Ljudska prava| Politika

Obraz uz Obraz

KRALJMAJMUNA RSS / 12.06.2012. u 17:16

Danas je Ustavni sud Srbije doneo odluku o zabrani ultradesničarske organizacije ''Obraz''.
Pa mi se učinilo da je zgodno da ovaj značajan događaj bude obeležen i na Blogu B92.
Ako bude komentara, odlično. Može emotivno, može pravnički, može politički.
Kako god, samo da je interesantno i informativno.

Prvo ide tekst odluke Ustavnog suda. A onda vest sa B92 odnosno TANJUG-ova vest.  

12.06.2012.

Ustavni sud doneo odluku o zabrani rada Udruženja građana ''Otačastveni pokret Obraz''

Ustavni sud je na današnjoj Sednici o većanju i glasanju, u predmetu VIIU-249/2009, doneo odluku o zabrani rada Udruženja građana ''Otačastveni pokret Obraz'', zbog delovanja usmerenog na kršenje zajemčenih ljudskih i manjinskih prava i izazivanja nacionalne i verske mržnje. Sud je naložio brisanje navedenog udruženja iz Registra udruženja koji vodi Agencija za privredne registre, danom dostavljanja ove odluke Agenciji.

Sud je, između ostalog, povodom izjave predstavnika Udruženja da članovi Udruženja imaju legitimno pravo da izraze svoje neslaganje, odnosno protest zbog održavanja određenih javnih skupova na kojima se iznose stavovi koji su suprotni stavovima za koje se oni zalažu u okviru Ustavom zajemčenog prava na okupljanje i slobode mišljenja i izražavanja, konstatovao da se u konkretnim događajima članovi Udruženja ne mogu pozivati na povredu ovih prava, jer su oni ti koji su zloupotrebili navedene slobode kako bi drugim licima, odnosno grupama te iste slobode uskratili.

Sud je takođe konstatovao da postoji veza između radnji članova Udruženja i delovanja i ciljeva Udruženja, da su radnje članova zasnovane na organizovanoj volji članova i da je Udruženje ne samo tolerisalo, već i podržalo sve radnje svojih članova u događajima incidentnog karaktera u kojima je došlo do povrede Ustavom zajemčenih prava određenih društvenih grupa i u kojima je iskazan diskriminatorski odnos prema tim grupama zbog svojstva koje ih određuje.

Imajući u vidu ocenu programskih načela ovog Udruženja u kojima je izvršena konkretizacija ciljeva Udruženja i delovanja Udruženja, manifestovanog preko izjava lidera Udruženja i učešća članova Udruženja u određenim događajima, Sud je zaključio da iz akata i radnji Udruženja proističu stavovi kojima se suštinski vrši diskriminacija građana po ličnim svojstvima, koja se sprovodi govorom mržnje, uznemiravanjem i ponižavajućim postupanjem, a što je sve usmereno na kršenje Ustavom utvrđenih sloboda i prava građana, načela vladavine prava, načela građanske demokratije i pripadnosti evropskim principima i vrednostima, kao osnovnim načelima na kojima počiva ustavni poredak Republike Srbije.

Prilikom utvrđivanja neophodnosti izricanja mere zabrane rada Udruženja građana ''Otačastveni pokret Obraz'', koja predstavlja svojevrsno ograničenje ljudskih prava u demokratskom društvu, Ustavni sud je imao u vidu utvrđivanje postojanja nužne društvene potrebe za datom ograničavajućom merom i proveru da li je ova mera srazmerna legitimnim ciljevima koji se žele postići. Postojanje nužne društvene potrebe za ograničenjem slobode udruživanja u konkretnom slučaju ogleda se u tome što se Udruženje svojim proklamovanim načelima, delovanjem i podržavanjem nasilja zalaže za model društva koje je zasnovano na diskriminaciji odgovarajućih etničkih, verskih, seksualnih i drugih grupa, upotrebom govora mržnje, uznemiravanja i ponižavajućeg postupanja i što se saglašava sa nasiljem kao sredstvom za postizanje ciljeva.

Osim toga, Ustavni sud je donoseći odluku o zabrani rada Udruženja građana ''Otačastveni pokret Obraz'', imao u vidu i to da je Republika Srbija relativno nedavno prošla kroz veoma težak istorijski period opterećen ratovima podstaknutim nacionalnom i verskom suprotstavljenošću naroda u regionu i da je demokratsko pluralističko društvo koje se izgrađuje još uvek opterećeno brojnim predrasudama koje imaju svoje duboke korene u istoriji naroda na prostorima Balkana, od posebnog je značaja zaštititi najvažnije društvene vrednosti svim sredstvima i blagovremeno sprečiti sve one pojave koje mogu, naročito stvaranjem okruženja nesigurnosti i straha za pripadnike čitavih društvenih grupa, poništiti napore kojima se iskazuje demokratska tradicija srpskog naroda. Ustavni sud je imao u vidu da su nadležni organi u Republici Srbiji - Ministarstvo unutrašnjih poslova, nadležna javna tužilaštva i sudovi već preduzeli niz mera i aktivnosti zbog nedozvoljenog ponašanja pripadnika ovog udruženja. Te mere i radnje ogledale su se u većem broju podnetih prekršajnih i krivičnih prijava, od kojih su neke procesuirane i rezultirale krivičnim i prekršajnim presudama, ali i pored preduzetih mera i aktivnosti nadležnih državnih organa Udruženje nastavlja sa preduzimanjem aktivnosti koje su usmerene na kršenje osnovnih ljudskih sloboda i prava i izazivanje nacionalne i verske mržnje, a samim tim suprotne Ustavu i zakonima ove države. Navedeno ukazuje na činjenicu, da iako su nadležni organi preduzeli određene mere, a da te mere, prema oceni Ustavnog suda, nisu bile dovoljne za zaštitu legitimnog cilja, tj. upravo zato što nadležni organi svojim merama nisu uspeli da suzbiju delovanje Udruženja, koje je usmereno na kršenje zajemčenih ljudskih prava, postoji nužnost i neophodnost da Sud, posežući za svojom nadležnošću, izrekne meru, koja je najrigoroznija u domenu ograničenja slobode udruživanja.

Ustavni sud smatra da su, na osnovu dokaza koji su predočeni u ovom slučaju, ispunjeni svi kriterijumi za zabranu rada Udruženja i da mera zabrane rada Udruženja predstavlja srazmeran odgovor društva radi ostvarivanja legitimnog cilja - zaštite osnovnih sloboda i prava građana usled zloupotrebe prava na udruživanje. Sud takođe ukazuje da predlog Republičkog javnog tužilaštva za zabranu rada Udruženja građana ''Otačastveni pokret Obraz'', sadrži zahtev da se navedeno udruženje zabrani i po osnovu nasilnog rušenja ustavnog poretka i izazivanja rasne mržnje. Međutim, Ustavni sud, nakon sprovedenog postupka, nije našao da ima osnova za zabranu rada Udruženja po ovim osnovima, pa u tom delu predlog Republičkog javnog tužilaštva nije prihvaćen.


http://www.ustavni.sud.rs/page/view/sr-Latn-CS/88-101638/ustavni-sud-doneo-odluku-o-zabrani-rada-udruzenja-graana-otacastveni-pokret-obraz

 
Hronologija delovanja "Obraza"

Izvor: Tanjug

Društvo | utorak 12.06.2012 | 15:45

Beograd -- Ustavni sud Srbije doneo je odluku o zabrani ultradesničarske organizacije ''Obraz''.

(Foto: FoNet, arhiva)

Udruženje pod zvaničnim nazivom ''Otačestveni pokret Obraz'', iako je mahom bilo usmereno na aktivnosti političke prirode, formalno je bilo registrovano kao građanska asocijacija.

Javno tužilaštvo je zabranu delovanja "Obraza" zatražilo još septembra 2009. kada je tužilac Slobodan Radovanović Ustavnom sudu podneo predlog za zabranu rada udruženja građana „Otačastveni pokret Obraz“ i Pokreta „1389“, i to zbog, kako je navedeno, delovanja usmerenog na nasilno rušenje ustavnog poretka, kršenje zajamčenih ljudskih i manjinskih prava ili izazivanje rasne, nacionalne ili verske mržnje.

Kako stoji na sajtu sada već zabranjene organizacije "Obraz", ta asocijacija, kao politička organizacija oformljena je 1998. kada se njen osnivač Nebojša M. Krstić koji se do tada bavio izdavačkom delatnošću, popularizacijom sličnih ideja konačno opredelio za konkretnu političku aktivnost.

Na sajtu je navedeno da "ključna načela 'Otačastvenog pokreta Obraz' kao jedine srbske organizacije koja se bori za školu sa verom, politiku sa poštenjem, vojsku sa rodoljubljem i državu sa Božijim blagoslovom'' jesu osnovne odrednice njihovog delanja.

Krstić je popularisao te ideje nizom promocija i gostovanja.

Kada je poginuo u saobraćajnoj nesreći u noći 3/4. decembra 2001. na auto-putu Niš - Leskovac, na čelu "Obraza" nasledio ga je Mladen Obradović.
Za organizaciju "Obraz" vezan je čitav niz incidenata tokom prethodnih godina, sledi hronologija:

30. jun 2001. - Tokom pokušaja održavanja prve Parade ponosa u Beogradu kada je došlo do niza incidenata, prebijanja učesnika i napada na policiju, među izgrednicima nalazili su se i pripadnici organizacije "Obraz".

20. decembar 2005. - Skupština Vojvodine usvojila je informaciju o delovanju članova neformalnih grupa i pojedinaca s neonacističkim obeležjima, čemu je prethodio incident na tribini na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 9. novembra 2005. kada su pripadnici neformalne grupe ''Nacionalni stroj'' grubo prekinuli jednu tribinu. Usledila su hapšenja neonacista, zatim analiza policije o takvim grupama u kojoj je ''Obraz'' ocenjen kao ''klerofašistička organizacija''. Na osnovu te informacije MUP-a Skupština Vojvodine usvojila je zahtev da se zabrani delovanje političke organizacije „Obraz“ kao i niza drugih organizacija. Vladi Srbije i drugim nadležnim organima upućen je tada zahtev da onemogući njihovo delovanje.

30. maja 2007. - Pripadnici "Obraza" su isključili projektor u Domu kulture Studentski grad u Novom Beogradu i sprečili projekciju filma „Slani kikiriki“ hrvatskog reditelja Tomislava Gotovca. Policija je sprečila veći incident.

Februara 2008. - Pripadnici te organizacije su upali na promociju knjige u produkciji „Peščanika“ B92 u Futogu.

7. februara 2008. - Pedesetak pripadnika "Obraza" je nasilno prekinulo izložbu „Odstupanja” umetničke grupe iz Prištine, kada je pocepan plakat na kojem je u pop-art stilu predstavljen vođa terorista kosovskih Albanaca Adem Jašari. Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine potom je zatražila zabranu rada ove organizacije.

Jula 2008. - Grupa mladića prekinula je performans „Disanje-hodanje-dodir“ GabrijelaSavića Ra, koji je održavan u okviru Međunarodnog festivala avangardne umetnosti u Domu kulture Studentski grad. Kao osumnječeni navođeni su pripadnici "Obraza".

Jula 2008. - Tokom skupa podrške Radovanu Karadžiću pripadnici „Obraza“, „SNP 1389“ i navijačkih grupa su izazivali nerede u kojima je demolirana imovina, paljene zastave, došlo je do napada na ambasade i na policiju.

19. septembra 2008 - Na "Kvir festivalu" u klubu Reks u Beogradu napadnuti učesnici. Za napad osumnjičeni pripadnici "Obraza".

9. novembra 2008 - Prvog dana zasedanja Sinoda SPC, "Obraz" je organizovao ''molitvenu šetnju“' do Patrijaršije, u kojoj je učestvovalo oko 200 ljudi.

8. januara 2009. - Pripadnici "Obraza" su pod parolom ''Stop sektama'' nasilno prekinuli deljenje božićnih paketića, koje je organizovala Pentekostalna crkva.

5. februara 2009. - Na svečanosti obeležavanja Prvog srpskog ustanka u Orašcu, pripadnici udruženja „Obraz“, „SNP 1389“, „Naši“ i „Ravnogorskog pokreta“ su protestom narušavali svečanu atmosferu proslave Dana državnosti.

27. juna 2009. - Došlo do napada na aktiviste kampanje podrške Romima koji žive pored naselja „Belvil“, za šta su takođe osumnjičeni pripadnici "Obraza".

10. jula 2009 - Na beogradskom Trgu Republike članovi „Obraza” i „1389” organizovali su kontraskup prijavljenom skupu „Žena u crnom” povodom obeležavanja godišnjice stradanja muslimana u Srebrenici.

Parada ponosa, skup povodom promovisanja prava LGBT osoba, koji je trebalo da se održi u Beogradu 20. septembra 2009. godine, otkazana je usled visokog rizika, između ostalog i zbog pretnji i aktivnosti pripadnika organizacije "Obraz". Lider te organizacije Mladen Obradović osuđen je tim povodom 27. marta 2012. godine.

10. oktobar 2010. - Vođa Obraza Mladen Obradović uhapšen zbog organizovanja nereda u Beogradu tokom Parade ponosa održane 2010.godine, za šta je 20. aprila 2011. prvostepeno osuđen pred Višim sudom na dve godine.

27. marta 2012. - Vođa „Obraza“ Mladen Obradović osuđen je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na 10 meseci zatvora zbog izazivanja mržnje i upućivanja pretnji pripadnicima homoseksualne populacije pred otkazanu Paradu ponosa 2009. godine.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=06&dd=12&nav_category=12&nav_id=617867



Komentari (59)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 17:34 12.06.2012

.Da te pozdravim :-)

Bolje da ih zabrane da ne bi morali da ih zaključavaju pa da ih mi još i 'ranimo?

ps
A prvo sam pomislila na romnat'ku, nešto nežno obraz uz obraz
zemljanin zemljanin 17:37 12.06.2012

Re: .Da te pozdravim :-)

samo će da se prešaltuju u Dveri i rešen problem (njihov) ...
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 17:59 12.06.2012

Re: .Da te pozdravim :-)

mariopan
Bolje da ih zabrane da ne bi morali da ih zaključavaju pa da ih mi još i 'ranimo?

ps
A prvo sam pomislila na romnat'ku, nešto nežno obraz uz obraz


Meni je prva asocijacija čist obraz.

Npr.
Poznaje se ko je komunista,
vedra čela i obraza čista.

Nulta asocijacija su Dragan i Milena.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 18:02 12.06.2012

Re: .Da te pozdravim :-)

zemljanin
samo će da se prešaltuju u Dveri i rešen problem (njihov) ...

Šaltovanje je sigurno.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 22:35 12.06.2012

Re: .Da te pozdravim :-)

Šaltovanje je sigurno.


Mislim da nije, pošto su te dve organizacije odavno u gadnoj zavadi.

Nego, ono što je meni tu zanimljivo je da je ovo još jedna potvrda da Rusi u poslednje vreme imaju inicijativu, odavno je jasno da je Obraz samo još jedna poslastica iz kuhinje britanske obaveštajne službe.

A principijelno, ja sam protiv zabrana. A i pragmatično...elem, bolje je da ti budale budu na oku nego u podzemlju.
freehand freehand 22:47 12.06.2012

Re: .Da te pozdravim :-)

A principijelno, ja sam protiv zabrana. A i pragmatično...elem, bolje je da ti budale budu na oku nego u podzemlju.

Principijelno sam i ja protiv zabranu.
Samo, magarce koji su spremni da povređuju, premlaćuju ili ubijaju ljude koji ne dele njihove "vrednosti" (verske, nacionalne, seksualne, navijačke, qracpalac) ipak treba držati u podzemlju. Pod ključem.
sevarlica sevarlica 13:19 13.06.2012

Re: .Da te pozdravim :-)

Principijelno sam i ja protiv zabranu.
Samo, magarce koji su spremni da povređuju, premlaćuju ili ubijaju ljude koji ne dele njihove "vrednosti" (verske, nacionalne, seksualne, navijačke, qracpalac) ipak treba držati u podzemlju. Pod ključem.

freehand
A principijelno, ja sam protiv zabrana. A i pragmatično...elem, bolje je da ti budale budu na oku nego u podzemlju.

Principijelno sam i ja protiv zabranu.
Samo, magarce koji su spremni da povređuju, premlaćuju ili ubijaju ljude koji ne dele njihove "vrednosti" (verske, nacionalne, seksualne, navijačke, qracpalac) ipak treba držati u podzemlju. Pod ključem.




Samo se slažem da ih nije trebalo zabraniti, to će samo povećati njihovo organizovanje i simpatije većeg dela javnog mnjenja.
Po meni je bilo bolje da je onaj njihov izrod sa firerkom na glavi (M.Obradović valjda) dobio 20 godina robije, nego ove glupe zabrane.

P.S. Sad bi LGBT organizacije mogle da naprave najbolji marketinški trik i da se javno usprotive zabrani "obraza", i da kažu da žele da svi imaju ista prava i pravo na mišljenje. Garantujem da bi im to kupilo lepu podršku običnih građana.
Jukie Jukie 18:25 12.06.2012

Spojilo se

Stavi enter između 8 januara i 5 februara 2009. Spojilo se u jedan pasus.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 18:41 12.06.2012

Re: Spojilo se

Jukie
Stavi enter između 8 januara i 5 februara 2009. Spojilo se u jedan pasus.

Urađeno.
Sepulturero Sepulturero 18:38 12.06.2012

Јазавац пред судом

Танјугова "информација" је неозбиљна а пресуда је ту негде. Један добар адвокат вероватно би могао да је обори без много труда, у некој правној држави.

Да се разумемо: нисам присталица ниједне од наведених организација и мислим да уопште није искључено да их финансира доскора владајућа странка. Сада после избора им више нису потребни па ће брже боље да забране бар неке од њих.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 18:43 12.06.2012

Re: Јазавац пред судом

Sepulturero
Танјугова "информација" је неозбиљна а пресуда је ту негде. Један добар адвокат вероватно би могао да је обори без много труда, у некој правној држави.

Да се разумемо: нисам присталица ниједне од наведених организација и мислим да уопште није искључено да их финансира доскора владајућа странка. Сада после избора им више нису потребни па ће брже боље да забране бар неке од њих.


Ma znaš šta.

I meni se to čini nešto kao politički esej.

Da nije ovo samo neko priopćenje US?
Da li postoji neka "prava" odluka?
nim_opet nim_opet 18:59 12.06.2012

Re: Јазавац пред судом

U "nekoj", pa i ovoj, pravnoj drzavi ne postoji mogucnost "obaranja" odluke Ustavnog Suda.
babmilos babmilos 13:06 13.06.2012

Re: Јазавац пред судом

Da nije ovo samo neko priopćenje US?

Mislim da jeste. Mada sumnjam da je zvanična presuda išta bolja. Ovde možeš da nađeš nekoliko odluka Višeg suda o rehabilitaciji - to su redom pravopisne smejurije, i jadne kompilacije nekakvih pravničkih termina i pasusa iz zahteva za rehabilitacijom.
predatortz predatortz 18:55 12.06.2012

Red Bull

Zabrane su Red Bull za ekstremiste, daju im krila.
freehand freehand 19:18 12.06.2012

Re: Red Bull

predatortz
Zabrane su Red Bull za ekstremiste, daju im krila.

Što ne znači da ih ne treba zabraniti.
Dapače.
Oni među njima koji znaju da čitaju, pišu i govore, a vešti su i u mimikriji - našli su svoje mesto u političkim strankama. Te se nihov glas itekako čuje, bez brige.
Sigurna kuća za Ratka Mladića inkluziv.
predatortz predatortz 19:25 12.06.2012

Re: Red Bull

freehand
predatortz
Zabrane su Red Bull za ekstremiste, daju im krila.

Što ne znači da ih ne treba zabraniti.
Dapače.
Oni među njima koji znaju da čitaju, pišu i govore, a vešti su i u mimikriji - našli su svoje mesto u političkim strankama. Te se nihov glas itekako čuje, bez brige.
Sigurna kuć za Ratka Mladića inkluziv.


Nije mi jasan ovaj deo sa Ratkom, ali jbga i ne mora baš sve da mi bude jasno.
Elem, htedoh reći da zabrane ekstremističkih organizacija, kroz istoriju, i nisu dale neke rezultate.
Seti se samo komunista...
freehand freehand 19:42 12.06.2012

Re: Red Bull

Elem, htedoh reći da zabrane ekstremističkih organizacija, kroz istoriju, i nisu dale neke rezultate.
Seti se samo komunista...

I ja htedoh reći da to ne znači da ih ne treba zabranjivati.
Jebi ga, istorija kaže da legalne posle zabrane postaju baš negde pred dolazak na vlast.
Rejlem Rejlem 20:21 12.06.2012

Re: Red Bull

Što ne znači da ih ne treba zabraniti.
Dapače.

Da se slozim i ja jednom sa freehandom
angie01 angie01 22:17 12.06.2012

Re: Red Bull

Rejlem
Što ne znači da ih ne treba zabraniti. Dapače.Da se slozim i ja jednom sa freehandom


evo i ja!...narocito za rm inkludid!



za km-umesto skeceva iz obraza!
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 19:58 12.06.2012

nadjoh :))





Ja sam vase kumce Karolino Nikolino
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 20:01 12.06.2012

Re: nadjoh :))

dusanovaiivanovamama




Ja sam vase kumce Karolino Nikolino


Legendarno.

Ako umeš da zakačiš skečeve sa Arsenom dobila bi buketić cveća.
Rejlem Rejlem 20:24 12.06.2012

Re: nadjoh :))

dusanovaiivanovamama

Pajz ovo
Je l je prepoznajes?


P.S. Jedna fina suboticka familija
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:23 12.06.2012

Re: nadjoh :))

KRALJMAJMUNA
dusanovaiivanovamama




Ja sam vase kumce Karolino Nikolino


Legendarno.

Ako umeš da zakačiš skečeve sa Arsenom dobila bi buketić cveća.


Numem nadjem nista drugo...

Samo ovo !
Rejlem
dusanovaiivanovamama

Pajz ovo
Je l je prepoznajes?


P.S. Jedna fina suboticka familija


Naravno

Rejlem
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 21:59 12.06.2012

Problem rešen

Autor, da idemo i van teme i prepucavanjima sredimo temu, ili samo oko tih organizacija i njihovog delovanja, poređenja sa fondom za humanitarno pravo, listom istog oko ljudi koje treba ukloniti iz javnog života Srbije.

Obraz nema propagandu niti podršku medija. NVO koje se bave ispiranjem mozga je imaju. To je glavna razlika. Posledice koje čine zabranjeni jesu manje, nemaju eho medija da ih prati, niti neke ljude da tu kritičnu masu organizuju.

NVO koje rade na urušavanju pripadnosti narodu, naciji jedinstvu imaju mnogo veću podršku medija posebno b92 već deceniju i nešto preko. Te posledice nisu materijalne ali su mnogo opasnije.

Zabrana rada obraza, neće značiti da im neko brani da štampaju flajere, lepe postere...neće biti zvanično registrovani. Ništa više.

Mogu da nosim majcu SLAYER što je koljač na srpskom. Nikom ništa. Obučem nešto na ćirilici, problem se stvara sam od sebe.

Dovoljno za diskusiju??

Preporuka data
freehand freehand 22:27 12.06.2012

Re: Problem rešen

Obraz nema propagandu niti podršku medija. NVO koje se bave ispiranjem mozga je imaju. To je glavna razlika. Posledice koje čine zabranjeni jesu manje, nemaju eho medija da ih prati, niti neke ljude da tu kritičnu masu organizuju.

NVO koje rade na urušavanju pripadnosti narodu, naciji jedinstvu imaju mnogo veću podršku medija posebno b92 već deceniju i nešto preko. Te posledice nisu materijalne ali su mnogo opasnije.

Zaboravio si da napišeš da je Irinej jarac, papa žensko, da Toma Nikolić voli male dečake, Boris Tadić devojčice od 3 do 103 godine, da su svi pevači narkomani a glumci pijandure, a da žene u crnom ispod nose crveni veš.
Onda bi možda nekog sablaznuo i naveo da ti odgovori.
Sem mene, na pauzi.
Ovako ti je tanka ova provokacija, isprazna, bledunjava.
angie01 angie01 22:37 12.06.2012

Re: Problem rešen

Dovoljno


ti mora da se krstis kod ljusica!
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 22:55 12.06.2012

Re: Problem rešen

freehand

Zaboravio si da napišeš da je Irinej jarac, papa žensko, da Toma Nikolić voli male dečake, Boris Tadić devojčice od 3 do 103 godine, da su svi pevači narkomani a glumci pijandure, a da žene u crnom ispod nose crveni veš.
Onda bi možda nekog sablaznuo i naveo da ti odgovori.
Sem mene, na pauzi.
Ovako ti je tanka ova provokacija, isprazna, bledunjava.


u jebote, al si ti duhovit.

mene 2009. posle onog neuspelog održavanja parade zaustavila murija nadomak topčidera. na sebi imao majicu sa ruskim grbom (ispod pisalo rusija na ruskom) koju mi doneo ortak iz rusije. ja išao na tečaj, imali neke omladince da ih obučavamo u košutnjaku, pa gepek bio pun užadi i neke razne "gvoždžurije". bilo izvođenje iz kola, ruke na krov, raširi noge, pendrek medđu noge itd. jebote ko da sam pokojni bin laden lično. a nit sam ikada upoznao gosn Mladena, niti bilo koga iz tih vajnih ekstremističkih organizacija.

a ulično_pojačanje je u pravu, ja već duže vreme govorim da su peščanik i njegove paramilitarne i kvazipolitičke frakcije mnogo veća opasnost po ovo društvo od raznih Obraza i "obraza". što naravno ne znači da ovi potonji nisu štetočine.
freehand freehand 23:05 12.06.2012

Re: Problem rešen

a ulično_pojačanje je u pravu, ja već duže vreme govorim da su peščanik i njegove paramilitarne i kvazipolitičke frakcije mnogo veća opasnost po ovo društvo od raznih Obraza i "obraza". što naravno ne znači da ovi potonji nisu štetočine.

Vrabac, odgovorio sam ti gore, pa da se ne ponavljam.
Što se tiče Helsinškog komiteta, FHP i i društva - ni tu ne moram da se ponavljam.
Sitna je razlika što Biserko i Kandić ne lome lobanje po ulici.
predatortz predatortz 07:08 13.06.2012

Re: Problem rešen

Sitna je razlika što Biserko i Kandić ne lome lobanje po ulici.


Tačno. One samo pripremaju teren ekipi koja to jako vešto radi.
I piju kaficu sa teroristima...
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:14 13.06.2012

Re: Problem rešen

vrabac
a ulično_pojačanje je u pravu, ja već duže vreme govorim da su peščanik i njegove paramilitarne i kvazipolitičke frakcije mnogo veća opasnost po ovo društvo od raznih Obraza i "obraza". što naravno ne znači da ovi potonji nisu štetočine.


Paramilitarne i kvazipolitičke frakcije - Peščanika? Daj nabroj neku, da znam od koga da se pripazim kad slušam podkast. Ne sećam se najbolje tvog ojašnjenja zbog čega su oni mnogo veća opasnost od ovih mladih fašista i batinaša, i po koga, pa elaboriraj malo, ako te ne mrzi.
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:39 13.06.2012

Re: Problem rešen

ulicno_pojacanje
Autor, da idemo i van teme i prepucavanjima sredimo temu, ili samo oko tih organizacija i njihovog delovanja, poređenja sa fondom za humanitarno pravo, listom istog oko ljudi koje treba ukloniti iz javnog života Srbije.

Obraz nema propagandu niti podršku medija. NVO koje se bave ispiranjem mozga je imaju. To je glavna razlika. Posledice koje čine zabranjeni jesu manje, nemaju eho medija da ih prati, niti neke ljude da tu kritičnu masu organizuju.

NVO koje rade na urušavanju pripadnosti narodu, naciji jedinstvu imaju mnogo veću podršku medija posebno b92 već deceniju i nešto preko. Te posledice nisu materijalne ali su mnogo opasnije.


Evo ti sažeto na wikipediji, da se ne mučiš sa kompletnim tekstom, pošto vidim da imaš manjih problema i sa elementarnim pravopisom.
freehand freehand 08:58 13.06.2012

Re: Problem rešen

predatortz
Sitna je razlika što Biserko i Kandić ne lome lobanje po ulici.


Tačno. One samo pripremaju teren ekipi koja to jako vešto radi.
I piju kaficu sa teroristima...

Pa bi ih ti optužio za podrivanje ustavnog poretka? Ili veleizdaju?

Ja, nasuprot, mislim da ih pažljivo treba slušati. Jer vrlo često čujem i pametne stvari. I stvari koje niko drugi ne pominje i ne otvara. Pa kad procedim internacionalizam, esperatno, histeriju, lov na naciste po komšiluku i autopljuvačinu i autošovinizam - ostane tu zlatnog grumenja i prašine, bogami, itekako.
Opet, što se onih bilmeza i mazgova tiče što vole da malo prebiju, polome, zapale ili izbodu cigane, pedere, izdajnike, inoverne, nacionalno neosvešćene, pa i slučajne prolaznike ako nema drugog dostupnog materijala a sve u smislu domoljublja i domaćinske tradicije - mislim da tu nema šta da se sluša. Pričaju isto što i neke stranke, samo ne umeju ni da pročitaju ni da zapamte baš sve što im napišu pa onda to urliču malo sirovije nego našminkani portparoli.
predatortz predatortz 09:16 13.06.2012

Re: Problem rešen


Pa bi ih ti optužio za podrivanje ustavnog poretka? Ili veleizdaju?


Ne samo optužio, odavno bi gospođe sadile kupus u Padinjaku.
I to ne bez osnova. Ili, za tebe saradnja sa OVK ubicama nije krivično delo?
freehand freehand 09:17 13.06.2012

Re: Problem rešen

predatortz

Pa bi ih ti optužio za podrivanje ustavnog poretka? Ili veleizdaju?


Ne samo optužio, odavno bi gospođe sadile kupus u Padinjaku.
I to ne bez osnova. Ili, za tebe saradnja sa OVK ubicama nije krivično delo?

Nadam se da nisi ozbiljan.
dragan7557 dragan7557 10:45 13.06.2012

Re:Gone with Kišom!

srdjan.pajic
ulicno_pojacanje
Autor, da idemo i van teme i prepucavanjima sredimo temu, ili samo oko tih organizacija i njihovog delovanja, poređenja sa fondom za humanitarno pravo, listom istog oko ljudi koje treba ukloniti iz javnog života Srbije.

Obraz nema propagandu niti podršku medija. NVO koje se bave ispiranjem mozga je imaju. To je glavna razlika. Posledice koje čine zabranjeni jesu manje, nemaju eho medija da ih prati, niti neke ljude da tu kritičnu masu organizuju.

NVO koje rade na urušavanju pripadnosti narodu, naciji jedinstvu imaju mnogo veću podršku medija posebno b92 već deceniju i nešto preko. Te posledice nisu materijalne ali su mnogo opasnije.


Evo ti sažeto na wikipediji, da se ne mučiš sa kompletnim tekstom, pošto vidim da imaš manjih problema i sa elementarnim pravopisom.

Pa dr.Pajiću, mogao si i da pročitaš a ne samo da linkuješ.

Da pročitaš sledeće:

"The first truth is that the liberty of a democracy is not save if the poeple tolerate the growth of private power to a point where it becomes stronger than their democratic state itself,

That, in its essence is fascism- ownerschip of government by an individual, by a group, or by any other controling power."
Franklin D, Rosevelt, April 29, 1938, Message to congres.

Podvedene pod Franklinofu formulaciju, sve današnje kvazi demokratije anglosanksonskog tipa, i one druge nametnute državama od strane istog Bloka su manje više fašističke tvorevine, iz prostog razloga što je kvazi demokratskim državna vlast(government) bukvalno u vlasništvu vladajuće grupe ili u vlasništvu grupa, koje posle izbora preuzimaju vlast ponašajući se kao da je država njihova prćija.

Da je u takvoj situaciji potpuno svejedno da li je Prvi čovek, Kurta ili Murta, jer nije od značaja.

Stavi to u kontekst događanja u Srbiji ili u EU pa će ti stvari biti malo jasnije. U državi u kojoj živiš se odavno dešava ono o čemu Franklin govori.


cerski

p.s za vreme Tita je štampa počinjala sa Predsednik Tito je..........

Za vreme Miloševića je dnevna štampa i Državna TV, na naslovnoj stranici počinjala: Predsednik S. Milošević danas je............

Za vreme B. Tadića, naslovna strana počinjala je sa: Predsednik Srbije Boris Tadić danas je..........

Za vreme Tomislava I Nikolića dnevna štampa će naslovne stranice krasiti sa:
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je..............

Gorak ukus izazvivaju ponekad, kao danas naslovi:

"Obilaznicu sprala kiša"B92


Ciglo pre nekoliko dana Boris Tadić je za tu obilaznicu rekao:

- RTS: Predsednik Srbije Boris Tadić: Srbija posvećena miru, Srbija posvećena miru....obilaznica.......

- RTS: Predsednik Srbije Boris Tadić: Značaj obilaznice oko Beograda......

- RTS: Predsednik Srbije Boris Tadić: Obilaznica srce sistema..........

Na RTS u se još nije, a po svoj prilici nikada i neće oglasiti sledećim:
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, obratio se danas građanima Srbije sa porukom: Poštovani građani i građanke, ili Braćo i Sestre, danas je uhapšena kriminalna grupa političara koja je na Obilaznicu potrošila € 120.000.000 (slovima sto dvadeset miliona Evra) kredita. Na Obilaznicu oko Beograda koju je sprala kiša.

O Rajetinskom mentalitetu:

Naravno TV Bastilja zaključuje uvek sa Direktor RTS Alejandro De Tijana, Vitez od ...., Veliki Prosvetitelj Srba i ostalih, Ex Minister etc.....

Pravopis ili ne, elementarni ili ne, ovaj put si Drpajiću skroz naskroz promašio. Naravno ovo je samo moje neelemntarno viđenje.

p.p.s. da je pravopis nebitan, potvrđuje istoimeni današnji naslov b92. Što tebi i sličnima to (još) nije jasno, je druga stvar.
predatortz predatortz 11:35 13.06.2012

Re: Problem rešen

freehand
predatortz

Pa bi ih ti optužio za podrivanje ustavnog poretka? Ili veleizdaju?


Ne samo optužio, odavno bi gospođe sadile kupus u Padinjaku.
I to ne bez osnova. Ili, za tebe saradnja sa OVK ubicama nije krivično delo?

Nadam se da nisi ozbiljan.



Prilično sam ozbiljan kad su njihove aktivnosti u pitanju.
No, svestan sam da od tog posla u skorije vreme neće biti ništa. Gospođe, trenutno, uživaju priličan stepen zaštite od gonjenja za sve svinjarije kojim su se bavile.
Ali, nemoj smetnuti s uma da je podrška oročena kategorija. Mnogi su je imali, pa su pušteni niz vodu...
freehand freehand 11:57 13.06.2012

Re: Problem rešen

predatortz
freehand
predatortz

Pa bi ih ti optužio za podrivanje ustavnog poretka? Ili veleizdaju?


Ne samo optužio, odavno bi gospođe sadile kupus u Padinjaku.
I to ne bez osnova. Ili, za tebe saradnja sa OVK ubicama nije krivično delo?

Nadam se da nisi ozbiljan.



Prilično sam ozbiljan kad su njihove aktivnosti u pitanju.
No, svestan sam da od tog posla u skorije vreme neće biti ništa. Gospođe, trenutno, uživaju priličan stepen zaštite od gonjenja za sve svinjarije kojim su se bavile.
Ali, nemoj smetnuti s uma da je podrška oročena kategorija. Mnogi su je imali, pa su pušteni niz vodu...

Besmislica.
Prosto je smešno raspravljati kakvi se sve putevi otvaraju za voluntarizam u otkrivanju i kažnjavanju izdajnika i remetilaca nacionalno-političke idile.
A nije da istorija ne obiluje primerima takve društvene akcije.
Predlažem ti, recimo, da malo pogledaš šta nađeš o Desetom Termidoru i Velikom teroru.
A pogledaj i ovo, da se podsetiš kako se stvara pravno utemeljenje za odbranu države od unutrašnjeg neprijatelja: Law of Suspects
predatortz predatortz 12:05 13.06.2012

Re: Problem rešen


Prosto je smešno raspravljati kakvi se sve putevi otvaraju za voluntarizam u otkrivanju i kažnjavanju izdajnika i remetilaca nacionalno-političke idile.


Samo oni koje propisuje zakon. A sarađivati sa teroristima nije 'remećenje idile' nego ozbiljno krivično delo. Prisustvovati svečanosti povodom nelegalnog otcepljenja dela teritorije je,takođe, krivično delo.
freehand freehand 12:11 13.06.2012

Re: Problem rešen

Prisustvovati svečanosti povodom nelegalnog otcepljenja dela teritorije je,takođe, krivično delo.

Ne, to je besmislen i sramotan politički čin koji diskvalifikuje veselu zvanicu kao Veliku Majku savest. I kao neupitnu Prvosveštenicu reda srbskih denacifikatora.
I ništa više od toga.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 13:36 13.06.2012

Re: Problem rešen

freehand
Prisustvovati svečanosti povodom nelegalnog otcepljenja dela teritorije je,takođe, krivično delo.Ne, to je besmislen i sramotan politički čin koji diskvalifikuje veselu zvanicu kao Veliku Majku savest. I kao neupitnu Prvosveštenicu reda srbskih denacifikatora.I ništa više od toga.

Moram da kažem da mi to nije bio samo politički čin. Bio je nešto više, ama sad nije važno, sve je otišlo na tu stranu.
Milutin Milošević Milutin Milošević 23:13 12.06.2012

Čisto da znam

Posle Obznane NJKV Kralja Aleksandra, je li još neka organizacija zabranjivana unas?
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 06:58 13.06.2012

Re: Čisto da znam

Milutin Milošević
Posle Obznane NJKV Kralja Aleksandra, je li još neka organizacija zabranjivana unas?

Nemam pojma koliko je ovaj izvor pouzdan. Kratka istorija zatiranja političkih protivnika.

Znam za Barsku Komunističku partiju, 1974.
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:34 13.06.2012

Re: Čisto da znam

Kratka istorija zatiranja političkih protivnika

Da, bilo je raznih političkih obračuna, u raznim oblicima. Ali nije bilo mnogo zabrana organizacija.

Samo se plašim da rezultat ne bude kao sa Jožom i KPJ.
predatortz predatortz 15:36 13.06.2012

Re: Čisto da znam


Samo se plašim da rezultat ne bude kao sa Jožom i KPJ.



Istomišljenik sam.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 06:53 13.06.2012

I ove zabraniti

Obilaznicu "sprala" kiša.
Eto, ja bih i ovu organizaciju zabranio, zatvorio, pritvorio. Šta god.
Dve deonice obilaznice oko Beograda koje su otvorene neposredno pred izbore, 1. i 3. maja,
"Putevi Srbije” su već morali da zatvore, piše "Politika".
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:04 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

KRALJMAJMUNA
Obilaznicu "sprala" kiša.
Eto, ja bih i ovu organizaciju zabranio, zatvorio, pritvorio. Šta god.
Dve deonice obilaznice oko Beograda koje su otvorene neposredno pred izbore, 1. i 3. maja,
"Putevi Srbije” su već morali da zatvore, piše "Politika".


Pa i ja se ozbiljno brinem za Frihenda, kad krene iz Pančeva u grad (da digne neke doznake), da mu ne otpadne Pančevački most u Dunav. Nadam se da ovi "majstori" šta ga nabrzaka zakrpiše znaju šta rade.



KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 07:52 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

srdjan.pajic

KRALJMAJMUNAObilaznicu "sprala" kiša. Eto, ja bih i ovu organizaciju zabranio, zatvorio, pritvorio. Šta god. Dve deonice obilaznice oko Beograda koje su otvorene neposredno pred izbore, 1. i 3. maja, "Putevi Srbije” su već morali da zatvore, piše "Politika".Pa i ja se ozbiljno brinem za Frihenda, kad krene iz Pančeva u grad (da digne neke doznake), da mu ne otpadne Pančevački most u Dunav. Nadam se da ovi "majstori" šta ga nabrzaka zakrpiše znaju šta rade.

Srđane, daleko si pa da ti dobacim neke informacije.
Pančevački most je jedan od najvećih problema Beograda grada već dugi niz godina.
Svako čukanje na njemu, znači zastoj u celom gradu Beogradu.
Na LEVOJ (ispravljam gresku) strani Dunava živi mnogo hiljada građana Beograda grada drugog reda.
A ima i mlekara i proizvodnje hrane za grad Beograd.
A ponekad imam priliku da gledam u prepodnevnim satima naš novi gradski most koji je koštao par stotina miliona E. Kunem ti se da na tom mostu jednom trenutku ne vidim više od 15 automobila, a često vidim po dva tri sa obe strane (ukupno 6).
Zbog toga je kineski most prioritet Beograda grada a bio je nacrtana pre mnogo desetina godina.

Naš kolega free nije kriv za te probleme. Jedino što malo više navija za jednu stranu što ne prelazi granice mog ukusa a dodaje preko potrebnu ravnotežu u vrućim diskusijama.
PS Duhovitost mu je veliki plus!

predatortz predatortz 08:35 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

A ponekad imam priliku da gledam u prepodnevnim satima naš novi gradski most koji je koštao par stotina miliona E. Kunem ti se da na tom mostu jednom trenutku ne vidim više od 15 automobila, a često vidim po dva tri sa obe strane (ukupno 6).



Činjenica je da novom mostu nikad nema neka gužve. Ali, činjenica je i da je Gazela toliko rasterećena, a svako jutro je prelazim u odlasku na posao, da se na most penjem u četvrtoj brzini. Ko zna kako je bilo ranije, zna i o čemu pričam...
srdjan.pajic srdjan.pajic 08:51 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

KRALJMAJMUNA
srdjan.pajic

KRALJMAJMUNAObilaznicu "sprala" kiša. Eto, ja bih i ovu organizaciju zabranio, zatvorio, pritvorio. Šta god. Dve deonice obilaznice oko Beograda koje su otvorene neposredno pred izbore, 1. i 3. maja, "Putevi Srbije” su već morali da zatvore, piše "Politika".Pa i ja se ozbiljno brinem za Frihenda, kad krene iz Pančeva u grad (da digne neke doznake), da mu ne otpadne Pančevački most u Dunav. Nadam se da ovi "majstori" šta ga nabrzaka zakrpiše znaju šta rade.

Srđane, daleko si pa da ti dobacim neke informacije.
Pančevački most je jedan od najvećih problema Beograda grada već dugi niz godina.
Svako čukanje na njemu, znači zastoj u celom gradu Beogradu.
Na desnoj strani Dunava živi mnogo hiljada građana Beograda grada drugog reda.
A ima i mlekara i proizvodnje hrane za grad Beograd.
A ponekad imam priliku da gledam u prepodnevnim satima naš novi gradski most koji je koštao par stotina miliona E. Kunem ti se da na tom mostu jednom trenutku ne vidim više od 15 automobila, a često vidim po dva tri sa obe strane (ukupno 6).
Zbog toga je kineski most prioritet Beograda grada a bio je nacrtana pre mnogo desetina godina.

Naš kolega free nije kriv za te probleme. Jedino što malo više navija za jednu stranu što ne prelazi granice mog ukusa a dodaje preko potrebnu ravnotežu u vrućim diskusijama.
PS Duhovitost mu je veliki plus!



Ne krivim sad friheta nizašta, nego ga podjebavam (a i brinem se, iskreno).

Poznat mi je slučaj Pančevakog mosta, ne samo zbog toga što je moj deda od >90 godina radio na izgradnji, nego zato što mi je familija sa obe strane mosta i onda dosta cirkulišem, mada uglavnom na bajsu, a to uopšte nije prijatno iskustvo. Ali mi se učinilo da su dosta toga zakrpili poslednjih godina. Sad, krpljenje je krpljenje, ali i to treba umeti uraditi, i izgleda da ni to niko ne ume. Bojim se samo da neko tu ne pogine.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 09:00 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

srdjan.pajic
Bojim se samo da neko tu ne pogine.


Delim strah.
freehand freehand 09:25 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

Naš kolega free nije kriv za te probleme. Jedino što malo više navija za jednu stranu što ne prelazi granice mog ukusa a dodaje preko potrebnu ravnotežu u vrućim diskusijama.

Kolega Free navija taman toliko koliko mu sopstvena ubeđenja, logika, nešto malo znanja i zdrav razum nalažu, ni manje ni više.
I reaguje na hrpe neistina i besmislica, koje se šire i truju medijski prostor uključujući i ovaj blog.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 09:44 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

freehand
Naš kolega free nije kriv za te probleme. Jedino što malo više navija za jednu stranu što ne prelazi granice mog ukusa a dodaje preko potrebnu ravnotežu u vrućim diskusijama.Kolega Free navija taman toliko koliko mu sopstvena ubeđenja, logika, nešto malo znanja i zdrav razum nalažu, ni manje ni više. I reaguje na hrpe neistina i besmislica, koje se šire i truju medijski prostor uključujući i ovaj blog.

to sam hteo da kažem, možda se nisam dobro izrazio.
arcins arcins 12:57 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

freehand
Naš kolega free nije kriv za te probleme. Jedino što malo više navija za jednu stranu što ne prelazi granice mog ukusa a dodaje preko potrebnu ravnotežu u vrućim diskusijama.

Kolega Free navija taman toliko koliko mu sopstvena ubeđenja, logika, nešto malo znanja i zdrav razum nalažu, ni manje ni više.
I reaguje na hrpe neistina i besmislica, koje se šire i truju medijski prostor uključujući i ovaj blog.


Free, a i Mariopan, ja bih se smrtno uvredio na medije, da sam na vasem mestu, da lokaciju Idvora definisu poblize kao mesto pored Kovacice. Ovo se desavalo u periodu "Mladi vojvodjanin bombe bacao" u "diskoteci" u Idvoru.

PS Ovo je bruka und sramota za ovu "drzavu"
sevarlica sevarlica 13:56 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

Na desnoj strani Dunava živi mnogo hiljada građana Beograda grada drugog reda.


Verovatno misliš na levu (Borča, Ovča,..) mada su i sa jedne i sa druge strane građani drugog reda. Ovde ne računam ljude na starom gradu i gradskom delu Palilule, ali zato na delovima Palilule od Pančevca nizvodno i Opštine Grocka sigurno jesu građani drugog reda.
Slanci i Veliko Selo su udaljeni manje od 10km od centra grada a nemaju kanalizaciju, asfaltirane ulice, vodovod, itd. a kamoli nešto drugo.

Za pare koje su date za most na adi mogli su da se naprave(ne tako spektakularni) bitniji mostovi:

1. Zemun-Borča 30-50.000.000Evra
2. ibarska-dr. Ivana Ribara, alternativa(Obrenovački put-nasip na špicu ade)
150-200.000.000
3. Vinča-Starčevo/Omoljica. 50-60.000.000 evra

Maximum 350 miliona evra sva 3 mosta.
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:37 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

Bojim se samo da neko tu ne pogine

Sin moga prijatelja poginuo je pre godinu dana na onoj već odavno otvorenoj obilaznici, negde oko Surčina. I to zato što ništa ne valja i ništa nije na njoj radjeno od onih prošlih izbora kada je na brzinu otvorena
st.jepan st.jepan 15:49 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

A ponekad imam priliku da gledam u prepodnevnim satima naš novi gradski most koji je koštao par stotina miliona E. Kunem ti se da na tom mostu jednom trenutku ne vidim više od 15 automobila, a često vidim po dva tri sa obe strane (ukupno 6).

Da li lično poznaješ ikoga ko nije odmah znao da će to tako i biti?

Ajd' što je odabran najširi deo Save u celom njenom toku, ali ta skalamerija prkosno i razmetljivo premošćuje i Ćukarički rukavac i rukavac Brodogradilišta, a služi isključivo stanovnicima blokova koji rade na Banovom Brdu.
Istinabog, i obrnuto.
Da li se znalo koliko je takvih, je l' možda radjena neka analiza?

Onima pak, koji bi s Novaka u centar, novi most ne olakšava baš ni malo, jer posle moraju Bulevarom V. Mišića koji je furt zakrčen do nezamislivosti, a jedina je raspoloživa varijanta.

Da sam ja to smislio, taki bih se od stida samoubio.
dragan7557 dragan7557 15:50 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

sevarlica:
Maximum 350 miliona evra sva 3 mosta.


Alo bre, Jedan ali Vredan!

cerski
predatortz predatortz 15:53 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

dragan7557
sevarlica:
Maximum 350 miliona evra sva 3 mosta.


Alo bre, Jedan ali Vredan!

cerski


Gastarbajterski potez gradskih vlasti. Niko takav nema!
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 16:30 13.06.2012

Re: I ove zabraniti

Verovatno misliš na levu (Borča, Ovča,..)

da da
greška je
na levu obalu mislim
hvala

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana