Roditeljstvo| Satira| Život

S.O.S.

Jelica Greganović RSS / 27.08.2013. u 13:50

1233513_515387321873251_1614374374_n.jpg

Stavili su me na zadnje sedište. Oni su seli napred. Njih dvoje. Dve bebe, od kojih je ona za volanom bila najbebastija od svih. Neko joj je dao vozačku dozvolu. Zapravo, već dve naše bebe su dobile vozačku dozvolu, a ona srednja je odlučila da to odradi kasnije. Tokom studiranja. Inače, bebe u današnja vremena i studiraju. Ali je to manje bolno od toga što ih država pušta da voze automobile naokolo. I to one prave, ne na pedale. One koji imaju zadnja sedišta, uglavnom za decu predviđena. E, na to sedište su me stavili, sa pogledom na prednje položaje otpozadi.

Dobro je bar što me nisu privezali. Tako nesputana sam izvršila brzinsko vraćanje kroz vreme, pitajući se znaju li oni koliko je meni trebalo da se konačno iskobeljam sa zadnjih sedišta i počnem svet da gledam kroz prednje staklo, srpski zvano šoferšajbna? Imaju li pojma? Naravno da nemaju. Vozila sam se celo detinjstvo pozadi. Padala između sedišta, dodavali su mi suvu hranu da ćutim, zvocali da istu ne drobim, na čelu sam nosila sveti, plavkasti znak udarača o prednje naslone. Nisu mi dozvoljavali da balavim prstima crtam po prozorima, ni suvim kad se zimi zamagle. Ubacivali su me pozadi kao džak, kad zaspim, šištali: »Miroslave, sporije vozi, opet će da se skotrlja na paradajz!« Moj život je bio usmeren ka konkordisanju prednjih položaja, taman kad sam ih dosegla, dva puta trepnula nisam i eto mene opet sa ograničenim pogledom na svet.

Ne radi se o tome da ja ne mogu da prihvatim da su moje bebe porasle. Ne. Meni je to potpuno jasno. Evo, kad je najstarija beba dobila vozačku dozvolu, to je i imalo nekog smisla. Koliko sam ja razumela, te dozvole se daju na metar, pomenuta beba je imala već dva metra i dadoše joj. Mislim, mu. Čak mi je uspelo onako spontano, da beba ne primeti, da do sada izbegnem da me vozi. Užasno mi se žurilo, nisam imala vremena, a u određenim situacijama sam prosto bila brža i prva se dočepala ključeva od auta. Onog auta koji se nekada mojim zvao, a sada ga viđam samo na slikama po društvenim mrežama internetskim. Jeste da sam se par puta precepila kad sam ga na ulici videla u autu, a da to nije bio dokolenski model na guranje i grebanje nogama po putnoj podlozi, ali sam to nekako preživela. Bar me nije stavljao na zadnje sedište.

Problem je najmlađe dete. Ovo što je za volanom sedelo dok sam ja gledala kako bočno promiču gradski pejzaži. Naravno da ja znam da je on punoletan, maturirao, čak se i brije. Sve ja to razumem, al imam problem koji nemam. U stvari, nemam ga al ga imam. Kad sam ga videla kako seda za volan, samo mi se zamenila slika stvarnosti. Ugledala sam ga u dupku. Belom, sa lila točkovima, od starije sestre nasleđenom, sa velikim plastičnim dugmićima na pultiću pred njim i crvenim, majušnim volanom. Od prvog trena kad se dupkiziranjem stavio u stanje mobilnosti, taj je vozio samo u rikverc. Noge nam je oplavio, izgledali smo kao mestimični pustinjski Tuarezi. Da ne pominjem to što se, u prvo vreme, prevrtao preko svih međusobnih pragova i onda kao kornjača, leđno čekao da ga neko vrati u položaj okomit sa gravitacijom. Usput su mu i zubi rasli, zbog čega je balavio kao krdo puževa, a dubak nije imao ugrađene brisače. Zato je volan uglavnom bio mokar, dok su dugmići žmrćkali. I sad je on mene stavio na zadnje sedište, a ja ne mogu da ga dohvatim da mu privežem portiklu. Sestra mu je, kao i uvek saveznik. Sedi pored njega i ne uzbuđuje se. Mirno pričaju. Na razne teme. Kao odrasli.

A ja?! Hoće li neko da mi pozadi doda grisinu, keksić? Obećavam da neću da mrvim. Ili mislite tek tako da me vozate?..

 

p.s. Samo da se zna, Bob nije hteo da me nacrta na zadnjem sedištu. Udružio se sa bebama. Rekao mi je da sam luda kao sve majke. Da ne mogu da prihvatim da deca rastu. To nije tačno, evo prihvatila sam da sam ja odrasla, a nekada sam bila dete. A da su majke lude, lude smo, samo je pitanje od čega li smo poludele...I sad ja moram da koristim korišćenu ilustraciju. Tužiću ga majci. Njoj je lakše, njenoj bebi bar nisu dali vozačku dozvolu.



Komentari (68)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Đorđe Bobić Đorđe Bobić 14:13 27.08.2013

vreme

Ti što dobiju vozačku i kad je dobiju neumoljivo pokazuju da vreme teče ... da ne kažem otiče al nema veze, da su živi i zdravi ...

edit: a to što ne dodaju keks pozadi, stvarno nije u redu ...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:17 27.08.2013

Re: vreme

To vreme je i inače bruka jedna, potpuno nedisciplinovana pojava...a ova štednja na keksu je...užas...
caricamajka caricamajka 14:19 27.08.2013

Pozdrav

Eh znači ne svidja ti se da budeš suvozačica?
Moje voze obe, jedna, ona starija samo kad mora /mora da je neki izrod, ili su je zamenili u porodilištu / a mala ona što je bila kod vas vozi kao prava, sa guštom - povukla na mamu . Vraćamo se nas tri iz Zadra u Novigrad i ona traži da vozi do autoputa, kad stignemo do njega ajde malo po autoputu, posle njega bi da proba preko Velebita i tako nas doveze do Senja, pa kad si dotle ajde dete još i onih desetak km do privremene kuće. A Velika na tako ispoljene želje Male samo kaže: -Ti nisi normalna.-
Veliki pozdrav svim tvojim bebama,B.i tebi.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:25 27.08.2013

Re: Pozdrav

Eh znači ne svidja ti se da budeš suvozačica?

Ja nisam bila ni suvozačica turili su me pozadiiiii...

Poz. tvojim bebama i ocu njihovom
mariopan mariopan 14:20 27.08.2013

...

Upravo pričam sa mojom bebom, koji je odavde krenuo prekjuče, a stigao "svojoj kući" juče, dajem uputstva gde da stavi zimnicu donetu od mame, šta je za njega šta za drugu bebu (sestru) sa kojom sam popila kafu preko skajpa, baš malopre.

Eh, koji je stra' kada dete vozi 1300 kilometara sam, i treba sam da sebi kaže "umoran si, stani, malo odspavaj", živa nisam dok se ne javi da je stigao.

Ništa oni ne znaju o tom strahu!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:25 27.08.2013

Re: ...

Ništa oni ne znaju o tom strahu!

E, sestro slatka...de su ona lepa vremena da im u ćoše stresem par kila Lego kocki i bog da me vidi...
Vlasta92 Vlasta92 14:29 27.08.2013

Tjah...

i ti brci i te sise što bebama rastu
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:33 27.08.2013

Re: Tjah...

i ti brci i te sise što bebama rastu

I ne samo da rastu, nego i prerastaju majčinske...sise...brkove da ni ne pominjem.
Vlasta92 Vlasta92 14:33 27.08.2013

:D

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:33 27.08.2013

Re: :D

Vlasto, sestro rođena, ti me razumeš, o tem pričam!
Vlasta92 Vlasta92 14:45 27.08.2013

Re: :D

Uskoro ću te još više razumeti, kad sa Harija Potera pređemo na Stivena Kinga i Teri Gudkajnda
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:57 27.08.2013

Re: :D

Ne daj Harija Potera! Sakri Pračeta!
mariopan mariopan 15:01 27.08.2013

nije lako voziti

Jelica Greganović Jelica Greganović 15:05 27.08.2013

Re: nije lako voziti

Znam, mariopan, zato ja hoću da vozim, da poštedim decu muke
sesili sesili 15:20 27.08.2013

Da ti kažem...

... nije tvojim "bebama" lako! Mada, sigurna sam, ti ovo samo NAMA pričaš, njima - ništa.
Moja prvorodjena beba je prekjuče otputovala na Tasos, sa snajkom mi i princezom. E sada, nije da nisam brinula, ali... Doziram ja to.
A kada je drugorodjeni sin položio, vozi po gradu, a moje prijateljice se čudom čude - zašto mu dozvoljavam? Pa, kako da nauči, stekne sigurnost, ako ne vozi? Sada voze obojica bolje od mene, što je normalno. Mladji, dobro vide, sigurni (ne preterano). Kada skoro ovom mladjem rekoh kako mi se neko isprečio na kapiji, ne mogu da udjem u dvorište, odgovor je bio "uh mama, pa ovde može FAP da prodje"!
Opušteno, uživaj, sve dok hoće da te voze.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:23 27.08.2013

Re: Da ti kažem...

Javi bebi tvojoj da stižem za njom, ako treba da se prepovije, prošeta, uspava, tu sam...
A ovo nisam oćutala, sve sam im rekla, naročito vozaču.
Kad smo već kod tkzv. vozača, upravo mi se obratio...eto, da li bi ti verovala nekome ko ti napiše: " Mwa"?
blogovatelj blogovatelj 15:30 27.08.2013

Moja starija beba

U prošlu subotu moja starija beba rešila da prvi put ide sama kolima u Toronto.
Išla sa drugaricom u zezanje. Malo mu zezanja tu gde živi, u Torontu se lepše zeza. I skuplje naravno.
Sto kilometara puta na jednu stranu. Najprometnijeg autoputa u Severnoj Americi. Počne sa po tri trake na svakoj strani, a na ulazu u Vavilon ih ima po osam. Tu gde ih ima po osam čovek mora da ima tri oka da bi video šta se dešava oko i iza auta. Za svaki retrovizor neophodno je po jedno oko.
Uostalom, slika govori najbolje...



Krenuo oko podne, rekao doći će do sedam sati uveče. Došao u pola tri po ponoći.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:14 27.08.2013

Re: Moja starija beba

Blogovatelju...posle pročitanog i viđenog, pretpostavljam da nam se javljaš sa nekog zatvorenog odeljenja za uspostavljanje mentalne ravnoteže...možemo li da ti doturimo neku knjigu...pomorandže...turpiju?
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 15:46 27.08.2013

е, докле је дошло!

Значи, Јелице, не дају ти више да будеш Катица!

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:14 27.08.2013

Re: е, докле је дошло!

ocajna, očajna su vremena došla...
Dr M Dr M 18:07 27.08.2013

Kontra primer


Moje najmladje dete, ćerka koja živi sa mnom, nije nasledila vozački gen ni od mene ni od matere joj.

Ubedio sam je da položi ispit govoreći da je vozačka dozvola jedan vid ženske emancipacije, a i sve drugarice su je već imale.

Medjutim, ne voli da vozi ali voli da se vozi. Tata je taksira kad joj je potrebno, inače, preferira GSP.

Ima l` to još negde ili da prijavljujem neki doktorat o genskoj mutaciji?
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:09 27.08.2013

Re: Kontra primer

Ima l` to još negde ili da prijavljujem neki doktorat o genskoj mutaciji?

Nemoj da prijavljuješ dok dobro ne proveriš da ovo nije neka nameštaljka...počekni malo...
AlexDunja AlexDunja 19:56 27.08.2013

Re: Kontra primer

Ima l` to još negde ili da prijavljujem neki doktorat o genskoj mutaciji?

možda je moja

ja umem al ne volim, vozila sam kad moram, ali mi bude
naporno i stresno. a da se vozim volim, moja majka je savršeni vozač bila...
tata siguran, pouzdan, ali nije baš uživao.

a deca, stariji neće ni da razmišlja o tome,
a mlađi je položio ispit, naučio, ali ne voli kao i ja.

i otac im ne vozi
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:58 27.08.2013

Re: Kontra primer

Dunjo, pa vi ste grupisani nevozači...blagiš vašem autu...kod nas je otimačina...
AlexDunja AlexDunja 20:15 27.08.2013

Re: Kontra primer

..blagiš vašem autu..

trenutno ga nemamo:)
bila bi to promašena investicija

samo bi jedni drugima dodavali ključeve...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:18 27.08.2013

Re: Kontra primer

samo bi jedni drugima dodavali ključeve...

Mogli bi meni da ih dodate...da ih malo držim u rukama...samo malo...
muaddib92 muaddib92 18:09 27.08.2013

.. aha, neće iz pete u rikverc...

Хехе, сестро Лелице, луда си 100% а духовита 1000000%..
И ја своје близнакиње зовем бебе (ускоро ће 27) али срећом су попадале на полагању вожње - а старијег, Престолонаследника, откачим да му не смем дати да вози пошто је ауто службени
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:11 27.08.2013

Re: .. aha, neće iz pete u rikverc...

али срећом су попадале на полагању вожње

Koji si ti otac..c, c, c...

а старијег, Престолонаследника, откачим да му не смем дати да вози пошто је ауто службени

E, moj sapatniče...to je samo pitanje vremena, tu priču smo i mi prodavali za drugi, službeni auto...džaba...i njime me beba provozala... ubedio oca.
49 41 49 41 19:28 27.08.2013

Vozacki

Kcerka nije napunila ni 16. sama bez icijeg znanja - prijavila obuku.
Nekoliko dana, rodnala po kuci.
Ako sam zakacila gen za voznju od majke - jadna ja.

Dosla sva ozarena posle prvih casova. Nisam na majku za voznju - pevusila po kuci.

Nedavno sam je pitao, kad idu subotom u kupovinu:
-Sto je mama vozi, a nikada ona nju?

Kad ja vozim, ne mogu da gledam mamu pored kako se drzi grcevito za sve naslone oko sebe. Kao da sam je stavila na elektricnu stolicu.
Kad ona vozi - kako vozi; ja ne obracam paznju ni na sta - fino mi.

bolid1 bolid1 23:04 27.08.2013

Re: Vozacki

Mene sad to ceka ponovo, jerbo, u Jevropu, bar ovu exYU-EU, nista nase vozacke, nego posle godinu dana sve ponovo...

Jelica Greganović


Nego, kad ce cestitamo Wartbug karavan - tourist? <-link
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:20 27.08.2013

Re: Vozacki

nego posle godinu dana sve ponovo...

Što posle godinu dana? U Sloveniji možeš odmah da polažeš...ćim platiš.

Sam ti mene zezaj, čekam te ja...
bolid1 bolid1 06:38 28.08.2013

Re: Vozacki


Što posle godinu dana? U Sloveniji možeš odmah da polažeš...ćim platiš.


Ma, nisam lepo napisao, posle godinu dana mora sve ponovo, ceo ispit. Do godinu dana moze samo voznja.


Sam ti mene zezaj, čekam te ja...


Malooo
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:04 28.08.2013

Re: Vozacki

Malooo

Može i više, sam me na zadnje sedište ne stavljaj
bolid1 bolid1 15:21 28.08.2013

Re: Vozacki


Može i više, sam me na zadnje sedište ne stavljaj


Gospodjamama uredno bremza u prazno i napred i nazad, ironija, bremza kad vozi covek za kog' svi drugari kazu da vodi svatove gde god da krene, on napred, a kolona iza trubi
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:08 28.08.2013

Re: Vozacki

Gospodjamama uredno bremza u prazno i napred i nazad

Ta sam! Kad me neko vozi, guram nogu u motor...
pticarka pticarka 20:04 27.08.2013

svakom svoja muka najteza...

Znaci ovo sve ne postaje lakse kad malo porastu????
A ja jedva cekam da prestane da se budi nocu, ili bar da predje na kasicu ili sedne kao covek.. eh...
Juce ga stavila u dubak (onaj sto se ne krece), a samo mu oci vire... Izgleda da sam nestrpljiva.
mariopan mariopan 20:11 27.08.2013

Re: svakom svoja muka najteza...

pticarka
Znaci ovo sve ne postaje lakse kad malo porastu????
A ja jedva cekam da prestane da se budi nocu, ili bar da predje na kasicu ili sedne kao covek.. eh...
Juce ga stavila u dubak (onaj sto se ne krece), a samo mu oci vire... Izgleda da sam nestrpljiva.

Srećno ti bilo, ( iliti nemaš pojma šta te još čeka )

Prvo vozi dubak, pa tricikl, pa bicikl, pa auto po kraju - a onda vozi po autoputevima.

Lepo kažu naše babe, malo dete mala briga - veliko dete velika briga.
pticarka pticarka 20:43 27.08.2013

Re: svakom svoja muka najteza...

Lako je Vama da se smejete... nisam spavala 5 meseci...
:)
mariopan mariopan 21:37 27.08.2013

Re: svakom svoja muka najteza...

pticarka
Lako je Vama da se smejete... nisam spavala 5 meseci...
:)

Ih, ja ne spavam za malo pa 40 godina. Počni da vežbaš na vreme, draga. .

edit

a ni Jelica, o tome je blog.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:22 27.08.2013

Re: svakom svoja muka najteza...

Znaci ovo sve ne postaje lakse kad malo porastu????

Postaje, postaje...uvode se dodatni noćni i ostali obroci, za početak...jedino dobro je što ih sami uzimaju...

A ja jedva cekam da prestane da se budi nocu,

Ja isto jedva čekam da ovi malo spavaju noću...ovako matori, kao sindikat vampira su.

Juce ga stavila u dubak (onaj sto se ne krece), a samo mu oci vire... Izgleda da sam nestrpljiva.

Sakri ključeve od auta ODMAH!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:06 28.08.2013

Re: svakom svoja muka najteza...

Lako je Vama da se smejete... nisam spavala 5 meseci...
:)

Spavalice jedna, 5 meseci...pa, to je samo pauzica...ja, ženo nisam godinama spavala, ovo troje dok je izraslo, ja sam se u šišmiša pretvorila
jedi-knight jedi-knight 20:48 27.08.2013

...

Baš sam se pitao, jesu li ti dali da se zanimaš nečim.
Moje obe bebe voze karting, a stariju bebu ( 8 godina ) pobeđujem samo zahvaljujući jačem motoru.
Očekujem da mi unuci voze helikoptere, a ja ću, kao i naša domaćica, lagano na zadnje sedište uz grisine i nos priljubljen uz prozor. Ako me ne opomenu da ne prljam staklo

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:23 27.08.2013

Re: ...

Baš sam se pitao, jesu li ti dali da se zanimaš nečim.

Da su mi bar neku slikovnicu dali...
Черевићан Черевићан 21:05 27.08.2013

дапростите

кацам оно . . шофер посто
(проширивши тако знање)
ајд' здругарком, вожње жељном
правац Фрушка, на кресање

49 41 49 41 22:56 27.08.2013

Re: дапростите

Черевићан
кацам оно . . шофер посто
(проширивши тако знање)
ајд' здругарком, вожње жељном
правац Фрушка, на кресање


Sve vise Fica oko nas novijeh - neka; fala vi.

Kad se setim ja drugarke i njenoga Fice.
Dugonogo plavusance, ne mozs se ispetljat posle ka cistomu zraku.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:23 27.08.2013

Re: дапростите

Gazda Čer, srećno!
Lepo što si svratio
49 41 49 41 23:20 27.08.2013

Zar mamu svoju jedinu?

Juri me mama po dvoristu, na triciklu sam.
Ni pet mi leta.

Da te pita tvoja mama?
Kad ti porastes, budes veliki jednog dana; pa budes imao auto.
Gde ces staviti mamu u auto.

'Vako ja njoj.
Prvo ja, do mene moja zena.
Pozadi moja deca; a ti skroz pozadi iza moje dece.

Majko moja mila, koliko si mi to posle mnogo puta ponovila.
Naravski, i ja se toga secam.

Vozao sam je pored posle, nije da nisam; hiljadama puta.

Mislah, tada; smena generacija sled - redosled.

Sada?!?
Svaka vaska - obaska.
Razgovaramo, svaki u svom autu kroz otvorene prozore auta.

Oj, zivote - j... te!


Jelica Greganović Jelica Greganović 23:25 27.08.2013

Re: Zar mamu svoju jedinu?

a ti skroz pozadi iza moje dece.

Majku u gepek?! Znači to me čeka...
rade.radumilo rade.radumilo 07:59 28.08.2013

Jutros

- Tata, a što ti ideš mojim koima na pos'o?
- Pa mora tata nešto da obavi, pa mu zato trebaju kola.
- A da mi vlatiš moja kola?
- Vratiće tata.
- Doblo.

Sajam automobila mart 2011:
bolid1 bolid1 08:14 28.08.2013

Re: Jutros

'naci Bembara, rodjaci
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:07 28.08.2013

Re: Jutros

rade, ne daj taj auto detetu, šta zna dete...evo ja ću da ga vozim...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:08 28.08.2013

Re: Jutros

Jutros
'naci Bembara, rodjaci

Malo sam ispala iz fazona otkako me voze na zadnjem sedištu, šta ovo znači?
rade.radumilo rade.radumilo 15:11 28.08.2013

Re: Jutros

rade, ne daj taj auto detetu, šta zna dete..


Šta bre šta zna? Zna sve od prvog momenta,
Dok smo imali onaj nesretni (zato što su ga ukrali) Dacia Sandero, ona na parkingu ispred Supervera se voza u dubku i pravo na Mečku iste boje (crne metalik), koja je bila parkirana pored.
bolid1 bolid1 15:25 28.08.2013

Re: Jutros


Malo sam ispala iz fazona otkako me voze na zadnjem sedištu, šta ovo znači?


Napisa ti Rade, nisu deca naivna, ic

tetka_jelena tetka_jelena 09:56 28.08.2013

zadnje sediste

Moj/nas auto nema zadnje sediste pa kada se nas dve vozimo iliti kada me vozi ja sedim napred
sandra969 sandra969 10:47 28.08.2013

....

...baš, baš divna..priča....ne situacija...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:08 28.08.2013

Re: ....

Hvala, Sandra
mlekac mlekac 11:42 28.08.2013

Tradicija!

Molim lepo, drzim se tradicije.
Kod mog oca se znalo - stariji napred, mladji pozadi.
Daklem, kad im uspe da budu stariji od mene, e, tek ce tada moci da me maknu s prednjeg sedista! Suvozackog, naravno. Ne zanima me ko vozi - sve dok sam ja na onom drugom sedistu.

Mada, iskreno, ponekad imam utisak da me doziva moj zadnji desni coskic - onaj u kom sam sedela celog detinjstva. Mi sto nismo bili jedinci nismo imali celo sediste, nego ja iza mame, sestra iza tate a brat u sredinu da bi smo mogle na svakih desetak kilometara da ga vucemo nazad da sedne. Mada to obicno nije radilo, uglavnom bi prestajao ceo put. (To je bilo pre nego sto su izmislili agencije za sigurnost u saobracaju)
rade.radumilo rade.radumilo 12:38 28.08.2013

Re: Tradicija!

Mada to obicno nije radilo, uglavnom bi prestajao ceo put. (To je bilo pre nego sto su izmislili agencije za sigurnost u saobracaju)


Mani ga, poznajem čoveka čije je dete tako proletelo kroz šoferku tamo osamdeset i neke. Kada vidi roditelje da puste decu da sede van njihovog posebnog sedišta, bogorada i ređa sve redom od babe do strine takvim roditeljima, tako da ga ceo kraj sluša:
- Vi sada sve imate i sedišta i pojaseve samo pameti nemate... (i dalje u tom stilu).
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:10 28.08.2013

Re: Tradicija!

Kod mog oca se znalo - stariji napred, mladji pozadi.

Čovek mudrac, lepo sažeo, to bre i govorim...neki red mora da postoji...

Inače, dok je jutros spavao, dočepala sam se ključeva od tkzv. mog auta...tri kapi benzina su bile unutra, taman do prve pumpe...kakav drumski razbojnik...
rade.radumilo rade.radumilo 15:07 28.08.2013

Re: Tradicija!

Inače, dok je jutros spavao, dočepala sam se ključeva od tkzv. mog auta...tri kapi benzina su bile unutra, taman do prve pumpe...kakav drumski razbojnik...


A šta misliš, zašto ti je omogućio da se dočepaš ključeva?
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:09 28.08.2013

Re: Tradicija!

A šta misliš, zašto ti je omogućio da se dočepaš ključeva?


mariopan mariopan 18:59 28.08.2013

Re: Tradicija!

rade.radumilo
Inače, dok je jutros spavao, dočepala sam se ključeva od tkzv. mog auta...tri kapi benzina su bile unutra, taman do prve pumpe...kakav drumski razbojnik...


A šta misliš, zašto ti je omogućio da se dočepaš ključeva?

nezezajsesmene nezezajsesmene 12:49 28.08.2013

Od čega li smo poludele

Pozdrav tebi i svim "ludim" mamama koje imaju decu sa vozačkom i onim koje "jadne", a takođe "lude" još nisu provozane na zadnjem ili suvozačkom sedištu.

ps. Nisaam vozač, ali kad moje dete položi znaću u kakvom si stanju bila tamo na zadnjem sedištu. Al zato ima da popijem kutiju lekova za smirenje da ne umrem od straha jer se po niški stalno "precepuem".

Pozdrav na mamu od tri deteta.
Nek su ti živa i zdrava, jer trebaće ti možda kad budeš stara da te prebace negde, a da to nije starački dom koji mi je zabrinuta mojim podstanarskim stažom pomenula ćerka od 12 godina.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:10 28.08.2013

Re: Od čega li smo poludele

Hvala, nezezajsesmene...meni da su rekli na vreme, pa da popijem nešto fija vodeničkog kamena, ovako, naturalno...
hajkula1 hajkula1 01:50 31.08.2013

portikla

Portikla, puževi... kako li te trpe? Ne bih se usudila Samo u sebi, to ne mogu da spreče.


Luda majka.

Zamisli da te voze motorom, pravim ne skuterom...
Jelica Greganović Jelica Greganović 07:29 02.09.2013

Re: portikla

Zamisli da te voze motorom, pravim ne skuterom...

Šališ li se...pre bih nosila motor nakrkače, nego se njime vozila, a kamoli bila vožena.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana