Putovanja| Sport| Zabava

Puno kise i cekanja, malo tenisa i fotografija

Nikola Olić RSS / 04.09.2012. u 17:11

12:01pm

Poslednje sto nam je Ana Ivanovic rekla juce posle njene pobede je da se ne bi usudila da vozi kola po Njujorku. Kaze da je zbog kolicine saobracaja i problema sa parkiranjem lakse da je voze Oficijalna vozila sa US Opena. Jutros su i najiskusniji vozaci Njujorka imali problema sa parkiranim vozilima. Ovaj kamion cistilica koji posle kise obicno ima bas dosta posla morao je da se provlaci sa uvucenim metalnim cetkama izmedju pogresno parkiranih automobila, ciji vlasnici su zaboravili kad je bas u ovoj ulici Brooklyna zakazano ciscenje.

9_ulica.jpg'

I Arthur Ashe stadion je imao neki svoj raspored za danas, ali je kisa i taj raspored poremetila. Na Arthur Ashe stadionu odigrana su samo tri gema pre no sto je glavni US Open sudija Brian Early usao na teren sa sporednog ulaza, i popricao sa sudijom na terenu o prekidu meca. Ako sa tribina ili preko TV-a vidite visokog, mrsavog, sedog gospodina sa kravatom kako ispod tamnih oblaka prica sa sudijom, sasvim je moguce da uskoro nece vise biti tenisa.

Prognoza za danas kaze da je sansa za kisu 50%. To je otprilike i procenat koji vecina novinara ima oko ostanka na tenisu danas, pola bi da ih ide nazad u hotel, pola misle da treba ostati. Ako kisa padne i na 5 minuta, susenje terena traje bar pola sata, i to samo na glavnom Arthur Ashe terenu. Kod drugih traje verovatno i duze jer pri ruci imaju manje aparata za susenje. Novinarski centar je trenutno polu prazan, ali je novinarska kuhinja verovatno znatno punija. Isti televizori u obe prostorije pokazuju da je susenje glavnog terena pocelo.

9_cistaci.jpg
 

12:48pm -- Nole i Janko treniraju zajedno

Posle kratke kise, tenis na glavnom stadionu se nastavlja. Azarenka vodi sa 4:1 u prvom setu, na momente cak ima i sunca na terenu. Prognoza medjutim nalaze da ce tmurno i promenljjivo vreme da se nastavi, i dalje je velika kocka koliko ce tenisa zapravo biti.

Janko Tipsarevic, Novak Djokovic i Dusan Vemic izasli su pre nekoliko minuta na pomocne terene i poceli sa zagrejavanjem, da iskoriste makar malo vremena na suvim terenima. Do njihovih meceva ima jos dosta da se igra, ali moguce su razne promene rasporeda i lokacija, pa uvek treba biti spreman. U ovom centru postoje i prekriveni tereni na kojima je Novak prosle godine takodje u toku kise trenirao, i ceneci po hodniku u kom smo ga pred trening sreli, izgleda da je na tim terenima i danas bio. 

9_trening.jpg

 2:46pm -- Nasi teniseri "najprijatniji" na turniru u Sinsinatuju

Koleginica iz Japana navodi u svom danasnjem clanku odavde iz Njujorka da su nasi teniseri Novak Djokovic i Ana Ivanovic medju 'najprijatnijim' igracima, sto se tice ponasanja na turniru i komunikacije koju imaju sa organizatorima i sa klincima koji skupljaju loptice po terenu. Imala je priliku to da cuje iz prve ruke od jednog od organizatora turnira u Sinsinatiju, i njegovog sina koji skuplja lopte na terenu. Cula je da se Ana i Novak najljubaznije i najiksrenije ponasaju pogotovo sa klincima, i da vrlo rado izlaze u susret svim zahtevima za razgovore, intervjue, autograme i ostale slicne duznosti u svetu profesionalnog tenisa. 

4:08pm -- Opet kisa, bila pa prosla

Kisa je preletela preko teniskog centra i celog Queens-a, na semaforu pise da se ocekuje nastavak u narednih 20tak minuta. I navijaci i novinari uglavnom prekracuju vreme fotografisanjem praznog velikog terena i njegovih tribina, ili naravno jelom i picem. 

9_klinci.jpg
 
 
9_susenje.jpg
 
 
9_teren.jpg 
 

4:42pm -- Nasi mecevi pomereni na druge terene

 Kao sto je jedan od cenjenih citaca ovog bloga nacuo, Jankov mec je pomeren sa Armstronga na Grandstand, a Novakov sa Arthur Ashe stadiona na Armstrong. Cilj je naravno da se sto vise tenisa ubaci sto pre, jer je za kasnije najavljeno jos vise kise. Trenutno na oba stadiona jos ima meceva, tako da nasi jos ne pocinju. 

6:06pm -- Susenje, kisa, susenje, kisa...

Sizifove muke sa kisom se nastavljaju. Do malocas smo bar mogli da se igramo meteorologa i gledamo sa vrha stadiona u oblake koji dolaze ka nama, i trazimo rupe u tmurnom nebu, odnosno u tmurnoj teniskog prognozi. Sto biva mracnije, ta igra se prenosi sa gledanja ka horizontu i gledanje na telefone, na kojima nam razne aplikacije daje statisticke sanse za tenis. Internet u novinarskom centru skoro uopste ne radi, mozda zato sto svi sedimo za kompjuterima i gledamo razne vremenske prognoze. 

7:04pm -- Odmaranje igraca u lozi

9_loza.jpg

Loza za igrace nalazi se na drugom spratu Arthur Ashe stadiona. To je verovatno najbolje mesto gde mozete da sretnete nekog od igraca kako se odmaraju, citaju, gledaju Internet ili cak i spavaju u jednoj od mnogih udobnih fotelja. Tu su i sto za mini fudbal, a ponekad ima i stonog tenisa. Godinama su tu bile i TV igrice ali ove godine ih vise nema. Nedavno penzionisani Ivan Ljubicic je bio poznato po tome sto je u ovoj lozi u toku kisnih pauza voleo da igra sah, i to bolje od vecine drugih tenisera. Nasih igraca u lozi trenutno nema, ali na putu dole na prvi sprat ima jedan stari US Open poster koji simbolikom podseca malo na nasu zemlju. 

 

9_tri.jpg

 

8:31pm -- Konacno... uzivo sa Jankovog meca

U ovo doba -- pola devet -- mec izmedju Tipsarevica i Nemca Kolsrajbera bi trebao da je vec odavno gotov, medjutim raspored i uslovi za tenis potpuno su poremeceni kisom koja je u navratima dolazila i odlazila iz teniskog centra. Trenutni uslovi podsecaju vise na neki saunu nego na teniski teren, naocare zahtevaju konstanto brisanje zbog ogromne vlaznosti vazduha, i sve osim samog terena je potpuno mokro.

 

9_janko.jpg

 

Dok sedimo zajedno sa stotinak drugih navijaca, osecaj je da ce i ovaj mec, kao mnogi drugi ranije u toku dana, uskoro biti prekinut zbog kise. Nema se pojma gde su oblaci i gde je mozda kisa, jer je u ovo doba u Njujorku potpuni mrak. Jedino svetlo sa neba je poneki avio koji poleti sa Lagvardije. Poslednji avion je preleteo je pri rezultatu 2:1 za Janka, kad su se dva igraca nasla pri izjednacenju.

Ma koliko se navijacima ovaj za sada kratki momenat tenisa osecao prolazno i nepredvidivo, teniserima je taj osecaj nevazan, Janko -- mnogo vise za sada od svog protivnika -- pravi egzibicione poteze i pobednicke krike, i na 4:2 uzima Nemcu servis na udarcu loptice o mrezu koja je kao u crtanom filmu Toma i Dzerija na momenat visila na sredini mreze da bi na kraju pala nazad na Kolsrajberovu stranu. Posle par minuta iz mraka stize nezeljena cinjenica da opet pada kisa, u samom vrhuncu prvog seta, pri rezultatu 5:2 i 40:40. 

9_rezultat.jpg

 

 9:33pm -- Kraj tenisa i cekanja

Pre nekoliko minuta su najavili zvanican kraj tenisa za danas. Puno smo cekali, malo tenisa videli, ali bar Novak i Janko vode u svojim mecevima -- Novak sa 2:0, Janko sa 5:2. Raspored tenisa za sredu jos nije gotov, jedini raspored koji se zna je da ce na autobusima nazad za Menhetn za nekoliko minuta biti velika guzva. 

 



Komentari (28)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

NNN NNN 20:00 04.09.2012

Je l' beše na prošlom US Openu

Nole otišao u prostoriju gde se skupljaju skupljači loptica da im se lično zahvali,
a oni, klinci se toliko iznenadili,
pa nisu mogli da skinu osmeh od uva do uva?
Nikola Olić Nikola Olić 20:04 04.09.2012

Re: Je l' beše na prošlom US Openu

ja se licno toga ne secam ali zvuci sasvim realno...
Kazezoze Kazezoze 20:11 04.09.2012

Re: Je l' beše na prošlom US Openu

NNN
Nole otišao u prostoriju gde se skupljaju skupljači loptica da im se lično zahvali,
a oni, klinci se toliko iznenadili,
pa nisu mogli da skinu osmeh od uva do uva?

jeste, sećam se te scene.
bio je to baš pozitivan šok za klince koji skupljaju loptice, bili su baš zbunjeni.
buba_truba buba_truba 20:39 04.09.2012

Re: Je l' beše na prošlom US Openu

Kazezoze
jeste, sećam se te scene...

I ja se sećam ovoga, a to liči na Novaka... ali onako totalno ljudski, šmekerski - da ne kažem baš

No, htedoh da mahnem Nikoli i zahvalim na ovim blogovima... i opisima Njujorka.
Meni baš znače.
ivana23 ivana23 21:11 04.09.2012

***

Da li je tacna info sa tvitera:

@bgtennisnation: Tispy vs Kohly has been moved to grandstand after the Harrison Dubs Nole vs Stan been moved to after Gasquet vs Ferrer

Nikola Olić Nikola Olić 21:22 04.09.2012

Re: ***

to nije jos zvanicno javljeno u novinarskom centru, ali razni izvori sa TV-a kazu da jeste tako...
Kazezoze Kazezoze 22:20 04.09.2012

Re: ***

ivana23
Da li je tacna info sa tvitera:

@bgtennisnation: Tispy vs Kohly has been moved to grandstand after the Harrison Dubs Nole vs Stan been moved to after Gasquet vs Ferrer


šta vredi, opet kiša...<_<
ivana23 ivana23 22:45 04.09.2012

Re: ***

Kazezoze
ivana23
Da li je tacna info sa tvitera:

@bgtennisnation: Tispy vs Kohly has been moved to grandstand after the Harrison Dubs Nole vs Stan been moved to after Gasquet vs Ferrer

šta vredi, opet kiša...


Nikola Olić Nikola Olić 22:51 04.09.2012

Re: ***

kakav sizifov posao... mokro, suvo, mokro, suvo...
ivana23 ivana23 23:07 04.09.2012

Re: ***

Tviter:

@tennis: The Sharapova/Bartoli quarterfinal, which sees the Russian down 4-0, has been postponed until tomorrow.
ivana23 ivana23 23:13 04.09.2012

Re: ***

Tviter:
@NeilHarmenTimes: We are getting into trouble here for heavy thunderstorms in forecast for Wednesday. Talk of flooding in areas of poor drainage
dpaunovic7 dpaunovic7 23:26 04.09.2012

Re: ***

Nikola, opet fenomenalne slike, nemam reci!!! Nadam se da si dobro zasticen od kise.
What is the latest? Hoce li biti meceva danas?

ivana23 ivana23 23:26 04.09.2012

Re: ***

Tviter:

@NeilHarmenTimes: @Billingballs No, still hoping to play Djokovioc v Wawrinka and Tipsy v Kohlschreiber. Depends how long they will keep them hanging on
j.bre j.bre 23:50 04.09.2012

Re: ***

ivana23
Tviter:

@tennis: The Sharapova/Bartoli quarterfinal, which sees the Russian down 4-0, has been postponed until tomorrow.


po kojoj logici zenski mec koji je dogurao do 4-0 odlazu za sutra, a muske koji nisu ni zapoceti drze na stend baju nadajuci se da ce se ipak odigrati veceras?
dragoljub92 dragoljub92 23:54 04.09.2012

Re: ***

po kojoj logici zenski mec koji je dogurao do 4-0 odlazu za sutra, a muske koji nisu ni zapoceti drze na stend baju nadajuci se da ce se ipak odigrati veceras?

pa žemske idu ranije na spavanje,one ne sedu do pola noći.
j.bre j.bre 00:03 05.09.2012

Re: ***

dragoljub92
pa žemske idu ranije na spavanje,one ne sedu do pola noći.

diskriminacija!
ivana23 ivana23 23:29 04.09.2012

***

radulef radulef 23:43 04.09.2012

kad ce vise ?????

Ima li neko info ili pretpostavku kad ce poceti ovaj mec? Ja bih da spavam :(
Nikola Olić Nikola Olić 23:46 04.09.2012

Re: kad ce vise ?????

nema nikakvih zvanicnih informacija, prica se da ima "prozor" od oko dva sata gde ce biti tenisa, zato niko nije jos pusten kuci... :)
ivana23 ivana23 23:46 04.09.2012

Re: kad ce vise ?????

radulef
Ima li neko ideju kad ce poceti ovaj mec? Ja bih da spavam :(


Kad stane kisa, pa Ferer i Gaske okoncaju svoj mec...

Znaci
j.bre j.bre 23:46 04.09.2012

...


pozdrav nikola, nadam se da si na suvom :)

nije mi jasno zasto terene ne pokrivaju ciradama.
ovo sa beskonacnim susenjem im i nije neko resenje.
ivana23 ivana23 23:51 04.09.2012

Re: ...

j.bre

pozdrav nikola, nadam se da si na suvom :)

nije mi jasno zasto terene ne pokrivaju ciradama.
ovo sa beskonacnim susenjem im i nije neko resenje.


Imaju super masine, za 10 min. je suvo. Samo da prestane da pada, tu je kvaka.
Beton se nikada ne pokriva.

ivana23 ivana23 23:58 04.09.2012

Re: ...

@TennisRomi: Based on latest radar, there might be about an hour gap between 7:15 and 8:15 to play some tennis. #maybe?




j.bre j.bre 00:00 05.09.2012

Re: ...

i kome sad da verujem? :)

ivana23
Imaju super masine, za 10 min. je suvo.

Nikola Olić
Ako kisa padne i na 5 minuta, susenje terena traje bar pola sata, i to samo na glavnom Arthur Ashe terenu. Kod drugih traje verovatno i duze jer pri ruci imaju manje aparata za susenje.



ivana23
Beton se nikada ne pokriva.

ocigledno, ali mi nije jasno zasto je tako :)
cirada je zakon. nista se ne susi brze od suvog betona
ivana23 ivana23 00:14 05.09.2012

Re: ...

j.bre


Znas valjda...

Za beton nemam strucno objasnjenje, rekose da mu ne 'prija'.
Nikola Olić Nikola Olić 00:16 05.09.2012

Re: ...

mislim da je u pitanju stvar nijansi, kada zapravo teren pocinje da se susi... i sta znaci to susenje... prvo koriste neke cetke koje skidaju velike kolicine vode, pa onda ponekad neke drugacije metle sa peskirima, pa tek onda masine izbacuju koje vozikaju okolo i suse... sve zajedno iz mog posmatranja ja mislim da traje od prvog izlaska nekog na suv teren pa do igre, traje to oko pola sata, mozda koji minut manje. ali mozda gresim, sledeci put cu da brojim :)
NNN NNN 09:12 05.09.2012

Re: ...

Pa i da se osuši za 10 minuta,
potrebno je neko vreme dok teniseri izađu na teren,
pa dok se zagreju...

Ovo sa kišom je baš cimanje
Kazezoze Kazezoze 16:52 05.09.2012

kiša



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana