Kultura| Ljubav| Moj grad

jutro, dobro jutro...

Radovan Nastić RSS / 24.03.2013. u 10:36

Jutro


Ustao sam u devet ujutru što je samo moglo da znači da je dan počeo prerano. Napunio sam džezvu vodom i počeo da preturam po fiokama tražeći 50 dinara za male rizle. Veoma jeftin početak dana. Nisam ih našao.
Šaljem sms-ove komšijama da dođu na kafu i ponesu pljuge.Dvojica rade prvu.Jedan verovatno spava.
Našao sam 20 dinara kraj veš mašine i to mi je vratilo nadu u bolje dane. Ponekad mi je dovoljno samo da pomirišem kafu i da otrčim na istovar, ali čak ni kenjanje nije kenjanje bez cigarete. Izašao sam sveže opranog dupeta na ulicu, sa tom predivnom novčanicom u ruci i izmolio još 30 dinara od brice, u čijem salonu ponekad skinem bradu i popijem pivo. Počinje da rominja dok motam cigaretu naslonjen na vrata salona. Pas me grebe po nozi i laje bez prestanka. On prezire kišu. Previše je rasan da bi pokisnuo. Kandžama mi nabraja razloge vraćanja u stan, u kom će biti zatvoren čitav dan. On je Nemac poreklom. Ne poznaje jezik i voli za odspava par sati nakon jutarnje šetnje. Vrata zgrade se nečujno zatvaraju.
Kap po kap po simsu. Po mozgu. Po simsu. Uključujem radio samo da bih ga isključio. 9:49. Skuvao sam još jednu kafu, smotao par cigareta i vratio se u krevet. Gledam čopor pavijana na animal planetu. Polno zreli mužjaci uglavnom vise na što je moguće višim granama i pokazuju očnjake kako bi zastrašili druge alfe dok ženke svoju zrelost nose na guzici čija je boja u danima predviđenim za oplod duplo crvenija nego inače. Dodirujem jezikom očnjake bez da zastrašujem fiktivne mužjake. Pljusak se pojačava oko podnevi.
U knjizi D.Kuka o istoriji filma, Ajzenštajn hvali Forda a Ford koristi sve trikove Ajzenštajnove montaže. Ford je neo Grifit. MGM i Paramount. Hičkokov brat uvodi Alfreda na zadnja vrata Univerzalovog studija u Britaniji. Tu sam već zaspao.
Vraćam se među mrtve u vreme drugog dnevnika RTS-a. Sumnjam da će kiša ikada prestati. Još uvek sam slab od sinoćne rakije. Captain McSheffrey mi reče da se nadovežem. Nakucao sam prvo što mi je palo na pamet. To je sve uspešno što ću danas uraditi.
Ko god bude pročitao ovih tristotinak reči ili nema para da provede kišno veče u gradu ili mu cipele propuštaju vodu ili je isuviše mator da bi bio na ulici dok kiša pada. Kap po kap po simsu. Po internetu. Niz internet kanalizaciju i nazad na crne Samsung monitore.
Truli yours,
I. Pelin
 
 18050_1325319418601_7861740_n.jpg

Darjan
Pančevo
 



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tyson tyson 10:55 24.03.2013

...


Zanimljiv način života.


antioksidant antioksidant 10:58 24.03.2013

Re: ...

tyson

Zanimljiv način života.



уобичајен
uros_vozdovac uros_vozdovac 11:20 24.03.2013

Re: ...

Depresivan, depresiju pojačavaju Samsung monitori.
looping looping 17:58 24.03.2013

Re: ...

Depresivan, depresiju pojačavaju Samsung monitori.

A smanjuju zenke pavijana.
Radovan Nastić Radovan Nastić 22:55 24.03.2013

samo neka pisu

.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana