Reč i slika

GLASANJE!? Ne, hvala.

Filip Mladenović RSS / 11.03.2014. u 01:24

KAMPANJA
KAMPANJA
GLASANJE 16. mart
GLASANJE 16. mart
Od milion razloga zbog kojih treba zaobilaziti (u širokom luku prezira i sarkazma) glasačka mesta 16. marta 2014, izdvojiću samo 3.

1. Ljudski

Neverovatan stupanj bezobrazluka i samoživosti tzv. političke elite, koja je sluđeno i osiromašeno stanovništvo Srbije gurnulo u nepotrebne i režirane tzv. izbore. Nelustrirani pitomci Miloševićevošešeljevskog režima, za čije je strahovlade nacija gurnuta u nepotrebne i režirane ratove, sada mentalno siluju građanstvo Srbije putem potplaćenih medija i bilborda, srljajući u novi ambis.
Kojom etikom, kojim to nacionalnim interesom može jedna alava nomenklatura opravdati ovo novo arčenje para, društvene energije i vremena? Pa zar smo toliko srozani da od šarenih laža bilborda pravimo Potemkinova sela? Zar nam je inteligencija toliko otupela da može trpeti gromoglasne sloganske laži, dok ih službeni automobili pod rotacijom vozikaju o našem trošku na njihove stranačke skupove!?

2. Politički

Postojeći Zakon o izboru narodnih poslanika omogućava permanentnu okupaciju stranačkih mafija, udruženih sa tajkunskom bratijom i pravom mafijom, nad ostatkom obespravljenih i nemoćnih građanki i građana Srbije. Izlaziti na tzv. biračka mesta i zaokruživati ovu ili oni cifru de facto i de jure znači davanje legitimacije kradljivcima sadašnjosti i otimačima budućnosti ove zemlje.

3. Medijski

Nijedni tzv. izbori do sada nisu toliko razgolitili surovu i odurnu vladavinu novca. Ko se najviše nakrao, taj sada ima najviše plaćenih sekundi i zakupljenih bilborda, dok se autsajderi sa pravom bune zbog neviđene cenzure, a o autocenzuri da i ne govorim. I to u državi na ivici bankrotstva i uz poraznu spoznaju da se tzv. izborna kampanja odvija u senci štrajka lekara, štrajka glađu predsednika Sindikata radnika policije, građanskih protesta u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, kao i mučnih priča o bolesnoj deci za koju nema novca za lečenje.

Svaka građanka, svaki građanin Srbije bez pilećeg pamćenja i sa mrvicom ljudskog dostojanstva, u nedelju 16. marta 2014. valjalo bi da uradi nešto vredno i plemenito: da posadi drvo, da pomogne nekom siromašnom, da položi cveće na grobove bližnjih, da se poigra sa decom ili sa unucima, da pročita neku dobru knjigu, da zavešta srce ili bubreg, da se prošeta sa voljenim bićem.... I ako je možda verujuća ili verujući, da zapali sveću i da se pomoli za spas ove jadne i opljačkane zemlje.

 

Atačmenti

Tagovi



Komentari (94)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

horheakimov horheakimov 02:26 11.03.2014

Disturbed - Voices

blogovatelj blogovatelj 09:45 11.03.2014

Re: Disturbed - Voices

Voices



ŽIVELI IZBORI!
Filip Mladenović Filip Mladenović 02:39 11.03.2014

Voice of...

http://www.youtube.com/watch?v=kQgH-TeNyPI&feature=youtu.be

Dr Agoljub o dijagnozama i terapiji za Vučića, Dačića, Đilasa, Tadića, Dinkića, Čedu Jovanovića... Naravno, sa preporukom za glasače!
st.jepan st.jepan 03:36 11.03.2014

Šesnestog

ima se glasa sve u šesnes'!

Edit: za petnes'!
hajkula1 hajkula1 20:57 11.03.2014

Re: Šesnestog

st.jepan
ima se glasa sve u šesnes'!

Edit: za petnes'!


Dosta je bilo.
godec godec 08:12 11.03.2014

Tačno!

Svaka ti je ka u Njegoša!
predatortz predatortz 09:51 11.03.2014

Pobogu brate!

Ti nam kažeš :"Svi na barikade!".
Ja tebi, na to : " Uzmi pušku u ruke!".
Ti meni: " Država se menja mozgom. Zakon po zakon...".
Sad kažeš: " Ne na izbore!".

Pa kako, brate slatki, bilo šta da promenimo?

Kaži nam, Vođo, kako da te pratimo?!
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:37 11.03.2014

Re: Pobogu brate!

Kaži nam, Vođo, kako da te pratimo?!

šaljivim parolama !
arianna arianna 12:42 11.03.2014

Re: Pobogu brate!

Kaži nam, Vođo, kako da te pratimo?!


heklanjem
looping looping 12:43 11.03.2014

Re: Pobogu brate!

stefan.hauzer
Kaži nam, Vođo, kako da te pratimo?!

šaljivim parolama !

Misliš ovako?


Ili Ovako?
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:10 11.03.2014

Re: Pobogu brate!

Hranu dobijamo na kašičicu.
Samo pred izbore nam povećaju dozu.
Ninus Nestorović

Zna se pobednik izbora.
Ne zna se svrha.

Slobodan Simić

Šta sve obećavaju narodu! Pa, oni će izbore dobiti iz čiste zajebancije!
Raša Papeš


Birači imaju opravdanje.
Njihova naivnost je nasledna.

Srpski narod obožava izbore.
Bez njih je kao lud!

Milan R. Simić

U praznoj glavi predizborna obećanja lijepo odjekuju!
Tomislav Supek

Blago narodu koji u glasačkom telu ima biračku glavu!
Slobodan Dučić

stefan.hauzer stefan.hauzer 13:14 11.03.2014

Re: Pobogu brate!




obožavam te,čoveče
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:19 11.03.2014

Re: Pobogu brate!

stefan.hauzer



obožavam te,čoveče


Dragoljub Mićko Ljubičić je 9. marta 2014, u emisiji "24 sata", link: http://www.youtube.com/watch?v=kQgH-TeNyPI&feature=youtu.be, zacementirao svoj velelepni spomenik u istoriji srpske satire!
predatortz predatortz 13:20 11.03.2014

Re: Pobogu brate!

Ciatom na citat:


Kukičanje kape

Pleteni šešir ugodno i toplo šešir. Kapice su različiti: s RIM-a, rever, sa ušima, s vrhom, sa poljima beretke. Uzorci za kape bere konveksni, reljefne: "Šahovska ploča", "Shell", "kvrga" veličanstvenom stupaca. Knit kape na mjere obim glave. Pri mjerenju centimetar prolazi kroz konveksni dio stražnjem dijelu glave, hvatanje savjete uši, čelo iznad obrva. Ovo mjerenje je veličina kape.

Cap se u ovom redoslijedu: 1. Pletenje uzorak uzorak. Izračunajte broj petlje lanca za početak na glavi, a broj stupaca na 1 cm uzorak, na primjer, opseg glave 55 cm, 1 cm 2 stupca. Stoga, trebamo lanac od 110 petlji (2 x 55). 2. Knit glavni (ravno) dio krune visine 1518 cm (uzorak). 3. Knit dnu radijus od 78 cm

4. Knit reveru, glavu, kapa, polje (za uzorak). 5. Stitch komada (ravno dio oboda i vizir). Kape su pletene na različite načine: početi od dna centra ili dno okrugle ili u proširenom obliku.
freehand freehand 09:57 11.03.2014

Nači, Filipe

... ti opet za Vučića?
nowhereman nowhereman 13:37 11.03.2014

Re: Nači, Filipe

... ti opet za Vučića?


A što ti lepo ne priznaš za koga radiš?

Ako nisi za Filipa, onda je jasno za koga si!


freehand freehand 13:52 11.03.2014

Re: Nači, Filipe

nowhereman
... ti opet za Vučića?


A što ti lepo ne priznaš za koga radiš?

Ako nisi za Filipa, onda je jasno za koga si!



Kome da priznam?
I samo tako, bez šamara?

alselone alselone 10:16 11.03.2014

Izbori a ne glasanje

Filipe
vlad_aleksh vlad_aleksh 10:26 11.03.2014

Kalabić

Samo da Vas obavestim da je unuka Nikole Kalabića na listi Dveri. Tako da sada imate za koga da glasate.
BigBadWolf BigBadWolf 10:36 11.03.2014

Re

Pa posto je stanje toliko lose, odlucio si da im neglasanjem omogucis da dozivotno ostanu na vlasti?

Slicnom logikom se vodila moja cerka kada je imala dve godine igrajuci zmurke. Sedne na pod na sred sobe i zazmuri. Posto ona nikog ne vidi, logicno je da i nju niko ne vidi.
looping looping 10:49 11.03.2014

1

GLASANJE!? Ne, hvala.

Molim.
Ponuđen k'o počašćen.
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:56 11.03.2014

O izlaznosti:

Predsednik Transparentnosti Srbija Vladimir Goati očekuje da će izlaznost na izborima 16. marta biti iznad 50 odsto, odnosno do 55 odsto, ali ipak nešto niža u odnosu na prethodne izbore. Razlog za to Goati vidi u tome što je, kako kaže, jednom delu gradjana dosta, dok je drugi deo razočaran prošlim izborima i politikom i prošle i pretprošle vlade.

Manju izlaznosti u odnosu na onu iz 2012. godine Goati objašnjava i generalnim trendom pada izlaznosti, a u tom kontekstu podseća i da je na prethodnim izborima izlaznost bila manja nego 2008. godine. "To je jedan trend, koji je manje više i evropski, jer su ljudu shvatili da vlastitim izlaskom ili neizlaskom ne rešavaju stvari i nezadovoljni su efektima i politikom stranaka za koje su se nekada zalagali", ocenio je Goati u izjavi Tanjugu.

On ističe i da su stranke za ovo kratko vreme kampanje učinile sve i "ispalile sve moguće parole koje mogu da privuku građane". "Stranke su prihvatile sve, čak i nerealne želje budućih glasača i promovisale ih kao nešto što će biti ostvareno. Učinili su sve i ne vidim kako bi mogli dodatno da podstaknu izlaznost", zaključio je Vladimir Goati.
nowhereman nowhereman 13:25 11.03.2014

Re: O izlaznosti:

izlaznost na izborima 16. marta biti iznad 50 odsto, odnosno do 55 odsto


Dakle - 45%? Sjajan rezultat!

činili su sve i ne vidim kako bi mogli dodatno da podstaknu izlaznost


Zaista, učinili su sve!
Ah, kada bi bili tako dobri, kao što nisu, pa da više to ne čine...


Vojislav Stojković Vojislav Stojković 13:17 11.03.2014

Izbori ili ulica?

Parlamentarnim izborima ili vanparlamentarnim oblicma borbe za promene, uključujići i nasilne oblike po ulicama i trgovima, sve sa razbijanjem, pljačkanjem, rušenjem i pucanjem, pitanje je sad?

Racionalan odgovor može biti samo parlamentarnim izborima i drugim nenasilnim vanparlamentarnim oblicima, dokle god je to moguće.

Ukoliko se opredilimo za glasanje na izborima, postavlja se pitanje kriterijuma kojim bi svako od nas trebao da se rukovodi 16. marta.

Mene što se tiče, rukovodiću se kriterijumum: Šta je ko i koliko do sada uradio u javnoj sferi, bilo na vlasti ili u opoziciji, a za one koji se prvi put pojavljuju na izbornoj listi, kriterijum je sličan - šta je i koliko uradio u profesiji kojom se bavio. Lično ne vidim da, u političkoj i medijskoj situaciji kakva je naša, postoji bolji kriterijum.

One koji se opredele za proteste na ulicama ispred Vlade, Skupštine ili Predsedništva, zamolio bih da nas ostale ne ometaju u saobraćaju i obavljanju svakodnevnih radnih i drugih obaveze.
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:20 11.03.2014

Re: Izbori ili ulica?

Ispred zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu danas su došli predstavnici još dva policijska sindikata kako bi pružili podršku predsedniku Sindikata radnika policije, koji štrajkuje glađu.

Milosav Vasić počeo je, podsetimo, štrajk glađu pre dva dana, zbog loših uslova za rad policajaca.

Vasića još niko nije pozvao na razgovor u Predsedništvo Srbije, a podršku mu pružaju članovi i predsednici Nezavinskog sindikata policije i Beogradskog sindikata policije.

"Već dva dana ne uzimam ništa osim vode i osećam se dobro", rekao je Vasić za agenciju Beta i dodao da je dobio informaciju da je počeo da se ispunjava jedan od njegovih zahteva.

"Isplaćeni su putni troškovi za tri meseca od prošle godine, ostalo je da se isplati za još osam meseci, ali bitno je da je nešto počelo da se ispunjava. Verovatno ću svoj štrajk nastaviti na nekom drugom mestu, pošto ne vidim nameru da nas neko primi iz Predsedništva", rekao je Vasić.

On je kazao da je Predsedništvo, poslednja institucija kojoj se obraća za rešavanje hitnih problema policije, pošto je pre štrajka glađu svoje sindikalne zahteve predstavio nadležnom ministarstvu, ambasadama, kao i Savetu Evrope.

Sindikat radnika policije zahteva od Vlade Srbije hitnu isplatu zaostalih dugova policajcima, isplatu 10.000 dinara socijalne pomoći s februarskom platom, i povećanje plate za 30 odsto do kraja godine, lustraciju neadekvatnih kadrova i depolitizacija u policiji.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Momčilo Vidojević kazao je da njegov sindikat u potpunosti podržava Vasićeve zahteve i naglasio da se problemi mogu rešiti jedino reformom policije.

"Stanje u policiji nije dobro, neophodna je teška i bolna reforma. Mi moramo da pregovaramo sa nekim, a strašno je što nemamo sa kim da razgovaramo, vidite da su svi u predizbornoj kampanji", rekao je Vidojević za agenciju Beta.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 13:26 11.03.2014

Re: Izbori ili ulica?

Šta reći drugo nego da g-din Vasić i svi članovi njegovog sindikata, kao i ostali nezadovoljni policajci, 16.marta nikako ne bi trebali da glasaju za onog ko je u dva poslednja mandata bio ministar policije, pa ni za njegovu stranku, kao i za stranke koji su strankom ministra policije bile u koaliciji. Savakako, proteste treba da nastave, ali ne na način koji će im ugroziti zdravlje.
nowhereman nowhereman 13:33 11.03.2014

Re: Izbori ili ulica?

Mene što se tiče, rukovodiću se kriterijumum: Šta je ko i koliko do sada uradio u javnoj sferi, bilo na vlasti ili u opoziciji, a za one koji se prvi put pojavljuju na izbornoj listi, kriterijum je sličan - šta je i koliko uradio u profesiji kojom se bavio.


Evo, priključujem se. Treba se držati principa i kriterijuma, nego kako!
(To isto je govorio moj teča, kada je išao u kurvanje.)

Uzeo sam veliki papir i dobro naoštrenu olovku i sastavljam svoju ličnu (i, priznajem, sasvim subjektivnu i pristrasnu) listu "za i protiv"...

Uh, kod ovih prvih imam samo "protiv".
Lista br. 2 - jedva nešto bolje. Dao sam im jedno "za", ali... slabo je to, slabo!
Lista 3, sada već polako gubim nadu!
Lista pod br. 4, čekaj, jesu li to oni manijaci!? (Kako je, inače, sećanje varljivo, zar ne?)

Umorih se, ali javiću vam, naknadno - ima li preživalih.


jkt2010 jkt2010 02:50 13.03.2014

Re: Izbori ili ulica?

Parlamentarnim izborima ili vanparlamentarnim oblicma borbe za promene, uključujići i nasilne oblike po ulicama i trgovima, sve sa razbijanjem, pljačkanjem, rušenjem i pucanjem, pitanje je sad?

Isto ti se hvata, na kraju pobede Britanci...
Черевићан Черевићан 15:01 11.03.2014

ин континуо

Народ ће гласањем
остварити своју жељу
нема места надању
нити пак . . весељу
freehand freehand 15:09 11.03.2014

Kolega Mladenoviću

Da li si ikada uzeo u obzir situaciju u kojoj te građani Srbije poslušaju?
I na izbore izađe, recimuo.6% nas najtupavijih.
Šta onda?
Nema izbora - nema poslanika. Nema poslanika - nema Parlamenta. Nema Parlamnenta - nema Vlade.
Šta imamo?
Predsednika.
Jel u tome gvint? Ili u nečem drugom?
U ukidanju partija pa dođu Raja, Vlaja i Gaja? Ili ko? Ili šta?
Bespartijski pluralizam? Delegatski sistem? Anarhija?
Šta, Filipe?

Edti: za razliku od Aristotela koji smatra da je najbolji oblik društvenog uređenja onaj u kome društvom upravljaju filozofi, ti bi napravio društvo kojim upravljaju aforističari?
predatortz predatortz 15:12 11.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

Šta, Filipe?


Revolucija!
Ali, bez puške. Transparentima, parolama, gošćama u studiju...
bubamarac bubamarac 17:01 11.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

Šta, Filipe?



cassiopeia cassiopeia 18:27 11.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

predatortz
Šta, Filipe?


Revolucija!
Ali, bez puške. Transparentima, parolama, gošćama u studiju...


Jooj, pukla sam. Ja uporno čitam gaćama u studiju
predatortz predatortz 18:35 11.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

Jooj, pukla sam. Ja uporno čitam gaćama u studiju


Koleginice, pobogu! Dajte, dovedite u red to stanje duha!
cassiopeia cassiopeia 18:43 11.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

predatortz
Jooj, pukla sam. Ja uporno čitam gaćama u studiju


Koleginice, pobogu! Dajte, dovedite u red to stanje duha!





abyssinian abyssinian 19:47 11.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

Brajo,

koliko se meni tvoj nacin komunikacije gadi... tesko da mozes da naslutis. U svom usranom tekstu ''ko je 'ranio naprednjacku zver'' si rekao isto ovo sto i Filip. Tebe bih ja uveo u merni sistem kao jedinicu licemerja- jedan freehand gde skala ide od 0 do 1. Samo posle kenjaj kako nisi tadicevac. Sejes defetizam i obesharabrujes one koji imaju petlje da ne ispune gradjansku ''duznost''. Kakva crna duznost, ko je usadio tu floskulu u tvoj i ostale mozgove? Niko ne treba da glasa samo zato sto su izbori. Ne moraju da se jedu pomije ako su ti one posluzene
freehand freehand 21:24 11.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

abyssinian
Brajo,

koliko se meni tvoj nacin komunikacije gadi... tesko da mozes da naslutis. U svom usranom tekstu ''ko je 'ranio naprednjacku zver'' si rekao isto ovo sto i Filip. Tebe bih ja uveo u merni sistem kao jedinicu licemerja- jedan freehand gde skala ide od 0 do 1. Samo posle kenjaj kako nisi tadicevac. Sejes defetizam i obesharabrujes one koji imaju petlje da ne ispune gradjansku ''duznost''. Kakva crna duznost, ko je usadio tu floskulu u tvoj i ostale mozgove? Niko ne treba da glasa samo zato sto su izbori. Ne moraju da se jedu pomije ako su ti one posluzene

tasadebeli tasadebeli 21:27 11.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

abyssinian

Brajo,

koliko se meni tvoj nacin komunikacije gadi...


Који сад Браја?

Испадоше ми очи тражећи Брају по коментарима... Нема па нема...



vlad_aleksh

Kalabić

Samo da Vas obavestim da je unuka Nikole Kalabića na listi Dveri. Tako da sada imate za koga da glasate.


Ма дај, немој, молим те! Па ми не можемо да се решимо унука од ових Брозових, а сад још треба да доводимо и унуке ових Дражиних на власт!




hoochie coochie man hoochie coochie man 21:59 11.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

Samo da Vas obavestim da je unuka Nikole Kalabića na listi Dveri. Tako da sada imate za koga da glasate.


Šteta
Kompromituje prezime
Ali nije prva a ni poslednja koja pokušava da učari nešto na osnovu značajnog prezimena.
abyssinian abyssinian 23:44 11.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

javio se Braja, brale, brat u svom prepoznatljivom maniru kada tera destilovane radikale iz Bajcetine(koji to nisu) sa svojim Is. To ''braja'' je sleng iz kraja koji je osvojio lik recenicom: kako bi ga pusila, brajo...
BigBadWolf BigBadWolf 00:29 12.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

freehand
Da li si ikada uzeo u obzir situaciju u kojoj te građani Srbije poslušaju?
I na izbore izađe, recimuo.6% nas najtupavijih.
Šta onda?
Nema izbora - nema poslanika. Nema poslanika - nema Parlamenta. Nema Parlamnenta - nema Vlade.



Ko kaze da nema poslanika?Gde to pise da postoji minimum izaslih biraca da bi izbori bili legalni? Sve i jedan posto da izadje, oni ce nastavite dalje po istom. Zato i ne kapiram ideju belih listica.
freehand freehand 00:36 12.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

BigBadWolf
freehand
Da li si ikada uzeo u obzir situaciju u kojoj te građani Srbije poslušaju?
I na izbore izađe, recimuo.6% nas najtupavijih.
Šta onda?
Nema izbora - nema poslanika. Nema poslanika - nema Parlamenta. Nema Parlamnenta - nema Vlade.



Ko kaze da nema poslanika?Gde to pise da postoji minimum izaslih biraca da bi izbori bili legalni? Sve i jedan posto da izadje, oni ce nastavite dalje po istom. Zato i ne kapiram ideju belih listica.

E pa sad baš - da zaista izađe nas 6% tupsona to bi bio ozbiljan problem za funkcionisanje države. Čak i za Kim Džong Una.
jkt2010 jkt2010 02:56 13.03.2014

Re: Kolega Mladenoviću

predatortz
Šta, Filipe?


Revolucija!
Ali, bez puške. Transparentima, parolama, gošćama u studiju...

mr.fogg mr.fogg 19:15 11.03.2014

GLASANJE!? Ne, hvala.

Bravo Čoveče - to je TO.

Ako na TV-u pre par minuta ima ovako nešto, wtf are we talking about?


Ako nemate živaca za gledanje, uzmite u obzir ovaj citat:
'Učlanite se u stranku pa menjajte sistem.'
Kako je to teška zabluda.
mr.fogg mr.fogg 19:47 11.03.2014

Ako nekome nešto nije jasno ...

Pročitajte 'Gospođu Ministarku' Branislava Nušića.
(Prvi put prikazano u beogradskom Narodnom pozorištu 1923.)!
Zašto?
Zato što su današnje ministarke i ministri mnogo opasniji od Živke.
Pa jel' za takve ljude treba neko da glasa?
NE!
zilikaka zilikaka 20:38 11.03.2014

Re: Ako nekome nešto nije jasno ...

Pročitajte 'Gospođu Ministarku' Branislava Nušića.


To ima da se pročita?
mr.fogg mr.fogg 21:02 11.03.2014

Re: Ako nekome nešto nije jasno ...

Lepo si ti mene pročitala, ali i ja 'čitam' Sose ... nisu baš svi načitani, znaš?
Pa, ko hoće nek izvoli - da čita ili iščitava.
hajkula1 hajkula1 21:07 11.03.2014

Ako smem


Ako smem da predložim, da blogeri podrže listu 15. Dosta je bilo, Saša Radulović, da pređu cenzus. Bar ovi neodlučni ili koji planiraju bojkot izbora. Pa ako nas iznevere (Branka Stamenković, naša Krugolina je deseta na listi), bar njih znamo, lako ćemo s njima.
Verujem da bi bili vrlo korisni u skupštini.




mr.fogg mr.fogg 21:22 11.03.2014

Re: Ako smem

lako ćemo s njima

A sa Sašom?
hajkula1 hajkula1 21:59 12.03.2014

Re: Ako smem

mr.fogg
lako ćemo s njima

A sa Sašom?



Šta sa Sašom?

Zlu ne trebalo, banovanje smo učili od najboljeg


freehand freehand 23:10 11.03.2014

Za neglasače




Ovo se dobije kad se saberu njihovi glasači i neglasači.
Filip Mladenović Filip Mladenović 00:01 12.03.2014

I naučnici protestuju!

Sindikat nauke Srbije sa žaljenjem konstatuje da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, na čelu sa aktuelnim ministrom, urušilo svaku vrstu dogovora potpisanih sa ovim Sindikatom i vratilo istraživanja u Srbiji na nivo iz jula meseca 2013. godine, zbog čega je tada i organizovan protest.

Ne samo da nema većih, već je Ministrastvo predlagalo i smanjenje izdvajanja za nauku u ovoj godini, i glavni je krivac za kašnjenje isplata zarada u proteklih nekoliko meseci, tvrdi Sindikat nauke Srbije. Samo zahvaljujući razumevanju i dobroj saradnji sa Ministarstvom finansija, Sindikat je uspeo da se izbori da nivo finansiranja nauke u ovoj godini bude isti kao i prethodne.

Sindikat nauke mora ponovo da ukaže na činjenicu da je, po njegovim saznanjima, resorno Ministarstvo osnovni uzrok svih problema vezanih za finansiranje i položaj nauke kod nas.

Zato Sindikat nauke traži od budućih političkih struktura, koje budu formirale vlast, da suštinski promene svoj odnos prema nauci i istraživačima u Srbiji.
freehand freehand 00:07 12.03.2014

Re: I naučnici protestuju!

Zato Sindikat nauke traži od budućih političkih struktura, koje budu formirale vlast, da suštinski promene svoj odnos prema nauci i istraživačima u Srbiji.

Pa kako ako te svi poslušaju o niko ne glasa i ne bude političkih struktura?
bubamarac bubamarac 00:25 12.03.2014

Re: I naučnici protestuju!

freehand
Zato Sindikat nauke traži od budućih političkih struktura, koje budu formirale vlast, da suštinski promene svoj odnos prema nauci i istraživačima u Srbiji.

Pa kako ako te svi poslušaju o niko ne glasa i ne bude političkih struktura?

Sad ce neki citat.
Filip Mladenović Filip Mladenović 00:42 12.03.2014

Re: I naučnici protestuju!

Umesto citata, sjajno pismo Marine Mustović, sa naslovom UVEK:

Uvek ista priča! I tako već godinama. I uvek nam u izbornoj kampanji
uvek isti ljudi obećavaju uvek ista brda i doline: uvek velike
promene, uvek velike investicije i, naravno, uvek taj neki bolji
život. I, uvek su to jedni te isti koji se obavezno po uvek istim TV
emisija kao žestoko svadjaju oko nečeg što je kao uvek jako bitno za
nas glasače. A u stvari, jasno je kao dan da se uvek radi o uvek
istoj uigranoj ekipi likova koji, onog momenta kada se ugase TV
kamere, počinju da se gurkaju, tapšu po ramenu, šeretski smeju i
namiguju, čestitajući jedan drugome na "odlično odigranoj predstavi".
Uvek istoj predstavi za TV publiku potencijalnih birača koja, naravno,
nema pojma da su oni, bez obzira što su im oficijalni programi i
ideologije dijametralno suprotni, u stvari, uvek na istoj strani.

I, svaki put milioni glasača uvek nasedaju na dobro oprobani, uvek
isti stari trik i, poput zombija, kreću put biračkih mesta naivno
verujući da će se u njihovom životu nešto promeniti ako svoj glas
udele ovome ili onome. Naravno, po već vidjenom scenariju, za glasače
sledi uvek istih 4-5 godina razočarenja i uvek istih izgubljenih
iluzija. Ali, kao da to razočarenje nikada nije dovoljno veliko, pa da
se građanstvo ipak zapita zašto je posle svakih izbora uvek baš sve tako
prokleto isto, tačnije - uvek nikakvo.

E, upravo zato što sredstva informisanja održavaju u životu ovo
petparačko pozorište u kojem publika godinama prisustvuje uvek nekim
kvazi svadjama uvek istih glumaca koji, čim se zavesa spusti, poput
bande "lopova iz Pize (*)", uvek zbrišu iza bine da brže bolje podele
plen.

(*)Firentinska izreka "Fare come i ladri di Pisa!" - lopovi koji se po
celi dan svadjaju, ali zato, bez problema, svaku noć idu zajedno da
kradu, odnosno ljudi koji se non-stop prepiru, ali se u stvari jako
dobro razumeju i vole.
larisa_bg larisa_bg 15:06 12.03.2014

Re: I naučnici protestuju!

bubamarac

Sad ce neki citat.


SADNJA PROLJETNIH LUKOVICA

Lukovice ili lukovičarke čest su ukras vrta, a neke od njih cvatu i zimi, u stanovima. Dijele se na ljetno-jesenske (sade se u proljeće, a cvjetaju ljeti i ujesen te se kupuju od veljače do svibnja) i proljetne (sade se ujesen, cvjetaju u proljeće, a kupuju od kolovoza do prosinca). Dakle, sada je vrijeme za izbor, kupnju i sadnju proljetnih lukovica želimo li da nam vrt u proljeće blista u bojama.

Zbog lijepih cvjetova, različitih oblika i boja te ugodnih mirisa, ukrasne su lukovice odličan izbor za vrt. U toj su skupini biljke koje imaju podzemne organe za spremanje hrane - lukovicu, stabljični gomolj, korijenov ili gomolj iz promijenjene podzemne stabljike. Lukovicu imaju tulipani, zumbuli, ljiljani, narcise, a sastavljena je od prekrivajućih zadebljalih ljuski. Kad biljka cvjeta, crpi hranu iz lukovice, a kasnije je napuni. Zato se listovi nikada ne režu nego ih treba pustiti da prirodno odumru.


hajkula1 hajkula1 22:04 12.03.2014

Re: I naučnici protestuju!

A vidi ovoooo



blogov_kolac blogov_kolac 00:42 12.03.2014

SVAZILEND

Postoji zemlja na planeti gde nijedna politička stranka nije dozvoljena, gde mnogo bogati ljudi i tajkuni ne postoje, a gde samim tim ljubav i topli međuljudski odnosi cvetaju bez presedana u dosadašnjoj ljudskoj istoriji - jer kako inače drugačije objasniti činjenicu da je preko četvrtina stanovnika te zemlje zaraženo HIV virusom?

Dakle, ono što nam gospodin Mladenović nudi svojim porukama da se zlo krije u samom procesu izbora kao takvom, a ne u nama koji se uporno lepimo za pogrešne političke opcije i koncepte - možda i nije tolika utopija i anarhizam kako se čini. Ja sam prvi grešio tvrdeći kako je demokratija nežna biljka koju treba stalno zalivati i gajiti, a ne da je se stalno iznova odričemo i gazimo svaki put kada nam se ne dopadnu njeni plodovi...

Predlažem zato da organizujemo ovde na blogu samodoprinos i finansiramo g. Filipu višenedeljni boravak u Svazilendu, da se na licu mesta uveri i izuči u detalje alternativu funkcionisanja politike preko političkih stranaka, i da jednom zasvagda neko argumentovano pobije čuvenu Čerčilovu besmislicu: "Demokratija je najlošija forma države ako izuzmemo sve ostale."

Ne daj se Filipe!
Filip Mladenović Filip Mladenović 00:56 12.03.2014

Re: SVAZILEND

"Plašim se da će ljudi dostići tačku gde će u svakoj novoj teoriji
videti opasnost, u svakoj inovaciji nepotrebnu nevolju, u svakom
društvenom napretku prvi korak ka revoluciji, i da će na kraju
možda odbiti da se uopšte pokrenu." Aleksis de Tokvil

Dakle, da ponovim: nefunkcionalnu i alavu partokratiju u Srbiji može jednog dana zameniti demokratija tek ako se i kada se usvoje i primene izmene Zakona o izboru narodnih poslanika. Kada se usvoji i primeni Zakon o lustraciji. Kada se usvoji i primeni Zakon o otvaranju tajnih dosijea.

Najbolji primer: Češka i Slovačka. Gde su oni bili 1990. godine, a gde Srbija?
I gde su oni sada, a gde je Srbija?

MUĆNI GLAVOM!
freehand freehand 01:04 12.03.2014

Re: SVAZILEND

MUĆNI GLAVOM!

Mućnuo sam. I dalje ne razumem.
Ko će, kako, gde i u kojoj proceduri doneti te zakone sa kojima si ti anvalio kao Mojsije sa tablicama?
I kako da dođemo do tog nekog ko to treba da uradi bez izbora? Da ga izvičemo na trgu?
Dok na drugom trgu par stotina metara dalje neki drugi izvikuju nekog drugog?
Koji hoće neke druge zakone?
Pa se onda pobijemo?
Jel o tome pričaš, Filipe?
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:30 12.03.2014

Re: SVAZILEND

Ako je to moglo da se uradi u jednoj Češkoj ili u Slovačkoj, zašto bi bila nemoguća misija u Srbiji?

Srbija će i dalje tonuti i nazadovati, sve dok se parazitska partokratija ne zameni kakvom-takvom demokratijom. Pomenuta tri zakona su preduslov. Pre ili kasnije to se mora i može uraditi.

Kako? Pa milom ili silom!
freehand freehand 01:36 12.03.2014

Re: SVAZILEND

Ako je to moglo da se uradi u jednoj Češkoj ili u Slovačkoj

Zar to nije bila Čehoslovačka?
Kako? Pa milom ili silom!


E pa dobro onda, što ne kažeš.
Dakle - ili monolog ili recitacija.
A evo tebi da vidiš produkt neglasanja, dok smišljaš nove parole:



Meni je favorit ovaj doktor iz Leskovca... (havarija kreće na 16:50)
blogov_kolac blogov_kolac 02:03 12.03.2014

Re: SVAZILEND

Dakle, da ponovim: nefunkcionalnu i alavu partokratiju u Srbiji može jednog dana zameniti demokratija tek ako se i kada se usvoje i primene izmene Zakona o izboru narodnih poslanika. Kada se usvoji i primeni Zakon o lustraciji. Kada se usvoji i primeni Zakon o otvaranju tajnih dosijea.

Ti se na ovom blogu strasno zalažeš za većinski izborni sistem koji vodi ka dvopartijskom sistemu, tvrdeći da je zlo u malim strankama, ali ako malo "mućneš glavom" shvatićeš da problem nije u izbornom sistemu. Čisto većinski izborni sistem se u političkoj teoriji preporučuje velikim zemljama, i on sasvim odgovara zemljama poput USA, Britanije, Francuske... Mi smo ga imali samo na prvim parlamentarnim izborima decembra 1990 kada je SPS sa oko 40% glasova dobio oko 80% mandata, i to jeste značilo stabilnu vladajuću većinu i vladu, ali kakvu je korist narod i država imala od toga. Ušli smo u tri rata za vreme te stabilne većine, i još ne možemo da se opasuljimo od posledicakoje je za samo dve godine (1991-1992) donela takva vlast. A spisak dve pojedinačno najveće parlamentarne stranke za period višestranačja je sledeći:
1991-1992 SPS-SPO
1992-2000 SPS-SRS
2001-2002 DS-DSS
2002-2005 SRS-DSS
2005-2009 SRS-DS
2009-2012 SNS-DS
2012-2014+ SNS-SPS
pa ne znam na osnovu čega misliš da bi nam bilo mnogo bolje da smo imali sve te godine izborni sistem koji bi dodatno jačao dve najveće stranke, a gušio sve ostale.

A zakoni o lustraciji i otvaranju policijskih dosijea ne padaju sa neba, nego ih donose parlamenti, i biće doneti tek ako snage koje se za to zalažu budu u većini, a ne ako budu bojkotovale izborni proces čekajući da im to što traže padne sa neba.

Filip Mladenović
Najbolji primer: Češka i Slovačka. Gde su oni bili 1990. godine, a gde Srbija?
I gde su oni sada, a gde je Srbija?

Češka i Slovačka nisu dovde stigli tako što su se 1990 odrekli višestranačkih izbora, nego su baš tada počeli da ih upražnjavaju. Recimo, Slovaci su imali popriličan zastoj kada im je na čelo došao i dugo se održavao na vlasti ultrakonzervativni premijer Mečijar (njihova verzija Koštunice), i on je pao sa vlasti 1998 ne tako što je slovačka intelektualna elita pozivala na odricanje od izbora i višestranačke demokratije kada oni mogu nekog takvog da im dovedu na vlast, nego naprotiv, objašnjavanjima potencijalnim biračima da su upravo izbori jedini pravi način i sredstvo za smenu vlasti kojom niste zadovoljni.
Filip Mladenović Filip Mladenović 02:08 12.03.2014

Re: SVAZILEND

Zalažem se za kombinovani izborni sistem, za smanjenje broja poslanika i za povećanje broja izbornih jedinica.

Naravno da su izbori jedini pravi način i sredstvo za smenu vlasti kojom niste zadovoljni. Ali, u Srbiji nema izbora, već je na delu samo puko glasanje.

Da je i u Srbiji bilo izbora, danas bi i kao država i kao društvo bili rame uz rame sa Češkom i Slovačkom!
blogov_kolac blogov_kolac 02:31 12.03.2014

Re: SVAZILEND

Da je i u Srbiji bilo izbora, danas bi i kao država i kao društvo bili rame uz rame sa Češkom i Slovačkom!

U Srbiji je bilo izbora ništa manje nego tamo, razlika je "samo" što su tamo najviše glasova dobijali razni Haveli, dok razni Miloševići i Šešelji nisu mogli da preskoče cenzus, a kamoli da dobijaju dovoljno glasova da im vode državu...

Zalažem se za kombinovani izborni sistem, za smanjenje broja poslanika i za povećanje broja izbornih jedinica.
Suština je da postojeći čisto proporcijalni sistem koji ima u sebi ugrađene i neke ukrupnjujuće mehanizme poput visokog 5% cenzusa ili dontove formule, uopšte nije toliko loš sam po sebi da bi se agitovalo protiv celokupnog izbornog procesa.
Filip Mladenović Filip Mladenović 02:36 12.03.2014

Re: SVAZILEND

U uslovima nedemontiranih tajnih službi i odsustva lustracije, uz već pomenute manjkavosti izbornog zakona, u Srbiji nije bilo izbora sem - glasanja!
jkt2010 jkt2010 03:12 13.03.2014

Re: SVAZILEND

Predlažem zato da organizujemo ovde na blogu samodoprinos i finansiramo g. Filipu višenedeljni boravak u Svazilendu, da se na licu mesta uveri i izuči u detalje alternativu funkcionisanja politike preko političkih stranaka, i da jednom zasvagda neko argumentovano pobije čuvenu Čerčilovu besmislicu: "Demokratija je najlošija forma države ako izuzmemo sve ostale."


Pa to je valjda ova lista 15 ? Ta politika bez stranackih parazita, Gde imamo Vodju Grupe Gradjana zvanog Guru, a ostatak Grupe sluzi za popunjavanje liste (svako trece mesto mora zensko, po zakonu).

Znaci mozemo da pristedimo pare za kartu do Svazilenda.

I eto jos jedne ustede MinPrivrede, da se doda u CV..
jkt2010 jkt2010 03:15 13.03.2014

Re: SVAZILEND

Najbolji primer: Češka i Slovačka. Gde su oni bili 1990. godine, a gde Srbija?

Oni su bili u centralnoj a mi u jugoistocnoj Evropi. Sto? Jel se tu nesto preomenilo?
jkt2010 jkt2010 03:56 13.03.2014

Re: SVAZILEND

pa ne znam na osnovu čega misliš da bi nam bilo mnogo bolje da smo imali sve te godine izborni sistem koji bi dodatno jačao dve najveće stranke, a gušio sve ostale.

Mozda bi dobili na unutarstranackoj demokratiji. Ovako sa ovom gomilom stranaka (i grupa gradjana) dobijemo da kome se ne svidja vodja ili ga neko nesto uvredi, on ode i napravi novu stranku, umesto da se u okviru svoje stranke bori da njegovo vidjenje (tj njegova frakcija) postane dominantno. Moze mu se, jer u ovakvom sistemu ko god predje cenzus taj brate ima koalicioni potencijal. Na srpskom: cenu. A priznacemo da je lakse preci cenzus 5% nego 15% na pr...

Sa dve velike stranke cena ovih patuljaka je nula jer i sami znaju da do cenzusa nema sanse ni u snovima. Morali bi da se za svoju politiku izbore u okviru svoje stranke.

Ili za grupe gradjana: morale bi da lobiraju kod te dve stranke pa ko im prihvati program iza njega javno stanu. Tako da Radulovic ne bi morao da se aka sa izborima na kojima ima sanse taman kolko i ja, nego bi samo promenio svoj endorsment - od SNS ka nekom drugom, ako takvog ima...
larisa_bg larisa_bg 15:02 12.03.2014

Potpuni trol

Nego, nešto se mislim i pozivam na akciju ove sa autorskom:
Kad će neki blog o ovom nestalom avionu pa da iznesemo sve teorije gde je i šta mu se desilo?
Meni se nešto to čita... Ajde, ajde.
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:05 12.03.2014

Re: Potpuni trol

gde je i šta mu se desilo?

posle ove teorije,nijednu drugu ne uzimam za ozbiljno; planeta sirijus :)
milisav68 milisav68 16:10 12.03.2014

Re: Potpuni trol

stefan.hauzer
gde je i šta mu se desilo?

posle ove teorije,nijednu drugu ne uzimam za ozbiljno; planeta sirijus :)


Avion koji je nestao 1 sat posle poletanja iz Kuala Lumpura je usao u jedan od vremenskih portala koji se sve vise otvaraju jer je planeta zemlja usla u visu dimenziju ( "Nova era" ).Sve je nadzirano u Svemiru,i zbog eventualne opasnosti pomoc im je stigla u vidu ogromnog vasionskog (kosmickog) broda velicine manjeg grada sa planete Sirijus koja je po svom polozaju sve blize planeti zemlji.Na toj planeti zivi civilizacija slicna ( fizicki ) zemaljskoj ali mnogo,mnogo naprednija i pozitivnija duhovno.Kako svest gradjana zemlje se bude menjala na bolje i stanovnici ove zemlje (koji su vec medju nama) ce svojom tehnologijom i mocnom kvantnom energijom pomoci da se zemlja ekoloski ocisti jer sada predstavlja opasnost za Kosmos.( atomskke bombe,osiromaseni uranijum itd.)Svest ljudi na planeti se mora otvoriti.
Manipulacija sa stanovnistvom mora prestati. ( 1% ljudi manipulise covecanstvom).Uskoro to prestaje.
(Zvezdana, 12. mart 2014 10:55)

larisa_bg larisa_bg 16:20 12.03.2014

Re: Potpuni trol

stefan.hauzer
gde je i šta mu se desilo?

posle ove teorije,nijednu drugu ne uzimam za ozbiljno; planeta sirijus :)


jesi obratio pažnju na komentar jedne čitateljke:

"Avion koji je nestao 1 sat posle poletanja iz Kuala Lumpura je usao u jedan od vremenskih portala koji se sve vise otvaraju jer je planeta zemlja usla u visu dimenziju ( "Nova era" ).Sve je nadzirano u Svemiru,i zbog eventualne opasnosti pomoc im je stigla u vidu ogromnog vasionskog (kosmickog) broda velicine manjeg grada sa planete Sirijus koja je po svom polozaju sve blize planeti zemlji.Na toj planeti zivi civilizacija slicna ( fizicki ) zemaljskoj ali mnogo,mnogo naprednija i pozitivnija duhovno.Kako svest gradjana zemlje se bude menjala na bolje i stanovnici ove zemlje (koji su vec medju nama) ce svojom tehnologijom i mocnom kvantnom energijom pomoci da se zemlja ekoloski ocisti jer sada predstavlja opasnost za Kosmos.( atomskke bombe,osiromaseni uranijum itd.)Svest ljudi na planeti se mora otvoriti.
Manipulacija sa stanovnistvom mora prestati. ( 1% ljudi manipulise covecanstvom).Uskoro to prestaje.
(Zvezdana, 12. mart 2014 10:55)"

Edit: pretekao me Milisav
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:29 12.03.2014

Re: Potpuni trol


jesi obratio pažnju na komentar jedne čitateljke:

već dva sata razrađujem teoriju,ako su Sirijanci slični ljudima ; to ipak objašnjava sve one stvari koje nam je pisao cerski.
on je verovatno bio prorok,a mi ga nismo razumeli ... nadam se da će nam se ponovo vratiti:)
larisa_bg larisa_bg 16:34 12.03.2014

Re: Potpuni trol

stefan.hauzer

jesi obratio pažnju na komentar jedne čitateljke:

već dva sata razrađujem teoriju,ako su Sirijanci slični ljudima ; to ipak objašnjava sve one stvari koje nam je pisao cerski.
on je verovatno bio prorok,a mi ga nismo razumeli ... nadam se da će nam se ponovo vratiti:)


meni počeo da zeza net i da se isključuje čim sam zašla u ovu temu
znači, sve nadgledaju!
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:44 12.03.2014

Re: Potpuni trol

znači, sve nadgledaju!

trenuto istražujem; gde je nestao cerski?
prvo sam našao u politici trag da je predvideo da "new coruption" tek treba da dostigne svoj vrhunac,
a sad čitam o njegovim naporima u nepoznatoj zemlji
gde spušta svoju kilažu sa 111kg na 94kg


milisav68 milisav68 17:03 12.03.2014

Re: Potpuni trol

stefan.hauzer
znači, sve nadgledaju!

trenuto istražujem; gde je nestao cerski?

Ma tu je.
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:14 12.03.2014

Re: Potpuni trol



i to u tandemu sa šjentijem.
(kakvu zabavu propuštam,jer ne čitam e novine)
jkt2010 jkt2010 04:04 13.03.2014

Re: Potpuni trol

Kad će neki blog o ovom nestalom avionu pa da iznesemo sve teorije gde je i šta mu se desilo?

Meni lici na Silk Air Flt 185
Al sacekacemo da nadju crne kutije...
hajkula1 hajkula1 22:36 12.03.2014

Zašto da ne?


Ko nije gledao, predlažem da pogleda. Ja ne vidim ništa loše, naprotiv.









jkt2010 jkt2010 04:01 13.03.2014

Re: Zašto da ne?

Ja ne vidim ništa loše, naprotiv.

Ajde!?
rade.radumilo rade.radumilo 10:12 13.03.2014

Pitanja

Filipe:

- Ko treba da donese zakon o deklasifikaciji poverljivih dokumenata državnih službi?

- Ko treba da donese izmene i dopune izbornog zakona?

- Ko treba da donese zakone o lustraciji svih koji su bili na državnim pozicijama do određenog datuma?

Koliko znam, takve zakone može da donese isključivo narodna skupština, a upravo njene pripadnike biramo 16.03.2014.
Objasni mi kako misliš da se to, što tražiš, izvede neglasanjem?
freehand freehand 10:13 13.03.2014

Re: Pitanja

Koliko znam, takve zakone može da donese isključivo narodna skupština

AVNOJ.
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:02 13.03.2014

Re: Pitanja

Pošto će sastav te tzv. Narodne skupštine posle tzv. izbora, tj. pukog glasanja 16. marta 2014, ponovo biti u funkciji partokratije, a ne demokratije, jedini izlaz vidim u masovnom građanskom protestu, koji bi taj novi saziv tzv. Narodne skupštine PRIMORAO da izglasa zakone u interesu prosperiteta čitave zemlje i uspostavljanja demokratije.

Ako se to ne desi tokom 2014. ili 2015, već na proleće 2016. državi Srbiji preti bankrot i argentinski scenario. Na taj epilog ukazuju svi relevantni ekonomski pokazatelji.

Ukoliko se to desi, onda tokom 2016. godine dolazi do korenitih promena sa srpskoj političkoj sceni, sa raspletom sličnim argentinskom.

Znači, ili ćemo preduhitriti neumitne ekonomske zakone ili će nas već prepoznatljivi tok istorije naterati da uradimo ono što moramo - da dokinemo partokratiju u Srbiji i uspostavimo demokratiju, dakle vladavinu i primenu zakona, podelu vlasti, nezavisnost institucija, slobodu medija....
rade.radumilo rade.radumilo 11:09 13.03.2014

Re: Pitanja

jedni izlaz vidim u masovnog građanskom protestu, koji bi taj novi saziv tzv. Narodne skupštine PRIMORAO da izglasaju zakone u interesu prosperiteta čitave zemlje i uspostavljanja demokratije


Dobro, a šta da radimo ukoliko narod ne želi da protestuje u dovoljnom broju?
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:18 13.03.2014

Re: Pitanja

Onda sledi argentinski scenario na proleće 2016. godine.
mirelarado mirelarado 12:10 13.03.2014

Re: Pitanja

Dobro, a šta da radimo ukoliko narod ne želi da protestuje u dovoljnom broju?



Onda sledi argentinski scenario na proleće 2016. godine.


Дакле, дивим се Филипу што увек има спреман одговор на свако питање.

P.S. Kоји тачно аргентински сценарио? Новија историја те земље обилује разним сценаријима...
predatortz predatortz 12:31 13.03.2014

Re: Pitanja

Pošto će sastav te tzv. Narodne skupštine posle tzv. izbora, tj. pukog glasanja 16. marta 2014, ponovo biti u funkciji partokratije, a ne demokratije, jedini izlaz vidim u masovnom građanskom protestu, koji bi taj novi saziv tzv. Narodne skupštine PRIMORAO da izglasa zakone u interesu prosperiteta čitave zemlje i uspostavljanja demokratije.


Filipe, ovo što ti zagovaraš kosi se sa nekoliko zakona. U većini zemalja poziv na svrgavanje sa vlasti regularno izabranih predstavnika smatra se ozbiljnim krivičnim delom. Ovo što ti radiš je ozbiljno lupetanje, ali ne mislim da bi ga sud tako tretirao. Moj ti je savet da se središ, da prestaneš da maštaš o revolucijama, da ne pozivaš ljude na njih. Na blogu se uglavnom zezamo, ali navratiće neko bez smisla za humor...
rade.radumilo rade.radumilo 12:44 13.03.2014

Re: Pitanja

Onda sledi argentinski scenario na proleće 2016. godine.


Dobro, i šta posle toga? Mislim, i dalje nam opet slede nekakvi izbori i nekakvo glasanje za nekoga. Bilo da je to za novi saziv skupštine ili za nekakvu ustavotvornu skupštinu.
Kako god da okreneš, glasaćeš za manje više iste likove, samo nakon poveće količine razbijenih glava i ne daj bože poginulih.
What's the point?

Ta varijanta: Mi ćemo njima jasno staviti do znanja da se ne slažemo sa njihovim pravilima igre me malo podseća na:

Filip Mladenović Filip Mladenović 13:16 13.03.2014

Re: Pitanja

Sistem koji ne valja, dakle zato što je koruptivan i što je umesto demokratije uspostavio, bolje reći nametnuo jalovu i samodovoljnu partokratiju, pre ili kasnije se mora promeniti. MILOM ili SILOM!

Pošto iz svojih izvora poznajem pravu temperaturu groznice u Ministarstvu finansija i šta se sve krije od javnosti, znam koliko dugo može trajati ovaj "show must go on".

Milom se ovaj naopaki sistem može reformisati promenom, donošenjem i PRIMENOM desetak ključnih zakona za uspostavljanje parlamentarne DEMOKRATIJE i ukidanje partokratije.

U suprotnom, silom, i to tokom proleća 2016. godine, ako se ne urazumimo!
rade.radumilo rade.radumilo 13:31 13.03.2014

Re: Pitanja

U suprotnom, silom, i to tokom proleća 2016. godine, ako se ne urazumimo!


Urazumiti se nećemo, i show će se završiti proleća 2016-e. Tu nema mnogo mudrosti. Pitanje je samo da li će i dotle dobaciti.

Ono što je pogrešno, jeste bojkotovati izbore i time omogućiti dve stvari:
1. Da neki koji imaju išta da ponude na temu reformi društva ne dobiju bilo kakvu šansu da za skupštinskom govornicom iznesu svoj program.
2. Da se izuzetno opasni likovi, sakriju ispod cenzusa na ovim izborima a onda kada dođe do raspada sistema, predstave se kao "nevini" jer bože moj nisu učestvovali u svemu tome.

Treba glasati i to upravo za te "nestandardne" likove. Svi koji su sada na izbornoj listi, treba da uđu u skupštinu jer kada dođe do vremena da se sudi, niko od njih ne sme biti "nevin".
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:44 13.03.2014

Re: Pitanja

Glsati za "nestandardne" likove u ovom trenutku je svojevrstan oblik intelektualnog i građanskog mazohizma.

To je isto kada biste na brodu koji tone odlučili da se družite sa nekoliko likova koji sjajno pričaju viceve ili se super druže uz muziku.

Nama treba kompletna promena posade. Ova sadašnja (a i buduća) nalikuje onom neodgovornom i samoopijenom italijanskom kapetanu nasukanog kruzera.
rade.radumilo rade.radumilo 13:48 13.03.2014

Re: Pitanja

Glsati za "nestandardne" likove u ovom trenutku je svojevrstan oblik intelektualnog i građanskog mazohizma.


A šta ćemo da radimo kada dođe do haosa 2016, a onda se SRS, Dveri i njima slični predstave kao "nevini" jer bože moj oni nisu učestvovali u svemu tome prethodnih godina?
Filip Mladenović Filip Mladenović 16:23 13.03.2014

Re: Pitanja

Blog Dušana Pavlovića je još jedno u nizu potresnih svedočanstava o tome šta je to "VLAST" u Srbiji i kako se ona vrši: http://www.dusanpavlovic.in.rs/mypage/Blog/Entries/2014/3/12_Pet_meseci_u_Ministarstvu_privrede_-_Glava_6_files/Glava%206.pdf

Iz samo dva odlomka ovog svedočenja moguće je saznati koliko smo blizu bankrotstva i zašto je ova država još uvek u rukama nesposobnih i neodgovornih bosova partokratije:

“... Svima u kabinetu nam je odmah bilo jasno kuda vodi takva ekonomska politika, čak i da nije bilo iskustva od pre godinu dana – pre ili kasnije država će ostati bez prihoda, i jedino što će moći da uradi jeste da ponovo podigne poreze ili da se dodatno zaduži tokom 2014. godine. Rezultat ovakve „genijalne“ fiskalne konsolidacije smo videli već u martu 2014. godine kada je ministar finasija najavio rebalans budžeta za 2014. godinu. Koliko se sećam, nikada ranije već u martu nije bilo jasno da je neophodno izvršiti rebalans budžeta za tekuću godinu. Šta znači kada ministar to kaže? To znači da ste negde pogrešili u proceni prihoda i rashoda. Kada samo par meseci posle usvajanja kažete da budžet mora na rebalans, to znači da ste negde debelo zabrljali. Budžeti su bili sve nerealniji, fiskalna politika sve kratkovidija, a ministri finansija sve nekompetentniji....

.... U radu Vlade mogla se videti sva besmislenost postojanja političkih institucija u Srbiji. Materijal i dnevni red za sednicu ministrima je dostavljan bukvalno pet minuta pre početka sednice. To je bilo u neskladu s Poslovnikom o radu Vlade po kome materijal i dnevni red mora da se dostavi ministrima 24 sata pre početka sednice (član 52. Poslovnika).
Razlog za ranije dostavljanje materijala je jednostavan: ne možete na
samoj sednici čitati nekoliko desetina strana dugačke zakone i na licu mesta doneti informisanu odluku o tome da li da ih podržite ili ne. Onaj ko vas stavlja u tu situaciju ili vam ne želi dobro, ili vas stavlja u situaciju da donesete odluku u kojoj ima nešto sumnjivo. Niko od ministara (u periodu septembar 2013-januar 2014.) nikada nije ispoljio bilo kakvu vrstu protesta zbog ovakve prakse.

Na sednicama se uglavnom ni o čemu ne raspravlja. Ministri se bukvalno stavljaju pred svršen čin: dobiju zakonski predlog koji ne mogu da pročitaju, nakon čega na ekranu računara treba da kliknu „za“, „protiv“ ili „uzdržan“. Razume se, nikada niko nije hteo da klikne „protiv“, jer bi to dovelo u pitanje „jedinstvo“ Vlade. Sednice su se bukvalno pretvorile u mehaničko kliktanje na računaru....”

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana