Društvo| Gost autor| Moj grad| Roditeljstvo

Pismo blogerima b92

angie01 RSS / 08.07.2012. u 10:05

            Postovana Gospodo,

  Obracam Vam se kao roditelj Filipa Vukse,  glavnog aktera nemilog dogadjaja kojem ste poslednjih dana posvetili znacajnu paznju.

Glavni razlog zbog kojeg Vam se obracam je,  zelja da Vam se zahvalim sto ste svojim pisanjem animirali javno mnjenje i time doprineli da ovaj gnusni cin dobije svoj epilog.  Sasvim je prirodno da se nekom ne dopadaju Filipove aktivnosti,  ali nacin na koji su mu to dali do znanja, je odraz primitivizma i potpuno neprimeren civilizovanom drustvu.

Drugi razlog zbog kojeg Vam se obracam je, sto su razlicite interpretacije dogadjaja dovele neke dobronamerne ljude,  koji su o slucaju pisali na blogu b92,  u neprijatan polozaj,  zbog optuzbi da su imali neke sasvim druge namere!

U stvari su pisuci o tome, obelodanili dogadjaj,  koji je Filip prvo precutao i nama,  i pomogli da dobije podrsku javnosti i time uticali na reakcije odgovornih!

I sam sam zatecen uticajem internet komunikacije!

Ne zeleci da Vas ponovo uvlacim u pricu koju znate, hteo bih da Vas upoznam sa apsurdom u koji smo dospeli u nameri da se akteri ovog dogadjaja izvedu na sud. Prilikom policijskog uvidjaja propustena je prilika da se uzme snimak sigurnosne kamere koja je snimila ceo dogadjaj. Zeleci da ispravim propust otisao sam do privatne ordinacije,  cija sigurnosna kamera sadrzi pomenuti snimak. Ispred  smo zatekli ekipu RTS-a,  koja je pravila emisiju o dogadjaju. Sluzbenica na prijemu nam je korektno objasnila da ona ne moze da nam da snimak bez saglasnosti vlasnika ordinacije. Vlasnik traku nije zeleo da nam da, niti nam je dozvolio da je presnimimo, iako smo mu objasnili da je to znacajan dokaz da je vozac GSP a, koji je tukao Filipa bio na mestu dogadjaja, jer se on brani bolovanjem,  koje je iznudio posle ovog incidenta. Posle svih objasnjenja, vlasnik ordinacije nam je rekao da ce traku dati,  ako to bude neko zvanicno trazio.  Bez obzira na besmisao ponude,  imajuci potpuno razumevanje za neprijatnu situaciju u kojoj se vlasnik ordinacije nasao,  otisao sam u policijsku stanicu Zamun i dobio ocekivan odgovor:  mi smo uvidjaj zavrsili, kompletan materijal dostavili tuzilastvu cime su nase ingerancije vezane za taj slucaj prestale, a za sve sto vam treba obratite se sudu. Pokusao sam da im objasnim da je da je ironija u tome sto ce sud predmet uzeti u razmatranje tek za nekoliko meseci kada snimka vise ne bude bilo, (brise se posle 18 dana), da ce se izgubiti najvazniji dokaz koji je jos uvek moguce pribaviti, ali nije pomoglo.

Draga gospodo,  jasno Vam je da trenutno potpuno bespomocno cekamo, da najvazniji dokaz nemilog dogadjaja nestane i da na eventualnom sudjenju cujete savasnog sudiju koji daje nalog, da se od vlasnika ordinacije zahteva da dostavi snimak.

Hvala Vam na razumevanju i jos jednom Vam hvala na podrsci i pomoci,

Filipov tata



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana