Budućnost| Društvo| Obrazovanje

Prezentacija Chevening stipendije

UKinSerbia RSS / 10.12.2012. u 15:39

Ako razmišljate o svojoj budućoj karijeri i o tome šta bi sve moglo da vam pomogne da za 5 ili 10 godina ostvarite neke ciljeve koje ste zacrtali, razmislite i o Čivning (Chevening) stipendiji koju finansira Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije (Foreign & Commonwealth Office).

Zbog velikog interesovanja i promenjenih uslova Britanska ambasada organizuje javno predstavljanje programa stipendiranja u utorak, 11. decembra u 12:30 i 17:00 časova. Ako želite da nam se pridružite pošaljite ime, prezime i broj LK, sa naznakom u kom terminu želite da prisustvujete na zvezdana.crnogorac@fco.gov.uk .

Čivning program stipendira postdiplomske studije na britanskim univerzitetima u trajanju od tri meseca (istraživanje) do godinu dana. Stipendija pokriva troškove školarine i potrebne literature, putne i troškove britanske vize, a obezbeđena je i mesečna nadoknada za druge životne troškove.

Prioritetne oblasti ovogodišnjih stipendija su usmerene na proces evropskih integracija Srbije, sa  posebnim naglaskom na sledećim oblastima:
- ekonomija i zaštita konkurencije
- međunarodni odnosi i rešavanje konflikata
- reforma pravnog sistema
- reforma javne uprave
- demokratizacija, ljudska i manjinska prava

Pored diplome višeg ili visokog obrazovanja i položenog testa engleskog jezika, od kandidata se očekuje da mogu da dokažu svoje dosadašnje akademske uspehe, kao i da su već imaju najmanje dve godine relevantnog radnog iskustva u svojoj oblasti. Kandidati moraju biti državljani Republike Srbije, a starosna granica ne postoji.

Ako niste u mogućnosti da nam se pridružite u utorak informacije o stipendiji i načinu prijavljivanja dostupne su na internet sajtu Chevening programahttp://www.chevening.org/serbia/ .

I zapamtite rok za prijave je 02. januar 2013.g. Očekujemo vašu prijavu.


James & Zvezdana
Chevening tim ambasade

 



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

UKinSerbia UKinSerbia 15:39 11.12.2012

Promena u uslovima

S obzirom da su neki kandidati imali problem da se prijave za neki od obaveznih testova engleskog i da na vreme dobiju odgovarajući sertifikat, u dogovoru sa Chevening sekretarijatom odlučeno je da prilikom prijave zahtevamo samo potvrdu da su se kandidati prijavili za polaganje.

Nadamo se da ćemo i vašu prijavu dobiti do 02. januara 2013.

Chevening tim
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:38 11.12.2012

Re: Promena u uslovima

još jedna od stipendija koja ne prima umetnike.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana