Eksperimenti u blogovanju| Zdravlje

Fašizam može biti zdrav

milos_secujski RSS / 31.10.2013. u 20:54

 

 

Blic
Blic

Pun sam snage. Pucam od snage i energije. Jutros sam se probudio samo sa jednom jedinom mišlju  - kako je potrošiti?

Ovaj ponedeljak komšijska mašina nije igrala kolo po kupatilu. I počeli su da se svađaju tek od osam časova ujutru. Od osam do devet sam dremao. Ležao u zgužanom krevetu kao neki morž. Lenja morska krava. Tek od devet je poletela jedna vaza ili flaša. On joj je vratio gađajući je nekim lakim a tupim predmetom. Nisam mogao da prepoznam predmet o kom se radi. Možda je cipela bila upitanju. Urlali su i režali, gađali se psovkama i uvredama. Kezili su svoje čeljusti sa kojih je kapala sluz. Nakostrešili su se i izbacili kandže, spremni za napad. Ispod tih noktiju još uvek se nalazi epitel od nekog seksa od pre dobrih dvadeset godina. Kao i koža, vlasi kose i krv od najskorije tuče. To je jedan ožiljni brak.

Naučio sam da živim sa tim cirkusom iznad glave. Nije mi jasno samo kako oni uspevaju konstantno da podižu svoj prag tolerancije. Jer, ipak, i dalje žive zajedno.

 Digao sam ruke i od policije. Dolazili su nekoliko puta po mom pozivu. Kako bi im zakucali na vrata oni bi se pravili ludi. Izduživali bi svoja lica u upitne grimase. Imali su bambi oči, pomalo suzne. Oboje bi se pojavili na vratima, staloženi i mirni poput kakvih asketa. Zagrljeni. Nije isključeno da su iza leđa, van domašaja pandurskih očiju, zabijali jedno drugom nokte do pršljenova. Možda odatle te suzne, čedne oči.

Ja sam ispadao histerik koji zajebava policiju. Nezaposlen i dokon koji maltretira svoje komšije.

Mora da je upitanju promena vremena, pomislio sam, pa su sa užasom svoje svakodnevnice počeli nešto kasnije. I bio sam u pravu. Podigao sam roletnu i sunce je uletelo u sobu. Prethodni dani bili su kišni, tmurni i tokom čitavog dana je vladao neki polumrak. Morao si da upališ svetlo koliko su oblaci mračili.

Oprao sam zube, umio se, obukao i otišao po hleb. Prodavnica je nepunih pedeset metara kada se seče kroz parkić. Kvart je zahvaljujući tom gustom parku prijatno mesto. U suprotnom, bio bi pusta betončina koja dere kolena pri padu na malom fudbalu.

Sišao sam ispred zgrade i ugledao jednu novinu. Mojoj sreći nije bilo kraja. Neko je postavio sprave za vežbanje. Baš tu u parkiću, gde se okuplja gomila mladih. Budući da su neki izbori u toku nije me čudilo. Ali kraljevsko plava boja tih sprava me je oduševila. Stojala je i neka tabla. Kratkovid sam i nisam odmah mogao da vidim šta je na njoj napisano. Prilazeći, jasno sam video neki belo-crveni grb. Na njemu je osušena orlušina. Kao da razapet gladuje danima. Perije mu se proredilo i otpada, a čeljust kao da moli za vodom. Jezik je ispao iz tog kljuna, dehidriran. I sve to na crvenom krstu. Pomislio bi čovek da se podsmevaju Isusu. Okačili su ptičurinu, prikovali je za grb i tablu, a iznad nje napisali: Telo sledi duh; sport, zdravlje, nacionalizam. Vid mi je očajan pa sam pročitao – telo sledi njuh. Ili sam po navici preletao tekst koji čitam. Pročitao sam zatim umesto – nacionalizam, „mačoizam“. A zatim i „metroseksualizam“. O ne, pomislio sam. Sada će se ovde okupljati oni muškarci koji čupaju obrve i briju noge.

U svakom slučaju, eto načina na koji ću iscediti ovo viška energije. Neke sprave su idealne za seks. Kose su i podupiru leđa.

A ispod svega toga, na tabli je stojao broj 1389. Pretpostavljao sam da je to neki redni broj. Broj pod kojim su zavedene ove sprave. Čoveče, rekao sam glasno, pa ovo zdravlje se širi kao zaraza ako su uspeli već toliko da ih postave. Kao onaj H1N1 grip koji je pokosio pola Azije. Sva sreća, pomislio sam, da se radi ipak o nečem drugom. Pozitivnom. O nečemu što ima za cilj da okupi, ujedini i osnaži. Plus, nesumnjivo, tu je i ideja nacionalizma. Pa piše na tabli. Sve to ide u paketu – ideja jedinstva i čistote. Valjda to to znači, ne znam. Pogledaću na netu kada se vratim iz prodavnice.

Uskoro će svi mladi biti i jaki. Da ne kažem, vojno sposobni. Već sam negde u gradu video ovakvo vežbalište. Pucaju od snage, kao i ja. Isto su ošišani, iste majice i trenerice nose, isto govore, isto gestikuliraju, isto klimaju glavama. Slažu se u svakom segmentu. Izgledaju kao da vlada harmonija, disciplina, bratstvo i jedinstvo. Do krvi. Izgledaju kao da ne bi ni primili u svoje bratstvo nekog sa drugom bojom majice.

Svi su ozbiljni i namršteni, uporni i predani radu. Izgledaju kao da im ništa i niko ne može stati na put. Onda sam se zapitao: šta bi se desilo da im neko ipak stane na put?

Čini mi se da su se dogovarali kako će izgledati njihov pozdrav. Uvežbavali su ga. Nešto kao udarac pesnicom u grudi pa pokazivanje prstom ka nebu. Nisam siguran. Bio sam u autobusu i on se na toj stanici kratko zadržao. Video sam samo da su u jednom trenutku stali u liniju. Ponovili su taj pozdrav precizno. Kao jedan. Već posle osmog ili devetog puta.

Andrej Fajgelj, moj drug iz detinjstva, mi je prepričavao kasnije šta to znači, ali ni on nije bio siguran. Nešto kao – srce i nebo ili otpozdrav nebeskom, od srca... Ni ja nisam siguran. Andrej mi je spomenuo i tog lika Mišu Vacića. Ime mi nije zvučalo poznato. Kroz osmeh mi je rekao da je on taj koji brine o duhovnom i fizičkom zdravlju vežbača. Inače Andrej Fajgelj je uvek bio za „zlatnu sredinu“. Da se uspostavi balans i da sve strane budu zadovoljne, govorio je. Važno je da se vežba. Zdravlje je u pitanju. A te table će ionako neko iškrabati. Roditelji će svakako biti zadovoljni da su im deca zdrava, prava i da ne daju na sebe. Jer kako ono kažu – svoje ne dam, tuđe neću.

Svi su oni iz dobrih porodica da bi neko mogao da ih mota i zavlači tamo nekim tablama.

 

Krenuo sam po hleb a ostao na spravama. Nije bilo nikog. Počeo sam da radim propadanje. Moja omiljena vežba. Jača ceo rameni pojas. Pazim na disanje i pokrete i radim spuštanje i podizanje za dve do tri sekunde. Standardno.

Mogu da ih uradim beskonačno. Krenem i izgubim pojam o vremenu. Imam osećaj da mi je telo lako kao pero, a ruke kao da ne podižu gotovo nikakav teret. Međutim, postoji jedan problem. Nakon nekog vremena počinjem da haluciniram. Priviđaju mi se stvari. Stvari počinju da menjaju oblik, uvijaju se, menjaju boju; glave su troduplo veće ili male kao čiode. Drveće oživljava, a ljudi se pretvaraju u predmete.

Neko mi je rekao da je to zbog toga što dehidriram. Da treba napraviti pauzu i popiti vode. Obično me mrzi.

Radim već deset minuta. 10minx60sec=600/2=300. Uradio sam već tri stotine propadanja i sve je OK.

Bio sam u beloj majici, ali sve majice u kojima spavam su bele. Kada idem po hleb ne presvlačim je. Mrzi me.

Uskoro je došao na sprave i Fajgelj. On je bio u zelenoj majici. Neka reklamna za pivo. Jeo je jabuku i mljackao. Glasno. To me nije dekoncentrisalo. Fajgelj je srednjeg rasta i duže, plave, kovrdžave kose. Podsećao me je sa tom jabukom na Adama. Znao sam da nešto nije bilo u redu čim su njegove kovrdže počele da palacaju jezikom. Svaka lokna postala je mala srebrnkasta belouška. Najedanput je imao zmijsko leglo na glavi. Jedna kao da ga je konstantno ujedala za vrat. On nije reagovao. Počeo je da radi zgibove kao besan.

Znao sam da su haludže počele. Nije mi se prekidalo i nisam bio žedan. Jedna zmija mi se čak i obratila. Nisam mogao da verujem da čujem glas Aleksandra Vulina. „Zalažu se za pišanje po meni. Njih tri hiljade na fejsbuku.“ Nisam umeo da protumačim ovo. Nastavio sam sa propadanjem.

„Adame“, upitao sam Fajgelja, „gde ti je Steva?“ On je samo odgovorio da ne zna. Mi o vuku. Steva Jovanović pojavio se niotkuda. Isto tako ćutljiv i spreman za vežbu kao i Fajgelj. Radio je trbušnjake.

Pumpali smo dobra tri sata bez prestanka. Izračunao sam da sam do sada uradio 5400 propadanja. Bez ikakvog problema.

 

Uskoro su počeli da se okupljaju neki momci. Pogledao sam malo bolje i svi su na belim majicama imali tu olinjalu i atrofiranu ptičurinu. Identičnu onoj razapetoj na crvenom krstu. I ajd što me halucinacije šljakaju, nego što je i sluh počeo da se igra sa mojom psihom. Najedanput sam čuo kako te bele ptice pevaju. „Brate, brate, brate, brate, brate, brate, brate, brate, brate, brate, znači, znači, znači, znači, znači, znači, znači, razumeš, razumeš, razumeš, razumeš, razumeš, razumeš, razumeš.......“

Svi su razumeli, svi su klimali glavama, svi su otpozdravljali, svi su se smeškali. Ništa ih nisam razumeo, nastavio sam da radim.

 

„To je taj“, dobacio mi je Fajgelj.

„Ko?“, upitao sam.

„Miša Vacić“

 

Predamnom se pojavila omalena, dežmekasta prilika, tihog glasa i retke kose. Bio je bled. Onoliko bled koliko su mu oči bile crvene i suzne. „Kako ide Srbine?“, upitao me je nekim tunjavim glasom. Samo sam ga pogedao, a on je nastavio: „mi danas otvaramo ovu teretanu...“ Duboko je uvukao dim, a džoint se zacrveneo. Oči su mu izgledale još umornije. Ptičurine su pevale k’o pokvarena ploča, a Mišine oči su se topile. U jednom trenutku su se izlile kao dva žumanca. Čovek-jaje pomislio sam. Mekan, sluzav, ljigav. Nešto je pokušavao da mi kaže, ali bezuspešno. Umesto reči iz usta se širio odor. Miris vodonik-sulfida. Povraćalo mi se na njegovo otvaranje usta. Okrenuo sam glavu, ali se i dalje osećao smrad. Bio je tu.

Izgubio je ravnotežu i oslonio se na spravu na kojoj radim. Ostao je sluzav trag.

Onda se naprasno vratio u normalu. Oči, obrve, usta, zubi, ruke, noge, telo. Sve je bilo na svom mestu. Uhvatio sam mu samo poslednju rečenicu: „najverovatnije da će na otvaranje doći i Dačić.“

Nisam imao pojma ko je to. Sećam se samo da je Steva govorio da je to osoba koje se treba kloniti. Neko u čijem prisustvu ne bi smeli da te vide. Jer treba, kako je rekao, ostati čist pred unucima. On predstavlja sve ono najgore po jedno društvo. Hrani se mladim ljudima.

Isto, ili slično, je govorio za nekog Vojislava Koštunicu. „Perverznjak sa gomilom morskih prasića oko sebe, koji voli da ubija golubove s vazdušnom puškom.“ Steva je kipteo od besa kada je govorio o njima. Nisam razumeo tu Stevinu mržnju. Pitao sam se da li je ovaj zapravo zaslužuje ili Steva samo preteruje?

 

„Vidim... punom parom...“, mucao je Miša, „...i ti i tvoj drug. Kako se on zove?“

„Andrej Fajgelj“, rekao sam kratko.

„Mađar...ovaj, Fajgelj, kažeš?“

 

Nije prošlo dvadeset minuta, pojavio se jedan jako poznat lik. Uredno očešljane kose (koju tera u desno) i još urednije podšišane brade. Ima dobru bradu, pomislio sam. Svakako bolju od moje. Svaki pop bi mu pozavideo. Čak i onaj što je obljubljivao decu. Nikako nisam mogao da mu se setim imena. Tako kada ne mogu da se setim imena, u stanju sam da samo o tome mislim. Satima. Čak nekada ne mogu da zaspim dok se ne setim nečijeg imena ili nadimka. Čiča-gliša, čiča-gliša, motalo mi se po glavi iz nekog razloga.

Motao se oko sprava (oko Fajgelja, da budem precizniji) i mogao sam da primetim kako je besprekorno obučen. Neko bi pomislio da je peder (što bi rekao onaj Azdejković). Tada sam se setio te Peđine fotografije na fejsu. Taj ludak, Peđa, pomislio sam smejući se. Taj trn u oku koji bode i žulja toliko njih. Pomislio sam da bi i ovaj bradati vrlo rado ubo Fajgeja. Tako je izgledalo.

Glišić!, viknuo sam čim sam se setio. Čovek se trgnuo kao da mu prekidam neku perverznu maštariju. Nije skidao pogled sa Fajgelja.

 

„Zdravo, brate...zdravo“, progutao je pljuvačku. Izgledao je nesigurno, obuzela ga je neka strepnja. Kao kada se momak budi pored devojke ne znajući da li je pričao u snu. Svašta bi mogao da se izleti. San zna da sjebe svaku tajnu. Tako je i Glišić gledao u mene i u hor belih majica iza mene. Čekajući da vidi da li se u tom daydreaming-u izleteo. Da li je stenjao, uzdisao, tepao ili „bodrio“ Fajgelja. Grlo mu je bilo suvo, bio je preplašen. Psihijatar mu je ionako govorio nešto mutno. Da je heteroseksualac sa povremenim smetnjama. Kada ga je ovaj pitao da mu pojasni, šrink se zamislio. Bio mu je potreban najjednostavniji primer.

„Vidiš“, rekao je Glišićev psihijatar, „ti si kao televizor u toku oluje. Sve je u redu, slika je oštra, ali na trenutke se pojavljuje sneg.“ Voliš pi*ku, al’ voliš i qrac. I zato toliko mrziš LGBT-ovce, jer te taj sneg zbunjuje. A čovek koji ne zna da li će levo ili desno ponekad pobesni. Frustriran je. Ipak je prećutao tako definisanu teoriju.

Nakon par trenutaka Glišić je shvatio da je tajna sigurna. Pohranjena je. Njegovu želju za anusom niko nije otkrio. Odahnuo je. Duboko je udahnuo, ponovo stavljajući namrštenu masku na lice. Prišao je Fajgelju.

 

„Kako ide? Pumpaš, a?“ Fajgelj je neumorno radio zgibove. Kada bi hteo da odmori (jer on ipak nije ja) raširio bi ruke i ostao bi da visi. Kao da je raščerečen. Iz daljine bi to podsećalo na raspeće. Pa čak i iz blizine. Bio je bez majice (skinuo je u međuvremenu) i rebra su mu se jasno ocrtavala. Bio je mršav. Kada bi ga zaboleo vrat od tolikog napora, glava bi mu klonula. Odmarao je trapezijuse.

Zatim mu je prišao. Pipao mu je ramena, biceps brahi i triceps suru, a zatim ga je potapšao po leđima. „Baš si tvrd“, prokomentarisao je, „mislio sam reći čvrst.“

Znao sam da nešto opasno nije u redu jer sam posle toliko sati propadanja prestao da haluciniram. Sve je bilo u najboljem redu. Drvo je drvo, trava je zelena, a nebo je plavo. Nakon ravno pet sati i 9000 ponavljanja Glišića sam video bistrim očima. Onakav kakav jeste. Bez i jedne jedine promene i anomalije.

Zaustavio sam se, zatvorio oči i duboko udahnuo. Spustio sam noge na zemlju. Otvorio sam oči i nikoga nije bilo pored mene. Izgleda, pomislio sam, da je to sve bila jedna velika halucinacija.

Krenuo sam ka prodavnici po hleb. Osvrtao sam se, gledajući u tu teretanu na otvorenom. Nešto tu ne štima, pomislio sam.

 

 

Svaka sličnost sa likovima i događajima iz realnog života je slučajna. Imena i događaji su izmišljeni. Niko ne može da radi pet sati bez prestanka propadanje.

 

 

 

 

Atačmenti



Komentari (64)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

cikaron cikaron 21:40 31.10.2013

lep potez...

...mislim da nije bitno ko je to uradio.
Ako neko radi nesto sto je u opstem interesu nije vazno da li se zove 1389, LDP, SRS, DVERI ili helsinski odbor.
1389 jeste kretenska organizacija ali ispade da i oni mogu da ucine nesto korisno

A ako se nekome to ne dopada, neka te sprave ne koristi.

P.S.
Juce su navijaci zvwezde napravili dosada najvecu akciju dobrovoljnog davanja krvi u istoriji nase zemlje.......... Da li treba da ih pljujemo zbog toga?


http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2013&mm=10&dd=30&nav_id=771400

]
uros_vozdovac uros_vozdovac 21:47 31.10.2013

Re: lep potez...

P.S.
Juce su navijaci zvwezde napravili dosada najvecu akciju dobrovoljnog davanja krvi u istoriji nase zemlje.......... Da li treba da ih pljujemo zbog toga?


Ma ne treba nego da popravim link
Klik
Nacionalizam, teretana, ma idi idila. Ima li kladionica blizu sa zgodnim mestom da staneš na sred ulice golfom, pa da bude ljudima srce na mestu?
milos_secujski milos_secujski 21:51 31.10.2013

Re: lep potez...

uros_vozdovac
P.S.
Juce su navijaci zvwezde napravili dosada najvecu akciju dobrovoljnog davanja krvi u istoriji nase zemlje.......... Da li treba da ih pljujemo zbog toga?


Ma ne treba nego da popravim link
Klik
Nacionalizam, teretana, ma idi idila. Ima li kladionica blizu sa zgodnim mestom da staneš na sred ulice golfom, pa da bude ljudima srce na mestu?

Nekako lako povezujem navijače i krv
cikaron cikaron 21:52 31.10.2013

Re: lep potez...

milos_secujski
uros_vozdovac
P.S.
Juce su navijaci zvwezde napravili dosada najvecu akciju dobrovoljnog davanja krvi u istoriji nase zemlje.......... Da li treba da ih pljujemo zbog toga?


Ma ne treba nego da popravim link
Klik
Nacionalizam, teretana, ma idi idila. Ima li kladionica blizu sa zgodnim mestom da staneš na sred ulice golfom, pa da bude ljudima srce na mestu?

Nekako lako povezujem navijače i krv

Eto vidis sta su ti predrasude.........
a da pohvalis pleminit potez ti ne pada na pamet?
cikaron cikaron 21:53 31.10.2013

Re: lep potez...

uros_vozdovac
P.S.
Juce su navijaci zvwezde napravili dosada najvecu akciju dobrovoljnog davanja krvi u istoriji nase zemlje.......... Da li treba da ih pljujemo zbog toga?


Ma ne treba nego da popravim link
Klik
Nacionalizam, teretana, ma idi idila. Ima li kladionica blizu sa zgodnim mestom da staneš na sred ulice golfom, pa da bude ljudima srce na mestu?

da znas da ima kladionica.
Vrata do vrata sa opstinskim odborom LDP-a....pored predstavnistva fidelinke.

verovatno se Ceda tu nabildovao za osvajanje kojekakvih ponora i vrleti?
uros_vozdovac uros_vozdovac 22:00 31.10.2013

Re: lep potez...

cikaron
uros_vozdovac
P.S.
Juce su navijaci zvwezde napravili dosada najvecu akciju dobrovoljnog davanja krvi u istoriji nase zemlje.......... Da li treba da ih pljujemo zbog toga?


Ma ne treba nego da popravim link
Klik
Nacionalizam, teretana, ma idi idila. Ima li kladionica blizu sa zgodnim mestom da staneš na sred ulice golfom, pa da bude ljudima srce na mestu?

da znas da ima kladionica.
Vrata do vrata sa opstinskim odborom LDP-a....pored predstavnistva fidelinke.

verovatno se Ceda tu nabildovao za osvajanje kojekakvih ponora i vrleti?

Sve kapiram ali odakle Fidelinki predstavništvo?
cikaron cikaron 22:02 31.10.2013

Re: lep potez...

uros_vozdovac
cikaron
uros_vozdovac
P.S.
Juce su navijaci zvwezde napravili dosada najvecu akciju dobrovoljnog davanja krvi u istoriji nase zemlje.......... Da li treba da ih pljujemo zbog toga?


Ma ne treba nego da popravim link
Klik
Nacionalizam, teretana, ma idi idila. Ima li kladionica blizu sa zgodnim mestom da staneš na sred ulice golfom, pa da bude ljudima srce na mestu?

da znas da ima kladionica.
Vrata do vrata sa opstinskim odborom LDP-a....pored predstavnistva fidelinke.

verovatno se Ceda tu nabildovao za osvajanje kojekakvih ponora i vrleti?

Sve kapiram ali odakle Fidelinki predstavništvo?


Ostalo iz doba OUR-a
Goran Vučković Goran Vučković 23:01 31.10.2013

Re: lep potez...

.
Juce su navijaci zvwezde napravili dosada najvecu akciju dobrovoljnog davanja krvi u istoriji nase zemlje.......... Da li treba da ih pljujemo zbog toga?

E vidiš to je super, zaista. A za ovu teretanu sam ja isto rekao da je super stvar, dok nisam malo proguglao... u najkraćem, politička stranka koja se kandidovala za lokalne izbore za odbornike se preporučuje biračima na opštini Voždovac... divljom gradnjom.

Paj' to: predizborno Potemkinovo selo, a divlja gradnja - pa ko ne bi glasao za njih - može li bolja preporuka za odbornika nego da mu je glavni adut u predizbornoj kampanji kršenje urbanističkih propisa?

Imam na FB jednu školsku koja je u SDP i propagira SDP ekipu sa Voždovca, pa sam pokušao da iskamčim bar neku divlju česmicu... al' je bila srca kamenoga, ni divlju klupicu nije htela da obeća. Eto očiglednog dokaza da je SNP 1389 u velikoj prednosti u predizbornoj kampanji

JKP “Zelenilo Beograd” podnelo je prijavu protiv SNP “1389” zbog uzurpacije zelene površine na Konjarniku gde su postavili teretanu na otvorenom.

vest
Sepulturero Sepulturero 11:12 01.11.2013

Re: lep potez...

Goran Vučković
.
Juce su navijaci zvwezde napravili dosada najvecu akciju dobrovoljnog davanja krvi u istoriji nase zemlje.......... Da li treba da ih pljujemo zbog toga?

E vidiš to je super, zaista. A za ovu teretanu sam ja isto rekao da je super stvar, dok nisam malo proguglao... u najkraćem, politička stranka koja se kandidovala za lokalne izbore za odbornike se preporučuje biračima na opštini Voždovac... divljom gradnjom.

Paj' to: predizborno Potemkinovo selo, a divlja gradnja - pa ko ne bi glasao za njih - može li bolja preporuka za odbornika nego da mu je glavni adut u predizbornoj kampanji kršenje urbanističkih propisa?

Imam na FB jednu školsku koja je u SDP i propagira SDP ekipu sa Voždovca, pa sam pokušao da iskamčim bar neku divlju česmicu... al' je bila srca kamenoga, ni divlju klupicu nije htela da obeća. Eto očiglednog dokaza da je SNP 1389 u velikoj prednosti u predizbornoj kampanji

JKP “Zelenilo Beograd” podnelo je prijavu protiv SNP “1389” zbog uzurpacije zelene površine na Konjarniku gde su postavili teretanu na otvorenom.

vest


Да не претерујемо мало? Неколико справа за вежбање = дивља градња! У Србији преко 700.000 дивљих градњи, кућа и кућерина, па ником ништа. Сигуран сам да их и на општини Вождовац има бар 1000 али општинарима баш ова смета.
Goran Vučković Goran Vučković 11:44 01.11.2013

Re: lep potez...

Да не претерујемо мало? Неколико справа за вежбање = дивља градња! У Србији преко 700.000 дивљих градњи, кућа и кућерина, па ником ништа. Сигуран сам да их и на општини Вождовац има бар 1000 али општинарима баш ова смета.

Da ne čitamo malo pogrešno šta piše?

Neko ko se kandiduje za odbornika valjda treba za početak da zna kako se u gradu gradi - ono kao urbanizam i te bezvezarije. Da se ne preporučuje za mesto odbornika kršenjem zakona.

To što u Srbiji ima preko 700.000 divljih gradnji ne znači da predizborna kampanja treba da sadrži divlje gradnje kao dokaz da su budući odbornici zainteresovani za zajednički interes. Ima toliko drugih načina da se pokaže pozitivna akcija - evo ovaj primer navijača i davanja krvi, na primer - pa čišćenje zelenih površina - toliko toga bez potrebe za "uzurpacijom zelenih površina" (da se izrazim kvalifikacijom JKP Zelenila Beograd) da se postavi predizborna stranačka reklama uz to.
hajkula1 hajkula1 16:10 01.11.2013

Re: lep potez...




navijača i davanja krvi,




http://www.youtube.com/watch?v=TiaCDaK7JZ8‎
irvas92 irvas92 14:41 04.11.2013

Re: lep potez...

genijalno. mora da je sa navijacima isao i kosta cavoski. cisto da vidi da li su sva krvna zrnca na broju
Goran Vučković Goran Vučković 15:49 04.11.2013

Re: lep potez...

genijalno. mora da je sa navijacima isao i kosta cavoski. cisto da vidi da li su sva krvna zrnca na broju

Možeš da se sprdaš sa tim koliko hoćeš, ali to je vrlo, vrlo lep gest.
cikaron cikaron 21:58 31.10.2013

P.S.

Geslo
"Telo sledi duh
Sport - zdravlje - nacionalizam"

Mi zvuci podjednako debilno kao i npr
"inicijativa mladih za ljudska prava"
ili nesto slicno
Jaril Jaril 22:25 31.10.2013

Re: P.S.

"Telo sledi duh
Sport - zdravlje - nacionalizam"
Mi zvuci podjednako debilno

И суштински је нетачно. Зато има малу снагу.

Национализам је производ нагона за опстанком. То је начин испољавања нагона за опстанком који је погрешан, јер уводи могућност да и националисту угрожава други националиста по истом основу. То је свет вечитог страха. И национализам од људи прави суштински јако уплашене и несрећне људе.

Када се нагон за опстанком празни под интервенцијом духа, онда је резултат осећај Целине (оне Целине о којој је Пекић писао).
8c_competizione 8c_competizione 16:59 02.11.2013

Re: P.S.

Geslo
"Telo sledi duh
Sport - zdravlje - nacionalizam"


i ovi su se bavili predano omladinom i zdravljem duha i tela



problem je sto sve uvek zavrsi ovako



taube taube 23:26 31.10.2013

,,

odlican tekst. bravo. uzivala sam citajuci. ovo nije blog ovo je prava pravcata knjizevnost!
moje divljenje i naklon.
nesto me podsetilo na dobricu cosica koji je u toku ratova 90-ih uvek kada bi nekog ranjenika doterali u bg pitao - a jel srbin? u smislu, dal ga treba leciti hitno ili malo kasnije? evo i sada gdin. glisic potmulo gleda u nekog za koga sumnja da je madjar. glupi nacionalizam i jos gluplji strah.

vezbajte i dalje, i telo a i knjizevnost, imate oba talenta.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:30 31.10.2013

Re: ,,

nesto me podsetilo na dobricu cosica koji je u toku ratova 90-ih uvek kada bi nekog ranjenika doterali u bg pitao - a jel srbin? u smislu, dal ga treba leciti hitno ili malo kasnije?


A Dobrica Ćosić je stajao na kapiji, lično kontrolisao dolazak ranjenih i određivao im termine za lečenje?
krkar krkar 23:47 31.10.2013

Re: ,,

A Dobrica Ćosić je stajao na kapiji, lično kontrolisao dolazak ranjenih i određivao im termine za lečenje?


Sedeo je, ipak je on stariji čovek
hoochie coochie man hoochie coochie man 00:14 01.11.2013

Re: ,,

Sedeo je, ipak je on stariji čovek


Da mu nije promakao koji onda?
Mislim odgovoran je to posao da bi se sa zadnjice radio.
taube taube 23:26 31.10.2013

,,

odlican tekst. bravo. uzivala sam citajuci. ovo nije blog ovo je prava pravcata knjizevnost!
moje divljenje i naklon.
nesto me podsetilo na dobricu cosica koji je u toku ratova 90-ih uvek kada bi nekog ranjenika doterali u bg pitao - a jel srbin? u smislu, dal ga treba leciti hitno ili malo kasnije? evo i sada gdin. glisic potmulo gleda u nekog za koga sumnja da je madjar. glupi nacionalizam i jos gluplji strah.

vezbajte i dalje, i telo a i knjizevnost, imate oba talenta.
bubamarac bubamarac 10:03 01.11.2013

Re: ,,

nesto me podsetilo na dobricu cosica koji je u toku ratova 90-ih uvek kada bi nekog ranjenika doterali u bg pitao - a jel srbin? u smislu, dal ga treba leciti hitno ili malo kasnije?

Dobro je. Ja mislio u smislu jel ga treba lijeciti hitno il klati polako.
Frau Taube u punom sjaju.


predatortz predatortz 10:08 01.11.2013

Re: ,,

nesto me podsetilo na dobricu cosica koji je u toku ratova 90-ih uvek kada bi nekog ranjenika doterali u bg pitao - a jel srbin? u smislu, dal ga treba leciti hitno ili malo kasnije


Da, Dobrica je lično odlučivao o tretmanu svakog ranjenika. Često im je skidao i gaće da vidi jesu li sunećeni, sve sa ciljem da se ne provuče neki njihov...

Kako ljudi mogu da veruju u ove gluposti ?!
milos_secujski milos_secujski 11:46 01.11.2013

Re: ,,

taube
odlican tekst. bravo. uzivala sam citajuci. ovo nije blog ovo je prava pravcata knjizevnost!
moje divljenje i naklon.
nesto me podsetilo na dobricu cosica koji je u toku ratova 90-ih uvek kada bi nekog ranjenika doterali u bg pitao - a jel srbin? u smislu, dal ga treba leciti hitno ili malo kasnije? evo i sada gdin. glisic potmulo gleda u nekog za koga sumnja da je madjar. glupi nacionalizam i jos gluplji strah.

vezbajte i dalje, i telo a i knjizevnost, imate oba talenta.

Hvala lepo, drago mi je da Vam se svidelo
alselone alselone 12:01 01.11.2013

Re: ,,

nesto me podsetilo na dobricu cosica koji je u toku ratova 90-ih uvek kada bi nekog ranjenika doterali u bg pitao - a jel srbin?



taube taube 22:28 01.11.2013

Re: ,,

milos_secujski

taubeodlican tekst. bravo. uzivala sam citajuci. ovo nije blog ovo je prava pravcata knjizevnost!moje divljenje i naklon.nesto me podsetilo na dobricu cosica koji je u toku ratova 90-ih uvek kada bi nekog ranjenika doterali u bg pitao - a jel srbin? u smislu, dal ga treba leciti hitno ili malo kasnije? evo i sada gdin. glisic potmulo gleda u nekog za koga sumnja da je madjar. glupi nacionalizam i jos gluplji strah. vezbajte i dalje, i telo a i knjizevnost, imate oba talenta. Hvala lepo, drago mi je da Vam se svidelo

Da, svideo mi se. Sjajna imaginacija. Pisete lako, i smisaono. A najvise mi se svidelo poigravanje licnostima i vremenom. Ja bih jos na kraju dodala i dolazak Karadjordja koji ih radosno ozdravi novim pozdravom i kaze :" kojekude braco, alal vam vera, turci se spremaju nas, treba nam mnogo bas takvih momaka ". A Glisic ushicen osmisli i novi 1389 ples - trupkanje nogama kao da se gazi neprijatelj na pr. turci ili bilo ko drugi za koga je umislio da mu je neprijatelj. I tako, uz ucenje gazenja kao plesa ostaju zauvek u nacionalistickom strahu! Nazadnost. Nazadnost! I hiljadu puta nazadnost kao rec koja opisuje 1389, Dveri i sve ostale.

Moji oponenti, navalite,,
tyson tyson 11:24 02.11.2013

Re: ,,

Ja bih jos na kraju dodala i dolazak Karadjordja koji ih radosno ozdravi novim pozdravom i kaze :" kojekude braco, alal vam vera, turci se spremaju nas, treba nam mnogo bas takvih momaka ". A Glisic ushicen osmisli i novi 1389 ples - trupkanje nogama kao da se gazi neprijatelj na pr. turci ili bilo ko drugi za koga je umislio da mu je neprijatelj. I tako, uz ucenje gazenja kao plesa ostaju zauvek u nacionalistickom strahu!

Odlična ideja! Zapanjujuće je koliko su kompatibilni tvoj, i um autora bloga.

Zašto ne bi napisala nastavak skaske; siguran sam da bi ti domaćin rado ustupio prostor za objavljivanje, na radost čitalaca i na opštu korist šire društvene zajednice.


predatortz predatortz 10:06 01.11.2013

Slušaj domaćine...

Fašizam ne može biti zdrav.
Ali, vidim da nisi načisto sa nekim pojmovima. Nije svaki nacionalizam fašizam. Fašizam je, između ostalog, isključivost prema drugom, drugačijem...
Tih elemenata ima u skoro svakom tekstu koji ti ovde objaviš. Ovi su crni, sve što urade to je naopako. Ovi su ok, sve što kažu ili urade je savremeno, tolerantno, moderno...

Mlad si čovek, ali mislim da je već vreme da počneš da uočavaš nijanse i razmišljaš analitički.

kukusigameni kukusigameni 10:19 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

predatortz
Nije svaki nacionalizam fašizam.

Nije.
predatortz
isključivost prema drugom, drugačijem...

predatortz
Ovi su crni, sve što urade to je naopako. Ovi su ok, sve što kažu ili urade je savremeno, tolerantno, moderno...


Idi i probaj da diskutuješ ovako na nekom njihovom sajtu ili forumu, pa se vrati i reci gde je isključivost.

A tekst je predugačak, bez prave potrebe. Kao i to poigravanje sa imenima i događajima. Malo je oće kaki neće kaki.
predatortz predatortz 10:22 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

Idi i probaj da diskutuješ ovako na nekom njihovom sajtu ili forumu, pa se vrati i reci gde je isključivost.


E, vidiš, to su one nijanse o kojim sam govorio. Ja nikad neću ići na njihove sajtove. Prosto, ne zanima me šta imaju da kažu. U nekim godinama se politički odrediš, formiraš stavove i ne unosiš se u to šta priča margina. Leva ili desna, svejedno...
kukusigameni kukusigameni 10:26 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

predatortz
Idi i probaj da diskutuješ ovako na nekom njihovom sajtu ili forumu, pa se vrati i reci gde je isključivost.


E, vidiš, to su one nijanse o kojim sam govorio. Ja nikad neću ići na njihove sajtove. Prosto, ne zanima me šta imaju da kažu. U nekim godinama se politički odrediš, formiraš stavove i ne unosiš se u to šta priča margina. Leva ili desna, svejedno...


Ne bi ni mogao da diskutuješ i to je isključivost.
A ta isključivost, sam si rekao:

predatortz
Fašizam je, između ostalog, isključivost prema drugom, drugačijem...
alselone alselone 10:26 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

Idi i probaj da diskutuješ ovako na nekom njihovom sajtu ili forumu, pa se vrati i reci gde je isključivost.


Ma forumi su ti zlo. Pitaj Vucka kako je prosao kod nazovi-miroljubivih Ubuntasa.
predatortz predatortz 10:29 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...


Ne bi ni mogao da diskutuješ i to je isključivost.
A ta isključivost, sam si rekao:

predatortz
Fašizam je, između ostalog, isključivost prema drugom, drugačijem...


Da. Ali to su forumi... Da li si nekad probao da ostaviš pristojan komentar, u kom iznosiš suprotan stav većini u E novinama?

Ja jesam! Komentar je brisan nakon minut, dva...
Da li je i to fašizam?
Naš domaćin misli da nije.
kukusigameni kukusigameni 10:30 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

alselone
Idi i probaj da diskutuješ ovako na nekom njihovom sajtu ili forumu, pa se vrati i reci gde je isključivost.


Ma forumi su ti zlo. Pitaj Vucka kako je prosao kod nazovi-miroljubivih Ubuntasa.


Goran Vučković Goran Vučković 10:31 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

Naš domaćin misli da nije.

Čitanje misli je malo frustrirajući posao. Doduše nekad bude teško pročitati i napisano... ja sam skočio pravo na komentare
kukusigameni kukusigameni 10:32 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

predatortz

Ne bi ni mogao da diskutuješ i to je isključivost.
A ta isključivost, sam si rekao:

predatortz
Fašizam je, između ostalog, isključivost prema drugom, drugačijem...


Da. Ali to su forumi... Da li si nekad probao da ostaviš pristojan komentar, u kom iznosiš suprotan stav većini u E novinama?

Ja jesam! Komentar je brisan nakon minut, dva...
Da li je i to fašizam?
Naš domaćin misli da nije.

Ne znam šta misli domaćin o E novinama ali ja mislim da o njima ovde nije reč.
predatortz predatortz 10:32 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

Goran Vučković
Naš domaćin misli da nije.

Čitanje misli je malo frustrirajući posao. Doduše nekad bude teško pročitati i napisano... ja sam skočio pravo na komentare


Ovo nije čitanje misli, domaćin se više puta pozivao na pisanje tog portala.
predatortz predatortz 10:33 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

kukusigameni
predatortz

Ne bi ni mogao da diskutuješ i to je isključivost.
A ta isključivost, sam si rekao:

predatortz
Fašizam je, između ostalog, isključivost prema drugom, drugačijem...


Da. Ali to su forumi... Da li si nekad probao da ostaviš pristojan komentar, u kom iznosiš suprotan stav većini u E novinama?

Ja jesam! Komentar je brisan nakon minut, dva...
Da li je i to fašizam?
Naš domaćin misli da nije.

Ne znam šta misli domaćin o E novinama ali ja mislim da o njima ovde nije reč.


Reč je o isključivosti. Ne možeš napadati jednu, a zastupati drugu...
kukusigameni kukusigameni 10:41 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

predatortz
kukusigameni
predatortz

Ne bi ni mogao da diskutuješ i to je isključivost.
A ta isključivost, sam si rekao:

predatortz
Fašizam je, između ostalog, isključivost prema drugom, drugačijem...


Da. Ali to su forumi... Da li si nekad probao da ostaviš pristojan komentar, u kom iznosiš suprotan stav većini u E novinama?

Ja jesam! Komentar je brisan nakon minut, dva...
Da li je i to fašizam?
Naš domaćin misli da nije.

Ne znam šta misli domaćin o E novinama ali ja mislim da o njima ovde nije reč.


Reč je o isključivosti. Ne možeš napadati jednu, a zastupati drugu...

Po meni je jedino validno pitanje odnosa prema ovoj pojavi, pravljenju teretane i kačenju table u cilju predizbornih aktivnosti jedne netolerantne fašistoidne grupacije.
kukusigameni kukusigameni 10:44 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

Btw, pravi nacionalista prvi ustaje protiv ovakvih koji uzurpiraju nacionalizam kao isključivost.
Sepulturero Sepulturero 11:07 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

kukusigameni
Btw, pravi nacionalista prvi ustaje protiv ovakvih koji uzurpiraju nacionalizam kao isključivost.


Наравно, али питам се колико поменуте организације (Двери, 1389, Наши) спадају у такве лажне националисте. Не знам њихов програм а не могу да судим на основу реклаказала.

Познато је такође да се на Западу, поготово у Немачкој, у редове тзв. екстремне деснице убацују полицијски провокатори чији су задатак, између осталог, екстремне пароле како би се дискредитовала организација.

На Западу делују и тзв. АНТИФА (антифашистичке) групе чији су методи баш фашистички.

Не би ме изненадило да се слично догађа и у Србији, ионако копирамо све западне глупости. Па још и мало додамо.
predatortz predatortz 11:18 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

На Западу делују и тзв. АНТИФА (антифашистичке) групе чији су методи баш фашистички.


Bravo! Ne vidim razlog da se iskreni antifašisti pojavljuju zakukuljeni do obrva.

Kao što ne vidim ni razlog da se iskreni nacionalisti bave radom spornih grupa, desnih ili levih... U ovoj zemlji postoje institucije te, dragi moj QQ, nemam potrebu da uzimam zakon u svoje ruke.
milos_secujski milos_secujski 11:44 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

kukusigameni
predatortz

Ne bi ni mogao da diskutuješ i to je isključivost.
A ta isključivost, sam si rekao:

predatortz
Fašizam je, između ostalog, isključivost prema drugom, drugačijem...


Da. Ali to su forumi... Da li si nekad probao da ostaviš pristojan komentar, u kom iznosiš suprotan stav većini u E novinama?

Ja jesam! Komentar je brisan nakon minut, dva...
Da li je i to fašizam?
Naš domaćin misli da nije.

Ne znam šta misli domaćin o E novinama ali ja mislim da o njima ovde nije reč.

Preatortz iliti vučjak je vanserijski talenat u trolu (samo u tome izgleda) tako da sam odlučio ili da ga ignorišem ili da ga zezam. Ali onda se naljuti i uvredi kao nezrelo dete. Baj d vej, ima pik na E novine jer ga zovu - šumnjak
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 12:09 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

Ja nikad neću ići na njihove sajtove. Prosto, ne zanima me šta imaju da kažu. U nekim godinama se politički odrediš, formiraš stavove i ne unosiš se u to šta priča margina. Leva ili desna, svejedno...


Moram primetiti da nisi dosledan - izgleda da izbegavas samo ovu, kako je ti zoves, desnu marginu a da 'leve fasiste' rado komentaris. Evo ovaj levicarski iskljucivi tekst, pa e-novine. Kao sto rece qq gore:

"Btw, pravi nacionalista prvi ustaje protiv ovakvih koji uzurpiraju nacionalizam kao isključivost."

Izgleda tebi ipak vise stalo do antinacionalista nego toga da fasisti uzrupriraju nacionalizam.

Inace, iskljucivost i radikalno misljenje nisu nuzno losi niti vode direktno u fasizam.
predatortz predatortz 12:09 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...


Preatortz iliti vučjak je vanserijski talenat u trolu (samo u tome izgleda)


Eto, to smo rešili. Još samo da pronađemo tvoj talenat. Za sad ga ne vidim. Pišeš dobro za nekog sa srednjom medicinskom, ali je to još daleko da bi bilo književnost.


Baj d vej, ima pik na E novine jer ga zovu - šumnjak


Da, pa ja jedared rekoh da RS ima lepe šume, planine.. , a neki drugi krajevi su ravni, depresivni, paorski... rekoh i da ne bi bilo lepo te ljude zvati balegarima, a onda se ti onako zrelo, muški i muževno naljuti.
tadejus tadejus 12:20 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

milos_secujski

Preatortz iliti vučjak je vanserijski talenat u trolu (samo u tome izgleda) tako da sam odlučio ili da ga ignorišem ili da ga zezam. Ali onda se naljuti i uvredi kao nezrelo dete. Baj d vej, ima pik na E novine jer ga zovu - šumnjak


nisam znala za to sumnjak
republika sumska, to vec da, no sumnjak... to je sad vec visi nivo
eto to bi bila odlicna prilika da se lijevim ekstremistima spocita fasizam

no ovo ovde nije
ove spodobe stvarno i ne mozes nego da nazoves spodobama, i pri tom uopste ne rizikujes da sam budes nazvan fasistom (bar ne opravdano)
no mogu da razumijem da nekome toliko dopizdi da ga zovu sumnjak, jer im se mos mislit ne svidza hairstyle idejnih vodja... pa da malo isprojektuje i na neke druge teme
milos_secujski milos_secujski 12:21 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

predatortz

Preatortz iliti vučjak je vanserijski talenat u trolu (samo u tome izgleda)


Eto, to smo rešili. Još samo da pronađemo tvoj talenat. Za sad ga ne vidim. Pišeš dobro za nekog sa srednjom medicinskom, ali je to još daleko da bi bilo književnost.


Baj d vej, ima pik na E novine jer ga zovu - šumnjak


Da, pa ja jedared rekoh da RS ima lepe šume, planine.. , a neki drugi krajevi su ravni, depresivni, paorski... rekoh i da ne bi bilo lepo te ljude zvati balegarima, a onda se ti onako zrelo, muški i muževno naljuti.

A sada si i književni kritičar? Ti si baš, kako da kažem, za sve.
I prošli put mi je bio taj tvoj komentar primitivan i prostački, pa sam ga ignorisao. Paralele su ti takve da me je sramota da ti odgovaram.
hajkula1 hajkula1 15:09 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

Не би ме изненадило да се слично догађа и у Србији, ионако копирамо све западне глупости. Па још и мало додамо.



Film Šišanje?


На Западу делују и тзв. АНТИФА (антифашистичке) групе чији су методи баш фашистички.



Često su (takozvani) antifašisti, pravi fašisti.

Neke mondijalističke fore tipa, u druge upiru prstom za ono što su sami.
hajkula1 hajkula1 16:14 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

predatortz

Ne bi ni mogao da diskutuješ i to je isključivost.
A ta isključivost, sam si rekao:

predatortz
Fašizam je, između ostalog, isključivost prema drugom, drugačijem...


Da. Ali to su forumi... Da li si nekad probao da ostaviš pristojan komentar, u kom iznosiš suprotan stav većini u E novinama?

Ja jesam! Komentar je brisan nakon minut, dva...
Da li je i to fašizam?
Naš domaćin misli da nije.




Krivo sedi, ali pravo kaži: ovaj naš blog B92 je, čini mi se najslobodnije mesto. (Sem kada neki forumaši banuju... )


st.jepan st.jepan 17:09 01.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

Da li si nekad probao da ostaviš pristojan komentar, u kom iznosiš suprotan stav većini u E novinama?
Ja jesam! Komentar je brisan nakon minut, dva...
Da li je i to fašizam?

Nije.
Mislim nije u odnosu na većinu sajtva sa blebetarnicama ispod tekstova.
Na toj većinii sajtova, komentari koje ne odobri moderacija, ne pojave ni na minut dva.
8c_competizione 8c_competizione 17:02 02.11.2013

Re: Slušaj domaćine...

Nije svaki nacionalizam fašizam. Fašizam je, između ostalog, isključivost prema drugom, drugačijem...


nacionalizam je gotovo uvek "iskljucivost prema drugom drugacijem"

tako da nekako "prirodno" tezi fasizmu
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 10:39 01.11.2013

Do you still think you have the control?

Goran Vučković Goran Vučković 12:51 01.11.2013

Re: Trebali su iseći tablu

Trebalo je ostaviti sve dok dođe ekipa JKP Zelenila. Ovako se stvara vrlo pogrešan i opasan presedan - ideološki motivisan vandalizam.
milos_secujski milos_secujski 12:58 01.11.2013

Re: Trebali su iseći tablu

Goran Vučković
Trebalo je ostaviti sve dok dođe ekipa JKP Zelenila. Ovako se stvara vrlo pogrešan i opasan presedan - ideološki motivisan vandalizam.

Misliš kao ono - "Čekamo vas" ili "Beogradom krv će biti, gej parade neće biti" i neke ode R. Mladiću? Ko treba to da dođe i počisti?
Goran Vučković Goran Vučković 13:53 01.11.2013

Re: Trebali su iseći tablu

Misliš kao ono - "Čekamo vas" ili "Beogradom krv će biti, gej parade neće biti" i neke ode R. Mladiću? Ko treba to da dođe i počisti?

Kome je posao, pretpostavljam. Eto i to može da bude dobrovoljni društveno-koristan rad, uzgred - kao i čišćenje parkova. Nadam se da praviš razliku između naruživanja fasada i obeležja - i čišćenja istih?

A evo jedno za tebe - u kakvoj državi bi ti voleo da živiš:

- državi u kojoj se poštuju zakoni, poput ovih urbanističkih i onih o slobodi misli i izražavanja - i gde članovi društva doprinose zajedničkom kroz dobrotvorne akcije i dobrovoljni rad?

- državi sličnoj onom stanju u filmu Mad Max - gde vlada onaj ko brže poteže i ima veću vatrenu moć - i gde javni objekti izgledaju kao ruine?

Ako je poenta da svako uzima zakon u svoje ruke i ruši ono što su drugi pravili, samo zato što mu se ne sviđa njihova ideologija, onda računam da ima više šanse da dođemo do ovog drugog, nego do ovog prvog. Mačizam i busanje u prsa samo guraju na tu stranu.
milos_secujski milos_secujski 14:05 01.11.2013

Re: Trebali su iseći tablu

Goran Vučković
Misliš kao ono - "Čekamo vas" ili "Beogradom krv će biti, gej parade neće biti" i neke ode R. Mladiću? Ko treba to da dođe i počisti?

Kome je posao, pretpostavljam. Eto i to može da bude dobrovoljni društveno-koristan rad, uzgred - kao i čišćenje parkova. Nadam se da praviš razliku između naruživanja fasada i obeležja - i čišćenja istih?

A evo jedno za tebe - u kakvoj državi bi ti voleo da živiš:

- državi u kojoj se poštuju zakoni, poput ovih urbanističkih i onih o slobodi misli i izražavanja - i gde članovi društva doprinose zajedničkom kroz dobrotvorne akcije i dobrovoljni rad?

- državi sličnoj onom stanju u filmu Mad Max - gde vlada onaj ko brže poteže i ima veću vatrenu moć - i gde javni objekti izgledaju kao ruine?

Ako je poenta da svako uzima zakon u svoje ruke i ruši ono što su drugi pravili, samo zato što mu se ne sviđa njihova ideologija, onda računam da ima više šanse da dođemo do ovog drugog, nego do ovog prvog. Mačizam i busanje u prsa samo guraju na tu stranu.

Postaviću ti isto ovo pitanje kada ti dođu na gajbu. Kada budeš čekao odgovor/reakciju države koja ih zapravo "drži u životu"

[url=http://http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/415751/Huligani-iscrtali-kukasti-krst-i-okacili-pretnje-na-vrata-gej-aktiviste-Znamo-gde-zivite-i-kada-spavate][/url]
Goran Vučković Goran Vučković 14:28 01.11.2013

Re: Trebali su iseći tablu

Postaviću ti isto ovo pitanje kada ti dođu na gajbu. Kada budeš čekao odgovor/reakciju države koja ih zapravo "drži u životu"

Ali zato je tu hrabri vandal da dođe preko noći i ižvrlja tablu koju će gradske službe i onako skinuti - i tako pravi od uzurpatora i nasilnika žrtve ideološke ostrašćenosti.
milos_secujski milos_secujski 19:53 01.11.2013

Re: Trebali su iseći tablu

Ali zato je tu hrabri vandal da dođe preko noći i ižvrlja tablu koju će gradske službe i onako skinuti - i tako pravi od uzurpatora i nasilnika žrtve ideološke ostrašćenosti.

Ali ja govorim o političkoj poruci. I žvrljanje table je politička poruka.
Goran Vučković Goran Vučković 20:39 01.11.2013

Re: Trebali su iseći tablu

Ali ja govorim o političkoj poruci. I žvrljanje table je politička poruka.

Slažem se u potpunosti - to sam i rekao:
ideološki motivisan vandalizam

Ono u čemu se ne slažemo, ako smem da primetim, je da li je to svrsishodan način političke borbe. Meni se čini da je to autogol.

Ako su naše vrednosti civilizovanost, građansko društvo, sloboda misli i izražavanja, vladavina zakona i slično (nadam se da je moja pretpostavka ok), mislim da postoje i bolji načini artikulisanja neslaganja sa idejama SNP 1389 nego vandalizacija te table.
milos_secujski milos_secujski 21:07 01.11.2013

Re: Trebali su iseći tablu

Goran Vučković
Ali ja govorim o političkoj poruci. I žvrljanje table je politička poruka.

Slažem se u potpunosti - to sam i rekao:
ideološki motivisan vandalizam

Ono u čemu se ne slažemo, ako smem da primetim, je da li je to svrsishodan način političke borbe. Meni se čini da je to autogol.

Ako su naše vrednosti civilizovanost, građansko društvo, sloboda misli i izražavanja, vladavina zakona i slično (nadam se da je moja pretpostavka ok), mislim da postoje i bolji načini artikulisanja neslaganja sa idejama SNP 1389 nego vandalizacija te table.

Slažem se, ali ovih dana sam nešto u režimu rada "vratiti istom merom". Postalo je nepodnošljivo.
tyson tyson 21:56 01.11.2013

Baki,

ti mora da si zaista nezaposlen kad si imao vremena da sročiš sve ovo...



milos_secujski milos_secujski 22:08 01.11.2013

Re: Baki,

tyson
ti mora da si zaista nezaposlen kad si imao vremena da sročiš sve ovo...




Ne, samo nisam lenj
milisav68 milisav68 17:26 02.11.2013

Re: Baki,

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana