Društvo| Ljubav| Sex| Umetnost| Život

Šta govoriš seksom?

Jaril RSS / 05.11.2013. u 06:10

[Помисли нешто потпуно другачије]

„Секс је унутрашњи дијалог изговорен наглас.“


Секс је највише очaравајући елемент човековог устројства. Ономе ко је направио секс код човека треба дати награду за надживотно дело. Да је секс једино чаробно што на свету постоји, то би био довољан разлог и оправдање за постојање света.

...

i-888a60497e0d92ec6f7ac51f69801a89-happy_sad.jpgСвакоме од нас, људи на које емотивно реагујемо значе - нешто. Оне друге једноставно игноришемо. На неке реагујемо тако што се осећамо пријатно, ведро, полетно... а на друге тешко, празно, невољно... Када реагујемо, реагујемо у свим, па чак и у једноставним, типичним ситауцијама.

Разлог због ког одреагујемо на неку особу на одређени начин има везе само са нама самима  и тиме како смо ту особу доживели. Одговорност те друге особе се своди само на то што је она окидач за наш доживљај. Наш доживљај зависи само од тога шта већ носимо у себи.

Свако од нас носи бројне особине, често и опречне, које се активирају у зависности од ситуације. Колико смо само пута помислили за неку нашу реакцију: не знам шта ми би?! Са неким својим особинама смо помирени, а неке изазивају унутрашње конфликте и узнемирена стања чак и када тога нисмо свесни.

Прихваћене особине

Ако несвесно препознамо у некоме неку своју особину са којом смо помирени, онда тежимо томе да од те особе направимо пријатеља. Степен блискости којем тежимо са том особом зависи од тога колико је нека наша особина доминантна. Та особина, несвесно опажена код другог је мост, познат пут ка значајно различитим људима.

friends-fingers.jpgПонекад помислимо да када би се сакупили сви наши пријатељи на једно место, то би била скупина потпуно различитих људи. Узрок томе је што сваки наш пријатељ представља неку другу нашу особину.

Понекад се запитамо зашто су неки људи били део нашег живота сада више нису. Зато што су престали да за нас представљају оно што су представљали до тада. Променио се начин на који их наше несвесно схвата. Или се променио начин на који они нас схватају.

У својим пријатељима препознајемо своје особине са којима смо помирени. Али шта је са људима у којима препознајемо своје особине са којима имамо неки проблем? Те особе нас сексуално привлаче.

Проблематичне особине

Унутрашња особина може бити проблематична на два начина:

·         или неку особину имамо, а волели бисмо да је немамо;

·         или неку особину немамо, а волели бисмо да је имамо.

Сексуалне везе због особине коју немамо, а волели бисмо да имамо могу да буду најлепши вид сексуалне везе. Уколико је доживљај љубавника двосмеран, тј. једно друго несвесно схватамо као недостајућу, а жељену особину, онда настају везе које потпадају под оне фразе „надопуњују једно другу“, „једна душа, а два тела“...

Једносмерност таквог односа смо могли да препознамо када једна особа гледа у другу као у бога, а друга је кулира. То значи да је та особа за нас нешто (нека особина), а ми смо њој ништа или бар ништа посебно.

Ако се упустимо у сексуалну везу због особине коју имамо, а волели бисмо да је немамо, таква веза ће врло вероватно бити драматична и агресивна. Због таквих веза се иде на терапије и саветовања, а не дај боже да таква веза добије брачну форму.

Loading_screen.pngУместо да мењамо себе, што смо можда несвено и покушали па је неуспело, ми ћемо да мењамо друге. То је пут психичком малтретирању које ћемо спроводити над особом са којом имамо сексуалну везу. Џангризања, омаловажвања, физичко насиље па и убиство, биће нам алати несвесно коришћени да би се у другоме променила, убила та нека особина. Пошто скоро увек не знамо о којој се особини ради, онда пуцамо нашироко, па нам често код те особе ништа не ваља и убијемо све у њој (психу или тело) - цео живот.

Најтежа сексуална веза, о којима читамо читамо у новинама, па и дискутујемо, настаје када једна особа у другој види бога (жели особину кроз коју је види), а друга особа кроз прву жели да уништи неку своју особину. Увек када се говори о насиљу у породици, по правилу се прича о овом односу.  Овако постављен однос, код агресора производи реченицу „Ти си ме натерао/ла.“, а код жртве да се увек враћа агресору.

Основни погон секса су особине. А пол?

Мушкарац или жена може бити заљубљен(а) у мушкарца или жену и на вансексуалном нивоу. Иако ћемо те особе називати пријатељима, они су заправо негде између.

Увек када смо неког свог друга или другарицу гледа као у бога и радили све што нам каже, онда се ради о особинама које желимо, а немамо. Када редовно провоцирамо свађу са својим пријатељем, а и даље настављамо пријатељство са том особом, ради се о нашим особинама које желимо да променимо.

...

t1larg.charity.sex.jpgСвет међуљудских односа је компликован јер је двосмеран, па од свега горе поменутог могу постојати све комбинације. По правилу, сексуални односи су узбудљивији, драматичнији, бурнији јер се ради о истим таквим местима у нашој психи. Оно што сексуалне односе чини божанским јесте то што су они пут ка упознавању себе. Места из наше психе се кроз сексуалне односе изражавају и ако умемо да читамо свој секс, упознаћемо себе и кроз оне делове који су најскривенији од нас самих. А можда ће нас и неко други упознати.



Komentari (67)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

cassiopeia cassiopeia 07:30 05.11.2013

Dobro jutro

Baš mi legao tekst uz kaficu za dobro jutro :)
Sad žurim ali ću se vratiti da se osvrnem na par ideja u tekstu.

Jaril Jaril 08:47 05.11.2013

Re: Dobro jutro

Поделисмо уживање уз кафу. Баш ми драго.
cassiopeia cassiopeia 12:28 05.11.2013

Re: Dobro jutro

Баш ми драго.


I meni zaista.
Lepa tema za razgovor, a pritom nepresušan izvor dilema i pitanja.

Prvo što mi pada na pamet je da kad ljudi u svom sistemu vrednosti visoko pozicioniraju neki aspekt života onda su tu i lomovi najveći ako se desi da ne ostvare ono što oni veruju da je jedino dobro i ispravno. Svi smo ponekad učesnici takvih dešavanja.

Uvek je zanimljiv dijalog i razmena mišljenja kad su u pitanju teme kao što su seks, ljubav, partnerski odnosi... gde svako od nas ima svoju predstavu npr. šta je to prava ljubav, da li je dobar seks moguć sa nepoznatom osobom koju dobro ne poznaješ, da li je moguće istovremeno voleti dva partnera... Široko polje za zablude i iskrivljena uverenja koja nam onda u praktičnom životu samo komplikuju a naročito je to slučaj kad biramo partnera/ku koji ima drugačije shvatanje ljubavi i zaljubljenosti.




Jaril Jaril 12:46 05.11.2013

Re: Dobro jutro

da li je dobar seks moguć sa nepoznatom osobom koju dobro ne poznaješ, da li je moguće istovremeno voleti dva partnera...

Питања, питања... а одговор?
niccolo niccolo 12:48 05.11.2013

Re: Dobro jutro

Ja bih tu prvo pitao da se definiše dobar seks
Jaril Jaril 12:58 05.11.2013

Re: Dobro jutro

Ja bih tu prvo pitao da se definiše dobar seks

Може Хемингвеј?

Хемингвеј
And when you make love to her you feel true and beautiful passion. And you for at least that moment lose your fear of death.


ПС: Ово са губљењем страха од смрти, стварно је тако. Ништа није измислио.
cassiopeia cassiopeia 13:06 05.11.2013

Re: Dobro jutro

Jaril
da li je dobar seks moguć sa nepoznatom osobom koju dobro ne poznaješ, da li je moguće istovremeno voleti dva partnera...

Питања, питања... а одговор?




1. moguće je
2. moguće je
cassiopeia cassiopeia 13:07 05.11.2013

Re: Dobro jutro

niccolo
Ja bih tu prvo pitao da se definiše dobar seks


Zajeb je, da izvineš na rečniku, kad nam se definicije razlikuju. Niko tu zadovoljan
niccolo niccolo 13:09 05.11.2013

Re: Dobro jutro

Zajeb je, da izvineš na rečniku, kad nam se definicije razlikuju.

Pa to. I onda ti kažeš moguće je, pa doleti neko i krene u raspravu, da bi na kraju ispalo da podrazumevate različite stvari pod dobrim seksom...
cassiopeia cassiopeia 13:33 05.11.2013

Re: Dobro jutro

Pa to. I onda ti kažeš moguće je, pa doleti neko i krene u raspravu, da bi na kraju ispalo da podrazumevate različite stvari pod dobrim seksom...


Složismo se

Jaril Jaril 13:36 05.11.2013

Re: Dobro jutro

Složismo se

Је л' се не крају сложисте шта је добар секс ил' нисте?
cassiopeia cassiopeia 13:53 05.11.2013

Re: Dobro jutro

Jaril
Složismo se

Је л' се не крају сложисте шта је добар секс ил' нисте?


To još nismo. Za početak smo se složili da mogući izvor konflikta može biti različito shvatanje dobrog seksa, e kad utvrdimo šta jeste a šta nije to može biti olakšavajući faktor... Kao kod predbračnog savetovanja kad sve lepo razjasniš i onda ili jesi ili nisi
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 14:13 05.11.2013

Re: Dobro jutro

da bi na kraju ispalo da podrazumevate različite stvari pod dobrim seksom...

ima to na nekim sajtovima, sve grupisano po različitim kategorijama. nema programera, doduše, verujem da je to mnogima neprihvatljivo, da ne kažem dno dna, pa izbegavaju da ih iskategoriziraju.
Jaril Jaril 19:53 05.11.2013

Re: Dobro jutro

ima to na nekim sajtovima

Безобразним?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 20:18 05.11.2013

Re: Dobro jutro

Безобразним?

pa više edukativnim.
Jaril Jaril 06:32 06.11.2013

Re: Dobro jutro

pa više edukativnim.

A, па дај неку литературу. Што чуваш знање само за себе.
kleinemutter kleinemutter 07:33 05.11.2013

preporuka

-Понекад помислимо да када би се сакупили сви наши пријатељи на једно место, то би била скупина потпуно различитих људи. Узрок томе је што сваки наш пријатељ представља неку другу нашу особину.-

Ovo sam jednom isprobala. Kakav je to haos bio!
Jaril Jaril 09:12 05.11.2013

Re: preporuka

Ovo sam jednom isprobala.

И ти си?

За нас који волимо да скупљамо пријатеље:

Bili Piton Bili Piton 10:15 05.11.2013

Re: preporuka

Jaril


За нас који волимо да скупљамо пријатеље:



Mmm, Debisi....

Njegova muzika je TAKO seksi btw.
Jaril Jaril 12:23 05.11.2013

Re: preporuka

Njegova muzika je TAKO seksi btw.

Дебиси је изгледа имао посебан драјв за комуникацију (link).
expolicajac expolicajac 09:35 05.11.2013

Sve je u emocijama

hajkula1 hajkula1 09:44 05.11.2013

Trojka



Znaš onaj vic, Mujo, Haso i između Fata (koja im smeta)




http://maozblog.com/wp-content/uploads/2013/09/friends-fingers.jpg

Jaril Jaril 12:24 05.11.2013

Re: Trojka

hajkula1

You naughty girl.
Черевићан Черевићан 10:39 05.11.2013

мењобисе, али . .

тема је до јаја . . . недорека много
как' мењати себе, ( смета генетика )
живот је прекратак , корак радикалан,
но пробати треба, нуди се прилика

Jaril Jaril 12:26 05.11.2013

Re: мењобисе, али . .

Пар стихова, много мисли. До нових писанија - пробати, него како.
vladimir petrovic vladimir petrovic 10:41 05.11.2013

Neka nema jednosmernih ljubavi!

Једносмерност таквог односа смо могли да препознамо када једна особа гледа у другу као у бога, а друга је кулира. То значи да је та особа за нас нешто (нека особина), а ми смо њој ништа или бар ништа посебно.


O ovome bi se moglo diskutovati.
Svi mi dolazimo, manje ili više, u situaciju da nam se neko sviđa, a da primetimo da je ta osoba prema nama ravnodušna.
Šta raditi u takvoj situaciji?
Da li je moguće voleti nekoga kome se mi uopšte ne sviđamo?
Ja mislim da nije, i to saznanje je malo pod uticajem MD.

Naime, ja sam još u fazonu Margerit Diras, pošto sam pisao blog o njoj, pa ovo tvoje pominjanje "jednosmernosti odnosa", podseti me da je ona, koja je neskriveno imala mnogo ljubavnih veza, jednom zapisala:

"Verujem da ljubav ide uvek ravnopravno sa ljubavlju, čovek ne može da voli samo on sam, ne verujem u to, ne verujem u očajničke ljubavi koje se žive usamljenički. Toliko me je voleo da sam ga morala voleti zbog toga, toliko me je želeo da sam morala da ga želim zbog toga. Nije mogućno voleti nekog kome se uopšte ne sviđate, kome ste dosadni, potpuno, ne verujem u to".

Kao što sam boldirao, ako vidimo da nas neko stvarno voli, mi odgovaramo ljubavlju?
Ili ne?
Ili bi se pitanje moglo ovako postaviti: Da li možemo voleti nekog kome se uopšte ne sviđamo? Na to MD odgovara da nije mogućno.
Jaril Jaril 12:30 05.11.2013

Re: Neka nema jednosmernih ljubavi!

Toliko me je voleo da sam ga morala voleti zbog toga, toliko me je želeo da sam morala da ga želim zbog toga.

Па ово је бар лако: волела је онај део себе којим воли саму себе.
прво
Da li možemo voleti nekog kome se uopšte ne sviđamo?
мало ниже
Da li je moguće voleti nekoga kome se mi uopšte ne sviđamo?

Биће владимире да те љубав (неузвраћена) мори.

Волети, заљубити се, бити сексуално привучен... ако сад кренемо по терминима, од праксе ништа.
nowhereman nowhereman 14:15 06.11.2013

Re: Neka nema jednosmernih ljubavi!

Vladimir i Margaret

...ne verujem u očajničke ljubavi koje se žive usamljenički.


Margaret, tebi mogu da poverujem, jer možda je upravo tvoj izbor bio takav: da voliš, da bi bila voljena, odn. da ne voliš, ako... (Ti si Margaret bila i ostala jedan narcis, ako smem da primetim.)

Vladimire, tebi ne mogu da poverujem... jer, čitao si Puškinovog "Onjegina", pa bi trebalo da znaš: romantični junak, to je priča o nesrećnoj ljubavi!






Ah, da: svi smo mi romantičari!
vladimir petrovic vladimir petrovic 16:10 06.11.2013

Re: Neka nema jednosmernih ljubavi!

Nowhereman


Prvo, nema te nema, pa se onda javiš iz tvoje nigdnine, kako ti i ime kaže.

Šteta što nisi našao za shodno da komentariš na mom blogu o Margeriti Diras.
Ponavljam po sto puta: bila je to zanimljiva dama.

Usput, vidi se da tvoja guvernanta nije bila Francuskinja.

Margaret, tebi mogu da poverujem, jer možda je upravo tvoj izbor bio takav: da voliš, da bi bila voljena, odn. da ne voliš, ako... (Ti si Margaret bila i ostala jedan narcis, ako smem da primetim.)


Ne kaže se Margaret, nego Margerit.

Originalno Marguerite je francusko, a Englezi su kasnije to prilagođavali sebi, ne uvek pametno.
Međutim, danas su se Englezi nametnuli celom svetu, pa mnogi širom planete misle da je pravilno ono što Englezi kažu, a često nije, he, he, he...

Vladimire, tebi ne mogu da poverujem... jer, čitao si Puškinovog "Onjegina", pa bi trebalo da znaš: romantični junak, to je priča o nesrećnoj ljubavi!


Znam, ali meni je i Margerita Diras na svoj način bila romantična. Believe me.

Setimo se romaneskne Margerite Gotje (Marguerite Gautier), heroine Dame sa kamelijama (La Dame aux camélias).

Da, da, Margerita je lepo francusko ime.


(Ostavimo Puškina po strani, dovoljno mi je što sam plakao dok sam pisao blog o Marini Cvetajevoj; s druge strane, dok sam pisao o Dirasovoj - uživao sam).

Jarile, izvini zbog ovog trola.
Kad čovek voli, onda biva pristrasan, a sklon sam da verujem da pristrasnost i nije smrtni greh, he, he, he...
Jaril Jaril 05:41 07.11.2013

Re: Neka nema jednosmernih ljubavi!

нигдеман
romantični junak, to je priča o nesrećnoj ljubavi (link мој)!

Неки би рекли да је романтизам одавно мртав.

самокажем
вп
Jarile, izvini zbog ovog trola.

Као што се и преко секса може препознати стил говора, тако се и преко говора може препознати стил секса?
nowhereman nowhereman 14:37 07.11.2013

Re: Neka nema jednosmernih ljubavi!

Jaril
Неки би рекли да је романтизам одавно мртав.


Neki? Koji neki?

Moja malenkost nalazi da je ozloglašeni i prežaljeni romantizam živ, neuporedivo življi od jalovog savremnog post-post-modernizma.






Ali evo, primera radi, šta o romantizmu kaže jedna naša savremenica i spisateljica:

" U tzv. romantičnom prikazivanju sveta ima pre svega uvek nečega napetog i stalno je prisutan antagonizam. Kada nije prisutan antagonizam, onda je u pitanju ironija i večna ambivalencija, odnosno igra, umetnost radi umetnosti. Ali i u takvim delima postoji neko večno načelo koje stoji iza sistema vrednosti koje je postavio autor. Iza njega je lirska opijenost, egzibicionizam, žestina, natčulnost, onostranost, neobuzdanost. I isto tako stalno preispitivanje, sumnja, dinamika, to je isto tipično za tzv. romantičarske pokrete.

(...)

I sada takođe preovladava, ja bih rekla, romantičarski ključ u umetnosti koja vredi, jer je ovo vreme isto tako vreme velike promene. U takvim epohama prisutne su i eshatološke teme, tako je i bilo u srednjem veku, u doba romantizma, početkom dvadesetog veka, opet između dva velika rata itd...

(...)

Klasicizam teži harmoniji, čistoti i uslovno je optimističan, dok je romantizam svestan haosa, ništavila, mraka i neizrecivog... Ja pripadam romantičarskoj tradiciji evropske kulture. Isto tako pripadam uličnom stvaralaštvu koje je nastalo u Engleskoj i Francuskoj između trinaestog i petnaestog veka i na koje su romantičari prvi obratili pažnju. Najbolji izraz tog doba bila je gradska, ulična poezija, koja se kasnije nastavila preko romantičara, dekadenata, nadrealista i simbolista do današnjeg vremena. Ova gradska poezija je nastala kao reakcija na veliku kugu sredinom XIV veka, koja je odnela trećinu zapadnoevropskog stanovništva. Pesnici su tada u različitim registrima opevali "plač Pariza" ili "plač Londona". Prvi je, uslovno rečeno, bio južnjački, vezan za mediteranski mentalitet, skaredan, groteskan, lascivan, lakrdijaški, najpoznatiji predstavnik je Fransoa Vijon; a drugi je bio severnjački, melanholičan i mračan, i njen najbolji predstavnik je predromantičar Vilijam Blejk."

Vreme

Re: Neka nema jednosmernih ljubavi!

Jaril Jaril 05:28 08.11.2013

Re: Neka nema jednosmernih ljubavi!

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
primer

Жестоко.
Jaril Jaril 05:41 08.11.2013

Re: Neka nema jednosmernih ljubavi!

neuporedivo življi od jalovog savremnog post-post-modernizma.

Ову увреду поднећу мушки и само узвратити овим масакром романтичарског клавира (link). Ко би рекао да клавир може бити оволико моћан.

Re: Neka nema jednosmernih ljubavi!

Jaril
Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
primer

Жестоко.


to je prica o ms johnson, kasnije mrs masters, neobicno emancipovanoj zeni koja je 50ih godina u misuriju radila na proucavanju seksa i privlacnosti
bocvena bocvena 10:52 05.11.2013

ova teza mi deluje pomalo

uprošćeno. i romantizovano kad je dobar (uspešan?) seks u pitanju.

Понекад се запитамо зашто су неки људи били део нашег живота сада више нису. Зато што су престали да за нас представљају оно што су представљали до тада. Променио се начин на који их наше несвесно схвата. Или се променио начин на који они нас схватају.


da, i to, ali nikako samo to. ljudi su prvenstveno delatna bića, rastu i razvijaju se, menjaju se , u skadu sa spoljnim podražajima, okolnostima, kulturnim obrascima...taj sredinski faktor, životne faze i izazovi pred kojima se čovek nađe (posao, brak, deca, bolest, roditelji...) u mnogome određuje i partnerski (i prijateljski) odnos.

možda se i namirišemo hormonski i nesvesno tražimo ono što nam nedostaje, ali trajemo prilično svesno i radno.

a seks može biti dobar i bez prepoznavanja i trajanja.
antioksidant antioksidant 11:09 05.11.2013

Re: ova teza mi deluje pomalo

a seks može biti dobar i bez prepoznavanja i trajanja.

i ja tvrdim da (pre)rana ejakulacija nije nuzno katastrofalna stvar
bocvena bocvena 11:12 05.11.2013

Re: ova teza mi deluje pomalo

:))) da napišem kurzivom? nije ovo blog o tešenju.
4krofnica 4krofnica 11:27 05.11.2013

Re: ova teza mi deluje pomalo

možda se i namirišemo hormonski i nesvesno tražimo ono što nam nedostaje


baš tako.

Jarile, gledam tvoje kategorije i setim se E. Fromm-a i njegovog 'Umeća ljubavi' gde u nekom poglavlju ljubav naziva umetnošću. Umetnost u tome što čovek nije programiran da voli (za razliku od životinja gde je naklonost utkana, instinktivna.) nego zahteva skup skilova, istaživačka je i artikuliše ..

(naporno je, mnogo lakše biti foka:)



Jaril Jaril 12:36 05.11.2013

Re: ova teza mi deluje pomalo

боцвена
uprošćeno.

Али признај да ретко о сексу мислиш на овај начин.
a seks može biti dobar i bez prepoznavanja i trajanja.

Без трајања свакако. Без препознавања - још такав чекам.
(Мало интиме: сиш'о тип са фотошопиране насловнице у мој кревет, кад оно некако - ништа. Па схватих да у мени - она да моја форма буде по допадљивим стандарима - не постоји. Гледали филм. )
Jaril Jaril 12:37 05.11.2013

Re: ova teza mi deluje pomalo

ао
i ja tvrdim da (pre)rana ejakulacija nije nuzno katastrofalna stvar

Спречава глуму? (инспајр'д бај николо)
bocvena bocvena 12:38 05.11.2013

Re: ova teza mi deluje pomalo

Гледали филм.

i eto ti ga početak jednog divnog prijateljstva:)
Jaril Jaril 12:38 05.11.2013

Re: ova teza mi deluje pomalo

Umetnost u tome što čovek nije programiran da voli (za razliku od životinja gde je naklonost utkana, instinktivna.) nego zahteva skup skilova, istaživačka je i artikuliše ..

Хвала ти што си ово написала.
(naporno je, mnogo lakše biti foka:)

ее, има си ми још возимо до фоке.
vladimir petrovic vladimir petrovic 21:04 05.11.2013

Re: ova teza mi deluje pomalo

... i eto ti ga početak jednog divnog prijateljstva:)

Priča se da se maleroznom muškarcu događa da mu i nimfomanka kaže: "Hajde da budemo (samo) prijatelji".
marco_de.manccini marco_de.manccini 23:21 05.11.2013

Re: ova teza mi deluje pomalo

(naporno je, mnogo lakše biti foka:)

Galápagos, Kurt Vonnegut
Jaril Jaril 05:41 06.11.2013

Re: ova teza mi deluje pomalo

Priča se da se maleroznim muškarcima događa da im i nimfomanka kaže: "Hajde da budemo (samo) prijatelji".

Ако у овој причи ја нисам малерозни мушкарац, шта сам онда?
expolicajac expolicajac 11:41 05.11.2013

Početak

Ako je početak ovakav, ima nade.
Jaril Jaril 12:21 05.11.2013

Re: Početak

Ako je početak ovakav, ima nade.

Делити себе... од почетка.
mirelarado mirelarado 23:00 05.11.2013

Re: Početak

Jaril
Ako je početak ovakav, ima nade.

Делити себе... од почетка.


С поверењем.
Jaril Jaril 06:31 06.11.2013

Re: Početak

С поверењем.

С поверењем! Кажу да музика подстиче поверење (link).

mirelarado mirelarado 00:22 07.11.2013

Re: Početak

Jaril
С поверењем.

С поверењем! Кажу да музика подстиче поверење (link).



Сагласна. :)


trener92 trener92 20:04 05.11.2013

O onim "stvarima"

Оно што сексуалне односе чини божанским јесте то што су они пут ка упознавању себе.


Do you realize when you and I stand here tonight, every second eleven thousand people proceed to make love?

That took me five second to say that, so that means is another fifty five thousand...

Now I think we should stop this nonsense and enjoy them



Dobar Jaril, dooobar
Jaril Jaril 06:28 06.11.2013

Re: O onim "stvarima"

Do you realize when you and I stand here tonight, every second eleven thousand people proceed to make love?

И како, поред ове чињенице, остати расположен?

За добро јутро.


Dobar Jaril, dooobar

Хвала!
nurudin nurudin 22:34 05.11.2013

...

Јарил, текстови су право освежење на блогу.
Jaril Jaril 05:40 06.11.2013

Re: ...

Јарил, текстови су право освежење на блогу.

Хвала, радује ме да су ти пријали.
st.jepan st.jepan 01:11 06.11.2013

...

Секс је највише очaравајући елемент човековог устројства. Ономе ко је направио секс код човека треба дати награду за надживотно дело.

Ovo je jako!
Pa da, "seks je stvoren (tj. napravljen) da usrećava ljude" (iz b92 rubrike "Život" ).
Jaril Jaril 06:23 06.11.2013

Re: ...

Pa da, "seks je stvoren (tj. napravljen) da usrećava ljude" (iz b92 rubrike "Život" ).

Кад ми рече другар да ми текст звучи као да је за Глорију, нисам био сигуран како то да схватим.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 14:01 06.11.2013

.



vladimir petrovic vladimir petrovic 16:32 06.11.2013

Re: .

BebaOdLonchara


Ti se zezaš, ali me slička koju si okačila podseti da ispričam nešto što je trebalo da ispričam na mom blogu o Margeriti Diras, ali nisam stigao.

Naime, Dirasova, takva kakva je bila - a živela je po svom ćefu, s tim što je imala mnogo ćefova - volela je da priča sve što joj padne na pamet, makar se to puritancima i nije sviđalo.

Tako se jednom (kao već stara žena, u svojim osamdesetim godinama), prisetila svog ranog detinjstva (kada je imala četiri godine) i svog (valjda) prvog seksualnog iskustva sa dečacima, pa je zapisala:

„U to vreme moja majka držala je učenike na stanu, mlade dečake iz Vijetnama i Laosa od dvanaest do trinaest godina. Jedan od njih me je, jedno popodne, pozvao da ga pratim u ‘skrovište’. Ne plašim se, pratim ga u skrovište. To je na obali jezere, između dve drvene zgrade koje je trebalo da budu depandansi vile. Sećam se neke vrste uzanog hodnika između zidova od dasaka. Mesto gubljenja nevinosti u knjjizi bilo je to mesto tu ; mesto kabina na plaži… Sutradan je majka oterala mladog Vijetnamca jer sam smatrala da treba da joj sve ispričam, da joj sve priznam. Uspomena je jasna. Ja sam nešto kao obeščašćena, pošto sam bila dodirnuta. Imala sam četiri godine. On je imao jedanaest i po, još nije bio polno dozreo. Njegov ud je jo bio mek, krotak, kažemi šta treba da radim ; uzimam ga u ruku. On stavlja svoju ruku iznad moje i naše dve ruke ga miluju sve jače. Zatim on prestaje. Nikad nisam zaboravila oblik njegove ruke, mlakost. I lice deteta, zatvorene oči, podignute ka još nedokučivom uživanju, mučenik koji čeka“.

Nekim kritičarima se nije svidelo ovo ispovedanje Dirasove, govorili su da to što piše može da se svidi "samo voajerima među njenim čitaocima", koji se pale na neke škakljive stvarčice iz seksualnosti.

Tako su neki tu njenu osobinu "da sve kaže" uključujući intimnosti iz ranog detinjstva, nazivali preterivanjem:
“Objavljivanjem i ulepšavanjem detalja iz njenog privatnog života u njenim knjigama MD je kurvinski ‘flertovala’ sa samoizmišljenom fiktivnom kreacijom njene legende” (By publishing and embellishing details from her private life in her novels, Duras also whorishly "flirts" with the autofictive creation of her legend).

Ponovo molim domaćina da mi na zameri na ovom trolovanju.
Jaril Jaril 05:49 07.11.2013

Re: .

BebaOdLonchara



Може л' нешто простије за усречавање?
Jaril Jaril 05:51 07.11.2013

Re: .

Ponovo molim domaćina da mi na zameri na ovom trolovanju.

Сад кад је пао други, мора и трећи. Ред је.
Filip2412 Filip2412 18:47 06.11.2013

...

interesantno pisanije, Jarile svaka cast - pravo osvezenje na blogu

samo ne treba zaboraviti da se ljudi stalno menjaju a posebno ako se vi sami menjate - niste zamrznuti u mislima, predrasudama, itd.

ono sto je istina danas o tome kako osecate prema nekome i obratno ne mora biti i sutra

tragicno je (a istovremeno ocaravajuce) sto imamo poriv da tom zaista neverovatnom paketu zaljubljenosti & seksa damo osobinu vecnosti, jebiga to ne ide pa ne ide

sto bi rekli ovi drkadzije budisti (oni su uvek u pravu): samo promena je vecna

Jaril Jaril 21:25 06.11.2013

Re: ...

samo ne treba zaboraviti da se ljudi stalno menjaju

Мислим да је то и разлог што када се осврне на неке љубави, човек помисли: Шта ми би?!

sto bi rekli ovi drkadzije budisti (oni su uvek u pravu (link мој))

samo promena je vecna

И нужна. Другачије је против-биолошко. Када би сталност била могућа.
nteresantno pisanije, Jarile svaka cast - pravo osvezenje na blogu

Хвала ти на лепим речима.
Hansel Hansel 19:34 09.11.2013

...

Када редовно провоцирамо свађу са својим пријатељем, а и даље настављамо пријатељство са том особом, ради се о нашим особинама које желимо да променимо.

Можда некад, код неких. Међутим, како и сâм пишеш, људи су слагалице различитих особина. С неким људима смо пријатељи зато што се у неким стварима слажемо, или смо компатибилни на неком пољу итд. Жељу да некога мењамо можемо имати и ако нам просто смета нека особина. Квари нам слику, можда нам квари функционисање с том особом. Рецимо, та особа често касни. Ми не. И не желимо да она касни. Шта тиме мењамо, тј. шта то хоћемо да променимо код себе ако нећемо да она касни, а ми не каснимо? (Питање је за тебе, с обзиром на цитат.) Ово може да има и други аспект динамике -- рецимо, можда нас код те особе баш привлачи њена нехајност (рецимо, као антипод нашој готово компулсивној тачности, планирању)... али, то је лепо док нас не погоди директно. И, сада, свашта може да буде у том привлачењу супротности, али шта бива кад се привлаче истости (ма какве)? Да ли је то некакав алтернарцизам, да га назовем тако (по угледу на алтерегоизам)? У неком обиму је и разумљив, јер ваљда је ванредна реткост да људи функционишу када су превише различити, осим ако заиста нису хиперразвијене личности (верујем да таквих има, чак мислим да би то требало да буде нормалан циљ сваког човека, па онда не би ту било ничега "хипер"; заправо то би се звало просто: зрелост) -- али опет је тешко ако обе стране нису такве. Можда ће ти бити занимљиво, има нека теорија, о којој читах давно, да хомосексуалност (ако је разлог битан или макар занимљив?) може бити и неки дериват нарцизма (чини ми се да не делује нелогично). Свако има копче за везивање с неким /за неког, неке су по принципу слично-слично, друге различито-различито, а како се оне детерминишу, посебна је тема...

Иначе, врло занимљиво и прецизно срочен текст, ако треба да се изјасним. (Одох да препоручим. )
Jaril Jaril 09:48 10.11.2013

Re: ...

Слажемо се око много чега. Између осталог, да су људи састављени из сложених особина. Због те сложености је важно да када са општих принципа пређемо на појединачне примере, онда треба говорити о аутентичном примеру (постојећих људи). Јер треба размотрити шта су доминантне особине. Ако би кашњење било једина особина за конекцију двоје људи, мислим да ту никаквог дружења не би ни било. Опет, кашњење је чин. Особина би била оно што стоји у позадини тог кашњења. Нпр. ниска способност организације времена, или обичан безобразлук... или, у мом случају, готово правило да 15 минута пре кретања мени падне на памет нека врхунска идеја коју онда морам да запишем...

Слажемо се око суштине. Ја бих волео да мало променимо перспективу... жеља да неког мењамо је жеља да мењамо себе. Када неког мењамо, ми смо исти (по питању жељене промене) као тај неко, само што целу ту драму око мењања, уместо да буде у нама самима, изместимо у нашу околину.

Идеја да у основи сексуалног варијетета лежи неко психичко место јесте занимљива, али углавном неодржива. Зато што се многи психички елементи налазе у свим варијететима, а опет и у једном варијетету се могу наћи различити психички елементи који се могу тумачити као покретачи.
Иначе, врло занимљиво и прецизно срочен текст, ако треба да се изјасним. (Одох да препоручим. )

Хвала и драго ми је да си уживао.
Hansel Hansel 14:26 10.11.2013

Re: ...

драго ми је да си уживао.

То нисам рекао.

Идеја да у основи сексуалног варијетета лежи неко психичко место јесте занимљива, али углавном неодржива. Зато што се многи психички елементи налазе у свим варијететима, а опет и у једном варијетету се могу наћи различити психички елементи који се могу тумачити као покретачи.

Има случајева промене сексуалне оријентације. Мени би то био доказ да је неки психички фактор могао бар код неких да буде битан. Да не улазимо сада у шире и дубље анализе.

Слажемо се око суштине. Ја бих волео да мало променимо перспективу... жеља да неког мењамо је жеља да мењамо себе.

То је твоје виђење коме нисам оспорио тачност, само сам оспорио искључивост те тачности -- мислим да је врло често заступљена потреба да један партнер асимилује другог партнера само због жеље да има контролу.

Ако би кашњење било једина особина за конекцију двоје људи, мислим да ту никаквог дружења не би ни било. Опет, кашњење је чин. Особина би била оно што стоји у позадини тог кашњења.

Наравно, мени је то пало на памет као пример, а константно кашњење упућује на неку особину или неки други разлог. Што се тиче овога:
у мом случају, готово правило да 15 минута пре кретања мени падне на памет нека врхунска идеја коју онда морам да запишем...

то је само изговор , можеш идеју да снимиш у ходу, на телефон на пример, ако немаш диктафон. Па запиши кад се вратиш.
Jaril Jaril 06:03 11.11.2013

Re: ...

Има случајева промене сексуалне оријентације.

У хомофобним срединама постоје хомосексуалци који би радо да своју сексуалност промене. (link) Доказанa средства за тако нешто су непостојећа, а сви евентуални резултати непотврђени. Оно зашто је нарочито лоше овакве тврдње око промене сексуалне оријентације олако излагати је то што се оне - играју са нечијом надом.
мислим да је врло често заступљена потреба да један партнер асимилује другог партнера само због жеље да има контролу

Зашто жели да има контролу и зашто баш над том особом?
можеш идеју да снимиш у ходу, на телефон на пример, ако немаш диктафон

То је већ друга идеја која треба да се пробије. Радим на нечем великом. Касним, и тачка.

ПС:
То нисам рекао.

Однекуд умем да препознам кад мушко ужива.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana