Društvo| Gradjanske inicijative| Kultura| Politika| Satira

Bekan: Glasovi u rukama glasača

Aleksandar Todorovic Bekan RSS / 13.03.2014. u 02:12

Govor Aleksandra Bekana Todorovića, počasnog i doživotnog predsednika Gradjanskog pokreta "JESTE SVEjeDNO"

 13 March 2014 at 18:00
13 March 2014 at 18:00

...na vecerasnjoj Prvoj Početnoj i 18. Završnoj Tradicionalnoj Konvenciju Tačno u 18 na splavu Office pub na Zemunskom keju:

Dame i gospodo, drugarice i drugovi, braco i sestre, muskarci i zene, vi u paru i mi u samici – Dobro vece I dobro nam dosli, mada je potpuno svejedno i da niste i da jeste dan!

U svom zivotu nisam postigao puno. Skoro nista. To jeste mali korak za mene, a jos manji za drustvo, u kome zivimo, sto jeste svejedno!

Glasanje samo za starije od 18!
Glasanje samo za starije od 18!

A onda se te divne i blagorodne 1971. godine, tridesetog marta, u danu kada se u svetu nista znacajno, prema vikipediji nije dogodilo, rodio veliki covek Igor Brakus. I kao beba je bio veliki covek, onako malo punašak. Imao je crnu kosu i plave oci. Tito je dan ranije bio u poseti Italiji, u audijenciji kod Pape Pavla VI, i to je bila prva zvanicna poseta sefa komunisticke drzave Vatikanu. A sutra dan, 31. marta bio je popis stanovnistva SFRJ, preko 20,5 miliona stanovnika, najveći rast na Kosovu[2], Muslimani prvi put kao narod. Jugoslaveni po prvi put iskazani kao posebna grupa na popisu, (tada jos nije bio postojao fejsbuk). A Brakus Igor veliki i divan covek i sa naocarima, je tad vec imao jedan dan starosti, i svi smo znali, da se rodio covek koji ce tek za cetrdeset i dve godine zivota postati kandidat za gradonacelnika Beograda i nosilac liste Gradjanskog pokreta JESTE SVEjeDNO!
Glasaj JESTE SVEjeDNO (18.)
Glasaj JESTE SVEjeDNO (18.)

Imamo vec dosta godina, svi zajedno, a neki od nas piona i preko toga, godine koje su nam pojeli skakaci, a dame izgubili od konja. I ta nasa svedodzba svega sto nam se ikada zbilo, u ovoj zemlji, i u ovom drustvu, u kojima bitisasmo, u poslednjih deset, dvadeset, trideset, cetrdeset i dve godine, daje nam za pravo da svedocimo, svojim glasovima, na izborima, iako sve i dalje jeste svejedno.

Dugo godina se bavimo komikom. U medjuvremenu se ta komika otela i otisnula se u politicke sfere tudjih zivota sa scene. Osnivajuci nas pokret zelja nam je i namera da komiku vratimo tamo gde pripada, gde joj je prirodno mesto, da je uzmemo natrag od onih koji su je oteli svojim visegodisnjim delovanjem po javnoj sceni, a da nisu ni svesni koliko su smesni iako neguju ta svoja ozbiljna lica, puna nalicja!
Glasovi u rukama glasača
Glasovi u rukama glasača

Vrhovna komanda raznih kladionica izbrisala je naš pokret iz brojnog stanja, naš puk je žrtvovan za čast Beograda i otadžbine. Mi nemamo, dakle, da se brinemo za glasove naše, oni više ne postoje u nasim rukama, vec su u vasim rukama glasaca!

Dotakli smo dno nebesko i korito savskog mora. Toliko puta su glasani isti, to nije slucaj na nasoj listi! Zato napred u slavu!

Jer JESTE SVEjeDNO!
 
 
http://www.jestesvejedno.org

Atačmenti



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

zemljanin zemljanin 04:03 13.03.2014

primedba na zapisnik

e još kada bi moglo ... ako može ... mislim ako ne može - ne može ali ako bi moglo

daklem, da skineš(te) ovaj bold na tekstu - baš udara u oči, glavu, režnjeve, potiljak itd. ... čisto da može da se isčita ... nije sve(je)dno

eto pozz
fantomatsicna fantomatsicna 07:05 13.03.2014

Huh

Govor Aleksandra Bekana Todorovića, počasnog i doživotnog predsednika Gradjanskog pokreta "JESTE SVEjeDNO"

Zar niste već imali jednog doživotnog..kako je to duga funkcija...
rade.radumilo rade.radumilo 09:34 13.03.2014

Samo napred

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana