Eksperimenti u blogovanju| Život

KVAR

razmisljam RSS / 30.08.2013. u 19:47

               To što joj nikako nije polazilo za rukom da zamisli nekoga ko je drvendupast
nije je previše zabrinjavalo. Ono, jeste da joj je unosila izvesnu nervozu činjenica da joj se, ma koliko se trudila, pred očima uporno pojavljivala jedino slika Đepetovog drvenog lutka, sa, podrazumeva se, velikim drvenim nosom i donjim delom leđa takođe od drveta, što se naročito imalo podrazumevati, jer je u svim slikovnicama i u svim filmovima uredno odeven, ali je negde nazirala sasvim opravdanu slutnju da će se misterija njoj beskrajno zabavnog izraza već nekako rešiti sama od sebe, pa se i nije preterano uzrujavala.
                A zatim su se pojavile ratoborne muškatle.
               Muškatle ratoborne?
               Moooliiim???
               Nije uspevala da dođe sebi.
               Mogla je u svakom trenutku da ih zamisli na stotinu različitih načina: razdragane, pokunjene, vedre, raznežene, ćutljive, brbljive, pitome, tihe, radoznale, kikotave, pritajene, ćudljive, nemirne, zamišljene, plačljive, hirovite, namćoraste, tužne, nesrećne, brzoplete, namrgođene, razigrane, kočoperne, uobražene, razmažene... Jedino joj ta ratobornost nikako nije polazila za rukom. U stvari, koliko god se trudila, muškatle bi ispadale nekako... paaa..., smešne.
               E, tu je već sasvim ozbiljno počela da razmišlja o tome da se očigledno sa njenom maštom nešto čudno dogodilo - neki kvar, malecak, nadala se, ali dovoljan da stvari ne štimaju onako kako bi trebalo.
               I sad, šta?
               Da prosto reši da podrazumeva da muškatle mogu da budu ratoborne?
               Nije dolazilo u obzir.
               Da pokuša da otkloniti kvar? Kako?
               Ne može se tek tako pojaviti kod nekog majstora i reći mu:

               - Dobar dan. Znate, moja mašta se po svoj prilici malo raštelovala pa bih Vas molila da je pažljivo pregledate, dotegnete i dovedete u red, jednom rečju, da je vratite u prvobitno stanje.

               Ono, nije da ne bi mogla da pokuša, ali kome da se obrati? Jasno je da postoje majstori najrazličitijih zanata, ali više nego opravdano je sumnjala da među njima ima i onih kojima je u opisu posla popravka mašte koja je počela da zakazuje pred najjednostavnijim izazovima.
               Situacija se činila sasvim bezizlaznom i to ju je prilično deprimiralo.
               A onda je jednog popodneva ušla u gradski autobus...

               Uredno je za tu svrhu iskoristila prednja vrata, isto tako uredno se validirala i onda smestila na slobodno mesto - najlepše u svakom autobusu: ono sasvim napred, a sa ,,suvozačke'' strane, sa kojeg je najbolji pregled celokupne situacije na drumu i u okolini. Pažnju joj je privuklo pevanje koje je dopiralo negde odmah iza njenih leđa. Lukavo i sasvim u maniru iskusnog detektiva nije se okrenula, jer bi to bilo suviše očigledno i sasvim nepristojno, već je pokušala pevača da vidi u odrazu prozorskog stakla. Imala je sreće. Budući da se sumrak lagano hvatao duž ulice, prozor je počeo da poprima odlike ogledala, te je uspela da nazre suvonjavu ženu prosede kose uhvaćene na potiljku gumicom koja je pevušila nekakvu svoju odu Zemunu, sastavljajući na licu mesta tekst koji je sasvim dosledno pratio neku gotovo prepoznatljivu melodiju. Nakon par stanica žena je, svejednako pevajući nove i nove strofe, izašla iz autobusa i teško odgegala kroz vrevu na pokrivljenim potpeticama izanđalih cipela noseći s očiglednim naporom preširok kaput na ramenima.
               Tek tada je uočila nešto neobično: na prednjim autobuskim vratima uredno je pisalo ZALZI. Izlaz? U trenutku je pomislila da joj se pričinjava, ali, ne - koliko god čitala iznova i iznova, slova su i dalje bila poslagana na isti način. Upravo je čvrsto rešila da tome ne pridaje preveliki značaj kada je ugledala mali obli automobil obučen u pulover romboidno drap-krem-belo-sivog karo dezena kako odmiče ispred autobusa. Rešila je da su joj potrebne nove naočare, jer takvi automobili jednostavno ne postoje, ili bar ne u ovom gradu koji sivilo pretpostavlja šarenilu, ali tada se na semaforu upalilo crveno svetlo koje ga je zaustavilo, autobus mu se ponovo primakao i tako je dobila priliku da ustanovi kako joj je dioptrija sasvim u redu.
               Na stanici ispred Brankovog mosta, na klupi ispod nadstrešnice sedela je žena koja je u krilu držala nešto sasvim neobično što joj je, naravno, odmah privuklo pažnju. Isprva joj se učinilo da je u pitanju saksija sa nekakvom egzotičnom biljkom, sačinjenom od silnih srebrnastih kvrgavih grana što se prepliću i uvijaju jedna oko druge poput podivljalih lijana. Kada je autobus prišao bliže izgledalo je kao da je u pitanju neka sasvim modernistička skulptura kojom je umetnik veoma uspešno dočarao sklad haosa. Svideo joj se takav rasplet. A onda, pošto je autobus stao na stanici i vrata se širom otvorila, sa zaprepašćenjem je uočila da u ženinom krilu nema ničega. Šta se, kog vraga, dogodilo? Počela je da se osvrće oko sebe u blagoj panici. Srećom po njeno naprečac prilično poljuljano mentalno zdravlje, rešenje je bilo tu: na bočnom, staklenom zidu nadstrešnice neko je srebrnim sprejem iscrtao hijeroglif koji ju je doveo u zabunu.
               Odahnula je i tek ovlaš zavrtela glavom, osmehujući se sa olakšanjem.

               Naravno, stigla je ranije nego što je planirala i sve stoga što je bila od onih koji ne vole da kasne, pa uvek krenu na vreme. A takvima onda autobus naiđe čim stignu do stajališta, usput nema gužve i zastoja, na semaforima se kao po komandi pale zelena svetla i onda su prinuđeni da traže način da utroše višak vremena koji im se iznenada i neplanski našao na raspolaganju. Stoga se sasvim lagano popela ka Terazijama razgledajući izloge bez posebnog interesovanja. Privukla ju je samo glava lutke-manekenke koja se nudila na prodaju u jednoj radnji pred zatvaranjem. Osetila je kako baš želi da je ima i da na nju stavi neki od svojih šešira koje veoma voli mada ih nikada ne nosi, ali je razum prevladao, pa je odlučno nastavila dalje, zbog čega, naravno, i dan-danas pomalo žali.
               Sela je na klupu preko puta hotela Moskva i pripalila cigaretu, ne bi li vreme do ugovorenog susreta što brže sagorelo. Gledajći nezainteresovano oko sebe, krajičkom oka je uočila neobičnu, veliku, ..., recimo - instalaciju. Nije mogla da veruje da je upravo prošla pokraj nje a da je nije primetila. I kako to da nije čula da je u gradu postavljena nova skulptura? Ustala je da je bolje osmotri i počela naglas da se smeje samoj sebi. Ono što joj je delovalo kao neobičan i zanimljiv rad nekog umetnika bilo je uredno na kalem sa točkovima namotano crevo za polivanje ulica.

               Vraćala se te večeri iz grada kasno. Ponovo je prevoz naišao brzo, ponovo je našla mesto za sedenje, ovog puta u zadnjem delu zglobnog autobusa, ponovo je radoznalo upijala utiske iz okoline. I onda je primetila: displej iznad vozača pokazivao je deset minuta više nego onaj na sredini vozila. Sinulo joj je - ako bi stala u harmoniku autobusa, mogla bi istovremeno da bude i u prošlosti i u budućnosti i da se kreće kroz vreme kako god joj padne na pamet. Krajnjim naporom se oduprla porivu da ustane i skakuće tamo-'vamo kroz tu iznenada otvorenu vremesku rupu, mada ju je pomisao na tako nešto neodoljivo privlačila i veoma zabavljala.

               Ali, ne. Ipak je ona žena u respektabilnim godinama, a i mašta joj, srećom, radi taman kako treba.

 

 

 

ping.php?iid=%7BFAC83F2B-132D-42B5-B734-B483E6A8B7A3%7D&nid=dlc&idate=2013-07-28&testgroup=1

Tagovi



Komentari (119)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

milisav68 milisav68 20:23 30.08.2013

1.

razmisljam razmisljam 20:34 30.08.2013

Re: 1.

milisav68



О, па где си ти?
Нешто те неимађаше у задње време.

Пази сад: када сам у гос'н Гуглову претрагу укуцала ратоборне мушкатле, добила сам следећи резултат:



Заслужио си их за прво место. Мада, да се ја питам, пре бих их окарактерисала као кочоперне и својеглаве.
milisav68 milisav68 21:03 30.08.2013

Re: 1.

razmisljam

Нешто те неимађаше у задње време.

Solili smo dupeta.
Мада, да се ја питам, пре бих их окарактерисала као кочоперне и својеглаве.

Ja bi pre rekao da su zbunjene.
vishnja92 vishnja92 21:22 30.08.2013

Re: 1.

кочоперне мушкатле :)

ulepsa mi vece.
i ovim, takođe:

Privukla ju je samo glava lutke-manekenke koja se nudila na prodaju u jednoj radnji pred zatvaranjem. Osetila je kako baš želi da je ima i da na nju stavi neki od svojih šešira koje veoma voli mada ih nikada ne nosi, ali je razum prevladao, pa je odlučno nastavila dalje, zbog čega, naravno, i dan-danas pomalo žali.


(ne znam zasto ovaj smajli, al eto. zbog odlucnog nastavljanja dalje)
razmisljam razmisljam 21:26 30.08.2013

Re: 1.

milisav68

Solili smo dupeta.


Ако, ваља се.

Ja bi pre rekao da su zbunjene.


Да знаш да би добро и рекао.
( Ја сам, канда, у процени реаговала као брзоплета мушкатла. )
razmisljam razmisljam 21:41 30.08.2013

Re: 1.

vishnja92
кочоперне мушкатле :)

ulepsa mi vece.
i ovim, takođe:

Privukla ju je samo glava lutke-manekenke koja se nudila na prodaju u jednoj radnji pred zatvaranjem. Osetila je kako baš želi da je ima i da na nju stavi neki od svojih šešira koje veoma voli mada ih nikada ne nosi, ali je razum prevladao, pa je odlučno nastavila dalje, zbog čega, naravno, i dan-danas pomalo žali.


Е, ВишњО, баш ми је мило.
( А је л' да можеш да замислиш мушкатле како се кочопере? )

(ne znam zasto ovaj smajli, al eto. zbog odlucnog nastavljanja dalje)


Ма, јасно. И ја бих јој га такође окачила. Изгледа да је заборавила да некада треба попустити сопственим хировима, ма колико импулсивни били. А и нису биле неке паре у питању већ глупо питање:,,Треба ли ми то заиста?'' Мо'ш мислити! Као да је то баш најбитније. А није. Има нечег и у задовољавању ситних плезира.

За тебе, смерне мушкатле. Каже да се зову очи анђела.




jedi-knight jedi-knight 20:24 30.08.2013

2.


Pa da.
Sve što vredi stvorila je mašta, pa i ovu priču.

razmisljam razmisljam 20:37 30.08.2013

Re: 2.

jedi-knight

Pa da.
Sve što vredi stvorila je mašta, pa i ovu priču.


Из чега ( уз мало маште ) произилази да моја прича вреди.
Хвала, Витеже.

EDIT: За тебе, разметљиве мушкатле:

angie01 angie01 22:08 30.08.2013

to nije kvar,

to se zove podstanar:),

ova tebi,




ova njemu,



razmisljam razmisljam 23:41 30.08.2013

Re: to nije kvar,

angie01
to se zove podstanar:),


А, бре, Енџи, зар баш мораш да будеш толико сурово директна?

ova tebi,

ova njemu,


Хвала
и хвала

Ја теби остајем дужна фотке. Нешто ми се љута макина ускопистила, па учитава брзином пужа. Покушавам да се изборим са њом још од ономад, али ми не полази за руком.
Док се стање не поправи, ево задатка за твоју машту: за тебе сам нашла сасвим снене мушкатле, а за њега радознале.
angie01 angie01 23:52 30.08.2013

Re: to nije kvar,

А, бре, Енџи, зар баш мораш да будеш толико сурово директна?


to su ti razlike, draga moja, ti umes da upletes, okitis, stavis cvetice, leptirice, prsnes parfem, a ja, tras, kazem.

hvala za snene, a i on se zahvaljuje za radoznale, bas me zacudio, obicno dzangriza.


razmisljam razmisljam 16:22 31.08.2013

Re: to nije kvar,

angie01

to su ti razlike, draga moja, ti umes da upletes, okitis, stavis cvetice, leptirice, prsnes parfem, a ja, tras, kazem.


Па, оно, јесте.

hvala za snene, a i on se zahvaljuje za radoznale, bas me zacudio, obicno dzangriza.


Снене:



Радознале:



То са џангризањем, није ваљда озбиљно?
margos margos 23:37 30.08.2013

<3 muškatle

Moja baka je imala prepunu terasu muškatli i među njima, samo dve saksije sa kamilicom. Svako predveče, bila je akcija zalivanja cveća - dovučemo veeeeliki lavor (pazi, ja sam bila mala, pa je zato i taj lavor bio ogroman) i onda lončetom zalivamo muškatle. Obožavala sam da, tu i tamo, otkinem po neku laticu i strpam je u usta i očekivala da će mi se ukus dopasti - a onda se iznenađivala što je drugačiji od očekivanog. Valjda sam mislila u svojoj dečjoj glavi, da čim zalivamo i to raste, treba i da se jede. Ko zna... I danas ponekad otkinem laticu i malko je žvaćem, da se podsetim tih dana.
Hansel Hansel 11:37 31.08.2013

Re: <3 muškatle

Мушкатле?

Мени су оне увек биле одбојног мириса (кад се дотакну листови, стабло), тако да на укус нисам ни помишљао.

РозетЛЕ су, пак, имале (и ваљда и сада имају) пријатан мирис (ваљда је требало, и ваљда и сада треба, исто притиснути лист), али их ипак нисам јео, колико се сећам, чак ни из неког слатког.
zilikaka zilikaka 14:14 31.08.2013

Re: <3 muškatle

Hansel
Мушкатле?
Мени су оне увек биле одбојног мириса (кад се дотакну листови, стабло), тако да на укус нисам ни помишљао.
РозетЛЕ су, пак, имале (и ваљда и сада имају) пријатан мирис (ваљда је требало, и ваљда и сада треба, исто притиснути лист), али их ипак нисам јео, колико се сећам, чак ни из неког слатког.


I men se čini da je ona nešto pobrkala.

Rozetle:



Nikakav ukras, interesantan miris, ukus nisam probala.


Muškatle:



Ume da bude lep. Ne naročito lep miris, a ukus mi ne pada na pamet da probam.

Uzgred, domaćice,ove ovde bi bile zdudane muškatle.

sesili sesili 15:41 31.08.2013

Re: <3 muškatle

Rozetla! Njeno lišće je moja mama stavljala u slatko! Obavezno sam ih uzimala, divan ukus. Muškatle - nisam probala!
razmisljam razmisljam 15:57 31.08.2013

Re: <3 muškatle

margos


Ееее, Маргита, дотакла си свашта нешто за причу.
Да, некада се цвеће заливало из лончета, обично већ мало олупаног. Код моје маме и баке се довлачила вееелика лимена(?) кофа. И заливање је вршено под будним оком и уз врло строге и прецизне инструкције.

То око укуности, ти к'о моје Мало Дете. Док је била беба и док смо је навикавали на нове укусе хране, стално смо јој, нуткајући је, говорили: ,,Ово је лепо, укусно.'' Е, она је сабрала лепо и укусно, тако да је једно време све што јој се допадало, ма колико нејестиво било ( играчке, књиге... ) описивала са ,,лепо, лепо, укусно, укусно''.

Никада ми није падало на памет да пробам укус мушкатлиних латица. Мораћу то да исправим у најскорије време.

А када смо код пробања, тако бих радо осетила укус похованих цветова тиквице. Некако ми делује јако примамљиво, али немам никога из чије бих баште могла да се снабдем.

Јеси ли приметила да се камилица скоро сасвим повукла са травњака и са свих оних осталих места по којима је некада бујала? Не памтим када сам је последњи пут видела.

Hansel Hansel 16:47 31.08.2013

Re: <3 muškatle

zilikaka
I men se čini da je ona nešto pobrkala.

Ма, можда и није, сећам се да сам сам имао једну другарицу (у детињству) којој се мирис мушкатли допадао, а ја чудом нисам могао да се начудим.
razmisljam razmisljam 17:19 31.08.2013

Re: <3 muškatle

Hansel
Мушкатле?

Мени су оне увек биле одбојног мириса (кад се дотакну листови, стабло), тако да на укус нисам ни помишљао.


Стварно те она Зиликака упропасти оним својим блогом!
Зар си забораво да о укусима није расправљати? А ни о мирисима.

РозетЛЕ су, пак, имале (и ваљда и сада имају) пријатан мирис (ваљда је требало, и ваљда и сада треба, исто притиснути лист), али их ипак нисам јео, колико се сећам, чак ни из неког слатког.


Розетле се зову розетле, тако да су ти ова велика слова која треба да укажу на неправилност при писању чист вишак, тек да знаш.
И да, када протрљаш лиску, он има пријатан мирис који вуче на лимункасто накисело.
У слатку служи да га замирише, а не да се једе, мада мислим да не би могло да шкоди и да си пробао. Вероватно је само отужно слатко, као што и треба да буде.
razmisljam razmisljam 17:24 31.08.2013

Re: <3 muškatle

zilikaka

I men se čini da je ona nešto pobrkala.


Пази ти сад и ње. Ти би бар требала да се не јављаш по том питању када ни ладолеж ниси пробала.

Rozetle:

Nikakav ukras, interesantan miris, ukus nisam probala.


Розетле се и не гаје зарад украшавања, већ да би се њихове лиске ставиле у слатко. То би свака поштена домаћица морала да зна.

Muškatle:

Ume da bude lep. Ne naročito lep miris, a ukus mi ne pada na pamet da probam.


Ово већ пије водицу.

Uzgred, domaćice,ove ovde bi bile zdudane muškatle.


Може.
Hansel Hansel 17:35 31.08.2013

Re: <3 muškatle

Ама, и тебе је изгледа неко заразио, не бих рекао Зиликака, видиш да се с њом одлично разумем! (EDIT: А ти почињеш да се не разумеш, или само провоцираш...)

Елем (,наравно), нисам дискутовао о укусима, него сам само дао прилог опису њихове разноликости.

ЛЕ није указивало ни на какву (нинакакву ) неправилност, него на дељење розетли истог последњег слога с мушкатлама.

И, успут да ти кажем, да се не забезекнеш кад откријеш да у аутобусима обавештења -- да су возила климатизована и да зато не треба отварати прозор -- стоје наопако, тј. залепљена су тако да се читају са -- спољне стране (као и тај ЗАЛЗИ, само откуд на предњим вратима?!). Тако бар било до пре неколико месеци.

(И, још успутније да поменем да сам одмах послао тражене фотографије. )

Ух, кад смо код једења цвећа, да поменем и овде исисавање нектара из цветића детелине. ... И, у едиту, и слатко од ружа, које никад нисам пробао (шмрц), али сам зато давно сањао да ми неко даје да једем ружине пупољке.
razmisljam razmisljam 18:03 31.08.2013

Re: <3 muškatle

Hansel
Ама, и тебе је изгледа неко заразио, не бих рекао Зиликака, видиш да се с њом одлично разумем! (EDIT: А ти почињеш да се не разумеш, или само провоцираш...)

Елем (,наравно), нисам дискутовао о укусима, него сам само дао прилог опису њихове разноликости.


Промашио си тему скроз, сасвим и потпуно.
Примедбу сам ти упутила само и искључиво због оног забезекнутог смајлија. Да те подсетим:

Мушкатле?


А то нема никакве везе ни са мојим самонеразумевањем ( кога има с времена на време, не спорим ), ни са провоцирањем, ни са твојим прилогом опису различитости укуса, већ са чињеницом да није лепо толико се ишчуђавати нечијем укусу, ма какав да је.

ЛЕ није указивало ни на какву (нинакакву ) неправилност, него на дељење розетли истог последњег слога с мушкатлама.


Само још да си ми послао мало бобана па да помоћу њега одгонетнем шта је писац хтео да каже.
Али, ОК. Објашњење прихваћено.

И, успут да ти кажем, да се не забезекнеш кад откријеш да у аутобусима обавештења -- да су возила климатизована и да зато не треба отварати прозор -- стоје наопако, тј. залепљена су тако да се читају са -- спољне стране (као и тај ЗАЛЗИ, само откуд на предњим вратима?!). Тако бар било до пре неколико месеци.


In the Heart of the Metter! Шта ће натпис ИЗЛАЗ на УЛАЗНИМ вратима аутобуса?

(И, још успутније да поменем да сам одмах послао тражене фотографије. )


Примљене, прегледане неколико пута и у неколико наврата. Хвала.
У поводу њих нешто више накнадно и на неком другом месту.

Ух, кад смо код једења цвећа, да поменем и овде исисавање нектара из цветића детелине. ... И, у едиту, и слатко од ружа, које никад нисам пробао (шмрц), али сам зато давно сањао да ми неко даје да једем ружине пупољке.


Помињао си већ, такође код мене, када смо дискутовали о јестивости багремовог цвета и ладолежа. Али, неће се баци.
Слатко од ружа ни ја нисам пробала. Ту би требало наћи некога ко још у башти има оне старе сорте ружа што миришу, с тим да је башта далеко од пута и да су латице незагађене сваштанечим из ваздуха и да их има довољно за једну теглицу и да неко зна како се спрема... Ех...

( Много ти леп и романтичан сан. )

Hansel Hansel 18:28 31.08.2013

Re: <3 muškatle

Много ти леп и романтичан сан

Леп, романтичан не бих рекао, због контекста (неко ме, немам појма ко, заправо као нечему подучава, показује ми како да ходам по води, онда одемо у неке друге пределе где су неки виногради, а на почетку сваког реда је ружа... и онда ми дâ један пупољак да поједем. И крене да откине још неки, али ја одбијем, јер ми је жао ружа. Ето, јел' видиш каква сам осетљива душица (баш згодно крену ова асоцијација), ваљда ти је јасно да је оно "" само фол.
zilikaka zilikaka 18:44 31.08.2013

Re: <3 muškatle

Пази ти сад и ње. Ти би бар требала да се не јављаш по том питању када ни ладолеж ниси пробала.



Ja skroz zaboravila koji beleg nosim u životu, ali, radila podsvest.

Imala punu čarapu semena, al od pre pet-šest godina, I bacila jednu šaku, u neko ćoše, kolo da vidim šta će bude.

...taman kad smo skroz zaboraviji jedno nadrugo, kad on počo da cveta, pa ja sad imam šareniš u ćošetu.

Dakle, sad kad nje u ponudi, da mi objasniš, sutrauajtra čega da se prihvatim? Šta se kod cveta tačno jede?

zilikaka zilikaka 18:50 31.08.2013

Re: <3 muškatle

Стварно те она Зиликака упропасти оним својим блогом!


margos margos 21:37 31.08.2013

Re: <3 muškatle

То око укуности, ти к'о моје Мало Дете.

Onda mi bilo zanimljivo - dečje, a danas ima sećanje na onda.
Dvostruko lepo lepo ukusno ukusno. :)

A peršunskoj dekoraciji ne mogu da odolim nikada, ma koja da je zgoda.

Pre desetak godina, otkrijem u nekom zagrađenom dvorištu u komšiluku mnoštvo kamilice... ušunjavala sam se s kujom svako veče i udisala, dok nisu krenuli građevinski radovi, napraviše zgradu, restoran... i otada je više nisam srela.


PS Što se 'ukusa' tiče - meni je važno da nije otrovno i baš gadno na izgled - i manje više, rado ću da probam. Danas sam pila neki sok na mućenje - napravila moja drugarica - mlevena nana, pomorandža, đumbir i karanfilić - pa sve to proceđeno. Nazvala ga 'Orijent'. Čudesan, osvežavajući ukus. Odmah sam mu pridodala sva isceljujuća svojstva - kao da je lek :)
zilikaka zilikaka 22:33 31.08.2013

Re: <3 muškatle

PS Što se 'ukusa' tiče - meni je važno da nije otrovno i baš gadno na izgled - i manje više, rado ću da probam.


Što se ukusa tiče, meni je možda najomiljenije "jelo" umućeno jaje sa grizom - živa smesa za knedle. Luda sam za tim i nema koliko ne mogu da pojedem.

Zato, samo ti glabaj muškatle, sve je samo stvar ukusa.
Dr M Dr M 23:12 31.08.2013

Re: <3 muškatle

meni je možda najomiljenije "jelo" umućeno jaje sa grizom - živa smesa za knedle. Luda sam za tim i nema koliko ne mogu da pojedem.

Zato, samo ti glabaj muškatle, sve je samo stvar ukusa


I vage, i vage...

Nikad nisam čuo da se neko ugojio od muškatli...
razmisljam razmisljam 12:20 01.09.2013

Re: <3 muškatle

Hansel


Овако како си описао свој сан, делује, у најмању руку, к'о да си се сусрео са Џизусом лично. Једино он зна тајну ходања по води.

Ето, јел' видиш каква сам осетљива душица (баш згодно крену ова асоцијација), ваљда ти је јасно да је оно "" само фол.



Прејаки аргументи да бих могла да опонирам.
Дакле, јасно ми је.


razmisljam razmisljam 12:25 01.09.2013

Re: <3 muškatle

zilikaka


Ja skroz zaboravila koji beleg nosim u životu, ali, radila podsvest.

Imala punu čarapu semena, al od pre pet-šest godina, I bacila jednu šaku, u neko ćoše, kolo da vidim šta će bude.

...taman kad smo skroz zaboraviji jedno nadrugo, kad on počo da cveta, pa ja sad imam šareniš u ćošetu.

Dakle, sad kad nje u ponudi, da mi objasniš, sutrauajtra čega da se prihvatim? Šta se kod cveta tačno jede?


Шта ти је подсвест, чудо једно.
А признај, вредело је следити је због тог шарениша у ћошету. ( Не памтим када сам видела ладолеж. А бивало га је раније готово крај сваке ограде. )

Објашњење: једу се тучак и прашници. Значи, срце цвета.

Молба: кад кошташ, проследи утиске, не било ти заповеђено.
razmisljam razmisljam 12:43 01.09.2013

Re: <3 muškatle

margos

Dvostruko lepo lepo ukusno ukusno. :)




A peršunskoj dekoraciji ne mogu da odolim nikada, ma koja da je zgoda.


Да знаш да си и што се тога тиче као моје Мало Дете.

Pre desetak godina, otkrijem u nekom zagrađenom dvorištu u komšiluku mnoštvo kamilice... ušunjavala sam se s kujom svako veče i udisala, dok nisu krenuli građevinski radovi, napraviše zgradu, restoran... i otada je više nisam srela.


Све мање се срећемо са камилицом, са булкама...
Куд иде овај свет?

PS Što se 'ukusa' tiče - meni je važno da nije otrovno i baš gadno na izgled - i manje više, rado ću da probam. Danas sam pila neki sok na mućenje - napravila moja drugarica - mlevena nana, pomorandža, đumbir i karanfilić - pa sve to proceđeno. Nazvala ga 'Orijent'. Čudesan, osvežavajući ukus. Odmah sam mu pridodala sva isceljujuća svojstva - kao da je lek :)


Таман тако.
А сок звучи моћно и гарант исцељује.


razmisljam razmisljam 12:47 01.09.2013

Re: <3 muškatle

zilikaka

Što se ukusa tiče, meni je možda najomiljenije "jelo" umućeno jaje sa grizom - živa smesa za knedle. Luda sam za tim i nema koliko ne mogu da pojedem.


Знамо, 'фалила си се већ по том питању. И моја мама је радо кусала та жива теста за резанце и кнедле, на моје велико чуђење. А Мало Дете је имало фазу у којој ми је обавезно мажњавало бар једну кору за питу ( и гибаницу ) у свежем стању.

Zato, samo ti glabaj muškatle, sve je samo stvar ukusa.


Апсолутно, шта год по том питању Ајнштајн имао да каже.
razmisljam razmisljam 12:49 01.09.2013

Re: <3 muškatle

Dr M

I vage, i vage...




Nikad nisam čuo da se neko ugojio od muškatli...


То што ниси чуо за тако нешто, драги мој dottore, не значи да није.
zilikaka zilikaka 13:08 01.09.2013

Re: <3 muškatle

Објашњење: једу се тучак и прашници. Значи, срце цвета.

Молба: кад кошташ, проследи утиске, не било ти заповеђено


Upravo odradila. Imala sreću što je naoblačno, pa su cvetovi sasvim solidno otvoreni.

...pa, nije loše. Slično bagremu.

Probala i ostatak cveta (onaj šareni šešir, što bi se laticom nazvao), al to nema baš nikakv ukus.
Ni lep ni ružan - jednostavno nikakav.

E, al to moje muvanje unelo totalnu pometnju među keremi.
Prvo, gazdarica bere neku travku, pa onda to jede.

Došle obe. Ova mala odma tražila da i njoj dam, a ova matora otišla da miriši šta sam ja to brala.

Maloj sam dala pola šarenog cveta.
Pojela, al ta bi pojela i kutiju eksera, nezamašćenih, samo ako to gazde jedu.

Matora me, moram priznati, malo čudno gledala, al kako da joj objasnim da nisam ja kriva...

razmisljam razmisljam 13:36 01.09.2013

Re: <3 muškatle

zilikaka

Upravo odradila. Imala sreću što je naoblačno, pa su cvetovi sasvim solidno otvoreni.

...pa, nije loše. Slično bagremu.

Probala i ostatak cveta (onaj šareni šešir, što bi se laticom nazvao), al to nema baš nikakv ukus.
Ni lep ni ružan - jednostavno nikakav.


Је ли ти сад јасно шта си у животу своме пропустила?

E, al to moje muvanje unelo totalnu pometnju među keremi.
Prvo, gazdarica bere neku travku, pa onda to jede.

Došle obe. Ova mala odma tražila da i njoj dam, a ova matora otišla da miriši šta sam ja to brala.

Maloj sam dala pola šarenog cveta.
Pojela, al ta bi pojela i kutiju eksera, nezamašćenih, samo ako to gazde jedu.

Matora me, moram priznati, malo čudno gledala, al kako da joj objasnim da nisam ja kriva...


А да ко је, по теби, крив што си толико подложна утицајима и слушаш којекога поводом којечега?

P.S. 'Фала ти на ненадано подробном извешћу.

margos margos 15:01 01.09.2013

Re: <3 muškatle

А Мало Дете је имало фазу у којој ми је обавезно мажњавало бар једну кору за питу ( и гибаницу ) у свежем стању.

I ja, i ja !

zili
Maloj sam dala pola šarenog cveta.
Pojela, al ta bi pojela i kutiju eksera, nezamašćenih, samo ako to gazde jedu.

I moji, i moji!

:)
razmisljam razmisljam 16:19 01.09.2013

Re: <3 muškatle

margos

I ja, i ja !




Маргита, све ми се чини да ћемо морати да упоредимо породична стабла, а нарочито оне попречне везе. Превише је ту случајности.


I moji, i moji!

:)


Hansel Hansel 17:33 01.09.2013

Re: <3 muškatle

А шта ли сам вам ја, пошто и дан-данас волим коре (оне, полупечене)? Чак сам правио комбинације са сиром, па тако је, зашто то додатно пећи? А живо тесто сам некада такође "крао"...
mirelarado mirelarado 21:12 01.09.2013

Re: <3 muškatle

Моје мушкатле, мало ексцентричне.

razmisljam razmisljam 22:40 01.09.2013

Re: <3 muškatle

Hansel
А шта ли сам вам ја, пошто и дан-данас волим коре (оне, полупечене)? Чак сам правио комбинације са сиром, па тако је, зашто то додатно пећи? А живо тесто сам некада такође "крао"...


Мени ниси ништа, тек да ти буде јасно, али мом Малом Детету, Зиликаки и Маргити биће да мо'ш бити некакав род.
razmisljam razmisljam 22:55 01.09.2013

Re: <3 muškatle

mirelarado
Моје мушкатле, мало ексцентричне.


Лепе.
Види се да су каћиперке, а опет, некако суптилне.
Hansel Hansel 13:13 02.09.2013

Re: <3 muškatle

razmisljam
Мени ниси ништа, тек да ти буде јасно, али мом Малом Детету, Зиликаки и Маргити биће да мо'ш бити некакав род.

А јеси ли ти чула за релацију еквиваленције, како оно беше - рефлексивност, транзитивност и шта оно беше треће... другим речима: ако сам ја у роду с твојим дететом, а оно с тобом, мора бити да сам и с тобом у роду!
Hansel Hansel 13:15 02.09.2013

... и 100!

razmisljam razmisljam 18:48 02.09.2013

Re: <3 muškatle

Hansel

А јеси ли ти чула за релацију еквиваленције, како оно беше - рефлексивност, транзитивност и шта оно беше треће... другим речима: ако сам ја у роду с твојим дететом, а оно с тобом, мора бити да сам и с тобом у роду!


Јесам чула, али ти изводиш сасвим погрешан закључак. Генетика није математика. Наиме, ако сте моје Мало Дете и ти повезани грицкањем кора као заједничком генетском предиспозицијом, можете бити род, а да ја у томе својим генима немам никаквог удела. Дакле, теоретски сте вас двоје у крвном сродству, с тим да је она у истом и са мном, али ја са тобом нисам, пошто ти специфични гени највероватније долазе са стране њеног оца. Разумеш? ( Дакле, нисам род ни са Маргитом, ни са Зиликаком, осим ако... Гени често прескачу пар генерација, па заправо може свашта да буде. Али, када бисмо кренули у даљу дискусију, бојим се да бисмо дебело забраздили. )

Једино могу да ти будем нештонешто in low, али то се нигде не рачуна у озбиљно сродство, осим када су у питању односи зета и шурњаје, што знам из сопственог искуства.
razmisljam razmisljam 19:02 02.09.2013

Re: ... и 100!

Hansel





Специјалан поклон, баш за тебе:

Hansel Hansel 19:28 02.09.2013

Re: ... и 100!

Аааххх... овако нешто још нисам добијао на поклон!

А у вези с математиком, па нормално да сам се з... тј. шалио (шта знам, све чешће звучиш тако озбиљно -- овако бисмо могли да извучемо доказ да су отац и мајка род (без оног инфографика ). А да не говоримо о прескакању генерација, како кажеш.

Него, заборавих да за мушкатле поменем да им, псим по боји, нисам примећивао неке разлике које ви овде масовно уочавате, осим што ми је била интересантна нека врста која је имала кожасто стабло и листове. Претпостављам да си виђала...
razmisljam razmisljam 21:06 02.09.2013

Re: ... и 100!

Hansel
Аааххх... овако нешто још нисам добијао на поклон!


Штос и јесте у томе да се поклањају необичне, неочекиване и забавне стварчице, зар не?

А у вези с математиком, па нормално да сам се з... тј. шалио (шта знам, све чешће звучиш тако озбиљно -- овако бисмо могли да извучемо доказ да су отац и мајка род (без оног инфографика ). А да не говоримо о прескакању генерација, како кажеш.


Па, ја се и трудим да звучим озбиљно, не бих ли збунила противника.

Ма, наравно, уз мало мисаоне гимнастике дало би се закључити што год нам срце жели и душа иште. У ствари сам само хтела да ,,озбиљно'' нагласим да ми никако не одговара да будемо род откако си променио нарав, а након ОНОГ блога.

Него, заборавих да за мушкатле поменем да им, псим по боји, нисам примећивао неке разлике које ви овде масовно уочавате, осим што ми је била интересантна нека врста која је имала кожасто стабло и листове. Претпостављам да си виђала...


Очигледно да се ниси нешто посебно занимао за њих, иначе би уочио да их има разних фела. Ту су ти обичне, па висеће, па ,,маЏарске'', ситнијих цветова и двобојних листова ( зелених са бордо пругом која прати облик листа ), па дуплих цветова ( зову их енглеским)... И-хааај! А тек о бојама да и не говоримо. Имаш цветове у једној боји, а имаш и двобојне.
Мушкатле су ти читава једна наука за себе.
Hansel Hansel 21:52 02.09.2013

Re: ... и 100!

Очигледно да се ниси нешто посебно занимао за њих

Па, овај, и ово је можда мало превише, ипак сам ја дечак. (Мислим, не робујем стереотипима, али... )

У ствари сам само хтела да ,,озбиљно'' нагласим да ми никако не одговара да будемо род откако си променио нарав, а након ОНОГ блога.

Ех, Зиликако, упропасти ме лако! И још како!
razmisljam razmisljam 22:03 02.09.2013

Re: ... и 100!

Hansel

Па, овај, и ово је можда мало превише, ипак сам ја дечак. (Мислим, не робујем стереотипима, али... )


Немој сад тако провидно да се вадиш на излизане форе.

Ех, Зиликако, упропасти ме лако! И још како!


Али те је зато начинила песником.
zilikaka zilikaka 18:15 04.09.2013

Re: ... и 100!

Ех, Зиликако, упропасти ме лако! И још како!


Gde sam ja bila sve ovo vreme, da OVO propustim.
Hansel Hansel 21:41 04.09.2013

Re: ... и 100!



Ни два дана,
али вечност цела
опевана мана
Зиликаке дела.


razmisljam razmisljam 21:47 04.09.2013

Re: ... и 100!

zilikaka

Hansel


Hansel Hansel 22:48 04.09.2013

Re: ... и 100!


Чак и Размишљалица
остаде без текста...
Све због новог
Ханселовог геста?!

razmisljam razmisljam 23:33 04.09.2013

Re: ... и 100!

Hansel

Чак и Размишљалица
остаде без текста...
Све због новог
Ханселовог геста?!


О нуто јада, нуто чуда,
на помолу су времена луда.
Померају се границе света
када и Хансел постаде поЈета.

А у Размишљалице текста има,
но га не хтеде делит' са свима.

Hansel Hansel 09:44 05.09.2013

Re: ... и 100!

К'о и у песника старих
(не зна она, стихоклепах давно),
и мене стих поведе
да ми буде (до Токија) равно.

Дели, Размишљалице, дели,
неће се повредити свет бели!
Па ни Хансел мали,
зато -- бајтове не жали!

(Qq, турбофолкер сваки
за оваквим мотивима вапи,
ал' бар нека кинта
од њих да се цапи. )

Черевићан Черевићан 00:35 31.08.2013

има томе

међу лејом oд мушкатли
а на сузну жељу њену
још невину , Љубу једну,
тад одрадих ja . . у жену
razmisljam razmisljam 16:35 31.08.2013

Re: има томе

Черевићан


Дакле, гос'н Чер, лепо је видети да имате присете на сваку тему.
Благодарим.

И кад смо већ код тога : како стојите са расцветалим пољима сунцокрета? На биоскопском платну личи да је веома романтично, али, мени се све чини да је здраво неудобно и да оне лиске и стабљике умеју да изазову непријатан осип.
Черевићан Черевићан 20:46 31.08.2013

Re: има томе

ко Вангоген . . иматоме
сунцокрета игре волех
у пољу га, секс и небаш,
оморинa . . . ја одолех


драга гђо razmisljam
razmisljam razmisljam 12:37 01.09.2013

Re: има томе

Черевићан


Дакле, добро сам наслутила.
Хвала на одговору, драги гос'н Чер.
loader loader 01:25 31.08.2013

Miroljubiva petonija

Pa...
Stvarno...
- "ratoborne muškatle" ...
Trebalo se setiti :)

Žestoko
razmisljam razmisljam 16:39 31.08.2013

Re: Miroljubiva petonija

loader
Pa...
Stvarno...
- "ratoborne muškatle" ...
Trebalo se setiti :)

Žestoko


Је л' видите Ви, mr loader, како то уме да буде незгодно?
Негде, а више се не сећам где, сам тај опис прочитала и више нисам успела да га избацим из главе.
Стварно се требало сетити, а и имати довољно маште да би тако нешто уопште могло да се изјави.

loader loader 10:02 01.09.2013

Re: Miroljubiva petonija



Mašte ovde ne manjka,
očigledno
razmisljam razmisljam 13:18 01.09.2013

Re: Miroljubiva petonija

loader

očigledno


...уз мало маште.
sesili sesili 07:50 31.08.2013

Muškatle...

Zanimljivije mi je ime nego samo cveće! Ne kažem da nisu lepe, taman posla i to pored toooliko vrsta! Meni je bilo zanimljivije ovo putovanje. Kao Alisa, svakakvih se čuda nagledala. A veoma dobar razlog da se zapali cigareta, da se sagori vreme... Svaka čast!
Dr M Dr M 10:24 31.08.2013

Re: Muškatle...

Zanimljivije mi je ime nego samo cveće!


Meni je zanimljivo i to što neki muškatle zovu i smrdljevak.

Možda to zavisi od trenutnog raspoloženja?
razmisljam razmisljam 16:47 31.08.2013

Re: Muškatle...

sesili
Zanimljivije mi je ime nego samo cveće! Ne kažem da nisu lepe, taman posla i to pored toooliko vrsta! Meni je bilo zanimljivije ovo putovanje. Kao Alisa, svakakvih se čuda nagledala. A veoma dobar razlog da se zapali cigareta, da se sagori vreme... Svaka čast!


Да, Сесили, необично име, сво ћошкасто а шушкетаво, нарочито ако га изговараш са оним лалинским, умекшаним и мало сиктавим ш.
Ја их волим. Тако су жилаве и жељне живота.
Једне године сам, када смо се доселили у једну кућу крајем једног лета, тамо затекла силне саксије сасвим сасушених мушкатли. Било ми жао да их побацам, па сам решила да их заливам. Све до једне су се опоравиле, разбокориле, расцветале, да их је милина била гледати. Скромно цвеће, без великих захтева, а захвално и за најмању пажњу коју му поклониш.

А путовање је збиља било као да сам га сањала. Очигледно је тог дана у ваздуху царевала нека чаролија. Немам другог објашњења.

Слушај, пушачу је сваки разлог добар да би запалио цигарету, зар не?
razmisljam razmisljam 16:54 31.08.2013

Re: Muškatle...

Dr M

Meni je zanimljivo i to što neki muškatle zovu i smrdljevak.

Možda to zavisi od trenutnog raspoloženja?


Видиш, dottore, нисам знала да их и тако зову. А није да нису заслужиле то име, јер се збиља не могу похвалити нарочитим мирисом. Тако да је то, на моју велику жалост ( јер је то једно скромно и незахтевно цвеће ), чињеница која не зависи од тренутног расположења. Мада их пристојна персона не би смела тако називати.
mikele9 mikele9 08:22 31.08.2013

!!!

Sinulo joj je - ako bi stala u harmoniku autobusa, mogla bi istovremeno da bude i u prošlosti i u budućnosti i da se kreće kroz vreme kako god joj padne na pamet.

Autobus dana pređašnjeg, a?
razmisljam razmisljam 16:49 31.08.2013

Re: !!!

mikele9

Autobus dana pređašnjeg, a?


Бива да ће бити да је било баш тако некако.
nezezajsesmene nezezajsesmene 10:59 31.08.2013

kvar

Volim što si "kvarna".

Tako lepše pišeš i lepše gledaš. Ja sam hiljadu puta pročitala pogrešno naziv neke reklame, izvrtala i obrtala je moja mašta, tiho se smejala u sebi svojim asocijacijama.

Baš si lik, što bi rekla deca, a tako mi je drago što si izašla , jer da nisi ne bi bilo ni ovog teksta.


Zato razmišljlice izlazi češće i piši.
Moma Kapor je mala maca za tebe. Ova mi se priča posebno dopala, talentovana moja spisateljice.

Baš me briga ako se stidiš i ako su ti naporni moji hvalospevi. I ništa mi ne možeš što tako mislim.

Toliko od nezezajsesmene.
razmisljam razmisljam 17:12 31.08.2013

Re: kvar

nezezajsesmene
Volim što si "kvarna".



А ти си ,,кварна'' што волиш што сам ја ,,кварна''.

Tako lepše pišeš i lepše gledaš. Ja sam hiljadu puta pročitala pogrešno naziv neke reklame, izvrtala i obrtala je moja mašta, tiho se smejala u sebi svojim asocijacijama.


Ооо, о погрешном ишчитавању ми ништа не причај. Уме ту свачега да буде. Подсвест ради тако да је то чудо једно.

Baš si lik, što bi rekla deca, a tako mi je drago što si izašla , jer da nisi ne bi bilo ni ovog teksta.


Ово је прича од јесенас. У ствари, ако ћемо баш поштено, ,,скрпљена'' је од пар излазака, али је, уметничке слободе ради, спакована у једну целину. Тако ми било једноставније да је испричам.
( А нисам лик, већ ликуша, молићу фино, а родне равноправности ради. )

Zato razmišljlice izlazi češće i piši.
Moma Kapor je mala maca za tebe. Ova mi se priča posebno dopala, talentovana moja spisateljice.

Baš me briga ako se stidiš i ako su ti naporni moji hvalospevi. I ništa mi ne možeš što tako mislim.

Toliko od nezezajsesmene.


Пази, немам ништа против Мома, али, некако ми не иде да икако можемо да се поредимо. Теби, наравно, хвала што си се усудила на тако нешто, али не треба претеривати.

А то да ти ништа не могу, грешиш и те како.
Зашто?
Зато што могу да те банујем када ми дојади твоје прекомерно одушевљавање мојим писанијима.
Тако бисмо обе ушле у историју овог Блога: ти као прва особа банована зато што је хвалила аутора блога, а ја као први аутор који је бановао неког коментатора због тога што се овоме свиђају његови текстови.
Па ти сад види шта ћеш и како ћеш.

( Хвала за похвале, наравно. )

Иначе, није ми познат ни један филм од ових које помињеш. Мада, једна од мојих мана је та да тешко памтим имена филмова, тако да то није ништа чудно и не значи да их некада нисам гледала, само се тога не сећам.

nezezajsesmene nezezajsesmene 11:22 31.08.2013

putovanje kroz vreme

film Leopold i Kate;

http://www.youtube.com/watch?v=Aw1mnorjq-o

ima još jedan kad čovek u novinama ugleda oglas i prepozna sebe, uđe u voz i nađe se u prošlosti, ode u štampariju i šeta sa ženom u koju se zaljubljuje... Žao mi je al nikako da se setim naziva filma.
Nek mi neko pomogne. Plizz
Jukie Jukie 16:39 31.08.2013

Re: putovanje kroz vreme

nezezajsesmene
Ima još jedan kad čovek u novinama ugleda oglas i prepozna sebe, uđe u voz i nađe se u prošlosti, ode u štampariju i šeta sa ženom u koju se zaljubljuje... Žao mi je al nikako da se setim naziva filma.Nek mi neko pomogne. Plizz

Ne znam ni ja naziv, ali glavni glumac je onaj koji glumi Liroja Džetra Gibsa u seriji NCIS
Dr M Dr M 17:01 31.08.2013

Re: putovanje kroz vreme

Jukie
nezezajsesmene
Ima još jedan kad čovek u novinama ugleda oglas i prepozna sebe, uđe u voz i nađe se u prošlosti, ode u štampariju i šeta sa ženom u koju se zaljubljuje... Žao mi je al nikako da se setim naziva filma.Nek mi neko pomogne. Plizz

Ne znam ni ja naziv, ali glavni glumac je onaj koji glumi Liroja Džetra Gibsa u seriji NCIS


For All Times



Edit

gl. ul. Mark Harmon
razmisljam razmisljam 17:29 31.08.2013

Re: putovanje kroz vreme

Jukie

Ne znam ni ja naziv, ali glavni glumac je onaj koji glumi Liroja Džetra Gibsa u seriji NCIS


Мислиш, Марк Хармон? ( на фотки десно )



Ау, Јуки, ако ти не знаш име филма, онда смо га начисто угасили и оно ће нам остати тајна за вјеки вјекв.

49 41 49 41 16:51 31.08.2013

Ja bih Georgine

Babina basta ih je bila puna.
Nikad ih vise nisam video.



Bile su loptaste - krupne, kao povece stisnute pesnice u jednom.
razmisljam razmisljam 17:33 31.08.2013

Re: Ja bih Georgine

49 41
Babina basta ih je bila puna.
Nikad ih vise nisam video.

Bile su loptaste - krupne, kao povece stisnute pesnice u jednom.


Имала их ја док сам имала парченце земље за сађење цвећа. Добила гомоље од свекрве - разних врста и боја. Биле су заиста прелепе.
Дакле, здушно подржавам твој избор. Једна од најлепших баштенских цвећки. Штета што је прегломазна за садњу у саксији..
nezezajsesmene nezezajsesmene 17:02 31.08.2013

Re: putovanje kroz vreme

Hvala Jukie, pronašla sam film.

For all time sa Mark Harmonom u glavnoj ulozi.

http://www.youtube.com/watch?v=R3fVv9YMl9s
razmisljam razmisljam 17:38 31.08.2013

Re: putovanje kroz vreme

nezezajsesmene

Dr M


Па да. Док сам ја ископавала фотку дотичног глумца, вас двоје сте ме претекли и то са потпуним информацијама.

У ствари, хвала вам обома.
jinks jinks 17:37 31.08.2013

...

E, tu je već sasvim ozbiljno počela da razmišlja o tome da se očigledno sa njenom maštom nešto čudno dogodilo - neki kvar, malecak, nadala se, ali dovoljan da stvari ne štimaju onako kako bi trebalo.

Da, stvarno, šta li je to nešto što se nekad pojavi kod nekih da između ostalog i krive stvari kako bi bili u pravu :)

I šta bi moglo da bude ponašanje suprotno od toga.

razmisljam razmisljam 18:10 31.08.2013

Re: ...

jinks

Da, stvarno, šta li je to nešto što se nekad pojavi kod nekih da između ostalog i krive stvari kako bi bili u pravu :)


Је л' ти то озбиљно питаш?
Мислим, кога ћеш и шта да кривиш ако не било шта што ти се у критичном тренутку нађе под руком?
Себе? То је непродуктивно и лако може да одвуче у депресију.
До душе, може и да те прене, покрене, учини да порадиш на себи, али, колико је мени познато, то је тек спорадична појава.
Када ја крив(о) неко/нешто други/друго, лакше се дише и с таквим гледањем на ствари може да се живи прилично опуштено и без гриже савести.

I šta bi moglo da bude ponašanje suprotno od toga.


Не умем да докучим. Имаш ли ти некакву идеју?
jinks jinks 18:48 31.08.2013

Re: ...

Pa jeste, ali koja je cena kada se saberu efekti takvog uticaja na okruženje na duže staze što od jedne neke ili nekog, ili više njih istovremeno.

Zato sam i postavio pitanje s kraja komentara :)
Dr M Dr M 18:55 31.08.2013

Re: ...

Када ја крив(о) неко/нешто други/друго, лакше се дише и с таквим гледањем на ствари може да се живи прилично опуштено и без гриже савести


Ljudski je grešiti; prebaciti grešku na drugog je, već, božanski.

Murphy..
razmisljam razmisljam 12:34 01.09.2013

Re: ...

jinks
Pa jeste, ali koja je cena kada se saberu efekti takvog uticaja na okruženje na duže staze što od jedne neke ili nekog, ili više njih istovremeno.


Ко још пита за цену у ери потрошачког друштва?
Цене су разне, знаш и сам. Све зависи од тог неког или неке.
Има их који цела века пребацују кривицу на све око себе што им се учини подесним, избегавајући да се погледају у огледало и суоче са собом.
Опет, има оних који врло пробирљиво понешто преузму на себе, а понешто ,,уделе'' спољним факторима.
А најређи су они који не беже од свакодневног предогледалског преиспитивања.
И сви успевају да главињају кроз живот мање-више успешно, макар по сопственим мерилима.
Када се све сабере, одузме, помножи и подели, испада да свет једноствано налази начин да функционише са таквом расподелом карата. ( И не пита за цену. )

Zato sam i postavio pitanje s kraja komentara :)


Али ми ниси дао одговор на њега.
razmisljam razmisljam 12:35 01.09.2013

Re: ...

Dr M


Ljudski je grešiti; prebaciti grešku na drugog je, već, božanski.

Murphy..



jinks jinks 13:41 01.09.2013

Re: ...

Sto rece Karl J., nas Ego predstavlja naseg advokata a senka naseg tuzioca. Mozda, dokle god se njih dvoje nadgornjavaju za jednu od posledica imamo i nase krivljenje pravih Drina. A kad bi se njih dvoje oko neceg saglasili mozda bi i nas uticaj na okruzenje bio drugaciji.
razmisljam razmisljam 14:03 01.09.2013

Re: ...

jinks
Sto rece Karl J., nas Ego predstavlja naseg advokata a senka naseg tuzioca. Mozda, dokle god se njih dvoje nadgornjavaju za jednu od posledica imamo i nase krivljenje pravih Drina.


Али, пази...
Што лепо рече Душко Трфуновић:

,,Није само Дрина крива
крив је Дунав
крива Сава...''


Ко би био довољно луд, храбар и спреман да све те силне кривине поисправља, када постоје лагоднији начини?

A kad bi se njih dvoje oko neceg saglasili mozda bi i nas uticaj na okruzenje bio drugaciji.



ШБББКББ

О томе би се дало онолико дискутовати ( а и дискутовано је већ онолико )...
nezezajsesmene nezezajsesmene 17:39 31.08.2013

višak vremena

Za tvoju maštu

Za to da uvek imaš slobodnog vremena i da uvek u šetnju ili posetu kreneš ranije, ti posmatraču i upijalice svih boja , mirisa i obrisa, natpisa, reklama. izloga, drvoreda, parkova i klupa, hijeroglifa ....

Za tvoje muškatle drvendupaste i pomalo ratoborne.

ps. Moje neće da se bokore, samo štrkljaju u vis, cvetaju dugo i žilavo se ne daju da im precvali cvet skinem sa grane
razmisljam razmisljam 12:54 01.09.2013

Re: višak vremena

nezezajsesmene
Za...


Не одустајеш?


ps. Moje neće da se bokore, samo štrkljaju u vis, cvetaju dugo i žilavo se ne daju da im precvali cvet skinem sa grane


Нисам паметна шта да радиш. Да пробаш да им заломиш врхове? ( Од њих можеш да запатиш нове, младе биљчице. )
razmisljam razmisljam 19:33 31.08.2013

Шифра: гости

Што ће рећи да ћу бити оправдано одсутна до некА доба.
Стога умољавам присутног аудиторијума за мало стрпљења гледе мог одговарања на пристигле коментаре.
myredneckself myredneckself 23:35 31.08.2013

Re: Шифра: гости

razmisljam
...ako bi stala u harmoniku autobusa, mogla bi istovremeno da bude i u prošlosti i u budućnosti i da se kreće kroz vreme kako god joj padne na pamet.

I ja sam ispratila goste nakon nekoliko dana gošćenja, sada sam se osamila i čitam nove članke, a kad ako ne u trećoj smeni.
Dala si mi ideju, pa sam maločas otputovala u prošlost.
Ovako smo nekad manikirale nokte, laticama muškatli.
Sećaš li se, razmisljam?

(Uzgred, mogla bi da mi otkineš neki pelcer od crvenih muškatli, trenutno sam se izmanikirala sa ovim kakav imam, ali nije ovo moja boja laka za nokte, već ovo.) Ruby tuesday, jašta!

razmisljam razmisljam 13:05 01.09.2013

Re: Шифра: гости

myredneckself

Dala si mi ideju, pa sam maločas otputovala u prošlost.
Ovako smo nekad manikirale nokte, laticama muškatli.
Sećaš li se, razmisljam?


Признајем да сам на то сасвим заборавила. Хвала ти на подсећању.
И још: у старту нисам ни схватила о чему заправо причаш, јер у твом коментару не видим никакву фотографију, а слутим да би требала да буде ту негде као потврда твог излета у прошлост.
Срећом, видела сам је тамо, па су ми се сећања вратила.
Ми смо за бели лак користиле латице јасмина.

(Uzgred, mogla bi da mi otkineš neki pelcer od crvenih muškatli, trenutno sam se izmanikirala sa ovim kakav imam, ali nije ovo moja boja laka za nokte, već ovo.) Ruby tuesday, jašta!


Ево теби, благо мени, пуна саксија, па узми пелцера колико год ти душа иште.



caricamajka caricamajka 19:41 01.09.2013

Re: Шифра: гости

myredneckself
razmisljam

Dala si mi ideju, pa sam maločas otputovala u prošlost.
Ovako smo nekad manikirale nokte, laticama muškatli.
Sećaš li se, razmisljam?

(Uzgred, mogla bi da mi otkineš neki pelcer od crvenih muškatli, trenutno sam se izmanikirala sa ovim kakav imam, ali nije ovo moja boja laka za nokte, već ovo.) Ruby tuesday, jašta!




Plus još jedna. To je bio moj prvi lak za nokte.

Na kraju travnjaka imam tri reda muškatli, mogle bi izmanikirati ceo blog. Cvetaju kao lude, za skidanje starih cvetova moram da koristim stoličicu i veliku kofu u koju ih bacam. Mušterije za manikir bi dobro došle kao ispomoć.
razmisljam razmisljam 22:54 01.09.2013

Re: Шифра: гости

caricamajka
Plus još jedna. To je bio moj prvi lak za nokte.


Дакле, било нас је више од неколико.

Na kraju travnjaka imam tri reda muškatli, mogle bi izmanikirati ceo blog. Cvetaju kao lude, za skidanje starih cvetova moram da koristim stoličicu i veliku kofu u koju ih bacam. Mušterije za manikir bi dobro došle kao ispomoć.


А то код тебе на крају травњака бива да је читава прашума. Умеју мушкатле да подивљају од раста и цветања да је просто милина. Ваљда им лепо кад их неко пази и мази и негује како доликује.
Ће дојдемо на маникир, само кажи.

EDIT: Стално заборављам... Сећа ли се неко који број je имао Далијин лак за нокте, прљаво розе, мртве боје без сјаја који је једно време био велики хит и који ми је био први прави лак ( добила га за рођендан од школске другарице )?
zilikaka zilikaka 09:38 01.09.2013

Re: hm

U PROZORU DVE MUSKATLE


Gospoja, svaka ti čast! Osvežila si me muzičkim izborom.
Prava bećarska pesma,

Nego, dok sam živela u ljutim blokovima, na 12. spratu, jugozapadna strana, imala sam muškatle za priču. One obične, vulgaris, al džikljale ko ozračene.

Lišće im svakoj bilo ko tacnica od kafe. Ludilo.
Jedino što im je trebalo je po dve litre vode uveče, drito iz česme.

Preselimo se mi u kuću. Nema betona, nema prženja, okolo zelenilo...
Ponesemo i i njih, naravno, kad one odmah usitnile i proredile i lišće i cvetove, počele da kunjaju...
Nema šta nisam probala da ih povratim, al jok!
Ištu ljuti beton, pa to ti je.
razmisljam razmisljam 13:14 01.09.2013

Re: hm

dusanovaiivanovamama

U PROZORU DVE MUSKATLE


Али да буде кибиц фенстер, иначе ништа.



Е, сам ти некад рекла да си чаробница за ископавање пригодних садржаја?

Две мушкатле у прозору:

dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 15:03 01.09.2013

Re: hm

zilikaka
U PROZORU DVE MUSKATLE


Gospoja, svaka ti čast! Osvežila si me muzičkim izborom.
Prava bećarska pesma,

Nego, dok sam živela u ljutim blokovima, na 12. spratu, jugozapadna strana, imala sam muškatle za priču. One obične, vulgaris, al džikljale ko ozračene.

Lišće im svakoj bilo ko tacnica od kafe. Ludilo.
Jedino što im je trebalo je po dve litre vode uveče, drito iz česme.

Preselimo se mi u kuću. Nema betona, nema prženja, okolo zelenilo...
Ponesemo i i njih, naravno, kad one odmah usitnile i proredile i lišće i cvetove, počele da kunjaju...
Nema šta nisam probala da ih povratim, al jok!
Ištu ljuti beton, pa to ti je.


Nemam nista protiv, donesi ih, ja sam na 12-tom.

Secam se muskatli moje bake u crvenom, velikom, sa belim tufnama, ves loncu. Pomesala ih je, tako da su bile raznih boja. Neverovatno je koliko se ljudi tada nisu slikali, tako da niko od nas nema ni jednu sliku tog dvorista sa preko pedeset i kusur saksija i serpi svih velicina, a prepunih ogromnih cvetova muskatli.

razmisljam
Е, сам ти некад рекла да си чаробница за ископавање пригодних садржаја?


Inspirises
razmisljam razmisljam 16:25 01.09.2013

Re: hm

dusanovaiivanovamama




Secam se muskatli moje bake u crvenom, velikom, sa belim tufnama, ves loncu. Pomesala ih je, tako da su bile raznih boja. Neverovatno je koliko se ljudi tada nisu slikali, tako da niko od nas nema ni jednu sliku tog dvorista sa preko pedeset i kusur saksija i serpi svih velicina, a prepunih ogromnih cvetova muskatli.


Видиш ти то. Ја се, опет, не сећам ни једне једине лончанице у бакином дворишту. Било је по њему вазда цвећа баштенског, од разних сорти, али ништа у саксији и ни једна мушкатла.

Код нас, срећом, било пар оних којима је било стало до бележења породичних скупова, па се нађе по која фотка. До душе, већином су црно-беле, па боје мораш да замишљаш, али има и шарених, иако, руку на срце, сасвим недовољно.

Inspirises



Nice.
zilikaka zilikaka 17:11 01.09.2013

Re: hm

Nemam nista protiv, donesi ih, ja sam na 12-tom.


E, da sam tad znala, da mi je ova pamet bila...

Msm, odavno su blaženopočivše.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana