Društvo| Kultura| Politika

Đilas je u pravu- DS mora da se preispita i pročisti

Milan Karagaća RSS / 14.08.2012. u 14:56

Juče i danas kroz mediji su opet dali malo prostora DS, predstavljajući je kroz stavove koje su izneli potpredsednica Jelena Trivan, Dragan Đilas ali i Goran Ješić .Očito je da su stavovi Đilasa i Ješića bliski ali i suprotni onome što iznosi gospođa Trivan.

djilas-v.jpg

Iako me kao običnog člana i glasača niko ne pita, niti je kada pitao za mišljenje, na ovom mestu kažem da potpuno podržavam stav Đilasa, ne smatrajući pri tome da se stranka obavezno mora cepati, ali da se mora očistiti i pročistiti sa ili bez pričešće, mora.

Nakon svega što je prošla i kako je radila, DS je očito u veoma bremenitom stanju, to članstvo zna, oseća i vidi, samo mu niko još ne kaže da li će se poroditi, kada i koliko ili će smoći snage da abortira, pročisti se i očisti. Mislim i dalje da stranka ima i infrastrukturu i kadrove i snage da sve ovo prevaziđe ali da se ne treba ustezati da neki koji su vrtoglavo otišli visoko sada malo i strmoglavo dođu tamo gde im je mesto., a da DS bude i dalje velika stranka, veoma ozbiljna i konstruktivna opozicija koja će na sledećim izborima opet da se vrati na vlast, gde joj je i mesto.

Koliko kao glasač i običan član vidim, čitam i pratim, za sada su se iskristalisale dve opcije, a da li će biti i struje-frakcije to ćemo tek videti.

Jedna je očito brojnija i čini je većina rukovodstva i visokosedećih funkcionera koja smatra da je sve OK , da malo može da se tu i tamo prodiskutuje ali da se masa ne talasa. Čak i ako postoje neki problemi i opasnosti za to su krivi drugi. Najizrazitiji predstavnik ovog pristupa je potpredsednica Jelena Trivan koja zamera nekim stranačkim kolegama što se zalažu za odgovornost vrha stranke jer su, kako kaže, i drugi lideri gubili izbore, pa niko nije tražio njihovo povlačenje. Takođe, vlo mudro da”moramo promeniti neke stvari da nas ovaj talas naručenih napada, nerealnih ambicija i osvetoljubivosti ne bi sve potopio”.Što će reći da se zapravo  ništa nije desilo i das u krivi zlobnici koji izmišljaju i napadaju bez osnove.

Za razliku od nje, Đilas je, primetio da je stranka otišla u opoziciju, da nije postigla očekivane i tražene rezultate , da je izgubila utakmicu i da se mora analizirati kako je ko igrao od golmana, preko bekova, golgetera, autogolgetera, trenera i uprave kluba/preduzeća/stranke. On  ne smatra da su krivi ni publika ni sudije niti da njih može menjati. Prema tome, kao što Đilas napisa u onom pismu, gde kaže:

“ Nije 6. mаjа DS izgubilа utаkmicu igrаjući mаli fudbаl nа livаdi sа SNS. Mi smo izgubili izbore zаto što je Srbijа svojim glаsovimа loše ocenilа nаš četvorogodišnji rаd.

Jа verujem dа je izborni rezultаt lekcijа i dа iz nje što pre trebа dа izvučemo pouke. Možemo i dа se prаvimo dа nаše odgovornosti nemа, dа su zа izborni rezultаt krivi svi drug osim nаs, аli je to sigurаn nаčin dа DS sklizne do grаnice cenzusа i izgubi poziciju koju je grаdilа 20 godinа.

Sаgledаti sve svoje greške, biti pošten premа sebi i premа drugimа i prepustiti i političku scenu i strаnku nаjboljimа među nаmа, sаmo tаko ćemo reformisаti i strаnku i političku scenu.”

Slično misli i Goran Ješić koji je još decidniji da uprava kluba treba da podnese ostavku, ne osporavajući im da se kandiduju na novim izborima.

Prošlo je već tri meseca od izbora i mesec dana od formiranja nove vlade . DS je ostvarila je izvanredan rezultat u Beogradu , dobar rezultat u Vojvodini, predsednik DS je izgubio na predsedničkim , a stranka u celini ne može biti zadovoljna rezultatima na parlamentarnim izborima u celini. Pored toga, SD nije uspela da ona formira vladu i zasluženo se smestila u opoziciju. Dakle, objektivo, osim Đilasa i Pajtića niko od visokoih funkcionera ne može da se pohvali rezultatima. Ako se ima u vidu da je DS u Vojvodini pretrpela direktnu štetu kao posledicu ispadanja DS iz kombinacije za formiranje vlade, onda je u celini stranka doživela priličan fijasko,mada se po broju poslanika koji su se smestili u republički parlament toliko I ne vidi, niti oni koji sede u parlamentu  izgledaju baš nezadovoljni.

Dakle, i pored svega navedenog rukovodstvo stranke se oglašava ili još uvek pravi prokekte analiza i sagledavanja stanja. I dok se članstvo pita šta bi, šta se dešava, zašto se ništa ne razrešava, rukovodstvo se ponaša po principu “drži što si uhvatio i ne talasj, a i zašto bi kad su se svi potpredsednici (osim dvojice) i članovi glavnog odbora udobno smestili u poslaničke imunitetske klupe.

Ipak, moraće da se o svemu razgovara, a da postoje različiti pristupi i da ne vlada harmonija dovoljno je pročitati intervjue Đilasa, njegovo pismo, intervju gospođe Trivan ali i ono što kaže Ješić.

I da ponovim, mislim i dalje da stranka ima infrastrukturu, kadrove i snage da sve ovo prevaziđe ali da se ne treba ustezati da neki koji su vrtoglavo otišli visoko sada malo i strmoglavo dođu tamo gde im je mesto.

 



Komentari (258)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

savamala savamala 15:05 14.08.2012

Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

Nakon svega što je prošla i kako je radila, DS je očito u veoma bremenitom stanju,


У праву си Милане, бременита нам је ДС. Једино што никако не можемо да пронађемо оца, а нико неће да се добровољно јави. Иначе, и ја подржавам Ђиласа. Нека још мало растури ту екипу, онако принципијелно како то само он зна. После тога може да почне да прича како је постао медијски монополиста и да коначно одговори на наградно питање - колико кошта она пустиња од моста. До тада, нека настави да изиграва слатку и умиљату пудлицу која шени пред Вучићем.
maksa83 maksa83 15:38 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

У праву си Милане, бременита нам је ДС. Једино што никако не можемо да пронађемо оца, а нико неће да се добровољно јави.

Ako pitaš DS establišment, desilo se bezgrešno začeće.
Ja ipak mislim da se samooplodila.
Milan Karagaća Milan Karagaća 15:46 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

колико кошта она пустиња од моста.

ne ulazeći u spekulacije oko toga koliko je koštao, koliko se ko ugradio, valjda to može barem sada nova vlada da isproverava pa ako treba neka ide i Đilas u zatvor.
Lično mislim da je most lep, da treba, da koristi, a sada gde god da su ga stavili nekome ne bi odgovaralo.
Konačno, sada tema nije most već DS i odnosi u DS.
Milan Karagaća Milan Karagaća 15:49 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

maksa83
У праву си Милане, бременита нам је ДС. Једино што никако не можемо да пронађемо оца, а нико неће да се добровољно јави.

Ako pitaš DS establišment, desilo se bezgrešno začeće.
Ja ipak mislim da se samooplodila.

Ja se nadam da potopa neće biti, a ne bi me iznenadilo da bude i po onoj narodnoj "rodilo se , valja ga ljuljati".
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 15:52 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

savamala
До тада, нека настави да изиграва слатку и умиљату пудлицу која шени пред Вучићем.


Hm, pa i nema bas neki izbor - sta bi drugo mogao i da radi? Njegova pozicija treceg najmocnijeg coveka u drzavi je njegov najjaci adut ali i najveca slabost istovremeno: vlasti (SPS pre svega) ga mogu smaknuti sa te pozicije kad god im se prohte...
savamala savamala 15:58 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

Njegova pozicija treceg najmocnijeg coveka u drzavi je njegov najjaci adut


Ово више не важи. У овом тренутку Ђилас је далеко, далеко од врха моћи у овој држави. Када твоја позиција зависи од неког другог, а тај други не зависи од тебе, онда је твој утицај мртав, претворен си у марионету. Ђилас је тренутно марионета, са задатком да греје фотељу у скупштини града и да води рачуна да се фикус редовно залива. И, тако док се не склопи цела прича и док неко не одлучи шта ће са њим и да ли му је он уопште потребан.
savamala savamala 16:03 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

ne ulazeći u spekulacije oko toga koliko je koštao, koliko se ko ugradio, valjda to može barem sada nova vlada da isproverava pa ako treba neka ide i Đilas u zatvor.


Ево, коначно да се у нечему сложим са тобом. На жалост, не постоји корелација између утврђивања нечије "уградње" и одласка у затвор. Код нас то мало флексибилнији однос.

Konačno, sada tema nije most već DS i odnosi u DS.


Јесте, Милане, јесте мост тема. Зар није Јеремић поменуо цену моста (без приступних саобраћанијца) у оквиру њихове унутрашње расправе. Ако они (ви инсајдери) можете да помињете мост, можемо ваљда и ми оутсајдери.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 16:16 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

savamala
Ово више не важи.


Slazem se uglavnom sa ovim sto si ti napisao - to je onaj deo koji kod mene spada pod "slabost". Ali ta pozicija jeste treca najaca u zemlji po ekonmskim sredstvima/resursima nad kojima on upravlja i neuporedivo je jaca u odnosu na ono sto imaju oni sa kojim se u ovom momentu sukobljava u partiji (Tadic, Sutanovac, Trivan, Petrovic) - oni vise nemaju nikakvu moc na nivou drzave.

Sve u svemu sa stanovista DS sve izgleda prilicno lose: normalno bi bilo da se partija reorganizuje i krene u ozbiljne opozicione aktivnosti (kojih trenutno uopste i nema) a sa druge strane njen najjaci i najenergicniji funkcioner koji je i najpogodniji za nosioca te reorganizacije se nalazi, da upotrebim tvoju kvalifikaciju, u poziciji marionete... Kad bi medjutim bio skinut sa pozicije gradonacelnika (ili je se odrekao) pitanje je da li bi vise imao sanse u nadmetanju sa ostalim "baronima"...
princi princi 16:19 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

Ђилас је тренутно марионета, са задатком да греје фотељу у скупштини града и да води рачуна да се фикус редовно залива. И, тако док се не склопи цела прича и док неко не одлучи шта ће са њим и да ли му је он уопште потребан.

Đilas je Dačketu fino poslužio da potpuno parališe Tadića. Doduše, koliko je Tadić kilav, mlitav i, u osnovi, politički glup (jer kako drukčije nazvati to što 4 godine suživota sa SPS-om nije iskoristio da ih proguta ili smoždi, već je ispalo obratno?) to i nije bilo tako teško uraditi.
dragan7557 dragan7557 16:41 14.08.2012

Re:demokracka diktatura fedudalnih velmoža

Milan Karagaća:
Iako me kao običnog člana i glasača niko ne pita, niti je kada pitao za mišljenje,

Aferim bre, ovim si SVE rekao, tako da nema potrebe za ostatkom teksta.

Da sa demokratijom ovakav stav partijskog rukovodstva sproću svog članstva, nema baš nikakve veze, je nadam se potpuno jasno.

Ili nije jasno?

cerski

antioksidant antioksidant 17:55 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

Lično mislim da je most lep, da treba, da koristi, a sada gde god da su ga stavili nekome ne bi odgovaralo.

to samo djilas moze most da "stavi" negde
uobicajeno je da "stavljanju" mosta prethodi neka analiza saobracajnih potreba
ali sta zna djilas sta su 4 zida oko mesta
Milan Karagaća Milan Karagaća 18:13 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

to samo djilas moze most da "stavi" negde
uobicajeno je da "stavljanju" mosta prethodi neka analiza saobracajnih potreba
ali sta zna djilas sta su 4 zida oko mesta

Ne mislim da su baš tako iynebuha odredili gde će biti most. Verujem da su se konsultovali stručnjaci različitih profila.Šta bi bilo bolje da su ga stavili uzvodnije pa da ide direktno na Čukaričku padinu, opet bi bilo zamerki.Niže nizvodno nije moglo osim da udupla Gazelu.
Verujem da i kada je Gazela napravljena da je bilo ljudi koji su kritikovali zašto baš tu a ne npr.kod Maikša jer onda onoga kod Ostružnice nije bilo.
Meni ne smeta, lepo je da Beograd ima što više mostova, da se uredi i nova žel. stanica, da se poprave fasade sve na poptezu od Karađorđeve do Dorćola i ne znam zašto bi to nekome smetalo.
libkonz libkonz 18:26 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

ne znam zašto bi to nekome smetalo.

princi princi 18:34 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

Lično mislim

Stvarno nisam jezička picajzla, ali ovakve konstrukcije idu žestoko na nerve. Koja je njihova svrha? Kao na nekom partijskom sastanku. Lično mislim... bezlično mislim, istakao bih.

Karagaća, jel može bez njihA, plz?
Milan Karagaća Milan Karagaća 18:48 14.08.2012

Re: Re:demokracka diktatura fedudalnih velmoža

dragan7557
Milan Karagaća:
Iako me kao običnog člana i glasača niko ne pita, niti je kada pitao za mišljenje,

Aferim bre, ovim si SVE rekao, tako da nema potrebe za ostatkom teksta.

Da sa demokratijom ovaka stav partijskog rukovodstva sproću svog članstva, nema baš nikakve veze je nadam se potpuno jasno.

Ili nije jasno?

cerski


Ma to kao na primer, gledajući s pozicije običnih članova, jer kod nas u strankama članstvo niko ništa ne pita.O svemu odlučuje inokosni poslovodni organ.
sentinel26 sentinel26 19:17 14.08.2012

Re: Re:demokracka diktatura fedudalnih velmoža

dragan7557
Milan Karagaća:
Iako me kao običnog člana i glasača niko ne pita, niti je kada pitao za mišljenje,
Aferim bre, ovim si SVE rekao, tako da nema potrebe za ostatkom teksta.
cerski

Neka im ga je reko!
Sad ćeš da vidiš kako će da se potresu.
Trivanki se brkovi tresu kad neko pomene ozdravljenje stranke.

Postoji jedno spasonosno rješenje za žutu strančicu.

Da se fuzioniše sa PUPS-om i Palminom Jedinstvenom Srbijom.

Krkobabić za predsjednika stranke a Mićunović Izvršnog odbora, Palma za portparola, tj. za novu Trivanku, pošto nabaci nove silikone.
Ima da procveta dremokratija.



freehand freehand 19:24 14.08.2012

Re: Re:demokracka diktatura fedudalnih velmoža

Trivanki se brkovi tresu kad neko pomene ozdravljenje stranke.

Ne reci da je i ona otud od podno Lovćena?!
hurmonger hurmonger 23:53 14.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?


Pa G. Karagaća, verujete da su se konsultovali stručnjaci, a stručnjaci objašnjavaju zašto je ceo projekat katastrofa epskih srazmera.. I onda slušam od sugrađana kako Đilas možda nije anđeo s neba, ali je sposoban, vidiš gradi se ovo, ono.. Pa ja razumem da ima pomenuti pola medija u srbiji na udici ali aman, što je mnogo, mnogo je..
sahmatbg sahmatbg 04:58 15.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

Ako pitaš DS establišment, desilo se bezgrešno začeće.
Ja ipak mislim da se samooplodila.

Tačno tako.Gotovo kompletan vrh stranke je radio stvari koje su bitno doprinele kompromitaciji DS.
vranac147 vranac147 08:40 16.08.2012

Re: Пошто мост Драгане, јабуко са гране?

Milan Karagaća
колико кошта она пустиња од моста.

ne ulazeći u spekulacije oko toga koliko je koštao, koliko se ko ugradio, valjda to može barem sada nova vlada da isproverava pa ako treba neka ide i Đilas u zatvor.
Lično mislim da je most lep, da treba, da koristi, a sada gde god da su ga stavili nekome ne bi odgovaralo.
Konačno, sada tema nije most već DS i odnosi u DS.

Shta zna dete shta je 500 kila... mislim miliona... mislim bez pristupnih saobracajnica... Uvek je tema most. ali uvek. mnogo je to tudjih para otishlo u nechije dzepove i mnogo ce tek da ode da bi se bavili nekim drugim aspektima lika i dela gosn Djilasa. i nikako ljudi koji stoje iza tog mosta ne mogu da budu vidjeni kao spas nekog / necheg... shta vec. tu rachunam i tadica.
Colin_bgd Colin_bgd 15:55 14.08.2012

Too old for rock'n'roll, too young to die.

i.e. Boris Tadic.

Kakve analize, kakvo sagledavanje stanja, kakvi bakraci. Lider stranke koja izgubi izbore mora da podnese ostavku. Dok toga ne bude bilo, nema nista od DS-a...

Zivim u UK skoro 20 godina. Posle svakih izbora, lider stranke koja je iste izgubile, bilo da je startovala sa vlasti ili iz opozicije, je trenutkom objavljivanja rezultata obznanjivao da se povlaci. Nema tu neke velike mudrosti...
Milan Karagaća Milan Karagaća 18:15 14.08.2012

Re: Too old for rock'n'roll, too young to die.

Zivim u UK skoro 20 godina. Posle svakih izbora, lider stranke koja je iste izgubile, bilo da je startovala sa vlasti ili iz opozicije, je trenutkom objavljivanja rezultata obznanjivao da se povlaci. Nema tu neke velike mudrosti...

Pa upravo Jelena Trivan reče da kod nas već 20 godina stranke gube i dobijaju izbore i niko zbog toga ne menja rukovodstvo.Pa mi smo bre demokratija kakva UK.
mariopan mariopan 18:28 14.08.2012

Re: Too old for rock'n'roll, too young to die.

Milan Karagaća
Zivim u UK skoro 20 godina. Posle svakih izbora, lider stranke koja je iste izgubile, bilo da je startovala sa vlasti ili iz opozicije, je trenutkom objavljivanja rezultata obznanjivao da se povlaci. Nema tu neke velike mudrosti...

Pa upravo Jelena Trivan reče da kod nas već 20 godina stranke gube i dobijaju izbore i niko zbog toga ne menja rukovodstvo.Pa mi smo bre demokratija kakva UK.

Ona to reče i ne podnese ostavku?
miloseng miloseng 18:41 14.08.2012

Re: Too old for rock'n'roll, too young to die.

Ona treba da leti za primer. Poredi SRS tj. sad SNS sa DS u vezi gubljenja izbora. A silne pare su potrošili da dokažu kakvi su Vučić i Nikolić loši. Kad se gube izbori poziva se na njih. Katastrofa

A šta je sa Vlahovićem, Homenom, Malovićkom, Šaperom, Ristićem, Dulićem? Kojom vrstom motke njih najuriti ne samo iz DS nego iz javnog života?
apach92 apach92 18:54 14.08.2012

Re: Too old for rock'n'roll, too young to die.

mariopan

Ona to reče i ne podnese ostavku?


Ma rekla je i da nije bila u vlasti. Mislim, to su neki drugi ljudi tamo, ona se samo `zalagala vise nego sto bi to razuman covek cinio i to cak i na sopstvenu stetu`

Na stranu ove smehotresne pojedinacne izjave svi oni treba da odu. Ono, ako nista drugo jer je politika ipak izvestan skup ideja a ne kult licnosti. Pa ako im je skup demokratski baziranih ideja ono cime zele da Srbiju povedu u svetlu buducnost onda neka prepuste sprovodjenje tih ideja u delo nekim novim licima. Pardon, licnostima jer nije dovoljno kao Trivanka samo promeniti licni opis na umereno-pokajnicki pa da te ljudi shvate, oproste i po potrebi sazaljevaju.

Djilas je problematican jer bi neke od tih demokratskih ideja da smesti medj` cetiri zida a to tako ne moze. A i predjoh par puta preko tog novog mosta, mnogo je bre pust i neupotrebljen.
Milan Karagaća Milan Karagaća 18:59 14.08.2012

Re: Too old for rock'n'roll, too young to die.

Ona to reče i ne podnese ostavku?

ona i reče da se za to ne podnose ostavke.
mariopan mariopan 19:08 14.08.2012

Re: Too old for rock'n'roll, too young to die.

Ma rekla je i da nije bila u vlasti.

Znam.

I da je ona dobro radila, i da su svi oni dobro radili......maaaa motku u ruke pa ćemo lepo da ih pročistimo začas.
mariopan mariopan 19:16 14.08.2012

Re: Too old for rock'n'roll, too young to die.

Milan Karagaća
Ona to reče i ne podnese ostavku?

ona i reče da se za to ne podnose ostavke.

Ne razumem, jel se ona time hvali ili se žali?
milivoje_bg milivoje_bg 21:11 14.08.2012

Re: Too old for rock'n'roll, too young to die.

Colin_bgd
i.e. Boris Tadic.

Kakve analize, kakvo sagledavanje stanja, kakvi bakraci. Lider stranke koja izgubi izbore mora da podnese ostavku. Dok toga ne bude bilo, nema nista od DS-a...

Zivim u UK skoro 20 godina. Posle svakih izbora, lider stranke koja je iste izgubile, bilo da je startovala sa vlasti ili iz opozicije, je trenutkom objavljivanja rezultata obznanjivao da se povlaci. Nema tu neke velike mudrosti...

Макар нека корист од ових глупости (свеукупне блог теме, мислим) --- подсети ме, те управо одслушах Џетро Тал !
Colin_bgd Colin_bgd 21:17 14.08.2012

Re: Too old for rock'n'roll, too young to die.

Макар нека корист од ових глупости (свеукупне блог теме, мислим) --- подсети ме, те управо одслушах Џетро Тал !

Sve je samo 'Locomotive Breath'...
Milan Karagaća Milan Karagaća 23:56 14.08.2012

Re: Too old for rock'n'roll, too young to die.

mariopan
Milan Karagaća
Ona to reče i ne podnese ostavku?

ona i reče da se za to ne podnose ostavke.

Ne razumem, jel se ona time hvali ili se žali?

pa valjda misli da nema razloga. Nije ona kriva, nije krivo rukovodstvo, krivo je i dužno članstvo.
registry_machine registry_machine 10:38 16.08.2012

Re: Too old for rock'n'roll, too young to die.

Djilas je problematican jer bi neke od tih demokratskih ideja da smesti medj` cetiri zida a to tako ne moze. A i predjoh par puta preko tog novog mosta, mnogo je bre pust i neupotrebljen.

A sta ako je Djilas taj most podigao bas da bi na njemu mogla da se organizuje parada, kao izvinjenje pripadnicima ove populacije?
Ramisli malo, most je dovoljno sirok i dugacak da se na njemu mogu organizovati veliki skupovi sa povorkama, nepristupacan je za nepozeljna maskirana lica, saobracaja gotovo i da nema tako da je obustavljanje istog veoma lako realizovati, krasi ga falusni simbol enormnih dimenzija koji se probija kroz vlaknastu materiju cepajuci je, na otvorenom je i u vodi, sto svakako moze zadovoljiti potrebu vecine fetisa.
Pa upravo Jelena Trivan reče da kod nas već 20 godina stranke gube i dobijaju izbore i niko zbog toga ne menja rukovodstvo.Pa mi smo bre demokratija kakva UK.

Zalosna je cinjenica da u DS ima ljudi poput Trivanove i da u toj stranci ima vise radikala nego u SNS i SRS zajedno. Otuzno je citati njihove izjave koje predstavljaju poslednje vapaje za fotelljama i pozicijama na vlasti. Ako u DS ne veruju u princip smene vlasti, onda ne znam koja stranka bi morala biti cuvar ovog postulata demokratskog drustva.
Filip Mladenović Filip Mladenović 18:31 14.08.2012

Ni S od stranke!

Nazovi stranke koje ne poštuju vlastite programe, u kojima nema unutrašnje demokratije niti frakcija, gde je vođa sve i svja, a vrhuška interesna grupa sa mafijaškim, prećutnim pravilima igre, i sve to u zemlji gde je izborni zakon sa proporcionalnim sistemom nakaradan i sprovodnik korupcije, samo su paravan za pljačku, manipulaciju i demagogiju.

Glavno pitanje već je postavila Verica Barać: "Kako to da se za ovih 20 godina višestranačja u Srbiji na političkoj sceni nije pojavila nijedna nova ličnost?"

Dakle, sve sama reciklaža! Ko i kako uopšte može ući u politiku, uz čiju potporu!?
princi princi 18:35 14.08.2012

Re: Ni S od stranke!

Fićika, ja bih tebe postavio za šefa DS-a ili LeDePea pa nek se onda misle šta ih je snašlo.
freehand freehand 18:45 14.08.2012

Re: Ni S od stranke!

Glavno pitanje već je postavila Verica Barać: "Kako to da se za ovih 20 godina višestranačja u Srbiji na političkoj sceni nije pojavila nijedna nova ličnost?"

To što ti i još neki radite pokojnoj Verici Barać prilično je ogavno, ako mene pitaš. Slično onome što ista ekipa radi od Đinđića.
Beatifikacijom se bavi crkva Filipe. Pa i ona po pravilu ispadne smešna u tom procesu.

Što se novih lica tiče - šta su upravo Đilas, Ješić, Đelić, Cvetković, Milica Delević, pa i Goran Knežević? Dakle - samo na prvu loptu i bez vrednosnih sudova, samo glede "poslednjih dvadeset godina" Verice Barać, koje si ti tako, kao june i (naravno!) bez razmišljanja prihvatio i sad papagajišeš?
Filip Mladenović Filip Mladenović 18:56 14.08.2012

Re: Ni S od stranke!

freehand
Glavno pitanje već je postavila Verica Barać: "Kako to da se za ovih 20 godina višestranačja u Srbiji na političkoj sceni nije pojavila nijedna nova ličnost?"To što ti i još neki radite pokojnoj Verici Barać prilično je ogavno, ako mene pitaš. Slično onome što ista ekipa radi od Đinđića. Beatifikacijom se bavi crkva Filipe. Pa i ona po pravilu ispadne smešna u tom procesu.Što se novih lica tiče - šta su upravo Đilas, Ješić, Đelić, Cvetković, Milica Delević, pa i Goran Knežević? Dakle - samo na prvu loptu i bez vrednosnih sudova, samo glede "poslednjih dvadeset godina" Verice Barać, koje si ti tako, kao june i (naravno!) bez razmišljanja prihvatio i sad papagajišeš?


Svi pomenuti su nabrekli od para! Da li to znači da je glavni uslov za ulazak u srpsku politiku velika količina novca. I to novca stečenog vođenjem procesa privatizacije (znamo kako), monopolisanjem tržišta medijskog oglašavanja, uzimanjem procenta od nameštenih tendera, i na kraju krajeva (slučaj G. Kneževića), krađom novca iz stranačke kase!


A što se Vaših nevaspitanih i neduhovitih komentara tiče, preporučujem čitanje knjige Milorada Tomanića "Srpska crkva u ratu i ratovi u njoj" (2001.).
Prepoznaćete vlastiti "stil" u glavnim junacima te sjajne knjige!
freehand freehand 19:04 14.08.2012

Re: Ni S od stranke!

A što se Vaših nevaspitanih i neduhovitih komentara tiče,

Hvala ti lepo, samo ova pirueta tvoj komentar neće učiniti pametnim, a još manje istinitim.
Baš kao ni klasična zamena teza, prelaskom sa novih na bogata aka lopovska lica.
Ako budeš imao volje da ne nastavljaš sa mlaćenjem prazne slame - odgovori: koje je od lica koja sam nabrojao u politici duže od deset godina?
I kako onda stoji teza koju si ti naveo?

Edit: a voleo bih da znam i šta je nevaspitano u mom komentaru?
Neduhovitost je potpuno ok.
dali76 dali76 19:08 14.08.2012

Jeca and Dragan

Zrtvujuci politicku korektnost,gdja Trivan simbolizuje intelektualni domet, odnosno pad, Demokrata, dok je Djilas olicenje populistickog kraduckanja ili ti Demokratskog Velje Ilica ili Palme.
Daklem, ukoliko ovakvi ostanu u DS, il jos gore na njenom vrhu, od ciscenja nema nista.
apach92 apach92 19:45 14.08.2012

Re: Jeca and Dragan

dobro zapazanje. Elem, ljudi ti vole ovde takve k`o Dragan - mozda je on demokratski ekivalent Velji, Palmi i ostalima sto kraduckaju al nam je, vala, sagradio most! Dobar domacin, gazda koji ne bas oglodanu kost baci kucetu a ono mase repom. Tako ja vidim tu fascinaciju.
AlexDunja AlexDunja 19:47 14.08.2012

Re: Jeca and Dragan

Tako ja vidim tu fascinaciju.

a ume i šakom o sto.
tsunade tsunade 19:38 14.08.2012

potrebe

osedesmo pričajući šta DS-u treba. sve se svodi na metlu i domestos. pod must je i jedan nindža warrior.

u suštini, sve više počinjem da verujem da ni djilas nema taj potrebni potencijal. na sledeće izbore demokrate zajedno sa čedomirom na izbore. valjda će preći cenzus.
AlexDunja AlexDunja 19:40 14.08.2012

Re: potrebe

sve više počinjem da verujem da ni djilas nema taj potrebni potencijal.

totipričam

edit: a i da ima, ne bi mu ciljevi
bili ni slični tvojima.
tsunade tsunade 19:57 14.08.2012

Re: potrebe

a i da ima, ne bi mu ciljevi
bili ni slični tvojima.


sasvim moguće. očajnik se i za djilasa hvata.
Dr Mebius Dr Mebius 20:06 14.08.2012

Kad Djilas kaze....

Pa taj isti Djilas je vec godinama u samom vrhu rukovodstva stranke. Odavno se znalo kuda plovi ova politicka farsa zvana DS, daleko pre izbora. Sta je onda cekao Djilas (i ostali kriticari-funkcioneri)?
Sta se to danas zna sto se nije znalo pre godinu, dve ili tri? Osim da su popusili izbore.

Ovo je najogavnija borba za prevlast u igri odstrela polu-mrtvog konja, i nista vise.

Djilas je pre svega tajkun bez ikakve politicke vizije. Djilas je kao gradonacelnik radio ono sto godi populizmu ove tuzne palanacke metropole zvane Beograd. Djilas nije pokrenuo a kamoli zavrsio niti jedan od kapitalnih projekata za resavanje problema koji decenijama paralisu grad. Djilas drzi monopol nad reklamnim prostorom u gradu koji je zagusen bilbordima, a koje NIKO ne cita.

Djilas je tipican produkt 90-tih.

Zato Djilasu ne verujem.
mariopan mariopan 20:19 14.08.2012

Re: Kad Djilas kaze....

Ovo je najogavnija borba za prevlast u igri odstrela polu-mrtvog konja, i nista vise.





I vrlo prljava.
freehand freehand 20:37 14.08.2012

Mjkmbžju

kako je moguće da su nam političke stranke takvo dno (mada vlast malo manje) a da blog vrvi od Mudrih, Vidovitih a Neokaljanih?!


Dr M Dr M 20:42 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

kako je moguće da su nam političke stranke takvo dno


Flotacija
savamala savamala 20:49 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

kako je moguće da su nam političke stranke takvo dno (mada vlast malo manje) a da blog vrvi od Mudrih, Vidovitih a Neokaljanih?!


Мудро збориш, мудро. Очигледно да је у питању лоша кадровска политика и ово важи за већину странака. Ето, на пример, како је могуће да тебе твоји нису ангажовали? Мислим да би ти, у скупштини Србије, био право освежење, а посебно, у односу на оне ваше мрмоте, Јеце, Шукије, Балше и остали кадровски треш. Како је могуће да се паметни саветник није сетио да те мало погура. А, трудио си се, није да ниси.
StEtOc|nA StEtOc|nA 21:01 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

freehand
kako je moguće da su nam političke stranke takvo dno (mada vlast malo manje) a da blog vrvi od Mudrih, Vidovitih a Neokaljanih?!




Većina blogera (moja slobodna procena) bi se rado bacila u mito i korupciju... Ali nema ko da nas korumpira

Prokleti bili Mišković i tajkuni što ne shvataju važnost b92 bloga!
maksa83 maksa83 21:14 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

kako je moguće da su nam političke stranke takvo dno


"Državni interes u Agrobanci branio je Zvonimir Nikezić, vlasnik konsultantske kuće "CES Mekon", poslovni partner bivšeg premijera Mirka Cvetkovića. A upravo je Nikezić, inače član UO Agrobanke, 2010. godine od ove banke uzeo kredit u iznosu od 44 miliona dinara za potrebe svoje firme."

"Ministarstvo finansija nadležno je za banke s državnim kapitalom, a do marta prošle godine ministarka je bila Diana Dragutinović, koja je nekada radila u "CES Mekonu". Posle nje ministar je postao premijer Mirko Cvetković, a državni sekretar bio je Dušan Nikezić, Zvonimirov sin."


Tako da je moj odgovor na tvoje pitanje: Jebote, ne znam... ti mi reci?
Filip Mladenović Filip Mladenović 21:24 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Odgovor se nameće: na blogu nema ideologije, već slobodnog mišljenja, što je nezamislivo za sve naše nazovi stranke, a tek njene nagojene, obogaćene i samožive vrhuške.

Zatim, blogeri misle i deluju individualno, a ne zajedno, za razliku od onih iz nazovi stanaka.
"Bar kada dejstvuju zajedno, izvršiocima genocida potrebna je neka ideologija kako bi dali legitimitet svome ponašanju, jer bi se bez nje morali i sami i međusobno videti onakvima kakvi u stvari jesu - obični lopovi i ubice."
(Leo Kuper, sociolog)
mariopan mariopan 21:28 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

savamala
Мудро збориш, мудро. Очигледно да је у питању лоша кадровска политика и ово важи за већину странака. Ето, на пример, како је могуће да тебе твоји нису ангажовали? Мислим да би ти, у скупштини Србије, био право освежење, а посебно, у односу на оне ваше мрмоте, Јеце, Шукије, Балше и остали кадровски треш.

Sa ovim se slažem, i ja mislim da bi bio pravo osveženje.
Како је могуће да се паметни саветник није сетио да те мало погура.

Šta će DS-u pametni ljudi? Zamisli njega da mu šef bude Trivanka?
А, трудио си се, није да ниси.

Verujem da je samo branio svoje stavove i mišljenje, kao i mi svoje, i to je radio u atmosferi linča, jer smo mi ostali bili ostrašćeni i (sa pravom) ljuti na DS, pa je to najčešće bila nemoguća misija.
A časno ih je branio, moram da priznam.

Za to mu skidam kapu.
freehand freehand 21:43 14.08.2012

Re: Mjkmbžju


Tako da je moj odgovor na tvoje pitanje: Jebote, ne znam... ti mi reci?

Jebote, šta bi hteo da ti kažem?
Da je prezumpcija nevinosti jedan od stubova na kojima počivaju zakon i pravda u ovoj civilizaciji?
Da nigde na svetu nije nenormalno (štaviše!) biti klijent svog klijenta, odnosno uzeti kredit od banke za koju tvoja firma radi?
Pazi, znači - i ja sam kriminalac. Moja firma je uzimala kredite od banke koja mi je bila klijent. Šta sad?
Bivši ministar Marković viđen na skupoj jahti, u sred Zemuna. slikao Kurir. Ok.
Čija je jahta? Markovićeva? Ne znamo. Jel Marković bogat čovek? Ne znamo. Odakle mu novac, ako je bogat? Ne znamo.
Jel u Srbiji sramota biti bogat?
Zabranjeno?
Markgrof Alje?
E jebi ga, Makso.
Svi su lopovi.
Ali sa tim nema dalje.
O tome pričam.


niccolo niccolo 21:45 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Da nigde na svetu nije nenormalno (štaviše!) biti klijent svog klijenta, odnosno uzeti kredit od banke za koju tvoja firma radi?

freehand freehand 21:47 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

StEtOc|nA
freehand
kako je moguće da su nam političke stranke takvo dno (mada vlast malo manje) a da blog vrvi od Mudrih, Vidovitih a Neokaljanih?!




Većina blogera (moja slobodna procena) bi se rado bacila u mito i korupciju... Ali nema ko da nas korumpira

Prokleti bili Mišković i tajkuni što ne shvataju važnost b92 bloga!

Ti za ovo, a i neke ranije komentare, i naročito na račun DS, imaš moje poštovanje.
Filip Mladenović
Odgovor se nameće: na blogu nema ideologije, već slobodnog mišljenja, što je nezamislivo za sve naše nazovi stranke, a tek njene nagojene, obogaćene i samožive vrhuške.

Filipe, prvo moraš da prođeš kvalifikacije da bih ti odgovarao dalje. Dakle - odgovor na prethodno pitanje, o stažu političara.
Da ti pomognem još malo: koliko je dugo Jelena Trivan u politici?
savamala savamala 21:49 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

A časno ih je branio, moram da priznam.


Да, баш тако, часно и никада се није предавао. Ево, види Карагаћу. Покушао мало да пропагира Ђиласа, настрадао у првих пар коментара и одмах нестао са бојног поља. Ваљда чека Драга Ковачевића да му прискочи у помоћ. Међутим, друг Фри је од другог кова. Борац до краја, непоколебљив. Да је сада, којим случајем, други рат и револуција, сигурно би га убацили бар у другу Пролетерску, ако не би и у прву. Овако, оставили су га овде да се туче и крвари против надмоћнијег и, како ти добро рече, острашћеног противника.
freehand freehand 21:49 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

niccolo
Da nigde na svetu nije nenormalno (štaviše!) biti klijent svog klijenta, odnosno uzeti kredit od banke za koju tvoja firma radi?


Ti, pretpostavljam, nikad ne bi uzeo kredit od banke koju zastupaš?
A imaš i fiskalnu kasu, mimo toga što i ne moraš?
maksa83 maksa83 21:54 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Jebote, šta bi hteo da ti kažem?

Zapravo, moje pitanje je - šta znači tvoje prvobitno pitanje?


Da li su svi ti ljudi bili na tim mestima? Jesu.
Da li je 300+ miliona EUR - puf - nestalo? Jeste.

Da li su ti ljudi koji su trebali da brinu o tome nekompetentni ili korumpirani?

Pliz, uveseli me trećom mogućnošću.
mariopan mariopan 21:57 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

savamala
A časno ih je branio, moram da priznam.


Да, баш тако, часно и никада се није предавао. Ево, види Карагаћу. Покушао мало да пропагира Ђиласа, настрадао у првих пар коментара и одмах нестао са бојног поља. Ваљда чека Драга Ковачевића да му прискочи у помоћ. Међутим, друг Фри је од другог кова. Борац до краја, непоколебљив. Да је сада, којим случајем, други рат и револуција, сигурно би га убацили бар у другу Пролетерску, ако не би и у прву. Овако, оставили су га овде да се туче и крвари против надмоћнијег и, како ти добро рече, острашћеног противника.

Osećam blagu krivicu što sam i ja bila jedna od tih ostrašćenih pa da se iskupim?

A Free ostade na megdanu, ne pobeže kano sinja kukavica.
niccolo niccolo 21:58 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Ti, prerpostavljam, nikad ne bi uzeo kredit od banke koju zastupaš?

Ja ne bih uzeo kredit...ali je svejedno pitanje potpuno nebitno za konverzaciju jer Nikezić nije uzeo kredit od banke koju zastupa nego je uzeo kredit od banke u čijem je Nadzornom odboru bio, a u koji ga je stavio njegov poslovni partner* u firmi koja je dobila kredit (i usput i premijer prethodne Vlade RS).

Ali mi se sviđa tvoj pokušaj prilagođavanja činjenica (osim ako nećeš da kažeš da si i ti dobio kredit od banke u čijem si NO bio).


* znam, znam, preneo je upravljačka prava

A imaš i fiskalnu kasu, mimo toga što i ne moraš?

I ovde ti je solidan pokušaj prilagođavanja - advokati ne da ne moraju da imaju fiskalnu kasu već ne mogu da je imaju jer se promet advokata po zakonu ne registruje preko fiskalne kase.

Svejedno, predlažem da ti dodelimo jednog bambija za trud utrošen na prilagođavanje činjenica
expolicajac expolicajac 22:00 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

A Free ostade na megdanu, ne pobeže kano sinja kukavica.

Bitke koje su unapred izgubljene ne treba voditi.
maksa83 maksa83 22:05 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Jel u Srbiji sramota biti bogat?

Postoje bogatstva i bogatstva, a ovo tvoje pitanje je dokumentovan i viđen fallacy, otpr. kao ono "je l' ti zna mama da si peder?".

Nije sramota kupiti od Italijana rashodovanu liniju za proizvodnju grickalica, razviti to u pristojan biznis i onda to prodati multinacionaloj kompaniji za 300 miliona.

Sramota je sedeti u bordu državne banke i samom sebi dati kredit. A Premijer ti ortak. I sin ti radi kod njega.
maksa83 maksa83 22:06 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Ali mi se sviđa tvoj pokušaj prilagođavanja činjenica (osim ako nećeš da kažeš da si i ti dobio kredit od banke u čijem si NO bio).

Meni se ne sviđa, mene to rastakanje integriteta rastužuje.
mariopan mariopan 22:09 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

expolicajac
A Free ostade na megdanu, ne pobeže kano sinja kukavica.

Bitke koje su unapred izgubljene ne treba voditi.

Što ne treba da mi smeta da poštujem borce i da odam priznanje na hrabrosti i časnoj borbi.
freehand freehand 22:16 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Zapravo, moje pitanje je - šta znači tvoje prvobitno pitanje?

Moje prvobitno pitanje znači: kolika je tragična šteta što se kolona Pametnih i Poštenih sa Blogerom na odmoru na čelu ne uputi sad prema Krunskoj, razjuri govna, formira Politbiro i da nam od jutra konačno svane?
Eto to znači.
Inače nije nezanimljivo za čitati, priznajem; Đilas je tajkun i monopolista i lopov al je generalno ok zato što je domaćin i što ume da podvikne.
Tadić je diktator samo nema muda, i kršitelj Ustava koji se zakona drži kao pijan plota. Nije ništa ukrao al to samo znači da je nesposoban, a štiti svoje lopuže, što znači da je on veća lopuža od njih.

Kataklizma.
maksa83 maksa83 22:20 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Moje prvobitno pitanje znači: kolika je tragična šteta što se kolona Pametnih i Poštenih sa Blogerom na odmoru na čelu ne uputi sad prema Krunskoj, razjuri govna, formira Politbiro i da nam od jutra konačno svane?

Pa mora neko nešto i da radi, bemmumiša...

Znam da je to u reality distortion fieldu Krunske 69 jedan apstraktan i teško shvatljiv koncept, ali ga to ne čini manje realnim.
freehand freehand 22:25 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

.ali je svejedno pitanje potpuno nebitno za konverzaciju jer Nikezić nije uzeo kredit od banke koju zastupa nego je uzeo kredit od banke u čijem je Nadzornom odboru bio, a u koji ga je stavio njegov poslovni partner* u firmi koja je dobila kredit (i usput i premijer prethodne Vlade RS).

Ovde je jedino bitno pod kojim mu je uslovima odobren kredit, i da li uzeti kredit uredno otplaćuje.
Imamo li neku informaciju o tome?
Ispostavi li se da je tu bilo koruptivnih ili kriminalnih radnji - neka visi Pedro.
Tako da mislim da bi ti kao advokat, u ovom slučaju, bio taj koji činjenice prilagođava.
I ovde ti je solidan pokušaj prilagođavanja - advokati ne da ne moraju da imaju fiskalnu kasu već ne mogu da je imaju jer se promet advokata po zakonu ne registruje preko fiskalne kase.

Pa to ti kažem Jedna od katastrofalnih grešaka te vlasti jeste što je siledžijama poput advokata, taksista ili onih kretena na traktorima popuštala.
Vidim da Dinkić sad najavljuje skidanje obaveze sitnim zanatlijama sa tim fiskalnim kasama. Kaže, kad ne moraju fiškali... Al znaš ti i to, i razumeo si me i oko toga.
freehand freehand 22:31 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Postoje bogastva i bogastva, a ovo tvoje pitanje je dokumentovan i viđen fallacy, otpr. kao ono "je l' ti zna mama da si peder?".

Moja pitanja odnosila su se na bivšeg ministra Markovića i fotografiju sa jahtom, iz "Kurira", koju si ti kačio na blogu kao dokaz bahate korumpiranosti i bestidnosti DS. Dakle: Markovića sam smatrao jednim od najpristojnijih ministara, i ukoliko bi mu bilo dokazano kriminalno ili koruptivno ponašanje to bi za mene bilo prilično razočaranje.
Dakle, pitam tebe a ti pitaj "Kurir": je li jahta njegova? Ako jeste - kojim je novcem kupljena? Ako je novac čist - ko će se izvinjavati?
niccolo niccolo 22:32 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

što je siledžijama poput advokata

Nema potrebe da se živciraš, ovo je samo blog, razmenjujemo mišljenja i tako to...

Tako da mislim da bi ti kao advokat, u ovom slučaju, bio taj koji činjenice prilagođava.

Koje činjenice? Nije bio član NO? Nije poslovni partner premijera? Nije ga premijer postavio? Koja od ovih činjenica je prilagođena?

Imamo li neku informaciju o tome?

Ne znam, imamo li?

Al znaš ti i to, i razumeo si me i oko toga.

Naravno da jesam, kad čovek nema argumente na svojoj strani onda je potrebno prilagoditi činjenice...ništa posebno, svi smo mi to radili u nekom trenutku u životu...
maksa83 maksa83 22:34 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Dakle, pitam tebe a ti pitaj "Kurir": je li jahta njegova? Ako jeste - kojim je novcem kupljena? Ako je novac čist - ko će se izvinjavati?

Valjda Kurir.

Evo mogu i ja da se izvinim.

I, čija je jahta?

Kurir kaže da on odbija da razgovara o tome i da ga to pitanje jako ljuti.

freehand freehand 22:51 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Nema potrebe da se živciraš, ovo je samo blog, razmenjujemo mišljenja i tako to...

Nikolo, ne živciram se. Kažem da advokati nemaju fiskalne kase jer su blokadom pravosuđa to izborili. To smatram teškim siledžijstvom. Ok? A ti?
I kako tu stojimo sa činjenicama?
Koje činjenice? Nije bio član NO? Nije poslovni partner premijera? Nije ga premijer postavio? Koja od ovih činjenica je prilagođena?

Hajde još jednom , ali molim te - ne pitanjem na pitanje: koja ga od ovih činjenica diskvalifikuje za dobijanje kredita u banci u kojoj je član No koga je postavio Premijer lčiji je poslovni partner?
Ne znam, imamo li?

Pih, majku mu... Mislio sam da se advokati najviše bune kad se od odbrane traži da dokazuje nevinost?!
Naravno da jesam, kad čovek nema argumente na svojoj strani onda je potrebno prilagoditi činjenice...ništa posebno, svi smo mi to radili u nekom trenutku u životu...

Mis'im, Nikolo... Nije lepo.
freehand freehand 22:55 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

I, čija je jahta?

Kurir kaže da on odbija da razgovara o tome i da ga to pitanje jako ljuti.

Ne znam. Ali bih se potrudio da saznam pre nego što nekog optužim da je lopov.
niccolo niccolo 22:56 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

I kako tu stojimo sa činjenicama?

Odlično.

koja ga od ovih činjenica diskvalifikuje za dobijanje kredita u banci u kojoj je član No koga je postavio Premijer lčiji je poslovni partner?

Lepo je što najzad "priznaješ" da to jesu činjenice. E sad se vrati na tvoj komentar na koji sam se nasmejao pa ga pročitaj još jednom. U njemu kažeš sledeće:
Da nigde na svetu nije nenormalno (štaviše!) biti klijent svog klijenta, odnosno uzeti kredit od banke za koju tvoja firma radi?

Ako ti ne vidiš razliku između biti klijent svog klijenta i dobiti kredit od banke u čijem si NO ja je vidim.

Mislio sam da se advokati najviše bune kad se od odbrane traži da dokazuje nevinost?!

Od kakve odbrane, ti si ovde nečiji advokat? Ako i jesi ja svako nisam ničiji tužilac...

Nije lepo

Ali je korisno
Krugolina Borup Krugolina Borup 22:57 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

kako je moguće da su nam političke stranke takvo dno


Evo, sad ću da ti kažem kako je moguće.

Razgovaram večeras s prijateljem, palamudimo o sveopštem shanju u zemlji. Pitam ga da li je u neku partiju? Kaže, nije. A ako bi se učlanio, kako bi i šta bi u partiji radio: imao na umu opšti interes, ili svoje dupe isključivo gledao? Kaže on: isključivo svoje dupe gledao. Pa što se ne učlaniš onda, pitam ja. Moral mi ne dozvoljava, kaže on.

E, dok je više nas moralnih izvan partija, dotle će da nas jašu ovi nemoralni po njima. I političke stranke će da nam budu "takvo dno".



freehand freehand 23:04 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Ako ti ne vidiš razliku između biti klijent svog klijenta i dobiti kredit od banke u čijem si NO ja je vidim.

Dobro... Baš je teško sa fiškalima. Al sam trenirao sa Mikijem malo, pa sam izdržljiv.
Dakle: koji član kog zakona diskvalifikuje člana NO banke, koji je Premijerov poslovni partner i na taj način u NO postavljen - da od iste banke dobije kredit?

Od kakve odbrane, ti si ovde nečiji advokat? Ako i jesi ja svako nisam ničiji tužilac...

I to je odgovor?
Ali je korisno

Priznajem da sam razočaran.
Uzmi sebi slobodu da mi ne odgovaraš.
Mada možeš, isto ovako sa visoka a isprazno.
Kako god ti godi.
niccolo niccolo 23:07 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Dakle: koji član kog zakona diskvalifikuje člana NO banke, koji je Premijerov poslovni partner i na taj način u NO postavljen - da od iste banke dobije kredit?

Dakle tebi - da li je tvoja situacija iz komentara ista kao i ona iz stvarnosti? Podsetiću te da je jedini razlog zašto sam ja reagovao to što činjenice nisu identične. Čim se složimo oko toga razgovor završen što se mene tiče.
cult cult 23:16 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Free, ne znam šta tačno braniš u ovoj raspravi.
Svako ko je učestvovao u donošenju odluka o kreditima u Agrobanci znao je šta radi.
Svako ko je uzimao takav kredit znao je da je deo lanca.
Koliki kredit i kome ga dati je tupava formula.
Svako od tih bankara je zna napamet.
Te stvari nisu mogle slučajno da se dese.
To je kriminalna organizacija, zločinačko udruženje u kojoj je učestvovao vrh političkog establišmenta, iz svih stranaka tu ima ljudi.
Ideja je bila pljačkati štediše i deliti lovu medjusobno dok banka ne propadne, a onda da vlada uleti sa "sanacijom" i od naših para isplati tih 300 miliona.
A zamisli šta je po ministarstvima...a zamisli opštine...nabavke.
Milijarde su to.

Motka. Govnjiva motka. Ništa više.
freehand freehand 23:38 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Free, ne znam šta tačno braniš u ovoj raspravi.

Šta branim?
...
Znaš, Culte, pun mi je qrac populizma i voluntarizma. Laganja, spinovanja, krupnih reči, lažnih obećanja, stalnog nipodaštavanja i rušenja institucija, povlačenja za nogavicu onog iznad. gaženja na glavu onom ispod, nameštaljki, komplota, toplih zečeva, batinaša iz gomile.
I sad bih, nećeš verovati - pustio Vučića, Dačića i ekupu da rade svoj posao, kad su se već toliko otimali.
I želim im svu sreću ovog sveta na tom poslu, do koga god da stignu. I da onda, ako su za to sposobni - nastave dalje. Budu li to radili kako treba (bez obzira na moje goleme sumnje, u namere i mogućnosti) ne bi bilo baš prvi put da priznam da sam bio u krivu.
A i DS bih pustio da radi svoj posao. Da se reformiše onako kako članovi i rukovodstvo, oni koji plaćaju članarinu i stisli su petlju d au u stranku uđu, iz kojih god razloga, misle da treba.
A ni slučajno kako Drago Kovačević misli da treba, na primer.
Dr M Dr M 23:42 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

pun mi je qrac populizma i voluntarizma. Laganja, spinovanja, krupnih reči, lažnih obećanja, stalnog nipodaštavanja i rušenja institucija, povlačenja za nogavicu onog iznad. gaženja na glavu onom ispod, nameštaljki, komplota, toplih zečeva, batinaša iz gomile.


Pa što ne daš ostavku?
freehand freehand 23:44 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Dr M
pun mi je qrac populizma i voluntarizma. Laganja, spinovanja, krupnih reči, lažnih obećanja, stalnog nipodaštavanja i rušenja institucija, povlačenja za nogavicu onog iznad. gaženja na glavu onom ispod, nameštaljki, komplota, toplih zečeva, batinaša iz gomile.


Pa što ne daš ostavku?

Zato što sam baksuz?
Ili zato što sam brave in heart?
Dr M Dr M 23:48 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

freehand
Dr M
pun mi je qrac populizma i voluntarizma. Laganja, spinovanja, krupnih reči, lažnih obećanja, stalnog nipodaštavanja i rušenja institucija, povlačenja za nogavicu onog iznad. gaženja na glavu onom ispod, nameštaljki, komplota, toplih zečeva, batinaša iz gomile.


Pa što ne daš ostavku?

Zato što sam baksuz?
Ili zato što sam brave in heart?


Ovo drugo, ozbiljno mislim..

Ali je to, u ovom slučaju, priličan baksuzluk..
pedja1008 pedja1008 23:48 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Ako nije sramota predsednika Srbije da kupi diplomu fakulteta ili ako se ponosi svime sto je radio u svojoj karijeri (a u to verovatno racuna izbacivanje rodjenih beogradjana iz svojih stanova kao i njihove dece iz vrtica) zasto bi ovo bilo sramota. Na kraju svega, mislim da je ova trenutna vlast jos bolji reprezent zelja i stavova nebeskog naroda i ostalih gradjana ove zemlje.
freehand freehand 23:51 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Dr M
freehand
Dr M
pun mi je qrac populizma i voluntarizma. Laganja, spinovanja, krupnih reči, lažnih obećanja, stalnog nipodaštavanja i rušenja institucija, povlačenja za nogavicu onog iznad. gaženja na glavu onom ispod, nameštaljki, komplota, toplih zečeva, batinaša iz gomile.


Pa što ne daš ostavku?

Zato što sam baksuz?
Ili zato što sam brave in heart?


Ovo drugo, ozbiljno mislim..

Ali je to, u ovom slučaju, priličan baksuzluk..

Pa ne mogu da dam ostavku kad sam sam sebe birao i postavio.
Kako da razočaram to najvernije biračko telo?
cult cult 23:52 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

Agrobanka nije jedna stranka. To je ceo ovaj suludi postdjindjićevski politekonomski sistem. Uhvaćen na delu. Svi su tu. Isprepleteni. Potpuno je jasno da su svi znali. Od mutavog Cvetkovića čiji su se ortaci direktno okoristili, preko Dačića čija je stranka dala glavne operativce za ovu pljačku, do bezmudog Tadića. I guverner je znao. Svi.
Ovako isto je i u drugim bankama u kojima je država većinski vlasnik.
I svim javnim preduzećima. U svakoj agenciji, opštini. To je država Srbija.
Dr M Dr M 23:55 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

freehand
Dr M
freehand
Dr M
pun mi je qrac populizma i voluntarizma. Laganja, spinovanja, krupnih reči, lažnih obećanja, stalnog nipodaštavanja i rušenja institucija, povlačenja za nogavicu onog iznad. gaženja na glavu onom ispod, nameštaljki, komplota, toplih zečeva, batinaša iz gomile.


Pa što ne daš ostavku?

Zato što sam baksuz?
Ili zato što sam brave in heart?


Ovo drugo, ozbiljno mislim..

Ali je to, u ovom slučaju, priličan baksuzluk..

Pa ne mogu da dam ostavku kad sam sam sebe birao i postavio.
Kako da razočaram to najvernije biračko telo?


Samo nemoj da skraćuješ mandat, to na svašta može da izadje..

freehand freehand 23:57 14.08.2012

Re: Mjkmbžju

cult
Agrobanka nije jedna stranka. To je ceo ovaj suludi postdjindjićevski politekonomski sistem. Uhvaćen na delu. Svi su tu. Isprepleteni. Potpuno je jasno da su svi znali. Od mutavog Cvetkovića čiji su se ortaci direktno okoristili, preko Dačića čija je stranka dala glavne operativce za ovu pljačku, do bezmudog Tadića. I guverner je znao. Svi.
Ovako isto je i u drugim bankama u kojima je država većinski vlasnik.
I svim javnim preduzećima. U svakoj agenciji, opštini. To je država Srbija.

Da pogledaš malo onaj moj blog o Barclay's banci? U kojoj se pominju i druge banke? Pa guverneri? Pa vlade država koje su na lestvici korupcije daleko iznad nas, pri samom vrhu?
Mislim, nije opravdanje, daleko bilo, samo - ta rečenica "To je država Srbija" ti je malo bez veze.
A videćemo dokle će istraga da stigne.
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:07 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

Ево, види Карагаћу. Покушао мало да пропагира Ђиласа, настрадао у првих пар коментара и одмах нестао са бојног поља.

Pa šta misliš , da sedim neprestano i na svaki komentar odgovaram.
Ja napisah šta sam mislio pa odoh da obavljam druge obaveze i evo dođoh, ali je već kasno za nastavak , slčedi sutra.
Inače, ja nemam utisak da sam nastradao u prvih par komentara ,a pogotovo ne od tvojih, i to nije razlog što sam odsustvovao.
Ja ne propagiram nikada ništa samo kažem tj. napišem onako kako ja vidim i cenim. Nećeš mi reći da DS u Beogradu nije pobedio zaslugom Đilasa, a Trivanka je svojim predizbornim izjavama više odmagala nego pomagala. Nekada je mudro i ćutati.
I da ti ponovim, slažem se sa Đilasom da se mora analizirati stanje u DS, kakvo je, zašto je takvo, ko je kriv a ko zaslužan, zašto su takvi rezultati postignuti i opet ko je omanuo a ko odradio. To ni u kom slučaju ne izuzima ni Đilasa da se i njegov rad detaljno sagleda, čak i ako je nešto kriv da i on snosi posledice.Pogotovo stranka treba da rasčisti sa onima koji su je iskoristili za lično bogaćenje i služili se nedozvoljenim poslovima, ukrali , pokrali, prikrili, štitili.....
Dakle, ja podržavam pristup a ne pojedinca, da je to rekao npr. Mićunović ili bilo ko drugi tako rezolutno ja bih ga podržao.
cult cult 08:03 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

Da pogledaš malo onaj moj blog o Barclay's banci?


Pogledao.
Vidi, da je neka 100% strana banka u Srbiji delila kredite Dačićevim wannabe tajkunčićima, pa pukla znajući odmah da ti krediti neće biti vraćeni, to bi me zanimalo samo fenomenološki onako.

Ali ukoliko u Agrobanci vidimo da je vrh države krao depozite te državne banke, deleći ih izmedju sebe, pa prikrivao kradje u završnim računima u čemu je učestvovalo i više državnih institucija, i konačno rešio da novcem iz budžeta pokrije rupu nastalu kradjom, i ukoliko znam da je druga jedna državna banka na istu foru pukla, državnom odlukom joj promenili ime, a pokradene pare nadomsetili narodnim novcem, onda mi postaje jasno da je to princip, način rada.

I pitam se kako je tek u onoj trećoj, najvećoj državnoj banci. I tu nema mesta poredjenju sa Barclays, paralelama sa drugim korumpiranim vladama i tu quoque odbranama.

Ove šabane u zatvor. Samo to treba pratiti - da se na ovim hapšenjima ne završi. 300 miliona evra jebote!
maksa83 maksa83 08:04 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

Da pogledaš malo onaj moj blog o Barclay's banci?

Da pogleda slobodno i neki albicilin blog o zlatnorepoj ševi, pošto to ima isto toliko veze sa masovnim presipanjem državnih para u džepove DS-a i ekipe koliko i štelovanje LIBORA.
maksa83 maksa83 08:32 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

Ove šabane u zatvor. Samo to treba pratiti - da se na ovim hapšenjima ne završi. 300 miliona evra jebote!

E'o moja prognoza.
Dačić će da odvuče Vučića u ćošak, izvadi maramicu i obriše mu balu, i onda mu - onako igrajući se sa njegovim reverom kao Zemunac kad se sprema da te navuče na glavu kaže onako ispod glasa: "e, prestani da se glupiraš i fantaziraš sa tim hapšenjima i glupostima...", ovaj će onako pritupo da pogleda u stranu i nešto drugo će da mu odvuče pažnju i otrčaće da neće-to-tek-tako-proći! peni o nečem već sedmom.

Za otpr. tri godine videćemo u nekoj efemernoj sekciji vesti b92 - kao što smo skoro videli Prleta Davnića i onu koku - da su Milan i Dušan Antonijević posle opskurne istrage i dosadnog suđenja oslobođeni optužbi ili da je tata eventualno fasovao neku narukvicu na godinu dana. I to će biti to.

Statistički.
savamala savamala 08:41 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

Za otpr. tri godine videćemo u nekoj efemernoj sekciji vesti b92 - kao što smo skoro videli Prleta Davnića i onu koku - da su Milan i Dušan Antonijević posle opskurne istrage i dosadnog suđenja oslobođeni optužbi


Сва је прилика да ће тако да буде.
jedna_jelena jedna_jelena 08:43 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

freehand

Da pogledaš malo onaj moj blog o Barclay's banci? U kojoj se pominju i druge banke? Pa guverneri? Pa vlade država koje su na lestvici korupcije daleko iznad nas, pri samom vrhu?
Mislim, nije opravdanje, daleko bilo, samo - ta rečenica "To je država Srbija" ti je malo bez veze.
A videćemo dokle će istraga da stigne.


Nevezano za to ciji su i blog i recenica, i mene ljuti kad bilo ko kaze ovako nesto, kao da niko ne zna kako se igraju krupni igraci, odakle god da su.
cult cult 09:04 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

onako igrajući se sa njegovim reverom kao Zemunac kad se sprema da te navuče na glavu

cult cult 09:10 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

kao da niko ne zna kako se igraju krupni igraci, odakle god da su.


a ti baš voliš da im tepaš.
"Krupni igrači" su negde samo to, a negde su ceo jedan državni sistem stvoren da od sludjene i upropaštene zemlje i njenih gradjana otme sve što se oteti može i izdeli izmedju sebe. Kad sve otmu, onda se zadužuju po inostranstvu, pa pokradu i to.
Onda plasiraju priče po medijima da su oni krupni igrači i da je to tako u celom svetu.
alselone alselone 09:11 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

Ma klepili su ko gazda Jezda samo na jos gluplju foru i manje. Ali to je to. Blic je bio kao Borba za vreme izbora, bez pozivanja na rat i ubistva. Nije "samo" al i ovo je previse. Ubijaju se po ulicama kao ekipa iz Vidimo se u citulji. Dinar lagano klizi u nepovrat.

Svetska kriza je nasa sansa!

Sta samo dobili za ovih 8 godina. Patku i to ovoliku << ovo je faking link.
savamala savamala 09:20 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

Ja ne propagiram nikada ništa samo kažem tj. napišem onako kako ja vidim i cenim. Nećeš mi reći da DS u Beogradu nije pobedio zaslugom Đilasa, a Trivanka je svojim predizbornim izjavama više odmagala nego pomagala.


Вероватно јесте "заслугом" Ђиласа али ... Где је сада Ђилас? Ова шашава Триванка се бар јавља и бори, ако хоћеш и трпи ударце са свих страна. Колико год то безуспешно изгледало ипак показује да бар има некакво срце. А, где је Ђилас? До пре само неку недељу он се шепурио показујући снагу и осионост. Бахатост би била права реч. И? Шта би са њим данас? Завукао се у рупу, нема га нигде. Мало је људи на политичкој сцени, у последњих двадесет година, показало ту врсту али и количину кукавичлука какву Ђилас данас показује. Мало се обрушио, али и то изокола, на политичког мртваца Тадића, тек да се јави да је жив. Међутим, Дачића и архинепријатеља Вучића не дира. Милане, грешиш ако мислиш да чланство ДС не види ово што пишем. И чланство и функционери. Ђилас је већ данас у странци идентификован као олош, гори и од Шутановца и Петровића.
Иначе, да не буде забуне. ДС је за мене социолошки феномен када се оно најгоре у једном друштву, овде, на жалост, нашем, препознаје, сусреће и организује у политичку организацију. Осим првих пар година, ДС је била скуп и организација најгорих.
freehand freehand 09:31 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

maksa83
Ove šabane u zatvor. Samo to treba pratiti - da se na ovim hapšenjima ne završi. 300 miliona evra jebote!

E'o moja prognoza.
Dačić će da odvuče Vučića u ćošak, izvadi maramicu i obriše mu balu, i onda mu - onako igrajući se sa njegovim reverom kao Zemunac kad se sprema da te navuče na glavu kaže onako ispod glasa: "e, prestani da se glupiraš i fantaziraš sa tim hapšenjima i glupostima...", ovaj će onako pritupo da pogleda u stranu i nešto drugo će da mu odvuče pažnju i otrčaće da neće-to-tek-tako-proći! peni o nečem već sedmom.

Za otpr. tri godine videćemo u nekoj efemernoj sekciji vesti b92 - kao što smo skoro videli Prleta Davnića i onu koku - da su Milan i Dušan Antonijević posle opskurne istrage i dosadnog suđenja oslobođeni optužbi ili da je tata eventualno fasovao neku narukvicu na godinu dana. I to će biti to.

Statistički.

Znači ovako: DS su goli preispoljni i beskrupulozni lopovi; Dačić je namazani lopov na zgodnom mestu; Vučić nije lopov ali je glup i ne ume da hvata lopove.
Te je besmisleno trošiti vreme i živce na ovakve stvari, i treba se okrenuti radu?
Naravno, čuvajući integritet?

Ti baš nisi optimista.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:45 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

freehand

Da ti pomognem još malo: koliko je dugo Jelena Trivan u politici?

bolje pitanje je odakle tako smušena osoba poput jece u vrhu ds-a? pred izbore poslednje, kada sam se lomio da uprkos, uprkos svemu, dam svoj glas ds-u kao najbezazlenijem obliku komunjarstva u srbiji, svaki put kada bih čuo jecin glas vratio bih se na stazu sigurnosti - ne, ipak ne. ona mene podseća na likove iz detinjstva koji su na nivou mesnih zajednica dizali svest građanstva na nivou koji bi trebao uveriti dete od 7, 8 godina da je partija okej. ali doboro, vi ste opet ta generacija, prošli ste svi kroz titove škole, možda se od vas ni ne može očekivati drugi pristup demokratiji?
maksa83 maksa83 09:49 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

Znači ovako: DS su goli preispoljni i beskrupulozni lopovi; Dačić je namazani lopov na zgodnom mestu; Vučić nije lopov ali je glup i ne ume da hvata lopove.

Ukratko - da.

Vučić, ako izuzmemo što se tijekom bombardovanja skućio za male pare - nije veliki lopov samo zato što nije bio u prilici.


Te je besmisleno trošiti vreme i živce na ovakve stvari, i treba se okrenuti radu?
Naravno, čuvajući integritet?

Ukratko - da.

Ti baš nisi optimista.

Znaš kako kažu - pesimista je samo dobro obavešten optimista.
maksa83 maksa83 09:50 15.08.2012

Re: Mjkmbžju

ne, ipak ne. ona mene podseća na likove iz detinjstva koji su na nivou mesnih zajednica dizali svest građanstva

Mene podseća na malo ušminkanu varijantu Gorice Gajević.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana