави нешто о неком случају педофилије где није у питању свештено лице, уопште се не инсистира на томе чиме се бави тај оптужени у животу.

Исто тако мислим да педофилије има и у другим окружењима (школа на пример, поправни домови, старатељске породице, па чак и остале породице, оне шире назване фамилије, јер у ужој породици то већ називамо инцест) али некако немам утисак да је тада то толико изложено медијској пажњи...


Taso, bem mu miša, nije isto da li je pedofil po zanimanju zidar ili sveštenik, učitelj il nešto slično.
Prvo zato što mu zanimanje podrazumeva (i) rad sa decom, a onda jer mu položaj pretpostavlja poverenje od strane parohijana.

Ako neko poveri dete zidaru, za kojeg se ispostavi da je pedofil, to je stvar ličnog odnosa i pogrešne procene roditelja.
Ako se to isto desi sa prosvetnim il zdravstvenim radnikom, sveštenikom, pa recimo policajcem, socijalnim radnikom i sličnim, onda problem ima pre svega ta institucija, i s pravom treba insistirati na tome, jer je dete povereno predstavniku institucije.

Što se tiče rasprave da li je Pahomije kriv ili nije, naravno da o tome ne možemo da sudimo.
Jedino mogu da rezonujem da je kod takve optužbe, u interesu nevinooptuženog da u sudskom procesu skine ljagu sa sebe. Znači, ni slučajno nema rezona da se odugovlači sa procesom.
U protivnom, ako je postojala opasnost da se sudskim procesom utvrdi da jeste učinio to za čega je optužen, najbolja taktika je odugovlačenje.
Niti je utvrđeno šta se desilo, niti ko može ponovo da mu sudi za to, a on ostaje nevin.



tasadebeli tasadebeli 16:06 04.05.2014

Re: Трол, али не мерем издржати...

zilikaka

Taso, bem mu miša, nije isto da li je pedofil po zanimanju zidar ili sveštenik, učitelj il nešto slično.
Prvo zato što mu zanimanje podrazumeva (i) rad sa decom, a onda jer mu položaj pretpostavlja poverenje od strane parohijana.


Јесте, ту си у праву, није исто... Али као што ТВ има једно магично црвено дугме које притиснемо и тако отерамо гомилу ђубрета и глупости из сопственог живота, тако и црква и њени свештеници, пошто су одвојени од државе, могу да се искључе из живота парохијана одлуком самих тих парохијана. Једноставно, када видиш какав је човек у питању, не идеш у ту цркву, не пушташ такве свештенике у кућу, не пушташ децу у такву цркву... Док врх цркве не поразмисли како и на који начин њени "подручни" попови брину о пастви...

И ту не полазиш са претпоставком да то не би смело да се догађа јер је реч о црквеним лицима.

Зашто бисмо полазили од те претпоставке? Па и то су људи као и сви остали, има међу њима свакаквих, па и оних са уврнутим сексуалним склоностима попут педофилије која је стварно неприхватљива за цивилизовано друштво.

Нема, фала богу, у овој земљи закона који било кога приморавају да по сваку цену морају да шаљу своју децу у одређену цркву, код одређеног пароха,...

Док, Зили, када је школа у питању, то већ није случај... Ти мораш, закон те обавезује, да шаљеш дете у школу без обзира какав је наставник који је тамо и да чекаш милост државе, односно институције, да тог наставника отера...

То је ипак разлика, зар не?

А опет, много више прашине се диже око црквених лица педофила него око наставника педофила или педофила у старатељским породицама... И тих извештаја о црквеним лицима педофилима има много више него раније. А сигуран сам да је међу свештенством било педофила и раније у истој мери у којој те појаве има и данас.

То је оно што ме копка... О чему се ради?

Мени то некако изгледа као да је одједном неко одлучио и рекао:"Е, сад ћемо да вам покажемо колико је та ваша црква једна лицемерна институција!" Ех, као да лицемерја нема свугде око нас, у свим институцијама, па баш треба да се на примеру цркве на то указује.

Мене та атмосфера која се око тога прави подсећа мало на разлог мога деде који је он увек наводио када би објашњавао зашто је престао да верује. Говорио је он да је једном приликом случајно наватао свог пароха како у време великог поста крка прасетину из фиоке у писаћем столу, а када је угледао деду, затворио је стомаком фиоку и фолирао се као да куса посни пасуљ из тањира на столу.

Е, бре, деда баш си крме! Па какве то везе има са твојом вером? Одјеби попа, а не веру!


П.С. - Попове на тржиште рада, па да видимо како ће онда да се понашају!

jkt2010 jkt2010 07:28 05.05.2014

Re: Трол, али не мерем издржати...

U protivnom, ako je postojala opasnost da se sudskim procesom utvrdi da jeste učinio to za čega je optužen, najbolja taktika je odugovlačenje.
Niti je utvrđeno šta se desilo, niti ko može ponovo da mu sudi za to, a on ostaje nevin.

Od cetiri predmeta, u dva je oslobodjen, a dva su zastarela. Rekao bih da je utvrdjeno sta se NIJE desilo, al ne vredi. Kad carsija nekog dohvati...
zilikaka zilikaka 17:18 05.05.2014

Re: Трол, али не мерем издржати...

Od cetiri predmeta, u dva je oslobodjen, a dva su zastarela. Rekao bih da je utvrdjeno sta se NIJE desilo, al ne vredi. Kad carsija nekog dohvati...


U druga dva nije utvrđeno.

Dakle ni šta se desilo, ni šta se NIJE desilo.
Inače, ne bi postojala četiri (različita) predmeta.

Čaršija može da nagađa šta hoće, al potpuno razumna pretpostavka je je ista verovatnoća da jeste ili nije (bio) kriv u druga dva predmeta.

U ostalom, cela priča o odšeti se odnosi na predmete koji nisu okončani.

Dakle, nema potrebe za učitavanjem onog što nije rečeno.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:24 05.05.2014

Re: Трол, али не мерем издржати...

jkt2010

Od cetiri predmeta, u dva je oslobodjen, a dva su zastarela. Rekao bih da je utvrdjeno sta se NIJE desilo, al ne vredi. Kad carsija nekog dohvati...


ја сам потпуно одлеп колико овај анонимус петља. ћале, чиме се бавиш? дс? ндс? реци, о мени сви знају све.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:30 05.05.2014

Re: Трол, али не мерем издржати...

tasadebeli

Јесте, ту си у праву, није исто... Али као што ТВ има једно магично црвено дугме које притиснемо и тако отерамо гомилу ђубрета и глупости из сопственог живота, тако и црква и њени свештеници, пошто су одвојени од државе, могу да се искључе из живота парохијана одлуком самих тих парохијана. Једноставно, када видиш какав је човек у питању, не идеш у ту цркву, не пушташ такве свештенике у кућу, не пушташ децу у такву цркву... Док врх цркве не поразмисли како и на који начин њени "подручни" попови брину о пастви...

И ту не полазиш са претпоставком да то не би смело да се догађа јер је реч о црквеним лицима.

Зашто бисмо полазили од те претпоставке? Па и то су људи као и сви остали, има међу њима свакаквих, па и оних са уврнутим сексуалним склоностима попут педофилије која је стварно неприхватљива за цивилизовано друштво.

Нема, фала богу, у овој земљи закона који било кога приморавају да по сваку цену морају да шаљу своју децу у одређену цркву, код одређеног пароха,...

П.С. - Попове на тржиште рада, па да видимо како ће онда да се понашају!



чуди ме да ти гледаш, ДТ, ствари тако офрље. за адвокате и политичаре могу да схватим, професионални лажови, али ти си Уча?! родитељ?! шаљеш децу да уче богословију јер ти је то фетиш, ваља тако... њих тамо силују. кривца ослободе. плате ти 40 иљада да не таласаш. и ти ћутиш, боље силовано дете и 40 иљада, него ништа?! из ког разлога су плаћене те паре, ако може неко да ми објасни (осим ових тадићеваца и адвоката). захвалан, хваљен Исус и Марија.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 00:02 06.05.2014

Re: Трол, али не мерем издржати...

Зашто бисмо полазили од те претпоставке? Па и то су људи као и сви остали, има међу њима свакаквих, па и оних са уврнутим сексуалним склоностима попут педофилије која је стварно неприхватљива за цивилизовано друштво.


pominjao sam na blogu koliko sam se rabesneo kada sam cuo da je jedan moj drugar nastradao kod svestenika kada je ispovedio da je gej (decko je gej i verujuci, odnosno nije upario klasichan ateizam s gejstvom, vec je nastojao da bude i jedno i drugo). episkopi nisu ljudi kao i svi ostali, Taso, i ti sada prelazis u polje postmodernog relativizma (koji, btw, takav kakav je, voli da kinji podrucja stabilnih identiteta) - kao ovi skrnavi profesionalni politicari i advokati. oni su javne licnosti cija vokacija je da brinu o blagostanju ljudskog duha. on ne samo da to ne radi, taj neki fiktivni, transcendirani, hadski Pahomic, vec seksualno zlostavlja dushu koja mu se poverila na staranje?! nemoj relativizovati pricu, kao uciteljskog boga te molim. svi istrazujete malignost medija. 4-ica momaka ne postoje u prici, njihove perspektive nema. advokati i politicari spinuju realnost do besmislenih optuzbi mene da sam pedofil, naoruzan, ocu da peglam bejzbolajama i besim na banderu?! monstruozno drustvo je srbija, u kojem je pojedinac potpuno nezasticen u trenu ako neko s visih eshelona odluchi da se ostrvi na nj.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:49 06.05.2014

само да резимирам

пошто сутра имам посла с мин. туризма (њиним, не нашим - за ТО србије не бих радио ни да ми плате, не у овом животу) у јерусалиму а тема се затвара аутоматски, ово ће чекати ове момке ако покушају да обнове процес: прво гомила институционалне циничности и нехаја а онда вероватно и сурова деперсонализација што од стране медија што од стране институционалних кербера, што од безосећајног и грубог колектива... без новца, без адекватне заштите, без бриге правосуђа за повређене грађане, нема о чему да се прича - узми црквавицу од државе и боље ћути и настави да живиш у страху и понижењу.
tasadebeli tasadebeli 00:36 07.05.2014

Re: само да резимирам

Srđan Fuchs

nemoj relativizovati pricu,


Ма не релативизујем, Срђане, ставио сам у наслову да је трол на задату тему - одлука да Министарство правде закључи поравнање...

Срђане, да ли је било изопаченика међу свештенством и раније?

Јесте.

Да ли изопаченика има и међу онима којима су такође поверене нечије душе на старање, а који нису свештеници?

Има.

Нисам се ја питао зашто се пише о Пахомију... Питао сам се зашто се не пише и о другим изопаченицима који су такође нанели зло некој другој деци...

Једноставно, зашто се о сваком, али баш сваком скоту који носи црквену мантију пише и расправља много много више него о другим скотовима који не носе ту исту мантију...

И као што је тебе разбеснело то што је твој другар тако прошао на исповеди, и мене исто тако разбесни када чујем да и неки други скотови којима је држава (држава, институције државе, а не црква која је званично одвојена од државе) одобрила кињење људи.

Али о томе се не пише толико. Не расправља се толико. Не поставља се питање постојања уопште тих институција јер су у питању појединци из институција. А зашто се онда, када су у питању појединци из цркве одмах поставља и питање постојања цркве уопште. То је била суштина онога што написах горе. И, понављам, нагласих да је трол!

Па, човече, погледај само какво су срање направили са оном вакцином за време "пандемије" грипа! (Вакцином чије су последице за здравље људи још увек под знаком питања.) Погледај колико њих је ставило лову у џеп терајући људе на силу да се вакцинишу само да би они оправдали своје малверзације са ловом. Сећаш ли се само колико је лекара, свесно или несвесно, учествовало у тој превари?

И на крају, сломише се кола на ситној риби пљуцкавици, небитни појединци су одговарали пред судом, а главоње су се извукле са по пар милиона евра у џепу.

И да ли је неко тада поставио питање оправданости постојања здравства, медицине, фармације, валидности тих њихових диплома, Министарства здравља?

Није. И не треба да постави такво питање јер се ради о појединим гадовима (такође лекарима који су положили заклетву да ће бринути о здрављу људи и животима људи) у оквиру те часне струке.

А зашто се онда, када је у питању црква, одмах у пучанству поставља питање постојања исте?

Ради се о томе, Срђане, што је то очигледно политичко питање које је у овој земљи потребно одређеним политичким струјама.

Ти си добар човек, бринеш о тим младим повређеним душама... Али новинари који пишу о том случају, као и њихови политички налогодавци, не брину о душама тих дечака. Њихово згражавање над тим је само лицемерно коришћење случаја за одређене циљеве које имају.

И то је оно што мени смета.

Разумеш ли сада шта хтедох тамо горе да кажем?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 14:36 07.05.2014

Re: само да резимирам

ако не разумем Тасу, нека ме заборави десница моја

אם לא אבין טסה תשכח ימיני



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana