Film| Ljubav| Životinjski svet

Lelek hormona u dve pesme

freehand RSS / 02.02.2014. u 13:30

Priča prva, stiskavac: 

Angie i crveni džemper

U tunelu usred mraka i taj repertoar. Tiše pevajte, probudićete vozača - Ahhaahahahaha!
Stignemo mi na taj Zlatibor (Zlatibore, naše more!), a ono kiša, a ono ladno, a ono jes maj al još krpe snega na sve strane...
Smrzli se ko grlice i sad se tu nešto šunjamo oko tih bungalova, sve kao gledamo kad će veče da neko zaspi pa da ga mažemo kaladontom ili kremom za cipele. Da radimo nešto korisno i zabavno, jebiga.
Cimne me Mikica (svi smo bili u nju zatreskani, bar nedelju dana, i uglavnom grupno) u stranu. I tu ti dobijem prvi vajldkard u životu: Usedamžurkakodnasusobi! Psssst!
Vau!
VAU!
VAU! 

 

 

Do pet nekako i prolazi vreme. A Onda milimilimiliiiii... Sat prođe al minut nikad!

pa okolo-naokolo, šunjšunjšunj u ženski bungalov i pred naznačenu sobu. Liznem dlanove pa sredim frizuru, i onda onako kul banem unutra.
Deste ribe evo inže...
Niko me ne zarezuje za crvljivu šljivu. Igraju se fote uveliko.
Oke, propo mi nsatup, aj sad polako.
Tamvam, Fote, istine, e sad mjuza: da se đuska.
Curice poskakale, to je njima sve ok, a mi se nešto gurkamo, pogledavamo iskosa, kao nije to ništa al nas sramota.
Saće stiskavci! nego, jako svetlo... Ej, pa Frihend (sekaPersa!) ima crveni džemper! Dajdajdajdaj!
Jes, aj sad ne daj... Evo, naravno, sve za lajtšou i potrebne efekte!

 I tad kreće Angie.

Cure biraju!
Kao mrtvi ladni, kao baš nas briga...
Gledam je kako ustaje i ide prema meni! Jebote, neće valjda!? OĆE, NIJE NOMRALNA MILE MI MAJKE MENE ĆE! NIJEMINIŠTANIJEMINIŠTANIJEMINIŠTA.
AAAAAAAAAAAAAAAAA...
Ksenija, jebote, Ksenija me fata za ruku i vodi na podijum.

Pazi sad, nemoj da je zgazišnemojdajezgaziš KONJU JEDAN!
Leva, desna, leva, desna...
Dobar je taj crveni džemper, strava je što je crven! To je od njega, nije mi faca crvena i užagrena od uzbuđenja...
Oje.
Prvi stiskavac. Peti razred.
A džemper je dobio strava žutu i narandžastu aplikaciju od sijalice.

...

Priča druga: Human league, bura i temperatura

I kad izađosmo iz tog busa u tom Dubrovniku, oni razvaljenih vilica od smija a ja razvaljene bulje od podjebavanja što sam u maju krenuo u Dubrovnik sa Elanovom ski jaknom - dočeka nas bura. A možda i jugo, bemliga, al su oni počeli da cvokoću a ja da se cerekam.
Dabre, tih pešes dana bilo je vreme smrzavanja za većinu. Sem za nas nekoliko glupih.
Dobro, nije bitno, al ispostaviće se - nije ni nebitno.
Jebeš smeštaj, jebeš klopu - ko o tome razmišlja sa 17?!
Ali smo sutradan unatoč, uprkos i dapače strogoj zabrani gledanja u vodu a kamoli močenja - nas nekolicina, u pratnji brojne publike (i da se ne foliramo sad - naročito zbog publike) krenuli da sebi ispunimo nezutaživu želju da se častimo pneumonijom i upalom jajnika bućnuvši se umore.
Uvala neka prečnika stotinak metara. mala. Negde dvadesetak metara od obale, u moru, kameni tobogan. Cupkamo tako na obali naježeni, sve kao nešto radimo tjelovežbe (zbog infrakta, iskusno) i pogledavamo se koji će prvi da ispadne čkapi i da odustane pa da ga otkinemo od šege al da se i mi mufljuski obučemo i uteknemo neokrnjenog ugleda.
Niko. Niko se ne usuđuje da bude kukavica. A publika počinje da zviždi, pocikuje, baca kamenje tik do nas. Temperatura jedno 12 stepeni odokativno, a puše, puše - da mu hebeš kevu! Kad te prsne voda od kamenčića ko bičem da te neko švićnuo!
Ne znam koja je budala prva ušla - ne tvrdim ni da jesam ni da nisam - ali to stanje šoka još pamtim. Dole, pa gore, na površini sam, i onda pljaspljaspljaspljas - u četri zaveslaja eto me na toboganu. Izripim iz vode na ono kao sunce a ono, to sunce zubato - mamemuga - zarije one očnjake u mene, pa me dovati onaj vetar, pa krenu da me šamaraju, ujedaju, deru... Tresem se bekontrolisano al ne smem u vodu. I skičao bih, i vrištao, al ne mogu glas da ispustim iz sebe.
Gledam prema obali - ovi normalno nenormalni uskočili i iskočili - eno ih obučeni ko poslednji štreberi...
Da preskočim tih nekoliko minuta drame koje numem da opišem do momenta kad sam ipak ponovo uskočio u tu plazmatičnu slanu supstancu koja me je dohvatila i sabila u jedno jajce, tako sam se nekako osećao - i kroz koju sam narednih 50 godina, čini mi se, gmizao pokušavajući da se dokopam kamenja, čarapa, gaća, jakne... U stvarnosti kažu da sam preleteo kao kamen kad se cak-cak-cak-cak-cak žabice prave.
Badel-aspirin-badel-aspirin. Đeša kaže da je to odlična terapija za ovakva desmrzavanja. Autoritet njegove keve kao glavne ssestre na ortopediji ne dozvoljava prigovaranje. I onda sam, doduše, sumnjao da je ona preporučivala brendi sa aspirinom, al jebiga, nije bilo alternativne medicine.
Krevet, ćebad, kolektivna groznica.
Do večeri.
A onda - pravac Babin kuk i diskoteka. To se ne propušta ni kad te zgazi voz!

Padaju mi kapci, lepe se. Pokušavam da ostanem budan, gledam kroz prozor tog žutog autobusa (valjda je bio žut?) al i kroz prozor kao da gledam samo jebeni vetar. kao da se razmazujje na staklu, pokušavajući da opet dopre do mene i da me štipa i ujeda. Pokazao bih mu srednjaka, al me prsti en slušaju.
Kunjajući razmišljam - ono malopre što sam rekao vozaču - da li je to stvarno nešto što ima veze sa nazivom fakin odmarališta u kome smo smešteni?
A bilo je strava kako smo ono sinoć divlje uleteli u tu diskoteku: Babin kuk, rumble, momci, iiiiidddeeemo! Vau, sačebude opako!
Daj dva piva! Može i vinjak, no problemo. Pa imam sedamnaest, bre, skoro punoletan, čoveče. Pijem ko dvojica od 16 hehehehe!
Šara lajt šou, kugla sa ogledalcima vrti pege naokolo. Sav sam se, u beloj košulji pretvorio u neonku od onog UV stroboskopa. Jea, ala blještim!
U jednom momentu, kao da nas je neka centrifuga izbacila, na podijumu smo samo ona i ja. Mislim, možda ima i nekih drugih, al ko mravi su, kao senke. Nebitni.
Skroz izblurovani od njenih očiju... Mama mia kakve oči?! Jebote, pa jel moguće od očiju nisam video sise?! Fakin vudu mađik - šta su mi ovo sipali u pivo?
Obilazi oko mene ne skrećući taj urokljivi pogled što me topi. Skida traku sa sveoje glave i stavlja je meni na kosu. (dabre, Frihend sa kosom do ramena...)
Dok se uvija oko mene kroz glavu mi trči Lojko Zobar - lele, neću valjda morati da je zakoljem do zore?! Veštica, garant!
I onda iz zvzčnika zaurla - Don't aou want me baby... Vidim da peva mada je ne čujem. A glava mi sama radi gore-dole dadadadadada!
Pa Mudi bluz. Ko me pita da li hoću? Eto nas u zagrljaju i sad više i ne pokušavam da zadržim kontrolu. Samo se prepustim i pratim.
Čoveče, ko bi rekao da može da boli koliko je lepo? Valjda mi je neko u nekom momentu pričao nešto o tome kako neko ide negde, nekoj kući, neka soba, šta ja znam. Neki ključevi, trtmrt... Ajte vi braćo igumani s mirom i srećan vam put, ostajte čedni i nemojte da vam sutra počne kičma da se supši a dlanovi orutave hahahaha.
Ovaj baja ima nekog pametnijeg posla noćaske.

... sav taj peting, šesting, svo to bolno a obnevidelo gnječenje i kidanje prenosi se u magnovenju na neku klupu tu negde u parkiću ispred ulaza.
Prvo razdrljeni i u šoku od testosterona i estragona, i kojekakvih udarača i belančevina i žumančevina koje nam prže mozgiće i utrobe a sve pokušavajući očajnički da nađemo nekakvo skrovište, logu, gnezdo, jazbinu, štagod...


Odvajamo se nekako i obilazimo prokleti hotel.
Ništa.
Mrzim farmerke.
To đubre je svakako trebalo ženama zabraniti!
Neštoneštonešto... Šator. Kutija od veš mašine. Na Babinom kuku niko ne kupjue veš mašine. Jebote, kako perete taj veš pizdavammaterinadavampizdamaterina!
Zašto nema neke kućice kad ovako duva kroz kosu, kroz oči, kroz kosti.
Opet se ljubimo, zubi nam se sudaraju. Tresemo se. Smejemo se, još se kao nadajući...
"Čekaj!" - kaže. "Idem izbaciti kolegicu, neka spava kod drugih u sobi!"
Pa da... Pa oni, virovitička maturantska ekskurzija su smešteni upravo tu!?
Sviće.
Ok, čekaću, naravno. Čekaću. Posle mogu da me nose u Japan na izložbu ledenih skulptura.
Nema problema.
Ljubi me, ugrize me za usnu. uuu, tu sad gori.
Ulazi preko terase.
Ćekam, no problemo, tu sam. Gde bih, ovakav?
Stojim na jednoj nozi. Na drugoj, Hop, hop, hop... Mogu i školice.
Poslednja cigareta. Smrznuta ruka ne može da natera upaljač da proizvede plamen. Ipak palim.
Bura ili jugo? Bura, garant bura u dupe ti tura.
Nema je.
A kako bi sad bilo lepo ući u ugrejanu sobu, spustiti se na krevet. Sa njom ili bez nje...Iš, bre! Sad bi spavao, kreten?!
Svanulo je. Prolaze neki ljudi.
Možda kuvari? Perači sudova?
Utrnuo sam.
Pa dobro, ne može se iz prve na Mont Everest. A samo kreteni kreću bez vreće i šatora. Zapamtiti: kad kreneš u dikoteku - ponesi vreću za spavanje. zalihe suve hrane, rzkavice. Vunene čarape.
Izlazi.
Ima šare na obrazima.
Ma daj, baš nam je bilo super, ne plači bre!
Kako se ono ti beše zoveš? Krećete za pola sata? STrava. Naravno, adresa. Evo.
Ljubimo se prazno. Filmski, za film. Za potrebe scen.
Odlazim, ne okrećem se, tata, ne brini.
Oči mi se lepe, boli me seksus... Teturam. Vidim žuti autobus. priđem vozaču koji puši ispred.
Pitam ga ide li tamo negde gde smo ono mi, neko odmaralište, ono - kući?
Smeje mi se. "Uđi" - kaže.
I eto ispadam iz tog autobusa ispred tog nečega što će mi još nekoliko dana biti kuća.
Naletim na razrednog, gleda me kao utvaru. "Odakle ti dolaziš?"
"Futing", kažem i prođem
Uđem u sobu, skotrljam neku budalu sa svog kreveta.
Padnem nauznak.


Sutra sam se samo zagonetno smeškao i zatajnom mimikom dozvoljavao pitaocima da poveruju kako je bilo strava. 

 

Beleška na margini: priče prvobitno objavljene na Bocveninom blogu, kao komentari.

 

 

 

 

 



Komentari (41)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

oskar-z-wild oskar-z-wild 14:02 02.02.2014

Kljucna stvar

Ključna stvar je reformacija obrazovanja i političke kulture, kaže Tadić.

EDIT:

Što se tiče eksurzija i seksa:

Ekskurzije, kao relikt titoizma, a i inače, treba ukinuti. Prvo zbog dodatnog troška na socijalno raslojeno stanovništvo a drugo zbog toga što školstvo nije dužno da obezbeđuje luksuzne seksualne avanture hormonalizovanim učenicima.

Umesto ekskurzija obezbediti sportska takmičenja za SVE učenike ukljućujući i manje talentove, a talentovane odmah podsticati ka profesionalizaciji.
bocvena bocvena 16:16 02.02.2014

Re: Kljucna stvar

oskare, jesi ti teniser?

potpuno nevezano - pevač stray doga je bio profi teniser do 22. u 25. je prvi put uzeo gitaru u ruke i napisao pesmu. u 27-oj ima dva albuma i sprema treći.

on je sigurno išao na ekskurzije:)
zilikaka zilikaka 14:06 02.02.2014

1.

Ja imam nekoliko pitanja:

1. El ovo konačna priča, ili da očekujemo nastavak iz Osijeka?

2. El gospoja Free nije kod kuće još od Bocveninog bloga?

3. Si finansijskim planom predvideo troškove ovog objavljivanja?
freehand freehand 14:10 02.02.2014

Re: 1.

zilikaka
Ja imam nekoliko pitanja:

1. El ovo konačna priča, ili da očekujemo nastavak iz Osijeka?

2. El gospoja Free nije kod kuće još od Bocveninog bloga?

3. Si finansijskim planom predvideo troškove ovo objavljivanja?


Konačna, za sada. Ako ne izmislim još.
Ali Osijeka, svakako, neće bit.
Gospodža je prisutna. Ne zarezuje ona te adolescentske fantazije.
Ne razumem to za finansije... Ti si, naravno, poslala SMS sa 100 dindži za pristupnu šifru?
zilikaka zilikaka 14:35 02.02.2014

Re: 1.

Ti si, naravno, poslala SMS sa 100 dindži za pristupnu šifru?

Ma ja mislila da sa ogrebem za neku kintu, ako je odgovor na pitanje br. 2 potvrdan.
Znaš kao, nije red da se o tebi svašta priča po varoši, al ima tu i troškova...
mirelarado mirelarado 14:11 02.02.2014

Позитивно бројање:)

Мишљења сам да у животу једино то глупирање и лудирање изазвано хормонском олујом има смисла. Ко га пропусти, или прескочи, покушаће, кад-тад, да га надокнади. Узалуд.
freehand freehand 14:15 02.02.2014

Re: Позитивно бројање:)

mirelarado
Мишљења сам да у животу једино то глупирање и лудирање изазвано хормонском олујом има смисла. Ко га пропусти, или прескочи, покушаће, кад-тад, да га надокнади. Узалуд.

A kad je to hronično stanje?
Inače, juče kod MRNS videh odlomke Erazmove "Pohvale ludosti".
Posle toliko godina od prvog čitanja. Sjajan, sjajan teks.
bolid1 bolid1 14:19 02.02.2014

Re: Позитивно бројање:)

Мишљења сам да у животу једино то глупирање и лудирање изазвано хормонском олујом има смисла


Nema onaj smajli koji klima glavom i slaze se....joj volonterski kampovi...
mirelarado mirelarado 14:20 02.02.2014

Re: Позитивно бројање:)

A kad je to hronično stanje?


Онда имамо посла с Петром Паном.
freehand freehand 14:21 02.02.2014

Re: Позитивно бројање:)

mirelarado
A kad je to hronično stanje?


Онда имамо посла с Петром Паном.

Pera Panja.
I njegova frula.
bolid1 bolid1 14:36 02.02.2014

Re: Позитивно бројање:)

My thoughts were short, my hair was long...

myredneckself myredneckself 18:57 02.02.2014

Re: Позитивно бројање:)

freehand
Inače, juče kod MRNS videh odlomke Erazmove "Pohvale ludosti".

Tek da ne bude neke zabune, odličan tekst napisala je Mia Čomić za PULSE, jedna devojka koju odlično poznaje gordanac.
Moj je lajk i šer.

Link, za zainteresovane
mirelarado mirelarado 19:22 02.02.2014

Re: Позитивно бројање:)

Pera Panja.
I njegova frula.


Ко да одоли тој комбинацији?

Још ако је фрула чаробна...


tasadebeli tasadebeli 22:06 06.02.2014

Re: Позитивно бројање:)

Lelek hormona



freehand
mirelarado
A kad je to hronično stanje?


Онда имамо посла с Петром Паном.

Pera Panja.
I njegova frula.


Како сам се ја, људи моји, жестоко зезнуо!

Као увод (тзв. психолошку припрему за рад на часу) у читање дела Нушићеве "Аутобиографије", Прва љубав - оно са оном девојчицом што има жуте чарапе и криве штикле, преварим се и поставим шестацима питање:"Да ли сте до сада у животу били заљубљени?"

Нисам могао да их зауставим! Пропаде ми час, текст нисмо ни читали!

Сазнао сам све о "лептирићима у стомаку", о томе "како има баш лепе уши, а ови глупаци ме зезају да је клемпав", о томе како "сви мисле да је она глупа, а ја мислим да она само не воли школу исто као и ја" итд. итд.

И тако 45 минута!!!

Само да подсетим, тренутно шестаци су они око вас што млате около предугачким рукама и ногама и певају:


freehand freehand 22:22 06.02.2014

Re: Позитивно бројање:)

Нисам могао да их зауставим! Пропаде ми час, текст нисмо ни читали!

Сазнао сам све о "лептирићима у стомаку", о томе "како има баш лепе уши, а ови глупаци ме зезају да је клемпав", о томе како "сви мисле да је она глупа, а ја мислим да она само не воли школу исто као и ја" итд. итд.

И тако 45 минута!!!

mnenadic mnenadic 15:01 02.02.2014

Sećam se

Da, da ... sećam se

myredneckself myredneckself 19:07 02.02.2014

Amarcord

mnenadic
Da, da ... sećam se




Voglio una donnaaaaa...
Mićo, morala sam, smeta mi ovde ruski.
mnenadic mnenadic 19:21 02.02.2014

Re: Amarcord

Mićo, morala sam, smeta mi ovde ruski.


I meni smeta, nego nisam na brzinu mogao da pronađem insert bez ruskog

mlekac mlekac 19:03 02.02.2014

Eeeee...

Bese nekad...

Salu na stranu, mi smo bili generacija koja je imala 17 u najlepse vreme.
myredneckself myredneckself 19:32 02.02.2014

boli me seksus...

... sav taj peting, šesting, svo to bolno a obnevidelo gnječenje i kidanje prenosi se...Opet se ljubimo, zubi nam se sudaraju. Tresemo se....Ljubi me, ugrize me za usnu. uuu, tu sad gori...Mrzim farmerke.
To đubre je svakako trebalo ženama zabraniti!...itd.

Zarumenišelitise bar obrazi dok si ovo pisao, H. Mileru bloga B92?!

Ok, šala, šala

freehand freehand 19:37 02.02.2014

Re: boli me seksus...

Zarumenišelitise bar obrazi dok si ovo pisao, H. Mileru bloga B92?!

Aludriaš na stil, ili na plagijat, ili na šta?
Milerov je samo seksus, al ne iz tog pasusa.
myredneckself myredneckself 22:30 02.02.2014

Re: boli me seksus...

freehand
Zarumenišelitise bar obrazi dok si ovo pisao, H. Mileru bloga B92?!

Aludriaš na stil, ili na plagijat, ili na šta?
Milerov je samo seksus, al ne iz tog pasusa.


Ma, ne, ništa posebno, asocijacija na Milerov naslov Seksus Pleksus Neksus.

H.Miler, a bogami i naš Čerevićan, govorili su da su se ranije malo stideli kad su pisali o ovakvim pikancama. Miler je posle rekao da je raskrstio s tim stidom, i da on piše samo o onome čega u drugim knjigama ima malo, ili uopšte nema, ali nije da ga nema u životu, pa sam pomislila da si i ti krenuo na blogu o tome, kad ostali blogeri/ke neće.

freehand freehand 23:01 02.02.2014

Re: boli me seksus...

myredneckself
freehand
Zarumenišelitise bar obrazi dok si ovo pisao, H. Mileru bloga B92?!

Aludriaš na stil, ili na plagijat, ili na šta?
Milerov je samo seksus, al ne iz tog pasusa.


Ma, ne, ništa posebno, asocijacija na Milerov naslov Seksus Pleksus Neksus.

H.Miler, a bogami i naš Čerevićan, govorili su da su se ranije malo stideli kad su pisali o ovakvim pikancama. Miler je posle rekao da je raskrstio s tim stidom, i da on piše samo o onome čega u drugim knjigama ima malo, ili uopšte nema, ali nije da ga nema u životu, pa sam pomislila da si i ti krenuo na blogu o tome, kad ostali blogeri/ke neće.


Aha, pa rekoh da je seksus tu namerno upotrebljen, inače nema nikakve dublje ni metaforičke ni stilske veze.
Pisano u dahu, direktno u editor.
A ima stilski malo Selbija, mislim.
Ostalo su slučajke i podsvest.
fantomatsicna fantomatsicna 08:58 03.02.2014

Re: Eeeee...

mlekac
Bese nekad...Salu na stranu, mi smo bili generacija koja je imala 17 u najlepse vreme.

I ja mislim da jeste.I osećam nepravdu što sam se rodila u pogrešno vreme
dr.wagner dr.wagner 20:25 02.02.2014

H LEAGUE

... večer

-Pa ta stvar je bila "in" kada sam bio klinac ... , a mislio sam da si mlađi

-Mogu ti se "pohvaliti" da se i ja sve češće prisjećam tih svojih godina ...
... potpuno te razumijem ... ...


Wagner
freehand freehand 20:27 02.02.2014

Re: H LEAGUE

dr.wagner
... večer

-Pa ta stvar je bila "in" kada sam bio klinac ... , a mislio sam da si mlađi

-Mogu ti se "pohvaliti" da se i ja sve češće prisjećam tih svojih godina ...
... potpuno te razumijem ... ...


Wagner

Ja jesam mlađi. Samo dugo živim. Si čuo za Hajlendera?
dr.wagner dr.wagner 20:34 02.02.2014

Re: H LEAGUE

Pozdrav F

freehand

Si čuo za Hajlendera?


-Samo čuo ...

-Da dopunim , nisu to neke godine ... volim (još uvijek) sve što vole mladi

... a neke tehnike sam i usavršio


W
angie01 angie01 20:47 02.02.2014

kako dobra stvar

zvuci fenomenalno i u naduvanoj izvedbi:)


freehand freehand 20:51 02.02.2014

Re: H LEAGUE

dr.wagner
Pozdrav F

freehand

Si čuo za Hajlendera?


-Samo čuo ...

-Da dopunim , nisu to neke godine ... volim (još uvijek) sve što vole mladi

... a neke tehnike sam i usavršio


W

A slušaj, ne bi bilo neinteresantno jedno zajedničko ptičarenje 8galebarenje) oko nekog od nemačkih penzionerskih odmarališta.
Samo zovi, pa da omlatimo neku Hilde i Gertrudu.

P.S. za tu priliku uzeću umetničko ime Herr Šika.
dr.wagner dr.wagner 20:56 02.02.2014

Re: kako dobra stvar

Pozdrav A

angie01
zvuci fenomenalno i u naduvanoj izvedbi:)


-Hohoho ... vidi , vidi ...
... uputstvo za upotrebu ...


W
dr.wagner dr.wagner 21:02 02.02.2014

Re: H LEAGUE

freehand
... oko nekog od nemačkih penzionerskih odmarališta.
Samo zovi, pa da omlatimo neku Hilde i Gertrudu.


-Ma bježi od toga ...

... vrijeme je za "noviji model" , a ne za "oldtimere" ...

-Promjene djeluju stimulativno , ali ti si skroz zastranio ... prokleti internet


W
angie01 angie01 22:13 02.02.2014

Re: kako dobra stvar

. uputstvo za upotrebu


godpon Wagner, je l ste vi odslusali klip koji je free postavio?

ako ne, molicu ljepo, kliknite play, pa da onda popricamo.
dr.wagner dr.wagner 10:27 03.02.2014

Re: kako dobra stvar

... jutro

angie01
godpon Wagner, je l ste vi odslusali klip koji je free postavio?
ako ne, molicu ljepo, kliknite play, pa da onda popricamo.


-Oprostite A ... ovo bi bio "lapsus linguae" u pravom smislu riječi ...
-Ovo "naduvanoj" sam preveo "napušenoj" ....
... mislio sam da savjetujete kako prije slušanja (slušatelj) treba napraviti neke "predradnje" ,
pa će dojam biti "dublji" ...
(to navodno pomaže kod Pink Floyda)

-I sada nakon svega , evo potvrde da srpski i hrvatski nisu isti ...
... a toliko sam se rugao tim teorijama ...


W


angie01 angie01 11:20 03.02.2014

Re: kako dobra stvar

-Ovo "naduvanoj" sam preveo "napušenoj" .


Wagner bre, pa naravno da to TO znaci, ali je moj komentar bio opservacija konkretnog klipa, gde ste mogli videti ful uradak, al jos uvek u stanju da fenomenalno izvede moju pesmu:)

a vi ste, ocigledno, nepogledavsi tube, reagovali samo na ono sto sam napisala- tu je nastao misanderstending, u lakoci reagovanja, bez predhodne pripreme:)




dr.wagner dr.wagner 13:44 03.02.2014

Re: kako dobra stvar

angie01
-Ovo "naduvanoj" sam preveo "napušenoj" .

Wagner bre, pa naravno da to TO znaci, ali ...


-Sada mi je lakše iako sam promašio , čuo sam je 1000 puta i to je pjesma moje
mladosti pa je nisam sinoć poslušao ... no o muzici je riječ pa nije baš "o glavu" ...


angie01

... u lakoci reagovanja, bez predhodne pripreme:)



-Danas je uvijek "priprema" ... možda prije dok je bila "žurba" ...



W
fantomatsicna fantomatsicna 09:00 03.02.2014

Freehand is human

Pa bas sam sa zadovoljstvom čitala tvoj blog,najzad nešto što i razumem
freehand freehand 09:24 03.02.2014

Re: Freehand is human

fantomatsicna
Pa bas sam sa zadovoljstvom čitala tvoj blog,najzad nešto što i razumem


mariopan mariopan 22:31 05.02.2014

...

Eh, najlepše godine.

Greška je samo što mislimo da mogu da se ponove, bar ta osećanja, i što ponekad potrošimo silno vreme svog života da ih vratimo....nikad više. Za sve postoji vreme..
freehand freehand 22:43 05.02.2014

Re: ...

Greška je samo što mislimo da mogu da se ponove, bar ta osećanja, i što ponekad potrošimo silno vreme svog života da ih vratimo....nikad više. Za sve postoji vreme..

Sem ako nisi zaglavljen u toj sedamnaestoj.
Ili se rodio sa pedeset.
mariopan mariopan 22:51 05.02.2014

Re: ...

freehand
Greška je samo što mislimo da mogu da se ponove, bar ta osećanja, i što ponekad potrošimo silno vreme svog života da ih vratimo....nikad više. Za sve postoji vreme..

Sem ako nisi zaglavljen u toj sedamnaestoj.
Ili se rodio sa pedeset.

Aj pusti me da maštam, tako lepa tema...
freehand freehand 23:11 05.02.2014

Re: ...

Aj pusti me da maštam, tako lepa tema...

Pa to niko ne može da ti oduzme.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana