Budućnost| Društvo| Politika| Region| Život

Da vam ja kažem kako ide sa tim pridruživanjem ...

Đorđe Bobić RSS / 15.09.2012. u 07:23

7936299586_f5bbfb400f_z.jpg 

Samo lagano i bez nervoze ... prvo noga, pa ruka ... opet ruka, leva noga ... sada udahni, ama kretenu ne zadržavaj taj vazduh, šta si se ukipio, moraš posle i da izdahneš ... osmehni se, veselo, da izgleda optimistički ... dobro, i ako lepo, pažljivo i prilježno slediš moja uputstva i ne pokušavaš na svoju ruku kao do sada, dovešću te ja do jevrope ... i posle ćeš dobiti keks ... 



Komentari (98)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dragan7557 dragan7557 07:48 15.09.2012

Re: hm ... pa ovako:

Izgleda da u svojoj ostrašćenosti za Jevropom, Elita u Srbiji više nije u stanju, sumnjam da je ikada i bila u stanju da shvati činjenicu:

da je Jevropi više stalo do Srbije, nego Srbiji do Jevrope?!

Kada će ova Istina biti spoznata nije poznato.


cerski
laziiprevare laziiprevare 00:19 16.09.2012

Re: hm ... pa ovako:

da je Jevropi više stalo do Srbije, nego Srbiji do Jevrope?!



-Da vi sada strance uključujete kao deo svoje unutrašnje politike, to je bolesno. Mi imamo tu bolest jos uvek u Beogradu, mi imamo ambasadore nekih zemalja koji se ponašaju kao da su šefovi stranaka u Srbiji, kao da su izabrani na izborima, koji pozivaju ministre, koji pozivaju moj kabinet i čude se što ih ja neću da primim. Ja kažem: Zamislite da ambasador moj, pozove u vašoj zemlji vašeg premijera, da ga pita da sa njim ruča, ovaj bi mislio da je to neka šala, skrivena kamera.

-Mi sami kao građani moramo da poštujemo druge, ali i da poštujemo sebe.

(poslednji intervju, 2003)

Diplomatska beleška iz 2012:
-Preokrenuli smo ga i od njega napravili proevropljanina. Nismo ga platili, samo smo ga ubedili.Ono što nam je zaista trebalo je međunarodni legitimitet. Isposlovali smo da Hoze Luis Zapatero, tadašnji španski premijer i Jorgos Papanderu, budući premijer Grčke koji su u to vreme vodili Socijalističku internacionalu pozovu..... u posetu tokom koje se jelo i pilo.
nsarski nsarski 07:53 15.09.2012

Kako mali Djokica zamislja Evropu

dragan7557 dragan7557 07:55 15.09.2012

Re: Kako mali Djokica zamislja Evropu

nsarski


Nenade, deca su uvek iskrenija od odraslih, a i mnogo pametnija.

cerski


Edit: ovako, kao na tvojoj slici, je Evropa predstavljena građanima Srbije, koji se kako reče Tdić: ne razumeju politiku.

escherichije_colic escherichije_colic 11:32 15.09.2012

Re: Kako mali Djokica zamislja Evropu

nsarski


Pa u odnosu na neko naše poimanje realnosti, ispada da su oni stvarno takvi.

Na primer, kod njih trudnice i samohrane majke imaju takve beneficije, da mogu živeti normalan život samo od toga.

Nezaposleni imaju pristojnu socijalnu pomoć i realnu mogućnost da se zaposle preko biroa, bilo u svom profilu bilo prekvalifikacijom.

Što se nas tiče, sve je to mali Đokica koji baca pare kroz prozor.

dragan7557 dragan7557 11:41 15.09.2012

Re: Kako mali Djokica zamislja Evropu

escherichije_colic 12:32 15.09.2012
Re: Kako mali Djokica zamislja Evropu

nsarski



Pa u odnosu na neko naše poimanje realnosti, ispada da su oni stvarno takvi.

Na primer, kod njih trudnice i samohrane majke imaju takve beneficije, da mogu živeti normalan život samo od toga.

Nezaposleni imaju pristojnu socijalnu pomoć i realnu mogućnost da se zaposle preko biroa, bilo u svom profilu bilo prekvalifikacijom.

Sve što si napisao ne odnosi se na EU već na pojedinačne suverene države članice EU, koje te stvari kroz, od EU nezavisnu, unutrašnju politiku same organizuju, EU sa tim nema apsolutno ništa.

Nsarski je "naslikao" upravo pravu sliku EU kako je i ti sam vidiš.

cerski
escherichije_colic escherichije_colic 11:54 15.09.2012

Re: Kako mali Djokica zamislja Evropu

dragan7557

Sve što si napisao ne odnosi se na EU već na pojedinačne suverene države članice EU, koje te stvari kroz, od EU nezavisnu, unutrašnju politiku same organizuju, EU sa tim nema apsolutno ništa.

Nsarski je "naslikao" upravo pravu sliku EU kako je i ti sam vidiš.

cerski


Nema potrebe da mećete ta masna slova, da kucnem u drvo, niti mi je mozak toliko skleroziro, niti mi je vid propao, pa da ne shvatam poentu ili ne vidim napisano.

Ne znam, u tom slučaju lupetam. Primeri koje sam ja opisao odnose se na najrazvijeniju državu EU i nije realno da ćemo mi u skorije vreme (bar za života svih učesnika u ovoj blog diskusiji) dostići taj nivo. Ipak, stroge kontrole u trošenju budžetskih sredstava i sredstava koje se dobijaju iz tih razvojnih fondova, svakako bi postojale od trenutka kada se priključimo- upravo zbog iskustava Bugarske, Grčke i ostalih prekoredno primljenih zemalja.
freehand freehand 08:49 15.09.2012

...

max.cohen92 max.cohen92 09:26 15.09.2012

Alo, nebo...sh`a ima?

Onog dana kad Srbi raskinu sa prosloscu, sa verovanjem da moras da zavrsis na ikoni da bi imao svrhu u svom bitisanju i da moras da napravis toliko pizdarija da svi cuju za tebe samo da bi se izborio za paznju, e onda ce Srbija krenuti da ne tapka u mestu. Do tada,kao i do sada. Jedno veliko nista...
Srbi su mali, nebitan, prosecan narod, nezanimljiv bilo kome sem sebi. Narod sklon autodestrukciji, preterivanju u svemu, ovmalovazavanju svega sto im se blago ne dopada, nespremni na rad na sebi i skloni neracionalnom razmisljanju jer nisu u stanju da razluce sta je realnost, a sta mitovi. Kad to prosecan Srbin bude shvatio i kad bude shvatio da njegov zivot nema reprizu i da je po njegove potomke najbolje da se utopi u masu, ne talasa puno i sto bi anglo-saksonci rekli Go with the flow fazon postane main stream srpske politike, onda moze da se ocekuje normalan zivot.
Verovatno ce me kakve patriote optuziti za veleizdaju, sabotazu nacionalnih interesa, izdaju verovanja u knezevu veceru i , da ne verujem da je Sarac Kraljevica Marka bio velicine Panzer tenka, da smo izmislili Alesi escajg pre nego sto su Germani prestali da lofe zercowe po Bavariji i zderu ih prstima, da imamo no limit pre paid paket za telefoniranje Bogu jer smo nebeski, da je Bog Srbin, pravoslavac, a sta drugo sa onakvom belom bradom, da je najbolja taktika u diplomatiji nahebati se nekom keve jer to komsiluk voli da cuje...ko zna sta jos. Jer govorim sto mislim.
Kad obican covek shavti da je zivot vredan, da su nam polazne pozicije ocajne jer smo ih mi sami takvim napravili, da Turci i Norvezani zive kao krezovi iako nisu u EU, u kojoj btw. zivim i koju podrzavam, jer su se okrenuli radu i ustrojstvu, a ne demagogiji, onda nam mozda bude bolje. Ako nam taj boljitak ne dosadi, naravno.
I ne, gosn. Djordje, ne mislim kao i Vi da nas neko zahebava i nudi karoticu na stapicu, mislim da nam je toliko puta ponudjeno odlicno mesto u vozu i mi smo uvek trazili razred vise, ako nije bio Simplon, onda Orijent Express, Plavi voza, ako su nam davali i to, mi smo trazili avionski prevoz. Da nas neko iskulira na sve ponude, da nas ispljuje na sva usta, sto u komsiluku, sto u carsiji, da nas ispali za sve dogovore, kombinacije, da nije u stanju da nadje zajednicki jezik sa nama, jos da se konstantno koci na nas, pa sta bi mu mi uradili? Nahebali bi mu se prvog reda na sa`rani i cimali ga najstrashnije do besvesti. Da ne kazem nesto drugo. Boomerang effect.
freehand freehand 09:49 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Baš dobar komentar.
Ali, meni ovo nemačko nekako liči na onaj "A gde ti je kaciga?" fazon, izvinjavam se ako grešim.
Bilo bi interesantno prebrojati koliko su puta najviši zvaničnici EU u poslednjih deset godina izjavljivali da nema novih uslova.
I koliko su puta predstavnici iz Srbije insistirali da im se jasno i decidirano kaže koji su to, ti kojih nema.
Bilo bi, možda, pošteno da sednu i nacrtaju to što oni smatraju Srbijom koja će moći da se pridruži EU.
Bar ono što trenutno smatraju Srbijom koja može da se pridruži EU.
I onda da gledamo to ironično ostvarenje istorijske, sudbinske pravde u kojoj se socijalisti i radikali krčkaju gutajući neklistirane rogate krastače dok ih (bar neki) užasnuti dojučerašnji "izdajnici" posmatraju u očajanju.
escherichije_colic escherichije_colic 11:21 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Meni se dopada deo koji se odnosi na Srbe, baš nas lepo opisuje.

Što se tiče EU, to je najobičniji globalistički instrument za sprovođenje neokolonijalističke politike. Unutrašnje-politička sapunica, cela ta estrada i travestija, sve je to lepo smišljena medijska prevara. Iza tog paravana globalistički operativci u vlasti omogućavaju da se ostvari prava agenda- pljačka i preuzimanje svih resursa koji vrede u ovoj zemlji. Celo to gloženje između "prve" i "druge" Srbije ili kakoveć, dileme "EU ili BRIK", ima samo funkciju igračke kojom zabavite dete dok mu pokradete lovu za užinu.

Ja verujem da će mi život biti lakši i jednostavniji kad bude uređivan po aršinu nekog briselskog birokrate, nego sada kad ga uređuju baštinici birokratskih tradicija Osmanskog carstva. Svejedno- to ne menja činjenicu da će neki masni bankar opljačkati sve što je lepo, vredno i korisno u ovoj zemlji. I pre nego što neko kaže "pa ovi naši su već sve opljačkali"- ne, nisu, oni su pokrali pare, a ovi će da pokupe zemlju, banje, izvore vode, planine, reke ...

dragan7557 dragan7557 11:32 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

esch...:
Ja verujem da će mi život biti lakši i jednostavniji kad bude uređivan po aršinu nekog briselskog birokrate, nego sada kad ga uređuju baštinici birokratskih tradicija Osmanskog carstva.

Na tvoju i žalost drugih koji očekuju pomoć u problemima briselske birokrate neće nikakveim aršinima uređivati Srbiju, jer to nije njihov posao. Ostaće ti domaća vlastela, oni najistaknutiji i po volji će zauzeti visoko plaćena mesta u Uniji i to je sve.

Kako briselska birokratija radi je viđeno u recimo po Grčkoj, Španiji i tako teraj dalje po južnoj braći.

cerski
mariopan mariopan 11:35 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Ja verujem da će mi život biti lakši i jednostavniji kad bude uređivan po aršinu nekog briselskog birokrate, nego sada kad ga uređuju baštinici birokratskih tradicija Osmanskog carstva. Svejedno- to ne menja činjenicu da će neki masni bankar opljačkati sve što je lepo, vredno i korisno u ovoj zemlji. I pre nego što neko kaže "pa ovi naši su već sve opljačkali"- ne, nisu, oni su pokrali pare, a ovi će da pokupe zemlju, banje, izvore vode, planine, reke ...


Neće ti biti lakše ni tada.
Za njih i za nas neće važiti isti zakoni, kao što ne važe ni sada a nikad i nisu.
Mi smo za njih građani drugog ili trećeg reda i tako će ti ta administracija i urediti život, da zauvek ostanemo pokorni i sagnuti pred njima. Samo takvim ljudima sve mogu pokupiti masni bankari kao što kažeš u ovom citiranom pasusu, sa kojim se potpuno slažem..
escherichije_colic escherichije_colic 11:38 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

dragan7557
esch...:
Ja verujem da će mi život biti lakši i jednostavniji kad bude uređivan po aršinu nekog briselskog birokrate, nego sada kad ga uređuju baštinici birokratskih tradicija Osmanskog carstva.

Na tvoju i žalost drugih koji očekuju pomoć u problemima briselske birokrate neće nikakveim aršinima uređivati Srbiju, jer to nije njihov posao. Ostaće ti domaća vlastela, oni najistaknutiji i po volji će zauzeti visoko plaćena mesta u Uniji i to je sve.

Kako briselska birokratija radi je viđeno u recimo po Grčkoj, Španiji i tako teraj dalje po južnoj braći.

cerski


Određeni stepen dovođenja u red ipak će morati da bude postignut, pre nego nas prime u "društvo civilizovanih". Ne verujem da će moći da ostane sto hiljada sisančadi na jaslama javnih službi. Kod Grka je tako bilo zato što su oni uzimali te silne kredite, a kredite su im davali da bi im oteli obalu i ostrva. Nama će da počiste sve pre nego što nas priključe, tako da će ti fondovi koje budemo dobijali morati da budu namenski trošeni. Iz naše perspektive, već to bi bilo neverovatno dovođenje u red stvari. Pa onda fondovi za unapređenje infrastrukture, to bi sigurno bilo namenski trošeno, jer globalistički okupatori svakako ne misle da se drndaju našim "magistralnim putevima" sa dve trake i da obilaze stotinu brda i planina tamo gde može da se napravi vijadukt itd itd.
Milan Karagaća Milan Karagaća 11:39 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Bilo bi interesantno prebrojati koliko su puta najviši zvaničnici EU u poslednjih deset godina izjavljivali da nema novih uslova.

Pa i nisu novi uslovi, sve to je već rečeno kumanovskim sporazumom i R1244 o povlačenju Srbije sa Kosova.
mariopan mariopan 11:54 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Milan Karagaća
Bilo bi interesantno prebrojati koliko su puta najviši zvaničnici EU u poslednjih deset godina izjavljivali da nema novih uslova

Pa i nisu novi uslovi, sve to je već rečeno kumanovskim sporazumom i R1244 o povlačenju Srbije sa Kosova.


Ne Srbije, nego vojske Srbije. Taj deo koji si izostavio čini razliku što nas i dalje gnjave oko Kosova jer nije nezavisno, i dalje je deo Srbije.

Tu piše i da se deo vojske i policije vraća na Kosovo? Zašto bi to pisalo ako je po R1244 Kosovo nezavisno od nas?

Kog đavola onda nas gnjave sa tim Kosovom i zašto nama postavljaju bilo kakve uslove ako je R1244 sve završeno?
max.cohen92 max.cohen92 11:57 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Milan Karagaća
Bilo bi interesantno prebrojati koliko su puta najviši zvaničnici EU u poslednjih deset godina izjavljivali da nema novih uslova.

Pa i nisu novi uslovi, sve to je već rečeno kumanovskim sporazumom i R1244 o povlačenju Srbije sa Kosova.


Gosn. Milane , Vi ste covek od diplomatije...odakle nama kao narodu talenat da ne propustimo da propustimo svaku normalnu priliku u diplomatiji, meni nikad nece biti jasno. Pitam se celog zivota i nikako da nadjem pametan odgovor, bar indikaciju problema. Pocecu da verujem da je neka vlashka magija u pitanju, Tarabici, ne znam ni sam. Nemoguce da uvek, ali bas uvek uspemo da zeznemo stvar do kraja. Mi od Milosa Obrenovica nismo imali momentum u diplomatiji, da zasijamo bar jednim potezom. Sve gore od goreg. Moj prijatelj Ioannis, Grk sa severa, dete jednog veoma elokventnog profesora, iz disidentske porodice, razborit, ima teoriju da su pravoslavci ultra netalentovani za diplomatiju zbog svoje iskljucivosti, netakticnosti, kapricioznosti. Covek to lepo zove Byzantins. Moja keva je imala slican pezorativan naziv za caletovu familiju doduse, ali izgleda da ima istine u svemu.
Da li smo nepismeni diplomatski ili je u pitanju opet onaj burazerski gen...nisam pametan. Mi izgleda sve tumacimo iskljucivo kako nama odgovara. Nemci i boje jastuka po RAL-u sifruju, nema greske, nema dvosmislenosti.
Đorđe Bobić Đorđe Bobić 12:09 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Dragi MAX, posle ovog ste gotovi ali kod mene ćete imati mesto za pod suncem i bisku, jedno prekrasno piće from Istria i to samo zato što ste u paravu sa dijagnozom a ja potrošio sedamdesetijoškoju odozgo da nešto poravim bar u arhitekturi a onda mi kažu da ne serem jer dok su oni jeli prstima mi smo gradili nše manastire a ja posle pronašao da je to autentična Vizantija što nije loše jer u ono vreme odabrati pravi uzor nije bilo lako i svaka im čast ali se nije zapatilo znači da su tadanji pretci znali neko znanje za razliku od ovih danas koji prepisuju sve što im je pod ruku došlo a ne znaju da objasne zašto kad ih pitaš i jebu ti mater oko te demokratije kad probaš da im kažeš da tu nije samo pravo na nešto nego i neka obaveza kao na primer da đubre bacaš u kantu a ne kroz prozor na ulicu i kad crtaš plan da pitaš one koji će tu da žive šta ima da ih pitaš ko ih jebe jer je to narod koji ima da sluša i da sledi pošto je izabrao one koji ih vode ili kad su izglasali da je gotovo za neko vreme i ima da to slede a mogao bih da pišem do večeras ali neću jer moj crtež čini mi se da objašnjava taj ambijent srBski ...
Milan Karagaća Milan Karagaća 13:15 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Ne Srbije, nego vojske Srbije.

sve snage, evo pročitaj:
"VOJNO-TEHNIČKI SPORAZUM
IZMEDJU
MEDJUNARODNIH BEZBEDNOSNIH SNAGA (“KFOR”)
I VLADA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE
I REPUBLIKE SRBIJE
Član I
Opšte obaveze

1. Strane ovog Sporazuma potvrdjuju dokument koji je predsednik Ahtisari podneo predsedniku Miloševiću, a koji su odobrili Skupština Srbije i Savezna vlada 3. juna 1999, koji uključuje razmeštanje na Kosovu, pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, efikasnog medjunarodnog civilnog i bezbednosnog prisustva. Strane dalje konstatuju da je Savet bezbednosti spreman da usvoji rezoluciju koja je uvedena, u vezi sa ovim prisustvima.
2. Državni organi vlada Savezne Republike Jugoslavije i Republike Srbije shvataju i saglasni su da medjunarodne bezbednosne snage (“KFOR”) budu rasporedjene po usvajanju rezolucije Saveta bezbednosti UN iz tačke, da neometano funkcionišu u okviru Kosova i da budu ovlašćene da preduzimaju se neophodne akcije u cilju uspostavljanja i održavanja bezbednog okruženja za sve gradjane Kosova kao i da na drugi način obavljaju svoju misiju. Oni su dalje saglasni da poštuju sve obaveze iz ovog Sporazuma i da olakšaju rasporedjivanje i funkcionisanje ovih snaga.

3. Za svrhe Sporazuma, pod sledećim izrazima podrazumeva se dole navedeno:

a) “Strane” predstavljaju potpisnice Sporazuma.
b) “Organi” su odgovarajući odgovorni pojedinci, agencije ili organizacije Strana.
c) “Snage SRJ” uključuju sve osoblje i organizacije SRJ i Republike Srbije sa vojnim sposobnostima. To uključuje redovne vojne i pomorske snage, naoružane civilne grupe, njima pridružene paravojne grupe, snage vazduhoplovstva, nacionalnu gardu, graničnu policiju, vojne rezerviste, vojnu policiju, obaveštajne službe, Savezno i Republičko ministarstvo unutrašnjih poslova, lokalnu, specijalnu policiju, jedinice policije za suzbijanje nereda i antiterorističke jedinice i sve druge grupe ili pojedince koje kao takve označi komandant medjunarodnih bezbednosnih snaga (“KFOR”).
Znači SVE, pa i one koje komandant KFOR-a bilo kada označi.
Milan Karagaća Milan Karagaća 13:21 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

odakle nama kao narodu talenat da ne propustimo da propustimo svaku normalnu priliku u diplomatiji, meni nikad nece biti jasno

“I zato koga istina ne čuva od neistina, neka ga ovo sačuva. Ne treba misliti, kao što se i kod nas gde što misli, da je mogućno podvaliti
U celom našem narodu valja negovati duh prave slobode, težnje za socijalnom pravdom i versku toleranciju, naročito to treba razvijati u ostalim našim zemljama.
U nacionalnim aspiracijama je gotovo svaki narod sklon da svoja neznatnija prava proglasi kao nesumnjiva i velika. Obožavanje, kult, precenjivanje samoga sebe kod naroda je isto tako zločesto kao i kod pojedinaca. Uopšte je mnogo lakše zavaditi no pomiriti: mnogo je teže probuditi dobre no rđave osobine naroda. Šovinističke težnje odgovaraju demagogiji u političkom životu. Njihovi predstavnici često pokazuju svoje rđave instinkte, kad predstavljaju kao izdajnike zemlje i naroda one koji se trude da iznađu i utvrde istinita prava svoga naroda i žele da svoj narod pozitivno, u unapred obeleženom smislu, formiraju.
Mesto šovinističkog laskanja narodnoj taštini treba oštrom kritikom proceniti sposobnosti, prava i moć svoje države i svoga naroda. Takva kritika sebe samoga je ovde potrebnija no kritika sebe samoga u životu pojedinaca. Treba ozbiljno proučiti i proceniti svoju moć i moć susednih naroda i prema tome ustanoviti pravce rada i nacionalne planove."Jovan Cvijić
a pročitajte i ovo
Šifra Radio Šifra Radio 13:44 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

c) Karagaća
“Snage SRJ” uključuju sve osoblje i organizacije SRJ i Republike Srbije sa vojnim sposobnostima.

Pa ja i rekoh vojska? NIje bilo potrebe da ređam šta se sve pod tim podrazmeva? I još boldovano !


I dalje mi nisi odgovorio zašto nas gnjave Kosovom ako je po R1244 Kosovo zapravo nezavisno?

Taj odgovor (ako ga dobijem, ako opet ne odgovoriš nešto deseto što te ne pitam) slobodno možeš boldovano, ionako taj odgovor od tebe niko do sada nije dobio pa neka bude zapažen.

(ja sam mariopan, ali pod Šifrom Radio se danas loguju skoro svi blogeri pa se zato potpiusujem)
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 13:58 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Đorđe Bobić
... đubre bacaš u kantu a ne kroz prozor na ulicu i kad crtaš plan da pitaš one koji će tu da žive šta ima da ih pitaš ko ih jebe jer je to narod koji ima da sluša i da sledi pošto je izabrao one koji ih vode ili kad su izglasali da je gotovo za neko vreme i ima da to slede a mogao bih da pišem do večeras ali neću jer moj crtež čini mi se da objašnjava taj ambijent srBski ... [/quote

Zameram vam sto niste u vreme kada ste bili gradski arhitekta, naveli sve ovo sto pisete ovde. Setite se samo svih sastanaka u opstini Vracar i razno-raznog sveta koji je ucestvovao u diskusijama sa vama. Ja sam licno poslalam pismo na adresu vase kancelarije na koje, na zalost, nikada nisam dobila odgovor. I tako se menjao Beograd, nadgradjivao, zagradjivao, prisvajao i osvajao varvarski. A, sve se sa vama slazem. Da li je ta vlast bila toliko mocna, ili nekontrolisana da niko od vas, direktno povezanih sa njima, kroz svoju oblast nauke kojom ste se bavili, nije uspeo da se izbori za bolji Beograd, umesto ovog novo-komponovanog. Arhitektura je nauka i uzgred, odlicni su vam crtezi!
BigBadWolf BigBadWolf 14:08 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Šifra Radio
c) Karagaća
“Snage SRJ” uključuju sve osoblje i organizacije SRJ i Republike Srbije sa vojnim sposobnostima.

Pa ja i rekoh vojska? NIje bilo potrebe da ređam šta se sve pod tim podrazmeva? I još boldovano !


I dalje mi nisi odgovorio zašto nas gnjave Kosovom ako je po R1244 Kosovo zapravo nezavisno?

Taj odgovor (ako ga dobijem, ako opet ne odgovoriš nešto deseto što te ne pitam) slobodno možeš boldovano, ionako taj odgovor od tebe niko do sada nije dobio pa neka bude zapažen.



Nisam prozvan, ali mogu da probam. Gnjave nas iz dva razloga, da ne bi nekom slobi u buducnosti palo na pamet da opet osvaja Kosovo i da ne bi dosli u situaciju da Srbija iz pozicije clana EU blokira pristup Kosovu kad an to dodje red. dosta im je te muke na relaciji Grcka-Makedonija.
benevolent benevolent 14:42 15.09.2012

"Kako mali Djokica zamislja Evropu"

moj crtež čini mi se da objašnjava taj ambijent srBski ...


Ničim izazvan, bezrazložno i neopravdano deminutivizirani domaćin, "Đokica" Bobić, propustio je da nacrta kako Srbin sa slike širi obrazine od dupeta, kako bi primio kuromicin od tranvestita Evrope.
Šifra Radio Šifra Radio 14:48 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Nisam prozvan, ali mogu da probam. Gnjave nas iz dva razloga, da ne bi nekom slobi u buducnosti palo na pamet da opet osvaja Kosovo i da ne bi dosli u situaciju da Srbija iz pozicije clana EU blokira pristup Kosovu kad an to dodje red. dosta im je te muke na relaciji Grcka-Makedonija.

Neće biti da je zato.

Uvek postoji štap i špargarepa i gomila voljnih srpskih političara da prodaju našu zadnjicu za pet minuta berićetne vlasti?
To mogu da iskoriste kao kviska bilo kad?

Pre će biti da to Kosovo nije tako nezavisno kao što Karagaća tvrdi?
Milan Karagaća Milan Karagaća 15:33 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Pa ja i rekoh vojska?

graničnu policiju, vojne rezerviste, vojnu policiju, obaveštajne službe, Savezno i Republičko ministarstvo unutrašnjih poslova, lokalnu, specijalnu policiju, jedinice policije za suzbijanje nereda i antiterorističke jedinice i sve druge grupe ili pojedince koje kao takve označi komandant medjunarodnih bezbednosnih snaga

Šifra Radio Šifra Radio 15:43 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Milan Karagaća
Pa ja i rekoh vojska?

graničnu policiju, vojne rezerviste, vojnu policiju, obaveštajne službe, Savezno i Republičko ministarstvo unutrašnjih poslova, lokalnu, specijalnu policiju, jedinice policije za suzbijanje nereda i antiterorističke jedinice i sve druge grupe ili pojedince koje kao takve označi komandant medjunarodnih bezbednosnih snaga


I ?
Gde je tu napisano da je Kosovo nezavisno od Srbije?
freehand freehand 15:51 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Milan Karagaća
Pa ja i rekoh vojska?

graničnu policiju, vojne rezerviste, vojnu policiju, obaveštajne službe, Savezno i Republičko ministarstvo unutrašnjih poslova, lokalnu, specijalnu policiju, jedinice policije za suzbijanje nereda i antiterorističke jedinice i sve druge grupe ili pojedince koje kao takve označi komandant medjunarodnih bezbednosnih snaga


Karagaća...
Vojno-tehničkim sporazumom rešena su bezbednosna pitanja. Političko rešenje sadržano je u Rezoluciji 1244.
Nemam nameru da ulazim u sitničarenja o slovima i paragrafima, ali sam slobodan da zaključim da u toj rezoluciji ne piše sve onako kako stoji u ovim nemačkim uslovima, bar ne u nekim od tih uslova. Takođe sam spreman da zaključim da gospodu u Vašingtonu i Berlinu ta rezolucija prilično žulja, sigurno ne manje nego nas.
Pa sam takođe spreman da zaključim da se prema "prijateljskoj" zemlji ta gospoda ponašaju prilično neuobičajeno, i od nje zahtevaju i uslovljavaju je za prijatelje vrlo neobičnim uslovima i zahtevima.
Tako da mi je potpuno razumljivo svako ustezanje, oklevanje i modrilo u licu svakoga ko je zaseo na bilo koju odgovornu poziciju u ovoj državi a ima ovlašćenje i obavezu da guta žive žabe koje mu prijatelji uz osmeh serviraju.
Naročito ako u obzir uzmemo činjenicu da su i VT sporazum i Rezolucija saveta bezbednosti rezultat nemilosrrdne ucene bazirane na brutalnoj (nesrazmernoj?!) sili i i počinjenom teškom ratnom zločinu prema suverenoj državi i civilnom stanovništvu.
BigBadWolf BigBadWolf 18:39 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

A jel mogu ja da pitam nesto?

Sutra ujutru probudi se Obama sa ogromnom grizom savesti, pozove Predsednika nam Nikolica i kaze;" Tomo brate, evo vam Kosovo, grdno smo pogresili. Do podne povlacim sve KFOR snage. Imate nasu punu podrsku da zavedete red."

Sta onda? Koji su to potezi kojima ce Republika Srbija da integrise Kosovo u svoj okvir? Kojim magicnim stapicem ce od 2 miliona neprijateljski nastrojenih, naoruzanih, jednim delom i obucenih Albanaca da napravi lojalne gradjane? Kako vi zamisljate Kosovo kao srce Srbije?

nsarski nsarski 19:08 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Koji su to potezi kojima ce Republika Srbija da integrise Kosovo u svoj okvir?

Pa, uz vise milijardi doloresa kompenzacije uz to Obamino izvinjenje, svi bi bili bogati, srecni i pomalo podgojeni. Raj.
Milan Karagaća Milan Karagaća 20:03 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Naročito ako u obzir uzmemo činjenicu da su i VT sporazum i Rezolucija saveta bezbednosti rezultat nemilosrrdne ucene bazirane na brutalnoj (nesrazmernoj?!) sili i i počinjenom teškom ratnom zločinu prema suverenoj državi i civilnom stanovništvu.

Šta, kao da nismo znali pre bombardovanja da će biti bombardovanje sa neizvesnim rezultatima što se tiče obima razaranja, a o ostanku Kosova u Srbiji više ni tada niko nije ni razmišljao, samo je izabran pogrešan model.
Vojno-tehničkim sporazumom rešena su bezbednosna pitanja. Političko rešenje sadržano je u Rezoluciji 1244.ali sam slobodan da zaključim da u toj rezoluciji ne piše sve onako kako stoji u ovim nemačkim uslovima, bar ne u nekim od tih uslova.

koji npr. osim ako misliš na identičnost formulacija.
Pa sam takođe spreman da zaključim da se prema "prijateljskoj" zemlji ta gospoda ponašaju prilično neuobičajeno, i od nje zahtevaju i uslovljavaju je za prijatelje vrlo neobičnim uslovima i zahtevima.

Pa ne znam ali eto čak i Nemci rekoše da znaju da Srbija daje na Kosovo za izdržavanje paralelnih insitucija skoro onoliko koliko su joj donacije Eu.Pa oni verovatno skontali da ne bi više posredstvom Srbije da ih finansiraju.A o tome kolika i kako su sredstva išla i idu na Kosovo sada govori i bivši ministar za KiM Bogdanović.
Koliko vidim, nama je najspornija tačka
7. "Pristupanjem članice ne smeju unositi nerešene sukobe u EU. Srbija pre pregovora mora da pokaže vidljivu volju da je spremna da postigne pravno obavezujuću normalizaciju odnosa sa Kosovom s perspektivom da obe punopravne članice u smislu EU ugovora mogu realizovati svoja prava i obaveze nezavisno jedna od druge i zajedno"
Koliko vidim oni govore o regulisanju odnosa, što i mi hoćemo i izražavamo spremnost na podizanje pregovora na najviši nivo.A kako ćemo to regulisati to je drugo pitanje. Njih baš briga ako se Srbija i Kosovo dogovore o ponovnoj integraciji ili ugovornom odnosu o regulisanju svih pitanja bez priznavanja nezavisnosti. Oni samo kažu da neće da im se unosi nerešena situacija, a zar i mi sami nismo prihvatili davno, u vakta VK , da se proces pridruživanja Srbije EU i pridruživanja Kosova odvija odvojeno. Pa nismo li još tada priznali da mi nismo jedna država, ej jesmo li ili nismo.
Milan Karagaća Milan Karagaća 20:04 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Šifra Radio
Milan Karagaća
Pa ja i rekoh vojska?

graničnu policiju, vojne rezerviste, vojnu policiju, obaveštajne službe, Savezno i Republičko ministarstvo unutrašnjih poslova, lokalnu, specijalnu policiju, jedinice policije za suzbijanje nereda i antiterorističke jedinice i sve druge grupe ili pojedince koje kao takve označi komandant medjunarodnih bezbednosnih snaga


I ?
Gde je tu napisano da je Kosovo nezavisno od Srbije?

nema potrebe da piše kad se brate iz aviona vidi da Srbija ima punu suverenost na Kosovu koja je ovim merama još ojačana.
Milan Karagaća Milan Karagaća 20:06 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Pre će biti da to Kosovo nije tako nezavisno

dok god postoji R1244 Kosovo je protektorat UN, ali je odavno nezavisno od Srbije, a Srbija izgleda sve više postajala zavisna od Kosova i što je najgore tako je grčevito htela da bude.
freehand freehand 20:11 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

a onda? Koji su to potezi kojima ce Republika Srbija da integrise Kosovo u svoj okvir?

Britanski? Američki? Turski? Jemenski? Izraelski?
Mislim - nije da nema od koga da se uči.
Ali - ni na kraj pameti meni ne padaju ti metodi. Za Nikolića ne znam ni gde mu je kraj ni početak pameti ali mogu samo da se nadam da ni on ne bi pomislio na ikakvu (sem odbrambenu) oružanu avanturu.
Dovoljno bi bilo da se ujka Semovo ohrabrivanje pretvori u obeshrabrivanje.
I kod pregovora, i da se traži nekakvo kreativno rešenje koje neće Srbiju ostaviti potpuno usranu na ledini. Jer, u najmanju ruku takve traume su visokoenergetska hrana nekim novim ekstremistima u bliskoj budućnosti.
Imam ja za tebe pitanje: ako je "suverenitet" preživela stvar sa ropotarnice povijesti, kako to da je kosovski zvaničnici koriste tako često i rado a bez vidljive reakcije Međunarodne zajednice? I to uz neuvijeno pominjanje sile u cilju sprovođenja svog Ustava?
I na kraju - kako ti vidiš tu stvar? Potpis, pečat, Kosovo u UN, Srbi u Srbiju, Preševska dolina matici? Čiča-miča i gotova priča?
Misliš da je to realno i moguće?
I Kosovo u NATO i EU? I to je realno i moguće?
Eto - ja mislim da Kosovo nikad u EU ući neće.
Što znači da ima manje šanse čak i od Srbije.

freehand freehand 20:20 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Šta, kao da nismo znali pre bombardovanja da će biti bombardovanje sa neizvesnim rezultatima što se tiče obima razaranja, a o ostanku Kosova u Srbiji više ni tada niko nije ni razmišljao, samo je izabran pogrešan model.

Šta znači "pogrešan model"?
Misliš da je Milošević izabrao da Srbija bude bombardovana da bi imao opravdanej az gubljenje Kosova?
I da li to što se znalo da će bombardovanja biti taj idiotski akt agresije i zločin par ekselans čini legalnim?



Pa ne znam ali eto čak i Nemci rekoše da znaju da Srbija daje na Kosovo za izdržavanje paralelnih insitucija skoro onoliko koliko su joj donacije Eu.Pa oni verovatno skontali da ne bi više posredstvom Srbije da ih finansiraju.A o tome kolika i kako su sredstva išla i idu na Kosovo sada govori i bivši ministar za KiM Bogdanović.

Da, i ja mislim da im je to najveća briga i jedini interes!
A kako ćemo to regulisati to je drugo pitanje. Njih baš briga ako se Srbija i Kosovo dogovore o ponovnoj integraciji ili ugovornom odnosu o regulisanju svih pitanja bez priznavanja nezavisnosti.

Aha. Samo zato i iz humanitarnih razloga svoje oružje i trupe upotrebili su van svoje teritorije prvi put posle Drugog svetskog rata.
A i BND je gledala CNN i slušala RFE i onda navalila na kancelara da se hitno nešto preduzme.
I sad ista ta BND nema pojma šta se dešava ni na Kosovu, ni u Makedoniji, ni u Albaniji. I sve čine ne bi li čitav region pridružili srećnoj zajednici naroda...
Karagaća, jel ti to mene zajebavaš?
savamala savamala 20:31 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Karagaća, jel ti to mene zajebavaš?


Наравно да зајебава или мисли да смо сви баш толико блесави да не видимо шта се догађа. Карагаћа је партизан, антифашиста и борац за слободу када је у питању историја али, данас, када би и његова г....а, на неки начин могла да буде угрожена, он се претвара у ватреног љотићевца, то јест, он је за безусловну покорност и кооперативност са силом која нас угрожава.
max.cohen92 max.cohen92 21:03 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Dragi MAX, posle ovog ste gotovi


Je`l Vi to meni `ocete da kazete da narucim mauzolej kod Paje Krunica na vreme? Sa puno krstova, onako neki solidan bunker da me stiti od huligana, da imaju kucici gde da fajtuju,a fina deca da vezbaju ekspresiju i pokret iz zgloba i spreja o kakvom grafitu?
Ne zavlacim ruku u tudji dzep, ne pominjem SPC sedeci, nemam escajg marke Heckler und Koch, znaci nisam rizicna grupa i opasnos` po majku Serbiju...imam sanse da me postede.
Đorđe Bobić Đorđe Bobić 21:11 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Dragi MAX, ja samo oprezan jer u ovoj vukojebini sve nastaje preko noći kad se najmanje nadate a isprike ne važe, sada važi šta oni kažu da jeste ...
Budimac Budimac 21:22 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Milan Karagaća

7. "Pristupanjem članice ne smeju unositi nerešene sukobe u EU."


Khm... khm, jedna reč -- Kipar.
freehand freehand 21:28 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

ne pominjem SPC sedeci,

Ispod ikone Bogorodice u Uspenjskoj crkvi u Pančevo piše:

Ne skrnavi inonu karminom!



(Potpuni offtopic, samo me ovo sa SPC asociralo.)
BigBadWolf BigBadWolf 21:52 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

freehand

Britanski? Američki? Turski? Jemenski? Izraelski?
Mislim - nije da nema od koga da se uči.
Ali - ni na kraj pameti meni ne padaju ti metodi.


Pa sto ih pominjes onda?
Da ne ulazimo u pricu koliko je Srbija sposobna za tako nesto. Za inicijalno zauzimanje, i djene-djene, ali za ono sto sledi, slabije. 1999 na Kosovu nas je bilo preko 100 000, sto vojske, sto policije, pa nismo mogli da kontrolisemo celu teritoriju. Ono sto znam za sigurno je da narod Srbije ne moze da priusti ljudske zrtve celog projekta.


freehand
I kod pregovora, i da se traži nekakvo kreativno rešenje koje neće Srbiju ostaviti potpuno usranu na ledini.


OK, koje? Tirolski model? Ili neka slicna Kostunicina budalastina?


freehand
Imam ja za tebe pitanje: ako je "suverenitet" preživela stvar sa ropotarnice povijesti, kako to da je kosovski zvaničnici koriste tako često i rado a bez vidljive reakcije Međunarodne zajednice? I to uz neuvijeno pominjanje sile u cilju sprovođenja svog Ustava?
I na kraju - kako ti vidiš tu stvar? Potpis, pečat, Kosovo u UN, Srbi u Srbiju, Preševska dolina matici? Čiča-miča i gotova priča?
Misliš da je to realno i moguće?
I Kosovo u NATO i EU? I to je realno i moguće?
Eto - ja mislim da Kosovo nikad u EU ući neće.
Što znači da ima manje šanse čak i od Srbije.



Da li je suverenitet prevazidjen ili nije ne vidim kao deo problema. Po meni, stvar je mnogo prizemnija. Od kad je sveta i veka, drzave su gubile teritorije u ratovima. Kako je Kosovo uslo u sastav moderne srpske drzave 1912?

Neki maximum koji Srbija mozda moze da izvuce je famozni sever i formalno nepriznavanje Kosova, uz davanje cvrstih garancija da nece da im blokira pristup medjunarodnim organizacijama. Realno stanje na terenu mora da se prizna, a to je da postoji neka grupa ljudi u Pristini koja sebe naziva Vlada Kosova i da ti ljudi imaju vlast na toj teritoriji. Nesto kao sto je Zapadna Nemacka radila sa DDR-om.

Koliko je taj maximum realno moguce dobiti, pa Boze moj, zato imamo Jeremica...
freehand freehand 22:12 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Pa sto ih pominjes onda?

Zato što svi funkcionišu?
A ionako ništa nije večno. A i povoljno se političko rešenje mnogo lakše nađe uz masivno vojno preimućstvo na terenu. Tako raste tolerancija sagovornika a opadaju apetiti.
Svakako nije isto kao kad mu gorila-ubica sedi iza leđa sa repetiranim automatskim argumentima u ruci.


OK, koje? Tirolski model? Ili neka slicna Kostunicina budalastina?

Khm... Sad, ako je to Koštuničino budalaština, ti verovatno smatraš da je Kosovo kao nezavisna država u punom formatu i kapacitetu jedino normalno i razumno rešenje? TRajno, stabilno, perspektivno blagotvorno za region?

Da li je suverenitet prevazidjen ili nije ne vidim kao deo problema. Po meni, stvar je mnogo prizemnija. Od kad je sveta i veka, drzave su gubile teritorije u ratovima. Kako je Kosovo uslo u sastav moderne srpske drzave 1912?

Vidiš, biće da je to veliki problem koji mnogima ovih godina i dana izlazi na nos; to što su mislili da je Milošević potpisao kapitulaciju bez okupacije Srbije. A to nisu mislili ni Milošević, ni Srbi (bar većina), a onda ni Rusi, Kinezi i još najmanje stotinak država.
I što međunarodno pravo, bar ono što je od njega ostalo, ni vojno-tehnički sporazum ni R1244 ne tretira kao kapitulaciju. Štaviše, ta rezolucija izvor je velikih frustracija Međunarodne zajednice.
E sad je u toku pokušaj da se razjasne ti termini, da Srbija shvati da je bezuslovno kapitulirala i da se u skladu sa time ponaša.

Neki maximum koji Srbija mozda moze da izvuce je famozni sever i formalno nepriznavanje Kosova, uz davanje cvrstih garancija da nece da im blokira pristup medjunarodnim organizacijama. Realno stanje na terenu mora da se prizna, a to je da postoji neka grupa ljudi u Pristini koja sebe naziva Vlada Kosova i da ti ljudi imaju vlast na toj teritoriji. Nesto kao sto je Zapadna Nemacka radila sa DDR-om.

Recimo da na ovo nemam primedbi, ako Amerikanci, Nemci i ostala braća i prijatelji porade na tome da dečaci iz te Vlade Kosova takvo rešenje niskreno prihvate kao realno i pravedno.
I da onda zajedno krenemo dalje.
Koliko je taj maximum realno moguce dobiti, pa Boze moj, zato imamo Jeremica...

Ne treba nama protekcija ako imamo iskrene priajtelje u MZ.
BigBadWolf BigBadWolf 22:27 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

1. Ama OK, ali da li mislis da je Srbija sposobna da vojno kontrolise Kosovo?

2. Budalastina u smislu da je neostvarljivo. Napisao sam sta ja mislim da je odrzivo resenje.

3. Pa cekaj, kako nije kapitulacija? Zato sto se ne pominje ta rec? Pa ni u Londonskom sporazumu kojim je Turska prepustila evropske teritorije balkanskim saveznicima ne pisa da Turska kapitulirala, pa su opet svi bili svesni sta taj sporazum znaci.

I ne znam odakle toliko insistiranje na bratstvu i prijateljstvu. Koliko znam, to je u Srbiji rezervisano za Rusiju.
freehand freehand 22:49 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

1. Ama OK, ali da li mislis da je Srbija sposobna da vojno kontrolise Kosovo?

Pod uslovima koje sam naveo (da se gorila skloni ili okrene cevku( da, bar dovoljno da se smekšali sagovornik malo pripitomi i zaboravi na ultimativna rešenja i maksimalističke zahteve.
No, rekoh i u prvom svom komentaru - situacija je samo imaginarana, van konteksta i realnosti.
2. Budalastina u smislu da je neostvarljivo. Napisao sam sta ja mislim da je odrzivo resenje.

Pa sad, i ja mislim da je potpuno nezavisno Kosovo, članica Un, u granicama koje je Priština zacrtala u istoj meri neostvarljivo, pša to ne zovem budalaštinom. Jednostavno, u pregovorima se od nekog modela mora poći.

3. Pa cekaj, kako nije kapitulacija? Zato sto se ne pominje ta rec? Pa ni u Londonskom sporazumu kojim je Turska prepustila evropske teritorije balkanskim saveznicima ne pisa da Turska kapitulirala, pa su opet svi bili svesni sta taj sporazum znaci.

Nisam taj sporazum čitao, ali ga sigurno ne prati nikakav dokument Lige naroda u kome se pominje i jamči turski suverenitet.
Kapitalcija je javno i pismeno priznavanje vojnog poraza i sigurno se ne zove Vojno-tehničkim sporazumom.

I ne znam odakle toliko insistiranje na bratstvu i prijateljstvu. Koliko znam, to je u Srbiji rezervisano za Rusiju.

Pa sad, ok za bratstvo, ali bi za prijateljstvo valjalo poslušati malo i Mrs Klinton, i Bajdena, a najviše volim Havijera Solanu!
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:54 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

jel ti to mene zajebavaš?

malkice
Misliš da je Milošević izabrao da Srbija bude bombardovana da bi imao opravdanej az gubljenje Kosova?

otprilike
I da li to što se znalo da će bombardovanja biti taj idiotski akt agresije i zločin par ekselans čini legalnim?

nipošto.I verujem da se to dešava danas bombardovanje ne bi došlo u obzir ni pod razno.
A i BND je gledala CNN i slušala RFE i onda navalila na kancelara da se hitno nešto preduzme.
I sad ista ta BND nema pojma šta se dešava ni na Kosovu, ni u Makedoniji, ni u Albaniji

u tome i jeste problem političara, analitičaras i raznih čuvara nacionalptritizama što su bili ubeđeni da se neće saznati ili da oni ne znaju šta se radi.Pa vidiš zna se već tačno koliko je na Kosovu ukupno poginulih Arba, koliko Albanaca, koliko nestalih Srba koliko Albanaca i tako isto i u BiH , Hrvatskoj.
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:56 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Наравно да зајебава или мисли да смо сви баш толико блесави да не видимо шта се догађа.

iz svega što si naveo/la da se zaključiti da razmišljaš tom tvojom g....o, samo mi kaži gde ti je bila tokom oslobodilačkih ratova 90-ih a naročito tokom NATO agresije.
freehand freehand 22:58 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

u tome i jeste problem političara, analitičaras i raznih čuvara nacionalptritizama što su bili ubeđeni da se neće saznati ili da oni ne znaju šta se radi.Pa vidiš zna se već tačno koliko je na Kosovu ukupno poginulih Arba, koliko Albanaca, koliko nestalih Srba koliko Albanaca i tako isto i u BiH , Hrvatskoj.

Pa jel se zna ko je postreljao decu na kupanju, žeteoce u polju, digao pun autobus u vazduh, popalio onolike kuće i crkve, pomlatio i rasterao onolike ljude?
Ili, ako se to već ne zna - zna li se koja se to čuma obrušila na zaštićene svedoke, jebote?
savamala savamala 23:08 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?



iz svega što si naveo/la da se zaključiti da razmišljaš tom tvojom g....o, samo mi kaži gde ti je bila tokom oslobodilačkih ratova 90-ih a naročito tokom NATO agresije.



Била је тамо где је требало да буде. И, њен власник никада није исказивао жарку жељу да љуби нечију туђу јер је то ”реалност” и јер се тако хрли у Европу.
laziiprevare laziiprevare 23:13 15.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Tirolski model? Ili neka slična Kostuničina budalaština?



-Mi tražimo da se pitanje učešća države Srbije na Kosovu i Metohiji međunarodno reši. Međunarodna zajednica pokušava da to pitanje svede na pitanje prava srba kao proteranih lica i nacionalne manjine i podmeće jedno za drugo. Kao da se time rešava državno pitanje.Mislim da je trenutak da otvorimo karte.

-Ako moji prijatelji u svetu kažu: "E sada si nas razočarao",onda oni nisu moji prijatelji. Jer ako ja kažem meni je jedna stvar važna ili za moju zemlju važna ,a oni kažu: "Ne, mi te podržavamo samo za ono sto je nama važno", onda to nisu moji prijatelji.

(poslednji intervju, 2003)


Diplomatska beleška iz 2003:
-Naposletku, Đinđića su verovatno ubili upravo oni najgori kriminalni elementičije veze sa njim nikada nisu do kraja objašnjene...Ovim prezira vrednim, ali izuzetno dobro obučenim ubicama nije se svidelo što Đinđić ne ispunjava svoja ranija obećanja.

* Ubili su te Prevara, Budala i Pacov.
**Mislim da je on vrlo teško mogao da se spase, jer njega je ubila država. Njega nije ubila grupa kriminalaca, nego sama država.


Diplomatska beleška iz 2012 o događajima iz 2006:
-Ne osećam nikakvu krivicu. Zašto bih? Pitanje vam je poput - da li Rusija treba da ima uticaj u Finskoj? Ne. Obe zemlje su nezavisne i tako međusobno treba da se odnose. Kolege i ja smo želeli da imamo najbolju moguću zaštitu manjina, naročito za srpsku zajednicu, i ne verujem da ćete naći bolje mehanizme zaštite od onih u planu. Nije krivica plana, već stavovi ljudi
mariopan mariopan 07:56 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Milan Karagaća
nema potrebe da piše kad se brate iz aviona vidi da Srbija ima punu suverenost na Kosovu koja je ovim merama još ojačana.


Iz aviona se samo vidi čija je batina najveća.

Znači sada je model "iz aviona se vidi" zamenio međunarodno pravo, baš onako kako su NATO i SAD planirali, zamenio je sve ono što piše na nekim papirima, potpise i pristanak (nepristanak) država na neko silovanje?

Sistem "iz aviona se vidi" nikada ne bi zaživeo u realnosti da nije bilo vas koji ga uvažavate i podržavate, odavde, iznutra, jer je davao podršku svakom tvrdom stavu koji su na nama isprobavali u vezi Kosova.
Time je problem postajao samo veći, nije se rešavao, samo se zapetljavao.

Nemam ja problem da vidim ono što se "vidi iz aviona" ali imam problem da se sagnem još dublje i da se dobrovoljno podmetnem silovateljima u nadi da će me manje boleti.
Nisi uzeo u obzir da je silovatelj možda sadista i da on uživa kada nekog boli? Srećom, ima onih koji se saginju i u moje ime.

Vidim da ti je Freehand odgovorio sve što bih i ja, pa da se ne ponavljamo, ti znaš već odranije da su to i moji stavovi.



savamala savamala 08:03 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Sistem "iz aviona se vidi" nikada ne bi zaživeo u realnosti da nije bilo vas koji ga uvažavate i podržavate, odavde, iznutra, jer je davao podršku svakom tvrdom stavu koji su na nama isprobavali u vezi Kosova.


Када прочитам овако нешто, знам да, за нас, још увек има наде.
max.cohen92 max.cohen92 08:05 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Budimac
Milan Karagaća

7. "Pristupanjem članice ne smeju unositi nerešene sukobe u EU."


Khm... khm, jedna reč -- Kipar.


Kad smo kod Kipra. Mislim da bi se desila ista stvar i u Srbiji. Kipar je 2004 imao referendum na kome je nasa(Juzna, Grcka strana) sa 76% odbila ponovno ujedinjenje, jer niko nije hteo da zivi sa 250.000 krimosa, polu-sveta i bagre koja je naseljena od strane Turske Vlade, u zadnjih 30 godina.
Naravno Turci su glasali za, jer zive u kasabi koja se ne pomera od okupacije 1974. na ovamo.
Mislim da bi kod nas rezultat referenduma bio veoma neizvestan, ali i iznenadjujuci, jer je ljudima dosta prica, nebuloza, u krajnjem slucaju krcanja para na utopiju. Cak se i svest ljudi promenila prema svemu u smislu da niko vise ne gleda u globalu sa sazaljenjem i setom na kosovske Srbe, jer su naravno gospoda patriote odradile odlican anti-marketing sto unutar samog srpskog univerzuma, nehotice.
Druga stvar je sto je Kipar bez obzira na sve gluposti oko nelikvidnosti grckih banaka(Laiki konkretno, koji je u suvlasnistvu Marinopoulos-a ako ne gresim) ipak u ovom trenutku meka u smislu da zemlji koja zivi od pranja para i nema ama bas nikakvu industriju, odgovara haos u Evropi, jer sto veca dubioza, veca potraznja za pranjem para. O engleskoj bazi u Akrotiriju da ne pricamo. Istu stvar smo mi mogli da odradimo 1999. sa Kosovom i da stavimo ad acta tu agoniju jednom za svagda. Ali, mi smo masters of the fall...
dragan7557 dragan7557 08:23 16.09.2012

Re: strategija širenja EU

free...:
I Kosovo u NATO i EU? I to je realno i moguće?
Eto - ja mislim da Kosovo nikad u EU ući neće.
Što znači da ima manje šanse čak i od Srbije.

Šta ti i drugi mislite nije ni važno.

Zacrtane Istočne granice EU, su granice Rimske Imperije, znači ceo Balkan i Mala Azija, kao i Južne Granice, vas cela Severna Afrika a šta ko misli je potpuno nevažno, ako to do sada nisi znao, onda je to druga stvar. Ultimativni cilj je takav a i sama strategija razvoja, a kako to političari žvaću pakuju i prodaju narodu je takođe potpuno nevažno, jer je u pitanju dnevna politika a ne strategija razvoja EU.

cerski
savamala savamala 08:36 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Cak se i svest ljudi promenila prema svemu u smislu da niko vise ne gleda u globalu sa sazaljenjem i setom na kosovske Srbe, jer su naravno gospoda patriote odradile odlican anti-marketing sto unutar samog srpskog univerzuma, nehotice.


Неће баш бити овако. Упркос огромном медијском труду (Блиц, Б92 пре свих) да се Срби на Косову прикажу као гомила криминалаца и друмских разбојника, мислим да се таква слика није баш примила у народу. Такође, говорити о нехотичном антимаркетингу је или наивност или последица приличног непознавања процеса.
dragan7557 dragan7557 08:46 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Milan Karagaća:
I verujem da se to dešava danas bombardovanje ne bi došlo u obzir ni pod razno.


Vala i ja verujem da bi se zvalo drukčije, Humanitarna Pomoć, za spašavanje naroda koji gine bez potrebu i dugo sećanje.

Šta bi sa: Irak, Afganistan, Libija i sledećim koji su na redu? Sirija, Iran,...

Strategija razvoja sveta nije u rukama političara nikada ni bila, a nikada te grupe ljudi, političari, neće ni stvarati strategiju razvoja sveta, njih niko ništa i ne pita, niti o čemu odlučuju. Isto kao i narod.

cerski
max.cohen92 max.cohen92 08:47 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

savamala
Cak se i svest ljudi promenila prema svemu u smislu da niko vise ne gleda u globalu sa sazaljenjem i setom na kosovske Srbe, jer su naravno gospoda patriote odradile odlican anti-marketing sto unutar samog srpskog univerzuma, nehotice.


Неће баш бити овако. Упркос огромном медијском труду (Блиц, Б92 пре свих) да се Срби на Косову прикажу као гомила криминалаца и друмских разбојника, мислим да се таква слика није баш примила у народу. Такође, говорити о нехотичном антимаркетингу је или наивност или последица приличног непознавања процеса.


Medju narodom iz mog okruzenja jeste...pricam iskljucivo iz licnog iskustva.A ta Srbija nije mala, mozda nije u vecini, ali nije mala.
Antimarketing je posledica postojanja onih koje ste naveli i koji de facto postoje na Severu Kosova i mnogo vise su eksponirani, samoeksponirani nego normalan, prizeman, svet koji na zalost trpi od obe strane. Od Srbije kojoj su prioritet indijanci patriote i od kosovske strane kojoj je prioritet da ti isti SRbi vise ne postoje.
dragan7557 dragan7557 08:56 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

free...
suverenitet.


Problem sa tobom i drugima, je neznanje značenja pojma suverenitet, iz čega dolazi interpretacija po ličnom ćefu, za svakodnevne privatne upotrebe.



cerski
dragan7557 dragan7557 09:03 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Milan Karagaća 23:56 15.09.2012
Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Наравно да зајебава или мисли да смо сви баш толико блесави да не видимо шта се догађа.


iz svega što si naveo/la da se zaključiti da razmišljaš tom tvojom g....o, samo mi kaži gde ti je bila tokom oslobodilačkih ratova 90-ih

Koji oslobodilački ratovi su vođeni 90 ih?

cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:51 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

dragan7557
Milan Karagaća 23:56 15.09.2012
Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Наравно да зајебава или мисли да смо сви баш толико блесави да не видимо шта се догађа.


iz svega što si naveo/la da se zaključiti da razmišljaš tom tvojom g....o, samo mi kaži gde ti je bila tokom oslobodilačkih ratova 90-ih

Koji oslobodilački ratovi su vođeni 90 ih?

cerski

"oslobodilački"
savamala savamala 10:11 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Antimarketing je posledica postojanja onih koje ste naveli i koji de facto postoje na Severu Kosova i mnogo vise su eksponirani,


Да, они вероватно постоје јер у свакој популацији имаш и део таквих. Посебно, у кризним ситуацијама, број таквих се повећава. Међутим, стављати у медијски први план такве, а у доброј мери игнорисати највећи људски олош са друге стане у виду разних Тачија, хардинаја и осталих отпадака људског рода је, у најмању руку, подлост.
max.cohen92 max.cohen92 10:48 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

savamala
Antimarketing je posledica postojanja onih koje ste naveli i koji de facto postoje na Severu Kosova i mnogo vise su eksponirani,


Да, они вероватно постоје јер у свакој популацији имаш и део таквих. Посебно, у кризним ситуацијама, број таквих се повећава. Међутим, стављати у медијски први план такве, а у доброј мери игнорисати највећи људски олош са друге стане у виду разних Тачија, хардинаја и осталих отпадака људског рода је, у најмању руку, подлост.


Slazem se da bagre ima na obe strane. Isto tako ima i neverovatno progresivnih i pametnih, nadasve civilizovanih ljudi medju Albancima sa Kosova. Na obe strane od idiota, taj fini deo populaije koji bi bio benefit svakoj naciji nikada nece isplivati ni na povrsinu, u prvi plan, apsolutno nikada od nakaza na obe strane. Imajte na umu da su to ljudi (sa jedne strane Albanci, sa druge Srbi) odrasli i formirani u istom okruzenju, po istoj matrici, znaci da su i u zlocinu prilicno slicni.S tom razlikom sto su Taci, Haradinaj i ostali ucinili za svoj narod, bar iz perspektive tog istog naroda bar nesto napravivsi mu kakvu-takvu drzavu ili tvorevinu, a kvazi patriote iz perspektive opet svog naroda ama bas nista, sem sto mu bodu oci i trose milione dnevno od nasih para. Morate priznati da je razlika sustinska. Ja nemam problem sa sobom da priznam ko smo u stvari. Deo Srba, Dzivdzana kako ih zovu na Kosovu je krajem 80-tih i u prvoj polovini 90-tih tim istim Albancima prodavao telefonske brojeve do kojih ovi nisu mogli oficijelno da dodju, po 15-20000 maraka. O kucama i imanjima po ceni kao da su na Lago di Como, a ne na Dardaniji ili Suncanom Bregu u Pristini, da ne pricamo. Bunio se niko nije. Ni jedna strana. U oba slucaja patio je plebs koji nije imao dostup sto drzavnim beneficijama, sto parama od fisova. Bagra je uzivala tada, uziva i sada. U tome je poenta. I na obe strane ta ista bagra je sebe proizvela u personifikaciju svog dela naroda, sto ocito nije, ali je slika u javnosti takva. S razlogom. Nije tu kriv ni B92 ni Blic, to je nonsens i naivno verovanje da par medija moze u danasnje vreme dostupnosti informacija kreirati opstu sliku. Vreme Radio Moskva-e je davno proslo, a ni Gebels nije bas bio uspesan u svom poduhvatu, ocigledno. Da su pojedinci iz kosovske vlasti monstrumi i krvnici svetskog formata, jesu. To znamo mi, ali to znaju i normalni i racionalni Albanci sa Kosova. Da su nase kvazi patriote i kvazi svestenstvo olos belosvetski i da ni prstom nisu mrdnuli da sklone muvu ispred svog nosa ukoliko to ne podrazumeva procenat u dzepu ili kakvu nekretninu u katastru, takodje je istina.
Budimac Budimac 10:56 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

max.cohen92
Kipar je 2004 imao referendum na kome je nasa(Juzna, Grcka strana) sa 76% odbila ponovno ujedinjenje, jer niko nije hteo da zivi sa 250.000 krimosa, polu-sveta i bagre koja je naseljena od strane Turske Vlade, u zadnjih 30 godina.
Naravno Turci su glasali za, jer zive u kasabi koja se ne pomera od okupacije 1974. na ovamo.


Misliš na turske Kurde ili?

Ne bih bio tako isključiv niti kada je tih 250K u pitanju, niti kada je čitanje rezultata referenduma u pitanju. Mišljenja sam da je Ananov plan bio pogrešan jer je članstvo u EU obećano grčkom delu bez obzira na rezultat referenduma. Poenta mog pominjanja Kipra je bila kako EU lako odustaje od svojih principa (citirao ga Karagaća), a ne poređenja sa Kosovom (o tome jako malo znam i ne raspravljam). Inače sam saglasan sa ovim delom tvog komentara

Druga stvar je sto je Kipar bez obzira na sve gluposti oko nelikvidnosti grckih banaka(Laiki konkretno, koji je u suvlasnistvu Marinopoulos-a ako ne gresim) ipak u ovom trenutku meka u smislu da zemlji koja zivi od pranja para i nema ama bas nikakvu industriju, odgovara haos u Evropi, jer sto veca dubioza, veca potraznja za pranjem para. O engleskoj bazi u Akrotiriju da ne pricamo.



max.cohen92 max.cohen92 11:19 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Budimac
max.cohen92
Kipar je 2004 imao referendum na kome je nasa(Juzna, Grcka strana) sa 76% odbila ponovno ujedinjenje, jer niko nije hteo da zivi sa 250.000 krimosa, polu-sveta i bagre koja je naseljena od strane Turske Vlade, u zadnjih 30 godina.
Naravno Turci su glasali za, jer zive u kasabi koja se ne pomera od okupacije 1974. na ovamo.


Misliš na turske Kurde ili?

Nisu Kurdi. Bar ne u vecini. Naselili su sve sto nisu zeleli u svom vidokrugu. Kao Viktorijanska Engleska u Australiju. Kolonija prokuzenih. Predjes check point i na 50m imas smenu od iole urbanizovanog udjes u kasabu. Cak ni starosedeoci na severnoj strani nisu odusevljeni novim komsijama. Jednostavno po fizionomiji ljudi vidis ko je tu pripadao, ko je uljez.A potencijal obale na severu beskrajan.
A princip EU je relativna stvar kad imas najvecu bazu na Mediteranu na toj teritoriji.
freehand freehand 12:07 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

dragan7557
free...
suverenitet.


Problem sa tobom i drugima, je neznanje značenja pojma suverenitet, iz čega dolazi interpretacija po ličnom ćefu, za svakodnevne privatne upotrebe.



cerski

Molim te, molim te, molimtemolimtemolimtemolimte - objasni mi pojam suvereniteta!
Hoćeš?
Milan Karagaća Milan Karagaća 13:01 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

freehand
dragan7557
free...
suverenitet.


Problem sa tobom i drugima, je neznanje značenja pojma suverenitet, iz čega dolazi interpretacija po ličnom ćefu, za svakodnevne privatne upotrebe.



cerski

Molim te, molim te, molimtemolimtemolimtemolimte - objasni mi pojam suvereniteta!
Hoćeš?

evo ključni elemenat. Suverenitet ima onaj ko može da uvede vanredno stanje na toj teritoriji.Dakle, iz pojma suveren , vrhovni i onaj iznad kojeg nema niko viši na tom prostoru.
Srbija je suverenitet nad Kosovom dobrovoljno predala UN kao što je konstatovano i u R1244.
Onaj ko je vlasan nad R1244 a to je SB OUN može da je ukine i donese drugu kojom bi npr. naložili vraćanje KiM u pređašnje stanje ili prizna njegovu nezavisnost.
Milan Karagaća Milan Karagaća 13:15 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Znači sada je model "iz aviona se vidi" zamenio međunarodno pravo, baš onako kako su NATO i SAD planirali, zamenio je sve ono što piše na nekim papirima, potpise i pristanak (nepristanak) država na neko silovanje?

dobro bre da malo drugačije kažem pa da vidim kako ćeš inda da shvatiš. Dakle, iz aviona se vidi realnost da postoji RS i Sarajevo može da se i dalje pravi slepo i da to ne vidi. Iz aviona se takođe vidi da je realnost u BiH mnogo dugačija nego po Dejtonu koji je ostao samo gruba formalna ljuštura.
Sistem "iz aviona se vidi" nikada ne bi zaživeo u realnosti da nije bilo vas koji ga uvažavate i podržavate, odavde, iznutra, jer je davao podršku svakom tvrdom stavu koji su na nama isprobavali u vezi Kosova.
Time je problem postajao samo veći, nije se rešavao, samo se zapetljavao.

tu si u pravu. Da su hteli odmah posle raspuštanja kosovskog parlamenta fprmiranje i narastanje paralelnih struktura uključujući i vojne, siguran sam da bi se pitanje Kosova rešavalio već 1990/91.godine a ne umesto toga prvo prestali da pozivaju Albance na služenje vojnog roka čime su im priznali pravo da oni ne priznaju obaveze kao građani Srbije.Zašto ti i ti tvoji ne rešavaše pitanje odnosa sa albanskom nacionalnom manjinom ranije, već 1992.godine. Pa ti mi onda kaži ko je ključno doprtinosio da Kosovo dostigne takvu situaciju da zarati sa Srbijom.I da li si baš sigurna da je Srbija htela da zadrži ili otkači Kosovo.
Nemam ja problem da vidim ono što se "vidi iz aviona" ali imam problem da se sagnem još dublje i da se dobrovoljno podmetnem silovateljima u nadi da će me manje boleti.

pusti tu patetiku koja se graniči sa logičnim razmišljanjem. Pa ko tera da se puzi, evo neka se pregovara i niko ne tera Srbiju da puzi već da se argumentovano u pregovorima izbori za sve što je moguće, ali neće moći da može da se dobije baš sve-
maksa83 maksa83 13:33 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

I kod pregovora, i da se traži nekakvo kreativno rešenje koje neće Srbiju ostaviti potpuno usranu na ledini.

To ne postoji.
freehand freehand 14:13 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

maksa83
I kod pregovora, i da se traži nekakvo kreativno rešenje koje neće Srbiju ostaviti potpuno usranu na ledini.

To ne postoji.

Pa sad - ja sam mislio da je nemoguće da ćemo imati radikala na čelu države, sad mislim da je nemoguće da ćemo imati espeesovca i domaćina na čeli Parade.

Ozbiljno govoreći - onda to nije trajno i održivo rešenje, već izvor frustracija i tempirana bomba.
EL EN EL EN 16:19 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Milan Karagaća
Pre će biti da to Kosovo nije tako nezavisno

dok god postoji R1244 Kosovo je protektorat UN, ali je odavno nezavisno od Srbije, a Srbija izgleda sve više postajala zavisna od Kosova i što je najgore tako je grčevito htela da bude.


Opet cu ja podsetiti, ali da ne ulazimo
u to koga smatras pod Srbija, jasno je
da Kostinica za neke laze nije hteo Euleks,
a da smo zahvaljujuci prethodnoj vladi,
umanjili znacaj R1244 i dosli tu gde smo
bas dobrim delom zahvaljujuci Euleksu.

Ako se ne varam i u doba Milosevica,
Dobrica Cosic je nagovestavao da je najbolje
resenje da se Kosovo i Metohija podele.
Prica Evropa i Kosovo ne pije vode,
a pravo pitanje je zsto je zapadu stalo da
Srbija ne dobije bas nista.
EL EN
mariopan mariopan 20:49 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Milan Karagaća

Zašto ti i ti tvoji ne rešavaše pitanje odnosa sa albanskom nacionalnom manjinom ranije, već 1992.godine.

Ok, možemo i tako da pričamo samo ti se neće dopasti?

Zato što ste ti i ti tvoji problem Kosova stvarali, hranili i ohrabrivali 60 godina da naraste do ovoga sada. I danas to radite samo se više ne zovete komunisti.
Milan Karagaća Milan Karagaća 21:05 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

mariopan
Milan Karagaća

Zašto ti i ti tvoji ne rešavaše pitanje odnosa sa albanskom nacionalnom manjinom ranije, već 1992.godine.

Ok, možemo i tako da pričamo samo ti se neće dopasti?

Zato što ste ti i ti tvoji problem Kosova stvarali, hranili i ohrabrivali 60 godina da naraste do ovoga sada. I danas to radite samo se više ne zovete komunisti.

e jbga, taman pomislim da se sa tobom može razgovarati kao sa razumnom osobom a iz tebe prokulja neki primitivni antikomunizam.
Nemam vremena, a pravo da ti kažem ni volje da stalno nekima objašnjavam a red bi bio da nešto i sami pročitate iz istorije, pa te pitam kada je problem na Kosovu nastao.Je li bilo problema pre 1. i 2. balkanskog rata, pa kako ih Srbija reši posle toga, kako posle 1. svetskog rata, zašto nije rešila već dočekala da joj antisrpaka i zločinačka komunistička Jugoslavija zagorčava život pomažući Šiptare. Pa zašto Milošević ne reši pitanje na Kosovu 1991.godine umesto razmahivanja po Hrvatskoj i Bosni. Zar misliš da je normalno misliti da je neko normalan mogao očekivati da je samo pitanje vremena kada će Albanci na Kosovu početi ono što su ostali u drugim krajevima bivše SFRJ.
Sramota je da ozbiljna dama u tim godinama tako nisko personalno spočitava da mi je ispd nivoa i da ti odgovorim.Čime sam to ja pomagao Šiptare a slabio Srbe.Ili možda tebi danas nije nešto dobro.
mariopan mariopan 22:48 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

e jbga, taman pomislim da se sa tobom može razgovarati kao sa razumnom osobom a iz tebe prokulja neki primitivni antikomunizam.


Nisko si ti počeo, boldovala sam ti tvoje reči, sam si izabrao način na koji si mi se obratio, ja sam ti samo u istom tonu odgovorila..

Nemoj odmah da preskačeš čitave decenije i trčiš na Miloševića, on nije ni rođen kada je Kosovo postajalo problem.

Nađi mi jednog Albanca koji govori da je njihov zločin neizmeran, da Kosovo ne treba da bude nezavisno, da je Srbija u pravu, da su oni činili zločine neviđene do sada u svetu, da njihove vođe moraju da odgovaraju pred sudom i da zato moraju platiti Kosovom, da se ono ne sme deliti, da sve Albance treba isterati sa Kosova i naseliti Srbe ...itd itd..
Jel ima neki takav?
Nema?
Da li te to na nešto podseća pa da se sam setiš?
milisav68 milisav68 23:41 16.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

mariopan

Nemoj odmah da preskačeš čitave decenije i trčiš na Miloševića, on nije ni rođen kada je Kosovo postajalo problem.

Pa malo je nezgodno da se pomene, kako je veliki vodja to rešavao, gazeći tenkovima demonstrante.
Milan Karagaća Milan Karagaća 08:36 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Nemoj odmah da preskačeš čitave decenije i trčiš na Miloševića, on nije ni rođen kada je Kosovo postajalo problem.

ti izgleda ne čitaš ništa samo gledaš da li ima negde reč za koju si odlučila unapred da se uhvatiš. Pa lepo sam ti napisao od kada su problemi na Kosovu.
Nađi mi jednog Albanca koji govori da je njihov zločin neizmeran, da Kosovo ne treba da bude nezavisno, da je Srbija u pravu,

Ima ih dosta koji priznaju da je bilo zločina sa njihove strane ali se baš neće složiti da kažu kako bi ti htela kako je njihov neizmeran i kosmičkih razmera a da njih niko nije ni pipnuo.Ima ih čak koji tvrde da je Kosovo moglo da ostane normalno u Srbiji ali nije moglo posle 1989.godine.Nećeš me valjda ubeđivati da Azem Vlasi i Kaćuša Jašari nisu bili za Jugoslaviju.
da su oni činili zločine neviđene do sada u svetu,

to ti je tipično nacionalističko-šovinistička formulacija da su oni drugi počinili zločine a mi nismo, tako kažu i njihovi nacional-šovinisti, pa još svako svoje zločince štiti.Inače je opštepoznato da nacional-šovinistima čojstvo nije blisko a ni junaštvo već kukavičko ubijanje žena, dece, staraca. Tako su radile obe strane.
da njihove vođe moraju da odgovaraju pred sudom i da zato moraju platiti Kosovom, da se ono ne sme deliti, da sve Albance treba isterati sa Kosova i naseliti Srbe ...itd itd..

ima ih koji kažu da i njihovi bez obzira na kojoj su poziciji moraju da odgovaraju za zločine, ali ne smeju to toliko javno tamo da govore.
To da sve Albance treba iseliti i naseliti Srbe si izgleda malo pobrkala, to govore naši neki veliki umovi pa su čak i probali nešto slično da realizuju ali se nisu izgleda dogovorili sa Tuđmanom da to rade istovremeno kako bi oni tamo progutali zajedno.
Jel znaš ti koliko je na Kosovu stradalih Srba, Albanaca, a koliko nestalih jednih i drugih.Nije čojstvo misliti da je nebitno što je na njihovoj strani 5 puta više nestalih nego na našoj, valjda su svi nestali nečija deca, majke, babe, dede.Valjda su sva monstruozno zaklana deca samo deca.
Vidiš ja tako mislim i onda s pravom mogu da kažem da je monstruozno pobiti decu koja su se kupala na reci ili žeteoce.
mariopan mariopan 09:44 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Pa lepo sam ti napisao od kada su problemi na Kosovu.

Nisi, bio si nateran mojim pitanjem da to napišeš. Obično se držiš Slobe jer ti je to sigurna kuća za svaku našu krivicu.
Ima ih dosta koji priznaju da je bilo zločina sa njihove strane ali se baš neće složiti da kažu kako bi ti htela kako je njihov neizmeran i kosmičkih razmera

Oni to govore sada, danas, na Kosovu, pišu u nekim medijima? Kao ti ovde? Kojim?
Gde, može link?
A naš zločin je kosmičkih razmera pa time pravdaš kosmičku krivicu koju sada ispaštamo?
da su oni činili zločine neviđene do sada u svetu,

to ti je tipično nacionalističko-šovinistička formulacija da su oni drugi počinili zločine a mi nismo,

Gde sam napisala da mi nismo?
Molim te citiraj mi taj deo, moje reči kojima to kažem?
Podmećeš i još me nazivaš nacionalistom i šovinistom? Alo?

Prodaja organa je zločin neviđen do sada u svetu. Sve drugo je svet video ali ovo nije. Ne kažem da možda nije postojalo, jer ne verujem da su se oni sami toga setili, ali se za to nije znalo.

"Nas" nigde nisam pomenula, o "nama" nije bilo reči jer je poenta mog pitanja bila sasvim drugačija.
Ovog puta sam pisala o njima, zato što se moje pitanje odnosilo na ceo narod koji složno stoji iza svojih maksimalističkih zahteva, a ima istoriju zločina, proterivanja, otmica, ubistava, ( recimo kao mi) što ti potežeš kao argument za opravdavanje ponižavanja Srbije od koga god da dolaze. Ključnu reč sam ti boldovala da je zapaziš, to je poenta cele priče.


To da sve Albance treba iseliti i naseliti Srbe si izgleda malo pobrkala, to govore naši neki veliki umovi pa su čak i probali nešto slično da realizuju ali se nisu izgleda dogovorili sa Tuđmanom da to rade istovremeno kako bi oni tamo progutali zajedno.

Nisi shvatio taj deo ili se praviš?
Figurativno izražavanje, trebalo je samo da zamisliš.
Taj deo bi bio ekvivalent onome što su Albanci na Kosovu stvarno uradili.
Ko njima upućuje ultimatume kao nama, i ko od Albanaca te ultimatume podržava?
Pitanje je bilo:

Odakle onda u Srbiji toliko vas koji baš tim istim što je učinila i druga strana pravdate svaki ultimatum stranih sila upućn Srbiji i kao "najbolje rešenje" ,nudite samo da okrenemo i drugi obraz?
Jer pogrešno pričamo samo o Kosovu, zahtevi koji slede neće se zadržati samo na tome, i ti to znaš pa ipak kažeš da treba da sve prihvatimo i da je to za nas najbolje, jedino pametno?

Kada pogledam šta se zaista desilo tamo gde su nam ovi tvoji "civilizovani" usrećitelji "uredili" ex državu, mogu da zaključim da bi njih zadovoljila samo Srbija u kojoj ne bi bilo toliko mnogo Srba?
I kažeš da se poklonimo sili jer ništa drugo ne možemo?
Pa verovatno hoćemo ali ne očekuj da se tome radujem. Da silovanje ne nazivam silovanjem nego nekom zasluženom kaznom. Da kažem da smo to zaslužili? Niko to što je nama urađeno i što će nam tek uraditi nije zaslužio, pa ni mi.
savamala savamala 09:50 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Odakle onda u Srbiji toliko vas koji baš tim istim što je učinila i druga strana pravdate svaki ultimatum stranih sila upućn Srbiji i kao "najbolje rešenje" ,nudite samo da okrenemo i drugi obraz?


Госпођо, и ја се питам одакле их толико. Мада, чини ми се да знам одговор.
Milan Karagaća Milan Karagaća 10:05 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

savamala
Odakle onda u Srbiji toliko vas koji baš tim istim što je učinila i druga strana pravdate svaki ultimatum stranih sila upućn Srbiji i kao "najbolje rešenje" ,nudite samo da okrenemo i drugi obraz?


Госпођо, и ја се питам одакле их толико. Мада, чини ми се да знам одговор.

pa otvorite opet logor na Banjici i tamo strpajte sve te izdajnike.
savamala savamala 10:16 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

pa otvorite opet logor na Banjici i tamo strpajte sve te izdajnike.


Карагаћа, логори су твоје наслеђе и то из обе алотропске модификације, како комунистичке, тако и ове, садашње, љотићевске.
Milan Karagaća Milan Karagaća 10:21 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Nisi, bio si nateran mojim pitanjem da to napišeš.

da se ne precenjuješ malo
Obično se držiš Slobe jer ti je to sigurna kuća za svaku našu krivicu.

obično se ne držim njega već činjenica.
A naš zločin je kosmičkih razmera pa time pravdaš kosmičku krivicu koju sada ispaštamo?

to si ti rekla za njihov zločin.
Odakle onda u Srbiji toliko vas koji baš tim istim što je učinila i druga strana pravdate svaki ultimatum stranih sila upućn Srbiji i kao "najbolje rešenje" ,nudite samo da okrenemo i drugi obraz?

već sam jednoj osobi predložio da vi patriote ponovo aktivirate npr. logor na Banjici i tamo strpate sve one koji su po vašoj fobičnoj psihi izdajnici.
A što se mene tiče meni je mnogo racionaliniji stav koji je danas izneo Dačić:
" Ne treba se mnogo uzbuđivati i sekirati. Mi treba da znamo šta hoćemo. Svako ima pravo da iznosi svoje zahteve, a mi imamo pravo na naše mišljenje. Tragamo za rešenjem kako da prođemo kroz evropske integracije, da uđemo u EU, a da pritom ne moram da verifikujemo nezavisnost Kosova. To će biti naš principijelni stav do kraja. Mi smo spremni na dijalog s Prištinom u bilo kom formatu, na bilo kom mestu, za traženje dogovornog rešenja. Ako oni smatraju da je sve rešeno, a mi samo treba da sednemo za isti sto i kažemo „u redu je“, to neće moći",
mogu da zaključim da bi njih zadovoljila samo Srbija u kojoj ne bi bilo toliko mnogo Srba?

ovo je već stvar za neke druge stručnjake, koji se bave fobijama.
I kažeš da se poklonimo sili jer ništa drugo ne možemo?

kakav si to čovek kad možeš tako ladno da napišeš ono što ja nikada nisam rekao.Moda ove nagle promene vremena, proćiće.
Milan Karagaća Milan Karagaća 10:27 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

A što se mene tiče meni je mnogo racionaliniji stav koji je danas izneo Dačić:

I ovo:
Dačić kaže da strategija Srbije na Kosovu mora da bude "realističnija" .
"Da bude u interesu Srba i na severu i na jugu Kosova. Uloga vlade i Kancelarije za KiM treba da bude pomoć ljudima u realnom životu, koliko je to moguće. Nemački zahtevi se odnose i na to da mi uopšte iz budžeta ne finansiramo Srbe na KiM Kosovu, pa kažu da je taj novac veći od pomoći koju dobijamo iz EU. To je divna briga za naš budžet. Ja bih, opet, njih pitao zašto daju ogromnu ekonomsku pomoć za Kosovo? Zašto su iz celog sveta došli da proslave kraj nadgledane nezavisnosti? Kako to da Amerikanci imaju interes da pomažu Albance, a da Srbi nemaju interes da pomažu Srbe? Govori se o paralelnim institucijama na Kosovu, a šta je bila OVK kada je nastajala, šta su bile sve one albanske ustanove van sistema Srbije? Ali mi ne treba da se žalimo na svet da je nepravedan. Najveći uspeh je da od neprijatelja napravite prijatelja. Ja ću to pokušavati".
Eto npr. kako se može razgovarati ali se mora razgovarati, umesto da se kao ti junačimo kako su oni svi do jednog zločinci.
mariopan mariopan 10:47 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

I kažeš da se poklonimo sili jer ništa drugo ne možemo?

kakav si to čovek kad možeš tako ladno da napišeš ono što ja nikada nisam rekao.Moda ove nagle promene vremena, proćiće.

Ja sam čovek sa tri generacije proteranih sa Kosova čiji je život obeležilo izbeglištvo. Iz tih razloga samoj sebi opraštam pristrasnost ako se negde provuče, mada se trudim da je suzbijem i relatvno nepristrasno diskutujem, a ti?
kukusigameni kukusigameni 10:55 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

mariopan
Ja sam čovek sa tri generacije proteranih sa Kosova čiji je život obeležilo izbeglištvo, a ti?

Ja sam čovek koji je po poreklu prognan sa raznih mesta, iz raznih zemalja, pa čak i kontinenata. So what? Živim tu gde živim, poštujem to što sam prihvaćen, i ne krivim nikoga ni za šta. Srećan sam što sam živ kao posledica toga što su moji preci ostali živi. Mnogi nisu.
U svakom slučaju, pre bih izabrao da budem prognan nego da ja nekog progonim.
mariopan mariopan 11:09 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

kukusigameni
mariopan
Ja sam čovek sa tri generacije proteranih sa Kosova čiji je život obeležilo izbeglištvo, a ti?

Ja sam čovek koji je po poreklu prognan sa raznih mesta, iz raznih zemalja, pa čak i kontinenata. So what? Živim tu gde živim, poštujem to što sam prihvaćen, i ne krivim nikoga ni za šta. Srećan sam što sam živ kao posledica toga što su moji preci ostali živi. Mnogi nisu.
U svakom slučaju, pre bih izabrao da budem prognan nego da ja nekog progonim.

I ja sam srećna što su moji živi.
I moji su se radije odselili nego da nekoga nose na duši i drago mi je što je tako.

Karagaća je tražio razlog zašto ja iz druge vizure, različite od njegove, gledam na problem Kosova i zašto ne prihvatam da nas treba kažnjavati na način kako nas kažnjava taj svet koji se predstavlja kao civilizovan i pravedan, i ne prihvatam tu kaznu kao zasluženu.

I napisao je da je moje mišljenje tipično šovinističko i nacionalističko.

Ne slažem se da je takvo, rekla bih da je normalno da pitam zašto drugoj strani niko ne postavlja ultimatume i zašto druga strana ne "plaća cenu" za svoje zločine na isti način kao mi?

I rekla bih da bi se pitanje Kosova odavno rešilo da su i njima postavljani zahtevi, ako treba i ultimatumi, kao nama, i niko ne bi bio ponižen, niko ne bi dobio sve što zahteva ali ne bi sve ni izgubio?

Zašto onda nama to rade? Sve razloge za tako nešto i opravdavanja mučenja jednog naroda i ponižavanja cele jedne zemlje ne mogu da podvedem pod pojam "pravde", kao što to on radi.
kukusigameni kukusigameni 11:18 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

mariopan


Khm, pravda, khm.
Jesmo li mi pravedni?
mariopan mariopan 11:43 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

kukusigameni
mariopan


Khm, pravda, khm.
Jesmo li mi pravedni?

Znam, i ja kada čujem "pravda" kažem khm..
Kao zemlja, mislim da smo sve učinili da se ta pravda, za druge koje smo mi povredili, donese, bar onaj deo koliko je bilo do nas :
Da se zločinci pohvataju, isporuče sudovima ili im se sudi ovde, da se svima izvinimo, da priznamo naše zločine i da se kao zemlja pokajemo za sve to što je rađeno u "naše ime".
Znam da to nije dovoljno i da ne može vratiti nijedan izgubljeni život, ali posle ratova to je jedini put ka miru, i mi smo svoj deo krivice preuzeli i nosimo se sa tim kako zamo, svako od nas.

Ne prihvatam da je put ka miru opraštanje drugoj strani zločina prema nama i ucenjivanje cele zemlje tvrdnjom da smo jedini odgovorni i da samo mi treba da platimo cenu ratova na ovim prostorima.
kukusigameni kukusigameni 13:19 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

Ne znam šta da ti kažem.
Dok su Srbi na Kosovu, podržavali skoro sa 100% Miloševića i tu ekipu koja ih je direktno zajebala, mene i ovakve kao što sam ja isti ti ljudi su smatrali izdajnikom, nepatriotom, stranim plaćenikom...
Ja im danas, to ne zameram. Ali neumitno, stigli su tamo gde su stigli. Od prvog dana vladavine Miloševića, pretpostavljao sam šta će se desiti. I desilo se. Naravno, ne samo ja. I nije to bila neka velika pamet. Ali ne, Milošević, Milošević, Milošević! Koliko god je ovaj svet nepravedan, toliko je Milošević doprineo da se ta nepravda koncentruje na ovim prostorima. To još nismo ispravili. Niti je na vidiku. Pogledaj samo vladu. Oni koji nas predstvaljaju su umiveni ljudi tog vremena, toliko loše umiveni da im se krmelji vide čim otvore oči. I gde smo krenuli? Gde smo stigli? Gde idemo? Da isterujemo pravdu? Koje btw nema. Jer naspram svetskih govnara mi kao imamo bolje? Kao ovi naši nisu govnari?
Znaš kako se kaže: Džunglu ne možeš prilagođavati sebi, nego možeš sebe džungli.
mariopan mariopan 14:00 17.09.2012

Re: Alo, nebo...sh`a ima?

kukusigameni

Slažem se , posebno sa poslednjim rečenicama, džungli moraš da se prilagodiš.
Da bi opstali.
Sve vreme za opstanak nam treba i da imamo na umu da smo ljudska bića, kojima treba i ponos i dostojanstvo, da ne postanemo samo još jedna životinja u njoj.

Nas u celoj ovoj priči o zločinu i kazni ne tretiraju kao ljudska bića.

Svaki poziv da to prihvatim i da shvatim da mi zaista nismo ljudska bića i da smo takav tretman zaslužili kosi se sa mojim razumom.

kukusigameni kukusigameni 09:34 15.09.2012

Kosovo je Srbija

Meni se naslov dopao. Opisuje fantastično kafanski način komunikacije, koji potencira burazerski odnos prema svemu, pa i prema "Evopi". Čak bez potrebe da se kaže Evropska unija. Ma jok batice, Evropa. Šire je i neodređenije. A to onda ima onu mističnost, kao kad recituje Matija Bećković.
BigBadWolf BigBadWolf 09:46 15.09.2012

Re: Kosovo je Srbija

Ali primetan je napredak. Nekada je bio "Zapad". Zapad ovo, Zapad ono...sad smo malo suzili to na Evropu. Za 20-30 godina, ko zna...
Šifra Radio Šifra Radio 10:46 15.09.2012

Re: Kosovo je Srbija

Evo varijacije na temu:

Цео дан смишљам којих би то седам услова Србија могла да постави Немачкој око почетка преговара за чланство Србије у ЕУ? Стоп ревизији историје из времена Другог светског рата, страдање Срба у Крагујевцу, Краљеву, Крушевцу, бомбардовање Београда 6. априла 1941. разарање градова. Тешко, јер Немци ће рећи да је Вили Брант потписао са Титом споразум о помоћи од 800 милиона немачких марака као некој врсти ратних репарација, чиме Немци сматрају да је за њих та прича завршена. За разлику од нас, за Израел та прича никада није завршена. И неће бити завршена. Шта онда друго као услов да поставимо Немцима да бисмо ми пристали на преговоре око нашег уласка у ЕУ? Да запретимо да ћемо прекинути дипломатске односе са Мађарском? Зашто побогу са њима?

Ako ste zainteresovani za odgovor:
Цео текст прочитајте у штампаном издању од 15. септембра.

P.S. Ako do sad vec nije jasno, tekst je iz Politike a autor je redovni kafanski filosof Lazanski.
dragan7557 dragan7557 11:34 15.09.2012

Re: Kosovo je Srbija

Ma jok batice, Evropa. Šire je i neodređenije.

Svakako magla se pakuje u vreće a ove u prodajne jedinice.

cerski
Đorđe Bobić Đorđe Bobić 12:19 15.09.2012

Re: Kosovo je Srbija

Cerski, ama nemojte Vi meni ... a cena, to ste prećutali ...
blogov_kolac blogov_kolac 12:32 15.09.2012

A da vam ja kažem alternativu?

Đorđe Bobić Đorđe Bobić 13:36 15.09.2012

Re: A da vam ja kažem alternativu?

Jbte ... konačno i nama nešto da se dogodi ... !
milisav68 milisav68 15:44 15.09.2012

Re: A da vam ja kažem alternativu?

Šifra Radio Šifra Radio 16:50 15.09.2012

Proba

Nesto nije uredu sa sistemom logovanja
mnenadic mnenadic 21:25 15.09.2012

Strpljenja malo ...

i posle ćeš dobiti keks


Krle, keks za konje.
Srednje pakovanje, valjda će biti dosta!

anamarkana anamarkana 21:41 15.09.2012

dobro,

i ako lepo, pažljivo i prilježno slediš moja uputstva i ne pokušavaš na svoju ruku kao do sada, dovešću te ja do jevrope ... i posle ćeš dobiti keks ...


ovo k'o uvodjenje "slepca" u jevropu!? ...
"slepca" koji je toliko hendikepiran da nije umeo sopstveni dom da uredi da upristoji pa da
zivi po visokim standardima, da ne sikanira decenijama svoje juzne sunarodnike, da odigra
prave poteze u gejmu istok/zapad, koji sam sebe laze,krade,valja u blatu a sanja o nebesima...
ej, Srbijo i nisi za Evropu, ne beri gajle!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana