Politika| Život

Krkobabizam, paradoks patriotizma i odgovornost

dali76 RSS / 23.09.2012. u 19:48

 

Ako bi  me neko pitao da jednom rjecju opisem ponasanje politickih partija u Srbiji , bio bi to vraski tezak posao. Jeftini populizam, primitivizam, korupcija, besramna gramzivost, neskrivena pohlepa ,sebicluk..... rjeci se same nizaju kao asocijacija na ponasanje politicara.   Ali treba sve staviti u jednu rijec?  Drugo sto covjeku prvo padne na pamet jeste "poslovni klub". Tu rijec  je prvo upotrebila Vesna Pesic ,a sad je copyrights preuzeo Tadic  opisujuci, sasvim tacno, one  koji su postali vecina u DS.

Nisu oni samo vecina u DS, oni su vecina u gotovo svim partijama, svim koje su imale prilike omirisati vlast, ali cek,  "poslovni klub" ipak nije jedna rijec.

Pritisnut uz samozadati lingvisticki zid, ne preostaje mi nista drugo nego pronaci prikladan politicki termin koji bbi najvernije opisao ponasanje politickih partija.

Krkobabizam?

Hm, mozda...ustvari definitivno da..to je ta rijec koja bi mogla lako naci svoje mjesto u politickom rijecniku.  To je ta magicna  rijec koja najvernije opisuje ponasanje politicara.

Informacija da je vlada, koja  je u svom koalicionom sporazumu stavila rijec "departizacija", imenovala Krkobabica JR na mjesto direktora poste , pokazace svu moju naivnost. Ne, nije mene vlada razocarala sto  vlastitim nacelima brise vlastito dupe  trljajuci usput nos glasacima. Uostalom,  vec sam pisao  zasto je nemoguce da srpska verzija biznis kartel partija sprovede departizaciju drzave.

Moja  naivnost je u tome sto sam naivno mislio da vise tesko da  postoji vijest od koje  mi se moze okrenuti zeludac. Prevario sam se.

Vijest da jedan covjek, penzioner, zasjedne u  fotelju direktora poste u zemlji u kojoj ima na stotine,ako ne I vise, dovoljno strucnih ,a nezaposlenih ljudi, je vredna gadjenja.

Neskriveno  gramziv, pohlepan za foteljom, populista, Krkobabic je prototip srpskog politicara danas. Nudeci  penzionerima mrvice u vidu 13 penzije  koja je zbog projektovane  inflacije realna koliko I  trinaesti  mjesec u godini , Krkobabic je zauzvrat trazio njihov glas, tj. Fotelju; ministarsku ili direktorsku. Sta god, nisu oni izbirljivi mnogo.

Krkobabica, odnosno,Krkobabista   mozda nema mnogo   u Srbiji, ali su na nesrecu drzave, pravilno rasporedjeni  u stranackim strukturama. Preplavili su politicku elitu i svoje arsine ponasanja nametnuli kao nacela politickih partija.

Nije im bilo tesko. Vodjeni su ljudskim   instinktom gdje altruizam ggubi bitku sa sebiclukom mnogo cesce nego sto je obratno.

Dolazeci sa vrednosnog dna  drustva, Krkobabisti su otisli i stepenicu vise  . Oni ne samo da sebicluk ,tacnije svoje ambicije, stavljaju ispred opsteg dobra, nego  su slijepo vodjeni svojim licnim dobrom maker to bilo na stetu , opsteg dobra, tj. drzave.

Iz krkobabisticke percepcije   vlast,  odnosno  drzava je iskljucivo plen kojim hrane svoje ambicije. Odnos izmedju Krkobabista i drzave je simbioza u kojoj   krkobabisti imaju ulogu parrazita.

Vodjeeni najnizim ljudskim instinktima, Krkobabisti nemaju potrebe za filozofiju, tacnije, ideologiju. Oni su i proevropejci, i prorusi,i proamerikanci. Dopodne mogu biti jedno, popodne mogu biti drugo,a navece trece.

Njihov politicki kameleonizam nije posljedica nikakvog pragmatizma u interesu drzave, vec njihovih  licnih interesa koje su se sveli na  zadrzavanje  svog proparazitskog polozaja u odnosu na drzavu.

U zavisnosti od  potrebe ,  krkobabisti se kite patriotskim /populistickim perjem koje iz percepcije zdravog razuma izgleda iracionalno tragikomicno. I mozda je bas patriotizam najveci paradoks krkobabista.  Oni drzavu vole koliko parazit "voli" svog domacina. Nista manje, nista vise.

Krivce traze i pronalaze na sve cetiri strane svijeta.

Ne daju Kosovo kog nemaju, daju penzije koje ne postoje,,najveci su proevropejci ,a krse zakone koje sami izglasaju,  varaju Rusiju  sa Briselom il obratno,veliki  legalisti,a Ustavni sud tretiraju ko svedski stol,a sve to da se Vlasi ne dosete  istine:da je siromastvo drustva u najvecoj mjeri obrnuto proporcionalno sa njihovim blagostanjem. Neko na kraju mora platiti njihov ceif,ili ceh njihovog percepciranja drzave kao dobre vile koja im ispunjava najludje zelje/fotelje  i ambicije. Ni mnogo bogatije drzave od Srbije ne bi izdrzale ovoliku kolicinu     parazitizma ,  odnosno, krkobabistickog  patriotizma .

Cekati Godoa, nekakvog altruistickog sokratovog kralja je neozbiljno. Krkobabisti ce cesto reci, i nece slagati,da Godo  ne postoji.

Sa druge strane, parazitski krkobabizam, umotan u oblandu patriotizma/ populizma, spreman je zrtvovati    opste dobro do zadnje kapi     svojih licnih interesa.

 I na kraju, ostaju po meni dva bitna pitanja:ima li poslje svega Srbija  snage za ozbiljnu  alternativu ovakvom krkobabizmu? I postoji li   u drustvu imunitet na odgovornost?  



Komentari (200)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

number42 number42 20:12 23.09.2012

jel

Informacija da je vlada, koja je u svom koalicionom sporazumu stavila rijec "departizacija", imenovala Krkobabica JR na mjesto direktora poste , pokazace svu moju naivnost.


krkobabic dzunior?
dali76 dali76 20:27 23.09.2012

Re: jel

pa ako nema treci,ondak je junior, senior je ministar.
loader loader 08:41 25.09.2012

Re: jel

Krkobabić senior, Krkobabić džunior, pa onaj srednji... kako se beše zove :)
Ne bi bilo dobro razdvajati Krkobabiće i unositi nemir u tu familijarno-političku tvrtku. Jer, i mnogi od ovih ostalih, iako nisu prijavili da su rođaci, ponašaju se kao braća rođena kad je u pitanju zajednički poduhvat "čuvanja" tokova novca ove države.

Inače, Dali, preporuka za tekst. A u tekstu... Aj da nešto izdvojimo.
nemoguce da srpska verzija biznis kartel partija sprovede departizaciju drzave


Ova rečenica je možda i najupečatljivija, tj. sadrži najveći, suštinski paradoks. Dok partija (bilo koja) zapravo znači monopol ili deo monopola na "biznis" i moć u ovoj državi, skoro su neverovatni iskazi koji dotiču iz samih partija - da će se obaviti departizacija. Već prvi potezi nove vladajuće garniture kazuju da od toga nema ničega.

Departizacija znači puno toga. Onda ništa korupcija. A politika bez korupcije gotovo da i ne može. Nego, ne znam samo dokle li je Vučić u silnoj borbi za razotkrivanje korupcionaških radnji i svakojakih zloupotreba dogurao u otkrivanju one čuvene misterije - odakle u rukama njegovog kolege po bedžu, a danas predsednika Srbije, oni glasački listići (ako su uopšte bili pravi, glasački) koje je u džaku nosao po trgovima Srbije i na osnovu njih gradio kampanju. Dokle god jedna takva stvar u koju je najumešaniji prvi čovek ove države ostaje pod statusom - "Pa dobro, sada nikome ništa, bolje da se zaboravi, jelte.." - ni o kakvoj nadi za departizaciju i ozakonjenje u praksi ne može se čak ni u šali govoriti. Cela ova mesijanska ujdurma po medijima i navodno trebljenje Srbistana od krupnih i sitnih vaški - jeste jedna žalosno providna partijaška demagogija.



dali76 dali76 04:12 26.09.2012

Re: jel

Dakle nesumnjivo se slazemo da Krkobabice, tj. Krkobabiste ne treba razdvajati po partijskim bojama, a koji je vas odgovor na pitanja na kraju ovog bloga.
Kometari ispod ispunjeni razumljivom apatijom ,ali sa iracionalnim stavovima gde se porede engleski laburisti I srpski krkobabisti, ne ostavljaju previse optimizma,a moje je misljene da optimizam ne ostavlja ni izdvojeno misljenje g.Krstica koji u Krkobabicevom ponasanju ne vidi niti primmitivizam nniti populizam.
loader loader 07:09 26.09.2012

Re: jel

gde se porede engleski laburisti I srpski krkobabisti

Ta vrsta poređenja samo ukazuje na dubinu - 1. Bespuća ideja kod onih koji bi da "inoviraju" ideološku scenu, 2. Licemerstvo, jer nemoguće je da neko od aktera ne zna da se "ona njihova" i "ova naša" stvar ne mogu ni porediti, a kamo li prepisivati sa tendencijom da to bude program ili osnova programa, 3. Grozničave želje da se pošto-poto dođe do uticaja, makar i uz činjenice iz prethodne dve tačke :)

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 11:07 26.09.2012

Re: jel

Kometari ispod ispunjeni razumljivom apatijom ,ali sa iracionalnim stavovima gde se porede engleski laburisti I srpski krkobabisti, ne ostavljaju previse optimizma,a moje je misljene da optimizam ne ostavlja ni izdvojeno misljenje g.Krstica koji u Krkobabicevom ponasanju ne vidi niti primmitivizam nniti populizam.

Pre svega, mislio sam da ljudi mogu da iznose suprotstavljene stavove a da sačuvaju pristojnost, ali sam nažalost pogrešio. To se odnosi na jedan vaš komentar upućen meni, i koji, izgubljen među ostalima, sada ne mogu da tražim. No to nije važno.

Ako neko ima potrebu, može da pogleda moje izdvojeno mišljenje da bi se uverio da se nisam bavio Krkobabićevim ponašanjem, tako da je neistinito da u njemu "ne vidim primitivizam niti populizam". Ponašanje bilo kog političara nije imalo značaja za ono što sam kao mišljenje izdvojio, već nešto sasvim drugo.

A to drugo, ajde da pojednostavim, glasi: jedno je demokratija, drugo je zloupotreba demokratije. Nigde u demokratskom svetu neka stranka na izborima ne osvoji vlast da bi je prepustila u ruke "stručnim profesionalcima" koje je našla na birou rada i koji će voditi državu umesto stranke pobednice izbora.

To, dakle, ne biva. Oni koji pobede bilo gde, u Nemačkoj, Španiji ili u Francuskoj, preuzimaju u svoje ruke sve poluge vlasti koje su joj dostupne.

E pošto je tako, onda se vraćamo na ponašanje političara (naših, ne francuskih i španskih). A ponašanje vlasti, koliko ja vidim, manje više u skladu je sa njihovim karakterom koji smo valjda do sad upoznali i za koji smo većinski glasali.

Zato mi je svo ovo isčuđavanje malo...hm, u najmanju ruku,neobično.

Ako je prihvatljivo da osoba koja je do juče prebrojavala nesrbe i ohrabrivala ratne zločine, danas u GSUN apeluje za mir u svetu i zalaže se za multietničnost, onda je Krkobabić u PTT-u - sasvim prirodna pojava.
antioksidant antioksidant 11:50 26.09.2012

Re: jel

To, dakle, ne biva. Oni koji pobede bilo gde, u Nemaškoj, Španiji ili u Francuskoj, preuzimaju u svoje ruke sve poluge vlasti koje su joj dostupne.

da li su javna preduzeca poluge vlasti?
da li se socijalna politika vodi kroz javna preduzeca?
mariopan mariopan 12:18 26.09.2012

Re: jel

Nebojsa Krstic

Ja tebe uopšte ne razumem.

Da li bi u svojoj privatnoj firmi za direktora postavio stranačkog kolegu koji pojma nema o poslu samo zato što je lojalan stranci?

Da li bi mu dozvolio da ti počisti račun makar da je pare delio i sa strankom i održavao Velikog Vođu na tronu?

Zašto ti je onda normalno da to radite nama, na naš račun?
Mi = građani srbije, jer javna preduzeća su vlasništvo svih nas.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 14:49 26.09.2012

Re: jel

da li su javna preduzeca poluge vlasti?

Naravno. I one su poluge vlasti.
da li se socijalna politika vodi kroz javna preduzeca?

Naravno. Kako bi inače gradske vlasti mogle da daju popuste na neke usluge javnih preduzeća određenim slojevima stanovništva?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 14:57 26.09.2012

Re: jel

Ja tebe uopšte ne razumem.

To sam prometio. Evo trudim se da pojasnim svoj stav.
Da li bi u svojoj privatnoj firmi za direktora postavio stranačkog kolegu koji pojma nema o poslu samo zato što je lojalan stranci?

Ne bih.
A mislim da ni u javnom preduzeću ne sme da za direktora, ili na bilo koje drugo mesto, dođe neko ko nema potrebno znanje.

Da li bi mu dozvolio da ti počisti račun makar da je pare delio i sa strankom i održavao Velikog Vođu na tronu?

Ne bih. U stvari, to ne bi smeo da mu dozvoli upravni odbor i svi drugi nadležni organi.
Mi = građani srbije, jer javna preduzeća su vlasništvo svih nas.

Tako je. Zato treba voditi računa za koga se glasa na izborima. Jer to za posledicu ima da oni koji pobede - vode javna preduzeća.

A to onda za posledicu ima da se čudimo i pitamo kako je to, zaboga, moguće da Vlada vodi javna preduzeća.

PS. ne znam da li treba da napominjem, da ja npr nisam glasao za Krkobabića, pa mi ništa ne bi bilo teško da ospem drvlje i kamenje na njega. nego mi on i nije zanimljiv. Ovde je reč o principu da Vlada - vlada.
antioksidant antioksidant 15:10 26.09.2012

Re: jel

da li su javna preduzeca poluge vlasti?


Naravno. I one su poluge vlasti.

uf, kakva greška

da li se socijalna politika vodi kroz javna preduzeca?


Naravno. Kako bi inače gradske vlasti mogle da daju popuste na neke usluge javnih preduzeća određenim slojevima stanovništva?

ovim si sam rekao da se socijalna politika vodi kroz gradske službe a ne javna preduzeća. javne službe posluju po komercijalnim principima (gde nema prirodnog monopola) a grad dotira razliku u ceni socijalno ugroženima - to je sistem koji funkcioniše (i onda javno preduzeće nije deo koalicionog sporazuma)
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:40 26.09.2012

Re: jel

da li su javna preduzeca poluge vlasti?


Naravno. I one su poluge vlasti.

uf, kakva greška

Mislim da ovde postoji jedan nesporazum. Javna preduzeća su poluga vlasti, ne zato što ja to tako volim, nego zato što je to realnost. I to će biti realnost sve dok država bude u svom vlasništvu imala preduzeća...pa i medije...jer i oni su preduzeća.

Tako da ne razumem o kakavoj grešci govoriš. Mojoj? Državinoj?
ovim si sam rekao da se socijalna politika vodi kroz gradske službe a ne javna preduzeća

Ne, o javnim preduzećima govorim. O epsu npr. Cena struje je uvek, u svakoj zemlji deo državne politike. I ne samo cena, nego i mogućnost isključenja neurednim platišama je deo socijalne politike vlade i samim tim - političko pitanje.
StEtOc|nA StEtOc|nA 16:05 26.09.2012

Re: jel

Nebojsa Krstic

Naravno. Kako bi inače gradske vlasti mogle da daju popuste na neke usluge javnih preduzeća određenim slojevima stanovništva?


Na kraju balade popusta nema. Zahvaljujući tome što su javna preduzeća "poluge" vlasti, imaš situaciju da su nepotrebno zakrčena ogromnim brojem partijskih kadrova, viškom radne snage, imaš netransparentno poslovanje, van svih tržišnih tokova, plus na to dodaš monopole i eto uživancije. Naravno, populistički, oni će to uvek pravdati kako eto radi interesa stanovništva rade u korist svoje štete i subvencionišu stanovništvo koje jelte treba biti zahvalno. A tu zapravo nema ni b od brige za određene slojeve stanovništva, osim naravno za njih same.

mariopan mariopan 16:40 26.09.2012

Re: jel

Nebojsa Krstic
To sam prometio. Evo trudim se da pojasnim svoj stav

Hvala, i ja se trudim da te razumem.

Ako ne bi to dozvolio u svojoj firmi, onda koje je uslove (stručnost, poštenje, kvalifikacije za određeni posao).....recimo imao Dulić, za "našu firmu"?
Doktor, ortoped a stručnjak za.....šta?
On je bio kadar DSa?
Izgledao je pristojno i nije bio glup? (kao što reče da ima "kvalifikacije" i ovaj Krkin sin)
Ovde je reč o principu da Vlada - vlada.


Naravno, pa zato je neko (stranka) i dobio mandat.

Zašto onda nisu vladali, onako kako su obećavalli pre izbora, na način da nama bude dobro, za to su izabrani, za to su plaćeni, nego rade da lično njima i strankama + prijateljima bude dobro?

Kažeš da treba da pazimo za koga glasamo, rekla bih da pazimo, samo nekako uvek pobedi onaj ko najbolje laže?

Tako da ono slavlje posle izbora, to je slavlje Barona Minhauzena i sledbenika, kako nas je dobro nasankao. Svaki pošten čovek bi se gnušao takvog društva?

Zato sam i pazila za koga glasam, nekada za DS, pa kada sam videla da nemaju nameru da se sete zašto su dobili mandat - završila sa njima.

Krkobabisti su ovde samo metafora, meni su svi Krkobabisti koji sede negde u nekom ministarstvu za lepo vreme i rupu na saksiji, dobijaju plate da izgledaju pristjno i ne glupo i da mažnjavaju sve što nije zavareno za beton.
antioksidant antioksidant 17:05 26.09.2012

Re: jel

Mislim da ovde postoji jedan nesporazum. Javna preduzeća su poluga vlasti, ne zato što ja to tako volim, nego zato što je to realnost. I to će biti realnost sve dok država bude u svom vlasništvu imala preduzeća...pa i medije...jer i oni su preduzeća.

pa nisu poluga vlasti. hoces reci da amerika na primer ima manje poluga vlasti jer nije vlasnik elektroprivrede?
(a vazno je i razgraniciti javna preduzeca koja se bave stvarima od javnog interesa i preduzeca u drzavnom vlasnistvu)
Tako da ne razumem o kakavoj grešci govoriš. Mojoj? Državinoj?
govorim o tvom tumacenju uloge javnih preduzeca u socijalnoj politici
Cena struje je uvek, u svakoj zemlji deo državne politike. I ne samo cena, nego i mogućnost isključenja neurednim platišama je deo socijalne politike vlade i samim tim - političko pitanje.
postoje nacini da se socijalna politika sprovede bez vlasnistva u elektroprivredi (da ostanemo pri tom primeru). na ovaj nacin mi svi imamo skrivene troskove poslovanja jer se elektroprivreda gura u dubiozu (i to na dva nacina i losom cenom i ogromnim nepotrebnim zaposljavanjem) a to se "krpi" subvencijama i namestenim tenderima itd...
cist racun je duga ljubav i u upravljanju drzavom i njenom imovinom
a utisak mi je da "drzava" nije zelela normalnu socijalnu politiku jer je to podrazumevalo i socijalnu mapu pa bi se videlo ko sta ima (dalje idu pitanja - odakle...)

dali76 dali76 18:35 26.09.2012

Re: jel

Ja nisam rekao g. Krsticu da nemate pravo na izdvojeno misljennje ,vec samo da vas stav iz istog ne siri optimizam . Vi ste rekli da vama Krkobabic,a pomenuste Utisak Nedelje, ne deluje primitivno.
Vi ste isto tako rekli da biti na poziciji direktora JP za sobom povlaci, relativno malu platu I erlativno veliku mogucnost da vas razvlace po medijima.
Neka je ovo I istina,ali istina koja muti vodu I skrece stvar sa problema,a problem je sto partije koriste , pardon sloupotrebljavaju, preduzeca za iskljucivo svoej partijske potrebe . Ne treba govoriti da partije ne snose nikakvu odgovornost za poslovanje istih.

Takav stav, od nekog za koga smatram da nije na krkobabistickoj strani politike , vec naprotiv dio politicke manjine, meni ne zvuci optimisticno.
Iako sam, kako u blogu, tako u komentarima, jasno rekao da nije problem Krkobabic Milan,vec krkobabizam cije je politicke filozofije iste predstavnik, vi ste nam u nekoliko komentara ukazivali da ima I “zasluznijih delija”.
To nas g. Krsticu vodi u zacarani krug gde mozemo do sutra raspravljati ko je veci,a ko manji Krkobabista. To radi I premijere izjavljajuci da lopova nema samo u SPS, vec I u drugim strankama.
Za razliku od premijera, od vas ocekujem da povucete fcrvenu liniju I kazete ,ovo nije normalno,a ne da , iako indeirektno, branite system tako sto ce te nam ukazivati I na vece Krkobabiste.

P.S.
Korektan ste sagovornik i ako sam ja bilo kojim komentarom pokazao vlastitu nepristojnost ,imate moje izvinjenje,ako sta znaci.
Iako bih priznajem volio da ste me maker parafrizali .

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:35 26.09.2012

Re: jel

a utisak mi je da "drzava" nije zelela normalnu socijalnu politiku jer je to podrazumevalo i socijalnu mapu pa bi se videlo ko sta ima (dalje idu pitanja - odakle...)

To je i meni upalo u oči. A ko je npr odgovoran što za sve ove godine nemamo socijalnu mapu?
Jedan, rekao bih, što je i u ovoj vladi.
antioksidant antioksidant 19:39 26.09.2012

Re: jel

A ko je npr odgovoran što za sve ove godine nemamo socijalnu mapu?

rasim?
Jedan, rekao bih, što je i u ovoj vladi.

fikus bio, fikus ostao
predatortz predatortz 19:41 26.09.2012

Re: jel

antioksidant
A ko je npr odgovoran što za sve ove godine nemamo socijalnu mapu?

rasim?
Jedan, rekao bih, što je i u ovoj vladi.

fikus bio, fikus ostao


Hebe se fikusu!

On je 'nezaobilazan faktor stabilnosti'...
antioksidant antioksidant 20:00 26.09.2012

Re: jel

predatortz
antioksidant
A ko je npr odgovoran što za sve ove godine nemamo socijalnu mapu?

rasim?
Jedan, rekao bih, što je i u ovoj vladi.

fikus bio, fikus ostao


Hebe se fikusu!

On je 'nezaobilazan faktor stabilnosti'...

predatore*- nije bitna nacija, vera i fudbalski klub kome pripada rasim.
mogao je umesto njega da bude palma da ga nisu zirafe vise interesovale
a uostalom, rasim je zlato za dinkica - ne popravlja nista ali i ne steti

* editovano je - izbaceno je moje nepotrebno zatrcavanje (kao da ima potrebnih)
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:00 26.09.2012

Re: jel

Ako ne bi to dozvolio u svojoj firmi, onda koje je uslove (stručnost, poštenje, kvalifikacije za određeni posao).....recimo imao Dulić, za "našu firmu"?
Doktor, ortoped a stručnjak za.....šta?
On je bio kadar DSa?
Izgledao je pristojno i nije bio glup? (kao što reče da ima "kvalifikacije" i ovaj Krkin sin)

Nije dobro generalizovati, ali evo ipak ću: ja, dakle, mislim da je svaki ortoped u Srbiji stručniji za bilo koji posao, za bilo koju funkciju, od svakog onog ko je preko noći postao diplomirani menadžer i "ekonomista".
Zato sam i pazila za koga glasam, nekada za DS, pa kada sam videla da nemaju nameru da se sete zašto su dobili mandat - završila sa njima.

To je tvoje pravo, nadam se da su tvoji novi izabranici ispunili očekivanja.
predatortz predatortz 20:04 26.09.2012

Re: jel

predatore*- nije bitna nacija, vera i fudbalski klub kome pripada rasim.


A ko je pominjao naciju,veru ili fudbalski klub?

Ja sam rekao da je čovek, koga si ti nazvao fikusom, faktor stabilnosti.

I, verovao ti ili ne, on to stvarno jeste.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:19 26.09.2012

Re: jel

Vi ste rekli da vama Krkobabic,a pomenuste Utisak Nedelje, ne deluje primitivno.

Da, u odnosu na neke perjanice nove vlasti, čak i pristojno.
Vi ste isto tako rekli da biti na poziciji direktora JP za sobom povlaci, relativno malu platu I erlativno veliku mogucnost da vas razvlace po medijima.

Da. I to nisam izmislio , već znam da su to bili razlozi mnogih stručnjaka da odbiju ponuđeno.
Neka je ovo I istina,ali istina koja muti vodu I skrece stvar sa problema,a problem je sto partije koriste , pardon sloupotrebljavaju, preduzeca za iskljucivo svoej partijske potrebe

Naravno, ali ne verujem da je to slučaj kod svih partija i kod svih partijskih funkcionera. Ubeđen sam da je bilo zloupotreba, ali sam siguran da je bilo tu i poštenog sveta.
Takav stav, od nekog za koga smatram da nije na krkobabistickoj strani politike , vec naprotiv dio politicke manjine, meni ne zvuci optimisticno.

Kakav stav? Partije jednako zloupotrebe? Zaključak, sve bi bilo bolje da nema partija? Da, to nije moj stav. Mislim da anarhija nije rešenje. Mislim da nestranački pluralizam nije rešenje. Diktatura takođe.
Iako sam, kako u blogu, tako u komentarima, jasno rekao da nije problem Krkobabic Milan,vec krkobabizam

Nisam pristalica populizma. U stvari muka mi je od njega. Čitava politika nove vlasti je jedan vulgarni besramni populizam i demagogija.
Međutim, i teza po kojoj su svi političari korumpirani a stranke lopovske družine, i po kojoj su stručnjaci oni koji treba da vode zemlju, takođe je populistički nonsens.
dali76 dali76 20:52 26.09.2012

Re: jel

G. Krsticu, to sto smatram da su partije postale ,sve odreda, biznis karteli ,a krkobabisticki duh je zahvatio ,nazalost, I samu DS, to ne znaci da mislim da su partije problem demokratije,pa shodno tom ih treba ukinuti.
Kao sto ste sami uostalom rekli, postoji demokratija I zloupotreba demokratije.
Ako cemo nekog proglasavati i dobrim, samo zato sto ima i gorih od njega, to je onda ogroman problem.
Jedno je biti na drugoj strani spectra iste filozofije,a sasvim drugo biti drugaciji po tim istim vrednostima.
Prestanimo diskriminasati Krkobabiste po bojama, vec definisemo probleme njihovog odnosa prema drzavi, nadjimo sta je a sta nije zloupoterba drzave.
Kredibilitet vasih optuzbi za Krkobabizam ne zavisi toliko od istinitosti vasih optuzbi, koliko zavisi od toga kako se vi odnosite prema takvima , uslovno receno,u vasoj avliji.


Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:04 26.09.2012

Re: jel

Kao sto ste sami uostalom rekli, postoji demokratija I zloupotreba demokratije.

Moguće da nisam pratio, a šta je krkobabić to zloupotrebio?

Mislim, pobedio je na izborima. sad je vlast. Vlast smenjuje i postavlja svoje ljude. Još uvek nisam shvatio šta je problem i gde je zloupotreba.
Ako cemo nekog proglasavati i dobrim, samo zato sto ima i gorih od njega, to je onda ogroman problem.

izvinite, ali dok posmatram tazne mračnjake i budiboksnama osobe koji se paspoređuju, krkobabić mi postaje faktor razuma i stručnosti.
Kredibilitet vasih optuzbi za Krkobabizam ne zavisi toliko od istinitosti vasih optuzbi, koliko zavisi od toga kako se vi odnosite prema takvima , uslovno receno,u vasoj avliji.

ja nisam nikakav funkcioner tako da je moja avlija mala i u kroz nju prolazi samo jedna osoba tj. ja.
mariopan mariopan 21:53 26.09.2012

Re: jel

Nebojsa Krstic
Nije dobro generalizovati, ali evo ipak ću: ja, dakle, mislim da je svaki ortoped u Srbiji stručniji za bilo koji posao, za bilo koju funkciju, od svakog onog ko je preko noći postao diplomirani menadžer i "ekonomista".

Dobro, da sačekamo da vidimo koliko je Dulić stvarno bio stručan?
Biće valjda i neki epilog svega što je radio?
To je tvoje pravo, nadam se da su tvoji novi izabranici ispunili očekivanja.

Nisu prošli cenzus, to je (bila) nova stranka, po zakonu koji važi nisu imali ni šanse, ali ja nisam mogla da dam glas nijednoj koja je makar prošla pored vlasti poslednjih 20 godina, a nisam htela da crtam.

Očekivala sam od tebe ovo što Dali kaže u svom komentaru, pre svega zato što mislim da si jedan od retkih iz DS-a koji nije učetvovao u onim "normalnim" aktivnostima koje meni toliko smetaju.

Dali
Za razliku od premijera, od vas ocekujem da povucete fcrvenu liniju I kazete ,ovo nije normalno,a ne da , iako indeirektno, branite system tako sto ce te nam ukazivati I na vece Krkobabiste.

Očekivala sam da kažeš da to nije normalno.
StEtOc|nA StEtOc|nA 21:55 26.09.2012

Re: jel

Nebojsa Krstic

Mislim, pobedio je na izborima. sad je vlast. Vlast smenjuje i postavlja svoje ljude. Još uvek nisam shvatio šta je problem i gde je zloupotreba.


Jeste i Merkelova čim je pobedila na izborima odmah je potrčala da zaposli sinovca kao direktora nacionalne pošte a šurnjaju kao direktorku gradskog zelenila Berlina...

Sad kad čuje da je Krka postao direktor pošte ima da nas oma prime u tu uniju, bez čekanja.

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:56 26.09.2012

Re: jel

Očekivala sam od tebe ovo što Dali kaže u svom komentaru, pre svega zato što mislim da si jedan od retkih iz DS-a koji nije učetvovao u onim "normalnim" aktivnostima koje meni toliko smetaju.

Dali
Za razliku od premijera, od vas ocekujem da povucete fcrvenu liniju I kazete ,ovo nije normalno,a ne da , iako indeirektno, branite system tako sto ce te nam ukazivati I na vece Krkobabiste.

Očekivala sam da kažeš da to nije normalno.

Žao mi je što ti nisam ispunio očekivanja. Ja, naime, mislim da nije normalno to što su predsednik, premijer i dopremijer oni koji su...a kad je to već tako, stvarno mi je najmanje važno ko je direktor pošte.
dali76 dali76 23:24 26.09.2012

Re: jel

Ako vi mislite da je ovde tema ko jeste,a ko nije na celu Poste, onnda sam ja zalud pisao i komentare,i blog.
dali76 dali76 23:38 26.09.2012

Re: jel

Pre nego sto mi dodje Elsalone da kazem ja, moj gornji komentar je glup.
Jer ispada da sam blog I komentare pisao da ubedim Krstica ili bilo koga u nesto, htio sam reci da je sav ovaj dialog bio kao da sam pisao arapski ,kad ste dosli do zakljucka da je ovde tema,ko jeste director Poste.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 00:06 27.09.2012

Re: jel

htio sam reci da je sav ovaj dialog bio kao da sam pisao arapski ,kad ste dosli do zakljucka da je ovde tema,ko jeste director Poste.

Naravno da ne. karikirao sam, jasno je, pisali ste o principu za koji mislite da je loš. A tu se i ne slažemo.

ja, recimo, mislim da nije dobro da Krkobabić, to jest Nikolić, Vučić itd, vode Srbiju. Uveren sam da oni nisu kompetentni. Da se ja pitam ne bih im dao ni trafiku na upravljanje.

Ali ako pobede na izborima normalno je da je vode. Mislim, Srbiju, ne trafiku.

S druge strane, nije normalno da se od onih koji pobede zahteva da vođenje države prepuste onima koji na izborima nisu ni učestvovali, recimo "stručnjacima". Jer se onda nameće pitanje: što se onda ti stručnjaci ne organizuju, ne učestvuju na izborima, pa neka građani odluče, jal oće stranke, jal oće stručnjake. To bi bilo fer i demokratski.

To naravno ne znači da se podrazumeva da u postojećim strankama nema stručnih ljudi, da stranke prema svojoj proceni mogu da upravljanje nekim sistemom angažuju nestranačku stručnu osobu, kao što smo imali u slučaju prošle vlade..i sl.

PS. Pomenuli ste Vesnu Pešić u tekstu bloga. Zar nije ona zloupotrebila svoj položaj u prošlom sazivu Skupštine? Izašla je iz stranke koja ju je delegirala, a onda je ostala da sedi u Skupštini, bez ikakvog legitimiteta. Da li je to krkobabizam? Ili je to samo onda kada nam osobe koje prigrle neku funkciju nisu simpatične?

PPS. Ovde inače postoji konsenzus o tome da je jedino Zoran Đinđić bio dobar premijer. Po ovde uspostavljenoj horskoj logici, za šta je on tačno bio stručan? Šta ga je kvalifikovalo da vodi Srbiju. To je omiljeno pitanje nekih blogera...Dakle, kakve veze ima filozofija nemačkog klasicizma sa vođenjem Srbije? (To se pitanje naslanja logično na ono, kako ortoped može da vodi neko ministarstvo koji nema veze sa zdravljem i prelomima butne kosti?)



savamala savamala 10:03 27.09.2012

Re: jel

Dobro, da sačekamo da vidimo koliko je Dulić stvarno bio stručan?
Biće valjda i neki epilog svega što je radio?


Изгледа да ће бити некаквог назови епилога јер, сва је прилика, да ће Дулић отићи на неко време на службени пут.
Међутим, морам да признам да ме је Дулић прилично изненадио у Утиску недеље. Наиме, он је рекао да је највећи део новца Фонда за заштиту животне средине отишао на подстицаје за рециклажу и том приликом рекао да је то неопходно јер се рециклажа не исплати. Навео је, као пример, рециклажу акумулатора и старих гума.
Ова изјава је невероватно потцењивање грађана Србије, посебно јер међу тим грађанима нису сви волови као његов саговорник и опонент из поменуте емисије. Елем, ако се рециклажа не исплати, онда се она и не ради јер је ”дара скупља него мера”. То, у преводу, значи да се за такву рециклажу потроши више енергије него што би се потрошило да се производ добије од материјала из природе. Већа потрошња енергије директно значи и веће загађење. На овај начин, по Дулићевој логици, испада да је он плаћао да би се средина више загађивала. Дулић јесте ово рекао али он није луд и мора да је имао разлоге зашто је давао подстицаје за рециклажу акумулатора. Ево о чему се ради. Највећи потрошач старих акумулатора у Србији је Богићевић власник Фарамакома. Он се бави рециклажом старих акумулатора у Зајачи. Тамо се из старих акумулатора вади олова и претапа се да би се касније то олово искористило за производњу акумулатора у фабрици у Сомбору која је, такође, у власништву Богићевића. Да буде јасно, Богићевић би се бавио сакупљањем и рециклажом старих акумулатра и без икаквих подстицај јер му се то исплати. У Србији имате непрестан рат између различитих група које сакупљају старе акумулторе јер постоји велико тржиште. Међутим, нама је Дулић признао да је он Богићевићу давао и паре из фонда да би радио оно што би Богићевић радио и без тих пара. Питање је где су те паре, а нису мале паре у питању, завршиле. У Шапцу код Богићевића или у Крунској?
antioksidant antioksidant 11:09 27.09.2012

Re: jel

Ovde inače postoji konsenzus o tome da je jedino Zoran Đinđić bio dobar premijer. Po ovde uspostavljenoj horskoj logici, za šta je on tačno bio stručan? Šta ga je kvalifikovalo da vodi Srbiju. To je omiljeno pitanje nekih blogera...Dakle, kakve veze ima filozofija nemačkog klasicizma sa vođenjem Srbije? (To se pitanje naslanja logično na ono, kako ortoped može da vodi neko ministarstvo koji nema veze sa zdravljem i prelomima butne kosti?)

pricamo o javnim preduzecima ili ne?
a sto se tice filozofa i vodjenja drzave - pa platon je rekao da bi upravo filozofi trebalo da vode drzavu
mariopan mariopan 11:20 27.09.2012

Re: jel

savamala
Међутим, морам да признам да ме је Дулић прилично изненадио у Утиску недеље.

Mene nije iznenadio, preznojio se nekoliko puta na uporna pitanja da kaže imena ili baš taj deo sa akumulatorima i subvencijama.

On zaista misli da smo mi kreteni.

Sve vreme je uglas pričao ali sve vreme su to "neki ljudi u Valadi" odlučili, "neko" je dao pare, "imali smo korsiti" ne kaže ko i kolika je korist, a na konkretna pitanja ne odgovara nego vergla političke pamflete kao da je na plenumu CeKaEsKaJu, to im je valjda svima u stranci najjača "kvalifikacija", da na konkretno pitanje izrecituje stranački program i pamflete ali da eskivira odgovor?

A ta eskivaža kaže mnogo više nego da je odgovorio.

Nervirala me i Olja, tako razvlači pitanja kao da ima problem sa govorom ili grč u vilici pa nikad da izgovori pitanje ....ali bila je drčna i dobro ga je preznojila.
freehand freehand 12:38 27.09.2012

Re: jel

Ова изјава је невероватно потцењивање грађана Србије, посебно јер међу тим грађанима нису сви волови као његов саговорник и опонент из поменуте емисије. Елем, ако се рециклажа не исплати, онда се она и не ради јер је ”дара скупља него мера”. То, у преводу, значи да се за такву рециклажу потроши више енергије него што би се потрошило да се производ добије од материјала из природе. Већа потрошња енергије директно значи и веће загађење. На овај начин, по Дулићевој логици, испада да је он плаћао да би се средина више загађивала.

Kad god pomislim da je mesto najveće na blogu napisane gluposti zauzeto jednom za svagda - dođe do ovakvog proboja.
Šta reći sem - čestitam, gospoja!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 13:49 27.09.2012

Re: jel

pricamo o javnim preduzecima ili ne?
a sto se tice filozofa i vodjenja drzave - pa platon je rekao da bi upravo filozofi trebalo da vode drzavu

Kompleksnije je voditi Vladu, odnosno državu, nego bilo koje preduzeće.
antioksidant antioksidant 14:02 27.09.2012

Re: jel

Nebojsa Krstic
pricamo o javnim preduzecima ili ne?
a sto se tice filozofa i vodjenja drzave - pa platon je rekao da bi upravo filozofi trebalo da vode drzavu

Kompleksnije je voditi Vladu, odnosno državu, nego bilo koje preduzeće.

ne pričam o kompleksnoti koliko o specifičnosti
ljudi koji život provedu u telekomunikacijama (na primer) su osposobljeniji da razumeju procese i trendove koji vladaju u toj oblasti (ako ništa, bar vladaju terminologijom) od lekara
savamala savamala 15:15 27.09.2012

Re: jel

Kad god pomislim da je mesto najveće na blogu napisane gluposti zauzeto jednom za svagda - dođe do ovakvog proboja.


Како молим?! У чему је ваш проблем са горе изнетим чињеницама?
freehand freehand 17:02 27.09.2012

Re: jel

savamala
Kad god pomislim da je mesto najveće na blogu napisane gluposti zauzeto jednom za svagda - dođe do ovakvog proboja.


Како молим?! У чему је ваш проблем са горе изнетим чињеницама?

Misliš moj?
Mali je problem što logika za početnike poznaje situacije u kojima se od dve činjenice za čas napravi prilična glupost.
Evo zagonetke za tebe: U nekim zemljama koje nisu ni male ni siromašne seljak za mleko dobije više para no što isto to mleko košta u prodavnici.
Kako je to moguće?
I kome idu pare?
Da li je neko zbog toga podneo ostavku ili završio u bajboku?

savamala savamala 17:08 27.09.2012

Re: jel

za mleko dobije više para no što isto to mleko košta u prodavnici.


Хајде мало озбиљности. Задржимо се на рециклажи јер је то тема. Када буде Дулић причао о субвенцијама у пољопривреди онда можемо нешто и на тему млека.
Сада бих те замолио да ми објасниш шта је глупост у ономе што сам написао.
freehand freehand 17:26 27.09.2012

Re: jel

Сада бих те замолио да ми објасниш шта је глупост у ономе што сам написао.

Ako ti kažem da je reciklaža kao proces u svakoj državi do nekog momenta kad je sistem prikupljanja i prerade otpada razvijen i sinhronizovan, bila neisplativa, i da je danas u svakoj državi koja tek razvija proces i tehnologije neisplativa - ti ćeš, pretpostavljam reći da to nije istina?
Ako kažem da su verovatno sve tehnologije koje su usmerene na očuvanje životne sredine, čiste i obnovljive izvore energije - jako dugo u svom razvoju apsolutni trošak, i da ozbiljne države u njih dugoročno ulažu i štedro pomažu firme koje se tim bave direktnim suinvestiranjem i subvencijama i olakšicama - pretpostavljam da ćeš me takođe nazvati neznalicom i lažovom?
savamala savamala 17:50 27.09.2012

Re: jel

Ako ti kažem da je reciklaža kao proces u svakoj državi do nekog momenta kad je sistem prikupljanja i prerade otpada razvijen i sinhronizovan, bila neisplativa, i da je danas u svakoj državi koja tek razvija proces i tehnologije neisplativa - ti ćeš, pretpostavljam reći da to nije istina?


А, шта друго могу да ти кажем. Наравно да није истина ово што пишеш. Хајде да покушамо на други начин. Зашто би неко уопште прикупљао отпад ако се то не исплати? Зашто, најчешће Роми, иду са оним камионима и траже старооооо гвожђеее, ако се то не исплати. Или, зашто су, ти исти Роми, скупљали старе акумулаторе и пре него што је Дулић почео да даје дотације? Коме су продавали те прикупљене акумулаторе ако се никоме није исплатило да их рециклира?
Претпостављам да ти није драго, али овде се ради о очигледном преусмеравању новца из Фонда за заштиту животне средине у Фармаком. Што је најсмешније, Дулића још нико није прозвао због овога већ се сам офирао у Утиску недеље.


antioksidant antioksidant 18:36 27.09.2012

Re: jel

Зашто би неко уопште прикупљао отпад ако се то не исплати?

То, у преводу, значи да се за такву рециклажу потроши више енергије него што би се потрошило да се производ добије од материјала из природе.

postoji razlika izmedju energetskog bilansa i finansijske isplativosti
tvoj komentar gore ulazi u udzbenike kao primer zamene teza
freehand freehand 18:42 27.09.2012

Re: jel

ашто, најчешће Роми, иду са оним камионима и траже старооооо гвожђеее, ако се то не исплати.

Ovo odlično odslikava nivo argumentacije, pa ne bih dalje.
savamala savamala 18:54 27.09.2012

Re: jel

Ovo odlično odslikava nivo argumentacije, pa ne bih dalje



Рециклажа се, готово увек, заснива на раду социјално најугроженијих слојева и то није наша специфичност. Земља са највећим процентом рециклаже је Бразил, а тамо нема депозитних система и сличних софистирициранијих начина прикупљања. Отпад прикупља сиротиња и на тај начин побољшава своје материјално стање. Тако је у целом свету, како у Њујорку, тако и у Београду.
Роми који са камиона вичу старооо гвожђе обављају изванредно важан посао и ту нема места твојим примедбама о нивоу аргументације.
Но, прихватам да си се залетео да расправљаш о нечему што не познајеш и то са идејом да браниш страначког колегу.


satinelle satinelle 20:24 23.09.2012

dobro pitanje, nidje odgovora...

Departizaciju su obecavali u predizbornoj kampanji svi od Tadica do Krkobabica. Jos pre mesec dana vidoviti M.Somborac je u svom stripu lepio PTT markice sa Krkinim likom... Karte su unapred podeljene, pitanje je samo koga cemo da gledamo na slici jos 4 godine, ako im dozvolimo... Preporuka
8c_competizione 8c_competizione 10:22 24.09.2012

Re: dobro pitanje, nidje odgovora...

ako im dozvolimo...


ovo je bash pravo u sred srede

pitanje je koliko cemo im josh ovo dozvoljavati!
freehand freehand 10:26 24.09.2012

Re: dobro pitanje, nidje odgovora...

8c_competizione
ako im dozvolimo...


ovo je bash pravo u sred srede

pitanje je koliko cemo im josh ovo dozvoljavati!

Ko to?

dali76 dali76 23:53 24.09.2012

Re: dobro pitanje, nidje odgovora...

Pa valjda znas Free ko: Dali!!!
Elem,salu na stranu, to je I moje pitanje, iskreno se nadam da je moguce prvo DS ocistiti od Krkobabista.
Vidim da su se pomenuti poredali svi u jednugrupaciju ulic, Pajtic ,Djilas, tragaju za zemskom,a Hellen od Trivan im se smesi.
Dr M Dr M 20:25 23.09.2012

Krkobabizam


Dali, zašto se mučiš da praviš novu reč?

Već postoji adekvatna, internacionalna, razumljiva svima, poreklom sicilijanska:

COSA NOSTRA

A ako si baš zapeo, najbliži srpski pojam je:

ХАЈДУЧИЈА

dragan7557 dragan7557 20:36 23.09.2012

Re: Krkobabizam

Dr M

Dali, zašto se mučiš da praviš novu reč?

Već postoji adekvatna, internacionalna, razumljiva svima, poreklom sicilijanska:

COSA NOSTRA

A ako si baš zapeo, najbliži srpski pojam je:

ХАЈДУЧИЈА


Doktore u kraju iz koga je senior došao u Srbiju hajdučija nije bila uobičajena.

Tamo su bili USKOCI

cerski
Dr M Dr M 20:55 23.09.2012

Re: Krkobabizam

dragan7557
Dr M

Dali, zašto se mučiš da praviš novu reč?

Već postoji adekvatna, internacionalna, razumljiva svima, poreklom sicilijanska:

COSA NOSTRA

A ako si baš zapeo, najbliži srpski pojam je:

ХАЈДУЧИЈА


Doktore u kraju iz koga je senior došao u Srbiju hajdučija nije bila uobičajena.

Tamo su bili USKOCI

cerski


Nisam znao odakle je Krki uskočio ali vidim da je lepo naskočio.
dragan7557 dragan7557 21:07 23.09.2012

Re: Krkobabizam

hoochie coochie man
Nisam znao odakle je Krki uskočio ali vidim da je lepo naskočio.


A Doco, i hajduke preceni :)
Oni se jadni sami snalazili kako su znali i umeli, otimali jesu, ali i od vlasti krili i bezali, a ovi i samu vlast otese pa sad njih nema ko da slika ranom zorom.

Bojović, visok metar i dvajes (opklade su išle i do metar i po), nije imao ni oca ni matere. Majku je zgubio sa 6 meseci, još u pelenama, a oca sa 14 godin – nije se povratio sa Drine. U Prvom ratu. Imao je 22 godine strašni hajduk Dragoljub Bojović (... osuđenik na smrt zbog 96 razbojništava a na 796 godina robije za još 95 razbojništava i ... zato što se ispod vlasti zemaljske istrgao i od ove odmetnuo...), dok je stajao iznad rake, buljeći u fotoaparat jedne oktobarske zore 1925-e

Istorija se ponavlja a prava Hajdučija tek će ponovo doći.

cerski
milisav68 milisav68 21:08 23.09.2012

Re: Krkobabizam

hoochie coochie man

Bojović, visok metar i dvajes (opklade su išle i do metar i po), nije imao ni oca ni matere. Majku je zgubio sa 6 meseci, još u pelenama, a oca sa 14 godin – nije se povratio sa Drine. U Prvom ratu. Imao je 22 godine strašni hajduk Dragoljub Bojović (... osuđenik na smrt zbog 96 razbojništava a na 796 godina robije za još 95 razbojništava i ... zato što se ispod vlasti zemaljske istrgao i od ove odmetnuo...), dok je stajao iznad rake, buljeći u fotoaparat jedne oktobarske zore 1925-e

Pa ko mu je kriv, kad nije vodio računa o ljudskim pravima.
Dr M Dr M 21:17 23.09.2012

Re: Krkobabizam

Oni se jadni sami snalazili kako su znali i umeli, otimali jesu, ali i od vlasti krili i bezali, a ovi i samu vlast otese pa sad njih nema ko da slika ranom zorom.


Slikaju se na TV, lepo našminkani. Neki baš sad, u UTN...I nije im poslednja slika, k`o ovom Bojoviću, nego će da se slikaju dok bude struje...
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:17 23.09.2012

Re: Krkobabizam

Pa ko mu je kriv, kad nije vodio računa o ljudskim pravima


Ma budala...
umesto da osnuje partiju, udje u neku koaliciju, zasedne na mesto direktora PTTi bog da ga vidi, on hoce da otima.

Mada, ostao je upamcen, mesto gde je streljan i dan danas se zove Bojovica Grob, ne znam da li ce Krkobabic imati tu cast.
expolicajac expolicajac 21:30 23.09.2012

Re: Krkobabizam

Dr M

Dali, zašto se mučiš da praviš novu reč?

Već postoji adekvatna, internacionalna, razumljiva svima, poreklom sicilijanska:

COSA NOSTRA

A ako si baš zapeo, najbliži srpski pojam je:

ХАЈДУЧИЈА


HUVERA NAM DAJTE
milisav68 milisav68 21:33 23.09.2012

Re: Krkobabizam

hoochie coochie man

Mada, ostao je upamcen, mesto gde je streljan i dan danas se zove Bojovica Grob, ne znam da li ce Krkobabic imati tu cast.

Pa ko još želi da pamti rak (cancer), a mi smo uveliko u metastazi.


8c_competizione 8c_competizione 10:25 24.09.2012

Re: Krkobabizam

Sada ce Nashi i Dveri da ti iz fioke izvuku Hoover-ov dosije o njegovom zhivotu. Nece te oprati ni Dunav ni Sava kod osoba zhenskog pola!

dali76 dali76 23:59 24.09.2012

Re: Krkobabizam

pa DRM dda sam posego za nazivom Kosa Nostra , ispalo bi da citiram Tadica,a jedan citat bio je dosta.:))
mariopan mariopan 20:37 23.09.2012

čemu sada...?

Čemu se sada čudiš?

Zar Krkobabiste nisi primetio ranije?
Parazita koji je pojeo svog domaćina, do smrti?

I zašto ih zoveš Krkobabisti kada imaju mnogo adekvatnija imena?

Ko je to žmurio iz sve snage do sada, i sad odjednom, zaprepašćen, vidi to preduzeće ?

I Krkobabiste?
dali76 dali76 00:19 25.09.2012

Re: čemu sada...?

Ne cudim se Mariopan. Cudim se sto su me uspeli naterati da mi se zeludac preokrene iako su ucinnili sve sto je moguce da svi dobiju imunitet na njihove akrobacije.
Nazvao sam ih Krkobabisti ne zato sto je to Krkobabicizmislio vec zato sto je on najverniji predstavnik te svite.
Ne krivim ja Mariopan cak ni one penzionere koji mu daju glas. Ne rade to oni niti iz svoje objesti, niti iz svog blagostanja, vec obratno. Zbog toga je Krkobabicev populizam moralna nakaza.
a ko to nie znao da odela nema , car sad placa cenu.
G.Cross G.Cross 20:52 23.09.2012

Juniori i Seniori

Pa sto bih se ja iznenadio ili gadio sta je uradio neki Krkobabic ili Krkodedic?

Jel sam se iznenadio kad je Bush JR , verovatno naj...(sta god hocete) politicar u istoriji nasledio Busha SR? Nisam.

Jesam li se iznenadio kad je Putin JR nasledio Putina SR (ovog puta sam sebe) ? Nisam.

Nick Clegg,David Cameron,Ed Miliband, su tri vodece licnosti zemlje koja pretenduje da bude vodeca demokratska sila. Ko mi navede i jednu razliku izmedju njih , placam pice. Sva tri su Ton Blair JR.

Kad Seselj JR nasledi Seselja Sr, jesam li iznenadjen? Nisam.

So, What's Wrong?

Usput, ja i moj sin danas sadili cvece u basti bilo super.

satinelle satinelle 21:03 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

s jedne strane ste u pravu, koja je razlika izmedju Krkobabica, Tadica, Dacica i Dinkica...nikakva, svi u manje vise istoj vladi, samo sto se smenjuju varijacije na temu, ali svako je bar jednom neki JR i svi se medjusobno stite . Ko "Dinastija". Mislim da je poenta autora, dokle vise?!
dragan7557 dragan7557 21:19 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

satinelle
s jedne strane ste u pravu, koja je razlika izmedju Krkobabica, Tadica, Dacica i Dinkica...nikakva, svi u manje vise istoj vladi, samo sto se smenjuju varijacije na temu, ali svako je bar jednom neki JR i svi se medjusobno stite . Ko "Dinastija". Mislim da je poenta autora, dokle vise?!


Pa sam dali na to pitanje odgovara: dok ne stasaju mlađe generacije, a uskoro će i unučad postati aktuelna i zauzeti odgovarajuća mesta.

Milina i prava sreća i berićet nastaje kad tri generacije rame uz rame prihoduju u Poslovnom Klubu. Para bre ko blata!

cerski
mariopan mariopan 21:25 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

dragan7557
satinelle
s jedne strane ste u pravu, koja je razlika izmedju Krkobabica, Tadica, Dacica i Dinkica...nikakva, svi u manje vise istoj vladi, samo sto se smenjuju varijacije na temu, ali svako je bar jednom neki JR i svi se medjusobno stite . Ko "Dinastija". Mislim da je poenta autora, dokle vise?!


Pa sam dali na to pitanje odgovara: dok ne stasaju mlađe generacije, a uskoro će i unučad postati aktuelna i zauzeti odgovarajuća mesta.

Milina i prava sreća i berićet nastaje kad tri generacije rame uz rame prihoduju u Poslovnom Klubu. Para bre ko blata!

cerski

I svi penzioneri !!!
satinelle satinelle 21:31 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

dragan7557

Pa sam dali na to pitanje odgovara: dok ne stasaju mlađe generacije, a uskoro će i unučad postati aktuelna i zauzeti odgovarajuća mesta.Milina i prava sreća i berićet nastaje kad tri generacije rame uz rame prihoduju u Poslovnom Klubu. Para bre ko blata!cerski


Ako i mladje generacije stasavaju uz svest da je Poslovni klub ideal njihovog postojanja, onda cemo jos dugo, dugo cekati Godoa. Ja samo ne vidim razliku u u opisu delovanja izmedju onih bivsih i ovih sadasnjih...
G.Cross G.Cross 21:35 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

Milina i prava sreća i berićet nastaje kad tri generacije rame uz rame prihoduju u Poslovnom Klubu. Para bre ko blata!


Zasto je u Srbiji nemoguce napraviti ijednu vladu bez da Dacic kontrolise Policiju i onaj drugi, ne mogu da se setim imena, finansije?

Za koji to "Poslovni Klub" oni rade?

A ovi sitni Krkowhatever , njih ima svugde.


P.S. A paradajz mi je super u basti.
dragan7557 dragan7557 21:43 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

mariopan
dragan7557
satinelle
s jedne strane ste u pravu, koja je razlika izmedju Krkobabica, Tadica, Dacica i Dinkica...nikakva, svi u manje vise istoj vladi, samo sto se smenjuju varijacije na temu, ali svako je bar jednom neki JR i svi se medjusobno stite . Ko "Dinastija". Mislim da je poenta autora, dokle vise?!


Pa sam dali na to pitanje odgovara: dok ne stasaju mlađe generacije, a uskoro će i unučad postati aktuelna i zauzeti odgovarajuća mesta.

Milina i prava sreća i berićet nastaje kad tri generacije rame uz rame prihoduju u Poslovnom Klubu. Para bre ko blata!

cerski

I svi penzioneri !!!

Ali krepki i radno motivisani!

Vredni ljudi bre, nije ni čudo što imaju sve što požele!

Uzimaju sve što im treba, a ne ko ovi bre, što stalno kukaju da im država nešto udeli!

cerski
princi princi 21:46 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

Zasto je u Srbiji nemoguce napraviti ijednu vladu bez da Dacic kontrolise Policiju i onaj drugi, ne mogu da se setim imena, finansije?

Zbog proporcionalnog sistema glasanja. Većinski sistem bi obojicu zbrisao sa političke scene. U srpskom parlamentu trenutno sedi 46 partija. To je sistem koji je efikasan samo u jednoj stvari: generisanju korupcije.
dragan7557 dragan7557 21:47 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

satinelle 22:31 23.09.2012
Re: Juniori i Seniori

dragan7557

Pa sam dali na to pitanje odgovara: dok ne stasaju mlađe generacije, a uskoro će i unučad postati aktuelna i zauzeti odgovarajuća mesta.Milina i prava sreća i berićet nastaje kad tri generacije rame uz rame prihoduju u Poslovnom Klubu. Para bre ko blata!cerski



Ako i mladje generacije stasavaju uz svest da je Poslovni klub ideal njihovog postojanja,

Koji bre ideal? Svrha postojanja!

cerski
G.Cross G.Cross 21:48 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

Zbog proporcionalnog sistema glasanja.


A zasto imamo proporcionalni sistem? Ko je to odlucio? i Zasto?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:56 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

koja je razlika izmedju Krkobabica, Tadica, Dacica i Dinkica...nikakva,

Lepo rečeno. Poenta je da su Vučić i Nikolić različiti. Jesam li pogodio?
dragan7557 dragan7557 22:02 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

Nebojsa Krstic
koja je razlika izmedju Krkobabica, Tadica, Dacica i Dinkica...nikakva,

Lepo rečeno. Poenta je da su Vučić i Nikolić različiti. Jesam li pogodio?

E vala ni ovaj put nisi pogodio!

Isti su kao i ranije.


cerski
satinelle satinelle 22:06 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

Nebojsa Krstic
koja je razlika izmedju Krkobabica, Tadica, Dacica i Dinkica...nikakva, Lepo rečeno. Poenta je da su Vučić i Nikolić različiti. Jesam li pogodio?


Nisi pogodio, stalno masis, njih sam samo zaboravila, jer su mi svi isti, a tesko mi da kucam toliki spisak (dovoljan je Dacic i Krkobabic, i oni su deo bivseg-Tadicevog, a i sadasnjeg - Vucicevog Poslovnog kluba, pa koja je razlika?) Tesko je neopredeljenom. Nikako da svima ugodi. On je uvek "slep kod ociju" ili boranija u ocima onog "sveznajuceg". Ja bih samo rekla, neutralno posmatrajuci, da vidi najdalje, ali nema nikakvu moc da bilo sta menja. Steta!
mariopan mariopan 22:30 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

Nebojsa Krstic
koja je razlika izmedju Krkobabica, Tadica, Dacica i Dinkica...nikakva,

Lepo rečeno. Poenta je da su Vučić i Nikolić različiti. Jesam li pogodio?

Nee, nisi pogodio, Tadić je lagao da nije isti, za ove smo znali..
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:39 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

Nee, nisi pogodio, Tadić je lagao da nije isti, za ove smo znali..

Daj mi, reci, ne bilo ti zapoveđeno, koji ste to VI koji ste znali.

Govoriš u ime nekog udruženja građana, stranke?...O kakvom se mnoštvu radi?...ajde molim te, da bih znao s kim sve vodim debatu...
G.Cross G.Cross 22:50 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

Nebojsa,pusti bre Mariopan ona ima pravo na svoje misljenje.

Niko ne odgovori na moje pitanje gore, ali sam siguran da ti mozes:

Zasto je u Srbiji nemoguce napraviti ijednu vladu bez da Dacic kontrolise Policiju i onaj drugi, ne mogu da se setim imena, finansije?

Za koji to "Poslovni Klub" oni rade?


Zasto je morao Boris? To je osnova njgovog poraza i bilo bi dobro da razumemo zasto.
mariopan mariopan 23:54 23.09.2012

Re: Juniori i Seniori

Nebojsa Krstic
Nee, nisi pogodio, Tadić je lagao da nije isti, za ove smo znali..

Daj mi, reci, ne bilo ti zapoveđeno, koji ste to VI koji ste znali.

Govoriš u ime nekog udruženja građana, stranke?...O kakvom se mnoštvu radi?...ajde molim te, da bih znao s kim sve vodim debatu...

Mnoštvo koje nije glasalo za DS ili koje je iz revolta crtalo po listićima i bojkotovalo izbore.

Nismo još stranka ali smo na istoj strani i ima nas dovoljno da koristim množinu.
dali76 dali76 02:52 24.09.2012

Re: Juniori i Seniori

I ja sam nekad mislio da bi prelazakna vecinski system moglo biti to resenje,ali Princi ,ako bolje razmislis korupcija bi se spustila nalokal,a tamo bi jet eek bilo nemoguce kontrolisati. Pala bi recimo bio taj krkobabista koji bi usao u parlament sigurno..
Elem, problem je stoelita mora menjati sistem ,ta ita elita kojoj to nije u interesu.
Odakle da stigne pritisak kad vlada totalna apatija I ljudi su poslje svega izgubili ikakvu nadu da moze biti ista bolje I posvetili se povrtlarstvu.
A mediji, oni se bave Natasom Bekvalac I ko je koga poljubio.
A NVO, to je tek posebna prica,I oni nisu imauni na krkobabizam sindrom,a mnogi se ponasaju ko da su im NVO organizacije na cijem su celu ostavstina od dede (primer Sonje Biserko, koj ce otici sa cela HO kad I Tomislav Karadzic sa cela FSSa.
nim_opet nim_opet 03:12 24.09.2012

Re: Juniori i Seniori

Zato sto su gradjani Srbije odlucili tako glasajući za Ustav 2006. Iliti "trazili ste, gledajte" .
princi princi 03:22 24.09.2012

Re: Juniori i Seniori

Elem, problem je stoelita mora menjati sistem ,ta ita elita kojoj to nije u interesu.

Ne, problem je što ti koji trebaju biti elita nisu elita nego šljam.

Nezavisno od toga, mišljenja sam da bi 2 stvari vodile ka efikasnom razrešenju korupcije:

1) uvođenje većinskog sistema sa manje poslanika bi povećalo odgovornost političara (većinski sistem bi potpuno eliminisao izgovore tipa: "Ma, jebali bi mi njima majku/uveli bi red, ali nam nije dao Dačić/Krkobabić/Dinkić/Mrka",

2) besplatna raspodela akcija javnih preduzeća bi povećala odgovornost građanstva za njegovu budućnost. Znači, ja bih skroz smanjio državne penzije a penzionerima, u zavisnosti od dužine staža, podelio akcije EPS-a, Republičke direkcije za puteve, Telekoma, itd... i onda nek trguju s njima.

Naravno, nijedna od ove 2 stvari nema šanse da se dogodi u Srbiji zbog problema koji sam naveo u prvom paragrafu.
dali76 dali76 03:54 24.09.2012

Re: Juniori i Seniori

A taj ustav to je tek posebna prica. Ne znam koliko je tacno da u zakonom propisanu vecinu nisu usli stanovnici KiM.
odnosno, da se racunalo stanovnistvo Srbije bez Kosova.
dali76 dali76 04:07 24.09.2012

Re: Juniori i Seniori

Ja sam Princi Kao klinac svedocio degradaciji drustva na mikroplanu (pokojna RSK).
Ti posmatras da se u tom predratnom I ratnom periodu neki ljudi povlace, da na mjesto lokalnih lidera, opstina, policije dolaze neki ljudi za koje nisi mogao sanjati d ace doci ,isplivati na vrh.
Cesto sam se pitao, I pitao druge, zasto ste cutali,a znali ste ko su I kakvi su ti ljudi.
Naravno, odgovor je bio ,glava see gubila,ali evo odkad je Djindjic svoju izgubio,glave se ne gube,ali ljudi prosto cute ,na svoju stetu.
A onda se mislim, pa ko ce da okupi ljude protiv ovakvog primitivizma, populizma, opozicija: Dulic, vitez od ocistimo Srbiju?Djilas , vitez od ppasnjaka,Pajtic bodrumas, covjek koji je sam sebi lepio table zahvalnice?
Mozda Kostunica, ciji su krkobabisti radili 25/H dnevno na Kolubari?
Jok, I opet dodjem do dva zaadnja pitanja mog bloga na koja nemam odgovor,a sve se nadam neko ce mozda imati.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:31 24.09.2012

Re: Juniori i Seniori

evo , ust'o je vračar! šalim se, nemam pojma ko je ovaj Kuzma.

Dalibore, rešenje je da se vratiš ti lepo u Srbiju ili Hrvatsku, uključiš se u politiku, okupiš mlađi svet oko sebe; umesto što se agonizuješ u tuđini; ili da zaboraviš na Srbiju, da zatvoriš ta vrata iza sebe i živiš svoj život. Iovako ti Srbija nije ništa dala, niti će ti dati u dogledno vreme. Rešenje je da svako unapređuje sebe. Tako ćemo, jedan po jedan, uspevati u nekom mikrokrugu oko sebe, taj krug će se širiti i dolaziti u dodir sa drugim krugom. Stvoriće se lanac izukrštanih krugova, i kada jednog dana pogledaš, cela Srbija će biti takva. Možda, a možda i ne.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:39 24.09.2012

Re: Juniori i Seniori

princi


2) besplatna raspodela akcija javnih preduzeća bi povećala odgovornost građanstva za njegovu budućnost. Znači, ja bih skroz smanjio državne penzije a penzionerima, u zavisnosti od dužine staža, podelio akcije EPS-a, Republičke direkcije za puteve, Telekoma, itd... i onda nek trguju s njima.



Nci, jesi ti video nekada u poštama kako izgledaju ti jadni ljudi koji "trguju" akcijama, i da li zaista veruješ da će raznorazni komunistički penzosi, naviknuti celog života da im se sve servira a oni samo ispunjuju šta sistem naloži, biti kadri da učestvuju nezavisno u slobodnoj ekonomskoj tekmi?
anamarkana anamarkana 21:21 23.09.2012

znamo

da se u Krkobabice zaklinje i daje im podrsku na izborima vise stotina hiljada penzionera(!)
koje pri tom ne zanima nikakv krkobabizam niti slicne definicije tako da ce ti paraziti opstati itekako ...

a ogromnu manjinu tog dela birackog tela (penzionere) sigurno ne zelim da uvredim
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:29 23.09.2012

Re: znamo

znamo
da se u Krkobabice zaklinje i daje im podrsku na izborima vise stotina hiljada penzionera


Ne znamo, nikada to nije provereno na izborima.
Nego, kada bi se na izborima kandidovao recomo Milan Krkobabic, a da izbori budu po vecinskom principu, dakle da s eglasa za ime i prezime, da li bi uspeo da dobije izbore i da postane poslanik?
Ja sam uveren da se ne bi ni kandidovao jer je, nadam se, bar toliko razuman da zna da bi to bila samo blamaza.
Ako je to tacno ( a jeste), onda su te famozne reci koje Dali trazi, a kojiam bi opisao ovo stanje "proporcionalni izborni sistem".
Da njega nema ni Krkobabica ne bi bilo.
mariopan mariopan 21:30 23.09.2012

Re: znamo

anamarkana
da se u Krkobabice zaklinje i daje im podrsku na izborima vise stotina hiljada penzionera(!)
koje pri tom ne zanima nikakv krkobabizam niti slicne definicije tako da ce ti paraziti opstati itekako ...

a ogromnu manjinu tog dela birackog tela (penzionere) sigurno ne zelim da uvredim

Laže, najveći deo penzionera ne glasa za Krkobabića, glasaju mladi, da ne veruješ - oni imaju i podmladak ( za Ginisa)..... a mi penzioneri glasamo ili crtamo spolovila za sve stranke i partije, umesto da tog lažnog cara svih penzionera svrgnemo što nas bruka i navlači na nas gnev naroda.

Ja ne znam nikoga od mojih drugova ili drugarica penzionera da je glasao za njega.
tasadebeli tasadebeli 21:45 23.09.2012

Re: znamo

anamarkana
da se u Krkobabice zaklinje i daje im podrsku na izborima vise stotina hiljada penzionera(!) koje pri tom ne zanima nikakv krkobabizam niti slicne definicije tako da ce ti paraziti opstati itekako ...a ogromnu manjinu tog dela birackog tela (penzionere) sigurno ne zelim da uvredim


Moj kum koji me je krstio, najbolji prijatelj mog oca, tokom svojih penzionerskih godina na telefonski poziv se uvek odazivao tako sto bi, ne cekajuci da cuje ko ga to zove, umesto halo u slusalicu srucio:"Penzionere na bandere!"
anamarkana anamarkana 22:27 23.09.2012

Re: znamo

mariopan

Ja ne znam nikoga od mojih drugova ili drugarica penzionera da je glasao za njega.


ti si neizmerno srecna osoba zbog toga.... a ja znam gomilu ljudi iz penzionerskog
u bloku 45 koji kazu "da nema oca i sina (krkobabica) mi ne bismo videli penzije i zato
ih i glasamo" a sta tek kazu iz svih onih srpskih zabiti i vukojebina, mislis da su tamo
ikada culi za bele listice !?
mariopan mariopan 15:23 24.09.2012

Re: znamo

anamarkana
mariopan

Ja ne znam nikoga od mojih drugova ili drugarica penzionera da je glasao za njega.


ti si neizmerno srecna osoba zbog toga.... a ja znam gomilu ljudi iz penzionerskog
u bloku 45 koji kazu "da nema oca i sina (krkobabica) mi ne bismo videli penzije i zato
ih i glasamo" a sta tek kazu iz svih onih srpskih zabiti i vukojebina, mislis da su tamo
ikada culi za bele listice !?


Moji su masovno glasali za Tomu, ne iz ubeđenja već od besa, džabe sam agitovala za Pirate ili Bilo Koju Novu Stranku...sad se jede (jed je sekiracija na banackom) ali i dalje bi isto glasali, toliko ih je najedio tandem koji je biJo.
tasadebeli tasadebeli 21:28 23.09.2012

SIZ

Ako bi me neko pitao da jednom rjecju opisem ponasanje politickih partija u Srbiji , bio bi to vraski tezak posao. Jeftini populizam, primitivizam, korupcija, besramna gramzivost, neskrivena pohlepa ,sebicluk..... rjeci se same nizaju kao asocijacija na ponasanje politicara. Ali treba sve staviti u jednu rijec? Drugo sto covjeku prvo padne na pamet jeste "poslovni klub". Tu rijec je prvo upotrebila Vesna Pesic ,a sad je copyrights preuzeo Tadic opisujuci, sasvim tacno, one koji su postali vecina u DS.


Mozda samoupravna interesna zajednica? SIZ? To je jedna rec ako koristimo skracenicu...

U jednom intervjuu Goran Markovic rece, onako sa zarom jednog umetnika u kojem decja dusa ne umire nikad: "Ljudi moji, pa mi smo zemlja idealna za snimanje filmova! Gde jos na svetu imate zemlju u kojoj se predsednik partije penzionera preziva Krkobabic?" Ako nista drugo, barem ce nam umetnost procvetati...

Bez obzira na sve sasvim odgovarajuce predloge i savete u komentarima Dr M, Cerskog ili Mariopan, meni se zaista dopao ovaj Dalijev izraz - krkobabizam. Moje lingvisticko iskustvo mi govori da ce taj izraz vrlo brzo zauzeti svoje mesto u recniku srpskog jezika, te da cemo ga koristiti decenijama.

A G.Cross je u pravu... Krkobabica ima na svim meridijanima, samo se ne prezivaju tako i malo su suptilniji dok rade svoj krkobabicevski posao. Zato je i njegov predlog najpametniji - bolje je da se covek bavi bastom i cvecem nego da po citav dan gleda "miseve, dazdevnjake, zmije i ostalu gamad" kako se u direktorskim foteljama izlezavaju na toplim zracima budzetskog sunca.
mesan mesan 21:54 23.09.2012

?

Evo i ja da podelim malo zuci, a nadam se da vasi tekstovi poput ovog ostavljaju traga i na osobama koje zapravo povlace neke poluge.

Kod nas uvek ima crnila na pretek, a nazalost cini se da je to preduboko usadjeno.

Kad sam bio mladji verovao sam da moze da se procisti taj zverski, plemenski, sebicni mentalitet, recimo upotrebom egzistencijalnog straha. Mastao sam o necemu kao sto je 'zdravorazumska fatva', da je neko (mozda SPC?) baci na tridesetak srpskih politicara. Ona bi pozvala svakog gradjanina Srbije da ulozi svo svoje bogatstvo i zivot u to da istrebi te politicare i njihove porodice, kako je to vec standardno, da ih likvidira. Uvek ima ekstremnih elemenata u drustvu, i ovde bi njihov doprinos bio pozitivan, uz moralni blagoslov nekog samoproklamovanog autoriteta (npr. SPC), i nasladjivanje postenih gradjana koji bi to gledali. Verovao sam da bi gubitak sopstvene krvi (za razliku od prodavanja tudje) mogao da politicare dovede u red.

Nemojte da se smejete, jer iako bi to bilo bezuspesno, jos i mnogo gore, bilo bi istinski naivno, iz jednog tuznog razloga: velika vecina gradjana Srbije je u stvari ista kao i ti politicari. Svi bi oni radili identicne stvari, potpuno svesno, prezivljavali bi poput zivotinja za sitne koristi. Sistem je postao nerazdvojiv od svojih gradivnih elemenata. Korumpiranost i divljastvo su podjednako rasporedjeni na svim skalama od pojedinca do drzave.

Onaj manji procenat 'prosvetljenih' je zbog toga proklet. Ko nije otisao, bacaka se u blatu i truli. Nema nade za ostanak ili povratak takvih, jer preobrat ne moze da krene ni sa vrha ni sa dna. Propast 5. oktobra je to jasno pokazala.

Ja mislim da nema kraja apatiji, a generacije koje dolaze, uzgajane 90ih, ce biti jos gore. Sudbina Ukrajine ili Kazahstana je verovatno svetla projekcija za Srbiju. Mucno mi je da razmisljam o tome sta je to sto bi moje dete moglo pozitivno da iskusi ziveci u Srbiji, a da ne bude svedeno na zasticeni okvir najuze porodice.

Ako neko deli nadu, rado bih poslusao.
G.Cross G.Cross 22:04 23.09.2012

Re: ?

Mesane,
Ti si godiste moje kcerke, a vidim da si i nov ovde na blogu.
Sto se mene tice ti znas odgovor :
sto bi moje dete moglo pozitivno da iskusi ziveci u Srbiji, a da ne bude svedeno na zasticeni okvir najuze porodice.


To sam hteo da kazem gore svojim komentarom, ucinimo svoj zivot lep, napravimo srecnu porodicu, to je najbolji nacin da ostavimo svoj trag.

A Krkobabica je bilo i bice u svakom sistemu i svakoj zemlji.

Evo sta ja naucih u ovih 56 godina:

Ne cini srecna zemlja srecne ljude nego srecni ljudi srecnu zemlju.
Ne cini bogata zemlja bogate ljude nego bogati ljudi bogatu zemlju.

P.S. Danas sam jeo cveklu iz svoje baste . Hmmmmmm


I na kraju, Posta. Ko li je bio bivsi Direktor Poste Srbije. Sigurno neki Bogom dani postar koji nije imao nikakve veze sa politikom. Give me a brake.

mariopan mariopan 22:23 23.09.2012

Re: ?

G.Cross



Ustvari, tako smo i opstali do današnjih dana, a nijedno vreme nije bilo nama naklonjeno već nekim Krkodedićima i ološu svake vrste.

mesan mesan 23:07 23.09.2012

Re: ?

G.Cross

A Krkobabica je bilo i bice u svakom sistemu i svakoj zemlji.
...
Evo sta ja naucih u ovih 56 godina:

Ne cini srecna zemlja srecne ljude nego srecni ljudi srecnu zemlju.
Ne cini bogata zemlja bogate ljude nego bogati ljudi bogatu zemlju.

P.S. Danas sam jeo cveklu iz svoje baste . Hmmmmmm


Vas pristup je plemenit i iskreno se nadam da vasa cerka pored takvog odgoja ima i srece u zivotu. Verovatno je takav nacin borbe i jedina nada. Deca koja nisu odrasla prepuna mrznje i besa, a s druge strane kroz Internet i putovanja imaju kontakte sa pravim civilizovanim drustvima (nije mi namera da vredjam), mogu sanjati i raditi na tome da ostvare svoju viziju drustva u kojem se ceni covek.

Nazalost, ja imam osecaj da takve dece i takvih porodica jednostavno nema ni blizu dovoljnog broja, niti da ce njihova transformativna snaga biti primetna u barem tri naredne generacije. To mislim jer i pored svog truda, zivotno iskustvo u Srbiji slomi i u takvim ljudima iluziju promene na bolje.
Oni se pretvaraju u sistem ili su prisiljeni na samoizolaciju, ili trunu, a uspeh je izuzetno redak (najdublje postovanje i cestitke ljudima poput gospodje Krugoline). Dovoljno je prosetati se bilo kojim mestom u Srbiji i iskusiti prljavstinu i poraz na ulicama i u ljudskim pogledima, cak i pre nego sto sednete da razgovarate.

Sto se tice Druga Krkobabica (verujem da je bio i uzoran komunista kad je trebalo, autor bloga nije pominjao to u dijapazonu shvatanja nasih politicara), mislim da niste u pravu pri kraju vaseg komentara.

Takvi mogu da postoje pojedinacno, ali nisu reper, niti su vecina, niti je moguce tekst poput ovog bloga ili opstepoznatu pojavu Krkobabovanja naci bilo gde na Zapadu. Prema tome, preduzece Krkobab tamo efektivno i ne postoji. Truli izolovani pojedinci ne znace nista.

U granama drustva u koje sam ja donekle upucen, na celo tek sad isplivava talog koji je preostao nakon emigracije 90ih. Do sada je bilo stagnacije i apatije; tek sad pocinje aktivno urusavanje vrednosti i smisla tih ljudskih delatnosti u Srbiji. Zbog toga, iako su 'Bogom dani' uvek bili prisutni, istina je da uvek moze gore, i to znacajno gore.
dali76 dali76 23:16 23.09.2012

Re: ?

G.Cross
Mesane,Ti si godiste moje kcerke, a vidim da si i nov ovde na blogu.Sto se mene tice ti znas odgovor :
sto bi moje dete moglo pozitivno da iskusi ziveci u Srbiji, a da ne bude svedeno na zasticeni okvir najuze porodice.To sam hteo da kazem gore svojim komentarom, ucinimo svoj zivot lep, napravimo srecnu porodicu, to je najbolji nacin da ostavimo svoj trag. A Krkobabica je bilo i bice u svakom sistemu i svakoj zemlji.Evo sta ja naucih u ovih 56 godina:Ne cini srecna zemlja srecne ljude nego srecni ljudi srecnu zemlju.Ne cini bogata zemlja bogate ljude nego bogati ljudi bogatu zemlju.P.S. Danas sam jeo cveklu iz svoje baste . HmmmmmmI na kraju, Posta. Ko li je bio bivsi Direktor Poste Srbije. Sigurno neki Bogom dani postar koji nije imao nikakve veze sa politikom. Give me a brake.

Boze koliko je iracionalnosti u tom pitanju:a ko je bio director PTT pre Krkobabica.
Ako vec pravimo paralaelu sa porodicom,zamisli Cross da otac propije I prokocka sve,a sin I majka zavrse na ulici,pa ga sin pita godinama kasnije;zasto stari?
A ovaj mu kaze,a pa sine tako je uradio I moj cale, tj. Tvoj deda.
Meni je to stvarno neverovatno.
escherichije_colic escherichije_colic 22:22 23.09.2012

no comment

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana