Život

MEANDRIRANJE

razmisljam RSS / 11.01.2014. u 20:25

               Da, priseća se da je sanjala da hita nekakvim fluorescentnim ulicama u tim svojim crveno-kariranim papučama i to joj se čak ni u snu nije ni malo dopalo. I ne stoga što su u pitanju jeftine filcane natikače koje se prodaju po pijacama i kineskim radnjama i mirišu na plastiku i kontejnere prekookeanskih teretnih brodova ( Što im u njenim očima daje posebnu draž jer nekako sluti da su putujući dobile priliku da ih nadleti bar jedan par albatrosa i poštedi neki strašni sedmi talas koji se već poslovično kradomice valja debelim morima tražeći sebi žrtve. ), već zato što je sve vreme postiđeno bila svesna iskrzane rupe koju je na platnu otvorio njen levi nožni kažiprst, koji je, oporo je toga svesna , već nedeljama predano radio na tome.
               No, nebitno. San je ipak samo san. Uostalom, probudila se pre nego što je stigla do cilja ( Uvek je tako u njenim snovima: ili nekud strahovito kasni, ili luta beskrajno kroz osvetljene gradske ulice, ali nikad, baš nikad ne stigne tamo kuda je naumila. ), ali se usput razbudila i njena zapitanost zbog čega i desni palac sebi nije probio svoj sopstveni prozor u svet. U čemu je kvaka? Ne čini joj se da je levo stopalo vrednije, da je desna papuča napravljena od čvršćeg materijala...
Tako bi volela da pronikne u tu tajnovitu pojavu...
               Sa buđenjem stižu i loše vesti, što nikako ne doprinosi njenom stavu prema početku dana koji je i inče sasvim negativan ( O, da. Ako bi postojao nekakav raspoloženjemetar, taj bi nedvosmisleno eksplodirao od količine zlovolje sa kojom ona redovno otvara oči. Naravno, kako dan odmiče pozitivna energija smenjuje negativnu i sve lagano dolazi u normalu. ). Štura, telegramska poruka koja kaže da je umro R.. Srčka.
                - Koji R.? - razmišlja delić sekunde, zbunjena. A onda shvata... Oseća kako je naglo preplavljuje navala strahovitog stida. - Kako sam samo mogla da zaboravim? - pita se, sad već duboko kosnuta sopstvenim ( tako nepriličnim, smatra ) iščuđavanjem. I poput lavine počinju da se odronjavaju sećanja na kraj jedne zime i početak jednog proleća u kojima su jablanovi zagledani u prozore njene škole igrali sasvim posebnu ulogu, jer su se kovrdžali poput njegove kose i imali neprocenjivu privilegiju da mogu u svako doba da zavire i u njegovu sobu koja je bila sa druge strane ulice , a rasklimatani zeleni gradski autobus dobio nadimak Bitanga zato što ga je odvozio na posao nehajno im rasplićući ruke udobno ušuškane u džepu njegove vijetnamke.
               ( A kad već pominje autobuse ... tek da ne zaboravi: ko se vozio gradskim autobusom bez amortizera beogradskim ulicama, taj svakako nije daleko od spoznaje kako izgleda jahanje mehaničkog bika. )
               Ne. Nije to tuga. Bar ne onakva kakvu je naučila da prepoznaje. Nelagoda, seta, ( tako predvidiva ) misao da takve prerane smrti nisu pravedne, rezigniranost, čak ( A to je užasava! ) trenutak olakšanja što nije svoj život svezala u čvor sa njegovim, jer bi sada bila udovica.
               Stresa sa sebe osećanje krivice zbog takvih primisli sa priličnom nesigurnošću. Uostalom, on je bio taj koji je prekinuo njihovu vezu onom tako nesvarljivom i otužno uobičajenom pričom o tome kako još nije spreman za ozbiljnu vezu. Pa joj stoga tu sasvim dobro dođe podsećanje na knjigu čiji je glavni junak citirao rečenicu iz jednog filma, sa kojom ona vodi neprestane polemike već neko vreme, a koja glasi: - Krupno pitanje u životu upravo je bol koji nanosimo, a ni najdomišljatija metafizika ne može da opravda čoveka koji je slomio srce nekome ko ga je voleo.
               Hmmm... Onaj razbarušeni, ofucani, izanđali čovek koga je nekom prilikom videla kako premerava ulicu svojim dugim, nešto rasklimatanim koracima obuvenim u pohabane cipele poluodlepljenih đonova upozoravajući poluglasno: - Ozvučeni smo još pre rođenja. - delovao joj je kudikamo suvislije od ovako olako i nepravedno nametnutog prozivanja savesti. Jer, tu, smatra, pravila nema. Osećaš krivicu kada ostavljaš, osećaš je i kada bivaš ostavljen. U svakom slučaju, potrudiš se da nađeš opravdanja, odgovore i razloge, izabereš šta ti od svega ponuđenog najviše odgovara kao uteha i nastaviš dalje. ( Eventualno sve pribeležiš u neku prigodnu sveščicu lepih korica, pa i tu staviš tačku. )
               Da, da, da... Ona je od tih čuvenh sakupljača najrazličitijih svezaka, notesa, rokovnika, beležnica, teftera... Od onih kojima je sakupljanje tih stvarčica strast i potreba, ali ne umeju nikada da ih iskoriste za nešto zbilja konkretno zato što su suviše lepe, odveć tanke, previše debele, premale ili prevelike, nemaju listove sa kvadratićima, imaju uske i široke linije, ne slažu joj se uz damsku tašnu, dragocen su poklon, lepa uspomena... te se stoga godinama gomilaju po njenim fiokama osećajući se s razlogom napuštenima i skrajnutima, dok ona uporno arči gotovo isključivo one primerke koji joj se nisu dovoljno dopali i nekako su obični i nezanimljivi.
               To je malčice nervira, ali ne uspeva da se iskobelja iz te svoje male uvrnutosti, pa se već odavno oko toga ne potresa previše.
               Ali, zato je baš dobrano iznervira kada kontrolni strujomer uopšte ne očitava jeftiniju struju, pa neko u to ime bude toliko bezobrazan da reši da ta kategorija nije ni trošena iako je zimska sezona i grejanje je na ‘letriku koja se u te svrhe koristi isključivo noću ( I tako proteklih desetak godina. ), te obračun tog dela računa napravi isključivo po skupljoj tarifi ( uz, ako ćemo pošteno, mizeran I ,,velikodušan'' dodatak jeftinije ). E, tu joj pukne film pa priloži sve račune u proteklih godinu dana, izvuče prosečne i sezonske potrošnje... Usput, naravno, gunđura sa puno pravedničkog elana, ali joj od toga ne biva lakše.
               No, zato postoje i dobre vesti. ( Život se, mukica, ipak trudi da uspostavi kakvu-takvu ravnotežu. ) Javila joj se nedavno osnovnoškolska drugarica. Nisu se videle toliko dugo da će morati jedna drugoj da ispričaju čitave svoje živote kada se budu srele. A to će biti uskoro, sva je prilika.
               Volela bi da tog dana vreme bude sasvim posebno, kao ono jesenas, dok je ponovo prelazila most onim istim zglobnim autobusom u kome je, sudeći po njegovim elektronskim časovnicima, zadnji kraj žurio desetak minuta u odnosu na prednji ( Iako to putnicima nije tako izgedalo i sve je delovalo sasvim uobičajeno. ), kad se nebo nad Zemunom mrštilo, nad Novim Beogradom osmehivalo, a ostatak grada preko reke se predomišljao kome da se prikloni.
               Uostalom, kada mačak uđe spolja, donese u svom zimskom kaputu topli miris dima nagorelog drveta pomešan sa reskim dahom hladnoće koju je pokupio smucajući se po krovovima ( koji sanjaju čuvarkuće i mahovinu ) u potrazi za petlovima-vetrokazima i jureći zavodljivu mesečevu loptu i nestalno pramnje magle.
Sasvim dovoljan razlog da se prsti lagano urone u njegovo paperjasto krzno i da se makar malo sanjari.
               ( A mačorčina prede... )

 

 

 



Komentari (95)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

AlexDunja AlexDunja 20:51 11.01.2014

...

mnogo si neozbiljna:)
razmisljam razmisljam 21:00 11.01.2014

Re: ...

AlexDunja
mnogo si neozbiljna:)


Ко?
Ја?
Штооо?

Ипак, без обзира на инсинуације, прва си, те ти награда следи.
Послужи се:

AlexDunja AlexDunja 21:06 11.01.2014

Re: ...

Послужи се:

fala:)
čvarke sam i tela:)

btw, fala i za one uživo, mada su mi ih pojeli:)))
kukusigameni kukusigameni 18:34 12.01.2014

Re: ...

AlexDunja
Послужи се:

fala:)
čvarke sam i tela:)

btw, fala i za one uživo, mada su mi ih pojeli:)))


Zašto mi persiraš?
AlexDunja AlexDunja 19:41 12.01.2014

Re: ...


Zašto mi persiraš?

a boba???
kukusigameni kukusigameni 19:46 12.01.2014

Re: ...

AlexDunja

Zašto mi persiraš?

a boba???

Ona to da ja ne preteram.
AlexDunja AlexDunja 19:56 12.01.2014

Re: ...


Ona to da ja ne preteram.

aha. a jelica?
one kao fine na blogu, vole čokoladu i kolače.
cvrc.

kad ja postavim pravo pitanje, a razmišljam
kaže: evo ti tvoji čvarci, to i jeste bilo pravo pitanje.
vi mi kolektivno pojedete moje čvarke

kaćemo na kupus i kolenice?
boba u poslednje vreme jede ko zmaj, proverila sam je:)
kukusigameni kukusigameni 20:18 12.01.2014

Re: ...

AlexDunja
kaćemo na kupus i kolenice?

ajd ove nedelje.
bocvena bocvena 20:57 12.01.2014

Re: ...

pih, ne može čovek da pojede čvarak, a da ga ne ogovaraju na blogu:)
AlexDunja AlexDunja 21:01 12.01.2014

Re: ...

: ...
pih, ne može čovek da pojede čvarak, a da ga ne ogovaraju na blogu:)

htela si da se provučeš???
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 23:15 12.01.2014

Re: ...

Kolenice rules

p.s. a tek kandirano voće i medenjaci
razmisljam razmisljam 23:38 12.01.2014

Re: ...

Дуња
QQ
Боба
Диимама


Дакле, торокуше ниједне. Не мож' човек да се узда у то да ће чварци остати у строгој конспирацији, к'о што би био основни ред. И шта сад? Да пристављам оранију? А ко ће да улови прасе?

А што се тих доколеница тиче, зар није мало рано? Већ сте се одморили од благданских преједања довољно да их конзумирате са разумевањем?
Ја бих причекала још који дан, да се не поразбољевамо од силне клопе.

Диимама - леп ти тај покушај вађења помињањем кандираних воћки, али неће проћи.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 23:45 12.01.2014

Re: ...

razmisljam
Дуња
QQ
Боба
Диимама


Дакле, торокуше ниједне. Не мож' човек да се узда у то да ће чварци остати у строгој конспирацији, к'о што би био основни ред. И шта сад? Да пристављам оранију? А ко ће да улови прасе?

А што се тих доколеница тиче, зар није мало рано? Већ сте се одморили од благданских преједања довољно да их конзумирате са разумевањем?
Ја бих причекала још који дан, да се не поразбољевамо од силне клопе.

Диимама - леп ти тај покушај вађења помињањем кандираних воћки, али неће проћи.


QQ торокушa

Kaki rano ta mani se toga

Nemoj da si takva, nisam pipnula čvarke, ali ovo drugo jesam
razmisljam razmisljam 23:56 12.01.2014

Re: ...

dusanovaiivanovamama


QQ торокушa


И ти си приметила?

Kaki rano ta mani se toga


Где ће ти душа? ( Мада, могли бисмо да направимо рођендански парти са доколеницама и прилозима.

Nemoj da si takva, nisam pipnula čvarke, ali ovo drugo jesam


Немам ја појма - нисам вам бројала залогаје. У ствари, јесам у почетку, али сам се после забројала па одустала, тако да немам прецизне податке.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 23:59 12.01.2014

Re: ...

razmisljam


Немам ја појма - нисам вам бројала залогаје. У ствари, јесам у почетку, али сам се после забројала па одустала, тако да немам прецизне податке.


Kad meandriraš
razmisljam razmisljam 14:29 13.01.2014

Re: ...

dusanovaiivanovamama
razmisljam


Немам ја појма - нисам вам бројала залогаје. У ствари, јесам у почетку, али сам се после забројала па одустала, тако да немам прецизне податке.


Kad meandriraš


И ако си ми рекла. Заслужила сам.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:24 13.01.2014

Re: ...

fala i za one uživo, mada su mi ih pojeli

Ko?! Skandal!
niccolo niccolo 20:52 11.01.2014

To jeste

i to joj se čak ni u snu nije ni malo dopalo

i mene bi bilo blam da idem u nečemu crveno-kariranom...
razmisljam razmisljam 21:01 11.01.2014

Re: To jeste

niccolo

i mene bi bilo blam da idem u nečemu crveno-kariranom...


Не изгледаш као овај даса?

niccolo niccolo 21:23 11.01.2014

Re: To jeste

Ma i njega je blam, zato je i uzeo kintu da im dozvoli da ga slikaju u tome
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:01 11.01.2014

Re: To jeste

i mene bi bilo blam da idem u nečemu crveno-kariranom


Nikad ti u kridensima nećeš svirati.
razmisljam razmisljam 22:23 11.01.2014

Re: To jeste

hoochie coochie man


Nikad ti u kridensima nećeš svirati.




Што би наречени изјавили: Someday Never Comes.



P.S. Мада нисам сигурна шта си желео да кажеш својом тврдњом. Може малечно објашњенце, молићу фино?
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:48 11.01.2014

Re: To jeste

Може малечно објашњенце, молићу фино?


Da je kariranocrveno u kridensima bio sasvim prihvatljiv dizajn
razmisljam razmisljam 00:07 12.01.2014

Re: To jeste

hoochie coochie man


Da je kariranocrveno u kridensima bio sasvim prihvatljiv dizajn


Претпоставила сам да је то ( Хвала за одговор. ), но, прелиставајући њихове слике на Гуглу нисам баш нашла сигурну потврду. Оно, има карираног, али и пругастог и свакаквог по мало... Али ако ти кажеш, прихватам.
mirelarado mirelarado 22:14 11.01.2014

Eво теби...

...једна свешчица. Али није за фиоку, већ за употребу. :)

razmisljam razmisljam 00:04 12.01.2014

Re: Eво теби...

mirelarado
...једна свешчица. Али није за фиоку, већ за употребу. :)



Хвала, Мирела.
Ти, канда, имаш и мало видовњачког осећаја: слабост су ми управо те са жичаним елементима. Још ако је унутрИ 'артија на коцкице... и-хаааај.
Купило ми Средње Дете једну сличну док сам прошле године одболовавала прелом руке: са тврдим корицама, еколошку, од рециклираног папира, са све капкејковима ( кејцима? ) приде. И да видиш - користим је. У њу записујем некакве натукнице, прибелешке и запажања од којих онда градим ова своја којекаква меандрирања. Е, кад њу истрошим, таман ћу да се дохватим ове коју си ми поклонила.
Ту се налази и идеја за једну причу чији наговештај ти дајем као уздарје.

zilikaka zilikaka 23:04 11.01.2014

Na bećarac


( Uvek je tako u njenim snovima: ili nekud strahovito kasni, ili luta beskrajno kroz osvetljene gradske ulice, ali nikad, baš nikad ne stigne tamo kuda je naumila. )


Gazdarice, da dosanjaš snove,
i od lane i godine ove,
moraš obut čizmice lagane,
jer papuče imaju ti mane.
razmisljam razmisljam 00:14 12.01.2014

Re: Na bećarac

zilikaka


Gazdarice, da dosanjaš snove,
i od lane i godine ove,
moraš obut čizmice lagane,
jer papuče imaju ti mane.


Тебе ово баш не пушта још од ономад а и у међувремену којекуде по блогопространствима?
Још само да ти се појави и сабрат по стихоклепанију ( Наравно, не мислим на гос'н Чера - он се бави поезијом а не поскочицама као неки. ) па да закључавам двориште, а кључ прогунем, за сваки случај.

Мада, није ти лош савет, ама, за моју ногу нема чизама, па обувам шта ми је при руци. Но, кад мало боље размислим, могла бих бар да одсањам чизме. Видиш, тога се до сада нисам сетила.

Опет, у сан сам кренула од куће, дакле у папучама, па није ни чудо да сам тако неприкладно обувена кроз исти ходила.
Черевићан Черевићан 23:06 11.01.2014

колоплетом мисли

бивша љубав те мачор што преде
па папуче афтобус гле струје
кроз записе и свешчице разне
кад се доспе може да се снује
razmisljam razmisljam 00:20 12.01.2014

Re: колоплетом мисли

Черевићан
бивша љубав те мачор што преде
па папуче афтобус гле струје
кроз записе и свешчице разне
кад се доспе може да се снује


Добро сте се Ви снашли у мом меандрирању, гос-н Чер. Одлично чак, рекла бих. А могли бисте да се бавите и сажимањем и препричавањем литерарних штива, Reader's Digest-om такорећи. Јер, у своја четири стиха успели сте да уденете саму суштину ствари и отпратите комплетну фабулу радње.

И, знате већ: прија ми када свратите и оддекламујете нешто. На томе Вам хвала.
angie01 angie01 09:35 12.01.2014

Re:

vidi ove,



i ako mora bas karirane, da su barem korisne,





sesili sesili 10:15 12.01.2014

Re:

Kada sam propustila čvarke kao nagradu, džabe se sada javljam! Ali moram, dodirnulo me sećanje na R. Otišla sam iz mog rodnog grada udajom, ostavila tamo prve simpatija, a i ljubav... Lepo ti razmišljaš, nije važno ko je koga ostavio. Ali, vest o ovakvom odlasku probudi lavinu sećanja.

Pozdravljam te i hvala ti što me podstakneš da razmišljam!
zilikaka zilikaka 14:48 12.01.2014

Re: колоплетом мисли

Добро сте се Ви снашли у мом меандрирању...


Aj da vidim, imal boljeg žbira,
nađte rimu za reč "meandrira"!
Черевићан Черевићан 16:16 12.01.2014

проба

кад ми драги прстима
телом меандрира
мени дође мило
к'о харфу да свира
razmisljam razmisljam 16:29 12.01.2014

Re:

angie01
vidi ove,


Да су такве биле Ивици и Марици док су лутали шумом... друга би то прича била.

А да не причам шта ми је све још пало на памет, које компликације:
Шта ако од зноја угњецаве?
Шта ако се расуше па крену да боцкају?
Да ли их искористити у прехрамбене сврхе ако наиђу изненадни гости па усфали 'леба за трпезом?

( Меандрирање на делу. )

i ako mora bas karirane, da su barem korisne,


Ау!
А како се у овоме хода?

Карирано мора. То је нераздвојиви део имиџа сваке доконе домаћице која држи до себе.
razmisljam razmisljam 16:48 12.01.2014

Re:

sesili
Kada sam propustila čvarke kao nagradu, džabe se sada javljam!


Ију, Сесили, па где да нема чварака за тебе?!
Изволи, послужи се.



Аli moram, dodirnulo me sećanje na R. Otišla sam iz mog rodnog grada udajom, ostavila tamo prve simpatija, a i ljubav... Lepo ti razmišljaš, nije važno ko je koga ostavio. Ali, vest o ovakvom odlasku probudi lavinu sećanja.


Значи, сличних смо животних путева.

Ја сам се одселила због школе, па се онда и удала, а моји су у међувремену такође спаковали пинкле и отишли у други град, тако да ми је родни остао вазда недосањана чежња, мада знам да, из садашње перспективе гледајући, не бих била рада да у њему живим.
Али, сећања су ту. И, као што видиш, догоди се да се затуре, па их нека вест само избаци на површину свом силином. И буде мало бола, мало сете, мало стида, мало жаљења, мало олакшања... По мало од свега и свачега, али, на крају крајева, на неки начин прија.

Pozdravljam te i hvala ti što me podstakneš da razmišljam!


Хвала на поздравима. Наравно, узвраћам истом мером.

Што се подстицања на размишљање тиче, збиља нема на чему. Задовољство ми је када успем у томе.
Ако ћемо поштено, када пишем, жеља ми је да не меандрирам само ја, већ да на тако штогод подстакнем и друге.
razmisljam razmisljam 16:53 12.01.2014

Re: колоплетом мисли

zilikaka

Aj da vidim, imal boljeg žbira,
nađte rimu za reč "meandrira"!


Мисао ми никад не да мира.
Мало мало, она меандрира.
Куд ће заћи ни мало не бира.*

*Али, гос'н Чер је то много боље ,,углазбио'' и римовао него ја.
razmisljam razmisljam 16:54 12.01.2014

Re: проба

Черевићан
кад ми драги прстима
телом меандрира
мени дође мило
к'о харфу да свира



sesili sesili 17:43 12.01.2014

Re:

Oho-ho, dobila duplu porciju čvaraka!!! Hvala, kiseo kupus mi je za desetku.
AlexDunja AlexDunja 19:45 12.01.2014

Re:


Kada sam propustila čvarke kao nagradu, džabe se sada javljam!

sesili, kad budemo išli na kolenice na kupusu,
zovemo te ne vreme:)
ja se sad osećam odgovornom.
zilikaka zilikaka 20:14 12.01.2014

Re: проба

razmisljam

Мисао ми никад не да мира.
Мало мало, она меандрира.
Куд ће заћи ни мало не бира

Черевићан
кад ми драги прстима
телом меандрира
мени дође мило
к'о харфу да свира


Niste loši, al može i bolje,
da uklopiš treba samo volje.
razmisljam razmisljam 22:49 12.01.2014

Re:

sesili
Oho-ho, dobila duplu porciju čvaraka!!! Hvala, kiseo kupus mi je za desetku.


Код мене је за купус задужен мој Р.
А стави га толико да има и да се подели. Наравно, и он уме да га укисели за десетку.
kukusigameni kukusigameni 22:53 12.01.2014

Re:

razmisljam
sesili
Oho-ho, dobila duplu porciju čvaraka!!! Hvala, kiseo kupus mi je za desetku.


Код мене је за купус задужен мој Р.
А стави га толико да има и да се подели. Наравно, и он уме да га укисели за десетку.

Jadan čovek. Ona piše po beležnicama, sveščicama i blokovima, a on pritiska kupus. Eh živote.
mirelarado mirelarado 22:55 12.01.2014

Re: проба

razmisljam
Черевићан
кад ми драги прстима
телом меандрира
мени дође мило
к'о харфу да свира





Када гос'н Чер риме бира,
браво, публика скандира.
razmisljam razmisljam 23:41 12.01.2014

Re: проба

zilikaka


Niste loši, al može i bolje,
da uklopiš treba samo volje.


За боље нам фали подстицаја.
Награди нас, пош'љи нам рибанца,
па да видиш риме пуне сјаја
кад стигнемо качици до данца.
razmisljam razmisljam 23:47 12.01.2014

Re:

kukusigameni

Jadan čovek. Ona piše po beležnicama, sveščicama i blokovima, a on pritiska kupus. Eh živote.


Да, јадан.
Он га само купи и среди и сложи у буриће, па онда претаче и пије расола, а ја се мучим увијајући сарме, слажући суадбарски купс ( Оригиналан изговор Јапанке на привременом раду у Србији. ), спремајући подварак...
И он јадан?
razmisljam razmisljam 23:51 12.01.2014

Re: проба

mirelarado


Када гос'н Чер риме бира,
браво, публика скандира.


И дланова та не штеди
јер му рима много вреди.
sesili sesili 14:43 13.01.2014

Re:

Delim ga i ja. Štedim sina i snajku, pa šaljem "na gotovo". Uvek malo porastem kada ga pohvale.
razmisljam razmisljam 22:11 13.01.2014

Re:

sesili
Delim ga i ja. Štedim sina i snajku, pa šaljem "na gotovo".

Најлепше је делити. Од срца, наравно.

Uvek malo porastem kada ga pohvale.


И треба да растеш, јашта.
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 13:50 12.01.2014

Сестро слатка

Та сам! Иста истијата!


Da, da, da... Ona je od tih čuvenh sakupljača najrazličitijih svezaka, notesa, rokovnika, beležnica, teftera... Od onih kojima je sakupljanje tih stvarčica strast i potreba, ali ne umeju nikada da ih iskoriste za nešto zbilja konkretno zato što su suviše lepe, odveć tanke, previše debele, premale ili prevelike, nemaju listove sa kvadratićima, imaju uske i široke linije, ne slažu joj se uz damsku tašnu, dragocen su poklon, lepa uspomena... te se stoga godinama gomilaju po njenim fiokama osećajući se s razlogom napuštenima I skrajnutima, dok ona uporno arči gotovo isključivo one primerke koji joj se nisu dovoljno dopali I nekako su obični I nezanimljivi.
To je malčice nervira, ali ne uspeva da se iskobelja iz te svoje male uvrnutosti, pa se već odavno oko toga ne potresa previše.



Баш сам размишљала шта ћу са тим силним свескама, и питала се зашто их уопте гомилам, кад све пишем на компу.
razmisljam razmisljam 16:50 12.01.2014

Re: Сестро слатка

ocajna_domacica.65
Та сам! Иста истијата!


Сестро по свешчичицама, поздрављам те.


Баш сам размишљала шта ћу са тим силним свескама, и питала се зашто их уопте гомилам, кад све пишем на компу.


Имам ја решење: проследи их мени.
bocvena bocvena 16:54 12.01.2014

Re: Сестро слатка

+ 1 za sveščice. da se notira:)
razmisljam razmisljam 17:01 12.01.2014

Re: Сестро слатка

bocvena
+ 1 za sveščice. da se notira:)


А нотира се, је л' тако, у нотес?

И сад, то +1 је за сакупљање свешчица или и ти стајеш у ред ако Очајна домаћица реши да се ратосиља својих залиха? Мада, ако је у питању прво, подразумева се и друго, а и обрнуто. Према томе, утефтерена си по оба основа.
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 17:08 12.01.2014

Re: Сестро слатка

Имам ја решење: проследи их мени.


И да направим места за нове примерке!

А можемо и да се мењамо!
razmisljam razmisljam 22:46 12.01.2014

Re: Сестро слатка

ocajna_domacica.65


И да направим места за нове примерке!

А можемо и да се мењамо!


Важи.
Организујемо скуп код теразијске чесме, као они клинци које очеви доводе на размену сличица фудбалера. ( Ја једном приликом пролазила туда у време дотичног догађања и чудом се чудила каква је то сасвим једнополна ђачка екскурзија. Кад сам пришла, постало ми јасно. )
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:06 12.01.2014

.

:)

ne trudim se
,da stvaram bol ...to je samo pesma,razmišljalice

i to lepa ;









myredneckself myredneckself 18:24 12.01.2014

Re: .

Oseća kako je naglo preplavljuje navala strahovitog stida. - Kako sam samo mogla da zaboravim?

Ahh...te prve ljubavi!
Tako sam se i ja nedavno osećala kad sam se jedva uzela upamet posle vesti koju mi je javila drugarica iz dalekog morskog grada u kom je stanovalo rano devojaštvo - (Izvesni) Nikša nastradao u saobraćajki, ali biće dobro...
...trenutak olakšanja što nije svoj život svezala u čvor sa njegovim, jer bi sada bila udovica.

Jašta, razumem te.
Na tu temu rano sam odustala, jer sam uvek pomišljala - kad on završi škole biće neki kapetan broda na prekookeanskim plovidbama, a ja bih jadna bila udata, a neudata, kmmeehh...

PS - (unsolicited advice, sobne papuče prerasle u najudobnije cipele od kako je sveta i veka. Pa, kad u njima na ulicu može Hauard Hjuz, a što ne bismo i mi?!)

Slippers tipa salamander,
ubile se za meander.
Mogu biti i Free step
zilikaki za dišpet.

Edit: Kapetane moj...


razmisljam razmisljam 22:43 12.01.2014

Re: .

stefan.hauzer
:)

ne trudim se
,da stvaram bol ...to je samo pesma,razmišljalice

i to lepa ;


Ма, немаш бриге, другар.

Знаш, све сам склонија да мислим како сва своја осећања, у суштини, стварамо ми сами. Нико нам за њих није ни крив ни ,,крив''. Просто, решимо да ће да нас боли или радује или већ нешто... И онда тако и буде. Само што смо склони да заслуге за сопствене емоције припишемо неком другом, нарочито ако су оне негативне или непријатне.
( О, да! Умела сам да заплачем слушајући неку посебну песму. У ствари, умем и сада, али нећу.
/ О томе и причам, о избору. / )

А песма јесте лепа. Хвала.
razmisljam razmisljam 23:12 12.01.2014

Re: .

myredneckself


Е. што ја волЕм кад ти свратиш па лепо приступиш теми са разумевањем и натенане, те све поткрепиш и личним примерима. Уживанција једна. Просто ми лепо видети некога ко из така не одмеандрира у троловање. ( Мада, да поновим по милион и трећи пут - троловање се важи увек и добродошло је. И тако код мене никад и нема праве теме. )
ДаклеМ, благодарим.

PS - (unsolicited advice, sobne papuče prerasle u najudobnije cipele od kako je sveta i veka. Pa, kad u njima na ulicu može Hauard Hjuz, a što ne bismo i mi?!)

Slippers tipa salamander,
ubile se za meander.
Mogu biti i Free step
zilikaki za dišpet.


Као прво, ова обућа би 'ладно могла да се носи и на неком коктел-партију или на балу. Гре'ота би је било арчити у кућним условима.

Као друго, добро ти иде баратање римама. Како је кренуло, све ми се чини да ће моје блогодвориште да се претвори у песнички кружок. Ено, и Мирела дала свој допринос.
Чуди ме само да ти Зили није одговорила на бачену рукавицу.


Edit: Kapetane moj...


Хвала.
Јосипа може увек. А и уклапа се у време о коме сам писала.
zilikaka zilikaka 18:17 13.01.2014

Re: .

Slippers tipa salamander,
ubile se za meander.
Mogu biti i Free step
zilikaki za dišpet.


Au, ti odma dvojezično!






razmisljam razmisljam 21:33 14.01.2014

Re: ПП за Стефа

Паде ми данас на памет, а некако иде и уз твој коментар и уз музику коју си приложио:



fantomatsicna fantomatsicna 19:43 12.01.2014

Uživanje

Opet te čitati.Naiskap.
Bez obzira što me kroz tvoj blog progone ovi čvarci ,a kod nas ih nema.
Ako bi neko da se menja..ima ovo
Patlidžanstveno

bocvena bocvena 20:43 12.01.2014

Re: Uživanje

ja ću da se iselim na taj novi zeland samo da bih išla kod fantomace na roštilje i kolače:)
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 23:19 12.01.2014

Re: Uživanje

bocvena
ja ću da se iselim na taj novi zeland samo da bih išla kod fantomace na roštilje i kolače:)


I ja, i hoću da joj pomognem oko štampanja para
razmisljam razmisljam 23:25 12.01.2014

Re: Uživanje

fantomatsicna
Opet te čitati.Naiskap.


Хвала ти. Лепо је прочитати овако нешто, свакако.

Bez obzira što me kroz tvoj blog progone ovi čvarci ,a kod nas ih nema.
Ako bi neko da se menja..ima ovo
Patlidžanstveno


Како нема чварака? Немате свиња у избору јестиве фауне? Јер, једино то може да буде оправдање за немање чварака. У противном, где су прасци, ту мора постојати и начин да се до чварака дође. ( Немој ми рећи да немате ни сланине. Шунке? )

Патлиџанствено јесте, али, чварци су чварци. Да понудиш ти још нешто за трампу, па да се договарамо?

Могли бисмо да утренирамо неколико голубова-писмоноша, па да организујемо прекоокеанску размену јестивих специјалитета. Мислим да Брза пошта не би обављала задатак на задовољавајући начин, а овако бисмо били и еколошки исправни. Голубови би радили оно што им је посао, а ми бисмо уживали.
fantomatsicna fantomatsicna 23:29 12.01.2014

Re: Uživanje

bocvena
ja ću da se iselim na taj novi zeland samo da bih išla kod fantomace na roštilje i kolače:)

Može naravno,stan i hrana obezbedjeni pogled na Pacifik sa prozora besplatan, kao i mir i spokoj duše.Nema stresa nikakvog ,osim što oposum pušta one vampirske krikove noću..ponekad .Sve u zamenu za branje voća u bašti ..laganica
A Nedeljni ručak nešto ovako

fantomatsicna fantomatsicna 02:00 13.01.2014

Re: Uživanje

dusanovaiivanovamama
bocvena
ja ću da se iselim na taj novi zeland samo da bih išla kod fantomace na roštilje i kolače:)


I ja, i hoću da joj pomognem oko štampanja para

A i ti se sa Endži muvaš oko moje štamparije a?
fantomatsicna fantomatsicna 02:03 13.01.2014

Re: Uživanje

Како нема чварака?


Ma nije to to! Nisu čvarci kad nema Srbije,kako ne razumeš,Za trampu sam specijalista ,samo reci šta treba
blogovatelj blogovatelj 08:32 13.01.2014

Re: Uživanje

Bez obzira što me kroz tvoj blog progone ovi čvarci ,a kod nas ih nema.


Al zato imate najbolju jagnjetinu na svetu. Ja ovde samo NZ jagnjetinu kupujem. Sidu leči.
Ne mož' sve - i krme i janje...
bocvena bocvena 09:38 13.01.2014

Re: Uživanje

sad me zabrinuše ti oposumi. da l' od njih mogu da se prave čvarci?

mislim da bi mene toliki mir i priroda brzo ubili. ili bi krenula u 50-im da pravim pank bend sa maorima:)))
fantomatsicna fantomatsicna 11:40 13.01.2014

Re: Uživanje

bocvena
sad me zabrinuše ti oposumi. da l' od njih mogu da se prave čvarci?

mislim da bi mene toliki mir i priroda brzo ubili. ili bi krenula u 50-im da pravim pank bend sa maorima:)))

Jede se njihovo meso,mada nisam probala,mnogo su gadni sa onim buljavim očima.To je ujedno i najdivljija životinja ovde.Od krzna pravimo kape i čarape za zimu
Ma ne bi ti bilo dosadno.kad je moba, kako su nam prve komšije 2 km daleko veselimo se mi uveče i te kako.A i grad ti je svega 40km odavde.Nemoj sad da se vadiš na dosadu kad sam spomenula pomoć za berbu
fantomatsicna fantomatsicna 11:46 13.01.2014

Re: Uživanje

blogovatelj
Bez obzira što me kroz tvoj blog progone ovi čvarci ,a kod nas ih nema.


Al zato imate najbolju jagnjetinu na svetu. Ja ovde samo NZ jagnjetinu kupujem. Sidu leči.
Ne mož' sve - i krme i janje...

Pa tačno,čovek nikad nije zadovoljan.nema ovde ni kajmaka ali evo ga Recept za Emigrantski Kajmak

razmisljam razmisljam 13:50 13.01.2014

Re: Uživanje

blogovatelj


Al zato imate najbolju jagnjetinu na svetu. Ja ovde samo NZ jagnjetinu kupujem. Sidu leči.
Ne mož' sve - i krme i janje...


Да, да...
Кад нема пештерске јагњетине онда и новозеландска може да се прогласи најбољом на свету.
razmisljam razmisljam 13:57 13.01.2014

Re: Опосум

fantomatsicna

Jede se njihovo meso,mada nisam probala,mnogo su gadni sa onim buljavim očima.To je ujedno i najdivljija životinja ovde.Od krzna pravimo kape i čarape za zimu


Најдивљија животиња? Ово?



Гле како су цакани овако изврнути наопачкеТ.

А у поводу опосумске теме, Гугл је чудо. Нашла сам ово:

Је л' се каже: ,,Пијан к'о опосум?'' ( линкчић )

И ово:

Скаска о опосуму ( линкчић )




bocvena bocvena 20:01 13.01.2014

Re: Опосум

ma berba nije nikakav problem! brala sve od kukuruza, preko višnji i breskvi, do jagoda i malina. ali ta tišina prekidana samo zvucima okeana i kricima oposuma i beton udaljen 40 km...valjda bi se navikla kad iskriziram za smogom i muzejem:)

jedino odbijam da nosim oposume na glavi!

(počela kampanju u porodici. malo me bledo gledaju, ali daj mi vremena:)
fantomatsicna fantomatsicna 10:00 14.01.2014

Re: Опосум


Re: Опосум

Ne to nego ovo
fantomatsicna fantomatsicna 10:14 14.01.2014

Re: Опосум

bocvena
ma berba nije nikakav problem! brala sve od kukuruza, preko višnji i breskvi, do jagoda i malina. ali ta tišina prekidana samo zvucima okeana i kricima oposuma i beton udaljen 40 km...valjda bi se navikla kad iskriziram za smogom i muzejem:)

jedino odbijam da nosim oposume na glavi!

(počela kampanju u porodici. malo me bledo gledaju, ali daj mi vremena:)

Evo usred zime malo za podršku tvoje kampanje Auckland grad brodskih jedara

razmisljam razmisljam 14:06 14.01.2014

Re: Опосум

fantomatsicna

Re: Опосум

Ne to nego ovo


То ОВО се у нас зове тасманијски ђаво. И да, он не делује нарочито симпатично, признајем.
razmisljam razmisljam 14:08 14.01.2014

Re: Опосум

fantomatsicna
Auckland grad brodskih jedara


Ала је леп онај виноград оперважен жбуновима цвећа!
tasadebeli tasadebeli 11:27 13.01.2014

За све доколеничарке



А шта, молићу лепо, фали стихоклепанију?







Зато, само напред, сестро слатка Зили,
твоји су нам стихови вазда мили били.
Бећарцу ти одређујеш зачина праву меру,
нема разлога да завидиш гос'н Черу.
Дал' у тамбури у ил' у тањиру, није важно,
оба увек дотакну моју душу снажно.



razmisljam razmisljam 14:11 13.01.2014

Re: За све доколеничарке

tasadebeli


А шта, молићу лепо, фали стихоклепанију?


А ко је, молићу фино, изнео такву тврдњу у мом блогодворишту? Ја сам само покушала да направим разлику између аматерског стихоклепанија и правог песништва. Немој ми рећи да она не постоји.
И сад, када си ме већ прозвао, уместо да направиш стручну анализу мог иницијалног прозног писанија, да ти речем да је стихоклепаније, из мог ћошкета гледано, забавна, релаксирјућа и врцава форма која ми се допада и стога радо пристајем на поигравање истом.
( Ал' сам ово срочила - на нивоЈу. )

Зато, само напред, сестро слатка Зили,
твоји су нам стихови вазда мили били.
Бећарцу ти одређујеш зачина праву меру,
нема разлога да завидиш гос'н Черу.
Дал' у тамбури у ил' у тањиру, није важно,
оба увек дотакну моју душу снажно.


Подршка је твоја вредна сваке хвале,
али ипак имам примедбице мале.
Метрика ти, брале, није јача страна,
што писању твоме не сме бити брана.
Уз вежбања мало решићеш се мана.
Употреби за то трунчицу елана.

Риме ти, то видим, полазе од руке.
Слажеш их под конац без имало муке.

P.S. Захваљујем за музички прилог ( на музичком прилогу? ). Баш ми је пријао.

P.P.S. Умал' да заборавим: благодарим и за свешчицу, башка. ( Али, она је само за поезију, а не за стихоклепанија. )
zilikaka zilikaka 18:19 13.01.2014

Re: За све доколеничарке

Зато, само напред, сестро слатка Зили,
твоји су нам стихови вазда мили били.
Бећарцу ти одређујеш зачина праву меру,
нема разлога да завидиш гос'н Черу.
Дал' у тамбури у ил' у тањиру, није важно,
оба увек дотакну моју душу снажно.


Taso

Ništa se ti ne brigaj!

Ako me uvati da tamburam, neće me u tome sprečiti ni jedna kritika.

Bitno da je meni lepo.
razmisljam razmisljam 22:21 13.01.2014

Re: За све доколеничарке

zilikaka


Bitno da je meni lepo.


Е, то је исправан став. Подржавам.
cassiopeia cassiopeia 13:23 13.01.2014

Auuuuu, al' ja kasnim

Čvarci podeljeni.
Ostaje mi da uživam u priči. Čuj, nije ni to loše.
razmisljam razmisljam 14:22 13.01.2014

Re: Auuuuu, al' ja kasnim

cassiopeia
Čvarci podeljeni.


Ау!
Ево, ево, ради се на новој тури. Немам срца да те оставим без чварака, поготово што сам видела да их здушно призиваш у једном другом блогодворишту.
Само, мало се стрпи да се лепо истопе.

Него, сви би чварака, а нико да се сети да засуче рукаве и направи погачице.





Ostaje mi da uživam u priči. Čuj, nije ni to loše.


Дакле, дај шта даш.



zilikaka zilikaka 19:38 13.01.2014

Re: Auuuuu, al' ja kasnim

Него, сви би чварака, а нико да се сети да засуче рукаве и направи погачице.


Šta pogačice?!

To se pravi kad čvarcima daješ bar nedelju dana, a da si pre toga probro sve što je lepo, pa onda one za koje se baš niko uvatio nije samelješ....
razmisljam razmisljam 22:29 13.01.2014

Re: Auuuuu, al' ja kasnim

zilikaka


Šta pogačice?!

To se pravi kad čvarcima daješ bar nedelju dana, a da si pre toga probro sve što je lepo, pa onda one za koje se baš niko uvatio nije samelješ....


Ало, бре. Овако: једна чинијица Дуњи ( појела, на њу не рачунам јер и није била количина ), две ВАНГЛЕ Сесили ( могло би се, није да не би, одвадити пар шака за погачице ) и пуна оранија Касиопеји ( макар дрождину да је употребила ). И сад, није да бројим и пребројавам, али, количина је то и дало би се, макар за на зуб, нешто мало одвојити за мешење.

Узгред, то о чему ти причаш ћу сутра да турим у пројару уз суадбарски купс који ће Р. да приправља у земљаном лонцу ( оном што лепо подноси плинску ринглу иако си ти устврдила да то није могуће).
zilikaka zilikaka 22:47 13.01.2014

Re: Auuuuu, al' ja kasnim

Овако: једна чинијица Дуњи

две ВАНГЛЕ Сесили

и пуна оранија Касиопеји


Samo da primetim da ni frtalj kile nije ostalo, a umela si da išteš od mene onog kupusa.
Štas mislila, da donesem pa da ga jedemo klot?
razmisljam razmisljam 21:35 14.01.2014

Re: Auuuuu, al' ja kasnim

zilikaka


Samo da primetim da ni frtalj kile nije ostalo, a umela si da išteš od mene onog kupusa.
Štas mislila, da donesem pa da ga jedemo klot?


Само га ти донеси и не бери бриге.
zilikaka zilikaka 22:10 14.01.2014

Re: Auuuuu, al' ja kasnim

Само га ти донеси и не бери бриге.


A, gle, ovde ima živih!
razmisljam razmisljam 22:48 14.01.2014

Re: Auuuuu, al' ja kasnim

zilikaka

A, gle, ovde ima živih!


Слабо.
Разбежало се то којекуде након овог ноћашњег општег напада свим расположивим пиротехничким средствима.
nezezajsesmene nezezajsesmene 14:48 13.01.2014

Život "mukica"

Bogu i svim Svecima hvala što si se "razmišljalice" oglasila.
Nedostajala si...

A tekst je odličan, od levog nožnog kažiprsta, preko opisa autobusa do mačka koji se smuca po krovovima jureći mesečevu loptu.

Obožavam ,jednostavno,tvoj stil pisanja.
razmisljam razmisljam 22:20 13.01.2014

Re: Život "mukica"

nezezajsesmene
Bogu i svim Svecima hvala što si se "razmišljalice" oglasila.


Е, нису ни Бог ни сви Свеци заслужни за мој повратак. Једноставно, наишао је период у коме сам морала мало да се позабавим пуњењем сопствених батерија, па нисам имала превише енергије за Блог поред свег редовног тамовамосања и понеког ванредног и подразумевајуће непланираног и неочекиваног, а не баш увек пријатног.
Но, сад ме ево пуних батерија и уз мало среће ( јер, никад се не зна ) појављиваћу се чешће.

Nedostajala si...

A tekst je odličan, od levog nožnog kažiprsta, preko opisa autobusa do mačka koji se smuca po krovovima jureći mesečevu loptu.

Obožavam ,jednostavno,tvoj stil pisanja.


Ех...

Изгледа да ћу морати да одвојим посебну свешчицу за све лепе речи које тако нештедимице трошиш на моје писање.
Још ћу помислити да сам их стварно заслужила.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:23 13.01.2014

I uspeva,

o i uspeva...

Život se, mukica, ipak trudi da uspostavi kakvu-takvu ravnotežu.
razmisljam razmisljam 22:22 13.01.2014

Re: I uspeva,

Jelica Greganović
o i uspeva...

Život se, mukica, ipak trudi da uspostavi kakvu-takvu ravnotežu.


Срећом.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana