Istorija

Oмега је ипак био у праву

omega68 RSS / 24.10.2012. u 19:24

 или  oсвета је најслађа кад се сервира хладна!

 Прикупио сам хаплотипове од 25 маркера рода R1a1 из свих земаља Европе, и за сваку земљу или регион одредио хаплотип заједничког претка дотичне популације, и када је тај предак живео. И испоставило се да је у готово читавој Европи, од Исланда на северу па до Грчке на југу, заједнички предак био исти! Другим речима, потомци су своје хаплотипове као штафету преносили сопственим потомцима по поколењима, разилазећи се из једног истог историјског места, прапостојбине Прасловена, прапостојбине „Индоевропљана“, прапостојбине Аријеваца – за коју се испоставило да је Балкан. И то не просто Балкан, већ Србија, Косово, Босна, Македонија. То је ареал најстаријих хаплотипова рода R1a1. И доба када је живео прапредак, на које указују најстарији, највише мутирани хаплотипови – то је пре 12.000 година. Тачније, пре 12.200 година, али то је већ претерано. У археологији и лингвистици не знају за такве прецизности у толикој давнини.

Анатолиј Алексејевич Кљосов је председник научне консултативне управеМеђународног генеалошког бироа. Професор је биологије Харвардског универзитета.

У СССР је био доктор хемијских наука, професор Московског државног универзитета. За истраживања у области биолошке катализе додељена му је награда Лењинског комсомола (1978) и Државна награда СССР (1984). Оснивач је Руске академије ДНК-генеалогије. Живи у Њутону, Масачусетс

 ''Целокупна званична историја је гомила бесмислица''

Henry Ford, Confirmed Mason

33 degree

 

Док поједини научници полако и опрезно покушавају да припреме човечанство за објављивање дуго и вешто скривене тајне да ванземаљци постоје и да је питање дана њиховог званичног оглашавања, људи схватају шта то стоји у позадини толике сатанизације србског народа и свега што је за њега везано.Другим речима, није џабе Брејвику главни инспиратор оног ужасног злочина некакав српски витез, није случајно на Марјану несрећну Мексиканку убио ''неко из Новог Сада'', сигурно није безначајна чињеница да је у близини убијене породице на Алпима ''примећена сумњива особа са Балкана''. Нема везе што ће касније све да се демантује, није важно што ће накнадно да се испостави да је за Сребреницу одговорно више западних обавештајних служби или то што ће неки људи да признају да се пропагандом о ''српским злочинима на Косову'' заправо прикрива унапред планирано трансплантирање српских органа у тела многих важних личности земаља запада.

Дозвољен је сваки двоструки стандард када је Србин у питању.

Дозвољено је свако непочинство.Зверство.

Зашто?

Францискo – Маријa Апендини:

„Према Хирканском мору (т.ј. према Каспијском Језеру ) налазе се Циркаси, најратоборнији народ који је дуго времена владао над Египтом и над Сиријом, под именом Срба

„Sunt et versus mare Hircanum Circassi, gens Bellicosissima, quae longe tempore Aegypto et Syriae,  sub Servorum nomine imperitavit...“

Кажу да се ништа не догађа случајно.Има, помињу, пословица која каже да се заклела Земља рају како све тајне морају да се дознају. Цар Тројан није довека могао да сакрива козје уши. Тако и ово...

Што из незнања, што из зависти, а бога ми неки баш намерно, дакле, многи су и после силних доказа о српским траговима широм земљиног шара ширили давно превазиђену ''истину'' о досељавању српског народа на Балкан које се, наводно, догодило у седмом веку нове ере. Наравно да је то племе морало да буде дивље, при томе.

Међутим, одговор на питање прапостојбине Словена и Индоевропљана, па тако и Срба као најраније помињаних од свих њих, даје ДНК-генеалогија. Помоћу ДНК-генеалогије могуће je пратити кретања народа и без помоћи лопате и четкице археолога, или мерења лобања, и без довитљивог расплитања сазвучја и значења речи у живим и мртвим језицима, већ просто пратећи маркере у нашим ДНК. Њих, те маркере, не могу „асимиловати“ или „прогутати“ други језици, културе или народи, како се то дешава хиљадама година у оквиру појмова историје, лингвистике, антропологије.

Шта рећи другови и господо аутошовинисти? Хтели сте мултидисциплинаран приступ - више него мултидисциплинаран приступ сте и добили. Ево како Кљосов започиње своје дело:

Ко су „Индоевропљани“? То су они који су у давнини говорили на „индо-европским“ језицима. А још пре тога, ко су били? Па били су „Протоиндоевропљани“. Тај термин је још неспретнији: то је као кад бисмо древне Англосаксонце називали „Протоамериканцима“. Они Индију нису ни видели, и тај језик се још није ни образовао, и тек ће се хиљадама година касније преобразити и улити у групу индоевропских, а они су већ „Протоиндоевропљани“. То је као кад бисмо кнеза Владимира називали „протосовјетским“.Премда је и „индо“ такође лингвистички термин и код филолога нема непосредне везе с Индијом.

С друге стране – да се схвати и саосећа, то може. Па, није било другог термина за „Индоевропљане“. Није било назива за људе који су у та далека времена образовали културну везу с Индијом и ту културну и, у сваком случају, језичку везу проширили на читаву Европу.

Како то није било? А Аријевци?

Е, о томе ћемо мало касније.

Још о терминима. Из неког разлога је допустиво да се говори о старим Германима или Скандинавцима, а о старим Словенима није. Сместа се чује

не, не, старих Словена није било. Премда би свима требало бити јасно да се ради о Прасловенима. Какво је то двојно мерило? Хајде да се договоримо – говорећи о Словенима, имам у виду наше претке који су живели хиљадама година пре нас, а не савремену „етнокултурну заједницу“. Ваљда морају имати некакво име? Ваљда не незграпно „Праиндоевропљани“? Нити „Индоиранци“, је л` да? Нек онда буду Словени, Прасловени. И Аријевци, али и о томе ћемо касније. Сада – о којим се то Словенима ради? Словени се традиционално деле на три групе – Источне Словене, Западне и Јужне. Источни Словени – то су Руси, Украјинци, Белоруси. Западни Словени – Пољаци, Чеси, Словаци. Јужни Словени су Срби, Хрвати, Босанци, Македонци, Бугари, Словенци. Овај списак није исцрпан, можемо се присетити Сорба (Лужичких Словена) и других, али је идеја јасна. Та подела је у суштини заснована на лингвистичким критеријумима по којима се словенска група индоевропских језика састоји из источне, западне и јужне подгрупе, с отприлике истом поделом по земљама. У таквом контексту су Словени – „етнокултурне заједнице“, што укључује и језике. У таквом виду су се, сматра се, формирали до VI–VII века наше ере. И словенски су се језици, према подацима лингвиста, разишли пре око 1.300 година, опет отприлике у VII веку. Али генеалошки побројани Словени припадају сасвим различитим родовима, и историје тих родова се сасвим разликују.

Зато су западни и источни Словени као „етнокултурне заједнице“ –

донекле различити појмови. Једни су махом католици, други – православци. ( у даљем тексту речи Анатолија Кљосова су болдованe ).

 Овде треба напоменути да Кљосов из неких њему познатих разлога није хтео да нагласи кад се у историји први пут помињу Руси, кад Чеси, Пољаци а кад Срби, Прасрби или Протосрби.

Јер:

U Minhenu se nalazi originalna nemačka hronika, pisana oko 750. godine nove ere, u kojoj doslovno piše: "Srbi predstavljaju tako veliko carstvo (regnum) da su iz njih proizašli svi slovenski narodi" (Hormayers Archiv, st. 282-283)

Rober Siprijan za Dunav kaže da je srpska reka, a SRBE NAZIVA POČETNIM NARODOM I MAJKOM NARODA,

A SRPSKI JEZIK - JEZIKOM MAJKOM.” 

Римско-галски писац Vibius Sekvester каже да су се још у његово доба сви полапски Словени називали именом Serbetii Servetii

Pavel Šafarik u knjizi "Slovenske starožitnosti" piše: "Ime Srb duboko je ukorenjeno među svim Slovenima i moglo je samo u svojoj pradomovini dobiti svoj pravi značaj". 
Safarik pise: "Nikada do šestoga veka nije pomenuto ime Čeh, Leh ili Sloven, a i o Poljacima i Rusima pisana istorija govori tek u devetom veku."

И док се нама садањим Србима ругају Хрвати и жалосни Југословени што тежимо ка Великој Србији славни Шафарик пише: ''Многи докази нагоне нас да корен илирских Срба тражимо северно од Татре близу Лета и Литванаца у прадавној ВЕЛИКОЈ СРБИЈИ'' (Sebrani Spisi I 43).

Nikola Frere, kako navodi Šafarik, smatrao je srpski majkom tračkog i grčkog jezika. Šafarik u svom delu "Starožitnosti" piše: "Srbi ŽIVE U EVROPI OD NAJDAVNIJIH VREMENA ILI OD PRAISTORIJSKOG DOBA, a tako rasprostranjen narod vodi svoje poreklo od najdalje prošlosti

On tvrdi da su Srbi nastanjivali gotovo celu Evropu i mnoge delove Azije, pa otuda ona naša stara izreka: "Govori srpski da te ceo svet razume". 

Za srpski jezik Šafarik kaže da je: "Tako originalan, čist, gramatički savršen i bogat, te NIJE MOGAO DA SE OBLIKUJE BEZ POSTOJANJA JEDNOG JEDINSTVENOG PRVOBITNOG I SAMOSTALNOG NARODA". 
A stari srpski jezik bio je sasvim sličan današnjem, savremenom, što je retkost u istoriji jezika.”

Grčki istoričar Laonik Halkokondil kaze da su Srbi Ilirci, došli iz zemalja iza Dunava i tvrdi da su Srbi najstariji i najveći narod na svetu (podrazumevajući pod tim imenom sve Slovene)

Hrvatski istoričar Maretić, pišući o rimskom istoričaru Pliniju, koji je živeo u Hristovo doba, navodi da su Srbi živeli oko Dona, a Vendi uz Vislu. U to doba Srbe su uglavnom nazivali Tračanima, Tribalima, Vendima i Antima.

Prokopije iz Cezareje, gotski pisac Jornand i Arapin El Bakr' tvrde da su Srbi nastanjivali veliki deo Azije, ceo Balkan i još pre Hrista dopirali do Rima.

Dr. Rački u svojoj "Povjesti Slovena" (st. 6 i 7) navodi: "U početku Sloveni su se nazivali domaćim imenom Srbi, tj. rođaci, a stranci, specijalno Nemci zvali su ih Vendima. Tim imenom zvali su ih i Grci i Rimljani još od sedmog veka pre Hrista". 
Sve ovo potvrđuje da su Srbi najstariji slovenski narod i da je ime Srbin hiljadama godina starije od imena Sloven.

Ime Sloven javlja se prvi put u petom veku (491. g.) nove ere, sa rimskim osvajanjem. Pomerajući se na Zapad Evrope, Srbi su se sukobili sa Germanima. U to doba sva srpska plemena međusobno su se razumevala i počeli su se zvati Slovenima, a one koje nisu razumeli nazvali su Nemci, jer su im delovali nemo. Kako su se do tada svi Sloveni nazivali Srbima i hiljadama godina sačuvali to ime, otuda su svakako oni bili kičma i srž svih slovenskih naroda.

Rus Veltman u svojoj istoriji potvrđuje da je u drevnim vremenima ime Srbin bilo zajedničko svim Slovenima"

Nemački etnograf Karl fon Cernig u svom delu "Ethnographie der Osterreishischen Monarchie" , (Beč,1857.) tvrdi: 
"
 PRVO OPŠTE IME SVIH SLOVENA BILO JE SREBLI, ŠTO ZNAČI UJEDINJENI."

 Да ли још од тада датира страх њихових непријатеља изражен у изреци:

''Не дај боже да се Срби сложе?''(прим.омега68)

Madjar Kalaj Benijamin u " Istoriji Srba" zapisao je: 

" PO ISPITIVANJIMA NAJBOLJIH NAUČNIKA SVI SLOVENSKI NARODI SU SE U PRASTARO VREME NAZIVALI SRBI, A SLOVENI I ANTI BILI SU SAMO OGRANCI OVE PORODICE".

Mađarski grof Kalaj u svojoj istoriji pisao je: "Po ispitivanjima najboljih naučnika svi slovenski narodi u prastaro doba nazivali su se Srbi". 
On takođe navodi da se od šestog veka pojavljuje ime Slavi, dok su svi Sloveni živeli zajedno i nazivali se sabraćom.

Slovenački naučnik Gregor Krek, profesor Univerziteta u Gracu u svom delu " Einleitung in die slawische Literaturgeschiste, akademische Vorlesungen, Studien und kritische Streifyuge" (Grac,1887.) piše: 
"
 USKORO ĆE DOMAĆA OZNAKA SRBA KAO KOLEKTIVNI NAZIV, KAO NAZIV VELIKE NARODNE JEDINICE, BITI POTISNUTO, A TAKODJE I NAZIV VENETI, DA BI SVE VIŠE USTUPILA MESTO IMENU SLOVEN...." ... kojim se pak označava samo ukupan slovenski zapad,
dok se za istočna plemena pojavljuje ime ANTI /
 ali, ne prije VI stoljeća nove ere/ ... "

Malo dalje profesor Krek piše:
"IME SRBI, KOJE JE NEKADA označavao SLOVENSKI NAROD (UOPŠTE ) sve se više sužavalo,
i danas ga nose samo stanovnici DVEJU
 Lužica (Lužički Srbi), i južnoslovenski SRBI na Balkanu. 
Za ona prva dva plemena mi kažemo Sorbi (Wendi), samo zato da ih odvojimo (razlikujemo) od Južnih SRBA,
od kojih su VEĆ JEZIKOM prilično RAZDVOJENI. "

Izvor:
Seite 297.
Einleitung in die Slawische Literaturgeschichte, Akademische Vorlesungen, Studien, und kritische Streifzug, II Aufl.,
Graz, 1887.g.
 

Češki slavista Pavle Josif Šafarik tvrdi u svom delu " Slavjanske starožitnosti" (Slovenske starine) sledeće: 
"
 SRBI, PRASTARO, PRVOBITNO, DOMAĆE OPŠTE IME SLOVENA..." 
( "Serben, der uralte, ursprungliche, einhheimische Gesamtname aller Slawen...)

Ето зашто је био потребан термин ''Протосрбин''.( прим.омега68 )

 U svom delu " Slovanka" (Prag, 1814) Josif Dobrovski je zapisao: 

" KAD BIH IMAO DA PREDLOŽIM ZAJEDNIČKO IME ZA OBA PORETKA POD KOJI SVI SLOVENSKI NARODI MOGU DA SE SVRSTAJU, TO BI BILO IME SRBIN."
Grčki istoričar Laoniko Halkokondilo Atinjanin , u svojoj " Istoriji Vizantije od deset knjiga" , pisanoj u XV veku, opisujući vizantijsko carstvo od 1298-1463. godine piše sledeće na strani 14. :
 
" Trzballos, Serblos, autem gentem esse totius orbis antiquissimam et maximam, compertum habeo" ( Tribali,
 SRBI, NAJSTARIJI SU I NAJVEĆI ROD NA CELOJ ZEMLJI, POUZDANO ZNAM)

Francuski naučnik i slavista Siprijan Rober, profesor slavistike na Francuskom koledžu, u svom delu " Le monde slave" , na strani 40. kaže: 
"
ISPOČETKA SU SVI SLOVENI NAZIVANI VENDI ILI SRBI.....IME SRBIN, JEDNAKO KAO I IME VEND, OBELEŽAVALO CELOKUPNU RASU."

Можда треба још доказа?

 Poljski naučnik Lorenc Surovjecki zajedno sa Šafarikom napisao u budimu 1828. godine pod naslovom " O poreklu Slovena po Lorencu Surovjeckom" : 

".....DA JE IME SRB KAO SVEOPŠTE IME ZA SVA PLEMENA VINDIJSKOG ( INDIJSKOG ) POREKLA STARIJJE NEGO SLOVEN..." 
(..." dass der Name
Sеrb als gesantname fur alle Stamme derselben Windischen ( indischen) Abkunft alter sei, als Slawen...")

Čuveni francki naučnik Ami Bue u svom delu " Evropska Turska", (Pariz, 1840.) piše: 

" Srpski je otprilike za slovenske jezike ono, što je latinski za jezike koji su iz njega proizišli."  

( " Le serbe est environ aux langues ce que le latin est aux langues qui en sont derivees").</e



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

omega68 omega68 19:28 24.10.2012

Обавештење

Због субјективних слабости блог ће бити отворен 48 сати после објављивања
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:01 27.10.2012

A.Kljosov

И то не просто Балкан, већ Србија, Косово, Босна, Македонија. То је ареал најстаријих хаплотипова рода R1a1.

Како се уваженом Кљосову десило да раздвоји Србију и Косово?
Из протеста нећу даље да читам.
omega68 omega68 20:34 29.10.2012

Re: A.Kljosov

Budale niču same
Gospodine, zbog Vas je omega68 izgubio status VIP blogera.
Kad?
Kad je rekao da je režim BoTe bio izdajnički
Neka Vam je na čast, Vašu DS-ovsku.
Dok se tvoj PROJEKAT jada Hrvatima, ti se ovde bahatiš na kolegama blogerima.Ispušio si, čoveče, nađi neki novi posao.
Pevaču
P.S
Snimio sam ovu prepisku
pazi,
Tvoji drugari su severnu Srbiju nazivali ''Vojvodinom'' sve želeći da TO postane ''suverena država''
мислеееем, што би рекла Гоца, шта рећи?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana