Pismo PREDSEDNIKU Tadiću!

Branislav Kovačević Cole RSS / 14.02.2008. u 14:24

Borisu Tadiću, predsedniku Srbije
Poštovani Borise,

Predsedniče SVIH gradjana Srbije! Nas, preko dva miliona, izabrali smo te za Predsednika, glasajući te kao čoveka koji je obećao program evropskih integracija, a ne za tebe kao predsednika DS-a. Nismo te ovlastili da naše glasove pridodaješ glasovima tvoje stranke, kako bi „trgovao“ sa Koštunicom, koga još uvek nisu obavestili da je uspešno raskrčmio petoktobarsku podršku gradjana Srbije. GLASALI SMO TE ZBOG EVROPSKIH INTEGRACIJA!

KADA?
KADA?

A kako stvari stoje:

Naravno da sam pretpostavljao da će se stvari ovako razvući i razvlačiti, jer dok god je Koštunica na političkoj sceni, nemoguće je bilo šta brže i dobro uraditi...U fudbalu kažu da se to zove „levo smetalo“, ali levo ili desno, u našem slučaju se svodi na isto. No da ne gubimo vreme, bar na Blogu, sa Koštunicom...on je većini potpuno jasan!!!

Naš problem, kad kažem naš, onda mislim, pre svega, na gradjane Srbije koji su mislili, radili, glasali.... od 90-te, pa na ovamo, kako bi se nekako, izmrcvaljeni, dovukli do EU, jesu oni koji su nas predstavljali, koje smo glasali, sa kojima smo šetali, sa kojima smo zviždali, lupali u šerpe....Pomerale su se stvari, nije da nisu, ali sporo, mučno, kilavo ili se nije moglo drugojačije (vrag bi ga znao) od 09. marta, pa preko velikih protesta 1996-97, pa sve do 05.oktobra te 2000-te godine, godine koja je dugo priželjkivana, a onda kada je stigla, nekako se zalepila za te dve 00, pa ni makac. Stalno nam se vrte te dve 00....nikako da kalendarski iskoračimo u 21. vek onako kako treba, a ne šepavo, na jednu nogu, ćoravo, na jedno oko, nagluvo da oslušnemo gde smo, s kim smo i šta nam je da činimo!

I tako se nekako ušunjasmo u 2008, sa sve predsedničkim izborima, sa nezavisnim Kosovom, sa Ratkom Mladićem....i svim drugim stvarima, koji opredeljenje, bar jednog dela gradjana Srbije, za put ka EU, neprekidno dovodi u pitanje...!

Elem, na predsedničkim izborima provukao si se, narodski rečeno„ko pas kroz rosu“ sa sve mlitavom kohabitacionom politikom...A šta smo mogli drugo nego da glasamo za tebe, kada nam se nadvila radikalska opasnost? Da glasamo za Čedu, pa da podelite glasove, a Toma postane predsednik Srbije! Tada bi Koštunica sa njim-a napravio novu koalicionu Vladu, Nacionalističkog jedinstva, vrlo brzo bi nam se, sa Kosovom kao izgovorom, vratio „Šešeljev zakon o informisanju“... a onda bi to potrajaloooo! Radikali ne bi ponovili grešku, koju je napravio Milošević.....Vladali bi ONI još dužeeee...!

Ovako smo dobili onoliko nade, koliko smo imali i pre izbora, dakle „status quo“ – „džabe smo krečili !“

Ipak.....kad mi kažu, kad čujem da smo „džabe šetali, zviždali, lupali u šerpe....da smo džabe glasali za tebe, ne mogu da se složim uz uvažavanje svih, neoborivih, argumenata, jer i ja sam šetao, zviždao....glasao za TEBE!...Zašto? Pa nisam ja to radio zbog nekoga drugoga ili zbog tebe, već zbog sebe, to je bila moja gradjanska dužnost, moja gradjanska svest mi nije dozvoljavala da „kibicujem i pljuckam“ na sve one koji se bore... koji se ne mire sa postojećim stanjem. Pa NARAVNO da sam očekivao drugačije promene, na bolje, pa naravno da sam razočaran, ali da li je rešenje da dopustimo da Radikali preuzmu vlast, kako bi svi shvatili da ima i gore od goreg...I mogao bih tako u nedogled, do 101 i nazad....jer posle izbora, neminovno nam se pojavilo Kosovo. Naravno Kosovo, sa sve Rusima kao umešačima, jer ONI to ne rade zbog svojih interesa i problema, već zbog poštovanja Medjunarodnog prava??? A nekako koincidira njihovo poštovanje Medjunarodnog prava, kao i ljubav prema Srbiji, sa azilom koji dadoše nikom drugom do Miri Marković (koja se valjda još uvek nalazi na Interpolovoj poternici) i malom Marku Miloševiću...Utočište su dali i drugim restlovima Miloševićevog režima (gde li je Mladić ?), ali o tome drugom prilikom!

Kosovo kao tema, Kosovo kao kusur Miloševićeve, a sada Koštuničine politike, a Ti zaboravi na „Osvajanje Evrope“ pred ucenama narodnjaka, ili i sam tako misliš?

Boža Djelić, tvoj potpredsednik Vlade, svojevremeno je izjavio, podsećam:

11.01.2008. Valjevo - Beta

Djelić: Potpisaću 28.januara Sporazum sa EU

Poptpredsednik Vlade Srbije i funkcioner DS-a Božidar Djelić izjavio je večeras u Valjevu da će 28.01.2008 godine potpisati Sporazum o pridruživanju sa EU:" Zaoštrio sam svoje penkalo, rezervisao sam put za 28. januar kada ću potpisati Sporazum o pridruživanju sa EU, što će ubrzo dovesti do ukidanja viza" rekao je Djelić........

E pa kaži Boži da zaoštri penkalo, pa napiše ostavku na mesto potpredsednika Vlade, jer to je jedino časno što može da uradi u ovom trenutku. Tim primerom treba da krenu i ostali članovi Vlade iz DS-a. PA na izbore!!! Srbija KONAČNO mora referendumski da se izjasni na koju će stranu.PA BORISE TADIĆU MI, GRADJANI SRBIJE SMO TI POKAZALI – GLASALI, ZA EVROPSKE INTEGRACIJE, ALI NE JEDNOGA DANA, VEĆ ODMAH –ŠTO PRE ! MI,gradjani Srbije smo pokazali da možemo da se organizujemo ! A VI?

Pogledajmo koga imamo na tzv. „našoj strani“...Koga to mi, organizovanog imamo na našoj (proevropskoj) strani...DS, G 17+ ,SDP (u vlasti), LDP, LSV, SVM, ...u parlamentu i tu i tamo još poneka stranka, pokret, NGO...Dovoljno? Nije, naravno, jer su gradjani Srbije izgubili veru i nadu, poverenje, u većinu stranaka i lidera. Pa onda je stvar izgubljena, ako je tako? Mislim da nije, ako se dogodi nekoliko stvari:

 

  • Ukoliko se ova Vlada raspusti......i raspišu vanredni parlamentarni izbori,
  • ukoliko se formira jedinstvena parlamentarna Lista za evropske integracije,
  • ukoliko lideri sa „ naše strane“ konačno shvate da će i oni brzo nestati sa političke scene, poput Miloševića, Draškovića, Koštunice....jer nama sada ne treba trgovina sa 5% ili 25%, već nam treba natpolovična većina, koju niko od Vas, sam, nije u prilici da obezbedi,
  • Potrebno je da odmah prestanete sa medjusobnim optužbama, kao i da svoje političko delovanje okrenete ka protivnicima evropskih integracija
  • Potreban Vam je UGOVOR sa gradjanima u kome će pisati upravo ono što govoriš DA EVROPA NEMA ALTERNATIVU!

 

Ukoliko niste spremni da se, poput svojevremeno DOS, organizujete na taj način, ne samo da ćete nestati, sa sve svojim procentima, već ćemo moći da VAS s pravom optužimo da ste VI bili jedina prava prepreka evropskih integracija, a ne Radikali, Koštunica i ostala narodnjačka bratija, već VI: Boris, Čeda, Čanak, Rasim, Dinkić......Previše je bilo prilika da pokažete svoju političku zrelost i doraslost trenutku i izazovu, da bi Vam još jednom oprostili!

BORISE,

Gradjani su TVOJIM izborom za Predsednika pokazali odgovornost, sada je na TEBI da sazoveš „samit“ svih sa potencijalne Liste za evropske integracije, da zaboraviš na DS, na LDP, i sve druge, kao i to ko je kome i šta rekao-uradio.... da POVUČEŠ ODLUČAN I HRABAR, ALI I JEDINI MOGUĆI POTEZ.

DA OSVOJIMO EVROPU!

TO JE BIO TVOJ POBEDNIČKI SLOGAN - ZAR NE?

Branislav COLE KOVAĆEVIĆ

PS: I dok se ponovo čuju “pobedničke trube sa Kosova”, nemoj da te taj huk zavara, da ne čuješ i glasove onih koji su te izabrali!!!

 

 

Atačmenti



Komentari (189)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 14:31 14.02.2008

lazi i prevare

Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 14:32 14.02.2008

he is back

ceda_urosevic ceda_urosevic 14:34 14.02.2008

Borise - Vojislave!

Borivoje, takoreći.
Fuj.
ceda_urosevic ceda_urosevic 14:51 14.02.2008

Borise - Vojislave!

Nagradno pitanje za Predsednika: za šta i u kojoj zemlji ovi ljudi glasaju?



mala pomoć: Futog, sloboda govora
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:02 14.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

ceda_urosevic

Borivoje, takoreći.
Fuj.



Cedo....ja rekoh nesto pri kraju pisma....dakle da bi se obezbedio put u Evropu potreban je konsenzus svih stranaka i jos daleko sire....prema tome, uzdrzi se od komentara, koji postojeci raskol produbljuje,..jer je vec sasvim dovoljno dubok i bez tebe
bkc
PS ne mislis valjda da se sa 5% moze do EU ili si ubedjen da 5% moze brzo da postane 51 % ?
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 15:07 14.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

Branislav Kovačević Cole

ceda_urosevicBorivoje, takoreći.Fuj.
Cedo....ja rekoh nesto pri kraju pisma....dakle da bi se obezbedio put u Evropu potreban je konsenzus svih stranaka i jos daleko sire....prema tome, uzdrzi se od komentara, koji postojeci raskol produbljuje,..jer je vec sasvim dovoljno dubok i bez tebebkcPS ne mislis valjda da se sa 5% moze do EU ili si ubedjen da 5% moze brzo da postane 51 % ?


Odsustvo raskola izmedju Vojislava i Borisa je doveo do raskola izmedju Srbije i EU.
ceda_urosevic ceda_urosevic 15:12 14.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

Poštovani Cole,
Slažem se da je potreban širi konsenzus oko puta u Evropu od 5%, i to ne sporim.

JA nisam kriv što raskol produbljujem činjenicama tj. činjenjem Borisa Tadića, još tačnije: kazivanjem na šta je sve Boris Tadić do sada pristajao. I dalje pristaje.

Slažem se, on treba da predvodi taj put, ali su mu saputnici pogrešni. Ja toliko verujem u BT. Ako i toliko.
Da podsetim, moj komentar je bio Borise-Vojislave i ilustracija koja ih povezuje na tako mnogo načina.
Ne znam šta sam toliko novo rekao da je Vaš zaključak ovoliko (rekao bih nepotrebno) oštar.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:15 14.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

ceda_urosevic

Poštovani Cole,
Slažem se da je potreban širi konsenzus oko puta u Evropu od 5%, i to ne sporim.

JA nisam kriv što raskol produbljujem činjenicama tj. činjenjem Borisa Tadića, još tačnije: kazivanjem na šta je sve Boris Tadić do sada pristajao. I dalje pristaje.

Slažem se, on treba da predvodi taj put, ali su mu saputnici pogrešni. Ja toliko verujem u BT. Ako i toliko.
Da podsetim, moj komentar je bio Borise-Vojislave i ilustracija koja ih povezuje na tako mnogo načina.
Ne znam šta sam toliko novo rekao da je Vaš zaključak ovoliko (rekao bih nepotrebno) oštar.


A da predjemo na private,,? Nisam pisao da bi se nas dvojica slagali oko svega.vec da bi se nas 51% iyjasnili za EU, dakle i kritika, naravno nije sporna, ali se moze reci na razlicite nacine...ajde da se nismo razumeli..a cil nam je isti,...jedan po jedan, 51%...To je ideja!
pufna pufna 15:18 14.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

Cedo....ja rekoh nesto pri kraju pisma....dakle da bi se obezbedio put u Evropu potreban je konsenzus svih stranaka i jos daleko sire....prema tome, uzdrzi se od komentara, koji postojeci raskol produbljuje,..jer je vec sasvim dovoljno dubok i bez tebe
bkc

a da li vi Cole mislite da mozete da smanjite raskol ovim blogom?
p.s. mada, slazem se da je situacija ozbiljna, ali ne vidim nikakav smisao kucanja na ova vrata. jedino na koga treba apelovati je na ostatak ds -a da smakne svoje rukovotsvo.
pufna pufna 15:21 14.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

ukoliko se samo rukovodstvo ne opameti pa uvidi da ovakvi kompromisi nuzno vode do propasti. Pujdaju ih sa istorijskom ulogom da ne bi usli u istoriju kao oni za cije vladavine je otislo Kosovo a dobice zato jos goru ulogu- za cije vladavine se Srbija okrenula aziji i nedemokratskim drustvima. Uci ce u istoriju kao Urosi-nejaki.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:24 14.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

pufna

Cedo....ja rekoh nesto pri kraju pisma....dakle da bi se obezbedio put u Evropu potreban je konsenzus svih stranaka i jos daleko sire....prema tome, uzdrzi se od komentara, koji postojeci raskol produbljuje,..jer je vec sasvim dovoljno dubok i bez tebe
bkc

a da li vi Cole mislite da mozete da smanjite raskol ovim blogom?
p.s. mada, slazem se da je situacija ozbiljna, ali ne vidim nikakav smisao kucanja na ova vrata. jedino na koga treba apelovati je na ostatak ds -a da smakne svoje rukovotsvo.



Mislim da je to jos naivnija pretpostavka....ali da ne ulazim u pravo svakoga da sanja....Tako smo cekajuci, nerealno, izgubili puno vremena,..a na private mogu da objasnim...
poz
bkc
pufna pufna 15:43 14.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

Branislav Kovačević Cole

pufna
Cedo....ja rekoh nesto pri kraju pisma....dakle da bi se obezbedio put u Evropu potreban je konsenzus svih stranaka i jos daleko sire....prema tome, uzdrzi se od komentara, koji postojeci raskol produbljuje,..jer je vec sasvim dovoljno dubok i bez tebebkca da li vi Cole mislite da mozete da smanjite raskol ovim blogom? p.s. mada, slazem se da je situacija ozbiljna, ali ne vidim nikakav smisao kucanja na ova vrata. jedino na koga treba apelovati je na ostatak ds -a da smakne svoje rukovotsvo. Mislim da je to jos naivnija pretpostavka....ali da ne ulazim u pravo svakoga da sanja....Tako smo cekajuci, nerealno, izgubili puno vremena,..a na private mogu da objasnim...pozbkc

ispod te poruke sam pojasnila sa narednom. Da to jeste moj san, ali ipak verujem da pritisak biraca kao i drugih clanova stranke moze uticati na rukovodstvo da ne sevrda toliko. Na kraju svega to je jedini razlog zasto se danas BT drugcije ipak, ponasa od TN. Zasto mora da manervise sa brojem ministarstava i razlozima zasto ne preuzima policiju, na primer. Strah da ne izgubi svoje birace, clanove i poziciju.
G r o f G r o f 18:01 14.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

prema tome, uzdrzi se od komentara, koji postojeci raskol produbljuje,..


Pokušavam da razumem ovu rečenicu, ali kao obično, ispostavi se da sam glup.
Ne produbljivati raskol znači prihvatiti Tadića takvog kakav jest, a to je kontradiktorno već i sa tvojim pisanjem.
Pokušati promeniti Tadića...Hahaha...To je eksperimentalno dokazano kao neizvodivo, već bezbroj puta.
Edukuj me Cole i pojasni kako ostati veran istini ,a ne produbljivati raskol.
AlexDunja AlexDunja 18:18 14.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

Pokušavam da razumem ovu rečenicu, ali kao obično, ispostavi se da sam glup.

vec danima delim osecaj sa tobom grofe.
da ne bude zabune, ispostavi se da sam ja glupa:)))
pozdrav. bas.
Treger Treger 18:24 14.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

Branislav Kovačević Cole

ceda_urosevicPoštovani Cole,Slažem se da je potreban širi konsenzus oko puta u Evropu od 5%, i to ne sporim.JA nisam kriv što raskol produbljujem činjenicama tj. činjenjem Borisa Tadića, još tačnije: kazivanjem na šta je sve Boris Tadić do sada pristajao. I dalje pristaje.Slažem se, on treba da predvodi taj put, ali su mu saputnici pogrešni. Ja toliko verujem u BT. Ako i toliko.Da podsetim, moj komentar je bio Borise-Vojislave i ilustracija koja ih povezuje na tako mnogo načina.Ne znam šta sam toliko novo rekao da je Vaš zaključak ovoliko (rekao bih nepotrebno) oštar. A da predjemo na private,,? Nisam pisao da bi se nas dvojica slagali oko svega.vec da bi se nas 51% iyjasnili za EU, dakle i kritika, naravno nije sporna, ali se moze reci na razlicite nacine...ajde da se nismo razumeli..a cil nam je isti,...jedan po jedan, 51%...To je ideja!

Cole zašto misliš da je nemoguće 5% da bude 51%.Pa nisu svi kao Tadić pada od 35% naprave 2%. Voja je imao 8% pa uz Tadićevu velikodušnu podršku vlada kao da oma 108%. Mi trebamoa jasno da kažemo ko je G17+, koje Boris itd. Za mene nema razlike između Voje, Velje Borisa i Dinkića. Razlike su u finesama koje se svode ko je koloko dobor od koje prodaje. Borisovo odlaženje Putinu na noge između dva kruga svegovori o njegovom evropskom opredeljenju. Na kubu nije stigao. Preme tome onu svemu podržava narodnjake i radikale. Njima se prvoi obratio sa prozora stranke.I rekao nam ćao Evropo. Ja razumem Tadića stvarno je Čeda napravio ogromnu štetu ovoj državi sa pešačkim prelazom. Radikali jesu izgubili Kosovo, ali nisu pravili prelaz.Dinkić jeste maznuo našu lovu sa Kipra i od nacilonalne štedionice ali nije pravio od tih para prelaze. Velja je sklopio u ugovor o izgradnji puta i debele se ugradio ali to je bilo iz najboljih namera da strancima ne ostane para za prelaze. Pa šta ima Tako strašno u tim prelazima. Pa ima kako da nema. Recimo kad premijer vidi putni prelaz on se seti pokojnog premijera pa mu udare suze jer su mu najbolji prijatelji u zatvoru zbog Đinđića koji je baš tad išao u vladu kad je Zveki vežbao gađanje. Da ne govorimo da kad vidi prelaz da se seti i Čede koji mu najboljeg druga ikonu srpstva Sobodana uhapsi pa još posla u HAG. Zar vi Cole stvarno mislite da je Tadić baš toliko bez karaktera da radi ovo zato što je slabić i neko ga pritiska.Ne prijatelju on to radi namerno. Dirnite mu u Voju pa će te videti.A za Đinđića možete pričati šta hoćete i niko iz DS da reaguje.U Zemunu u gradskoj opštini a u gradu su DS na vlasti svo vreme postoji registrovana firma 12. Mart. Pa vi sad vidite kome se obraćate.
oblutak oblutak 21:03 15.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

Sloboda govora, tako je! Idemo dalje, do trenutka kad o tome više uopšte nećemo morati da glasamo. Trebalo bi da se podrazumeva!!!
rankot rankot 11:40 16.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

ceda_urosevic
JA nisam kriv što raskol produbljujem činjenicama tj. činjenjem Borisa Tadića, još tačnije: kazivanjem na šta je sve Boris Tadić do sada pristajao. I dalje pristaje.Slažem se, on treba da predvodi taj put, ali su mu saputnici pogrešni. Ja toliko verujem u BT. Ako i toliko.


Ја, вала, ни толико не верујем у БТ и СИГУРАН сам да он не да не треба да предводи тај пут; он то нити може, нити жели. То је показао. А ми (права проевропска Србија) треба да радимо на томе да ових 5,3 посто постане 51%, са ДС или без њих, а НАЈБОЉЕ без БТ. БТ није ДС; ако јесте, онда ће и ДС завршити као ДСС.
oblutak oblutak 21:59 16.02.2008

Re: Borise - Vojislave!

ceda_urosevic

Nagradno pitanje za Predsednika: za šta i u kojoj zemlji ovi ljudi glasaju?



mala pomoć: Futog, sloboda govora



Zašto dozvoljavamo da se o njoj uopšte glasa? Pa sloboda govora bi trebalo da se podrazumeva! Da li treba da ponovo osvajamo i taj prostor? Ako je tako, onda molim za akciju!
G r o f i c a G r o f i c a 23:29 16.02.2008

Sloboda govora

Sloboda govora, tako je! Idemo dalje, do trenutka kad o tome više uopšte nećemo morati da glasamo. Trebalo bi da se podrazumeva!!!

Nazalost sloboda govora se u Srbiji dugo, dugo nece podrazumevati. Moracemo se jos dugo boriti za tu slobodu.
JJ Beba JJ Beba 15:14 14.02.2008

Re: BoTo

ne Radikali,Koštunica i ostala narodnjačka bratija, već VI: Boris, Čeda, Čanak, Rasim, Dinkić......Previše je bilo prilika da pokažete svoju političku zrelost i doraslost trenutku i izazovu, da bi

izvini Cole a što Čeda?
pa zar LDP od prvog dana postojanja, još od vremena frakcije, nije prstom ukazivao na glavnog protivnika reformeske politike, protivnika EU intergracija - na Koštunicu?
zar se LDP nije od prvog dana protivio kohabitaciji DSa sa DSSom?
ne vidim razlog da LDP stavljaš u isti red krivaca
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:18 14.02.2008

Re: BoTo

JJ Beba

ne Radikali,Koštunica i ostala narodnjačka bratija, već VI: Boris, Čeda, Čanak, Rasim, Dinkić......Previše je bilo prilika da pokažete svoju političku zrelost i doraslost trenutku i izazovu, da bi

izvini Cole a što Čeda?
pa zar LDP od prvog dana postojanja, još od vremena frakcije, nije prstom ukazivao na glavnog protivnika reformeske politike, protivnika EU intergracija - na Koštunicu?
zar se LDP nije od prvog dana protivio kohabitaciji DSa sa DSSom?
ne vidim razlog da LDP stavljaš u isti red krivaca


Ja sam kao clan predsednistva DOS-a jedini glasao javno protiv VK kao nasega zajednickog kandidata...On je izabran skoro jednoglasno tada, a ja sam i dalje bio u DOS.u..Mislite li da uprkos tome i ja ne snosim krivicu za sve greske koje su nakon toga nastale..Snosim......pa eto,otprilike tako razmisljam..Sve drugo na private, jer ne zelim da slabim bilo ciju poziciju....pa ni Cedinu!
poz
bkc
niki m niki m 15:24 14.02.2008

Re: BoTo

Ja sam kao clan predsednistva DOS-a jedini glasao javno protiv VK kao nasega zajednickog kandidata...On je izabran skoro jednoglasno tada, a ja sam i dalje bio u DOS.u.


Da vam se tada jos nekoliko cuvenih lidera pridruzilo, jos bi nama Sloba predsednikovao ovde.
JJ Beba JJ Beba 15:24 14.02.2008

Re: BoTo

jer ne zelim da slabim bilo ciju poziciju....pa ni Cedinu!

pa ne mora da je slabite, možete da je jačate
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:25 14.02.2008

Re: BoTo

niki m

Ja sam kao clan predsednistva DOS-a jedini glasao javno protiv VK kao nasega zajednickog kandidata...On je izabran skoro jednoglasno tada, a ja sam i dalje bio u DOS.u.


Da vam se tada jos nekoliko cuvenih lidera pridruzilo, jos bi nama Sloba predsednikovao ovde.


Cuveni il necuveni...ali svi su imali po 1 glas...! A Slobodan svakako ne bi bio predsednik-....
niki m niki m 15:29 14.02.2008

Re: BoTo

Cuveni il necuveni...ali svi su imali po 1 glas...! A Slobodan svakako ne bi bio predsednik-....


Dobro, mozda i ne bi bio predsednik republike ali bi zato bio predsednik vlade. Nije bilo drugog kandidata koji bi mogao da Milosevica da pobedi. E, sada sto se to nekome ne uklapa u novostvorenu mitologiju, to je druga stvar.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:34 14.02.2008

Re: BoTo

niki m

Cuveni il necuveni...ali svi su imali po 1 glas...! A Slobodan svakako ne bi bio predsednik-....


Dobro, mozda i ne bi bio predsednik republike ali bi zato bio predsednik vlade. Nije bilo drugog kandidata koji bi mogao da Milosevica da pobedi. E, sada sto se to nekome ne uklapa u novostvorenu mitologiju, to je druga stvar.



Nije mitologija..malo podsecanje..juna 2000-te VK je imnao podrsku 4% gradjana, nesto kao danas otprilike...Tek kada je svih 18 duvalo u njegova jedra,,,,on je narastao...! Previdjamo da su gradjani vecinom i tada glasali protiv SM, a ne za VK....tek kasnije su otkrili ljubav prema VK......itd
niki m niki m 15:41 14.02.2008

Re: BoTo

Nije mitologija..malo podsecanje..juna 2000-te VK je imnao podrsku 4% gradjana, nesto kao danas otprilike...Tek kada je svih 18 duvalo u njegova jedra,,,,on je narastao...! Previdjamo da su gradjani vecinom i tada glasali protiv SM, a ne za VK....tek kasnije su otkrili ljubav prema VK......itd


Nema razloga da se ponovo prezvakavamo iste price ali ovo sto tvrdite su samo naknadno smisljene lazi radi rusenja Kostunicinog tadasnjeg rejtinga. Isto kao i titov salon u avionu DC 10 kada je Kostunica putovao za Peking sto je slagao zarko Korac. isto kao i to da je Stambolic ubijen da bi bio sprecen da se kandiduje iako je ubijen k nakon roka za prijavljivanje kandidata. Ima jos dosta toga.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 15:57 14.02.2008

Re: BoTo

isto kao i to da je Stambolic ubijen da bi bio sprecen da se kandiduje iako je ubijen k nakon roka za prijavljivanje kandidata. Ima jos dosta toga.

niki m,
kad vec ulazis u rasprave budi naoruzan argumentima, a ako ih nemas ne pricaj svasta.
iskoristicu diskreciono pravo da budem kovacevicev advokat...
sticajem okolnosti, radio sam tada u Danasu, znam da je Cole zajedno sa Grujicom Spasovicem, danas ambasadorom u Sarajevu a tada glodurom Danasa, fotografisan na poslednjoj fotografiji Ivana Stambolica. Bilo je to 22. avgusta 2000. ispred baste restorana Lovac....
ovo je jedna od slika iz tog serijala, slikao pedja mitic


Da li zaista mislis da ti znas vishe od Coleta o slucaju Ivan Stambolic da bimogao da tako polemishesh.... ?
niki m niki m 16:08 14.02.2008

Re: BoTo

Da li zaista mislis da ti znas vishe od Coleta o slucaju Ivan Stambolic da bimogao da tako polemishesh.... ?


O kakvom slucaju Stambolic govorite? Ponovo sam pogledao sta sam napisao i ne vidim da sam pominjao nekakav slucaj Stambolic vec samo tvrdnju da je Stambolic mogao da bude kandidat DOS-a. Zapravo, ne znam ni sta vi precizno podrazumevate pod "slucajem Stambolic".
Treger Treger 18:32 14.02.2008

Re: BoTo

niki m
Nije mitologija..malo podsecanje..juna 2000-te VK je imnao podrsku 4% gradjana, nesto kao danas otprilike...Tek kada je svih 18 duvalo u njegova jedra,,,,on je narastao...! Previdjamo da su gradjani vecinom i tada glasali protiv SM, a ne za VK....tek kasnije su otkrili ljubav prema VK......itdNema razloga da se ponovo prezvakavamo iste price ali ovo sto tvrdite su samo naknadno smisljene lazi radi rusenja Kostunicinog tadasnjeg rejtinga. Isto kao i titov salon u avionu DC 10 kada je Kostunica putovao za Peking sto je slagao zarko Korac. isto kao i to da je Stambolic ubijen da bi bio sprecen da se kandiduje iako je ubijen k nakon roka za prijavljivanje kandidata. Ima jos dosta toga.

O pa da nism ovo pročitao ne bi znao da je Stambolić ubijen posle roka. Ti izgleda dobro znaš kaqd je ko ubijen iako nisi naravno umešan u to. Ja koliko znam nigde nije bilo obelodanjeno kada jei koliko sati ubijen Stambolić ali ti verujem vidim da si dobro upoznat.Možda zanaš i Ćuruvija u koliko je minuta iz čijeg oružja ubijen.
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 14:43 14.02.2008

na krilima RWA

Right-wing authoritarianism (RWA) is a psychological personality variable or "ideological attitude" found to a high degree in people who are authoritarian followers (Authoritarian leaders, on the other hand, tend to score highly in social dominance orientation.)

Right-wing authoritarianism is defined as the co-existence of three attitudinal clusters in a person:

Authoritarian submission — a high degree of submission to the authorities who are perceived to be established and legitimate in the society in which one lives.
Authoritarian aggression — a general aggressiveness, directed against various persons, that is perceived to be sanctioned by established authorities.
Conventionalism — a high degree of adherence to the social conventions that are perceived to be endorsed by society and its established authorities.

From Wikipedia, the free encyclopedia
Hromi Daba Hromi Daba 16:14 14.02.2008

Re: na krilima RWA

Vanja Montenegro Ljujic
Right-wing authoritarianism (RWA) is a psychological personality variable or "ideological attitude" found to a high degree in people who are authoritarian followers ...

Authoritarian aggression — a general aggressiveness, directed against various persons, that is perceived to be sanctioned by established authorities ...


Mogao si slobodno citirati i sledeci odeljak:

"The "RWA" trait is measured by an attitude scale creatively named the RWA scale. The first item on the scale goes, "Our country desperately needs a mighty leader who will do what has to be done to destroy the radical new ways and sinfulness that are ruining us." Persons who strongly agree with this are showing a lot of authoritarian submission ("Our country desperately needs a mighty leader", authoritarian aggression ("who will do what has to be done to destroy", and conventionalism ("the radical new ways and sinfulness that are ruining us"."

RWA je izdasno prisutna kako kod "narodnjaka", tako i kod "pro-EU" politicke struje u Srbiji.
Dawngreeter Dawngreeter 14:54 14.02.2008

Katastrofa...

Ja ne znam sta da kazem. Prvo kod Biljane Srbljanovic na postu o Latinici, a sada i ovde. Imam zelju nesto da iskazem, al' ne znam sta. Stvarno nisam pametan smisliti kako na neki koherentan nacin da srocim svo beznadje a polako i depresiju u koju me nase trenutno stanje baca.

Ali barem je ovo jedno dobro sroceno pismo. Nadam se, verovatno uzaludno, da ce ga Tadic na kraju i procitati. Pa da ono prica za nas koji samo zabezeknuto gledamo i ne verujemo kako je moguce da nam se ovo OPET desava.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:03 14.02.2008

Re: Katastrofa...

Dawngreeter

Ja ne znam sta da kazem. Prvo kod Biljane Srbljanovic na postu o Latinici, a sada i ovde. Imam zelju nesto da iskazem, al' ne znam sta. Stvarno nisam pametan smisliti kako na neki koherentan nacin da srocim svo beznadje a polako i depresiju u koju me nase trenutno stanje baca.

Ali barem je ovo jedno dobro sroceno pismo. Nadam se, verovatno uzaludno, da ce ga Tadic na kraju i procitati. Pa da ono prica za nas koji samo zabezeknuto gledamo i ne verujemo kako je moguce da nam se ovo OPET desava.



PROCITACE!!!
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 15:06 14.02.2008

Re: Katastrofa...

Pa da ono prica za nas koji samo zabezeknuto gledamo i ne verujemo kako je moguce da nam se ovo OPET desava.


Desava se jer su ljudi skloni da balave i pene kada su im lideri, pretvoreni u ideale, glavna bozanstva. I sto je najstrasnije, "bozanstva" umisle da su to pa nikako ne uspevaju da pogled bace na dole i vide ojadjen narod koji trazi izlaz u idealima kroz likove sasvim prosecnih tipova. I desavalo se sa Titom, pa doso Titov Tito, pa Titovoga Tita Tito i tako sve jedan za drugim. Znaci, ipak je problem u narodu.
KafaJeGotova KafaJeGotova 18:31 14.02.2008

Re: Katastrofa...

dawn, razmumem te. i ja tako rezonujem, ali ne verujem da ce tadic ista uraditi niti razumeti ovo sto je cole napisao. da razume, to bi nekako primetili i ranije i on bi nekako delovao. nema hleba od tadica - tastina praznine. ovo sto se nama desava je sranje totalno. nisam optimista...
irvas irvas 00:07 15.02.2008

Re: Katastrofa...

Branislav Kovačević Cole

PROCITACE!!!

i?
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 14:57 14.02.2008

potpisujem

BORISE,

Gradjani su TVOJIM izborom za Predsednika pokazali odgovornost, sada je na TEBI da sazoveš „samit“ svih sa potencijalne Liste za evropske integracije, da zaboraviš na DS, na LDP, i sve druge, kao i to ko je kome i šta rekao-uradio.... da POVUČEŠ ODLUČAN I HRABAR, ALI I JEDINI MOGUĆI POTEZ.

DA OSVOJIMO EVROPU!

TO JE BIO TVOJ POBEDNIČKI SLOGAN - ZAR NE?

Branislav COLE KOVAĆEVIĆ

PS: I dok se ponovo čuju “pobedničke trube sa Kosova”, nemoj da te taj huk zavara, da ne čuješ i glasove onih koji su te izabrali!!!
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 15:04 14.02.2008

Stani, stani, Ibar vodo...

BKC
PS: I dok se ponovo čuju “pobedničke trube sa Kosova”, nemoj da te taj huk zavara, da ne čuješ i glasove onih koji su te izabrali!!!

Dobra ti je poruka. Uvek je dobro oslušnuti ono što aktuelni "huk" prekriva. Mnogo puta taj "huk" ponese tamo gde se nije želelo.
Laudanum Laudanum 15:18 14.02.2008

Boris wanna cracker

Zamišljam ga kako čita ovo pismo, mreška mu se koren nosa ispod orošenog čela. Usnama sriče "... da POVUČEŠ ODLUČAN I HRABAR, ALI I JEDINI MOGUĆI POTEZ..." Podiže pogled koji se gubi negde iznad levog ramena Šaperovog, neka ga daljina doziva, a onda sriče papagajski melodično: "I KOSOVO U SRBIJI I SRBIJA U EVROPI, I KOSOVO U SRBIJI I SRBIJA U EVROPI, "I KOSOVO U SRBIJI I SRBIJA U EVROPI, I KOSOVO U SRBIJI I SRBIJA U EVROPI...

Nadam se da Šaper nosi krekere u žaketu.

Eto vam odgovora, poštovani gosn Cole.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:22 14.02.2008

Re: Boris wanna cracker

Laudanum

Zamišljam ga kako čita ovo pismo, mreška mu se koren nosa ispod orošenog čela. Usnama sriče "... da POVUČEŠ ODLUČAN I HRABAR, ALI I JEDINI MOGUĆI POTEZ..." Podiže pogled koji se gubi negde iznad levog ramena Šaperovog, neka ga daljina doziva, a onda sriče papagajski melodično: "I KOSOVO U SRBIJI I SRBIJA U EVROPI, I KOSOVO U SRBIJI I SRBIJA U EVROPI, "I KOSOVO U SRBIJI I SRBIJA U EVROPI, I KOSOVO U SRBIJI I SRBIJA U EVROPI...

Nadam se da Šaper nosi krekere u žaketu.

Eto vam odgovora, poštovani gosn Cole.



Pa dobro.....da probam i ja Vama da odgovorim....Davne 1993 godine sa pok prof IvanomDjuricem putovao sam po Srbiji, pa smo svratili do sela gde su moji roditelji bili na odmoru.....kad smo posli iz dvorista moja majka nas je ispratila recima...." E bas cete Vas dvojica da srusite...Milosevica, nema kuce za sta da Vas ujede...."
Eto....mozda nije adekvatan odgovor...ali tako nekako....!!!
poz
bkc
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 15:28 14.02.2008

Mission Impossible

a onda sriče papagajski melodično: "I KOSOVO U SRBIJI I SRBIJA U EVROPI, I KOSOVO U SRBIJI I SRBIJA U EVROPI, "I KOSOVO U SRBIJI I SRBIJA U EVROPI, I KOSOVO U SRBIJI I SRBIJA U EVROPI...


misleci u sebi: NITI KOSOVO U SRBIJI NITI SRBIJA U EVROPI

ali, nema veze, bitno je da nema raskola


Laudanum Laudanum 15:30 14.02.2008

Re: Boris wanna cracker

Nije moj komentar upućen Vašem pismu (koje bih, od reči do reči potpisao), kao ni naumu. Samo želim da kažem da se i najlepše izgovorena reč, posle odjeka, utapa u kamene zidove. Plašim se da ćemo pre tražiti drugog kandidata nego što će Ovaj da posluži svrsi. Na žalost.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:36 14.02.2008

Re: Boris wanna cracker

Laudanum

Nije moj komentar upućen Vašem pismu (koje bih, od reči do reči potpisao), kao ni naumu. Samo želim da kažem da se i najlepše izgovorena reč, posle odjeka, utapa u kamene zidove. Plašim se da ćemo pre tražiti drugog kandidata nego što će Ovaj da posluži svrsi. Na žalost.


Nisam ja ni zeleo da repliciram, vec da ohrabrim....Ne zaboravite da je SKJ, ili KPJ imala preko 2 miliona clanova pa se SFRJ raspala, da je SPS imao podrsku kakvu je imao, da je SPO imao sta je imao, da je KOstunica imao...itd....Nista nije konacno..
poz
bkc
sve ok
JJ Beba JJ Beba 15:46 14.02.2008

Re: Boris wanna cracker

Ne zaboravite da je SKJ, ili KPJ imala preko 2 miliona clanova pa se SFRJ raspala, da je SPS imao

danas je ovako : KPJ - radikali a SKJ - DS. potpuno isto i ideološki i organizaciono i glasovno
milivoye milivoye 16:34 14.02.2008

Re: Boris wanna cracker

Branislav Kovačević Cole
Pa dobro.....da probam i ja Vama da odgovorim....Davne 1993 godine sa pok prof IvanomDjuricem putovao sam po Srbiji, pa smo svratili do sela gde su moji roditelji bili na odmoru.....kad smo posli iz dvorista moja majka nas je ispratila recima...." E bas cete Vas dvojica da srusite...Milosevica, nema kuce za sta da Vas ujede...."


I, kao što vidimo - niste ga srušili.
Pravi primer za kvalitet iskustva.

P.S.: A, da ga, onaj nesternik, Čeda, nije spakovao na helikopter, bio bi Vam Milošević umesto Tadića. Nemojte ni da pokušavate da sumnjate.
nikson nikson 18:01 14.02.2008

Re: Boris wanna cracker

danas je ovako : KPJ - radikali a SKJ - DS. potpuno isto i ideološki i organizaciono i glasovno


onda ceda dodje tu kao neki dobrica cosic!
JJ Beba JJ Beba 18:07 14.02.2008

Re: Boris wanna cracker

onda ceda dodje tu kao neki dobrica cosic!

suvišno je ono čega nema
:)
nikson nikson 18:11 14.02.2008

Re: Boris wanna cracker

suvišno je ono čega nema


ma daleko je sunce
JJ Beba JJ Beba 19:53 14.02.2008

Re: Boris wanna cracker



ma daleko je sunce

čuvaj se tog sunca- ko više trepće manje vidi
grofisneki grofisneki 15:27 14.02.2008

kada sam ja

ovde na blogu prvi put pomenula kako treba sve naprednjacke snage da se ujedine zarad naseg dobra, samo sto me nisu kamenovali.
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 15:28 14.02.2008

Re: kada sam ja

grofisneki
ovde na blogu prvi put pomenula kako treba sve naprednjacke snage da se ujedine zarad naseg dobra, samo sto me nisu kamenovali.


ko su naprednjacke snage?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:31 14.02.2008

Re: kada sam ja

grofisneki

ovde na blogu prvi put pomenula kako treba sve naprednjacke snage da se ujedine zarad naseg dobra, samo sto me nisu kamenovali.


Da, potpuno se neprirodno ponasamo zato sto sve partije gledaju da "otkinu" parce birackog tela od slicne stranke, pa otuda lakse prave koalicije sa nekompatibilnim strankama, racunajuci da tako slabe konkurenciju, ne racunajuci da ce im se to kad kad obiti o glavu.,.ali i nama!
grofisneki grofisneki 15:34 14.02.2008

Re: kada sam ja

Vanja Montenegro Ljujic

grofisnekiovde na blogu prvi put pomenula kako treba sve naprednjacke snage da se ujedine zarad naseg dobra, samo sto me nisu kamenovali. ko su naprednjacke snage?


pa recimo svi ovi koje je i cole "ujedinio".
miraf miraf 15:35 14.02.2008

Re: kada sam ja

Takvi smo mi:pre cemo drugom nauditi nego pomoci,makar i sebi naudili.
milivoye milivoye 15:54 14.02.2008

Re: kada sam ja

grofisneki

Vanja Montenegro Ljujic

grofisnekiovde na blogu prvi put pomenula kako treba sve naprednjacke snage da se ujedine zarad naseg dobra, samo sto me nisu kamenovali. ko su naprednjacke snage?

pa recimo svi ovi koje je i cole "ujedinio".


VKKKPK - Velika Koalicija Koza i Kupusa Protiv Kurjaka!
Colin_bgd Colin_bgd 16:06 14.02.2008

Re: kada sam ja

Da, potpuno se neprirodno ponasamo zato sto sve partije gledaju da "otkinu" parce birackog tela od slicne stranke, pa otuda lakse prave koalicije sa nekompatibilnim strankama, racunajuci da tako slabe konkurenciju, ne racunajuci da ce im se to kad kad obiti o glavu.,.ali i nama!


Potpuno netacno po meni. Nemoguce je da neki radikal pocne da glasa za demokratsku opciju SAMO na osnovu kampanje, kao i obrnuto. Prema tome, da je LDP kandidat osvojio 2,3 miliona glasova uzevsi ih od DS-a i postao predsednik mi danas ne bi smo imali vladu sa ovim saopstenjem i ponistavanjem sile zemljine teze, nego bi smo imali nove izbore.

Ne mogu se preskakati stepenice jer onda samo, pre ili kasnije, padnes na nos.

A Tadic radi upravo ono sto je radio od kad je ocistio DS po kostunicinom nalogu pa do danas, i radice to jos 5 godina drugog mandata. On je olicenje politike kohabitacije. Da to niste hteli niste trebali za njega da glasate. Vrlo prosto.

Kada se ode na biracko mesto, ukoliko ste stvarno glasac demokratskog kalibra, onda sednete i glasate za onog kandidata za koga smatrate da bi najbolje sprovodio politiku u skladu sa vasim LICNIM stavovima, a ne glasate za onoga koji u matematickim kombinacijama ima vise sanse da pobedi, a samo da ne pobedi onaj drugi.

Kad hocu da se bavim takvom kombinatorikom ja odem na hipodrom, pa gledam i kladim se na konje, gde vagam favorite od trke do trke.

Kad je u pitanju moj licni glas, tu nema nikakvog mentalnog rascepa ili dileme. Jednostavno, glasate za ono za sta JESTE, a ne glasate za ono za sta u sustini NISTE, samo da ne bi pobedio neko za koga jos vise niste. Kad bi smo svi glasali iskljucivo po savesti ako nista drugo srpska politicka scena bi bila iskrenija, i ne bi smo imali tu situaciju da covek koji nema ni 5% podrske u birackom telu odlucuje o nasim zivotima.

A ako radikalski kandidat osvoji 50%+1 glas, molim lepo i to je demokratija. Ne vidim u cemu bi njihova politika bila sustinski gora od ove koja se danas sprovodi u Vladi...
KafaJeGotova KafaJeGotova 18:46 14.02.2008

Re: kada sam ja

grofisneki

pa recimo svi ovi koje je i cole "ujedinio".

pa cole ih je ujedinio onako 'pausalno'... nema od toga nista. nema tu sad bas neke tacke koja ih povezuje. kakav tadic, kakvi bakraci. sad samo da sednemo i cekamo sta ce da nas strefi.
Treger Treger 00:36 15.02.2008

Re: kada sam ja

KafaJeGotova

grofisnekipa recimo svi ovi koje je i cole "ujedinio". pa cole ih je ujedinio onako 'pausalno'... nema od toga nista. nema tu sad bas neke tacke koja ih povezuje. kakav tadic, kakvi bakraci. sad samo da sednemo i cekamo sta ce da nas strefi.

Ja recimo kada bi se LDP uorta;io sa DS (pod Tadićem), Dinkićem, Veljom itd. Prestao da glasam za njih. Jer ako si u lošem društvu onda ni ti nisi bolji. Ta bratija nema veze sa politikom i strankama to su korporacije za plačkanje i zaglupljivaynje naroda. Tako su SPC da li malo pristupa medijima i da li im da da gade crkvu na crkvu ukinuli im poreze i tako je privukli uz sebe. Sada ovaj narod koji se svesno do vodi na ivicu siromaštva više nije u stanju da razmišlj u budućnost dale od dva do tri dana.Zato neki i dalje traaže otrežnjenje od Tadića i nikako neće sebi da priznaju da je Tadić svesno u tom društvu. Kada ga slušate kako govori stičete utisak da je Čeda najveći problem demokrartske stranke.LDP je taj (uzgred imao je nešto mnje glasova u parlamentu od Vojine koalicije)koji uporno traži da se Tadić odrekne svoje ljubavi Vojislava.Ako bi slučajno sa ovom bratijom ušli u koaliciju siguran sam da bi se to gadno osvetili LDP ili nam jer bi se LDP pod njihovim ucenam pretvorio u isto. Zato je Živković shvatio da ako popusti pod Dinkićevim Vojinim i Veljinim ucenama to ima veliku cenu.
irvas irvas 01:49 15.02.2008

Re: kada sam ja

Treger

Sada ovaj narod koji se svesno do vodi na ivicu siromaštva više nije u stanju da razmišlj u budućnost dale od dva do tri dana.Zato neki i dalje traaže otrežnjenje od Tadića i nikako neće sebi da priznaju da je Tadić svesno u tom društvu. Kada ga slušate kako govori stičete utisak da je Čeda najveći problem demokrartske stranke.

tregeru care
KafaJeGotova KafaJeGotova 14:11 15.02.2008

Re: kada sam ja

treger
Kada ga slušate kako govori stičete utisak da je Čeda najveći problem demokrartske stranke.

pa zato ga je cole i 'pljucnuo' u pismu drugu predsedniku torisu - malo da ugodi sujeti torisovoj. kao 'ma i taj ceda, i on ti je mustra...' i to jedino moze da pomogne da mu se brk nasmesi. ali, opet nema tu 'leba od ovog pisma.
Dawngreeter Dawngreeter 17:03 15.02.2008

Re: kada sam ja

Ja sam izabrao to vise da shvatim kao izjavu da cemo biti krivi "mi", odnosno oni koji znaju da treba ici u Evropu a to se nije desilo. Ipak su u pismu izlistani svi normalni i uslovno normalni politicari kod nas. Sumnjam da bi iko (pametan) zaista direktno krivio jedinog coveka koji sve vreme govori protiv svega sto je dovelo do kulminacije vrlo bednog i odvratnog stanja u kojem smo trenutno.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:12 16.02.2008

Re: kada sam ja

KafaJeGotova

treger
Kada ga slušate kako govori stičete utisak da je Čeda najveći problem demokrartske stranke.

pa zato ga je cole i 'pljucnuo' u pismu drugu predsedniku torisu - malo da ugodi sujeti torisovoj. kao 'ma i taj ceda, i on ti je mustra...' i to jedino moze da pomogne da mu se brk nasmesi. ali, opet nema tu 'leba od ovog pisma.


Ne znam kako ste ucili slova i citanje tekstova ali ja ne vidim da sam pljucnuo Cedu, ili samo njega, a ne i druge, ako Srbija ne udje u EU ili se to bude odlagalo do u beskraj.Malo vise tolerancije i pazljivije citanje ne bi skodilo!
BKC
KafaJeGotova KafaJeGotova 16:38 16.02.2008

Re: kada sam ja

Ne znam kako ste ucili slova i citanje tekstova ali ja ne vidim da sam pljucnuo Cedu, ili samo njega, a ne i druge,

to sam i imao na umu - stavljanje u istu liniju kritike sve njih zajedno. i to u pismu onoga ko snosi ogromnu odgovornost za stanje u kome se nalazimo.
milivoye milivoye 15:35 14.02.2008

Uzimanje mere ;-)

Uze Vam, gospodine Cole, Koštunica Vojislav meru; Vama + 2-i-kusur miliona "glasača". Uverite se sami koliko glas "birača" vredi na Srbskom tržištu. Zadenuo Vas je dva miliona Tadić za rever, ali je odmah skinuo sako kod Koštunice na kanabetu. Raskomotio se Predsednik...

Drugarski pozdrav za Vas, Cole, i 2-i-kusur miliona looser-a!
silver bullet silver bullet 15:38 14.02.2008

Brace for impact

Postovani Cole,
ja potpuno shvatam da vi ovim poslednjim blogovima-apelima radite jedinu mogucu stvar - pokusavate da mobilisete proevropske snage, ma gde one bile, da ih naterate da pokazu minimum hrabrosti, da se organizuju i podju u odlucujucu bitku za nas i nas evropski put dok jos imaju i tu tanusnu vecinu u koju sam priznajem, pre drugog kruga, duboko sumnjala.
E sad, jos samo kad bi to bila stvar hrabrosti! Na nasu zalost, to je pre spoj interesa krupnog kapitala i mnogobrojnih partijskih pojedinacnih interesa koji su se uvezali kao zenska kosa oko gumice koja ne moze da se rasplete, vec samo da se pokida. Bojim se da Boris Tadic nije covek sposoban da bilo sta kida. Plus, trenutno su svi u stanju onog upozorenja koje pise po avionima za slucaj opasnosti - Savijte se, pokrijte rukama kolena i spremite se za udar! A udar ce biti razoran.
Mislim da sledecih mesec dana necemo smeti nigde javno ni da pomenemo ono o cemu nedeljama pisemo na ovom blogu. Vas apel dolazi prekasno, nastupice takva histerija i graja da se dreka nece smiriti do leta. Letece tuzbe, povlacenje ambasadora, glasanje za kojekakve rezolucije u Skupstini i sve ce nam to pojesti bar jos godinu dana. Ko god bude pricao drugacije, horski ce biti prokazen i proglasen za izdajnika. Tadic nije smeo/mogao/umeo da kapitalizuje pobedu na poslednjim parlamentarnim izborima kada je bio poslednji cas da se uradi ovo sto vi danas pedlazete.
No, ko zna, mozda i ovoga puta vi budete u pravu kao za drugi krug izbora.
Niko srecniji od mene ako tako zaista bude.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:42 14.02.2008

Re: Brace for impact

silver bullet


No, ko zna, mozda i ovoga puta vi budete u pravu kao za drugi krug izbora.
Niko srecniji od mene ako tako zaista bude.


I od mene....pa ako me se sete, sete...hahahahah!!!
poz
bkc
ps;malo gorci ovaj smeh
AcaB AcaB 15:38 14.02.2008

"Kibicovanje i pljuckanje"

Ne mogu a da ne primetim da nakon uspesne kampanje i jos blistavije pobede Vaseg (manje zlog) kandidata, dajete sebi za pravo da kibicujete i podjednako pljuckate na one koji su glasali za Tomu i na one koji NISU glasali za Borisa!?
A javljate se jer Vam smeta politika onog za kojeg JESTE glasali. Zar je toliko tesko zadrzati se na temi? Jesmo li zaista mi, koji NISMO glasali za tog kojeg opisujete u tekstu, krivi sto je on bas takav?
Zar Vam se stavovi po tom pitanju ne poklapaju sa radikalskim?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:41 14.02.2008

Re: "Kibicovanje i pljuckanje"

AcaB

Ne mogu a da ne primetim da nakon uspesne kampanje i jos blistavije pobede Vaseg (manje zlog) kandidata, dajete sebi za pravo da kibicujete i podjednako pljuckate na one koji su glasali za Tomu i na one koji NISU glasali za Borisa!?
A javljate se jer Vam smeta politika onog za kojeg JESTE glasali. Zar je toliko tesko zadrzati se na temi? Jesmo li zaista mi, koji NISMO glasali za tog kojeg opisujete u tekstu, krivi sto je on bas takav?
Zar Vam se stavovi po tom pitanju ne poklapaju sa radikalskim?


Uopste nemam zelju da gubim vreme i polemisem o radikalima i slicnima,..,.cisto gubljenje vremena !
milivoye milivoye 15:47 14.02.2008

Re: "Kibicovanje i pljuckanje"

Branislav Kovačević Cole

AcaB

Ne mogu a da ne primetim da nakon uspesne kampanje i jos blistavije pobede Vaseg (manje zlog) kandidata, dajete sebi za pravo da kibicujete i podjednako pljuckate na one koji su glasali za Tomu i na one koji NISU glasali za Borisa!?
A javljate se jer Vam smeta politika onog za kojeg JESTE glasali. Zar je toliko tesko zadrzati se na temi? Jesmo li zaista mi, koji NISMO glasali za tog kojeg opisujete u tekstu, krivi sto je on bas takav?
Zar Vam se stavovi po tom pitanju ne poklapaju sa radikalskim?

Uopste nemam zelju da gubim vreme i polemisem o radikalima i slicnima,..,.cisto gubljenje vremena !


Ovo što ste napisali, gospodine Cole, nije odgovor ni na kjedno od pitanja koje je AcaB postavio.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:48 14.02.2008

Re: "Kibicovanje i pljuckanje"

milivoye



Ovo što ste napisali, gospodine Cole, nije odgovor ni na kjedno od pitanja koje je AcaB postavio.



Nece ga ni biti!
milivoye milivoye 15:56 14.02.2008

Re: "Kibicovanje i pljuckanje"

Branislav Kovačević Cole

milivoye



Ovo što ste napisali, gospodine Cole, nije odgovor ni na kjedno od pitanja koje je AcaB postavio.


Nece ga ni biti!

Dakle - gubljenje vremena.
Tarkovski Tarkovski 15:43 14.02.2008

Re; Blog

Interesanto. Mnogi koji su se borili protiv Tadica, njegove opcije, ili glasali za protiv kandidata samo da bi DS ili Tadic izgubili, ili na neke jedvite jade kao izasli na izbor sve moleci da ih ne dobije, ili koji su nevoljno glasali za njega - sada bi da on vodi politiku koju su oni zamislili.
milivoye milivoye 15:50 14.02.2008

Re: Re; Blog

Tarkovski

Interesanto. Mnogi koji su se borili protiv Tadica, njegove opcije, ili glasali za protiv kandidata samo da bi DS ili Tadic izgubili, ili na neke jedvite jade kao izasli na izbor sve moleci da ih ne dobije, ili koji su nevoljno glasali za njega - sada bi da on vodi politiku koju su oni zamislili.


Potpuno ste u pravu. Bilo je van pameti da se očekuje da će Tadić da vodi neku drugu politiku sem Tadićeve politike.
Oni koji su tvrdili suprotno i/ili sada očekuju suprotno teško da mogu da se opravdaju neumrlom nadom.
Taska Dana Taska Dana 15:51 14.02.2008

Re: Re; Blog


Kostunica najavio da je bio transparentan i da ce da podnese sve racune. Kakav potez!
pufna pufna 16:02 14.02.2008

Re: Re; Blog

Interesanto. Mnogi koji su se borili protiv Tadica, njegove opcije, ili glasali za protiv kandidata samo da bi DS ili Tadic izgubili, ili na neke jedvite jade kao izasli na izbor sve moleci da ih ne dobije, ili koji su nevoljno glasali za njega - sada bi da on vodi politiku koju su oni zamislili.


zato sto je javno deklarisao za takvu politiku, kojoj sad ni traga ni glasa. Ili je to kod vas obicaj u sa-u da masno lazete pa puj pike ne vazi.?!
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 16:15 14.02.2008

Re: Re; Blog

milivoye
Potpuno ste u pravu. Bilo je van pameti da se očekuje da će Tadić da vodi neku drugu politiku sem Tadićeve politike.


ih bre Milivoye sto si ti neki surov covek - sto bre razbijas nase iluzije ... a ja se bas nadao da ce Boris da vodi politiku - Cedinu Pa ce recimo da prizna nezavisno Kosovo pre nego sto ga Taci proglasi. I onda lepo da ode da gustira najbolju kaficu na svetu - u centru Pristine (zaboravio sam ime onog popularnog kafica) ...
pufna pufna 16:21 14.02.2008

Re: Re; Blog

I onda lepo da ode da gustira najbolju kaficu na svetu - u centru Pristine (zaboravio sam ime onog popularnog kafica) ...

ne brini vaske, ima on svoj kafic i svoju srednju skolu, a ako si bio domar ili barmen mozda se i ti ogrebes za neku funkciju. ; )
grofisneki grofisneki 16:26 14.02.2008

Re: Re; Blog

Virtuelni Vasilije

ih bre Milivoye sto si ti neki surov covek - sto bre razbijas nase iluzije ... a ja se bas nadao da ce Boris da vodi politiku - Cedinu Pa ce recimo da prizna nezavisno Kosovo pre nego sto ga Taci proglasi. I onda lepo da ode da gustira najbolju kaficu na svetu - u centru Pristine (zaboravio sam ime onog popularnog kafica) ...


Meni samo jedno nije jasno. Sve i da je Ceda pobedio, zar ljudi koji su pristalice LDP-a misle da bi on smeo kao predsednik drzave da tek tako kaze "eto 15% teritorije, jos ja imam onu ladovinu ispod sljive pa cu njome vladati" ili da bi mu se svetske sile povinovale i rekle "e ako si ti predsednik, evo ostavicemo ti Kosovo"

sad, ni ja ne mislim da je Kosovo jedini ili glavni problem ove drzave, cak sta vise, mislim da se stvara nepotrebna tenzija medju gradjanima sa tim, ali ne mislim ni da time sto Boris diplomatskim i pravnim sredstvima brani deo teritorije od separacije (pa taman ono bilo i cisto albansko, a nije) podilazi bilo kome, pa bio to i Kostunica.

Isto tako mislim i da nije odustao od ideje Evrope, ali sta je mogao, da dovede do vanrednog stanja u zemlji? Pa ljudi, najlakse se posvadjati, treba sesti za sto, progutati malo sujete i razgovarati sa ljudima.

Pitam se ovih dana, sta bi bilo da je Djindjic ziv? Znam kako ce svi odmah pohrliti da kazu kako bi bilo mnogo drugacije. Ja mislim da ne bi. Bilo bi bolje, ali mislim da bi Kosovo kad tad doslo na red, i opet bi imali isti problem. Pored toga, dobar deo naroda je Djindjica poceo podrzavati i na kraju krajeva i razumeti ga, tek kada su ga ubili.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 16:26 14.02.2008

Re: Re; Blog

Pufnica
ne brini vaske, ima on svoj kafic i svoju srednju skolu


hm, ko? Tadic, Cedica, Taci, Milivoye?

Ja se nadam funkciji samo ako Cedica dodje na vlast

pozz Pufnice ... i srecan ti danasnji dan
milivoye milivoye 16:26 14.02.2008

Re: Re; Blog

Virtuelni Vasilije

milivoye
Potpuno ste u pravu. Bilo je van pameti da se očekuje da će Tadić da vodi neku drugu politiku sem Tadićeve politike.

ih bre Milivoye sto si ti neki surov covek - sto bre razbijas nase iluzije ... a ja se bas nadao da ce Boris da vodi politiku - Cedinu Pa ce recimo da prizna nezavisno Kosovo pre nego sto ga Taci proglasi. I onda lepo da ode da gustira najbolju kaficu na svetu - u centru Pristine (zaboravio sam ime onog popularnog kafica) ...

Pa nerealno je očekivati da baš svaka šuša može da vodi npr. Čedinu politiku. Mislim da sam baš to i napisao.

A, ja sam Kosovo priznao odavno i čim bude prilike biće i kafica u centru Prishtinë.
milivoye milivoye 16:47 14.02.2008

Re: Re; Blog

grofisneki
Meni samo jedno nije jasno. ...

..., cak sta vise, ...

silver bullet silver bullet 17:42 14.02.2008

Re: Re; Blog

Meni samo jedno nije jasno. Sve i da je Ceda pobedio, zar ljudi koji su pristalice LDP-a misle da bi on smeo kao predsednik drzave da tek tako kaze "eto 15% teritorije, jos ja imam onu ladovinu ispod sljive pa cu njome vladati" ili da bi mu se svetske sile povinovale i rekle "e ako si ti predsednik, evo ostavicemo ti Kosovo"


A zamislite vi sta bi bilo da vam prethodne cetiri godine neko nije pricao - Ne damo 15% teritorije - i tako besomucno i neumorno do zaslepljivanja, nego da su recimo stalno ponavljali-Konacno istorijski dogovor Srba i Albanaca!
Iskreno, da li ste i pomisljali na tu floskulu pre cetiri godine?
niki m niki m 18:04 14.02.2008

Re: Re; Blog

nego da su recimo stalno ponavljali-Konacno istorijski dogovor Srba i Albanaca!
Iskreno, da li ste i pomisljali na tu floskulu pre cetiri godine?



Bilo bi okrepljujuce da objasnis u cemu ti vidis dogovor koji se sastoji dati neko uzme deo teritorije.
silver bullet silver bullet 20:53 14.02.2008

Re: Re; Blog

Bilo bi okrepljujuce da objasnis u cemu ti vidis dogovor koji se sastoji dati neko uzme deo teritorije.


Bilo bi jos vise okrepljujuce da mi vi objasnite kako mislite da dobijete razlicit rezultat kad ste suoceni sa istiovetnim problemom koji pokusavate da resite istovetno kao u proslosti, dokazano neuspesnom metodom.
I ne secam se da smo mi na ti.
niki m niki m 21:32 14.02.2008

Re: Re; Blog

Bilo bi jos vise okrepljujuce da mi vi objasnite kako mislite da dobijete razlicit rezultat kad ste suoceni sa istiovetnim problemom koji pokusavate da resite istovetno kao u proslosti, dokazano neuspesnom metodom


A, tvoj predlog je da umesto navodno oprobano lose metode za navodno istovetan problem odmah se pridruzimo slavlju na sopstvenoj sahrani. Pametno, nema sta.

I ne secam se da smo mi na ti


Ne secas se, ali jesmo.
silver bullet silver bullet 22:52 14.02.2008

Re: Re; Blog

A, tvoj predlog je da umesto navodno oprobano lose metode za navodno istovetan problem odmah se pridruzimo slavlju na sopstvenoj sahrani. Pametno, nema sta.


Da ti pricam jednu pricu?
Bili baba i deda.
I imali bunar.
Na bunaru cetka.
Hoces da ti pricam ispocetka?
Bili baba i deda.
I imali bunar.
Na bunaru cetka.
Hoces da ti pricam ispocetka?
Bili baba i deda...
irvas irvas 00:14 15.02.2008

Re: Re; Blog

Virtuelni Vasilije

ih bre Milivoye sto si ti neki surov covek - sto bre razbijas nase iluzije ... a ja se bas nadao da ce Boris da vodi politiku - Cedinu Pa ce recimo da prizna nezavisno Kosovo pre nego sto ga Taci proglasi. I onda lepo da ode da gustira najbolju kaficu na svetu - u centru Pristine (zaboravio sam ime onog popularnog kafica) ...

i virtuelni objektivni u celom ovom sranju vidi samo cedu.
vaso, hocemo do pristine na kafu? dok je jos srpska
Treger Treger 00:58 15.02.2008

Re: Re; Blog

niki m
Bilo bi jos vise okrepljujuce da mi vi objasnite kako mislite da dobijete razlicit rezultat kad ste suoceni sa istiovetnim problemom koji pokusavate da resite istovetno kao u proslosti, dokazano neuspesnom metodomA, tvoj predlog je da umesto navodno oprobano lose metode za navodno istovetan problem odmah se pridruzimo slavlju na sopstvenoj sahrani. Pametno, nema sta.
I ne secam se da smo mi na tiNe secas se, ali jesmo.

Slažem se sa tobom. Rešenje je da ponovo čuvamo mostove, pa da onda dok mim čuvamo mostove ode i jug., pa Vojvodina, pa Sndžak itd. Imaju i drugi svoju istoriju i na ovim prostorima. Oterani su ratovima. Evo ja znam trojcu rimljana koji čim progledaju misle Sirmium, Singidunum, Trajanovu tablu, Medianu. Tako im se stegne srce da nemaš pojma. Prema tome nemoj da bulazniš. Ako si to već izgubio gledaj da sa tom državom imaš dobre odnose da bi i ona bila blakonaklona prema tvom narodu. Da na shvata taj narod tamo kao petu koloni već kao svoje građane. A to se ne postiže tako što premijer neće da razgovara sa njim i neće da večera kao da su oni stoka. To ni najveći tupan ne bi uradio. To je pomeni postupak koji je osveta našim ljudima dole, jer oboleli premijer ima utisak da su ga oni izdali.Poručujem tom narodu dole da poštuje svoje komšije Albance jer će i oni njih poštovati. Svako ko poznaje Albanski narod zna da ako si čovek prema njemu on će i život dati za tebe. Ovo ne pričam napamet jer sa mu vojsci imao drugove i Albance i Slovence i Hrvate sve ostale da ne nabrajam i sa nikim nisam imao problema. I kasnije kadasam radio kao mašinovođa i proputovao celu onu domovinu svuda sm imao prijatelji koji su me poštovali jer sam i ja poštovao njih. Tako je bilo sve do raspada SFRJ. A isda sam sa nekima preko internetya uspostavio kontakt i dragomi je kad se čujemo. Nevidim zašto bi mi bio draži Italijan Francuz ili neko drugi od mog prvog komšije.
Belius Belius 15:49 14.02.2008

Podrška

ništa za dodati, ništa za oduzeti.
Boris Drenca Boris Drenca 16:07 14.02.2008

Bojim se da nije

...ni Evropa bitna. Potvrdili su se na vlasti i sada narednih 5 godina nema poteza koji je namenjen talasanju. Šiljio Boža ili tupio isto mu dođe. Nikako ne dirati VK i da njegove ljude. Neću ponovo da pišem o onome što je zaista problem, već molim da mi neko objasni :
Dosadašnji generalni direktor NIS-a Srđan Bošnjaković biće izabran za predsednika Upravnog odbora te kompanije, saznaje B92.
Bošnjaković je kadar Demokratske stranke Srbije, kojoj je po koalicionom sporazumu i pripalo to mesto u necionalnoj naftnoj kompaniji, a sve do sada je važio za najozbiljnijeg kandidata za predsednika Srbijagasa.


U navedenoj vesti navodi se koalicioni sporazum. Ako je to onaj o kome su trubili onoliko , NIS bi trebalo u upravi da ima kadrove iz DS. Ili možda grešim?

Meni više liči da je na sastanku predsednika i premijera bilo reči o najsvetlijoj srpskoj reči a počinje na K.
A nije Kosovo
Joe Joe 16:08 14.02.2008

Boris gubitnik

Boris ne zeli da reformise svoju stranku.
Boris verovatno nema ni snage ni pameti za tako nesto.
Boris je oterao Cedu, ne Ceda Borisa.
Boris je nedosledan i politicki mlitav.
Boris je uzimao pare za kampanju od MM, uzimao je i TN, dakle u tom smislu nije nista bolji, pospesuje dalju tajkunizaciju Srbije.
Boris je najveci gubitnik ovih izbora jer je pobedio i time nastavio da doprinosi kao lider svoje stranke njeno dalje propadanje.

Ne mislim da je Boris los covek, ali ne mislim ni da je Zoran Djindjic morao da ceka zakon kojim bi SM bio isporucen Hagu.

Ako ocekujes da te ljudi slede moras biti hrabar, ali dzaba ja to tebi pricam Borise.
cyberkeva cyberkeva 12:24 15.02.2008

Re: Boris gubitnik

Joe

Boris ne zeli da reformise svoju stranku.
Boris verovatno nema ni snage ni pameti za tako nesto.
Boris je oterao Cedu, ne Ceda Borisa.
Boris je nedosledan i politicki mlitav.
Boris je uzimao pare za kampanju od MM, uzimao je i TN, dakle u tom smislu nije nista bolji, pospesuje dalju tajkunizaciju Srbije.
Boris je najveci gubitnik ovih izbora jer je pobedio i time nastavio da doprinosi kao lider svoje stranke njeno dalje propadanje.

Ne mislim da je Boris los covek, ali ne mislim ni da je Zoran Djindjic morao da ceka zakon kojim bi SM bio isporucen Hagu.

Ako ocekujes da te ljudi slede moras biti hrabar, ali dzaba ja to tebi pricam Borise.

Joe

Boris ne zeli da reformise svoju stranku.
Boris verovatno nema ni snage ni pameti za tako nesto.
Boris je oterao Cedu, ne Ceda Borisa.
Boris je nedosledan i politicki mlitav.
Boris je uzimao pare za kampanju od MM, uzimao je i TN, dakle u tom smislu nije nista bolji, pospesuje dalju tajkunizaciju Srbije.
Boris je najveci gubitnik ovih izbora jer je pobedio i time nastavio da doprinosi kao lider svoje stranke njeno dalje propadanje.

Ne mislim da je Boris los covek, ali ne mislim ni da je Zoran Djindjic morao da ceka zakon kojim bi SM bio isporucen Hagu.

Ako ocekujes da te ljudi slede moras biti hrabar, ali dzaba ja to tebi pricam Borise.

Bas sam umesila krofne, pa dok čekam da nadođe testo, oštrim tastaturu, jerbo su pera davno izašla iz mode. Oću da reknem, da je tačno da nije Čeda oterao Borisa, ČEDA JE OTIŠAO SAM. Ja kao jedna zarozana srpska keva, imam skromno mišljenje da nije više mogao da čeka da bude glavni BAJA u DS. Sad vi opljunite po meni slobodno, ali setite se da je Čeda uvek radio sve sebe radi, primera radi kad je to bilo IN krstio se, i to se baš zadesio Amfilohije tu!!!Meni je dovoljno, a patuljci neka misle o tome
Dawngreeter Dawngreeter 13:49 15.02.2008

Re: Boris gubitnik

Ali kakve to ima veze sa bilo cim? Kao da se isto ne odnosi na svakog politicara koji je ikada ziveo i koji ce ikada ziveti. Kao postoji neki nesebicniji kod nas? Kao ne znamo da su politicari, svi, stalno, svuda, razliciti od mocvarnog zivlja samo po odelu? Kao neki drugi politicar ti je dao vise razloga da verujes u njegovu iskrenost?

Pobogu. Politicari se biraju jer vode politiku sa kojom se slazes. Ne biras ih za ceo zivot, biras ih jer ce sada, ovog trenutka, predstavljati tvoj interes u drzavnoj strukturi. Ne glasa se za Miss Šarm Srbije ili Čovek Koji Bi Najradije Da Mi Bude Zet.
Sladjana NS Sladjana NS 16:18 14.02.2008

Manje zlo

Glasanjem za manje zlo stavili ste do znanja da ste spremni da glasate i trpite zlo, kako ga zovete malo ili veliko
sad i nije bitno. Predsednik je podrsku shvatio bukvalno, spremnost ljudi da trpe zlo, i da glasaju za njega daje mu mogucnost da bira svoj, a ne nas put. On je izabrao put, Kosovo. BT nije bio neposten prema vama, lepo je govorio i Kosovo i Evropa, vi ste videli samo Evropa, niste niste drugo hteli da vidite.
Hoce li se on baviti evropskim integracijama i kada, pokazace vreme. To sada niko ne moze da promeni.
Pitanje je sada sta sa tajnim planovima ove drzave kad Kosovo proglasi nezavisnost. Sta mozemo da ocekujemo,
hoce li ljudi dole biti zbrinuti ako dodje do nasilja i kako ce biti zbrinuti ili ce ih zrtvovati kao mnogo puta do sad
zarad gluposti i svoje zlobe. Hoce biti vanrednog stanja, prekida diplomatskih odnosa sa zemljama EU, hoce li Obraz
postati moralna policija nalik talibanskoj i mnoga druga pitanja. A BT je dobio mandat na 5 godina i to je to, mozete
mu pisati svaki dan to nece nista izmeniti.
Dragutin Dragutin 16:21 14.02.2008

Magarac

Evo nasao sam jedan komentar osobe koja je ipak podlegla pritisku i glasala u drugom krugu izbora, a sad se kaje. Potpisao se kao Magarac.

Iako posle 03. imam problema da kucam sa magarecim kopitama, moram da napisem par slova, nekako mi je lakse kada izbacim to iz sebe (magarca). Verovatno sam kao i vecina glasao iz sazaljenja prema prijateljima i rodbini, koji nisu dovoljno politicki edukovani, pa su me kumili i molili da poslednji put glasam, jer ovo je to be or not to be za Srbiju! Znate verovatno taj neopisivo beznadezni osecaj, kada jednostavno nemate mogucnosti da im objasnite da je sve to uzalud, i da je Tadic jedna nesrecna (tatina) figura, koju je stariji Tadic utrapio Djindjicu, a ovaj iz obzira prema osnivcu DS-a, morao da ga trpi onako nesposobnog, kakav je i danas. Sluzbe su kompleks Tadica(nastao iz prevelikih ambicija, nesrazmernih stvarnom potencijalu) iskoristile na najgori moguci nacin , i priblizile ga snagama predvodjenim Kostunicom. Tako izfrustrirani, i u glavama ponizeni, bili su najveci neprijatelji Djindjicu, jedan otvoreno, a a drugi iz potaje. To takozvano bratstvo u krvi je omca oko vrata, ali takva je sudbina, nema nazad, nema napolje. Nakon Djindjicevog ubistva, ostvarili su svoje ambicije, a sada su obojica u poziciji da izvrsavaju sve sto im te kriminalne grupe kazu, bez mogucnosti da bilo sta odbiju. Takvim ponasanjem i potezima, gube podrsku u narodu, i kada predju minimum, bice pusteni niz vodu, to im ne gine. Ja novo peceni magarac, moram da se pomirim sa sudbinom(izmedju ostalog da komentar kucam pola sata, umesto dva minuta)da zivim u politicki nezrelom drustvu, koje ce nesvesno proizvoditi krize, glasajuci kao ja (magarac) 03. Februara!

Magarac
Taska Dana Taska Dana 16:30 14.02.2008

Re: Magarac


To BRE... or ...not to be.
gorran gorran 16:39 14.02.2008

reagovanje Saveza antifašista

Nakon dve decenije lutanja, grešaka i zabluda, izgleda da smo ponovo na početku. Kao pre dvadeset godina, ponovo nam se kao primarno nameće Kosovsko pitanje. Ponovo smo dovedeni pred lažnu dilemu: za ili protiv Evrope. Ili, u obliku u kome nam je danas plasirano: Za Kosovo ili za Evropu.
Došao je krajnji čas kad moramo da odlučimo, šta nam je važnije: Zemlja ili ljudi?
Istorija ili život? Princip ili legenda? Stvarnost ili manipulacija?

Šta znači danas odbrana Kosova?

Jedini način na koji se Kosovo moglo odbraniti bilo je unapređivanje međuetničke tolerancije, razumevanja i zajedničkog života. Opstanak srpske zajednice na Kosovu u uslovima međuetničkih tenzija i sukoba bio je ugrožen i u vreme zajedničke države, što najbolje znaju oni koji su živeli ili još žive na Kosovu. Naše vlasti međutim nisu učinile ni najmanji napor, niti gest dobre volje, čak ni početni korak u složenom i tegobnom putu izmirenja i zarastanja rana. Iz toga se može zaključiti da našim vlastima faktički uopšte nije stalo do Kosova, do njegove stvarne reintegracije, niti do ljudi koji žive na Kosovu. Umesto toga, one neodgovorno koriste problem Kosova u cilju kampanjskog unapređivanja stranačkih interesa.
Čak i gore od toga: Kosovo je za naše vodeće partije postalo sredstvo za falsifikovanje smisla politike kao delatnosti u demokratskom društvu. Umesto da pred očima ima konkretne ljude, njihove živote i njihova prava, naša današnja politika ističe prioritet apstraktnih principa kao što su teritorijalna celovitost, međunarodno pravo i nepovredivost granica. Apstraktnih principa koji su u ovom trenutku – upravo usled dosadašnje neodgovorne politike – konkretno neprimenljivi i besadržajni. Smatramo da je ovo opasna tendencija, jer nakon zanemarivanja dobrobiti konkretnih građana u korist apstraktnih i neprimenljivih principa, samo je jedan korak do sindroma politike devedesetih: do agresivnog i neprijateljskog stava prema spolja, i ograničavanja odnosno kršenja prava i sloboda prema unutra.
Nasuprot tome, smatramo da se treba boriti i zalagati za ljude, a ne granice. U onoj meri u kojoj uspemo da prevaziđeno neprijateljstvo među ljudima i narodima, granice će gubiti svoj ograničavajući smisao. Granice ne treba da budu svetinja – granice treba da postanu beznačajne.

Šta je za nas Evropa?

Zbog toga se mi zalažemo za ujedinjenu Evropu. Za nas ujedinjena Evropa predstavlja ne samo geografsku pojavu ili naddržavnu organizaciju, nego i civilizacijski princip.
Evropu razumemo kao zdravu ekonomiju koja ima velike mogućnosti rasta, što otvara mogućnost za unapređenje opšteg kvaliteta života.
Evropu vidimo kao mogućnost da se ostvari stepen razvoja koji svima omogućuje život dostojan čoveka.
Evropu vidimo kao prostor za razvoj našeg kreativnog potencijala.
Evropa je za nas koncentracija ekonomske snage i društvene zrelosti u kojoj se u saradnji sa svim odgovornim društvenim činiocima možemo uspešno boriti za ostvarenje opštecivilizacijskih prioriteta i humanističkih društvenih ciljeva. Pri tome imamo u vidu borbu za očuvanje i unapređenje životne sredine, iskorenjivanje siromaštva, borbu za kvalitetno i svima dostupno obrazovanje, za slobodno i odgovorno javno informisanje.
Evropu vidimo kao prostor multikulturalnosti i najšire tolerancije.
Evropu ne idealizujemo: svesni smo takođe postojećih slabosti i opasnosti, ali smatramo da upravo u ujedinjenoj Evropi postoji društveni, ljudski i materijalni potencijal da se te slabosti prevaziđu.
Ujedinjenu Evropu doživljavamo kao pokret kojem treba da se pridružimo i kao projekt koji treba da ostvarujemo, i lokalno, i globalno. Smatramo da imamo šta da damo Evropi, i da možemo doprineti zajedničkom napretku.

Naša proevropska orijentacija ne zasniva se na sektaštvu, na deljenju civilizacija na bolje i gore, istočne i zapadne, evropske i azijske. Smatramo da je svet danas jedinstven, i da ima zajedničke probleme, i da ih samo u zajedništvu može uspešno rešavati. Ujedinjenu Evropu u tom kontekstu vidimo kao jedan korak u procesu organizovanja i okupljanja svih u cilju rešavanja opštih i zajedničkih problema.

U našem kontaminiranom javnom govoru danas dominiraju ekstremi. Neki zagovaraju prijateljstvo sa Rusijom, potkrepljujući to etničkim, religijskim, ekonomskim ili istorijskim argumentima. Drugi iz civilizacijskih ili istorijskih razloga odbacuju Rusiju. Mi smatramo da je formiranje suprotstavljenih centara moći opasna i anticivilizacijska tendencija, i da Srbija nikako ne bi smela da produbljuje ovu suprotstavljenost ili da svoju politiku zasniva na produbljivanju suprotnosti. Ne odbacujemo Rusiju i nemamo ništa protiv ruskog naroda i kulture. Naprotiv, zalažemo se za najtešnju saradnju u svim oblastima. Ipak, smatramo da predstavljanje Rusije kao potencijalnog partnera u onom smislu u kome nam to može biti ujedinjena Evropa, predstavlja veliku i opasnu zabludu. Rusko društvo danas pati od istih bolesti od kojih pati i naše društvo, a to su: korupcija, kriminal, povezanost organizovanog kriminala i vlasti, drastično socijalno raslojavanje, masovno siromaštvo, nezrelost institucija, podložnost javnog mnjenja manipulaciji. Izboriti se protiv ovih problema, to je danas naš imperativ ukoliko hoćemo da opstanemo kao civilizovano i prosperitetno društvo, a zbližavanje sa Rusijom ne nudi nam tu perspektivu. U tom smislu nadu nam pruža samo put evropskih integracija.

Jasno je da je proces otklanjanja ovih patoloških društvenih pojava i proces evropskih integracija za nas jedan i isti proces.

Stoga pozivamo sve odgovorne političke činioce prestanu sa manipulacijama, obmanjivanjem i zastrašivanjem javnog mnjenja, i da konačno, neopozivo, odgovorno i eksplicitno, izaberu onaj put koji smo trebali da izaberemo 1989 – put civilizacijskog napretka, put evropskih integracija. Nakon svih ovih izgubljenih godina, nakon godina laži, zla, bede i sramote, smatramo da je krajnji čas za otrežnjenje, za principijelnu, odgovornu i razumnu politiku. Za Evropu.

Goran Despotović
Savez antifašista Srbije
niki m niki m 18:06 14.02.2008

Re: reagovanje Saveza antifašista

Goran Despotović
Savez antifašista Srbije


G. Kovacevicu, bilo bi korektno da objasnite zasto ste obrisali moj komentar u vezi gornjeg proglasa ili sta je vec Saveza antifasista Srbije?
Supermod Supermod 18:13 14.02.2008

@ niki_m

Moderacija Vam je obrisala komentar u kome poistovecujete politiku EU sa politikom Adolfa Hitlera.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana