Društvo| Ekologija| Gradjanske inicijative

Šta ima za doručak, ručak, večeru...?

Boris Drenca RSS / 24.12.2012. u 04:17

Dinner-Table-Set.jpg

Za doručak, ručak ili večeru, uglavnom isto. Gulaš od kosovskog problema, začinjen pikantnim odnosima unutar koalicije uz mrvicu smirujuće borbe protiv korupcije. Za dezert pita sa komadićima materijalnog stanja Čedomira Jovanovića i Dragana Đilasa, komadima ličnih stavova Vojislava Koštunice i prelivom od pevačkog umeća Ivice Dačića. Služi se piće energetske stabilnosti. I uz takav obrok niko da primeti da je pribor za jelo od nikla, a hleb od domaćeg kukuruza.
Da budem iskren, nekako me to oko Kosova (i Metohije, ko voli) malo zamara. Stvarno više, ceo život Kosovo (Metohija došla kasnije, a bila i pre, nego se tako malo zvalo malo ne) i problemi. I posle svega što se zbog Kosova (i Metohije ko voli) dešavalo niko , bar ovde nema dogovor na jedno jednostavno pitanje. Kosovo (i Metohija, ko voli) nije samo 15% posto teritorije Republike Srbije, ako tako posmatramo stvari tamo živi 15% stanovništva Republike Srbije koji u toj 'državi' ne želi da živi. Šta sa njima? Sa druge strane mislim da je u ovih preostalih 75% dosta onih (možda i više od 15%) koji ne bi želeli da žive u Republici Srbiji. Pa ne kukaju i ne traže da im se svaki dan neko izvinjava zbog toga što su rođeni tu gde su rođeni tetošeći ih pride. Stvarno mi je muka tog izvinjavanja. I zbog toga što je neko rođen tamo gde je rođen i zbog toga što sam ja rođen tamo gde sam rođen.

Ono što je nazvano borbom protiv korupcije možda bi trebalo da ima malo drugačiji naziv ako već mora da ima ime. Nekako mi je to normalan postupak. Ljudi/građani/narod plaćaju 'državu' da na temeljima pravde i prava uredi njihov život. Ako je neko zaobilazeći i kršeći zakon pribavio sebi korist ili nekoga oštetio logično je da po pravdi i pravu odgovara. I to radi 'država'. E sada to što se kao 'država' u ovom slučaju pojavljuje Aleksandar Vučić nekome može smetati. Mislim da nije on taj koji 'hapsi' i saslušava. Ako je pritisnuo dugme ili dva i 'šutno par zadnjica' kako bi ljudi radili svoj posao, onda mi je OK. Ako ovlašćena lica rade po procedurama i oni koji su kršili zakon odu tamo gde prekršioci zakona treba da idu (ne na Sejšele ili gde već veštiji idu, da budem precizan) to je dobra vest. Ali to je borba protiv kriminala. Ne vidim razliku u otimanju novca pištoljem na ulici ili muljavinom iz budžeta. Zakon ne kaže da se ne sme biti bogat, zakon kaže da se ne sme zaobilaziti i kršiti.

A borba protiv korupcije se vodi uvođenjem 'višeslojne' kontrole i razvijanjem svesti da su oni koji vode 'državu' ili rade za istu tu zbog ljudi/naroda/građana koji im platu daju i da ih moraju štititi i da nikako nije obrnuto.

Oni koji vode 'državu' ili imaju ambiciju za to pokušavaju da se pokažu kao predstavnici ljudi/naroda/građana koji su za njih glasali. Međutim, tamo gde bi trebalo da sede 'narodni predstavnici' uglavnom sede predstavnici partija. Primer nikla dosta govori. Jedna opoziciona partija (DSS) predložila je Zakon o zabrani eksploatacije. Ministarstvo je posle razmatranja taj predlog odbilo. Predlog zakona (na kraju teksta) će se svakako naći pred poslanicima i oni će glasati za to. Glasanje bi moglo biti 'tesno' ako su narodni poslanici predstavnici glasača a ne partija. Ali u situaciji koju imamo na slici bojim se da će glasanje završti prilično ne slavno. Recimo, SNS će glasati protiv zbog toga što je zakon predložila opozicija. LDP i DS neće da stanu na stranu DSS, iz principa. Kod SPS/JS/PUPS će verovatno biti koalicione solidarnosti kao i kod URS. Iako za SPS ne bih bio siguran, umeli su da iznenade kao kod Zakona o javnom informisanju u prošlom sazivu. A opasnosti od eksploatacije nikla su velike sa mogućim negativnim posledicama za mnoge. Pozivanje Ministarstva rudarstva na primenu ekoloških standarda i propisa ne uliva poverenje. Mnogi od tih standarda su odlični ali kao i uvek u našoj 'državi' mnoge stvari su zabranjene ali nisu kažnjive. Za primere pogledati veoma česta zagađenja reka i pomore ribe. Broj utvrđenih krivaca, broj kažnjenih i posledice po njih...i po reke. Otpori ostaju slabo čujni. Verovatno oni koji se bune imaju veliki nos, prljavu kosu, drugu partijsku knjižicu ili je , ne daj Bože, nemaju.

Iako je možda najbolji način da se priča o aflatoksinom zaraženom kukuruzu razjasni i građanima prenese poruka da 'država' stvari drži pod kontrolom i da će ih zaštititi od mogućnosti da zagđenje dođe do njihovih tanjira sa ovlašćenog mesta stiže tišina. Posle prve informacije i pretnji. Iako je je i ta prva informacija izazvala pitanja koja se dodaju prethodnim, nova informacija govori da je ipak bilo kukuruza vraćenog iz izvoza iako smo čuli od pojedinih da toga nije bilo. Celo ovo zametešeljstvo sa kukuruzom moglo je biti rešeno za nedelju dana. Da je neko uradio ono što mu je posao i da je izašao u javnost i rekao šta je uraženo za pare koje su ljudi/građani/narod dali da bi 'država' pazila i na njihovo zdravlje. Ovako ostaje da pokušavamo da dobijemo više od poluinformacija i pretnji kao odgovore.

Atačmenti



Komentari (27)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dragan7557 dragan7557 10:58 24.12.2012

Re: za sada BIO hrana

A sudeci po naslovima uskoro GMO dorucak, rucak, vecera.

Zaprzeni sa domacim aferama, skandalima, bahatoscu, aroganijom vec po licnom izboru.

cerski
Boris Drenca Boris Drenca 11:27 24.12.2012

Re: za sada BIO hrana


Zavisi šta se misli pod GMO. Ako se misli na Monsato onda je u prvoj ruci ekonomska propast , mnogo veća nego što je pisanje o zagađenom kukuruzu.

Gube se tržišta koja ne prihvataju GMO proizvode , seljaci koji prihvate njihovo seme moraju da se obavežu samo da će to i gajiti, polen leti sudski procesi za 'neovlašćeno gajenje'

Kada se na sve to doda i najavljena prodaja poljoprivrednog zemljišta strancima imaćemo situaciju da zaista budemo najveći proizvođač hrane u Evropi čiji stanovnici nemaju šta da jedu.
dragan7557 dragan7557 11:58 24.12.2012

Re: za sada BIO hrana

Gube se tržišta koja ne prihvataju GMO proizvode ,


Ko gubi ta trzista koja ne prihvataju GMO idiotizam?

Gubi ih upravo GMO industrija, a ne industruja zdrave hrane.

Trziste zdravim genetski nepmanipulisanom hranom je vec sada ekskluzivno trziste a za one koji izbegnu ovu politikantsku manipulaciju Monsanto & Co, dolaze zlatna vremena.

Biti u kandzama GMO je sumanutost korporativne ideologije i nista drugo, kojoj ce doci kraj kao i samom korporativnom sistemu.

seljaci koji prihvate njihovo seme moraju da se obavežu samo da će to i gajiti,

Ovo je prikriveni povratak u Feudalizam sa sve sluzbom feudalnom gospodaru koji je monopol na zemlju zamenio neprirodnim monopolom na semenske monstrume, po sistemu cije stado toga i livada, u ovom slucaju cije seme toga i livada. Treba biti lud pa prihvatiti GMO.
polen leti sudski procesi za 'neovlašćeno gajenje'

Ovo je lako resiti zakonskim putem. Osuditi GMO proizvodjace za neovlasceno rasturanje polena, trovanje GMO nemanipulisanoh zasada, neovlascenu trgovinu i rasturanje opasnog materijalom i jos mnogo toga.

Gde je onaj niccolo kada je najpotrebniji, a i ecce florijan se negde izgubio a miki medic valjda navalio na kosnice sa aspatamom?!

Uzgred izvoz srpske poljoprivrede je toliko nizak da ako ostane u proizvodnji genetski nepmanipulisane hrane, dobija ogromno trziste ekskluzivnom zdravom hranom, kojoj ce cena i potraznja samo rasti i to u neslucene visine.

Sta su ekskluzivna trzista nadam se nije potrebno objasnjavati, recimo Kartije ne proizvodi bizuteriju, vec ekskluzivni nakit, a da na prodaju ekskluzivne robe, trziste ordinarnim GMO splacinama ne utice, nema potrebe argumentovati.

Mozda je jedna od najvecih sansi ekonomskog oporavka Srbije upravo zadrzavanje ekskluzivnosti u proizvodnji zdrave genetski nemanipulisane hrane.

Uzgred cena BIO hrane samo raste dok genetskih splacina stalno pada, sto je vidljivo na svakom koraku.

I da zakljucim jos nisam video da neko za dorucak jede Aspartam umesto meda.

cerski
Boris Drenca Boris Drenca 12:15 24.12.2012

Re: za sada BIO hrana

Gubi ih upravo GMO industrija, a ne industruja zdrave hrane.


Sve stoji ali ozvaničavanje rada GMO industrije u Srbiji stavlja pod veću lupu kukuruz nego što je to zbog aflatoksina. Nikako nisam za to.

Ovo je prikriveni povratak u Feudalizam sa sve sluzbom feudalnom gospodaru koji je monopol na zemlju zamenio neprirodnim monopolom na semenske monstrume, po sistemu cije stado toga i livada, u ovom slucaju cije seme toga i livada. Treba biti lud pa prihvatiti GMO.

Ima i takvih.
Po meni , to je mnogo veći problem nego Kosovo i svakako moraju ga nadgledati 'borci protiv korupcije'

Osuditi GMO proizvodjace za neovlasceno rasturanje polena, trovanje GMO nemanipulisanoh zasada, neovlascenu trgovinu i rasturanje opasnog materijalom i jos mnogo toga.


Ovo bi bilo zabavno.

Mozda je jedna od najvecih sansi ekonomskog oporavka Srbije upravo zadrzavanje ekskluzivnosti u proizvodnji zdrave genetski nemanipulisane hrane.


100% saglasan
blue92 blue92 12:14 24.12.2012

PLP za nasu poslanicu




katastrofa nam je pred vratima

a VAŠ zakon prostire im crveni tepih dobrodošlice



U svetlu tih dogadjanja, ŠTA STE VI ?
Boris Drenca Boris Drenca 12:20 24.12.2012

Re: PLP za nasu poslanicu

Zakon? Koliko znam zabrana za gajenje GMO se ne poštuje. Fazon nije dozvoljeno ali nije ni kažnjivo. Aflatoksin je otrov koji se javlja u svakom rodu tako da GMO priča nema veze sa ovim.Inače saglasan sam sa tvrdnjom prethodnog komentatora :
Mozda je jedna od najvecih sansi ekonomskog oporavka Srbije upravo zadrzavanje ekskluzivnosti u proizvodnji zdrave genetski nemanipulisane hrane.


A borba protiv GMO (koja je u ovom trenutku borba i za ekonomsku nezavisnost)je važnija od Kosova i ostalih gluposti sa menija iz uvoda.

Što se tiče nikla, bojim se da će ako krenu da ga vade, pitanje GMO biti besmisleno..kao i pitanje gajenja bilo čega drugog
dragan7557 dragan7557 12:31 24.12.2012

Re: PLP za nasu poslanicu

A borba protiv GMO (koja je u ovom trenutku borba i za ekonomsku nezavisnost)je važnija od Kosova i ostalih gluposti sa menija iz uvoda.



Mada imam utisak da su obe bitke odavno izgubljene.


cerski
dragan7557 dragan7557 12:34 24.12.2012

Re: PLP za nasu poslanicu

blue92 12:14 24.12.2012
PLP za nasu poslanicu



katastrofa nam je pred vratima

Ne bih rekao "katastrofa pred vratima," vec "katastrofa nam je odavno u kuci."

cerski
blue92 blue92 12:46 24.12.2012

Re: PLP za nasu poslanicu

Borise, evo ga ZAKON
Cak i laik, pazljivim citanjem ce videti da GMO u NAS ustvari ima zeleno svetlo.

To je uzrok mmojim sporovima sa "nasom" poslanicom ovde, koja je politicki, dakle SAVRSENO IGNORANTSKI odgovarala na svako pitanje u vezi GMO, kao: radimo na tome, sta je sta hoces, sta se bunis, cemu senzacionalizam, jao sto ste neosnovani i neutemeljeni...

A ja tvrdim, da ONA ZNA sta je zajedno sa svojim kolegama iz Odbora za Zasatitu Zivotne Sredine izglasala i potpisala.

E, pitam se ZASTO.

Dobra je plata. Udobna fotelja. Pa zar bas toliko?

A SAVEST ??????

Šta ce svojoj deci ostaviti (ajde da ne pitam o mojoj/tvojoj/nasoj deci, posto nemam utisak da im je to GOAL) nego eto, pitam NJIH koji o tome ODLUCUJU, zasto se ne bore i zasto
malo ne rizikuju te privremene benefite koje ce svakako izgubiti.
Pa ne misle valjda da ce zauvek sedeti tamo u skupstinama i odborima?
NEĆE.


Nikl? Nikl je samo DEO paketića.

Isto kao i razne vakcine, koje su takodje prepune GMO.

Al nema veze, ajde da kačimo pesmice i sličice, pun ih je youtube i fb.
a tek TED, što oni imaju pametne i poučne i inspirativne govore kako ISPRAVNO živeti....
Boris Drenca Boris Drenca 13:03 24.12.2012

Re: PLP za nasu poslanicu

sada ću da uzmem da pročitam zakon. Što se poslanice tiče ja sam sa njom razgovarao o GMO i u razgovoru mi se činila kao protivnik toga. Ima i nekih bivših ministara koji su je često zbogh toga prozivali.

Lično mislim da ovo
A ja tvrdim, da ONA ZNA sta je zajedno sa svojim kolegama iz Odbora za Zasatitu Zivotne Sredine izglasala i potpisala.

E, pitam se ZASTO.

Dobra je plata. Udobna fotelja. Pa zar bas toliko?

nije skroz tačno. Ovlaš pregledom zakona vidim da su neke od kvota iste kao u EU. 0,9% za proizvode u prometu...

Malo mi je nezgodno da raspravljamo o nekim ljudima i šaljemo im kletve a da ne znam ko stoji iza pseudonima...možda je neko ko se ovom tematikom bavi....

Ali svakako Vi Blue mislite da sa poslanicom ne treba sarađivati ni oko čega zbog toga što je ona odobrila GMO u Srbiji? Što nije baš najjasnije. Bojim se da spadate u one koji diskvalifikuju ljude na osnovu frizure bez obzira o čemu govorili.

blue92 blue92 13:33 24.12.2012

Re: PLP za nasu poslanicu

NE Borise, grešiš. I u vezi frizure, a pogotovo oko onoga sa kletvom.
to nije moj manir.
Ja jedino govorim o DELIMA.

Dakle, ne raspravljam o ljudima, već o IDEJAMA i o posledicama.

I ne svidja mi se kad mi se u "razgovoru" o GMO ovde ponavlja da su to:

"stvari koje ne postoje, verovatno zato što ti se ne sviđa moja nesklonost senzacionalizmu i teorijama zavera koje sasvim nepotrebno postoje oko jedne sasvim ozbiljne teme."

dakle, implicitno nabacuje da ja furam pricu o teorijama zavere i pricam o stvarima koje NE postoje.

hoce da me ubedi da NE vidim ono sto vidim, sto me podseca na ostala ubedjivanja kojima smo svakodnevno izlozeni. od strane medija dinkica i da ne nabrajam imena, jer nevazna su mi. govorim o MODUSU.
Modusu koji je STVORIO ovu stvarnost i ove PROBLEME koje imamo gde god da pogledas. o tome i samo o tome ja govorim.

NIKAKO o frizuri necijoj, tako da molim te, nemoj I TI da mi imputirash nesto cega NEMA.

ja jednostavno hocu da se govori ISTINA.

I ako ja trazim odgovore, i ako hocu AKCIJU, i ako hocu da ljudi ZNAJU, to ne znaci da ikoga kunem ili tako nekakvu glupost.

Takve kvalifikacije su samo klipovi koje pokusavaju da mi ubace, pa evo sad i ti, u mojoj zelji i nastojanju da se VELIKI PROBLEM RESI.

A SVI imamo problem.

i da ti dokazem da mi je problem vazniji (od "frizure" ) evo jos malo razmisljanja na TEMU:


Nekadasnje vakcine sadrzale su oslabljene mikroorganizme koji su sluzili za to da nauce organizam kako da se bori sa bolescu i tako su iskorenjene mnoge bolesti, recimo boginje.

Poslednjih godina, materijal za vakcine stize iz JEDNOG, nametnutog izvora, i taj materijal u sebi sadrzi genetski modifikovane supstance.

Da li znate da su BUBAŠVABE, oduvek poznate kao najrezistentniji (najotporniji) i za promene najbolje "opremljeni" živi organizam, jednostavno počele da nestaju iz gradova (uočeno u Moskvi).
ZAŠTO.
Zato što GMO hrana direktno ugrožava IMUNOSISTEM i sistem za reprodukciju.


Umiru pčele. Pročitajte ovaj potresan govor Predsednika Pčelarskih Organizacija na Javnom Slušanju u Skupštini. Pa SAMO to je dovoljno da se kaže VELIKO NE toj transgentskoj bombi koju nam uvaljuju sa GMO.

i sad mi opet reci i ti da ste bas lepo razgovarali, i da oni hoce...

pa kad hoce, ZASTO NISU?

mnogo mi se svidja ono, ne znam ko je rekao:

PO DELIMA IM SUDITE



dragan7557 dragan7557 13:55 24.12.2012

Re: PLP za nasu poslanicu

blue:
Nekadasnje vakcine sadrzale su oslabljene mikroorganizme koji su sluzili za to da nauce organizam kako da se bori sa bolescu i tako su iskorenjene mnoge bolesti, recimo boginje.

Sto predstavlja najobicniju glupavost!

Razboleti organizam kako bi organizam nesto "naucio" je svojevrstan apsurd.

cerski
blue92 blue92 14:07 24.12.2012

Re: PLP

bio apsurd ili ne, tako to ide..

i bubašvabe UČE. dok ne crknu od "prevelikog znanja"
Boris Drenca Boris Drenca 14:17 24.12.2012

Re: PLP za nasu poslanicu

dakle, implicitno nabacuje da ja furam pricu o teorijama zavere i pricam o stvarima koje NE postoje.


Daleko od toga da vam se nabacuje teorija zavere. Ovo jeste jedan način poslovanja koji jeste zavera. Ali da krenem od početka:

U 'državi' gde se ne poštuje ništa što je važno za život i opstanak ljudi sistem ne postoji i doterali smo do tačke kada moramo za početak gasiti vatru.

GMO je jedna od vatri koja gori. Osim svih zdravstvenih i ostalih rizika koje nosi ovakav način 'poljoprivrede' je pošast i za poljoprivrednu proizvodnju samu. Ne bih sada detaljnije da raspredam o načinima na koji firme dileri GMO posluju ali u zemlji gde zakoni ne postoje ili se ne primenjuju može imati katastrofalne posledice.

Druga i trenutno urgentnija vatra je aflatoksin. To mora da se gasi ali ne tako što će 'država' reći da to nije ništa i zapretiti onima koji pitaju već na pošten način prema onima koji 'državu' finansiraju.

Treći požar je eksploatacija nikla koja ima potencijal da zatruje veliki deo Srbije.

Četvrti je najava gradnje termoelektrane u Banatu..

Ima još 'nekoliko požara koje moramo ugasiti da bi možda uspeli da izgradimo društvo koje će izroditi državu u kojoj će se moži živeti makar bezbedno.
blue92 blue92 14:34 24.12.2012

Re: PLP za nasu poslanicu

Borise, vatra se gasi jednostavno.

Pitajte bilo kog vatrogasca.

Naravno, ako ima PRISTUP vatri.

Ako mu postave hiljadu prepreka, e onda je teze.



Prepreke su zakoni sa rupama, prepreka je moralna degeneracija na svim nivoima koja formira i ne sprovodi ionako lose zakone..


dragoljub92 dragoljub92 12:36 24.12.2012

amere treba odbiti za gmo

iako nemam ništa protiv gmo hrane imam protiv kompanija i načina na koji posluju,
jednostavno po ovom pitanju treba amerima da se kaže : nosite se u pičku materinu zajedno sa montesantomi zakonima o vlasništvu.
blue92 blue92 13:56 24.12.2012

evo šta imamo na stolu


blue92 blue92 14:24 24.12.2012

može se, kad se hoće


i Madjari su u velikim dugovima. I njima trebaju krediti da prežive.

Pa ipak je neko imao M/ozga/ da kaže NE monsantu
(koji je predsedavajući kreditnom odboru)

hajde, molim objasnjenje: zašto su uništili toliki zasad, zašto je u Madjarskoj totalni ban na GMO

Onda, još jedno pitanje (koje u sebi ima odgovor)

zašto je Kenija uvela TOTALNI BAN na GMO ?



da li će mi/nam u korektnom političkom maniru sad biti rečeno da su SVI oni ustvari GLUPI jer neće da gaje "jeftine - dobre - zdrave" monsantove semenkice






dragoljub92 dragoljub92 14:35 24.12.2012

Re: može se, kad se hoće

da li će mi/nam u korektnom političkom maniru sad biti rečeno da su SVI oni ustvari GLUPI jer neće da gaje "jeftine - dobre - zdrave" monsantove semenkice

ja mislim da svi odbijaju uslove poslovanja sa gmo firmama.što bi ja plaćao monesantu pravo na korišćenje ako je vetar preneo polen na moj zasad.
nek lepo naprave proizvod bez mogućnosti razmnožavanj,kao onaj holandski paradajz bez semena, i može da sadi samo onaj koji kupi.
a to što ti blu pričaš tako je bilo i kad se pojavile bebe iz epruvete,pa matične ćelije,pa ovca doli itd.
nejveća nevolja sa gmo su vlasnička prava i zbog toga ne treba dozvoliti monesantu &co da uđu kod nas.
mada ako naše sudije sude ko do sad montesanto bi posle 2 godine pobego.
kao što aplle neće da dođe u srbiju jer ne može nikog da tuži,može al ne može da ga dobije.
Boris Drenca Boris Drenca 14:37 24.12.2012

Re: može se, kad se hoće

Može se i ovde ali kada bi neko od ljudi koji se prave da vode ovu 'državu' seo i razmislio dalje od sledećeg izbornog ciklusa. U zemlji gde se Kosovo (i Metohija, ko voli)računaju kao najvažnije pitanje hrana se 'podrazumeva' a političari ne obraćaju pažnju na nju.

dragoljub92 dragoljub92 14:49 24.12.2012

Re: može se, kad se hoće

razmislio dalje od sledećeg izbornog ciklusa.

prevelika očekivanja,pa i oni su ljudi ili bar liču
Boris Drenca Boris Drenca 14:56 24.12.2012

Re: može se, kad se hoće

dobro priznajem misao ne dopire ni do tada
blue92 blue92 14:58 24.12.2012

Re: može se, kad se hoće


dragoljube, VELIKi su to igrači, i služe se sa svim zamislivim i nezamislivim metodama. najopasnije orudje (po sve nas) su dezinformacije.

NEMA u drzavnim medijima podataka(osim hvala bogu na internetu, ali EVO, rade i na tome da ga sapletu, globalno.).

ne znam da li si procitao, negde sam to linkovala, slucaj nemackog farmera koji je imao ogromnu stetu jer nije mogao da proda med.
zasto nije mogao da ga proda, pa zato što je ustanovljeno da sadrži GMO.
kako. VETAR je doneo zagadjeni polen koji je prirodom stvari zavrsio u medu.
neko je taj med ispitao i covek je ni kriv ni duzan ostao sa proizvodom koji nije mogao da plasira.
I DOBIO je spor.

a monsatno ce i kod nas proci. zasto. pa zato sto oni uvek zaposle lokalnu radnu snagu (a uvek ima onih koji nemaju problema sa moralom, pamecu, i opet cu spomenuti blog istoka pavlovica o nestetnosti gmo hrane) koja ZNA put i nacin, jednostavno poznaje "TEREN".
plasticno receno, iznajme šerpase da im pokazu "put".

nece monsanto pobeci, biliv mi, treba ih ISTERATI.

a sto se tice semena, pa TO i jeste njihov modus operandi.

zato ljudi koji se bave poljoprivredom, moraju KAO OCI U GLAVI da cuvaju PRAVO seme. TO seme je KARTA za sutra.

sa monsantovim semenom sutra ne postoji.


blue92 blue92 15:15 24.12.2012

i još malo o meniju

iz prve ruke:


bejah izvesno vreme u kući visoke zaposlenice Nestléa.
majka je dvoje dece.


u njenoj kući NEMA NITI JEDNOG NESTLE proizvoda.

NI JEDNOG.

NI NAJMANJEG.




ONA ZNA šta je u njihovim proizvodima.
i zato u kući ima BAN na sve nestle proizvode.



Monsanto je vlasnik Nestle-a.
blue92 blue92 16:26 24.12.2012

pitanje izbora

tu je veselo veče dva bloga "gore"
za one koji bi da se povinuju i isključe iz stvarnosti.

ipak je bolje da počujemo i čujemo OVO



blue92 blue92 16:34 24.12.2012

Re: pitanje izbora


isto tako, i da pročitamo OVO


umesto da konzumiramo njihove hleba i igara fazone

AlexDunja AlexDunja 18:24 24.12.2012

e, blu:)

koji si ti
bloga.

love you for that.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana