Putovanja| Sex| Životni stil

Put pod noge: Golija, Slovenija...:)

Vesna Knežević Ćosić RSS / 17.05.2013. u 11:30

Kada sam oko 1. maja objavila blog da putujem u Istru i Kvarner (Rijeka, Cres, Lošinj, Krk, Motovun, Grožnjan i tako te lepote), manula sam se računara i internet konekcija za neko vreme, čak nisam ni po istarskim kafićima u predahu jurila wirelles, pa sam tako srećom uspela i da sebi ne pokvarim sjajno raspoloženje koje me ophrvalo, onim prozivajuće-prosvetiteljskim komentarima koji su pratili blog, jerbo se u tekstu pominje jedan Slovenac, a i moje noge stupaju po tlu Hrvatske, pentraju se na Učku i druge planinčine, a i božemeprosti, točaju se u Jadranskome moru.

Pa reko' da kažem u svoju odbranu i odbranu grešne mi duše da danas palim na Goliju, da ću skrušeno da spavam u kolibi, jedem iz ranca i pičim uzbrdo i nizbrdo do Bzovika (1190m), Lomljene gore (1320m), Golog brda (1409m), Crepuljnika (1511m), Radovića (1220 m), Izubra Gornjeg vodopada (980m), sela Dragojlovici i tako to.

Ako slušam GPS, a slušam, hodaću i kolskim putem i šumskom stazom do Košaninovih jezera (visinska razlika pri usponu 700 m, što mu dođe oko 10 sati hoda sa pauzama). Videću i crkvu Nikoljača, Manastir Pavlice i Gradac, a sleduje mi i pešačka tura po Crvenoj stazi (III Etapa Golijske transverzale, duga oko 20 km), kad dahnem dušom i operem noge u gore pomenutoj kolibi. Naravno da ću da stignem i do manastira Studenica, a preko sela Kamenjska i do-mosta na reci Brevini (1031 m).

Nadam se da će mi ovo pešačenje oprati grehe što sam onomad brala žalfiju na vr' Cresa i donela biljčice u Srbiju pride. Sad ću zato da uzberem stručak majčine dušice na ovom putešestviju po Goliji i odnesem u Sloveniju, jerbo čim se vrnem i čim me mine šok povratka u „prljavi grad", čemu dajem dva dana, odmah idem za Sloveniju da se odmaram pod Pohorjem zelenim:)

 

 

 

 

Atačmenti



Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bubamarac bubamarac 11:40 17.05.2013

1.

WOOW!
libkonz libkonz 11:41 17.05.2013

Golija

Bio prošle godine da vidim njihov čuveni vašar, nama iz Vojvodine je to egzotika. Vašar razočaravajući, jadan, ali Golija prelepa!
freehand freehand 12:54 17.05.2013

Kćeri moja

mnogo si grešna.
Ali - kome trebaju bezgrešne djeve?
Nego ti u Savinu isposnicu obavezno da se popneš, a posle ako još postoji ona zadružna kafana ispod manastira - pravac tamo na pastrmku!
Napravi mi neku fotku Ušća, ne bilo ti zapoveđeno, i u Dolini jorgovana zastani pa se spusti do Ibra da vidiš Buk.
Pa se onda nacrtaj ovde da dobiješ oprost i platiš kafu.
JJ Beba JJ Beba 14:22 17.05.2013

golija & sve resto

, jerbo se u tekstu pominje jedan Slovenac,


grešnice uživaj. i pevaj
cassiopeia cassiopeia 15:03 17.05.2013

...

Ne obaziri se na te što zvoncaju, samo hodaj i uživaj :)

kleinemutter kleinemutter 15:48 18.05.2013

ti si srećna žena

Ima li veće sreće od osećaja slobode?

Lep provod.

Čak i meni pred kompom blesnuše na tren sve lepote prirode u ovo vreme a zahvaljujući gore pobrojanim mestima gde ćeš sve da svratiš.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana