Sport

Trka, trka, e pa šta je?

Biljana 77 RSS / 27.11.2012. u 17:02

Osim jednog kolege koji je baš pravi fan, ostali su ili blago nezainteresovani ili smatraju da je F1 jedno od početka do kraja namešteno takmičenje kojem najviše zameraju "timski rad", tj. eventualne naredbe o propuštanjima i slične kalkulacije. Pa kad nemam s kim, da podelim sa vama utiske sa ovogodišnje poslednje trke i uopšte..

Poslednja trka ponovo je bila u Brazilu. Nov, stari šampion je ono nemačko derište. :) Sebastijan Fetel ima 25  godina i tri osvojena šampionata iza sebe.Poređenja sa Šumaherom su neminovna. Iz mog ugla i sasvim suvišna. Način na koji Fetel vozi za mene je neuporedivo interesantniji. Kao i činjenica da vozi u konkurenciji petorice osvajača šampionata. Pre dve godine pitala sam se pred trku u Abu Dabiju od čega je Fetel napravljen. Pobedom i osvajanjem prve titule pokazao je. Ove godine je potvrdio. Iako je posle incidenta sa Brunom Senom (brukom za prezime) praktično ostao da stoji na stazi, uspeo je da je do kraja trke popne na 6. mesto i osvoji šampionat u kojem su samo on i Fernando Alonso imali šansu za to. Alonsu drugo mesto nije bilo dovoljno, mada je obzirom na promenljivo vreme i kišu izvezao odličnu trku, što nije baš uobičajeno za njega. Trku je osvojio Baton, šampion iz 2009. Ako mene neko pita, tako bi trebalo da izgleda Džems Bond, a ne kao onaj namučeni kukavac. Baton je u ukupnom bodovanju došao do pete pozicije. Treći na podijumu bio je Felipe Masa, koji je na konferenciji za štampu izgledao kao zadušna baba. Posle niza pehova, nesrećno izgubljene -dobijene titule 2008.  i ozbiljne povrede Masa se izgleda sasvim pomirio sa ulogom timskog igrača, u prevodu drugog vozača. U ukupnom plasmanu bio je sedmi. Veber, Fetelov timski kolega trku je završio kao četvrti i ukupno šesti. Inače ne mogu da se otmem utisku da je na njemu priličan deo krivice za Fetelov start i krš sa Senom jer je zatvoario Fetela na startu, ali to je samo moj utisak.  Iznenađujuće dobru trku izvezao je i Hulk koji je trku završio kao 5. dok je 7. u svojoj (hvala Bogu i daj Bože) poslednjoj trci bio Šumaher. 

Pomenuti kolega koji mi nedostaje za diskusiju fan je Ferarija, isto kao i Žmu. Ja navijam za vozača, a ne za tim. A ove godine vratio se u F1 moj favorit. Posle manje-više ne baš tako uspešnog izleta u WRC, Kimi Raikonen ponovo vozi ono što najbolje zna. Iako je Lotus daleko od vrhunske ekipe (i bolida), Kimi je u svojoj povratničkoj sezoni u ukupnom plasmanu treći. Kimi je ove sezone sve trke, osim Velike nagrade Kine, završio i završio u bodovima, što je bolji rezultat nego što imaju dvojica prvoplasiranih. Ako se uzme u obzir njegov, recimo... beskompromisan (da ne kažem blesav) način vožnje ova činjenica dobija još malo na težini. Ako mu ne računamo brucošku sezonu (u kojoj je bio deseti), Kimi nema lošiji plasman od 7. mesta u šampionatu. 2007. bio je šampion. 2003. i 2005. bio je drugi, a 2008. treći u ukupnom plasmanu. 2003. mu je titula izmakla za dva boda. Treći je na listi vozača svih vremena koji su odvezli najbrži krug, sa ukupno 37 odvoženih najbržih krugova za 10 sezona. Prvi na toj listi je Šumaher sa 77 krugova iz 19 sezona. Iskreno se nadam da će mu Kimi ovaj rekord uzeti, a kako je nešto više od deset godina mlađi, imaće i prilike. Šta meni Kimija toliko izdvaja od ostalih vozača teško je razumeti ako ne odgledate neku trku ili bar deo. Ali i malo statistike pokazuje ponešto. Kimi je odvozio 177 trka. Od toga samo na 16 je imao pol poziciju... tek otprilike svaka jedanaesta trka. Na podijumu je završio 69  puta, dakle na svakoj drugoj (i po?) trci se plasirao na jedno od prva tri mesta. Kod Šumahera je odnos ukupnog broja trka i osvojenih pol pozicija daleko, daleko povoljniji (308/68), dok odnos broja trka i mesta na podijumu (308/155) nije tako drastično bolji u korist Šumahera. Suština .. Kimi svoje bodove osvaja u trci, ne na stazi. Koga zanima i to, ovo mu je žena a na kacigi uvek, nezavisno od tima, nosi prepoznatljiv znak. Nekad je bio poznat po vrlo burnom životu i nevoljnosti da odgovara na pitanja novinara. Kad ne vozi formulu, trka se na snegu i vodi. Ponekad obučen kao gorila. Srednje ime mu je Matias. Nadimak Iceman. I još neka sezona je njegova sigurna sam. Sledeće godine ćemo ga i dalje gledati u Lotusovom bolidu. Timski kolega mu je incidentni Grožan koji sedam trka u šampionatu nije uopšte završio, Moncu nije ni vozio, a  ipak je šampionat završio na 8. mestu. Zanimljiva kombinacija koja timu Lotusa garantuje zabavnu sezonu.

Treba li reći, konstruktor godine je Red Bull. E sad da li je starija kokoška ili jaje, da li je pretežniji bolid ili vozač, možemo da se sporimo. Jedno bez drugog ne mogu, a ja volim da verujem da je vozač.  Uostalom nije toliko ni bitno. Zato se valjda i dodelju nagrade u dve odvojene kategorije.Ja bih dodala i dodatne poene za najbrži krug u trci, može biti da bi to dodalo još malo dinamike... Možda i previše. 

Atačmenti

Tagovi



Komentari (76)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

reanimator reanimator 17:29 27.11.2012

...

Biljana 77 Biljana 77 18:12 27.11.2012

Re: ...

I to je sve što imaš da kažeš? Na ovo?
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:23 27.11.2012

Re: ...

Na ovo?


Na ovo, u smislu izvoli ovo, ili?
Biljana 77 Biljana 77 18:36 27.11.2012

Re: ...

u smislu izvoli ovo, ili

Pa sad.. ne mogu ja da nudim nešto što nije moje.
reanimator reanimator 19:51 27.11.2012

Re: ...

I to je sve što imaš da kažeš? Na ovo?

Demonstrativan sam, jer si nahvalila onog namrštenog :)
Inače, što se tiče trke/sezone, teška srca moram da priznam da je Fetel zaslužio titulu, a način na koji je do nje došao u poslednjoj trci je impresivan, koliko god ja ne navijao za njega. Imao sam olakšavajuću okolnost što ne navijam ni za Alonsa, pa sam lagano uživao u trci, stazi, Niku, izbacivanju antipatičnog Hamiltona i sl.
Što se tiče Mase, ne znam šta da kažem. Činjenica je da je veliko pitanje kako bi mu karijera izgledala da nije imao nesreću, ali je isto činjenica da je imao toliko prilika da pokaže nešto, a on ispadao najgora pica. Doduše, Ferari ga stvarno ponižava godinama, treba mentalno izdržati to nejebavanje.
Imam utisak da će sledeća sezona da bude ludilo. Realno, Alonso je dosadan vozač, ali Ferari se sada već blamira u kontinuitetu i moraće nešto da urade. Hamilton odlazi u Mercedes i po meni postaje favorit broj jedan i jedino mi je žao što će Rozberg očigledno morati da pomaže, umesto da puste da vozi kako ume. U Meklarenu Hamiltona menja Perez, tako da će vlasnik najnezasluženije titule ikada (nesudjeni Džems Bond ) imati priliku da se pokaže kao prvi vozač u ozbiljnijoj konkurenciji. Veber očigledno nema nameru da ikada postane ozbiljan vozač i radiće za Fetela. Kimi je valjda ovom sezonom naterao Lotus da se malo uozbilje, ako je to uopšte moguće sa Grožanom kao drugim vozačem.
Ja, naravno, i dalje svim srcem za Vilijams. Ono, pravim se da ne vidim Senu, želim da verujem da će za godinu iskusniji Maldonado malo da olabavi i tako to :)

Biljana 77 Biljana 77 21:49 27.11.2012

Re: ...



Alonso je dosadan vozač


Veber očigledno nema nameru da ikada postane ozbiljan vozač


Što se tiče Mase, ne znam šta da kažem. Činjenica je da je veliko pitanje kako bi mu karijera izgledala da nije imao nesreću, ali je isto činjenica da je imao toliko prilika da pokaže nešto, a on ispadao najgora pica.


antipatičnog Hamiltona


Uglavnom se slažemo. A praviti se da ne vidiš Senu i nije tako teško. Većinu trka ne završi.
stefan.hauzer stefan.hauzer 01:16 28.11.2012

Re: ...

nesudjeni Džems Bond

apsolutno.

pa njega je u debitanskoj trci,u brazilu 2009, obišao Kobajaši
(ne računajući Maldonada koji kao da žmuri i vozi i Kimija koji je car,kralj i to... najluđi vozač u kraju) ;
a ovaj je fol dominirao te sezone,najdosadnije
NNN NNN 09:31 28.11.2012

Re: ...

obišao Kobajaši

Kobajaši je u ovoj trci u kratkom vremenskom intervalu obišao i Fetela i Alonsa

Ustvari zbog njega i Kimija i vredi još uvek pratiti F1
vladimir_likic vladimir_likic 00:45 02.12.2012

Re: ...

Ko bi rekao da se zanimas za F1. Originalno
Milutin Milošević Milutin Milošević 17:48 27.11.2012

Fetel

On je izgleda dolazio za Novu godinu u Srbiju pa se primio malo

NNN NNN 19:33 27.11.2012

Re: Fetel

On je izgleda dolazio za Novu godinu u Srbiju pa se primio malo
Bio Masa
al' mu se junaštvo nije nešto primilo - ostao πčka i timski igrač
marco_de.manccini marco_de.manccini 18:01 27.11.2012

немају појма

Ја мислим да су возачи формуле најгори и најнесналажљивији возачи на свету. Направе и по 50 кругова пре него што нађу место за паркинг.

А и кад нађу, то је нека глупа зона, могу да остану само десетак секунди.
Biljana 77 Biljana 77 18:13 27.11.2012

Re: немају појма

могу да остану само десетак секунди

Nekad su bar mogli gorivo da utoče.
marco_de.manccini marco_de.manccini 18:18 27.11.2012

Re: немају појма

Е ти момци што их начекају на паркингу су фантастични. Пар њих замајава шофера "да ти бришем шајбу?" форама, а мајстори му у тих десет секунди украду гуме.
NNN NNN 19:27 27.11.2012

Re: немају појма

Nekad su bar mogli gorivo da utoče.

Bio sam ubeđen da ćeš da okačiš ovo:
reanimator reanimator 21:55 27.11.2012

Re: немају појма

Bio sam ubeđen da ćeš da okačiš ovo:

Evo jedan efektniji snimak

niccolo niccolo 18:26 27.11.2012

Zanimljiv šampionat

ove godine. Ja sam tradicionalno navijao za Ferari, ali mi suštinski nije nešto mnogo bitno ko će šta da osvoji...
freehand freehand 19:10 27.11.2012

Re: Zanimljiv šampionat

Ja sam tradicionalno navijao za Ferari

Ja uvek za Meklaren, zbog Sene, a kad sam skupljao OTO MOTO najlepši mi je bio Lotus.

A sa trke u Monci jedan od najžešćih utisaka mi je divlja griža savesti.
Jbt, ja koga trke ič ne ionteresuju stojim pored staze i nerivram se što gubim vreme, a onoliki meni poznati i nepoznati ljuudi godinu bi života dali da mogu biti na tom mestu...
E, al sve mi je oko te piste na tom ogromnom vašaru bilo interesantnije od bolida u bolidima!
niccolo niccolo 19:32 27.11.2012

Re: Zanimljiv šampionat

Ja uvek za Meklaren

I ja sam pre petnaestak godina navijao za Meklaren. Počeo sam da navijam za Ferari iz zezanja, jer je najbolji prijatelj navijao za Meklaren, pa da možemo da se prozivamo (a ima tu i nekog englezi-italijani prozivanja između nas dvojice)
Milutin Milošević Milutin Milošević 20:06 27.11.2012

Re: Zanimljiv šampionat

Ja sam oduvek bio samo protiv Ferarija. verovatno zato što ne mogu da podnesem ni Juventus, a oni su u isto vreme gušili.

Sada, začudo, najvolem Vebera i žao mi što mu samo nešto malo nedostaje.
Biljana 77 Biljana 77 21:50 27.11.2012

Re: Zanimljiv šampionat

od bolida u bolidima

? ajd neko pojašnjenje? Šta te tako posebno iritira kod vozača F1 pa ih ovako ocrne?
freehand freehand 22:25 27.11.2012

Re: Zanimljiv šampionat

Biljana 77
od bolida u bolidima

? ajd neko pojašnjenje? Šta te tako posebno iritira kod vozača F1 pa ih ovako ocrne?

Ma lupio sam, bre, bez veze. Stilska figura, a nije ni stilska ni figura.
Al onako iskreno - mislim da su reli vozači super-heroji za ove u bolidima.
NNN NNN 09:27 28.11.2012

Re: Zanimljiv šampionat

A kad omega reaguje na istu ovu stilsku figuru...

Ja ne bih smeo ni biciklom, kud reli vozači prođu autom i to kojom brzinom u (naizgled) civilnim automobilima!
NNN NNN 19:21 27.11.2012

Samo je jedan Bond

(a da nije Šonko Neri)

Figo, Luis Figo

(a ne ovo suvonjavo derište)
Biljana 77 Biljana 77 21:57 27.11.2012

Re: Samo je jedan Bond

(a ne ovo suvonjavo derište)

Hahaha... Derište od 32 godine... O suvonjavosti ne bih ovom prilikom.
NNN NNN 09:02 28.11.2012

Re: Samo je jedan Bond

O suvonjavosti

Ovde mu očigledno (između ostalog) nedostaje i dugme,
kakvo mu je to prezime?
antioksidant antioksidant 09:15 28.11.2012

Re: Samo je jedan Bond

Ovde mu očigledno (između ostalog) nedostaje i dugme,

brushalter
Biljana 77 Biljana 77 09:25 28.11.2012

Re: Samo je jedan Bond

antioksidant
Ovde mu očigledno (između ostalog) nedostaje i dugme,

brushalter


Jao, bre kakvi ste ... Čovek humanitarac, bio na triatlonu, malo se raspojasao i odmah prozivke...(gde su ove ženetine kad čoveku (tj. ženi) najviše trebaju?)
antioksidant antioksidant 09:31 28.11.2012

Re: Samo je jedan Bond

i odmah prozivke...

pa naravno kad uvodi nerealne standarde
NNN NNN 19:39 27.11.2012

blogokoleginica

Biljana 77 Biljana 77 21:52 27.11.2012

Re: blogokoleginica

NNN
jeca.zvezdica
je uradila intervju sa Kimijem



„Sviđa mi se vreme u kojem je vozio Džejms Hant, ali i ostali legendarni vozači. Volim da gledam snimke Formule 1 iz tog vremena, te trke su potpuna suprotnost današnjim. Tada je sve bilo zabavnije i opuštenije. Zaista bih voleo da sam rođen u to vreme i da sam mogao da vozim Formulu 1 tada. Ali, ni sada se ne žalim“.
NNN NNN 19:40 27.11.2012

ovo

Ja bih dodala i dodatne poene za najbrži krug u trci, može biti da bi to dodalo još malo dinamike...

+ bod za pol poziciju, npr.
Sepulturero Sepulturero 19:47 27.11.2012

Хлеба и игара

Невероватно је да се те силне паре троше на промоцију аутомобила тј. загађивање околине. Чему овај циркус? Како је могуће да се озбиљни људи, блогери Б92, баве овим штеточинама?
niccolo niccolo 19:50 27.11.2012

Re: Хлеба и игара

Како је могуће да се озбиљни људи, блогери Б92

Gde si ti video ozbiljne ljude na blogu?
dragoljub92 dragoljub92 21:26 27.11.2012

Re: Хлеба и игара

niccolo
Како је могуће да се озбиљни људи, блогери Б92

Gde si ti video ozbiljne ljude na blogu?

осим церског,
баве овим штеточинама?

па ми нисмо никакви пуританци, мада ни релација озбиљни=пуританци не пије воду.
можда би требало и да бојкотујемо све тениске турнире који се играју на бетону и шљави,пошто је то бесповратно уништена земља,само вимблиндон ће си гледамо од сг.
Biljana 77 Biljana 77 22:07 27.11.2012

Re: Хлеба и игара

Како је могуће да се озбиљни људи, блогери Б92, баве овим штеточинама?

Gasim svetlo kad nisam u prostoriji, ne arčim vodu, ne bacam đubre 'di ne treba, pa mi je savest mirna.
chilash chilash 20:25 27.11.2012

Damon Hill

Dok je vozio navijao sam za njega i uživao. Pratim i dalje ali ne navijam.
Biljana 77 Biljana 77 22:02 27.11.2012

Re: Damon Hill

chilash
Dok je vozio navijao sam za njega i uživao. Pratim i dalje ali ne navijam.

Jedan naš drugar navijao je za Kultarda. Ima tih neobjašnjivih fenomena.
reanimator reanimator 22:13 27.11.2012

Re: Damon Hill

Jedan naš drugar navijao je za Kultarda. Ima tih neobjašnjivih fenomena

Daj telefon da stupim u kontakt i podelimo bol :)
(imam majicu )
freehand freehand 22:32 27.11.2012

Re: Damon Hill

reanimator
Jedan naš drugar navijao je za Kultarda. Ima tih neobjašnjivih fenomena

Daj telefon da stupim u kontakt i podelimo bol :)
(imam majicu )

Ja za Senu i za onog ludog Mensela, istovremeno :)
Kakva paranoja, a?
NNN NNN 09:00 28.11.2012

Re: Damon Hill

freehand

reanimator
Jedan naš drugar navijao je za Kultarda. Ima tih neobjašnjivih fenomenaDaj telefon da stupim u kontakt i podelimo bol :)(imam majicu )Ja za Senu i za onog ludog Mensela, istovremeno :)Kakva paranoja, a?

Onda ovo je jedan od najnezaboravnijih trenutaka u F1
reanimator reanimator 09:29 28.11.2012

Re: Damon Hill

Onda ovo je jedan od najnezaboravnijih trenutaka u F1

I ovo, kada Šumaher i Hakinen u isto vreme obilaze Zontu, tako što Šumaher nailazi prvi i kreće u obilaženje, a Hakinen ga obilazi sa druge strane. Sa ove distance, Hakinen je bio veći car, nego što je izgledalo dok je vozio.

EDIT
Lepša slika
EDIT na EDIT
Lepša slika se odnosi na incident sa slike dole
reanimator reanimator 09:36 28.11.2012

Re: Damon Hill

I dve godine ranije (takodje u Belgiji), Šumaher se zakucava u Kultarda po izlasku iz krivine, što će kasnije praktično doneti titulu Hakinenu. Šumaher posle penio kako je Kultard namerno zakočio posle krivine, a snimak pokazao da nije pipnuo kočnicu, ali ni gas
dragoljub92 dragoljub92 21:21 27.11.2012

даклем овако

како може да буде регуларна трка у којој такмичар успорава да би његов колега постиго победу.
у коњским тркама ако те ухвате да држиш коња губуш доживотно право да се такмичиш.
толико о тркама формуле.
Biljana 77 Biljana 77 22:06 27.11.2012

Re: даклем овако

толико о тркама формуле

Pa sad...Formula je sa jedne strane individualni sport u kojem svako radi/vozi za sebe, ali i timski čim za isti tim voze više vozača. Možda bi najsportskije bilo kada bi svaki tim imao po jednog, ali to je već pitanje finansijske održivosti.
dragoljub92 dragoljub92 22:53 27.11.2012

Re: даклем овако

ali i timski čim za isti tim voze više vozača.

па добро рецимо гледаш пливање и саг амери ,као најјачи јелте имају и најјачи тим. и тако крену њи тројица да пливаду и бидну први,други и трећи и ондак онај што је први прикочи и пропусти 2-ог( цркни тајсоне) и 3-ег а 2-ги пропусти 3-ег да победи ,ел то трка ил лажирање трке?
Atomski mrav Atomski mrav 00:26 28.11.2012

Raikonen je lik...

... potvrdio je to tokom ove sezone. Drago mi je što je uspeo da uknjiži i pobedu. A i kad ne pobedi, njemu se uvek dešavaju zanimljive stvari na stazi:

NNN NNN 09:38 28.11.2012

Re: Raikonen je lik...

U vezi ovog vozikanja,
Kimi je otprilike rekao da dobro poznaje ovu stazu,
da je ovuda već prošao 2001. i da je tada kapija bila otvorena,
i da će se postarati da i sledeće sezone bude otvorena
stefan.hauzer stefan.hauzer 14:00 28.11.2012

Re: Raikonen je lik...

je otprilike rekao da dobro poznaje ovu stazu,

u to ime; *živeli

stefan.hauzer stefan.hauzer 01:11 28.11.2012

.

kimi je kimi;
tipa montekarlo kad se zakuca i sledeći kadar koji ga hvata kako guta neki alkohol na jahti. to je to:)



mada uvek favorišem zauber!
(kimijev prvi tim)
hogubadagri hogubadagri 04:15 28.11.2012

hm

Trka je bila odlična. Alonso je izgubio titulu dosta ranije, u drugom delu sezone(Belgija, Italija, Japan), tako da je teško bilo za očekivati da će pored svih ukazanih prilika ovi iz RB da mu je poklone.

Bolid je dosta stariji od vozača. Samo su dva vozača osvojila titulu u bolidu koji nije bio najbolji te godine (Sena i Šumaher, Žil Vilnev za malo, ali pretekla ga smrt na žalost)i to samo po jednom od 10 zajedničkih titula. Za njima su vozači koji su osvajali titule u bolidima koji su za protivnike imali podjednako dobre bolide, ali i ta lista je kratka. Kao što je kratka i lista ljudi koji su pobeđivali na makar jednoj trci u bolidu koji nije bio dobar u te sezone.
Biljana 77 Biljana 77 08:59 28.11.2012

Re: hm

Bolid je dosta stariji od vozača. Samo su dva vozača osvojila titulu u bolidu koji nije bio najbolji te godine (Sena i Šumaher, Žil Vilnev za malo, ali pretekla ga smrt na žalost)i to samo po jednom od 10 zajedničkih titula. Za njima su vozači koji su osvajali titule u bolidima koji su za protivnike imali podjednako dobre bolide, ali i ta lista je kratka. Kao što je kratka i lista ljudi koji su pobeđivali na makar jednoj trci u bolidu koji nije bio dobar u te sezone.


Da, razmišljala sam dosta o tome. Opet naravno ko ima najviše para generalno može da angažuje i najboljeg vozača (ili najbolju kombinaciju), tako da...Sigurno nije sve do bolida, ali mogla bih da se složim da je pretežniji. Eto, dragoljub pomenu plivanje... čak i u takvom sportu odelo u kome se pliva počelo da čini razliku.
NNN NNN 10:06 28.11.2012

Re: hm

Samo su dva vozača osvojila titulu u bolidu koji nije bio najbolji te godine (Sena i Šumaher...

Ako misliš na Šumaherovu prvu titulu '94. to je najnezasluženija (najdžukačkija) titula u istoriji!
- Senina smrt,
- Varanja sa menjačem, visinom bolida...
- izbacivanja Dejmona Hila u poslednjoj trci
hogubadagri hogubadagri 11:27 28.11.2012

Re: hm

Naravno da zavisi i od vozaca (na kraju krajeva ne bi ih placali onoliko da nisu bitni) samo sam hteo da naglasim da su pobednici kako trka tako i sampionata uglavnom u nekom od dva najbolja bolida.
Pored Sumija i Sene jedan od vozaca koji je bio blizu da uzme titulu sa slabijim bolidom je i Kimi 2003. godine, Sumaher osvojio sa pomalo sumnjivim potezima.

Jesam mislio na sezonu 94. Istina je da je ta titula, najblaze receno sumnjiva, ali sobzirom na kvalite Vilijamsa te godine Hil je trebao da se proseta do titule.
Biljana 77 Biljana 77 14:12 28.11.2012

Re: hm

Sumaher osvojio sa pomalo sumnjivim potezima

na sezonu 94. Istina je da je ta titula, najblaze receno sumnjiva


Posle se meni neko čudi što ne volim Šumahera.
NNN NNN 14:25 28.11.2012

Re: hm

Posle se meni neko čudi što ne volim Šumahera.

Ne voliš Šumahera?!?
antioksidant antioksidant 14:30 28.11.2012

Re: hm

NNN
Posle se meni neko čudi što ne volim Šumahera.

Ne voliš Šumahera?!?

обожава га
Biljana 77 Biljana 77 14:38 28.11.2012

Re: hm

antioksidant
NNN
Posle se meni neko čudi što ne volim Šumahera.

Ne voliš Šumahera?!?

обожава га


Mada, imao je interesantno gostovanje u Top Gear-u, skoro pa da mi je bio simpatičan. Privatno vozi Fiat Croma.
antioksidant antioksidant 14:53 28.11.2012

Re: hm

Privatno vozi Fiat Croma.

по кући?
reanimator reanimator 14:56 28.11.2012

Re: hm

по кући?

Jok, ekscentričan, glumi da je siromašan :)
hogubadagri hogubadagri 19:41 28.11.2012

Re: hm

Vas miljenik Kimi je jedan od cistijih vozaca realno, ali kad bi se gledalo svakom vozacu u detalje ko Sumaheru manje vise svelo bi se da su svi isti ne bi ni majku pustili da ih predje. Jedina razlika sto se ovaj naosvajao svega i svacega pa je pod dodatnom lupom posmatran svaki njegov potez. Fora je sto cak i kad bi se Sumiju obrisale gresne trke i titule i dalje bi bi ubedljivo najdominantniji vozac ikad jedino ne bi bio toliko osporavan bespotrebno po mom misljenju.
Biljana 77 Biljana 77 14:32 28.11.2012

Re: LM

prvo, ne budi bas toliko stroga ka mladjanom Seni, ne zaboravi za koga vozi. U pravu si ti ali da vozi Red Bull...


Hm, pa sad diskutabilna mu je ta mlađanost. Stariji je od Fetela 4 godine. Ovo mu je treća sezona u F1, a dobacio je do 16. mesta najdalje. Poređenja radi Fetel je u svojoj (uslovno) trećoj sezoni dogurao do 8 mesta vozeći za Toro Rosso. Imao je 21 godinu. Ja iskreno mislim da i da vozi za Red Bull samo bi lupao skuplje bolide.

drugo, ja mislim da je ovaj JB007 jedini pravi posle Shona
Stvarno? Meni je nešto sav... pa tako, kukavan.. ne znam.

trece, taj izlet u WRC je cini mi se pokazao da je ipak bio bolji od naduvanog Ken Block

Iskreno nisam ga pratila tamo, vidim na netu da je imao nekih uspeha, ali pošto generalno slabo pratim WRC znam toliko da i tamo razbija Sebastijan. I volim kad mi Žmu pokaže neki od tih auta in vivo i priča mi o njima sa bezgraničnim entuzijazmom.
NNN NNN 14:38 28.11.2012

Re: LM

I volim kad mi Žmu pokaže neki od tih auta in vivo i priča mi o njima sa bezgraničnim entuzijazmom.

Ovo baš i nije istina
uvek kažeš da više voliš da gledam u ribe i pričam ti o njima, nego o automobilima
antioksidant antioksidant 14:48 28.11.2012

Re: LM

I volim kad mi Žmu pokaže neki od tih auta in vivo i priča mi o njima sa bezgraničnim entuzijazmom.

субару... ако га никад нисам возио нек ме сахране у њему
Biljana 77 Biljana 77 15:00 28.11.2012

Re: LM

субару... ако га никад нисам возио нек ме сахране у њему


Znam još jednog koji ovo misli, samo sumnjam da mož' da stane... (pu, pu, pu, daleko bilo )
Biljana 77 Biljana 77 15:02 28.11.2012

Re: LM

uvek kažeš da više voliš


Ma ja sam ubeđena da Stefan može za svoje postojanje da zahvali onoj lancia delta integrale (ili tako nešto).
stefan.hauzer stefan.hauzer 15:05 28.11.2012

Re: LM

нек ме сахране у њему

onda nas ima trojica.

u colin mcrae 2 postojao je samo jedan auto
antioksidant antioksidant 15:22 28.11.2012

Re: LM

onda nas ima trojica.

ок
ја возим, ти си сувозач а тај трећи може уместо резервне гуме
antioksidant antioksidant 15:40 28.11.2012

Re: LM

Bas me zanima kako coveka od 2 metra i 135+ kila da stavis mesto rezervne gume...

уф, да не залазимо у детаље
ипак је сахрана у питању
може бити морбидно
:)
vozicu ga jednog dana, makar zapalio za germaniju, inajmio ga i provozao par krugova po ringu...

добар план
те златне фелне буде цигана у мени
stefan.hauzer stefan.hauzer 15:48 28.11.2012

Re: LM

те златне фелне буде цигана у мени



Milutin Milošević Milutin Milošević 23:25 28.11.2012

Re: LM

Za Kimija su reci suvisne, gledam F1 samo zbog njega ovih dana...

A onaj Kikirikijan, jel' čemu?
blogovatelj blogovatelj 05:42 29.11.2012

Re: LM

субару... ако га никад нисам возио нек ме сахране у њему


Samo da se javi jedan sto u Subaruu prelazi 20 soma kilometara godisnje
I tako evo vec cetvrta puna godina.
Za zimu nema bolji. Tj ima, ali se to onda ne zove auto, nego kamion.
niccolo niccolo 19:42 28.11.2012

U, komplikacija, a?

Biljana 77 Biljana 77 19:47 28.11.2012

Re: U, komplikacija, a?

Videcemo. Mada ne ocekujem nista spektakularno. Prosto je neverovatno da je to konkurenciji, tj. njihovom boksu, promaklo na samoj trci i da nisu odmah trazili kaznu. Ovako, ne verujem.
reanimator reanimator 19:59 28.11.2012

Re: U, komplikacija, a?

Na kraju će Teodor Meron da kaže da je sve bilo ok! Ko jebe Špance kad su u krizi!
Pravda za Fernanda!
Biljana 77 Biljana 77 22:08 28.11.2012

Re: U, komplikacija, a?

Kao što sam i mislila - Ferari ima rok do 30. novembra da uloži žalbu FIA, ali italijanski list "Korijere delo Sport" prenosi da je portparol Ferarija Luka Kolajani izjavio da se tim neće žaliti. - link

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana