Kultura| Ljubav| Moj grad

Žene. Njima je leti najteže.

FINAL ROUND ART RSS / 30.01.2014. u 08:32

Uslov da se pojavimo tamo bila je nabavka domace nane. Jebote.

Rekao sam joj da ne zelim da idem. Pogotovo negde gde mi je dolazak uslovljen domacom nanom.

-          Pa to nema nigde!

-          Ma daj! Rekla je da joj treba za neki koktel. Kod tvoje babe je ceo zid u toj nani.

-          Da?

-          Da.

Otisli smo do moje Anke, popili kafu ispod stare kajsije a onda napunili kesu zeljem I uputili se ka autobuskoj stanici. Baba je bila presrecna sto smo svratili a jos sretnija sto neko tako mlad kao nas dvoje gaji interesovanje za cajem od domace nane umesto od one osusene, kupovne. Da smo joj rekli da je nana jedan od sastojaka glavnog koktela ostali bi dodatna dva sata objasnjavajuci joj trendove I poredeci ih sa zabavama na koje je ona isla u kada je bila nasih godinama.

-          Vole caj, baba. Piju ga u julu. Sta ces. To su ti te Visnjine sa poljoprivrednog fakulteta.

Na taj nacin joj je odmah bilo jasnije. I kada smo rekli da zurimo I to joj je bilo jasno. Dala mi je 1000 dinara jer idem u glavni grad pa je red da se ima malo vise. Tako je oduvek bilo.

Svratili smo do apoteke da kupimo nesto protiv stomacnih bolova jer se pozalila na ostar, uporan bol u donjem stomaku.Verovatno od kajsija i vruce kafe. Znao sam da necemo glaviti, I da ne smem da budem odvaljen, za  slucaj da moram da pozovem hitnu ili da je odnesem do njih. Bila je bleda I poprilicno besna jer je uflekala svoj novi, beli sorts tako sto je sela na prvu klupu u parkicu kraj biblioteke, onda kada je bol postao nepodnosljiv. Toliko je poludela da sam vec video suze kako naviru a tada je, veruj mi, najgora.

 

·          

Dosli smo medju prvima. Visnja se posadila za kuhinjski sto I nasula casu mineralne vode a ja sam dokrajcio  flasu ispivsi  je u jednom gutljaju. Napolju je sigurno bilo preko 35 stepeni.  Predali smo slavljenici poklon uz kesu mente, I posluzili se grickalicama. Tasha je samo odnela tu kesu I donela mi kese pune leda, uz molbu da ih sto pre izmrvim jer prvi gosti dolaze za koji minut.

-          A ja sam ? Sta? … Profesionalni konobar?

-          Ne seri, molim te. Pomozi mi sa ovim. Ne mogu vise da funkcionisem od toplote. Ceo dan se jebavam sa nabavkom. Vise mi je pun kurac I rodjendana I svega.

Pokusao sam da ostanem besposlen ali posle njihovih pogleda najpametnije sto sam mogao da uradim jeste da skrsim taj led, properem  nanu I nadjem sebi neki cosak kada gosti krenu da naviru.

Zene.  Njima je leti najteze.

Vecina nema dlake, uvek su u lanenim ili svilenim suknjicama, bosonoge, ali imaju mozak. Zato su u mukama. Dok jedna brine o gostima, druga brine o njoj. Meni je tesko da to gledam. Kako se saosecaju. Kako im nije dobro svaki put kada se oglasi zvonce I kada me pogledaju a ja lupam tuckom za mesom po ledu I pijuckam zidarsko pivo.  Taj nivo retko koje zensko ume da isprati.

Tada je I usla na vrata, prosla hodnikom I mahnula nekim curama koje su sedele zavaljene na kaucu, u dnevnoj sobi. Bio sam srecan sto je vidim nakon dve – tri godine. Nista u vezi nje se nije promenilo. To je ta cura. Cizme, uski dzins, istetovirane podlaktice, bele majica I kozni prsluk. Nina. Uber alfa. Nisam ni ocekivao da ce me prepoznati. U vreme kada je drzala pub svracao sam jednom u dva meseca ali zadnji put sam ostavio jetru za njenim sankom. Cak me je I spasila batina kada sam slucajno promasio kriglu I uzeo tudju, popio je I nasmejao se liku koji me je gledao. Dok mu je ona objasnila da nisam svestan da je pivo njegovo ja sam pokusao da sam sebi natocim novo. Obojica smo dobili po rundu tocenog I kada se lik smirio jer je konacno shvatio da ne znam za sebe ispricao nam je neke price sa ratista. Onih koje se nikada ne setis.

Sobe su vec bile pune. Tashina trosobna gajba primila je oko njih cetrdesetak, mahom u dnevnoj sobi, tamo gde je bila muzicka linija I mala terasa na kojoj je nekoliko cura duvalo poslednjih sat vremena. Nina je sela naspram nas I zatrazila pivo. Nju je prepoznala odmah, dok se meni samo nasmesila. Rekla joj je nesto poput : Gde si, mala. Sto godina.

Sto je bio I suvise mali za tri flase I grickalice. Toliko toga je bilo pred nama da nisam mogao da pronadjem otvarac. Trazio sam bilo sta cime bih mogao da otvorim flase  ali sve sto sam video bili su mali pederasti upaljaci marke ‘’cricket’’. Iz nepoznatog razloga, vlasnici ovakvih upaljaca smatrali su ‘’cricket’’ toliko vrednim da sam stekao osecaj da  je moguce povesti rat zbog jednog okrnjenog ili izgubljenog ili ispraznjenog upaljaca. Ronson ili Zippo nikada nece imati tu moc, to nikome ko ne zivi u ovoj sjebanoj zemlji ne bih mogao da objasnim, a sve sto sam nalazio na stolu bili su upravo oni. Mali, sareni upaljaci. 80 dinara komad.

Toliko sam se uzvrpoljio da sam u jednom trenutno krenuo flashom ka ustima. Nina me je samo pogledala I rekla da joj predam flajku pre nego sto sjebem zube. Kako je ustala tako sam spazio lanac koji ide od kuka, s leve strane, I nestaje pozadi. Nisam ni pomislio da okorelu bajkerku pitam za otvarac. Nasmejao sam se I cekao da nam otvori pivo a ona se samo sagnula I izvukla lovacki noz iz cizme, pogledala me uz pomalo sjeban osmeh I ponovo sela za sto. Secivo je bilo duze od 20 cm. Otvorila nam je po flasu I pokazala na onu gomilu lezbejki u dnevnoj sobi.

-          Vidis, rekla je Visnji, svima sam im bila prva

Potegli smo gutljaj I posmatrali im guzice.

-          Ustvari, samo sa tobom nisam bila! Hahahahahaha

Smejali smo se. Imala je lovacki noz I samo moju devojku jos nije pojebala I smejali smo se. Uzeli smo jos po jednu, otvorila ih je na isti nacin a muzika je postala jos pederastija.

-          Jos drzis kafanu?

-          Ne. Sad sam u poslu sa pvc stolarijom. Imam svoju firmu I kombi I masine. Nije lose. Ali skenjana sam vec duze vreme. Otrovali su mi dobermanku proslog meseca. Nije mi dobro svaki put kada je se setim.

Potegla je gutljaj, odgurnula se od stola I otisla u dnevnu sobu. Gledali smo je kako kukovima udara po svacijoj guzici koja je na potezu ka terasi, izlazi na nju, staje u krug I povlaci dim. Skenjala me je pricom o trovanju psa. Ostao sam u stolici ispunjen mrznjom. Kao da sam sedeo pod vodopadom mrznje. Kapi mrznje su mi padale po licu I niz vrat a oci su mi postajale tamne. Bio sam siguran da sam spreman da ubijem bilo kog coveka za kojeg cujem da je pokusao da otruje bilo koju zivotinju. Sedeo sam I sedeo I pio. Visnja mi je prisla I zamolila da krenemo. Na izlaznim vratima Tashina devojka mi je sapnula da mogu da prenocim kod njih ako mi se ostaje.

 Pomazio sam je po kosi. To je jedna od najruznijih devojaka koju sam ikada upoznao. Nosila je providno plave shalvare u kojima se ocrtavalo najuzasnije dupe danasnjice.  Uzeo sam jos jednu konzervu za laku noc. Visnji se to nije dopalo.

 

 

             Truli,  I.Pelin 



Komentari (16)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

looping looping 08:59 30.01.2014

1

Ej, ovo nije loše. Gde ima da se kupi ova knjiga/roman/nešto...?
FINAL ROUND ART FINAL ROUND ART 09:56 30.01.2014

Re: 1

jos uvek nigde...

trazimo...zainteresovane...
predatortz predatortz 09:17 30.01.2014

Au, brate!

Tako dobra riba, a... Greota!
FINAL ROUND ART FINAL ROUND ART 09:56 30.01.2014

Re: Au, brate!

suza suzu stize :):)
wilma68 wilma68 11:49 30.01.2014

ferPektna priča

Preporuka, momče...ferPektna priča, premda moram da kažem-čini mi se nedovršenom.Grešim?

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:55 30.01.2014

Re: ferPektna priča

FINAL ROUND ART FINAL ROUND ART 06:39 31.01.2014

Re: ferPektna priča

Ne gresis, Wilma. Imas oko za nesredjene price:)
bladerunner92 bladerunner92 23:54 30.01.2014

Bas

mi se svidja prica
nisam imala vremena danas da procitam a od kad sam je procitala malopre preko telefona jedino o cemu razmisljam je moja (americka) baba
pa to je jedina baba koju imam poslednjih 20 godina, ima fejsbuk profil sa milion slika i preko njega mi ostavlja poruke ko da mi je momak u stilu --ti nikad nemas vremena za mene -ili- kad ces da stavis vec jednom neku svoju sliku a onda kad je kuliram predugo pozove me i kaze - ćeeerkooooo ( a otegne ovo cerko ko da ce da mre stvarno) jel ces da dodjes da me vidis jos jednom pre nego sto umrem
( a ima da zivi 100 godina folirantkinja)

a sto se tice cica - pa to je ja mislim skoro pa obavezna faza u odrastanju devojaka
evo ja bi ovu skinula potpuno (mislim zbog haljine i narukvica ) a ima i tatoo na pravom mestu jel da

FINAL ROUND ART FINAL ROUND ART 06:46 31.01.2014

Re: Bas

http://www.youtube.com/watch?v=SOak_k9O4AM

Mogu da zamislim bez problema:)
Черевићан Черевићан 02:09 31.01.2014

суб специје

преферирам гужве рођенданске
набаса се ту богме на много
жваке,пића,дима,исповести,
те потсети ког'си кресну'т мог'о
FINAL ROUND ART FINAL ROUND ART 06:59 31.01.2014

Re: суб специје

Al cesto se ne desi bas nista
cirnes pivo i isto ispisas
ko I uvek dodjes kuci jedva
ujutru kafa kafetin I pegla.

a ima I boljih varijantni samo sto se desavaju obicno drugima

Черевићан Черевићан 10:22 31.01.2014

Re: суб специје

управу сте потпуно, сагласан,
хоће богме и . . да се недеси
(бар се потом некидаш живчано
због нагона да се кају греси)

FINAL ROUND ART-е
FINAL ROUND ART FINAL ROUND ART 18:01 31.01.2014

Re: суб специје

Sve znate
wilma68 wilma68 21:21 31.01.2014

Re: суб специје

Bravo, momci!Uđoste u natpevavanje!
maviditito maviditito 09:59 01.02.2014

Hm

A zašto moj kometar od juče u kome se pojavljuje reč koja počinje na s a završava se na x nije objavljen? Poenta i jeste bila da ga nema ali da ga svi volEmo a ovaj teksta je pun istog iako se nigde ne pominje! A dušu greje na ovoj košavi!
FINAL ROUND ART FINAL ROUND ART 14:26 01.02.2014

Re: Hm

Znas dobro da reci koje pocinju na S a zavrsavaju se na X nismo u stanju da obrisemo ili prijavimo, tako da nije do nas
Ne moze covek po ovom vremenu da zagreva dusu samo kuvanom rakijom ili vinom. Mora se povremeno posegnuti i za drugim izvorima :) Razumemo se u potpunosti

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana